krunice za zube

Dental SPA centar Niš nudi vrhunske krunice za zube, a cena je prihvatljiva. Nadoknadite zub koji nedostaje i kontaktirajte nas danas @ 064 15 22 668. Postavljane krunice za zubeje uobičajen postupak zubne nege kroz koji prolaze mnogi ljudi. U Dental SPA centru izrađujemo najkvalitetnije krunice za zube kako bismo našim pacijentima osigurali trajnost zubnih nadoknada. https://www.dentalspa.co.rs/us....luge/protetika/129-c


 

What is GEEK

Buddha Community

krunice za zube

krunice za zube

Dental SPA centar Niš nudi vrhunske krunice za zube, a cena je prihvatljiva. Nadoknadite zub koji nedostaje i kontaktirajte nas danas @ 064 15 22 668. Postavljane krunice za zubeje uobičajen postupak zubne nege kroz koji prolaze mnogi ljudi. U Dental SPA centru izrađujemo najkvalitetnije krunice za zube kako bismo našim pacijentima osigurali trajnost zubnih nadoknada. https://www.dentalspa.co.rs/us....luge/protetika/129-c


 

Cesar Hamill

Cesar Hamill

1653412560

Vodič za CoinGecko za početnike

1. Šta je CoinGecko?

CoinGecko je nezavisni agregator podataka kriptovaluta koji prati preko 9.000 kriptovaluta, uključujući ADA, TFUEL, FLOW, HEX i više, na stotinama berzi širom svijeta. Usluga nudi savršen način da odlučite kada ćete trgovati svojim kriptovalutama i za šta. CoinGecko nije platforma za trgovanje sama po sebi, umjesto toga, pruža grafikone i informacije o svemu kriptovalute, tako da možete upoređivati ​​razmjene, otkriti NFT, pratiti svoj portfelj i još mnogo toga.

Kako to radi?

CoinGecko bi mogao biti vaš najbolji prijatelj kada trgujete kriptovalutama kao što su Polkadot (DOT), Pundi X (NPXS), PancakeSwap (CAKE) i Refinable (FINE). Njegova platforma se može pohvaliti mnogim jedinstvenim karakteristikama koje su jednostavne za navigaciju i čine poređenje kripto jednostavnim. Filteri omogućavaju korisnicima da klasifikuju sredstva prema kriterijumima koji su im važni, čineći korisničko iskustvo potpuno prilagodljivim. Vaše opcije pregleda mogu se sortirati prema posljednjem satu, danu, sedmici ili mjesecu, tako da se usluge CoinGecko mogu koristiti i za skalpere, dnevne trgovce i sakupljače.

Najpopularnija funkcija kompanije spada u karticu „tržišta“ i sastoji se od liste parova kriptovaluta i berzi koje ih nude, zajedno sa mnoštvom drugih korisnih detalja kao što su tržišna kapitalizacija i obim. Ovo čini pronalaženje profitabilnih prilika i istraživanje novih tržišta nedostatkom.

CoinGecko također nudi širenje općih vijesti o svakoj imovini, bilo da su velike poput Shiba Inu i Hex ili manje poput Sushi i Reef, koje pokrivaju njegovu tehnologiju, analizu tržišta, indeks dominacije i mnoge druge kritične uvide.

Platforma pruža informacije koje su kritične kada se odlučuje o tome koje su kriptovalute u porastu. Na primjer, omjer volumena trgovanja i tržišne kapitalizacije, kao i praćenje portfelja i aktivnosti društvenih mreža koje emituju najnovije kripto vijesti, Onchain indikatore, nedavno dodane novčiće i ICO i grafikone svijeća koji se mogu konvertirati iz TradingViewa.

CoinGecko ima ugrađene widgete, aplikaciju, news feed, podatke o tržišnoj kapitalizaciji, više hiperlinkova i google listova u web stranicu, osiguravajući pristupačnost web stranice svim nivoima trgovaca. Pored toga, vodeći API-ji kompanije na tržištu pomažu da se osigura da se njene usluge stalno unapređuju.

Zašto koristiti CoinGecko?

CoinGecko je ime od povjerenja u industriji, koje se smatra vodećim izvorom za praćenje kripto svijeta. Platformu preferiraju lideri u industriji, uključujući Trust Wallet, Etherscan, Trezor, Metamask i stotine drugih kripto platformi.

Nezavisna priroda CoinGecko-a osigurava da ostaje pouzdan izvor informacija jer kompanija pruža nepristrasne, žive tržišne podatke bez ikakvog poticaja da preferira jednu kriptovalutu u odnosu na drugu.

Aplikacija je dostupna za iOS i Android i nudi savršen način za praćenje profitabilnosti vaših trgovina u pokretu. Omogućava vam da cijelo kripto tržište držite u džepu. Sa preko 1,7 hiljada recenzija na Apple App Store-u i prosječnom ocjenom od 4,8 zvjezdica, aplikacija je dobro prihvaćena od strane svojih korisnika.

Cijene CoinGecko-a su vrlo niske, pogodne za sve nivoe trgovaca. Ako trgujete opušteno ili ste novi na tržištu, besplatni račun će vam pružiti više nego dovoljno informacija koje će vam pomoći da poboljšate svoje trgovanje. Iskusniji klijenti mogu smatrati korisnim da kupe premium ili premium plus račune za svoje dodatne nagrade i usluge, iako su one još uvijek po konkurentnim cijenama.

CoinGecko također nagrađuje svoje korisnike, kako besplatne tako i plaćene, "bombonima" za prijavu svaki dan. Ovi slatkiši se mogu sakupljati i zatim koristiti za kupovinu niza artikala. To uključuje knjigu kompanije „Kako deFi“, vaučere za popust i nekoliko NFT opcija.

CoinGecko računi

CoinGecko nudi nekoliko naloga za podršku trgovcima bilo kojeg nivoa.

Free Account

 • Sinhronizirajte svoj portfelj na više uređaja kako biste lakše pratili svoju imovinu
 • Cijene uživo i grafikoni na hiljadama kriptovaluta
 • Dnevne nagrade za slatkiše

Premium račun – £4,19/mjesečno

 • Bez oglasa na web platformi, mobilnoj aplikaciji i biltenu
 • Dodatne dnevne nagrade za slatkiše
 • Pristup ekskluzivnim NFT-ovima

Premium Plus račun – 8,32 £/mjesečno

 • Besplatan pristup CoinGecko publikacijama poput serije knjiga 'Kako deFi'
 • Funkcija privatnog razgovora s CoinGecko istraživačkim analitičarima
 • Rani pristup novim funkcijama.
 • Još bombona

Šta CoinGecko nudi?

Uz toliko alata i obilje podataka na jednoj lokaciji, dobro poznavanje CoinGecko-a pružit će vam svo samopouzdanje koje vam je potrebno (uz dovoljno vremena utrošenog na istraživanje) da donesete najinformiranije moguće odluke. Ima dosta toga za pokriti, pa hajde da počnemo.

Prolazak kroz svaku dostupnu funkciju je izvan okvira ovog članka. Da bi stvari bile podesne, preći ćemo na najkorisnije funkcije koje možete početi koristiti odmah.

 • Pratite svoj portfolio
 • Komandna tabla
 • Obavještenja o cijenama
 • Tokeni u trendu
 • DeFi tokeni u trendu
 • Provjerite cijene plina
 • Provjerite dominaciju Bitcoina
 • Pronađite adrese tokena
 • Pronađite račune tokena na društvenim mrežama
 • Pronađite razmjene koje navode određeni token
 • Nedavno dodani tokeni
 • Vijesti
 • Istorijski podaci
 • Uporedite
 • Izvještaji
 • Glossary
 • Buzz
 • Beam

Vrhunske burze za trgovinu token-coin. Slijedite upute i zaradite neograničeno

BinancePoloniexBitfinexHuobiMXCProBITGate.ioCoinbase

2. CoinGecko's Portfolio Tracker

Jedna od najboljih karakteristika CoinGecko-a je portfolio tracker; evo glavnih razloga zašto pokušati:

 • Zbog ogromne količine tokena koji se nalaze u bazi podataka, rijetko ćete, ako ikada, pokušati pronaći token koji se ne može pronaći. Iz tog razloga, CoinGecko portfolio tracker je jedna od najboljih opcija dostupnih danas.
 • Za razliku od mnogih portfolio trackera, CoinGecko je baziran na webu, tako da se pristup vašem portfelju može postići sa bilo kojeg uređaja s internetskom vezom. To znači da nećete morati da preuzimate aplikaciju, ali možete preuzeti izvornu aplikaciju na svoje uređaje.
 • Potpuno je besplatan za korištenje.
 • Nema dosadnih oglasa s kojima se treba nositi.

Podešavanje vašeg portfolio trackera

 1. Kliknite na drugu ikonu zaokruženu crvenom bojom u gornjem desnom uglu.

2. Vidjet ćete padajući meni koji uključuje Portfolio , Upozorenje o cijeni , Prijava i sigurnost i Odjava . Kliknite Portfolio .

3. Unesite skraćenicu ili puno ime tokena. U ovom primjeru tražit ćemo Swapfolio token (SWFL).

4. Kliknite na token sa liste rezultata koji se prikazuju.

5. Možete vidjeti da je Swapfolio dodan u portfolio.

6. Da biste počeli pratiti svoj portfolio, morate kliknuti na simbol plus zaokružen crvenom bojom.

7. Unesite cijenu plaćenu za svaki token, broj tokena koje posjedujete i datum izvršenja transakcije.

8. U ovom primjeru, pretpostavit ćemo da smo upravo kupili 10.000 SWFL tokena. Sve što je potrebno je da unesete broj tokena, a ostatak će biti automatski izračunat. Ako pokušavate da unesete transakciju koja nije nedavno napravljena, moraćete ručno da unesete ova polja jer se automatski unose samo najnovije cene i datumi.

9. Sada ste uspješno dodali jednu od svojih kriptovaluta u portfolio tracker, sada morate ponoviti ovaj proces za svaki drugi token koji posjedujete.

Razumijevanje pregleda portfelja

 • Crveni okvir označava ukupnu vrijednost i količinu vašeg tokena, kliknite na njega da uredite/pogledate historiju transakcija.
 • Žuti okvir označava vašu ukupnu imovinu i relevantne statistike.
 • Zeleni okvir označava filtere koje možete kliknuti da biste sortirali svoje fondove prema rangu novčića, nazivu, cijeni, višestrukim vremenskim okvirima, tržišnoj kapitalizaciji ili jednostavno po fondovima.
 • Plavi krug označava dugme liste za praćenje; kliknite na njega da ga dodate na svoju listu za gledanje. Više o tome kasnije.

Nakon što kliknete na ovo dugme, vidjet ćete mnoge druge opcije za odabir. Na primjer, ako promijenite  USD  u  BTC , vaš portfolio i bilo koja druga imovina koju vidite imat će iznose vrijednosti prikazane u satošijima, a ne u dolarima.

Savjet: Uvijek vodite evidenciju o svim transakcijama u porezne svrhe. Svi alati za praćenje portfelja će automatski unijeti TRENUTNU cijenu tokena, a ne stvarnu cijenu koju ste platili u trenutku kupovine. 

Toplo je preporučljivo da evidentirate sve transakcije u vrijeme kupovine kako biste izbjegli zaborav i unos netačnih kupovnih cijena za svoje transakcije.

Neprijavljivanje dobitaka ostvarenih u kriptovalutama može rezultirati velikim novčanim kaznama i kaznama – a možda i zatvorom. UVIJEK razgovarajte s poreznim stručnjakom za pomoć i koristite mobilne aplikacije kao što su Delta, CoinStats ili Blockfolio da biste vodili izvrsnu evidenciju.

Preuzmite aplikaciju

Ako želite da aplikacija izbjegne otvaranje pretraživača za korištenje CoinGecko, pronađite odgovarajući OS i instalirajte ispravnu verziju.

Android Google Play - Apple App Store - Chrome web prodavnica

Korištenje okvira za pretraživanje

Postoji nekoliko načina da pronađete podatke za određeni token, imovinu ili razmjenu, ali korištenje okvira za pretraživanje je daleko najlakši i najbrži način.

Potražite sredstva/razmjene

Traženje tokena ili razmjene se vrši na isti način.

Metoda #1: Unošenjem imena tokena/razmjene u polje za pretragu, a zatim klikom na željeni rezultat pretrage.

Metoda #2:

Korak 1: Kliknite na ' Tržišta '.

Korak 2: Kliknite na ' Razmjene '.

Potražite trendovske tokene

Tokene u trendu može biti isplativo kupiti – AKO istražite, uđite u poziciju na razumnoj ulaznoj tački, imajte strpljenja da ih držite kroz medvjeđe trendove – dok upravljate rizikom.

Ove liste se mogu koristiti za pronalaženje potencijalnih investicija tako što ćete uzeti u obzir sredstvo kada radi dobro ili loše, a zatim dodati sredstvo na svoju kontrolnu tablu – čekajući najbolji mogući popust. Malo strpljenja ide daleko.

Postoje tri načina da pronađete trendovske tokene:

Metoda #1:  Kliknite na okvir za pretragu, koji će vam odmah prikazati padajući meni da vidite listu kovanica u trendu.

Metoda #2:

Korak 1: Kliknite na ' Tržišta '.

Korak 2: Nakon što kliknete na ' Markets ', pojavit će se iskačući meni, kliknite na ' Otkrij '.

Stranica ' Otkrijte' će navesti pet tipova trendovskih tokena:

Trending Search

Ovo su tokeni koji se najviše pretražuju putem okvira za pretragu.

Najglasniji novčići

Ovo su tokeni za koje se najviše glasa. Glasovi se mogu dati klikom na simbole palac gore ili dolje koji se nalaze na stranici tokena.

Positive Sentiment

Ovo su tokeni za koje se najviše glasa. Glasovi se mogu dati klikom na žuti simbol palca.

Nedavno dodano

Ovo su tokeni koji su nedavno dodani u bazu podataka.

Najposjećeniji

Ovo su tokeni koji su imali najviše posjeta stranicama za bilo koje date tokene.

Metoda #3:

Korak 1: Kliknite na ' Tržišta '.

Korak 2: Nakon što kliknete na '  Market ', pojavit će se iskačući meni. Kliknite na ' Large Movers '.

Ova stranica će prikazati najveće dobitnike i gubitnike. Zadani filter je postavljen za vremenski okvir od 24 sata sa vrijednostima prikazanim u USD. Ova podešavanja se mogu podesiti klikom na dva zelena dugmeta koja se nalaze na vrhu stranice.

DeFi tokeni u trendu

' DeFi' stranica je prepuna općih statistika koje se nalaze na vrhu stranice, koje se mogu filtrirati prema različitim vremenskim okvirima.

Lista top-100 DeFi tokena nalazi se na dnu stranice. Također se može filtrirati kako bi se pronašli željeni rezultati.

Korak 1: Kliknite na ' DeFi '.

Korak 2: Pomaknite se prema dolje za listu.

Korak 3: Kliknite na dugmad označena crvenom da filtrirate podatke.

Korak 4: Kliknite na zvezdicu u zelenoj boji da dodate token na svoj portfolio tracker/kontrolnu tablu.

Korištenje filtera

Filteri se mogu koristiti kad god vidite red prikazan ispod, koji se nalazi na vrhu svih lista. Kliknite na bilo koje bijelo dugme da biste ga odabrali, a zatim ga ponovo kliknite da biste promijenili redoslijed liste obrnutim redoslijedom. Pogledajmo šta znači svaki od ovih filtera.

Novčić: Filtrirajte listu po imenu tokena klikom na Novčić .

Cijena : Filtrirajte listu po cijeni tokena klikom na Cijena .

1h : Filtrirajte listu prema učinku tokena u proteklom satu klikom na  1h .

24h : Filtrirajte listu prema učinku tokena u protekla 24 sata klikom na  24h .

7d : Filtrirajte listu prema učinku tokena u protekloj sedmici klikom na  7d .

Tržišna kapitalizacija : Tržišna kapitalizacija je jednostavan način da saznate koliko je velika imovina i može vam pomoći da donesete pametnije odluke o ulaganju.

Potpuno razrijeđena tržišna kapitalizacija : Potpuno razrijeđena tržišna kapitalizacija je ono što bi bila njena tržišna kapitalizacija kada bi se iskoristile sve opcije i sva konvertibilna imovina zamijenjena za to sredstvo.

UPOZORENJE: Nije preporučljivo automatski skočiti na trendovske novčiće bez izrade osnovnih grafikona i istraživanja.

Pravljenje grafikona za nivoe podrške i otpora kako biste pronašli optimalne ulazne/izlazne tačke za vaše pozicije je mudra stvar.

Savjet : Investopedia je odličan izvor za iskusne i neiskusne špekulante/investitore da biste naučili o crtanju grafikona.

Kontrolna tabla

Kontrolna tabla je zgodan način za praćenje potencijalnih investicija zbog kompaktnog izgleda kontrolne table. Omogućavanje pregleda više tokena jednostavnim pomicanjem prema dolje. Kontrolna ploča je potcijenjena karakteristika koju većina stranica sličnih CMC-u nije uspjela isporučiti.

 1. Kliknite na simbol markera koji se nalazi u gornjem desnom uglu stranice.

2. Kliknite na “Dodaj svoj prvi novčić” da počnete sa dodavanjem tokena.

3. Unesite skraćenicu ili puno ime koje tražite, a zatim kliknite na rezultat koji želite.

4. Uspješno ste dodali Swapfolio token na svoju kontrolnu tablu.

5. Sve što vam je preostalo je da dodate sve ostale tokene koje želite pratiti.

Savjet: Prozore tokena možete preurediti tako što ćete kliknuti na bijele strelice u gornjem desnom kutu svakog prozora tokena, a zatim prevući prozor na željenu lokaciju.

Kako promijeniti prikazane iznose vrijednosti

Uvijek možete promijeniti vrijednost u dolarima bilo koje imovine ili portfelja u BTC, ETH, između mnogih drugih fiat valuta/drugih kriptovaluta klikom na dugme USD istaknuto crvenom bojom (nalazi se na samom vrhu stranice).

Nakon što kliknete na zadanu valutu, pojavit će se iskačući meni. Možete birati između širokog spektra fiat valuta ili kriptovaluta za promjenu iznosa vrijednosti.

Provjerite cijene plina

Cijene plina uvijek treba provjeriti prije bilo kakve transakcije na Ethereum blockchainu. Ako to ne učinite, to može rezultirati gubitkom plina što rezultira neuspjelom transakcijom (tx), Tx-ovima koji se zaglave (ponekad satima, ili čak danima) i omogućavanjem višestrukih Tx-ova za pravljenje rezervne kopije. Ovo može dovesti do toga da propustite optimalne prilike zbog toga što Metamask ima više tx-ova zaglavljenih u redu.

Možete da pređete kursorom preko ove oblasti da vidite preporučene cene za postizanje vašeg cilja. Vidjet ćete cijene za slanje brzim , standardnim i sigurnim brzinama.

Provjerite Bitcoin dominaciju

Dominacija bitcoina je metrika koja vam može pomoći da odlučite koliko svog kapitala trebate dodijeliti altcoinima.

Na primjer, zamislite da ukupna tržišna kapitalizacija svih kriptovaluta trenutno iznosi 100 milijardi dolara. Ako bi tržišna kapitalizacija Bitcoina predstavljala 60 milijardi dolara od toga, dominacija bitkoina bi iznosila 60%.

Takođe je vjerovatno najprecizniji alat za mjerenje kada se uporede performanse cijena Bitcoina i svih drugih kriptovaluta. Kako dominacija Bitcoina opada, povećava se vjerovatnoća za alt-sezonu (sezonu altkoina).

Token Page Layout

Prvi korak u razmatranju bilo kojeg tokena u svrhe ulaganja je da izvršite svoju dužnu pažnju. Ovo uključuje čitanje bijele knjige, istraživanje tima, koda, mape puta, račune na društvenim mrežama, likvidnost, među mnogim drugim fundamentalnim faktorima.

Ova slika ima prazan alt atribut; naziv njegove datoteke je screely-1609125579809-844x1024.png

Klikom na vezu tokena, pojavit će se potpuni detalji o odabranom tokenu.

Da biste to postigli, morat ćete razumjeti podatke na stranici s tokenom. Ova stranica je puna kritičnih podataka i resursa sa kojima ćete morati da se upoznate kako biste donijeli što je moguće informiranije odluke.

Podskupovi stranice podijeljeni su u sekcije kako bi se brzo identificirali i locirali dugmad/filteri.

Pomaknite se do dna da vidite razmjene koje navode token koji istražujete.

Pogledajmo jedan po jedan snimak ekrana stranice SWFL tokena. Također ćemo pokriti neke osnove o aplikaciji i razloge za korištenje određenih funkcija.

Odjeljak 1

Dodajte token svom portfelju/kontrolnoj tabli

Kliknite na bijelu zvijezdu na stranici tokena željenog sredstva da ga dodate u svoj portfolio tracker/kontrolnu tablu za zgodan način praćenja svih vaših trenutnih i potencijalnih ulaganja.

Promijenite vrijednosti iznosa

Na bilo kojoj stranici za razmjenu ili token, da promijenite iznos vrijednosti iz USD u drugi fiat/kripto, kliknite na 'USD' u zelenoj boji na opciju po vašem izboru.

Obavještenja o cijenama

Još jedna karakteristika na koju biste trebali obratiti pažnju su upozorenja o cijenama. Postavite upozorenje da ne propustite dobar popust ili da znate kada vaš token počne da pumpa.

Na slici ispod, token upozorenje je postavljeno na 0,10 USD. Kada SWFL token dostigne 0,10 USD, oglasit će se upozorenje koje vas obavještava o promjeni cijene. Možete odabrati različite fiat valute ili kriptovalute da aktivirate upozorenje.

Klikom na karticu 'Recurring ', ovo upozorenje će nastaviti da se aktivira svaki put kada se aktivira taj prag od 0,10 USD – od nižih ka višim cenama ili od viših ka nižim cenama.

U sljedećem odjeljku pronaći ćete informativne web stranice, račune društvenih medija, tip istraživača, adrese tokena, između ostalih relevantnih informacija:

Tržišna kapitalizacija

Swapfolio token je rangiran na 916. mjestu od 6,075 tokena u vrijeme pisanja na osnovu podataka.

Website

Početna stranica projekta je mjesto gdje ćete pronaći podatke potrebne za istraživanje tokena. Ovdje možete lako pronaći bijele knjige, mape puta, tim koji stoji iza projekta, tokenomiju i partnerstva.

Ovdje bi trebalo započeti vaše istraživanje. Čvrste osnove, kompetentan tim i pravi slučaj upotrebe trebali bi vam dati dobru procjenu koliko je situacija rizična/profitabilna.

Istraživači

Možete pristupiti vezama pored Istraživači da biste pregledali detalje određene adrese tokena. Pretpostavimo da ste ikada željeli znati broj postojećih adresa, društvene profile tokena, berze na kojima je token izlistan, likvidnost tokena ili ste htjeli vidjeti najnovije transakcije koje se odvijaju. U tom slučaju, ovdje možete sve to pronaći.

Postoji nekoliko različitih istraživača, ali svi rade slično. Ethplorer nudi odličan grafikon cijena, ali mu nedostaje mnogo podataka koji se nalaze na Etherscanu. Pokušajte koristiti nekoliko i uporediti ih.

Nakon toga, možete odabrati da koristite svoju omiljenu tako što ćete kopirati adresu tokena i zalijepiti je u okvir za pretragu istraživača koji želite.

Ugovor

' Ugovor ' se odnosi na token ugovornu adresu, koja je vjerovatno najčešće korištena karakteristika na CoinGecko, i to s dobrim razlogom. Prevaranti koji promovišu lažne ugovorne adrese je standardna metoda za loše glumce da vas odvoje od vašeg teško zarađenog novca.

Pronađite adrese tokena

Nemojte da vas zavaraju; uvijek potražite potencijalni token, povucite stranicu tokena i kopirajte adresu tokena klikom na dva bijela simbola dokumenta.

Odatle možete odabrati da zalijepite adresu na DEX kao što je Uniswap da biste je locirali/kupili, ili možete analizirati adresu i iskopati još više podataka

Savjet: Provjera kada je likvidnost dodana (i koliko i kada) zajedno s provjerom da li je neka uklonjena, moglo bi vas bukvalno spasiti od paljenja novca.

Zajednica

Ove veze su svi računi društvenih medija za token koji istražujete. Oni se mogu koristiti za mjerenje nivoa angažmana, ažuriranja, promocija, vijesti, broja pratilaca, učestalosti objavljivanja na računu itd.

Oznake

Kategorija tokena koju istražujete označena je oznakama i može se koristiti za pronalaženje sličnih tokena za koje biste također mogli biti zainteresirani.

Istorijski podaci

Istorijski podaci su mjesto gdje možete pronaći istorijske zapise o cijeni tokena.

Da biste ga locirali, idite na stranicu tokena. Naći ćete karticu iznad zelene trake.

Filtrirajte podatke prema prikazanim vremenskim okvirima ili ručno unesite raspon datuma.

Vijesti

Pročitajte najnovije opće vijesti iz kriptovaluta.

Kliknite na 'Novosti' da biste otvorili iskačući meni.

Ponovo kliknite na 'Novosti'.

Uporedite

Ova karakteristika je neophodna kada se odlučujete između nekoliko tokena, lako uporedite do pet potencijalnih ulaganja istovremeno.

Kliknite na 'Alati', a zatim na 'Uporedi'.

Izvještaji

Ovi detaljni izvještaji su prepuni vrijednih i pronicljivih infografika o tržištu, novčićima, razmjenama, istaknutim detaljima, Bitcoin-u, DeFi-ju i količini. Ovi izvještaji su dostupni na nekoliko jezika.

Kliknite na 'Resources'.

Kliknite na 'Izvještaji'.

Glossary

Koristite pojmovnik da potražite tehničke pojmove za koje niste sigurni.

Kliknite na 'Nauči'.

Kliknite na 'Glosar'.

Beam Updates

Beam ažuriranja su obavijesti direktno od projektnog tima. Ova ažuriranja uključuju novčiće i razmjene.

Kliknite na 'Novosti'.

Kliknite na 'Beam'.

CoinGecko Buzz

CoinGecko Buzz nudi  listevodiče i  članak sa uvidom  u Bitcoin i drugu digitalnu imovinu.

Kliknite na 'Nauči'.

Kliknite na 'CoinGecko Buzz'.

Pročitajte više: Šta je tokenomika | Prava vrijednost tokena

Zaključak

To pokriva najkorisnije karakteristike CoinGecko-a i nadamo se da ste naučili neke stvari koje vam mogu pomoći da 2022. bude profitabilnije od 2021. godine.

Hvala na čitanju!

Cesar Hamill

Cesar Hamill

1661454060

Top 10 Airdrop platformi za kriptovalute za besplatnu zaradu

U ovom članku ćete naučiti šta je Crypto Airdrop, različite vrste Crypto Airdrop-a, kako ih pronaći i 10 najboljih Crypto Airdrop platformi

1. Šta je Crypto Airdrop?

Crypto airdrop je marketinška strategija koju su usvojili kripto startupi kako bi promovirali projekt i svoj novi token. To uključuje besplatno distribuciju njihove izvorne kriptovalute trenutnim ili potencijalnim korisnicima. Ponekad korisnici moraju izvršiti jednostavne promotivne aktivnosti prije nego što mogu podnijeti zahtjev, kao što je praćenje naloga na društvenim mrežama projekta i dijeljenje svojih objava.

Postoje različite vrste airdropova, a svaki kripto projekt ima svoje zahtjeve. Ali većina airdropova ima isti cilj: povećanje svijesti i ukupnog interesa za projekt. Neke se rade direktno u novčanike korisnika, dok je za druge potrebno ručno potraživanje.

Zašto kripto projekti izvode airdrops?

Kao što je spomenuto, blockchain projekti daju besplatne tokene u pokušaju da steknu širu primjenu i povećaju svoju mrežu. Veći broj vlasnika se često smatra pozitivnom metrikom, što takođe čini projekat decentralizovanijim u smislu vlasništva tokena. Crypto airdrops također motiviraju primaoce da koriste i promoviraju projekat. Ovo može pomoći u kultiviranju početne korisničke baze prije nego što se projekt pojavi na kripto berzama.

S druge strane, zračni padovi također mogu dati lažni dojam rasta. Dakle, važno je uzeti u obzir i druge faktore prilikom procjene usvajanja. Na primjer, ako stotine hiljada adresa drži određeni token, ali ga niko zapravo ne koristi, onda je projekat ili prevara ili jednostavno nije uspio da osvoji zajednicu.

Pros

• Olakšava početak rada s kriptovalutama.

• Crypto airdrops bi mogao biti način za jačanje nečijeg kripto portfelja bez potrebe za kupovinom digitalne imovine.

• Airdrops su odličan način da se podigne svijest o ciljevima kompanije i poveća vlasništvo nad virtuelnom valutom.

Cons

• Crypto airdrops mogu biti pump-and-dump šeme. Odnosno, vlasnici kriptovalute bi mogli umjetno naduvati njenu vrijednost kako bi brzo ostvarili profit.

• Rizik davanja novca ili osjetljivih informacija lažnoj platformi.

• Cijena ispuštenog novčića mogla bi pasti prije nego što budete imali priliku prodati.

• Neka imovina koja je bačena iz vazduha isto tako lako ne vredi ništa.

Vrste airdrop-a

Kao što smo vidjeli, postoje različiti načini za provođenje airdrop-a kriptovalute. Osim standardnog airdropa koji jednostavno prenosi kriptovalute na nekoliko novčanika, imamo još nekoliko vrsta. Uobičajeni primjeri uključuju bounty, ekskluzivne i holder airdrops.

 • Standardni Airdrop: Ovo je tip airdrop-a koji je upravo spomenut, gdje korisnici dobijaju besplatne tokene samo za prijavu na bilten ili nešto slično.
 • Bounty airdrop: Bounty airdrop zahtijeva od korisnika da završe određene zadatke, kao što je dijeljenje objave o projektu na Twitteru, pridruživanje službenom Telegramu projekta ili kreiranje objave i označavanje nekoliko prijatelja na Instagramu. Da biste zatražili Bounty airdrop, od vas će se vjerovatno tražiti da ispunite obrazac sa adresom novčanika i pružite dokaz da ste izvršili zadatke.
 • Ekskluzivni airdrop: Ekskluzivni airdrop šalje kriptovalute samo u određene novčanike. Obično primaoci imaju uspostavljenu istoriju sa projektom, kao što su aktivni članovi zajednice ili rani podržavaoci projekta.
 • Airdrop nositelja : Airdrop nositelja distribuira besplatne tokene onima koji drže određenu količinu digitalnih valuta u svom novčaniku. Projektni tim obično pravi snimak kriptovalute korisnika na određeni datum i vrijeme. Ako stanje novčanika ispunjava minimalne zahtjeve, primaoci mogu zatražiti besplatne tokene u skladu s njihovim posjedima u trenutku snimanja.
 • Hard Fork Airdrop: Ovaj je malo drugačiji. Kada se novčić odvoji od originalnog blockchaina, stvara se novi novčić, a oni koji su držali originalni novčić će dobiti jednaku količinu novih tokena u svojim novčanicima. Najpoznatiji primjer ovoga bi bio hard fork Bitcoin Cash-a (BCH) koji se dogodio 2017. godine: korisnici Bitcoina koji su držali BTC automatski su primili jednaku količinu BCH-a.

Kako dobiti kripto airdrop

 1. Redovne pretrage online za mogućnosti kripto airdrop-a
 2. Pratite agregatore airdrop-a i prijavite se na njihovu web stranicu za njihove ekskluzivne airdropove
 3. Prijavite se za nove platforme kako biste iskoristili sve standardne airdrops koje nude
 4. Držanje određenog različitog tokena – podvrste airdrop-a koja se naziva „spuštanje nositelja”.
 5. Praćenje nadolazećih projekata za pripremu bounty airdrops-a
 6. Pridruživanje Telegram grupi,
 7. Praćenje određenih Twitter naloga i ponovno tvitanje njihovih tvitova

Kako izbjeći airdrop prevare?

U drugim slučajevima, prevaranti će objaviti lažni airdrop koji vodi do web stranice za krađu identiteta. Oni će vas prevariti da povežete svoj novčanik s web-stranicom koja izgleda vrlo slično originalnoj. Čim povežete svoj novčanik i potpišete transakciju, drugi tokeni će vam biti izvađeni iz novčanika. To se često dešava sa lažnim Twitter i Telegram nalozima koji izgledaju veoma slični zvaničnim.

Neke airdrop prevare uključuju traženje da pošaljete kriptovalute na nepoznatu adresu novčanika kako biste zauzvrat otključali svoje besplatne tokene. Legitimni airdrops nikada neće tražiti vaša sredstva ili početni izraz. Budite oprezni s e-mailovima ili direktnim porukama.

Kako biste izbjegli prevaru, svakako pogledajte službenu web stranicu projekta i kanale društvenih medija. Označite zvanične linkove i još jednom provjerite da li zaista rade airdrop događaj. Ako ne znate ništa o projektu, trebali biste dodatno istražiti kako biste saznali što kripto zajednica govori. Ako ne možete pronaći dovoljno informacija, vjerovatno je bolje da jednostavno ignorišete airdrop. 

Za dodatnu zaštitu, možete postaviti novi novčanik i novu adresu e-pošte namijenjene samo primanju airdrops-a. Ovo može osigurati da su sredstva u vašem ličnom novčaniku sigurna od pokušaja krađe identiteta vezanih za airdrop. I što je najvažnije, nikada ni sa kim ne dijelite svoje privatne ključeve.

Crypto airdrops uključuje korisnike koji primaju nešto za gotovo ništa - adresu e-pošte ili neku promociju na društvenim mrežama. No, dok su neki primaoci imali dovoljno sreće da budu prvi pokretači u airdrop-u koji je zapravo imao vrijednost, mnogi drugi su također postali žrtva uzvišenih obećanja o “sljedećoj velikoj stvari” u kriptogramu.

Vrhunske berze za trgovanje token-coin. Slijedite upute i zaradite neograničeno

BinancePoloniexBitfinexHuobiMXCProBITGate.io


2. Top 10 Crypto Airdrop platformi za besplatnu zaradu

Zbog rizika povezanih s airdrops-ovima, imperativ je da se oslonite na održive web stranice i kanale koji imaju reputaciju ne samo da emituju najnovije airdropove već i da pružaju informacije koje bi vam mogle pomoći da istražite tokene. 

Poverenje iz statistike o platformama

 • Reputacija:

 Reputacija je važan kriterijum koji treba da istražite. Možete odrediti sklonost web stranice da emituje lažne poklone. Možete provjeriti popularne kripto forume i web lokaciju za nepristrane preglede kao što je naša kako biste pristupili informacijama u vezi s integritetom web lokacija za ispuštanje.

 • Predstavite najnoviju ponudu: 

Trebali biste se odlučiti za platforme koje znaju važnost pružanja najnovijih airdropova korisnicima, koje provjeravaju razlike između vremena kada se airdropovi prikazuju na web stranici i datuma kada su startupi službeno objavili svoje nagradne igre. Pomoću ovoga možete procijeniti koliko je vremena potrebno kanalu da ažurira svoje korisnike o novim airdropovima.

 • Informacije u vezi sa startapima:

Imperativ je uzeti u obzir samo airdrop web stranice koje nude detalje o startupovima i slučajevima upotrebe njihovih tokena, kratki pregledi koji prate ove objave o airdrop-u idealna su osnova za zasnivanje vašeg istraživanja.

Morate odabrati Airdrop kanale sa opsežnim detaljima o stranama uključenim u nagradne igre i navesti veze do web lokacija i društvenih naloga, gdje možete provjeriti njihov kredibilitet.

 • Iskustvo na web stranici

Za web stranicu koja sadrži puno informacija i koja se redovno ažurira, njen dizajn, izgled i infrastruktura bi trebali omogućiti glatku navigaciju, povećati brzinu učitavanja. Pruža brz i vizuelno ugodan za svoje korisnike.

Top 10 Crypto Airdrop platformi za besplatnu zaradu

 Ime IstaknutoWebsite
1CoinmarketcapCoinMarketCap je poznat po tome što prikazuje najbolje kripto airdropove. Postoje tri vrste airdrop kampanja koje su navedene na CoinMarketCap-u: završeni airdrops, trenutni airdrops i budući airdrops.

Dok "tekuća airdrops" omogućava korisnicima da učestvuju, airdrops u kategoriji "buduće" omogućavaju korisnicima da budu obaviješteni kada airdrop krene uživo. Jednostavno dodajte airdrop na svoju bijelu listu i bit ćete obaviješteni satima prije nego što počne uživo

Na CoinMarketCap-ovim listama airdrop kampanja, naći ćete tri kategorije: završena airdrops, tekuća airdrops i buduća airdrops. Dok korisnici mogu učestvovati u "tekućim airdropovima", airdrop u kategoriji "budućnosti" omogućava korisnicima da imaju priliku da budu u toku kada airdrop krene uživo. Možete jednostavno staviti na bijelu listu airdrop i
https://coinmarketcap.com/
2Airdrops.ioAirdrops.io je besplatna web stranica koja prikuplja informacije o kripto airdropovima. Besplatan je za korištenje i nema nikakvog učešća u airdrop projektima ili distribuciji. 

Domena je stara godinu i dva mjeseca, ali aktivnost je počela tek u martu 2018. Od tada je više od 20.000 airdrop entuzijasta posjećivalo web stranicu svakog mjeseca. 

Web stranica ima ogroman broj airdropova na svojoj stranici. I dok njeni kreatori nastoje da vam pruže tačne podatke o ponudi, važno je da istražite pre nego što uložite u bilo kakav airdrop. 
https://airdrops.io/
3ICODropsICO Drops je nezavisna baza podataka inicijalne javne ponude (ICO) ili prodaje tokena i nije povezana ni sa jednim ICO projektom ili kompanijom. Naknade se mogu dobiti od oglašavanja određenih prodaja tokena.

Uz ICO Drops investitori mogu dobiti pristup projektima prije nego što budu pokrenuti i kotirani na berzi.

Inicijalne javne ponude (ICO) i inicijalne ponude za razmjenu (IEO) su navedene na ICO padovima u tri kategorije: Active ICO, Upcoming ICO i Ended ICO. I svaki ICO ima informacije o projektu i ocjene koje su im priložene.
 
https://icodrops.com/
4AlertAirdopUz AlertAirdop, možete dobiti besplatne novčiće gotovo svakodnevno. Njegove brojne karakteristike olakšavaju praćenje entuzijasta kriptovaluta.

Baš kao i 99airdrops.com, ova platforma je također dobro dizajnirana i uređena. Airdropovi predstavljeni na stranici mogu se filtrirati na osnovu trenutnih ili tekućih događaja do onih koji se uskoro završavaju.

Mnogo više, ova kripto airdrop platforma ima mnogo više funkcija u odnosu na druge airdrop platforme.
https://airdropalert.com/
5AirdropsterGlavna svrha ove platforme je da što prije obavijesti entuzijaste airdrop-a o besplatnom tokenu.

Njihova upozorenja putem e-pošte su vrlo korisna jer možete dobiti upozorenja o novim airdrop-ovima dostupnim na tržištu putem e-pošte direktno u inbox. Njihova glavna vizija je pomoći korisniku da pronađe najkvalitetniji airdrop dostupan na tržištu.
https://airdropalert.com/
6AirdropMobAirdropMob je dobro poznat po tome što svojim korisnicima pruža provjerene i legitimne airdrops i kripto nagrade. Za neke od vas koji ne znaju šta su kripto nagrade, dozvolite nam da vam pomognemo kroz ovo? Bounti su mali zadatak koji se ponavlja, odnosno objava na društvenim mrežama, popunjavanje formulara i pravljenje sadržaja.

Oni ručno personaliziraju sve kripto airdropove. Ove platforme takođe daju pristup svojim korisnicima da prijave airdrops sa nepotpunim informacijama, izgledaju sumnjivo i nisu dokazane od strane zajednica. Blockchain projekat ručno provjerava sve podatke hostiranih airdropova prije nego što ih objavi na web stranici.

Oni olakšavaju svom korisniku sa širim rasponom tokena. Web stranica nudi korisnu traku za pretraživanje koja omogućava odabir kovanica prema zahtjevima kompanije za tokene.
https://www.airdropsmob.com/
7AirdropBobAirdropBob web stranica je lako razumljiva i intuitivna. U trenutku kada korisnik odluči posjetiti web stranicu po prvi put, odmah dobija popis kriptovaluta.

Na vrhu stranice moći ćete da vidite logo AirdropBob-a, a pored njega ćete pronaći navigacionu traku.
https://www.airdropbob.com/
8Airdrop KingAirdrop King nudi dobro istražene i detaljne airdrops kriptovalute za kripto entuzijaste, pomažući im da zarade novac uz minimalan napor. Za razliku od preostala tri, Airdrop King daje sve od sebe da ocijeni svaku opciju i pruža dovoljno informacija koje će vam pomoći da izvučete najbolje iz bilo kojeg airdropa.

Airdrop King kategorizira airdropove u nove, najbolje ocijenjene, visoke vrijednosti i uskoro završava. Možete lako uočiti vrijednost (procjenu cijene) svakog airdropa objavljenog na web stranici. Airdrop King vam također omogućava da se pretplatite na njegov bilten. 
https://airdropking.io/en/
9Airdrop KingOva platforma korisnicima pruža dobro istražene i najbolje airdropove na tržištu kako bi bili nagrađeni i zaradili novac od njih u kratkom vremenu uz malo truda. 

Oni ocjenjuju svaki airdrop naveden na njihovoj web stranici s uputama kako bi ga što lakše olakšali korisniku.
https://airdropking.io/en/
10Coin AirdropCoin Airdrop je namjenska stranica koja se redovno ažurira kako bi dala vrhunske najave za airdrop. Njegovo čisto sučelje daje korisnicima sve što treba da znaju o nadolazećim događajima, kao i informacije o traženju airdrops-a.

Novi korisnici kriptovaluta nisu zaostali, stranica ne samo da dijeli mogućnosti airdrop-a, već i obrazuje nove korisnike u svijetu kriptovaluta adekvatnom znanju koje ih čini da sustignu ostatak svijeta što je brže moguće.

Platformu posjeduje i vodi entuzijasta kriptovaluta poznatog pod imenom Midas. Ovu platformu možete podržati rudarenjem kriptovalute za njih svojom računarskom snagom.
https://coinairdrops.com/
11AirdropaddictOva platforma takođe čini listu najpouzdanijih platformi na kojima ste sigurni u precizna airdrop izdanja.

Platforma koristi sistem rangiranja za ocjenjivanje najboljih airdropova i također odvaja nepouzdane airdropove.

Teško je propustiti bilo koji događaj jer tajmer za odbrojavanje pokazuje koliko je vremena ostalo za početak.
 
https://airdropaddict.com/
1299AirdropsIli ste novajlija ili stručnjak, ova platforma vam pomaže na svaki mogući način. Pokazuje samo validne projekte analizom različitih platformi kao što su Reddit i Facebook kako bi se osigurala autentičnost airdropova.

Web stranica nudi široku listu airdropova zajedno s njihovim budućim prognozama cijena ovisno o različitim faktorima. Ova platforma je dostupna isključivo 24 sata dnevno kako bi njeni korisnici olakšali. Izgled i dizajn njihove web stranice su privlačni i lako razumljivi za početnike.
https://99airdrops.com/


Zaključak

Svakog dana stotine airdropova probijaju se na kripto tržište i broj se povećava iz dana u dan. Nema sumnje da su airdrops trenutno pokretači trendova na kripto tržištu, ali kako zajednica raste, sve je više prijevara i prevara.

Po mom mišljenju, airdropovi su tu da ostanu na tržištu i možemo potaknuti nove i produktivne airdropove na osnovu toga koliko su zakoniti i pouzdani. Ovo je izvanredan način. Na kraju, potrebno je raditi svoj posao istraživanja i izbjegavanja projekata koji su prevara i nemaju realnu implementaciju, nemaju članove itd.

Nadamo se da će vam ovaj članak pomoći. Ne zaboravite ostaviti lajk, komentirati i podijeliti sa drugima. Hvala ti!

Pročitajte više: Kako zaraditi novac sa Crjpto Ekčange partnerskim programima

Markus Bartell

Markus Bartell

1641065760

Vodič za početnike za pravljenje rezervnih kopija privatnih ključeva u

Vodič za početnike za pravljenje rezervnih kopija privatnih ključeva u Crypto | 4 najbolja načina

U ovom postu ćemo detaljnije pogledati šta su privatni ključevi i dati nekoliko savjeta o tome kako možete poboljšati njihovu zaštitu, 4 najbolja načina da napravite sigurnosnu kopiju ključeva novčanika za kriptovalute.

Iako kriptovalute svojim korisnicima daju slobodu transfera sredstava na ravnopravnoj osnovi, to nije bez potencijalnih problema. U većini slučajeva, gubitak pristupa vašim sredstvima znači gubitak samih sredstava. Ključni aspekt o kojem morate voditi računa da biste izbjegli takvu situaciju je privatni ključ vašeg kripto novčanika.

1. Šta je privatni ključ?

Privatni ključ je složen oblik kriptografije koji korisniku omogućava pristup svojoj kriptovaluti. To je ključna aspe...?

Privatni ključ je osnovni element i simetrične i asimetrične vrste kriptografije. Ipak, nemojte dozvoliti da vas riječ „ključ“ zbuni. Sam ključ je samo kod koji se koristi za šifriranje i dešifriranje kodiranih informacija, što je vrlo važno za sigurnost vaših podataka. Njegova uloga je još važnija kada se primjenjuje na kriptovalute. 

Razlika između ova dva načina šifriranja podataka je sljedeća:

 • Simetrična enkripcija . U slučaju simetrične enkripcije, privatni ključ i šifrira i dešifruje informacije, te ga zato treba dijeliti samo s onom stranom za koju su ti podaci relevantni. Ako padne u ruke neovlaštenih strana, informacija više neće biti tajna.
 • Asimetrična enkripcija . Asimetrična enkripcija (koja se naziva i kriptografija s javnim ključem) je sofisticiranija. Koristio je dvije vrste ključeva, javne i privatne. Koriste se samo u parovima, jer se ne može osigurati pristup podacima bez njihovog podudaranja. Za razliku od privatnog ključa, javni ključ se može slobodno distribuirati i dostupan je svakom učesniku u sistemu. Podaci se šifriraju javnim ključem i dešifriraju privatnim ključem koji se i dalje mora čuvati u tajnosti od drugih.

Kakve to sve veze ima sa kriptovalutama? Sigurnost sigurnosti novčanika kriptovaluta izgrađena je na principu javnih i privatnih ključeva, koji u kombinaciji nude metodu enkripcije koja ne ugrožava povjerljivost i sigurnost transakcija. 

Javni ključ predstavlja adresu korisnika. To je poznato svakoj osobi koja želi da pošalje sredstva vlasniku novčanika, kome je potreban privatni ključ za pristup. Zato je toliko važno osigurati da je privatni ključ pouzdano zaštićen. Način na koji je zaštićen u velikoj mjeri ovisi o vrsti novčanika.

Kako se čuva kriptovaluta?

Kada je u pitanju pohranjivanje vaših digitalnih sredstava na siguran način, postoje dvije osnovne vrste novčanika koje možete izabrati: vrući (online) i hladni (offline) novčanici. Vrući novčanici zahtijevaju internetsku vezu, što ih može učiniti potencijalno sklonim hakerskim napadima. Glavni sigurnosni problem s vrućim novčanicima je taj što privatne ključeve čuva treća strana i što im se može pristupiti putem interneta. Zbog toga, uprkos strogim sigurnosnim mjerama koje se sprovode, uvijek postoji rizik da sredstva mogu biti hakovana kada se koristi vrući novčanik. 

Hladni novčanici su, naprotiv, fizički uređaji koji ne zahtijevaju internetsku vezu. Vaša sredstva će uvijek biti van mreže, što ih čini mnogo sigurnijim u odnosu na njihove vruće alternative. Imuni su na hakere ili kompjuterske viruse, a privatni ključ je efikasno zaštićen tako što se generiše i čuva u oflajn okruženju, daleko od interneta. Iz perspektive sigurnosti privatnog ključa, hladni novčanici su bolje rješenje.

Zašto biste trebali napraviti sigurnosnu kopiju privatnog ključa?

Kada se primjenjuju na kriptovalute koje kontroliraju samo njihovi vlasnici (za razliku od toga da ih kontrolira treća strana na vrućim novčanicima), privatni ključevi igraju ključnu ulogu u osiguravanju sigurnosti vaše imovine. S druge strane, jednom izgubljen, privatni ključ se ne može povratiti, što onemogućuje povlačenje sredstava iz novčanika. 

Važno je ne potcijeniti važnost sigurnosne kopije vaših privatnih ključeva, jer se nikada ne može znati kada nešto krene po zlu u odnosu na uređaj na kojem je vaš novčanik instaliran. Vaš desktop, laptop, pametni telefon ili čak hard novčanik može biti izgubljen, oštećen, uništen ili ukraden. Zbog toga biste trebali unaprijed napraviti sigurnosnu kopiju svog privatnog ključa. Dobre vijesti su međutim, sve dok se poduzmu prave mjere, i dalje ćete moći vratiti svoj novčanik na bilo koji uređaj i vaša sredstva neće biti zauvijek zaključana. Pogledajmo neke osnovne načine kako se to može učiniti.

2. Kako napraviti sigurnosnu kopiju vaših privatnih ključeva

Imajte na umu da postoji mnogo različitih tipova novčanika, sa različitim tipovima interfejsa, što može zakomplikovati stvari. Možete pokušati sami da pronađete rezervnu opciju u postavkama novčanika ili potražite uputstva u njihovom odjeljku pomoći na mreži. U cjelini, sigurnosne kopije dolaze u tri osnovna oblika:

 1. Početni izraz koji je fraza od 9-24 riječi običnih riječi
 2. Sigurnosna kopija fajla novčanika
 3. Sam privatni ključ, koji će biti dugačak alfanumerički niz

Vrsta rezervne kopije koju novčanik generiše zavisi od vrste novčanika koji koristite. Na primjer, Trezor i Ledger, najpopularniji hardverski novčanici, generiraju privatne i javne ključeve putem BIP39 mnemoničkih fraza od 24 riječi kao sjemena.

Nakon kreiranja sigurnosne kopije, sljedeći korak je odlučiti kako je pohraniti. Postoji nekoliko opcija kako se to može učiniti:

 • Fizički uređaj . Sigurnosna kopija se može čuvati na flash disku ili većem tvrdom disku, po mogućnosti šifriranom, koji vlasnik lako može odnijeti na bilo koje mjesto. Glavna prednost ove metode je da će podaci biti potpuno sigurni, ali zahtijeva određene vještine za rukovanje snimanjem i šifriranjem podataka.
 • Parce papira . Moguće je ispisati početnu frazu, pa čak i sam privatni ključ na jednom komadu papira. Očigledno, ova metoda će vas gotovo ništa koštati. Međutim, zapamtite da papir nije izdržljiv medij, jer se može potrgati, izgubiti ili zaprljati. Možete ga slučajno proliti vodom. Da biste ga učinili dugotrajnijim, potrebno ga je laminirati i čuvati na sigurnijem mjestu.
 • Nerđajući čelik . Uređaji za sigurnosnu kopiju kriptovalute od nehrđajućeg čelika mogu imati različite oblike i oblike. To može biti obična metalna ploča s olovkom za graviranje kao što je Crypto Key Stack. Simbit je dizajniran kao klizač, dok je Cryptosteel Capsule novčanik od čeličnog cilindra. Moguće je kupiti novčanik od nehrđajućeg čelika u obliku kotača ili čak običnih ključeva. Svi ovi uređaji su otporni na vatru, vodu i koroziju.
 • Osoba od poverenja . Sve gore navedene metode su dobre dokle god ste dobro. Međutim, šta učiniti u hitnom slučaju? Gdje bi neko mogao pronaći vaše privatne ključeve? Stoga biste trebali razmisliti o dijeljenju ovih detalja s nekim kome možete vjerovati. Međutim, ova metoda može imati i nedostatke. Treba ga dijeliti samo s nekim kome možete vjerovati po svaku cijenu.
 • Nekonvencionalni načini rada . Rezervna memorija se može pretvoriti u izraz vaše ličnosti. Na primjer, ljubitelji umjetnosti imaju priliku pohraniti svoje Bitcoine i istovremeno uživati ​​u svojim umjetničkim djelima. Cryptoart nudi predmete za kolekciju sa QR kodom Bitcoin javne adrese na prednjoj strani i privatnim ključevima na poleđini ispod sigurne naljepnice. Međutim, ovakve metode skladištenja su još uvijek u ranoj fazi.
 • Sve ove metode su prihvatljive za pravljenje rezervnih kopija. Može se svesti na lične preferencije. Međutim, postoje neke stvari sa sigurnosnom kopijom privatnog ključa koje se ne smiju raditi ni pod kojim okolnostima.

Šta NE raditi sa rezervnim kopijama privatnog ključa

 • Smisao pravljenja sigurnosne kopije je da je nećete pohraniti na isto mjesto kao original. Nemojte ga čak ni držati u blizini uređaja koji ima pristup vašem novčaniku. Na primjer, nikada ne stavljajte fleš disk sa svojim privatnim ključem u kućište laptopa. Ako je ukraden, s njim će biti ukraden i vaš privatni ključ.
 • Nikada ne pohranjujte svoje sigurnosne kopije na mreži, ne šaljite ih e-poštom ili SMS-om, ne fotografirajte ih ili ih snimite ekran. Zaboravite na Google dokumente, aplikaciju Notes ili bilo šta što nije šifrirano.
 • Nikada nemojte praviti sigurnosne kopije i pregledavati svoje privatne ključeve s drugim ljudima ili na javnim mjestima (prijevoz, kafić, itd.). Bolje da to uradite sami kod kuće i pazite da vas niko ne posmatra. Isključite sve programe za daljinsko dijeljenje na svom uređaju. Ne, nije paranoja, ovo su osnovne sigurnosne mjere koje morate poduzeti da zaštitite svoju kripto imovinu. Nemojte ih zanemariti.
 • Nikada nemojte dijeliti svoj privatni ključ ili početnu frazu s bilo kojim osobljem za korisničku podršku. Ovo je dobro poznata šema prevare kada neko kaže da radi za kompaniju, ali zapravo ne radi. Prevaranti se mogu pretvarati da su predstavnici korisničke podrške bilo kojeg novčanika putem lažnog broja telefona ili e-pošte. Zapamtite da službena korisnička podrška nikada neće tražiti od vas da otkrijete svoje privatne ključeve ili početnu frazu. Ako neko to učini, kontaktirajte svog dobavljača novčanika i odmah prijavite incident.
 • Isto važi i za poruke prevare ili ucene koje mnogi od nas s vremena na vreme primaju e-poštom. Ne vjerujte im, čak i ako se tamo spominju vaše korisničko ime i lozinka za razne servise — oni su preuzeti iz curenja baze podataka. Nikada nemojte dijeliti svoj privatni ključ s prevarantima uprkos njihovim prijetnjama.

Nekoliko savjeta o tome kako stvoriti sigurno okruženje za svoje privatne ključeve

Upravljanje kriptovalutama nije lako, ali možete poduzeti neke korake od samog početka kako biste zaštitili privatni ključ od mnogih opasnosti: 

 1. Počnite sa svojim novčanikom, kupujte ili preuzimajte autentične komade kako biste izbjegli neispravan. Ako kupite hladni novčanik, uradite to direktno od kompanije ili odaberite preprodavača od povjerenja. U suprotnom, vaš uređaj može biti kaljen.
 2. Ako preuzmete vrući novčanik, provjerite je li vaš desktop ili pametni telefon bez zlonamjernog softvera. Koristite samo autentične verzije iz direktnog izvora.
 3. Ne kupujte rabljeni hardverski novčanik niti ga primajte na poklon. Možete uštedjeti koji dolar, ali uvijek postoji mogućnost da je ovaj uređaj već hakovan.
 4. Nikada nemojte koristiti novčanik koji su postavili drugi ljudi, bez obzira koliko su vam bliski. To ne znači da treba sumnjati u svaku osobu oko sebe, pa čak i na članove svoje porodice, ali bolje paziti nego žaliti. Ne možeš biti previše oprezan.
 5. Preporučuje se da napravite barem nekoliko kopija sigurnosne kopije privatnog ključa i stavite ih na odvojene fizičke lokacije. U slučaju da izgubite ili oštetite jedan primjerak, drugi će vam pomoći da vratite pristup svom novčaniku.
 6. Nikada ne dijelite informacije o svojim privatnim ključevima na društvenim mrežama. Uobičajena šema za prevaru je da se ponudi airdrop u nekim grupama i kanalima. Da biste učestvovali u događaju, od vas će se tražiti da unesete neke lične podatke uključujući vaš privatni ključ. Ovo je uobičajen i stari trik, ali je i dalje popularan jer u nekim slučajevima još uvijek radi, uprkos svojoj jednostavnosti.

3. 4 najbolja načina da napravite sigurnosnu kopiju ključeva novčanika za kriptovalute

 • Korištenje semenske fraze

Osnovna fraza funkcionira slično tradicionalnoj lozinki, ali je mnogo duža. Sastoji se od skupa riječi (obično dugih između 12 i 24 riječi) i jedinstven je za svakog korisnika. To nije rečenica, već nasumična kombinacija različitih riječi (npr. nožni prst, kutija, spoj, kriket, itd.), što čini gotovo nemogućim predviđanje ili pogađanje. Vaša početna fraza će osigurati da dobijete pristup svemu što je povezano s njom, uključujući vaše privatne ključeve.

Ali budite veoma oprezni ovde. Osnovna fraza se ne može promijeniti kao što se mogu promijeniti vaše lozinke za društvene mreže ili e-poštu. Dizajniran je da bude nevjerovatno siguran kao nepromjenjiva zadana lozinka za sigurnosnu kopiju za vaše kripto račune. Zato se pobrinite da ovu frazu čuvate na sigurnom kada vam je data. Takođe je dobra ideja da svoju početnu frazu podijelite na dva ili više dijelova kako se nikada ne bi mogla ukrasti u cijelosti.

 • Izvoz vaših ključeva

Uvijek je dobra ideja izvesti svoje privatne ključeve na vanjsku lokaciju. Međutim, važno je napomenuti da će izvoz vaših ključeva prikazati ih kao jasan, čitljiv tekst, što ih čini lakim za korištenje sajber kriminalcima ako je vaš uređaj ili račun napadnut, ili pojedincima u vašoj blizini da vide vaše ključeve na ekranu (zato se pobrinite da izvršite proces izvoza kada ste sami u privatnom području).

Međutim, izvoz vaših privatnih ključeva na alternativnu lokaciju znači da su napravljeni sigurnosna kopija i da su vam dostupni u hitnim slučajevima. Samo se pobrinite da ih izvozite na važan uređaj ili virtualnu lokaciju i da su zaštićeni nakon izvoza.

Proces izvoza vaših ključeva razlikuje se ovisno o tome koji novčanik koristite, pa je najbolje otići na web stranicu dobavljača novčanika i provjeriti odjeljak FAQ ili jednostavno pokrenuti pretragu kako da izvezete ključeve iz vašeg odabranog novčanika putem tražilice . U svakom slučaju, to nije težak proces, pa pokušajte ako znate da imate pripremljenu sigurnu lokaciju za svoje ključeve.

 • Izrada sigurnosne kopije datoteke novčanika

Kada napravite sigurnosnu kopiju datoteke kripto novčanika, zajedno s njom će se napraviti sigurnosna kopija privatnih ključeva, što ga čini održivom opcijom virtuelnog sigurnosnog kopiranja. Ovo, opet, treba raditi dok ste sami, a nikako u javnosti.

Možete napraviti sigurnosnu kopiju ove datoteke kripto novčanika tako što ćete kopirati glavni ključ u tekstualnu datoteku i napraviti rezervnu kopiju na zasebnom uređaju. Alternativno, možete kreirati jedinstveni QR kod za pohranu vašeg glavnog ključa, a zatim ga odštampati, čineći ga oblikom fizičke sigurnosne kopije (o čemu ćemo razgovarati u nastavku).

Ovaj QR kod također možete pohraniti na uređaj, ali imajte na umu da ga to čini podložnijim zlonamjernom softveru i krađi. Ako želite pohraniti datoteku novčanika ili QR kod na uređaj, isprobajte softver dizajniran za to, a ne samo aplikaciju za bilješke .

 • Physical Backup

Ovo je vjerovatno najjednostavniji od svih metoda sigurnosnog kopiranja, jer vam za to nije potrebno nikakvo tehničko znanje. Fizička rezervna kopija uključuje korištenje uređaja ili objekta koji nije virtuelni, kao što je komad papira ili fleš disk, za pravljenje rezervnih kopija vaših privatnih ključeva.

Sjajna stvar u vezi s ovim je što potpuno izbjegava krađu vaših privatnih ključeva od strane sajber kriminalaca ili njihov gubitak zbog pada servera ili kvara. Međutim, trebali biste biti oprezni u tome što koristite za fizičko sigurnosno kopiranje ključeva. Na primjer, komad papira se može lako pronaći ili pristupiti ako se ne drži na sigurnoj lokaciji (ili slučajno uništi), a fleš disk je lako izgubiti (ili ga je fizički ukrasti).

Ako želite fizički napraviti sigurnosnu kopiju svojih ključeva, osigurajte da imate super sigurnu lokaciju, kao što je sef ili skriveni kontejner, za koju niko drugi ne zna. Na ovaj način možete sigurno napraviti sigurnosnu kopiju svojih ključeva bez brige da će nestati.

Bottom Line

Briga o sigurnosti vaših kripto fondova može izgledati komplikovano. Ali kada shvatite sve principe koji vam mogu pomoći da izbjegnete gubitak vaših sredstava, u potpunosti ćete cijeniti prednosti kriptovalute, kao i prednosti njihovog čuvanja. 

🔺ODDRICANJE ODGOVORNOSTI: Informacije u postu nisu finansijski savjet, namijenjene su SAMO U OPĆE INFORMATIVNE SVRHE. Trgovanje kriptovalutama je VRLO rizično. Budite sigurni da razumijete ove rizike i da ste odgovorni za ono što radite sa svojim novcem.

🔥 Ako ste početnik. Vjerujem da će vam članak u nastavku biti od koristi ☞  Šta biste trebali znati prije ulaganja u kriptovalutu - za početnike

Hvala na čitanju!

Marcus Flatley

Marcus Flatley

1660832460

API-ji za kriptovalute: Najboljših API-jev za razvijalce in trgovce

Razvoj z uporabo podatkov s trga kriptovalut se pojavlja kot nova zlata mrzlica za kriptovalute. API-ji več podjetjem omogočajo dostop do širokega nabora virov. Poleg tega vam ti API-ji pomagajo pri preverjanju kripto podatkov v realnem času za pomoč pri izdelavi trgovalnega bota, ki izvaja akademske raziskave o kriptovalutah.

V tem članku boste izvedeli, kaj so API-ji za kriptovalute, 200 najboljših API-jev za razvijalce in trgovce.

Kaj je API?

API ali aplikacijski programski vmesnik povezuje več uporabniških programov. API pošlje vašo zahtevo strežniku z informacijami, ki jih potrebujete, in nato vrne odgovor vaši napravi.

Trenutni API ima svoj življenjski cikel razvoja programske opreme (SDLC), ki vključuje načrtovanje, testiranje, razvoj, vzdrževanje in različice, podobno kot katera koli druga proizvodna programska oprema. Sodobni API-ji so tudi v celoti dokumentirani glede uporabe in različic.

Kaj so API-ji za kriptovalute?

Največja stvar, ki jo morajo narediti vsi API-ji za kripto valute, je povezovanje s kripto valutami. Večina najboljših bo delovala z več različnimi kripto valutami, medtem ko bodo nekateri bolj omejeni API-ji delovali samo z eno od bolj običajnih valut.

Nekateri API-ji za kriptovalute delujejo podobno kot API za borzo ali borzo valut in zagotavljajo veliko podrobnosti o tržnih trendih. Spremljajo cene več različnih kriptovalut, vključno z nihanji cen in spremljajo splošne tržne trende.

Te kriptovalute na splošno zagotavljajo tudi nekakšne zgodovinske podatke za vsako kripto valuto, čeprav sta kakovost in dolžina podatkov močno odvisna od tega, kako dolgo obstaja posamezna kriptovaluta.

Ti API za spremljanje trga in trgovanje imajo običajno tudi nekaj možnosti nakupa/prodaje, ki prav tako prihajajo z denarnico za vašo kripto valuto, podobno kot portfelj na borzi. Nekateri bodo sodelovali tudi s spletnimi mesti in trgovinami, ki sprejemajo kripto valuto za plačilo, čeprav ne vsi.

Druge so bolj omejene in delujejo večinoma kot denarnice za kriptovalute, čeprav so to nekoliko redkejše. Kljub temu so drugi le tržni nadzorniki, ki zagotavljajo podatke o trenutni ceni vsake zajete valute, vendar brez možnosti nakupa/prodaje.

Kljub temu si drugi prizadevajo, da bi vas povezali s trgovinami, kjer lahko uporabljate svojo kripto valuto ali pa prodajate za vrsto osnovnih valut.

Prav tako lahko implementirate druge API-je, ki dopolnjujejo API za vašo kripto valuto, da pomagate zgraditi boljši projekt. Varnostne funkcije, kot je preverjanje e-pošte ali telefonsko preverjanje, upoštevajte kot prednostno nalogo za številne projekte, ki temeljijo na kriptovaluti. 

Katere izdelke ponuja Crypto APIs?

Kripto API-ji so nabor izdelkov, povezanih z verigo blokov in kripto, ki vam lahko pomagajo zmanjšati stroške razvoja in infrastrukture. To je infrastrukturna plast, ki znatno skrajša vaš čas, ko pridete na trg.

 • Denarnica kot storitev – digitalna denarnica MPC, ki vključuje najboljše funkcije, varnost in postopke avtorizacije na trgu.
 • Podatki verige blokov – poenoten dostop do zapletenih in dinamičnih podatkov verige blokov iz ene same točke z uporabo API-jev REST.
 • Dogodki v verigi blokov – spremljajte in bodite obveščeni o webhookih na najvišjih protokolih verige blokov z uporabo enotnih zahtev in povratnih klicev
 • Vozlišče kot storitev – skupna in namenska infrastruktura vozlišč za vrhunske verige blokov z uporabo JSON-RPC.
 • Blockchain Tools – zbirka končnih točk API-jev, ki omogočajo enostavno povezavo z verigami blokov in izvajajo določene operacije.
 • Blockchain Automations - samodejno posredujte vse prejete kovance ali žetone na želeni naslov glavnega depozita.
 • Tržni podatki - podatki o kripto trgu v realnem času in podatki o zgodovini na enem mestu.

Primeri uporabe za Crypto API-je

 • Kripto denarnica: verjetno ima vaš telefon že digitalno denarnico, v kateri so shranjeni nekateri podatki vaše kreditne kartice za spletne in osebne nakupe. Podobno kripto denarnice pomagajo upravljati pare javnih/zasebnih ključev, ki nadzirajo lastništvo osnovne kriptovalute. Služijo kot osrednja lokacija, kjer lahko upravljate svojo kripto in se povežete z decentraliziranimi aplikacijami (dApps). API-ji kripto denarnice se povezujejo z različnimi digitalnimi valutami in izvajajo različne funkcije za namene priročnosti. Kot primer vzemite Binance API – omogoča vam nastavitev »kill switcha« v vaši denarnici za takojšnjo prodajo kriptovalut, oddajo naročil in preklice odprtih naročil.
 • Digitalne banke: API-ji za platforme digitalnega bančništva bankam omogočajo integracijo s storitvami kriptobančništva, da omogočijo posojanje, vzdrževanje računov, izvajanje plačil in sprejemanje depozitov. Bankam omogoča tudi obveščanje strank o njihovih stanjih in provizijah. S tem bi lahko banke potencialno pritegnile nove stranke in še naprej sodelovale z obstoječimi strankami.
 • Sledenje portfelju: kripto API-je je mogoče uporabiti za dovajanje zgodovinskih, živih blokovnih podatkov in podatkov o trgu programski opremi za upravljanje portfelja ali sledilnikom portfelja, kar uporabnikom omogoča učinkovitejše upravljanje njihovih kripto imetij. Ti API-ji lahko imetniku portfelja zagotovijo informacije, kot so transakcije, opravljene z določenega naslova, sledijo provizijam, plačanim v določeni transakciji ali transakcijskem obdobju, spremljajo vloge in dvige itd.
 • Kripto izmenjave: API-ji vas lahko tudi povežejo s preteklimi podatki in interesi za vložke ter razvrstijo kovance po tržni kapitalizaciji in obsegu. Na primer, API-ji za izmenjavo FIX / REST Coinbase in viri WebSocket lahko "zagotovijo neposreden dostop do oddaje naročil in zagotovijo tržne podatke v realnem času."
 • Crypto Custody: API-ji za kripto skrbništvo ponudnikov kripto skrbništva se integrirajo s kripto denarnicami in drugimi aplikacijami za upravljanje digitalnih valut za shranjevanje in zaščito kripto sredstev – zlasti zasebnega ključa, ki preverja lastnike teh sredstev.
 • Kripto rudarjenje: API-ji za kripto rudarjenje lahko povežejo aplikacije za kripto rudarjenje z informacijami iz določene verige blokov – zagotavljajo podrobnosti o rudarju bloka in obvestijo uporabnika, ko so bloki ustvarjeni ali razveljavljeni.
 • Crypto Lending: API-ji za posojilodajalce kriptovalut lahko olajšajo nalogo preverjanja lastništva in zgodovine sredstev, neto vrednosti posojilojemalca in kredita. Platforme za posojanje, ki uporabljajo API-je za kripto, lahko uporabnikom pomagajo pri izposojanju in posojanju kripto neposredno drug drugemu ter zbiranju obresti.
 • Kripto davki in računovodstvo: Razumevanje kripto davkov je bistvenega pomena ne samo v času obdavčitve, ampak tudi od trenutka, ko nekdo kupi svoj prvi kovanec. Povezovanje digitalne denarnice ali aplikacije za trgovanje z aplikacijo za davke na kriptovalute lahko uporabnikom omogoči sledenje nakupom in prodaji kriptovalut skupaj s svojimi dobički in izgubami. Nato se lahko odločijo, katera računovodska metoda bo zanje najugodnejša za davčne namene.
 • Kripto PSP: Ko gradite ponudnika plačilnih storitev s kriptovalutami (PSP), lahko kripto API-ji uporabnike obveščajo o pologih in dvigih, pretvorijo eno valuto v drugo prek menjalnice ali ponudnika likvidnosti, ustvarijo naslove za pologe in drugo.
 • Blockchain Explorer: Pri razvoju teh orodij, ki so podobna iskalnikom, s katerimi lahko uporabniki iščejo in raziskujejo podatke v blockchainu, je mogoče uporabiti API-je za povezovanje blockchain raziskovalca z blokovnimi vozlišči. Kripto API-ji lahko tudi sinhronizirajo in osvežujejo podatke verige blokov.

Kako uporabljati API za kriptovalute?

Prva stvar, ki jo boste potrebovali, če ga želite uporabiti, je ustrezen ključ API. Če uporabljate brezplačno preskusno različico API-ja, da preizkusite, kako deluje za vaš projekt, boste morda morali dobiti drugi ključ API-ja, če se odločite, da se naročite.

Vsi API so sestavljeni iz kode, ki jo vstavite v svoj program za dostop do funkcij in funkcij API-ja. Služijo kot zamenjava za samostojno izgradnjo funkcionalnosti kode, s čimer vam prihranijo ne le kodiranje, temveč tudi pridobivanje podatkov, potrebnih za vsako funkcijo.

Ko imate ključ API-ja, boste uporabili dokumentacijo, ki jo je zagotovil razvijalec, da se prepričate, ali je pravilno implementiran.

Od tam lahko pogosto preidete tudi na kodiranje in naredite manjše spremembe, da nastavite, katere funkcije in funkcije so na voljo uporabnikom aplikacije. Konfigurirate lahko tudi, kako pogosto API opravi klic, in druge informacije o zaledju, da se prepričate, da se uporaba ujema z ravnijo naročnine, ki ste jo izbrali.

Tudi ko so ti koraki zaključeni, boste morda potrebovali občasno odpravljanje težav, da zagotovite, da kar najbolje izkoriščate API, in odpravite morebitne težave, na katere naletite na poti. 

Najboljše borze za trgovanje z žetoni in kovanci. Sledite navodilom in zaslužite neomejeno

BinancePoloniexBitfinexHuobiMXCProBITGate.io


200 najboljših API-jev za razvijalce in trgovce

Če ste trgovec s kriptovalutami, špekulant, razvijalec ali nekdo, ki ga zanima raziskovanje kriptovalut, lahko izbirate med številnimi API-ji. Številne borze kriptovalut so svoje API-je objavile, kar razvijalcem omogoča povezavo z njihovimi platformami. 

 Ime PovzetekVrstanaslov API-jev
1Blockchain APIBlockchain API je odlična rešitev za implementacijo funkcionalnosti plačevanja s kriptovalutami. S skupnostjo več kot 25.000 razvijalcev se tehnologija Blockchain API šteje za najstarejšo in najbolj priljubljeno. Blockchain ima API-je za denarnice, obdelavo plačil, raziskovanje verige blokov in preprosto besedilno poizvedovanje. Ponujajo tudi WebSockets, API za tržne podatke.

Blockchain API shranjuje podatke o blokih in transakcijah v formatu JSON. Ima nizke časovne omejitve in deluje samo z denarnicami. S tem se izognete potrebi po dodatnem shranjevanju kriptovalut. 

Na splošno je ta Blockchain API konkurenčen zaradi:

obsežne skupnosti razvijalcev;
Nizke časovne omejitve;
Dostopen format podatkov JSON;
Dostop do poslovanja prek računov e-denarnice.
BlockchainAPI-ji
2CoinAPICoinAPI je ponudnik storitev, ki je v celoti osredotočen na zagotavljanje podatkov o cenah in trgu. Z več kot 20 TB neobdelanih tržnih podatkov v svoji bazi podatkov ima CoinAPI ugleden seznam visokokakovostnih kripto podatkov na trgu. 

CoinAPI zagotavlja storitve pretoka podatkov v realnem času in zbirko zgodovinskih tržnih podatkov. CoinAPI ima strežnike po vsem vesolju, zasnovane za zvest in hiter prenos podatkov.
KriptoAPI-ji
3CoinbaseAPI CoinBase je nekoliko drugačen, s prilagodljivostjo, da deluje kot API za izmenjavo, denarnica ali poljubno število drugih funkcij kriptovalute. Zasnovan je tako, da je zelo prilagodljiv in ga je mogoče programirati, kar pomeni, da vam lahko ta API ponudi veliko funkcionalnosti, da ustvarite nekaj drugačnega od konkurence. 

Razvijalec celo predlaga, da bi morda lahko ustvarili povsem nove funkcionalnosti v svojem programu z uporabo njihovega API-ja. 

Ponuja neposredne povezave z drugimi denarnicami CoinBase, kar vam omogoča neposredno upravljanje transakcij z drugim uporabnikom, ne da bi morali najprej obiskati kripto tržnico. 

Deluje z bitcoini, bitcoin cash, litecoin in Ethereum, kar vam omogoča dostop do nekaterih najboljših in najbolj zanesljivih oblik kripto valute. 

Prav tako imate dostop do informacij o cenah v realnem času. Poleg tega dobite dostop do preteklih podatkov, ki vam lahko pomagajo pri sprejemanju informirane odločitve o valutah, v katere želite vlagati, in kdaj kupiti ali prodati svojo obstoječo kripto valuto. 

Obvestila v realnem času vas bodo obveščala tudi o trenutkih, ko se nekaj zgodi v vaši kripto denarnici, ne glede na to, ali ste prejeli plačilo ali ga opravili, odvisno od vaših nastavitev in statusa posamezne trgovine. 
 
KriptoAPI-ji
4CoinMarketCapCoinMarketCap je eden vodilnih in najdlje delujočih ponudnikov podatkov, ki je bil predstavljen leta 2013 in je letos zbral 150 milijonov obiskov. Tako kot CoinGecko je njegov osnovni poudarek na pomoči maloprodajnim uporabnikom pri sledenju cenam kovancev in izvajanju njihovega portfelja.

API za CoinMarketCap je nekoliko drag in ima nekaj strožjih omejitev v primerjavi z drugimi. Njegova brezplačna stopnja vam omogoča, da prejmete 10.000 klicev, vendar ne vsebuje nobenih zgodovinskih podatkov, kar zagotovo potrebujete za veliko primerov uporabe, kot je testiranje za nazaj strategij kripto trgovanja ali grafikonov.
KriptoAPI-ji
5CoinGeckoMisija naključnosti CoinGecko je okrepiti uporabnike kriptovalut in jim pomagati pridobiti boljše razumevanje temeljnih dejavnikov, ki poganjajo trg. Poleg cen kriptovalut, obsega trgovanja in kapitalizacije trgovin z živili CoinGecko meri nastanek skupnosti, rast odprtokodne kode, dogodke in meritve v verigi za popolno analizo, ki presega poštene tehnične kazalnike. 

CoinGecko, ki deluje od leta 2014, je eden največjih ponudnikov kripto podatkov, ki natančno spremlja 3300 žetonov iz več kot 260 borz kriptovalut. 

CoinGecko je brezplačen API, ki omogoča dostop do podatkov, kot so cene v živo, obseg poslov, tickerji, borze in zgodovinski podatki. API poleg tega zagotavlja netržne podatke, kot so slike, statistika razvoja in družbene skupnosti, dogodki, globalni trgi in osrednje posodobitve statusa.
KriptoAPI-ji
6BitPayBitPay je centralna procesna enota za povračilo bitcoinov in kriptovalut, ki trgovcem in potrošnikom omogoča, da takoj sprejmejo kriptovalute kot plačilo brez iger na srečo ali nihanj cen. Trenutno lahko bonitetne kartice za vsako transakcijo zaračunajo do 3 % provizije za ukrepanje. 

V primerjavi s kreditnimi karticami BitPay v celoti zaračuna stisnjeno 1-odstotno vaško provizijo za bančno pretvorbo kripto v fiat. Poleg tega tradicionalne metode povračila od strank zahtevajo, da zagotovijo občutljive osebne podatke, ki bi lahko vodili do goljufije in kraje identitete. 

BitPay API se lahko uporablja za ustvarjanje in upravljanje računov, objavo povračil, upravljanje računov, pridobivanje informacij o tečajih v realnem času, ogled vnosov v dnevnik trgovcev in še veliko več.
KriptoAPI-ji
7Binance APIBNB ali Binance je eden najboljših kripto API-jev, ki so danes na voljo na trgu. Je brezplačna in odprtokodna platforma, ki uporablja platformo tretjih oseb za spremembe na trgu v realnem času. Poleg tega je njegov API enostaven za integracijo in verjetno bo imel minimalne možnosti za kakršne koli težave v njem.

Binance API pomaga pri preprostem trgovanju za njihove uporabnike in zaradi svoje priljubljenosti v današnji digitalni valuti omogoča obdelavo več kot 1200 zahtev vsako minuto. Ker je eden največjih API-jev na trgu, uporabnikom omogoča tudi naslednje:

Uporabnik lahko začne ali prekliče transakcijo v katerem koli trenutku.
Lahko prodajate/kupujete neposredno s pomočjo njegovega API-ja
. V primeru kakršnih koli napak/napak lahko obiščete forum službe za pomoč uporabnikom, da odpravite ugotovljeno težavo.
KriptoAPI-ji
8Poloniex APIV svetu digitalnih valut je Poloniex med največjimi svetovnimi kripto borzami na današnjem trgu. Poloniex je v lasti Circle in uporablja HTTP in WebSockets za podatke v realnem času. Trenutno se vsak dan izvede več kot 7.000.000 poslov. S pomočjo tega API-ja lahko razvijalci enostavno integrirajo te funkcije v katero koli aplikacijo tretje osebe. Poleg tega obstaja več drugih dejavnikov, ki bi jih morali videti za večjo jasnost.

Poloniex API ponuja minimalno zakasnitev, zaradi česar se razlikuje od drugih.
Njegov HTTP API pomaga pri pridobivanju podatkov o javnem trgu prek javne končne točke.
Trenutno podpira 7 javnih metod za HTTP GET v formatu JSON.
KriptoAPI-ji
9BitMEXBitMEX API omogoča uporabnikom, da avtomatizirajo svoje funkcije trgovanja in upravljanja računa BitMEX. BitMEX (The Bitcoin Mercantile Exchange) je platforma izvedenih finančnih instrumentov za kriptovalute, ki so jo zgradili finančni strokovnjaki. Platforma je varno mesto za varovanje pred tveganjem, saj dobiček nikoli ni vrnjen. BitMEX uporablja večfaktorsko varnost in uporablja denarnice z več podpisi za vse transakcije.KriptoAPI-ji
10Kucoin APIUporabnikom omogoča trgovanje prek platforme za kriptovalute, kjer lahko trgujejo z nekje med 180–210 digitalnimi valutami, kot so ETH, BTC, LUNA itd. Enostavna je za integracijo in uporabniki lahko preprosto upravljajo z njo prek mobilnega in namiznega računalnika. Kucoin prav tako omogoča uporabnikom, da si ogledajo trende in zgodovinske številke katere koli kriptovalute na trgu, preden investirajo, prav tako pa uporabnikom pomaga, da svoje priljubljene dajo na seznam za opazovanje, tako da lahko pozorno spremljajo, ko nihajo. Kot razvijalec morate pri uporabi Kucoin API-ja upoštevati te točke:

njegov vmesnik je uporabniku prijazen
preglednost
uporabniki ne morejo položiti denarja prek kreditnih kartic
pokriva ogromen trg z več kot 200 kriptovalutami
uporablja REST API in spletne vtičnice, ki jih je enostavno integrirati
KriptoAPI-ji
11Gate.ioAPI Gate.io razvijalcem omogoča trgovanje s kriptovalutami, pridobitev stanja na računu, pridobitev naslova za ponovno polnjenje, pridobitev statusa naročila, preklic naročila in več. To je RESTful API, ki uporablja zahteve POST. 

Rezultati so vrnjeni v formatu JSON. Ta API zagotavlja Gate.io, spletno mesto, ki ponuja storitve trgovanja s kriptovalutami in informacijske storitve.
KriptoAPI-ji
12BithumbJavni API Bithumb razvijalcem omogoča uporabo klicev REST za dostop do informacij o trgu izmenjave kriptovalut. To vključuje informacije o trenutni ceni, informacije o ponudbah in povpraševanju, zgodovino transakcij in Bithumb Crypto Index (BTCI). Bithumb je korejska menjalnica kriptovalut. Dokumentacija API je na voljo v korejščini in angleščini.KriptoAPI-ji
13Bittrex APIBittrex je zanesljiva, varna in ustvarjalna platforma za trgovanje z digitalnimi sredstvi, oblikovana na Bittrexovi vrhunski tehnologiji za kripto trgovce. 

Ima to posebno točko, kjer lahko uporabniki programsko pridobijo dostop do svojih računov Bittrex in dvigov, sklepajo posle in izvajajo depozite z uporabo API-ja Bittrex.
KriptoAPI-ji
14OKExOKEx Websocket API je zasnovan za promptne uporabnike in uporabnike marž. Vsi podatkovni kanali so uporabni za obe vrsti uporabnikov, razen za kanal računa. Razvijalcem toplo priporočamo uporabo API-ja Websocket za pridobivanje tržnih podatkov in globine knjige naročil. 

OKEx je borza digitalnih sredstev, ki ponuja finančne storitve trgovcem z uporabo tehnologije veriženja blokov. OKEx trenutno ne nudi storitev strankam v Hongkongu, Kubi, Iranu, Severni Koreji, Krimu, Sudanu, Maleziji, Siriji, ZDA (in njenih ozemljih), Bangladešu, Boliviji, Ekvadorju ali Kirgizistanu.
KriptoAPI-ji
15PrimeBitPrimeBit API razvijalcem omogoča dostop do poslov, tickerjev, tržnih podatkov, informacij o računu in naročil. PrimeBit je platforma za kriptovalute s podporo za transakcije Bitcoin, Ethereum in Litecoin. 

PrimeBitove pogodbe blockchain podpirajo do 200-kratni vzvod, transakcije s fiksno vrednostjo in brez datuma poteka.
KriptoAPI-ji
16DigiFinexDigiFinex API zagotavlja končne točke za javno uporabo, zasebno uporabo, promptno trgovanje, OTC in maržno trgovanje. Javne končne točke se lahko uporabijo za pridobitev cene tickerja, knjige naročil, zadnjih trgovanj, podatkov o svečah in drugega. Zasebne končne točke je mogoče uporabiti za ustvarjanje, pridobivanje in preklic naročil ter za prenos sredstev med računi in zapiranje pozicij. 

DigiFinex je platforma za trgovanje z digitalnimi sredstvi, ki se osredotoča na kriptovalute, kot so Bitcoin, Ethereum in Litecoin.
KriptoAPI-ji
17Lbank
Lbank REST API je priporočljiv za razvijalce, ki želijo izvajati menjalne transakcije ali dvige sredstev z Lbank. 

Dokumentacija API je na voljo v angleščini in kitajščini. Lbank je platforma za izmenjavo digitalnih sredstev, ki pokriva veliko število kriptovalut, vključno z Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash, EOS.IO, NEO, Legal Block in mnogimi drugimi.
KriptoAPI-ji
18UniswapUniswap API zagotavlja najnovejše informacije o kriptovalutah, ki so namenjene pomoči agregatorjem izmenjav. 

Razvijalci lahko dostopajo do statusa API-ja in podatkov o parih Uniswap. Odgovori so v obliki JSON. Uniswap je protokol za avtomatizirano izmenjavo žetonov, ki temelji na Ethereumu.
KriptoAPI-ji
19NowNodesNOWNodes omogoča dostop do API-jev Explorer in Node. Povezanih je več kot 40 najbolj priljubljenih omrežij blockchain. Z NOWNodes lahko: • dodate nova omrežja blockchain, kovance in žetone:

pridobite priročno spremljevalno rešitev za vzdrževanje tekoče funkcije omrežja in kakovosti storitve.

Osredotočite se na razvoj izdelkov in hkrati zmanjšajte stroške infrastrukture. Vojaška služba ima načrt izdaje za do 20.000 zahtev na dan za katero koli podprto omrežje. 

Z vozlišči blockchain lahko začnete delati z uporabo NOWNodes, na voljo je brezplačen načrt.
KriptoAPI-ji
20CryptoCompareCryptoCompare uporablja širok nabor podjetij, investicijskih institucij in kripto podjetij. CryptoCompare vključuje različne podatke s trga, trgovine, blockchaina in družbenih virov.

API CryptoCompare zagotavlja zelo zanesljive in razširljive končne točke, ki dosegajo 180 milijonov zahtev na uro ob konicah in zbirajo več kot 800 poslov na sekundo. Njihovi globalni podatkovni centri podpirajo več kot 30.000 strank.
Blockchain API-ji
21Nomics
Nomics je podatkovni API za kriptovalute, osredotočen na podatke o ceni, tržni kapitalizaciji kriptovalut, ponudbi in najvišjih podatkih vseh časov. Ponujajo podatke Candle/OHLC za valute in menjalnice. Poleg tega zagotavljajo zgodovinsko skupno tržno kapitalizacijo kriptovalut od januarja 2013.

Nomics API je vir za vse razvijalce. Njihove cene se lahko zdijo drage običajnemu razvijalcu, ki išče poceni ali brezplačen kripto API. Kljub temu so zelo cenjen API v kripto industriji.
Blockchain API-ji
22SimpleSwapSimpleSwap ponuja svojim strankam odlično priložnost za zamenjavo več kot 500 kriptovalut brez prijave. Projekt, ki je na trgu že 4 leta, si je pridobil zaupanje in ljubezen kripto navdušencev.

SimpleSwap API je brezplačen in priročen za uporabo. V povprečju integracija traja le en dan. S pomočjo SimpleSwap API lahko aplikacije izvajajo storitev menjave kriptovalut. Razvijalci lahko oblikujejo lastne kripto storitve in z uporabo različnih API metod dobijo dostop do vseh valutnih parov, ocenjenih menjalnih tečajev in še veliko več. API uporablja protokol HTTP, odgovori pa so dostavljeni prek zapisa JSON API.

Po registraciji pridruženega računa lahko partnerji pridobijo ključe API in prilagodijo svojo provizijo od vsake opravljene transakcije (do 2 %). API SimpleSwap je trajnosten in ima 99,95-odstotni čas delovanja. Različne denarnice in partnerji za izmenjavo so že integrirali ta API za svoje potrebe.


 
KriptoAPI-ji
23Wyre API 
Wyre ponuja kripto aplikacije in storitve z regulirano in skladno povezavo med fiat in kripto. 

Wyre API je otroška integrirana rešitev nadomestila za kripto zagonska podjetja, ki želijo implementirati kriptovalute kot metodo povračila, ki deluje v primerjavi s tradicionalnimi metodami nadomestila.
KriptoAPI-ji
24TheGraphTa GraphQL API zajema vse, kot so posojanje, stopnje kmetovanja donosa, izposojanje, kot tudi na splošno vse podatke o najpomembnejših protokolih DeFi. Na žalost ne morete dostopati do tržnih podatkov iz The Graph.

Njihovo igralno polje se sprva zdi nekoliko zmedeno, vendar je zabavno uporabljati, ko se tega naučite. TheGraph je navdušujoč zaradi svojega poslovnega modela, saj je malo verjetno, da je kateri koli drug, ki ste ga srečali. Podpira ga žeton, imenovan Graph Protocol (GRT), ki se uporablja za spodbujanje. TheGraphova skupnost, ki podatke spremeni v zanesljivejše z indeksiranjem zastrašujočih in dinamičnih podatkov o Ethereumu. 
KriptoAPI-ji
25CoinCapCoinCap je orodje, ki v realnem času zbira cene in tržne aktivnosti za več kot 1000 kriptovalut, s ciljem zagotavljanja preglednih in natančnih podatkov o trgih digitalnih sredstev. CoinCap API, ki ga je ustvarila ekipa ShapeShift, je brezplačen za vse uporabnike.

CoinCap API dobro deluje kot brezplačen API za združevanje cen in trgov v realnem času, vendar lahko ne uspe kot rešitev, ki zahteva natančne zgodovinske podatke, kot je testiranje portfeljskih strategij za nazaj.
BlockchainAPI-ji
26CryptoapisCryptoapis.io je večinoma RESTful JSON API za interakcijo z verigami blokov. 

Kripto API-ji zagotavljajo interoperabilnost prek skladne in napredne integracije z našo platformo vse v enem za tržne podatke o kripto izmenjavi in ​​zmogljive končne točke verige blokov.
BlockchainAPI-ji
27BitcoreBitcore je izvorni vmesnik za omrežje Bitcoin. Razvil ga je priljubljeni bitcoin plačilni procesor Bitpay. Je brezplačen, odprtokoden in kodiran v JavaScriptu. To je nabor orodij, potreben za skoraj vse aplikacije, povezane z bitcoini. Vključuje vozlišče, denarnico, raziskovalec verige bitcoinov in številne uporabne knjižnice. Zahvaljujoč modularni arhitekturi ga je enostavno razširiti z dodatnimi storitvami. To je prednost za poslovne aplikacije.

Poleg tega je Bitcore polno vozlišče, zato aplikacije na njegovem API-ju delujejo v omrežju P2P. To pomeni neverjetno zmogljivost (več kot 500 transakcij na sekundo). Zaradi produktivnosti Bitcore je eden najboljših API-jev blockchain za skaliranje projektov. Zaradi njegovega potenciala za odlično delovanje je nekoliko odporen na prihodnost. Odpravlja kakršne koli skrbi glede potrebe po pomembni prenovi v bližnji prihodnosti.
 
BlockchainAPI-ji
28FactomFactom je podjetje, ki ponuja resnično inovativno rešitev pod blagovno znamko Harmony Connect. Ponuja storitve za shranjevanje podatkov v svoji verigi blokov. To je koristno, ko morate dlje časa snemati podatke, zaščitene pred posegi. 

Njihov API ima dobro integracijo z obstoječo programsko opremo. Factom blockchain lahko izvaja tudi pametne pogodbe. Druga lepa lastnost njihove verige blokov je tokenizacija. Ustvarite lahko žetone, ki predstavljajo sredstva iz resničnega sveta, in z njimi trgujete prek omrežja. Factom se zdi rešitev, ki bo lahko v bližnji prihodnosti zelo priljubljena.
KriptoAPI-ji
29Web3.js APIWeb3.js je primarni API za omrežje Ethereum; vendar bi morali za njegovo uporabo zagnati lastnega odjemalca Ethereum. 

Namesto tega lahko uporabite tudi gostovanje Infura. Ima podporo za denarnico, samodejno ustvari ovoje za pametne pogodbe iz izvorne kode Java. Ima podporo za standarda žetonov ERC20 in ERC721. 

Njegove značilnosti so:

Obstaja prava količina dokumentacije in razširitev zanj;
Uporablja JavaScript, zato razvoj ni drag;
Brezplačno je;
Za uporabo morate zagnati vozlišče.
BlockchainAPI-ji
30InfuraInfura je danes eden največjih ponudnikov storitev blockchain – ponuja robustno, razširljivo rešitev za odjemalsko infrastrukturo v omrežju Ethereum.

Uporaben je za decentralizirane aplikacije in ima tudi druge namene. Infura ponuja tudi zaledni API za povezovanje aplikacij prek HTTP in WebSockets s shrambo IPFS omrežja Ethereum. 
BlockchainAPI-ji
31TierionTierion ponuja nenavadno rešitev, imenovano Chainpoint. Ta API vam omogoča ustvarjanje neprimerljivih časovnih žigov v verigi blokov, povezanih z datoteko, ki jo imate. 

Tega časovnega žiga ni mogoče odstraniti ali spreminjati. Lahko je koristno iz pravnih razlogov, na primer za dokazovanje intelektualne lastnine ali časovni žig raziskave ali za ustvarjanje revizijske sledi. Veliko aplikacij se razvija s tem API-jem. 

Ta tehnologija je nova. Toda že obstajajo primeri uspešne uporabe sidranja v verigi blokov kot dokazov na sodišču.
BlockchainAPI-ji
32LunarCRUSHLunarCRUSH ponuja končne točke API za tisoče kripto sredstev. To je isti API, ki poganja njihovo spletno aplikacijo. Dostopajte do več kot 100 milijonov zbranih objav v družbenih omrežjih, vse razvrščene po kovancih z uporabo umetne inteligence in prikazane poleg edinstvenih vpogledov. 

Podjetje, osredotočeno na kriptovalute, zbere več kot 100.000 družabnih objav z 20.000 povezavami na dan in podpira več kot 2000 kriptovalut. 

LunarCRUSH je znan kot eden najbolj zanesljivih API-jev za skupnostne in družbene vpoglede.
BlockchainAPI-ji
33MessariMessari ponuja končne točke API za tisoče kripto sredstev. Te končne točke vključujejo posle, tržne podatke (VWAP), kvantitativne meritve, kvalitativne informacije. 

To je isti API, ki poganja njihovo spletno aplikacijo. Večina njihovih končnih točk je na voljo brez ključa API, vendar omejujejo svoje stopnje. 

Brezplačna stopnja ne vključuje pravic do redistribucije in zahteva pripis in povezavo nazaj na njihovo spletno mesto.

Na splošno je Messari dober API za tiste, ki želijo graditi rešitve po meri. Čeprav ima njihovo spletno mesto dobre informacije za trgovce, je razvoj z njihovim API-jem lahko izziv.
Messari ponuja končne točke API za tisoče kripto sredstev. Te končne točke vključujejo posle, tržne podatke (VWAP), kvantitativne meritve, kvalitativne informacije. 

To je isti API, ki poganja njihovo spletno aplikacijo. Večina njihovih končnih točk je na voljo brez ključa API, vendar omejujejo svoje stopnje. 

Brezplačna stopnja ne vključuje pravic do redistribucije in zahteva pripis in povezavo nazaj na njihovo spletno mesto.
BlockchainAPI-ji
34DexGuru APIDexGuru je terminal za trgovanje s kripto borzo. Javni API DexGuru omogoča povezanim trgovcem prejemanje podatkov o trgovanju v verigi v glavnih omrežjih Ethereum, BSC, Polygon in Avalanche. 

Podatki vključujejo trenutne cene žetonov, nedavne transakcije, kovnice in opekline, dejavnost denarnice in drugo.
KriptoAPI-ji
35MinterstatMinterstat je programska oprema za spremljanje in upravljanje rudarjenja kriptovalut. 

Minterstat API ponuja razvijalcu dostop do platforme z metodami za pridobivanje in upravljanje spletnih in nespletnih delavcev, statističnih podatkov delavcev, hashrate, dejavnosti delavcev, skupinskih statističnih podatkov, globalnih statističnih podatkov in še več.
KriptoAPI-ji
36MoralisMoralis razvijalcem omogoča izdelavo brezstrežniških Web3 (interakcija z vozlišči Ethereum) dApps (decentralizirane aplikacije). 

Moralis API razvijalcem omogoča dostop do platforme za upravljanje podatkov blockchain, vključno s podatki NFT (nezamenljivi žetoni). Na voljo so metode za upravljanje izvornih blokovnih podatkov, podatkov NFT, računov, žetonov, prenosov, dogodkov, naslovov, lastnikov
BlockchainAPI-ji
37NFTPortNFTPort je "Stripe za NFT" (nezamenljive žetone), storitev, ki ponuja orodja za razvijalce, da njihove aplikacije NFT predstavijo na trgu. 

NFTPort API ponuja programski dostop do storitve z metodami za upravljanje vizualnega iskanja, enostavno kovanje, iskanje po besedilu, račun, pogodba, napredno kovanje, iskanje NFT, uporabniški profil
BlockchainAPI-ji
38PureStakePureStake ponuja orodja in storitve infrastrukture Blockchain za omrežja Proof of Stake. PureStake ponuja dostop do omrežja Algorand (kriptovaluta) brez vzdrževanja infrastrukture vozlišč. 

API je posredno dostopen s SDK-ji in ponuja dostop do poizvedb po zgodovinskih informacijah iz verige blokov, pridobivanje informacij o blokih in transakcijah ter pošiljanje transakcij.
BlockchainAPI-ji
39Venly NFT Venly NFT uporabnikom omogoča izgradnjo lastnih tržnic NFT (nezamenljivih žetonov). 

Venly NFT API ponuja dostop do storitve z metodami za upravljanje pogodb, predlog, kovanja NFT-jev in pridobivanja NFT-jev ter analitiko po naslovu, pogodbah ali drugih informacijah.
KriptoAPI-ji
40OpenSeaOpenSea je tržnica nezamenljivih žetonov (predmetov, ki temeljijo na NFT ali ERC721). Uporabniki lahko nastavijo denarnico, ustvarijo zbirko NFT, jih uvrstijo na seznam za prodajo in jih kupijo z OpenSea. 

OpenSea API ponuja pridobivanje in upravljanje sredstev ERC721. Na voljo so metode za upravljanje predmetov sredstev, dogodkov, objektov računa, seznamov OpenSea in drugega.
KriptoAPI-ji
41CryptingUpRazvrstitev kriptovalut po obsegu trgovanja, tržnih podatkih in grafikonih. Raziščite finančne podatke za Bitcoin, Ethereum in druge altcoine.

Naš API lahko uporabite za dostop do končnih točk CryptingUp API, ki lahko pridobijo informacije o sredstvih, trgih in izmenjavah v naši bazi podatkov.
 
KriptoAPI-ji
42CurrencyAPICurrencyAPI – preprost, zanesljiv API za menjavo valut v realnem času za trenutne in pretekle devizne tečaje. Pridobite natančne tečaje v realnem času za več kot 152 valut, kriptovalut in plemenitih kovin. Tečaji se posodobijo vsakih 60 sekund.KriptoAPI-ji
43PeazePeaze je en API za povezavo z milijoni računov kriptovalut. Uporabite API za stanje na računu, transakcije in druge podatke, za oddajo naročil, za prejemanje plačil in drugo. 

Uporaben je za aplikacije za upravljanje premoženja, posojanje, osebne finance in potrošniške transakcije.
KriptoAPI-ji
44DexDaqAPI DexDaq integrira podatke o kripto transakcijah s hibridno in decentralizirano platformo za izmenjavo. 

Razvijalci lahko preverjajo pristnost s ključem API in izvajajo klice, ki vrnejo odgovore JSON s tickerjem, informacije o izmenjavi, valutah, poslih, prodajnih in nakupnih naročilih.
KriptoAPI-ji
45FIO ProtocolAPI FIO (fundacija za delovanje med denarnicami) razvijalcem omogoča dostop do informacij o verigi blokov, kot so transakcije, bloki, razmerja provizij, žetoni in naslovi. 

API vključuje arhitekturo REST, zahteve za obremenitev JSON in odgovore JSON. FIO Protocol je konzorcij vodilnih denarnic, borz in procesorjev kripto plačil. Ta protokol je decentralizirana storitev, ki odpravlja tveganje pošiljanja in prejemanja kovancev in žetonov v vsaki verigi blokov.
BlockchainAPI-ji
46BitLaunchAPI BitLaunch omogoča dostop do; podrobnosti o transakciji, podatki, ki se vrtijo okoli strežnika, možnost seznama vseh ključev SSH za račun in več. 

Ta API zahteva, da ustvarite žeton za dostop za preverjanje pristnosti storitev za; Račun, ključi SSH, možnosti ustvarjanja, transakcije in strežniki. BitLaunch.io zagotavlja anonimne storitve VPS in sprejema kriptovalute kot plačilo od gostiteljev, kar vključuje; DigitalOcean, Vultr in Linode.
KriptoAPI-ji
47KeycardKeycard zagotavlja strojno izvedbo denarnice BIP-32 HD, ki podpira generiranje, izpeljavo in podpisovanje ključev. Omogoča vam izvoz ključev, definiranih v kontekstu EIP-1581. 

Ta API integracija Keycard je kripto denarnice in se lahko uporablja z drugimi sistemi.
KriptoAPI-ji
48Celer NetworkCeler omogoča splošne pametne pogodbe in transakcije zunaj verige. To omogoča 20.000-kratno zmanjšanje zakasnitve transakcij, brez provizij za transakcije in kriptoekonomijo, usklajeno s spodbudami. 

Vmesnik Celer se uporablja za integracijo skaliranja sloja 2 in pametnih pogodb on/off-chain z aplikacijami. Celer je zasnovan tako, da je neodvisen od verige blokov in prilagodljiv; to omogoča hitre integracije z verigami blokov plasti 1.
BlockchainAPI-ji
49Zilliqa APIZilliqa API razvijalcem omogoča integracijo metod, povezanih z verigo blokov, s svojimi aplikacijami. Podprte so metode verige blokov, transakcije, pogodbe in računi. 

Zilliqa je visoko zmogljiva in visokovarna veriga blokov, zasnovana za poslovne aplikacije. Zilliqa omogoča uporabnost v resničnem svetu v različnih panogah, vključno z digitalnim oglaševanjem, igranjem iger in financami.
BlockchainAPI-ji
50ThreeFoldThreeFold izkorišča verigo blokov za izdelavo aplikacij za shranjevanje in računalništvo, kot so internet stvari, strojno učenje in umetna inteligenca. 

ThreeFold vključuje globalno porazdeljena vozlišča, tehnologijo avtonomne uvedbe in plast enakovrednih za čelne aplikacije. ThreeFold Token je decentralizirana digitalna valuta, ki predstavlja enoto rezervacije zmogljivosti za računanje in shranjevanje podatkov.
BlockchainAPI-ji
51MoonDEXMoonDEX API razvijalcem omogoča integracijo podatkov o trgu kriptovalut in naročanje podpore s svojimi aplikacijami. API vrne knjige naročil za določen trg, povzetke kovancev in zgodovino trga. 

Poleg tega se API uporablja za oddajanje omejenih naročil za določene kriptovalute. API MoonDEX izvaja avtentikacijo ključa API.
KriptoAPI-ji
52HorizenHorizen je vključujoč ekosistem za decentralizirane aplikacije. Horizenov ZEN je kriptovaluta s popolnim šifriranjem od konca do konca. 

Horizen ponuja izbirno funkcijo zasebnosti, ki omogoča nadzor nad digitalnimi odtisi. Horizen je opremljen s tehnologijo zasebnosti zk-SNARK in decentralizirano večnivojsko arhitekturo vozlišč.
BlockchainAPI-ji
53ChaingatewayChaingateway.io ponuja različne funkcije API, ki olajšajo delo z žetoni ERC20 in Ethereumom. Ne glede na to, ali je cilj uporaba lastnega žetona ERC20 ali Ethereuma kot plačilnega sredstva v spletni trgovini, ustvarjanje menjalnice, zagotavljanje funkcije denarnice uporabnikom, pošiljanje žetonov milijonom udeležencev airdrop ali gradnja mostu med valuto spletnega mesta in žeton ERC20. 

Chaingateway.io vam nudi vse potrebne funkcije. Na voljo so funkcije za pošiljanje katerega koli žetona ERC20, pošiljanje Ethereuma, najem in nadzor naslovov Ethereum, prejemanje katerega koli žetona ERC20 prek webhooka/obvestila o takojšnjem plačilu, preverjanje stanja žetona ERC20, preverjanje stanja Ethereuma, pridobivanje informacij o transakcijah in več. Uporablja se lahko s katerim koli programskim jezikom, ki lahko pošilja zahteve HTTP POST, kodirane z JSON, kar bi moralo biti preprosto za vsakega razvijalca.
KriptoAPI-ji
54NOWPaymentsNOWPayments je platforma za obdelavo plačil s kriptovalutami brez skrbništva. Sprejmite plačila v široki paleti kriptovalut in jih takoj pretvorite v kovanec po vaši izbiri ter pošljite v vašo denarnico. Naj bo preprosto – brez presežkov. 

API NOWPayments vam omogoča integracijo kripto plačil v več kot 50 sredstev v katero koli storitev.
KriptoAPI-ji
55ZaboAPI za povezovanje katerega koli računa kriptovalute - tako menjalnic kot denarnic. Omogoča aplikacijam enostavno zbiranje stanj in zgodovine transakcij s katerega koli kripto računa.KriptoAPI-ji
56CurrencyFreaksAPI za brezplačno pretvorbo valut in deviznega tečaja CurrencyFreaks API omogoča pretvorbo valut, trenutni in pretekli menjalni tečaj forex, nihanje valut in podatke IP v valuto prek API-ja REST v združljivih formatih JSON in XML.KriptoAPI-ji
57NiceHashNiceHash Miner je programska oprema za rudarjenje bitcoinov. NiceHash REST API omogoča programski dostop za testno in produkcijsko platformo NiceHash. 

Metode API so na voljo za računovodske funkcije, kot so depoziti, transakcije, dvigi, za funkcije zunanjega rudarjenja, za podrobnosti o zasebnih in javnih naročilih, za bazene ter za podrobnosti o zasebnih in javnih menjavah.
KriptoAPI-ji
58AmberdataAmberdata.io zagotavlja neobdelane in razširjene podatke verige blokov v realnem času. API Amerdata razvijalcem omogoča pridobivanje podatkov o trgih in podatkih kriptovalut, vključno z orodji za upravljanje podatkov o terminskem trgu, podatkov o promptnem trgu, tržnih meritev, verig blokov ter naslovov verig blokov, blokov, stikov, transakcij in še več.KriptoAPI-ji
59BitCombineBitCombine API ponuja storitve trgovanja s kriptovalutami, zbiranja podatkov v realnem času in upravljanja računov na borzi. 

API podpira 3500 kriptovalut iz 40 borz in več kot 18.600 valutnih parov. Na voljo so metode za pridobivanje stanj, menjav, knjig naročil, simbolov in oznak ter za upravljanje preklicev, naročil in dvigov.
KriptoAPI-ji
60CopperCopper REST API omogoča dostop do storitev upravljanja računov in trgovanja, ki se integrirajo v aplikacije. 

Platforma Copper združuje skrbniško arhitekturo za trgovanje, ki daje institucionalnim vlagateljem možnost, da ponudijo digitalna sredstva. Je ekosistem digitalnih sredstev, osredotočen na institucionalno skrbništvo in pridobivanje z infrastrukturo digitalnih sredstev naslednje generacije za industrijo finančnih storitev.
KriptoAPI-ji
61CryptoMeterCryptoMeter API vrne podatke o kriptovalutah, vključno s trgom, tickerjem, 24-urnim obsegom trgovanja, urnim združenim obsegom in tehničnimi indikatorji. 

CryptoMeter vabi razvijalce, da z njihovimi podatki zgradijo strategijo in bote. 
KriptoAPI-ji
62DeCurretDeCurret razvijalcem omogoča integracijo zmogljivosti menjave kriptovalut s svojimi aplikacijami. Podprtih je več kriptovalut, vključno z Bitcoinom in Ethereumom. 

DeCurret se drži strogih standardov za oceno sistemskega tveganja, izvaja posamezne hladne denarnice za kriptovalute strank in uporablja multisig za varno shranjevanje kriptovalut. API ima arhitekturo REST.
KriptoAPI-ji
630x0x API ponuja metode za pridobivanje likvidnosti iz omrežij 0x Mesh, Kyber, Uniswap, Oasis in decentraliziranih izmenjav. Z API-jem lahko razvijalci usmerjajo transakcije prek decentraliziranih omrežij izmenjave, da najdejo najmanjše možno odstopanje. 

0x API samodejno ustvari naročilo, ki se lahko posreduje neposredno pametnim pogodbam za poravnavo v verigi. Ključ API ni potreben. 0x ponuja likvidnost, hitre odzivne čase in nizke stopnje povrnitve, prilagodljivo integracijo in odprtokodne pogoje.
BlockchainAPI-ji
64CircleCircle podjetjem omogoča, da izkoristijo moč stabilnih kovancev. Stabilni kovanci ponujajo prilagodljivost in varnost kriptovalut ter nizko volatilnost valut, ki jih izda država. Circle poganja USD Coin (USDC). 

API Circle združuje globalno bančno povezljivost in infrastrukturo denarnice z zunanjimi aplikacijami finančne tehnologije.
KriptoAPI-ji
65SmartHoldemAPI SmartHoldem vrne podatke verige blokov, vključno z računi, bloki, transakcijami, vrstniki in transporti. 

Platforma SmartHoldem vključuje trgovanje, igre DEX, 64 najboljših decentraliziranih vozlišč, igralni mehanizem, program za vlaganje ter DAPP in stranske verige.
BlockchainAPI-ji
66YoBit TradeYoBit Public API omogoča razvijalcem, da dobijo informacije, ki ne zahtevajo dostopa do osebnih podatkov o računu, kot so globina, provizija, ticker in trgovanja za dani valutni par. YoBit je platforma za izmenjavo kriptovalut.KriptoAPI-ji
67ParaSwapParaSwap API omogoča aplikacijam in trgovcem dostop do likvidnosti, podatkov o cenah, takojšnjih zamenjav in plačil. API deluje kot decentralizirano vozlišče za izmenjavo, ki pridobiva vnezdeno ceno za izgradnjo koristnega tovora transakcije.KriptoAPI-ji
68CoinpushCoinpush API uporabnikom omogoča sprejemanje plačil v kriptovalutah. 

Coinpush ponuja brezplačen API, s katerim je enostavno začeti. Omogoča integracijo: Bitcoin, Bitcoin Cash in Litecoin plačil v vaša podjetja ali spletne aplikacije.
KriptoAPI-ji
69ZB API ZB REST razvijalcem omogoča integracijo funkcij trgovanja s kriptovalutami ZB v svoje aplikacije. Ta API se priporoča predvsem za valutne transakcije in dvige sredstev. Vendar pa lahko pridobi tudi informacije o konfiguraciji trga, globini trga, podatkih o tickerjih, zgodovinskih poslih, K-liniji itd. ZB je kitajska borza kriptovalut. 

Njihovo spletno mesto je na voljo v angleščini in kitajščini, vendar je dokumentacija API na voljo samo v kitajščini.
Javni API Bithumb razvijalcem omogoča uporabo klicev REST za dostop do informacij o trgu izmenjave kriptovalut. To vključuje informacije o trenutni ceni, informacije o ponudbah in povpraševanju, zgodovino transakcij in Bithumb Crypto Index (BTCI). 
KriptoAPI-ji
70AirSwapAirSwap Server se lahko uporablja za lokalno nastavitev in pridobivanje namenov, odobritev žetonov za trgovanje, oddajo naročil in več funkcij, povezanih z verigo blokov. 

API vključuje arhitekturo REST in odzive JSON. AirSwap ponuja decentralizirane transakcije žetonov enakovrednih, ki temeljijo na verigi blokov Ethereum.
KriptoAPI-ji
71TokenAnalystTokenAnalyst API omogoča razvijalcem, da dobijo osnovne podatke o transakcijah in združene statistike v verigi, pridobljene neposredno iz verige blokov. 

Razvijalci lahko dostopajo do osnov za Bitcoin, Ethereum in ERC20. Prav tako lahko dostopajo do menjalnih tokov za Bitcoin, Ethereum, Stablecoin in ERC20. Cene za vsa podprta sredstva so na voljo v USD.
KriptoAPI-ji
72CoinMetricsCoinMetrics API vrne podatke o kriptovalutah v formatu JSON za analitiko in raziskave. 

Z API-jem lahko razvijalci poleg poslov, vrednosti in ponudb implementirajo sredstva, borze, trge, meritve in indekse. CoinMetrics zagotavlja podatke o trgu sredstev in omrežju kriptovalut.
KriptoAPI-ji
73CoinTrackingCoinTracker API vrne podatke o poročanju in sledenju kriptovalute v formatu JSON. Razvijalci lahko uporabijo ključ API s skrivnostjo za OBJAVLJANJE podatkov, ki prikazujejo posle, stanja, pretekle valute in dobičke.KriptoAPI-ji
74CoinDaddyCoinDaddy Counterparty REST API omogoča dostop do Counterparty, ki se uporablja za vdelavo podatkov v transakcije Bitcoin. Nasprotno stranko je mogoče uporabiti za ustvarjanje in trgovanje s kakršnimi koli digitalnimi žetoni ter za pisanje pametnih pogodb in njihovo izvajanje v verigi blokov Bitcoin. 

Ta API je še v razvoju in bo v prihodnosti vključeval več funkcij. Ta API zagotavlja CoinDaddy, podjetje za storitve kripto 2.0, ki se osredotoča na to, da bi tehnologije blockchain postale bolj dostopne.
KriptoAPI-ji
75ChangellyAPI Changelly razvijalcem omogoča integracijo funkcij menjalnice kriptovalut Changelly v lastne storitve in aplikacije. 

API je mogoče uporabiti za pridobitev seznama valut, ki so na voljo za menjavo, pridobitev najmanjšega zamenljivega zneska za valutni par, pridobitev ocene kovancev, prejetih kot rezultat dane menjave, ustvarjanje transakcije in več. Če privzete metode API-ja ne zadoščajo, se lahko razvijalci obrnejo na skupino razvijalcev Changelly in zahtevajo dodatne funkcije.
KriptoAPI-ji
76Minter NodeMinter je omrežje blockchain, ki omogoča ustvarjanje kovancev z absolutno in takojšnjo likvidnostjo. Kovance je mogoče zamenjati znotraj in zunaj omrežja. 

Minter Node API omogoča razvijalcem dostop do transakcij, blokov, dogodkov in validatorjev. JSON je prednostna oblika odgovora.
KriptoAPI-ji
77ParadigmParadigm je večdimenzionalni API za kripto podatke, raziskovalna in analitična platforma. 

Poenoten API omogoča dostop z ene končne točke do naborov podatkov, kurirane vsebine in vizualne analitike hkrati. Paradigm uskladi podatke, tako da vam tega ni treba, in zagotavlja podrobno analitiko meta podatkov o tem, kako različni ponudniki strežejo podatke za ista kripto sredstva.
KriptoAPI-ji
78WhaleclubWhaleclub API omogoča dostop RESTful do platforme za trgovanje z bitcoini in altcoini. Razvijalci lahko uporabljajo API za pošiljanje novih poslov, preverjanje stanja, pridobivanje zgodovine poslov in več. 

Ta API deluje z aktivnimi in demo računi. Vse zahteve, odgovori in napake so kodirani v JSON.
KriptoAPI-ji
79TickeronTickeron ponuja povzetke in podatke tehnične analize za katero koli delnico, ETF in kriptovaluto. Te informacije so na voljo prek vira RSS. Tickeron je finančna tržnica, ki jo poganja umetna inteligenca.KriptoAPI-ji
80Request NetworkRequest Network API je storitev RESTful, ki uporabnikom omogoča interakcijo s protokolom Request Protocol, pri čemer abstrahira vse vidike, povezane z verigo blokov. Uporabite API za ustvarjanje zahtev, seznam zahtev in iskanje določene zahteve po ID-ju. 

Storitev Request uporablja ključ API za preverjanje pristnosti zahtev in podpira zahteve in odgovore, kodirane z JSON. Request Network je odprto finančno omrežje za transakcijske zahteve, ki vključuje podporo za; blockchain, fakturiranje, ethereum in drugo. 

Ta API je trenutno v alfa različici in se izvaja v testnem omrežju Rinkeby Ethereum. Če želite izvedeti več o izdaji protokola v glavnem omrežju Ethereum, preverite časovni načrt Request Network.‌‌
Blockchain API-ji
81BitflyBitfly API zagotavlja podatke o bazenu za rudarjenje kriptovalute Ethereum. Razvijalci lahko naredijo 100 zahtev vsakih 15 minut. Končne točke so CORS.KriptoAPI-ji
82Slush PoolBraiins Slush Pool API zagotavlja podatke v JSON za statistiko rudarjenja kriptovalut, profile in delavce. Slush Pool je bazen za rudarjenje bitcoinov, ki je združljiv z AsicBoost.KriptoAPI-ji
83BlockCypherAPI BlockCypher Webhooks vam omogoča izkoriščanje predmetov in interakcij v plačilnih storitvah BlockCypher. 

To vključuje obvestila o novih transakcijah, ki jih prejme BlockCypher, vsakem novem dodanem bloku, vsaki novi transakciji in več. BlockCypher zagotavlja infrastrukturo in podporne storitve za izdelavo aplikacij in spletnih storitev za aplikacije blockchain.
BlockchainAPI-ji
84ZebpayAPI Zebpay ponuja način za dostop in integracijo trgovanja, denarnice, verige blokov in funkcionalnosti analize trga, ki vam omogoča ustvarjanje kripto aplikacij, orodij, robotov in več. 

Platforma Zebpay Build uporabnikom omogoča ustvarjanje aplikacij za trgovanje s kriptovalutami.
KriptoAPI-ji
85HaasOnlineProgramska oprema HaasOnline ponuja sredstva za nadzor trgovanja s kriptovalutami. Ta platforma vključuje avtomatizirane robote za trgovanje 24 ur na dan, vse dni v tednu, zgodovinsko testiranje in testiranje v realnem času ter podporo za več kot ducat menjalnic kriptovalut. 

API ponuja več končnih točk za podatke o trgu, računu in trgovanju. Odgovori so v formatu JSON ali XML.
KriptoAPI-ji
86Heat WalletAPI Heat Wallet vrne podatke o kripto denarnici, vključno s posli, rudarjenjem, izmenjavo, transakcijami, verigo blokov, računi in podobnimi. Interaktivni API REST podpira podatke JSON in zagotavlja URL Swagger.KriptoAPI-ji
87SeedCXSeedCX API vrača tržne podatke, začetne marže, valute in zavarovanje prek njihovih javnih končnih točk. Naročila in računi so na voljo prek zasebnih končnih točk. SeedCX uporablja preverjanje HMAC SHA-256 s ključi API za klice, ki v zameno prikažejo JSON. 

Seed CX je regulirana institucionalna platforma za izmenjavo in poravnavo digitalnih sredstev.
KriptoAPI-ji
88hybrixhybrix ponuja odprtokodni API Multi Ledger za gradnjo rešitev z več bloki in več knjigami. Uporablja se za pridobivanje informacij iz hybrixa, ki vključujejo; stanja, zgodovino transakcij, potrjevanje naslova in drugo. 

Odzivi podpirajo format JSON za ravnovesje naslova Bitcoin, napredek, rezultat procesa itd. hybrix je porazdeljeno platformno okolje za mreženje in upravljanje digitalnih oblik prenosa vrednosti.
KriptoAPI-ji
89DecentralandTa API vam omogoča, da PRIDOBITE podatke Decentraland LAND za prispevke, okrožja, posestva, hipoteke in drugo. Decentraland uporablja verigo blokov Ethereum za beleženje lastništva digitalnih sredstev in drugih predmetov, s katerimi se trguje, ki jih je mogoče prebrati in nanje reagirati s 3D-sceno. 

Žetoni, ki se uporabljajo za izkušnje in igre v Decentralandu, se hranijo v denarnici Ethereum, ki vsebuje različne žetone za Ether, MANA, LAND in druge. Decentraland je decentralizirana storitev platforme VR, ki jo poganja veriga blokov Ethereum, ki vam omogoča ustvarjanje, izkušnjo in monetizacijo vsebine in aplikacij.
KriptoAPI-ji
90ShrimpyShrimpy ponuja platformo za trgovanje s kriptovalutami, dodeljevanje portfelja in zbiranje podatkov v realnem času. Shrimpy podpira KuCoin, Binance, Kraken in druge. 

REST API ponuja dostop do računov, uporabnikov, trgovalnih sredstev in analitike. JSON je prednostna oblika odgovora. Shrimpy's Universal Crypto Exchange API-ji so edini enotni API-ji za kripto izmenjave, ki so zasnovani posebej za razvijalce aplikacij. 

Brezplačno zbirajte podatke o trgovanju ali knjigi naročil v realnem času, upravljajte uporabniške borzne račune, izvajajte strategije trgovanja in poenostavite način povezovanja z vsako borzo.
KriptoAPI-ji
91DaneelDaneel je API za kuriranje novic v verigi blokov, ki ga lahko razvijalci uporabijo za povrnitev občutka za kriptovaluto. 

Razpoloženje se izračuna z analizo različnih virov informacij, vključno s Twitterjem, Redditom, Bitcoin talkom, News in Facebookom (kmalu). Metode API so na voljo za pridobivanje tržnih novic, ocene, cene, razpoloženja in trendov.
BlockchainAPI-ji
92CoinpaprikaAPI Coinpaprika vrne trenutne podatke o kripto trgu za cene kovancev, količine, tržne omejitve, ATH, stopnje donosa in drugo. Vse končne točke vrnejo objekt JSON ali matriko. 

Coinpaprika ponuja raziskovalno platformo, ki vam omogoča dostop do pregleda trga, cen, grafikonov, ekip, dogodkov, Githuba, Twitterja, ATH, Reddita in podrobnosti o kovancih.
KriptoAPI-ji
93dfuseAPI dfuse vrne formate JSON za izdelavo kripto aplikacij EOS blockchain. Razvijalci lahko dobijo brezplačen ključ API za delo z REST in WebSockets.BlockchainAPI-ji
94CryptowatchCryptowatch Market Data REST API vrne kripto informacije, vključno s sredstvi, pari, menjavami in trgi. Valute vključujejo Bitcoin, Monero, Zcash, Ethereum, Dash, EOS, Ripple, Litecoin, Stellar, True, Waves in druge. 

Razvijalci so uporabili Go za pisanje Cryptowatch, ki uporablja Redis in PostgreSQL za shranjevanje podatkov ter React.js za izdelavo vmesnika. API temelji na API-ju Mozilla Canvas.
KriptoAPI-ji
95Totle Smart Contract APITotle Smart Contract API je na voljo s storitvijo poizvedb GraphQL. To omogoča razvijalcem, da potegnejo niz podatkov žetonov iz globalnega omrežja Totle. 

Omogoča dostop do podatkov DEX in vam omogoča primerjavo cen žetonov in usmerjanje naročil po globalnih decentraliziranih borzah. Totle je orodje za upravljanje portfelja kriptovalut in decentraliziran menjalni agregator.
KriptoAPI-ji
96ChainRiderAPI ChainRider Webhooks zagotavlja obvestila, ki vsebujejo dogodke, kot so nove transakcije, novi bloki, potrditve transakcij in sprememba naslovnega stanja. ChainRider je platforma za upravljanje v oblaku za verige blokov Bitcoin in Dash. ChainRider ponuja mikrostoritev z 99,995-odstotno razpoložljivostjo in samodejnim skaliranjem za veliko število sočasnih zahtev API-ja. Ta API za odgovore uporablja JSON.KriptoAPI-ji
97CoinloreCoinlore Crypto API zagotavlja informacije o tickerju kriptovalute. Razvijalci lahko pridobijo podatke, kot so ID imena kriptovalute (tj. Bitcoin), simbol, cena v ameriških dolarjih, uvrstitev, tržna kapitalizacija in drugo. Coinlore je ponudnik razvrščanja cen kriptovalut, grafikonov, API-ja, pripomočkov in še veliko več.KriptoAPI-ji
98CosmosCosmos ponuja integrirano platformo za kriptovalute z denarnico, nadzorno ploščo in rudarjem. Vsak sistem blockchain je mogoče vključiti v središče Cosmos neposredno, brez posrednikov. 

Platforma Cosmos uporablja bizantinsko teorijo tolerance napak (BFT), da tolerira stroje, ki odpovedujejo na poljubne načine. Poleg tega Cosmos uporablja Tendermint za varno in dosledno podvajanje aplikacije na številnih napravah.
BlockchainAPI-ji
99CoinCapCoinCap API zagotavlja določanje cen v realnem času in tržno aktivnost za več kot 1000 kriptovalut. Zbira podatke o menjavi s tisočev trgov za pregledne in natančne podatke o ceni in razpoložljivosti sredstev. 

API ponuja vpogled v to, katere borze in trgi prispevajo k oblikovanju cen CoinCap, in vključuje storitve za sredstva, tečaje, menjave in drugo. 

CoinCap 2.0 RESTful API je trenutno v beta različici in bo kmalu v celoti deloval. CoinCap.io je vir tržnih podatkov v realnem času za digitalna sredstva.
KriptoAPI-ji
100ZloadrZloadr Professional API ponuja informacije v zvezi s pravnimi strukturami kripto sredstev, dolgoživostjo sredstev in uspešnostjo kripto sredstev. Ti podatki so na voljo v formatu JSON. 

API ponuja metode za zgodovinske podatke o kriptovalutah, najnovejše tržne kotacije za eno ali več kriptovalut, seznam tržnih parov in drugo. Razvijalci lahko preizkusijo API z omejenim načrtom (z omejenim številom dnevnih/mesečnih klicev).
KriptoAPI-ji
101coinlayerAPI REST coinlayer je bil zgrajen za zagotavljanje menjalnih tečajev kriptovalut v realnem času ali preteklih menjalnih tečajev na zahtevo v formatu JSON. Kripto podatki izvirajo iz več kot 25 svetovnih borz, vsebujejo več kot 385 kovancev in do njih je mogoče dostopati s katerim koli programskim jezikom, ogrodjem in napravo. 

API je brezplačen za omejeno število mesečnih zahtev API in se lahko uporablja na premium ravni za pridobitev dostopa do funkcij, kot so 60-sekundne posodobitve, pretvorbe in končne točke časovnih vrst ter veliko več.
KriptoAPI-ji
102HydrogenHydro API omogoča aplikacijam vmesnik s pametnimi pogodbami podjetja Hydro. Vsi Hydrogen API-ji so zgrajeni na principih REST z URL-ji, usmerjenimi v vire, in odzivnimi kodami HTTP. Vsi odgovori API-ja so vrnjeni v formatu JSON. BlockchainAPI-ji
103StrikeAPI Strike v arhitekturi REST vrne podatke o bitcoinih in kriptovalutah. Razvijalci lahko uporabijo osnovno preverjanje avtorizacije, ključ API in glagole HTTP, ki v zameno prikažejo objekte JSON.KriptoAPI-ji
104Moon BankingMoon Banking API je storitev razvrščanja za kripto prijazne banke. Uporabniki pridobijo in financirajo kvoto za ta produkcijski API s plačili z bitcoini v glavnem omrežju Lightning Network. Moon Banking ponuja način za ogled zgodb in lestvic kripto prijaznih bank.KriptoAPI-ji
105CoinTreeCoinTree je avstralska tržnica za izmenjavo bitcoinov. API CoinTree podpira integracijo funkcij trgovanja z bitcoini CoinTree v aplikacije.KriptoAPI-ji
106AuroraAurora upravlja decentralizirano kriptobančno in finančno platformo. IDEX API vam omogoča razvoj aplikacij, ki podpirajo implementacijo trgovalne platforme Aurora. API posreduje zahteve in odgovore v formatu JSON.KriptoAPI-ji
107Waves PlatformWaves Platform je ponudnik rešitev blockchain za gradnjo trgovalnih platform. Waves Node API zagotavlja platformo RESTful za implementacijo funkcionalnosti blockchain v aplikacijah za trgovanje. Uporabite API za integracijo različnih funkcij, vključno z naročili, zgodovino transakcij in stanjem.BlockchainAPI-ji
108Cex.ioCex.io je platforma za izmenjavo kriptovalut. Integracija Cex.io WebSocket API vam omogoča dostop do obvestil v realnem času brez pošiljanja dodatnih zahtev. To pospeši prenos podatkov iz centrale.BlockchainAPI-ji
109CoingiCoingi Exchange vam omogoča integracijo trgovalnih funkcij Coingi.com v vaše aplikacije. RESTful API zagotavlja končno točko za javne in zasebne funkcije. Odgovore vrne v formatu JSON.KriptoAPI-ji
110flowBTCflowBTC je brazilska platforma za digitalno trgovanje. API flowBTC podpira integracijo funkcionalnosti trgovanja s kriptovalutami v aplikacijah. API nudi zasebne in javne končne točke.KriptoAPI-ji
111ChangeNOWChangeNOW Exchanger API omogoča integracijo aplikacij s storitvami menjave kriptovalut. Razvijalci lahko enostavno integrirajo sistem menjave kriptovalut z API-jem. 

ChangeNOW API ima podrobno tehnično dokumentacijo. Deluje s protokolom HTTPS in ponuja številne metode za postavljanje poizvedb in vrnitev odgovorov za vsako operacijo. Vsi odgovori so dostavljeni prek formata JSON API. ChangeNOW je spletna platforma, ustvarjena za preprosto menjavo katere koli kriptovalute. Da bi se izognili identifikaciji in finančni kraji, se uporabnikom ni treba registrirati ali pustiti osebnih podatkov.
KriptoAPI-ji
112LiveCoinLiveCoin ponuja preprost vmesnik, platformo za trgovanje z nizkimi provizijami za dostop do trgov trgovanja s kriptovalutami. Uporabite LiveCoin Exchange API za integracijo funkcij trgovanja s kriptovalutami in fiat denarjem. Ponuja različna orodja za trgovanje in podpira trgovanje in arbitražo z boti. API RESTful vrne odgovore v obliki JSON.KriptoAPI-ji
113LykkeLykke je švicarski ponudnik rešitev za trgovanje s kriptovalutami. Lykke Trading API se uporablja za dostop do zgodovine trgovanja, posodobljenih parov sredstev, naročil in denarnic. API ponuja popolno podporo za trgovanje z maržo. Podatki JSON so prednostna oblika za odgovore.KriptoAPI-ji
114CoinExCoinEx je globalna borza digitalnih kovancev. CoinEx API vam omogoča integracijo orodij za trgovanje s kriptovalutami v vaše aplikacije. Gre za platformo RESTful, ki posreduje zahteve in odgovore v formatu JSON.KriptoAPI-ji
115PaymiumPaymium je evropski menjalni trg za digitalna sredstva. Paymium API omogoča razvijalcem, da razširijo zmogljivosti platforme Paymium, od branja najnovejše oznake do avtomatiziranja trgovanja z boti. API vrne odgovore v formatu JSON.KriptoAPI-ji
116Kuna ExchangeKuna Exchange je ukrajinski trg kriptovalut za vzhodno Evropo. Uporabite Kuna Exchange API za izdelavo aplikacij, ki se povezujejo s platformo za trgovanje s kriptovalutami Kuna.KriptoAPI-ji
117SouthXchangeSouthXchange je platforma za upravljanje valut, ki jo je zgradil in upravlja PRO-Systems. SouthXchange za integracijo funkcij trgovanja s kriptovalutami za Bitcoin in druga digitalna sredstva. API vrne odgovore v obliki JSON.KriptoAPI-ji
118Liqui ExchangeLiqui Exchange je platforma za trgovanje s kriptovalutami s sedežem v Ukrajini. Liqui Exchange API vam omogoča ustvarjanje aplikacij, ki se povezujejo s trgom kriptovalut. Uporabite API RESTful za zagotavljanje dostopnosti do funkcij trgovanja, kot so med drugim oznake valutnih parov, aktivna naročila za različne pare in najnovejša trgovanja vsakega para.KriptoAPI-ji
119CoincheckCoincheck je največja japonska menjalnica bitcoinov. Platforma podpira plačila nakupov, potrdila o prodaji in transakcije posojanja. Coincheck Exchange API omogoča dostop do javnih končnih točk API-ja in zasebnih API-jev. 

Medtem ko je javni API uporaben za brskanje po statusu naročil in knjigah naročanja, zasebni API podpira ustvarjanje in preklic novih naročil ter potrjevanje stanja na računu.
KriptoAPI-ji
120BitbayBitbay je evropska trgovalna platforma za Bitcoin in digitalno valuto. Zasebni API Bitbay zagotavlja dostop s ključem API-ja do funkcij trgovanja z valutami Bitbay. Vzpostavite povezavo z API-jem tako, da končni točki pošljete zahtevo POST. Vsaka zahteva mora imeti parameter metode.KriptoAPI-ji
121BiboxBibox je kitajska tržnica za izmenjavo digitalnih sredstev. Bibox API omogoča RESTful dostop do trgovalne platforme Bibox. API posreduje zahteve v obliki URI Query String/CRUD.KriptoAPI-ji
122CoinoneCoinone je platforma za izmenjavo kriptovalut s sedežem v Južni Koreji. Uporabite Coinone API za integracijo funkcionalnosti trgovanja za kriptovalute Bitcoin in Ethereum. API podpira odgovore JSON.KriptoAPI-ji
123NexchangeNexchange API omogoča menjavo kripto valut, ki vključuje pridobivanje valut, pridobivanje parov, najnovejši ticker, zgodovino tickerjev in drugo. NexchangeIO je varna odprtokodna storitev izmenjave kripto v kripto za BTC - Bitcoin, LTC - Litecoin in ETH - Ethereum.KriptoAPI-ji
124ICO WatchICO Watch List API v arhitekturi REST ponuja seznam živih, prihajajočih in preteklih projektov začetne ponudbe kovancev (ICO) v prostoru kriptovalut. Razvijalci lahko dostopajo do podatkov, ki jih ustvari platforma ICO Watch List, posodobljena v realnem času.KriptoAPI-ji
125PolygonPolygon API vrne odgovore JSON za pridobitev podatkov o podjetjih, poslih, zgodovinskih kotacijah, valutah, forex kljukicah in valutnih poslih. Polygon pretaka delnice in tržne podatke v realnem času.BlockchainAPI-ji
126KorbitKorbit je platforma za izmenjavo bitcoinov s sedežem v Južni Koreji. Korbit API razvijalcem omogoča integracijo funkcionalnosti za preverjanje pristnosti uporabnikov, ogled izpolnjenih in odprtih naročil, dokončanje prenosov KRW ali BTC in zajemanje vseh uporabniških transakcij.KriptoAPI-ji
127MultiChainMultiChain API se ponaša z "počutkom doma", če poznate bitcoin. API ima največjo združljivost z Bitcoin Core, referenčnim odjemalcem za omrežje bitcoin. Kot razcep Bitcoin Core ima MultiChain naslednje tehnične značilnosti: argumente ukazne vrstice, omrežni protokol, JSON-RPC API, obliko transakcije, skriptni jezik in obliko bloka. 

Robustna dokumentacija ponuja osnove dela z MultiChain, kot so: "Kako ustvariti ali se povezati z verigo blokov", "Prilagajanje parametrov verige blokov in ukazov API za nadzor MultiChain", kot tudi informacije o združljivosti z Bitcoin Core.
BlockchainAPI-ji
128KaikoKaiko ponuja zbirko Bitcoin Price API z indeksi Global, USD, EUR in CNY. Podatki temeljijo na tečajih večjih borz in so tehtani glede na količino in likvidnost. Razvijalci lahko Bitcoin določijo glede na indeksne podatke. API, ki je na voljo prek REST, spletne vtičnice in pripomočkov. Indeks cen lahko brezplačno uporabljate na Mashape Marketplace.KriptoAPI-ji
129BitbondBitbond je sistem posojanja Bitcoin. Ta sistem deluje kot posrednik med Bitcoin vlagatelji in posojilojemalci. Narava kriptovalut omogoča globalni trg posojil. 

Bitbond API se uporablja za pridobitev dostopa do tega omrežja enakovrednih, ustvarjanje naložbene stranke in pridobivanje zgodovinskih podatkov o posojilih in posojilojemalcih. Ta API vrne podatke v formatu JSON in za preverjanje pristnosti uporablja OAuth 2.
KriptoAPI-ji
130CoinhillsCoinhills je platforma za kriptovalute in borzne indekse. Vsebuje popolnoma prilagodljivo nadzorno ploščo, upravitelja portfelja in bralnik novic o kriptovalutah. Na voljo so tudi valutni pari. API indeksa CSPA (Coinhills Spot Price Average) zagotavlja podatke o cenah na podlagi registriranih trgov Coinhills. Ta API vrne podatke v formatih JSON in JSONP.KriptoAPI-ji
131CoinmapAPI REST coinmap razvijalcem omogoča programski dostop do zemljevida lokacij, kjer so sprejete priljubljene kriptovalute - vključno z Bitcoin, Litecoin in Peercoin. 

Podatki, ki jih zagotavlja ta API, so licencirani pod licenco Open Data Commons Open Database License (ODbL). Uporabniki lahko svobodno uporabljajo podatke, če pripisujejo coinmapu in njegovim sodelavcem. Vsi projekti ali aplikacije, izdelani s temi podatki, se lahko distribuirajo samo pod isto licenco.
KriptoAPI-ji
132BlockonomicsBlockonomics API uporabnikom omogoča programsko spremljanje transakcij in stanj za vse njihove javne naslove bitcoin. Te naslove je mogoče označiti za lažje prepoznavanje transakcij. 

API se lahko uporablja tudi za dodajanje ali posodabljanje naslovov za spremljanje v Wallet Watcherju. Uporabniki Blockonomics si lahko ogledajo grafe pretekle dejavnosti na svojih naslovih in prejemajo e-poštna obvestila o transakcijah.
KriptoAPI-ji
133BlockCypherAPI BlockCypher omogoča vdelavo sredstev v verige blokov. Protokoli v JSON, REST in HTTP. Končne točke, ki so na voljo za ustvarjanje naslova sredstva, sredstva izdaje, sredstva prenosa in sredstva seznama. BlockCypher je platforma blokovne verige za napajanje aplikacij za kriptovalute. Trenutno BlockCypher podpira Bitcoin, Bitcoin Testnet3, Litecoin, Dogecoin in BlockCypher's Test Chain.KriptoAPI-ji
134ShapeShiftShapeShift je aplikacija za menjavo digitalnih valut. API uporablja zahteve GET in POST prek HTTPS z JSON za pretvorbo iz ene kriptovalute v drugo in za sprejemanje plačil v Bitcoin (Overstock ga uporablja za ta namen). Uporabite ShapeShift za dokončanje transakcije, zahtevanje e-poštnega potrdila, ogled seznama zadnjih transakcij ali vrnitev seznama podprtih kovancev.KriptoAPI-ji
135Vaultoro TradingVaultoro Trading API omogoča razvijalcem izdelavo aplikacij tretjih oseb, ki njihovim uporabnikom omogočajo ogled stanja na računu za bitcoin in zlato ter odpiranje nakupnih ali prodajnih naročil. Ta API prav tako omogoča končnim uporabnikom aplikacije, da izdajo naročilo za nakup ali naročilo za prodajalca, prekliče naročilo za nakup ali naročilo za prodajalca in drugo. Vaultoro je podjetje za menjavo zlata v bitcoinih.KriptoAPI-ji
136BitcoreBitcore, ki ga vzdržuje BitPay, je odprtokodna knjižnica Node.js za ustvarjanje medplatformnih aplikacij, ki podpirajo Bitcoin, z varnim plačilnim protokolom in upravljanjem zasebnih ključev. Bitcore API omogoča metodo integracije Bitcoin z uporabo JavaScripta. API posebej omogoča aplikaciji dostop do zasebnih ali javnih ključev, izvajanje transakcij kriptovalut enakovrednim, upravljanje omrežij, obdelavo in pretvorbo bitcoinov in več.KriptoAPI-ji
137CoinprismCoinprism je storitev, ki omogoča tokenizacijo kriptovalute. Z uporabo barvnih kovancev Coinprism lahko uporabniki z barvanjem bitcoina trgujejo z delnicami, obveznicami in blagom brez predpisov. Z API-jem za barvne kovance Coinprism lahko razvijalci uporabijo zahteve HTTP GET & POST za izdajanje barvnih kovancev, dostop do denarnice za izvedbo transakcije in vračilo stanja.KriptoAPI-ji
138BitcoinAverageBitcoinAverage je ponudnik podatkovnih storitev za kriptovalute z najdaljšim indeksom cen bitcoinov od leta 2013. Integriramo podatke iz več kot 60 borz in več kot 500 kriptovalut in žetonov ter jih zagotavljamo prek enega samega API-ja. KriptoAPI-ji
139RippleRipple je bil ustvarjen za zagotavljanje brezplačne, odprtokodne plačilne storitve, ki obstaja brez centralnega organa. Je odprtokoden, skoraj brezplačen za uporabo, lahko izplačuje v valuti. Ripple API uporabnikom omogoča integracijo plačilnega sistema in platforme Ripple v projekte tretjih oseb.BlockchainAPI-ji

Zaključek

Preden izberete najboljši kripto API, preglejte dokumentacijo, da boste razumeli, kateri podatki so dostopni, morebitne težave pri omejevanju hitrosti in pričakovano ceno porabe podatkov. Nekateri od teh API-jev vključujejo knjižnice, specifične za jezik, ki so uradno podprte za pomoč razvijalcem pri hitrem začetku.

Preberite več: Kako zaslužiti s pridruženimi programi kripto menjalnic

Upam, da vam bo ta članek pomagal. Ne pozabite všečkati, komentirati in deliti z drugimi. Hvala vam!