Ken Mueller

Ken Mueller

1653183960

Apa itu LunarCrush | Cara Menggunakan LunarCrush untuk Dagangan Kripto

Dalam siaran ini, anda akan belajar Apa itu LunarCrush? Bagaimana untuk menggunakan LunarCrush? Manfaatkan Kuasa Media Sosial Untuk Dagangan Kripto

1. Apakah LunarCrush?

Lunarcrush diasaskan pada 12 Jun 2018, oleh Joe Vezzani dan Jon Fargo. Pada mulanya dilancarkan di Costa Mesa, California, ia kini beribu pejabat di Greater Los Angeles Area, West Coast, Amerika Syarikat. Ia berfungsi dengan menganalisis data daripada pelbagai platform media sosial untuk mendedahkan kemungkinan bahagian atas, bahagian bawah, pam, buaian dan pembuangan sebelum ia berlaku.

 • Ia menyediakan data analisis terperinci untuk membantu pedagang membuat keputusan perdagangan yang logik.
 • Alat analisis sosialnya adalah antara yang terbaik dalam dunia crypto.
 • Ia mempunyai beberapa metrik unik untuk analisis yang lebih baik.
 • Ia menyediakan ganjaran untuk berinteraksi dengan platform dalam bentuk mata yang boleh anda tukar kepada token LUNR yang boleh didagangkan.
 • Ia mempunyai aplikasi mudah alih yang cekap yang berjalan pada sistem Android dan iOS.
 • Ia mempunyai sistem amaran yang cekap yang berfungsi di luar apl.
 • Antara muka tapak web adalah bersih dan mesra pemula.

KEBAIKAN

 • Ia menyediakan data analisis terperinci untuk membantu pedagang membuat keputusan perdagangan yang logik.
 • Alat analisis sosialnya adalah antara yang terbaik dalam dunia crypto.
 • Ia mempunyai beberapa metrik unik untuk analisis yang lebih baik.
 • Ia menyediakan ganjaran untuk berinteraksi dengan platform dalam bentuk mata yang boleh anda tukar kepada token LUNR yang boleh didagangkan.
 • Ia mempunyai aplikasi mudah alih yang cekap yang berjalan pada sistem Android dan iOS.
 • Ia mempunyai sistem amaran yang cekap yang berfungsi di luar apl.
 • Antara muka tapak web adalah bersih dan mesra pemula.

KEBURUKAN

 • Ia tidak membenarkan pengguna mengedit carta.
 • Ia tidak meminta kata laluan atau pengesahan dua faktor sebelum mengakses platform. Ini menimbulkan keraguan terhadap keselamatan platform.
 • Walaupun ia memberikan mata percuma untuk berinteraksi dengan platform, anda tidak boleh mengeluarkannya sehingga anda telah mengumpul sekurang-kurangnya 30 LUNR (anda memerlukan lebih daripada 2,000 mata untuk mendapatkan jumlah LUNR tersebut).

BAGAIMANAKAH LUNARCRUSH BERFUNGSI?

Sediakan akaun anda: Proses bermula dengan mengklik butang log masuk/daftar di tapak web, di mana anda akan diminta untuk memasukkan alamat e-mel anda dan melengkapkan pengesahan captcha. Selepas itu, mel pengesahan dihantar ke alamat e-mel yang anda berikan. Setelah e-mel anda telah disahkan, anda akan dibawa masuk ke papan pemuka anda. Ini bermakna akaun anda telah dibuat.

Cipta portfolio dan tambahkan syiling yang anda mahu ikuti: Ini ialah langkah seterusnya, dan ia memberi anda peluang untuk memperoleh mata pada platform Lunarcrush. Untuk membuat portfolio, ketik 'Tambah Pegangan Mata Wang Kripto' pada papan pemuka anda. Kemudian cari syiling yang anda ingin tambah dan masukkan jumlah yang anda ada dan harga yang anda beli. Ia secara automatik menunjukkan nilai semasa portfolio anda bersama-sama dengan metrik lain. Ia juga memberi ganjaran kepada anda dengan lima mata. 

Cipta makluman pertama anda untuk syiling kegemaran anda: Proses ini juga mudah. Anda memilih tab pada portfolio anda, dan ia membuka tetingkap di mana anda memasukkan syiling yang anda ingin tonton dan kaedah amaran (yang termasuk makluman apl, e-mel, SMS dan Telegram). Anda juga boleh memilih makluman lalai atau mengkonfigurasinya dari awal. Selepas melakukan semua itu, anda diberi ganjaran lima mata. 

Cari pengaruh teratas untuk syiling kegemaran anda: Pada halaman utama akaun Lunarcrush anda, klik pada 'Pengaruh' dan kemudian cari syiling yang ingin anda jejaki. Ia akan memaparkan senarai pengaruh media sosial yang ditapis mengikut paling berpengaruh, paling penglibatan, kebanyakan pengikut dan kebanyakan siaran. Dengan cara itu, anda boleh mengetahui rupa suasana sosial portfolio anda.

Sambungkan akaun Twitter anda: Anda akan melihat tab ini pada papan pemuka anda. Ia membawa anda ke klik satu butang pada tetapan akaun akaun Lunarcrush anda yang menghubungkan Twitter anda dengan profil Lunarcrush anda. Anda juga diberi ganjaran lima mata.

Kerjakan aspek gamify yang memihak kepada anda: Ini juga merupakan satu lagi aspek penting dalam pengalaman Lunarcrush anda untuk memberikan yang terbaik daripada analisis anda. Semasa anda berinteraksi dengan platform dan menyelesaikan tugas, anda memperoleh mata yang boleh anda tukar kepada LUNR, token asli Lunarcrush.

CIRI-CIRI LUNARCRUSH

PAPAN PEmuka KOMPREHENSIF

Ini ialah bahagian pertama halaman akaun anda. Ia menilai portfolio anda dan lebih kepada papan paparan untuk semua metrik penting. Ia memaparkan volum sosial, penglibatan sosial, penguasaan bitcoin, sepuluh syiling teratas, pertukaran dan pengaruh, dsb. Ia juga menunjukkan syiling dan syiling kegemaran anda baru-baru ini ditambahkan pada platform.

PERHATIAN

Ini memastikan anda tidak perlu menonton carta dan metrik sosial sepanjang hari. Dengan makluman disediakan, anda boleh meneruskan kehidupan anda sambil terus berhubung dengan kemajuan pada syiling pilihan anda.

SARINGAN

Ciri ini meletakkan semua maklumat yang anda perlukan tentang syiling kegemaran pada satu halaman supaya dengan satu klik, anda boleh mendapatkan paparan kedua-dua pasaran dan aktiviti sosial syiling. Oleh itu, anda boleh membandingkan syiling menggunakan metrik seperti had pasaran, volum sosial, penglibatan sosial, dsb.

METRIK UTAMA

Lunarcrush menggunakan metrik standard seperti turun naik, volum sosial, penglibatan sosial, penguasaan BTC dan Altcoins, volum spam, pautan kongsi, dsb., untuk menganalisis prestasi syiling. Ia juga menggunakan metrik unik eksklusif untuk ekosistem Lunarcrush. Beberapa metrik ini ialah:

 • LUNARCRUSH GALAXY SCORE: Ini menggunakan metrik komuniti yang diambil daripada media sosial untuk mengukur prestasi syiling dari semasa ke semasa.
 • SKOR KORELASI: Metrik ini mengukur daya maju Lunarcrush itu sendiri dengan membandingkan datanya dengan data dari seluruh dunia crypto.
 • LUNARCRUSH ALTRANK: Dengan metrik ini, anda membandingkan prestasi syiling dengan prestasi keseluruhan ruang mata wang kripto.

PORTFOLIO

Ciri ini membolehkan anda menambah syiling pada pegangan anda dan menjejaki keuntungan anda dari semasa ke semasa. Selain itu, anda boleh melihatnya dalam carta terperinci dan menjejaki prestasi mereka. Ia hanya membenarkan anda satu penyertaan bagi setiap syiling.

SUAPAN

Dengan ciri ini, anda boleh melihat status sosial semasa syiling di seluruh papan. Ia membantu anda mendahului arah aliran sosial dan membuat keputusan bijak yang akan mengalahkan pasaran

PENGARUH

Jika anda telah berdagang crypto untuk seketika, anda akan bersetuju bahawa pengaruh mempengaruhi sfera crypto. Jika anda ingin mendahului pasaran, anda harus mendapatkan pengaruh utama pada syiling kegemaran anda. Ia mungkin memerlukan hanya satu tweet untuk merosakkan apa jua strategi perdagangan yang telah anda bina. Lunarcrush menguruskan semua itu untuk anda.

BANDINGKAN SYILING

Tidak perlu terus menogol antara tab untuk membandingkan metrik dua syiling. Lunarcrush menguruskan perkara ini untuk anda dengan membahagikan skrin anda kepada dua, setiap satu untuk setiap syiling, untuk memudahkan proses.

Pertukaran teratas untuk perdagangan token-syiling. Ikut arahan dan buat wang tanpa had

BinancePoloniexBitfinexHuobiMXCProBITGate.ioCoinbase

2. Bagaimanakah LunarCRUSH membantu anda memahami metrik sosial dalam Pasaran Mata Wang Kripto?

LunarCRUSH + Pembelajaran Mesin = Sentimen Dalam

LunarCRUSH melatih algoritma pembelajaran mesin untuk mengumpulkan dan mengakses data untuk mengembalikan sentimen pada data tersebut. Kami kemudian melatih silang mesin dalam kitaran yang tidak berkesudahan yang membolehkan pemulangan data yang paling tepat dalam set data terluas yang tersedia.

Kami melatih pembelajaran mesin kami berdasarkan data khusus kripto. Kami tidak menggunakan algoritma sentimen pemprosesan bahasa semula jadi standard kerana kami tidak percaya mereka mengakses bahasa yang digunakan dengan betul dalam komuniti mata wang kripto untuk menyatakan emosi.

Kedudukan Sentimen — Bagaimanakah Kedudukan Sentimen?

Skor ini mewakili pada skala 1–5 sentimen purata pada semua manusia yang bercakap tentang syiling dalam talian untuk mewakili sentimen umum yang disebarkan tentang syiling.

 • 5 = Sangat yakin
 • 4 = Bullish
 • 3 = Neutral
 • 2 = Bearish
 • 1 = Sangat Bearish

Bahasa yang digunakan dalam pasaran mata wang kripto kadangkala boleh berbeza jauh daripada pasaran saham tradisional.

Sebagai contoh: "Monero kini sedang moon." Adalah kenyataan Bullish. Anda mungkin tidak akan mendengar seorang penganalisis di CNBC berkata, "Duke Energy menyindir orang ramai!"

Tweet Sentimen Bullish oleh @Bitcoin di Twitter

Di LunarCRUSH, kami menggunakan pembelajaran mesin untuk melatih kandungan untuk itu Bullish atau Bearishness. Ini membezakan kami daripada pesaing kami yang menggunakan perpustakaan sentimen yang belum dilatih mengenai bahasa khusus kripto.

Mengira Penglibatan Sosial — Bagaimanakah penglibatan sosial dikira?

Penglibatan sosial mengukur kedalaman interaksi komuniti merentas siaran sosial. Ia merupakan metrik penting untuk dilihat semasa cuba menentukan jumlah penyertaan komuniti terhadap syiling tertentu. Semua penglibatan sosial dikira setiap syiling merentas berbilang sumber sosial dan tidak termasuk spam.

Terdapat enam elemen yang menjadi faktor bagaimana penglibatan sosial dikira:

 • 1. Kegemaran & Suka — Bilangan Suka pada siaran sosial individu yang mengandungi istilah yang berkaitan. Suka mesti datang daripada akaun pengguna individu.
 • 2. Komen & Balasan — Bilangan ulasan daripada akaun sosial yang berasingan dalam siaran yang mengandungi istilah yang berkaitan.
 • 3. Tweet semula, Petikan & Perkongsian — Perkongsian siaran sosial unik yang mengandungi istilah berkaitan.
 • 4. Pengikut — Bilangan pengikut pada siaran yang mengandungi syarat-syarat yang relevan dari mana penglibatan berlaku.
 • 5. URL Dikongsi — Setiap kali URL berkaitan yang dikenal pasti dikongsi dalam siaran sosial berkaitan yang mengandungi istilah berkaitan.
 • 6. Karma — Skor Karma Reddit pada siaran individu.

LunarCRUSH Galaxy Score™ — Apakah itu Galaxy Score?

LunarCRUSH Galaxy Score™ ialah skor proprietari yang sentiasa mengukur mata wang kripto terhadap dirinya sendiri berkenaan dengan metrik komuniti yang kami ambil dari seluruh web.

Matlamat skor adalah untuk menyediakan penunjuk utama yang membolehkan perdagangan algoritma untuk pelabur institusi.

Mengira LunarCRUSH Galaxy Score™ — Bagaimanakah Skor Galaxy dikira?

Skor Galaxy ialah ukuran gabungan penunjuk mata wang kripto yang digunakan untuk mengaitkan dan memahami keseluruhan kesihatan, kualiti dan prestasi projek tertentu. Ringkasnya, ia menunjukkan prestasi syiling. Skor Galaxy juga boleh digunakan sebagai isyarat apabila projek memasuki wilayah baharu, daripada sangat menurun kepada sangat menaik.

Skor keseluruhan menggabungkan jumlah skor empat petunjuk prestasi utama berikut:

 • 1. Skor Harga — Skor yang kami peroleh daripada purata bergerak yang memberikan syiling beberapa petunjuk arah aliran menaik atau menurun berdasarkan nilai pasaran semata-mata.
 • 2. Sentimen Sosial — Peratusan/skor keseluruhan kenaikan harga atau penurunan harga perkara yang orang katakan dalam talian
 • 3. Kesan Sosial — Skor volum/interaksi/kesan sosial untuk memberi gambaran tentang saiz pasaran atau kesedaran tentang syiling
 • 4. Kedudukan Korelasi — Algoritma yang menentukan korelasi data sosial kami dengan harga/ volum syiling.

Mengira Kesan Sosial — Bagaimanakah Kesan Sosial dikira?

LunarCRUSH sedang merakam semua yang berlaku di rangkaian media sosial dalam domain awam dan swasta (berbayar). Kami mengambil data ini dan mengembalikannya kepada anda sebagai metrik yang ringkas dan mudah difahami. Sebahagian daripada data ini dijumlahkan secara ringkas untuk memberi anda gambaran tentang volum, manakala data lain didengar oleh pembelajaran mesin dan algoritma kecerdasan buatan kami. Kami mengembalikan data kepada anda berdasarkan beribu-ribu jam latihan mesin yang diajar untuk mencari corak dalam sentimen.

 

Menilai Pengaruh Sosial — Bagaimanakah LunarCRUSH mengira pengaruh sosial?

Koleksi bermula dengan tweet khusus kripto berdasarkan kriteria carian dan penapisan yang ditala. Pengaruh sosial dengan sekurang-kurangnya 500 pengikut dan sekurang-kurangnya penglibatan minimum pada tweet mereka untuk tempoh masa yang dipilih diambil kira. Selain itu, penapisan spam juga berlaku untuk mengurangkan spammer dan bot daripada kedudukan influencer.

Kedudukan disusun mengikut bilangan pengikut, penglibatan pada tweet (tweet semula/petikan, suka, balasan) serta mengikut volum (bilangan tweet). Kedudukan ini kemudiannya boleh dilihat di seluruh pasaran crypto (semua syiling) atau oleh mana-mana syiling (iaitu Bitcoin sahaja). Bilangan pengikut, penglibatan dan tweet semuanya dipuratakan dan kedudukan diberikan kepada akaun sosial individu. Logik ini hampir menyerupai pengiraan AltRank kami. Kami akan terus memantau dan mengubahsuai algoritma kami untuk meningkatkan hasil kami dari semasa ke semasa.

Mengukur Kedudukan Korelasi — Bagaimanakah Kedudukan Korelasi dikira?

Hanya ukuran kekuatan korelasi antara data kami dan harga syiling dari semasa ke semasa.

Kami ingin menambah penekanan pada pemarkahan jika semua penunjuk kami bergerak ke arah yang sama pada satu masa. Contohnya, pada Skor Galaxy, jika Skor Harga, Skor Sentimen dan Skor Penglibatan Sosial kami semuanya meningkat pada masa yang sama, Skor Korelasi juga akan mula meningkat. Perkara yang sama berlaku jika Markah semakin berkurangan.

Jika tiada mekanisme Pemarkahan kami bergerak bersama-sama ke arah, Skor Korelasi akan menetap ke arah tengah, atau 2.5.

Mengawal Spam Sosial — Bagaimanakah LunarCRUSH menentukan kandungan sosial yang spam?

Spam ditentukan dengan menganalisis bahagian kandungan untuk parameter yang ditetapkan melalui latihan algoritma pembelajaran mesin. Mesin ini mula-mula dilatih oleh manusia, yang boleh dengan mudah mengenali tweet yang Spam. Dan kemudian mesin itu mereplikasinya pada kelajuan yang tidak pernah dapat dicapai oleh manusia.

Menilai Skor Harga — Bagaimanakah Skor Harga dikira?

Dengan Skor Harga, kami mengambil Teknikal daripada Analisis Teknikal. Skor Harga kami melaraskan secara automatik berdasarkan ujian belakang dan strategi dagangan yang paling menguntungkan akan diperoleh dengan menggabungkan RSI, Bollinger Bands, Purata Pergerakan Eksponen dan menggunakan itu ke dalam skor keseluruhan.

Skor harga kemudiannya dijaringkan berdasarkan perkara berikut:

 • 1 = Sangat menurun
  2 = menurun
  3 = Neutral
  4 = menaik
  5 = Sangat menaik

Jejaki portfolio kripto saya dalam LunarCRUSH

Anda boleh memasukkan pegangan mata wang kripto anda ke dalam papan pemuka LunarCRUSH. Kami mengesyorkan menambah pegangan dan mata wang kripto kegemaran anda pada portfolio anda pada lawatan pertama anda. LunarCRUSH mengetahui tentang pegangan anda dan mengembalikan data yang lebih berkaitan apabila kami mengetahui lebih sedikit tentang gaya dagangan anda.

Buat masa ini, kami fikir ia adalah paling mudah untuk memasukkan pegangan anda secara manual. Beritahu kami jika anda berpendapat sebaliknya dan ingin kami membuat penyepaduan pertukaran. Sembang atau contact@lunarcrush.com

Menganalisis Jumlah Berita dalam LunarCRUSH

LunarCRUSH mengumpul artikel Berita terkini untuk syiling yang disokong. Jumlah berita untuk penerbitan atau cerita yang ditulis tentang syiling yang dipilih dalam tempoh masa yang dipilih.

Menganalisis Kandungan YouTube dalam LunarCRUSH

LunarCRUSH mengumpul video YouTube terbaharu untuk syiling yang disokong. Maklumat video diambil daripada YouTube dan disenaraikan di LunarCRUSH bergantung pada tempoh masa yang dipilih.

Menganalisis Isipadu Pos Sederhana dalam LunarCRUSH

LunarCRUSH mengumpul Artikel Sederhana terkini untuk syiling yang disokong. Maklumat siaran sederhana diambil daripada Medium.com dan disenaraikan di LunarCRUSH bergantung pada tempoh masa yang dipilih.

Menganalisis Jumlah Siaran Reddit dalam LunarCRUSH

LunarCRUSH mengumpul Siaran Reddit terkini untuk syiling yang disokong. Maklumat kandungan Reddit ditarik daripada Reddit.com dan disenaraikan di LunarCRUSH bergantung pada tempoh masa yang dipilih.

Menganalisis Pautan Dikongsi dalam LunarCRUSH

LunarCRUSH mengumpul pautan kongsi terkini untuk syiling yang disokong. Maklumat kandungan pautan yang dikongsi dikikis dan disenaraikan pada LunarCRUSH bergantung pada tempoh masa yang dipilih.

Baca lebih lanjut: Apakah Keplr Wallet | Cara Memasang dan Menggunakan Keplr Wallet

Terima kasih kerana melawat dan membaca artikel ini! Sila kongsi jika anda menyukainya!

What is GEEK

Buddha Community

Ken Mueller

Ken Mueller

1653183960

Apa itu LunarCrush | Cara Menggunakan LunarCrush untuk Dagangan Kripto

Dalam siaran ini, anda akan belajar Apa itu LunarCrush? Bagaimana untuk menggunakan LunarCrush? Manfaatkan Kuasa Media Sosial Untuk Dagangan Kripto

1. Apakah LunarCrush?

Lunarcrush diasaskan pada 12 Jun 2018, oleh Joe Vezzani dan Jon Fargo. Pada mulanya dilancarkan di Costa Mesa, California, ia kini beribu pejabat di Greater Los Angeles Area, West Coast, Amerika Syarikat. Ia berfungsi dengan menganalisis data daripada pelbagai platform media sosial untuk mendedahkan kemungkinan bahagian atas, bahagian bawah, pam, buaian dan pembuangan sebelum ia berlaku.

 • Ia menyediakan data analisis terperinci untuk membantu pedagang membuat keputusan perdagangan yang logik.
 • Alat analisis sosialnya adalah antara yang terbaik dalam dunia crypto.
 • Ia mempunyai beberapa metrik unik untuk analisis yang lebih baik.
 • Ia menyediakan ganjaran untuk berinteraksi dengan platform dalam bentuk mata yang boleh anda tukar kepada token LUNR yang boleh didagangkan.
 • Ia mempunyai aplikasi mudah alih yang cekap yang berjalan pada sistem Android dan iOS.
 • Ia mempunyai sistem amaran yang cekap yang berfungsi di luar apl.
 • Antara muka tapak web adalah bersih dan mesra pemula.

KEBAIKAN

 • Ia menyediakan data analisis terperinci untuk membantu pedagang membuat keputusan perdagangan yang logik.
 • Alat analisis sosialnya adalah antara yang terbaik dalam dunia crypto.
 • Ia mempunyai beberapa metrik unik untuk analisis yang lebih baik.
 • Ia menyediakan ganjaran untuk berinteraksi dengan platform dalam bentuk mata yang boleh anda tukar kepada token LUNR yang boleh didagangkan.
 • Ia mempunyai aplikasi mudah alih yang cekap yang berjalan pada sistem Android dan iOS.
 • Ia mempunyai sistem amaran yang cekap yang berfungsi di luar apl.
 • Antara muka tapak web adalah bersih dan mesra pemula.

KEBURUKAN

 • Ia tidak membenarkan pengguna mengedit carta.
 • Ia tidak meminta kata laluan atau pengesahan dua faktor sebelum mengakses platform. Ini menimbulkan keraguan terhadap keselamatan platform.
 • Walaupun ia memberikan mata percuma untuk berinteraksi dengan platform, anda tidak boleh mengeluarkannya sehingga anda telah mengumpul sekurang-kurangnya 30 LUNR (anda memerlukan lebih daripada 2,000 mata untuk mendapatkan jumlah LUNR tersebut).

BAGAIMANAKAH LUNARCRUSH BERFUNGSI?

Sediakan akaun anda: Proses bermula dengan mengklik butang log masuk/daftar di tapak web, di mana anda akan diminta untuk memasukkan alamat e-mel anda dan melengkapkan pengesahan captcha. Selepas itu, mel pengesahan dihantar ke alamat e-mel yang anda berikan. Setelah e-mel anda telah disahkan, anda akan dibawa masuk ke papan pemuka anda. Ini bermakna akaun anda telah dibuat.

Cipta portfolio dan tambahkan syiling yang anda mahu ikuti: Ini ialah langkah seterusnya, dan ia memberi anda peluang untuk memperoleh mata pada platform Lunarcrush. Untuk membuat portfolio, ketik 'Tambah Pegangan Mata Wang Kripto' pada papan pemuka anda. Kemudian cari syiling yang anda ingin tambah dan masukkan jumlah yang anda ada dan harga yang anda beli. Ia secara automatik menunjukkan nilai semasa portfolio anda bersama-sama dengan metrik lain. Ia juga memberi ganjaran kepada anda dengan lima mata. 

Cipta makluman pertama anda untuk syiling kegemaran anda: Proses ini juga mudah. Anda memilih tab pada portfolio anda, dan ia membuka tetingkap di mana anda memasukkan syiling yang anda ingin tonton dan kaedah amaran (yang termasuk makluman apl, e-mel, SMS dan Telegram). Anda juga boleh memilih makluman lalai atau mengkonfigurasinya dari awal. Selepas melakukan semua itu, anda diberi ganjaran lima mata. 

Cari pengaruh teratas untuk syiling kegemaran anda: Pada halaman utama akaun Lunarcrush anda, klik pada 'Pengaruh' dan kemudian cari syiling yang ingin anda jejaki. Ia akan memaparkan senarai pengaruh media sosial yang ditapis mengikut paling berpengaruh, paling penglibatan, kebanyakan pengikut dan kebanyakan siaran. Dengan cara itu, anda boleh mengetahui rupa suasana sosial portfolio anda.

Sambungkan akaun Twitter anda: Anda akan melihat tab ini pada papan pemuka anda. Ia membawa anda ke klik satu butang pada tetapan akaun akaun Lunarcrush anda yang menghubungkan Twitter anda dengan profil Lunarcrush anda. Anda juga diberi ganjaran lima mata.

Kerjakan aspek gamify yang memihak kepada anda: Ini juga merupakan satu lagi aspek penting dalam pengalaman Lunarcrush anda untuk memberikan yang terbaik daripada analisis anda. Semasa anda berinteraksi dengan platform dan menyelesaikan tugas, anda memperoleh mata yang boleh anda tukar kepada LUNR, token asli Lunarcrush.

CIRI-CIRI LUNARCRUSH

PAPAN PEmuka KOMPREHENSIF

Ini ialah bahagian pertama halaman akaun anda. Ia menilai portfolio anda dan lebih kepada papan paparan untuk semua metrik penting. Ia memaparkan volum sosial, penglibatan sosial, penguasaan bitcoin, sepuluh syiling teratas, pertukaran dan pengaruh, dsb. Ia juga menunjukkan syiling dan syiling kegemaran anda baru-baru ini ditambahkan pada platform.

PERHATIAN

Ini memastikan anda tidak perlu menonton carta dan metrik sosial sepanjang hari. Dengan makluman disediakan, anda boleh meneruskan kehidupan anda sambil terus berhubung dengan kemajuan pada syiling pilihan anda.

SARINGAN

Ciri ini meletakkan semua maklumat yang anda perlukan tentang syiling kegemaran pada satu halaman supaya dengan satu klik, anda boleh mendapatkan paparan kedua-dua pasaran dan aktiviti sosial syiling. Oleh itu, anda boleh membandingkan syiling menggunakan metrik seperti had pasaran, volum sosial, penglibatan sosial, dsb.

METRIK UTAMA

Lunarcrush menggunakan metrik standard seperti turun naik, volum sosial, penglibatan sosial, penguasaan BTC dan Altcoins, volum spam, pautan kongsi, dsb., untuk menganalisis prestasi syiling. Ia juga menggunakan metrik unik eksklusif untuk ekosistem Lunarcrush. Beberapa metrik ini ialah:

 • LUNARCRUSH GALAXY SCORE: Ini menggunakan metrik komuniti yang diambil daripada media sosial untuk mengukur prestasi syiling dari semasa ke semasa.
 • SKOR KORELASI: Metrik ini mengukur daya maju Lunarcrush itu sendiri dengan membandingkan datanya dengan data dari seluruh dunia crypto.
 • LUNARCRUSH ALTRANK: Dengan metrik ini, anda membandingkan prestasi syiling dengan prestasi keseluruhan ruang mata wang kripto.

PORTFOLIO

Ciri ini membolehkan anda menambah syiling pada pegangan anda dan menjejaki keuntungan anda dari semasa ke semasa. Selain itu, anda boleh melihatnya dalam carta terperinci dan menjejaki prestasi mereka. Ia hanya membenarkan anda satu penyertaan bagi setiap syiling.

SUAPAN

Dengan ciri ini, anda boleh melihat status sosial semasa syiling di seluruh papan. Ia membantu anda mendahului arah aliran sosial dan membuat keputusan bijak yang akan mengalahkan pasaran

PENGARUH

Jika anda telah berdagang crypto untuk seketika, anda akan bersetuju bahawa pengaruh mempengaruhi sfera crypto. Jika anda ingin mendahului pasaran, anda harus mendapatkan pengaruh utama pada syiling kegemaran anda. Ia mungkin memerlukan hanya satu tweet untuk merosakkan apa jua strategi perdagangan yang telah anda bina. Lunarcrush menguruskan semua itu untuk anda.

BANDINGKAN SYILING

Tidak perlu terus menogol antara tab untuk membandingkan metrik dua syiling. Lunarcrush menguruskan perkara ini untuk anda dengan membahagikan skrin anda kepada dua, setiap satu untuk setiap syiling, untuk memudahkan proses.

Pertukaran teratas untuk perdagangan token-syiling. Ikut arahan dan buat wang tanpa had

BinancePoloniexBitfinexHuobiMXCProBITGate.ioCoinbase

2. Bagaimanakah LunarCRUSH membantu anda memahami metrik sosial dalam Pasaran Mata Wang Kripto?

LunarCRUSH + Pembelajaran Mesin = Sentimen Dalam

LunarCRUSH melatih algoritma pembelajaran mesin untuk mengumpulkan dan mengakses data untuk mengembalikan sentimen pada data tersebut. Kami kemudian melatih silang mesin dalam kitaran yang tidak berkesudahan yang membolehkan pemulangan data yang paling tepat dalam set data terluas yang tersedia.

Kami melatih pembelajaran mesin kami berdasarkan data khusus kripto. Kami tidak menggunakan algoritma sentimen pemprosesan bahasa semula jadi standard kerana kami tidak percaya mereka mengakses bahasa yang digunakan dengan betul dalam komuniti mata wang kripto untuk menyatakan emosi.

Kedudukan Sentimen — Bagaimanakah Kedudukan Sentimen?

Skor ini mewakili pada skala 1–5 sentimen purata pada semua manusia yang bercakap tentang syiling dalam talian untuk mewakili sentimen umum yang disebarkan tentang syiling.

 • 5 = Sangat yakin
 • 4 = Bullish
 • 3 = Neutral
 • 2 = Bearish
 • 1 = Sangat Bearish

Bahasa yang digunakan dalam pasaran mata wang kripto kadangkala boleh berbeza jauh daripada pasaran saham tradisional.

Sebagai contoh: "Monero kini sedang moon." Adalah kenyataan Bullish. Anda mungkin tidak akan mendengar seorang penganalisis di CNBC berkata, "Duke Energy menyindir orang ramai!"

Tweet Sentimen Bullish oleh @Bitcoin di Twitter

Di LunarCRUSH, kami menggunakan pembelajaran mesin untuk melatih kandungan untuk itu Bullish atau Bearishness. Ini membezakan kami daripada pesaing kami yang menggunakan perpustakaan sentimen yang belum dilatih mengenai bahasa khusus kripto.

Mengira Penglibatan Sosial — Bagaimanakah penglibatan sosial dikira?

Penglibatan sosial mengukur kedalaman interaksi komuniti merentas siaran sosial. Ia merupakan metrik penting untuk dilihat semasa cuba menentukan jumlah penyertaan komuniti terhadap syiling tertentu. Semua penglibatan sosial dikira setiap syiling merentas berbilang sumber sosial dan tidak termasuk spam.

Terdapat enam elemen yang menjadi faktor bagaimana penglibatan sosial dikira:

 • 1. Kegemaran & Suka — Bilangan Suka pada siaran sosial individu yang mengandungi istilah yang berkaitan. Suka mesti datang daripada akaun pengguna individu.
 • 2. Komen & Balasan — Bilangan ulasan daripada akaun sosial yang berasingan dalam siaran yang mengandungi istilah yang berkaitan.
 • 3. Tweet semula, Petikan & Perkongsian — Perkongsian siaran sosial unik yang mengandungi istilah berkaitan.
 • 4. Pengikut — Bilangan pengikut pada siaran yang mengandungi syarat-syarat yang relevan dari mana penglibatan berlaku.
 • 5. URL Dikongsi — Setiap kali URL berkaitan yang dikenal pasti dikongsi dalam siaran sosial berkaitan yang mengandungi istilah berkaitan.
 • 6. Karma — Skor Karma Reddit pada siaran individu.

LunarCRUSH Galaxy Score™ — Apakah itu Galaxy Score?

LunarCRUSH Galaxy Score™ ialah skor proprietari yang sentiasa mengukur mata wang kripto terhadap dirinya sendiri berkenaan dengan metrik komuniti yang kami ambil dari seluruh web.

Matlamat skor adalah untuk menyediakan penunjuk utama yang membolehkan perdagangan algoritma untuk pelabur institusi.

Mengira LunarCRUSH Galaxy Score™ — Bagaimanakah Skor Galaxy dikira?

Skor Galaxy ialah ukuran gabungan penunjuk mata wang kripto yang digunakan untuk mengaitkan dan memahami keseluruhan kesihatan, kualiti dan prestasi projek tertentu. Ringkasnya, ia menunjukkan prestasi syiling. Skor Galaxy juga boleh digunakan sebagai isyarat apabila projek memasuki wilayah baharu, daripada sangat menurun kepada sangat menaik.

Skor keseluruhan menggabungkan jumlah skor empat petunjuk prestasi utama berikut:

 • 1. Skor Harga — Skor yang kami peroleh daripada purata bergerak yang memberikan syiling beberapa petunjuk arah aliran menaik atau menurun berdasarkan nilai pasaran semata-mata.
 • 2. Sentimen Sosial — Peratusan/skor keseluruhan kenaikan harga atau penurunan harga perkara yang orang katakan dalam talian
 • 3. Kesan Sosial — Skor volum/interaksi/kesan sosial untuk memberi gambaran tentang saiz pasaran atau kesedaran tentang syiling
 • 4. Kedudukan Korelasi — Algoritma yang menentukan korelasi data sosial kami dengan harga/ volum syiling.

Mengira Kesan Sosial — Bagaimanakah Kesan Sosial dikira?

LunarCRUSH sedang merakam semua yang berlaku di rangkaian media sosial dalam domain awam dan swasta (berbayar). Kami mengambil data ini dan mengembalikannya kepada anda sebagai metrik yang ringkas dan mudah difahami. Sebahagian daripada data ini dijumlahkan secara ringkas untuk memberi anda gambaran tentang volum, manakala data lain didengar oleh pembelajaran mesin dan algoritma kecerdasan buatan kami. Kami mengembalikan data kepada anda berdasarkan beribu-ribu jam latihan mesin yang diajar untuk mencari corak dalam sentimen.

 

Menilai Pengaruh Sosial — Bagaimanakah LunarCRUSH mengira pengaruh sosial?

Koleksi bermula dengan tweet khusus kripto berdasarkan kriteria carian dan penapisan yang ditala. Pengaruh sosial dengan sekurang-kurangnya 500 pengikut dan sekurang-kurangnya penglibatan minimum pada tweet mereka untuk tempoh masa yang dipilih diambil kira. Selain itu, penapisan spam juga berlaku untuk mengurangkan spammer dan bot daripada kedudukan influencer.

Kedudukan disusun mengikut bilangan pengikut, penglibatan pada tweet (tweet semula/petikan, suka, balasan) serta mengikut volum (bilangan tweet). Kedudukan ini kemudiannya boleh dilihat di seluruh pasaran crypto (semua syiling) atau oleh mana-mana syiling (iaitu Bitcoin sahaja). Bilangan pengikut, penglibatan dan tweet semuanya dipuratakan dan kedudukan diberikan kepada akaun sosial individu. Logik ini hampir menyerupai pengiraan AltRank kami. Kami akan terus memantau dan mengubahsuai algoritma kami untuk meningkatkan hasil kami dari semasa ke semasa.

Mengukur Kedudukan Korelasi — Bagaimanakah Kedudukan Korelasi dikira?

Hanya ukuran kekuatan korelasi antara data kami dan harga syiling dari semasa ke semasa.

Kami ingin menambah penekanan pada pemarkahan jika semua penunjuk kami bergerak ke arah yang sama pada satu masa. Contohnya, pada Skor Galaxy, jika Skor Harga, Skor Sentimen dan Skor Penglibatan Sosial kami semuanya meningkat pada masa yang sama, Skor Korelasi juga akan mula meningkat. Perkara yang sama berlaku jika Markah semakin berkurangan.

Jika tiada mekanisme Pemarkahan kami bergerak bersama-sama ke arah, Skor Korelasi akan menetap ke arah tengah, atau 2.5.

Mengawal Spam Sosial — Bagaimanakah LunarCRUSH menentukan kandungan sosial yang spam?

Spam ditentukan dengan menganalisis bahagian kandungan untuk parameter yang ditetapkan melalui latihan algoritma pembelajaran mesin. Mesin ini mula-mula dilatih oleh manusia, yang boleh dengan mudah mengenali tweet yang Spam. Dan kemudian mesin itu mereplikasinya pada kelajuan yang tidak pernah dapat dicapai oleh manusia.

Menilai Skor Harga — Bagaimanakah Skor Harga dikira?

Dengan Skor Harga, kami mengambil Teknikal daripada Analisis Teknikal. Skor Harga kami melaraskan secara automatik berdasarkan ujian belakang dan strategi dagangan yang paling menguntungkan akan diperoleh dengan menggabungkan RSI, Bollinger Bands, Purata Pergerakan Eksponen dan menggunakan itu ke dalam skor keseluruhan.

Skor harga kemudiannya dijaringkan berdasarkan perkara berikut:

 • 1 = Sangat menurun
  2 = menurun
  3 = Neutral
  4 = menaik
  5 = Sangat menaik

Jejaki portfolio kripto saya dalam LunarCRUSH

Anda boleh memasukkan pegangan mata wang kripto anda ke dalam papan pemuka LunarCRUSH. Kami mengesyorkan menambah pegangan dan mata wang kripto kegemaran anda pada portfolio anda pada lawatan pertama anda. LunarCRUSH mengetahui tentang pegangan anda dan mengembalikan data yang lebih berkaitan apabila kami mengetahui lebih sedikit tentang gaya dagangan anda.

Buat masa ini, kami fikir ia adalah paling mudah untuk memasukkan pegangan anda secara manual. Beritahu kami jika anda berpendapat sebaliknya dan ingin kami membuat penyepaduan pertukaran. Sembang atau contact@lunarcrush.com

Menganalisis Jumlah Berita dalam LunarCRUSH

LunarCRUSH mengumpul artikel Berita terkini untuk syiling yang disokong. Jumlah berita untuk penerbitan atau cerita yang ditulis tentang syiling yang dipilih dalam tempoh masa yang dipilih.

Menganalisis Kandungan YouTube dalam LunarCRUSH

LunarCRUSH mengumpul video YouTube terbaharu untuk syiling yang disokong. Maklumat video diambil daripada YouTube dan disenaraikan di LunarCRUSH bergantung pada tempoh masa yang dipilih.

Menganalisis Isipadu Pos Sederhana dalam LunarCRUSH

LunarCRUSH mengumpul Artikel Sederhana terkini untuk syiling yang disokong. Maklumat siaran sederhana diambil daripada Medium.com dan disenaraikan di LunarCRUSH bergantung pada tempoh masa yang dipilih.

Menganalisis Jumlah Siaran Reddit dalam LunarCRUSH

LunarCRUSH mengumpul Siaran Reddit terkini untuk syiling yang disokong. Maklumat kandungan Reddit ditarik daripada Reddit.com dan disenaraikan di LunarCRUSH bergantung pada tempoh masa yang dipilih.

Menganalisis Pautan Dikongsi dalam LunarCRUSH

LunarCRUSH mengumpul pautan kongsi terkini untuk syiling yang disokong. Maklumat kandungan pautan yang dikongsi dikikis dan disenaraikan pada LunarCRUSH bergantung pada tempoh masa yang dipilih.

Baca lebih lanjut: Apakah Keplr Wallet | Cara Memasang dan Menggunakan Keplr Wallet

Terima kasih kerana melawat dan membaca artikel ini! Sila kongsi jika anda menyukainya!

Ken Mueller

Ken Mueller

1658210280

Apa itu BitinfoCharts | Cara Menggunakan BitinfoCharts untuk Kripto

Dalam siaran ini, anda akan mempelajari Apa itu BitinfoCharts, Cara Menggunakan BitinfoCharts untuk Semak dan Pelaburan Kripto

BitInfoCharts digambarkan sebagai 'Harga, ganjaran, kesukaran, kadar cincang, permodalan pasaran, masa sekatan, kiraan blok untuk semua mata wang kripto' dan merupakan tapak web dalam kategori bitcoin & mata wang kripto. 

Jadi, Apakah BitinfoCharts?

Lawati: https://bitinfocharts.com/

Terdapat banyak laman web yang menawarkan maklumat berkaitan mata wang kripto hari ini, tetapi kebenaran diberitahu- tidak semuanya boleh dipercayai. Ia menjadi amat sukar untuk menjejaki perubahan dalam pasaran bagi pihak berkepentingan yang berbeza. Nasib baik, BitInfoCharts adalah salah satu laman web yang dipercayai yang menyediakan statistik mengenai mata wang kripto yang berbeza di pasaran. Tapak ini menyediakan perbandingan mata wang kripto yang paling banyak digunakan dan bergerak, termasuk harga pasaran dan apa-apa sahaja.

Bitinfocharts ialah sumber statistik mata wang kripto percuma dan kaya yang menawarkan anda peluang untuk membandingkan berpuluh-puluh syiling digital dengan banyak penunjuk. Dengan BitInfoCharts, anda mendapat maklumat terkini tentang prestasi kripto teratas dalam pasaran memudahkan anda membuat keputusan termaklum. 

Mari kita gali lebih dalam dan semak BitInfoCharts, mengetahui jenis perbandingan dan maklumat yang ditawarkannya.

BitInfoCharts menyediakan akses kepada simpanan fakta dan angka penting untuk pelbagai mata wang kripto terkemuka. Jika anda ingin mencari bilangan urus niaga syiling dalam tempoh 24 jam yang lalu, jumlah yang dihantar dalam 24 jam terakhir, nilai transaksi purata, purata yuran transaksi, kesukaran perlombongan dan banyak lagi, laman web ini sangat berbaloi untuk diperiksa. Butiran penting lain seperti harga, carta harga, topi pasaran dan bekalan syiling turut disertakan. Kadar pertukaran pada 24 bursa crypto, 12711 pasangan dagangan dalam talian.

Ciri penting BitinfoCharts 

1. Harga mata wang kripto

Tapak ini menyediakan berjuta-juta perbandingan yang berguna kepada mana-mana orang yang berminat dalam industri mata wang kripto.

Berikut adalah beberapa perbandingan yang anda akan dapat dalam BitInfoCharts.com:

 • Harga mata wang kripto dalam 24 pertukaran
 • Bilangan transaksi setiap hari
 • Saiz blok purata
 • Bilangan alamat luar biasa setiap hari
 • Purata kesukaran setiap hari
 • Hash/s pada setiap hari
 • Nod mengintai
 • Tweet mengenai setiap syiling setiap hari
 • Alamat aktif setiap hari, biasanya diberikan sebagai nombor hari terakhir

Tapak ini menawarkan maklumat semasa secara sumatif untuk setiap syiling yang dipaparkan.

 • Jumlah Kripto: Permodalan Pasaran, Harga
 • Urus niaga lepas 24 jam (Bilangan transaksi dalam blockchain setiap hari)
 • Kripto dihantar purata sejam (24j lepas): Purata. Nilai Transaksi, Nilai Transaksi Median, Purata. Yuran Transaksi, Yuran Transaksi Median, Masa Sekatan
 • Kiraan Blok: Saiz Blok, Blok selama 24 jam
 • Purata blok sejam (24j terakhir)
 • Ganjaran Setiap Blok
 • Ganjaran (24j terakhir)
 • Yuran dalam Ganjaran ((Peratusan Yuran Purata dalam Jumlah Ganjaran Blok))
 • Kesukaran
 • Hashrate
 • Keuntungan Perlombongan Kripto
 • Top 100 Terkaya
 • Pengagihan Kekayaan
 • Alamat Aktif 24 jam terakhir
 • 100 Transaksi Terbesar
 • Blok Pertama ((Tarikh penciptaan Bitcoin))
 • Saiz Blockchain
 • Pelanggan Reddit
 • Tweet setiap hari
 • Keluaran Github, bintang Github, komitmen terakhir Github
 • Hari Musnah 24j lepas / Jumlah Kripto

Maklumat daripada Github untuk syiling telah ditambahkan. Ini memberikan maklumat tentang tarikh komitmen terakhir, kiraan bintang serta keluaran terakhir

Contoh: maklumat BTC

Halaman utama Bitinfocharts boleh disesuaikan dan anda boleh memilih aset digital yang anda ingin ikuti. Platform ini memaparkan maklumat tentang setiap mata wang kripto yang telah anda serlahkan. Ia menarik harga daripada sumber yang berbeza, termasuk pasaran P2P, dan mengira harga purata.

2. Senarai Kaya Cryptocurrency

Ciri ini menyediakan maklumat tentang alamat dompet yang memegang paling banyak mata wang kripto. 

Satu lagi sumber data statistik yang boleh dipercayai untuk bitcoin (BTC). Ia memberikan anda lebih banyak cerapan industri dan maklumat berguna tentang pasaran BTC, aktivitinya, serta penunjuk ekonomi dan butiran teknikal lain seperti kadar inflasi dan volum keluaran.

Memahami Dompet Paus (Senarai Kaya Bitcoin):

 • Statistik di atas juga menunjukkan bahawa dompet dengan 100 BTC atau lebih menyumbang hanya 0.04% daripada jumlah bilangan dompet, tetapi ia menyumbang 62.14% daripada jumlah nilai Bitcoin semasa. Atau jika kita menganggap dompet dengan 10 BTC atau lebih, hanya 0.35% daripada jumlah alamat dompet tetapi memegang 84.53% daripada jumlah nilai Bitcoin dalam pasaran.
 • Kita dapat melihat bahawa terdapat sejumlah besar BTC tertumpu dalam sejumlah kecil BTC. Sama seperti ekonomi dunia hari ini, segelintir orang terkaya memegang sebahagian besar kekayaan dunia. Menurut statistik Fed September 2017, 1% terkaya tahun itu memegang 38.5% daripada jumlah aset negara. Jadi dalam pasaran kewangan, kekayaan masih tertumpu kepada segelintir orang. Pasaran mata wang kripto tidak terkecuali.
 • Walau bagaimanapun, apabila melihat data tentang alamat dompet BTC, kita juga perlu memahami bahawa alamat dompet boleh menjadi milik seseorang atau sekumpulan orang atau organisasi,... dan sebaliknya, seseorang juga boleh menjadi orang. memiliki banyak alamat dompet yang berbeza. Sebagai contoh, alamat dompet terbesar semasa ialah dompet sejuk pertukaran Binance. Ini adalah dompet pertukaran yang menyimpan BTC kedua-dua pelanggan mereka dan jumlah BTC kepunyaan ramai orang yang berbeza.

Data BitInfoCharts menunjukkan 1 juta alamat Bitcoin mengandungi lebih daripada $10,000 nilai BTC

 • Adalah penting untuk ambil perhatian bahawa nombor ini tidak semestinya bermakna terdapat lebih daripada sejuta orang yang memegang Bitcoin bernilai lebih daripada $10,000, kerana seseorang individu boleh memiliki berbilang alamat Bitcoin.
 • Tetapi sebaliknya, banyak Bitcoin dipegang di alamat terbesar yang dimiliki oleh banyak pemegang dana di bursa. Walau bagaimanapun, ini adalah angka penting memandangkan Bitcoin telah melonjak dalam nilai dalam beberapa bulan kebelakangan ini, sebahagian besarnya disebabkan oleh lonjakan mendadak dalam harga Bitcoin.

Anda juga akan dapat mencari senarai 100 alamat terkaya teratas, bilangan alamat aktif dalam tempoh 24 jam dan 100 transaksi terbesar. Terdapat penjelajah blok juga.

Mari cuba: https://bitinfocharts.com/top-100-richest-bitcoin-addresses.html

3. Kalkulator dan Penjelajah

Dengan ciri ini anda boleh menyemak Kalkulator Perlombongan, anda hanya perlu memasukkan maklumat:

 • Hashrate Anda (KH/s)
 • Penggunaan kuasa (Watts)
 • Kos Kuasa ($/kWj)
 • Yuran Kolam %

Penjelajah: 100 Teratas Paling Sibuk mengikut Jumlah Alamat (24j terakhir)

BitInfoCharts Kebaikan dan Keburukan

Kebaikan

 • Mudah dan mudah digunakan
 • Data pada lebih daripada 2,000 syiling
 • Jejaki harga crypto dalam lebih daripada 100 mata wang fiat

Keburukan

 • Tidak memberikan tahap perincian yang sama seperti beberapa platform lain

Lawati: https://bitinfocharts.com/

Kesimpulan

Statistik adalah penting kepada sesiapa sahaja dalam industri mata wang kripto. Ia membolehkan anda membuat keputusan dari sudut maklumat dan fakta. Walau bagaimanapun, maklumat ini sepatutnya benar.

Tapak itu sendiri agak mesra pengguna dan anda tidak akan menghadapi masalah menavigasi jalan anda. Untuk statistik, data dan maklumat yang boleh dipercayai dan boleh disahkan dalam hampir semua perkara cryptocurrency.

Semoga artikel ini dapat membantu anda. Jangan lupa tinggalkan like, komen dan kongsikan dengan orang lain. Terima kasih!

Baca lebih lanjut: Pertukaran Berpusat Matawang Kripto Terbaik | Pertukaran Kripto Teratas

Cara Menggunakan LunarCrush untuk Perdagangan Kripto

Dalam posting ini, Anda akan belajar Apa itu LunarCrush? Bagaimana Cara Menggunakan LunarCrush? Manfaatkan Kekuatan Media Sosial Untuk Perdagangan Kripto

1. Apa itu LunarCrush?

Lunarcrush didirikan pada 12 Juni 2018, oleh Joe Vezzani dan Jon Fargo. Awalnya diluncurkan di Costa Mesa, California, sekarang berkantor pusat di Greater Los Angeles Area, West Coast, AS. Ia bekerja dengan menganalisis data dari berbagai platform media sosial untuk mengungkapkan kemungkinan top, bottom, pumps, swings, dan dumps sebelum terjadi.

 • Ini memberikan data analitis terperinci untuk membantu pedagang membuat keputusan perdagangan yang logis.
 • Alat analitik sosialnya termasuk yang terbaik di dunia kripto.
 • Ini memiliki beberapa metrik unik untuk analisis yang lebih baik.
 • Ini memberikan hadiah untuk berinteraksi dengan platform dalam bentuk poin yang dapat Anda konversi menjadi token LUNR yang dapat diperdagangkan.
 • Ini memiliki aplikasi seluler yang efisien yang berjalan di sistem Android dan iOS.
 • Ini memiliki sistem peringatan efisien yang bekerja di luar aplikasi.
 • Antarmuka situs web bersih dan ramah pemula.

PROS

 • Ini memberikan data analitis terperinci untuk membantu pedagang membuat keputusan perdagangan yang logis.
 • Alat analitik sosialnya termasuk yang terbaik di dunia kripto.
 • Ini memiliki beberapa metrik unik untuk analisis yang lebih baik.
 • Ini memberikan hadiah untuk berinteraksi dengan platform dalam bentuk poin yang dapat Anda konversi menjadi token LUNR yang dapat diperdagangkan.
 • Ini memiliki aplikasi seluler yang efisien yang berjalan di sistem Android dan iOS.
 • Ini memiliki sistem peringatan efisien yang bekerja di luar aplikasi.
 • Antarmuka situs web bersih dan ramah pemula.

KONTRA

 • Itu tidak memungkinkan pengguna untuk mengedit grafik.
 • Itu tidak meminta kata sandi atau otentikasi dua faktor sebelum mengakses platform. Ini menimbulkan keraguan pada keamanan platform.
 • Meskipun memberikan poin gratis untuk berinteraksi dengan platform, Anda tidak dapat menariknya sampai Anda mengumpulkan setidaknya 30 LUNR (Anda akan membutuhkan lebih dari 2.000 poin untuk mendapatkan jumlah LUNR tersebut).

BAGAIMANA LUNARCRUSH BEKERJA?

Siapkan akun Anda: Prosesnya dimulai dengan mengklik tombol login/daftar di situs web, di mana Anda akan diminta untuk memasukkan alamat email dan menyelesaikan verifikasi captcha. Setelah itu, email verifikasi dikirim ke alamat email yang Anda berikan. Setelah email Anda diverifikasi, Anda akan diarahkan ke dasbor Anda. Itu berarti akun Anda telah dibuat.

Buat portofolio dan tambahkan koin yang ingin Anda ikuti: Ini adalah langkah selanjutnya, dan ini memberi Anda kesempatan untuk mendapatkan poin di platform Lunarcrush. Untuk membuat portofolio, ketuk 'Tambahkan Cryptocurrency Holdings' di dasbor Anda. Kemudian cari koin yang ingin Anda tambahkan dan masukkan jumlah yang Anda miliki dan harga yang Anda beli. Ini secara otomatis menunjukkan nilai portofolio Anda saat ini bersama dengan metrik lainnya. Ini juga memberi Anda hadiah lima poin. 

Buat peringatan pertama Anda untuk koin favorit Anda: Proses ini juga mudah. Anda memilih tab pada portofolio Anda, dan itu membuka jendela tempat Anda memasukkan koin yang ingin Anda tonton dan metode peringatan (yang mencakup peringatan aplikasi, email, SMS, dan Telegram). Anda juga dapat memilih peringatan default atau mengonfigurasinya dari awal. Setelah melakukan semua itu, Anda dihargai dengan lima poin. 

Temukan influencer teratas untuk koin favorit Anda: Di beranda akun Lunarcrush Anda, klik 'Influencer' lalu cari koin yang ingin Anda lacak. Ini akan memunculkan daftar influencer media sosial yang disaring oleh paling berpengaruh, paling banyak keterlibatan, sebagian besar pengikut, dan sebagian besar posting. Dengan begitu, Anda bisa mengetahui seperti apa suasana sosial portofolio Anda.

Hubungkan akun Twitter Anda: Anda akan melihat tab ini di dasbor Anda. Ini membawa Anda ke klik satu tombol pada pengaturan akun akun Lunarcrush Anda yang menghubungkan Twitter Anda dengan profil Lunarcrush Anda. Anda juga dihargai dengan lima poin.

Kerjakan aspek gamify sesuai keinginan Anda: Ini juga merupakan aspek penting lain dari pengalaman Lunarcrush Anda untuk menghasilkan yang terbaik dari analisis Anda. Saat Anda berinteraksi dengan platform dan menyelesaikan tugas, Anda mendapatkan poin yang dapat dikonversi ke LUNR, token asli Lunarcrush.

FITUR LUNARCRUSH

DASBOR KOMPREHENSIF

Ini adalah bagian pertama dari halaman akun Anda. Ini mengevaluasi portofolio Anda dan lebih merupakan papan tampilan untuk semua metrik penting. Ini menampilkan volume sosial, keterlibatan sosial, dominasi bitcoin, sepuluh koin teratas, pertukaran, dan influencer, dll. Ini juga menunjukkan koin dan koin favorit Anda yang baru saja ditambahkan ke platform.

PERINGATAN

Ini memastikan bahwa Anda tidak harus menonton grafik dan metrik sosial sepanjang hari. Dengan peringatan di tempat, Anda dapat menjalani hidup Anda sambil tetap berhubungan dengan kemajuan pada koin yang Anda pilih.

layar

Fitur ini menempatkan semua informasi yang Anda perlukan tentang koin favorit pada satu halaman sehingga dengan satu klik, Anda dapat melihat pasar dan aktivitas sosial dari sebuah koin. Dengan demikian, Anda dapat membandingkan koin menggunakan metrik seperti kapitalisasi pasar, volume sosial, keterlibatan sosial, dll.

METRIK UTAMA

Lunarcrush menggunakan metrik standar seperti volatilitas, volume sosial, keterlibatan sosial, dominasi BTC dan Altcoin, volume spam, tautan bersama, dll., untuk menganalisis kinerja koin. Itu juga menggunakan metrik unik yang eksklusif untuk ekosistem Lunarcrush. Beberapa metrik ini adalah:

 • LUNARCRUSH GALAXY SCORE: Ini menggunakan metrik komunitas yang diambil dari media sosial untuk mengukur kinerja koin dari waktu ke waktu.
 • SKOR KORELASI: Metrik ini mengukur kelayakan Lunarcrush itu sendiri dengan membandingkan datanya dengan data dari seluruh dunia kripto.
 • LUNARCRUSH ALTRANK: Dengan metrik ini, Anda membandingkan kinerja koin dengan kinerja seluruh ruang cryptocurrency.

PORTOFOLIO

Fitur ini memungkinkan Anda untuk menambahkan koin ke kepemilikan Anda dan melacak keuntungan Anda dari waktu ke waktu. Selain itu, Anda dapat melihatnya dalam grafik terperinci dan melacak kinerjanya. Ini hanya memungkinkan Anda satu entri per koin.

UMPAN

Dengan fitur ini, Anda dapat melihat status sosial koin saat ini di seluruh papan. Ini membantu Anda mendahului tren sosial dan membuat keputusan bijak yang akan mengalahkan pasar

Influencer

Jika Anda telah memperdagangkan crypto untuk sementara waktu, Anda akan setuju bahwa influencer mempengaruhi lingkungan crypto. Jika Anda ingin menjadi yang terdepan di pasar, Anda harus mendapatkan pengaruh utama dari koin favorit Anda. Mungkin hanya perlu satu tweet untuk merusak strategi perdagangan apa pun yang telah Anda bangun. Lunarcrush mengurus semua itu untuk Anda.

BANDINGKAN KOIN

Tidak perlu terus berpindah antar tab untuk membandingkan metrik dua koin. Lunarcrush menangani ini untuk Anda dengan membagi layar Anda menjadi dua, masing-masing untuk setiap koin, untuk mempermudah prosesnya.

Pertukaran teratas untuk perdagangan token-koin. Ikuti instruksi dan hasilkan uang tanpa batas

BinanceFTXPoloniexBitfinexHuobiMXCByBitGate.ioCoinbase

2. Bagaimana LunarCRUSH membantu Anda memahami metrik sosial di Pasar Cryptocurrency?

LunarCRUSH + Pembelajaran Mesin = Sentimen Mendalam

LunarCRUSH melatih algoritme pembelajaran mesin untuk mengumpulkan dan mengakses data guna mengembalikan sentimen pada data tersebut. Kami kemudian melatih silang mesin dalam siklus tanpa akhir yang memungkinkan pengembalian data paling akurat dalam kumpulan data terluas yang tersedia.

Kami melatih pembelajaran mesin kami berdasarkan data khusus kripto. Kami tidak menggunakan algoritme sentimen pemrosesan bahasa alami standar karena kami tidak yakin mereka mengakses bahasa yang digunakan dalam komunitas cryptocurrency dengan benar untuk mengekspresikan emosi.

Peringkat Sentimen — Bagaimana Peringkat Sentimen?

Skor ini mewakili pada skala 1-5 sentimen rata-rata pada semua manusia yang berbicara tentang koin secara online untuk mewakili sentimen umum yang disebarkan tentang koin.

 • 5 = Sangat bullish
 • 4 = Bullish
 • 3 = Netral
 • 2 = Bearish
 • 1 = Sangat Bearish

Bahasa yang digunakan di pasar cryptocurrency terkadang bisa sangat berbeda dari pasar saham tradisional.

Misalnya: "Monero saat ini sedang berbulan madu." Adalah pernyataan Bullish. Anda mungkin tidak akan mendengar seorang analis di CNBC berkata, "Duke Energy sedang berbulan madu!"

Tweet Sentimen Bullish oleh @Bitcoin di Twitter

Di LunarCRUSH, kami menggunakan pembelajaran mesin untuk melatih konten untuk Bullish atau Bearishnya. Ini membedakan kami dari pesaing kami yang menggunakan perpustakaan sentimen yang belum dilatih tentang bahasa khusus kripto.

Menghitung Keterlibatan Sosial — Bagaimana keterlibatan sosial dihitung?

Keterlibatan sosial mengukur kedalaman interaksi komunitas di seluruh pos sosial. Ini adalah metrik penting untuk dilihat ketika mencoba menentukan seberapa banyak partisipasi yang dimiliki komunitas di sekitar koin tertentu. Semua keterlibatan sosial dihitung per koin di berbagai sumber sosial dan tidak termasuk spam.

Ada enam elemen yang menjadi faktor bagaimana keterlibatan sosial dihitung:

 • 1. Favorit & Suka — Jumlah Suka pada pos sosial individu yang berisi istilah yang relevan. Suka harus berasal dari akun pengguna individu.
 • 2. Komentar & Balasan — Jumlah komentar dari akun sosial terpisah dalam sebuah pos yang berisi istilah yang relevan.
 • 3. Retweet, Kutipan & Bagikan — Berbagi pos sosial unik yang berisi istilah yang relevan.
 • 4. Pengikut — Jumlah pengikut di pos yang berisi istilah yang relevan dari mana keterlibatan terjadi.
 • 5. URL yang Dibagikan — Setiap kali URL relevan yang teridentifikasi dibagikan dalam postingan sosial relevan yang berisi istilah yang relevan.
 • 6. Karma — Skor Reddit Karma pada setiap posting.

LunarCRUSH Galaxy Score™ — Apa itu Galaxy Score?

LunarCRUSH Galaxy Score™ adalah skor eksklusif yang secara konstan mengukur mata uang kripto terhadap dirinya sendiri sehubungan dengan metrik komunitas yang kami tarik dari seluruh web.

Tujuan dari skor ini adalah untuk memberikan indikator utama yang memungkinkan perdagangan algoritmik untuk investor institusi.

Menghitung LunarCRUSH Galaxy Score™ — Bagaimana Galaxy Score dihitung?

Galaxy Score adalah ukuran gabungan dari indikator cryptocurrency yang digunakan untuk menghubungkan dan memahami kesehatan, kualitas, dan kinerja proyek tertentu secara keseluruhan. Singkatnya, ini menunjukkan seberapa baik kinerja koin. Galaxy Score juga dapat digunakan sebagai sinyal ketika sebuah proyek memasuki wilayah baru, dari sangat bearish hingga sangat bullish.

Skor keseluruhan menggabungkan skor total dari empat indikator kinerja utama berikut:

 • 1. Skor Harga — Skor yang kami peroleh dari rata-rata bergerak yang memberi koin beberapa indikasi tren naik atau turun hanya berdasarkan nilai pasar.
 • 2. Sentimen Sosial — Persentase/skor keseluruhan kenaikan atau penurunan dari apa yang dikatakan orang secara online
 • 3. Dampak Sosial — Skor volume/interaksi/dampak sosial untuk memberikan gambaran tentang ukuran pasar atau kesadaran akan koin
 • 4. Peringkat Korelasi — Algoritme yang menentukan korelasi data sosial kita dengan harga/volume koin.

Menghitung Dampak Sosial — Bagaimana Dampak Sosial dihitung?

LunarCRUSH merekam semua yang terjadi di jaringan media sosial di domain publik dan pribadi (berbayar). Kami mengambil data ini dan mengembalikannya kepada Anda sebagai metrik yang sederhana dan mudah dipahami. Beberapa data ini hanya dijumlahkan untuk memberi Anda gambaran tentang volume, sementara data lainnya didengarkan oleh pembelajaran mesin dan algoritme kecerdasan buatan kami. Kami mengembalikan data kepada Anda berdasarkan ribuan jam pelatihan mesin yang diajarkan untuk menemukan pola dalam sentimen.

 

Menilai Pengaruh Sosial — Bagaimana LunarCRUSH menghitung pengaruh sosial?

Koleksinya dimulai dengan tweet khusus kripto berdasarkan kriteria pencarian dan penyaringan yang disetel. Influencer sosial dengan minimal 500 pengikut dan setidaknya keterlibatan minimal pada tweet mereka untuk jangka waktu yang dipilih diperhitungkan. Selain itu, penyaringan spam juga dilakukan untuk mengurangi spammer dan bot dari peringkat influencer.

Peringkat diatur oleh jumlah pengikut, keterlibatan pada tweet (retweet/kutipan, suka, balasan) serta berdasarkan volume (jumlah tweet). Peringkat ini kemudian dapat dilihat di seluruh pasar crypto (semua koin) atau dengan koin apa pun (yaitu hanya Bitcoin). Jumlah pengikut, keterlibatan, dan tweet semuanya dirata-ratakan dan peringkat diberikan ke akun sosial individu. Logika ini sangat mirip dengan perhitungan AltRank kami. Kami akan terus memantau dan menyesuaikan algoritme kami untuk meningkatkan hasil dari waktu ke waktu.

Mengukur Peringkat Korelasi — Bagaimana Peringkat Korelasi dihitung?

Cukup ukuran kekuatan korelasi antara data kami dan harga koin dari waktu ke waktu.

Kami ingin menambahkan penekanan pada penilaian jika semua indikator kami bergerak ke arah yang sama pada satu waktu. Misalnya, pada Galaxy Score, jika Skor Harga, Skor Sentimen, dan Skor Keterlibatan Sosial kami semuanya meningkat secara bersamaan, Skor Korelasi juga akan mulai meningkat. Hal yang sama berlaku jika Skor menurun.

Jika tidak ada mekanisme Penilaian kami yang bergerak bersama dalam satu arah, Skor Korelasi akan menetap di tengah, atau 2,5.

Mengatur Spam Sosial — Bagaimana LunarCRUSH menentukan konten sosial apa yang merupakan spam?

Spam ditentukan dengan menganalisis bagian konten untuk parameter yang ditetapkan melalui pelatihan algoritme pembelajaran mesin. Mesin ini pertama kali dilatih oleh manusia, yang dapat dengan mudah mengenali tweet yang merupakan Spam. Dan kemudian mesin mereplikasi itu dengan kecepatan yang tidak pernah bisa dicapai oleh manusia.

Mengevaluasi Skor Harga — Bagaimana Skor Harga dihitung?

Dengan Skor Harga, kami mengeluarkan Teknikal dari Analisis Teknis. Skor Harga kami secara otomatis menyesuaikan berdasarkan pengujian kembali dan strategi perdagangan yang paling menguntungkan akan diperoleh dengan menggabungkan RSI, Bollinger Bands, Rata-Rata Pergerakan Eksponensial, dan menerapkannya ke dalam skor keseluruhan.

Skor harga kemudian dinilai berdasarkan hal-hal berikut:

 • 1 = Sangat Bearish
  2 = Bearish
  3 = Netral
  4 = Bullish
  5 = Sangat Bullish

Lacak portofolio crypto saya di LunarCRUSH

Anda dapat memasukkan kepemilikan cryptocurrency Anda ke dalam dasbor LunarCRUSH. Kami merekomendasikan untuk menambahkan kepemilikan dan cryptocurrency favorit Anda ke portofolio Anda pada kunjungan pertama Anda. LunarCRUSH mempelajari tentang kepemilikan Anda dan mengembalikan data yang lebih relevan saat kami mengetahui sedikit lebih banyak tentang gaya perdagangan Anda.

Untuk saat ini, menurut kami paling mudah untuk memasukkan kepemilikan Anda secara manual. Beri tahu kami jika Anda berpikir sebaliknya dan ingin kami membuat integrasi pertukaran. Obrolan atau hubungi@lunarcrush.com

Menganalisis Volume Berita di LunarCRUSH

LunarCRUSH mengumpulkan artikel Berita terbaru untuk koin yang didukung. Volume berita untuk publikasi atau cerita yang ditulis tentang koin yang dipilih dalam periode waktu yang dipilih.

Menganalisis Konten YouTube di LunarCRUSH

LunarCRUSH mengumpulkan video YouTube terbaru untuk koin yang didukung. Informasi video diambil dari YouTube dan terdaftar di LunarCRUSH tergantung pada periode waktu yang dipilih.

Menganalisis Volume Posting Sedang di LunarCRUSH

LunarCRUSH mengumpulkan Artikel Medium terbaru untuk koin yang didukung. Informasi posting sedang diambil dari Medium.com dan terdaftar di LunarCRUSH tergantung pada periode waktu yang dipilih.

Menganalisis Volume Posting Reddit di LunarCRUSH

LunarCRUSH mengumpulkan Reddit Posts terbaru untuk koin yang didukung. Informasi konten Reddit diambil dari Reddit.com dan terdaftar di LunarCRUSH tergantung pada periode waktu yang dipilih.

Menganalisis Tautan Bersama di LunarCRUSH

LunarCRUSH mengumpulkan tautan bersama terbaru untuk koin yang didukung. Informasi konten tautan bersama digores dan terdaftar di LunarCRUSH tergantung pada periode waktu yang dipilih.

Baca lebih lanjut: Menggunakan CoinGecko Seperti Seorang Pro | Panduan CoinGecko Untuk Pemula

Terima kasih telah mengunjungi dan membaca artikel ini! Silakan bagikan jika Anda menyukainya!

Apa itu Dex GURU | Apa itu DexGURU | Cara Menggunakan Dex GURU

Dalam posting ini, Anda akan belajar Apa itu Dex GURU, Bagaimana Cara Menggunakan Dex GURU?

Dalam posting ini, Anda akan belajar Apa itu Dex GURU, Bagaimana Cara Menggunakan Dex GURU?

1. Apa itu Dex Guru?

Dex Guru adalah platform perdagangan dan analisis Crypto non-penahanan yang dibuat dengan mempertimbangkan pedagang modern. Ini menggabungkan analitik blockchain dan kemampuan perdagangan. Ini berarti Anda dapat berdagang, menganalisis, dan melacak Cryptocurrency yang berbeda pada platform yang sama.

Anda dapat menganalisis dan membandingkan pergerakan Cryptocurrency yang berbeda dengan semua jenis indikator yang berbeda. Segala sesuatu yang dapat Anda temukan di dasbor pialang saham modern, dapat Anda temukan di Dex Guru.

Pengembang Dex Guru melakukan pekerjaan yang sangat baik dengan platform mereka, sangat ramah pengguna dengan pengalaman dan antarmuka pengguna yang luar biasa.

DexGuru berambisi untuk berkembang menjadi terminal yang dipercaya oleh beberapa trader seperti Terminal Bloomberg – alat yang digunakan oleh orang terkaya di dunia pada satu waktu, Warren Buffet, untuk bertransaksi dan mendapatkan informasi dan faktanya. Tetapi pendekatannya adalah untuk berkembang menjadi terminal khusus untuk pasar DeFi di rantai mana pun.

Jika Anda seorang trader tingkat lanjut, Anda pasti akan menyukai grafik real-time canggih mereka dengan data historis. Selain itu, Anda dapat menggambar garis tren, menggunakan penggaris, dan pada dasarnya apa pun yang dapat Anda lakukan dengan alat analisis pasar saham tingkat lanjut.

2. Karakteristik Utama Dex Guru

Berikut adalah tiga karakteristik utama yang membedakan Dex Guru dari pesaing langsung:

Antarmuka yang Intuitif Dan Ramah Pemula

Meskipun Dex Guru menampilkan sejumlah besar informasi berguna yang tampaknya berantakan pada tampilan default, jika Anda memeriksa beberapa pesaing langsungnya, Anda akan menyadari bahwa antarmuka Dex Guru sama intuitifnya dengan mereka. 

Peningkatan intuisi lebih lanjut tidak mungkin, karena mereka akan membuat konten menjadi bodoh dan pengguna pada akhirnya akan memiliki pengalaman yang lebih rendah.

Banyak Informasi Yang Tersedia

Platform perdagangan Dex Guru dikemas dengan informasi on-chain. Kami tidak berbicara tentang hal-hal spekulatif di sini – kami berbicara tentang informasi yang dapat diandalkan yang hampir seketika dan dikirimkan langsung ke layar Anda.

Bahkan pemula total tidak akan membutuhkan terlalu banyak waktu untuk menyesuaikan dengan baik jumlah informasi yang tersedia dan proses interaksi dengan kontrak pintar di rantai publik. Trader berpengalaman akan menghargai setiap bagian terakhirnya dan akan melakukan yang terbaik untuk mencari cara mendapatkan hasil maksimal dari semua data tersebut.

Real-time dan banyak biaya yang lebih tepat.

Karena informasi dan fakta di situs internet ini akan mempertimbangkan nilai token yang sama di bursa terpusat (CEX) seperti Binance, bahkan jika harga jualnya tidak likuid.

Oleh karena itu, jika token yang Anda investasikan tidak terdaftar di bursa CEX atau rasio harga jual token yang ingin Anda investasikan di kumpulan khusus karena variasi yang sangat besar, kemungkinan besar akan bergantung pada informasi instan di DexGuru untuk membuat banyak investasi atau pilihan perdagangan yang lebih tepat dengan informasi terkini mulai dari sepuluh hingga 18 detik.

Pertumbuhan yang cepat

Trades telah mengenali fitur-fitur canggih Dex Guru dan membanjiri gerbang. Bulan demi bulan, popularitas Dex Guru semakin kuat. Kami belum mencapai angka eksponensial, tapi saya tidak akan terkejut jika itu terjadi pada akhir tahun.

Dukungan Dompet

Saat ini, Dex Guru mendukung sebagian besar (tetapi tidak semua) dompet populer. Ini termasuk:

 • Trezor & Buku Besar (keduanya melalui MetaMask)
 • MetaMask
 • WalletConnect (yang mencakup semua dompet yang didukung oleh WalletConnect seperti dompet Defi crypto.com)
 • TrustWallet

Banyak platform perdagangan Crypto tidak mendukung banyak opsi dompet. Dex Guru mendukung sebagian besar dompet populer, terutama dengan WalletConnect yang dapat Anda gunakan untuk memasukkan dompet lain.

Tentu saja, Anda dapat menggunakan Dex Guru untuk analisis tanpa menghubungkan dompet Anda, tetapi Anda akan kehilangan banyak fitur yang bisa Anda dapatkan hanya jika Anda menghubungkan dompet Anda:

 • Membeli dan menjual token langsung di platform
 • Peringatan dan pemberitahuan harga
 • Menambahkan token ke daftar favorit Anda

Keamanan

Dex Guru adalah platform non-penahanan. Ini berarti bahwa Cryptocurrency Anda selalu di bawah kendali Anda.

Ini berfungsi seperti kebanyakan aplikasi terdesentralisasi lainnya, Dex Guru hanya dapat melihat saldo dompet Anda dan aktivitas yang digunakan Dex Guru untuk menunjukkan perdagangan Anda.

Ini membuat Dex Guru sangat aman . Bahkan jika platform mereka entah bagaimana diretas, pengguna mereka tidak akan berada dalam bahaya karena peretas tidak akan dapat mencuri saldo dari pengguna Dex Guru.

Biaya

Terlepas dari biaya gas selama perdagangan, yang tidak dapat Anda hindari, tidak ada biaya apa pun saat menggunakan Dex Guru.

Faktanya, Dex Guru secara eksklusif menjalankan donasi dan mungkin beberapa kesepakatan sponsorship. Terlepas dari itu, pengguna Dex Guru tidak membayar biaya sama sekali untuk menggunakan platform.

Pada dasarnya, platform ini gratis dan semua orang dapat menggunakannya untuk meneliti, melacak, membandingkan, dan memperdagangkan Crypto tanpa biaya apa pun.

3. Cara Menggunakan Dex GURU

3.1. Hubungkan Dompet Anda

Beberapa fitur kami hanya tersedia setelah Anda menghubungkan dompet. Setelah menghubungkannya, Anda akan dapat menyimpan token favorit Anda dan mengubah pengaturan DexGuru.

DexGuru adalah platform non-penahanan sepenuhnya, sehingga aset di dompet Anda selalu di bawah kendali Anda.

Di desktop

Dompet browser seperti Metamask

Klik ikon dompet di pojok kanan atas

Pilih Metamask

Kami menggunakan Permintaan Tanda Tangan untuk otentikasi. Dengan menandatanganinya, Anda membuktikan bahwa Anda memiliki kunci pribadi untuk sebuah alamat.

Siap:

WalletConnect

Catatan: Untuk menggunakan WalletConect Anda perlu menonaktifkan atau menghapus ekstensi MetaMask di browser desktop karena menyebabkan konflik dengan penyedia dompet lainnya. Pilihan lainnya adalah menggunakan mode Penyamaran.

Klik ikon dompet di pojok kanan atas

Pilih Walletconnect

Pindai kode QR dari layar Anda dengan dompet yang kompatibel dengan WalletConnect, dan konfirmasikan Permintaan Tanda Tangan. Dengan menandatanganinya, Anda membuktikan bahwa Anda memiliki kunci pribadi untuk sebuah alamat.

saya

Siap:

saya

Di ponsel

Anda harus menginstal aplikasi dompet web3 di ponsel Anda. Buka aplikasi dompet Anda dan cari browser di sana. Sekarang buka dex.guru

Klik ikon dompet di pojok kanan atas

Klik Metamask atau Trustwallet

Siap:

TrustWallet. Ubah Jaringan

 

saya

3.​2. Membeli & Menjual Token

1. Pertama, Anda perlu menghubungkan dompet Anda.

2. Pastikan dompet Anda menggunakan jaringan yang benar. Anda dapat melihat jaringan apa yang Anda hubungkan di sudut kanan atas di sebelah ikon dompet.

DexGuru memudahkan untuk mengidentifikasi token dari jaringan yang berbeda. Kami menggunakan lingkaran berwarna di sekitar ikon token. Pada contoh di bawah, token Binance Smart Chain dibungkus dalam lingkaran oranye. Demi kenyamanan Anda, dompet web3 yang terhubung, ditampilkan dalam warna yang sama dengan lingkaran di sekitar jaringan tertentu.

Catatan: Anda tidak dapat memperdagangkan aset dari jaringan yang berbeda satu sama lain. Misalnya, Anda tidak dapat menukar UNI (token ERC20 di Ethereum) untuk CAKE (token BEP20 di BSC). Namun, banyak token berbasis Ethereum telah mematok versi pada BSC, misalnya, ETH-BSC pada tangkapan layar di atas.

3. Saatnya untuk berdagang. Untuk Membeli/Menjual token tertentu, Anda harus terlebih dahulu mengambilnya di area Pemilih Pasar.

Untuk opsi Beli dan Jual, Anda hanya dapat memasukkan jumlah aset yang akan diambil dari dompet Anda—jumlah token (koin) yang Anda terima setelah perdagangan dihitung secara otomatis.

Anda dapat mengubah jenis aset digital yang Anda gunakan untuk membeli token tertentu (yang Anda pilih di area Pemilih Pasar ) dan mengubah aset digital yang Anda terima saat Anda menjual token tertentu.

Jika ini adalah pertama kalinya Anda melakukan transaksi dengan token tertentu, Anda harus menyelesaikan transaksi persetujuan token. Anda hanya perlu menekan tombol Setujui/Jual satu kali.

Setelah Anda menyetujui batas pengeluaran token di dompet Anda, tunggu pop-up Konfirmasi Swap. Jika koin atau token tidak memerlukan persetujuan dari dompet Anda, Anda akan diperlihatkan pop-up Konfirmasi Swap tepat setelah menekan tombol Beli/Jual.

Di dalam pop-up Konfirmasi Swap, Anda dapat mengubah slip harga, tip ke DexGuru, dan memilih harga GAS. Klik tombol "Konfirmasi" setelah Anda siap. Jika Anda tidak mengklik tombol "Konfirmasi" selama 90 detik pertama, pop-up akan otomatis ditutup, dan kami perlu menyegarkan kutipan Anda.

Setelah menekan tombol “Konfirmasi”, transaksi swap di dompet Anda akan dimulai. Setelah Anda menyetujuinya, tidak ada jalan kembali. Tidak ada yang bisa membatalkan transaksi saat ini.

3.3. Aktifkan Peringatan Harga

Untuk mengaktifkan notifikasi untuk token, Anda memerlukan:

1. Hubungkan dompet web3 Anda.

2. Tambahkan token ke Favorit Anda.

Tekan tombol hati untuk menambahkan token ke Favorit Anda.

3. Buka Pengaturan.

4. Aktifkan sakelar notifikasi.

5. Tetapkan ambang batas yang diinginkan dalam persen.

Pada contoh di bawah ambang batas diatur ke 10%, artinya ketika harga token berubah lebih dari 10%, Anda akan menerima pemberitahuan push. Ambang batas yang Anda tetapkan akan berlaku untuk semua token di Favorit Anda.

6. Simpan perubahan Anda.

Catatan: jika Anda menggunakan browser Brave, Anda harus mengaktifkan "Gunakan Layanan Google untuk Pesan Push" di bagian Pengaturan Lanjutan agar notifikasi berfungsi.

3.4. Periksa Saldo Dompet

Semua transaksi dan tindakan dengan dompet Anda di blockchain dicatat; Anda dapat memeriksanya dengan menggunakan salah satu penjelajah blockchain di bawah ini.

​Etherscan adalah Penjelajah Blok untuk Jaringan Ethereum. BscScan adalah Penjelajah Blok untuk Binance Smart Chain. Polygonscan untuk Jaringan Poligon. SnowTrace untuk Jaringan Longsor. FTMScan untuk Jaringan Fantom. ArbiScan untuk Jaringan Arbitrum. Ethereum Etherscan Optimis untuk Jaringan Optimisme. Celo Explorer untuk Jaringan CELO.

Jika Anda tidak melihat aset di dompet Anda, ada baiknya untuk memeriksa alamat dompet Anda di penjelajah blockchain. Gunakan Etherscan untuk transaksi Ethereum, BscScan untuk transaksi Binance Smart Chain, dan sebagainya. 

Salin alamat publik dompet Anda dan cari di penjelajah blockchain.

saya

Setelah memasukkan alamat publik Anda, Anda akan melihat saldo ETH atau BNB Anda dalam nilai asli. Anda juga akan melihat semua transaksi terkini yang terjadi pada dompet Anda. Untuk melihat Kepemilikan Token yang Diperluas, klik tombol di sebelah nilai token khusus Anda.

saya

Dompet seperti MetaMask menampilkan daftar saldo token standar yang terbatas tetapi tidak menampilkan saldo saat ini untuk token khusus. Anda harus menambahkan token khusus ke dompet Anda secara manual. Yang Anda butuhkan hanyalah Alamat Kontrak Token yang dapat Anda temukan di Etherscan untuk token ERC-20 dan BscScan untuk token BEP-20. 

Buka Token Holdings Anda, temukan token yang ingin Anda tambahkan ke dompet Anda, dan tekan. Salin Alamat Kontrak. Anda harus menambahkannya ke dompet Anda.

saya

Jika Anda menggunakan MetaMask, buka Aset Anda, gulir ke bawah, dan tekan "Tambah Token"

Tekan "Token Kustom." Pastikan Anda terhubung ke jaringan yang benar (ETH atau BSC).

saya

Sekarang rekatkan Alamat Kontrak Token. Simbol Token dan Desimal Presisi akan terisi secara otomatis.

 

Kesimpulan

Dex Guru adalah platform yang bagus untuk pemula dan pedagang Crypto tingkat lanjut yang ingin membandingkan dan melacak Cryptocurrency yang berbeda secara real-time serta menggunakan data historis mereka untuk menarik kesimpulan mereka sendiri.

Platform mereka sangat aman dan non-penahanan sehingga tidak ada risiko diretas dan kehilangan saldo dompet Anda. Selain itu, salah satu hal terbaik tentang Dex Guru adalah ia berjalan hanya dengan donasi dan sama sekali tidak ada biaya. Anda tidak akan kehilangan saldo Anda karena biaya saat memperdagangkan Crypto di platform mereka.

Kunjungi situs web  https://dex.guru/

Pertukaran teratas untuk perdagangan token-koin. Ikuti instruksi dan hasilkan uang tanpa batas

BinanceFTXPoloniexBitfinexHuobiMXCByBitGate.ioCoinbase

Saya harap posting ini akan membantu Anda. Jangan lupa tinggalkan like, comment dan share ke yang lain. Terima kasih!

Ken Mueller

Ken Mueller

1653257520

Apa itu Dex GURU | Apa itu DexGURU | Cara Menggunakan Dex GURU

Dalam siaran ini, anda akan belajar Apa itu Dex GURU, Bagaimana Menggunakan Dex GURU?

1. Apakah itu Dex Guru?

Dex Guru ialah platform dagangan dan analisis Kripto bukan penjagaan yang dibuat dengan mengambil kira pedagang moden. Ia menggabungkan analisis blockchain dan keupayaan perdagangan. Ini bermakna anda boleh berdagang, menganalisis dan menjejaki Mata Wang Kripto yang berbeza pada platform yang sama.

Anda boleh menganalisis dan membandingkan pergerakan mata wang Kripto yang berbeza dengan semua jenis penunjuk yang berbeza. Semua yang anda boleh temui pada papan pemuka broker saham moden, anda boleh temui di Dex Guru.

Pembangun Dex Guru melakukan kerja yang sangat baik dengan platform mereka, ia sangat mesra pengguna dengan pengalaman dan antara muka pengguna yang menakjubkan.

Cita-cita DexGuru adalah untuk berkembang menjadi terminal yang dipercayai oleh segelintir peniaga seperti Terminal Bloomberg – alat yang digunakan oleh lelaki terkaya di planet ini pada satu masa, Warren Buffet, untuk berurus niaga dan mendapatkan maklumat dan faktanya. Tetapi pendekatannya adalah untuk berkembang menjadi terminal khusus untuk tempat pasaran DeFi pada mana-mana rantaian.

Jika anda seorang pedagang maju, anda pasti akan menyukai graf masa nyata lanjutan mereka dengan data sejarah. Di atasnya, anda boleh melukis garis arah aliran, menggunakan pembaris dan pada asasnya apa sahaja yang boleh anda lakukan dengan alat analisis pasaran saham termaju.

2. Ciri-ciri Utama Dex Guru

Berikut ialah tiga ciri utama yang membezakan Dex Guru daripada pesaing langsung:

Antara Muka Intuitif Dan Mesra Permulaan

Walaupun Dex Guru menampilkan banyak maklumat berguna yang kelihatan berselerak pada paparan lalai, jika anda memeriksa beberapa pesaing langsungnya, anda akan menyedari antara muka Dex Guru adalah intuitif seperti yang ditunjukkan. 

Walau bagaimanapun, penambahbaikan intuitif selanjutnya tidak boleh dilakukan, kerana ia akan membingungkan kandungan dan pengguna akhirnya akan mengalami pengalaman yang lebih rendah.

Banyak Maklumat Tersedia

Platform dagangan Dex Guru padat dengan maklumat dalam rantaian. Kami tidak bercakap tentang perkara spekulatif di sini – kami bercakap tentang maklumat yang boleh dipercayai yang hampir serta-merta dan dihantar terus ke skrin anda.

Malah jumlah pemula tidak memerlukan terlalu banyak masa untuk menyesuaikan dengan betul kepada kuantiti maklumat yang tersedia dan proses berinteraksi dengan kontrak pintar pada rangkaian awam. Pedagang yang berpengalaman akan menghargai setiap bahagian terakhir dan akan melakukan yang terbaik untuk memikirkan cara untuk memanfaatkan semua data tersebut.

Masa nyata dan kos yang lebih tepat.

Kerana maklumat dan fakta di tapak internet ini akan mempertimbangkan nilai biasa token pada bursa berpusat (CEX) seperti Binance, walaupun harga jualan tidak cair.

Oleh itu, jika token yang anda laburkan tidak disenaraikan di bursa CEX atau nisbah harga jualan token yang anda ingin laburkan dalam kumpulan tersendiri disebabkan oleh variasi yang besar, kemungkinan besar bergantung pada maklumat serta-merta pada DexGuru untuk membuat pelaburan yang lebih tepat atau pilihan perdagangan dengan maklumat terkini antara sepuluh hingga 18 saat.

Pertumbuhan pesat

Perdagangan telah mengiktiraf ciri lanjutan Dex Guru dan membanjiri pintu masuk. Bulan demi bulan, populariti Dex Guru terus bertambah kukuh. Kami belum mencapai nombor eksponen lagi, tetapi saya tidak akan terkejut jika ia berlaku menjelang akhir tahun.

Sokongan Dompet

Pada masa ini, Dex Guru menyokong kebanyakan (tetapi tidak semua) dompet popular. Ini termasuk:

 • Trezor & Ledger (kedua-duanya melalui MetaMask)
 • MetaMask
 • WalletConnect (yang merangkumi semua dompet yang disokong oleh WalletConnect seperti dompet Defi crypto.com)
 • TrustWallet

Banyak platform dagangan Crypto tidak menyokong banyak pilihan dompet. Dex Guru menyokong sebahagian besar dompet popular, terutamanya dengan WalletConnect yang boleh anda gunakan untuk memasukkan dompet lain.

Sudah tentu, anda boleh menggunakan Dex Guru untuk analisis tanpa menyambungkan dompet anda tetapi anda akan kehilangan banyak ciri yang anda boleh dapatkan hanya jika anda menyambungkan dompet anda:

 • Membeli dan menjual token terus di platform
 • Makluman harga dan pemberitahuan
 • Menambah token pada senarai kegemaran anda

Keselamatan

Dex Guru ialah platform bukan jagaan. Ini bermakna bahawa Cryptocurrency anda sentiasa di bawah kawalan anda.

Ia berfungsi sama seperti kebanyakan aplikasi terdesentralisasi lain, Dex Guru hanya boleh melihat baki dompet dan aktiviti anda yang Dex Guru gunakan untuk menunjukkan dagangan anda.

Ini menjadikan Dex Guru sangat selamat . Walaupun platform mereka entah bagaimana digodam, pengguna mereka tidak akan berada dalam bahaya kerana penggodam tidak akan dapat mencuri baki daripada pengguna Dex Guru.

Yuran

Selain daripada yuran gas semasa berdagang, yang anda tidak boleh elakkan, tiada sebarang bayaran apabila menggunakan Dex Guru.

Malah, Dex Guru dijalankan secara eksklusif untuk derma dan mungkin beberapa tawaran penajaan. Walau apa pun, pengguna Dex Guru tidak membayar sebarang yuran sama sekali untuk menggunakan platform.

Pada asasnya, platform ini adalah percuma dan semua orang boleh menggunakannya untuk menyelidik, menjejaki, membandingkan dan berdagang Crypto tanpa sebarang bayaran.

3. Cara Menggunakan Dex GURU

3.1. Sambungkan Wallet anda

Sesetengah ciri kami hanya tersedia setelah anda menyambungkan dompet. Selepas menyambungkannya, anda akan dapat menyimpan token kegemaran anda dan menukar tetapan DexGuru.

DexGuru ialah platform bukan jagaan sepenuhnya, jadi aset dalam dompet anda sentiasa berada di bawah kawalan anda.

Pada desktop

Dompet penyemak imbas seperti Metamask

Klik pada ikon dompet di penjuru kanan sebelah atas

Pilih Metamask

Kami menggunakan Permintaan Tandatangan untuk pengesahan. Dengan menandatanganinya, anda membuktikan bahawa anda mempunyai kunci peribadi untuk alamat.

Semua set:

WalletConnect

Nota: Untuk menggunakan WalletConect anda perlu melumpuhkan atau memadamkan sambungan MetaMask pada penyemak imbas desktop kerana ia menyebabkan konflik dengan pembekal dompet lain. Pilihan lain ialah menggunakan mod Inkognito.

Klik pada ikon dompet di penjuru kanan sebelah atas

Pilih Walletconnect

Imbas kod QR dari skrin anda dengan dompet yang serasi dengan WalletConnect dan sahkan Permintaan Tandatangan. Dengan menandatanganinya, anda membuktikan bahawa anda mempunyai kunci peribadi untuk alamat.

,

Semua set:

,

Pada mudah alih

Anda perlu memasang apl dompet web3 anda pada telefon anda. Pergi ke apl dompet anda dan cari penyemak imbas di sana. Sekarang pergi ke dex.guru

Klik pada ikon dompet di penjuru kanan sebelah atas

Klik pada Metamask atau Trustwallet

Semua set:

TrustWallet. Tukar Rangkaian

 

,

3.​2. Membeli & Menjual Token

1. Pertama, anda perlu menyambungkan dompet anda.

2. Pastikan dompet anda menggunakan rangkaian yang betul. Anda boleh melihat rangkaian yang anda sambungkan di penjuru kanan sebelah atas bersebelahan dengan ikon dompet.

DexGuru memudahkan untuk mengenal pasti token daripada rangkaian yang berbeza. Kami menggunakan bulatan berwarna di sekeliling ikon token. Dalam contoh di bawah, token Binance Smart Chain dibalut dengan bulatan oren. Untuk kemudahan anda, dompet web3 yang disambungkan, dipaparkan dalam warna yang sama seperti bulatan di sekitar rangkaian tertentu.

Nota: Anda tidak boleh berdagang aset daripada rangkaian berbeza antara satu sama lain. Contohnya, anda tidak boleh menukar UNI(token ERC20 pada Ethereum) untuk CAKE (token BEP20 pada BSC). Walau bagaimanapun, banyak token berasaskan Ethereum telah menambat versi pada BSC, contohnya, ETH-BSC pada tangkapan skrin di atas.

3. Sudah tiba masanya untuk berdagang. Untuk Membeli/Menjual token tertentu, anda perlu memilihnya dahulu di kawasan Pemilih Pasaran.

Untuk kedua-dua pilihan Beli dan Jual, anda hanya boleh memasukkan jumlah aset yang akan diambil daripada dompet anda—jumlah token(syiling) yang anda terima selepas dagangan dikira secara automatik.

Anda boleh menukar jenis aset digital yang anda gunakan untuk membeli token tertentu (yang anda pilih di kawasan Pemilih Pasaran ) dan menukar aset digital yang anda terima apabila anda menjual token tertentu.

Jika ini kali pertama anda membuat transaksi dengan token tertentu, anda perlu melengkapkan transaksi kelulusan token. Anda hanya perlu menekan butang Approve/Sell sekali.

Setelah anda meluluskan had perbelanjaan token dalam dompet anda, tunggu pop timbul Pengesahan Swap. Jika syiling atau token tidak memerlukan kelulusan daripada dompet anda, anda akan ditunjukkan pop timbul Pengesahan Swap sejurus selepas menekan butang Beli/Jual.

Di dalam tetingkap timbul Pengesahan Swap, anda boleh menukar kegelinciran harga, tip kepada DexGuru, dan memilih harga GAS. Klik butang "Sahkan" sebaik sahaja anda bersedia. Jika anda tidak mengklik butang "Sahkan" dalam 90 saat pertama, pop timbul akan ditutup secara automatik dan kami perlu memuat semula petikan anda.

Selepas menekan butang "Sahkan", transaksi swap dalam dompet anda akan dimulakan. Sebaik sahaja anda meluluskannya, tiada jalan kembali. Tiada siapa boleh membatalkan transaksi pada ketika ini.

3.3. Dayakan Makluman Harga

Untuk mendayakan pemberitahuan untuk token, anda memerlukan:

1. Sambungkan dompet web3 anda.

2. Tambahkan token pada Kegemaran anda.

Tekan butang hati untuk menambah token pada Kegemaran anda.

3. Pergi ke Tetapan.

4. Dayakan togol pemberitahuan.

5. Tetapkan ambang yang diingini dalam peratus.

Dalam contoh di bawah ambang ditetapkan kepada 10%, bermakna apabila harga token berubah lebih daripada 10%, anda akan menerima pemberitahuan tolak. Ambang yang anda tetapkan akan digunakan pada semua token dalam Kegemaran anda.

6. Simpan perubahan anda.

Nota: jika anda menggunakan penyemak imbas Brave, anda perlu mendayakan "Gunakan Perkhidmatan Google untuk Pemesejan Tekan" dalam bahagian Tetapan Lanjutan untuk pemberitahuan berfungsi.

3.4. Semak Baki Wallet

Semua transaksi dan tindakan dengan dompet anda pada rantaian blok direkodkan; anda boleh menyemaknya dengan menggunakan salah satu penjelajah blok di bawah.

Etherscan ialah Penjelajah Blok untuk Rangkaian Ethereum. BscScan ialah Penjelajah Blok untuk Rantai Pintar Binance. Polygonscan untuk Rangkaian Poligon. SnowTrace untuk Rangkaian Avalanche. FTMScan untuk Rangkaian Fantom. ArbiScan untuk Rangkaian Arbitrum. Optimistik Ethereum Etherscan untuk Rangkaian Optimisme. Celo Explorer untuk Rangkaian CELO.

Jika anda tidak melihat aset dalam dompet anda, adalah idea yang baik untuk menyemak alamat dompet anda pada penjelajah blok. Gunakan Etherscan untuk transaksi Ethereum, BscScan untuk transaksi Rantaian Pintar Binance, dan sebagainya. 

Salin alamat awam dompet anda dan cari pada penjelajah blokchain.

,

Selepas memasukkan alamat awam anda, anda akan melihat baki ETH atau BNB anda dalam nilai asli. Anda juga akan melihat semua transaksi terkini yang berlaku pada dompet anda. Untuk melihat Pegangan Token Diperluas klik pada butang di sebelah nilai token tersuai anda.

,

Dompet seperti MetaMask memaparkan senarai terhad baki token standard tetapi tidak memaparkan baki semasa untuk token tersuai. Anda perlu menambah token tersuai pada dompet anda secara manual. Apa yang anda perlukan ialah Alamat Kontrak Token yang boleh anda temui di Etherscan untuk token ERC-20 dan BscScan untuk token BEP-20. 

Pergi ke Token Holdings anda, cari token yang ingin anda tambahkan pada dompet anda, dan tekan padanya. Salin Alamat Kontrak. Anda perlu menambahkannya pada dompet anda.

,

Jika anda menggunakan MetaMask, pergi ke Aset anda, tatal ke bawah, dan tekan "Tambah Token"

Tekan "Token Tersuai." Pastikan anda disambungkan ke rangkaian yang betul (ETH atau BSC).

,

Sekarang tampal Alamat Kontrak Token. Simbol Token dan Perpuluhan Ketepatan akan diisi secara automatik.

 

Kesimpulan

Dex Guru ialah platform yang hebat untuk pemula dan pedagang Crypto lanjutan yang ingin membandingkan dan menjejaki Mata Wang Kripto yang berbeza dalam masa nyata serta menggunakan data sejarah mereka untuk membuat kesimpulan mereka sendiri.

Platform mereka sangat selamat dan bukan penjagaan jadi tiada risiko digodam dan kehilangan baki dompet anda. Selain itu, salah satu perkara terbaik tentang Dex Guru ialah ia dijalankan semata-mata untuk derma dan tiada sebarang bayaran. Anda tidak akan kehilangan sebarang baki anda pada yuran apabila berdagang Crypto di platform mereka.

Lawati tapak web ☞  https://dex.guru/

🔺PENAFIAN: Maklumat dalam siaran itu bukan nasihat kewangan, bertujuan UNTUK TUJUAN MAKLUMAT AM SAHAJA. Berdagang Matawang Kripto adalah SANGAT berisiko. Pastikan anda memahami risiko ini dan anda bertanggungjawab ke atas apa yang anda lakukan dengan wang anda.

🔥 Jika anda seorang pemula. Saya percaya artikel di bawah akan berguna kepada anda ☞  Apa yang Anda Perlu Tahu Sebelum Melabur dalam Matawang Kripto - Untuk Pemula

Saya harap post ini dapat membantu anda. Jangan lupa tinggalkan like, komen dan kongsikan dengan orang lain. Terima kasih!