Vlerësuesi i fitimit të kriptomonedhës që duhet të dini dhe përdorni

Në këtë postim, do të shihni 10 kalkulatorët më të mirë të fitimit kripto që duhet të dini dhe përdorni

Kriptovalutat janë aktive dixhitale që operojnë në një rrjet që është i përhapur në shumë kompjuterë në vende të ndryshme. Ai synohet të jetë i decentralizuar, që do të thotë se nuk kontrollohet nga asnjë organ autorizues. 

Njësitë e reja të kriptomonedhave krijohen përmes minierave, pas së cilës ato krijohen dhe ruhen privatisht në formë të pastër dixhitale. Të zotërosh një kriptomonedhë do të thotë të zotërosh diçka të paprekshme – ajo që ke në vend të kësaj është çelësi i një regjistrimi dixhital të koduar, si dhe e drejta për ta transferuar atë pronësi te këdo tjetër që zgjedh. 

Përparësitë e kriptomonedhës

Është e lehtë të transferosh fonde nga një person te tjetri përmes adresës së portofolit të tyre. Kriptovaluta nuk kërkon autorizim nga një palë e tretë si një bankë. Ju gjithashtu mund të përdorni kripto për të blerë NFT ose për ta përdorur atë në vend të monedhës fiat në institucione të caktuara. 

Përparësitë e tjera përfshijnë: 

 • Transfertat e kriptomonedhave ndërmjet dy palëve janë më të shpejta se transfertat tradicionale të parave, sepse procesi nuk ngadalësohet nga një organ vërtetues.
 • Investimi në kriptovaluta mund të jetë shumë fitimprurës. Gjatë dhjetë viteve të fundit, vlera e tregjeve të kriptomonedhave është rritur në qiell, duke arritur në afro 2 trilion dollarë në një moment. Ju mund të rritni asetet tuaja dixhitale dhe të rrisni fitimin tuaj për sa kohë që i menaxhoni siç duhet. 
 • Monedha Fiat mund të konvertohet në kriptovaluta si Bitcoin, të cilat më pas mund të transferohen nëpër vende të ndryshme. Kjo metodë thjeshton dhe ul koston e transfertave të parave.

Disavantazhet

Megjithëse kriptovalutat mund të jenë emocionuese për të investuar, vini re se natyra e tyre e decentralizuar siguron disavantazhet e veta. 

Kriptovalutat janë rritur në popullaritet mes kriminelëve për qëllime të tilla si pastrimi i parave dhe blerjet ilegale.

Pavarësisht pretendimit se kriptovalutat janë një formë anonime transaksioni, ato ende lënë një gjurmë dixhitale që mund të gjurmohet. 

Megjithëse është e mundur të minohen kriptovalutat nga mësuesi i kompjuterit me një lidhje interneti, nxjerrja e disa monedhave të njohura konsumon një sasi të konsiderueshme energjie, ndonjëherë aq sa do të konsumonte një qytet i tërë. Kjo e bën minierën të paqëndrueshme.

Blockchain-et e kriptomonedhave janë të vështira për t'u hakuar, por shkëmbimet dhe kuletat janë ende të rrezikuara.

Tregu i kriptomonedhave është shumë i paqëndrueshëm. 

Lexo më shumë: Hulumtoni kriptomonedhën përpara se të investoni në 5 hapa bazë

Llogaritësi i fitimit të kriptove - Vlerësimi i fitimit të kriptomonedhave

Futni datën kur keni blerë kriptomonedhën dhe shumën tuaj të investuar. Pastaj zgjidhni llojin tuaj të kriptomonedhës nga lista rënëse. Për shembull, nëse keni Bitcoin, zgjidhni BTC ose zgjidhni ETH për Ethereum. Nëse keni blerë lloje të ndryshme kriptomonedhash në një datë, do t'ju duhet të bëni një llogaritje të veçantë për secilën. Po kështu, nëse keni blerë kriptomonedhë në data të shumta me kalimin e kohës, do t'ju duhet të bëni një llogaritje të ndryshme për secilën nga datat e blerjes.

Pasi të keni futur datën e blerjes, shumën e investuar dhe llojin e kriptomonedhës, shtypni Calculate dhe Llogaritësi ynë i Fitimit Crypto do t'ju tregojë vlerën aktuale të investimit tuaj dhe kthimin tuaj. Ai gjithashtu do të grafikojë vlerën tuaj të investimit gjatë kohës që e keni mbajtur dhe do të krahasojë atë që keni fituar me atë që do të kishit marrë nëse në vend të kësaj do të kishit investuar në një përzgjedhje të aksioneve kryesore.

Ka shumë kalkulatorë fitimi të disponueshëm në internet që mund t'ju ndihmojnë në llogaritjen e fitimeve tuaja ose të parashikoni se sa para mund të bëni në një tregti. Për të përdorur kalkulatorin, thjesht shkruani shumën që keni ndërmend të investoni ose keni investuar tashmë, si dhe çmimin e blerjes.  

Pasi të futni se sa shpresoni ta shesni monedhën ose për sa e keni shitur monedhën, fitimi do të shfaqet. 

Ju mund t'i përdorni këta kalkulatorë për të monitoruar vlerën aktuale të kriptomonedhave të ndryshme, gjë që është e dobishme për parashikimin e fitimeve të ardhshme pasi do t'ju duhet të përdorni çmimin aktual të monedhës si çmimin e blerjes.

Më poshtë janë disa kalkulatorë kripto që mund t'i përdorni që ofrojnë këto metrika.

1. CoinStats

Llogaritësi i fitimit të kriptove CoinStats ju ndihmon të planifikoni investimet tuaja dhe të parashikoni fitimet tuaja nga Bitcoin ose kriptovaluta të tjera . 

CoinStats gjurmon automatikisht fitimet tuaja duke e lidhur shërbimin e saj me kuletat dhe shkëmbimet tuaja, duke ju dhënë kështu llogaritjet dhe sinjalizimet deri në minutën e tendencave në rritje dhe në rënie në portofolin tuaj. Shërbimi është i sigurt dhe i besuar nga një bazë mujore përdoruesish prej më shumë se një milion përdoruesish.

Vizitoni: https://coinstats.app/crypto-profit-calculator/

2. Zhvillimi i Sk

Ky kalkulator ju lejon të llogaritni fitimet tuaja nga blerja ose shitja e kriptovalutave të ndryshme si Bitcoin, Ethereum, Tether, Binance Coin, XRP dhe shumë të tjera.

Aplikacioni ju ndihmon gjithashtu në përmirësimin e analizës suaj të tregtimit dhe investimeve. Për të përdorur kalkulatorin e fitimit thjesht shkruani shumën që dëshironi të investoni dhe çmimet tuaja të blerjes dhe shitjes. 

Vizitoni: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.crypto.cal&hl=en&gl=US

3. Influencer Marketing Hub

Ky kalkulator fitimi funksionon kur futni datën e blerjes së kriptomonedhës tuaj dhe shumën e investuar. Zgjidhni llojin e kriptomonedhës nga lista e ofruar dhe klikoni llogarit. Rezultati do të jetë vlera aktuale e investimit dhe kthimit tuaj. 

Ky kalkulator është krijuar gjithashtu për të treguar vlerën e investimit tuaj me kalimin e kohës në një grafik.

Vizitoni: https://influencermarketinghub.com/crypto-profit-calculator/

4. DQYDJ

DQYDJ është një llogaritës fitimi me një datë të paracaktuar 17 korrik 2010 dhe datën aktuale si datën e djeshme. Kjo do të thotë se ky kalkulator nuk mund të parashikojë fitimet e ardhshme të ndonjë kriptomonedhe

Për të përcaktuar vlerën e investimit tuaj ndërmjet dy datave, vendosni shumën e investuar, shënoni datën e fillimit dhe mbarimit dhe më pas shënoni butonin CPI. Rezultati do të shfaqet krahas kthimit total, kthimit vjetor dhe vlerës përfundimtare.

5. Marketmegood.com

Ky kalkulator mbështet vetëm tre monedha: USD, EUR dhe GBP. Data e paracaktuar e fillimit është 1 janari 2011. 

Për të përdorur këtë kalkulator , zgjidhni monedhën tuaj të preferuar, llogarisni shumën e investuar, zgjidhni muajin, ditën dhe vitin dhe klikoni Dërgo. Rezultati i kthyer do të jetë ROI dhe fitimet.

Vizitoni: https://marketmegood.com/blog/Bitcoin-return-on-investment-roi-calculator/

6. Kripto

Ju mund të përdorni këtë kalkulator të fitimit të kriptove për të përcaktuar se sa shumë mund të kishit bërë duke investuar në kriptovalutat tuaja me kalimin e kohës. Për të përdorur këtë kalkulator bitcoin, futni shumën e parë të investimit që dëshironi të llogaritni në USD ose EUR, më pas zgjidhni kriptomonedhën tuaj të interesit dhe datën e blerjes. Klikoni në llogari për të parë çmimin e monedhës dhe tarifën e investimit. 

Kriptovalutat e tjera që nuk janë të listuara në listën rënëse mund të përdoren ende për sa kohë që shkruani numrin e duhur të biletës. Për shembull, në vend të Ethereum, shkruani ETH.

Vizitoni: https://criptomo.com/en/calculator/

7. Llogaritësi i hipotekës

Ky është një kalkulator i fitimit kripto i lehtë për t'u përdorur. Plotësoni fushën "Shuma e investimit" me shumën që keni investuar dhe vendosni çmimin e monedhës në pikën e investimit në fushën "çmimi fillestar i monedhës". 

Në fushën "Çmimi i monedhës së shitjes", shkruani se sa kushtoi monedha kur e shitët, më pas vendosni përqindjen e tarifës së investimit në fushën "Tarifa e investimit".

Rezultati do të shfaqë shumën tuaj të investimit, shumën e monedhës kripto ekuivalente me shumën që keni investuar, fitimin/humbjen, tarifën e investimit dhe shumën totale. Një numër fitimi/humbjeje i gjelbër tregon një fitim ndërsa një numër i kuq tregon një humbje.

Vizitoni: https://www.mortgagecalculator.site/crypto-profit-loss-calculator

8. Llogaritësi i thjeshtë i Bitcoin

Ky kalkulator mund të llogarisë vetëm bitcoin, por është një mënyrë e shpejtë për të kontrolluar fitimet tuaja. Funksionon kur futni sasinë e bitcoin që blini dhe çmimin e blerjes dhe shitjes së tij. 


Ju gjithashtu mund të përfshini çdo tarifë transaksioni të paguar. Është i disponueshëm në aplikacionin Android dhe ka një ndërfaqe miqësore të përdoruesit.

Vizitoni: https://easybitcoincalculator.com/

9. Llogaritësi i fitimit dhe humbjes së monedhës

Ky kalkulator shfaq tetë kriptovaluta dhe ka një dispozitë që ju të zgjidhni monedha që nuk janë të listuara. 

Për ta përdorur atë, plotësoni shumën e investimit, çmimin fillestar të monedhës, çmimin e shitjes, tarifën e investimit (nëse ka) dhe tarifën e daljes. Zgjidhni kriptomonedhën që keni blerë dhe ajo do të shfaqë fitimin ose humbjen e investimit tuaj.

Vizitoni: https://profitc.app/

10. Llogaritësi CryptoProfit

Llogaritësi i fitimit të kriptove është një mjet i thjeshtë me mijëra monedha dhe argumente nga të cilat mund të zgjidhni. Për të përdorur kalkulatorin, zgjidhni monedhën fiat dhe kriptomonedhën që keni blerë. 

Futni shumën fiat që keni investuar në fushën "investim" dhe futni koston e kriptomonedhës në momentin që e keni blerë në fushën "Çmimi fillestar i kriptos". Vendosni çmimin e shitjes, tarifën e investimit dhe tarifën e daljes për të parë fitimin ose humbjen e investimit tuaj.

Vizitoni: https://www.cryptoprofitcalculator.com/

11. RebateKingFX

Ky kalkulator i fitimit nga forex dhe kriptomonedha ju ndihmon të përcaktoni se sa mund të fitoni nga pozicionet tuaja tregtare. 

Ai mund të llogarisë fitimin ose humbjen për një pozicion tregtimi forex ose kriptomonedhë duke përdorur të dhënat e tregut dhe drejtimin e tregtisë.

Vizitoni: https://www.rebatekingfx.com/tools/profit-calculator/BTCUSD

Mësoni më shumë: Shkëmbimet kryesore të tregtimit të marzhit të kriptove për tregtarin

Shpresoj se ky post do t'ju ndihmojë. Mos harroni të lini një like, koment dhe ta ndani me të tjerët. Faleminderit!

What is GEEK

Buddha Community

Vlerësuesi i fitimit të kriptomonedhës që duhet të dini dhe përdorni

Në këtë postim, do të shihni 10 kalkulatorët më të mirë të fitimit kripto që duhet të dini dhe përdorni

Kriptovalutat janë aktive dixhitale që operojnë në një rrjet që është i përhapur në shumë kompjuterë në vende të ndryshme. Ai synohet të jetë i decentralizuar, që do të thotë se nuk kontrollohet nga asnjë organ autorizues. 

Njësitë e reja të kriptomonedhave krijohen përmes minierave, pas së cilës ato krijohen dhe ruhen privatisht në formë të pastër dixhitale. Të zotërosh një kriptomonedhë do të thotë të zotërosh diçka të paprekshme – ajo që ke në vend të kësaj është çelësi i një regjistrimi dixhital të koduar, si dhe e drejta për ta transferuar atë pronësi te këdo tjetër që zgjedh. 

Përparësitë e kriptomonedhës

Është e lehtë të transferosh fonde nga një person te tjetri përmes adresës së portofolit të tyre. Kriptovaluta nuk kërkon autorizim nga një palë e tretë si një bankë. Ju gjithashtu mund të përdorni kripto për të blerë NFT ose për ta përdorur atë në vend të monedhës fiat në institucione të caktuara. 

Përparësitë e tjera përfshijnë: 

 • Transfertat e kriptomonedhave ndërmjet dy palëve janë më të shpejta se transfertat tradicionale të parave, sepse procesi nuk ngadalësohet nga një organ vërtetues.
 • Investimi në kriptovaluta mund të jetë shumë fitimprurës. Gjatë dhjetë viteve të fundit, vlera e tregjeve të kriptomonedhave është rritur në qiell, duke arritur në afro 2 trilion dollarë në një moment. Ju mund të rritni asetet tuaja dixhitale dhe të rrisni fitimin tuaj për sa kohë që i menaxhoni siç duhet. 
 • Monedha Fiat mund të konvertohet në kriptovaluta si Bitcoin, të cilat më pas mund të transferohen nëpër vende të ndryshme. Kjo metodë thjeshton dhe ul koston e transfertave të parave.

Disavantazhet

Megjithëse kriptovalutat mund të jenë emocionuese për të investuar, vini re se natyra e tyre e decentralizuar siguron disavantazhet e veta. 

Kriptovalutat janë rritur në popullaritet mes kriminelëve për qëllime të tilla si pastrimi i parave dhe blerjet ilegale.

Pavarësisht pretendimit se kriptovalutat janë një formë anonime transaksioni, ato ende lënë një gjurmë dixhitale që mund të gjurmohet. 

Megjithëse është e mundur të minohen kriptovalutat nga mësuesi i kompjuterit me një lidhje interneti, nxjerrja e disa monedhave të njohura konsumon një sasi të konsiderueshme energjie, ndonjëherë aq sa do të konsumonte një qytet i tërë. Kjo e bën minierën të paqëndrueshme.

Blockchain-et e kriptomonedhave janë të vështira për t'u hakuar, por shkëmbimet dhe kuletat janë ende të rrezikuara.

Tregu i kriptomonedhave është shumë i paqëndrueshëm. 

Lexo më shumë: Hulumtoni kriptomonedhën përpara se të investoni në 5 hapa bazë

Llogaritësi i fitimit të kriptove - Vlerësimi i fitimit të kriptomonedhave

Futni datën kur keni blerë kriptomonedhën dhe shumën tuaj të investuar. Pastaj zgjidhni llojin tuaj të kriptomonedhës nga lista rënëse. Për shembull, nëse keni Bitcoin, zgjidhni BTC ose zgjidhni ETH për Ethereum. Nëse keni blerë lloje të ndryshme kriptomonedhash në një datë, do t'ju duhet të bëni një llogaritje të veçantë për secilën. Po kështu, nëse keni blerë kriptomonedhë në data të shumta me kalimin e kohës, do t'ju duhet të bëni një llogaritje të ndryshme për secilën nga datat e blerjes.

Pasi të keni futur datën e blerjes, shumën e investuar dhe llojin e kriptomonedhës, shtypni Calculate dhe Llogaritësi ynë i Fitimit Crypto do t'ju tregojë vlerën aktuale të investimit tuaj dhe kthimin tuaj. Ai gjithashtu do të grafikojë vlerën tuaj të investimit gjatë kohës që e keni mbajtur dhe do të krahasojë atë që keni fituar me atë që do të kishit marrë nëse në vend të kësaj do të kishit investuar në një përzgjedhje të aksioneve kryesore.

Ka shumë kalkulatorë fitimi të disponueshëm në internet që mund t'ju ndihmojnë në llogaritjen e fitimeve tuaja ose të parashikoni se sa para mund të bëni në një tregti. Për të përdorur kalkulatorin, thjesht shkruani shumën që keni ndërmend të investoni ose keni investuar tashmë, si dhe çmimin e blerjes.  

Pasi të futni se sa shpresoni ta shesni monedhën ose për sa e keni shitur monedhën, fitimi do të shfaqet. 

Ju mund t'i përdorni këta kalkulatorë për të monitoruar vlerën aktuale të kriptomonedhave të ndryshme, gjë që është e dobishme për parashikimin e fitimeve të ardhshme pasi do t'ju duhet të përdorni çmimin aktual të monedhës si çmimin e blerjes.

Më poshtë janë disa kalkulatorë kripto që mund t'i përdorni që ofrojnë këto metrika.

1. CoinStats

Llogaritësi i fitimit të kriptove CoinStats ju ndihmon të planifikoni investimet tuaja dhe të parashikoni fitimet tuaja nga Bitcoin ose kriptovaluta të tjera . 

CoinStats gjurmon automatikisht fitimet tuaja duke e lidhur shërbimin e saj me kuletat dhe shkëmbimet tuaja, duke ju dhënë kështu llogaritjet dhe sinjalizimet deri në minutën e tendencave në rritje dhe në rënie në portofolin tuaj. Shërbimi është i sigurt dhe i besuar nga një bazë mujore përdoruesish prej më shumë se një milion përdoruesish.

Vizitoni: https://coinstats.app/crypto-profit-calculator/

2. Zhvillimi i Sk

Ky kalkulator ju lejon të llogaritni fitimet tuaja nga blerja ose shitja e kriptovalutave të ndryshme si Bitcoin, Ethereum, Tether, Binance Coin, XRP dhe shumë të tjera.

Aplikacioni ju ndihmon gjithashtu në përmirësimin e analizës suaj të tregtimit dhe investimeve. Për të përdorur kalkulatorin e fitimit thjesht shkruani shumën që dëshironi të investoni dhe çmimet tuaja të blerjes dhe shitjes. 

Vizitoni: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.crypto.cal&hl=en&gl=US

3. Influencer Marketing Hub

Ky kalkulator fitimi funksionon kur futni datën e blerjes së kriptomonedhës tuaj dhe shumën e investuar. Zgjidhni llojin e kriptomonedhës nga lista e ofruar dhe klikoni llogarit. Rezultati do të jetë vlera aktuale e investimit dhe kthimit tuaj. 

Ky kalkulator është krijuar gjithashtu për të treguar vlerën e investimit tuaj me kalimin e kohës në një grafik.

Vizitoni: https://influencermarketinghub.com/crypto-profit-calculator/

4. DQYDJ

DQYDJ është një llogaritës fitimi me një datë të paracaktuar 17 korrik 2010 dhe datën aktuale si datën e djeshme. Kjo do të thotë se ky kalkulator nuk mund të parashikojë fitimet e ardhshme të ndonjë kriptomonedhe

Për të përcaktuar vlerën e investimit tuaj ndërmjet dy datave, vendosni shumën e investuar, shënoni datën e fillimit dhe mbarimit dhe më pas shënoni butonin CPI. Rezultati do të shfaqet krahas kthimit total, kthimit vjetor dhe vlerës përfundimtare.

5. Marketmegood.com

Ky kalkulator mbështet vetëm tre monedha: USD, EUR dhe GBP. Data e paracaktuar e fillimit është 1 janari 2011. 

Për të përdorur këtë kalkulator , zgjidhni monedhën tuaj të preferuar, llogarisni shumën e investuar, zgjidhni muajin, ditën dhe vitin dhe klikoni Dërgo. Rezultati i kthyer do të jetë ROI dhe fitimet.

Vizitoni: https://marketmegood.com/blog/Bitcoin-return-on-investment-roi-calculator/

6. Kripto

Ju mund të përdorni këtë kalkulator të fitimit të kriptove për të përcaktuar se sa shumë mund të kishit bërë duke investuar në kriptovalutat tuaja me kalimin e kohës. Për të përdorur këtë kalkulator bitcoin, futni shumën e parë të investimit që dëshironi të llogaritni në USD ose EUR, më pas zgjidhni kriptomonedhën tuaj të interesit dhe datën e blerjes. Klikoni në llogari për të parë çmimin e monedhës dhe tarifën e investimit. 

Kriptovalutat e tjera që nuk janë të listuara në listën rënëse mund të përdoren ende për sa kohë që shkruani numrin e duhur të biletës. Për shembull, në vend të Ethereum, shkruani ETH.

Vizitoni: https://criptomo.com/en/calculator/

7. Llogaritësi i hipotekës

Ky është një kalkulator i fitimit kripto i lehtë për t'u përdorur. Plotësoni fushën "Shuma e investimit" me shumën që keni investuar dhe vendosni çmimin e monedhës në pikën e investimit në fushën "çmimi fillestar i monedhës". 

Në fushën "Çmimi i monedhës së shitjes", shkruani se sa kushtoi monedha kur e shitët, më pas vendosni përqindjen e tarifës së investimit në fushën "Tarifa e investimit".

Rezultati do të shfaqë shumën tuaj të investimit, shumën e monedhës kripto ekuivalente me shumën që keni investuar, fitimin/humbjen, tarifën e investimit dhe shumën totale. Një numër fitimi/humbjeje i gjelbër tregon një fitim ndërsa një numër i kuq tregon një humbje.

Vizitoni: https://www.mortgagecalculator.site/crypto-profit-loss-calculator

8. Llogaritësi i thjeshtë i Bitcoin

Ky kalkulator mund të llogarisë vetëm bitcoin, por është një mënyrë e shpejtë për të kontrolluar fitimet tuaja. Funksionon kur futni sasinë e bitcoin që blini dhe çmimin e blerjes dhe shitjes së tij. 


Ju gjithashtu mund të përfshini çdo tarifë transaksioni të paguar. Është i disponueshëm në aplikacionin Android dhe ka një ndërfaqe miqësore të përdoruesit.

Vizitoni: https://easybitcoincalculator.com/

9. Llogaritësi i fitimit dhe humbjes së monedhës

Ky kalkulator shfaq tetë kriptovaluta dhe ka një dispozitë që ju të zgjidhni monedha që nuk janë të listuara. 

Për ta përdorur atë, plotësoni shumën e investimit, çmimin fillestar të monedhës, çmimin e shitjes, tarifën e investimit (nëse ka) dhe tarifën e daljes. Zgjidhni kriptomonedhën që keni blerë dhe ajo do të shfaqë fitimin ose humbjen e investimit tuaj.

Vizitoni: https://profitc.app/

10. Llogaritësi CryptoProfit

Llogaritësi i fitimit të kriptove është një mjet i thjeshtë me mijëra monedha dhe argumente nga të cilat mund të zgjidhni. Për të përdorur kalkulatorin, zgjidhni monedhën fiat dhe kriptomonedhën që keni blerë. 

Futni shumën fiat që keni investuar në fushën "investim" dhe futni koston e kriptomonedhës në momentin që e keni blerë në fushën "Çmimi fillestar i kriptos". Vendosni çmimin e shitjes, tarifën e investimit dhe tarifën e daljes për të parë fitimin ose humbjen e investimit tuaj.

Vizitoni: https://www.cryptoprofitcalculator.com/

11. RebateKingFX

Ky kalkulator i fitimit nga forex dhe kriptomonedha ju ndihmon të përcaktoni se sa mund të fitoni nga pozicionet tuaja tregtare. 

Ai mund të llogarisë fitimin ose humbjen për një pozicion tregtimi forex ose kriptomonedhë duke përdorur të dhënat e tregut dhe drejtimin e tregtisë.

Vizitoni: https://www.rebatekingfx.com/tools/profit-calculator/BTCUSD

Mësoni më shumë: Shkëmbimet kryesore të tregtimit të marzhit të kriptove për tregtarin

Shpresoj se ky post do t'ju ndihmojë. Mos harroni të lini një like, koment dhe ta ndani me të tjerët. Faleminderit!

100 fondet kryesore të investimit në kriptomonedhë që duhet të dini

Në këtë artikull, do të mësoni se çfarë është Crypto Ventures, si të investoni dhe 100 fondet kryesore të investimit në kriptomonedhë që duhet të dini

Cilat janë fondet e kapitalit sipërmarrës?

Firmat e kapitalit sipërmarrës (VC) janë kompani të menaxhimit të investimeve të dedikuara për financimin e mundësive premtuese të biznesit për një sasi të caktuar kapitali. Me ekspertizë në zbulimin e sipërmarrësve të talentuar dhe zhvillimin e infrastrukturës së biznesit, QV-të mbledhin para të tepruara, më shpesh përmes investitorëve privatë.

Firmat e kapitalit të sipërmarrjes luajnë një rol thelbësor si motorë për lidhjen e ideve dhe modeleve të biznesit me fondet e nevojshme për të zhvilluar produkte dhe shërbime të reja dhe për të arritur audienca ose komunitete të reja.

Llojet e financimit të QV

Megjithëse ka disa ndryshime në terminologji, shumica e sipërmarrësve dhe QV-ve njohin ndarjen e mëposhtme në llojet dhe qëllimet e financimit.

 • Para-Seed: Financimi fillestar nga investitorët joinstitucionalë.
 • Seed : Faza e parë e financimit ku një QV merr një aksion të kapitalit.
 • Seria A : Financimi i zgjeruar i zhvillimit për të forcuar modelin e biznesit të kompanisë.
 • Seria B : Financim shtesë për të shkallëzuar infrastrukturën e biznesit dhe shtrirjen e tregut.
 • Seria C : Rekordi i provuar justifikon financime shtesë për rritje të vazhdueshme.
 • Seritë D dhe E : Më pak të shpeshta dhe strategjike në adresimin e trajektores së rritjes së biznesit.

Kapitali sipërmarrës kundër kapitalit privat

Ndërsa shumica e qytetarëve, punëtorëve dhe pensionistëve mbajnë një pjesë të tregut publik të aksioneve, kapitali privat i referohet investimeve të kapitalit të bëra nga individë privatë dhe firma të kapitalit privat. Kapitali privat menaxhon të gjithë ciklin e jetës së aktiveve private, nga kapitali sipërmarrës dhe kapitali i rritjes deri te blerjet e menaxhuara dhe të levave.

Kapitali sipërmarrës është një formë e kapitalit privat që fokusohet në mundësitë e hershme të investimit; Ndërkohë, firma të njohura të kapitalit privat si Blackstone, KKR dhe Thoma Bravo janë të njohura për blerjet pas IPO.

Si funksionojnë firmat VC?

Firmat e QV-ve janë shpesh partneritete të kufizuara (LP) të udhëhequra nga Partnerët e Përgjithshëm (GP) dhe të përbëra nga një staf që menaxhon fondin e QV. Nëpërmjet një rrjeti ekzistues ose të ri investitorësh të njohur si Partnerët e Kufizuar (LP), fondet e VC mund të mbledhin kapital për të investuar në një portofol të përgjithshëm ose specifik të kompanive.

 • Hapja e derës për ndikimin e jashtëm

Megjithëse financimi tingëllon bukur, shumë makthe të startup-eve vijnë në mendje. Kur pranojnë financimin e QV-ve, sipërmarrësit po heqin dorë nga një nivel kontrolli mbi të tashmen ose të ardhmen e kompanisë së tyre. Ekuiteti është kostoja më evidente që duhet përballuar. Megjithatë, shenjat e imta të marrëveshjeve të QV-së mund të nënkuptojnë gjithashtu kontroll shtesë mbi Bordin e ardhshëm të Drejtorëve, menaxhmentin, modelin e biznesit dhe më shumë.

QV-të në fund të fundit janë përgjegjëse ndaj dëshirave të mjekëve të përgjithshëm dhe mjekëve të tyre të përgjithshëm dhe nuk kanë frikë të marrin vendime në dobi të tyre. 

Ekziston një spektër i gjerë se sa aktivë janë partnerët në drejtimin ose menaxhimin e investimeve të tyre. Ndërsa QV-të duan që investimet e tyre të kenë sukses, partnerët praktik mund të kërkojnë shumë nga kompanitë e tyre të investuara. Themeluesit dhe drejtuesit e startup-eve shpesh mund të ndiejnë rritjen e temperaturës dhe presionit.

Si të fitoni një raund financimi

Zbarkimi i një raundi financimi nuk është detyrë e lehtë dhe mund të duhen muaj, nëse jo vite për t'u arritur.

Modeli i biznesit:

Modelet e biznesit kanë qenë prej kohësh gurthemeli për profilizimin komercial të një kompanie. Duke numëruar komponentët themelorë të biznesit si operacionet kryesore, produktet dhe shërbimet, financimi dhe burimet e të ardhurave, drejtuesit e startup-eve mund të komunikojnë planin e tyre strategjik për nisjen dhe rritjen e një biznesi në një dokument ose prezantim të vetëm.

Të dhënat e biznesit:

Të dhënat janë mbret, dhe QV-të kanë vetëm fjalën e një sipërmarrësi për t'i besuar pa to. Me të dhënat që ofrojnë njohuri për shitjet, KPI-të dhe normat e rritjes, drejtuesit e startup-eve mund të justifikojnë financimin e tyre me pika të besueshme të të dhënave. Me një shkallë të lartë dështimi, startup-et me metrika ekzistuese të biznesit për t'u cituar janë në një pozitë superiore për të fituar fonde.

Rrjetëzimi:

Megjithëse një model biznesi dhe të dhëna të jashtëzakonshme nuk mund të dëmtojnë, ato do të thotë pak pa akses në financimin e mundshëm. Mundësitë lokale të financimit dhe programet përshpejtuese janë metoda të përshtatshme të financimit fillestar për startup-et. Në të njëjtën kohë, arritja e firmave si më sipër do të thotë lidhje ekzistuese ose këmbëngulje në krye të një plani biznesi të hekurt.

Me një prani të gjerë VC të ndarë midis Silicon Valley dhe Nju Jorkut, nuk është çudi që sipërmarrësit priren drejt fillimit të bizneseve të tyre në këto vende. Me afërsi me partnerë të shumtë financues, mundësitë për të arritur dhe fituar fonde janë më të arritshme.

Koha:

Koha është kritike për suksesin e tregut në peizazhin konkurrues, veçanërisht brenda ekosistemit gjithnjë në zhvillim të IT. Strategjitë e hyrjes në treg janë një tregues thelbësor i potencialit investues dhe koha e propozimit ose nisjes së financimit të një biznesi mund dhe bën ndryshimin. QV-të kërkojnë mundësitë më inovative dhe të reja me lejimin e rrallë për një rrotullim unik në zgjidhjet tradicionale.

Shkëmbimet kryesore për tregtimin e monedhave simbolike. Ndiqni udhëzimet dhe fitoni para të pakufizuara

BinancePoloniexBitfinexHuobiMXCProBITGate.io


100 fondet më të mira të kapitalit të sipërmarrjes kripto

Tani, le të shohim disa nga fondet e dukshme të VC në industrinë e kriptomonedhave që po investojnë në të ardhmen: 

 EmriPërshkrimLidhje
1Coinbase VenturesCoinbase Ventures është një firmë amerikane VC që u themelua në vitin 2018 dhe aktualisht ndodhet në San Francisko, Kaliforni, SHBA. Si krahu i investimeve të shkëmbimit të aseteve dixhitale Coinbase, nuk duhet të jetë befasi që kompania është shumë aktive si një VC fillestare e kriptove. 

Coinbase Ventures ka bërë gjithsej 130 investime në startup-et e reja të blockchain dhe kriptovalutave.
Faqja e internetit
2Binance Labs
Binance Labs i përket Binance, një tjetër shkëmbim i famshëm i centralizuar. 

Binance Labs përdor Binance DEX për të investuar në projekte të reja kripto, dhe portofoli i tij përfshin aksione në Terra, Moonbeam dhe Coin98, ndër të tjera.
Faqja e internetit
3Huobi CapitalHuobi Capital është krahu i investimeve të Huobi Group, i fokusuar ekskluzivisht në sipërmarrjet dhe projektet që lidhen me teknologjinë blockchain, monedhën dixhitale dhe asetet kripto. Blockchain nuk është vetëm një teknologji inovative, por edhe një mjet përçarës për transformimin social.Faqja e internetit
4Jump CryptoJump Crypto është krahu i investimit të Jump Trading, një tjetër fond tregtar kriptosh me zyra në Evropë, Azi dhe Amerikën e Veriut. Jump Crypto ka aksione në Solana, Terra, Wormhole, Fantom dhe shumë projekte të tjera.Faqja e internetit
5a16ZAndreessen Horowitz (a16z) është një kapital sipërmarrës me bazë në SHBA i themeluar në vitin 2009 nga dy bashkëthemelues, Marc Andreessen dhe Ben Horowitz, të cilët morën fondin sipas emrit të tyre. Në ditët e para, a16z investoi me vendosmëri në startup-et në fazat e hershme me ide të guximshme teknologjike.

Përveç investimit në kripto në vitet e fundit, investimet e a16z përfshijnë lojëra, media sociale, arsim, IT, etj. Në gusht 2021, a16z u raportua se menaxhonte 18.8 miliardë dollarë në asete (jo vetëm asete kripto).
 
Faqja e internetit
6Alameda ResearchAlameda Research është një fond mbrojtës i kriptove i themeluar nga themeluesi i FTX, Sam Bankman-Fried dhe tani i drejtuar nga Sam Trabucco. Ajo gjithashtu ka aksione në blockchain më të rëndësishëm dhe kompanitë e bazuara në blockchain. Faqja e internetit
7Genblock CapitalGenblock Capital është përfshirë në hapësirën e blockchain që nga fillimi i vitit 2017 dhe është një fond VC me fokus në financat e decentralizuara dhe metaverse. Disa nga investimet e saj kryesore të orientuara nga lojërat përfshijnë Aurory, Efinity dhe Bloktopia.
 
Faqja e internetit
8Animoca BrandsAnimoca Brands është një nga liderët në hapësirën e firmave metaverse VC dhe u rendit në listën e Financial Times të kompanive me rritje të lartë në rajonin Azi-Paqësor në 2021. 

Ajo ka investime në disa projekte të rëndësishme metaverse dhe të lidhura me NFT si The Sandbox, Axie Infinity, OpenSea, Dapper Labs dhe disa të tjerë.
Faqja e internetit
93AC - Three Arrows CapitalE themeluar në vitin 2012 nga Su Zhu dhe Kyle Davies, Three Arrows Capital konsiderohet si një nga fondet mbrojtëse dhe krijuesit kryesorë të tregut në hapësirë. 3AC mban aksione në disa zinxhirë të mëdhenj si Ethereum, Avalanche, Bitcoin, Polkadot, Terra, Solana dhe shumë të tjerë.

Ai gjithashtu ka investime në disa projekte DeFi dhe GameFi si Axie Infinity, Aave dhe të tjera të panumërta. 3AC investon gjithashtu në projekte blockchain të bazuara në kapital. Për shembull, fondi ka aksione në BlockFi, Deribit dhe Starkware.
Faqja e internetit
10Galaxy Capital FundGalaxy Digital është një novator i larmishëm i shërbimeve financiare dhe menaxhimit të investimeve në sektorin e aseteve dixhitale, kriptomonedhave dhe teknologjisë së bllokut.Faqja e internetit
11MetapurseMetapurse është një fond investimi dhe studio prodhimi NFT që specializohet në identifikimin e projekteve në fazat e hershme në infrastrukturën e blockchain, financën, artin, koleksionet unike dhe pasurinë virtuale. Ka investime në Decentraland dhe Nifty Gateway.
 
Faqja e internetit
12ConsenSys VenturesDuke filluar nga numri dhjetë, ne kemi ConsenSys Ventures me bazë në San Francisko, Kaliforni. E themeluar në vitin 2016, ConsenSys Ventures është krahu i investimeve të kompanisë së teknologjisë së softuerit blockchain, ConsenSys, e njëjta kompani që zhvilloi portofolin popullor MetaMask të bazuar në Ethereum.

ConsenSys kryen 32 investime në startup-et me blockchain. 
Faqja e internetit
13MulticoinMulticoin është një “firmë investimi e drejtuar nga teza që investon në kriptomonedha, token dhe kompani blockchain”. Është një fond kripto-vendas që merr pjesë në aksione, likuidime dhe operacione të tjera kripto. Portofoli i tij përfshin aksione në Audius, Arweave dhe Near Protocol.Faqja e internetit
14Solidity VenturesSolidity Ventures është një firmë investimi që investon në një platformë teknologjike të hapur dhe të decentralizuar.Faqja e internetit
15Coingecko VenturesCoinGecko Ventures është krahu i sipërmarrjes i CoinGecko ku ne investojmë në kompani novator blockchain me ambicie të mëdha në arkitekturën e së ardhmes së financave.Faqja e internetit
16Polychain CapitalPolychain investon në protokolle dhe kompani në hapësirën e blockchain, duke avancuar adoptimin global të kriptomonedhave.
 
Faqja e internetit
17Winklevoss CapitalNdoshta një nga më të vjetrat në lojë, Winklevoss Capital është një firmë amerikane VC e lindur nga vëllezërit Winklevoss në vitin 2012. Ndërsa firma operon kryesisht nga zyra e saj në Nju Jork në SHBA, ajo ofron financim fillestar dhe infrastrukturë për startup-et në fazat e hershme.

Winklevoss ka realizuar gjithsej 123 investime në ndërmarrje të reja. Në historinë e tregtimit të kompanisë, ajo është tërhequr nga 23 prej këtyre pozicioneve. '
Faqja e internetit
18Dragonfly CapitalNjë firmë investimi ndërkufitare e kriptoaseteve. Dragonfly Capital Partners po investon dhe po mbështet mundësitë premtuese në klasën e kriptoaseteve.Faqja e internetit
19122 West122WEST është një firmë e kapitalit sipërmarrës e fokusuar në investimet e internetit dhe softuerëve në fazat e hershme në Zonën e Gjirit të San Franciskos.
 
Faqja e internetit
20Pantera CapitalPantera Capital u themelua fillimisht në 2003 si një kompani e menaxhimit të aseteve me bazë në Menlo Park, Kaliforni. Megjithatë, më pas lançoi atë që pretendonte se ishte fondi i parë investues i fokusuar në Bitcoin në 2013. 

Pantera Capital ka menaxhuar të paktën pesë fonde investimi, 145 startup investimi, 15 prej të cilave është tërhequr.
Faqja e internetit
21Pluto Digital VenturesPluto Digital PLC (Pluto) është një kompani e teknologjisë dhe operacioneve kripto që e bën Web 3.0 Financat e Decentralizuara (DeFi) më të aksesueshme për të gjithë.

Plutoni po e bën DeFi të disponueshëm për të gjithë përmes produkteve dhe shërbimeve të krijuara nga divizioni i Laboratorëve të zhvillimit të softuerit të Plutonit, strategjive të reja bujqësore të prodhimit përmes divizionit të Plutonit Yield dhe bashkëpunimit me projektet e reja DeFi dhe metaversen NFT përmes divizionit Pluto's Ventures.
Faqja e internetit
22RRE VenturesE themeluar nga Jim Robinson dhe Stuart Ellman në 1994, shumë kohë përpara lançimit të Bitcoin (kriptomonedha e parë e zakonshme), RRE Ventures është një firmë amerikane VC me seli në Nju Jork. 

Përpara hyrjes së saj në klasat e aseteve të kriptove dhe financimin e startup-eve, firma amerikane VC ishte e njohur për investimin në një gamë të gjerë kompanish që operonin në sektorë të ndryshëm në zhvillim, duke përfshirë softuerin, internetin, komunikimet, hapësirën ajrore, robotikën, printimin 3D dhe shërbimet financiare ndër të tjera. .

Gjithashtu, duke qenë një qen më i mirë në biznesin e VC, RRE investon në fazën fillestare të fillimit, raundet e Serive A dhe Serive B. Kohët e fundit, firma ka bërë një investim të rëndësishëm në hapësirën e kriptove që e klasifikon atë si një kapital sipërmarrës fillestar të kriptove.

Që nga fillimi, RRE Ventures ka menaxhuar gjithsej nëntë fonde investimi dhe ka mbështetur gjithsej 567 projekte në faza të ndryshme. Aktualisht, firma gati tre dekadash e VC ka dalë me sukses nga gjithsej 111 projekte.
Faqja e internetit
23Boost VCBoost VC është një firmë amerikane e kapitalit sipërmarrës me përvojë në fillimin e kriptove VC. Kompania u themelua në vitin 2012 dhe aktualisht është me seli në San Mateo, Kaliforni, SHBA. Kompania investon në startup-e të reja dy herë në vit dhe ofron ndihmë të tjera si mentorimi dhe hapësira për zyra për të ndihmuar këto biznese të rriten.

Që nga themelimi i firmës VC 10 vjet më parë, ajo ka menaxhuar një sërë fondesh investimi, gjë që e ka lejuar të kryejë 253 investime në atë kohë. Nga këto investime, kompania aktualisht ka dalë nga 25 prej këtyre investimeve.
Faqja e internetit
24Republic Labs CapitalRepublika Capital u krijua në janar 2019. Është një këshillim investimi në fazën e rritjes, i fokusuar në përfitimin dhe qëndrueshmërinë. Republic Labs punon me individë me vlerë të lartë neto dhe zyra familjare për të bashkuar mundësitë e investimeve.Faqja e internetit
251 ConfirmationI themeluar nga Nick Tomaino dhe i mbështetur nga individë si Peter Thiel, Marc Andreessen dhe Mark Cuban dhe institucione si Horsley Bridge dhe Runa Capital, 1confirmation është një fond sipërmarrës që mbështet themeluesit e jashtëzakonshëm që nxisin decentralizimin e internetit dhe shoqërisë.Faqja e internetit
26MetaStable CapitalMetaStable Capital është një firmë amerikane e investimeve e themeluar në vitin 2014 dhe aktualisht ndodhet në San Francisko, Kaliforni, SHBA. Kompania menaxhon fondet e aseteve kripto dhe kërkon të zhvillojë më tej vlerën dhe reputacionin e blockchain si një koncept në të gjithë botën.

Që nga themelimi i biznesit shtatë vjet më parë, ai ka menaxhuar një fond të vetëm investimi dhe ka përdorur paratë e këtij fondi për të bërë 21 investime në startup-et e blockchain dhe kriptovalutave. Për momentin, kompania nuk ka dalë nga asnjë investim i saj.
 
Faqja e internetit
27Longhash VenturesLongHash Ventures është një përshpejtues global i blockchain dhe fond kapitali sipërmarrës. Ne kërkojmë kthime financiare përmes ndërtimit të sipërmarrjeve dhe investimit në fillimet e fillimit të blockchain, me një mision për të mundësuar ekonominë vendase të blockchain Web 3.0.Faqja e internetit
28KR1KR1 është një firmë VC që u themelua në vitin 2016 dhe aktualisht është e bazuar në Douglas në Ishullin e Manit. Kompania ka një prani të dukshme në Evropë kur bëhet fjalë për ofrimin e investimeve në asete dixhitale dhe rrjete blockchain. Kompania ka qenë e njohur për tendencat e saj për të investuar në startup-et e kriptove.

Që nga themelimi i biznesit në vitin 2016, ai ka bërë gjithsej 29 investime në startup-e të reja. Aktualisht, kompania nuk ka dalë nga asnjë nga këto investime.
Faqja e internetit
29Craft VenturesCraft Ventures është një firmë amerikane VC që u themelua katër vjet më parë dhe aktualisht ndodhet në San Francisko, Kaliforni, SHBA. Kompania ofron financim në fazën e hershme të VC për një sërë startupesh të ndryshme teknologjike, duke përfshirë ofrimin e fillimit të kriptove VC. Këto fonde kanë lejuar kompaninë të bëjë 158 investime në startup-et në rritje. Faqja e internetit
30Amentum CapitalFondi Amentum është një ndërmarrje hibride mbrojtëse/vc e aseteve dixhitale të bazuara në blockchain dhe kompanive të lidhura në ekosistem. përveç investimeve standarde, ekipi i amentum është i disponueshëm për mundësi këshillimi projektesh për ekipe të caktuara, duke ndjekur një histori të shkëlqyer këshillimi të suksesshëm nëpërmjet partnerëve të përgjithshëm.Faqja e internetit
31Arrington CapitalArrington XRP Capital është një fond mbrojtës me shumë strategji i specializuar në sipërmarrjet në fazat e hershme dhe tregjet publike. Arrington Algorand Growth Fund është një fond ekosistemi që investon dhe inkubon projekte në ekosistemin Algorand. Arrington Moonbeam Growth Fund është një fond ekosistemi që investon dhe inkubon projekte në ekosistemin Moonbeam.Faqja e internetit
32Digital Currency GroupDigital Currency Group është një firmë amerikane VC që u themelua në vitin 2011 dhe aktualisht është me bazë në Nju Jork, SHBA. Nuk ka asnjë dyshim për statusin e kompanisë si një VC fillestare e kriptove pasi ajo investon dhe ofron mbështetje për kompanitë në hapësirat e kriptomonedhave dhe blockchain. Kompanitë mund të përfitojnë nga rrjeti i saj i gjerë dhe aksesi në mbështetjen specifike të industrisë. Gjithsej 235 investime dhe ka blerë edhe dy biznese të tjera. Faqja e internetit
33AstratumAstratum është një dyqan ndërdisiplinor me një ndalesë, i specializuar në modelet e biznesit të bazuara në blockchain dhe i regjistruar si GmbH (ekuivalente me një LLC) në Baar, Zvicër (Cryptovalley).

Që nga viti 2014, kërkimet e veta në blockchain dhe kriptoekonomi, që ndihmoi në mbledhjen e njohurive të thella në projektet e blockchain në mbarë botën. 
Faqja e internetit
34Fenbushi CapitalFenbushi Capital është firma e parë dhe më aktive e kapitalit sipërmarrës të fokusuar në blockchain në Azi. E themeluar në Shanghai në vitin 2015 nga veteranë si në industrinë e blockchain ashtu edhe në industrinë tradicionale financiare, ajo ka mbështetur deri më sot mbi 60 projekte lider në 4 kontinente duke përdorur teknologjinë e blockchain për të riformuar industritë e panumërta si financa, kujdesi shëndetësor, zinxhiri i furnizimit dhe mallrat e konsumit. Faqja e internetit
358 Decimal Capital8 Decimal Capital është një firmë amerikane VC që u themelua katër vjet më parë dhe aktualisht ndodhet në San Francisko, Kaliforni, SHBA. Kompania ofron VC fillestare të kriptove në një sërë fazash dhe metodash të ndryshme financimi, duke përfshirë ICO-të dhe mbështetjen e tyre të ekspertëve siguron që startup-et e tyre të kenë shansin më të mirë të mundshëm për të pasur sukses.

Që nga themelimi i kompanisë katër vjet më parë, ajo ka menaxhuar një fond të vetëm investimi. Përdorimi i këtij fondi i ka mundësuar kompanisë të kryejë gjithsej 43 investime. 
Faqja e internetit
36Dekrypt CapitalDekrypt Capital është një firmë amerikane VC që u themelua në vitin 2017 dhe aktualisht ndodhet në Berkeley, Kaliforni, SHBA. Kompania i përqendron përpjekjet e saj të investimit në startup-et e kriptomonedhave dhe siguron financime në fazat e hershme për t'i ndihmuar këto kompani të rriten dhe të arrijnë potencialin e tyre të plotë.

Ky fond i ka dhënë kompanisë mundësinë për të bërë një seri prej 12 investimesh në startup-et e bllokut. 
Faqja e internetit
37Polychain CapitalPolychain është një VC që fokusohet në asetet dixhitale të bazuara në blockchain. 

Investimet e saj më të dukshme janë në Acala, Celo dhe dYdX.
Faqja e internetit
38AU21 CapitalE themeluar në vitin 2017, AU21 Capital është një firmë e kapitalit sipërmarrës me bazë në San Francisko, Kaliforni. Firma kërkon të investojë në kompani që operojnë në sektorët e blockchain dhe inteligjencës artificiale.
 
Faqja e internetit
39Ascensive AssetsAscensive Assets është një firmë sipërmarrje e fazës fillestare që investon në kompani të aktivizuara nga blockchain në të gjithë spektrin e web3.Faqja e internetit
40A195 CaptialA195 është një firmë e drejtuar nga vizioni që ofron kapital globalisht për blockchain në fazën e hershme, kriptovaluta dhe asete dixhitale të tokenizuara.Faqja e internetit
41Alphabit FundFondi Alphabit është një fond investimi i kriptomonedhës dhe aseteve dixhitale të menaxhuar në mënyrë aktive. Qëllimi i tij është të mposht performancën e Bitcoin mbi një bazë të rregulluar të rrezikut.
 
Faqja e internetit
42Blockchain CapitalBlockchain Capital është një firmë sipërmarrëse lider në industrinë e blockchain. Kanë kryer mbi 125 investime në kompani dhe protokolle në këtë sektor, në faza të ndryshme, gjeografi dhe lloje asetesh.Faqja e internetit
43Blockwall CapitalBlockwall Capital është një firmë investimi e bazuar në teza, e fokusuar në sektor dhe e pavarur e blockchain që financon zhvillimin e Web 3.0 dhe teknologjive të decentralizuara.Faqja e internetit
44X21 DigitalX21 Digital është një firmë këshilluese dhe investuese për Blockchain e dedikuar për të ndihmuar kryesisht startup-et e blockchain të përshpejtojnë rritjen dhe ekspozimin e tyre në industri. Faqja e internetit
45BonFire VCBonfire Ventures udhëheq raundet Seed për themeluesit e talentuar që ndërtojnë gjeneratën e ardhshme të gjigantëve të softuerit.Faqja e internetit
46White Star CapitalWhite Star Capital është një platformë globale investimi me shumë faza e ndërtuar nga një ekip themeluesish, investitorësh dhe operatorësh me një histori të hyrjes në tregjet e Crypto.Faqja e internetit
47BlocktowerBlockTower është një firmë investimi institucionale, që aplikon tregtimin profesional, investimin e sipërmarrjes, nënshkrimin e kredive dhe menaxhimin e portofolit për asetet dixhitale dhe tradicionale.
 
Faqja e internetit
48Vandetta CapitalVendetta Capital ka bashkuar një ekip shumë-disiplinor që ka përvojë të jashtëzakonshme që përfshin investimin, menaxhimi i portofolit dhe tregjet e kapitalit deri te marketingu dhe teknologjia blockchain. 

Vendetta investon, drejton dhe ndihmon projektet për të përshpejtuar zhvillimin e zgjidhjeve të reja për të adresuar çështjet thelbësore të shkallëzueshmërisë, privatësisë dhe ndërveprimit për protokollet dhe aplikacionet e decentralizuara.
Faqja e internetit
49Variant VCVarianti është një fond i fazës së hershme që investon në web3.Faqja e internetit
50Bitscale CapitalE themeluar në vitin 2018, Bitscale Capital është një firmë e kapitalit sipërmarrës me bazë në Zvicër. Firma kërkon të investojë në kompani të fazës fillestare, fillestare dhe të mëvonshme. Firma preferon të investojë në të dhëna të mëdha, kriptomonedhë, siguri kibernetike, internetin e gjërave, fintech dhe sektorët e teknologjisë.
 
Faqja e internetit
51CoinfundE themeluar në vitin 2015 dhe me seli në New York City dhe Miami, CoinFund ka evoluar një strategji të kombinuar sipërmarrjeje, të lëngshme dhe kriptuese për t'u rritur me një ekosistem gjithnjë në ndryshim. 

Kjo qasje me shumë strategji do të thotë që CoinFund investon në tendencat e hershme dhe në nyjet kryesore pasi teknologjia e blockchain konvergon me botën kryesore.
Faqja e internetit
52Union Square VenturesUnion Square Ventures është një firmë e kapitalit sipërmarrës e drejtuar nga teza. Që nga viti 2003, kanë investuar në mbi 100 kompani që përdorin fuqinë e internetit për të riformuar tregjet.Faqja e internetit
53Bixin VenturesBixin Ventures investon në projekte infrastrukturore në fazat e hershme që kultivojnë dhe lehtësojnë adoptimin masiv të financave të hapura përmes rrjeteve pa leje dhe të decentralizuara.Faqja e internetit
54CoinixCoinIX menaxhon një portofol kriptomonedhash dhe asetesh. Fokusi i investimit për investimet sipërmarrëse është Evropa dhe me një fokus të fortë në kompanitë që përdorin teknologjitë e librit të shpërndarë.Faqja e internetit
55TRGCTRGC është një fond asetesh dixhitale i fokusuar në investimet në Asetet Dixhitale, Web 3.0 dhe Infrastrukturën e Blockchain. Aftësia për të vendosur vlerë në një ekosistem në zhvillim të protokolleve blockchain dhe shtresave të aplikimit paraqet një mundësi investimi eksponenciale që nuk vjen shumë shpesh. Faqja e internetit
56Continue CapitalContinue Capital shkëlqen në investimet në startup-et e monedhës dixhitale, fondet e kapitalit privat dhe HFT, fokusohen në sektorë strategjikë duke përfshirë industrinë Blockchain, shkencën dhe teknologjitë inovative. Ne vazhdojmë të investojmë në teknologji të reja. Faqja e internetit
57Collider VCCollider Ventures është një fond bllokimi i kapitaleve sipërmarrëse dhe kriptomonedha në fazë të hershmeFaqja e internetit
58TVP FundFirma e kapitalit sipërmarrës nga Austin, Teksas, e themeluar në vitin 2016. Është një firmë e kapitalit sipërmarrës me bazë në Austin, e fokusuar në investimin në startup-et shumë teknike në fillim dhe në fazat e hershme në tre fusha kryesore të teknologjisë: Teknologjitë vendase Bitcoin, Inteligjenca Artificiale e Aplikuar dhe Siguria dhe Teknologjitë e privatësisë.Faqja e internetit
59Coinstone CapitalCoinstone Capital është një butik firmë këshilluese për investimet e aseteve dixhitale.Faqja e internetit
60Signum CapitalSignum Capital është një firmë me bazë në Singapor që konsulton ekskluzivisht në kompanitë e aktivizuara nga Blockchain.Faqja e internetit
61Tally CapitalInvestimi në urat, rrugët dhe tunelet e ekosistemit blockchain.Faqja e internetit
62Chainfund CapitalChainfund Capital është një Fond Global FinTech që investon në gjeneratën e ardhshme të teknologjisë financiare. Ajo ka bërë 30 investime në studiues që po trajtojnë problemet në shkallëzueshmërinë, privatësinë dhe verifikimin formal. Chainfund mbështet kompanitë e portofolit të saj me një program përshpejtues për të shkallëzuar teknologjinë e tyre në miliona përdorues.

Me qendër në San Francisko, Kaliforni.
Faqja e internetit
63SequoiaSequoia Capital është një firmë amerikane e kapitalit sipërmarrës. Firma ka selinë në Menlo Park, Kaliforni dhe është e specializuar në investimet në fazën fillestare, në fazën fillestare dhe në fazën e rritjes në kompani private në të gjithë sektorët e teknologjisë.Faqja e internetit
64Castle Island VCAta janë një firmë e kapitalit sipërmarrës e fokusuar ekskluzivisht në blockchains publike. Ata investojnë në kompanitë e infrastrukturës dhe aplikacioneve që do të mundësojnë këto protokolle transformuese për të fuqizuar shërbimet për miliardë përdoruesit e ardhshëm.Faqja e internetit
65Dalma CapitalDalma Capital është një platformë investimi alternative globale e vlerësuar me çmime, menaxher fondesh dhe përshpejtues për gjenerimin alfa me një avantazh të natyrshëm në strategjitë dhe tregjet e investimeve në zhvillim.Faqja e internetit
66LD CapitalLD Capital është një nga organizatat më të hershme të Azisë që fokusohet në investimin me vlerë në fushën e blockchain. Për shkak të avantazheve të burimeve industriale dhe ekipeve profesionale të kërkimit të investimeve, LD Capital ka zbuluar dhe investuar në mënyrë të njëpasnjëshme në projekte të tilla si Qtum, Vechain dhe Eos të cilat kanë arritur të gjitha mbi 100 herë kthim.Faqja e internetit
67Sino Global CapitalSino Global Capital është një firmë sipërmarrje ndërkombëtare kripto-vendase e themeluar në vitin 2015. Sino ofron investime strategjike për kompanitë më të mira në klasë që po lëvizin përpara ekosistemet e aseteve të bllokut dhe dixhitale dhe më pas i ndihmojnë ata të lulëzojnë në tregun e Azisë.Faqja e internetit
68DHVCDHVC është një firmë e kapitalit sipërmarrës me bazë në Palo Alto, Kaliforni. DHVC investon në sektorët e AI, Bio, Crypto dhe Konsumator. Faqja e internetit
69Slow VenturesSlow Ventures është një firmë e përqendruar në fazën e hershme të kapitalit sipërmarrës nga Rrjetet Sociale te Markat e Konsumatorëve te SaaS dhe Crypto. Bazuar në San Francisko dhe Boston.Faqja e internetit
70DTC CapitalDTC Capital është një Fond Investimi Kripto Fundamentals.Faqja e internetit
71DeFi CapitalDeFi Capital është një fond investimi i financave të decentralizuara.Faqja e internetit
72SW CapitalSW Capital Pvt. Ltd është një kompani e shërbimeve financiare, e themeluar në 1995.Faqja e internetit
73Signia VenturesSignia Venture Partners është një fond i fazës së hershme të dedikuar për të ndihmuar sipërmarrësit e pasionuar të realizojnë vizionin e tyre dhe të ndërtojnë sipërmarrje me ndikim dhe me rritje të lartë. 

Investoni midis 500 mijë dhe 3 milion dollarë për një investim fillestar në një gamë të gjerë biznesesh teknologjike, duke përfshirë brenda tregjeve, tregtinë elektronike, lojërat, celularin e konsumatorit, realitetin virtual, teknologjinë e sipërmarrjes, të dhënat e mëdha dhe sigurinë.
Faqja e internetit
74Delphi DigitalNjë firmë e drejtuar nga kërkimi, e përkushtuar për të avancuar të kuptuarit dhe zhvillimin e tregut në rritje të aseteve dixhitale.Faqja e internetit
75Divergence VCDivergjenca VC - Fondi i Operatorit Kripto.Faqja e internetit
76Electric CapitalElectric Capital është një firmë e menaxhimit të aseteve kripto. Kompania investon në tokena që janë para të programueshme dhe investon si në token likuide ashtu edhe në ato jolikuide që janë dyqane me vlerë në zhvillim dhe të rrënjosura në teknologjinë e re. Electric Capital është nisur nga sipërmarrës të teknologjisë, inxhinierë dhe investitorë të suksesshëm. 

Ata kanë investuar personalisht në kriptovaluta që nga viti 2013 dhe kanë qenë besimtarë të hershëm në Bitcoin, Ethereum dhe Monero. Para Elektrike
Faqja e internetit
77EdenblockEden Block është një mjet investimi privat, i pavarur, me qendër kërkimin, i dedikuar për pasurimin e mjediseve që përbëjnë përsëritjen e re të internetit: web3.0. E fokusuar në Blockchain, Inteligjencën Artificiale dhe Sigurinë Kibernetike

Eden Block vazhdon të mbështesë ekipet më të frikshme në botë, duke udhëhequr zhvillimin konkret dhe aplikimin themelor të biznesit.
Faqja e internetit
78eFounderseFounders është një studio fillestare. Që nga viti 2011, ka lançuar 28 kompani dhe kanë frymëzuar mënyra të reja pune. 

Së bashku me sipërmarrësit, ne i kthejmë idetë unike në kompani të suksesshme. Motoja jonë? Ne ndërtojmë të ardhmen e punës!
Faqja e internetit
79Signature VenturesE themeluar në vitin 2019, Signature Ventures është një fond kapitali sipërmarrës me qendër në Berlin dhe Mynih, Gjermani. Firma fokusohet në investimet e kapitalit në startup-et në fazat e hershme. Firma ndjek një qasje të drejtuar nga kërkimi dhe ka akses në një ekosistem të gjerë që lidh lojtarët kryesorë të industrisë Blockchain, QV-të, korporatat dhe akademikët.
 
Faqja e internetit
80Scalar CapitalScalar Capital është një kompani e fondeve mbrojtëse e specializuar në kriptoasetet. E themeluar në vitin 2017, kompania ka selinë në San Francisko, Kaliforni, Shtetet e Bashkuara.Faqja e internetit
81Fabric VenturesFabric është një kontribues sipërmarrjeje që ndërton dhe mbështet idetë më të guximshme në Web 3, për të krijuar një ekonomi më të drejtë, produktive dhe të qëndrueshme—një ekonomi të hapur.Faqja e internetit
82Framework VenturesAta janë një ekip teknologësh, studiuesish dhe investitorësh që blejnë asete, të cilët ndërtojnë dhe marrin pjesë në rrjetet e hapura të kriptove. 

Në thelbin e saj, Framework është një kompani teknologjike, e cila ndërton produkte dhe shërbime për të mbështetur rrjetet e hapura të blockchain në të cilat ata investojnë. Framework filloi në vitin 2019.
Faqja e internetit
83Greenfield OneGreenfield One është një firmë kapitale sipërmarrëse në fazën e hershme të kriptove dhe blockchain. Baste afatgjata për ekipet e hershme të zhvilluesve që ndërtohen drejt një arkitekture të hapur, të decentralizuar dhe më të fuqishme të uebit të së nesërmes.Faqja e internetit
84Robot VenturesRobot Ventures është një investitor (para) në kompanitë e jashtëzakonshme fintech dhe blockchain të udhëhequr nga themelues me ambicie të mëdhaFaqja e internetit
85GBICGBIC (Global Blockchain Innovative Capital) është një fond kripto me shumë strategji. Një fond global që nxit zhvillimin, përshpejtimin dhe nisjen e projekteve blockchain.Faqja e internetit
86Hack VCHack VC është një firmë kapitale sipërmarrëse në fazë të hershme që investon në sektorët e kriptomonedhave, fintech dhe tregjeve. Kompania u themelua në vitin 2017 dhe e ka selinë në San Francisko, Kaliforni, Shtetet e Bashkuara.Faqja e internetit
87Hashkey CapitalHashkey ata ofrojnë mundësi investimi dhe zgjidhje për institucionet, zyrat e familjes, fondet dhe investitorët profesionistë të akredituar në të gjithë asetet dixhitale dhe ekosistemin blockchain.Faqja e internetit
88Petrock CapitalPetrock Capital është një firmë sipërmarrje që investon në teknologjitë e përparimit të blockchain, duke filluar nga infrastruktura novatore e Web 3.0 deri te konceptet degjeneruese joortodokse.Faqja e internetit
89Ideo CoLabIDEO CoLab Ventures investon në startup-et e uebit të shpërndarë në fazat e hershme dhe bashkëkrijon me ta për të dërguar produkte dhe protokolle të reja.Faqja e internetit
90Interchain VenturesInterchain Ventures punon në industrinë e biznesit dhe investimeve. Ato përbëhen nga sipërmarrës, investitorë dhe ndikues që investojnë në teknologjitë e reja të blockchain. Ata janë vazhdimisht në kërkim të partnerëve ambiciozë dhe vizionarë me forcë dhe fleksibilitet për ta çuar kompaninë e tyre në nivelin tjetër. Investimi në projekte ku token ka shërbime funksionale brenda rrjetit të tij.Faqja e internetit
91Jump TradingJump Crypto po ndërton drejt kufirit tjetër në infrastrukturën e kriptove.Faqja e internetit
92LemniscapLemniscap është një firmë investimi e fazës së hershme e specializuar në investime në asete kriptosh në zhvillim.Faqja e internetit
93Prota VenturesNe jemi ndërtues dhe investitorë të sipërmarrjeve. Të krijuara nga dekada idesh biznesi, vërtetimi dhe ekzekutimi, ekipet tona të operatorëve me përvojë investojnë kohë dhe kapital në sipërmarrje të reja.Faqja e internetit
94M31 CapitalM31 Capital është një firmë investimi me kapital privat që investon në tregjet e pasurive të paluajtshme të sektorit publik dhe privat.Faqja e internetit
95Monday CapitalKryeqyteti i së hënës – Një fond i ndërtuar nga inxhinierë. Për themeluesit ambicioz që i duan të hënat sepse e duan atë që bëjnë. Venture Capital me fokus në Blockchain, AI dhe VRFaqja e internetit
96Mosaic VenturesMosaic Ventures është një firmë kapitale sipërmarrëse e stilit të Silicon Valley me bazë në Londër, e fokusuar në Serinë A. Ata po investojnë një fond prej 150 milionë dollarësh në themelimin e ekipeve që po riformësojnë rrënjësisht tregjet e mëdha.Faqja e internetit
97Placeholder VCPlaceholder është një firmë e kapitalit sipërmarrës që investon në rrjete të hapura blockchain dhe shërbime Web3.Faqja e internetit
98Mythos CapitalMythos Capital është një kompani investimi që mban kriptopasuri dhe shërbime kriptorrjetesh.Faqja e internetit
99Metacartel VentureMetaCartel është një ekosistem i krijuesve dhe operatorëve që ndërtojnë aplikacione të decentralizuara (DApps)Faqja e internetit
100Moonrock CapitalMoonrock Capital është një Partneritet Këshillimor dhe Investimi Blockchain me bazë në Londër dhe Hamburg. Faqja e internetit
101Outlier VenturesDuke përshpejtuar Open Metaverse që nga viti 2014. Ne investojmë në krijuesit që ndërtojnë "The Open Metaverse", një tezë dhe libër lojërash që përshkruan të ardhmen e lirisë dhe ekonomisë së barabartë brenda mjediseve dixhitale.Faqja e internetit
102Master VenturesMaster Ventures është një Venture Studio e fokusuar në blockchain që ndërton gjeneratën e ardhshme të kompanive të infrastrukturës për të nxitur adoptimin e blockchain.Faqja e internetit
103Nil FoundationNEO Global Capital është mjeti strategjik i investimeve fondacioni NEO dhe një nga pronarët më të mëdhenj institucionalë të kriptomonedhave. Ajo u themelua në vitin 2017 dhe është e vendosur në Singapor.Faqja e internetit
104Oyster VCOyster Ventures është një firmë e kapitalit sipërmarrës që investon në kompani të jashtëzakonshme të teknologjisë së kufirit të ri. Ata synojnë kompanitë që sjellin likuiditet dhe efikasitet në industritë e vjetruara, kompani që mundësojnë globalizimin, me levë në shkallë masive. Ai gjithashtu specializohet në investimet në fazat e hershme në startup-et në fintech, me fokus në blockchain, kripto, tregtinë elektronike, tregun, inteligjencën artificiale, fintech, teknologjinë e medias dhe kompanitë SaaS.

Oyster Ventures u themelua në vitin 2016 dhe e ka selinë në San Francisko, Kaliforni, Shtetet e Bashkuara.
Faqja e internetit

Përmbledhje

Gjatë viteve të fundit, ndërsa kripto-ja fitoi miratimin e zakonshëm, investimi i kapitalit sipërmarrës në sektor gjithashtu vazhdoi të rritet në nivele të reja, me 7% të të gjithë financimit global të VC që shkon në kripto në 2022.

Lexo më shumë: Si të fitoni para me programet e filialeve të shkëmbimit të kriptove

Shpresoj se ky artikull do t'ju ndihmojë. Mos harroni të lini një like, koment dhe ta ndani me të tjerët. Faleminderit!

Platforma kryesore për të blerë dhe shitur NFT që duhet të dini

Në këtë postim, ne do të diskutojmë në detaje tregjet kryesore NFT duke rishikuar platformat kryesore NFT në hapësirë ​​dhe do t'ju tregojmë se si të blini NFT sot.

Popullariteti i NFT-ve është rritur në qiell vitet e fundit, me tregun që ka arritur një vlerësim prej 40 miliardë dollarësh. shumica e NFT-ve priren të jenë dixhitale. Kjo e bën veçanërisht të lehtë për krijuesit që t'u japin mbështetësve të tyre diçka të rrallë dhe unike. Disa NFT, për shembull, janë vepra arti dixhitale dhe njerëzit tani po i mbledhin këto vepra arti dixhitale, ashtu si koleksionistët kanë mbledhur piktura fizike për vite me radhë. Dhe disa nga këto NFT kanë shkuar për çmime të jashtëzakonshme. Një vepër arti NFT nga një artist dixhital i quajtur Beeple u shit për 69 milionë dollarë në Christie's. 

Një version më i thjeshtë i një NFT dixhital modern është CryptoKitties. Ato janë një lojë blockchain Ethereum ku përdoruesit mund të blejnë, shesin dhe rritin "mace" dixhitale. Çdo "mace" është unike (ashtu si kafsha juaj e jetës reale).

Në një farë mënyre, NFT-të janë të ngjashme me Bitcoin-et dhe kriptovalutat e tjera, përveçse, natyrisht, ato janë të pandryshueshme dhe të pandashme. NFT-të e para ishin pjesë e blockchain Ethereum, i cili ruan informacion shtesë elektronik për të dalluar veçantinë e tyre. Blockchain të tjerë tani gjithashtu lehtësojnë NTF-të. Për shkak të teknologjisë së ndryshme të blockchain pas NFT-ve të veçanta, jo të gjitha tregjet NFT blejnë dhe shesin të gjitha llojet e NFT. Krijuesit shpesh zgjedhin një treg NFT bazuar në faktin nëse ai treg mbështet një standard specifik të tokenit NFC. Ethereum ka lëshuar dy standarde tani: ERC-721 dhe ERC-1155. Konkurrenti, Binance, ka nxjerrë që atëherë standardet BEP-721 dhe BEP-1155. Dy standardet "1155" ndryshojnë nga standardet origjinale "721", sepse ato lejojnë që shumë NFT të grumbullohen dhe të përpunohen së bashku.

Këshilla për zgjedhjen e një tregu NFT

Së pari, mbani mend se një NFT (token jo i këmbyeshëm) thjesht përfaqëson pronësinë e një aktivi. Përpara se të zgjidhni një treg NFT, së pari do të dëshironi të vendosni për llojin e asetit dixhital që jeni të interesuar të blini, shisni ose krijoni. Pothuajse çdo gjë dixhitale -- fjalët e shkruara, videot, videolojërat, artin, artikujt e koleksionistëve, etj. -- mund të shënohen në një blockchain (si Ethereum (CRYPTO:ETH), NFT-të më të zakonshme të rrjetit blockchain janë ndërtuar mbi të) , kështu që ngushtimi i interesit tuaj është një vend i mirë për të filluar.

Një konsideratë tjetër është lloji i argumenteve të mbështetur në një treg. Disa mbështesin një shumëllojshmëri të gjerë të argumenteve. Të tjerët janë tregje të mbyllura dhe përdorin një shenjë të veçantë të pronarit. Kur hapni një llogari në treg NFT, sigurohuni që të financoni portofolin tuaj blockchain me kripto-n ose tokenin e duhur që kërkohet për të marrë pjesë në aktivitetin e faqes. Do t'ju kërkohet të lidhni portofolin tuaj me tregun NFT pasi të keni hapur një llogari. Kontrolloni gjithashtu për të parë se çfarë lloj sigurie ka tregu në fuqi dhe nëse ka pasur ndonjë problem në të kaluarën.

Mendësia e duhur e investimit në kripto: Investimi në kripto mund të jetë jashtëzakonisht i rrezikshëm. Ne mendojmë se investitorët duhet t'i qasen këtyre aseteve si çdo investim tjetër teknologjik - me një mentalitet afatgjatë dhe me pritje për ulje-ngritje. Budallai e kupton se mund të ketë mundësi për investitorët. Ne i rekomandojmë në mënyrë aktive komunitetit tonë kriptovaluta të zgjedhura. Por ne i inkurajojmë të gjithë që të jenë të përgatitur mirë përpara se të investojnë për të kuptuar rreziqet dhe përfitimet e mundshme.

Investimi në NFT

 • Tregjet NFT janë rruga juaj për të filluar investimin në asete dixhitale, koleksione dhe art, por ka shumë opsione atje. Sigurohuni që të zgjidhni atë që i përshtatet nevojave tuaja për blerje dhe ruajtje, bazuar në llojin e NFT-së që kërkoni dhe kriptos që jeni të interesuar të përdorni për transaksione.
 • Gjithashtu kini parasysh se kjo është një industri e re dhe është shumë spekulative. Disa NFT mund të jenë më të larta në vlerë, por nuk ka asnjë garanci. Vlera e artit dixhital dhe sendeve të koleksionit funksionon pothuajse njësoj si arti fizik dhe koleksionet: Vlera është subjektive dhe përcaktohet nga faktorë të tillë si veçantia dhe reputacioni i artistit që e ka bërë atë. Bëni një blerje -- nëse ka -- me strategjinë tuaj të përgjithshme të investimit, vlerën neto dhe horizontin kohor të investimit në mendje.

Nëse po kërkoni të përfshiheni në tregun NFT, zgjidhni një platformë me reputacion dhe me kosto efektive dhe tregun më të mirë NFT për nevojat tuaja investuese.

Më poshtë kemi mbledhur tregjet më të mira dhe më interesante NFT ku mund të shisni dhe blini art dixhital. Pavarësisht nëse jeni duke blerë, shitur ose thjesht kuriozë ndaj NFT-së, një nga këto tregje duhet t'i përshtatet nevojave tuaja. Edhe nëse nuk po planifikoni të përdorni një treg NFT për momentin, kushdo në industrinë krijuese tani duhet ndoshta të dijë se çfarë janë dhe si funksionojnë.

1. Deti i hapur

Tregu më i gjerë dhe më i vendosur NFT

Lloji NFT: Art, muzikë, fotografi, koleksione, sporte, botë virtuale dhe më shumë

Blockchain: Ethereum, Polygon, Klatyn

 • Mbulon të gjitha llojet e NFT-ve
 • Pranon mbi 150 kriptovaluta
 • Tani përdor gjithashtu bllokun Polygon

- Përdor Ethereum, i cili ka tarifa të larta të gazit dhe karbonit

është një nga tregjet më të vjetra dhe më të përdorura NFT. Është gjithashtu një nga më të gjerat, që pret çdo lloj NFT, nga arti te muzika, fotografia dhe koleksionet sportive. Mendoni për OpenSea si Amazon e tregjeve NFT. Me të vërtetë ka gjithçka në dispozicion. Kjo mbështetet nga mbështetja e më shumë se 150 argumenteve të pagesave të kriptomonedhave. OpenSea është i lehtë për t'u përdorur dhe ju mund të krijoni një llogari falas dhe të filloni të krijoni, shisni dhe shfletoni në pak minuta. 

Për më tepër, OpenSea tani krenohet se është një treg NFT pa gaz përmes mbështetjes ndër-blockchain. Tregu tani mbështet kriptomonedhën Polygon, që do të thotë se nuk do të duhet të paguani tarifa kur bëni tregti. 

Krijuesit mund të krijojnë artikujt e tyre në blockchain duke përdorur mjetin e minimit të artikujve të OpenSea. Mund ta përdorni për të krijuar një koleksion dhe NFT falas, pa pasur nevojë për një rresht të vetëm kodi. Nëse jeni duke zhvilluar kontratën tuaj inteligjente për një lojë, koleksione dixhitale ose ndonjë projekt tjetër me artikuj unikë dixhitalë në blockchain, lehtë mund të shtoheni në OpenSea.

Nëse jeni duke shitur artikuj në OpenSea, mund të shesni një artikull për një çmim fiks, të krijoni një listë çmimesh në rënie ose të bëni një listë ankandi.

☞ Vizitoni: https://opensea.io/

2. Binance NFT

Një nga tregjet më të mëdha dhe të sigurta për të ardhmen NFT

Lloji NFT: Çdo

Blockchain: BSC, ETH

 • Tarifa të ulëta, vetëm 1%
 • Treg i madh dhe i sigurt
 • Cashout duke përdorur Fiat

- Jo miqësor me artistin

Binance është një nga shkëmbimet më të mëdha të kriptove dhe Binance NFT e tij po bëhet një nga tregjet më të mëdha NFT përreth. Ai gjithashtu mbështetet nga zinxhiri i vet i bllokut. Për këto arsye Binance NFT shihet si një nga tregjet NFT më të sigurta për të ardhmen. 

Madhësia dhe shkalla e tij nënkuptojnë se ky treg mund të ofrojë partneritete dhe ngjarje ekskluzive që të tjerët mund t'i kenë zili. Nëse keni argumente Binance (BNB) qasja në treg është edhe më e lehtë dhe mund të përdorni ETH, BNB dhe BUSD për të ofruar. Ju mund të depozitoni ETH ose BSC NFT nëse jeni duke kërkuar të shesni.

☞ Vizitoni: https://www.binance.com/

3. Rrarible

Tregu NFT për koleksione të rralla mediatike dhe sportive

Lloji NFT: Art, fotografi, lojëra

Blockchain: Ethereum, Flow, Tezos

 • Zgjidhni nga tre blockchains
 • Në pronësi të komunitetit
 • Mund të ofrojë tarifa të ulëta të karbonit dhe gazit

- Mund të dominohet nga markat e mëdha

është një treg NFT i krijuar për të shitur si pjesë të veçanta të artit ashtu edhe koleksione. Ajo tërheq markat e sporteve, lojërave dhe mediave, si dhe artistë që nxjerrin koleksione veprash. Rarible është në pronësi të komunitetit dhe promovon decentralizimin. Ai përdor tokenin e tij, RARI, dhe përdoruesit e platformës marrin pjesë në moderim dhe mund të votojnë për çdo përmirësim të platformës. Rarible ka bashkëpunuar me disa marka të mëdha për të siguruar punën e artistëve dhe për të krijuar NFT unike, duke përfshirë Adobe.

Si dhe Ethereum, Rarible përdor zinxhirët bllokues Flow dhe Tezos. Kur krijoni NFT-në tuaj, ju zgjidhni cilin kod do të përdorni dhe mund të ndani opsionet e kërkimit me OpenSea. Cilin blockchain të zgjidhni është një pyetje interesante. Ethereum është më i përdoruri për prodhimin e NFT, por gjurmët e tij të karbonit dhe tarifat e gazit janë të larta. Tarifat e gazit Tezos janë të ulëta (rreth 0,50 dollarë), por janë të orientuara drejt artistëve që nxjerrin koleksione. Flow përdor atë që quhet 'përpunim dembel', që do të thotë se krijuesit paguajnë tarifa gati zero plus se është një blockchain 'provë e aksioneve', duke ofruar një gjurmë karboni shumë më të ulët se Ethereum.

Platforma vendos një fokus të veçantë në asetet e artit. Krijuesit mund të përdorin Rarible për të "prodhuar" NFT të reja për të shitur krijimet e tyre, qofshin ato libra, albume muzikore, art dixhital ose filma. Krijuesi madje mund të tregojë një vështrim të fshehtë të krijimit të tyre për të gjithë ata që vijnë në Rarible, por kufizojnë projektin e plotë tek blerësi.

Rarible blen dhe shet NFT në kategori si arti, fotografia, lojërat, metaverset, muzika, domenet, memet etj. 

☞ Vizitoni: https://rarible.com/

4. Nifty Gateway

Tregu NFT me rënie të mëdha

Lloji NFT: Art dixhital, pika të verifikuara dhe të kuruara

Blockchain: Ethereum, i mbështetur nga Gemini

 • Mund të blini me monedhën Fiat
 • Përdor botime të kufizuara të hapura

- Dominuar nga NFT-të e famshëm

Nifty Gateway është një treg i njohur NFT që ka shitur vepra arti nga artistë dixhitalë dhe të famshëm si Beeple, Pak, Daniel Arsham dhe Grimes. Platforma menaxhohet nga Gemini, një shkëmbim kriptosh i rregulluar dhe i sigurt, dhe konsiderohet një treg i nivelit të lartë për shkak të bashkëpunimit të tij me krijuesit dhe markat e njohura. 

Një nga gjërat që e bën unik Nifty Gateway është se i lejon krijuesit të marrin një përqindje të shitjeve të tregut dytësor. Pra, kur dikush blen NFT-në tuaj, ju do të merrni një ulje nga shitjet. Për më tepër, Nifty Gateway ka "botime të hapura", të cilat i lejojnë krijuesit të prodhojnë botime të pakufizuara të veprave të tyre për një kohë të kufizuar. 

Për më tepër, Nifty Gateway e bën më të lehtë shitjen e NFT-ve për krijuesit duke trajtuar të gjitha aspektet teknike që lidhen me krijimin dhe shitjen e NFT-ve duke ju ofruar ndihmë teknike. Nëse ndodh që të jeni edhe koleksionist, Nifty Gateway ju lejon të blini NFT të tjera duke përdorur monedha fiat. 

Ndryshe nga shumica e tregjeve NFT, Nifty Gateway pret NFT-të që blen. Kjo do të thotë që NFT-të që shisni ose blini nuk ruhen në portofol. Në vend të kësaj, ato mbahen nga Nifty Gateway dhe Gemini dhe ruhen në llogarinë tuaj Nifty. 

☞ Vizitoni: https://niftygateway.com/

5. Edeni Magjik

Tregu më i mirë Solana NFT

Lloji NFT: Art dixhital, pika të verifikuara dhe të kuruara

Blockchain: Solana

 • U fokusua në përdorimin e Solanës
 • Zgjedhje e shkëlqyer e pikave të emrave të mëdhenj

- Përdor vetëm Solana

Magic Eden është një treg Solana NFT që e cilëson veten si një "tregu i parë në ueb3". Deri më sot, ajo ka mbi 7,000 koleksione dhe një vëllim tregtar dytësor prej 1.6 miliardë dollarësh. 

Përveç të qenit një treg NFT, Magic Eden gjithashtu mbështet krijuesit e lojërave dhe lançoi Eden Games, një qendër për lojërat NFT në blockchain Solana. Ai gjithashtu ofron partneritete dhe tregje të bardha, duke lejuar të tjerët të krijojnë tregjet e tyre. Disa tregje NFT të mundësuara nga Magic Eden përfshijnë Thugbird'z Thugstore dhe Galactic Geckos NFT. 

Për më tepër, Magic Eden ka Launchpad-in e tij, platformën e tij ekskluzive të prerjes. Ai u jep krijuesve akses në prerje pa probleme që vjen me mbështetje të dedikuar për zhvillim. Krijuesit mund të fillojnë të prodhojnë vetëm katër hapa të thjeshtë:

 • Vizitoni platformën e nisjes.
 • Lidhni portofolin tuaj Solana.
 • Prisni për numërimin mbrapsht publik ose parashitës.
 • Filloni të gërmoni pas numërimit mbrapsht.

Magic Eden gjithashtu u jep artistëve një mundësi tjetër për prerje. Ju mund të krijoni NFT-në tuaj në faqen e internetit të një koleksioni NFT në platformën Magic Eden. Për të ditur më shumë, mund të bashkoheni me serverin Discord të një koleksioni.  

Për shkak se është ndërtuar në zinxhirin bllokues Solana, Magic Eden i lejon përdoruesit vetëm të përdorin kuletat Solana si portofoli Phantom.

☞ Vizitoni: https://magiceden.io/

6. SuperRare

Platforma NFT me një ndjenjë galerie arti

Lloji NFT: Art dixhital

Blockchain: Ethereum

 • Vepra arti e kuruar dhe e rrallë
 • Ka një humor të mirë galerie
 • Blog fantastik editorial

- Pranon një numër të vogël aplikantësh

SuperRare ka një fokus të fortë në të qenit një treg ku njerëzit blejnë dhe shesin vepra arti dixhitale unike me një botim të vetëm. Çdo vepër arti krijohet në mënyrë autentike nga një artist në rrjet dhe shënohet si një artikull dixhital kripto-koleksionues që mund të zotëroni dhe tregtoni. Ata e përshkruajnë veten sikurse Instagrami takohet me Christie's, duke ofruar një mënyrë të re për të bashkëvepruar me artin, kulturën dhe koleksionin në internet.

Çdo vepër arti në SuperRare është një koleksion dixhital – një objekt dixhital i siguruar nga kriptografia dhe i gjurmuar në zinxhirin bllokues. SuperRare ka ndërtuar një rrjet social në krye të tregut. Meqenëse koleksionet dixhitale kanë një rekord transparent pronësie, ato janë perfekte për një mjedis social.

Të gjitha transaksionet kryhen duke përdorur eterin, kriptomonedhën vendase të rrjetit Ethereum.

Për momentin, SuperRare punon me një numër të vogël artistësh të zgjedhur; megjithatë, mund të përdorni një formular për të paraqitur profilin tuaj të artistit për t'u futur në radarin e tyre për nisjen e plotë të ardhshme.

☞ Vizitoni: https://superrare.com/

7. Arti asinkron

Ky treg NFT është një lider në artin e programueshëm

Lloji NFT: Art i programueshëm

Blockchain: Ethereum

 • Art dixhital me shikim përpara
 • Mbështet krijues dhe pronarë të shumtë
 • Blueprints ofron një mundësi të re

- Nevojitet disa njohuri të avancuara NFT

Async Art është një treg NFT i njohur për 'artin e programueshëm'. Çdo vepër arti përbëhet nga një Master dhe Shtresa; Masters janë e gjithë NFT ndërsa shtresat janë elementë të veçantë që përbëjnë artin dhe mund të modifikohen. Gjithçka është 'tokenizuar' që do të thotë se artistë të ndryshëm mund të zotërojnë shtresa të ndryshme dhe të kontribuojnë në transformimin e veprës së artit. 

Arti i programueshëm është në avangardën e artit dixhital. Ai u mundëson krijuesve të shumtë të ndryshojnë një vepër arti me kalimin e kohës dhe është një lloj arti NFT që nuk mund të ndahet në platformat më tradicionale të galerisë si SuperRare. Async Art ka lançuar gjithashtu Blueprints, duke u mundësuar artistëve të krijojnë projekte gjeneruese në damarin e Bored Apes.

☞ Vizitoni: https://async.art/

8. MakersVend

Një treg NFT që pret artistë të mirë dhe modernë.

Lloji NFT: Art tregtar dhe i bukur

Blockchain: Ethereum

 • Blini NFT nga artistë të njohur
 • Përzierje e mirë e artit mbresëlënës
 • NFT të pakta dhe të rralla

- Mund të jetë e shtrenjtë

MakersPlace është një tjetër treg interesant NFT për art më serioz. Këtu mund të gjeni artistë, galeri dhe institucione të njohura që ofrojnë NFT të punës së tyre, duke përfshirë Damien Hirst, shtëpinë e ankandeve Christie dhe legjendën komike Robert Liefeld. 

Artistët në MakersPlace nënshkruajnë në mënyrë dixhitale artin e tyre. e cila regjistrohet në blockchain. Vetëm një numër i kufizuar botimesh autentike prodhohen duke krijuar mungesë dhe blerësit marrin pronësinë e plotë të veprës artistike – edhe nëse arti shkarkohet dhe kopjohet, ai nuk do të jetë autentik ose nuk do të mbajë nënshkrimin dixhital të artistit.

☞ Vizitoni: https://makersplace.com/

9. Mintable

Një i sapoardhur që e bën shumë të lehtë krijimin dhe shitjen e NFT-ve

Lloji NFT: Art, muzikë, animacion, lojëra, video, media

Blockchain: Ethereum, ImmutableX

 • Shumë e lehtë për t'u përdorur
 • Zgjedhja e gjerë dhe e ndryshme NFT
 • Kurse falas në Universitetin Mintable

- Cilësia ndryshon shumë


Mintable është një treg NFT që është ndërtuar në zinxhirin e bllokut Ethereum. Ai i lejon krijuesit të krijojnë NFT-të e tyre falas dhe jua bën të lehtë shitjen ose nxjerrjen në ankand të veprave tuaja. Ndërsa është ende relativisht e re në industri - ajo u themelua në 2018 - Mintable mbështetet nga një sipërmarrës dhe investitor miliarder Mark Cuban. 

Në Mintable, një shumëllojshmëri përdoruesish, si muzikantë dhe animatorë, mund të krijojnë, shpërndajnë, blejnë, shesin dhe tregtojnë asetet e tyre dixhitale. Platforma i lejon krijuesit të përdorin kontrata inteligjente në blockchain në mënyrë që ata të mund të krijojnë asete dixhitale edhe pa ditur se si të kodojnë. Gjithashtu i lejon krijuesit t'i kthejnë skedarët e tyre dixhitalë si PDF dhe MP4 në NFT që mund t'i tregtojnë përmes dyqanit të tyre Mintable.

Mintable është i lehtë për t'u përdorur dhe i lejon krijuesit të krijojnë dhe listojnë artikuj duke përdorur veçorinë pa gaz të platformës (nëse përdorni Immutable X). Ajo që e bën Mintable kaq tërheqës si për krijuesit ashtu edhe për koleksionistët është koleksioni i tij mbresëlënës i aseteve dixhitale, të cilat mund të variojnë nga arti tek lojërat. Nëse jeni i ri në shitjen e NFT-ve, vizitoni Akademinë Mintable, e cila mbulon tema të tilla si si të krijoni dyqanin tuaj, si të shisni më shumë artikuj dhe si t'i promovoni ato.

Përpara se të mund të përdorni plotësisht Mintable, duhet të blini Ethereum fillimisht nga shkëmbimet si Gemini dhe Binance. Më pas duhet të lidhni portofolin tuaj, ku mund të ruani asetet tuaja dixhitale dhe kriptomonedhën, me Mintable për të lehtësuar të gjitha transaksionet tuaja në treg. Mintable mbështet portofolin MetaMask. Deri në momentin e shkrimit, ajo ka ndaluar së mbështeturi Coinbase.

☞ Vizitoni: https://mintable.app/

10. Instituti

Lloji NFT: Koleksione, Modë Dixhitale, Gjenerative, Genesis, NFTism, Pixel, Pakategorizuar, Utility, Botë Virtuale

Blockchain: Ethereum

Ndryshe nga shumica e tregjeve NFT që janë themeluar ose drejtuar nga kompani të teknologjisë ose sipërmarrës, Institut është një platformë që është projektuar me një perspektivë "arti i pari", sipas bashkëthemeluesit të Institut Joe Kennedy. Është një platformë kryesore NFT që përdor teknologji të reja dhe në zhvillim jo vetëm për të fuqizuar artistët, por edhe për të hapur botën e NFT-ve për entuziastët e artit bashkëkohor. Ai gjithashtu synon të veprojë si një urë që lidh dy komunitete të ndryshme të artit: tradicionale dhe dixhitale.

Mendoni si një galeri arti bashkëkohor në internet, por për NFT-të. Veprat e artit dhe artistët në platformë janë shumë të kuruara. Por ndërkohë që aktualisht është një program vetëm me ftesa, Institut inkurajon artistët të paraqesin punën e tyre për shqyrtim. Nëse paraqitja juaj është e suksesshme, atëherë do të merrni një ftesë nga ekipi i Institutit.

Platforma strehon një përzierje eklektike të artistëve ndërkombëtarë. Lista aktuale e Institutit përfshin Adrian Schachter, Betty Leung dhe HUSH. 

Institut është njëkohësisht një platformë dhe treg NFT. Ai mund të krijojë NFT në emër të artistit dhe u jep artistëve akses në një portofol të Institutit që mund ta përdorin për të ruajtur krijimet e tyre. Ju gjithashtu mund të përdorni të njëjtin portofol për të blerë NFT të tjera nëpërmjet ankandeve të drejtpërdrejta ose shitjeve me çmim fiks.  

Ndërsa është ndërtuar në zinxhirin e bllokut Ethereum, Institut përdor një sistem hibrid që eliminon nevojën për tarifat e gazit. I njëjti sistem lejon gjithashtu entuziastët e tjerë të blejnë NFT edhe pa një portofol Metamask duke përdorur adresat e tyre të postës elektronike dhe kartat e kreditit. 

Artistët marrin një ulje prej 85% të shitjeve kryesore dhe deri në 10% për shitjet dytësore. 

☞ Vizitoni: https://institut.co/

11. Zora

Lloji NFT: Art, Koleksione

Blockchain: Ethereum

Zora filloi si një treg NFT vetëm me ftesa. Megjithatë, që atëherë është bërë një platformë e hapur që lejon krijuesit, koleksionistët dhe artistët të blejnë dhe shesin një sërë llojesh NFT, duke përfshirë artin, muzikën dhe median. Ai funksionon si një protokoll i regjistrit mediatik që lejon krijuesit të publikojnë veprat e tyre, të fitojnë para nga të ardhurat e shitjeve dhe të lejojnë përdoruesit e tjerë të krijojnë dhe ndajnë punën e tyre. 

Manifesti i Zorës shtyn për bashkëpunim dhe zbatimin e "Krijimit Kolektive", ku platforma dhe përdoruesit e saj mund të punojnë së bashku për të krijuar një infrastrukturë më transparente, më të aksesueshme dhe të zotërueshme. Një nga mënyrat se si Zora e bën këtë të ndodhë është duke u dhënë krijuesve më shumë të drejta pronësie dhe duke u siguruar që ata të kompensohen për punën e tyre. Ju mund të keni oferta të përhershme, gjë që lejon përdoruesit e tjerë të bëjnë një ofertë për veprat tuaja duke përdorur çdo monedhë. Ai gjithashtu ka një protokoll me tarifë zero, kështu që nuk do të tarifoheni kur listoni dhe shisni NFT-të tuaja në platformë.

Zora ka një kornizë unike. Në vend që të shesë kopje të mallrave dixhitale dhe të krijojë mungesë artificiale, ajo i shtyn krijuesit të bëjnë një vepër origjinale që është hapur e aksesueshme për përdoruesit e tjerë. Vetë token mund të rishitet çdo herë, dhe ndërsa fiton popullaritet, koleksionistët mund ta blejnë veprën direkt nga artisti. Nëse arrini të shisni një NFT, ju merrni një ulje nga çdo shitje. Nëse token juaj bëhet më popullor, atëherë ka më shumë mundësi që ju të fitoni më shumë.

☞ Vizitoni: https://zora.co/

12. Decentralland

Lloji NFT: Tokë, prona, pajisje për veshje të avatarit, koleksione

Blockchain: Ethereum, Polygon

Decentraland është një botë VR e krijuar në blockchain Ethereum, e cila e ndihmon atë ta bëjë atë një treg të sigurt dhe të besueshëm NFT. Ai i lejon përdoruesit të blejnë prona virtuale dhe asete të tjera dixhitale si pajisjet e veshura, arti, madje edhe emrat, të cilat ruhen në kontrata inteligjente në zinxhirin bllokues Ethereum. 

Përveç që ju lejon të blini asete dixhitale, Decentraland ju lejon gjithashtu të krijoni asetet tuaja që mund t'i listoni në Tregun e Decentraland. Ka një mjet ndërtues të lehtë për t'u përdorur zvarrit dhe lësho që ju lejon të krijoni avatarë dhe skena 3D. 

Ajo që e bën Decentraland të ndryshëm nga tregjet e tjera është se tokenat e tij janë krijuar për të pasur të njëjtën vlerë dhe transferueshmëri si ato të homologëve të tyre në botën reale. 

☞ Vizitoni: https://decentraland.org/

13. Porcioni

Lloji NFT: Digital Art, Digital Fashion, Generative Art, Meme, Photography

Blockchain: Ethereum, PRT

Portion është një treg në internet që lidh artistë dhe koleksionistë përmes teknologjisë Blockchain për të shitur, investuar dhe zotëruar me lehtësi art dhe koleksione me transparencë të plotë. Ai përfshin Komunitetin e Artistëve, një rrjet global artistësh dhe krijuesish të decentralizuar.

Porcioni lejon këdo të jetë koleksionist. Ju mund të menaxhoni koleksionin tuaj fizik dhe dixhital në një vend, duke e bërë të lehtë shkëmbimin e kriptove me art dhe koleksione.

Tokenat e pjesëve janë asete ERC-20 në Blockchain Ethereum dhe ekzistojnë për të qeverisur dhe votuar në mënyrë të decentralizuar të ardhmen e platformës. Shenjat e reja lëshohen për minierat e likuiditetit, grantet e artistëve, partneritetet dhe anëtarët e ardhshëm të ekipit. Shenjat e reja të porcionit shpërndahen gjithashtu kur artistët krijojnë NFT të reja, aktualisht me vlerë 500 PRT secili.

☞ Vizitoni: https://portion.io/

14. Motori i tregut

Lloji NFT: Lojëra, Art, Koleksione, Muzikë, Sporte

Blockchain: Engine, EFI
 

Enjin Marketplace është një mekanizëm me anë të të cilit mund të eksploroni dhe tregtoni asetet e blockchain. Është tregu zyrtar për NFT-të me bazë Enjin. Deri më sot, ajo ka mundësuar që 43.8 milionë dollarë të Enjin Coin të shpenzohen në asete dixhitale, duke përfshirë 2.1 miliardë NFT. Janë tregtuar 832.7 mijë artikuj. Mund të përdorni portofolin Enjin për të renditur dhe blerë me lehtësi artikujt dhe koleksionet e lojërave.

Faqja e Projekteve përmban projekte blockchain të fuqizuara nga Enjin, nga koleksionet e artikujve të lojërave si Multiverse dhe lojërat si Age of Rust dhe The Six Dragons deri te programet e gamifikuara të shpërblimit si Heronjtë Azure të Microsoft, koleksionet e krijuara nga komuniteti dhe NFT nga kompani si Binance dhe Swissborg .

☞ Vizitoni: https://enjin.io/products/marketplace

Pyetjet e bëra më shpesh

Ka shumë zhargone të përfshira në botën e tregjeve NFT dhe disa polemika rreth vetë NFT-ve. Shumë tregje NFT po përpiqen t'i bëjnë platformat e tyre më të lehta për t'u përdorur, dhe disa madje tani marrin karta debiti dhe krediti, si dhe kuletat kripto, kështu që krijimi, shitja dhe blerja e NFT-ve po bëhet më e lehtë. Më poshtë janë përgjigjet e disa pyetjeve të zakonshme që kanë ende shumë të sapoardhur në skenën NFT.

 • A mund të shmang tarifat e gazit?

Po, disa tregje NFT po ofrojnë prerje pa gaz. Këto përfshijnë OpenSea dhe Rarible. Kjo qasje e vendos në thelb tarifën e gazit tek blerësi dhe jo tek krijuesi, kështu që do të shfaqet në shitje (pak si TVSH-ja, ose taksa e karburantit e shtuar nga disa linja ajrore). Ka disa blockchain që nuk kanë tarifa gazi ose të paktën tarifa më të ulëta. Këto përfshijnë Polygon në Opensea, ose ImmutableX në Mintable. Përpara se të krijoni ose blini një NFT, shikoni tarifat dhe se cilat janë përdorur blockchain dhe token.

 • A kam nevojë për një portofol kripto?

Në shumicën e rasteve, po. Në shumicën e rasteve, do t'ju duhet të paguani në kriptomonedhë për të krijuar një NFT ose për të blerë një NFT. Si rezultat, shumica e tregjeve NFT kërkojnë që ju të krijoni një portofol kripto për të krijuar dhe tregtuar NFT. Një e zakonshme është MetaMask, megjithëse Coinbase është një tjetër portofol i sigurt. Disa tregje më të reja NFT, si Nifty Gateway, kanë filluar të lejojnë përdorimin e pagesave në monedhë të Fiat (dollarë amerikanë, etj) nëpërmjet kartave të kreditit dhe debitit, duke e bërë më të lehtë aksesin në NFT.

 • A mund të jetë ndonjë gjë një NFT?

Po. Çdo lloj skedari dixhital mund të ruhet si një NFT. Shumica e tregjeve janë krijuar për vepra arti dixhitale, por më shumë tani po mbështesin video, lojëra dhe muzikë. Artikujt fizikë tani janë dixhitalizuar edhe si NFT, për shembull, trajnerë Nike me botim të kufizuar fizik. Prisni që NFT-të të ekzistojnë në dhe ndërmjet hapësirave dixhitale dhe fizike në të ardhmen.

 • A janë NFT-të e diskutueshme?

Po. Ju nuk mund t'i shpëtoni faktit që prerja e Ethereum ka një gjurmë të lartë karboni, por ndoshta jo aq të lartë sa disa besojnë. Megjithatë të gjithë pranojnë se ka një problem. Ethererum 2.0 duhet ta zgjidhë këtë problem dhe pritet këtë vit.

konkluzioni

Si përfundim, ky udhëzues ka diskutuar platformat kryesore NFT të disponueshme për investitorët sot, duke theksuar veçoritë e tyre dhe duke eksploruar lloje të ndryshme tregu. Vendimi se ku të blini tokenat NFT për herë të parë mund të duket i frikshëm – edhe pse nëse përdorni informacionin e paraqitur në këtë artikull, do të jeni në gjendje të thjeshtoni ndjeshëm procesin.

Lexo më shumë: Shkëmbimet më të mira të centralizuara të kriptomonedhave | Shkëmbimet kryesore të kriptove

Shpresoj se ky post do t'ju ndihmojë. Mos harroni të lini një like, koment dhe ta ndani me të tjerët. Faleminderit!

Krijimi i kriptomonedhës suaj | Gjithçka që duhet të dini

Në këtë postim, do të mësoni se si të krijoni kriptovalutën tuaj (Gjithçka që duhet të dini), udhëzues hap pas hapi!

Kur krijoni një kriptomonedhë të re, ju mund të zgjidhni të bëni një monedhë ose token. Një monedhë ka blockchain-in e vet, ndërsa një token është ndërtuar në një rrjet para-ekzistues. Kriptomonedhat mbështeten në blockchains për sigurinë dhe natyrën e tyre të decentralizuar.

Krijimi i një token kërkon më pak ekspertizë dhe përpjekje sesa të bësh një monedhë kripto. Një monedhë zakonisht do të ketë nevojë për një ekip zhvilluesish dhe ekspertësh për ta bërë atë. Një token ka ende nevojë për njohuri teknike, por është e mundur t'i krijoni ato brenda pak minutash përmes përdorimit të zinxhirëve të tjerë të bllokimit, si Ethereum, Binance Smart Chain, Solana dhe Polygon. 

Zgjedhja juaj për një shenjë ose monedhë do të ndryshojë në varësi të përshtatshmërisë dhe përdorimit që dëshironi. Në përgjithësi, kostot e përfshira varen nga puna e nevojshme, si zhvilluesit e jashtëm dhe koha.

Ethereum dhe Binance Smart Chain janë zinxhirë bllokues të njohur për krijimin e monedhave dixhitale. Ju ose mund të përdorni kodin e vendosur për të krijuar vetë shenja ose të paguani për të përdorur një shërbim të krijimit të monedhave. Zinxhirët anësor janë një tjetër zgjedhje popullore pasi ato ofrojnë më shumë personalizim me përfitimet kryesore të blockchain.

Përpara se të krijoni kripto-n tuaj, do t'ju duhet të merrni parasysh dobinë e tij, tokenomikën dhe statusin ligjor. Pas kësaj, zgjedhja juaj e blockchain, mekanizmi i konsensusit dhe arkitektura janë të gjitha të nevojshme për fazën e zhvillimit. Më pas, mund të konsideroni një auditim të projektit tuaj dhe një kontroll përfundimtar ligjor. Ndërsa pothuajse çdokush mund të krijojë një kriptomonedhë, zhvillimi i një projekti solid kërkon punë dhe përkushtim serioz.

Prezantimi

Ideja për të krijuar kriptomonedhën tuaj, rastet e përdorimit dhe audiencën tuaj është një ide emocionuese për shumë fansa të kriptove. Por ku është vendi më i mirë për të filluar? Në fakt ka shumë mënyra për të krijuar monedha dhe argumente. Kostot dhe njohuritë ndryshojnë gjithashtu në varësi të kompleksitetit të projektit tuaj. Nëse po mendoni të krijoni kriptomonedhën tuaj, artikulli ynë paraqet bazat për ju që të filloni.

Çfarë është një kriptomonedhë?

Një kriptomonedhë, e njohur gjithashtu si kripto, është një lloj aktivi dixhital me raste të shumëfishta përdorimi. Është kryesisht një mënyrë për të transferuar vlerën midis njerëzve në mënyrë dixhitale, duke përfshirë vlerën monetare, të drejtat e pronësisë apo edhe privilegjet e votimit. Crypto ndryshon nga sistemet e tjera të pagesave dixhitale për shkak të rrënjëve të tij në teknologjinë blockchain. Kjo bazë u jep kriptomonedhave më shumë liri nga entitetet qendrore si qeveritë ose bankat.

Bitcoin është shembulli më i famshëm i një kriptomonedhe. Ai ka një rast përdorimi të thjeshtë për transferimin e vlerës monetare te këdo në mbarë globin pa pasur nevojë për ndërmjetës. Blockchain-i i tij regjistron të gjitha transaksionet dhe siguron sigurinë dhe stabilitetin e rrjetit.

Dallimi midis monedhave kripto dhe argumenteve

Kriptomonedhat mund të ndahen përafërsisht në dy kategori: monedha dhe token. Dallimi mes tyre është i thjeshtë. Monedhat kanë blockchain-in e tyre vendas, si Bitcoin, për shembull. Ether (ETH) ka zinxhirin e bllokut Ethereum. Monedhat zakonisht kanë një dobi specifike në të gjithë rrjetin, si pagesa për tarifat e transaksionit, aksionet ose pjesëmarrja në qeverisje.

Shenjat janë ndërtuar në zinxhirë bllokues para-ekzistues. Ata mund të kenë disa role të ngjashme me monedhat, por argumentet kryesisht kanë dobi në projektet e tyre. Një shembull është CAKE e PancakeSwap në Zinxhirin e zgjuar Binance. Mund ta përdorni gjithashtu për të paguar për transaksione të caktuara në ekosistemin PancakeSwap, si p.sh. prerja e xhetonave të pandryshueshëm ose luajtja e lotarisë së tyre. Sidoqoftë, CAKE nuk ka blockchain-in e vet, kështu që nuk mund të përdoret në çdo aplikacion në BSC. E njëjta gjë është e vërtetë për mijëra argumente ERC-20 të lëshuara në zinxhirin e bllokut Ethereum. Çdo shenjë është pjesë e një projekti specifik me raste të ndryshme përdorimi.

Krijimi i monedhave kripto kundrejt argumenteve

Siç u përmend, krijimi i një token është shumë më i thjeshtë se krijimi i një monedhe. Një monedhë kërkon që ju të zhvilloni dhe mbani me sukses një blockchain. Ju mund të forconi (krijoni një kopje) një zinxhir tjetër ekzistues, por kjo nuk e zgjidh problemin e gjetjes së përdoruesve dhe vërtetuesve për të ndihmuar rrjetin tuaj të mbijetojë. Sidoqoftë, potenciali për sukses me një monedhë të re mund të jetë më i lartë sesa thjesht të bësh një shenjë. Këtu është një përmbledhje themelore e dy opsioneve:

MonedhëToken
Punon në rrjetin e vet blockchainMund të ndërtohet në zinxhirë bllokues ekzistues me një bazë përdoruesish të vendosur
Kërkon njohuri të avancuara të blockchain dhe aftësi kodimiËshtë mjaft e thjeshtë për t'u krijuar me mjete para-ekzistuese dhe kod me burim të hapur
Zhvillimi i Blockchain është më i kushtueshëm dhe kërkon kohëZhvillimi i tokenit është më i shpejtë, më i thjeshtë dhe relativisht i lirë

Krijimi i një monedhe

Krijimi i një monedhe të re mund të marrë shumë kohë nëse zhvilloni blockchain-in tuaj. Sidoqoftë, forcimi i një blockchain të mëparshëm mund të bëhet me shpejtësi dhe të përdoret si bazë për monedhën tuaj të re. Bitcoin Cash (BCH) është një shembull i një projekti të dendur. Për ta bërë këtë, ju duhet ende një nivel i lartë i njohurive teknike dhe kodimit të blockchain. Suksesi i projektit tuaj do të mbështetet gjithashtu në marrjen e përdoruesve të rinj në rrjetin tuaj blockchain, gjë që është një sfidë.

Krijimi i një tokeni

Krijimi i një token në një blockchain ekzistues mund të rrisë reputacionin dhe sigurinë e tij. Ndërsa nuk do të keni kontroll të plotë mbi të gjitha aspektet e tokenit tuaj, ka ende shumë përshtatje të disponueshme. Ka një sërë uebsajtesh dhe mjetesh të disponueshme për të krijuar tokenin tuaj, veçanërisht në BSC dhe Ethereum.

Lexo më shumë: Cili është ndryshimi midis monedhës dhe tokenit

A duhet të krijoj një monedhë apo një shenjë për projektin tim?

Një token zakonisht do të jetë i mjaftueshëm për aplikacionet e Financave të Decentralizuara (DeFi) ose lojëra për të luajtur për të fituar. Si BSC ashtu edhe Ethereum kanë një sasi të madhe fleksibiliteti dhe lirie për zhvilluesit për të punuar me të. 

Nëse po kërkoni të shtyni kufijtë e asaj që bën një monedhë ose blockchain, ka të ngjarë të jetë më mirë krijimi i një monedhe me blockchain-in e vet. Krijimi i një blockchain dhe monedhe të re është sigurisht më i vështirë sesa lëshimi i një tokeni kripto. Por nëse bëhet siç duhet, mund të sjellë shumë risi dhe mundësi të reja. Binance Smart Chain, Ethereum, Solana dhe Polygon janë shembuj të mirë. 

Megjithatë, të dyja opsionet do të kërkojnë shumë punë së bashku me njohuri teknike, ekonomike dhe të tregut për të pasur sukses.

Zgjidhjet kryesore për krijimin e kriptomonedhave

Disa nga zgjidhjet më të njohura për krijimin e kriptomonedhave janë BSC, Ethereum dhe Solana. Të dy këto rrjete ofrojnë mënyra për të krijuar një sërë argumentesh bazuar në standardet para-ekzistuese. Standardet e tokenave BEP-20 dhe ERC-20 janë shembuj kryesorë që pothuajse çdo ofrues i portofolit kripto mund të mbështesë.

ERC-20 i përket blockchain Ethereum, ndërsa BEP-20 është pjesë e Zinxhirit Smart Binance (BSC). Të dy rrjetet lejojnë krijimin dhe personalizimin e kontratave inteligjente që ju mundësojnë të krijoni shenjat tuaja dhe aplikacionet e decentralizuara (DApps). Me DApps, ju mund të krijoni një ekosistem që ofron më shumë raste përdorimi dhe funksionalitet në token tuaj.

Ju gjithashtu mund të shikoni zinxhirët anësor që përdorin sigurinë e një zinxhiri më të madh si Ethereum ose Polkadot, por gjithashtu ofrojnë disa personalizim. Rrjeti Polygon është i lidhur me Ethereum dhe ofron një përvojë të ngjashme, por është më i lirë dhe më i shpejtë për t'u përdorur.

Pasi të zgjidhni një blockchain, do t'ju duhet një metodë për krijimin e tokenit tuaj. Me BSC dhe blloqe të tjera që bazohen në Makinën Virtuale Ethereum, procesi është relativisht i thjeshtë. Ju gjithashtu mund të gjeni mjete të gatshme për përdorim që krijojnë argumente bazuar në parametrat dhe rregullat që ofroni. Këto zakonisht paguhen, por janë një opsion më praktik për përdoruesit që nuk janë të njohur me kontratat inteligjente.

Nëse dëshironi të krijoni blockchain dhe monedhën tuaj, ka të ngjarë të keni nevojë për një ekip zhvilluesish të blockchain dhe ekspertë të industrisë. Edhe nëse shikoni në formimin e një blockchain si Ethereum ose Bitcoin, ka ende një sasi të madhe pune që kërkohet për të konfiguruar rrjetin tuaj. Kjo do të përfshinte inkurajimin e përdoruesve që të veprojnë si vërtetues dhe të ekzekutojnë nyjet për të mbajtur funksionimin e blockchain.

Gjërat që duhen marrë parasysh gjatë dizajnimit të kriptos suaj

Përveç zgjedhjeve të dukshme si blockchain-i juaj ose krijimi i një monedhe ose token, ka disa fusha të tjera kryesore për t'u marrë parasysh:

Përcaktoni dobinë e kriptomonedhës tuaj

Kriptovalutat mund të luajnë shumë role. Disa veprojnë si çelësa për të hyrë në shërbime. Të tjerët madje përfaqësojnë aksione ose aktive të tjera financiare. Për të kuptuar dhe hartuar procesin e krijimit të kriptos suaj, do t'ju duhet të përcaktoni tiparet e tij që në fillim.

Dizajnoni tokenomikën tuaj

Tokenomics është ekonomia që rregullon kripto-n tuaj, si furnizimi total, mënyra e shpërndarjes dhe çmimi fillestar. Një ide e mirë mund të dështojë nëse tokenomika nuk është e saktë dhe përdoruesit nuk nxiten për të blerë kriptomonedhën. Për shembull, nëse po krijoni një stablecoin, por nuk mund ta lidhni siç duhet, askush nuk do të dëshirojë ta blejë ose ta mbajë atë.

Kontrolloni përputhshmërinë e tij ligjore

Vendet në mbarë botën kanë ligjet dhe rregullat e tyre në lidhje me kriptovalutat. Disa juridiksione madje mund të ndalojnë përdorimin e kriptomonedhave. Merrni parasysh plotësisht detyrimet tuaja ligjore dhe çdo çështje të pajtueshmërisë me të cilën mund të përballeni.

Krijoni kriptomonedhën tuaj në 7 hapa

Nëse po krijoni vetëm një shenjë, jo çdo hap në tutorialin më poshtë do të zbatohet. Ajo që është më e rëndësishme do të ishin tre hapat e projektimit të mësipërm. Shumica e udhëzimeve tona do të mbulojnë bazat e krijimit të një blockchain së pari përpara se të preni më në fund monedhën tuaj.

1. Zgjidhni një platformë të përshtatshme blockchain

Për një shenjë, do t'ju duhet të zgjidhni blockchain për të krijuar kriptomën tuaj. BSC dhe Etheruem janë opsione të njohura, por zinxhirët anësor mund të jenë gjithashtu një ide e mirë. Për të krijuar monedhën tuaj, do t'ju duhet të mendoni për projektimin ose punësimin e dikujt për të krijuar një blockchain të personalizuar.

2. Zgjidhni një mekanizëm konsensusi

Nëse jeni duke krijuar blockchain-in tuaj ose nuk jeni të sigurt se cilin të zgjidhni për token tuaj, mendoni për mekanizmin e konsensusit që dëshironi. Këta mekanizma përcaktojnë se si pjesëmarrësit konfirmojnë dhe vërtetojnë transaksionet në rrjet. Shumica e blockchains përdorin Dëshminë e Aksionit pasi ka kërkesa të ulëta harduerike dhe shumë variacione të ndryshme. Prova e punës, siç përdoret në Bitcoin, konsiderohet nga disa si më e sigurt, por shpesh është e shtrenjtë për t'u mirëmbajtur dhe jo aq miqësore me mjedisin.

3. Dizajnoni arkitekturën tuaj të blockchain

Ky hap nevojitet vetëm nëse po krijoni një monedhë. Jo çdo blockchain lejon publikun të vërtetojë transaksionet ose të ekzekutojë nyjet. Vendimi midis të paturit të një blockchain privat, publik, të lejuar ose pa leje është i rëndësishëm. Arkitektura juaj e blockchain do të varet nga ajo që monedha dhe projekti juaj po përpiqen të bëjnë. Për shembull, një kompani ose vend që krijon një monedhë mund të drejtojë një blockchain privat për më shumë kontroll.

4. Filloni zhvillimin e blockchain

Nëse nuk keni njohuri eksperte për zhvillimin, do t'ju duhet ndihmë e jashtme për të ndërtuar idetë tuaja. Pasi blockchain funksionon në një mjedis të drejtpërdrejtë, është jashtëzakonisht e vështirë të ndryshosh konceptet dhe rregullat e tij thelbësore. Përdorni një rrjet testues për të siguruar që gjithçka funksionon siç është planifikuar dhe në mënyrë ideale bashkëpunoni me një ekip të tërë zhvillimi për të ndërtuar blockchain-in tuaj. 

5. Kontrolloni kripto-n tuaj dhe kodin e tij

Kompanitë e auditimit si Certik mund të kontrollojnë kodin e blockchain-it tuaj dhe kriptomonedhës së tij për të kërkuar ndonjë dobësi. Më pas mund ta publikoni auditimin publikisht dhe gjithashtu të veproni sipas gjetjeve të tij. Ky proces ofron njëfarë sigurie për ju si krijues dhe për çdo përdorues apo investitor të mundshëm. 

6. Kontrolloni dy herë aspektet ligjore

Tani që e keni bllokun tuaj në punë dhe jeni gati të krijoni kriptomonedhën tuaj, është më mirë të kërkoni këshilla ligjore nga ekspertët për të kontrolluar nëse do t'ju duhet të aplikoni për leje. Përsëri, ky hap është i vështirë për t'u arritur vetëm dhe kërkon ndihmë nga jashtë.

7. Pritini kriptomonedhën tuaj

Pavarësisht nëse jeni duke krijuar një token ose monedhë, do t'ju duhet të preni kriptomonedhën në një moment. Metoda e saktë do të ndryshojë bazuar në tokenomikën tuaj. Për shembull, argumentet e furnizimit fiks zakonisht grumbullohen të gjitha në një lëvizje nëpërmjet një kontrate inteligjente. Monedhat si Bitcoin janë prerë gradualisht, ndërsa minatorët vërtetojnë blloqe të reja transaksionesh.

Si të krijoni një shenjë BEP-20

Për të krijuar një token të thjeshtë BEP-20, do t'ju nevojiten disa aftësi bazë kodimi për të vendosur një kontratë inteligjente në Binance Smart Chain. Ju gjithashtu do të duhet të keni të instaluar MetaMask dhe disa BNB në portofolin tuaj për të paguar tarifat e gazit.

1. Sigurohuni që të keni shtuar rrjetin kryesor të BSC në MetaMask. Ju mund të gjeni udhëzime të hollësishme në udhëzuesin tonë Lidhja e MetaMask me Zinxhirin e zgjuar Binance .

Lexo më shumë: Çfarë është portofoli Metamask | Si të krijoni një portofol dhe ta përdorni

2. Drejtohuni te Remix, një aplikacion online për zhvillimin dhe vendosjen e kontratave inteligjente në zinxhirë bllokues që janë të pajtueshëm me Makinën Virtuale Ethereum. Klikoni me të djathtën në dosjen [contracts] dhe klikoni [New File].

3. Emërtoni skedarin “BEP20.sol”.

4. Sigurohuni që të keni vendosur gjuhën e programimit si [Solidity], ose kontrata juaj inteligjente nuk do të funksionojë. Ju mund ta bëni këtë duke klikuar ikonën e përshkruar më poshtë në të djathtë.

5. Kopjoni kodin e kontratës inteligjente BEP-20 në skedarin tuaj. Mund të gjeni më shumë informacion mbi parametrat dhe funksionet e koditGitHub .

6. Ndryshoni emrin, simbolin, numrat dhjetorë dhe totalin e furnizimit për monedhën tuaj. Këtu kemi zgjedhur Binance Academy Coin (BAC) si shembull, me 18 shifra dhjetore dhe një furnizim total prej 100,000,000. Mos harroni të shtoni mjaftueshëm 0 për të mbuluar 18 shifrat dhjetore.

7. Më pas, do t'ju duhet të përpiloni kontratën inteligjente. Klikoni ikonën e treguar më poshtë në anën e majtë të ekranit, kontrolloni [Auto compile] dhe [Anable optimization], më pas klikoni butonin [Compile].

8. Klikoni butonin [ABI] për të kopjuar ABI-në e kontratës.

9.  Klikoni ikonën e theksuar më poshtë në anën e majtë të ekranit. Zgjidhni [Injected Web3] si mjedisin tuaj dhe më pas lejoni MetaMask të lidhet me Remix. Së fundi, sigurohuni që keni zgjedhur kontratën tuaj BEP20 përpara se të klikoni [Deploy].

10. Tani do t'ju duhet të paguani një tarifë transaksioni nëpërmjet MetaMask për të vendosur kontratën në blockchain. Pasi kontrata inteligjente të jetë aktive, duhet të verifikoni dhe publikoni kodin burimor të kontratës. 

Kopjojeni në adresën e kontratës në BscScan, zgjidhni [Solidity (Single)] si lloj përpiluesi dhe përshtatni versionin e përpiluesit të përdorur në hapin 7.

11. Më pas, kliko me të djathtën në BEP20.sol në Remix dhe shtyp [Flatten]. Më pas do t'ju duhet t'i jepni Remix lejen për të rrafshuar kodin.

12. Kopjoni kodin nga BEP20_flat.sol në fushë dhe sigurohuni që [Optimization] të jetë vendosur në Po. Tani klikoni [Verify and Publish] në fund të faqes.

13. Tani do të shihni një ekran të suksesshëm me spërkatje. Me kodin e verifikuar, ju mund të bashkoni tokenin tuaj përmes BscScan duke përdorur thirrjen _mint të zbatuar në kontratë. Shkoni te adresa e kontratës në BscScan dhe klikoni [Write Contract], më pas klikoni [Connect to Web3] për të lidhur llogarinë tuaj MetaMask.

14. Shkoni poshtë faqes në seksionin Mint dhe futni numrin e argumenteve që dëshironi të grumbulloni. Ne do të mbledhim 100,000,000 BAC. Mos harroni të shtoni edhe numrat dhjetorë, në këtë rast 18. Klikoni [Write] dhe paguani tarifën në MetaMask.

15. Tani duhet të shihni që argumentet janë prerë dhe dërguar në portofolin që krijoi kontratën inteligjente.

Si të listoni kriptomonedhën tuaj

Marrja e monedhës ose tokenit tuaj të listuar në një shkëmbim kriptomonedhe si Binance mund ta prezantojë atë në një audiencë më të gjerë në një mënyrë të sigurt dhe të rregulluar. Nëse arrini të krijoni dhe zhvilloni një projekt solid të kriptomonedhës, mund të plotësoni formularët e aplikimit në internet të Binance për një listim të drejtpërdrejtë dhe/ose shpërndarje në Launchpad/Launchpool.

Çdo kriptovalutë kalon përmes një procesi rigoroz të kujdesit të duhur dhe do t'ju duhet të përditësoni rregullisht Binance për përparimin tuaj gjatë aplikimit. Do t'ju duhet gjithashtu të pranoni BNB dhe BUSD në ekosistemin e kriptomonedhës suaj, si p.sh. t'i ofroni ato si likuiditet ose t'i pranoni ato gjatë ofertës suaj fillestare të monedhës (ICO) ose shitjes së tokenit.

Kostoja e krijimit të kriptomonedhës tuaj

Kostot e përfshira janë të lidhura me metodat dhe konfigurimin që ju zgjidhni. Nëse po krijoni një monedhë dhe blockchain, ka të ngjarë të duhet të paguani një ekip të tërë për disa muaj. Një auditim i kodit nga një ekip i besueshëm mund të kushtojë gjithashtu rreth 15,000 dollarë (USD). Në rastin më të lirë, një shenjë e thjeshtë në BSC mund të bëhet për 50 dollarë. Kur e vlerësojmë këtë mesatare, për të krijuar një kriptomonedhë me disa mundësi suksesi, ka të ngjarë të duhet të shpenzoni mijëra dollarë për krijimin e saj, marketingun dhe ndërtimin e komunitetit.

☞  Regjistrohu NE BINANCE

Nëse vendosni të krijoni kriptomonedhën tuaj, sigurohuni që të përdorni informacionin tonë vetëm si pikënisje. Është një temë e thellë që kërkon shumë kohë për ta kuptuar plotësisht. Përtej krijimit të tokenit ose monedhës, duhet gjithashtu të mendoni për ta bërë atë një sukses pas lëshimit. Studimi i projekteve të tjera dhe fillimi i tyre për të parë se çfarë funksionoi mirë dhe çfarë jo, mund të ndihmojë në krijimin e kriptomonedhës tuaj.

🔺REFERIMI: Informacioni në postim nuk është këshillë financiare, është i destinuar VETËM PËR QËLLIM TË INFORMACIONIT TË PËRGJITHSHËM. Tregtimi i kriptomonedhës është shumë i rrezikshëm. Sigurohuni që i kuptoni këto rreziqe dhe se jeni përgjegjës për atë që bëni me paratë tuaja.

🔥 Nëse jeni fillestar. Besoj se artikulli më poshtë do të jetë i dobishëm për ju ☞  Çfarë duhet të dini përpara se të investoni në kriptomonedhë - për fillestar

50 faqet kryesore të lajmeve të kriptomonedhave që duhet të dini

Duke parë numrin e faqeve të lajmeve të lidhura me kriptografinë që kemi sot, mund ta keni të vështirë të imagjinoni se dikur hapësirës së kriptove i mungonin platformat e shpërndarjes së informacionit. Komuniteti i kriptove në atë kohë ishte më i vogël. Por ndërsa u rrit, u bë e qartë se peizazhi i kriptove kishte nevojë për faqet e veta të lajmeve të bitcoin për të ndihmuar në nxitjen e narrativës së adoptimit të kriptove që po fitonte avull.

Plus, ishte bërë e nevojshme të kërkoheshin mënyra për të anashkaluar mediat kryesore, të cilat ishin të pafavorshme për të frustruar hapësirën e kriptove. Shkelja e pandërprerë e efikasitetit të kriptovalutave e bëri të domosdoshëm industrinë e kriptove që të krijojë vendin më të mirë për lajmet e kriptomonedhave. Dhe nga ajo që kemi parë deri më tani, ky treg kishte lulëzuar që atëherë, edhe pse hapësira e kriptove vazhdon trendin e saj në rritje.

Një faqe tipike lajmesh për bitcoin raporton ngjarje në lidhje me teknologjinë blockchain dhe kripto. Gjithashtu, ai eksploron tendencat e tregut dhe prezanton pjesëmarrësit me startup-et dhe firmat që bëjnë lëvizje në peizazhin e kriptove. Meqenëse komuniteti i kriptove strehon lexues të pangopur dhe mendje kureshtare, platformat e lajmeve të kriptomonedhave janë bërë jetike për suksesin e kriptos.

Popullariteti i mediave të kriptomonedhave dhe prestigji që vjen me zotërimin e një të tillë ka kontribuar në fluksin e faqeve të internetit të lajmeve nën standarde. Nga ana tjetër, pjesëmarrësit duhet të bëjnë punë shtesë për të filtruar platformat cilësore të lajmeve të kriptomonedhave nga pjesa tjetër. Ky pohim qëndron pasi përcakton prirjen tuaj për të shmangur lajmet e rreme ose të njëanshme. Këtu qëndron thelbi i këtij udhëzuesi. Megjithatë, përpara se t'ju prezantojmë me cilësitë që përcaktojnë një faqe interneti kompetente të lajmeve, le t'ju kalojmë nëpër disa funksione të platformave të tjera.

Faqet e lajmeve të kriptomonedhave Raportojnë aktivitete me vlerë të lajmeve në lidhje me kriptomonedhën dhe teknologjinë e bllokut

Roli kryesor i faqeve të lajmeve të kriptomonedhave është të përditësojnë përdoruesit e tyre për ngjarjet në tregun e kriptomonedhave. Ata mbulojnë tendencat e tregut dhe lajmet për bitcoin, ndërsa sigurojnë që lexuesve të tyre të mos u mungojë kurrë një rrjedhë e qëndrueshme e informacionit të përditësuar në lidhje me hapësirën e kriptove.

Faqet e lajmeve të Bitcoin ofrojnë artikuj analitikë të çmimeve për përdoruesit

Duke parë që praktikuesit e kriptove po përfitojnë më së shumti nga luhatjet e çmimeve të bitcoin dhe altcoin të tjerë, platformat e lajmeve të kriptove kanë zgjedhur, për rrjedhojë, të ofrojnë artikuj që analizojnë çmimet e kriptomonedhave. Me këtë, përdoruesit mund të shikojnë më nga afër luhatjet e çmimeve, të krahasojnë të dhënat historike dhe të parashikojnë lëvizjet e ardhshme të çmimeve.

Kanalet e marketingut për startup-et

Shumë para shkojnë për marketingun e projekteve të kriptomonedhave në faqet e lajmeve të kriptomonedhave. Fillesat janë të vetëdijshme për pozicionimin strategjik të platformave të lajmeve në hapësirën e kriptove. Dhe kështu, ata janë gati të bëjnë gjithçka që duhet për ta bërë përmbajtjen e tyre të shfaqet në media. Si të tilla, faqet e lajmeve të kriptomonedhave janë portale për njoftime për shtyp, postime të sponsorizuara dhe lidhje shoqëruese. Ndërsa disa do të argumentonin se fitimi i të ardhurave përmes këtyre aktiviteteve është etikë e keqe e shtypit, megjithatë, ajo u paraqet startup-ve një mënyrë për t'i prezantuar projektet e tyre një audiencë të madhe.

Faqet e lajmeve të kriptomonedhave janë kanale arsimore për praktikuesit e kriptomonedhave

Larg aspektit të marketingut të platformave të lajmeve të kriptove, ata gjithashtu u shfrytëzojnë lexuesve një kanal më shumë për të hyrë në artikuj edukativë mbi temat e kriptos. Disa platforma lajmesh kanë një katalog udhëzuesish që trajtojnë kompleksitete të ndryshme në lidhje me tblockchain dhe aspeto teknologjike dhe ekonomike kripto. Në mënyrë të ngjashme, ata shpërndajnë njohuritë duke inkurajuar ekspertët e kriptomonedhave të ndajnë mendimin e tyre për çështje të parëndësishme që bëjnë xhiron e hapësirës së kriptove. Këtu, një kontribues bashkon një artikull që hedh një vështrim të thellë në implikimet e një ngjarjeje ose projekti të kohëve të fundit për të ardhmen e një entiteti të veçantë kripto-kripti.

Faqet e lajmeve të kriptomonedhave Rishikoni Produktet Crypto

Herë pas here, platformat e lajmeve kripto hulumtojnë funksionimin e uebsajteve ose produkteve të kriptove dhe u paraqesin lexuesve një shabllon me të cilin ata mund të përcaktojnë efikasitetin e tij. Vini re se shumica e platformave të lajmeve zakonisht paraqesin artikuj rishikimi të sponsorizuar. Dhe kështu, nuk ka asnjë mënyrë të qartë për të konstatuar se botime të tilla rishikimi janë pa paragjykime apo ekzagjerime.

Faqet e lajmeve të Bitcoin përfshijnë mjete për përcjelljen e çmimeve

Një tjetër prirje e zakonshme në sektorin e lajmeve të kriptove është inkorporimi i veçorive të përcjelljes së çmimeve në faqet e internetit të lajmeve. Këto platforma sigurojnë që lexuesit të mund të kenë akses në çmimet e drejtpërdrejta të kriptove ndërsa janë në faqet e tyre. Për ta arritur këtë, ata vendosin çmimin e tregtimit të kriptomonedhave të njohura në panelet e tyre.

Duke hedhur një vështrim në funksionimin e një uebsajti tipik të lajmeve të kriptomonedhave, seksioni tjetër eksploron faktorët që përcaktojnë efikasitetin e këtyre platformave. Ju mund t'i miratoni këto rekomandime për kërkimin tuaj ose t'i përdorni si një udhëzues për t'ju ndihmuar të qëndroni objektivë gjatë rishikimit të listës sonë të faqeve më të mira të lajmeve të kriptomonedhave. Këto rekomandime janë si më poshtë:

Cilësia e lajmeve të Bitcoin

Siç u përmend më herët, megjithëse tregu i lajmeve të kriptomonedhave është në rritje, numri i mediave të reja cilësore, megjithatë, nuk është inkurajues. Për të kontrolluar cilësinë e lajmeve të bitcoin të përhapura në një platformë, këshillohet të vlerësoni veçantinë e raporteve. Duhet ta keni vënë re se shumica e faqeve të lajmeve të kriptovalutave janë të dashura për të kopjuar raporte nga faqe të tjera, duke bërë ndryshime të vogla dhe duke i publikuar ato. Thelbi i të qenit një faqe lajmesh është të hetojë ngjarjet dhe zhvillimet dhe jo thjesht të rishkruhet raporti i një personi tjetër. Prandaj, duhet të verifikoni burimet e përmendura, nivelin e autoritetit të shfaqur në raport dhe aftësinë e reporterit për të mbuluar të gjitha çështjet e lira.
Faqet kryesore të lajmeve të kriptomonedhave duhet të kenë burime të besueshme për informacion për të siguruar që ata të mos i bazojnë pretendimet e tyre në thashetheme. Prandaj, një rrjet i tillë lajmesh është i përgatitur të kontaktojë subjektet e përmendura në lajme, ose përfaqësuesit e tyre, për kontribute të rëndësishme. Kjo procedurë e thjeshtë e verifikimit të fakteve përcakton besueshmërinë e faqeve të internetit të lajmeve. Rrjetet që nuk janë në gjendje të gjejnë burime unike nuk kanë bërë mjaftueshëm për të siguruar që të mos publikojnë lajme të rreme.

E njëjta gjë është e vërtetë për artikujt analitikë të çmimeve. Platformat e lajmeve që mbulojnë ndarjet e çmimeve duhet të bëjnë gjithçka për të përdorur shërbimet e analistëve me përvojë dhe efikase të çmimeve. Bërja e kësaj do të garantojë që parashikimet e çmimeve të rezultojnë nga vlerësimet gjithëpërfshirëse, në vend që të rishkruhen analizat e gjetura në faqet e tjera. Ju mund të verifikoni besueshmërinë e analistit të çmimeve të faqes së internetit të lajmeve duke pyetur në forume kripto. Nëse nuk mund të gjeni ndonjë përfitues të punës së personit, atëherë është më mirë të kërkoni mjete të tjera për t'iu qasur analizave të vlefshme.

Për ata që kërkojnë të kenë qasje në mendimet e ekspertëve për çështje kritike, bastja juaj më e mirë është të shkoni drejt një platforme që ka kontribues që kanë treguar – herë pas here – se janë të aftë në fushën e tyre të zgjedhur.

Shpejtësia me të cilën faqet e lajmeve të kriptomonedhave marrin lajmet e fundit

Për një industri me ritme të shpejta si hapësira e kriptove, faqet e internetit të lajmeve të bitcoin duhet të përballen me shpejtësinë marramendëse me të cilën shfaqen ngjarje të rëndësishme për lajme. Prandaj, do t'ju bëjë shumë mirë, veçanërisht nëse jeni duke drejtuar një biznes kriptomonedhash, të shkoni në faqet e internetit më të mira të kriptomonedhave që kanë një histori të publikimit të lajmeve më të fundit në kohë rekord. Bërja e kësaj do të përcaktojë se sa shpejt mund ta kushtëzoni biznesin tuaj që të përballojë ose të përfitojë nga efektet domino të zhvillimeve të kriptove.

Arritja globale e faqeve të lajmeve të kriptomonedhave

Mbulimi i një faqe interneti lajmesh do të përcaktonte llojin e informacionit që shpërndan. Platformat që fiksojnë vetëm ngjarjet e regjistruara në ekonomitë kryesore botërore do të kufizojnë bazën tuaj të njohurive mbi kripto-n. Ju duhet ta dini tashmë se komuniteti i kriptove nuk është i kufizuar në SHBA, Kinë ose Rusi. Dhe kështu, platformat e lajmeve duhet të evoluojnë në një kufi global për gjithçka kripto. Kjo nënkupton që ata të përfshijnë një model biznesi gjithëpërfshirës që kujdeset për komunitetin lokal të çdo kombi. Prandaj, është thelbësore të siguroheni që platformat e lajmeve të zgjedhjes suaj të diversifikojnë përmbajtjen e tyre për të shfaqur ngjarje në sektorë dhe kombe të ndryshme të botës së kriptove. Gjithashtu, mund të abonoheni në një uebsajt lokal lajmesh për kripto për të siguruar që të mos humbisni zhvillime më pak të vlefshme.

Numri i kriptomonedhave që mbështesin faqet e lajmeve të kriptomonedhave

Kur bëhet fjalë për analizën e çmimeve, faqet e lajmeve të kriptomonedhave kanë specialitetin e tyre. Shumë fokusohen në kriptovalutat e njohura në raportin e tyre të analizës së çmimeve. Për tregtarët dhe investitorët e monedhave më pak të njohura, duhet të konstatoni se një platformë lajmesh ka mundësinë për të përmbushur nevojat tuaja. Me fjalë të tjera, shkoni për burimin më të mirë të lajmeve të kriptomonedhës për artikuj analizues që përmbledhin kriptomonedhën e zgjedhjes suaj.

Aftësia e faqes së internetit të lajmeve të Bitcoin për t'ju ofruar Lajme dhe artikuj më të mirë kripto që nuk janë paragjykime

Siç u tha më herët, aktivitetet e marketingut të kripto lajmeve mund t'i bëjnë ata të ndjeshëm ndaj etikës së keqe të shtypit. Për një, artikujt e lajmeve që lejojnë njësitë të sponsorizojnë artikujt e tyre rishikues kanë pak ose aspak mjete për të verifikuar pretendimet e bëra në artikuj të tillë. E njëjta gjë vlen edhe për njoftimet për shtyp, të cilat janë bërë një mjet për të fituar para për faqet e internetit të lajmeve. Në dritën e kësaj, ju këshillojmë që të kërkoni faqet e internetit të lajmeve që mund të garantojnë që mendimet e njëanshme të mos shfaqen në raportet dhe artikujt e vënë në dispozicion të lexuesve. Ju mund ta bëni këtë duke kontrolluar fjalët promovuese në komente ose njoftime për shtyp. Uebsajtet e lajmeve janë ruajtësit e informacionit dhe u detyrohen lexuesve të tyre t'i përmbahen etikës standarde të shtypit.

Në këtë artikull, ne do të diskutojmë 50 faqet kryesore të lajmeve të kriptomonedhave dhe Blockchain që duhet të dini dhe të lexoni.

 TemaTë mirat dhe të këqijatFaqja e internetit
1Cointelegraph• Cointelegraph është i thjeshtuar dhe lehtësisht i lundrueshëm.
• Ofron informacion më të mirë për kriptovalutat.
• Lajmet janë të disponueshme në gjuhë të ndryshme.
https://cointelegraph.com/
2Coindesk• Coindesk ka një dizajn dhe temë perfekte.
• Kategoritë e rëndësishme janë ndarë në seksione në faqe.
• Shërbimet e reklamimit janë të disponueshme në Coindesk.
https://www.coindesk.com/
3NewsBitcoin• NewsBitcoin u ofron abonentëve pothuajse çdo informacion rreth Bitcoin.
• Faqja ka një navigim të lehtë për shkak të organizimit të tij.
• Fokusohet kryesisht në Bitcoin dhe jo i përshtatshëm për përdoruesit me lloje të tjera kriptomonedhash.
https://news.bitcoin.com/
4U.Today• U.Today ofron botime koncize dhe pa gabime
• Përdor një qasje kohezive për mbulimin e kriptove, ofron lajme të sakta, të paanshme
• Është një uebsajt i mirë arsimor për kripto: miqësore për përdoruesit, mbulon lajmet më të fundit, të disponueshme në rusisht
• Çmimi kripto analizat nuk janë të thelluara
https://u.today/
5Bitcoinmagazine• Faqja ka informacion të vlefshëm.
• Lundrim i lehtë.
• Revista Bitcoin mbulon pothuajse të gjithë aspektin e teknologjisë Bitcoin dhe Blockchain
https://bitcoinmagazine.com/
6NewsBTC• Faqja është e lehtë për t'u përdorur.
• Dizajne dhe figura të mahnitshme për të ndihmuar leximin efektiv.
• Të gjitha postimet janë në kategori
https://www.newsbtc.com/
7CCN• Ofrohet informacion i detajuar rreth Bitcoin.
• Abonimi për lajme në faqe është i shpejtë dhe i lehtë.
• Dizajni dhe cilësia e figurës për postimet janë të shkëlqyera.
• Fokusohet më shumë në Bitcoin sesa kriptove të tjera.
https://www.ccn.com/
8BeInCrypto• Përmbajtje me cilësi të lartë
• Transparencë
• Përvoja e përdoruesit
• Arkivi i lajmeve në platformë është i kufizuar
https://beincrypto.com/
9Bitcoinist• Lundrim i lehtë dhe i lehtë për t'u përdorur.
• Dizajn dhe grafikë fantastike
• Kompanitë e renditura më të mira janë paraqitur në faqe.
• Bitcoins dhe lajmet Altcoin janë 2 të vetmet që konsiderohen në faqe, të tjerat klasifikohen si të Pakategorizuara.
https://bitcoinist.com/
10The Global Crypto Press• Global Crypto Press është një platformë inovative që kuron përmbajtjet e kriptomonedhave. Ekipi i tij i ekspertëve të teknologjisë dhe tregtarëve të kriptove ofron ekspertizën e nevojshme për ta bërë përmbajtjen edukative.
• Ndihmon në promovimin e startupeve të blockchain dhe ICO-ve më të fundit. Ajo ka publikuar dhe shpërndarë njoftime për shtyp për dhjetëra e qindra startup të kriptomonedhave.
• Faqja e internetit përmban shumë reklama, gjë që e bën atë më pak të përshtatshme për përdoruesit për lexuesit e saj.
https://www.globalcryptopress.com/
11Crypto Briefing• Ekipi me ekspertizë të fortë
• Raportim dhe analizë e paanshme e lajmeve
• Nuk ka reklama
https://cryptobriefing.com/
12Ethereumworldnews• Faqja ofron informacione të dobishme dhe i jep kredi botuesit.
• Një lexues mund të reklamojë markën e tij ose të saj në faqe.
https://en.ethereumworldnews.com/
13BTC-Echo• Faqja ka dizajne të mahnitshme
• Postimet janë të lehta për t'u lexuar bazuar në kategori.
• Së pari gjermanishtja para se të përkthehet në anglisht.
https://cryptlinks.com/112/btc-echo
14Crypto Daily• Faqja ofron informacion të besueshëm për monedhat dixhitale.
• Mbështet 4 gjuhët kryesore të botës.
• Faqja duket e mbushur me shumë informacione të renditura në kategori.
https://cryptdaily.co.uk/
15Crypto.news• Lehtë për t'u përdorur dhe kuptuar.
• Burim i besueshëm informacioni.
• Faqja nuk duket shumë tërheqëse sepse është e mbushur me shumë informacione.
https://crypto.news/
16Brave New Coin• Brave New Coin ka dokumente shumë të rëndësishme në posedim.
• Faqja është e lehtë për t'u përdorur dhe lundruar.
• Shfaq informacionin në formë grafikësh, figurash dhe fjalësh.
https://bravenewcoin.com/
17Use The bitcoin• Lehtë për t'u përdorur dhe kuptuar.
• Faqja është e lehtë për t'u përdorur dhe lundruar.
• Burim i besueshëm informacioni.
https://usethebitcoin.com/
18Bitrazzi• Udhëzimet zhvillohen në sit.
• Informacion i detajuar mirë.
• Shumë informacione të gjitha në faqen kryesore.
https://bitrazzi.com/
19Kryptomoney• Lehtë për t'u përdorur dhe kuptuar.
• Faqja ka tema të shkëlqyera dhe fjalët janë të qarta për t'u lexuar.
https://kryptomoney.com/
20CryptoNinjas• Faqja ka një navigim të lehtë.
• Mbështetur nga shumë marka dhe kompani.
• Burim i besueshëm informacioni
• Faqja mund të duket komplekse në vizitën e parë.
https://www.cryptoninjas.net/
21Cryptostache• Cryptostache ju lejon të abonoheni për artikujt e përditshëm dhe të fundjavës.
• Një librari për lexuesit.
• Organizimi i artikujve në faqen kryesore është i dobët.
https://www.cryptostache.com/
22Bitcoinwarrior• Bitcoin Warrior ka numrin më të madh të gjuhëve për çdo faqe kripto lajmesh.
• Lehtë për t'u përdorur dhe kuptuar.
https://bitcoinwarrior.net/
23CoinReport• Lajmet janë të përditësuara.
• Lundrim i lehtë.
https://coinreport.net/
24Bitcoinfundation• Një platformë komunitare që synon të ndihmojë.
• Anëtarësimi është falas.
• Nuk publikon shumicën e lajmeve për kriptovalutat.
https://www.bitcoinfoundation.org/
25The Coinspondent• Lundrim i lehtë.
• Komentet e lexuesve janë të mirëseardhura.
• Shërbimet e seminarit ku njerëzit janë trajnuar.
• Materialet si video, audio janë të disponueshme për lexuesit.
• Gjermanisht deri në përkthim në anglisht.
https://coinspondent.de/
26GoanaDupaBitcoin• Jep më shumë informacion për çmimin dhe lajmet.
• Tutoriale se si të përdorni Bitcoin.
• Rumanishtja përpara se të përkthehet në anglisht.
https://goanadupabitcoin.ro/
27Coinpress• Ata mësojnë për kriptovalutat dhe shfaqin çmimet e tyre të tregut.
• Përditësimet ditore nga faqja duke u abonuar.
• Përdor mirë platformat e mediave sociale për të shpërndarë informacion.
• Mospërputhja e lajmeve të fundit në faqe, dmth. shumica e tyre janë të muajve më parë.
https://coinpress.io/
28DappDaily• Përditësimet ditore nga faqja.
• I orientuar keq.
• Varet nga tregimet nga Medium.
https://dappdaily.com/
29Btcworldnews• Shpjegon gjithçka që duhet të dini për historinë e Bitcoin.
• Ju jep një plan për atë që mund të bëjë Bitcoin në vitet në vijim.
• Monotonë në përmbajtje; vetëm Bitcoin ose Bitcoin Cash ose Altcoin.
http://btcworldnews.com/
30Nulltx• Rishikimet ju lejojnë të njihni një platformë të preferuar për shërbimet e saj.
• Kategoritë janë të thjeshta, të lehta dhe ndihmojnë lundrimin e lehtë.
https://nulltx.com/
31Bitcoinchaser• Faqja është e organizuar dhe lehtësisht e lundrueshme.
• Shërbimet e kazinosë janë një nga më të shiturat në botë sot.
https://bitcoinchaser.com/
32My Cryptopedia• Faqja thjeshton artikujt ose postimet për t'i kuptuar lexuesit.
• Udhëzimet janë të disponueshme për fillestarët, në mënyrë që ata të mund të mësojnë gjëra themelore rreth kriptomonedhave.
• Të dy informacionet e fundit dhe ato të mëparshme janë të disponueshme.
https://www.mycryptopedia.com/
33Coinspeaker• Të gjitha lajmet në faqe janë etiketuar në kategori të ndryshme.
• Lehtë për t'u lexuar dhe kuptuar.
• Kompleksiteti i faqes dhe pa navigim i lehtë.
https://www.coinspeaker.com/
34Bitrss• Të gjitha postimet janë rregulluar në 5 seksione.
• Faqja duket e grumbulluar.
https://bitrss.com/
35Coinjournal• Faqja ofron shërbime reklamimi dhe e ndan faqen në faqe.
• CoinJournal regjistron dhe raporton intervista të cilat janë shumë të rëndësishme për të mos humbur.
https://coinjournal.net/
36CryptoPotatoFaqja ka informacione të dobishme për fillestarët dhe investitorët.https://cryptopotato.com/
37ZyCryptoZyCrypto ka veçori të mahnitshme për të krijuar një faqe të mirë lajmesh.https://zycrypto.com/
38Livebitcoinnews• Faqja është e thjeshtë dhe lehtësisht e lundrueshme
• Përmbajtja origjinale dhe grafikët janë të disponueshme.
https://www.livebitcoinnews.com/
39Bitcoin.pl• Jepni informacion të detajuar rreth vendeve në Poloni.
• Funksioni i lajmeve me një shikim është i disponueshëm.
• Ndonjëherë, polonishtja ndërhyn me anglishten në faqe, gjë që mund të jetë problem.
https://bitcoin.pl/
40Bitcoin Garden• Lehtë për t'u përdorur dhe kuptuar.
• Seksioni i komenteve është i disponueshëm.
https://bitcoingarden.org/
41BitcoinBuzz• Bitcoin Buzz ka një reputacion të madh; prandaj, është i besueshëm.
• Shërbimet PR janë të nivelit të lartë.
• Faqja mund të jetë pak komplekse për t'u kuptuar.
https://bitcoinprbuzz.com/
42Bitcoinspot• Faqja përdor platforma të ndryshme të mediave sociale.
• Reklama arrin një audiencë të synuar.
• Përkthimi efektiv i gjuhës ndonjëherë është problem, p.sh. nga polonishtja në anglisht.
https://www.bitcoinspot.nl/
43The Bitcoin News• Faqja ka informacion të besueshëm.
• Grafikët dhe figurat janë në kohë reale.
https://thebitcoinnews.com/
44Insidebitcoin• Faqja është e thjeshtë dhe unike.
• Të gjitha informacionet janë të vërteta dhe origjinale.
https://insidebitcoins.com/
45Token Economy• Postimet dhe historitë janë të numëruara për thjeshtësi.
• Pranon çështjet e buletinit.
• Vendi duket kompleks dhe i shqetësuar.
• Faqes i mungojnë kërkesat themelore për një faqe lajmesh
https://tokeneconomy.co/

Ndërsa mund të ketë një mori platformash për të zgjedhur, ne sinqerisht rekomandojmë të shkoni për atë që ju përshtatet më mirë.

Shkëmbimet kryesore për tregtimin e monedhave simbolike. Ndiqni udhëzimet dhe fitoni para të pakufizuara

BinanceFTXPoloniexBitfinexHuobiMXCByBitGate.io

Faleminderit që vizituat dhe lexoni këtë artikull! Ju lutem shperndajeni nese ju pelqeu!