Marcus  Flatley

Marcus Flatley

1644232680

Kaj so transakcije zunaj verige in transakcije na verigi (kriptovaluta

V tej objavi boste izvedeli, kaj so transakcije zunaj verige in transakcije na verigi (kriptovaluta)?

Od ustanovitve leta 2009 je Bitcoin prevzel svet. Hitro priljubljenost Bitcoina je mogoče izslediti zaradi več dejavnikov, vključno z njegovo preprostostjo in priročnostjo kot zanesljiv plačilni sistem. Z Bitcoinom lahko izvajate hitra, enostavna in varna plačila med enakovrednimi in je decentralizirana. Decentralizirana narava omrežja omogoča večjo preglednost in večje zaupanje.

Bitcoin uporablja blockchain kot knjigo za beleženje vseh omrežnih transakcij v verigi. Uporablja številna vozlišča in ne en sam centraliziran strežnik, vsaka transakcija pa je preverjena, zabeležena in porazdeljena po različnih vozliščih. Ker ni vključenih nobenih regulativnih organov ali okorne dokumentacije, so režijski stroški zmanjšani in s tem tveganje napak.

Slika pa ni povsem rožnata. Varnost prihaja s kompromisi, zlasti s stroški, povezanimi s transakcijo, saj se lahko poveča v obdobjih prezasedenosti omrežja. Hitrost obdelave se lahko v prezasedenih obdobjih tudi zmanjša na neznosno počasno. Odstranitev določenih transakcij iz verige blokov lahko samo poenostavi, pospeši in zniža stroške vaših Bitcoin transakcij.

Ob tem se postavlja vprašanje: ali bodo transakcije zunaj verige končna rešitev? In katere so nekatere pomanjkljivosti? Preden začnemo, poglejmo, kako deluje porazdeljena knjiga. 

Pojasnilo porazdeljene knjige Blockchain

Blockchain je vrsta porazdeljene knjige  , ki beleži, deli in sinhronizira transakcije v skupni elektronski bazi podatkov. Tehnologija blockchain je bila prvič opisana leta 1991 za beleženje transakcij brez možnosti poseganja v časovni žig. Ko je bil Bitcoin predstavljen leta 2009, je vključeval tehnologijo blockchain.

V porazdeljeni knjigi neodvisni računalniki, imenovani vozlišča, beležijo in spremljajo transakcije in druge podatke v svojih elektronskih knjigah, v nasprotju s centraliziranim skladiščem podatkov, kot je tradicionalna bančna knjiga. Podatki so organizirani v bloke, ki so povezani skupaj, da ustvarijo verigo blokov. V katerem omogoča vsakomur, da si ogleda celotno zgodovino transakcije in dokaže, da ni dvojne porabe kovanca. Nastalo knjigo lahko nato porazdelite po različnih vozliščih, ki sestavljajo omrežje blockchain.

Porazdeljene knjige ponujajo številne prednosti pred običajnimi bazami podatkov. Prvič, odpravljajo potrebo po nadzoru tretjih oseb, zaradi česar so tako privlačni za kriptovalute. Na primer, blockchain za dokaz o delu zagotavlja objektiven način, da vozlišča potrdijo vrstni red transakcij. Uporabniki lahko prihranijo precej časa, truda in stroškov za transakcije v verigi blokov, tako da preskočijo posrednika in svoje transakcije zabeležijo neposredno v verigo blokov.

Zaradi decentralizirane narave porazdeljenih knjig so naravno varne. Zunanji napadalci bodo težko ali celo nemogoče dostopali do njih. Podatki, ki jih vsebujejo, so zelo pregledni in razpršeni po vseh vozliščih, prosto dostopni in enostavni za ogled. Zaradi te preglednosti in dostopnosti so priljubljeni ne samo pri kriptovalutah, kot je Bitcoin, ampak tudi v drugih panogah.

Končno, porazdeljene knjige so tudi neprepustne in nespremenljive. Noben uporabnik ne more spreminjati podatkov, ki jih vsebujejo, kar nudi dodatno plast varnosti za vse uporabnike.

Kaj so transakcije v verigi?

Transakcije v verigi Bitcoin potrdijo rudarji in jih zabeležijo v verigi blokov. Ko so transakcije dodane v knjigo, se omrežje blockchain posodobi in distribuira.

Transakcija mora iti skozi več korakov, preden lahko pride v blockchain. Za izvedbo transakcije v verigi morate imeti bitcoin v verigi blokov in mora biti zaklenjen v naslovu. Zasebni ključ se uporablja za pošiljanje vašega Bitcoina na naslov prejemnika. Vsak uporabnik, ki izvede transakcijo v verigi, mora plačati transakcijsko provizijo, ki se razlikuje glede na velikost transakcije v bajtih in količino omrežnega prometa v tem trenutku. Prezasedenost omrežja lahko upočasni obdelavo transakcij, transakcija Bitcoin z višjo provizijo pa je običajno prednostna in potrjena hitreje.

Omrežje Bitcoin je varno in zanesljivo zaradi svoje preglednosti. Ker je veriga blokov odprta in je javna knjiga zlahka dostopna vsem udeležencem omrežja, je malo verjetno, da bi prišlo do napadov ponarejanja ali dvojne porabe. Varnost je zagotovljena z nespremenljivostjo blockchaina. Ničesar ni mogoče spremeniti, vključno s podrobnostmi o transakcijah, časovnimi žigi ali drugimi podatki, ki jih vsebujejo bloki. Potencialno zlonamerni napadi so blokirani, preden se lahko zgodijo.

Slabosti transakcij v verigi Bitcoin

Transakcije v verigi ponujajo številne prednosti, ko gre za varnost, vendar obstajajo omejitve, ki vključujejo razširljivost, hitrost in stroške verige blokov.

Razširljivost je bila težava, ki muči Bitcoin skoraj od njegovega začetka. Z zmožnostjo obdelave le približno sedmih transakcij na sekundo, Transakcije na sekundo (TPS) je število transakcij, ki jih omrežje blockchain lahko obdela vsako sekundo, ali število o ..., je sistem Bitcoin lahko okoren in drag. Zaradi tega mnogi uporabniki svoje transakcije nižje vrednosti obdržijo zunaj verige, da zmanjšajo preobremenjenost omrežja.

Prezasedenost omrežja lahko povzroči zamude. Transakcije v verigi se lahko potrjujejo počasi, sprejemanje nepotrjene transakcije pa prinaša tveganje. Na primer, transakcije z bitcoini so potrjene v povprečju deset minut, čeprav lahko traja do eno uro, odvisno od stanja omrežja. Transakcijo izven verige je mogoče zabeležiti takoj, kar odpravi tveganje razveljavitve.

Končno so pristojbine nujen del poslovanja tako v blokovni verigi kot tudi zunaj nje. Rudarji zaračunavajo provizije za potrditev transakcij. Na žalost se lahko te pristojbine močno povečajo, ko se prezasedenost omrežja poveča, kar povzroči višje transakcijske stroške. 

Transakcije v verigi

Transakcije v verigi so tisto, kar običajno imenujemo transakcije v verigi blokov. Je najbolj priljubljena od obeh vrst transakcij in zahteva splošno posodobitev omrežja blockchain.

Da je transakcija v verigi dokončana, mora obstajati dogovorjeno število potrditev s strani rudarjev. Čas, potreben za dokončanje transakcije v verigi, je odvisen tudi od prezasedenosti omrežja. Zato včasih transakcije zamujajo, če obstaja velik obseg transakcij, ki jih je treba potrditi. Če pa želite, da se dokončajo hitreje, lahko plačate višjo pristojbino. Transakcije v verigi postanejo izvedene (in nepovratne) šele, ko se več kot 51 % udeležencev omrežja strinja, da je to pravilno, in je knjiga v celoti posodobljena.

Transakcije izven verige

Transakcije zunaj verige so druga različica transakcije blockchain. Od transakcij v verigi se razlikujejo na več načinov.

Pogodbe o transakcijah zunaj verige se izvajajo zunaj verige blokov. Ta protokol, ki se uporablja pri transakcijah zunaj verige, je podoben tistemu, ki se uporablja na plačilnih platformah, kot je PayPal.

Stranke, vključene v transakcijo, se lahko odločijo, da bodo imele dogovor zunaj verige blokov. Naslednji korak bi lahko vključeval tudi tretjo osebo, katere naloga je potrditi zaključek transakcije in potrditi, da je bil dogovor spoštovan. S tem je tretja oseba nekakšen porok pri transakciji.

To je model, ki ga sprejema večina decentraliziranih borz danes, kjer ima borza vlogo depozita. Zagotavlja platformo in pravila za transakcije. Ko se stranke dogovorijo o pogojih zunaj verige blokov, se dejanska transakcija izvede v verigi blokov.

V mnogih primerih se lahko uporabljajo kode ali kuponi med transakcijami zunaj verige. To so unovčljive kode ali kuponi, ki jih je mogoče zamenjati s kripto sredstvi. Tretja oseba ima kode ali kupone in je odgovorna za njihovo unovčenje v pravem trenutku.

Transakcije zunaj verige se lahko izvajajo tudi z izmenjavo zasebnih ključev s strani vpletenih strani. S to rutino vključena kripto sredstva ne bodo zapustila denarnic. Zgodi se, da se lastništvo spremeni brez spreminjanja blockchaina. Tako je transakcija takojšnja in brez odlašanja.

Razumevanje državnih kanalov

Državni kanali omogočajo uporabnikom, da dokončajo Bitcoin transakcije neposredno iz verige blokov in zmanjšajo uporabo operacij v verigi. Ta alternativa uporablja pametne pogodbe, ki določajo pravila, po katerih lahko pride do transakcije zunaj verige. Vsaka transakcija zunaj verige ustvari nova stanja in jo morajo podpisati ustrezne stranke. Novo stanje razveljavi vsa prejšnja stanja.

Za uporabo državnega kanala mora vsaka stranka odpreti kanalsko transakcijo in položiti ustrezen znesek valute. Stranke lahko nato začnejo izvajati transakcije zunaj verige s pomočjo kanala, pametna pogodba pa zagotavlja, da ni dvojne porabe. Kombinirane transakcije bodo enake skupnemu znesku deponirane valute. Ko je kanal zaprt, se končni seštevek doda v blockchain.

Kako delujejo transakcije izven verige?

Transakcije zunaj verige so vse transakcije, obdelane zunaj verige blokov. Cilj teh protokolov drugega sloja je zaobiti pomanjkljivosti v verigi z omogočanjem cenejše in hitrejše transakcije.

Uporabniki lahko odprejo kanal in izmenjujejo zasebne ključe te denarnice, kar omogoča prenose sredstev izven verige. Dokler je kanal aktiven, lahko nato še naprej menjajo valuto, kolikor hočejo, dokler niso pripravljeni na poravnavo, nakar lahko zaprejo kanal in posnamejo končni seštevek v verigi. 

Za razliko od omrežij v verigi obstaja veliko protokolov zunaj verige. Ti vključujejo Lightning Network, Liquid Network in še več. Potopimo se v to. 

Lightning Network

Lightning Network je protokol Layer 2, zgrajen na vrhu verige blokov Bitcoin, ki uporabnikom omogoča, da se takoj in za minimalne stroške vključijo v neomejene transakcije. Omrežje Lightning omogoča tudi atomsko zamenjavo med verigami, kar ponuja še večjo udobje in vsestranskost brez potrebe po skrbništvu tretjih oseb.

Gre za decentralizirano omrežje enakovrednih, kar pomeni, da lahko udeleženci opravljajo transakcije tako, da zaklenejo svoj Bitcoin v naslovu z več podpisi s transakcijo financiranja. Udeleženci lahko večkrat izvajajo neskončne transakcije z naslovom za transakcije zunaj verige, dokler se stanja v verigi blokov ne dokončajo. 

Tekoče omrežje

Liquid Network je  protokol stranske verige, kar pomeni, da se za podatke opira na verigo blokov Bitcoin, vendar se operacije izvajajo ločeno. Tako kot Lightning Network je tudi zgrajen na verigi blokov Bitcoin in uporabnikom omogoča transakcije zunaj verige, hkrati pa uživajo v varnosti in zasebnosti. Liquid Network je hitrejša od glavne verige blokov in cenovno ugodnejša ter je zaupna, kar pomeni, da ne razkrije količine valute, vključene v določeno transakcijo. Edina pomanjkljivost je, da Liquid ni decentraliziran. Pravzaprav so urejeni.

Predstavljaj si to: 

Uporabnik A pošlje en bitcoin (BTC) s pomočjo vezave transakcije. Liquid Network je nato uporabnikom v omrežju povezal ekvivalent Liquid to Bitcoin (L-BTC) kot predstavitev pravega BTC. Ti L-BTC se nato uporabljajo znotraj Liquid Network za izvajanje neskončnih transakcij, dokler udeleženci ne zaključijo transakcij. Ko je to storjeno, se lahko uporabniki povežejo tako, da zamenjajo L-BTC enega za enega za BTC.

Plazma Ethereum

Tako kot ima Bitcoin Lightning Network, je Plasma Chain Ethereumov protokol izven verige. Deluje neodvisno od glavne verige Ethereum, vendar velja za "otroško" verigo, zasidrano na primarno verigo blokov. Uporabnikom omogoča, da opravijo prenose žetonov, zamenjave in druge osnovne transakcije iz omrežja Ethereum po nižji ceni in hitrejši transakcijski hitrosti. Plazemske verige za varnost uporabljajo dokaze o goljufijah in neodvisne mehanizme za potrditev blokov.

Skrbniške storitve

Izraz skrbniške rešitve se nanaša na neodvisno storitev, ki shranjuje in varuje žetone, običajno za institucionalne vlagatelje, ki izvajajo velike količine kriptovalut. Spletne denarnice in zasebni ključi se uporabljajo tudi za shranjevanje žetonov, vendar ti niso varni. Ključi vsakega uporabnika vključujejo zapletene alfanumerične kode, ki si jih je težko zapomniti in uporabiti, te kode pa so lahko ranljive za hekerje. Spletne denarnice so enako ranljive za hekerje. Skrbniške rešitve so inovacija, ki nakazuje naraščajoče zanimanje institucionalnih vlagateljev za ekosistem kriptovalut.

Ali so transakcije zunaj verige boljše od transakcij v verigi?

Transakcije zunaj verige in transakcije v verigi ponujajo posebne prednosti in slabosti za uporabnike kriptovalut. Tehnologija Blockchain ima težavo z razširljivostjo, ki jo je mogoče upravljati z rešitvami zunaj verige. Medtem ko se lahko čas potrditve transakcij v verigi močno razlikuje glede na prezasedenost omrežja, se transakcije zunaj verige izvedejo takoj. Stroški so nižji tudi za transakcije zunaj verige, ki morda sploh nimajo provizije, dokler transakcija ni dodana v verigo blokov. Transakcije zunaj verige lahko nudijo tudi več zasebnosti, pri čemer podrobnosti transakcij ostanejo zunaj glavne verige blokov in se ne objavljajo javno.

Vendar obstajajo kompromisi pri transakcijah zunaj verige. Na primer, Liquid Network žrtvuje decentralizacijo Bitcoina zaradi vezanih transakcij, Lightning Network pa zahteva, da je BTC zaklenjen, zmogljivost vsakega plačilnega kanala pa je omejena. V bistvu še ni trajne rešitve za transakcije v verigi. Obstajajo samo kompromisi, ki izpolnjujejo zahteve glede na potrebe. Ker se blockchain in kriptovalute razvijata, obstajajo možnosti, da bo off-chain trajna rešitev, vendar bo pokazal le čas.

Spodnja črta

Številni dejavniki lahko vplivajo na odločitev, ali boste svoje transakcije zaključili na ali izven verige blokov. Transakcije zunaj verige so ponavadi najboljše za tiste, ki iščejo hitre, poceni in zasebne transakcije. Transakcije v verigi so lahko boljše za tiste, ki iščejo varnost, potrditev in nespremenljivost. Razumevanje prednosti in slabosti transakcij v verigi in zunaj nje – ter tega, kaj želite in potrebujete od vaše plačilne izkušnje – vam lahko pomaga sprejeti najboljšo odločitev za vaše potrebe.

What is GEEK

Buddha Community

Marcus  Flatley

Marcus Flatley

1644232680

Kaj so transakcije zunaj verige in transakcije na verigi (kriptovaluta

V tej objavi boste izvedeli, kaj so transakcije zunaj verige in transakcije na verigi (kriptovaluta)?

Od ustanovitve leta 2009 je Bitcoin prevzel svet. Hitro priljubljenost Bitcoina je mogoče izslediti zaradi več dejavnikov, vključno z njegovo preprostostjo in priročnostjo kot zanesljiv plačilni sistem. Z Bitcoinom lahko izvajate hitra, enostavna in varna plačila med enakovrednimi in je decentralizirana. Decentralizirana narava omrežja omogoča večjo preglednost in večje zaupanje.

Bitcoin uporablja blockchain kot knjigo za beleženje vseh omrežnih transakcij v verigi. Uporablja številna vozlišča in ne en sam centraliziran strežnik, vsaka transakcija pa je preverjena, zabeležena in porazdeljena po različnih vozliščih. Ker ni vključenih nobenih regulativnih organov ali okorne dokumentacije, so režijski stroški zmanjšani in s tem tveganje napak.

Slika pa ni povsem rožnata. Varnost prihaja s kompromisi, zlasti s stroški, povezanimi s transakcijo, saj se lahko poveča v obdobjih prezasedenosti omrežja. Hitrost obdelave se lahko v prezasedenih obdobjih tudi zmanjša na neznosno počasno. Odstranitev določenih transakcij iz verige blokov lahko samo poenostavi, pospeši in zniža stroške vaših Bitcoin transakcij.

Ob tem se postavlja vprašanje: ali bodo transakcije zunaj verige končna rešitev? In katere so nekatere pomanjkljivosti? Preden začnemo, poglejmo, kako deluje porazdeljena knjiga. 

Pojasnilo porazdeljene knjige Blockchain

Blockchain je vrsta porazdeljene knjige  , ki beleži, deli in sinhronizira transakcije v skupni elektronski bazi podatkov. Tehnologija blockchain je bila prvič opisana leta 1991 za beleženje transakcij brez možnosti poseganja v časovni žig. Ko je bil Bitcoin predstavljen leta 2009, je vključeval tehnologijo blockchain.

V porazdeljeni knjigi neodvisni računalniki, imenovani vozlišča, beležijo in spremljajo transakcije in druge podatke v svojih elektronskih knjigah, v nasprotju s centraliziranim skladiščem podatkov, kot je tradicionalna bančna knjiga. Podatki so organizirani v bloke, ki so povezani skupaj, da ustvarijo verigo blokov. V katerem omogoča vsakomur, da si ogleda celotno zgodovino transakcije in dokaže, da ni dvojne porabe kovanca. Nastalo knjigo lahko nato porazdelite po različnih vozliščih, ki sestavljajo omrežje blockchain.

Porazdeljene knjige ponujajo številne prednosti pred običajnimi bazami podatkov. Prvič, odpravljajo potrebo po nadzoru tretjih oseb, zaradi česar so tako privlačni za kriptovalute. Na primer, blockchain za dokaz o delu zagotavlja objektiven način, da vozlišča potrdijo vrstni red transakcij. Uporabniki lahko prihranijo precej časa, truda in stroškov za transakcije v verigi blokov, tako da preskočijo posrednika in svoje transakcije zabeležijo neposredno v verigo blokov.

Zaradi decentralizirane narave porazdeljenih knjig so naravno varne. Zunanji napadalci bodo težko ali celo nemogoče dostopali do njih. Podatki, ki jih vsebujejo, so zelo pregledni in razpršeni po vseh vozliščih, prosto dostopni in enostavni za ogled. Zaradi te preglednosti in dostopnosti so priljubljeni ne samo pri kriptovalutah, kot je Bitcoin, ampak tudi v drugih panogah.

Končno, porazdeljene knjige so tudi neprepustne in nespremenljive. Noben uporabnik ne more spreminjati podatkov, ki jih vsebujejo, kar nudi dodatno plast varnosti za vse uporabnike.

Kaj so transakcije v verigi?

Transakcije v verigi Bitcoin potrdijo rudarji in jih zabeležijo v verigi blokov. Ko so transakcije dodane v knjigo, se omrežje blockchain posodobi in distribuira.

Transakcija mora iti skozi več korakov, preden lahko pride v blockchain. Za izvedbo transakcije v verigi morate imeti bitcoin v verigi blokov in mora biti zaklenjen v naslovu. Zasebni ključ se uporablja za pošiljanje vašega Bitcoina na naslov prejemnika. Vsak uporabnik, ki izvede transakcijo v verigi, mora plačati transakcijsko provizijo, ki se razlikuje glede na velikost transakcije v bajtih in količino omrežnega prometa v tem trenutku. Prezasedenost omrežja lahko upočasni obdelavo transakcij, transakcija Bitcoin z višjo provizijo pa je običajno prednostna in potrjena hitreje.

Omrežje Bitcoin je varno in zanesljivo zaradi svoje preglednosti. Ker je veriga blokov odprta in je javna knjiga zlahka dostopna vsem udeležencem omrežja, je malo verjetno, da bi prišlo do napadov ponarejanja ali dvojne porabe. Varnost je zagotovljena z nespremenljivostjo blockchaina. Ničesar ni mogoče spremeniti, vključno s podrobnostmi o transakcijah, časovnimi žigi ali drugimi podatki, ki jih vsebujejo bloki. Potencialno zlonamerni napadi so blokirani, preden se lahko zgodijo.

Slabosti transakcij v verigi Bitcoin

Transakcije v verigi ponujajo številne prednosti, ko gre za varnost, vendar obstajajo omejitve, ki vključujejo razširljivost, hitrost in stroške verige blokov.

Razširljivost je bila težava, ki muči Bitcoin skoraj od njegovega začetka. Z zmožnostjo obdelave le približno sedmih transakcij na sekundo, Transakcije na sekundo (TPS) je število transakcij, ki jih omrežje blockchain lahko obdela vsako sekundo, ali število o ..., je sistem Bitcoin lahko okoren in drag. Zaradi tega mnogi uporabniki svoje transakcije nižje vrednosti obdržijo zunaj verige, da zmanjšajo preobremenjenost omrežja.

Prezasedenost omrežja lahko povzroči zamude. Transakcije v verigi se lahko potrjujejo počasi, sprejemanje nepotrjene transakcije pa prinaša tveganje. Na primer, transakcije z bitcoini so potrjene v povprečju deset minut, čeprav lahko traja do eno uro, odvisno od stanja omrežja. Transakcijo izven verige je mogoče zabeležiti takoj, kar odpravi tveganje razveljavitve.

Končno so pristojbine nujen del poslovanja tako v blokovni verigi kot tudi zunaj nje. Rudarji zaračunavajo provizije za potrditev transakcij. Na žalost se lahko te pristojbine močno povečajo, ko se prezasedenost omrežja poveča, kar povzroči višje transakcijske stroške. 

Transakcije v verigi

Transakcije v verigi so tisto, kar običajno imenujemo transakcije v verigi blokov. Je najbolj priljubljena od obeh vrst transakcij in zahteva splošno posodobitev omrežja blockchain.

Da je transakcija v verigi dokončana, mora obstajati dogovorjeno število potrditev s strani rudarjev. Čas, potreben za dokončanje transakcije v verigi, je odvisen tudi od prezasedenosti omrežja. Zato včasih transakcije zamujajo, če obstaja velik obseg transakcij, ki jih je treba potrditi. Če pa želite, da se dokončajo hitreje, lahko plačate višjo pristojbino. Transakcije v verigi postanejo izvedene (in nepovratne) šele, ko se več kot 51 % udeležencev omrežja strinja, da je to pravilno, in je knjiga v celoti posodobljena.

Transakcije izven verige

Transakcije zunaj verige so druga različica transakcije blockchain. Od transakcij v verigi se razlikujejo na več načinov.

Pogodbe o transakcijah zunaj verige se izvajajo zunaj verige blokov. Ta protokol, ki se uporablja pri transakcijah zunaj verige, je podoben tistemu, ki se uporablja na plačilnih platformah, kot je PayPal.

Stranke, vključene v transakcijo, se lahko odločijo, da bodo imele dogovor zunaj verige blokov. Naslednji korak bi lahko vključeval tudi tretjo osebo, katere naloga je potrditi zaključek transakcije in potrditi, da je bil dogovor spoštovan. S tem je tretja oseba nekakšen porok pri transakciji.

To je model, ki ga sprejema večina decentraliziranih borz danes, kjer ima borza vlogo depozita. Zagotavlja platformo in pravila za transakcije. Ko se stranke dogovorijo o pogojih zunaj verige blokov, se dejanska transakcija izvede v verigi blokov.

V mnogih primerih se lahko uporabljajo kode ali kuponi med transakcijami zunaj verige. To so unovčljive kode ali kuponi, ki jih je mogoče zamenjati s kripto sredstvi. Tretja oseba ima kode ali kupone in je odgovorna za njihovo unovčenje v pravem trenutku.

Transakcije zunaj verige se lahko izvajajo tudi z izmenjavo zasebnih ključev s strani vpletenih strani. S to rutino vključena kripto sredstva ne bodo zapustila denarnic. Zgodi se, da se lastništvo spremeni brez spreminjanja blockchaina. Tako je transakcija takojšnja in brez odlašanja.

Razumevanje državnih kanalov

Državni kanali omogočajo uporabnikom, da dokončajo Bitcoin transakcije neposredno iz verige blokov in zmanjšajo uporabo operacij v verigi. Ta alternativa uporablja pametne pogodbe, ki določajo pravila, po katerih lahko pride do transakcije zunaj verige. Vsaka transakcija zunaj verige ustvari nova stanja in jo morajo podpisati ustrezne stranke. Novo stanje razveljavi vsa prejšnja stanja.

Za uporabo državnega kanala mora vsaka stranka odpreti kanalsko transakcijo in položiti ustrezen znesek valute. Stranke lahko nato začnejo izvajati transakcije zunaj verige s pomočjo kanala, pametna pogodba pa zagotavlja, da ni dvojne porabe. Kombinirane transakcije bodo enake skupnemu znesku deponirane valute. Ko je kanal zaprt, se končni seštevek doda v blockchain.

Kako delujejo transakcije izven verige?

Transakcije zunaj verige so vse transakcije, obdelane zunaj verige blokov. Cilj teh protokolov drugega sloja je zaobiti pomanjkljivosti v verigi z omogočanjem cenejše in hitrejše transakcije.

Uporabniki lahko odprejo kanal in izmenjujejo zasebne ključe te denarnice, kar omogoča prenose sredstev izven verige. Dokler je kanal aktiven, lahko nato še naprej menjajo valuto, kolikor hočejo, dokler niso pripravljeni na poravnavo, nakar lahko zaprejo kanal in posnamejo končni seštevek v verigi. 

Za razliko od omrežij v verigi obstaja veliko protokolov zunaj verige. Ti vključujejo Lightning Network, Liquid Network in še več. Potopimo se v to. 

Lightning Network

Lightning Network je protokol Layer 2, zgrajen na vrhu verige blokov Bitcoin, ki uporabnikom omogoča, da se takoj in za minimalne stroške vključijo v neomejene transakcije. Omrežje Lightning omogoča tudi atomsko zamenjavo med verigami, kar ponuja še večjo udobje in vsestranskost brez potrebe po skrbništvu tretjih oseb.

Gre za decentralizirano omrežje enakovrednih, kar pomeni, da lahko udeleženci opravljajo transakcije tako, da zaklenejo svoj Bitcoin v naslovu z več podpisi s transakcijo financiranja. Udeleženci lahko večkrat izvajajo neskončne transakcije z naslovom za transakcije zunaj verige, dokler se stanja v verigi blokov ne dokončajo. 

Tekoče omrežje

Liquid Network je  protokol stranske verige, kar pomeni, da se za podatke opira na verigo blokov Bitcoin, vendar se operacije izvajajo ločeno. Tako kot Lightning Network je tudi zgrajen na verigi blokov Bitcoin in uporabnikom omogoča transakcije zunaj verige, hkrati pa uživajo v varnosti in zasebnosti. Liquid Network je hitrejša od glavne verige blokov in cenovno ugodnejša ter je zaupna, kar pomeni, da ne razkrije količine valute, vključene v določeno transakcijo. Edina pomanjkljivost je, da Liquid ni decentraliziran. Pravzaprav so urejeni.

Predstavljaj si to: 

Uporabnik A pošlje en bitcoin (BTC) s pomočjo vezave transakcije. Liquid Network je nato uporabnikom v omrežju povezal ekvivalent Liquid to Bitcoin (L-BTC) kot predstavitev pravega BTC. Ti L-BTC se nato uporabljajo znotraj Liquid Network za izvajanje neskončnih transakcij, dokler udeleženci ne zaključijo transakcij. Ko je to storjeno, se lahko uporabniki povežejo tako, da zamenjajo L-BTC enega za enega za BTC.

Plazma Ethereum

Tako kot ima Bitcoin Lightning Network, je Plasma Chain Ethereumov protokol izven verige. Deluje neodvisno od glavne verige Ethereum, vendar velja za "otroško" verigo, zasidrano na primarno verigo blokov. Uporabnikom omogoča, da opravijo prenose žetonov, zamenjave in druge osnovne transakcije iz omrežja Ethereum po nižji ceni in hitrejši transakcijski hitrosti. Plazemske verige za varnost uporabljajo dokaze o goljufijah in neodvisne mehanizme za potrditev blokov.

Skrbniške storitve

Izraz skrbniške rešitve se nanaša na neodvisno storitev, ki shranjuje in varuje žetone, običajno za institucionalne vlagatelje, ki izvajajo velike količine kriptovalut. Spletne denarnice in zasebni ključi se uporabljajo tudi za shranjevanje žetonov, vendar ti niso varni. Ključi vsakega uporabnika vključujejo zapletene alfanumerične kode, ki si jih je težko zapomniti in uporabiti, te kode pa so lahko ranljive za hekerje. Spletne denarnice so enako ranljive za hekerje. Skrbniške rešitve so inovacija, ki nakazuje naraščajoče zanimanje institucionalnih vlagateljev za ekosistem kriptovalut.

Ali so transakcije zunaj verige boljše od transakcij v verigi?

Transakcije zunaj verige in transakcije v verigi ponujajo posebne prednosti in slabosti za uporabnike kriptovalut. Tehnologija Blockchain ima težavo z razširljivostjo, ki jo je mogoče upravljati z rešitvami zunaj verige. Medtem ko se lahko čas potrditve transakcij v verigi močno razlikuje glede na prezasedenost omrežja, se transakcije zunaj verige izvedejo takoj. Stroški so nižji tudi za transakcije zunaj verige, ki morda sploh nimajo provizije, dokler transakcija ni dodana v verigo blokov. Transakcije zunaj verige lahko nudijo tudi več zasebnosti, pri čemer podrobnosti transakcij ostanejo zunaj glavne verige blokov in se ne objavljajo javno.

Vendar obstajajo kompromisi pri transakcijah zunaj verige. Na primer, Liquid Network žrtvuje decentralizacijo Bitcoina zaradi vezanih transakcij, Lightning Network pa zahteva, da je BTC zaklenjen, zmogljivost vsakega plačilnega kanala pa je omejena. V bistvu še ni trajne rešitve za transakcije v verigi. Obstajajo samo kompromisi, ki izpolnjujejo zahteve glede na potrebe. Ker se blockchain in kriptovalute razvijata, obstajajo možnosti, da bo off-chain trajna rešitev, vendar bo pokazal le čas.

Spodnja črta

Številni dejavniki lahko vplivajo na odločitev, ali boste svoje transakcije zaključili na ali izven verige blokov. Transakcije zunaj verige so ponavadi najboljše za tiste, ki iščejo hitre, poceni in zasebne transakcije. Transakcije v verigi so lahko boljše za tiste, ki iščejo varnost, potrditev in nespremenljivost. Razumevanje prednosti in slabosti transakcij v verigi in zunaj nje – ter tega, kaj želite in potrebujete od vaše plačilne izkušnje – vam lahko pomaga sprejeti najboljšo odločitev za vaše potrebe.

Jamison  Fisher

Jamison Fisher

1624093020

NaN, None and Experimental NA

In order to represent the missing values, we see two approaches that are commonly applied to the data in tables or dataframes. The first approach involves a mask to point out the missing values whereas the second uses a datatype-specific sentinel value to represent a missing value.
When masking, a mask could either be a global or a local one. A global mask consists of a separate boolean array for each data array (Figure 1) whereas a local mask utilises a single bit in the element’s bit-wise representation. For example, a signed integer also reserves a single bit to use as a local mask to indicate the positive/negative sign of an integer.

Figure 1: A global boolean mask approach. note that MV denotes missing value. Image by author, using diagrams.
On the other hand, in a sentinel approach, a datatype-specific sentinel value is defined. This could either be a typical value based on best practices or a uniquely defined bit-wise representation. For the missing values of floating-point types, libraries typically choose the standard IEEE 754 floating-point representation called NaN (Not a Number), for example, see Figure 2. Similarly, there are libraries that also define unique bit-wise patterns for other data types, for example R.

Figure 2: Illustrates a bit-wise IEEE 754 single precision (32-bit) NaN representation. Based on Wikipedia, IEEE 754 NaNs are encoded with the exponent field filled with ones (like in infinity value representations), and some non-zero number “x” in the significand field (“x” equals zero denotes infinities). This allows for multiple distinct NaN values, depending on which bits are set in the significand field, but also depending on the value of the leading sign bit “s”. It appears that the IEEE 754 standard defines 16,777,214 (²²⁴-2) floating point values as NaNs, or 0.4% of all possible values. The subtracted two values are positive and negative infinity. Also note that the first bit from x is used to determine the type of NaN: “quiet NaN” or “signaling NaN”. The remaining bits are used to encode a payload (most often ignored in applications). Image by author, made using diagrams.
Although the above masking and sentinel approaches are widely employed, they have their trade-offs. A separate global boolean mask adds extra burden in terms of storage and computation; whereas, a bit-style sentinel puts a limit on the range of valid values that could be missing entries. Besides that, type-specific bit-wise patterns for sentinels, also require additional logic to be implemented for performing bit-level operations.
As pandas is built on NumPy, it simply incorporates the IEEE standard NaN value as a sentinel value for floating-point data types. However, NumPy does not have built-in sentinels for non-floating-point data types. Hence, implying that pandas could either utilise a mask or a sentinel for the non-floating-point types. That is, pandas could either have a global boolean mask, or locally reserve one bit in the element’s bit-wise representation, or have unique type-specific bit-wise representations such as the IEEE’s NaN.
However, as mentioned earlier, each of the above-mentioned three possibilities [boolean mask, bit-level mask, and sentinels (bit-wise patterns)] do come at a price. When it comes to utilising global boolean masks, pandas could build upon the NumPy’s masked array (ma) module. But, the required upkeep of the code base, memory allocations, and computational effort, makes it less practical. Similarly, on a local level, pandas could also reserve a single bit in each of its element’s bit-wise representation. But then again, for smaller 8-bit data units, loosing a bit to use as a local mask will remarkably reduce the range of values it can store. Therefore, deeming, both, global and local masking as less favourable. That said, this brings us to the third option, which is type-specific sentinels. Although a possible solution, pandas’ dependence on NumPy makes type-specific sentinels unfeasible. For example, the package supports 14 different integer types accounting for precisions, endianness, and signedness. So, if unique IEEE-like standard bit-wise representations are to be specified and maintained for all the different data types NumPy supports, pandas will again end up with a mammoth development task at hand.

#artificial-intelligence #pandas #data-science #nan, none and experimental na #experimental na #na

Cesar  Hamill

Cesar Hamill

1641581700

Šta su transakcije van lanca i transakcije na lancu (kriptovaluta)?

U ovom postu ćete naučiti šta su transakcije van lanca i na lancu (kriptovaluta)?

Od svog stvaranja 2009. godine, Bitcoin je osvojio svijet. Velika popularnost Bitcoina može se pratiti na nekoliko faktora, uključujući njegovu jednostavnost i pogodnost kao pouzdanog sistema plaćanja. Sa Bitcoinom, možete izvršiti brza, laka, sigurna peer-to-peer plaćanja i decentralizovana je. Decentralizovana priroda mreže omogućava veću transparentnost i veće poverenje.

Bitcoin koristi blockchain kao knjigu za evidentiranje svih mrežnih transakcija na lancu. Koristi brojne čvorove umjesto jednog centraliziranog servera, a svaka transakcija se provjerava, snima i distribuira na različite čvorove. Budući da ne postoje regulatorna tijela ili glomazna papirologija, režijski troškovi su smanjeni, a samim tim i rizik od grešaka.

Međutim, slika nije potpuno ružičasta. Sigurnost dolazi sa kompromisima, posebno sa naknadama u vezi sa transakcijom, jer se ona može povećati tokom perioda zagušenja mreže. Brzina obrade takođe može da padne na nepodnošljivo sporo tokom perioda zagušenja. Uklanjanje određenih transakcija s blockchaina može samo pojednostaviti, ubrzati i smanjiti troškove vaših Bitcoin transakcija.

Ovo postavlja pitanje: hoće li transakcije izvan lanca biti konačno rješenje? A koji su neki od nedostataka? Prije nego počnemo, hajde da shvatimo kako funkcionira distribuirana knjiga. 

Objašnjenje Blockchain-ove distribuirane knjige

Blockchain je vrsta distribuirane knjige  koja bilježi, dijeli i sinkronizira transakcije u zajedničkoj elektronskoj bazi podataka. Prvi put opisana 1991. godine, blockchain tehnologija je dizajnirana za snimanje transakcija bez mogućnosti neovlaštenog mijenjanja vremenske oznake. Kada je Bitcoin lansiran 2009. godine, uključio je blockchain tehnologiju.

U distribuiranoj knjizi, nezavisni računari nazvani čvorovi beleže i prate transakcije i druge podatke u svojim elektronskim knjigama, za razliku od centralizovanog spremišta podataka, kao što je tradicionalna knjiga banke. Podaci su organizirani u blokove, koji su povezani zajedno kako bi se stvorio blockchain. U kojem svakome omogućava da vidi cjelokupnu historiju transakcije i dokaže da nema dvostrukog trošenja novčića. Rezultirajuća knjiga se zatim može distribuirati na različite čvorove koji čine blockchain mrežu.

Distribuirane knjige nude nekoliko prednosti u odnosu na konvencionalne baze podataka. Prvo, eliminišu potrebu za nadzorom treće strane, što ih čini tako privlačnim za kriptovalute. Na primjer, blockchain za dokaz rada pruža objektivan način da čvorovi provjere redoslijed transakcija. Korisnici mogu uštedjeti značajno vrijeme, trud i naknade za blockchain transakcije tako što će preskočiti posrednika i zabilježiti svoje transakcije direktno u blockchain.

Decentralizovana priroda distribuiranih knjiga čini ih prirodno sigurnim. Vanjski napadači će im biti teško ili čak nemoguće pristupiti. Podaci koje sadrže su vrlo transparentni i raspoređeni po svim čvorovima, slobodno dostupni i laki za pregled. Ova transparentnost i pristupačnost čine ih popularnim ne samo kod kriptovaluta kao što je Bitcoin, već iu drugim industrijama.

Konačno, distribuirane knjige su takođe nepromenljive i nepromenljive. Nijedan korisnik ne može mijenjati podatke koje sadrže, što nudi dodatni nivo sigurnosti za sve korisnike.

Šta su transakcije na lancu?

Bitcoin transakcije na lancu potvrđuju rudari i bilježe ih na blockchainu. Jednom kada se transakcije dodaju u knjigu, blockchain mreža se ažurira i distribuira.

Transakcija mora proći kroz nekoliko koraka prije nego što može ući u blockchain. Da biste izvršili transakciju na lancu, morate posjedovati Bitcoin na blockchainu i on mora biti zaključan na adresi. Privatni ključ se koristi za slanje vašeg Bitcoina na adresu primaoca. Svaki korisnik koji izvrši transakciju u lancu mora platiti naknadu za transakciju koja varira ovisno o veličini transakcije u bajtovima i količini mrežnog prometa u tom trenutku. Zagušenje mreže može odgoditi obradu transakcije, a Bitcoin transakcija s višom naknadom se obično daje prioritetu i brže se potvrđuje.

Bitcoin mreža je sigurna i pouzdana zbog svoje transparentnosti. Budući da je blockchain otvoren i javna knjiga je lako dostupna svim učesnicima mreže, malo je vjerovatno da će se dogoditi lažni napadi ili napadi dvostruke potrošnje. Sigurnost je osigurana nepromjenljivošću blockchaina. Ništa se ne može promijeniti, uključujući detalje transakcije, vremenske oznake ili druge podatke sadržane u blokovima. Potencijalno zlonamjerni napadi se blokiraju prije nego što se dogode.

Nedostaci Bitcoin transakcija na lancu

Transakcije na lancu nude mnoge prednosti kada je u pitanju sigurnost, ali postoje ograničenja koja uključuju skalabilnost, brzinu i cijenu blockchaina.

Skalabilnost je problem koji muči Bitcoin skoro od njegovog početka. Sa mogućnošću obrade samo oko sedam transakcija u sekundi Transakcije u sekundi (TPS) je broj transakcija koje blockchain mreža može obraditi svake sekunde ili broj o..., Bitcoin sistem može biti glomazan i skup. Iz tog razloga, mnogi korisnici teže da svoje transakcije niže vrijednosti drže izvan lanca kako bi smanjili zagušenje mreže.

Zagušenje mreže može dovesti do kašnjenja. Transakcije na lancu mogu biti spore za potvrđivanje, a prihvatanje nepotvrđene transakcije nosi rizik. Na primjer, Bitcoin transakcije se potvrđuju u prosjeku deset minuta, iako može potrajati i do sat vremena u zavisnosti od stanja mreže. Transakcija van lanca može se odmah snimiti, eliminišući rizik od preokreta.

Konačno, naknade su neophodan dio poslovanja kako na blockchainu tako i van njega. Rudari naplaćuju naknade za potvrđivanje transakcija. Nažalost, ove naknade mogu naglo porasti kako se zagušenje mreže povećava, što rezultira većim transakcijskim troškovima. 

Transakcije na lancu

Transakcije na lancu su ono što obično nazivamo blockchain transakcijama. To je najpopularnija od dvije vrste transakcija i zahtijeva cjelokupno ažuriranje blockchain mreže.

Da bi transakcija na lancu bila potpuna, mora postojati dogovoreni broj potvrda od strane rudara. Vrijeme potrebno da se transakcija na lancu završi također ovisi o zagušenosti mreže. Stoga ponekad transakcije kasne ako postoji veliki obim transakcija koje treba potvrditi. Međutim, ako želite da se završe brže, možete platiti veću naknadu. Transakcije na lancu postaju implementirane (i nepovratne) tek kada se više od 51% učesnika mreže složi da je to ispravno, a knjiga je u potpunosti ažurirana.

Transakcije van lanca

Off-chain transakcije su druga varijacija blockchain transakcija. One se razlikuju od transakcija na lancu na više načina.

Off-chain transakcijski ugovori se dešavaju izvan blockchaina. Ovaj protokol koji se koristi za transakcije van lanca sličan je onome što se koristi na platformama za plaćanje kao što je PayPal.

Strane uključene u transakciju mogu izabrati da imaju sporazum izvan blockchaina. Sljedeći korak bi također mogao uključiti treću stranu, čija je uloga da potvrdi završetak transakcije i potvrdi da je ugovor poštovan. Ovo čini treće lice svojevrsnim žirantom u transakciji.

Ovo je model koji usvaja većina decentralizovanih berzi danas, gde berza igra ulogu deponovanog depozita. Pruža platformu i pravila za transakcije. Kada se strane dogovore o uslovima izvan blockchaina, stvarna transakcija se tada izvršava na blockchainu.

U mnogim slučajevima, upotreba kodova ili kupona može se usvojiti tokom transakcija izvan lanca. To su iskoristivi kodovi ili kuponi koji se mogu zamijeniti s kripto imovinom. Treća strana drži kodove ili kupone i odgovorna je da ih iskoristi u pravom trenutku.

Off-chain transakcije se također mogu izvršiti razmjenom privatnih ključeva od strane uključenih strana. Koristeći ovu rutinu, uključena kripto sredstva neće napustiti novčanike. Ono što se dešava je da se vlasništvo promijeni bez promjene blockchaina. Ovo čini transakciju trenutnom i bez odlaganja.

Razumijevanje državnih kanala

Državni kanali omogućavaju korisnicima da završe Bitcoin transakcije direktno izvan blockchaina i minimiziraju upotrebu operacija na lancu. Ova alternativa koristi pametne ugovore, koji definiraju pravila prema kojima se može dogoditi transakcija izvan lanca. Svaka transakcija van lanca stvara nova stanja i moraju je potpisati odgovarajuće strane. Novo stanje poništava sva prethodna stanja.

Da bi koristili državni kanal, svaka strana mora otvoriti transakciju kanala i deponovati odgovarajući iznos valute. Stranke tada mogu početi obavljati transakcije izvan lanca koristeći kanal, a pametni ugovor osigurava da nema dvostruke potrošnje. Kombinovane transakcije će biti jednake ukupnom iznosu deponovane valute. Kada se kanal zatvori, konačni zbroj se dodaje u blockchain.

Kako funkcionišu vanlančane transakcije?

Off-chain transakcije su sve transakcije koje se obrađuju izvan blockchaina. Ovi protokoli drugog sloja imaju za cilj da zaobiđu nedostatke u lancu omogućavajući jeftiniju i bržu transakciju.

Korisnici mogu otvoriti kanal i razmijeniti privatne ključeve za taj novčanik, što omogućava transfer sredstava van lanca. Sve dok je kanal aktivan, oni tada mogu nastaviti s razmjenom valute koliko god žele dok ne budu spremni za podmirenje, u kom trenutku mogu zatvoriti kanal i snimiti konačni zbroj na lancu. 

Za razliku od on-chain mreža, postoji mnogo off-chain protokola. To uključuje Lightning Network, Liquid Network i još mnogo toga. Uronimo u to. 

Lightning Network

Lightning Network je Layer 2 protokol izgrađen na vrhu Bitcoin-ovog blockchaina koji omogućava korisnicima da se uključe u neograničene transakcije trenutno i uz minimalne troškove. Lightning Network također omogućava atomsku zamjenu u unakrsnom lancu, nudeći još veću pogodnost i svestranost bez potrebe za skrbnicima treće strane.

To je decentralizirana peer-to-peer mreža, što znači da učesnici mogu obavljati transakcije zaključavanjem svog Bitcoina na adresi s više potpisa koristeći transakciju finansiranja. Učesnici mogu obavljati beskonačne transakcije uzastopno sa adresom za transakcije izvan lanca sve dok se stanje ne završi na blockchainu. 

Liquid Network

The Liquid Network  je sidechain protokol, što znači da se oslanja na Bitcoin blockchain za podatke, ali operacije se izvode odvojeno. Kao i Lightning Network, izgrađena je na vrhu Bitcoin blockchaina i omogućava korisnicima da obavljaju transakcije izvan lanca, dok i dalje uživaju u sigurnosti i privatnosti. Liquid Network je brža od glavnog blockchaina i pristupačnija je i povjerljiva je, što znači da ne otkriva količinu valute uključene u određenu transakciju. Jedina mana je što Liquid nije decentralizovan. U stvari, njima se upravlja.

Zamisli ovo: 

Korisnik A šalje jedan bitcoin (BTC) koristeći privezanu transakciju. Liquid Network je zatim povezao ekvivalent Liquid to Bitcoin (L-BTC) korisnicima na mreži kao reprezentaciju pravog BTC-a. Ovi L-BTC se zatim koriste unutar Liquid Network za obavljanje beskonačnih transakcija dok učesnici ne završe transakcije. Kada se to učini, korisnici se mogu povezati zamjenom L-BTC-a jedan za jedan za BTC.

Ethereum Plasma

Baš kao što Bitcoin ima Lightning Network, Plasma Chain je Ethereum-ov off-chain protokol. Djeluje neovisno o glavnom lancu Ethereum-a, ali se smatra „podređenim“ lancem, usidrenim za primarni blockchain. Omogućava korisnicima da dovrše prijenose tokena, zamjene i druge osnovne transakcije izvan Ethereum mreže po nižoj cijeni i većoj brzini transakcije. Plazma lanci koriste dokaze za prevaru i nezavisne mehanizme validacije blokova za sigurnost.

Custodial Services

Izraz rješenja za skrbništvo odnosi se na nezavisnu uslugu koja pohranjuje i osigurava tokene, tipično za institucionalne investitore koji obavljaju transakcije velikih količina kriptovaluta. Online novčanici i privatni ključevi se također koriste za pohranjivanje tokena, ali oni nisu sigurni. Ključevi svakog korisnika uključuju složene alfanumeričke kodove koje je teško zapamtiti i koristiti, a ovi kodovi mogu biti ranjivi na hakere. Online novčanici su podjednako ranjivi na hakere. Kastodi rješenja su inovacija koja signalizira sve veći interes institucionalnih investitora za ekosistem kriptovaluta.

Da li su transakcije van lanca bolje od transakcija na lancu?

I off-chain i on-chain transakcije nude specifične prednosti i nedostatke za korisnike kriptovaluta. Blockchain tehnologija ima problem skalabilnosti, kojim se može upravljati putem off-chain rješenja. Dok vrijeme potvrde transakcije u lancu može uvelike varirati ovisno o zagušenosti mreže, transakcije izvan lanca se izvršavaju odmah. Trošak je također niži za transakcije izvan lanca, koje možda nemaju nikakvu naknadu dok se transakcija ne doda u blockchain. Off-chain transakcije također mogu ponuditi veću privatnost, s detaljima transakcija koji se drže izvan glavnog blockchaina i ne emituju se javno.

Ali postoje kompromisi sa transakcijama izvan lanca. Na primjer, Liquid Network žrtvuje decentralizaciju Bitcoina radi vezanih transakcija, a Lightning Network zahtijeva da BTC bude zaključan i postoji ograničen kapacitet svakog kanala plaćanja. U suštini, još uvijek ne postoji trajno rješenje za transakcije na lancu. Postoje samo kompromisi koji ispunjavaju zahtjeve na osnovu nečijih potreba. Kako se blockchain i kripto razvijaju, postoje šanse da off-chain bude trajno rješenje, ali samo će vrijeme pokazati.

Bottom Line

Mnogi faktori mogu uticati na odlučivanje da li da završite svoje transakcije na ili izvan blockchaina. Off-chain transakcije obično su najbolje za one koji traže brze, jeftine i privatne transakcije. Transakcije u lancu mogu biti bolje za one koji traže sigurnost, validaciju i nepromjenjivost. Razumijevanje prednosti i nedostataka transakcija u lancu i izvan lanca – kao i onoga što želite i trebate od svog iskustva plaćanja – može vam pomoći da donesete najbolju odluku za vaše potrebe.

Darmowy konwerter NSF do PST - Konwersja plik NSF na PST dla Outlook

Bezpośrednio konwertuj pliki Lotus Notes NSF do formatu PST w interaktywny sposób bez żadnych zakłóceń. Za pomocą tej aplikacji innej firmy można przekonwertować plik NSF dowolnego rozmiaru na plik PST programu Outlook. Ta inteligentna aplikacja zapewnia łatwy i dokładny proces konwersji bez żadnego zagrożenia. Niezależnie od stopnia złożoności pliku proces konwersji jest kontynuowany.

Co jest wyjątkowego w tym konwerterze?

Ta aplikacja konwertuje pliki Lotus Notes NSF do formatu PST w unikalny sposób bez wpływu na jakość danych. Liczne pliki NSF o dowolnej wielkości są konwertowane do formatu PST w sposób bezbłędny. Oto kilka punktów, które mówią o wyjątkowości tej niesamowitej aplikacji.

  • Wszystkie dane NSF są przesyłane do formatu PST bez zakłóceń lub jakiegokolwiek uszkodzenia danych.
  • Dane są dobrze zeskanowane i przejrzane przed procesem konwersji, a także po zakończeniu procesu konwersji.
  • Tylko zdrowe pliki NSF są konwertowane do formatu PST
  • W tej aplikacji utrzymywana jest dobra hierarchia, dzięki czemu użytkownicy znajdują dane tak, jak są.
  • Do konwersji plików NSF nie jest wymagana żadna pomoc techniczna.
  • Aplikacja posiada możliwość konwersji plików do dowolnej wersji MS Outlooka.

Atrybuty tego niesamowitego konwertera

Konwerter NSF na PST zapewnia użytkownikom niesamowite funkcje, dzięki którym mogą szybko przeprowadzić proces konwersji. Poniżej znajdują się niektóre z następujących funkcji konwertera NSF na PST:

1. Konwertuj tylko NSF na pliki PST
Pliki NSF, które są zdrowe, są konwertowane do formatu PST programu Outlook bez żadnych problemów. Dane są konwertowane i dobrze zachowane.

2. Filtruje bazę danych
Za pomocą przycisku zaawansowanego filtru użytkownik może konwertować określone pliki NSF. Użytkownicy mogą wybrać plik NSF, który chcą przekonwertować.

3. Skanowanie i podgląd plików NSF
Aplikacja najpierw skanuje, a następnie wyświetla podgląd pliku, który chce przekonwertować. To skanowanie i podgląd pomaga konwertować tylko zdrowe pliki NSF.

4. Zaawansowana metoda konwersji danych
Aplikacja zapewnia metodę konwersji krok po kroku, która konwertuje pliki NSF do formatu PST. W przypadku tej aplikacji nie ma możliwości utraty lub uszkodzenia danych.

5. Łatwa metoda konwersji kroków
Aplikacja może konwertować pliki NSF do formatu PST w kilku prostych krokach. Te kroki są łatwe i nie wymagają żadnego technika do wychodzenia z zadania konwersji.

Oświadczenie końcowe

Pobierając to niesamowite zestawienie, użytkownicy mogą konwertować pliki Lotus Notes Datavare NSF do formatu PST programu Outlook bez wpływu na zadanie konwersji. W kilku prostych krokach i bez żadnych wskazówek technicznych użytkownik może konwertować pliki. Wersja demo jest również dostępna dla użytkowników, która jest bezpłatna.

Więcej informacji:- https://www.datavare.com/pl/konwerter-nsf-do-pst.html

#konwerter nsf na pst #konwerter nsf na pst #nsf do eksportera pst #importer nsf do pst #eksportuj nsf do pst

Konwerter PST do MBOX - Konwersja plik PST na MBOX dla Thunderbirda i Apple Mail

Konwertuj pliki Outlook PST na pliki Apple Mail MBOX za pomocą konwertera PST na MBOX. Ten konwerter umożliwia szybki dostęp do plików programu Outlook. Aplikacja zapewnia również wiele korzyści podczas konwersji plików programu Outlook. Ponadto aplikacja zapewnia bezbłędną konwersję nawet wtedy, gdy użytkownicy wybiorą zbyt wiele plików PST programu Outlook o dowolnym rozmiarze do konwersji. Możesz niezawodnie używać tej niesamowitej aplikacji w dowolnej wersji systemu Windows. Aplikacja zapewnia wynik z dużą szybkością i 100% dokładnością bez żadnych zobowiązań ani problemów. Szybkość aplikacji nie zależy również od rozmiaru ani liczby plików PST.

Możesz pobrać wersję demonstracyjną tej aplikacji, ta wersja demonstracyjna jest dostępna bezpłatnie dla wszystkich użytkowników. Bez żadnych problemów aplikacja zapewnia szybko przekonwertowane pliki PST. Co więcej, ten niesamowity konwerter PST na MBOX jest profesjonalnie testowany na różnych platformach, aby sprawdzić, czy jest w stanie zaspokoić wszystkie potrzeby użytkowników. Użyj tej aplikacji do konwersji plików PST programu Outlook do plików Apple Mail MBOX, ponieważ zapewnia ona najlepszy wynik konwersji.

Kroki, aby przekonwertować pliki programu Outlook

Tylko w kilku krokach konwerter PST na MBOX konwertuje pliki Outlooka do Apple Mail, te kroki są łatwe do wykonania. Przejdźmy teraz do tych kroków:

Krok 1 - Pobierz aplikację na swój system operacyjny Windows.
Krok 2 - Uruchom aplikację.
Krok 3 - Wybiera pliki, które chcesz przekonwertować.
Krok 4 - Dodaj nazwę użytkownika i hasło do konta Apple Mail.
Krok 5 - Wybierz folder lub utwórz nowy folder do zapisywania przekonwertowanych danych.
Krok 6 - Kliknij przycisk Rozpocznij przesyłanie.

Dzięki tym 6 prostym krokom konwersja plików PST programu Outlook do formatu Apple Mail MBOX będzie bardzo łatwa. Nawet osoba bez zaplecza technicznego może łatwo lub prosto przeprowadzić ten proces konwersji.

Funkcje konwertera PST na MBOX

Outlook to Apple Mail Converter ma kilka funkcji, które sprawiają, że jest to jeden z najbardziej wartościowych konwerterów. Pomóżmy niektórym funkcjom konwertera PST na MBOX:

Tylko konwersja PST na MBOX
Konwerter PST na MBOX konwertuje tylko pliki PST programu Outlook do plików Apple Mail MBOX. Aplikacja obsługuje dowolną wersję plików programu Outlook.

Konkretna konwersja
Pliki, które wybierzesz, są jedynymi, które są konwertowane przez aplikację, żadne inne pliki nie są wybierane do procesu konwersji. Dlatego aplikacja obsługuje określony proces konwersji.

Podgląd wybranych plików
Aplikacja umożliwia podgląd plików. Jednak podgląd tylko wybranych plików można wyświetlić tylko w aplikacji. Dzieje się tak, aby żaden użytkownik nie napotkał problemu.

Indywidualne oszczędzanie
Użytkownicy mogą wybrać miejsce, w którym chcą zapisać przekonwertowane pliki. Dlatego zapis dostosowywania jest wykonywany przez aplikację.

Nawrócenie zależy od ciebie
Tylko wybrane pliki są jedynymi konwertowanymi przez aplikację, żadne inne pliki nie są konwertowane. Ponadto Twoje dane pozostają bez zmian.

Bezpieczeństwo i ochrona
Ta profesjonalnie przetestowana aplikacja zapewnia pełne bezpieczeństwo swoim użytkownikom. Aplikacja nie powoduje utraty ani uszkodzenia danych.

Zdanie ostateczne

Pobierz Datavare konwerter PST na MBOX do konwersji plików Outlook PST do Apple Mail MBOX, aplikacja jest bezpieczna i zabezpiecza wszystkie Twoje dane bez żadnych strat. Ponadto możesz pobrać aplikację w dowolnej wersji systemu Windows. Wszystkie pliki programu Outlook są konwertowane przez aplikację.

Przed zakupem wersji licencjonowanej należy wypróbować wersję demonstracyjną aplikacji, aby lepiej ją zrozumieć. Jeśli napotkasz jakikolwiek problem, możesz skontaktować się z numerem infolinii klienta. Ten numer infolinii jest dostępny w każdej chwili. Ponadto wersja demo zapewnia tylko kilka plików do konwersji, aby przekonwertować nieograniczoną liczbę plików, musisz kupić licencjonowaną wersję aplikacji.

Więcej informacji:- https://www.datavare.com/pl/konwerter-pst-do-mbox.html

#konwerter pst na mbox #pst do eksportera mbox #importuj pst do mbox #eksportuj pst do mbox #przekonwertować pst na mbox