Cesar Hamill

Cesar Hamill

1655183520

Šta je YouHodler | Kako koristiti YouHodler | Kripto krediti

U ovom postu ćete naučiti šta je YouHodler | Kako koristiti YouHodler.

1. Šta je YouHodler

YouHodler je internetska razmjena dizajnirana za podršku trgovanju kriptovalutama i još mnogo toga. Opisan kao hibridna CeDeFi platforma, YouHodler nudi inovativne DeFi proizvode, odvajajući se od tradicionalnijih okvira za razmjenu.

Osnovan 2018. godine, sa sjedištem u Švicarskoj i na Kipru, YouHodler podržava trgovanje najvećim kriptovalutama po tržišnoj kapitalizaciji. YouHodler također podržava sljedeće kriptovalute:

Tether, USDC, Pax Dollar, TrueUSD, DAI, HUSD, EURS, Uniswap, Compound, Maker, SushiSwap, yearn.finance, Synthetix, OmiseGo, Paxos Gold, Stellar, 0x, Bancor, Dash, Tron, EOS, Poligon, Aave, Huobi Token, Tezos, Basic Attention Token i Augur. Međutim, platforma stalno dodaje nove kovanice svom portfelju kako bi povećala pokrivenost kripto tržišta.

Iako podržava trgovinu kriptovalutama, YouHodler ima niz drugih ključnih ponuda proizvoda. To uključuje kripto zajmove, kamate, više HODL i Turbocharge.

Kao platforma za više proizvoda, YouHodler je siguran i reguliran. Propisi uključuju

 • Ovlaštenje zalagaonice #LEAE-PGG-EV-2020-0001 (Švicarska)
 • SRO Polyreg
 • Povezan sa Ombudsmanom za finansijske usluge FINSOM.
 • Kiparska licenca (Cypress) – aplikacija je u toku.

YouHodler je globalna platforma koja podržava sve zemlje osim sljedećih:

Afganistan, Bangladeš, Kina, Kuba, Njemačka, Iran, Irak, Sjeverna Koreja, Pakistan, Sudan, Južni Sudan, Sirija, Sjedinjene Američke Države, Mala vanjska ostrva SAD, Djevičanska ostrva SAD.

Atributi YouHodler platforme

Ključni atributi YouHodler platforme uključuju:

 • Podržava kripto i fiat depozite i isplate.
 • Kripto zajmovi: 90% kredita prema vrijednosti.
 • Dobijte do 12,3% kamate za stabilne coine i do 8% za ostale kriptovalute.
 • Multi HODL: Povećajte štednju i zadržite dnevnu kamatu.
 • Turbocharge: Kloniranje kripto kolaterala za povećanje zarade
 • Veoma brz tim za korisničku podršku
 • Globalna zajednica, sa klijentima iz preko 100 zemalja.
 • Aplikacija YouHodler Crypto Wallet omogućava korisnicima da pohranjuju, razmjenjuju i troše 7 stabilnih kovanica i 30 kriptovaluta.
 • Kao regulisana razmena, YouHodler ima veliki naglasak na bezbednosti.

Vrhunske pogodnosti

 • Zaradite kamatu na svoju kriptovalutu

Ako dugoročno držite kriptovalutu, ima smisla tražiti načine da zaradite kamatu na svoju imovinu. YouHodler igra oko 5% kamate na alt coins i oko 12% na stabilne novčiće, ovisno o valuti. Kamata se povećava sedmično i plaća se u istoj valuti -- ne možete deponovati Bitcoin i zaraditi kamatu u dolarima. Svoja sredstva možete podići u bilo kojem trenutku.

Ove stope se dobro upoređuju s drugim kripto zajmodavcima na tržištu, ali važno je da kupujete i odmjerite svoje mogućnosti. Na primjer, možete zaraditi novac na nekim kriptovalutama tako što ćete ih uložiti (vezujući ih kako biste u osnovi učinili mrežu stabilnijom) ili obezbjeđivanjem likvidnosti (davanjem svojih kovanica na platformu za trgovanje kako biste trgovanje učinili fluidnijim). Svaka opcija ima svoje prednosti i nedostatke.

 • Pozajmite protiv svoje kriptovalute

Ako imate kriptovalutu i trebate gotovinu, YouHodler vam omogućava da koristite svoju kriptovalutu kao kolateral. Nudi visoke omjere kredita i vrijednosti (LTV). LTV je procenat kolaterala koji je dostupan za pozajmljivanje. (Na primjer, ako je neko imao kriptovalute u vrijednosti od 1.000 dolara i LTV je bio 90%, mogao bi posuditi 900 dolara.)

Budući da se radi o osiguranom kreditu, nema potrebe za provjerom kreditne sposobnosti i obično se odobrava odmah. Međutim, dobro razmislite prije nego što uzmete bilo kakav zajam - uštedjet ćete na kamati ako čekate da platite troškove unaprijed.

 • Napredni alati za trgovanje

YouHodler omogućava kupcima da kupuju kriptovalute uz financijsku polugu i koriste druge napredne alate za trgovanje. Na primjer, možete se kladiti na cijenu kriptovalute koja će rasti ili padati (ići "dugo" ili "kratko"). Svoje investicije možete dodatno napuniti korištenjem pozajmljenog novca, o čemu ćemo detaljnije govoriti u nastavku.

 • Strogo poznajte svoje klijente (KYC) i procese protiv pranja novca (AML).

Ovo može biti za ili protiv, u zavisnosti od vaše tačke gledišta. Ako želite anonimno trgovati kriptovalutama, YouHodler nije za vas. S druge strane, ako želite sigurnost da investirate u kompaniju koja želi izbjeći opran novac, ovo je područje koje YouHodler shvata ozbiljno.

 • Dobra usluga za korisnike

YouHodler postiže 4,4 od 5 na TrustPilot. Recenzenti hvale njihovu brzu uslugu korisnicima i visoke kamate. Jedna napomena upozorenja: Neki kupci su YouHodleru dali loše kritike, uglavnom zbog mogućnosti povlačenja. Prije nego premjestite velike količine novca na bilo koju mjenjačnicu kriptovaluta, provjerite jeste li sigurni kako da ih ponovo izvadite.

Za i protiv

Pros

 • CeDeFi: Integracija Chainlink Price Feeda radi poboljšanja pouzdanosti ključnih funkcija uključujući izdavanje zajmova i likvidaciju kredita bez kolaterala.
 • Usklađen i transparentan: YouHodler je reguliran i ima transparentnu strukturu naknada.
 • Kripto i fiat depoziti i povlačenja: Korisnici mogu deponovati i povlačiti i kripto i fiat valute.
 • Korisnička podrška: Korisnici mogu kontaktirati odgovorni tim za korisničku podršku putem Chata.
 • Ponuda višestrukih proizvoda: Korisnici mogu zaraditi kamatu, kao i uzeti kripto zajmove kako bi povećali zaradu.
 • Sigurno i regulirano: Posjeduje više licenci, s velikim naglaskom na sigurnost.
 • Podržane kriptovalute: Top 20 kriptovaluta i više.
 • Provjera: Lako uključivanje i jednostavnost za korisnika.

Ostale pozitivne stvari uključuju

 • Partnerski program: Atraktivne nagrade s isplatama u fiat, kripto ili stabilnim novcima.
 • NFT: YouHodler takođe daje korisnicima pristup NFT-ovima.

Cons

 • Ograničen broj podržanih kriptovaluta. Međutim, dostupne su najveće kriptovalute po tržištu i najpopularnije. To će vremenom postati manji problem kako platforma bude povećavala svoju kripto pokrivenost.
 • Nema demo računa. Međutim, platforma je jednostavna za navigaciju, a tu je i tim za korisničku podršku koji reaguje i sveobuhvatan odjeljak pomoći koji pomaže korisnicima.

Kako radi YouHodler

YouHodler ima mobilnu aplikaciju i web sučelje. Na sajtu možete razmjenjivati ​​kriptovalute, zarađivati ​​kamate i posuđivati ​​novac.

Da biste započeli, položite najmanje 100 USD u skrbnički novčanik i dovršite njegove procedure know your customer (KYC). Za uplatu fiat (tradicionalnog) novca, korisnici moraju dostaviti ličnu kartu sa fotografijom i dokaz adrese.

Kao štediša ili trgovac

YouHodler omogućava korisnicima koji nisu iz SAD-a ostvaruju pasivni prihod na svojim kripto posjedima. Štediše mogu zaraditi neke od najviših stopa u industriji i za kriptovalute i za stabilne coine. Kamate se obračunavaju sedmično. Ideja je da vas YouHodler nagradi za HODLing (kripto sleng za Holding On for Dear Life).

Istovremeno, YouHodler preporučuje da stavite 10% do 20% vaših investicija u svoj visokorizični MultiHODL alat. Ovaj alat koristite za posuđivanje novca i klađenje na to hoće li se vrijednost određenih kriptovaluta povećati ili smanjiti. I možete iskoristiti svoja ulaganja do 30 puta, povećavajući potencijalni profit - i nivoe rizika.

YouHodler predlaže nekoliko načina za ublažavanje uključenog rizika, ali klijenti bi trebali biti svjesni da su to alati za trgovanje namijenjeni profesionalnim investitorima.

Kao zajmoprimac

Zajmoprimci mogu staviti kriptovalute kao kolateral da bi dobili kredite u dolarima, eurima, funtama, švajcarskim francima, bitkoinima ili stabilnim coinima. Novac se može položiti na bankovni račun, povući na kreditnu karticu ili koristiti na berzi za kupovinu kriptovaluta. Imajte na umu da može postojati naknada za povlačenje (pokrivena u nastavku).

YouHodler nudi tri standardna kredita, svaki sa različitim rokom i omjerom kredita i vrijednosti (LTV). Također postavlja "graničnu vrijednost za smanjenje cijene", što je koliko daleko vrijednost kripto kolaterala može pasti prije nego što YouHodler proda kolateral i zatvori zajam. Kao što možete vidjeti u tabeli ispod, nema puno slobode za kredit od 30 dana sa 90% LTV-a. Međutim, YouHodler daje zajmoprimcima priliku da dodaju još kolaterala ako je potrebno.

Evo kako tri vrste zajma funkcioniraju na zajmu od 5.000 dolara koji koristi Bitcoin kao kolateral:

TRAJANJE ZAJMA30 DANA61 DAN180 DANA
LTV odnos90%70%50%
Granica smanjenja cijene5%25%40%
Vrijednost kripto kolaterala$5,555.56$7,142.8510.000 dolara
Ukupne naknade i kamate105 dolara160 dolara400 dolara
APR25,55%19,14%16,22%

Izvor podataka: YouHodler. APR izračunao autor.

Neke dodatne funkcije na koje treba obratiti pažnju:

 • Zajmoprimci mogu odrediti blisku cijenu -- tačku u kojoj žele da ostvare profit -- od samog početka. Ako vrijednost njihovog kripto kolaterala dostigne ovu cijenu, YouHodler automatski prodaje kolateral, otplaćuje kredit i polaže preostala sredstva na korisnički račun.
 • Zajmovi se mogu otplatiti kreditnom karticom, kripto ili fiat novcem pohranjenim na platformi ili bankovnim transferom. Zajmoprimci također mogu otplatiti zajam prodajom kripto kolaterala.
 • Zajmoprimci mogu produžiti rok kredita plaćanjem postojećih kamata i naknade za usluge od 1%.
 • Funkcija "Zatvori sada" omogućava zajmoprimcima da prijevremeno otplate zajam koristeći svoj kolateral. Ovo također uključuje naknadu od 1%.

Turbo punjenje i pozajmljivanje za kupovinu kriptovaluta

YouHodler aktivno potiče korisnike da posuđuju koristeći svoje kriptovalute kao zalog i kupuju više kriptovaluta. Primamljivo je. Ali posuđivanje za kupovinu bilo koje rizične investicije nije dobra ideja, jer ako izgubi vrijednost, možete izgubiti svoj novac.

Recimo da ste stavili 0,2 BTC na 30-dnevni zajam uz 90% LTV. Dobijate 0,18 BTC, što vam daje ukupno 0,38 BTC. Cijena bitkoina pada za 5%, pokrećući ograničenje cijene. Vaš originalni Bitcoin se prodaje da pokrije vaš dug, a vama ostaje 0,18 BTC. Upravo ste izgubili 10% svog originalnog Bitcoina.

YouHodlerova funkcija Turbocharge stvara lanac zajmova. Automatski koristi tradicionalnu valutu koju posuđujete za kupovinu više kriptovaluta i koristi tu kriptu kao kolateral za drugi zajam. Svoj kredit možete turbo puniti između tri i 10 puta. Ne dobijate ništa od ove gotovine, jer se svaki dodatni zajam koristi za umnožavanje kriptovaluta koje posjedujete. Ako vrijednost poraste, pobjeđujete. Ako padne, mogli biste izgubiti svoj izvorni kolateral i sve naknade, a preostala bi vam i sva preostala sredstva iz vašeg konačnog zajma.

Ono što najviše zabrinjava kod YouHodlera je to što predstavlja rizične strategije ulaganja bez puno informacija o opasnostima koje su uključene, ili edukacije koja bi pomogla korisnicima da upravljaju tim rizicima. Naziv kompanije sugerira da je ovo sigurno mjesto za držanje vaše kriptovalute, ali funkcije Turbocharge i MultiHODL potiču vas da riskirate s tim.

Pregled naknada

Naknade za razmjenu na YouHodleru su u skladu s drugim mjenjačnicama kriptovaluta. Međutim, obratite pažnju na troškove polaganja i podizanja novca. Odredite koliko kamate trebate zaraditi da pokrijete, recimo, proviziju za podizanje od 70 dolara prije nego što položite svoj novac.

Imajte na umu da informacije na YouHodlerovoj web stranici nisu uvijek konzistentne. Koristili smo stope iz njegovog novčanika koje se ne poklapaju uvijek s brojkama na stranici s naknadama.

Imajte na umu da informacije na YouHodlerovoj web stranici nisu uvijek konzistentne. Ovi brojevi dolaze sa stranica transakcija Youhodler.com novčanika.

Depozit

TRANSAKCIJANAKNADE
SWIFT bankovni prenos25 dolara ili 25 eura
Kreditna kartica4,5%
AdvCash računprvi%
Kripto i stabilni koiniBez troškova

Izvor podataka: opcija depozita na YouHodler.com novčaniku, jul 2021.

Imajte na umu da informacije na YouHodlerovoj web stranici nisu uvijek konzistentne. Ovi brojevi dolaze sa stranica transakcija Youhodler.com novčanika.

Povlačenje

TRANSAKCIJAMINIMUMNAKNADE
SWIFT bankovni prenos u USD70 dolara1,5% ili 70 dolara što je veće
SWIFT bankovni prenos u EUR500 eura55 eura
SEPA bankovni prenos u EUR50 eura5 eura
GBP bankovni prenos500 funti55 funti
Kreditna kartica
(trenutno nedostupna)
5 USD ili 5 EUR kada je dostupno3,5% kada je dostupno *
CryptoZavisno od kriptovaluteZavisno od kriptovalute

* Može se promijeniti po zemlji. Izvor podataka: opcija povlačenja na YouHodler.com novčaniku, jul 2021.

Provizije za razmjenu

Naknade za pretvaranje fiata u kriptovalute ili trgovinu kriptovalutama razlikuju se ovisno o transakciji. Na primjer, postoji naknada od 1 USD za pretvaranje 100 USD u Bitcoin (1%). Postoji naknada od 0,000040 BTC za pretvaranje 0,02 BTC u Ethereum (0,2%).

Tarife su uporedive sa drugim berzama. Međutim, obrada trgovine može trajati između pet i 30 minuta, a stopa se može promijeniti tokom tog vremena.

Ako koristite MultiHodl funkciju, plaćate naknadu za početak, satnicu i 10% udjela u dobiti ako zarađujete.

2. Registracija

Da biste otvorili račun, idite na početnu stranicu YouHodler i kliknite na ikonu „Započnite“ kao što je prikazano ispod:

Popunite tražene informacije. Ovo uključuje državu prebivališta, e-poštu i lozinku.

Slažete se s primanjem ažuriranja YouHodler platforme i potvrđujete da ste pročitali i saglasni sa obavještenjem o privatnosti, Ts i Cs, Dodatkom o obradi podataka, AML/KYC politikom, Uslovima usluga konverzije i Procesom pritužbi, a zatim kliknite na “Prijavi se”.

Verifikacija

Da biste otključali Multi HODL, Turbocharge, kredite, štednju i konverzije, morat ćete potvrditi svoju e-poštu i svoj telefonski broj.

Kako biste dovršili osnovni proces verifikacije, idite na stranicu vašeg profila klikom na ikonu "Profil" koja se nalazi na lijevoj strani vaše YouHodler stranice.

 • Kliknite na ikonu e-pošte „Verifikuj“. Unesite verifikacioni kod koji se šalje na vašu email adresu.
 • Kliknite na ikonu telefona „Verifikuj“.
 • Unesite svoj broj telefona i kliknite na "Nastavi".
 • Zatim ćete dobiti verifikacioni kod putem SMS-a. Unesite 6-cifreni kod da završite verifikaciju telefona.

Po završetku osnovne verifikacije, korisnici će tada morati da završe proces verifikacije naloga da bi imali pristup ponudi više proizvoda.

Da biste dovršili proces verifikacije računa, jednostavno idite na svoju stranicu profita:

Korak 1: Potpišite ugovor

 • Kliknite na ikonu Potvrdi u odeljku Verifikacija naloga.
 • Tada ćete morati potpisati ugovor. Kliknite na ikonu “Start”.
 • Navedite da li ste iz SAD tako što ćete kliknuti na „Da“ ili „Ne“.
 • Unesite tražene lične podatke, koji uključuju ime i prezime, DoB i državljanstvo. Zatim kliknite na “Nastavi”.
 • Unesite svoju kućnu adresu, a zatim kliknite na "Nastavi".
 • Navedite da li ste jedini stvarni vlasnik imovine na vašem budućem računu klikom na „Da“ ili „Ne“.
 • Pregledajte informacije u obrascu Izjava o identitetu stvarnog vlasnika, a zatim kliknite na „Prihvatam i potpisujem“.

Korak 2: Potvrdite identitet

Kliknite na ikonu “Start” da dovršite potvrdu identiteta.

 • Odaberite državu izdavanja i vrstu dokumenta.
 • Zatim otpremite ili snimite prednju i stražnju stranu dokumenta prema zahtjevu.
 • Nakon učitavanja kliknite na "Nastavi".
 • Zatim ćete morati snimiti selfi držeći lični dokument. Možete ili otpremiti ili snimiti.
 • Zatim kliknite na „Pošalji prijavu“.

Korak 3: Potvrdite adresu

Kliknite na ikonu “Start” da završite verifikaciju adrese.

 • Odaberite vrstu dokumenta i otpremite dokument i pritisnite “nastavi”.

Imajte na umu da dokument treba biti izdat u posljednja 3 mjeseca i mora sadržavati datum izdavanja.

Nakon završetka i verifikacije koraka 3, korisnici će imati pristup kompletnom paketu proizvoda YouHodler, uključujući fiat operacije.

Depozit za registraciju

Po završetku procesa verifikacije, sada ćete morati da uplatite depozit da biste počeli trgovati i u potpunosti iskoristili ponudu proizvoda YouHodlera.

Korisnici mogu ili:

 • Depozit YouHodler podržava kriptovalute dovršavanjem jednostavnog prijenosa iz novčanika u novčanik.
 • Kupite kriptovalute kreditnom/debitnom karticom.
 • Uplatite fiat valute putem bankovnog transfera.

Da biste izvršili kripto depozit, idite na stranicu „Novčanici“.

 • Odaberite kriptovalutu koju želite uplatiti i kliknite na ikonu "Depozit".
 • Alternativno, ako novčanik nije prikazan, možete dodati podržani kripto novčanik klikom na ikonu „Dodaj novčanike“.
 • Ili skenirajte QR kod ili kopirajte i zalijepite adresu YouHodler novčanika u svoj vanjski novčanik.
 • Unesite iznos kriptovaluta koji želite prenijeti na vaš YouHodler novčanik i dovršite prijenos.

Kada vaša sredstva stignu u vaš YouHodler novčanik, YouHodler će vas obavijestiti SMS-om i e-poštom i tada možete početi uživati ​​u punom paketu YouHodler proizvoda.

Korisnici također mogu deponovati fiat novac putem bankovnih transfera i kupiti podržane kriptovalute kreditnom/debitnom karticom. Za detalje pogledajte odjeljak o depozitu u fiat valuti ispod.

Podržane kriptovalute

YouHodler daje investitorima i trgovcima pristup najpopularnijim kriptovalutama na tržištu, kao i nekim manje poznatim kriptovalutama.

Podržane kriptovalute uključuju, ali nisu ograničene na:

Tether, USDC, Pax Dollar, TrueUSD, DAI, Binance USD, HUSD, Bitcoin, EURS, Ethereum, Chainlink, Uniswap, Compound, Maker, SushiSwap, yearn.finance, Synthetix, OmiseGo, Paxos Gold, Dogecoin, Litecoin, Ripple, Stellar , 0x, Bancor, Binance Coin, Cardano, Dash, Tron, EOS, Polygon, Bitcoin Cash, Aave, Polkadot, Huobi Token, Tezos, Basic Attention Token i Augur.

Da biste zamijenili kriptovalutu za drugu kripto ili fiat valutu, idite na stranicu Novčanici.

 • Odaberite kriptovalutu koju želite zamijeniti.
 • Kliknite na ikonu "Razmjena".
 • Unesite iznos koji želite zamijeniti i odaberite ciljnu valutu iz padajućeg izbornika.
 • Potvrđujete da ste pročitali i saglasni sa načinom rada konverzije i uslovima usluga konverzije.
 • Zatim kliknite na ikonu Pretvori.

3. Detalji

YouHodler podržava kupovinu i prodaju podržanih kriptovaluta sa kripto i fiat valutama putem platforme za razmjenu.

Osim što trgovcima pruža platformu za razmjenu, YouHodler također nudi korisnicima zajmove, kamate i načine za povećanje prinosa vođenih kripto tržištem.

Razmjena

 • Putem YouHodler stranice novčanika, korisnici mogu zamijeniti već posedovana sredstva za kripto ili fiat.
 • Putem stranice novčanika, korisnici takođe mogu povećati zaradu pomoću funkcije Multi HODL. Ovdje korisnici mogu odabrati uparivanje i smjer za povećanje prihoda.
 • Osim mogućnosti povećanja prihoda putem Multi HODL funkcije, YouHodler korisnicima nudi i prihode od kredita i kamata. Tu je i funkcija Turbocharge za povećanje kripto zarade.

Krediti

 • YouHodler nudi korisnicima kredite za podmirivanje redovnih potreba za fiat valutom. Vlasnici kripto valuta mogu staviti kripto već držane kao kolateral kako bi dobili fiat novac ili stabilne coine. Nakon otplate kredita, YouHodler vraća zadržanu kriptovalutu zajmoprimcu.

Turbo punjenje

 • Na osnovu kaskadne glavnice zajmova, vlasnici kriptovaluta mogu koristiti kripto kao kolateral kako bi dobili više kriptovaluta i koristi u slučaju daljeg rasta cijene. Ovo je idealan proizvod vlasnika kriptovaluta koji predviđaju dalji rast cijena.

Charts

 • YouHodler platforma omogućava korisnicima pristup grafikonima preko stranice novčanika. Ovdje korisnici mogu odabrati linijske ili svijećnjake. Vremenski intervali u ponudi uključuju 1 minut, 5 minuta, 30 minuta, 1 sat i 4 sata, kao što je prikazano ispod.

istorija

 • YouHodler platforma ima namjensku stranicu “Historija transakcija” koja omogućava korisnicima da vide sve transakcije na platformi.
 • Ovdje korisnici također imaju opciju filtriranja prema elementima kako bi suzili pretrage.
 • Osim toga, korisnici mogu vidjeti transakcije na nivou sredstava tako što će pregledati svaki pojedinačni novčanik.

Bilansi

 • Preko stranice Novčanika, korisnici imaju pristup pojedinačnim salovima novčanika u EUR ili USD, kao iu osnovnoj valuti sredstava. Na stranici novčanika korisnicima se takođe daje ukupna vrijednost u EUR ili USD i procentualno kretanje ukupne vrijednosti.

4. Novčanici

YouHodler ima namjensku stranicu novčanika koja podržava kripto i fiat konverzije, kao i depozite i isplate. Osim toga, provjereni korisnici također imaju opciju da povećaju izloženost klikom na ikonu “Pojačaj”.

Korisnici mogu lako prenijeti kriptovalute koje podržava YouHodler između vanjskih i YouHodler novčanika.

Korisnici mogu lako prenijeti kriptovalute koje podržava YouHodler između vanjskih i YouHodler novčanika.

Preko stranice "Novčanici":

 • Korisnici mogu polagati i podizati kripto i fiat valute.
 • Pretvorite već zadržane fiat ili kripto valute.
 • Pogledajte stanja pojedinačnih novčanika i ukupno stanje.
 • Pogledajte kretanje cijena u toku dana za sredstvo i pogledajte osnovne grafikone.
 • Pojačajte postojeće kriptovalute ili fiat klikom na ikonu "Pojačaj". Ovo je funkcija množenja koja koristi dio salda vašeg YouHodler novčanika. Ovo je brz pristup funkciji Multi HODL.

Imajte na umu da, za svaki novčanik, YouHodler obezbjeđuje pojedinačna kripto fiat stanja, kao i stanja u USD dolarima. Ukupan iznos je također dostupan u EUR ili USD.

 

5. Opcije depozita i povlačenja

YouHodler omogućava uplatu i povlačenje kripto i fiat valuta.

Za investitore koji žele položiti ili povući fiat ili kupiti kriptovalute kreditnom/debitnom karticom, morat ćete završiti proces verifikacije računa.

5.1. kriptovalute

Korisnici mogu uplatiti i povući kriptovalute koje podržava YouHodler.

Da biste izvršili kripto depozite i isplate, idite na stranicu "Novčanici" kao što je prikazano u nastavku:

 • Depoziti

Odaberite kripto novčanik naveden na stranici „Novčanici“ i kliknite na opciju depozita. U svrhu demonstracije, odabrali smo Bitcoin (“BTC”).

Nakon što odaberete opciju depozita, kopirajte adresu novčanika u svoj vanjski novčanik ili skenirajte QR kod i dovršite prijenos.

Kada vaš Bitcoin stigne do vašeg YouHodler novčanika, primit ćete SMS i e-mail obavještenje.

(Kako biste izbjegli grešku u unosu podataka o adresi, preporučuje se da skenirate QR kod za prijenos sa vašeg vanjskog novčanika na vaš YouHodler novčanik).

 • Povlačenja

Za povlačenja, korisnici mogu povući kriptovalute prijenosom iz YouHodler novčanika u vanjske kompatibilne novčanike.

Da biste povukli svoju kriptovalutu, odaberite novčanik iz kojeg želite povući svoju kriptovalutu i kliknite na ikonu "Povuci".

 • Kopirajte i zalijepite adresu svog vanjskog novčanika i potvrdite da ste još jednom provjerili adresu.
 • Kliknite na ikonu "Preuzmi kod e-pošte" da potvrdite povlačenje putem e-pošte.
 • Unesite kod, a zatim kliknite na "Povuci".

5.2. Fiat valute

 • Depoziti

Da biste deponovali fiat valute, idite na stranicu novčanika i izaberite fiat valutu koju želite da položite.

Možete dodati dodatne novčanike fiat valute klikom na ikonu „+ Dodaj novčanike“.

 • Kliknite na ikonu depozita.
 • Zatim kliknite na:
  • Ikona “Bank Wire” za bankovne transfere bez depozita bez naknade. Transferi mogu potrajati do 3 radna dana.
  • Ikona Advcash (uključujući bankovne kartice) za trenutna plaćanja. Postoji naknada od 1% za Advcash depozite.
 • Za Advcash plaćanja, unesite iznos koji želite uplatiti i kliknite na “Nastavi”.
 • Zatim ćete biti preusmjereni na stranicu Advcash.com da popunite svoje podatke kako biste dovršili depozit.
 • Osim toga, korisnici mogu uplatiti bilo koju drugu kreditnu karticu, postoji naknada za depozit od 4,5%.
 • Povlačenja

Da biste podigli fiat, idite na stranicu vaših novčanika i odaberite fiat novčanik iz kojeg želite da izvršite isplatu.

 • Kliknite na ikonu za povlačenje.
 • Odaberite opciju povlačenja
  • Kreditna kartica – instant uz naknadu između 3% do 3,5% ili $1 do $5.
  • Bankovni prenos – otprilike 24 sata, uz naknadu od 1,5%. Postoji minimalno povlačenje od 70 dolara.
 • U slučaju povlačenja bankovnim putem, unesite IBAN i broj računa zajedno sa vašim bankovnim podacima i dovršite transakciju.

Imajte na umu da vrijeme obrade i naknade banke variraju ovisno o metodi bankovnog prijenosa. Postoje i minimalna povlačenja u zavisnosti od valute. Pogledajte ispod:

 • USD (SWIFT) – do 5 dana, uz naknadu od 1,5% i minimalno povlačenje od 70 USD.
 • EUR (SEPA) – do 2 radna dana, uz naknadu od 5 € i minimalno podizanje od 50 €.
 • EUR (SWIFT) – do 5 dana, uz naknadu od 55 € i minimalno podizanje od 500 €.
 • GBP/CHF: Do 3 dana, uz naknadu od 0,15% i minimalno povlačenje od £55 / CHF55.

6. Platforma za trgovanje

Kao što je ranije rečeno, korisnici mogu koristiti funkciju razmjene, kao i Turbocharge i Multi HODL kako bi bili izloženi fiat i kripto tržištima.

The Exchange

YouHodler korisnicima daje pristup kripto tržištima putem YouHodler berze.

Ovdje korisnici mogu zamijeniti fiat za kripto, kripto za kripto ili kripto za fiat.

Jednostavno idite na stranicu Novčanici i odaberite kripto ili fiat koji želite zamijeniti klikom na ikonu Exchange.

 • Unesite iznos kripto ili fiata koji želite pretvoriti.
 • Pregledajte naknadu, iznos za konverziju i stopu, a zatim kliknite na “Pretvori”.

Nakon što pošaljete svoju narudžbu, transakcija će se pojaviti u historiji vašeg novčanika, kao i na stranici Istorija transakcija.

Turbo punjenje

Idite na stranicu Turbocharge, a zatim kliknite na “+ Create New Turbo”.

 • Odaberite svoj kolateral i unesite iznos kolaterala, a zatim odaberite posuđeni ticker.
 • Zatim odaberite svoj plan. Ili 90%/30 dana ili 70%/61 dan.
 • Odaberite broj kredita i pregledajte detalje transakcije.
 • Ako želite da postavite uzimanje profita, unesite cijenu zatvaranja.
 • Prihvatite odredbe i uvjete i potvrdite da razumijete kako Turbocharge funkcionira, a zatim kliknite na “Turbocharge”.

Multi HODL

YouHodlerov Multi HODL je alat za umnožavanje vaše kripto imovine koristeći dio vašeg YouHodler novčanika.

Ovdje je prednost u tome što korisnici mogu bezbedno držati većinu sredstava u novčaniku dok zarađuju kamatu i koriste određeni iznos za uključivanje u aktivnosti trgovanja sa visokim potencijalom profita.

Platforma koristi vaša Multi HODL sredstva za otvaranje prvog zajma u automatiziranom lancu zajmova. Uz posuđena sredstva iz prvog zajma, platforma kupuje više kriptovaluta i koristi ih kao kolateral za drugi zajam u lancu. Proces se ponavlja od 2 do 50x u zavisnosti od nivoa množitelja korisnika.

Za korištenje funkcije Multi HODL:

 • Idite na stranicu Multi HODL i odaberite uparivanje kojim želite trgovati. (Također možete otići na stranicu Novčanici i kliknuti na ikonu “Pojačati”) .
 • Odaberite smjer kojim želite trgovati, gore ili dolje.
 • Odaberite izvor kolaterala i unesite iznos.
 • Zatim odaberite nivo množitelja.
 • Slažete se sa odredbama i uslovima i potvrđujete da znate kako multi HODL funkcioniše i da ste pročitali Otkrivanje rizika.
 • Zatim kliknite na Start.
 • Postoje i opcije za preuzimanje profita i/ili zaustavljanje gubitka za upravljanje rizikom.

YouHodler je pravi za vas ako:

 • Vi ste klijent koji nije iz SAD i želi zaraditi kamatu na vašu kriptovalutu.
 • Ugodni ste sa alatima za trgovanje sa većim rizikom.
 • Želite koristiti svoju kriptovalutu kao kolateral za kredit.

YouHodler je uzbudljiva opcija za korisnike koji žele da zarade kamatu na svoje novčiće i zarade 12% kamate godišnje. Glavna prednost YouHodler-a je da vaši novčići ostaju vaši prema YouHodler-ovim uslovima i odredbama. Platforma nudi konkurentne cijene, što je jedan od glavnih razloga zašto biste trebali uzeti u obzir YouHolder kada zarađujete kamatu na svoje novčiće.

Ako tražite pouzdanu platformu za zaradu interesa za svoju kriptovalutu YouHodler je jedna od najboljih opcija na tržištu.

Pročitajte više: Vodič za kripto trgovinu maržom

Hvala na čitanju!

What is GEEK

Buddha Community

Cesar Hamill

Cesar Hamill

1655183520

Šta je YouHodler | Kako koristiti YouHodler | Kripto krediti

U ovom postu ćete naučiti šta je YouHodler | Kako koristiti YouHodler.

1. Šta je YouHodler

YouHodler je internetska razmjena dizajnirana za podršku trgovanju kriptovalutama i još mnogo toga. Opisan kao hibridna CeDeFi platforma, YouHodler nudi inovativne DeFi proizvode, odvajajući se od tradicionalnijih okvira za razmjenu.

Osnovan 2018. godine, sa sjedištem u Švicarskoj i na Kipru, YouHodler podržava trgovanje najvećim kriptovalutama po tržišnoj kapitalizaciji. YouHodler također podržava sljedeće kriptovalute:

Tether, USDC, Pax Dollar, TrueUSD, DAI, HUSD, EURS, Uniswap, Compound, Maker, SushiSwap, yearn.finance, Synthetix, OmiseGo, Paxos Gold, Stellar, 0x, Bancor, Dash, Tron, EOS, Poligon, Aave, Huobi Token, Tezos, Basic Attention Token i Augur. Međutim, platforma stalno dodaje nove kovanice svom portfelju kako bi povećala pokrivenost kripto tržišta.

Iako podržava trgovinu kriptovalutama, YouHodler ima niz drugih ključnih ponuda proizvoda. To uključuje kripto zajmove, kamate, više HODL i Turbocharge.

Kao platforma za više proizvoda, YouHodler je siguran i reguliran. Propisi uključuju

 • Ovlaštenje zalagaonice #LEAE-PGG-EV-2020-0001 (Švicarska)
 • SRO Polyreg
 • Povezan sa Ombudsmanom za finansijske usluge FINSOM.
 • Kiparska licenca (Cypress) – aplikacija je u toku.

YouHodler je globalna platforma koja podržava sve zemlje osim sljedećih:

Afganistan, Bangladeš, Kina, Kuba, Njemačka, Iran, Irak, Sjeverna Koreja, Pakistan, Sudan, Južni Sudan, Sirija, Sjedinjene Američke Države, Mala vanjska ostrva SAD, Djevičanska ostrva SAD.

Atributi YouHodler platforme

Ključni atributi YouHodler platforme uključuju:

 • Podržava kripto i fiat depozite i isplate.
 • Kripto zajmovi: 90% kredita prema vrijednosti.
 • Dobijte do 12,3% kamate za stabilne coine i do 8% za ostale kriptovalute.
 • Multi HODL: Povećajte štednju i zadržite dnevnu kamatu.
 • Turbocharge: Kloniranje kripto kolaterala za povećanje zarade
 • Veoma brz tim za korisničku podršku
 • Globalna zajednica, sa klijentima iz preko 100 zemalja.
 • Aplikacija YouHodler Crypto Wallet omogućava korisnicima da pohranjuju, razmjenjuju i troše 7 stabilnih kovanica i 30 kriptovaluta.
 • Kao regulisana razmena, YouHodler ima veliki naglasak na bezbednosti.

Vrhunske pogodnosti

 • Zaradite kamatu na svoju kriptovalutu

Ako dugoročno držite kriptovalutu, ima smisla tražiti načine da zaradite kamatu na svoju imovinu. YouHodler igra oko 5% kamate na alt coins i oko 12% na stabilne novčiće, ovisno o valuti. Kamata se povećava sedmično i plaća se u istoj valuti -- ne možete deponovati Bitcoin i zaraditi kamatu u dolarima. Svoja sredstva možete podići u bilo kojem trenutku.

Ove stope se dobro upoređuju s drugim kripto zajmodavcima na tržištu, ali važno je da kupujete i odmjerite svoje mogućnosti. Na primjer, možete zaraditi novac na nekim kriptovalutama tako što ćete ih uložiti (vezujući ih kako biste u osnovi učinili mrežu stabilnijom) ili obezbjeđivanjem likvidnosti (davanjem svojih kovanica na platformu za trgovanje kako biste trgovanje učinili fluidnijim). Svaka opcija ima svoje prednosti i nedostatke.

 • Pozajmite protiv svoje kriptovalute

Ako imate kriptovalutu i trebate gotovinu, YouHodler vam omogućava da koristite svoju kriptovalutu kao kolateral. Nudi visoke omjere kredita i vrijednosti (LTV). LTV je procenat kolaterala koji je dostupan za pozajmljivanje. (Na primjer, ako je neko imao kriptovalute u vrijednosti od 1.000 dolara i LTV je bio 90%, mogao bi posuditi 900 dolara.)

Budući da se radi o osiguranom kreditu, nema potrebe za provjerom kreditne sposobnosti i obično se odobrava odmah. Međutim, dobro razmislite prije nego što uzmete bilo kakav zajam - uštedjet ćete na kamati ako čekate da platite troškove unaprijed.

 • Napredni alati za trgovanje

YouHodler omogućava kupcima da kupuju kriptovalute uz financijsku polugu i koriste druge napredne alate za trgovanje. Na primjer, možete se kladiti na cijenu kriptovalute koja će rasti ili padati (ići "dugo" ili "kratko"). Svoje investicije možete dodatno napuniti korištenjem pozajmljenog novca, o čemu ćemo detaljnije govoriti u nastavku.

 • Strogo poznajte svoje klijente (KYC) i procese protiv pranja novca (AML).

Ovo može biti za ili protiv, u zavisnosti od vaše tačke gledišta. Ako želite anonimno trgovati kriptovalutama, YouHodler nije za vas. S druge strane, ako želite sigurnost da investirate u kompaniju koja želi izbjeći opran novac, ovo je područje koje YouHodler shvata ozbiljno.

 • Dobra usluga za korisnike

YouHodler postiže 4,4 od 5 na TrustPilot. Recenzenti hvale njihovu brzu uslugu korisnicima i visoke kamate. Jedna napomena upozorenja: Neki kupci su YouHodleru dali loše kritike, uglavnom zbog mogućnosti povlačenja. Prije nego premjestite velike količine novca na bilo koju mjenjačnicu kriptovaluta, provjerite jeste li sigurni kako da ih ponovo izvadite.

Za i protiv

Pros

 • CeDeFi: Integracija Chainlink Price Feeda radi poboljšanja pouzdanosti ključnih funkcija uključujući izdavanje zajmova i likvidaciju kredita bez kolaterala.
 • Usklađen i transparentan: YouHodler je reguliran i ima transparentnu strukturu naknada.
 • Kripto i fiat depoziti i povlačenja: Korisnici mogu deponovati i povlačiti i kripto i fiat valute.
 • Korisnička podrška: Korisnici mogu kontaktirati odgovorni tim za korisničku podršku putem Chata.
 • Ponuda višestrukih proizvoda: Korisnici mogu zaraditi kamatu, kao i uzeti kripto zajmove kako bi povećali zaradu.
 • Sigurno i regulirano: Posjeduje više licenci, s velikim naglaskom na sigurnost.
 • Podržane kriptovalute: Top 20 kriptovaluta i više.
 • Provjera: Lako uključivanje i jednostavnost za korisnika.

Ostale pozitivne stvari uključuju

 • Partnerski program: Atraktivne nagrade s isplatama u fiat, kripto ili stabilnim novcima.
 • NFT: YouHodler takođe daje korisnicima pristup NFT-ovima.

Cons

 • Ograničen broj podržanih kriptovaluta. Međutim, dostupne su najveće kriptovalute po tržištu i najpopularnije. To će vremenom postati manji problem kako platforma bude povećavala svoju kripto pokrivenost.
 • Nema demo računa. Međutim, platforma je jednostavna za navigaciju, a tu je i tim za korisničku podršku koji reaguje i sveobuhvatan odjeljak pomoći koji pomaže korisnicima.

Kako radi YouHodler

YouHodler ima mobilnu aplikaciju i web sučelje. Na sajtu možete razmjenjivati ​​kriptovalute, zarađivati ​​kamate i posuđivati ​​novac.

Da biste započeli, položite najmanje 100 USD u skrbnički novčanik i dovršite njegove procedure know your customer (KYC). Za uplatu fiat (tradicionalnog) novca, korisnici moraju dostaviti ličnu kartu sa fotografijom i dokaz adrese.

Kao štediša ili trgovac

YouHodler omogućava korisnicima koji nisu iz SAD-a ostvaruju pasivni prihod na svojim kripto posjedima. Štediše mogu zaraditi neke od najviših stopa u industriji i za kriptovalute i za stabilne coine. Kamate se obračunavaju sedmično. Ideja je da vas YouHodler nagradi za HODLing (kripto sleng za Holding On for Dear Life).

Istovremeno, YouHodler preporučuje da stavite 10% do 20% vaših investicija u svoj visokorizični MultiHODL alat. Ovaj alat koristite za posuđivanje novca i klađenje na to hoće li se vrijednost određenih kriptovaluta povećati ili smanjiti. I možete iskoristiti svoja ulaganja do 30 puta, povećavajući potencijalni profit - i nivoe rizika.

YouHodler predlaže nekoliko načina za ublažavanje uključenog rizika, ali klijenti bi trebali biti svjesni da su to alati za trgovanje namijenjeni profesionalnim investitorima.

Kao zajmoprimac

Zajmoprimci mogu staviti kriptovalute kao kolateral da bi dobili kredite u dolarima, eurima, funtama, švajcarskim francima, bitkoinima ili stabilnim coinima. Novac se može položiti na bankovni račun, povući na kreditnu karticu ili koristiti na berzi za kupovinu kriptovaluta. Imajte na umu da može postojati naknada za povlačenje (pokrivena u nastavku).

YouHodler nudi tri standardna kredita, svaki sa različitim rokom i omjerom kredita i vrijednosti (LTV). Također postavlja "graničnu vrijednost za smanjenje cijene", što je koliko daleko vrijednost kripto kolaterala može pasti prije nego što YouHodler proda kolateral i zatvori zajam. Kao što možete vidjeti u tabeli ispod, nema puno slobode za kredit od 30 dana sa 90% LTV-a. Međutim, YouHodler daje zajmoprimcima priliku da dodaju još kolaterala ako je potrebno.

Evo kako tri vrste zajma funkcioniraju na zajmu od 5.000 dolara koji koristi Bitcoin kao kolateral:

TRAJANJE ZAJMA30 DANA61 DAN180 DANA
LTV odnos90%70%50%
Granica smanjenja cijene5%25%40%
Vrijednost kripto kolaterala$5,555.56$7,142.8510.000 dolara
Ukupne naknade i kamate105 dolara160 dolara400 dolara
APR25,55%19,14%16,22%

Izvor podataka: YouHodler. APR izračunao autor.

Neke dodatne funkcije na koje treba obratiti pažnju:

 • Zajmoprimci mogu odrediti blisku cijenu -- tačku u kojoj žele da ostvare profit -- od samog početka. Ako vrijednost njihovog kripto kolaterala dostigne ovu cijenu, YouHodler automatski prodaje kolateral, otplaćuje kredit i polaže preostala sredstva na korisnički račun.
 • Zajmovi se mogu otplatiti kreditnom karticom, kripto ili fiat novcem pohranjenim na platformi ili bankovnim transferom. Zajmoprimci također mogu otplatiti zajam prodajom kripto kolaterala.
 • Zajmoprimci mogu produžiti rok kredita plaćanjem postojećih kamata i naknade za usluge od 1%.
 • Funkcija "Zatvori sada" omogućava zajmoprimcima da prijevremeno otplate zajam koristeći svoj kolateral. Ovo također uključuje naknadu od 1%.

Turbo punjenje i pozajmljivanje za kupovinu kriptovaluta

YouHodler aktivno potiče korisnike da posuđuju koristeći svoje kriptovalute kao zalog i kupuju više kriptovaluta. Primamljivo je. Ali posuđivanje za kupovinu bilo koje rizične investicije nije dobra ideja, jer ako izgubi vrijednost, možete izgubiti svoj novac.

Recimo da ste stavili 0,2 BTC na 30-dnevni zajam uz 90% LTV. Dobijate 0,18 BTC, što vam daje ukupno 0,38 BTC. Cijena bitkoina pada za 5%, pokrećući ograničenje cijene. Vaš originalni Bitcoin se prodaje da pokrije vaš dug, a vama ostaje 0,18 BTC. Upravo ste izgubili 10% svog originalnog Bitcoina.

YouHodlerova funkcija Turbocharge stvara lanac zajmova. Automatski koristi tradicionalnu valutu koju posuđujete za kupovinu više kriptovaluta i koristi tu kriptu kao kolateral za drugi zajam. Svoj kredit možete turbo puniti između tri i 10 puta. Ne dobijate ništa od ove gotovine, jer se svaki dodatni zajam koristi za umnožavanje kriptovaluta koje posjedujete. Ako vrijednost poraste, pobjeđujete. Ako padne, mogli biste izgubiti svoj izvorni kolateral i sve naknade, a preostala bi vam i sva preostala sredstva iz vašeg konačnog zajma.

Ono što najviše zabrinjava kod YouHodlera je to što predstavlja rizične strategije ulaganja bez puno informacija o opasnostima koje su uključene, ili edukacije koja bi pomogla korisnicima da upravljaju tim rizicima. Naziv kompanije sugerira da je ovo sigurno mjesto za držanje vaše kriptovalute, ali funkcije Turbocharge i MultiHODL potiču vas da riskirate s tim.

Pregled naknada

Naknade za razmjenu na YouHodleru su u skladu s drugim mjenjačnicama kriptovaluta. Međutim, obratite pažnju na troškove polaganja i podizanja novca. Odredite koliko kamate trebate zaraditi da pokrijete, recimo, proviziju za podizanje od 70 dolara prije nego što položite svoj novac.

Imajte na umu da informacije na YouHodlerovoj web stranici nisu uvijek konzistentne. Koristili smo stope iz njegovog novčanika koje se ne poklapaju uvijek s brojkama na stranici s naknadama.

Imajte na umu da informacije na YouHodlerovoj web stranici nisu uvijek konzistentne. Ovi brojevi dolaze sa stranica transakcija Youhodler.com novčanika.

Depozit

TRANSAKCIJANAKNADE
SWIFT bankovni prenos25 dolara ili 25 eura
Kreditna kartica4,5%
AdvCash računprvi%
Kripto i stabilni koiniBez troškova

Izvor podataka: opcija depozita na YouHodler.com novčaniku, jul 2021.

Imajte na umu da informacije na YouHodlerovoj web stranici nisu uvijek konzistentne. Ovi brojevi dolaze sa stranica transakcija Youhodler.com novčanika.

Povlačenje

TRANSAKCIJAMINIMUMNAKNADE
SWIFT bankovni prenos u USD70 dolara1,5% ili 70 dolara što je veće
SWIFT bankovni prenos u EUR500 eura55 eura
SEPA bankovni prenos u EUR50 eura5 eura
GBP bankovni prenos500 funti55 funti
Kreditna kartica
(trenutno nedostupna)
5 USD ili 5 EUR kada je dostupno3,5% kada je dostupno *
CryptoZavisno od kriptovaluteZavisno od kriptovalute

* Može se promijeniti po zemlji. Izvor podataka: opcija povlačenja na YouHodler.com novčaniku, jul 2021.

Provizije za razmjenu

Naknade za pretvaranje fiata u kriptovalute ili trgovinu kriptovalutama razlikuju se ovisno o transakciji. Na primjer, postoji naknada od 1 USD za pretvaranje 100 USD u Bitcoin (1%). Postoji naknada od 0,000040 BTC za pretvaranje 0,02 BTC u Ethereum (0,2%).

Tarife su uporedive sa drugim berzama. Međutim, obrada trgovine može trajati između pet i 30 minuta, a stopa se može promijeniti tokom tog vremena.

Ako koristite MultiHodl funkciju, plaćate naknadu za početak, satnicu i 10% udjela u dobiti ako zarađujete.

2. Registracija

Da biste otvorili račun, idite na početnu stranicu YouHodler i kliknite na ikonu „Započnite“ kao što je prikazano ispod:

Popunite tražene informacije. Ovo uključuje državu prebivališta, e-poštu i lozinku.

Slažete se s primanjem ažuriranja YouHodler platforme i potvrđujete da ste pročitali i saglasni sa obavještenjem o privatnosti, Ts i Cs, Dodatkom o obradi podataka, AML/KYC politikom, Uslovima usluga konverzije i Procesom pritužbi, a zatim kliknite na “Prijavi se”.

Verifikacija

Da biste otključali Multi HODL, Turbocharge, kredite, štednju i konverzije, morat ćete potvrditi svoju e-poštu i svoj telefonski broj.

Kako biste dovršili osnovni proces verifikacije, idite na stranicu vašeg profila klikom na ikonu "Profil" koja se nalazi na lijevoj strani vaše YouHodler stranice.

 • Kliknite na ikonu e-pošte „Verifikuj“. Unesite verifikacioni kod koji se šalje na vašu email adresu.
 • Kliknite na ikonu telefona „Verifikuj“.
 • Unesite svoj broj telefona i kliknite na "Nastavi".
 • Zatim ćete dobiti verifikacioni kod putem SMS-a. Unesite 6-cifreni kod da završite verifikaciju telefona.

Po završetku osnovne verifikacije, korisnici će tada morati da završe proces verifikacije naloga da bi imali pristup ponudi više proizvoda.

Da biste dovršili proces verifikacije računa, jednostavno idite na svoju stranicu profita:

Korak 1: Potpišite ugovor

 • Kliknite na ikonu Potvrdi u odeljku Verifikacija naloga.
 • Tada ćete morati potpisati ugovor. Kliknite na ikonu “Start”.
 • Navedite da li ste iz SAD tako što ćete kliknuti na „Da“ ili „Ne“.
 • Unesite tražene lične podatke, koji uključuju ime i prezime, DoB i državljanstvo. Zatim kliknite na “Nastavi”.
 • Unesite svoju kućnu adresu, a zatim kliknite na "Nastavi".
 • Navedite da li ste jedini stvarni vlasnik imovine na vašem budućem računu klikom na „Da“ ili „Ne“.
 • Pregledajte informacije u obrascu Izjava o identitetu stvarnog vlasnika, a zatim kliknite na „Prihvatam i potpisujem“.

Korak 2: Potvrdite identitet

Kliknite na ikonu “Start” da dovršite potvrdu identiteta.

 • Odaberite državu izdavanja i vrstu dokumenta.
 • Zatim otpremite ili snimite prednju i stražnju stranu dokumenta prema zahtjevu.
 • Nakon učitavanja kliknite na "Nastavi".
 • Zatim ćete morati snimiti selfi držeći lični dokument. Možete ili otpremiti ili snimiti.
 • Zatim kliknite na „Pošalji prijavu“.

Korak 3: Potvrdite adresu

Kliknite na ikonu “Start” da završite verifikaciju adrese.

 • Odaberite vrstu dokumenta i otpremite dokument i pritisnite “nastavi”.

Imajte na umu da dokument treba biti izdat u posljednja 3 mjeseca i mora sadržavati datum izdavanja.

Nakon završetka i verifikacije koraka 3, korisnici će imati pristup kompletnom paketu proizvoda YouHodler, uključujući fiat operacije.

Depozit za registraciju

Po završetku procesa verifikacije, sada ćete morati da uplatite depozit da biste počeli trgovati i u potpunosti iskoristili ponudu proizvoda YouHodlera.

Korisnici mogu ili:

 • Depozit YouHodler podržava kriptovalute dovršavanjem jednostavnog prijenosa iz novčanika u novčanik.
 • Kupite kriptovalute kreditnom/debitnom karticom.
 • Uplatite fiat valute putem bankovnog transfera.

Da biste izvršili kripto depozit, idite na stranicu „Novčanici“.

 • Odaberite kriptovalutu koju želite uplatiti i kliknite na ikonu "Depozit".
 • Alternativno, ako novčanik nije prikazan, možete dodati podržani kripto novčanik klikom na ikonu „Dodaj novčanike“.
 • Ili skenirajte QR kod ili kopirajte i zalijepite adresu YouHodler novčanika u svoj vanjski novčanik.
 • Unesite iznos kriptovaluta koji želite prenijeti na vaš YouHodler novčanik i dovršite prijenos.

Kada vaša sredstva stignu u vaš YouHodler novčanik, YouHodler će vas obavijestiti SMS-om i e-poštom i tada možete početi uživati ​​u punom paketu YouHodler proizvoda.

Korisnici također mogu deponovati fiat novac putem bankovnih transfera i kupiti podržane kriptovalute kreditnom/debitnom karticom. Za detalje pogledajte odjeljak o depozitu u fiat valuti ispod.

Podržane kriptovalute

YouHodler daje investitorima i trgovcima pristup najpopularnijim kriptovalutama na tržištu, kao i nekim manje poznatim kriptovalutama.

Podržane kriptovalute uključuju, ali nisu ograničene na:

Tether, USDC, Pax Dollar, TrueUSD, DAI, Binance USD, HUSD, Bitcoin, EURS, Ethereum, Chainlink, Uniswap, Compound, Maker, SushiSwap, yearn.finance, Synthetix, OmiseGo, Paxos Gold, Dogecoin, Litecoin, Ripple, Stellar , 0x, Bancor, Binance Coin, Cardano, Dash, Tron, EOS, Polygon, Bitcoin Cash, Aave, Polkadot, Huobi Token, Tezos, Basic Attention Token i Augur.

Da biste zamijenili kriptovalutu za drugu kripto ili fiat valutu, idite na stranicu Novčanici.

 • Odaberite kriptovalutu koju želite zamijeniti.
 • Kliknite na ikonu "Razmjena".
 • Unesite iznos koji želite zamijeniti i odaberite ciljnu valutu iz padajućeg izbornika.
 • Potvrđujete da ste pročitali i saglasni sa načinom rada konverzije i uslovima usluga konverzije.
 • Zatim kliknite na ikonu Pretvori.

3. Detalji

YouHodler podržava kupovinu i prodaju podržanih kriptovaluta sa kripto i fiat valutama putem platforme za razmjenu.

Osim što trgovcima pruža platformu za razmjenu, YouHodler također nudi korisnicima zajmove, kamate i načine za povećanje prinosa vođenih kripto tržištem.

Razmjena

 • Putem YouHodler stranice novčanika, korisnici mogu zamijeniti već posedovana sredstva za kripto ili fiat.
 • Putem stranice novčanika, korisnici takođe mogu povećati zaradu pomoću funkcije Multi HODL. Ovdje korisnici mogu odabrati uparivanje i smjer za povećanje prihoda.
 • Osim mogućnosti povećanja prihoda putem Multi HODL funkcije, YouHodler korisnicima nudi i prihode od kredita i kamata. Tu je i funkcija Turbocharge za povećanje kripto zarade.

Krediti

 • YouHodler nudi korisnicima kredite za podmirivanje redovnih potreba za fiat valutom. Vlasnici kripto valuta mogu staviti kripto već držane kao kolateral kako bi dobili fiat novac ili stabilne coine. Nakon otplate kredita, YouHodler vraća zadržanu kriptovalutu zajmoprimcu.

Turbo punjenje

 • Na osnovu kaskadne glavnice zajmova, vlasnici kriptovaluta mogu koristiti kripto kao kolateral kako bi dobili više kriptovaluta i koristi u slučaju daljeg rasta cijene. Ovo je idealan proizvod vlasnika kriptovaluta koji predviđaju dalji rast cijena.

Charts

 • YouHodler platforma omogućava korisnicima pristup grafikonima preko stranice novčanika. Ovdje korisnici mogu odabrati linijske ili svijećnjake. Vremenski intervali u ponudi uključuju 1 minut, 5 minuta, 30 minuta, 1 sat i 4 sata, kao što je prikazano ispod.

istorija

 • YouHodler platforma ima namjensku stranicu “Historija transakcija” koja omogućava korisnicima da vide sve transakcije na platformi.
 • Ovdje korisnici također imaju opciju filtriranja prema elementima kako bi suzili pretrage.
 • Osim toga, korisnici mogu vidjeti transakcije na nivou sredstava tako što će pregledati svaki pojedinačni novčanik.

Bilansi

 • Preko stranice Novčanika, korisnici imaju pristup pojedinačnim salovima novčanika u EUR ili USD, kao iu osnovnoj valuti sredstava. Na stranici novčanika korisnicima se takođe daje ukupna vrijednost u EUR ili USD i procentualno kretanje ukupne vrijednosti.

4. Novčanici

YouHodler ima namjensku stranicu novčanika koja podržava kripto i fiat konverzije, kao i depozite i isplate. Osim toga, provjereni korisnici također imaju opciju da povećaju izloženost klikom na ikonu “Pojačaj”.

Korisnici mogu lako prenijeti kriptovalute koje podržava YouHodler između vanjskih i YouHodler novčanika.

Korisnici mogu lako prenijeti kriptovalute koje podržava YouHodler između vanjskih i YouHodler novčanika.

Preko stranice "Novčanici":

 • Korisnici mogu polagati i podizati kripto i fiat valute.
 • Pretvorite već zadržane fiat ili kripto valute.
 • Pogledajte stanja pojedinačnih novčanika i ukupno stanje.
 • Pogledajte kretanje cijena u toku dana za sredstvo i pogledajte osnovne grafikone.
 • Pojačajte postojeće kriptovalute ili fiat klikom na ikonu "Pojačaj". Ovo je funkcija množenja koja koristi dio salda vašeg YouHodler novčanika. Ovo je brz pristup funkciji Multi HODL.

Imajte na umu da, za svaki novčanik, YouHodler obezbjeđuje pojedinačna kripto fiat stanja, kao i stanja u USD dolarima. Ukupan iznos je također dostupan u EUR ili USD.

 

5. Opcije depozita i povlačenja

YouHodler omogućava uplatu i povlačenje kripto i fiat valuta.

Za investitore koji žele položiti ili povući fiat ili kupiti kriptovalute kreditnom/debitnom karticom, morat ćete završiti proces verifikacije računa.

5.1. kriptovalute

Korisnici mogu uplatiti i povući kriptovalute koje podržava YouHodler.

Da biste izvršili kripto depozite i isplate, idite na stranicu "Novčanici" kao što je prikazano u nastavku:

 • Depoziti

Odaberite kripto novčanik naveden na stranici „Novčanici“ i kliknite na opciju depozita. U svrhu demonstracije, odabrali smo Bitcoin (“BTC”).

Nakon što odaberete opciju depozita, kopirajte adresu novčanika u svoj vanjski novčanik ili skenirajte QR kod i dovršite prijenos.

Kada vaš Bitcoin stigne do vašeg YouHodler novčanika, primit ćete SMS i e-mail obavještenje.

(Kako biste izbjegli grešku u unosu podataka o adresi, preporučuje se da skenirate QR kod za prijenos sa vašeg vanjskog novčanika na vaš YouHodler novčanik).

 • Povlačenja

Za povlačenja, korisnici mogu povući kriptovalute prijenosom iz YouHodler novčanika u vanjske kompatibilne novčanike.

Da biste povukli svoju kriptovalutu, odaberite novčanik iz kojeg želite povući svoju kriptovalutu i kliknite na ikonu "Povuci".

 • Kopirajte i zalijepite adresu svog vanjskog novčanika i potvrdite da ste još jednom provjerili adresu.
 • Kliknite na ikonu "Preuzmi kod e-pošte" da potvrdite povlačenje putem e-pošte.
 • Unesite kod, a zatim kliknite na "Povuci".

5.2. Fiat valute

 • Depoziti

Da biste deponovali fiat valute, idite na stranicu novčanika i izaberite fiat valutu koju želite da položite.

Možete dodati dodatne novčanike fiat valute klikom na ikonu „+ Dodaj novčanike“.

 • Kliknite na ikonu depozita.
 • Zatim kliknite na:
  • Ikona “Bank Wire” za bankovne transfere bez depozita bez naknade. Transferi mogu potrajati do 3 radna dana.
  • Ikona Advcash (uključujući bankovne kartice) za trenutna plaćanja. Postoji naknada od 1% za Advcash depozite.
 • Za Advcash plaćanja, unesite iznos koji želite uplatiti i kliknite na “Nastavi”.
 • Zatim ćete biti preusmjereni na stranicu Advcash.com da popunite svoje podatke kako biste dovršili depozit.
 • Osim toga, korisnici mogu uplatiti bilo koju drugu kreditnu karticu, postoji naknada za depozit od 4,5%.
 • Povlačenja

Da biste podigli fiat, idite na stranicu vaših novčanika i odaberite fiat novčanik iz kojeg želite da izvršite isplatu.

 • Kliknite na ikonu za povlačenje.
 • Odaberite opciju povlačenja
  • Kreditna kartica – instant uz naknadu između 3% do 3,5% ili $1 do $5.
  • Bankovni prenos – otprilike 24 sata, uz naknadu od 1,5%. Postoji minimalno povlačenje od 70 dolara.
 • U slučaju povlačenja bankovnim putem, unesite IBAN i broj računa zajedno sa vašim bankovnim podacima i dovršite transakciju.

Imajte na umu da vrijeme obrade i naknade banke variraju ovisno o metodi bankovnog prijenosa. Postoje i minimalna povlačenja u zavisnosti od valute. Pogledajte ispod:

 • USD (SWIFT) – do 5 dana, uz naknadu od 1,5% i minimalno povlačenje od 70 USD.
 • EUR (SEPA) – do 2 radna dana, uz naknadu od 5 € i minimalno podizanje od 50 €.
 • EUR (SWIFT) – do 5 dana, uz naknadu od 55 € i minimalno podizanje od 500 €.
 • GBP/CHF: Do 3 dana, uz naknadu od 0,15% i minimalno povlačenje od £55 / CHF55.

6. Platforma za trgovanje

Kao što je ranije rečeno, korisnici mogu koristiti funkciju razmjene, kao i Turbocharge i Multi HODL kako bi bili izloženi fiat i kripto tržištima.

The Exchange

YouHodler korisnicima daje pristup kripto tržištima putem YouHodler berze.

Ovdje korisnici mogu zamijeniti fiat za kripto, kripto za kripto ili kripto za fiat.

Jednostavno idite na stranicu Novčanici i odaberite kripto ili fiat koji želite zamijeniti klikom na ikonu Exchange.

 • Unesite iznos kripto ili fiata koji želite pretvoriti.
 • Pregledajte naknadu, iznos za konverziju i stopu, a zatim kliknite na “Pretvori”.

Nakon što pošaljete svoju narudžbu, transakcija će se pojaviti u historiji vašeg novčanika, kao i na stranici Istorija transakcija.

Turbo punjenje

Idite na stranicu Turbocharge, a zatim kliknite na “+ Create New Turbo”.

 • Odaberite svoj kolateral i unesite iznos kolaterala, a zatim odaberite posuđeni ticker.
 • Zatim odaberite svoj plan. Ili 90%/30 dana ili 70%/61 dan.
 • Odaberite broj kredita i pregledajte detalje transakcije.
 • Ako želite da postavite uzimanje profita, unesite cijenu zatvaranja.
 • Prihvatite odredbe i uvjete i potvrdite da razumijete kako Turbocharge funkcionira, a zatim kliknite na “Turbocharge”.

Multi HODL

YouHodlerov Multi HODL je alat za umnožavanje vaše kripto imovine koristeći dio vašeg YouHodler novčanika.

Ovdje je prednost u tome što korisnici mogu bezbedno držati većinu sredstava u novčaniku dok zarađuju kamatu i koriste određeni iznos za uključivanje u aktivnosti trgovanja sa visokim potencijalom profita.

Platforma koristi vaša Multi HODL sredstva za otvaranje prvog zajma u automatiziranom lancu zajmova. Uz posuđena sredstva iz prvog zajma, platforma kupuje više kriptovaluta i koristi ih kao kolateral za drugi zajam u lancu. Proces se ponavlja od 2 do 50x u zavisnosti od nivoa množitelja korisnika.

Za korištenje funkcije Multi HODL:

 • Idite na stranicu Multi HODL i odaberite uparivanje kojim želite trgovati. (Također možete otići na stranicu Novčanici i kliknuti na ikonu “Pojačati”) .
 • Odaberite smjer kojim želite trgovati, gore ili dolje.
 • Odaberite izvor kolaterala i unesite iznos.
 • Zatim odaberite nivo množitelja.
 • Slažete se sa odredbama i uslovima i potvrđujete da znate kako multi HODL funkcioniše i da ste pročitali Otkrivanje rizika.
 • Zatim kliknite na Start.
 • Postoje i opcije za preuzimanje profita i/ili zaustavljanje gubitka za upravljanje rizikom.

YouHodler je pravi za vas ako:

 • Vi ste klijent koji nije iz SAD i želi zaraditi kamatu na vašu kriptovalutu.
 • Ugodni ste sa alatima za trgovanje sa većim rizikom.
 • Želite koristiti svoju kriptovalutu kao kolateral za kredit.

YouHodler je uzbudljiva opcija za korisnike koji žele da zarade kamatu na svoje novčiće i zarade 12% kamate godišnje. Glavna prednost YouHodler-a je da vaši novčići ostaju vaši prema YouHodler-ovim uslovima i odredbama. Platforma nudi konkurentne cijene, što je jedan od glavnih razloga zašto biste trebali uzeti u obzir YouHolder kada zarađujete kamatu na svoje novčiće.

Ako tražite pouzdanu platformu za zaradu interesa za svoju kriptovalutu YouHodler je jedna od najboljih opcija na tržištu.

Pročitajte više: Vodič za kripto trgovinu maržom

Hvala na čitanju!

Cesar Hamill

Cesar Hamill

1653037380

Šta je Dex GURU | Šta je DexGURU | Kako koristiti Dex GURU

U ovom postu ćete naučiti šta je Dex GURU, kako koristiti Dex GURU?

1. Šta je Dex Guru?

Dex Guru je platforma za trgovanje i analizu kriptovaluta bez starateljstva napravljena sa modernim trgovcima na umu. Kombinira blockchain analitiku i mogućnosti trgovanja. To znači da možete trgovati, analizirati i pratiti različite kriptovalute na istoj platformi.

Možete analizirati i upoređivati ​​kretanja različitih kriptovaluta sa svim vrstama različitih indikatora. Sve što možete pronaći na kontrolnoj tabli modernog berzanskog posrednika, možete pronaći na Dex Guru-u.

Dex Guru programeri su uradili zaista dobar posao sa svojom platformom, neverovatno je laka za korišćenje sa neverovatnim korisničkim iskustvom i interfejsom.

DexGuru-ova ambicija je da se razvije u terminal kojem vjeruje dosta trgovaca poput Bloomberg terminala – gadgeta koji je koristio najbogatiji momak na planeti u jednom trenutku, Warren Buffet, za obavljanje transakcija i dobivanje njegovih informacija i činjenica. Ali pristup će biti da se razvije u posvećeni terminal za DeFi tržište u bilo kom lancu.

Ako ste napredni trgovac, sigurno će vam se svidjeti njihovi napredni grafikoni u realnom vremenu sa historijskim podacima. Povrh njih, možete nacrtati linije trenda, koristiti ravnala i u osnovi sve što možete učiniti s naprednim alatima za analizu tržišta dionica.

2. Ključne karakteristike Dex Gurua

Evo tri ključne karakteristike koje izdvajaju Dex Gurua od direktnih konkurenata:

Intuitivno sučelje prilagođeno početnicima

Iako Dex Guru sadrži mnoštvo korisnih informacija koje izgledaju kao da su pretrpane na zadanom prikazu, ako pregledate neke od njegovih direktnih konkurenata, shvatit ćete da je sučelje Dex Gurua intuitivno koliko i dolaze. 

Međutim, dalja poboljšanja intuitivnosti nisu moguća, jer bi zaglupljivali sadržaj i korisnici bi na kraju imali lošije iskustvo.

Obilje dostupnih informacija

Dex Guru platforma za trgovanje je prepuna informacija na lancu. Ovdje ne govorimo o spekulativnim stvarima – govorimo o pouzdanim informacijama koje su gotovo trenutne i koje se isporučuju direktno na vaš ekran.

Čak ni potpunim početnicima neće trebati previše vremena da se pravilno prilagode količini dostupnih informacija i procesima interakcije sa pametnim ugovorima u javnim lancima. Iskusni trejderi će cijeniti svaki posljednji dio toga i dat će sve od sebe da shvate kako izvući maksimum iz svih tih podataka.

U realnom vremenu i mnogo precizniji troškovi.

Zato što će informacije i činjenice na ovim internet stranicama uzeti u obzir zajedničku vrijednost tokena na centraliziranim berzama (CEX) kao što je Binance, čak i ako je prodajna cijena nelikvidna.

Stoga, ako tokeni u koje ulažete nisu navedeni na CEX berzama ili omjer prodajne cijene tokena u koje želite uložiti u karakteristične grupe zbog velikih varijacija, sasvim je vjerovatno da ćete ovisiti o trenutnim informacijama na DexGuru-u da mnogo preciznijih ulaganja ili izbora trgovanja sa ažuriranim informacijama u rasponu od deset do 18 sekundi.

Rapid Growth

Trgovine su prepoznale napredne karakteristike Dex Gurua i preplavile su kapije. Iz mjeseca u mjesec, popularnost Dex Gurua raste. Još nismo dostigli eksponencijalne brojke, ali ne bih se iznenadio da se to dogodi do kraja godine.

Podrška za novčanik

Trenutno, Dex Guru podržava većinu (ali ne sve) popularne novčanike. Ovo uključuje:

 • Trezor & Ledger (oba putem MetaMaska)
 • MetaMask
 • WalletConnect (koji uključuje sve novčanike koje WalletConnect podržava, kao što je crypto.com Defi novčanik)
 • TrustWallet

Mnoge kripto platforme za trgovanje ne podržavaju mnogo opcija novčanika. Dex Guru podržava ogromnu većinu popularnih novčanika, posebno sa WalletConnect-om koji možete koristiti za uključivanje drugih novčanika.

Naravno, možete koristiti Dex Guru za analizu bez povezivanja vašeg novčanika, ali biste propustili mnoge funkcije koje možete dobiti samo ako povežete svoj novčanik:

 • Kupnja i prodaja tokena direktno na platformi
 • Obavještenja o cijenama i obavještenja
 • Dodavanje tokena na vašu listu favorita

Sigurnost

Dex Guru je platforma bez starateljstva. To znači da su vaše kriptovalute uvijek pod vašom kontrolom.

Radi baš kao i većina drugih decentraliziranih aplikacija, Dex Guru može samo vidjeti stanje vašeg novčanika i aktivnosti koje Dex Guru koristi da vam pokaže vaše trgovine.

Ovo čini Dex Gurua nevjerovatno sigurnim . Čak i da je njihova platforma nekako hakovana, njihovi korisnici ne bi bili u opasnosti jer hakeri ne bi mogli ukrasti balans od korisnika Dex Gurua.

Naknade

Osim naknada za plin tokom trgovanja, koje ionako ne možete izbjeći, ne postoje nikakve naknade kada koristite Dex Guru.

U stvari, Dex Guru radi isključivo na donacijama i eventualno nekim sponzorskim ugovorima. Bez obzira na to, korisnici Dex Gurua uopće ne plaćaju nikakve naknade za korištenje platforme.

U suštini, platforma je besplatna i svi je mogu koristiti za istraživanje, praćenje, upoređivanje i trgovinu Crypto bez ikakvih naknada.

3. Kako koristiti Dex GURU

3.1. Povežite svoj novčanik

Neke od naših funkcija dostupne su samo kada povežete novčanik. Nakon što ga povežete, moći ćete sačuvati svoje omiljene tokene i promijeniti postavke DexGuru-a.

DexGuru je platforma koja nije potpuno starateljska, tako da su sredstva u vašem novčaniku uvijek pod vašom kontrolom.

Na desktopu

Novčanici pretraživača kao što je Metamask

Kliknite na ikonu novčanika u gornjem desnom uglu

Odaberite Metamask

Za autentifikaciju koristimo zahtjeve za potpisom. Potpisivanjem dokazujete da posjedujete privatni ključ za adresu.

Sve je spremno:

WalletConnect

Napomena: Da biste koristili WalletConect, potrebno je da onemogućite ili izbrišete MetaMask ekstenziju na desktop pretraživaču jer izaziva sukobe sa drugim dobavljačima novčanika. Druga opcija je korištenje anonimnog načina rada.

Kliknite na ikonu novčanika u gornjem desnom uglu

Odaberite Walletconnect

Skenirajte QR kod sa svog ekrana novčanikom kompatibilnim sa WalletConnect i potvrdite zahtjev za potpisom. Potpisivanjem dokazujete da posjedujete privatni ključ za adresu.

Sve je spremno:

Na mobilnom

Morate imati instaliranu aplikaciju web3 novčanik na svom telefonu. Idite na aplikaciju za novčanik i tamo potražite pretraživač. Sada idite na dex.guru

Kliknite na ikonu novčanika u gornjem desnom uglu

Kliknite na Metamask ili Trustwallet

Sve je spremno:

TrustWallet. Promijenite mrežu

 

3.​2. Kupovina i prodaja tokena

1. Prvo morate povezati svoj novčanik.

2. Provjerite da li vaš novčanik koristi ispravnu mrežu. Možete vidjeti na koju mrežu ste povezani u gornjem desnom uglu pored ikone novčanika.

DexGuru olakšava identifikaciju tokena iz različitih mreža. Koristimo krugove u boji oko ikone tokena. U primjeru ispod, token Binance Smart Chain je umotan u narančasti krug. Za vašu udobnost, web3 novčanici koji su povezani, prikazani su u istoj boji kao i krugovi oko određenih mreža.

Napomena: Ne možete međusobno trgovati imovinom iz različitih mreža. Na primjer, ne možete trgovati UNI (ERC20 token na Ethereumu) za CAKE (BEP20 token na BSC). Međutim, mnogi tokeni bazirani na Ethereum-u imaju vezane verzije na BSC, na primjer, ETH-BSC na slici iznad.

3. Vrijeme je za trgovinu. Da biste kupili/prodali određeni token, morate ga prvo odabrati u području odabira tržišta.

I za opcije za kupovinu i za prodaju, možete unijeti samo količinu sredstava koja će biti uzeta iz vašeg novčanika—iznos tokena (kovanica) koje dobijete nakon trgovine automatski se izračunava.

Možete promijeniti koju vrstu digitalnog sredstva koristite za kupovinu određenog tokena (onog koji ste odabrali u području odabira tržišta ) i promijeniti digitalno sredstvo koje dobijete kada prodate određeni token.

Ako je ovo prvi put da obavljate transakciju s određenim tokenom, morat ćete dovršiti transakciju odobrenja tokena. Potrebno je samo jednom pritisnuti dugme Odobri/Prodaj.

Nakon što odobrite ograničenje potrošnje tokena u svom novčaniku, pričekajte iskačući prozor s potvrdom zamjene. Ako novčić ili token ne treba odobrenje iz vašeg novčanika, prikazat će vam se iskačući prozor s potvrdom zamjene odmah nakon pritiska na dugme Kupi/Prodaj.

Unutar iskačućeg prozora s potvrdom zamjene, možete promijeniti promjenu cijene, tip na DexGuru i odabrati cijenu GAS-a. Kliknite na dugme "Potvrdi" kada budete spremni. Ako ne kliknete na dugme “Potvrdi” tokom prvih 90 sekundi, iskačući prozor će se automatski zatvoriti, a mi ćemo morati da osvežimo vašu ponudu.

Nakon pritiska na dugme “Potvrdi”, biće pokrenuta swap transakcija u vašem novčaniku. Jednom kada to odobrite, nema povratka. U ovom trenutku niko ne može otkazati transakciju.

3.3. Omogućite upozorenja o cijenama

Da omogućite obavještenja za token, trebate:

1. Povežite svoj web3 novčanik.

2. Dodajte tokene u svoje favorite.

Pritisnite dugme srca da dodate token u svoje favorite.

3. Idite na Postavke.

4. Omogućite prebacivanje obavještenja.

5. Postavite željeni prag u procentima.

U primjeru ispod prag je postavljen na 10%, što znači da kada se cijena tokena promijeni za više od 10%, dobit ćete push obavještenje. Prag koji postavite će se primijeniti na sve tokene u vašim Favoritima.

6. Sačuvajte promjene.

Napomena: ako koristite Brave pretraživač, morat ćete omogućiti "Koristi Google usluge za Push poruke" u odjeljku Napredne postavke da bi obavještenja radila.

3.4. Provjerite stanje novčanika

Sve transakcije i radnje s vašim novčanikom na blockchainu se snimaju; možete ih provjeriti pomoću jednog od blockchain istraživača u nastavku.

​Etherscan je Block Explorer za Ethereum mrežu. BscScan je Block Explorer za Binance Smart Chain. Polygonscan za poligonsku mrežu. SnowTrace za Avalanche Network. FTMScan za Fantom Network. ArbiScan za Arbitrum Network. Optimistički Ethereum Etherscan za mrežu optimizma. Celo Explorer za CELO mrežu.

Ako ne vidite sredstva u svom novčaniku, dobra je ideja provjeriti adresu svog novčanika u blockchain exploreru. Koristite Etherscan za Ethereum transakcije, BscScan za Binance Smart Chain transakcije itd. 

Kopirajte javnu adresu svog novčanika i potražite je u blockchain exploreru.

Nakon što unesete svoju javnu adresu, vidjet ćete svoj ETH ili BNB stanje u izvornoj vrijednosti. Također ćete vidjeti sve ažurirane transakcije koje su se desile s vašim novčanikom. Za pregled proširenih tokena kliknite na dugme pored vrijednosti vaših prilagođenih tokena.

Novčanici poput MetaMaska prikazuju ograničenu listu standardnih stanja tokena, ali ne prikazuju trenutna stanja za prilagođene tokene. Morate ručno dodati prilagođeni token u svoj novčanik. Sve što vam treba je adresa ugovora o tokenu koju možete pronaći na Etherscan za ERC-20 tokene i BscScan za BEP-20 tokene. 

Idite na svoj Token Holdings, pronađite token koji želite da dodate u svoj novčanik i pritisnite ga. Kopirajte adresu ugovora. Morat ćete ga dodati u svoj novčanik.

Ako koristite MetaMask, idite na svoja sredstva, pomaknite se prema dolje i pritisnite "Dodaj token"

Pritisnite "Prilagođeni token". Provjerite jeste li povezani na ispravnu mrežu (ETH ili BSC).

Sada zalijepite adresu ugovora o tokenu. Simbol tokena i decimale preciznosti će se popuniti automatski.

 

Zaključak

Dex Guru je odlična platforma kako za početnike tako i za napredne kriptovalute koji žele upoređivati ​​i pratiti različite kriptovalute u realnom vremenu, kao i koristiti svoje povijesne podatke kako bi izvukli vlastite zaključke.

Njihova platforma je nevjerovatno sigurna i nije zatvorska, tako da ne postoji rizik od hakiranja i gubitka salda u novčaniku. Povrh toga, jedna od najboljih stvari u vezi Dex Gurua je to što radi isključivo na donacijama i nema apsolutno nikakve naknade. Nećete izgubiti ništa od svog stanja na naknadama kada trgujete Crypto na njihovoj platformi.

Posjetite web stranicu ☞  https://dex.guru/

Vrhunske burze za trgovinu token-coin. Slijedite upute i zaradite neograničeno

BinanceFTXPoloniexBitfinexHuobiMXCByBitGate.ioCoinbase

Nadam se da će vam ovaj post pomoći. Ne zaboravite ostaviti lajk, komentirati i podijeliti sa drugima. Hvala ti!

Cesar Hamill

Cesar Hamill

1658924040

Šta je Coindar | Kako koristiti Coindar, Upravljanje kripto kalendarom

Šta je kripto kalendar?

Za što je kripto kalendar specijaliziran, on mora zadovoljiti potrebe korisnika omogućavajući im da personaliziraju svoj kalendar pružanjem razvoja, vijesti, ICO-a i događaja koji su im najvažniji.

U svjetlu svih postavljenih tačaka, mogli bismo definirati kalendar kriptovaluta kao platformu na kojoj kripto učesnici mogu pristupiti svim informacijama o budućim i sadašnjim dešavanjima u kripto prostoru.

Iako ova definicija obuhvata šire funkcionalnosti tipičnog kripto kalendara, ona, međutim, ne ukazuje na različite razloge zašto se ljudi odlučuju za ove alate.

U ovom članku ćete naučiti šta je Coindar, kako koristiti Coindar (platforma za upravljanje kripto kalendarom)

1. Šta je Coindar?

Coindar je web-bazirani kalendar događaja koji omogućava korisnicima da prate i upravljaju događajima kriptovaluta. Web stranica prikuplja informacije o kripto događajima iz različitih izvora, uključujući društvene medije, te stvara direktnu vezu s programerima i društvenim profilima različitih blockchain projekata.

Kalendar zasnovan na radnoj površini omogućava korisnicima da jednostavno prikazuju sastanke, dodaju tehnička ažuriranja i izvještavaju o prekretnicama, među ostalim dužnostima koje se prvenstveno objavljuju iz zvaničnih izvora.

Pametni kripto investitori znaju da su društveno slušanje i aktivno uključivanje i konzumiranje ispravnih informacija vezanih za kripto ključno za donošenje boljih investicijskih odluka. Uz Coindar, investitori se mogu postaviti ispred događaja koji obično utiču na vrijednost kriptovaluta kao što su halving, hard fork i airdrops.

Na kraju, Coindar osigurava da kripto sljedbenici nikada ne propuste vijesti i događaje u kripto svijetu. 

Istaknuto

 • Kalendar: Svi aktuelni događaji kriptovaluta i pretražujte po njima
 • Dodajte događaj: Doprinesite razvoju usluge
 • Favoriti: Događaji i cijene omiljenih kovanica
 • Notifier: Dostava obavještenja o novim događajima vaših kovanica putem pošte, Telegrama, Web Push-a
 • Praćenje listinga: Novi listing kovanica i trgovački parovi na berzama kriptovaluta

2. Kako se prijaviti na Coindar

Morate kreirati nalog da biste uživali u svim funkcijama na Coindaru u 8 jednostavnih koraka

 1. Idite na https://coindar.org/
 2. Kliknite na Prijava u gornjem desnom uglu
 • Ovo će prikazati pet opcija za prijavu: Twitter, Facebook, Google, VK i Coindar
 1. Odaberite Coindar i pričekajte da se stranica učita
 2. Na sljedećoj stranici kliknite na Prijava na gornjoj navigacijskoj traci
 3. Popunite obrazac sa svojim imenom, adresom e-pošte i lozinkom
 4. Dovršite captcha verifikaciju
 5. Pročitajte uslove korišćenja i informacije o privatnosti
 6. Kliknite pridruži se sada .
 7. Završite registraciju s vezom za potvrdu poslanom na Vašu email adresu.

3. Online kalendar prati razvoje u vezi s novčićima

Neki događaji mogu značajno utjecati na cijene kriptovaluta, stvarajući prilike za trgovce u krugu da zarade ili čak traže elektronski novac. To uključuje periode sa halvingima, hard forkovima i airdropovima.

Coindar nudi višestruke opcije filtriranja i sortiranja. Događaji se mogu sortirati po datumu ili vremenskom periodu, ali korisnici također mogu odabrati da prikazuju samo one koji su nedavno dodani ili samo najpopularnije. Web stranica trenutno prikazuje skoro 53443 događaja, od kojih je 65 dodano u posljednja 24 sata.

Događaji se mogu filtrirati prema oznakama kao što su najava, ažuriranje, sastanak i brend. Također možete odabrati one koji su dodani iz onoga što je utvrđeno kao pouzdan izvor, one koje platforma smatra važnima ili vaše omiljene.

3.1. Kako dodati događaje na Coindar.org

 • Idi na coindar
 • Kliknite na Kalendar na navigacijskoj traci na vrhu početne stranice
 • Kliknite na dodaj događaj
 • Popunite formular sa sljedećim detaljima
 • naziv događaja,
 • Naziv predstavljenog novčića
 • Zvaničan link za pridruživanje događaju
 • Naslov i opis događaja
 • Dodajte relevantne oznake
 • Postavite datum i vrijeme događaja
 • Dovršite captcha verifikaciju
 • Pregledajte informacije i kliknite na dodaj događaj

3.2. Coindar povrat novca i bonus

Coindar je povezan s nekim od najvećih imena u kripto industriji, uključujući Binance , Bybit …. Stoga ćete zaraditi povrat novca, bonus na depozit i popust ako se registrujete i deponujete na ovim kripto stranicama putem Coindarove pridružene veze. Slijedite ove korake da zaradite s Coindarom:

 • Idi u Coindar
 • Skrolujte do podnožja web stranice
 • U odjeljku pod nazivom Partnerstvo odaberite povrat novca
 • Pregledajte listu povezanih kripto lokacija na stranici za povrat novca
 • Odaberite željenu stranicu i prijavite se na stranicu kako biste zaradili popuste i bonuse

Vrhunske berze za trgovanje token-coin. Slijedite upute i zaradite neograničeno

BinanceFTXPoloniexBitfinexHuobiMXCByBitGate.ioPhemex

Imajte na umu da vrijednost bonusa i popusta varira od jedne do druge pridružene stranice. Binance će vam dati 10% popusta na naknade.

4. Prednosti i mane Coindara

Pros

Šareni UX:

 • Odlično korisničko iskustvo je od suštinskog značaja za svaku web stranicu koja ozbiljno želi angažirati korisnike vrijednim i pouzdanim informacijama. Ali web stranicama poput Coindara je teško to postići jer se njihovo sučelje sastoji od grafikona, grafikona i analitike.
 • Međutim, Coindarovo jednostavno, interaktivno i šareno sučelje olakšava korisnicima da prate kripto događaje, pregledaju grafikone i analiziraju kriptovalute. Jedna karakteristika koja se ističe je stalna bijela pozadina koja dodaje jasnoću i uklanja vizualne prepreke i nered. U kombinaciji s mješavinom trepćućih crvenih i zelenih tekstova i brojki, korisnici uživaju u vizualnom naglasku na bitnim detaljima na web stranici, kao što su trendovi, analitika i podaci.

Kripto kalendar:

 • Coindarov kalendar pomaže vam da počnete sa kripto događajima bez muke, čak i ako nikada niste koristili softver za upravljanje događajima. Evo primjera sa web stranice
 • “345 događaja će se dogoditi u budućnosti, 65 događaja je dodano u posljednja 24 sata, ukupno dodanih 53443 događaja za sva vremena.”
 • Na ovaj način, kalendar vam pruža sažetak prošlih događaja i upozorenja za nadolazeće kripto događaje. Odatle možete skrolovati do glavne stranice da vidite sve predstojeće događaje i označite raspored u svom kalendaru.
 • Ako volite doprinositi razgovorima vezanim za kriptovalute na Twitter prostorima, naći ćete mnogo sličnih događaja na Coindar kalendaru.

Nema preusmjeravanja na web stranicu ili reklama:

 • Pregledavanje događaja kriptovaluta na Coindaru je bez dosadnih oglasa i beskonačnih preusmjeravanja. To pokazuje da je web stranica pouzdana jer ne stvara prihod od oglasa.

Tamni način rada:

 • Tamni način rada je vjerojatno najčešća vizualna tema na svim mobilnim uređajima današnjice. Na Coindaru, korisnici kojima je više udoban Dark način rada zbog njegovog noćnog izgleda, zaštite očiju ili moderne vibracije mogu ga uključiti klikom na ikonu žarulje u gornjem desnom uglu.

24h visokog i niskog profila:

 • Ako imate oko na određenu kriptovalutu, možete pratiti njene promjene na Coindar.org. Osim podataka o procijenjenoj kapi i zapremini, također možete vidjeti kako se cijena novčića promijenila u roku od 1 sata, 24 sata ili 7 dana

Značka za potvrdu:

 • Coindar olakšava saznanje koji je izvor informacija pravi među mnogim web stranicama i platformama društvenih medija povezanih s kriptovalutom. Kako bi pokazao da je pouzdan izvor naveo kripto događaj, Coindar pokazuje značku za verifikaciju pored novčića. Na taj način možete planirati prisustvovanje nekom događaju ili se čak prijaviti za airdrop, budite sigurni da to nije prevara.

Napredna opcija filtera:

Za web stranicu koja profilira više od 500 kriptovaluta pronalaženje specifičnih podataka o novčiću je jednostavno na Coindaru. Na početnoj stranici ćete pronaći tri osnovne opcije za filtriranje rezultata prema nedavno dodanim, popularnim podacima i podacima o događajima. Ali to nije sve.

Također možete koristiti opcije filtera na lijevoj traci da prikažete podatke o događajima i analitiku za određeni novčić. Ovo uključuje

 • prilagođeni datum događaja
 • istaknute oznake kao što su najave, ICO, nagrada, brend, takmičenje, konferencija itd.
 • Prikaži omiljene događaje, odabrane događaje ili događaje samo iz pouzdanih izvora
 • Mogućnost generiranja podataka za određeni novčić

Kanali zajednice:

 • Coindar ima veliki kanal zajednice na Telegramu, Twitteru i Facebooku. Na Telegramu imaju tri grupe: opću telegram grupu, službeni chat i blog kanal. Dakle, nemojte se zbuniti.

konferencije:

 • Kripto konferencije su sjajna mjesta na kojima stručnjaci i lideri industrije predviđaju kripto događaje i razmjenjuju ideje o liderstvu. Coindar olakšava korisnicima da se pridruže aktivnim i nadolazećim kripto konferencijama direktno s web stranice.

Widget web stranice za desktop:

 • Widget Coindar web stranice omogućava vam da dovedete Coindar na svoju web stranicu. Ako posjedujete ili upravljate web-stranicom koja se odnosi na kriptovalute i želite svoju publiku tretirati podacima u stvarnom vremenu, ne morate pisati nijednu liniju koda ili plaćati programeru. Samo idite na stranicu widgeta Coindarove web stranice i generirajte kod za određeni novčić kao što je Bitcoin; zalijepite kod na svoju web stranicu da započnete generiranje podataka na vašoj web stranici.

sigurnost:

 • Coindar je zaštićen SSL certifikatom, koji šifrira korisničke podatke za prijavu i bankovne podatke kako bi se spriječilo da ih neovlašteni korisnici čitaju ili koriste.
 • To je ono što možemo reći o sigurnosti stranice. Međutim, s obzirom na činjenicu da korisnici ne moraju unositi podatke o kartici ili druge osjetljive podatke. Coindar se smatra sigurnom i sigurnom web lokacijom.

Pristup sa više uređaja:

 • Coindar je optimiziran za rad na nekoliko ekrana i uređaja kao što su iOS, Android, Windows, Mac i Linux.

Pristupačnost:

 • Coindar.org možete pristupiti s bilo kojeg mjesta u svijetu bez VPN-a ili namjenskog servera.

Cons

Podržava samo dva jezika:

 • Coindar je dostupan samo na engleskom i ruskom jeziku. Iako 52,48% posjetitelja Coindara dolazi iz Rusije, Brazila, Venecuele, Kazahstana i Ukrajine, preostaloj populaciji korisnika koji ne govore engleski ili ruski može biti teško koristiti web stranicu.

Posjetite web stranicu: https://coindar.org/

Zaključak

Coindar je besplatna platforma za upravljanje kalendarima i događajima na kojoj kripto investitori prate šta se dešava u kripto industriji. 

Ako se želite uvijek pojaviti na odgovarajućem kripto događaju u pravo vrijeme i na kraju donijeti bolje odluke o ulaganju, Coindar je za vas.

Pročitajte više: Šta je IntoTheBlock | Analiza kripto podataka

Nadamo se da će vam ovaj članak pomoći. Ne zaboravite ostaviti lajk, komentirati i podijeliti sa drugima. Hvala ti!

Cesar Hamill

Cesar Hamill

1653470280

Šta je LunarCrush | Kako koristiti LunarCrush za kripto trgovinu

U ovom postu ćete naučiti šta je LunarCrush? Kako koristiti LunarCrush? Iskoristite moć društvenih medija za kripto trgovinu

1. Šta je LunarCrush?

Lunarcrush su osnovali 12. juna 2018. Joe Vezzani i Jon Fargo. Prvobitno pokrenut u Costa Mesi, Kalifornija, sada ima sjedište u području Velikog Los Angelesa, Zapadna obala, SAD. Djeluje tako što analizira podatke s različitih platformi društvenih medija kako bi otkrio moguće vrhove, dna, pumpe, ljuljačke i deponije prije nego što se dogode.

 • Pruža detaljne analitičke podatke koji pomažu trgovcima da donesu logične trgovačke odluke.
 • Njegovi alati za društvenu analitiku među najboljima su u kripto svijetu.
 • Ima neke jedinstvene metrike za bolju analizu.
 • Pruža nagrade za interakciju s platformom u obliku bodova koje možete pretvoriti u trgovačke LUNR tokene.
 • Ima efikasnu mobilnu aplikaciju koja radi na Android i iOS sistemima.
 • Ima efikasne sisteme upozorenja koji rade izvan aplikacije.
 • Interfejs web stranice je čist i prilagođen početnicima.

PROS

 • Pruža detaljne analitičke podatke koji pomažu trgovcima da donesu logične trgovačke odluke.
 • Njegovi alati za društvenu analitiku među najboljima su u kripto svijetu.
 • Ima neke jedinstvene metrike za bolju analizu.
 • Pruža nagrade za interakciju s platformom u obliku bodova koje možete pretvoriti u trgovačke LUNR tokene.
 • Ima efikasnu mobilnu aplikaciju koja radi na Android i iOS sistemima.
 • Ima efikasne sisteme upozorenja koji rade izvan aplikacije.
 • Interfejs web stranice je čist i prilagođen početnicima.

CONS

 • Ne dozvoljava korisnicima da uređuju grafikone.
 • Ne traži lozinke ili dvofaktorsku autentifikaciju prije pristupa platformi. Ovo dovodi u sumnju sigurnost platforme.
 • Iako daje besplatne bodove za interakciju sa platformom, ne možete ih povući dok ne prikupite najmanje 30 LUNR (trebaće vam više od 2.000 poena da dobijete tu količinu LUNR).

KAKO RADI LUNARCRUSH?

Podesite svoj nalog: Proces počinje klikom na dugme za prijavu/registraciju na veb lokaciji, gde će od vas biti zatraženo da unesete svoju adresu e-pošte i završite captcha verifikaciju. Nakon toga, na vašu adresu e-pošte šalje se verifikacioni mail. Nakon što je vaša e-pošta potvrđena, bićete uvedeni na svoju kontrolnu tablu. To znači da je vaš račun kreiran.

Kreirajte portfolio i dodajte novčiće koje želite da pratite: Ovo je sledeći korak i predstavlja vam priliku da zaradite bodove na platformi Lunarcrush. Da kreirate portfelj, dodirnite 'Dodaj kriptovalute' na kontrolnoj tabli. Zatim potražite novčić koji želite da dodate i unesite iznos koji imate i cijenu po kojoj ste ga kupili. Automatski prikazuje trenutnu vrijednost vašeg portfelja zajedno s drugim metrikama. Također vas nagrađuje sa pet bodova. 

Kreirajte svoje prvo upozorenje za svoj omiljeni novčić: Ovaj proces je također jednostavan. Odaberete karticu u svom portfelju i ona otvara prozor u koji unosite novčić koji želite da gledate i način upozorenja (koji uključuje upozorenja aplikacije, e-poruke, SMS i Telegram). Također možete odabrati zadano upozorenje ili ga konfigurirati od nule. Nakon što sve to uradite, nagrađeni ste sa pet bodova. 

Pronađite najbolje uticajne osobe za svoj omiljeni novčić: Na početnoj stranici vašeg Lunarcrush naloga kliknite na 'Influencers', a zatim potražite novčić koji želite da pratite. Donijet će listu utjecajnih osoba na društvenim mrežama filtrirane prema najutjecajnijim, najzahtjevnijim, najviše pratilaca i većini postova. Na taj način možete znati kako izgleda društvena atmosfera vašeg portfelja.

Povežite svoj Twitter nalog: vidjet ćete ovu karticu na kontrolnoj tabli. Odvodi vas do klika jednim dugmetom na postavke naloga vašeg Lunarcrush naloga koji povezuje vaš Twitter sa vašim Lunarcrush profilom. Također ste nagrađeni sa pet bodova.

Radite na aspektima gamifyja u svoju korist: Ovo je također još jedan važan aspekt vašeg Lunarcrush iskustva kako biste izvukli najbolje iz vaše analize. Dok komunicirate s platformom i izvršavate zadatke, zarađujete bodove koje možete pretvoriti u LUNR, izvorni token Lunarcrusha.

LUNARCRUSH KARAKTERISTIKE

SVEOBUHVATNA UPRAVLJAČKA PLOČA

Ovo je prvi dio stranice vašeg računa. On procjenjuje vaš portfolio i više je kao ploča za prikaz svih bitnih metrika. Prikazuje društveni obim, društveni angažman, dominaciju bitkoina, prvih deset kovanica, razmjene i utjecajne osobe, itd. Također prikazuje vaše omiljene novčiće i novčiće koji su nedavno dodani na platformu.

ALERTS

Ovo osigurava da ne morate cijeli dan gledati grafikone i društvene metrike. Uz postavljena upozorenja, možete nastaviti živjeti svoj život, a da i dalje budete u kontaktu s napretkom na odabranom novčiću.

SCREENER

Ova funkcija stavlja sve vaše potrebne informacije o omiljenom novčiću na jednu stranicu tako da jednim klikom možete dobiti uvid u tržišnu i društvenu aktivnost novčića. Dakle, možete uporediti kovanice koristeći metriku kao što su njihova tržišna kapitalizacija, društveni obim, društveni angažman itd.

KLJUČNE METRIKE

Lunarcrush koristi standardne metrike poput volatilnosti, društvenog obima, društvenog angažmana, dominacije BTC-a i Altcoina, količine neželjene pošte, dijeljenih linkova, itd., kako bi analizirao učinak novčića. Također koristi jedinstvene metrike ekskluzivne za Lunarcrush ekosistem. Neki od ovih pokazatelja su:

 • LUNARCRUSH GALAXY SCORE: Ovo koristi metriku zajednice preuzetu iz društvenih medija za mjerenje performansi novčića tokom vremena.
 • OCJENA KORELACIJE: Ova metrika mjeri održivost samog Lunarcrusha upoređujući njegove podatke s podacima iz cijelog kripto svijeta.
 • LUNARCRUSH ALTRANK: Sa ovom metrikom upoređujete performanse novčića sa performansama cijelog prostora kriptovaluta.

PORTFOLIO

Ova funkcija vam omogućava da dodate novčiće u svoje fondove i pratite svoj profit tokom vremena. Osim toga, možete ih pregledati u detaljnim grafikonima i pratiti njihov učinak. Omogućava vam samo jedan unos po novčiću.

HRANE

Pomoću ove funkcije možete vidjeti trenutni društveni status novčića na cijeloj ploči. Pomaže vam da preduzmete društveni trend i donesete mudre odluke koje će pobijediti tržište

UTICAJI

Ako već neko vrijeme trgujete kriptovalutama, složit ćete se da influenseri utiču na kripto sferu. Ako želite da budete ispred tržišta, trebalo bi da se dočepate glavnih uticajnih ljudi na svom omiljenom novčiću. Može biti potreban samo jedan tweet da ošteti bilo koju strategiju trgovanja koju ste izgradili. Lunarcrush će se pobrinuti za sve to umjesto vas.

UPOREDITE KOVANICE

Nema potrebe da se prebacujete između kartica da biste uporedili metriku dva novčića. Lunarcrush će se pobrinuti za ovo umjesto vas tako što podijeli vaš ekran na dva, svaki za svaki novčić, kako bi proces bio lakši.

Vrhunske burze za trgovinu token-coin. Slijedite upute i zaradite neograničeno

BinancePoloniexBitfinexHuobiMXCProBITGate.ioCoinbase

2. Kako vam LunarCRUSH pomaže razumjeti društvene metrike na tržištima kriptovaluta?

LunarCRUSH + Machine Learning = Duboko raspoloženje

LunarCRUSH obučava algoritme mašinskog učenja za prikupljanje i pristup podacima kako bi povratio mišljenje o tim podacima. Zatim unakrsno obučavamo mašine u ciklusu bez kraja koji omogućava najprecizniji povratak podataka u najširem dostupnom skupu podataka.

Obučavamo naše mašinsko učenje na osnovu podataka specifičnih za kripto. Ne koristimo standardne algoritme za obradu osjećaja prirodnog jezika jer ne vjerujemo da oni ispravno pristupaju jeziku koji se koristi u zajednici kriptovaluta za izražavanje emocija.

Rangiranje sentimenta — kako se rangira sentiment?

Ovaj rezultat predstavlja na skali od 1–5 prosječno mišljenje svih ljudi koji govore o novčiću na mreži kako bi se predstavilo opći osjećaj koji se širi o novčiću.

 • 5 = Veoma bikovski
 • 4 = bikovski
 • 3 = Neutralno
 • 2 = Medvjedast
 • 1 = Veoma medvjedast

Jezik koji se koristi na tržištu kriptovaluta ponekad se može prilično razlikovati od tradicionalnih tržišta dionica.

Na primjer: "Monero je trenutno na mjesecu." To je bikovska izjava. Vjerojatno nećete čuti analitičara na CNBC-u kako kaže: "Duke Energy se žali ljudi!"

Bullish sentiment Tweet by @Bitcoin na Twitteru

U LunarCRUSH-u koristimo mašinsko učenje da obučimo sadržaj da bude bikovski ili medvjeđi. Ovo nas razlikuje od naših konkurenata koji koriste biblioteke sentimenta koje nisu obučene za jezik koji je specifičan za kriptovalute.

Izračunavanje društvenog angažmana — Kako se izračunava društveni angažman?

Društveni angažman mjeri dubinu interakcije zajednice na društvenim objavama. To je važna metrika koju treba uzeti u obzir kada pokušavate odrediti koliko sudjelovanja zajednice oko određenog novčića. Sav društveni angažman se računa po novčiću na više društvenih izvora i isključuje neželjenu poštu.

Postoji šest elemenata koji utiču na to kako se izračunava društveni angažman:

 • 1. Favoriti i lajkovi — Broj lajkova na pojedinačnoj društvenoj objavi koja sadrži relevantan termin. Lajkovi moraju doći sa pojedinačnih korisničkih naloga.
 • 2. Komentari i odgovori — Broj komentara sa zasebnih društvenih naloga unutar objave koja sadrži relevantan termin.
 • 3. Retweetovi, citati i dijeljenja — dijeljenje jedinstvenih postova na društvenim mrežama koji sadrže relevantne termine.
 • 4. Pratioci — Broj pratilaca na objavu koja sadrži relevantne termine iz kojih dolazi do angažmana.
 • 5. Zajednički URL-ovi — Svaki put kada se identificirani relevantni URL podijeli u okviru relevantnih društvenih postova koji sadrže relevantne termine.
 • 6. Karma — Reddit Karma rezultat na pojedinačnim objavama.

LunarCRUSH Galaxy Score™ — Šta je Galaxy Score?

LunarCRUSH Galaxy Score™ je vlasnički rezultat koji konstantno mjeri kriptovalutu u odnosu na sebe u odnosu na metriku zajednice koju preuzimamo sa cijelog weba.

Cilj rezultata je da obezbedi vodeći indikator koji omogućava algoritamsko trgovanje institucionalnim investitorima.

Izračunavanje LunarCRUSH Galaxy Score™ — Kako se izračunava Galaxy Score?

Galaxy Score je kombinovana mjera indikatora kriptovalute koja se koristi za korelaciju i razumijevanje ukupnog zdravlja, kvaliteta i performansi određenog projekta. Ukratko, pokazuje koliko dobro radi novčić. Galaxy Score se također može koristiti kao signal kada projekat ulazi na novu teritoriju, od vrlo medvjeđeg do vrlo bikovskog.

Ukupni rezultat kombinuje ukupan rezultat sljedeća četiri ključna indikatora učinka:

 • 1. Ocjena cijene — Rezultat koji izvodimo iz pokretnog prosjeka koji novčiću daje neke naznake uzlaznog ili opadajućeg trenda zasnovanog isključivo na tržišnoj vrijednosti.
 • 2. Društveni sentiment — Procenat/skor ukupnog bikovskog ili medvjeđeg raspoloženja onoga što ljudi govore na mreži
 • 3. Društveni uticaj — rezultat obima/interakcije/uticaja društvenog da bi se dobio osjećaj veličine tržišta ili svijesti o novčiću
 • 4. Korelacijski rang — Algoritam koji određuje korelaciju naših društvenih podataka sa cijenom/volumenom novčića.

Izračunavanje društvenog uticaja — Kako se izračunava društveni uticaj?

LunarCRUSH snima sve što se dešava na društvenim mrežama u javnom i privatnom (plaćenom) domenu. Uzimamo ove podatke i vraćamo vam ih kao jednostavne, lako razumljive metrike. Neki od ovih podataka se jednostavno zbrajaju kako bi vam dali predstavu o volumenu, dok druge podatke slušaju naše mašinsko učenje i algoritmi umjetne inteligencije. Vraćamo vam podatke zasnovane na hiljadama sati mašinske obuke naučenih da pronađu obrasce u raspoloženju.

 

Procjena društvenog utjecaja — Kako LunarCRUSH izračunava društveni utjecaj?

Kolekcija počinje kripto-specifičnim tweetovima na osnovu prilagođenih kriterija pretraživanja i filtriranja. U obzir se uzimaju influenseri na društvenim mrežama s minimalno 500 pratilaca i najmanje minimalnim angažmanom na njihovim tweetovima za odabrani vremenski period. Osim toga, filtriranje neželjene pošte također se odvija kako bi se smanjili spameri i botovi sa rangiranja utjecajnih osoba.

Rangiranje se organizuje prema broju pratilaca, angažovanju na tweetovima (retweet/citat, lajkovi, odgovori) kao i po obimu (broj tvitova). Ova rangiranja se zatim mogu vidjeti na cijelom kripto tržištu (svi kovanici) ili po bilo kojem novčiću (tj. samo Bitcoin). Broj pratilaca, angažmana i tvitova je prosječan, a rang se daje individualnom društvenom računu. Ova logika veoma liči na naše AltRank proračune. Nastavit ćemo pratiti i prilagođavati naše algoritme kako bismo vremenom poboljšali rezultate.

Kvantifikacija rangova korelacije — Kako se izračunava rang korelacije?

Jednostavno mjera jačine korelacije između naših podataka i cijena kovanica tokom vremena.

Željeli smo dodati naglasak na bodovanje ako se svi naši pokazatelji kreću u istom smjeru u isto vrijeme. Na primjer, na Galaxy Score, ako se naša ocjena cijene, ocjena osjećaja i ocjena društvenog angažmana povećavaju u isto vrijeme, rezultat korelacije će također početi da raste. Potpuno isto vrijedi i ako se rezultati smanjuju.

Ako se nijedan od naših mehanizama za bodovanje ne pomiče zajedno u smjeru, rezultat korelacije će se smiriti prema centru, ili 2,5.

Regulisanje neželjene pošte na društvenim mrežama — Kako LunarCRUSH određuje koji društveni sadržaj je neželjena pošta?

Spam se utvrđuje analizom dijela sadržaja za parametre postavljene kroz obuku algoritma mašinskog učenja. Mašinu prvo obučava čovjek, koji lako može prepoznati tweet koji je Spam. A onda mašina to replicira brzinom koju čovjek nikada ne može postići.

Procjena ocjene cijene — kako se izračunava ocjena cijene?

Sa ocjenom cijene, izvlačimo tehničku iz tehničke analize. Naš rezultat cijene se automatski prilagođava na osnovu testiranja unazad i najprofitabilnija strategija trgovanja će biti izvedena kombinovanjem RSI, Bolingerovih pojaseva, eksponencijalnih pokretnih prosjeka i korištenjem toga u ukupnom rezultatu.

Ocjena cijene se tada boduje na osnovu sljedećeg:

 • 1 = Vrlo medvjedast
  2 = Medvjedji
  3 = Neutralan
  4 = Bikovski
  5 = Vrlo bikovski

Pratite moj kripto portfelj u LunarCRUSH-u

U mogućnosti ste da unesete svoju kriptovalutu u kontrolnu tablu LunarCRUSH. Preporučujemo da prilikom prve posjete svom portfelju dodate svoje posjede i omiljene kriptovalute. LunarCRUSH uči o vašim posjedima i vraća relevantnije podatke kada saznamo nešto više o vašem stilu trgovanja.

Za sada, mislimo da je najlakše ručno unijeti svoj fond. Javite nam ako mislite drugačije i želite da kreiramo integracije razmjene. Chat ili contact@lunarcrush.com

Analiza količine vijesti u LunarCRUSH-u

LunarCRUSH prikuplja najnovije vijesti o podržanim novčićima. Obim vijesti za publikacije ili priče napisane o novčiću odabranom u odabranom vremenskom periodu.

Analiza YouTube sadržaja u LunarCRUSH-u

LunarCRUSH prikuplja najnovije YouTube video zapise za podržane novčiće. Informacije o videu se preuzimaju sa YouTube-a i navode na LunarCRUSH-u u zavisnosti od odabranog vremenskog perioda.

Analiza srednjeg obima objave u LunarCRUSH-u

LunarCRUSH prikuplja najnovije Medium Članke za podržane novčiće. Informacije o objavama medija se preuzimaju sa Medium.com i navode na LunarCRUSH-u ovisno o odabranom vremenskom periodu.

Analiza obima objava na Redditu u LunarCRUSH-u

LunarCRUSH prikuplja najnovije postove na Redditu za podržane novčiće. Informacije o Reddit sadržaju se preuzimaju sa Reddit.com i navode na LunarCRUSH u zavisnosti od odabranog vremenskog perioda.

Analiza zajedničkih veza u LunarCRUSH-u

LunarCRUSH prikuplja najnovije dijeljene linkove za podržane novčiće. Informacije o sadržaju dijeljenog linka se skupljaju i navode na LunarCRUSH-u ovisno o odabranom vremenskom periodu.

Pročitajte više: Šta je Coin360, koristeći Coin360 | Toplotna karta cijena kriptovaluta

Hvala što ste posjetili i pročitali ovaj članak! Molimo podijelite ako vam se svidjelo!

Cesar Hamill

Cesar Hamill

1658642580

Šta je Bitcointalk | Kako koristiti Bitcointalk | Sve o kripto

U ovom članku ćete naučiti šta je Bitcointalk, kako koristiti Bitcointalk (sve o kriptovaluti)

Posjetite web stranicu: https://bitcointalk.org

1. Šta je Bitcointalk?

Bitcointalk je jedan od najvećih online foruma na kojem ljudi mogu postavljati pitanja i raspravljati o temama vezanim za Bitcoin, blockchain tehnologiju i kriptovalute općenito. Forum je kreirao zloglasni izumitelj samog Bitcoina — Satoshi Nakamoto, u novembru 2009. godine.

Kao i većina internetskih foruma, Bitcointalk omogućava korisnicima da kreiraju profil i počnu objavljivati ​​na različitim temama i podnitnama unutar foruma. Glavna svrha foruma je stvaranje zajednice ljudi zainteresiranih za Bitcoin i blockchain tehnologiju. Korisnici foruma mogu postavljati pitanja i teme diskusije, o kojima drugi članovi zajednice potom raspravljaju.

Postoje hiljade različitih tema dostupnih na Bitcointalku i pokrivaju širok spektar tema. Možete pronaći informacije o tome kako Bitcoin funkcionira, kako funkcionira blockchain iza kriptovalute i kako započeti s rudarenjem Bitcoina. 

Priča iza Bitcointalka je gotovo jednako misteriozna kao i ona iza samog Bitcoina. U početku, Satoshi Nakamoto je koristio SourceForge forum da objavljuje o Bitcoin-u i raspravlja o tehnologiji. Međutim, ovaj forum je sada izgubljen. Kako bi se omogućio prostor za takve diskusije da nastave da napreduju, korisnik Sirius je obezbijedio hosting za novi forum na kojem je Satoshi mogao nastaviti objavljivati. Međutim, kako se Nakamoto postepeno povlačio iz javnog prostora, Sirius je odlučio premjestiti forum na sadašnju adresu i objaviti da je to strogo neslužbeni Bitcoin forum za diskusiju. 

Unatoč misterioznom početku, korisnici Bitcointalka sada čine najveću bitcoin i kriptovalutu online zajednicu. Forum se proširio dalje od obične rasprave o Bitcoin-u, a sada postoje teme koje pokrivaju neke od glavnih altcoina i stabilnih kovanica dostupnih na tržištu. Jedan od razloga zašto je Bitcointalk postao toliko velik je raznolikost jezika podržanih na forumu. Svako može pokrenuti nit na bilo kojem jeziku, što je privuklo korisnike iz cijelog svijeta. Još jedna sjajna karakteristika Bitcointalka je mogućnost lakog pretraživanja kroz cijelu bazu podataka tema i unosa za diskusiju. Funkcija pretraživanja omogućava korisnicima da lako pronađu informacije koje traže, a ako nisu dostupne, mogu brzo kreirati novu temu gdje drugi korisnici mogu raspravljati.

Bitcointalk je jedan od najvažnijih resursa za ljude koji su zainteresirani da saznaju više o kripto, konsenzus mehanizmima, rudarenju i blockchain tehnologiji. Kao jedan od najstarijih foruma za kripto razgovore, ima najbogatiju biblioteku tema i diskusija. 

 • O čemu se radi -  objašnjava pregled cijelog projekta
 • Propozicija vrijednosti -  sažeto objašnjenje o čemu se radi u projektu i jedinstvenoj vrijednosti koju nudi tržištu
 • ICO detalji - detalji o dodjeli tokena, korištenju prihoda, cijenama tokena i datumima prodaje tokena
 • Linkovi na web stranicu, whitepaper, društvene mreže, GitHub - veze na druge kanale društvenih medija projekta za prikaz aktivnosti projekta
 • Tim - razvojni tim i menadžment koji stoji iza projekta gdje se LinkedIn profili obično prilažu za referencu
 • Mapa puta – vremenski okvir za strateški plan koji definiše ciljeve i uključuje glavne korake ili prekretnice potrebne za postizanje projekta

Osim toga, za Altcoin, ovaj forum također ima zasebno „nebo“, kliknite ovdje da biste otišli na odjeljak posvećen Altcoinu, svi novi kripto projekti ili novi ICO projekti će biti objavljeni na ovome.

Karakteristike koje su Bitcointalk učinile propelerom za altkoine i kripto projekte

Bitcointalk.org je napravljen korišćenjem softverskog paketa otvorenog koda pod nazivom Simple Machine Forum ili SMF. Dizajn i funkcionalnost foruma jedva da su se promijenili od dana kada je prvi put objavljen.

Struktura foruma pokazuje podelu različitih foruma kao što su Bitcoin, Ekonomija, Ostalo, Alternativne kriptovalute i Lokalno. Ovi forumi također imaju podforume i teme koje su podijeljene u manje ploče kako bi se zadovoljile različite teme.

Na Bitcointalk forumu, članovi zajednice moraju postići određeni poen da bi se rangirali. To se može dogoditi postavljanjem značajnih sadržaja koji doprinose forumu.

Bod potreban za rangiranje naziva se "zasluga" koja se dodjeljuje korisnicima sa kvalitetnim objavama. Rangiranje ne samo da kontroliše sposobnosti objavljivanja, već i pokazuje da li je korisnik zaista uronjen u svijet kriptovaluta.

Članovi sa višim nivoima imaju više slobode da poduzmu više aktivnosti kao što su potpisi, prevođenje i druge kampanje za nagradu. Da biste mogli preći s jednog nivoa na drugi, neophodna je kombinacija aktivnosti i zasluga.

Cilj sistema rangiranja i zasluga je osigurati objavljivanje visokokvalitetnih postova i smanjiti neželjenu poštu na forumu.

Što se tiče članstva, korisnik može odlučiti da plati za ukidanje ograničenja plaćanjem bakrenog članstva. Bakarnom članu je dozvoljeno da postavlja slike i ima smanjena ograničenja stilizovanja potpisa, kao i skraćeno vreme za objavljivanje objave. Još uvijek mogu biti zabranjeni i nemaju poseban tretman. Bitcointalk ima skup smjernica zajednice koje treba slijediti u skladu s tim kako biste izbjegli zabranu na forumu. Reputacija člana na forumu je važna i zasniva se na povratnim informacijama drugih korisnika.

Postoje slučajevi kada novoregistrovani nalog možda neće moći da objavljuje iz razloga što IP adresa korišćena pri registraciji za nalog ima loše tačke . Da bi mogao koristiti račun, član se može odlučiti da plati potreban iznos za ukidanje ograničenja. Razlog za posedovanje zle IP adrese je to što imate prethodno zabranjen nalog koji je bio povezan sa njom.


2. Kako funkcionira Bitcointalk?

Bitcointalk forum je dom za različite sekcije, od kojih svaka ima više podforuma ili niti za diskusiju. Sve ovo se odnosi na svijet kriptovaluta. 

Struktura foruma:

 • Struktura foruma oslikava podjele unutar različitih platformi kao što su Ekonomija, Bitcoin, Ekonomija, Alternativne kriptovalute, itd. Kao i Bitcointalk, svi ovi forumi se sastoje od podforuma, tema i ploča za diskusiju podijeljene u više ploča koje se bave različitim temama.

Sistem bodova:

 • Članovi zajednice unutar foruma moraju postići bodove za stjecanje rangova. Oni dobijaju bodove doprinoseći forumu u obliku relevantnih i značajnih postova/sadržaja.

Bitcointalk forum – Rangovi:

 • Korisnicima su potrebni bodovi da poboljšaju svoje rangove na forumu (od 'Potpuno novo' do 'Legendarno'). I to se može poboljšati kombinacijom aktivnosti i bodova zasluga koje dodjeljuju drugi korisnici ovisno o kvaliteti vaših postova. Viši rang vam omogućava više slobode za obavljanje većeg broja aktivnosti kao što su prevođenje, potpis, itd. Cijeli koncept koji stoji iza sistema rangiranja je osigurati da forum i dalje pruža visokokvalitetne informacije.

Smjernice:

 • Bez obzira na njihov rang, korisnici mogu biti zabranjeni ako se ne pridržavaju smjernica zajednice. Stoga je također bitno da održite svoju reputaciju tako što ćete osigurati da objavljujete odgovarajući sadržaj i primate relevantne recenzije.

Čitaoci i pisci:

 • Čitatelji Bitcointalka mogu biti svi korisnici koji su zainteresirani za saznanje više informacija ili najnovijih vijesti u Bitcoin prostoru, kripto industriji ili blockchain općenito. Većina čitalaca i pisaca foruma uključuje stručne programere, vlasnike preduzeća, kodere koji rade pod pseudonimima.
 • Uz njih, platforma uključuje moderatore odgovorne za održavanje integriteta foruma. Sa milionima članova zajednice, Bitcointalk je jedan od najvrednijih izvora generisanja korisničkog prometa relevantnog za prostor kriptovaluta.
 • Većina Bitcoin prometa dolazi od preporuka, direktnih posjeta, društvenih medija i organske pretrage.

Zašto vam je važno da objavljujete na BitcoinTalk-u?

BitcoinTalk može imati značajan uticaj na pokretanje vašeg projekta. Može biti vrijedan izvor prometa jer ima jednu od najvećih korisničkih baza, sa 2M+ publikom koja je prilično upoznata s kriptovalutama i blockchainom. 

Možete kreirati objave za najave, poznate i kao ANN objave, za svoje projekte, kao i pokrenuti nagradne kampanje za njih.

Najpoznatiji projekti su najavili ICO za svoje projekte na BitcoinTalk-u. Da povećate povjerenje u svoj projekat, također možete pokrenuti svoj ICO na BitcoinTalk-u. Ima namjenske ICO forume na kojima možete dobiti hiljade pregleda za pokretanje ICO-a vašeg projekta. 

Također možete dobiti volontere za svoj projekat i imati lovce na airdrop koji mogu promovirati vaš projekt.


3. Kako objaviti na BitcoinTalk-u

Baš kao i većina online foruma, BitcoinTalk omogućava korisnicima da kreiraju profil i postavljaju teme i pod-teme. Ako nemate nalog na BitcoinTalk-u, možete kreirati i objavljivati ​​svoje postove slijedeći ove korake.

Kreirajte nalog

 • Prvo i najvažnije, morate kreirati nalog na BitcoinTalk-u jer gostima i novim korisnicima nije dozvoljeno da postavljaju teme. Kreiranje naloga na BitcoinTalk-u je jednostavno. U gornjem lijevom kutu kliknite na “Registracija” i otvorit će se novi prozor. Ovdje trebate odabrati korisničko ime, navesti svoju e-poštu i kreirati lozinku. Kliknite na registraciju i vaš račun će biti kreiran na BitcoinTalk-u.
 • Napomena: Pažljivo odaberite naziv svog računa jer vam BitcoinTalk ne dozvoljava promjenu imena.

Povećajte svoj rang

 • Na BitcoinTalk-u, novim korisnicima nije dozvoljeno da objavljuju direktno na forumu. Morate postići određeni rang prije nego što možete objavljivati ​​na BitcoinTalk-u. Sistem rangiranja ne samo da ograničava vašu mogućnost objavljivanja, već vam omogućava i učešće u drugim aktivnostima foruma.
 • Ako želite da objavite najavu za svoj blockchain projekat na BitcoinTalk-u, trebali biste početi sada kreiranjem naloga i učestvovati na forumu dajući svoje pravo mišljenje.
 • Međutim, ako vam nedostaje vremena i niste u mogućnosti da posvetite dovoljno vremena poboljšanju vašeg ranga, možda biste trebali razmisliti o kupovini visoko rangiranog računa. Kupovina naloga je brzo rešenje, ali čuvajte se prevaranata. Da biste se zaštitili od prevaranata, možete koristiti usluge deponovanja koje pružaju pouzdani članovi foruma koji djeluju kao treća strana kako bi olakšali posao. Obično naplaćuju proviziju od 1%.

Pripremite svoju nit

 • Da pokrenete sopstvenu temu, idite na tablu, kliknite na „Nova tema“ i sastavite svoju poruku. Možete ili napisati svoj post unutar BitcoinTalk-a ili napisati svoju objavu u aplikaciji za pisanje kao što je Word, a zatim je objaviti na BitcoinTalk-u. BitcoinTalk koristi BBCode, lagani jezik za označavanje koji se koristi za formatiranje poruka na online forumima. BBKod je jednostavan za naučiti. Međutim, možete koristiti web stranicu kao što je SCeditor za pretvaranje vaših postova u BBCode format.

Objavi temu

 • Nakon što napišete objavu, možete je pregledati u prozoru za pregled prije objavljivanja ili je možete poslati sebi u privatnu poruku da vidite kako će vaša objava izgledati. Nakon što ste zadovoljni objavom, jednostavno kliknite na objavi da biste učitali svoju objavu.

4. Kreirajte vlastitu sobu sa najavama kroz ANN nit

Dobra ANN nit ili najava sadrži brz i lako razumljiv sažetak o čemu se radi u tokenu. Nit će vjerovatno uključivati ​​kratak uvod o tokenu, razvojnom timu i gdje se oni nalaze. Sve ove stvari su važne. Također je važno gdje se nalaze jer su neke zemlje kripto-prijateljske, a neke definitivno nisu. Evo načina da efikasno promovirate ANN nit u zajednici:

 • Prilikom postavljanja ANN niti, važno je ostaviti dobar utisak pa se pobrinite da naslov teme koristi emojis koji će čitateljima dati trag o ICO projektu. Objave treba da budu vizuelne, tako da poruke treba da budu jasne i snažne. Infografika i slučajevi upotrebe mogu prenijeti poruku mnogo efikasnije od riječi. Štaviše, važno je da se velika slika sastoji od manjih bitova (hiperlinkova) na koje se može kliknuti u slučaju da se odlučite da pročitate belu knjigu ili dobijete detaljnije informacije o različitim aspektima ICO-a.
 • Stvorite hype za projekat tako što ćete pozvati što više čitalaca da pogledaju ANN nit. Promoviranje ANN teme na različitim online platformama i pozivanje ljudi da provjere vašu Bitcointalk najavu je ključno za podsticanje komentara i pregleda. Odgovaranje na njih je važno jer bi svaki novi odgovor doveo cijelu temu na sam vrh cijelog Altcoins foruma.
 • Omogućavanje članovima da objavljuju negativne povratne informacije  u niti bi pomoglo da se ANN nit zadrži na prvoj stranici foruma. Negativni komentari postaju korisni kada uspješno objasnite prigovore i argumente da dokažete da su pogrešni.
 • Implementacija Bounty kampanja je odličan način da se proširi vijest o ICO-u i izgradi zajednica. Napravite najavu Bounty kampanje u odjeljku Bounty na Bitcointalku. Uvjerite se da su detalji potpuni kako bi tražitelji nagrada pomislili da ste ozbiljni sa svojim projektom.
 • Ažurirajte temu s vremena na vrijeme objavljivanjem ažuriranja o projektu. Sve dok postoji objava, nit će ostati na vrhu. Održavajte publiku angažiranom objavljivanjem vijesti o projektu u niti i pratite što ljudi kažu u komentarima i ne ostavljajte nijedan komentar bez odgovora. Budući da se velike i ozbiljne vijesti ne događaju projektu svaki dan, fokusirajte se na manje događaje kao što su novi članovi tima, nove sitnice, spominjanje projekta na drugim web stranicama i zajednički PR sa drugim projektima.

Stvari koje treba imati na umu

1. Sadržaj

BitcoinTalk je forum za ozbiljne i iskrene rasprave o blockchainu i kriptovaluti. Uvijek budite iskreni i post informativni, dobro strukturirani i tematski. Ako objavite promotivni sadržaj ili zvučite neželjeno, članovi zajednice vas neće pratiti i vaš račun će biti blokiran. Ostavite vremena za interakciju s drugima na platformi i izgradnju odnosa.

2. Struktura

Od ključnog je značaja da imate vizuelno privlačan post sa slikama i bogatim tekstom ako želite da povećate broj pregleda na svom postu. Ako želite objaviti o svom ICO lansiranju, koristite sljedeći format:

 • [ANN] [ICO]: Naziv vaše kompanije i poziv na akciju
 • Zaglavlje sa sloganom
 • ICO datum početka/završetka
 • Kako učestvovati
 • URL-ovi web stranice i whitepaper
 • Citati iz štampe
 • Ono što vaš ICO čini jedinstvenim
 • Putokaz
 • O timu
 • CTA.

Važni linkovi:

 • Zvanični kanali i grupe
 • Linkovi za štampu
 • Linkovi do prijevoda.

Na kraju, uključite odricanje od odgovornosti za vašu ICO pretprodaju.

Zaključak

Bitcointalk je jedna od pionirskih kripto zajednica koje pokreću ICO i projekte vezane za kripto. To je mjesto gdje je kripto prostor počeo nicati i doveo do drugih kripto kanala. Čak i uz prisustvo drugih kanala, Bitcointalk ostaje ugledna platforma na kojoj svaki kripto projekat mora razmotriti izgradnju zajednice.

Pros 

 • Jedna od najaktivnijih besplatnih zajednica u kripto
 • Odlično mjesto za učenje i postavljanje pitanja
 • Ovdje se u suštini raspravlja o svim kripto temama
 • Modovi rade odličan posao ograničavanja neželjene pošte
 • Postoje očigledna upozorenja o prijevarama koje se šire kako bi se zaštitila zajednica
 • Bitcointalk zajednica obično označava prevare
 • Bitcointalk pokriva gotovo svaku kripto nišu
 • Bitcointalk uključuje jednostavan korisnički interfejs
 • To je jedna od najaktivnijih besplatnih zajednica u kripto prostoru

Cons

 • Mnogo šilinga se dešava i direktna neželjena pošta
 • Iako se poduzimaju mjere zaštite za neželjenu poštu i prevaru, korisnici moraju ozbiljno paziti kome vjeruju i koje web stranice posjećuju. Uvijek obavite opsežna istraživanja i o projektima izvan ovog foruma. Mnogi ljudi koji objavljuju o ICO-ima su samo lažni nalozi ili plaćene recenzije.
 • Ne podržava druge formate poruka osim teksta

Posjetite web stranicu: https://bitcointalk.org

Nadamo se da će vam ovaj članak pomoći. Ne zaboravite ostaviti lajk, komentirati i podijeliti sa drugima. Hvala ti!

Ako ste početnik. Vjerujem da će vam članak u nastavku biti koristan ☞  Najbolje centralizirane burze kriptovaluta