Cesar Hamill

Cesar Hamill

1641905880

Hva er forskjellen mellom offentlig og privat blokkjede?

I dette innlegget vil vi grave dypere og forstå funksjonene og sammenligne offentlig vs privat blokkjede.

Siden begynnelsen av blokkjedeteknologien har folk diskutert om offentlig vs privat blokkjede. I et bedriftsmiljø er det faktisk veldig viktig å vite de store forskjellene mellom disse to. I utgangspunktet spiller offentlige og private blokkjedeeksempler en stor rolle i selskapene som leter etter den perfekte blokkjedetypen for sine løsninger.

Men hvordan? Vel, hvis du ikke kan identifisere hvordan disse er forskjellige og velger feil plattform, vil ikke løsningen din fungere. Imidlertid forvirrer mange mennesker dem i disse dager.

Det er derfor for å hjelpe deg, vi skal fokusere på offentlig vs privat blokkjede i dag. Etter å ha kjent likhetene og forskjellene deres, kan du enkelt velge den som passer for dine behov.

Hva er Public Blockchain?

Et offentlig blokkjedenettverk er et blokkjedenettverk hvor alle kan bli med når de vil. I utgangspunktet er det ingen begrensninger når det gjelder deltakelse. Mer så, hvem som helst kan se hovedboken og ta del i konsensusprosessen.

For eksempel er Ethereum et av eksemplene på offentlige blokkjedeplattformer.

Så hvis du vil ha et fullstendig desentralisert nettverkssystem, er offentlig blokkjede veien å gå. Det kan imidlertid bli litt problematisk når du prøver å inkorporere et offentlig blokkjedenettverk med blokkjedeprosessen for bedrifter.

Uansett, det offentlige blokkjedenettverket var den første blokkjedetypen noensinne i revolusjonen. Faktisk var det Bitcoin som la grunnlaget for blockchain-teknologier.

Når folk begynte å se de underliggende teknologiske fordelene, begynte de å utvikle andre blokkjedevarianter for å bli kvitt alle problemene.

Det beste med offentlige blokkjedeselskaper er at de sørger for at alle deltakerne har like rettigheter uansett.

Folk kan bli med og delta i konsensus, handle med sine jevnaldrende som de vil.

Offentlige blokkjedeselskaper sørger for at denne teknologien tilbyr det høyeste sikkerhetsnivået. Mer så, det er noe du ikke vil se i en privat blokkjede.

Alle kan også se hovedboken, og dermed opprettholde åpenhet til enhver tid.

Imidlertid kommer offentlige blokkjedeeksempler også med sin del av feilene. I virkeligheten er disse plattformene tregere enn vanlig. Videre kan det tiltrekke seg ondsinnede personer som bruker plattformen for ulovlige aktiviteter på grunn av den anonyme naturen.

La oss sjekke ut de beste funksjonene til offentlig blokkjede i denne guiden for offentlig blokkjede vs privat blokkjede.

Beste egenskaper

Høy sikkerhet

 • Offentlige blokkjedeselskaper designer alltid hver enkelt plattform på en måte som tilbyr full sikkerhet. I virkeligheten håndterer bedrifter og organisasjoner online hacks hver eneste dag. Det blir en stor hindring etter hvert som tiden går.
 • Videre forårsaker det milliarder og milliarder av dollartap hvert år.
 • Men med alle sikkerhetsprotokollene til en offentlig blokkjede kan de enkelt stoppe alle hackingsproblemene de står overfor. Dessuten kan de endelig sikre sann verdi eller bedre datakvalitet for ethvert prosjekt.
 • Sikkerhetsprotokollene kan variere avhengig av plattformen, men jeg kan trygt si at offentlige blokkjeder er mer eller mindre robuste.

Åpent miljø

 • Som du allerede vet, er den offentlige blokkjeden åpen for alle, akkurat som navnet. Så uansett hvor du bor, kan du logge på disse plattformene. Du trenger bare en god internettforbindelse og en datamaskin.
 • Så du vil alltid nyte alle fordelene som kommer fra blockchain-teknologi. Dessuten kan du bruke den til å handle i et trygt miljø. Du kan også tjene penger på gruvedrift. Imidlertid tilbyr ikke alle offentlige plattformer gruvefunksjoner.
 • La oss sjekke ut den neste funksjonen i denne guiden for offentlig blokkjede vs privat blokkjede.

 Anonym natur

 • Dette er faktisk en av de beste funksjonene til offentlige blokkjeder som de fleste brukere elsker. I utgangspunktet er her alle anonyme. Faktisk vil du ikke bruke ditt virkelige navn eller ekte identitet her. Alt ville forbli skjult, og ingen kan spore deg basert på det.
 • Siden det er et offentlig eiendom, er denne funksjonen hovedsakelig for sikkerheten til ens eiendeler. Imidlertid brukte folk det også av ulovlige årsaker. Mange kriminelle har en tendens til å bruke bitcoin for å betale for ulovlige aktiviteter på det mørke nettet. Dette er også en av ulempene med den offentlige blokkjeden.
 • Men ikke døm den basert på dens dårlige fortid. Folk kan bruke hvilken som helst ny teknologi til dårlige og gode formål. Dermed bør den ikke reflektere over offentlig blokkjedeteknologi på noen måte.

Ingen forskrifter

 • I virkeligheten har ikke offentlig blokkjede noen forskrifter som nodene må følge. Så det er ingen grense for hvordan man kan bruke denne plattformen for å forbedre seg. Hovedproblemet er imidlertid at bedrifter ikke kan jobbe i et ikke-regulert miljø.
 • Hvorfor? Vel, det er fordi uten forskrifter er det vanskelig å følge alle behovene et prosjekt kan trenge. Derfor vil jeg anbefale å bruke offentlige nettverk på forbrukerplattformer. Det betyr at du ikke skal bruke det som et internt nettverkssystem og bruke det som et eksternt. Dette er også en av ulempene med den offentlige blokkjeden.

 Hvorfor bruke dette?

Ekte desentralisering

I en offentlig blokkjede får du ekte desentralisering. Dette er noe som er ganske fraværende i private blokkjedenettverk. Ettersom alle har en kopi av hovedboken, skaper det også en distribuert natur.

I utgangspunktet, i denne typen blokkjede, er det ikke en sentralisert enhet. Dermed ligger ansvaret for å vedlikeholde nettverket utelukkende på nodene. Med hjelp fra en konsensusalgoritme oppdaterer de hovedboken, og fremmer rettferdighet.

Videre sørger begge disse funksjonene for at det alltid er et desentralisert miljø i systemet.

Uansett, la oss sjekke ut den neste i denne guiden for offentlig blokkjede vs privat blokkjede.

Full åpenhet

Vel, ingenting kan sammenlignes med en fullstendig gjennomsiktig plattform med noe annet. I utgangspunktet pleier de offentlige blokkjedeselskapene å designe plattformene slik at de er fullstendig gjennomsiktige for alle på hovedboken.

Det betyr at du kan se hovedboken når du vil. Så det er ikke rom for korrupsjon eller uoverensstemmelser. Uansett, alle må opprettholde hovedboken og delta i konsensus.

Uforanderlighet

Det offentlige blokkjedenettverket er fullstendig uforanderlig. Men hva betyr det? Vel, det betyr at når en blokk kommer på kjeden, er det ingen måte å endre den eller slette den. Så det sørger for at ingen bare kan endre en viss blokk kan få fordeler fra andre.

I virkeligheten tar hver enkelt organisasjon seg med endringsspørsmål. Enten det skjer offline eller online. Det beste er at hash- funksjonene fungerer som en sikkerhetsprotokoll.

Derfor, når en person prøver å endre blokkene, vil han/hun lage en annen kjede som skiller seg fra den opprinnelige kjeden. Dermed kanselleres endringene deres.

Uansett, la oss sjekke ut privat blokkjede neste i denne offentlige blokkjede vs privat blokkjede-guide.

Full User Empowerment

Vanligvis, i ethvert nettverk, må brukeren følge mange regler og forskrifter. I mange tilfeller er reglene kanskje ikke engang rettferdige. Men ikke i offentlige blokkjedenettverk. Her er alle brukerne bemyndiget siden det ikke er noen sentral myndighet til å se over hver eneste bevegelse.

Disse plattformene er også åpne for publikum, så ingen selskaper kan stoppe deg fra å laste ned nodene og bli med i konsensus.

Dette er noe du ikke vil se i private blockchain-plattformer. Mer så, hvis du sjekker privat blokkjede, vil du se at brukerne ikke kan nyte full frihet.

Hva er privat blokkjede?

La oss se hva en privat blokkjede er før vi går videre til den fullstendige sammenligningen. En privat blokkjede er en spesiell type blokkjedeteknologi der bare en enkelt organisasjon har autoritet over nettverket. Så det betyr at det ikke er åpent for publikum å bli med.

I realiteten vil alle de private blokkjedeløsningene ha en form for autorisasjonsordning for identitet som kommer inn på plattformen. I utgangspunktet utvikler private blokkjedeløsninger disse plattformene for det interne nettverkssystemet til et selskap.

Derfor trenger du tillit for å bruke denne plattformen. Uten tillit blant nodene vil ikke denne nettverksmodellen fungere. Dermed er det kun ansatte i en virksomhet som kan få tilgang til det.

Du tenker kanskje, hvordan er dette desentralisert da? Vel, det er ikke teknisk, uansett. En privat blokkjede er ikke fullstendig desentralisert som offentlige blokkjedeplattformer. Det er mer en delvis desentralisert situasjon.

På private blockchain-plattformer får du imidlertid regler som andre plattformer ikke har. Så alle nodene må følge visse regler for å sikre et selskaps riktig flyt.

Det er mange kontroverser med private blockchain-plattformer også. I utgangspunktet tror folk at de styrende myndighetene kan overstyre en transaksjon hvis de finner det passende. Men det er høyst usannsynlig.

Siden bedrifter trenger personvern, synes private blockchain-brukssaker å passe perfekt i dette tilfellet. Uten riktig personvern kan konkurrentene deres komme inn på plattformene og lekke verdifull informasjon til pressen.

Dette kan på lang sikt påvirke merkeverdien i stor grad. Så i visse tilfeller trenger selskaper personvern sterkt.

Private Blockchain: Beste funksjoner

 Høy effektivitet

 • Selv om offentlig blokkjede kom først, har de en tendens til å mangle ineffektivitet. Hvorfor? Vel, det er fordi de introduserer alle til nettverket. Som et resultat, når flere prøver å bruke funksjonene, tar det opp mye ressurser som plattformene ikke kan sikkerhetskopiere.
 • Dermed bremses den raskt. På den annen side tillater privat blokkjede bare en håndfull personer i nettverket. I mange tilfeller har de til og med visse oppgaver å fullføre. Så det er ingen måte de kan ta opp ekstra ressurser og bremse plattformen.
 • For å gjøre dette bruker private blokkjeder miljøvennlige konsensusprotokoller for å komme til enighet.
 • La oss sjekke ut den neste funksjonen i denne sammenligningsguiden for privat vs offentlig blokkjede.

Fullt personvern

 • I motsetning til offentlige blokkjedeplattformer, har private blokkjedeløsninger en tendens til å fokusere på personvernhensyn. Hvis du ser etter en teknologi som kan tilby det høyeste nivået av personvern for bedriften din, er dette perfekt for det.
 • Det kan virke litt over kanten, men det er sannheten. Bedrifter håndterer alltid sikkerhetsrelaterte personvernproblemer. Mer så, de håndterer også slik sensitiv informasjon på daglig basis. Hvis til og med en av dem blir lekket, kan det bety et massivt tap for selskapet.
 • Derfor er det nødvendig for en bedrift å bruke et nettverk som kan sikre denne informasjonen. Og det er her private blokkjeder kommer inn i bildet.

Styrke bedrifter

 • Private blokkjedeløsninger jobber for å styrke bedriftene som helhet i stedet for individuelle ansatte. I virkeligheten trenger bedrifter god teknologi for å sikkerhetskopiere prosessene sine. Dessuten er disse løsningene hovedsakelig for de interne systemene til en bedrift. Dette er en av de beste brukssakene til den private blokkjeden.
 • Siden de er svært i stand til å sikkerhetskopiere selskapene og tilby sikkerhet, er det nødvendig at du begynner å implementere dine egne blokkjedeløsninger basert på dette.

Stabilitet

 • Private blokkjedeløsninger er stabile, og du vil få den tryggheten du ønsker fra dem. I utgangspunktet, i hver blockchain-plattform, må du betale en viss avgift for å fullføre en transaksjon. Men på offentlige plattformer kan avgiften øke i stor grad på grunn av presset fra noder som ber om transaksjoner.
 • Når det er for mange transaksjonsforespørsler, tar det tid å fullføre dem. Mer så, ettersom tiden øker, øker avgiften drastisk. Men ikke i private blockchain-plattformer. Siden bare en håndfull mennesker kan be om transaksjoner, er det ingen form for forsinkelser.

Hvorfor bruke dette?

Lave avgifter

I private blockchain-plattformer er transaksjonsgebyrene ekstremt lave. I motsetning til offentlige blokkjedeplattformer, øker ikke transaksjonsgebyret basert på antall forespørsler. Så uansett hvor mange som ber om en transaksjon, vil gebyrene alltid være lave og nøyaktige.

Dermed er det ingen skjulte kostnader i det hele tatt.

Sparer penger

I virkeligheten sparer privat blokkjede mye penger. Å vedlikeholde en privat blokkjede er ganske enkelt sammenlignet med offentlige blokkjeder. Private blokkjedeplattformer tar kun opp noen få ressurser. Men på den annen side tar offentlig blokkjede mye for å støtte plattformenes enorme folkemengde. Dermed sparer det på sikt mye penger.

Men det betyr ikke at det er veldig billig eller noe.

Uansett, la oss se den neste i denne private vs offentlige blokkjede-guiden.

Ingen ulovlig aktivitet

Som du allerede vet, har private blockchain-plattformer autentiseringsprosesser før du kan logge på nettverket. Det denne prosessen gjør er å filtrere alle inntrengere som prøver å komme inn i systemet.

Jeg har allerede fortalt deg at offentlige blokkjedeløsninger har en bitter fortid med tilknytning til kriminelle aktiviteter. I et bedriftsmiljø er det åpenbart ikke noe du ønsker.

Dermed er det bare verifiserte personer som kommer inn i systemet, og blir kvitt alle ulovlige aktiviteter.

La oss se hovedsammenligningen nå i denne private vs offentlige blokkjede-guiden.

Forskrifter

Hvis du ser etter den perfekte teknologien for bedriftsbedriften din, kan privat blokkjede være det rette valget. Hvorfor? Vel, i bedrifter må du følge mange regler og forskrifter. Og hvis du ikke følger dem deretter, er det visse konsekvenser.

I en privat blokkjede er teorien ganske lik. I virkeligheten lar det deg skissere alle reglene, og dine ansatte må følge det.

Offentlig vs privat blokkjede: Den ultimate sammenligningen

Autoritet

I en offentlig blokkjede får du ekte desentralisering. Dette er noe som er ganske fraværende i private blokkjedenettverk. Ettersom alle har en kopi av hovedboken, skaper det også en distribuert natur.

På den annen side har privat blokkjede en stor autoritet som ser over systemet.

Du tenker kanskje, hvordan er dette desentralisert da? Vel, det er ikke teknisk, uansett. En privat blokkjede er ikke fullstendig desentralisert som offentlige blokkjedeplattformer. Det er mer en delvis desentralisert situasjon.

Det er her offentlig og privat blokkjede ser ut til å skille seg på en mindre måte. Selv om private blokkjeder kan være delvis desentralisert, fungerer det fortsatt best for bedriftsmiljøet.

Adgang

I en privat blokkjede har bare en enkelt organisasjon autoritet over nettverket. Så det betyr at det ikke er åpent for publikum å bli med.

I realiteten vil alle de private blokkjedeløsningene ha en form for autorisasjonsordning for å identifisere hvem som går inn på plattformen. Dermed er det kun utvalgte medlemmer som har tilgang til nettverket.

På den annen side, i et offentlig blokkjedenettverk, kan hvem som helst bli med når de vil. I utgangspunktet er det ingen begrensninger når det gjelder deltakelse. Mer så, hvem som helst kan se hovedboken og ta del i konsensusprosessen.

La oss se det neste sammenligningspunktet i denne guiden for private blokkjede vs offentlige blokkjeder.

Transaksjonskostnad

Offentlige blokkjedeplattformer har en tendens til å ha høyere transaksjonskostnader sammenlignet med private blokkjedeplattformer. I virkeligheten reduserer det enorme antallet noder på plattformene ytelsen. Og som et resultat tar det mye tid å behandle forespørslene. Dermed stiger prisene drastisk.

På den annen side, i private blockchain-plattformer, er transaksjonsgebyrene ekstremt lave. I motsetning til offentlige blokkjedeplattformer, øker ikke transaksjonsgebyret basert på antall forespørsler. Så uansett hvor mange som ber om en transaksjon, vil gebyrene alltid være lave og nøyaktige.

Uansett, sjekk ut neste punkt i denne offentlige vs private blokkjedeguiden.

Konsensus

I en offentlig blokkjede har noder ingen begrensninger for å bli med i konsensusprosessen. Som et resultat står alle fritt til å delta og få fordelene med plattformen.

På den annen side bestemmer privat blokkjede på forhånd hvem som kan slutte seg til konsensus og hvem som ikke kan. Som et resultat vil mange noder egentlig ikke delta i prosessen i det hele tatt.

Transaksjonshastighet

For sammenligning av privat blokkjede vs offentlig blokkjede, kan vi ta en titt på transaksjonshastighetene deres. I virkeligheten, inntil et visst punkt, kan begge plattformene utføre ganske det samme. Men etter det bestemte punktet varierer transaksjonshastigheten drastisk.

Vanligvis, i en offentlig blokkjede, kan hvem som helst be om en transaksjon. Så når det er for mange forespørsler på nettverket, bremser nettverket relativt ned med transaksjonshastigheten. Da kan det ta mye tid å behandle en transaksjon.

Men ikke i private blockchain-plattformer. Her kan kun en håndfull noder delta i transaksjonsprosessen. Så hastigheten forblir alltid den samme.

Data håndtering

La oss se datahåndteringen av disse to teknologiene for sammenligning av privat blokkjede vs offentlig blokkjede. I en offentlig blokkjede kan hvem som helst lese og skrive på hovedboken. Men du kan ikke endre den når den først er på hovedboken.

Men i en privat blokkjede kan bare en enkelt organisasjon lese og skrive på hovedboken. Mer så, bare en håndfull noder kan skrive på hovedboken. I noen tilfeller kan de til og med slette en blokkering også.

Det er mer en lignende situasjon for både offentlige og private blokkjedeeksempler.

Effektivitet

Dette er det siste punktet i den offentlige vs private blokkjedeguiden. I virkeligheten er offentlig blokkjede mindre effektiv sammenlignet med private blokkjedeplattformer. Hvordan? Vel, offentlige blokkjedeplattformer håndterer skalerbarhetsproblemer, og de bremser ned når det er for mange noder på plattformen.

På den annen side har privat blokkjede bare en håndfull noder på plattformen. Så de forblir alltid effektive uansett hva.

Uforanderlighet

Det offentlige blokkjedenettverket er fullstendig uforanderlig. Men hva betyr det? Vel, det betyr at når en blokk kommer på kjeden, er det ingen måte å endre den eller slette den. Så det sørger for at ingen bare kan endre en viss blokk kan få fordeler fra andre.

På den annen side er private blokkjeder delvis uforanderlige. I visse tilfeller kan myndighetene slette en bestemt blokk hvis de synes det passer.

Det er her sammenligning mellom privat blokkjede og offentlig blokkjede er mest forskjellig.

Offentlig vs privat blokkjede: sammenligningstabellen

 Offentlig blokkjedePrivat blokkjede
AdgangHvem som helstEnkel organisasjon
AutoritetDesentralisertDelvis desentralisert
TransaksjonshastighetSakteRask
KonsensusTillatelsesløsTillatelse
TransaksjonskostnadHøyLav
Data håndteringLese- og skrivetilgang for alleLese- og skrivetilgang for én enkelt organisasjon
UforanderlighetFullDelvis
EffektivitetLavHøy

Slutten

Vi har nådd sluttpunktet i sammenligningsguiden for offentlig vs privat blokkjede. Som du kan se, er det mange forskjeller i begge teknologiene. I virkeligheten er både offentlig og privat blokkjede egnet for bedrifters miljø hvis du kan ta de funksjonene du ønsker.

Men til syvende og sist er avgjørelsen helt opp til deg. Forhåpentligvis vil denne veiledningen hjelpe deg med å velge den perfekte for virksomheten din.

What is GEEK

Buddha Community

Cesar Hamill

Cesar Hamill

1641905880

Hva er forskjellen mellom offentlig og privat blokkjede?

I dette innlegget vil vi grave dypere og forstå funksjonene og sammenligne offentlig vs privat blokkjede.

Siden begynnelsen av blokkjedeteknologien har folk diskutert om offentlig vs privat blokkjede. I et bedriftsmiljø er det faktisk veldig viktig å vite de store forskjellene mellom disse to. I utgangspunktet spiller offentlige og private blokkjedeeksempler en stor rolle i selskapene som leter etter den perfekte blokkjedetypen for sine løsninger.

Men hvordan? Vel, hvis du ikke kan identifisere hvordan disse er forskjellige og velger feil plattform, vil ikke løsningen din fungere. Imidlertid forvirrer mange mennesker dem i disse dager.

Det er derfor for å hjelpe deg, vi skal fokusere på offentlig vs privat blokkjede i dag. Etter å ha kjent likhetene og forskjellene deres, kan du enkelt velge den som passer for dine behov.

Hva er Public Blockchain?

Et offentlig blokkjedenettverk er et blokkjedenettverk hvor alle kan bli med når de vil. I utgangspunktet er det ingen begrensninger når det gjelder deltakelse. Mer så, hvem som helst kan se hovedboken og ta del i konsensusprosessen.

For eksempel er Ethereum et av eksemplene på offentlige blokkjedeplattformer.

Så hvis du vil ha et fullstendig desentralisert nettverkssystem, er offentlig blokkjede veien å gå. Det kan imidlertid bli litt problematisk når du prøver å inkorporere et offentlig blokkjedenettverk med blokkjedeprosessen for bedrifter.

Uansett, det offentlige blokkjedenettverket var den første blokkjedetypen noensinne i revolusjonen. Faktisk var det Bitcoin som la grunnlaget for blockchain-teknologier.

Når folk begynte å se de underliggende teknologiske fordelene, begynte de å utvikle andre blokkjedevarianter for å bli kvitt alle problemene.

Det beste med offentlige blokkjedeselskaper er at de sørger for at alle deltakerne har like rettigheter uansett.

Folk kan bli med og delta i konsensus, handle med sine jevnaldrende som de vil.

Offentlige blokkjedeselskaper sørger for at denne teknologien tilbyr det høyeste sikkerhetsnivået. Mer så, det er noe du ikke vil se i en privat blokkjede.

Alle kan også se hovedboken, og dermed opprettholde åpenhet til enhver tid.

Imidlertid kommer offentlige blokkjedeeksempler også med sin del av feilene. I virkeligheten er disse plattformene tregere enn vanlig. Videre kan det tiltrekke seg ondsinnede personer som bruker plattformen for ulovlige aktiviteter på grunn av den anonyme naturen.

La oss sjekke ut de beste funksjonene til offentlig blokkjede i denne guiden for offentlig blokkjede vs privat blokkjede.

Beste egenskaper

Høy sikkerhet

 • Offentlige blokkjedeselskaper designer alltid hver enkelt plattform på en måte som tilbyr full sikkerhet. I virkeligheten håndterer bedrifter og organisasjoner online hacks hver eneste dag. Det blir en stor hindring etter hvert som tiden går.
 • Videre forårsaker det milliarder og milliarder av dollartap hvert år.
 • Men med alle sikkerhetsprotokollene til en offentlig blokkjede kan de enkelt stoppe alle hackingsproblemene de står overfor. Dessuten kan de endelig sikre sann verdi eller bedre datakvalitet for ethvert prosjekt.
 • Sikkerhetsprotokollene kan variere avhengig av plattformen, men jeg kan trygt si at offentlige blokkjeder er mer eller mindre robuste.

Åpent miljø

 • Som du allerede vet, er den offentlige blokkjeden åpen for alle, akkurat som navnet. Så uansett hvor du bor, kan du logge på disse plattformene. Du trenger bare en god internettforbindelse og en datamaskin.
 • Så du vil alltid nyte alle fordelene som kommer fra blockchain-teknologi. Dessuten kan du bruke den til å handle i et trygt miljø. Du kan også tjene penger på gruvedrift. Imidlertid tilbyr ikke alle offentlige plattformer gruvefunksjoner.
 • La oss sjekke ut den neste funksjonen i denne guiden for offentlig blokkjede vs privat blokkjede.

 Anonym natur

 • Dette er faktisk en av de beste funksjonene til offentlige blokkjeder som de fleste brukere elsker. I utgangspunktet er her alle anonyme. Faktisk vil du ikke bruke ditt virkelige navn eller ekte identitet her. Alt ville forbli skjult, og ingen kan spore deg basert på det.
 • Siden det er et offentlig eiendom, er denne funksjonen hovedsakelig for sikkerheten til ens eiendeler. Imidlertid brukte folk det også av ulovlige årsaker. Mange kriminelle har en tendens til å bruke bitcoin for å betale for ulovlige aktiviteter på det mørke nettet. Dette er også en av ulempene med den offentlige blokkjeden.
 • Men ikke døm den basert på dens dårlige fortid. Folk kan bruke hvilken som helst ny teknologi til dårlige og gode formål. Dermed bør den ikke reflektere over offentlig blokkjedeteknologi på noen måte.

Ingen forskrifter

 • I virkeligheten har ikke offentlig blokkjede noen forskrifter som nodene må følge. Så det er ingen grense for hvordan man kan bruke denne plattformen for å forbedre seg. Hovedproblemet er imidlertid at bedrifter ikke kan jobbe i et ikke-regulert miljø.
 • Hvorfor? Vel, det er fordi uten forskrifter er det vanskelig å følge alle behovene et prosjekt kan trenge. Derfor vil jeg anbefale å bruke offentlige nettverk på forbrukerplattformer. Det betyr at du ikke skal bruke det som et internt nettverkssystem og bruke det som et eksternt. Dette er også en av ulempene med den offentlige blokkjeden.

 Hvorfor bruke dette?

Ekte desentralisering

I en offentlig blokkjede får du ekte desentralisering. Dette er noe som er ganske fraværende i private blokkjedenettverk. Ettersom alle har en kopi av hovedboken, skaper det også en distribuert natur.

I utgangspunktet, i denne typen blokkjede, er det ikke en sentralisert enhet. Dermed ligger ansvaret for å vedlikeholde nettverket utelukkende på nodene. Med hjelp fra en konsensusalgoritme oppdaterer de hovedboken, og fremmer rettferdighet.

Videre sørger begge disse funksjonene for at det alltid er et desentralisert miljø i systemet.

Uansett, la oss sjekke ut den neste i denne guiden for offentlig blokkjede vs privat blokkjede.

Full åpenhet

Vel, ingenting kan sammenlignes med en fullstendig gjennomsiktig plattform med noe annet. I utgangspunktet pleier de offentlige blokkjedeselskapene å designe plattformene slik at de er fullstendig gjennomsiktige for alle på hovedboken.

Det betyr at du kan se hovedboken når du vil. Så det er ikke rom for korrupsjon eller uoverensstemmelser. Uansett, alle må opprettholde hovedboken og delta i konsensus.

Uforanderlighet

Det offentlige blokkjedenettverket er fullstendig uforanderlig. Men hva betyr det? Vel, det betyr at når en blokk kommer på kjeden, er det ingen måte å endre den eller slette den. Så det sørger for at ingen bare kan endre en viss blokk kan få fordeler fra andre.

I virkeligheten tar hver enkelt organisasjon seg med endringsspørsmål. Enten det skjer offline eller online. Det beste er at hash- funksjonene fungerer som en sikkerhetsprotokoll.

Derfor, når en person prøver å endre blokkene, vil han/hun lage en annen kjede som skiller seg fra den opprinnelige kjeden. Dermed kanselleres endringene deres.

Uansett, la oss sjekke ut privat blokkjede neste i denne offentlige blokkjede vs privat blokkjede-guide.

Full User Empowerment

Vanligvis, i ethvert nettverk, må brukeren følge mange regler og forskrifter. I mange tilfeller er reglene kanskje ikke engang rettferdige. Men ikke i offentlige blokkjedenettverk. Her er alle brukerne bemyndiget siden det ikke er noen sentral myndighet til å se over hver eneste bevegelse.

Disse plattformene er også åpne for publikum, så ingen selskaper kan stoppe deg fra å laste ned nodene og bli med i konsensus.

Dette er noe du ikke vil se i private blockchain-plattformer. Mer så, hvis du sjekker privat blokkjede, vil du se at brukerne ikke kan nyte full frihet.

Hva er privat blokkjede?

La oss se hva en privat blokkjede er før vi går videre til den fullstendige sammenligningen. En privat blokkjede er en spesiell type blokkjedeteknologi der bare en enkelt organisasjon har autoritet over nettverket. Så det betyr at det ikke er åpent for publikum å bli med.

I realiteten vil alle de private blokkjedeløsningene ha en form for autorisasjonsordning for identitet som kommer inn på plattformen. I utgangspunktet utvikler private blokkjedeløsninger disse plattformene for det interne nettverkssystemet til et selskap.

Derfor trenger du tillit for å bruke denne plattformen. Uten tillit blant nodene vil ikke denne nettverksmodellen fungere. Dermed er det kun ansatte i en virksomhet som kan få tilgang til det.

Du tenker kanskje, hvordan er dette desentralisert da? Vel, det er ikke teknisk, uansett. En privat blokkjede er ikke fullstendig desentralisert som offentlige blokkjedeplattformer. Det er mer en delvis desentralisert situasjon.

På private blockchain-plattformer får du imidlertid regler som andre plattformer ikke har. Så alle nodene må følge visse regler for å sikre et selskaps riktig flyt.

Det er mange kontroverser med private blockchain-plattformer også. I utgangspunktet tror folk at de styrende myndighetene kan overstyre en transaksjon hvis de finner det passende. Men det er høyst usannsynlig.

Siden bedrifter trenger personvern, synes private blockchain-brukssaker å passe perfekt i dette tilfellet. Uten riktig personvern kan konkurrentene deres komme inn på plattformene og lekke verdifull informasjon til pressen.

Dette kan på lang sikt påvirke merkeverdien i stor grad. Så i visse tilfeller trenger selskaper personvern sterkt.

Private Blockchain: Beste funksjoner

 Høy effektivitet

 • Selv om offentlig blokkjede kom først, har de en tendens til å mangle ineffektivitet. Hvorfor? Vel, det er fordi de introduserer alle til nettverket. Som et resultat, når flere prøver å bruke funksjonene, tar det opp mye ressurser som plattformene ikke kan sikkerhetskopiere.
 • Dermed bremses den raskt. På den annen side tillater privat blokkjede bare en håndfull personer i nettverket. I mange tilfeller har de til og med visse oppgaver å fullføre. Så det er ingen måte de kan ta opp ekstra ressurser og bremse plattformen.
 • For å gjøre dette bruker private blokkjeder miljøvennlige konsensusprotokoller for å komme til enighet.
 • La oss sjekke ut den neste funksjonen i denne sammenligningsguiden for privat vs offentlig blokkjede.

Fullt personvern

 • I motsetning til offentlige blokkjedeplattformer, har private blokkjedeløsninger en tendens til å fokusere på personvernhensyn. Hvis du ser etter en teknologi som kan tilby det høyeste nivået av personvern for bedriften din, er dette perfekt for det.
 • Det kan virke litt over kanten, men det er sannheten. Bedrifter håndterer alltid sikkerhetsrelaterte personvernproblemer. Mer så, de håndterer også slik sensitiv informasjon på daglig basis. Hvis til og med en av dem blir lekket, kan det bety et massivt tap for selskapet.
 • Derfor er det nødvendig for en bedrift å bruke et nettverk som kan sikre denne informasjonen. Og det er her private blokkjeder kommer inn i bildet.

Styrke bedrifter

 • Private blokkjedeløsninger jobber for å styrke bedriftene som helhet i stedet for individuelle ansatte. I virkeligheten trenger bedrifter god teknologi for å sikkerhetskopiere prosessene sine. Dessuten er disse løsningene hovedsakelig for de interne systemene til en bedrift. Dette er en av de beste brukssakene til den private blokkjeden.
 • Siden de er svært i stand til å sikkerhetskopiere selskapene og tilby sikkerhet, er det nødvendig at du begynner å implementere dine egne blokkjedeløsninger basert på dette.

Stabilitet

 • Private blokkjedeløsninger er stabile, og du vil få den tryggheten du ønsker fra dem. I utgangspunktet, i hver blockchain-plattform, må du betale en viss avgift for å fullføre en transaksjon. Men på offentlige plattformer kan avgiften øke i stor grad på grunn av presset fra noder som ber om transaksjoner.
 • Når det er for mange transaksjonsforespørsler, tar det tid å fullføre dem. Mer så, ettersom tiden øker, øker avgiften drastisk. Men ikke i private blockchain-plattformer. Siden bare en håndfull mennesker kan be om transaksjoner, er det ingen form for forsinkelser.

Hvorfor bruke dette?

Lave avgifter

I private blockchain-plattformer er transaksjonsgebyrene ekstremt lave. I motsetning til offentlige blokkjedeplattformer, øker ikke transaksjonsgebyret basert på antall forespørsler. Så uansett hvor mange som ber om en transaksjon, vil gebyrene alltid være lave og nøyaktige.

Dermed er det ingen skjulte kostnader i det hele tatt.

Sparer penger

I virkeligheten sparer privat blokkjede mye penger. Å vedlikeholde en privat blokkjede er ganske enkelt sammenlignet med offentlige blokkjeder. Private blokkjedeplattformer tar kun opp noen få ressurser. Men på den annen side tar offentlig blokkjede mye for å støtte plattformenes enorme folkemengde. Dermed sparer det på sikt mye penger.

Men det betyr ikke at det er veldig billig eller noe.

Uansett, la oss se den neste i denne private vs offentlige blokkjede-guiden.

Ingen ulovlig aktivitet

Som du allerede vet, har private blockchain-plattformer autentiseringsprosesser før du kan logge på nettverket. Det denne prosessen gjør er å filtrere alle inntrengere som prøver å komme inn i systemet.

Jeg har allerede fortalt deg at offentlige blokkjedeløsninger har en bitter fortid med tilknytning til kriminelle aktiviteter. I et bedriftsmiljø er det åpenbart ikke noe du ønsker.

Dermed er det bare verifiserte personer som kommer inn i systemet, og blir kvitt alle ulovlige aktiviteter.

La oss se hovedsammenligningen nå i denne private vs offentlige blokkjede-guiden.

Forskrifter

Hvis du ser etter den perfekte teknologien for bedriftsbedriften din, kan privat blokkjede være det rette valget. Hvorfor? Vel, i bedrifter må du følge mange regler og forskrifter. Og hvis du ikke følger dem deretter, er det visse konsekvenser.

I en privat blokkjede er teorien ganske lik. I virkeligheten lar det deg skissere alle reglene, og dine ansatte må følge det.

Offentlig vs privat blokkjede: Den ultimate sammenligningen

Autoritet

I en offentlig blokkjede får du ekte desentralisering. Dette er noe som er ganske fraværende i private blokkjedenettverk. Ettersom alle har en kopi av hovedboken, skaper det også en distribuert natur.

På den annen side har privat blokkjede en stor autoritet som ser over systemet.

Du tenker kanskje, hvordan er dette desentralisert da? Vel, det er ikke teknisk, uansett. En privat blokkjede er ikke fullstendig desentralisert som offentlige blokkjedeplattformer. Det er mer en delvis desentralisert situasjon.

Det er her offentlig og privat blokkjede ser ut til å skille seg på en mindre måte. Selv om private blokkjeder kan være delvis desentralisert, fungerer det fortsatt best for bedriftsmiljøet.

Adgang

I en privat blokkjede har bare en enkelt organisasjon autoritet over nettverket. Så det betyr at det ikke er åpent for publikum å bli med.

I realiteten vil alle de private blokkjedeløsningene ha en form for autorisasjonsordning for å identifisere hvem som går inn på plattformen. Dermed er det kun utvalgte medlemmer som har tilgang til nettverket.

På den annen side, i et offentlig blokkjedenettverk, kan hvem som helst bli med når de vil. I utgangspunktet er det ingen begrensninger når det gjelder deltakelse. Mer så, hvem som helst kan se hovedboken og ta del i konsensusprosessen.

La oss se det neste sammenligningspunktet i denne guiden for private blokkjede vs offentlige blokkjeder.

Transaksjonskostnad

Offentlige blokkjedeplattformer har en tendens til å ha høyere transaksjonskostnader sammenlignet med private blokkjedeplattformer. I virkeligheten reduserer det enorme antallet noder på plattformene ytelsen. Og som et resultat tar det mye tid å behandle forespørslene. Dermed stiger prisene drastisk.

På den annen side, i private blockchain-plattformer, er transaksjonsgebyrene ekstremt lave. I motsetning til offentlige blokkjedeplattformer, øker ikke transaksjonsgebyret basert på antall forespørsler. Så uansett hvor mange som ber om en transaksjon, vil gebyrene alltid være lave og nøyaktige.

Uansett, sjekk ut neste punkt i denne offentlige vs private blokkjedeguiden.

Konsensus

I en offentlig blokkjede har noder ingen begrensninger for å bli med i konsensusprosessen. Som et resultat står alle fritt til å delta og få fordelene med plattformen.

På den annen side bestemmer privat blokkjede på forhånd hvem som kan slutte seg til konsensus og hvem som ikke kan. Som et resultat vil mange noder egentlig ikke delta i prosessen i det hele tatt.

Transaksjonshastighet

For sammenligning av privat blokkjede vs offentlig blokkjede, kan vi ta en titt på transaksjonshastighetene deres. I virkeligheten, inntil et visst punkt, kan begge plattformene utføre ganske det samme. Men etter det bestemte punktet varierer transaksjonshastigheten drastisk.

Vanligvis, i en offentlig blokkjede, kan hvem som helst be om en transaksjon. Så når det er for mange forespørsler på nettverket, bremser nettverket relativt ned med transaksjonshastigheten. Da kan det ta mye tid å behandle en transaksjon.

Men ikke i private blockchain-plattformer. Her kan kun en håndfull noder delta i transaksjonsprosessen. Så hastigheten forblir alltid den samme.

Data håndtering

La oss se datahåndteringen av disse to teknologiene for sammenligning av privat blokkjede vs offentlig blokkjede. I en offentlig blokkjede kan hvem som helst lese og skrive på hovedboken. Men du kan ikke endre den når den først er på hovedboken.

Men i en privat blokkjede kan bare en enkelt organisasjon lese og skrive på hovedboken. Mer så, bare en håndfull noder kan skrive på hovedboken. I noen tilfeller kan de til og med slette en blokkering også.

Det er mer en lignende situasjon for både offentlige og private blokkjedeeksempler.

Effektivitet

Dette er det siste punktet i den offentlige vs private blokkjedeguiden. I virkeligheten er offentlig blokkjede mindre effektiv sammenlignet med private blokkjedeplattformer. Hvordan? Vel, offentlige blokkjedeplattformer håndterer skalerbarhetsproblemer, og de bremser ned når det er for mange noder på plattformen.

På den annen side har privat blokkjede bare en håndfull noder på plattformen. Så de forblir alltid effektive uansett hva.

Uforanderlighet

Det offentlige blokkjedenettverket er fullstendig uforanderlig. Men hva betyr det? Vel, det betyr at når en blokk kommer på kjeden, er det ingen måte å endre den eller slette den. Så det sørger for at ingen bare kan endre en viss blokk kan få fordeler fra andre.

På den annen side er private blokkjeder delvis uforanderlige. I visse tilfeller kan myndighetene slette en bestemt blokk hvis de synes det passer.

Det er her sammenligning mellom privat blokkjede og offentlig blokkjede er mest forskjellig.

Offentlig vs privat blokkjede: sammenligningstabellen

 Offentlig blokkjedePrivat blokkjede
AdgangHvem som helstEnkel organisasjon
AutoritetDesentralisertDelvis desentralisert
TransaksjonshastighetSakteRask
KonsensusTillatelsesløsTillatelse
TransaksjonskostnadHøyLav
Data håndteringLese- og skrivetilgang for alleLese- og skrivetilgang for én enkelt organisasjon
UforanderlighetFullDelvis
EffektivitetLavHøy

Slutten

Vi har nådd sluttpunktet i sammenligningsguiden for offentlig vs privat blokkjede. Som du kan se, er det mange forskjeller i begge teknologiene. I virkeligheten er både offentlig og privat blokkjede egnet for bedrifters miljø hvis du kan ta de funksjonene du ønsker.

Men til syvende og sist er avgjørelsen helt opp til deg. Forhåpentligvis vil denne veiledningen hjelpe deg med å velge den perfekte for virksomheten din.

Hva er forskjellen mellom blokkjede vs relasjonsdatabase?

I dette innlegget lærer du Hva er forskjellen mellom Blockchain vs. Relational Database? Hva er riktig for din søknad?

Blockchain-teknologi er et av underverkene i verden akkurat nå. Men hva er det som er så sprøtt med et hovedboksystem? Kan ikke de tidligere databasemodellene løse alle problemene allerede? For å svare på alle spørsmålene dine, bringer vi sammenligningen av blockchain vs relasjonsdatabase.

Både relasjonsdatabase og blokkjede er perfekt i stand til å håndtere oppgavene til bedriftsbedrifter. Rett etter utviklingen av blockchain blir verden gal av det. Men hvis relasjonsdatabasen er perfekt egnet for jobben, hvorfor trenger vi blokkjede? Sannheten er at selv om relasjonsdatabaser kan tilby god verdi, faller den fortsatt bak i mange kategorier sammenlignet med blockchain.

Siden begge disse hovedbokmodellene er ekstremt populære, og noen av dere kan være skeptiske til om blockchain er verdig nok til å erstatte denne allerede eksisterende modellen. Vi skal sjekke ut akkurat det.

Hva er Blockchain-teknologi?

I blokkjede vs relasjonsdatabasen må du vite om begge teknologiene før du finner ut hvordan de er forskjellige. Det er derfor vi gir en kort forklaring på blokkjedeteknologi først.

Så, hva er blockchain-teknologi? Vel, det er et reskontrosystem som er desentralisert og distribuert. Dessuten tilbyr den også dataintegritet, åpenhet og så videre.

Enkelt sagt vil blokkjede være koblet sammen i et kjedelignende format. Det betyr at alle data i hovedboken vil få en kjedelignende struktur. Så bare forestill deg strukturen til blokker som er koblet sammen.

Videre vil en blokk bli knyttet til forrige og etter blokker. Som et resultat lager alle blokkene en kjede av blokker, dermed navnet.

Mer så vil hver enkelt blokk i hovedboken ha data eller informasjon om transaksjonen. Så, hva med sikkerheten til disse transaksjonsdataene? Vel, hver enkelt blokk vil være kryptografisk kryptert. En annen kul ting med blockchain er at den vil ha en kryptografisk Hash-ID som ingen kan reversere.

Du tenker kanskje på blockchain som en database som bare lagrer informasjon. Forskjellen er imidlertid enorm. I virkeligheten er begge ganske forskjellige, og vi kommer snart inn på det i sammenligningen av blokkjede vs relasjonsdatabase.

Blockchain er som standard uforanderlig. Så det betyr at ingen kan endre noen form for data overhodet. Dermed kan all informasjon som kommer inn i systemet én gang aldri endres eller slettes. Som et resultat vil den forbli i hovedboken for alltid.

Det er også en peer-to-peer-forbindelse, så det ville ikke være noen sentral styringsmyndighet som kan spionere på deg eller informasjonen din. Det er derfor blockchain anses som en teknologi for brukerne, ikke de styrende myndighetene.

Hvordan virker det?

Nå som du vet hva blokkjede er i denne sammenligningsguiden for blokkjede vs relasjonsdatabaser, er det på tide at du vet hvordan det fungerer. Men før vi begynner, la meg fjerne noen av begrepene for å hjelpe deg å forstå teknologien bedre.

Reskontrosystemet inneholder all informasjon eller endringer som skjer i systemet. Videre kalles alle dataendringene i systemet "transaksjoner". I de tidlige dagene av adopsjonen trodde alle at blockchain kun er egnet for transaksjoner med kryptovalutaer. Scenariene har imidlertid endret seg totalt. Nå kan det handle mye mer, og det er fortsatt i utvikling.

Uansett, alle brukerne på systemet er noder, og de får en kopi av reskontrosystemet. I virkeligheten kan blokkjedeteknologier avvike fra hverandre, og noder kan kommunisere med hverandre ved hjelp av ulike metoder.

Prosessen

For å få det til å fungere, først og fremst vil en node be om en transaksjon. For å utføre og motta transaksjoner trenger du to nøkler – private og offentlige nøkler. Med den offentlige nøkkelen kan en annen node finne deg på nettverket, og med den private nøkkelen kan du signere en transaksjon.

Etter transaksjonsforespørselen opprettes en blokk som inneholder all informasjonen. Men all informasjonen er kryptert for å unngå sikkerhetsfeil.

Etter det blir den kringkastet gjennom hele systemet til alle andre noder som kan delta i verifiseringen. Og for å fullføre det, må andre noder stemme eller komme til enighet om at transaksjonen virkelig er gyldig.

I tillegg, for å komme til enighet, vil de bruke konsensusalgoritmer. I virkeligheten finnes det ulike algoritmer som kan hjelpe nodene til å komme til enighet.

Så, etter at nodene erklærer transaksjonen som gyldig, vil den bli utført og få en plass i hovedboken.

Hva er fordelene med Blockchain?

Alle som ønsker å bruke teknologien må lære om hvordan teknologien virkelig tilbyr. Hvordan ville du ellers vite om denne teknologien er verdt det eller ikke? Derfor har vi samlet de beste fordelene med denne teknologien. La oss ta en titt.

Bedre åpenhet

Åpenhet er et stort problem når det kommer til sentraliserte systemer. Gjennom flere tiår har organisasjoner forsøkt å gjøre systemet mer transparent og kvitte seg med all korrupsjon. Men sentraliseringen av nettverkene kan ikke gjøre det 100% gjennomsiktig.

Men med blockchain er det relativt lettere å oppnå full åpenhet. I virkeligheten trenger ikke teknologien i seg selv noen sentralisert kraft. Som et resultat er alt åpent for alle brukere å se. Selv om det er private blokkjeder, kan nodene i systemet også se mye informasjon.

Dessuten validerer jevnaldrende hver transaksjon, så det er ingen måte noen kan endre verdien som de vil.

La oss sjekke ut den neste fordelen i vår sammenligningsguide for blokkjede vs relasjonsdatabaser.

Forbedret sikkerhet

Blockchain kommer med en haug med sikkerhet sammenlignet med tradisjonelle journalføringsteknologier. Som du allerede vet, må alle transaksjoner på systemet følge konsensusreglene. Så, etter full verifisering, kommer den på hovedboken. Dessuten er hver enkelt blokk kryptert med en unik hash.

Alle som prøver å endre verdien i transaksjonen vil tydeligvis også endre Hash ID. Dermed vil blokken da skille seg fra den opprinnelige kjeden og bli ugyldig. Dessuten tilbyr blokkjeder andre lag med sikkerhet på alle sårbare punkter, for eksempel ekstra sikkerhetsprotokoller i autorisasjonsprosessen og så videre.

La oss sjekke ut den neste fordelen i vår sammenligningsguide for relasjonsdatabase vs blockchain.

Desentralisering

I virkeligheten er blokkjede som standard desentralisert. Men hvordan? Hvordan fungerer det uten noen styringsmyndighet? Vel, jevnaldrende jobber faktisk sammen for å danne strukturen til systemet. De skal føre reskontro, og de skal sørge for at alle får samme behandling.

Som et resultat er det ikke noe tilfelle av korrupsjon, og det er ingen eneste dyktige brukere som kan kontrollere alle. Selv om det er en viss privat og tillatt blokkjede (Hyperledger, Corda, Enterprise Ethereum, Quorum, Ripple) som kanskje ikke virker helt desentralisert. Men de tilbyr også andre metoder som kan bidra til å nå et desentralisert miljø.

Reduserte kostnader

Å administrere og forbedre eldre systemer krever mye penger og ressurser. Dessuten er systemene pengehuller. Uansett hvor mye du bruker, kan du ikke få det til å fungere mer effektivt.

Dermed kan inntreden av blockchain bidra til å redusere alle kostnadene. Investeringen kan virke som et kostbart alternativ i starten, men for en engangsoppgradering får du en levetid med inntekter. Ved hjelp av teknologien kan selskapene redusere alle sine feilfulle operasjoner og effektivisere en strategi som kan øke inntektene deres.

Du tror kanskje at det ikke fungerer, men for øyeblikket er det mange som bruker denne teknologien, og de vet hvordan det endrer selskapets fremtid.

Ekte sporbarhet

Ved hjelp av blokkjedeteknologi kan bedrifter nå ekte sporbarhet i forsyningskjedene sine, noe som vil være til nytte for både leverandørene og produsentene. I utgangspunktet, i produksjonslinjer, kan ingen redegjøre for de leverte produktene som kommer inn i fabrikken. Men blockchain kan spore elementene dine rett fra kilden i sanntid.

Så det er garantert at du vil holde deg oppdatert hvert trinn i prosessen.

Svært effektiv

Blockchain kan hjelpe din bedrift til å øke effektiviteten i stor grad. Hvordan? I virkeligheten løser blockchain alle problemene som forsinker prosessene til et selskap. For eksempel tar vanligvis en transaksjon gjennom en tradisjonell bank omtrent 1-3 virkedager. Men hvis det er internasjonalt, kan det ta opptil 6 dager å behandle.

Det er mye tid som er bortkastet bare for å foreta betalinger eller motta betalinger. Men blockchain kan fullføre transaksjonene så raskt som i løpet av få sekunder. Så du skjønner, ikke bare vil du spare tid, men du kan til og med kutte ned de ekstra gebyrene for alle globale transaksjoner.

Hva er relasjonsdatabase (RDB)?

En relasjonsdatabase er en kombinasjon av tabeller, kolonner og poster. Mer så har RDB-er definert relasjoner mellom hver tabell eller sett med informasjon. I utgangspunktet er informasjonssettet tungt organisert for å hjelpe deg med å finne de riktige dataene til rett tid.

Uansett vil tabellene kommunisere og mate hverandre informasjon når du trenger det. I virkeligheten bruker et relasjonsdatabasestyringssystem Structured Query Language (SQL) for å tilby enkel programmerbar tilgang til databaseinteraksjonen.

Et relasjonsdatabasestyringssystem kan organisere informasjon ved hjelp av ulike metoder. Og bedriftene som bruker det vil definere hvordan det vil organisere dataene i systemet.

Hva er fordelene med Relational Database Management System?

Datakonsistens

Det relasjonelle databasestyringssystemet utmerker seg ved å opprettholde datakonsistens på tvers av flere instanser. I virkeligheten er det flere tabeller i systemet som er sammenkoblet med hverandre. Så, når det er en endring som skjer i en av tabellene, oppdaterer den også alle koblede tabeller.

For eksempel, når noen tar ut penger fra minibanken, kan han/hun også se endringen i gjenværende saldo.

Atomitet og forpliktelse

Hver relasjonsdatabase følger forretningsreglene svært grundig. Dermed vil den bare utføre de oppgavene som følger med disse forretningsforpliktelsene. For eksempel, hvis databasen sporer en post med tre elementer som går sammen, vil den bare oppdatere verdien hvis den kan vedlikeholde de to andre tabellene også.

Så hvis den ikke kan gjøre samme forpliktelse i andre tabeller, avviser den forespørselen.

Enkelhet

Databehandlingen i relasjonsdatabasen er ganske enkel. Det kommer bare i rader og kolonner. Dermed er det ingen kompleksitet i det. Dessuten er tabellstrukturen kjent for enhver bruker, og de kan bruke den uten å kjenne til andre aspekter.

Videre er hver enkelt data på systemet også nøye organisert.

Enkel datainnhenting

Å hente data fra denne typen database er superenkelt. I virkeligheten kommer de med mange spørringskommandoer som du kan bruke til å hente nøyaktig informasjonen du leter etter. Dessuten kan du kombinere tabellene for å hente annen informasjon fra mange tabeller på en gang.

Dermed er det enkelt å filtrere de du trenger.

Fleksibilitet

Det beste med relasjonsdatabaser er skalerbarheten. Du kan forvente at den skaleres i stor grad, og ytelsen vil ikke forringes på noen måte. Dermed tilbyr den en fleksibel struktur som du kan endre når som helst uten problemer i det hele tatt.

Det er enkelt å legge til ny informasjon eller oppdatere eksisterende. Uansett, hvis det er for mye informasjon og systemet ikke har ressurser til å håndtere det, kan det til slutt bli litt tregt.

Samtidighet og databaselåsing

Vel, konflikter kan lett oppstå i relasjonsdatabasen når to brukere ønsker å gjøre endringer i samme tabell. For å unngå det, låser databasen tabellen når en bruker får tilgang til den. Men det kan begrense applikasjonsytelsen hvis den låser hele tabellen.

Dermed kan mange databaser låse ned den spesifikke posten for å holde applikasjonen i gang selv om den oppdateres.

Relasjonsdatabase vs blokkjedeteknologi: Full sammenligning

Autoritet

Den første store forskjellen mellom en relasjonsdatabase vs blokkjedeteknologi er at de har forskjellige autoritative systemer. I et relasjonsdatabasesystem er det alltid en form for sentralisert autoritet.

Det er ingen form for desentralisering i den arkitektoniske modellen av systemet. I bunn og grunn, det den gjør er at den tilbyr enekontroll til forvaltningsmyndigheten, og de kan gjøre endringer som de vil.

På den annen side tilbyr blokkjedeteknologi en desentralisert autoritet. Hva betyr det? Vel, det betyr at den ikke har noen sentral autoritet eller mellommann når den skal vedlikeholde hovedboken.

Som et resultat har brukerne full kontroll over hva som vil skje i systemet. Ingen sentral myndighet kan således gjøre endringer slik de ønsker.

Arkitektur

En annen stor forskjell mellom en relasjonsdatabase vs blockchain-teknologi er at de begge har forskjellig arkitektur når det kommer til hovedboksystemet deres. I utgangspunktet har et relasjonsdatabasesystem en typisk klient-server-modell. Selv om det har vært hovedstrukturen til internettsystemet vårt i svært lang tid, er det visse grenser når det gjelder dette.

I virkeligheten er klient-server-modellen svært sårbar for hackere og blir hacket nå og da. På den annen side tilbyr blockchain en peer-to-peer-arkitektur i stedet for en klient-server. Her kan brukere på noden koble seg til hverandre ved hjelp av kryptografiske protokoller. Dessuten øker det sikkerhetsstatusen til hovedboksystemet og er derfor svært mindre utsatt for hacks.

Data håndtering

Begge teknologiene håndterer dataene svært forskjellig. For en relasjonsdatabase støtter den CRUD. Det betyr at i det systemet kan brukere opprette, lese, oppdatere og slette. I virkeligheten, med så mye frihet til å endre eller endre, fører verdien i systemet til mye korrupsjon. Folk kan bare endre verdien for å få flere fordeler.

I tillegg kan forvaltningsmyndigheten i mange tilfeller endre eller slette informasjon som er avgjørende for selskapet. Alt på grunn av deres personlige vinning.

På den annen side gir blockchain deg kun lese- og skrivetilgang. Mer så, i mange tilfeller kan det også begrense disse to tilgangene fra massefolket. Så her kan du bare sette inn data én gang, og etter det kan du aldri oppdatere eller slette dem.

Dataintegritet

Blockchain kommer med et høyere nivå av integritet sammenlignet med et relasjonsdatabasesystem. Hvordan? Vel, først av alt, alle som prøver å endre verdien i transaksjonen vil tydeligvis også endre Hash ID.

Dermed vil blokken da skille seg fra den opprinnelige kjeden og bli ugyldig. Dessuten tilbyr blokkjeder andre lag med sikkerhet på alle sårbare punkter, for eksempel ekstra sikkerhetsprotokoller i autorisasjonsprosessen og så videre. Som et resultat bevarer teknologien dataintegriteten på alle mulige måter.

Men ikke i relasjonsdatabasen. I virkeligheten tilbyr de automatisk feildeteksjon og obligatorisk autofyll. Det betyr at ingen kan la noen rader eller kolonner i tabellen stå tomme. Mer så, det kan også skissere hva slags informasjon som vil gå dit som tall eller tegn. Men det kan ikke stoppe andre mennesker fra å endre den informasjonen.

En annen stor egenskap ved teknologien er at den tilbyr full åpenhet når det gjelder å verifisere dataene. Dermed vil alle på nettverket stole på systemet når det opererer basert på den fullsikre algoritmen.

Mer så, i offentlige blokkjeder er hovedboksystemet opp for alles syn. I private kan imidlertid visningsalternativet være begrenset basert på de forhåndsdefinerte kriteriene.

På den annen side tilbyr ikke relasjonsdatabasesystemet åpenhet i det hele tatt. Den er fullstendig sentralisert, og brukerne har ingen mulighet til å vite om databasen har riktig informasjon eller ikke.

Dessuten kan de ikke engang bekrefte om disse er riktige eller gale. Som et resultat mister brukerne sakte tilliten til systemet.

Koste

Vel, jeg antar at denne runden teknisk sett går til relasjonsdatabaser. Hvorfor? Vel, relasjonsdatabaser er eldre nettverk, og de har eksistert i veldig lang tid.

Derfor er det ikke så tidkrevende å implementere dem. Sammenlignet med tradisjonelle databaser, tar imidlertid en relasjonsdatabase lengre tid å sette opp. Men det er også billig.

På den annen side er blockchain bare et nytt tillegg til verden akkurat nå. Det er også på nippet til å utvikle seg og er derfor ganske komplisert å sette opp. Som et resultat er ressursen for å implementere blokkjede litt dyr. Selv talentene du ville ansatt for å gjøre jobben har høyere betaling.

Så du skjønner, det vil koste deg mer å oppgradere til blockchain-systemet. Men i det lange løp vil investeringen sikkert være verdt det.

Opptreden

Dette attributtet gir en mye mer blandet utgang. I virkeligheten, når det kommer til en relasjonsdatabase, vil du få en mye raskere utgang sammenlignet med blokkjede. Men hvordan tar et eldre nettverk mindre tid å fungere?

Vel, det er fordi relasjonsdatabasesystemet ikke har komplekse funksjoner som konsensus eller andre protokoller som kan bremse systemet.

Mer så, ettersom den sentrale myndigheten administrerer systemet, er det ingen overveldende trafikk som tømmer all båndbredden.

Blockchain, på den annen side, er mye raskere når det er begrenset antall noder. Men når det tallet begynner å stige, blir systemet tregere over tid. Så ytelsen til blockchain varierer med tiden.

Kryptografi

Til slutt har ikke relasjonsdatabasen noen krypteringer i systemet. Det er ikke slik at du ikke kan kryptere informasjonen. Men problemet er at i databasen spør brukere om å finne viss informasjon raskt ved å bruke relasjonene mellom tabellene. Men hvis du bruker krypteringer, må systemet dekryptere alle verdiene én etter én før man vet hvilken som trengs.

Dermed skaper det et sikkerhetssmutthull for databasen. På den annen side tilbyr blockchain kryptografi for å sikre all informasjon i systemet. Alle som ville prøve å endre verdien ville ende opp med et helt annet resultat. Krypteringen er solid, og det er ingen måte noen kan endre på det.

Blockchain vs relasjonsdatabase: sammenligningstabell

 

 BlockchainRelasjonsdatabase
AutoritetDesentralisertSentralisert
ArkitekturPeer-to-peer-modellKlient-server-modell
OpptredenRelativt tregereFort
KosteKostbarBillig
Data håndteringBare les og skrivOpprett, les, oppdater, slett
DataintegritetHar dataintegritetHar ikke dataintegritet
ÅpenhetGjennomsiktigUgjennomsiktig
Kryptografi×

Blockchain og relasjonsdatabaser har likheter, og de er også veldig forskjellige fra hverandre. Hvis du tror at du kan bruke dem om hverandre, tar du veldig feil. I virkeligheten var relasjonsdatabaser en av de beste oppgraderingene fra det tradisjonelle databasesystemet. Imidlertid kommer det fortsatt med mange feil.

Som et resultat er blockchain, en ny form for hovedboksystem, her for å erstatte det. Det har selvsagt også noen begrensninger, men det er allerede så mye bedre enn relasjonsdatabaser. Til slutt er det opp til deg å velge hva du skal bruke for din bedrift.

Cesar Hamill

Cesar Hamill

1644533940

Hva er forskjellen mellom forvarings- og ikke-forvarende lommebøker?

I dette innlegget vil vi diskutere hva forskjellen mellom forvaring vs. ikke-forvarende lommebøker i krypto?

Med en lommebok uten forvaring har du enekontroll over dine private nøkler, som igjen kontrollerer kryptovalutaen din og beviser at midlene er dine. Med en forvaringslommebok kontrollerer en annen part dine private nøkler. De fleste forvaringslommebøker i disse dager er nettbaserte utvekslingslommebøker.

Når du har kjøpt kryptovaluta, må du bestemme om du vil bruke en depot- kontra ikke-depot-lommebok for å lagre pengene dine. 

Med en lommebok uten forvaring har du enekontroll over dine private nøkler, som igjen kontrollerer kryptovalutaen din og beviser at midlene er dine. Selv om det ikke er nødvendig å stole på en tredjepart når du bruker en ikke-depot-lommebok, betyr dette også at du er eneansvarlig for ikke å miste nøklene og krever at du tar dine egne forholdsregler for å beskytte midlene dine.

Med en forvaringslommebok kontrollerer en annen part dine private nøkler. Med andre ord, du stoler på en tredjepart for å sikre midlene dine og returnere dem hvis du vil handle eller sende dem et annet sted. Mens en forvaringslommebok reduserer personlig ansvar, krever det tillit til depotmottakeren som holder midlene dine, som vanligvis er en kryptovalutautveksling. 

De fleste forvaringslommebøker i disse dager er nettbaserte utvekslingslommebøker. Følgende informasjon kan hjelpe deg med å avgjøre hva som er riktig for deg.

Hva er en depotlommebok?

En depotlommebok er definert som en lommebok der de private nøklene holdes av en tredjepart. Det betyr at tredjeparten har full kontroll over pengene dine mens du bare trenger å gi tillatelse til å sende eller motta betalinger. 

 For og imot

De fleste – men ikke alle – nettbaserte kryptolommebøker er depotlommebøker, og det er svært sannsynlig at første gang du kjøper krypto, vil det ende opp i en kryptolommebok for depotutveksling. I dette tilfellet er børsen din depotmottaker, som har nøklene dine og som har i oppgave å oppbevare pengene dine på en sikker måte. Det er avgjørende at du bruker en velrenommert depotlommebok, slik som de som tilbys av store amerikanske kryptobørser, hvor flertallet av kundemidler holdes i kjølelagringsmaskinvarelommebøker og er svært sikre. 

Mens en depotlommebok kan anses som mindre sikker enn en ikke-depotlommebok, foretrekker mange dem fordi de ikke krever så mye ansvar og vanligvis er mer praktiske. Å miste passordet til en lommebok som ikke er forvaring kan være økonomisk ødeleggende hvis du ikke tar tilstrekkelige forholdsregler. Men hvis du glemmer passordet for Exchange-kontoen din, vil du sannsynligvis kunne tilbakestille det. Sørg for å følge børsens anbefalte sikkerhetstiltak for best mulig beskyttelse av de digitale eiendelene i kryptolommeboken din.

Andre depot-lommebokløsninger inkluderer investering i krypto-ETFer og ETP-er. Disse nyere alternativene blir stadig mer populære, spesielt med institusjonelle investorer som søker mer investeringseksponering mot kryptovaluta og tokens. De tilbyr et alternativ til å investere i kryptovaluta som ikke krever administrasjon av nøkler eller transaksjoner på blokkjeden. De krever imidlertid høyere avgifter og gir bare eksponering mot en brøkdel av kryptovalutaene og handelsparene som tilbys på børser.

Fordeler med å vurdere forvaringslommebøker

Gratis transaksjoner:

En av de største fordelene med en Custodial-lommebok er at den, i motsetning til andre lommebøker, ikke krever transaksjonsgebyr. Det gjør det mulig for kunder å gjøre transaksjoner gratis innenfor økosystemet. Et perfekt eksempel på dette er Freewallet – en forvaringslommebok som hjalp forbrukere med å spare rundt $500 000 på nettverksavgifter tilbake i 2019.

Ingen stor effekt av tapte private nøkler:

En tredjepart administrerer din depotlommebok. Så selv om du mister din private nøkkel eller glemmer den mnemoniske setningen, er det enkelt å få tilbake tilgang til lommeboken din og dine lagrede midler.

Høyere mulighet for sikkerhetskopiering:

En annen fordel med forvaringslommebøker er at den sentrale myndigheten som administrerer lommeboken din tilbyr sikkerhetskopiering. Dette gjør det lettere å angre enhver transaksjon eller gjenopprette en tidligere versjon.

Ulemper med forvaringslommebøker

Depotmottakers kontroll over pengene dine:

Den største ulempen med å gå med Custodial cryptocurrency-tjenester er at du ikke har autonomi over lommeboken din.

Tredjeparten, dvs. depotmottakeren, har full kontroll over dine midler og tilhørende prosesser. De har friheten til å handle på midlene, inkludert å fryse det lagrede beløpet.

Behov for KYC:

En annen ulempe med å introdusere Custodial-lommebok til tjenestene dine er at denne lommeboktypen strengt tatt anbefaler brukere å utføre KYC (Kenn din kunde, ID-verifisering). Du kan ikke få tilgang til pengene dine eller noen av de relaterte tjenestene uten å bevise identiteten din. Denne nødvendigheten av å identifisere verifisering hindrer det grunnleggende prinsippet om kryptovaluta, dvs. anonymitet. 

Trussel mot datainnbrudd:

Med forvaring vs ikke-forvaringsutveksling, første gang du kjøper krypto, er det sannsynlig at det vil ende i en forvaringsutveksling online kryptolommebok.

Når det gjelder forvaring av kryptovaluta-utvekslinger, lagres en enorm mengde brukeres midler i kalde og varme lommebøker. Selv om disse lommebøkene kanskje ikke er et lett mål for hackere på grunn av involvering av ulike konformasjoner, er de fortsatt sårbare for sikkerhetsbrudd. 

En slik hendelse er den japanske børsen Mt. Gox i 2014, hvor over 70 % av bitcoin-transaksjonene ble hacket, noe som resulterte i et tap på rundt 450 millioner dollar. 

Ingen frakoblet anlegg:

Sist, men ikke minst, er Internett-tilkoblingen et must for å logge på Custodial-lommebøkene eller for å utføre enhver transaksjon. 

Med dette dekket, la oss dykke ned i konseptet med ikke-forvarende lommebøker for å få en krystallklar ide om begge før vi hopper til delen der vi ser nærmere på sammenligningen mellom forvaring og ikke-forvaring.

Hva er en ikke-forvaringslommebok? 

Det er en type Blockchain-lommebok som lar deg være din egen bank. Dette innebærer at brukere har full kontroll over pengene sine og den tilhørende private nøkkelen. 

Ta personlig ansvar for dine eiendeler

Ikke-depotbaserte kryptolommebøker gir deg full kontroll over nøklene dine og dermed pengene dine. Mens noen mennesker lagrer store mengder krypto på utvekslingskontoer, føler mange seg mer komfortable med en lommebok uten forvaring, som eliminerer en tredjepart mellom deg og kryptografen din. 

Ikke-forvarende lommebøker kan være nettleserbaserte, de kan komme i form av programvare installert på mobile enheter eller på stasjonære datamaskiner, eller de kan være maskinvareenheter, blant andre alternativer. Selv om de kan ha mange former, er den sikreste måten å holde kryptovalutaen din på å bruke maskinvarelommebøker. Disse kryptolommebøkene ser vanligvis ut som en USB-lagringsenhet med en skjerm og analoge knapper. 

Skrudd av når de ikke er i bruk, må disse maskinvaren, ikke-forvarende kryptolommebøkene kobles til en datamaskin eller mobilenhet via USB-porter eller bluetooth for å utføre transaksjoner. Selv om de er teknisk koblet til internett under en transaksjon, signeres transaksjonen med de private nøklene offline i selve maskinvarelommeboken før de sendes online til blokkjeden for å bli bekreftet. Av denne grunn kan ikke en datamaskin eller telefon som er infisert med skadelig programvare, få tilgang til pengene dine når du bruker en maskinvarelommebok som ikke er forvaring. 

Selv om lommebøker uten forvaring ikke krever at du stoler på en tredjepart, krever de at du stoler på deg selv for å holde nøklene og lommeboken din trygg. Hvis du skulle miste lommeboken, ødelegge lommeboken eller glemme passordet ditt, og du ikke har tatt forholdsregler for å kunne gjenopprette lommeboken, kan du miste tilgangen til midlene dine. Enhver ikke-depotbasert lommebok med betydelige midler bør være passordbeskyttet, og passordet bør oppbevares i skriftlig form på et sted bare du kjenner. I tillegg bør du ikke tillate noen fysisk tilgang til din ikke-depotbaserte kryptolommebok. Hvis noen oppdaget PIN-koden eller passordet, kan de tappe pengene dine uten at du vet det.  

Men hvis du ender opp med å miste tilgangen til kryptolommeboken din eller glemmer passordet ditt, er det en sikkerhetskopisprosedyre. Vanligvis vil du ha generert en sekvensiell streng på 12, 18 eller 24 ord som vises når du konfigurerer kryptolommeboken din. 

I likhet med passordet ditt skal dette forbli helt privat og trygt lagret. Denne gjenopprettingsfrasen, også kjent som en "frøfrase", vil tillate hvem som helst å "regenerere" kryptolommeboken din på en annen enhet, og gi dem tilgang til alle kryptosaldoer knyttet til dine private nøkler. Med startfrasen din kan noen gjenskape kryptolommeboken din selv uten fysisk tilgang til den originale maskinvarelommeboken din. 

Fordeler med lommebøker uten forvaring

Brukernes kontroll over midler:

Hovedårsaken til at ikke-forvaringstjenester får et enormt momentum, er fordi de gir brukerne individuell tilgang til pengene sine. Brukerne trenger ikke se opp til noen tredjepart for å administrere finansieringen eller utføre noen relatert aktivitet.

Sikkerhet ved finansiering:

Siden alle detaljene knyttet til din online Crypto-lommebok og dens midler er avhengig av deg, er risikoen for datainnbrudd mye lavere. Dette er en av hovedårsakene til at 66,5 % av kryptoinnehavere er avhengige av ikke-depot og mobile lagringsløsninger i disse dager.

Øyeblikkelige uttak:

I motsetning til best Custodial-lommebøker, trenger ikke disse lommebøkene bekreftelse fra en tredjepart for å utføre hver transaksjon. Dette effektiviserer hele prosessen og gjør det lettere å nyte umiddelbare uttak.

Med dette dekket, la oss se nærmere på begrensningene til ikke-forvarende kryptolommebøker for å ta en nøytral avgjørelse.

Når det kommer til ulempene med ikke-forvarende lommebøker, er det ikke noe stort som kan fremheves. Lommeboktypen tilbyr de beste Blockchain-fasilitetene. For å nyte fordelene er det imidlertid nødvendig for brukere å lagre nøkkelen sin sikkert.

Ulemper med lommebøker som ikke er forvaring

Handelsforsinkelse:

Det vil være vanskelig å handle valutaen raskt, siden den i utgangspunktet vil bli sendt til en børs i ikke-depot.

Mer ansvar:

Å være ansvarlig for din egen sikkerhet betyr mye ansvar. Selv de minste feilene kan føre til ran, sletting eller uplanlagte konsekvenser.

Brukergrensesnitt:

Brukergrensesnitt presenteres på en måte som er litt vanskeligere å forstå.

Tapte nøkler tilsvarer tapte penger:

Hvis du mister nøkkelen og frøfrasen, vil det ikke være noen som kan hjelpe deg med å gjenopprette lommeboken eller dataene dine. Å miste en privat nøkkel eller mnemonisk frø kan føre til at brukeren mister tilgangen til lommeboken sin, uten mulighet for sikkerhetskopiering og gjenoppretting.

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjonen i innlegget er ikke finansiell rådgivning, er ment BARE FOR GENERELL INFORMASJONSFORMÅL. Handel med kryptovaluta er VELDIG risikabelt. Sørg for at du forstår disse risikoene og at du er ansvarlig for hva du gjør med pengene dine.

Hvis du er nybegynner. Jeg tror at artikkelen nedenfor vil være nyttig for deg ☞  Hva du bør vite før du investerer i kryptovaluta - for nybegynnere

Hva er forskjellen mellom forvarings- og ikke-forvaringslommebok?

1. Depot for privat nøkkel

Den viktigste faktoren å vurdere når man sammenligner depot- og ikke-depot-lommebøker er hvem som har den private nøkkelen.

I tilfelle av forvaringslommebøker, administrerer tredjeparten den private nøkkelen. Mens, når det gjelder ikke-depot-lommebøker, er alle blokkjede-depottjenester hos brukere.

Så i tilfelle du ønsker å introdusere en lommebok der brukere kan være sin egen bank, gå med ideen om å lage blokkjede-lommebøker som ikke er forvaring.

2. Transaksjonstype

En annen faktor å ta i betraktning under sammenligning av kryptolommebok med forvaring og ikke-forvaring er transaksjonstypen. 

Transaksjonen reflekteres på kjeden i sanntid i Non-Custodial. Men det er ikke slik i tilfellet med Custodial-lommebok. 

Dette viser igjen at førstnevnte leder showet.

3. Sikkerhet

Når det gjelder forvaring av online kryptolommebøker, lagres alle sensitive brukerdata i varme og kalde lagringer, som ofte blir hacket av datainntrengere. På grunn av dette er sikkerhetsnivået lavt i forvaring, med mindre den autoritative parten iverksetter sterke sikkerhetstiltak.

Mens, i tilfelle av sammenligning av kryptolommebok uten forvaring, forblir hele informasjonen hos brukerne. Dette reduserer risikoen for at data blir stjålet, med mindre brukeren deler detaljene med noen, eller enheten deres blir stjålet.

Så, her igjen, vinner Non-Custodial kampen om Custodial vs Non-Custodial lommebøker.

4. Mulighet for sikkerhetskopiering og gjenoppretting

Når det gjelder muligheter for sikkerhetskopiering og gjenoppretting, henger ikke-depot-krypto-lommebøker etter den Custodial.

Custodial-lommebøkene holder den private nøkkelen hos seg selv. Så selv om du mister tilgangen til data, kan du få tilgangen tilbake ved å be tredjeparten. 

Dette er imidlertid ikke mulig når det gjelder lommebøker uten forvaring der du er den eneste autoriteten.

5. Frakoblet tilgjengelighet

For å få tilgang til finansieringen din og tilhørende detaljer, er det et must å logge på din Custodial-lommebok og sende en forespørsel til sentralisert myndighet. Dette gjør det viktig å ha internettforbindelse.

Men det er ikke noe slikt krav i ikke-forvarende lommebøker. Dette betyr til gjengjeld at ikke-forvarende lommebøker er et bedre alternativ for å nyte full blockchain-utviklingstjenester i sanntid.

6. Fremtidig omfang

I henhold til markedstrendene for kryptovalutaer, vil ikke-depot-lommebøker fortsette å få et forsprang i forhold til Custodial på grunn av de økende datainnbruddssakene og brukere som blir mer bevisste på personvernet og sikkerheten deres. 

7. Eksempler

Noen av de populære eksemplene på beste forvaringslommebøker er: Free Wallet, Binance, BitMex, Bitgo, Blockchain.com.

Noen eksempler på beste ikke-forvarende lommebok 2021 er: Electrum, Exodus, Ledger Nano X, Trezor One, Zengo, Wasabi, blant andre.

Selv om de nevnte komparative faktorene "Custodial vs. Non-Custodial wallets" vil hjelpe deg med å velge riktig Blockchain-lommebok, anbefaler vi på det sterkeste ikke-Custodial Wallets. For disse listene over ikke-depot-lommebøker tilbyr mange muligheter og gir en bedre fremtid på markedet – noe som igjen etablerer seg som en lønnsom forretningsavgjørelse.

La oss nå dykke ned i forståelsen av Custodial vs Non-Custodial lommebøker hvor fordelene og ulempene med begge kryptolommebøker diskuteres.

Å velge mellom en depotlommebok og en ikke-depotlommebok er en nøkkelbeslutning når det gjelder å sikre kryptovalutabeholdningen din. Noen foretrekker en depotutvekslingskonto, mens andre foretrekker lommebøker uten depot, og noen ender opp med å bruke en kombinasjon av de to. Du må også bestemme om du vil ha en varm eller kald lommebok, og om du vil spre beholdningen av kryptovaluta mellom ulike kryptolommebøker. Uavhengig av ditt valg, sørg for å alltid følge beste sikkerhetspraksis.

Les mer: Hva er en kryptolommebok | Alt du trenger å vite

Jeg håper dette innlegget vil hjelpe deg. Ikke glem å legge igjen en like, kommentere og dele den med andre. Takk skal du ha!

Ray Patel

Ray Patel

1623309363

Private Constructor in Java: Use Cases Explained with Example

Introduction

A private constructor in Java is used in restricting object creation. It is a special instance constructor used in static member-only classes. If a constructor is declared as private, then its objects are only accessible from within the declared class. You cannot access its objects from outside the constructor class.

Private Constructor Use-Cases

Private constructors in Java are accessed only from within the class. You cannot access a private constructor from any other class. If the object is yet not initialised, then you can write a public function to call the private instructor. If the object is already initialised, then you can only return the instance of that object. A private constructor in Java has the following use-cases:

 • You can use it with static members-only classes.
 • You can use it with static utility or constant classes.
 • You can use it to serve singleton classes.
 • You can use it to assign a name, for instance, creation by utilising factory methods.
 • You can use it to prevent subclassing.

Singleton Class

The private constructor in Java is used to create a singleton class. A singleton class is a class in Java that limits the number of objects of the declared class to one. A private constructor in Java ensures that only one object is created at a time. It restricts the class instances within the declared class so that no class instance can be created outside the declared class. You can use the singleton class in networking and database connectivity concepts.

#full stack development #java #private constructor #private constructor java #private constructor in java: use cases explained with example #use cases explained with example

Cesar Hamill

Cesar Hamill

1644508680

Forvaring vs. ikke-forvarende NFT-er i blokkjede | Hva er forskjellen

I dette innlegget vil vi diskutere hva som er forskjellen mellom forvaring vs. ikke-forvarende NFT-er i Blockchain og Defi.

Ikke-fungible tokens (NFT-er) er etterspurt over hele blokkjeden og DeFi-økosystemene. Det er mye informasjon om NFT-emnet allerede, men vi diskuterer ikke ofte forvaring. Hvem har egentlig full kontroll over NFT-en du nettopp har laget eller kjøpt? Det kan være at du har mindre varetekt over din NFT enn du tror.

Dette konseptet kan være kjent hvis du allerede har sett på lommebøker og kryptovalutaer. Faktisk er begge gyldige alternativer å ha forvaring av NFT-en din eller la noen andre holde den. Alt avhenger av hva du leter etter og hva slags ansvar du vil ha.

De viktigste måtene du vil møte depotbaserte og ikke-depotbaserte NFT-er på er når du velger en lommebok og plattformene du bruker til å handle eller opprette NFT-er.

Hva er en kryptolommebok?

En kryptolommebok er et viktig verktøy for å holde kryptovalutaer og samhandle med blokkjeder. Hvis du vil foreta transaksjoner og bruke desentraliserte applikasjoner (DApps) , trenger du en lommebok. Det er to hovedaspekter til enhver lommebok: en offentlig nøkkel og en privat nøkkel. 

Lommebokens offentlige nøkkel brukes til å generere adresser som du eller andre kan sende krypto til. Din private nøkkel, som du bør behandle som et konfidensielt passord, signerer transaksjoner og gir tilgang til midlene dine. Det er en rekke alternativer å velge mellom når du velger en kryptolommebok. Nøklene kan skrives ut på et stykke papir, åpnes via stasjonær lommebokprogramvare, eller finnes i maskinvarelommebokenheter.

Krypto-lommebøker trenger ikke bare å lagre kryptovalutaer heller. Avhengig av lommeboken du har, kan du også lagre NFT-er. Du har sannsynligvis brukt en kryptolommebok for å sende eller motta digitale eiendeler som Bitcoin (BTC), Ether (ETH) eller stablecoins. Men noen kryptolommebøker kan også lagre og overføre NFT-er, som er tokens utstedt på en blokkjede.

Hva er en depotbasert kryptolommebok?

En kryptolommebok gir deg ikke full kontroll over dine private nøkler. En tredjepart (som en leverandør av børser eller leverandør av lommebok) vil lagre eiendelene dine for deg. Du vil ikke kunne få tilgang til din private nøkkel selv, men dette er ikke nødvendigvis en dårlig ting. Alt avhenger av dine behov.

På grunn av blokkjedeteknologiens desentralisering, kan du permanent miste tilgangen til lommeboken din hvis du mister din private nøkkel. Ved å ha en depot for din private nøkkel kan du overføre ansvaret over på dem. Selv om du glemmer utvekslingspassordet ditt, vil du sannsynligvis kunne komme tilbake til kontoen din ved hjelp av kundestøtte.

Men ikke glem at i dette tilfellet har en tredjepart forvaring over midlene dine. Din krypto vil bare være så sikker som depotmottakeren holder den. Derfor er det viktig å velge en pålitelig børs eller tjenesteleverandør.

Hva er en kryptolommebok uten forvaring?

En ikke-depotbasert kryptolommebok er en lommebok der kun innehaveren besitter og kontrollerer de private nøklene. For brukere som ønsker mer kontroll over pengene sine, er ikke-depotbaserte lommebøker det beste alternativet.

Men, som nevnt før, er ansvaret for oppbevaring av nøkkelen i hendene på lommebokeieren. Hvis de mister nøklene og ikke husker sikkerhetskopifrasen, går lommeboken og dens midler tapt. Det er flere lommebøker som ikke er forvaring tilgjengelig som apper, kjørbare filer og nettleserutvidelser. Populære eksempler inkluderer Trust Wallet og MetaMask . Du kan også finne lommeboktjenester, som Tor.us, som lar brukere bruke sosiale pålogginger for å sikre nøklene sine, noe som gjør prosessen mer sikker og praktisk.

Hvilke lommebøker kan jeg bruke med NFT-er?

Du kan bruke både depot- og ikke-depot-lommebøker til å lagre kryptokunsten din eller andre NFT-er. Sørg imidlertid for at lommeboken du bruker støtter den typen NFT du vil beholde. NFT-er kan eksistere på forskjellige blokkkjeder, og selv på en individuell blokkjede kan det være forskjellige typer token-standarder. Hver standard har forskjellige egenskaper og regler som definerer hvordan tokens opprettes og brukes.

De vanligste token-standardene er:

Ethereum: ERC-721, ERC-1155

Binance Smart Chain: BEP-721, BEP-1155

Hvis du planlegger å lagre en NFT i enten en depot-lommebok (som på en kryptovalutabørs) eller en ikke-depot-lommebok, sjekk først NFTs token-standard. Med denne informasjonen, sørg for at lommeboken din støtter blokkjede- og tokenstandarden til din digitale kunst.

MetaMask, Trust Wallet og MathWallet er alle ikke-forvarende lommebøker som godtar de vanligste NFT-ene du sannsynligvis vil møte. Men når du samhandler med en sentralisert utveksling, bruker du en depotlommebok. Det beste alternativet ditt er å sjekke børsens FAQ eller nettsted for mer detaljert informasjon om NFT-ene de godtar.

Hvordan kjøper jeg en NFT med lommeboken min?

Hvordan du kjøper NFT-samleobjekter vil avhenge av to ting: typen lommebok og markedsplassen du vil bruke. Hvis du vil ha full kontroll over NFT-kjøpet ditt og vil lagre det i en ikke-depot-lommebok, må du bruke en desentralisert plattform, for eksempel Featured by Binance.

Desentraliserte plattformer (ikke-forvaring)

Hvis du har brukt Binance DEX før eller en annen desentralisert børs, er du kanskje allerede kjent med et ikke-depotsystem. En desentralisert utveksling krever ikke at du oppretter en konto eller registrerer deg. Du håndterer vanligvis også handler direkte mellom hver parts lommebøker.

NFT-markedsplasser (custodial)

En NFT-markedsplass fungerer som forvalter under kjøpsprosessen. Hvis du ønsker å by på en auksjon, må du sende midlene dine til plattformen for å holde dem i depot. Når du har kjøpt din NFT, kan du enten beholde den i deres depotlommebok eller trekke den tilbake til en annen lommebok.

Binance NFT Marketplace krever også at du overfører penger til deres depotlommebok for å kjøpe og by på NFT-er. Din Binance-konto må være "lastet" med krypto da nettsiden ikke vil samhandle direkte med eksterne lommebøker.

Hvordan lager eller selger jeg en NFT med lommeboken min?

Desentraliserte plattformer (ikke-forvaring)

Prosessen med å lage en NFT kalles minting. For å lage en NFT, må du koble til lommeboken og laste opp dine digitale eiendeler til en NFT-plattform, for eksempel Featured by Binance. Der kan du laste opp bilder, lyd- eller videofiler sammen med noen metadata (for å beskrive NFT-ene dine). Du har valget mellom å opprette individuelle NFT-er eller en samling, som består av en gruppe NFT-er.

Etter preging vil eiendelene dine lagres i kjeden og kan ikke endres. Hvis du ønsker det, kan du legge ut NFT-ene dine for salg. Utvalgt av Binance støtter for tiden to salgsmetoder for sin sekundære markedsplass: fastprissalg og engelsk auksjon.

Så snart salget er fullført, vil NFT-ene dine bli distribuert til kjøperne. Inntektene fra salget vil bli overført fra kjøpernes lommebøker til din. Prosessen er automatisert og sikret av reglene for smarte kontrakter.

NFT-markedsplasser (custodial)

For å selge din NFT på en depotmarkedsplass, må du sette den inn på plattformen du bruker. Sørg for at plattformen godtar typen NFT du ønsker å selge. Hvis du ikke er forsiktig her, kan du enkelt miste NFT-ene dine ved å sende dem til en inkompatibel plattform. Hver markedsplass vil ha forskjellige alternativer for salg, for eksempel fastprissalg eller auksjoner.

Når du har solgt NFT-en din, vil markedsplassen automatisk overføre den til den nye eieren. Pengene dine sendes enten direkte til den eksterne lommeboken din eller blir liggende på plattformen slik at du kan ta ut dem.

Fordeler og ulemper med en forvaringsbasert NFT-tjeneste

En forvaringstjeneste gir en enkel måte å matche NFT-kjøpere og -selgere som er enkel å bruke for nykommere. Det er ingen grunn til å bekymre deg for å miste nøkkelen din, noe som er en lettelse selv for mer erfarne brukere. Grensesnitt er generelt brukervennlige, og hele prosessen er mer tilgivende når det kommer til å gjøre feil. Hvis det oppstår et problem, bør plattformen ha støtte på plass for å hjelpe.

Men for mange krypto-entusiaster som verdsetter desentralisering, er det en stor ulempe å ikke kontrollere eiendelene dine direkte. KYC-sjekker er også standard på enkelte NFT-tjenester som krever ditt navn, adresse og ID. Når dataene dine er lagret, er det alltid en risiko for at de kan bli stjålet eller krenket. Det er heller ikke ukjent at det finnes hacks av forvaringstjenester.

Fordeler og ulemper med en ikke-forvarende NFT-tjeneste

Ikke-forvarende NFT-plattformer gir mye større kontroll gjennom hele transaksjonsprosessen. Å handle NFT-er direkte fra lommeboken uten en mellommann gir billigere avgifter og mer privatliv. Disse faktorene er imidlertid mer avhengig av nettverket du bruker. Hvis du verdsetter personvern, er det ikke behov for KYC-sjekker slik at du kan handle anonymt. Alt du trenger er en lommebok for å komme i gang.

Det er noen få ulemper med ikke-forvaringskontroll. For nye brukere som ikke er så kjent med lommebøker, kan ikke-depot-alternativer være mindre brukervennlige og praktiske enn depot. Heldigvis gjør imidlertid tjenesteleverandører som Tor.us dapps mye enklere å bruke.

Fra juni 2021 har ikke-depotbørser en tendens til å ha lavere likviditet og volum enn depotbørser – bortsett fra store aktører som Uniswap. Men når det gjelder NFT-er, er industrien fortsatt i veldig tidlige stadier, noe som gjør det vanskelig å måle. Likevel avhenger likviditeten av brukerbase og handelsvolum, og det er en god sjanse for at ikke-depottjenester vil vokse ut av depottjenester i nær fremtid. Det er også prosjekter som jobber på tvers av plattformer, ikke-depotbaserte markedsplasser som sannsynligvis vil forhindre likviditetsproblemer.

Forvaring vs. ikke-forvarende NFT-er på et øyeblikk

 Forvaring NFT-tjenesteIkke-forvarende NFT-tjeneste
Privat nøkkelTredjeparts eierskapLommebokholder eierskap
tilgjengelighetRegistrerte kontoerTilgjengelig for alle
Transaksjons kostnaderVanligvis høyereVanligvis lavere
SikkerhetVanligvis lavereVanligvis høyere
BrukerstøtteVanligvis høyereVanligvis lavere
nøkkelJaNei

Avhengig av hva du ser etter, har både frihetsberøvelse og ikke-forvaring sine fordeler. En ikke-forvarende NFT-plattform som Featured By Binance er et godt valg for alle som verdsetter autonomi og sikkerhet.

☞  MELD DEG PÅ BINANCE

For mindre erfarne brukere kan det være mer fornuftig å bruke en NFT-markedsplass og lommebok. Forvaringstjenester lar deg bruke mer tid på å samhandle og mindre tid på å lære å navigere rundt i lommebøker. I dette tilfellet er Binance NFT Marketplace et flott alternativ å vurdere.

Takk for at du leser!