Çfarë është një Crypto Airdrop | Si t'i gjeni ato

Në këtë postim, do të mësoni se çfarë është një Crypto Airdrop, Llojet e ndryshme të Crypto Airdrops dhe si t'i gjeni ato.

Crypto airdrop është një strategji marketingu e miratuar nga startup-et e kriptove për të promovuar projektin dhe tokenin e tyre të ri. Ai përfshin shpërndarjen e kriptomonedhës së tyre amtare për përdoruesit aktualë ose potencialë falas. Ndonjëherë, përdoruesit duhet të kryejnë aktivitete të thjeshta promovuese përpara se të mund të pretendojnë, të tilla si ndjekja e llogarisë së projektit në rrjetet sociale dhe ndarja e postimeve të tyre.

Ekzistojnë lloje të ndryshme të airdrops, dhe çdo projekt kripto ka kërkesat e veta. Por shumica e airdrops ndajnë të njëjtin qëllim: rritjen e ndërgjegjësimit dhe interesit të përgjithshëm për projektin. Disa bëhen direkt në kuletat e përdoruesve, ndërsa të tjerët kërkojnë një pretendim manual.

Çdokush me një portofol kriptomonedhë mund të marrë ose të kërkojë një airdrop, por ju duhet të jeni gjithmonë të kujdesshëm me mashtruesit. Ka shumë airdrops mashtruese që mund të vjedhin fondet e portofolit tuaj kur pretendoni ose transferoni argumentet falas. Sigurohuni që të konfirmoni legjitimitetin e projektit përpara se të kërkoni një airdrop. Duhet të jeni veçanërisht të kujdesshëm kur ju kërkon të lidhni portofolin tuaj me një faqe interneti airdrop.

Çfarë është një kripto airdrop?

Një kripto airdrop i referohet transferimit të aseteve dixhitale nga një projekt kripto në kuleta të shumta. Ideja është që të shpërndahen monedha ose argumente tek përdoruesit aktualë ose potencialë për të rritur ndërgjegjësimin për projektin. Këto argumente jepen falas, por disa airdrops kërkojnë që përdoruesit të kryejnë detyra të caktuara përpara se të pretendojnë. Crypto airdrops u bënë të njohura gjatë bumit fillestar të ofertës së monedhave (ICO) të vitit 2017, por përdoren ende si një strategji marketingu nga shumë projekte kriptosh sot.

Si funksionojnë kripto airdrops?

Ekzistojnë lloje të ndryshme kripto-airdrops, por ato zakonisht përbëhen nga një sasi e vogël kriptomonedhe që shpërndahet në disa kuleta (zakonisht në Ethereum ose Binance Smart Chain). Megjithëse më pak të zakonshme, ka edhe projekte që japin NFT në vend të kriptove të zakonshme.

Disa projekte do të bëjnë shpërndarjen pa kërkuar asgjë, ndërsa të tjerët do t'ju kërkojnë të kryeni detyra të caktuara përpara se të pretendoni. Këto detyra shpesh përfshijnë ndjekjen e llogarive të mediave sociale, abonimin në një buletin ose mbajtjen e një sasie minimale monedhash në portofolin tuaj. Sidoqoftë, nuk jeni gjithmonë të garantuar që të merrni shenjat e lëshuara në ajër.

Në disa raste, airdrops u jepen vetëm kuletave që kanë ndërvepruar me platformën e projektit përpara një date të caktuar. 1INCH dhe Uniswap janë shembuj të njohur që përdorën këtë metodë për të mbështetur adoptuesit e hershëm. Por ndryshe nga fluturimet e zakonshme, ato vlejnë mijëra dollarë.

Pse projektet e kriptove kryejnë airdrops?

Siç u përmend, projektet e blockchain japin argumente falas në një përpjekje për të fituar adoptim më të gjerë dhe për të rritur rrjetin e tyre. Një numër më i lartë i mbajtësve shpesh shihet si një metrikë pozitive, e cila gjithashtu e bën projektin më të decentralizuar në aspektin e pronësisë simbolike. Crypto airdrops gjithashtu motivon marrësit të përdorin dhe promovojnë projektin. Kjo mund të ndihmojë në kultivimin e një baze fillestare përdoruesi përpara se projekti të listohet në shkëmbimet e kriptove.

Nga ana tjetër, airdrops mund të japin gjithashtu një përshtypje të rreme të rritjes. Pra, është e rëndësishme të merren parasysh faktorë të tjerë gjatë vlerësimit të birësimit. Për shembull, nëse qindra mijëra adresa mbajnë një shenjë të caktuar, por askush nuk po e përdor me të vërtetë atë, atëherë projekti është ose një mashtrim ose thjesht nuk arriti të mahnisë komunitetin.

A janë kripto airdrop dhe ICO e njëjta gjë?

Crypto airdrops dhe ICO janë koncepte të ndryshme, edhe pse të dyja përfshijnë projekte të reja kriptomonedhash. Ndërsa airdrops nuk kërkojnë ndonjë investim nga pjesëmarrësit, një ICO është një metodë e crowdfunding.

Në një ICO, ekipi i projektit kryen një shitje simbolike për të mbledhur fonde nga investitorët. ICO-të filluan të bëheshin të njohura në vitin 2014, kur Ethereum kreu një ngjarje crowdfunding për të mbështetur zhvillimin e saj. Në vitin 2017, hapësira e kriptove pati një bum ICO, me qindra projekte të reja që miratuan metodën. Nëse dëshironi të mësoni më shumë rreth ICO-ve, shikoni Çfarë është një ICO (Ofrimi fillestar i monedhës)?

Llojet e pikave ajrore

Siç e kemi parë, ka mënyra të ndryshme për të kryer një airdrop të kriptomonedhës. Përveç airdrop standard që thjesht transferon kriptomat në disa kuleta, ne kemi disa lloje të tjera. Shembujt e zakonshëm përfshijnë airdrops bounty, ekskluzive dhe mbajtëse.

Standard Airdrop

Ky është lloji i airdrop-it që sapo përmendëm, ku përdoruesit marrin argumente falas vetëm për t'u regjistruar në një buletin ose diçka të ngjashme.

Bounty airdrop

Një bounty airdrop kërkon që përdoruesit të kryejnë detyra të caktuara, të tilla si ndarja e një postimi rreth projektit në Twitter, bashkimi me Telegramin zyrtar të projektit ose krijimi i një postimi dhe etiketimi i disa miqve në Instagram. Për të kërkuar një airdrop bounty, me siguri do t'ju kërkohet të plotësoni një formular me adresën e portofolit tuaj dhe të jepni prova që keni përfunduar detyrat.

Airdrop ekskluzive

Një airdrop ekskluziv dërgon kripto vetëm në kuletat e caktuara. Në mënyrë tipike, marrësit kanë një histori të vendosur me projektin, si p.sh. të qenit një anëtar aktiv i komunitetit ose një mbështetës i hershëm i projektit.

Në shtator 2020, Uniswap i shkëmbimit të decentralizuar (DEX) lëshoi ​​400 UNI në çdo portofol që kishte ndërvepruar me protokollin e tyre përpara një date të caktuar. Shenja e qeverisjes u jep mbajtësve të drejtën për të votuar për vendimet që lidhen me zhvillimin e projektit në të ardhmen.

Mbajtëse airdrop

Mbajtësit airdrops shpërndajnë token falas për ata që mbajnë një sasi të caktuar të monedhave dixhitale në portofolin e tyre. Ekipi i projektit zakonisht merr një fotografi të zotërimeve të kriptove të përdoruesve në një datë dhe orë të caktuar. Nëse bilanci i portofolit plotëson kërkesat minimale, marrësit mund të kërkojnë argumente falas sipas zotërimeve të tyre në momentin e fotografisë.

Shumë projekte të reja i dërgojnë tokenat në bitcoin (BTC), eter (ETH) ose mbajtësit e portofolit BSC, pasi ato kanë komunitetet më të mëdha në hapësirë. Për shembull, Stellar Lumens (XLM) lëshoi ​​3 miliardë XLM për mbajtësit e BTC në 2016, dhe airdrop ishte ekskluzive për përdoruesit në rrjetin Bitcoin.

Hard Fork Airdrop

Ky është pak më ndryshe. Kur një monedhë shkëputet nga zinxhiri i saj origjinal, krijohet një monedhë e re dhe ata që mbanin monedhën origjinale do të marrin një sasi të barabartë të argumenteve të reja në kuletat e tyre. Shembulli më i njohur i kësaj do të ishte forku i fortë i Bitcoin Cash (BCH) që ndodhi në 2017: përdoruesit e Bitcoin që mbanin BTC morën një sasi të barabartë BCH automatikisht.

Si mund të marr Airdrops nga Crypto?

Mënyra më e lehtë për të gjetur kripto airdrops mund të jetë thjesht kërkimi për "crypto airdrops" ose "çfarë është një kripto airdrop".

Meqenëse këto ngjarje janë të dizajnuara për marketing dhe promovim të projektit, ato priren ta bëjnë veten relativisht të lehtë për t'u gjetur. Madje ka disa uebsajte të dedikuara ekskluzivisht për të renditur fluturimet e ardhshme, si Coin Airdrops.

Sidoqoftë, mashtrimet janë të shumta në botën e kriptomonedhave dhe përdoruesit do të bënin mirë të ruanin informacionin e tyre kudo që të jetë e mundur. Kur kërkoni për airdrops, është e mundur të takoni dikë që pretendon të ofrojë një airdrop kur ai në të vërtetë thjesht po angazhohet në një përpjekje phishing (përpjekje për të vjedhur informacion).

Nëse një airdrop i supozuar do të kërkonte diçka si kredencialet tuaja të hyrjes në një faqe interneti ose llogari bankare, çelësat privatë të një portofol të kriptomonedhës ose ndonjë detaj tjetër personal, mund të jetë një mashtrim. Kërkesat për të shkarkuar softuer "të veçantë" ose klikimi i lidhjeve që gjenden në email mund të jenë gjithashtu përpjekje phishing të krijuara për të ekspozuar pajisjen tuaj ndaj programeve keqdashëse ose për të vjedhur informacione të ndjeshme.

A ia vlen përpjekja?

Kur merret parasysh se airdrops ofrojnë diçka për asgjë, disa njerëz mund të thonë se ia vlen.

Në të njëjtën kohë, kur një projekt i ri vendos të lëshojë kripto, kjo çon në një tepricë të ofertës që mund të çojë çmimet në ulje më vonë. Për shkak se shumë përdorues përfundojnë duke marrë monedha, shumë prej tyre priren të marrin para në rastin më të parë. Nuk është e pazakontë që monedhat e hedhura në ajër të humbasin shumicën ose të gjithë vlerën e tyre me kalimin e kohës.

Një shembull i mirë i kësaj përfshin hedhjen në ajër të Auroracoin (AUR). AUR ishte një kriptomonedhë e caktuar për qytetarët e Islandës në mars 2014. Të gjithë banorët e vendit kishin të drejtë të regjistroheshin për marrjen falas të 31.8 AUR, e cila vlente afërsisht 380 dollarë në atë kohë.

Në kohën e shkrimit, një AUR vlente rreth 0,10 dollarë, që do të thotë se airdrop 2014 do të vlente pak më shumë se 3 dollarë në 2021. Auroracoin mund të tregtohet vetëm në dy shkëmbime më të vogla kriptosh, që do të thotë se ka shumë pak likuiditet në treg dhe mbajtësit mund ta kenë të vështirë të shesin.

Kjo tregon shkallën në të cilën monedhat e hedhura në ajër mund të bëhen pothuajse të pavlefshme me kalimin e kohës.

Shkëmbimet kryesore për tregtimin e monedhave simbolike. Ndiqni udhëzimet dhe fitoni para të pakufizuara

BinanceBittrexPoloniexBitfinexHuobiMXCProBITGate.ioCoinbase

A janë të sigurta Crypto Airdrops?

Disa përdorues kanë rënë gjithashtu viktimë e lëshimeve mashtruese në të kaluarën. Gjatë çmendurisë së ICO-së të 2017 dhe 2018, kishte shumë startup të rreme të kriptove që ishin në të vërtetë mashtrime.

Mes një industrie me shumë më tepër zhurmë sesa rregullore, disa mashtrues të zgjuar shpikën një mënyrë për të tërhequr fonde investimi pa krijuar asgjë. Ata krijonin një monedhë ose thoshin se po planifikonin të krijonin një monedhë, dhe më pas pretendonin se kishin plane për të hedhur kripto.

Ndonjëherë kompanitë do të kërkonin tarifa të vogla për t'u kualifikuar për airdrop të supozuar, ose spekulatorë të tjerë do të bënin investime duke besuar se vetë airdrop do të çonte në një projekt të suksesshëm.

Ndërsa këto lloje të mashtrimeve mund të jenë më pak të zakonshme sot sesa ishin tre ose katër vjet më parë, investitorët do të bënin akoma mirë të ishin të kujdesshëm kur bëhet fjalë për airdrops të kriptove.

Duke e parë idenë e "të sigurt" nga një këndvështrim tjetër, pak do të argumentonin se monedhat e marra në një fluturim mund të konsideroheshin një investim i sigurt. Altcoins në përgjithësi mund të jenë shumë spekulative, dhe kjo shkon dyfish për çdo monedhë të re që është hedhur në ajër.

Siç e pamë në shembullin e Auroracoin, kriptoma e lëshuar mund të humbasë pothuajse të gjithë vlerën e saj.

Shumë njerëz që regjistrohen ose kualifikohen për airdrops janë të vetëdijshëm për situatën dhe ka të ngjarë të përfitojnë sa më shpejt të jetë e mundur. Ata pak marrës që marrin një monedhë me vlerë të konsiderueshme në një kohë kur ka një treg likuid për të, mund të fitojnë para. Të tjerët mund të lihen duke mbajtur një qese me monedha të pavlera më vonë.

Lexo më shumë: Çfarë është një portofol kripto | Gjithçka që ju duhet të dini

Si të shmangni mashtrimet me airdrop?

Mund të jetë sfiduese të tregosh nëse një airdrop është i ligjshëm apo një mashtrim. Ju duhet gjithmonë DYOR përpara se të regjistroheni për çdo airdrop, veçanërisht kur ju duhet të lidhni portofolin tuaj me një faqe interneti. Ndonjëherë, mashtruesit do t'i hedhin argumentet në disa kuleta, por kur përpiqeni t'i transferoni këto argumente në një shkëmbim kriptosh ose në një portofol tjetër, do t'ju mbarojë kuleta.

Në raste të tjera, mashtruesit do të shpallin një airdrop të rreme që çon në një faqe interneti phishing. Ata do t'ju mashtrojnë për të lidhur portofolin tuaj në një faqe interneti që duket shumë e ngjashme me atë origjinale. Sapo të lidhni portofolin tuaj dhe të nënshkruani një transaksion, do t'ju hiqen të tjera argumente nga portofoli juaj. Kjo ndodh shpesh me llogari të rreme në Twitter dhe Telegram që duken shumë të ngjashme me ato zyrtare.

Disa mashtrime airdrop përfshijnë kërkimin që ju të dërgoni kripto në një adresë të panjohur portofoli për të zhbllokuar argumentet tuaja falas në këmbim. Airdrops legjitime nuk do të kërkojnë kurrë fondet tuaja ose frazën fillestare. Jini të kujdesshëm me emailet e airdrop ose mesazhet direkte.

Për të shmangur mashtrimin, sigurohuni që të shikoni faqen zyrtare të projektit dhe kanalet e mediave sociale. Shënoni lidhjet zyrtare dhe kontrolloni dy herë nëse ato po bëjnë vërtet një ngjarje airdrop. Nëse nuk dini asgjë për projektin, duhet të bëni kërkime shtesë për të zbuluar se çfarë thotë komuniteti i kriptove. Nëse nuk mund të gjeni informacion të mjaftueshëm, ndoshta është më mirë të injoroni thjesht airdrop. 

Për mbrojtje shtesë, mund të konfiguroni një portofol të ri dhe një adresë të re emaili të dedikuar vetëm për marrjen e airdrops. Kjo mund të sigurojë që fondet në portofolin tuaj personal të jenë të sigurta nga përpjekjet e phishing të lidhura me airdrop. Dhe më e rëndësishmja, kurrë mos i ndani çelësat tuaj privatë me askënd.

Crypto airdrops përfshin përdoruesit që marrin diçka për pothuajse asgjë - një adresë emaili ose ndonjë promovim në mediat sociale. Por ndërkohë që disa marrës kanë pasur fatin të jenë lëvizësit e parë në një airdrop që në fakt kishte vlerë, shumë të tjerë gjithashtu kanë rënë viktimë e premtimeve të larta për "gjënë tjetër të madhe" në kripto.

Shpresoj se ky postim do t'ju ndihmojë. Mos harroni të lini një like, koment dhe ta ndani me të tjerët. Faleminderit!

What is GEEK

Buddha Community

Aylin Hazel

Aylin Hazel

1648115675

Germany: 44% Will Invest in #Crypto and Join ‘The Future of Finance’

Germany was the first country to recognize #Bitcoins as “units of value” and that they could be classified as a “financial instrument.”

Legal regulation for the decentralized industry in Germany is ongoing. Now, 16% of the German population 18 to 60 are #crypto investors.

These people who own #cryptocurrencies or have traded cryptocurrencies in the past six months.

41% of these #crypto investors intend to increase the share of their investments in #crypto in the next six months. Another 13% of Germans are #crypto-curious.

They intend to invest in #cryptocurrencies too. Yet, only 23% of the #crypto-curious said they are highly likely to invest, with the rest remaining hesitant.

Çfarë është një Crypto Airdrop | Si t'i gjeni ato

Në këtë postim, do të mësoni se çfarë është një Crypto Airdrop, Llojet e ndryshme të Crypto Airdrops dhe si t'i gjeni ato.

Crypto airdrop është një strategji marketingu e miratuar nga startup-et e kriptove për të promovuar projektin dhe tokenin e tyre të ri. Ai përfshin shpërndarjen e kriptomonedhës së tyre amtare për përdoruesit aktualë ose potencialë falas. Ndonjëherë, përdoruesit duhet të kryejnë aktivitete të thjeshta promovuese përpara se të mund të pretendojnë, të tilla si ndjekja e llogarisë së projektit në rrjetet sociale dhe ndarja e postimeve të tyre.

Ekzistojnë lloje të ndryshme të airdrops, dhe çdo projekt kripto ka kërkesat e veta. Por shumica e airdrops ndajnë të njëjtin qëllim: rritjen e ndërgjegjësimit dhe interesit të përgjithshëm për projektin. Disa bëhen direkt në kuletat e përdoruesve, ndërsa të tjerët kërkojnë një pretendim manual.

Çdokush me një portofol kriptomonedhë mund të marrë ose të kërkojë një airdrop, por ju duhet të jeni gjithmonë të kujdesshëm me mashtruesit. Ka shumë airdrops mashtruese që mund të vjedhin fondet e portofolit tuaj kur pretendoni ose transferoni argumentet falas. Sigurohuni që të konfirmoni legjitimitetin e projektit përpara se të kërkoni një airdrop. Duhet të jeni veçanërisht të kujdesshëm kur ju kërkon të lidhni portofolin tuaj me një faqe interneti airdrop.

Çfarë është një kripto airdrop?

Një kripto airdrop i referohet transferimit të aseteve dixhitale nga një projekt kripto në kuleta të shumta. Ideja është që të shpërndahen monedha ose argumente tek përdoruesit aktualë ose potencialë për të rritur ndërgjegjësimin për projektin. Këto argumente jepen falas, por disa airdrops kërkojnë që përdoruesit të kryejnë detyra të caktuara përpara se të pretendojnë. Crypto airdrops u bënë të njohura gjatë bumit fillestar të ofertës së monedhave (ICO) të vitit 2017, por përdoren ende si një strategji marketingu nga shumë projekte kriptosh sot.

Si funksionojnë kripto airdrops?

Ekzistojnë lloje të ndryshme kripto-airdrops, por ato zakonisht përbëhen nga një sasi e vogël kriptomonedhe që shpërndahet në disa kuleta (zakonisht në Ethereum ose Binance Smart Chain). Megjithëse më pak të zakonshme, ka edhe projekte që japin NFT në vend të kriptove të zakonshme.

Disa projekte do të bëjnë shpërndarjen pa kërkuar asgjë, ndërsa të tjerët do t'ju kërkojnë të kryeni detyra të caktuara përpara se të pretendoni. Këto detyra shpesh përfshijnë ndjekjen e llogarive të mediave sociale, abonimin në një buletin ose mbajtjen e një sasie minimale monedhash në portofolin tuaj. Sidoqoftë, nuk jeni gjithmonë të garantuar që të merrni shenjat e lëshuara në ajër.

Në disa raste, airdrops u jepen vetëm kuletave që kanë ndërvepruar me platformën e projektit përpara një date të caktuar. 1INCH dhe Uniswap janë shembuj të njohur që përdorën këtë metodë për të mbështetur adoptuesit e hershëm. Por ndryshe nga fluturimet e zakonshme, ato vlejnë mijëra dollarë.

Pse projektet e kriptove kryejnë airdrops?

Siç u përmend, projektet e blockchain japin argumente falas në një përpjekje për të fituar adoptim më të gjerë dhe për të rritur rrjetin e tyre. Një numër më i lartë i mbajtësve shpesh shihet si një metrikë pozitive, e cila gjithashtu e bën projektin më të decentralizuar në aspektin e pronësisë simbolike. Crypto airdrops gjithashtu motivon marrësit të përdorin dhe promovojnë projektin. Kjo mund të ndihmojë në kultivimin e një baze fillestare përdoruesi përpara se projekti të listohet në shkëmbimet e kriptove.

Nga ana tjetër, airdrops mund të japin gjithashtu një përshtypje të rreme të rritjes. Pra, është e rëndësishme të merren parasysh faktorë të tjerë gjatë vlerësimit të birësimit. Për shembull, nëse qindra mijëra adresa mbajnë një shenjë të caktuar, por askush nuk po e përdor me të vërtetë atë, atëherë projekti është ose një mashtrim ose thjesht nuk arriti të mahnisë komunitetin.

A janë kripto airdrop dhe ICO e njëjta gjë?

Crypto airdrops dhe ICO janë koncepte të ndryshme, edhe pse të dyja përfshijnë projekte të reja kriptomonedhash. Ndërsa airdrops nuk kërkojnë ndonjë investim nga pjesëmarrësit, një ICO është një metodë e crowdfunding.

Në një ICO, ekipi i projektit kryen një shitje simbolike për të mbledhur fonde nga investitorët. ICO-të filluan të bëheshin të njohura në vitin 2014, kur Ethereum kreu një ngjarje crowdfunding për të mbështetur zhvillimin e saj. Në vitin 2017, hapësira e kriptove pati një bum ICO, me qindra projekte të reja që miratuan metodën. Nëse dëshironi të mësoni më shumë rreth ICO-ve, shikoni Çfarë është një ICO (Ofrimi fillestar i monedhës)?

Llojet e pikave ajrore

Siç e kemi parë, ka mënyra të ndryshme për të kryer një airdrop të kriptomonedhës. Përveç airdrop standard që thjesht transferon kriptomat në disa kuleta, ne kemi disa lloje të tjera. Shembujt e zakonshëm përfshijnë airdrops bounty, ekskluzive dhe mbajtëse.

Standard Airdrop

Ky është lloji i airdrop-it që sapo përmendëm, ku përdoruesit marrin argumente falas vetëm për t'u regjistruar në një buletin ose diçka të ngjashme.

Bounty airdrop

Një bounty airdrop kërkon që përdoruesit të kryejnë detyra të caktuara, të tilla si ndarja e një postimi rreth projektit në Twitter, bashkimi me Telegramin zyrtar të projektit ose krijimi i një postimi dhe etiketimi i disa miqve në Instagram. Për të kërkuar një airdrop bounty, me siguri do t'ju kërkohet të plotësoni një formular me adresën e portofolit tuaj dhe të jepni prova që keni përfunduar detyrat.

Airdrop ekskluzive

Një airdrop ekskluziv dërgon kripto vetëm në kuletat e caktuara. Në mënyrë tipike, marrësit kanë një histori të vendosur me projektin, si p.sh. të qenit një anëtar aktiv i komunitetit ose një mbështetës i hershëm i projektit.

Në shtator 2020, Uniswap i shkëmbimit të decentralizuar (DEX) lëshoi ​​400 UNI në çdo portofol që kishte ndërvepruar me protokollin e tyre përpara një date të caktuar. Shenja e qeverisjes u jep mbajtësve të drejtën për të votuar për vendimet që lidhen me zhvillimin e projektit në të ardhmen.

Mbajtëse airdrop

Mbajtësit airdrops shpërndajnë token falas për ata që mbajnë një sasi të caktuar të monedhave dixhitale në portofolin e tyre. Ekipi i projektit zakonisht merr një fotografi të zotërimeve të kriptove të përdoruesve në një datë dhe orë të caktuar. Nëse bilanci i portofolit plotëson kërkesat minimale, marrësit mund të kërkojnë argumente falas sipas zotërimeve të tyre në momentin e fotografisë.

Shumë projekte të reja i dërgojnë tokenat në bitcoin (BTC), eter (ETH) ose mbajtësit e portofolit BSC, pasi ato kanë komunitetet më të mëdha në hapësirë. Për shembull, Stellar Lumens (XLM) lëshoi ​​3 miliardë XLM për mbajtësit e BTC në 2016, dhe airdrop ishte ekskluzive për përdoruesit në rrjetin Bitcoin.

Hard Fork Airdrop

Ky është pak më ndryshe. Kur një monedhë shkëputet nga zinxhiri i saj origjinal, krijohet një monedhë e re dhe ata që mbanin monedhën origjinale do të marrin një sasi të barabartë të argumenteve të reja në kuletat e tyre. Shembulli më i njohur i kësaj do të ishte forku i fortë i Bitcoin Cash (BCH) që ndodhi në 2017: përdoruesit e Bitcoin që mbanin BTC morën një sasi të barabartë BCH automatikisht.

Si mund të marr Airdrops nga Crypto?

Mënyra më e lehtë për të gjetur kripto airdrops mund të jetë thjesht kërkimi për "crypto airdrops" ose "çfarë është një kripto airdrop".

Meqenëse këto ngjarje janë të dizajnuara për marketing dhe promovim të projektit, ato priren ta bëjnë veten relativisht të lehtë për t'u gjetur. Madje ka disa uebsajte të dedikuara ekskluzivisht për të renditur fluturimet e ardhshme, si Coin Airdrops.

Sidoqoftë, mashtrimet janë të shumta në botën e kriptomonedhave dhe përdoruesit do të bënin mirë të ruanin informacionin e tyre kudo që të jetë e mundur. Kur kërkoni për airdrops, është e mundur të takoni dikë që pretendon të ofrojë një airdrop kur ai në të vërtetë thjesht po angazhohet në një përpjekje phishing (përpjekje për të vjedhur informacion).

Nëse një airdrop i supozuar do të kërkonte diçka si kredencialet tuaja të hyrjes në një faqe interneti ose llogari bankare, çelësat privatë të një portofol të kriptomonedhës ose ndonjë detaj tjetër personal, mund të jetë një mashtrim. Kërkesat për të shkarkuar softuer "të veçantë" ose klikimi i lidhjeve që gjenden në email mund të jenë gjithashtu përpjekje phishing të krijuara për të ekspozuar pajisjen tuaj ndaj programeve keqdashëse ose për të vjedhur informacione të ndjeshme.

A ia vlen përpjekja?

Kur merret parasysh se airdrops ofrojnë diçka për asgjë, disa njerëz mund të thonë se ia vlen.

Në të njëjtën kohë, kur një projekt i ri vendos të lëshojë kripto, kjo çon në një tepricë të ofertës që mund të çojë çmimet në ulje më vonë. Për shkak se shumë përdorues përfundojnë duke marrë monedha, shumë prej tyre priren të marrin para në rastin më të parë. Nuk është e pazakontë që monedhat e hedhura në ajër të humbasin shumicën ose të gjithë vlerën e tyre me kalimin e kohës.

Një shembull i mirë i kësaj përfshin hedhjen në ajër të Auroracoin (AUR). AUR ishte një kriptomonedhë e caktuar për qytetarët e Islandës në mars 2014. Të gjithë banorët e vendit kishin të drejtë të regjistroheshin për marrjen falas të 31.8 AUR, e cila vlente afërsisht 380 dollarë në atë kohë.

Në kohën e shkrimit, një AUR vlente rreth 0,10 dollarë, që do të thotë se airdrop 2014 do të vlente pak më shumë se 3 dollarë në 2021. Auroracoin mund të tregtohet vetëm në dy shkëmbime më të vogla kriptosh, që do të thotë se ka shumë pak likuiditet në treg dhe mbajtësit mund ta kenë të vështirë të shesin.

Kjo tregon shkallën në të cilën monedhat e hedhura në ajër mund të bëhen pothuajse të pavlefshme me kalimin e kohës.

Shkëmbimet kryesore për tregtimin e monedhave simbolike. Ndiqni udhëzimet dhe fitoni para të pakufizuara

BinanceBittrexPoloniexBitfinexHuobiMXCProBITGate.ioCoinbase

A janë të sigurta Crypto Airdrops?

Disa përdorues kanë rënë gjithashtu viktimë e lëshimeve mashtruese në të kaluarën. Gjatë çmendurisë së ICO-së të 2017 dhe 2018, kishte shumë startup të rreme të kriptove që ishin në të vërtetë mashtrime.

Mes një industrie me shumë më tepër zhurmë sesa rregullore, disa mashtrues të zgjuar shpikën një mënyrë për të tërhequr fonde investimi pa krijuar asgjë. Ata krijonin një monedhë ose thoshin se po planifikonin të krijonin një monedhë, dhe më pas pretendonin se kishin plane për të hedhur kripto.

Ndonjëherë kompanitë do të kërkonin tarifa të vogla për t'u kualifikuar për airdrop të supozuar, ose spekulatorë të tjerë do të bënin investime duke besuar se vetë airdrop do të çonte në një projekt të suksesshëm.

Ndërsa këto lloje të mashtrimeve mund të jenë më pak të zakonshme sot sesa ishin tre ose katër vjet më parë, investitorët do të bënin akoma mirë të ishin të kujdesshëm kur bëhet fjalë për airdrops të kriptove.

Duke e parë idenë e "të sigurt" nga një këndvështrim tjetër, pak do të argumentonin se monedhat e marra në një fluturim mund të konsideroheshin një investim i sigurt. Altcoins në përgjithësi mund të jenë shumë spekulative, dhe kjo shkon dyfish për çdo monedhë të re që është hedhur në ajër.

Siç e pamë në shembullin e Auroracoin, kriptoma e lëshuar mund të humbasë pothuajse të gjithë vlerën e saj.

Shumë njerëz që regjistrohen ose kualifikohen për airdrops janë të vetëdijshëm për situatën dhe ka të ngjarë të përfitojnë sa më shpejt të jetë e mundur. Ata pak marrës që marrin një monedhë me vlerë të konsiderueshme në një kohë kur ka një treg likuid për të, mund të fitojnë para. Të tjerët mund të lihen duke mbajtur një qese me monedha të pavlera më vonë.

Lexo më shumë: Çfarë është një portofol kripto | Gjithçka që ju duhet të dini

Si të shmangni mashtrimet me airdrop?

Mund të jetë sfiduese të tregosh nëse një airdrop është i ligjshëm apo një mashtrim. Ju duhet gjithmonë DYOR përpara se të regjistroheni për çdo airdrop, veçanërisht kur ju duhet të lidhni portofolin tuaj me një faqe interneti. Ndonjëherë, mashtruesit do t'i hedhin argumentet në disa kuleta, por kur përpiqeni t'i transferoni këto argumente në një shkëmbim kriptosh ose në një portofol tjetër, do t'ju mbarojë kuleta.

Në raste të tjera, mashtruesit do të shpallin një airdrop të rreme që çon në një faqe interneti phishing. Ata do t'ju mashtrojnë për të lidhur portofolin tuaj në një faqe interneti që duket shumë e ngjashme me atë origjinale. Sapo të lidhni portofolin tuaj dhe të nënshkruani një transaksion, do t'ju hiqen të tjera argumente nga portofoli juaj. Kjo ndodh shpesh me llogari të rreme në Twitter dhe Telegram që duken shumë të ngjashme me ato zyrtare.

Disa mashtrime airdrop përfshijnë kërkimin që ju të dërgoni kripto në një adresë të panjohur portofoli për të zhbllokuar argumentet tuaja falas në këmbim. Airdrops legjitime nuk do të kërkojnë kurrë fondet tuaja ose frazën fillestare. Jini të kujdesshëm me emailet e airdrop ose mesazhet direkte.

Për të shmangur mashtrimin, sigurohuni që të shikoni faqen zyrtare të projektit dhe kanalet e mediave sociale. Shënoni lidhjet zyrtare dhe kontrolloni dy herë nëse ato po bëjnë vërtet një ngjarje airdrop. Nëse nuk dini asgjë për projektin, duhet të bëni kërkime shtesë për të zbuluar se çfarë thotë komuniteti i kriptove. Nëse nuk mund të gjeni informacion të mjaftueshëm, ndoshta është më mirë të injoroni thjesht airdrop. 

Për mbrojtje shtesë, mund të konfiguroni një portofol të ri dhe një adresë të re emaili të dedikuar vetëm për marrjen e airdrops. Kjo mund të sigurojë që fondet në portofolin tuaj personal të jenë të sigurta nga përpjekjet e phishing të lidhura me airdrop. Dhe më e rëndësishmja, kurrë mos i ndani çelësat tuaj privatë me askënd.

Crypto airdrops përfshin përdoruesit që marrin diçka për pothuajse asgjë - një adresë emaili ose ndonjë promovim në mediat sociale. Por ndërkohë që disa marrës kanë pasur fatin të jenë lëvizësit e parë në një airdrop që në fakt kishte vlerë, shumë të tjerë gjithashtu kanë rënë viktimë e premtimeve të larta për "gjënë tjetër të madhe" në kripto.

Shpresoj se ky postim do t'ju ndihmojë. Mos harroni të lini një like, koment dhe ta ndani me të tjerët. Faleminderit!

Abigail betty

Abigail betty

1624568400

🔴 Crypto Crash Intensifies | This Week in Crypto – May 24, 2021. JUST IN 3 MINUTES

Want to meet with Nate in person? Attend Bitcoin 2021 in Miami.
0:38 Black Wednesday in Crypto
1:00 Crypto Crash Leads to Issues on Exchanges
1:16 Insider Predicted Bitcoin Crash?
1:35 China Announces Limitations on BTC Mining
1:49 U.S. Treasury Limiting Crypto Privacy
2:12 Societe Generale Prefers Gold over Bitcoin
2:27 Millennials Prefers Doge over Bitcoin
2:46 Wells Fargo to Offer Crypto Investment
3:04 Cathie Wood Still Thinks BTC Could Reach $500K

📺 The video in this post was made by 99Bitcoins
The origin of the article: https://www.youtube.com/watch?v=n2Vv25nszVo
🔺 DISCLAIMER: The article is for information sharing. The content of this video is solely the opinions of the speaker who is not a licensed financial advisor or registered investment advisor. Not investment advice or legal advice.
Cryptocurrency trading is VERY risky. Make sure you understand these risks and that you are responsible for what you do with your money
🔥 If you’re a beginner. I believe the article below will be useful to you ☞ What You Should Know Before Investing in Cryptocurrency - For Beginner
⭐ ⭐ ⭐The project is of interest to the community. Join to Get free ‘GEEK coin’ (GEEKCASH coin)!
☞ **-----CLICK HERE-----**⭐ ⭐ ⭐
Thanks for visiting and watching! Please don’t forget to leave a like, comment and share!

#bitcoin #blockchain #crypto #crypto crash #this week in crypto #crypto crash intensifies

Lisa joly

Lisa joly

1624230000

Crypto News ETH ATH, Airdrop, Celsius Network Updates, FAQ's ENJIN, DOT, AAVE 🚀🚀

Hey guys in this video I talk about Celsius Network updates and FAQ’s. The Celsius Web app will be ready soon, so will they’re inhouse token swap. I talk about Enjoin coin, Stimulus package coming. etc
📺 The video in this post was made by Crypto expat
The origin of the article: https://www.youtube.com/watch?v=EmrVzkN8lcs
🔺 DISCLAIMER: The article is for information sharing. The content of this video is solely the opinions of the speaker who is not a licensed financial advisor or registered investment advisor. Not investment advice or legal advice.
Cryptocurrency trading is VERY risky. Make sure you understand these risks and that you are responsible for what you do with your money
🔥 If you’re a beginner. I believe the article below will be useful to you ☞ What You Should Know Before Investing in Cryptocurrency - For Beginner
⭐ ⭐ ⭐The project is of interest to the community. Join to Get free ‘GEEK coin’ (GEEKCASH coin)!
☞ **-----CLICK HERE-----**⭐ ⭐ ⭐
Thanks for visiting and watching! Please don’t forget to leave a like, comment and share!

#bitcoin #blockchain #crypto news #airdrop #eth ath #crypto news eth ath, airdrop, celsius network updates, faq's enjin, dot, aave

Eva Watson

Eva Watson

1615353436

Antier Solutions | The best crypto exchange software development company in the world

Antier Solutions is a leading crypto exchange software development company in the USA offering a comprehensive range of services to deliver the world’s best crypto exchange platform. Antier Solutions has a team of skilled blockchain developers who couple their expertise and knowledge to develop top-notch exchanges fortified with best-in-class features. At Antier Solutions, they deliver result-oriented services to deliver meaningful outcomes that help to increase investors’ interest and accomplish your business goals. For details, visit Antier Solutions.
Email: info@antiersolutions.com
For more information, call us: +91 98550 78699 (India), +1 (315) 825 4466 (US)

#crypto exchange software #crypto exchange development company #cryptocurrency exchange software #crypto exchange platform software #crypto exchange development #crypto exchange development company