Hva er forskjellen mellom blokkjede vs relasjonsdatabase?

I dette innlegget lærer du Hva er forskjellen mellom Blockchain vs. Relational Database? Hva er riktig for din søknad?

Blockchain-teknologi er et av underverkene i verden akkurat nå. Men hva er det som er så sprøtt med et hovedboksystem? Kan ikke de tidligere databasemodellene løse alle problemene allerede? For å svare på alle spørsmålene dine, bringer vi sammenligningen av blockchain vs relasjonsdatabase.

Både relasjonsdatabase og blokkjede er perfekt i stand til å håndtere oppgavene til bedriftsbedrifter. Rett etter utviklingen av blockchain blir verden gal av det. Men hvis relasjonsdatabasen er perfekt egnet for jobben, hvorfor trenger vi blokkjede? Sannheten er at selv om relasjonsdatabaser kan tilby god verdi, faller den fortsatt bak i mange kategorier sammenlignet med blockchain.

Siden begge disse hovedbokmodellene er ekstremt populære, og noen av dere kan være skeptiske til om blockchain er verdig nok til å erstatte denne allerede eksisterende modellen. Vi skal sjekke ut akkurat det.

Hva er Blockchain-teknologi?

I blokkjede vs relasjonsdatabasen må du vite om begge teknologiene før du finner ut hvordan de er forskjellige. Det er derfor vi gir en kort forklaring på blokkjedeteknologi først.

Så, hva er blockchain-teknologi? Vel, det er et reskontrosystem som er desentralisert og distribuert. Dessuten tilbyr den også dataintegritet, åpenhet og så videre.

Enkelt sagt vil blokkjede være koblet sammen i et kjedelignende format. Det betyr at alle data i hovedboken vil få en kjedelignende struktur. Så bare forestill deg strukturen til blokker som er koblet sammen.

Videre vil en blokk bli knyttet til forrige og etter blokker. Som et resultat lager alle blokkene en kjede av blokker, dermed navnet.

Mer så vil hver enkelt blokk i hovedboken ha data eller informasjon om transaksjonen. Så, hva med sikkerheten til disse transaksjonsdataene? Vel, hver enkelt blokk vil være kryptografisk kryptert. En annen kul ting med blockchain er at den vil ha en kryptografisk Hash-ID som ingen kan reversere.

Du tenker kanskje på blockchain som en database som bare lagrer informasjon. Forskjellen er imidlertid enorm. I virkeligheten er begge ganske forskjellige, og vi kommer snart inn på det i sammenligningen av blokkjede vs relasjonsdatabase.

Blockchain er som standard uforanderlig. Så det betyr at ingen kan endre noen form for data overhodet. Dermed kan all informasjon som kommer inn i systemet én gang aldri endres eller slettes. Som et resultat vil den forbli i hovedboken for alltid.

Det er også en peer-to-peer-forbindelse, så det ville ikke være noen sentral styringsmyndighet som kan spionere på deg eller informasjonen din. Det er derfor blockchain anses som en teknologi for brukerne, ikke de styrende myndighetene.

Hvordan virker det?

Nå som du vet hva blokkjede er i denne sammenligningsguiden for blokkjede vs relasjonsdatabaser, er det på tide at du vet hvordan det fungerer. Men før vi begynner, la meg fjerne noen av begrepene for å hjelpe deg å forstå teknologien bedre.

Reskontrosystemet inneholder all informasjon eller endringer som skjer i systemet. Videre kalles alle dataendringene i systemet "transaksjoner". I de tidlige dagene av adopsjonen trodde alle at blockchain kun er egnet for transaksjoner med kryptovalutaer. Scenariene har imidlertid endret seg totalt. Nå kan det handle mye mer, og det er fortsatt i utvikling.

Uansett, alle brukerne på systemet er noder, og de får en kopi av reskontrosystemet. I virkeligheten kan blokkjedeteknologier avvike fra hverandre, og noder kan kommunisere med hverandre ved hjelp av ulike metoder.

Prosessen

For å få det til å fungere, først og fremst vil en node be om en transaksjon. For å utføre og motta transaksjoner trenger du to nøkler – private og offentlige nøkler. Med den offentlige nøkkelen kan en annen node finne deg på nettverket, og med den private nøkkelen kan du signere en transaksjon.

Etter transaksjonsforespørselen opprettes en blokk som inneholder all informasjonen. Men all informasjonen er kryptert for å unngå sikkerhetsfeil.

Etter det blir den kringkastet gjennom hele systemet til alle andre noder som kan delta i verifiseringen. Og for å fullføre det, må andre noder stemme eller komme til enighet om at transaksjonen virkelig er gyldig.

I tillegg, for å komme til enighet, vil de bruke konsensusalgoritmer. I virkeligheten finnes det ulike algoritmer som kan hjelpe nodene til å komme til enighet.

Så, etter at nodene erklærer transaksjonen som gyldig, vil den bli utført og få en plass i hovedboken.

Hva er fordelene med Blockchain?

Alle som ønsker å bruke teknologien må lære om hvordan teknologien virkelig tilbyr. Hvordan ville du ellers vite om denne teknologien er verdt det eller ikke? Derfor har vi samlet de beste fordelene med denne teknologien. La oss ta en titt.

Bedre åpenhet

Åpenhet er et stort problem når det kommer til sentraliserte systemer. Gjennom flere tiår har organisasjoner forsøkt å gjøre systemet mer transparent og kvitte seg med all korrupsjon. Men sentraliseringen av nettverkene kan ikke gjøre det 100% gjennomsiktig.

Men med blockchain er det relativt lettere å oppnå full åpenhet. I virkeligheten trenger ikke teknologien i seg selv noen sentralisert kraft. Som et resultat er alt åpent for alle brukere å se. Selv om det er private blokkjeder, kan nodene i systemet også se mye informasjon.

Dessuten validerer jevnaldrende hver transaksjon, så det er ingen måte noen kan endre verdien som de vil.

La oss sjekke ut den neste fordelen i vår sammenligningsguide for blokkjede vs relasjonsdatabaser.

Forbedret sikkerhet

Blockchain kommer med en haug med sikkerhet sammenlignet med tradisjonelle journalføringsteknologier. Som du allerede vet, må alle transaksjoner på systemet følge konsensusreglene. Så, etter full verifisering, kommer den på hovedboken. Dessuten er hver enkelt blokk kryptert med en unik hash.

Alle som prøver å endre verdien i transaksjonen vil tydeligvis også endre Hash ID. Dermed vil blokken da skille seg fra den opprinnelige kjeden og bli ugyldig. Dessuten tilbyr blokkjeder andre lag med sikkerhet på alle sårbare punkter, for eksempel ekstra sikkerhetsprotokoller i autorisasjonsprosessen og så videre.

La oss sjekke ut den neste fordelen i vår sammenligningsguide for relasjonsdatabase vs blockchain.

Desentralisering

I virkeligheten er blokkjede som standard desentralisert. Men hvordan? Hvordan fungerer det uten noen styringsmyndighet? Vel, jevnaldrende jobber faktisk sammen for å danne strukturen til systemet. De skal føre reskontro, og de skal sørge for at alle får samme behandling.

Som et resultat er det ikke noe tilfelle av korrupsjon, og det er ingen eneste dyktige brukere som kan kontrollere alle. Selv om det er en viss privat og tillatt blokkjede (Hyperledger, Corda, Enterprise Ethereum, Quorum, Ripple) som kanskje ikke virker helt desentralisert. Men de tilbyr også andre metoder som kan bidra til å nå et desentralisert miljø.

Reduserte kostnader

Å administrere og forbedre eldre systemer krever mye penger og ressurser. Dessuten er systemene pengehuller. Uansett hvor mye du bruker, kan du ikke få det til å fungere mer effektivt.

Dermed kan inntreden av blockchain bidra til å redusere alle kostnadene. Investeringen kan virke som et kostbart alternativ i starten, men for en engangsoppgradering får du en levetid med inntekter. Ved hjelp av teknologien kan selskapene redusere alle sine feilfulle operasjoner og effektivisere en strategi som kan øke inntektene deres.

Du tror kanskje at det ikke fungerer, men for øyeblikket er det mange som bruker denne teknologien, og de vet hvordan det endrer selskapets fremtid.

Ekte sporbarhet

Ved hjelp av blokkjedeteknologi kan bedrifter nå ekte sporbarhet i forsyningskjedene sine, noe som vil være til nytte for både leverandørene og produsentene. I utgangspunktet, i produksjonslinjer, kan ingen redegjøre for de leverte produktene som kommer inn i fabrikken. Men blockchain kan spore elementene dine rett fra kilden i sanntid.

Så det er garantert at du vil holde deg oppdatert hvert trinn i prosessen.

Svært effektiv

Blockchain kan hjelpe din bedrift til å øke effektiviteten i stor grad. Hvordan? I virkeligheten løser blockchain alle problemene som forsinker prosessene til et selskap. For eksempel tar vanligvis en transaksjon gjennom en tradisjonell bank omtrent 1-3 virkedager. Men hvis det er internasjonalt, kan det ta opptil 6 dager å behandle.

Det er mye tid som er bortkastet bare for å foreta betalinger eller motta betalinger. Men blockchain kan fullføre transaksjonene så raskt som i løpet av få sekunder. Så du skjønner, ikke bare vil du spare tid, men du kan til og med kutte ned de ekstra gebyrene for alle globale transaksjoner.

Hva er relasjonsdatabase (RDB)?

En relasjonsdatabase er en kombinasjon av tabeller, kolonner og poster. Mer så har RDB-er definert relasjoner mellom hver tabell eller sett med informasjon. I utgangspunktet er informasjonssettet tungt organisert for å hjelpe deg med å finne de riktige dataene til rett tid.

Uansett vil tabellene kommunisere og mate hverandre informasjon når du trenger det. I virkeligheten bruker et relasjonsdatabasestyringssystem Structured Query Language (SQL) for å tilby enkel programmerbar tilgang til databaseinteraksjonen.

Et relasjonsdatabasestyringssystem kan organisere informasjon ved hjelp av ulike metoder. Og bedriftene som bruker det vil definere hvordan det vil organisere dataene i systemet.

Hva er fordelene med Relational Database Management System?

Datakonsistens

Det relasjonelle databasestyringssystemet utmerker seg ved å opprettholde datakonsistens på tvers av flere instanser. I virkeligheten er det flere tabeller i systemet som er sammenkoblet med hverandre. Så, når det er en endring som skjer i en av tabellene, oppdaterer den også alle koblede tabeller.

For eksempel, når noen tar ut penger fra minibanken, kan han/hun også se endringen i gjenværende saldo.

Atomitet og forpliktelse

Hver relasjonsdatabase følger forretningsreglene svært grundig. Dermed vil den bare utføre de oppgavene som følger med disse forretningsforpliktelsene. For eksempel, hvis databasen sporer en post med tre elementer som går sammen, vil den bare oppdatere verdien hvis den kan vedlikeholde de to andre tabellene også.

Så hvis den ikke kan gjøre samme forpliktelse i andre tabeller, avviser den forespørselen.

Enkelhet

Databehandlingen i relasjonsdatabasen er ganske enkel. Det kommer bare i rader og kolonner. Dermed er det ingen kompleksitet i det. Dessuten er tabellstrukturen kjent for enhver bruker, og de kan bruke den uten å kjenne til andre aspekter.

Videre er hver enkelt data på systemet også nøye organisert.

Enkel datainnhenting

Å hente data fra denne typen database er superenkelt. I virkeligheten kommer de med mange spørringskommandoer som du kan bruke til å hente nøyaktig informasjonen du leter etter. Dessuten kan du kombinere tabellene for å hente annen informasjon fra mange tabeller på en gang.

Dermed er det enkelt å filtrere de du trenger.

Fleksibilitet

Det beste med relasjonsdatabaser er skalerbarheten. Du kan forvente at den skaleres i stor grad, og ytelsen vil ikke forringes på noen måte. Dermed tilbyr den en fleksibel struktur som du kan endre når som helst uten problemer i det hele tatt.

Det er enkelt å legge til ny informasjon eller oppdatere eksisterende. Uansett, hvis det er for mye informasjon og systemet ikke har ressurser til å håndtere det, kan det til slutt bli litt tregt.

Samtidighet og databaselåsing

Vel, konflikter kan lett oppstå i relasjonsdatabasen når to brukere ønsker å gjøre endringer i samme tabell. For å unngå det, låser databasen tabellen når en bruker får tilgang til den. Men det kan begrense applikasjonsytelsen hvis den låser hele tabellen.

Dermed kan mange databaser låse ned den spesifikke posten for å holde applikasjonen i gang selv om den oppdateres.

Relasjonsdatabase vs blokkjedeteknologi: Full sammenligning

Autoritet

Den første store forskjellen mellom en relasjonsdatabase vs blokkjedeteknologi er at de har forskjellige autoritative systemer. I et relasjonsdatabasesystem er det alltid en form for sentralisert autoritet.

Det er ingen form for desentralisering i den arkitektoniske modellen av systemet. I bunn og grunn, det den gjør er at den tilbyr enekontroll til forvaltningsmyndigheten, og de kan gjøre endringer som de vil.

På den annen side tilbyr blokkjedeteknologi en desentralisert autoritet. Hva betyr det? Vel, det betyr at den ikke har noen sentral autoritet eller mellommann når den skal vedlikeholde hovedboken.

Som et resultat har brukerne full kontroll over hva som vil skje i systemet. Ingen sentral myndighet kan således gjøre endringer slik de ønsker.

Arkitektur

En annen stor forskjell mellom en relasjonsdatabase vs blockchain-teknologi er at de begge har forskjellig arkitektur når det kommer til hovedboksystemet deres. I utgangspunktet har et relasjonsdatabasesystem en typisk klient-server-modell. Selv om det har vært hovedstrukturen til internettsystemet vårt i svært lang tid, er det visse grenser når det gjelder dette.

I virkeligheten er klient-server-modellen svært sårbar for hackere og blir hacket nå og da. På den annen side tilbyr blockchain en peer-to-peer-arkitektur i stedet for en klient-server. Her kan brukere på noden koble seg til hverandre ved hjelp av kryptografiske protokoller. Dessuten øker det sikkerhetsstatusen til hovedboksystemet og er derfor svært mindre utsatt for hacks.

Data håndtering

Begge teknologiene håndterer dataene svært forskjellig. For en relasjonsdatabase støtter den CRUD. Det betyr at i det systemet kan brukere opprette, lese, oppdatere og slette. I virkeligheten, med så mye frihet til å endre eller endre, fører verdien i systemet til mye korrupsjon. Folk kan bare endre verdien for å få flere fordeler.

I tillegg kan forvaltningsmyndigheten i mange tilfeller endre eller slette informasjon som er avgjørende for selskapet. Alt på grunn av deres personlige vinning.

På den annen side gir blockchain deg kun lese- og skrivetilgang. Mer så, i mange tilfeller kan det også begrense disse to tilgangene fra massefolket. Så her kan du bare sette inn data én gang, og etter det kan du aldri oppdatere eller slette dem.

Dataintegritet

Blockchain kommer med et høyere nivå av integritet sammenlignet med et relasjonsdatabasesystem. Hvordan? Vel, først av alt, alle som prøver å endre verdien i transaksjonen vil tydeligvis også endre Hash ID.

Dermed vil blokken da skille seg fra den opprinnelige kjeden og bli ugyldig. Dessuten tilbyr blokkjeder andre lag med sikkerhet på alle sårbare punkter, for eksempel ekstra sikkerhetsprotokoller i autorisasjonsprosessen og så videre. Som et resultat bevarer teknologien dataintegriteten på alle mulige måter.

Men ikke i relasjonsdatabasen. I virkeligheten tilbyr de automatisk feildeteksjon og obligatorisk autofyll. Det betyr at ingen kan la noen rader eller kolonner i tabellen stå tomme. Mer så, det kan også skissere hva slags informasjon som vil gå dit som tall eller tegn. Men det kan ikke stoppe andre mennesker fra å endre den informasjonen.

En annen stor egenskap ved teknologien er at den tilbyr full åpenhet når det gjelder å verifisere dataene. Dermed vil alle på nettverket stole på systemet når det opererer basert på den fullsikre algoritmen.

Mer så, i offentlige blokkjeder er hovedboksystemet opp for alles syn. I private kan imidlertid visningsalternativet være begrenset basert på de forhåndsdefinerte kriteriene.

På den annen side tilbyr ikke relasjonsdatabasesystemet åpenhet i det hele tatt. Den er fullstendig sentralisert, og brukerne har ingen mulighet til å vite om databasen har riktig informasjon eller ikke.

Dessuten kan de ikke engang bekrefte om disse er riktige eller gale. Som et resultat mister brukerne sakte tilliten til systemet.

Koste

Vel, jeg antar at denne runden teknisk sett går til relasjonsdatabaser. Hvorfor? Vel, relasjonsdatabaser er eldre nettverk, og de har eksistert i veldig lang tid.

Derfor er det ikke så tidkrevende å implementere dem. Sammenlignet med tradisjonelle databaser, tar imidlertid en relasjonsdatabase lengre tid å sette opp. Men det er også billig.

På den annen side er blockchain bare et nytt tillegg til verden akkurat nå. Det er også på nippet til å utvikle seg og er derfor ganske komplisert å sette opp. Som et resultat er ressursen for å implementere blokkjede litt dyr. Selv talentene du ville ansatt for å gjøre jobben har høyere betaling.

Så du skjønner, det vil koste deg mer å oppgradere til blockchain-systemet. Men i det lange løp vil investeringen sikkert være verdt det.

Opptreden

Dette attributtet gir en mye mer blandet utgang. I virkeligheten, når det kommer til en relasjonsdatabase, vil du få en mye raskere utgang sammenlignet med blokkjede. Men hvordan tar et eldre nettverk mindre tid å fungere?

Vel, det er fordi relasjonsdatabasesystemet ikke har komplekse funksjoner som konsensus eller andre protokoller som kan bremse systemet.

Mer så, ettersom den sentrale myndigheten administrerer systemet, er det ingen overveldende trafikk som tømmer all båndbredden.

Blockchain, på den annen side, er mye raskere når det er begrenset antall noder. Men når det tallet begynner å stige, blir systemet tregere over tid. Så ytelsen til blockchain varierer med tiden.

Kryptografi

Til slutt har ikke relasjonsdatabasen noen krypteringer i systemet. Det er ikke slik at du ikke kan kryptere informasjonen. Men problemet er at i databasen spør brukere om å finne viss informasjon raskt ved å bruke relasjonene mellom tabellene. Men hvis du bruker krypteringer, må systemet dekryptere alle verdiene én etter én før man vet hvilken som trengs.

Dermed skaper det et sikkerhetssmutthull for databasen. På den annen side tilbyr blockchain kryptografi for å sikre all informasjon i systemet. Alle som ville prøve å endre verdien ville ende opp med et helt annet resultat. Krypteringen er solid, og det er ingen måte noen kan endre på det.

Blockchain vs relasjonsdatabase: sammenligningstabell

 

 BlockchainRelasjonsdatabase
AutoritetDesentralisertSentralisert
ArkitekturPeer-to-peer-modellKlient-server-modell
OpptredenRelativt tregereFort
KosteKostbarBillig
Data håndteringBare les og skrivOpprett, les, oppdater, slett
DataintegritetHar dataintegritetHar ikke dataintegritet
ÅpenhetGjennomsiktigUgjennomsiktig
Kryptografi×

Blockchain og relasjonsdatabaser har likheter, og de er også veldig forskjellige fra hverandre. Hvis du tror at du kan bruke dem om hverandre, tar du veldig feil. I virkeligheten var relasjonsdatabaser en av de beste oppgraderingene fra det tradisjonelle databasesystemet. Imidlertid kommer det fortsatt med mange feil.

Som et resultat er blockchain, en ny form for hovedboksystem, her for å erstatte det. Det har selvsagt også noen begrensninger, men det er allerede så mye bedre enn relasjonsdatabaser. Til slutt er det opp til deg å velge hva du skal bruke for din bedrift.

What is GEEK

Buddha Community

Autumn Blick

Autumn Blick

1598839687

How native is React Native? | React Native vs Native App Development

If you are undertaking a mobile app development for your start-up or enterprise, you are likely wondering whether to use React Native. As a popular development framework, React Native helps you to develop near-native mobile apps. However, you are probably also wondering how close you can get to a native app by using React Native. How native is React Native?

In the article, we discuss the similarities between native mobile development and development using React Native. We also touch upon where they differ and how to bridge the gaps. Read on.

A brief introduction to React Native

Let’s briefly set the context first. We will briefly touch upon what React Native is and how it differs from earlier hybrid frameworks.

React Native is a popular JavaScript framework that Facebook has created. You can use this open-source framework to code natively rendering Android and iOS mobile apps. You can use it to develop web apps too.

Facebook has developed React Native based on React, its JavaScript library. The first release of React Native came in March 2015. At the time of writing this article, the latest stable release of React Native is 0.62.0, and it was released in March 2020.

Although relatively new, React Native has acquired a high degree of popularity. The “Stack Overflow Developer Survey 2019” report identifies it as the 8th most loved framework. Facebook, Walmart, and Bloomberg are some of the top companies that use React Native.

The popularity of React Native comes from its advantages. Some of its advantages are as follows:

 • Performance: It delivers optimal performance.
 • Cross-platform development: You can develop both Android and iOS apps with it. The reuse of code expedites development and reduces costs.
 • UI design: React Native enables you to design simple and responsive UI for your mobile app.
 • 3rd party plugins: This framework supports 3rd party plugins.
 • Developer community: A vibrant community of developers support React Native.

Why React Native is fundamentally different from earlier hybrid frameworks

Are you wondering whether React Native is just another of those hybrid frameworks like Ionic or Cordova? It’s not! React Native is fundamentally different from these earlier hybrid frameworks.

React Native is very close to native. Consider the following aspects as described on the React Native website:

 • Access to many native platforms features: The primitives of React Native render to native platform UI. This means that your React Native app will use many native platform APIs as native apps would do.
 • Near-native user experience: React Native provides several native components, and these are platform agnostic.
 • The ease of accessing native APIs: React Native uses a declarative UI paradigm. This enables React Native to interact easily with native platform APIs since React Native wraps existing native code.

Due to these factors, React Native offers many more advantages compared to those earlier hybrid frameworks. We now review them.

#android app #frontend #ios app #mobile app development #benefits of react native #is react native good for mobile app development #native vs #pros and cons of react native #react mobile development #react native development #react native experience #react native framework #react native ios vs android #react native pros and cons #react native vs android #react native vs native #react native vs native performance #react vs native #why react native #why use react native

Hva er forskjellen mellom blokkjede vs relasjonsdatabase?

I dette innlegget lærer du Hva er forskjellen mellom Blockchain vs. Relational Database? Hva er riktig for din søknad?

Blockchain-teknologi er et av underverkene i verden akkurat nå. Men hva er det som er så sprøtt med et hovedboksystem? Kan ikke de tidligere databasemodellene løse alle problemene allerede? For å svare på alle spørsmålene dine, bringer vi sammenligningen av blockchain vs relasjonsdatabase.

Både relasjonsdatabase og blokkjede er perfekt i stand til å håndtere oppgavene til bedriftsbedrifter. Rett etter utviklingen av blockchain blir verden gal av det. Men hvis relasjonsdatabasen er perfekt egnet for jobben, hvorfor trenger vi blokkjede? Sannheten er at selv om relasjonsdatabaser kan tilby god verdi, faller den fortsatt bak i mange kategorier sammenlignet med blockchain.

Siden begge disse hovedbokmodellene er ekstremt populære, og noen av dere kan være skeptiske til om blockchain er verdig nok til å erstatte denne allerede eksisterende modellen. Vi skal sjekke ut akkurat det.

Hva er Blockchain-teknologi?

I blokkjede vs relasjonsdatabasen må du vite om begge teknologiene før du finner ut hvordan de er forskjellige. Det er derfor vi gir en kort forklaring på blokkjedeteknologi først.

Så, hva er blockchain-teknologi? Vel, det er et reskontrosystem som er desentralisert og distribuert. Dessuten tilbyr den også dataintegritet, åpenhet og så videre.

Enkelt sagt vil blokkjede være koblet sammen i et kjedelignende format. Det betyr at alle data i hovedboken vil få en kjedelignende struktur. Så bare forestill deg strukturen til blokker som er koblet sammen.

Videre vil en blokk bli knyttet til forrige og etter blokker. Som et resultat lager alle blokkene en kjede av blokker, dermed navnet.

Mer så vil hver enkelt blokk i hovedboken ha data eller informasjon om transaksjonen. Så, hva med sikkerheten til disse transaksjonsdataene? Vel, hver enkelt blokk vil være kryptografisk kryptert. En annen kul ting med blockchain er at den vil ha en kryptografisk Hash-ID som ingen kan reversere.

Du tenker kanskje på blockchain som en database som bare lagrer informasjon. Forskjellen er imidlertid enorm. I virkeligheten er begge ganske forskjellige, og vi kommer snart inn på det i sammenligningen av blokkjede vs relasjonsdatabase.

Blockchain er som standard uforanderlig. Så det betyr at ingen kan endre noen form for data overhodet. Dermed kan all informasjon som kommer inn i systemet én gang aldri endres eller slettes. Som et resultat vil den forbli i hovedboken for alltid.

Det er også en peer-to-peer-forbindelse, så det ville ikke være noen sentral styringsmyndighet som kan spionere på deg eller informasjonen din. Det er derfor blockchain anses som en teknologi for brukerne, ikke de styrende myndighetene.

Hvordan virker det?

Nå som du vet hva blokkjede er i denne sammenligningsguiden for blokkjede vs relasjonsdatabaser, er det på tide at du vet hvordan det fungerer. Men før vi begynner, la meg fjerne noen av begrepene for å hjelpe deg å forstå teknologien bedre.

Reskontrosystemet inneholder all informasjon eller endringer som skjer i systemet. Videre kalles alle dataendringene i systemet "transaksjoner". I de tidlige dagene av adopsjonen trodde alle at blockchain kun er egnet for transaksjoner med kryptovalutaer. Scenariene har imidlertid endret seg totalt. Nå kan det handle mye mer, og det er fortsatt i utvikling.

Uansett, alle brukerne på systemet er noder, og de får en kopi av reskontrosystemet. I virkeligheten kan blokkjedeteknologier avvike fra hverandre, og noder kan kommunisere med hverandre ved hjelp av ulike metoder.

Prosessen

For å få det til å fungere, først og fremst vil en node be om en transaksjon. For å utføre og motta transaksjoner trenger du to nøkler – private og offentlige nøkler. Med den offentlige nøkkelen kan en annen node finne deg på nettverket, og med den private nøkkelen kan du signere en transaksjon.

Etter transaksjonsforespørselen opprettes en blokk som inneholder all informasjonen. Men all informasjonen er kryptert for å unngå sikkerhetsfeil.

Etter det blir den kringkastet gjennom hele systemet til alle andre noder som kan delta i verifiseringen. Og for å fullføre det, må andre noder stemme eller komme til enighet om at transaksjonen virkelig er gyldig.

I tillegg, for å komme til enighet, vil de bruke konsensusalgoritmer. I virkeligheten finnes det ulike algoritmer som kan hjelpe nodene til å komme til enighet.

Så, etter at nodene erklærer transaksjonen som gyldig, vil den bli utført og få en plass i hovedboken.

Hva er fordelene med Blockchain?

Alle som ønsker å bruke teknologien må lære om hvordan teknologien virkelig tilbyr. Hvordan ville du ellers vite om denne teknologien er verdt det eller ikke? Derfor har vi samlet de beste fordelene med denne teknologien. La oss ta en titt.

Bedre åpenhet

Åpenhet er et stort problem når det kommer til sentraliserte systemer. Gjennom flere tiår har organisasjoner forsøkt å gjøre systemet mer transparent og kvitte seg med all korrupsjon. Men sentraliseringen av nettverkene kan ikke gjøre det 100% gjennomsiktig.

Men med blockchain er det relativt lettere å oppnå full åpenhet. I virkeligheten trenger ikke teknologien i seg selv noen sentralisert kraft. Som et resultat er alt åpent for alle brukere å se. Selv om det er private blokkjeder, kan nodene i systemet også se mye informasjon.

Dessuten validerer jevnaldrende hver transaksjon, så det er ingen måte noen kan endre verdien som de vil.

La oss sjekke ut den neste fordelen i vår sammenligningsguide for blokkjede vs relasjonsdatabaser.

Forbedret sikkerhet

Blockchain kommer med en haug med sikkerhet sammenlignet med tradisjonelle journalføringsteknologier. Som du allerede vet, må alle transaksjoner på systemet følge konsensusreglene. Så, etter full verifisering, kommer den på hovedboken. Dessuten er hver enkelt blokk kryptert med en unik hash.

Alle som prøver å endre verdien i transaksjonen vil tydeligvis også endre Hash ID. Dermed vil blokken da skille seg fra den opprinnelige kjeden og bli ugyldig. Dessuten tilbyr blokkjeder andre lag med sikkerhet på alle sårbare punkter, for eksempel ekstra sikkerhetsprotokoller i autorisasjonsprosessen og så videre.

La oss sjekke ut den neste fordelen i vår sammenligningsguide for relasjonsdatabase vs blockchain.

Desentralisering

I virkeligheten er blokkjede som standard desentralisert. Men hvordan? Hvordan fungerer det uten noen styringsmyndighet? Vel, jevnaldrende jobber faktisk sammen for å danne strukturen til systemet. De skal føre reskontro, og de skal sørge for at alle får samme behandling.

Som et resultat er det ikke noe tilfelle av korrupsjon, og det er ingen eneste dyktige brukere som kan kontrollere alle. Selv om det er en viss privat og tillatt blokkjede (Hyperledger, Corda, Enterprise Ethereum, Quorum, Ripple) som kanskje ikke virker helt desentralisert. Men de tilbyr også andre metoder som kan bidra til å nå et desentralisert miljø.

Reduserte kostnader

Å administrere og forbedre eldre systemer krever mye penger og ressurser. Dessuten er systemene pengehuller. Uansett hvor mye du bruker, kan du ikke få det til å fungere mer effektivt.

Dermed kan inntreden av blockchain bidra til å redusere alle kostnadene. Investeringen kan virke som et kostbart alternativ i starten, men for en engangsoppgradering får du en levetid med inntekter. Ved hjelp av teknologien kan selskapene redusere alle sine feilfulle operasjoner og effektivisere en strategi som kan øke inntektene deres.

Du tror kanskje at det ikke fungerer, men for øyeblikket er det mange som bruker denne teknologien, og de vet hvordan det endrer selskapets fremtid.

Ekte sporbarhet

Ved hjelp av blokkjedeteknologi kan bedrifter nå ekte sporbarhet i forsyningskjedene sine, noe som vil være til nytte for både leverandørene og produsentene. I utgangspunktet, i produksjonslinjer, kan ingen redegjøre for de leverte produktene som kommer inn i fabrikken. Men blockchain kan spore elementene dine rett fra kilden i sanntid.

Så det er garantert at du vil holde deg oppdatert hvert trinn i prosessen.

Svært effektiv

Blockchain kan hjelpe din bedrift til å øke effektiviteten i stor grad. Hvordan? I virkeligheten løser blockchain alle problemene som forsinker prosessene til et selskap. For eksempel tar vanligvis en transaksjon gjennom en tradisjonell bank omtrent 1-3 virkedager. Men hvis det er internasjonalt, kan det ta opptil 6 dager å behandle.

Det er mye tid som er bortkastet bare for å foreta betalinger eller motta betalinger. Men blockchain kan fullføre transaksjonene så raskt som i løpet av få sekunder. Så du skjønner, ikke bare vil du spare tid, men du kan til og med kutte ned de ekstra gebyrene for alle globale transaksjoner.

Hva er relasjonsdatabase (RDB)?

En relasjonsdatabase er en kombinasjon av tabeller, kolonner og poster. Mer så har RDB-er definert relasjoner mellom hver tabell eller sett med informasjon. I utgangspunktet er informasjonssettet tungt organisert for å hjelpe deg med å finne de riktige dataene til rett tid.

Uansett vil tabellene kommunisere og mate hverandre informasjon når du trenger det. I virkeligheten bruker et relasjonsdatabasestyringssystem Structured Query Language (SQL) for å tilby enkel programmerbar tilgang til databaseinteraksjonen.

Et relasjonsdatabasestyringssystem kan organisere informasjon ved hjelp av ulike metoder. Og bedriftene som bruker det vil definere hvordan det vil organisere dataene i systemet.

Hva er fordelene med Relational Database Management System?

Datakonsistens

Det relasjonelle databasestyringssystemet utmerker seg ved å opprettholde datakonsistens på tvers av flere instanser. I virkeligheten er det flere tabeller i systemet som er sammenkoblet med hverandre. Så, når det er en endring som skjer i en av tabellene, oppdaterer den også alle koblede tabeller.

For eksempel, når noen tar ut penger fra minibanken, kan han/hun også se endringen i gjenværende saldo.

Atomitet og forpliktelse

Hver relasjonsdatabase følger forretningsreglene svært grundig. Dermed vil den bare utføre de oppgavene som følger med disse forretningsforpliktelsene. For eksempel, hvis databasen sporer en post med tre elementer som går sammen, vil den bare oppdatere verdien hvis den kan vedlikeholde de to andre tabellene også.

Så hvis den ikke kan gjøre samme forpliktelse i andre tabeller, avviser den forespørselen.

Enkelhet

Databehandlingen i relasjonsdatabasen er ganske enkel. Det kommer bare i rader og kolonner. Dermed er det ingen kompleksitet i det. Dessuten er tabellstrukturen kjent for enhver bruker, og de kan bruke den uten å kjenne til andre aspekter.

Videre er hver enkelt data på systemet også nøye organisert.

Enkel datainnhenting

Å hente data fra denne typen database er superenkelt. I virkeligheten kommer de med mange spørringskommandoer som du kan bruke til å hente nøyaktig informasjonen du leter etter. Dessuten kan du kombinere tabellene for å hente annen informasjon fra mange tabeller på en gang.

Dermed er det enkelt å filtrere de du trenger.

Fleksibilitet

Det beste med relasjonsdatabaser er skalerbarheten. Du kan forvente at den skaleres i stor grad, og ytelsen vil ikke forringes på noen måte. Dermed tilbyr den en fleksibel struktur som du kan endre når som helst uten problemer i det hele tatt.

Det er enkelt å legge til ny informasjon eller oppdatere eksisterende. Uansett, hvis det er for mye informasjon og systemet ikke har ressurser til å håndtere det, kan det til slutt bli litt tregt.

Samtidighet og databaselåsing

Vel, konflikter kan lett oppstå i relasjonsdatabasen når to brukere ønsker å gjøre endringer i samme tabell. For å unngå det, låser databasen tabellen når en bruker får tilgang til den. Men det kan begrense applikasjonsytelsen hvis den låser hele tabellen.

Dermed kan mange databaser låse ned den spesifikke posten for å holde applikasjonen i gang selv om den oppdateres.

Relasjonsdatabase vs blokkjedeteknologi: Full sammenligning

Autoritet

Den første store forskjellen mellom en relasjonsdatabase vs blokkjedeteknologi er at de har forskjellige autoritative systemer. I et relasjonsdatabasesystem er det alltid en form for sentralisert autoritet.

Det er ingen form for desentralisering i den arkitektoniske modellen av systemet. I bunn og grunn, det den gjør er at den tilbyr enekontroll til forvaltningsmyndigheten, og de kan gjøre endringer som de vil.

På den annen side tilbyr blokkjedeteknologi en desentralisert autoritet. Hva betyr det? Vel, det betyr at den ikke har noen sentral autoritet eller mellommann når den skal vedlikeholde hovedboken.

Som et resultat har brukerne full kontroll over hva som vil skje i systemet. Ingen sentral myndighet kan således gjøre endringer slik de ønsker.

Arkitektur

En annen stor forskjell mellom en relasjonsdatabase vs blockchain-teknologi er at de begge har forskjellig arkitektur når det kommer til hovedboksystemet deres. I utgangspunktet har et relasjonsdatabasesystem en typisk klient-server-modell. Selv om det har vært hovedstrukturen til internettsystemet vårt i svært lang tid, er det visse grenser når det gjelder dette.

I virkeligheten er klient-server-modellen svært sårbar for hackere og blir hacket nå og da. På den annen side tilbyr blockchain en peer-to-peer-arkitektur i stedet for en klient-server. Her kan brukere på noden koble seg til hverandre ved hjelp av kryptografiske protokoller. Dessuten øker det sikkerhetsstatusen til hovedboksystemet og er derfor svært mindre utsatt for hacks.

Data håndtering

Begge teknologiene håndterer dataene svært forskjellig. For en relasjonsdatabase støtter den CRUD. Det betyr at i det systemet kan brukere opprette, lese, oppdatere og slette. I virkeligheten, med så mye frihet til å endre eller endre, fører verdien i systemet til mye korrupsjon. Folk kan bare endre verdien for å få flere fordeler.

I tillegg kan forvaltningsmyndigheten i mange tilfeller endre eller slette informasjon som er avgjørende for selskapet. Alt på grunn av deres personlige vinning.

På den annen side gir blockchain deg kun lese- og skrivetilgang. Mer så, i mange tilfeller kan det også begrense disse to tilgangene fra massefolket. Så her kan du bare sette inn data én gang, og etter det kan du aldri oppdatere eller slette dem.

Dataintegritet

Blockchain kommer med et høyere nivå av integritet sammenlignet med et relasjonsdatabasesystem. Hvordan? Vel, først av alt, alle som prøver å endre verdien i transaksjonen vil tydeligvis også endre Hash ID.

Dermed vil blokken da skille seg fra den opprinnelige kjeden og bli ugyldig. Dessuten tilbyr blokkjeder andre lag med sikkerhet på alle sårbare punkter, for eksempel ekstra sikkerhetsprotokoller i autorisasjonsprosessen og så videre. Som et resultat bevarer teknologien dataintegriteten på alle mulige måter.

Men ikke i relasjonsdatabasen. I virkeligheten tilbyr de automatisk feildeteksjon og obligatorisk autofyll. Det betyr at ingen kan la noen rader eller kolonner i tabellen stå tomme. Mer så, det kan også skissere hva slags informasjon som vil gå dit som tall eller tegn. Men det kan ikke stoppe andre mennesker fra å endre den informasjonen.

En annen stor egenskap ved teknologien er at den tilbyr full åpenhet når det gjelder å verifisere dataene. Dermed vil alle på nettverket stole på systemet når det opererer basert på den fullsikre algoritmen.

Mer så, i offentlige blokkjeder er hovedboksystemet opp for alles syn. I private kan imidlertid visningsalternativet være begrenset basert på de forhåndsdefinerte kriteriene.

På den annen side tilbyr ikke relasjonsdatabasesystemet åpenhet i det hele tatt. Den er fullstendig sentralisert, og brukerne har ingen mulighet til å vite om databasen har riktig informasjon eller ikke.

Dessuten kan de ikke engang bekrefte om disse er riktige eller gale. Som et resultat mister brukerne sakte tilliten til systemet.

Koste

Vel, jeg antar at denne runden teknisk sett går til relasjonsdatabaser. Hvorfor? Vel, relasjonsdatabaser er eldre nettverk, og de har eksistert i veldig lang tid.

Derfor er det ikke så tidkrevende å implementere dem. Sammenlignet med tradisjonelle databaser, tar imidlertid en relasjonsdatabase lengre tid å sette opp. Men det er også billig.

På den annen side er blockchain bare et nytt tillegg til verden akkurat nå. Det er også på nippet til å utvikle seg og er derfor ganske komplisert å sette opp. Som et resultat er ressursen for å implementere blokkjede litt dyr. Selv talentene du ville ansatt for å gjøre jobben har høyere betaling.

Så du skjønner, det vil koste deg mer å oppgradere til blockchain-systemet. Men i det lange løp vil investeringen sikkert være verdt det.

Opptreden

Dette attributtet gir en mye mer blandet utgang. I virkeligheten, når det kommer til en relasjonsdatabase, vil du få en mye raskere utgang sammenlignet med blokkjede. Men hvordan tar et eldre nettverk mindre tid å fungere?

Vel, det er fordi relasjonsdatabasesystemet ikke har komplekse funksjoner som konsensus eller andre protokoller som kan bremse systemet.

Mer så, ettersom den sentrale myndigheten administrerer systemet, er det ingen overveldende trafikk som tømmer all båndbredden.

Blockchain, på den annen side, er mye raskere når det er begrenset antall noder. Men når det tallet begynner å stige, blir systemet tregere over tid. Så ytelsen til blockchain varierer med tiden.

Kryptografi

Til slutt har ikke relasjonsdatabasen noen krypteringer i systemet. Det er ikke slik at du ikke kan kryptere informasjonen. Men problemet er at i databasen spør brukere om å finne viss informasjon raskt ved å bruke relasjonene mellom tabellene. Men hvis du bruker krypteringer, må systemet dekryptere alle verdiene én etter én før man vet hvilken som trengs.

Dermed skaper det et sikkerhetssmutthull for databasen. På den annen side tilbyr blockchain kryptografi for å sikre all informasjon i systemet. Alle som ville prøve å endre verdien ville ende opp med et helt annet resultat. Krypteringen er solid, og det er ingen måte noen kan endre på det.

Blockchain vs relasjonsdatabase: sammenligningstabell

 

 BlockchainRelasjonsdatabase
AutoritetDesentralisertSentralisert
ArkitekturPeer-to-peer-modellKlient-server-modell
OpptredenRelativt tregereFort
KosteKostbarBillig
Data håndteringBare les og skrivOpprett, les, oppdater, slett
DataintegritetHar dataintegritetHar ikke dataintegritet
ÅpenhetGjennomsiktigUgjennomsiktig
Kryptografi×

Blockchain og relasjonsdatabaser har likheter, og de er også veldig forskjellige fra hverandre. Hvis du tror at du kan bruke dem om hverandre, tar du veldig feil. I virkeligheten var relasjonsdatabaser en av de beste oppgraderingene fra det tradisjonelle databasesystemet. Imidlertid kommer det fortsatt med mange feil.

Som et resultat er blockchain, en ny form for hovedboksystem, her for å erstatte det. Det har selvsagt også noen begrensninger, men det er allerede så mye bedre enn relasjonsdatabaser. Til slutt er det opp til deg å velge hva du skal bruke for din bedrift.

PWA vs Native App: Which Is Better Option In 2021?

Every year, the world is expanding with the launch of new smartphones and other gadgets available in the market. According to Statista, more than 50% of the population will be using smartphones by the end of 2021.

Hence, businesses worldwide have understood the importance of smartphones and are joining the mobile industry by launching native apps.

Apart from native apps, progressive web apps is another technology that is gaining a lot of attention among businesses. Moreover, various leading companies worldwide have openly accepted PWA and built progressive web apps.

Now, the question arises, how is PWA different from the native apps? Read More

#pwa vs native #pwa vs native app #progressive web app vs native #progressive web app vs native app #pwa vs native app performance

Whitney Durgan

Whitney Durgan

1620681120

CockroachDB vs (MySQL, PostgreSQL, MongoDB & Cassandra)

An introduction to CockroachDB

If you are an entrepreneur or an enterprise IT leader, then you need to plan the technology stack for your software development project. You need to choose the right database for your project. If you are developing a heavy-duty transaction processing system or a high-demand analytics system, you will likely use an RDBMS (Relational Database Management System). You can choose one from several popular RDBMSs.

However, do you want an assurance that your data in an RDBMS will survive even large-scale failures in application systems and servers? This narrows the choice. This is where CockroachDB becomes important. This relatively new RDBMS offers a high degree of survivability to your data. In this article, we review CockroachDB and its features. We assess its pros and cons. Subsequently, we review its use cases. Finally, we compare CockroachDB with some of the popular databases. Read on.

#cockroachdb vs cassandra #cockroachdb vs mongodb #cockroachdb vs mysql #cockroachdb vs postgres #mysql

Firebase Vs MongoDB Stitch Vs AWS Amplify Vs Azure Mobile Apps

Are you an entrepreneur or an IT manager undertaking a mobile app development? You would probably like to focus more on the front-end. That’s natural since the front-end of the app influences the user experience. Having said that, you can’t cut corners as far as the mobile backend is considered. Building and maintaining a mobile backend takes time and effort. It involves complexities. This is where a “Mobile Backend-as-a-Service” (MBaaS) platform can help. There are several MBaaS platforms though, and you might find it hard to choose one. This comparison between Firebase vs MongoDB Stitch vs AWS amplify vs Azure Mobile Apps can help.

In this comparison, we briefly understand what MBaaS platforms are. We review their pros and cons. We review the above-mentioned MBaaS platforms and compare them. Finally, we analyze when to use any one of these MBaaS platforms.

An introduction to MBaaS

Why should you explore “Mobile Backend-as-a-Service” (MBaaS) platforms and what are they? What advantages do they offer? Would you face any limitations in your mobile development project due to using an MBaaS? We now address these questions, which will set the context.

A brief summary of various cloud computing models

Before delving into MBaaS, let’s briefly recap the various “as-a-service” models that cloud computing has spawned. We typically talk about 3 types of cloud computing models:

 • Infrastructure-as-a-Service (IaaS): A managed cloud service provider (MCSP) provides the computing infrastructure only on the cloud. The organization or developer consuming it brings everything else. Amazon EC2 (Elastic Compute Cloud) is an example of IaaS.
 • Platform-as-a-Service (PaaS): The MCSP provides the cloud infrastructure, operating system, middleware, runtime environment, and services like databases. The consumer brings the application and data. AWS Elastic Beanstalk is a PaaS.
 • Software-as-a-Service (SaaS): A software provider offers the entire software on the cloud. Consumers buy a subscription to use the software, and they don’t need to install anything. Gmail is an example of SaaS.

An MBaaS platform is closer to a PaaS platform, and we will see how.

#amplify vs firebase #firebase vs amplify #firebase vs aws