Shkëmbimet kryesore të tregtimit të marzhit të kriptove për tregtarin

Në këtë postim, do të mësoni shkëmbimet kryesore të tregtimit të bitcoin dhe kriptove që ofrojnë levë për tregtarin

Çfarë do të thotë Crypto Trading Margin?

Tregtimi i levave të kriptove është një mjet për investitorët për të hapur një pozicion afatgjatë ose të shkurtër që është shumë më i madh se kapitali i tyre duke përdorur fondet e huazuara në një transaksion. Kjo i lejon personit të maksimizojë fitimet e mundshme duke rritur fuqinë e tyre blerëse duke përdorur një sasi të vogël parash. Për shembull, një tregtar që hyn në një tregti me levë 100:1 mund të tregtojë hipotetikisht një madhësi pozicioni prej 10,000 dollarësh me 100 dollarë.

Vitet e fundit, janë krijuar shumë platforma të reja të tregtimit të marzhit të kriptove. Ju dëshironi të merrni pjesë me këta tregtarë të kriptomonedhave duke përdorur levë të lartë në disa nga shkëmbimet më të mira të tregtimit të marzhit të kriptove.

1. Binance - Më e mira për reputacionin

Vizitoni faqen e internetit: https://www.binance.com

 • Leva e Binance për BTC/USD: deri në 1:125 (me Futures)
 • Leva e Binance për Altcoins: deri në 1:10
 • Tarifat e tregtimit të Binance: 0.1%
 • Verifikimi: Nuk ka verifikim ID për nivelin bazë të llogarisë.
 • A është Binance miqësor me SHBA-në?: Banorët e SHBA nuk lejohen të tregtojnë në Binance.com, por në platformën e tyre të dedikuar në SHBA: Binance.us
 • Vendet: në mbarë botën
 • Depozita/Tërheqje: Të gjitha kriptovalutat e mbështetura, monedhat fiat
 • Asete të tjera të tregtueshme: Bitcoin FuturesBinance konsiderohet platforma më e madhe e tregtimit të kriptove në botë. Ata jo vetëm që ofrojnë një platformë të avancuar tregtare me më shumë se 80 kriptomonedha, por një sërë shërbimesh të tjera financiare për kriptovalutat. Ato përfshijnë llogaritë e kursimeve, llogaritë e aksioneve, huadhënien e kriptove dhe madje edhe të ardhmen e Bitcoin DHE altcoin (derivativë) me levë të lartë.

Shumë altcoin mund të tregtohen në tregjet e tregut spot me levë. Sasia e levës varion nga maksimumi 3x, 5x ose 10x për tregjet me levë në treg dhe nga 20x në 125x me Futures, në varësi të monedhës. Binance ka një gamë të gjerë të të ardhmes altcoin që mund të tregtohen me levë të lartë, përveç shumicës së ndërmjetësve të tjerë ku gjeni kryesisht Bitcoin dhe ndoshta disa nga kapitalet e mëdha të tregut si Futures.

Binance është hakuar disa herë, por kjo nuk përfundoi kurrë në humbje për klientët pasi platforma kishte një menaxhim të shkëlqyer të krizës dhe mund të kthente shpejt fondet e humbura në llogaritë e prekura.

2. FTX - Më e mira për argumentet me levë

Vizitoni faqen e internetit: https://ftx.com

 • Tarifat e tregtimit: 0.02% / 0.07%
 • Vendi: Global (i lejuar në SHBA)
 • Monedha: Vetëm kripto
 • Promovimi: 5% ulje nga tarifat e tregtimit

FTX është një shkëmbim tregtar relativisht i ri, por dinamik i marzhit të kriptove që ofron derivate kripto të të gjitha llojeve.

FTX: i lançuar në vitin 2019 nga themeluesit e Alameda Research, ai vazhdimisht është tani shkëmbimi kryesor i tregtimit për tregtarët që tregtojnë të ardhme të kriptove dhe Bitcoin me tarifat më të ulëta të tregtimit.

FTX- të qenit një shkëmbim marzhi që ofron 150+ kontrata të së ardhmes së përhershme dhe tremujore, argumente me levë, opsione BTC, kontrata MOVE, token me levë për t'ju ndihmuar të spekuloni dhe të përfitoni nga çdo paqëndrueshmëri është në vetvete një arritje e madhe.

Ndërfaqja miqësore e FTX i lejon tregtarët të margjinojnë të tregtojnë të gjitha tregtitë e tyre të kriptove me një levë prej 101X për të gjitha çiftet e njohura tregtare.

Në FTX Exchange, opsionet e levës janë gjithashtu të disponueshme për kolateralin nominal, i cili ndihmon fillestarët dhe tregtarët me përvojë të përdorin opsionin e humbjes së ndalimit për të shmangur goditjen e ndonjë çmimi të padëshiruar likuidimi.

Mjetet e tregtimit FTX, duhet të them, janë më të larta se ato të Bybit dhe Binance sepse ato ofrojnë tokena të levave me tarifa nominale tregtare për çdo pozicion që një tregtar mund të dëshirojë.

Oferta FTX : Merrni deri  në 5%  të tarifave tuaja të tregtimit duke përdorur këtë lidhje për t'u regjistruar .

FTX ka pothuajse të gjitha llojet e porosive që dikush do të dëshironte të tregtonte kriptoma plus një motor efikas tregtar për të shmangur likuidimet e padrejta dhe mbështetjen e klientëve të mprehtë.

FTX është një shkëmbim pa KYC ku ata ngarkuan 0,02% si tarifat e prodhuesit dhe 0,07% si tarifat e marrësit, por kjo mund të reduktohet deri në 60% në varësi të numrit të kodeve FTT që mbani gjatë përdorimit të këtij shkëmbimi kriptosh FTX.

3. PrimeXBT - Shkëmbimet e kriptove me levën më të lartë

Vizitoni faqen e internetit: https://primexbt.com

 • Leva PrimeXBT për BTC/USD: 1:100
 • Leva PrimeXBT për Altcoins: 1:100
 • Tarifat e tregtimit PrimeXBT: 0,05%
 • Verifikimi: Nuk ka verifikim ID. Platforma nuk kërkon asnjë lloj informacioni personal.
 • A është PrimeXBT miqësor me SHBA-në?: Jo - banorët e SHBA nuk lejohen të tregtojnë në PrimeXBT
 • Vendet: në mbarë botën, përveç SHBA-së, Québec (Kanada), Algjerisë, Ekuadorit, Etiopisë, Kubës, Krimesë dhe Sevastopolit, Iranit, Sirisë, Koresë së Veriut ose Sudanit
 • Depozita/Tërheqje: vetëm BTC
 • Asete të tjera të tregtueshme: Indekset (S&P500, FTSE100, JAPAN dhe më shumë), Forex, Mallra (naftë, ar dhe më shumë)


Exchange PrimeXBT  ka nxitur tregtimin e levave për miliona entuziastë të kriptove dhe është një nga shkëmbimet e kriptove që lejon shkurtimin e kriptomonedhave të ngjashme me Bitcoin me levë të lartë.

PrimeXBT është një platformë tregtare e marzhit të bazuar në Bitcoin me rritje të shpejtë që ofron akses të menjëhershëm në mbi 30+ asete, duke përfshirë Crypto (Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Ripple, EOS) dhe shumë më tepër.

Tani duke përdorur PrimeXBT, ju mund të merrni deri në 100x levë në BTC, ETH, XRP, LTC dhe shumë kriptovaluta të tjera të preferuara tuajat. Shkoni gjatë ose shkurt sa herë që dëshironi bazuar në strategjinë e tregtimit TA të bërë në ndërfaqen e pastër të PrimeXBT.

Oferta PrimeXBT: Merrni një bonus shtesë prej 35% në depozitimin e çdo shume BTC në PrimeXBT. Do të thotë, nëse vendosni 1 BTC për të tregtuar në PrimeXBT, do të merrni një shtesë prej 0,35 BTC për të tregtuar. 

Ekzekutoni 5 lloje porosish të avancuara për të përfituar maksimumin nga tregtitë tuaja pa KYC dhe miratoni pothuajse menjëherë llogarinë tregtare të levës me pozicionet dhe kolateralin që dëshironi të tregtoni.

Tregtoni kriptovalutat, indekset e aksioneve (S&P500, FTSE100), mallrat dhe forex, të gjitha përmes një platforme tregtare të marzhit të bazuar në Bitcoin.

4. Bybit - Më e mira për veçoritë e grafikut

Vizitoni faqen e internetit: https://www.bybit.com

 • Leva bibit për BTC/USD: 1:100
 • Leva Bybit për Altcoins: 1:100
 • Tarifat e Tregtimit Bybit: -0,0250% Prodhuesi | 0,0750% Marrës
 • Verifikimi: Verifikimi i ID-së kërkohet vetëm për tërheqje prej më shumë se 2BTC në ditë.
 • A është Bybit miqësor me SHBA?: Jo - banorët e SHBA janë të përjashtuar nga tregtimi në ByBit
 • Vendet: në mbarë botën, me përjashtim të SHBA-së, Kebekut, Kinës, Koresë së Veriut, Singaporit, Kubës, Sirisë, Krimesë, Sevastopolit, Iranit, Sudanit.
 • Depozita/Tërheqje: BTC, ETH, XRP, EOS
 • Asete të tjera të tregtueshme: Asnjë


Sipas kontrollit tonë në dhjetor 2019, ByBit është ndërmjetësi i tretë më i madh i tregtimit të marzhit të Bitcoin për sa i përket vëllimit të tregtimit 24 orë, duke e bërë atë një nga platformat më të mira të tregtimit të kriptove në internet për tregtimin e CFD-së me levë. Konkurrenti i ri BitMEX është shfaqur vetëm në pranverën e 2018-ës, por ata tashmë janë një nga platformat kryesore në fushën e tyre.

Përveç likuiditetit relativisht të lartë, Bybit ka një ngjashmëri tjetër me BitMEX, i cili është një grup gjithëpërfshirës i llojeve të avancuara të porosive. Opsioni i vetëm që nuk mund të gjejmë atje është opsioni "i fshehur", i cili është i nevojshëm për porositë e ajsbergut. Ata kanë një ndalesë pasuese, por nuk është aq e dukshme sa me BitMEX, pasi nuk quhet kështu në Bybit. Nëse dëshironi të përdorni atë opsion, duhet të kontrolloni udhëzuesit e tyre në faqen e tyre të internetit.

Vetëm produkte tregtare (kontrata të përhershme)

Në Bybit mund të tregtoni Bitcoin, Ethereum, EOS dhe Ripple, secila në formën e CFD-ve, kundrejt dollarit amerikan. Këto produkte tregtare janë kontrata të përhershme.

BTC/USD, ETH/USD, EOS/USD, XRP/USD

Sistemi i Avancuar i Tregtisë për Automatizim të Lartë

Për shkak të motorit të tij të patëmetë të tregtimit, ByBit është një zgjedhje e njohur në mesin e tregtarëve që kërkojnë drejtpërdrejt një alternativë ndaj BitMEX për çfarëdo arsye.

Ajo që nuk mund të gjendet në Bybit janë aktive të tjera, si Bitcoin Futures (me datë shlyerjeje në të ardhmen), megjithëse shteti do të ketë edhe Futures. Por kjo për faktin se ato kontrata të përhershme mund të shihen si një lloj produkti tregtar i së ardhmes, por pa datë shlyerjeje.

Gjithashtu, ata nuk kanë produkte të tjera, si opsione ose CFD të tjera (në ndryshim nga PrimeXBT).

Gjithashtu i përshtatshëm për tregtarët profesionistë me pozicione të mëdha

Për shkak të sistemit të tyre të lartë të tregtimit me shumë opsione të automatizuara të vendosjes së tregtimit të kombinuara me likuiditet të lartë, Bybit është një zgjedhje e mirë për tregtarët profesionistë të Bitcoin, madje edhe me pozicione më të mëdha.

5. BitMEX – Shkëmbimi më i gjatë i tregtimit të levave

Vizitoni faqen e internetit: https://www.Bitmex.com

 • Leva e Bitmex për BTC/USD: 1:100
 • Leva e Bitmex për Altcoins: 1:20 deri në 1:50
 • Tarifat e Tregtimit Bitmex: -0,0250% Prodhuesi | 0,0750% Marrës
 • Verifikimi: Në 2020 BitMEX ka prezantuar KYC. Deri në shkurt 2021, të gjithë klientët duhet të kenë dërguar dokumente për verifikim ID.
 • A është Bitmex miqësor me SHBA-në?: Jo - banorët e SHBA nuk lejohen të tregtojnë në platformë
 • Vendet: në mbarë botën, përveç SHBA, Québec (Kanada), Kuba, Krimea dhe Sevastopol, Irani, Siria, Koreja e Veriut, Sudani
 • Depozita/Tërheqje: vetëm BTC
 • Asete të tjera të tregtueshme: Asnjë


BitMEX ishte platforma e parë e tregtimit të marzhit të bitcoin me kontrata të përhershme deri në levën 1:100. Që nga viti 2018, një sërë shkëmbimesh të tjera kanë dalë me produkte të ngjashme tregtare si konkurrentë të drejtpërdrejtë. Por BitMEX ende duket të jetë platforma kryesore në këtë fushë të veçantë, me likuiditetin më të lartë deri tani.

Kjo është arsyeja pse BitMEX është vendi nr.1 për tregtarët me pozicione të mëdha.

Tregtarët nga e gjithë bota lejohen të përdorin ndërmjetësin, përveç SHBA-së dhe vendeve të tjera siç u tha më lart. Kjo është për shkak të mungesës së autorizimit/rregullores në juridiksionet e përmendura.

Likuiditeti më i lartë + Motori më i fuqishëm tregtar

Ndërmjetësi ka një motor tregtar shumë të fuqishëm që funksionon i qëndrueshëm, i shpejtë dhe i besueshëm.

Platforma është më e mira për tregtarët profesionistë që janë mësuar të margjinojnë tregtimin e këtij lloji, pasi BitMEX ka konfigurimin më të plotë të llojeve të porosive të avancuara në këtë industri, duke përfshirë urdhrat e ndalimit në fund dhe porositë e ajsbergut.

BitMEX ofron 3 lloje të përgjithshme të kontratës:

 • Kontratë e përhershme
  (Bitcoin, Cardano, Bitcon Cash, EOS, Ethereum, Litecoin, Tron, Ripple)
 • Bitcoin Futures (XBTZ19 dhe XBTH20)
 • Opsionet e Bitcoin (ngritje dhe ulje)

E specializuar në tregtimin e Bitcoin (dhe disa altcoins), BitMEX nuk ofron asnjë aset tjetër të tregtueshëm, në krahasim me PrimeXBT që hap derën për më shumë tregje financiare.

Regjistrimet e reja marrin një zbritje prej 10% në tarifat e tregtimit për 6 muaj, një ofertë që nuk duhet nënvlerësuar pasi në këtë mënyrë mund të kurseni mjaft para. 

6. Huobi - Më e mira për tregtimin e marzhit të Ethereum

Vizitoni faqen e internetit: https://www.houbi.com

 • Tarifat e tregtimit:0.2% / 0.2%
 • Vendi: Global (SHBA nuk lejohet)
 • Monedha: 57
 • Promovimi: Asnjë në dispozicion për momentin

Huobi ofron një shumëllojshmëri tregjesh të kriptomonedhave që mund të tregtohen duke përdorur të njëjtën llogari përdoruesi. Individët mund të spekulojnë mbi monedhat dixhitale duke përdorur  Spot Exchange, Margin Exchange, Futures Market, Options dhe USDT-Swaps  me levë deri në 125x. Shfaqja e tregtimit të marzhit të kriptove i lejon klientët të mbrojnë pozicionet e tyre duke shitur Bitcoin për të balancuar një portofol dhe ekspozim ndaj kushteve të tregut.

Përfitimi i përdorimit të Huobi për tregtimin e marzhit është aftësia për të hyrë në veçori, produkte dhe shërbime të tjera në të njëjtin shkëmbim, si p.sh. aksionet dhe fitimi i interesit në kriptovalutat. Fondet mund të transferohen pa probleme midis kuletave për të përfituar nga shërbime të tjera ndërmjet tregtimit të marzhit.

Pamja e ekranit të ndërfaqes Huobi për tregtimin e kriptove të marzhit.

Tarifat e tregtimit për çiftet me levë Huobi bazohen në një model prodhues dhe marrës që fillojnë nga 0.2% dhe 0.2% respektivisht. Krahasuar me konkurrentët e tij më të mëdhenj si FTX, Bybit dhe Binance Futures, tarifat e tregtimit në Huobi janë të arsyeshme. Në përgjithësi, Huobi është një shkëmbim me reputacion dhe i sigurt që do t'i përshtatet tregtarëve të ndërmjetëm dhe të avancuar që mund të menaxhojnë pozicionet e levave.

7. Deribit - Më e mira për tregtimin e marzhit të Bitcoin

Vizitoni faqen e internetit: https://www.deribit.com

 • Tarifat e tregtimit: 0.00% / 0.05%
 • Vendi: Global (SHBA nuk lejohet)
 • Monedha: Bitcoin, Ethereum, USDC
 • Promovimi: Asnjë në dispozicion për momentinDeribit është një platformë popullore që ka bërë shumë gjëra siç duhet për të bërë listën tonë të platformave më të mira të tregtimit të marzhit. Shkëmbimi i lejon tregtarët të përfitojnë deri në 100x në të ardhmen e Bitcoin dhe Ethereum që mund të tregtohen me levë. CEO i Deribit është një ish-tregtar opsionesh që nga fundi i viteve '90 dhe një entuziast i Bitcoin që ka krijuar platformën Deribit, e cila vjen nga fjalët derivativ dhe Bitcoin.

Deribit ofron një nga tarifat më të ulëta në krahasim me shkëmbimet e tjera të marzhit. Tarifat janë 0% dhe 0.05% bazuar në një model prodhues dhe marrës. Kjo do të thotë që tregtarët që ofrojnë likuiditet për Deribit nuk paguajnë asnjë tarifë për kontratat e të ardhmes së përhershme BTC dhe ETH. Ndërsa nuk ka zbritje tarifash në dispozicion, një tarifë 0% kur përdorni porositë kufitare është një vlerë e madhe për paratë.

Ngjashëm me BitMEX, përvoja e tregtimit të kriptove në Deribit është mjaft e vjetër dhe mund të përdorë një rifreskim. Tregtarët janë të pajisur mirë me mjetet moderne për të kryer analiza teknike, megjithatë, Deribit nuk ka ndonjë glam të ofruar nga konkurrentët e tij më të mëdhenj si FTX dhe Bybit. Për tregtarët seriozë të kriptove, kjo nuk do të ketë shumë rëndësi për të aksesuar likuiditetin e thellë dhe tarifat e tregtimit të marzhit të ulët.

8. Kraken - Më e mira për tregtarët amerikanë

Vizitoni faqen e internetit: https://www.kraken.com

 • Tarifat e tregtimit: 0.16% / 0.26%
 • Shteti: Global (Lejohet në SHBA)
 • Monedha: USD, GBP, EUR, CAD, CHF, JPY & AUD
 • Promovimi: Asnjë në dispozicion për momentin

Në total, aktualisht janë 36 kriptovaluta që mund të tregtohen me marzh, të cilat përfshijnë Bitcoin, Ethereum, Cardano, Solana, Compound dhe shumë të tjera. Kjo është një përzgjedhje e arsyeshme e monedhave që përfshin aktivet më të njohura sipas kapitalizimit të tregut dhe shenjave të reja DeFi. Përdoruesit mund të blejnë Bitcoin ose monedha të tjera direkt në bursë dhe t'i transferojnë ato në një llogari marzhi për tregtimin e marzhit.

Tarifat duke përdorur marzhin ndryshojnë pak nga tregu i të ardhmes. Vendosja e një tregtimi të marzhit (dmth. përdorimi i fondeve të huazuara) do të pësojë një tarifë hapjeje prej 0.02% me një tarifë rollover prej 0.02% çdo 4 orë. Për tregtimin e së ardhmes në Kraken, tarifa e nivelit të hyrjes deri në 100,000 dollarë në vëllimin mujor të tregtimit është 0.02% dhe 0.05%. Kjo është pak më e lirë se Binance Futures dhe FTX. Por këto platforma ofrojnë vendosje monedhash për BNB dhe FTT përkatësisht për të fituar zbritje shtesë në tarifat e tregtimit të marzhit.

9. Poloniex

Edhe pse raportet aktuale të levës në Poloniex janë të moderuara, për të mos thënë më së paku, e njëjta gjë mund të thuhet për tarifat, gjë që në fakt është një gjë e mirë. Tani për tani ju do të paguani 0.08% si krijues tregu dhe 0.2% si blerës.

Përveç tregtimit të marzhit të kriptove, Poloniex mbetet një shkëmbim altcoin me reputacion pa asnjë palë fiat në të. Sidoqoftë, ju mund të blini kripto me kartë krediti ose debiti dhe nivelet relativisht të ulëta të levës shërbejnë si masa mbrojtëse për tregtarët e rinj.

Ju gjithashtu mund të kryeni huadhënie me marzh në Poloniex. Huadhënësve u ofrohet një interes prej 15% . Fatkeqësisht, si tiparet e tregtimit të marzhit ashtu edhe ato të huadhënies janë të bllokuara për banorët e SHBA-së dhe nuk ka asnjë mënyrë për ta anashkaluar këtë për shkak të KYC-së së detyrueshme.

Megjithatë, Poloniex e bën atë një terren të madh trajnimi për tregtimin e marzhit për banorët jashtë SHBA-së dhe vendeve të tjera të kufizuara. Përveç kësaj, ka tregje që nuk janë të disponueshme në shkëmbimet e tjera të tregut të kriptove, kështu që të kesh një llogari Poloniex mund të vijë me përfitimet e veta.

Vizitoni faqen e internetit: https://www.poloniex.com

10. Bitfinex

Avantazhi më i rëndësishëm i Bitfinex është se ai funksionon si një fiat në ramp. Tregtarët mund të depozitojnë dhe tërheqin fiat direkt në dhe jashtë bursës, dhe mund të hapin pozicione në çifte tregtare të marzhit fiat si BTC/USD. Nëse nuk dëshironi të spekuloni në tregje, Bitfinex është gjithashtu një destinacion kryesor për aktivitetet e financimit të marzhit, të cilat ju lejojnë t'u huazoni fondet tuaja drejtpërdrejt tregtarëve të tjerë që tregtojnë marzh.

Ekzistojnë 25 monedha dhe monedha të disponueshme për tregtimin e marzhit në Bitfinex. Ai përfshin monedhat më të njohura si BTC, ETH dhe LTC, por edhe ato më pak të njohura si ZRX, BTG, EDO, SAN dhe ETP.

Kur bëhet fjalë për tarifat, ka një kosto 0.1% për krijuesit e tregut dhe një tarifë 0.2% për blerësit e tregut. Përdoruesit duhet të verifikohen për të kryer tregtimin e marzhit ose financimin. Për shkak të pasigurive rregullatore, banorëve të SHBA-ve u ndalohet përdorimi i shërbimeve Bitfinex.

Si përmbledhje, Bitfinex është një shkëmbim i nivelit të lartë për tregtarët dhe huadhënësit me marzh të lartë. Si një nga bursat më të vjetra në treg, ajo ka bërë emër në mesin e shumë tregtarëve profesionistë nga e gjithë bota.

Krahasimet
 

SHKËMBIMIASETET KRIPTOTARIFA E TREGTIMITVLERËSIMIPROMOCIONIFAQJA E FAQEVERISHIKIM

 

FTX

3190.02% / 0.07%

Vlerësimi

4.7/5

5% zbritje nga tarifat e tregtimit

Vizitoni FTX

Rishikimi i FTX

 

Bybit

810,06% / 0,01% (levë), 0,1% (spot)

Vlerësimi

4.7/5

Bonus depozitimi deri në 3,000 dollarë

Vizitoni Bybit

 

Rishikimi i Bybit

 

Binance Futures

100+0.02% / 0.04%

Vlerësimi

4.6/5

20% zbritje nga tarifat e tregtimit

Vizitoni Binance

 

Rishikimi i të ardhmes së Binance

 

Kraken

nentedhjete e kater0.16% / 0.26%

Vlerësimi

4.6/5

Asnjë në dispozicion për momentin

Vizitoni Kraken

 

Kraken Rishikimi

 

Huobi

348+0.2% / 0.2%

Vlerësimi

4.5/5

Asnjë në dispozicion për momentin

Vizitoni Huobi

 

Rishikimi Huobi

 

Kryeministri XBT

200+0.5%

Vlerësimi

4.3/5

Asnjë në dispozicion për momentin

Vizitoni Prime XBT

 

Rishikimi i Kryeministrit XBT

 

BitME X

8-0,025% / 0,075%

Vlerësimi

4.1/5

Asnjë në dispozicion për momentin

Vizitoni BitMEX

 

Rishikimi i BitMEX

 

Deribit

Bitcoin, Ethereum0,00% / 0,05%

Vlerësimi

4/5

Asnjë në dispozicion për momentin

Vizitoni Deribit

 

Rishikimi i Deribit

 

PoloniexBitcoin, Ethereum0.08%

Vlerësimi

4/5

Asnjë në dispozicion për momentin

Vizitoni Poloniex

 

 

Rishikimi i Poloniex

BitfinexAsnjë në dispozicion për momentinAsnjë në dispozicion për momentinAsnjë në dispozicion për momentinAsnjë në dispozicion për momentin

Vizitoni Bitfinex

 

 

Rishikimi i Bitfinex

Pyetjet e bëra më shpesh

A mund të margjinoni të tregtoni kripto?

Tregtimi i marzhit të kriptomonedhës i referohet praktikës së huamarrjes së fondeve nga një ndërmjetës ose shkëmbim. Paratë e marra hua përdoren si kolateral për të rritur shumën e kapitalit për të tregtuar një pozicion më të madh. Përdorimi i levës mund të komplikojë rezultatin e tregtisë në secilin drejtim dhe potencialisht të rezultojë në humbje më të mëdha se bilanci fillestar i llogarisë.

Cila monedhë është më e mira për tregtimin e marzhit?

Kontratat e përhershme të anasjellta të Bitcoin kundër Tether (USDT) është produkti më i popullarizuar dhe i tregtuar i marzhit në botë. BTC/USDT ofrohet në shkëmbimet më likuide të kriptomonedhave me vëllimet dhe likuiditetin më të lartë të raportuar të tregtimit ditor.

Ku mund të margjinoj tregtimin e Bitcoin?

Binance Futures, Huobi, FTX dhe Bybit janë shkëmbimet më të mëdha të derivateve në botë që ofrojnë produkte Bitcoin që mund të tregtohen me marzh. Brenda 24 orëve të fundit, përdoruesit në këto platforma kanë tregtuar mbi 100 miliardë dollarë në momentin e shkrimit.

konkluzioni

Përdorimi i platformave të tregtimit të marzhit të kriptove është një mënyrë fantastike për të fituar para në internet. Për tregtarët fillestarë, ne do të rekomandonim shmangien e platformave të marzhit dhe të mësoni se si të tregtoni pa asnjë levë. Humbjet mund të komplikohen shumë shpejt dhe të rezultojnë në likuidime të llogarive. Tregtarët që ndikohen lehtësisht nga mediat sociale dhe FOMO në tregti janë më të rrezikuarit.

Nëse planifikoni të tregtoni në një bursë me levë, mos harroni të mos i mbani paratë tuaja në këto shkëmbime për një afat të gjatë dhe të tërhiqni fitimet në një portofol me reputacion të harduerit kripto për ruajtje.

Shpresoj se ky postim do t'ju ndihmojë. Mos harroni të lini një like, koment dhe ta ndani me të tjerët. Faleminderit!

What is GEEK

Buddha Community

Shkëmbimet kryesore të tregtimit të marzhit të kriptove për tregtarin

Në këtë postim, do të mësoni shkëmbimet kryesore të tregtimit të bitcoin dhe kriptove që ofrojnë levë për tregtarin

Çfarë do të thotë Crypto Trading Margin?

Tregtimi i levave të kriptove është një mjet për investitorët për të hapur një pozicion afatgjatë ose të shkurtër që është shumë më i madh se kapitali i tyre duke përdorur fondet e huazuara në një transaksion. Kjo i lejon personit të maksimizojë fitimet e mundshme duke rritur fuqinë e tyre blerëse duke përdorur një sasi të vogël parash. Për shembull, një tregtar që hyn në një tregti me levë 100:1 mund të tregtojë hipotetikisht një madhësi pozicioni prej 10,000 dollarësh me 100 dollarë.

Vitet e fundit, janë krijuar shumë platforma të reja të tregtimit të marzhit të kriptove. Ju dëshironi të merrni pjesë me këta tregtarë të kriptomonedhave duke përdorur levë të lartë në disa nga shkëmbimet më të mira të tregtimit të marzhit të kriptove.

1. Binance - Më e mira për reputacionin

Vizitoni faqen e internetit: https://www.binance.com

 • Leva e Binance për BTC/USD: deri në 1:125 (me Futures)
 • Leva e Binance për Altcoins: deri në 1:10
 • Tarifat e tregtimit të Binance: 0.1%
 • Verifikimi: Nuk ka verifikim ID për nivelin bazë të llogarisë.
 • A është Binance miqësor me SHBA-në?: Banorët e SHBA nuk lejohen të tregtojnë në Binance.com, por në platformën e tyre të dedikuar në SHBA: Binance.us
 • Vendet: në mbarë botën
 • Depozita/Tërheqje: Të gjitha kriptovalutat e mbështetura, monedhat fiat
 • Asete të tjera të tregtueshme: Bitcoin FuturesBinance konsiderohet platforma më e madhe e tregtimit të kriptove në botë. Ata jo vetëm që ofrojnë një platformë të avancuar tregtare me më shumë se 80 kriptomonedha, por një sërë shërbimesh të tjera financiare për kriptovalutat. Ato përfshijnë llogaritë e kursimeve, llogaritë e aksioneve, huadhënien e kriptove dhe madje edhe të ardhmen e Bitcoin DHE altcoin (derivativë) me levë të lartë.

Shumë altcoin mund të tregtohen në tregjet e tregut spot me levë. Sasia e levës varion nga maksimumi 3x, 5x ose 10x për tregjet me levë në treg dhe nga 20x në 125x me Futures, në varësi të monedhës. Binance ka një gamë të gjerë të të ardhmes altcoin që mund të tregtohen me levë të lartë, përveç shumicës së ndërmjetësve të tjerë ku gjeni kryesisht Bitcoin dhe ndoshta disa nga kapitalet e mëdha të tregut si Futures.

Binance është hakuar disa herë, por kjo nuk përfundoi kurrë në humbje për klientët pasi platforma kishte një menaxhim të shkëlqyer të krizës dhe mund të kthente shpejt fondet e humbura në llogaritë e prekura.

2. FTX - Më e mira për argumentet me levë

Vizitoni faqen e internetit: https://ftx.com

 • Tarifat e tregtimit: 0.02% / 0.07%
 • Vendi: Global (i lejuar në SHBA)
 • Monedha: Vetëm kripto
 • Promovimi: 5% ulje nga tarifat e tregtimit

FTX është një shkëmbim tregtar relativisht i ri, por dinamik i marzhit të kriptove që ofron derivate kripto të të gjitha llojeve.

FTX: i lançuar në vitin 2019 nga themeluesit e Alameda Research, ai vazhdimisht është tani shkëmbimi kryesor i tregtimit për tregtarët që tregtojnë të ardhme të kriptove dhe Bitcoin me tarifat më të ulëta të tregtimit.

FTX- të qenit një shkëmbim marzhi që ofron 150+ kontrata të së ardhmes së përhershme dhe tremujore, argumente me levë, opsione BTC, kontrata MOVE, token me levë për t'ju ndihmuar të spekuloni dhe të përfitoni nga çdo paqëndrueshmëri është në vetvete një arritje e madhe.

Ndërfaqja miqësore e FTX i lejon tregtarët të margjinojnë të tregtojnë të gjitha tregtitë e tyre të kriptove me një levë prej 101X për të gjitha çiftet e njohura tregtare.

Në FTX Exchange, opsionet e levës janë gjithashtu të disponueshme për kolateralin nominal, i cili ndihmon fillestarët dhe tregtarët me përvojë të përdorin opsionin e humbjes së ndalimit për të shmangur goditjen e ndonjë çmimi të padëshiruar likuidimi.

Mjetet e tregtimit FTX, duhet të them, janë më të larta se ato të Bybit dhe Binance sepse ato ofrojnë tokena të levave me tarifa nominale tregtare për çdo pozicion që një tregtar mund të dëshirojë.

Oferta FTX : Merrni deri  në 5%  të tarifave tuaja të tregtimit duke përdorur këtë lidhje për t'u regjistruar .

FTX ka pothuajse të gjitha llojet e porosive që dikush do të dëshironte të tregtonte kriptoma plus një motor efikas tregtar për të shmangur likuidimet e padrejta dhe mbështetjen e klientëve të mprehtë.

FTX është një shkëmbim pa KYC ku ata ngarkuan 0,02% si tarifat e prodhuesit dhe 0,07% si tarifat e marrësit, por kjo mund të reduktohet deri në 60% në varësi të numrit të kodeve FTT që mbani gjatë përdorimit të këtij shkëmbimi kriptosh FTX.

3. PrimeXBT - Shkëmbimet e kriptove me levën më të lartë

Vizitoni faqen e internetit: https://primexbt.com

 • Leva PrimeXBT për BTC/USD: 1:100
 • Leva PrimeXBT për Altcoins: 1:100
 • Tarifat e tregtimit PrimeXBT: 0,05%
 • Verifikimi: Nuk ka verifikim ID. Platforma nuk kërkon asnjë lloj informacioni personal.
 • A është PrimeXBT miqësor me SHBA-në?: Jo - banorët e SHBA nuk lejohen të tregtojnë në PrimeXBT
 • Vendet: në mbarë botën, përveç SHBA-së, Québec (Kanada), Algjerisë, Ekuadorit, Etiopisë, Kubës, Krimesë dhe Sevastopolit, Iranit, Sirisë, Koresë së Veriut ose Sudanit
 • Depozita/Tërheqje: vetëm BTC
 • Asete të tjera të tregtueshme: Indekset (S&P500, FTSE100, JAPAN dhe më shumë), Forex, Mallra (naftë, ar dhe më shumë)


Exchange PrimeXBT  ka nxitur tregtimin e levave për miliona entuziastë të kriptove dhe është një nga shkëmbimet e kriptove që lejon shkurtimin e kriptomonedhave të ngjashme me Bitcoin me levë të lartë.

PrimeXBT është një platformë tregtare e marzhit të bazuar në Bitcoin me rritje të shpejtë që ofron akses të menjëhershëm në mbi 30+ asete, duke përfshirë Crypto (Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Ripple, EOS) dhe shumë më tepër.

Tani duke përdorur PrimeXBT, ju mund të merrni deri në 100x levë në BTC, ETH, XRP, LTC dhe shumë kriptovaluta të tjera të preferuara tuajat. Shkoni gjatë ose shkurt sa herë që dëshironi bazuar në strategjinë e tregtimit TA të bërë në ndërfaqen e pastër të PrimeXBT.

Oferta PrimeXBT: Merrni një bonus shtesë prej 35% në depozitimin e çdo shume BTC në PrimeXBT. Do të thotë, nëse vendosni 1 BTC për të tregtuar në PrimeXBT, do të merrni një shtesë prej 0,35 BTC për të tregtuar. 

Ekzekutoni 5 lloje porosish të avancuara për të përfituar maksimumin nga tregtitë tuaja pa KYC dhe miratoni pothuajse menjëherë llogarinë tregtare të levës me pozicionet dhe kolateralin që dëshironi të tregtoni.

Tregtoni kriptovalutat, indekset e aksioneve (S&P500, FTSE100), mallrat dhe forex, të gjitha përmes një platforme tregtare të marzhit të bazuar në Bitcoin.

4. Bybit - Më e mira për veçoritë e grafikut

Vizitoni faqen e internetit: https://www.bybit.com

 • Leva bibit për BTC/USD: 1:100
 • Leva Bybit për Altcoins: 1:100
 • Tarifat e Tregtimit Bybit: -0,0250% Prodhuesi | 0,0750% Marrës
 • Verifikimi: Verifikimi i ID-së kërkohet vetëm për tërheqje prej më shumë se 2BTC në ditë.
 • A është Bybit miqësor me SHBA?: Jo - banorët e SHBA janë të përjashtuar nga tregtimi në ByBit
 • Vendet: në mbarë botën, me përjashtim të SHBA-së, Kebekut, Kinës, Koresë së Veriut, Singaporit, Kubës, Sirisë, Krimesë, Sevastopolit, Iranit, Sudanit.
 • Depozita/Tërheqje: BTC, ETH, XRP, EOS
 • Asete të tjera të tregtueshme: Asnjë


Sipas kontrollit tonë në dhjetor 2019, ByBit është ndërmjetësi i tretë më i madh i tregtimit të marzhit të Bitcoin për sa i përket vëllimit të tregtimit 24 orë, duke e bërë atë një nga platformat më të mira të tregtimit të kriptove në internet për tregtimin e CFD-së me levë. Konkurrenti i ri BitMEX është shfaqur vetëm në pranverën e 2018-ës, por ata tashmë janë një nga platformat kryesore në fushën e tyre.

Përveç likuiditetit relativisht të lartë, Bybit ka një ngjashmëri tjetër me BitMEX, i cili është një grup gjithëpërfshirës i llojeve të avancuara të porosive. Opsioni i vetëm që nuk mund të gjejmë atje është opsioni "i fshehur", i cili është i nevojshëm për porositë e ajsbergut. Ata kanë një ndalesë pasuese, por nuk është aq e dukshme sa me BitMEX, pasi nuk quhet kështu në Bybit. Nëse dëshironi të përdorni atë opsion, duhet të kontrolloni udhëzuesit e tyre në faqen e tyre të internetit.

Vetëm produkte tregtare (kontrata të përhershme)

Në Bybit mund të tregtoni Bitcoin, Ethereum, EOS dhe Ripple, secila në formën e CFD-ve, kundrejt dollarit amerikan. Këto produkte tregtare janë kontrata të përhershme.

BTC/USD, ETH/USD, EOS/USD, XRP/USD

Sistemi i Avancuar i Tregtisë për Automatizim të Lartë

Për shkak të motorit të tij të patëmetë të tregtimit, ByBit është një zgjedhje e njohur në mesin e tregtarëve që kërkojnë drejtpërdrejt një alternativë ndaj BitMEX për çfarëdo arsye.

Ajo që nuk mund të gjendet në Bybit janë aktive të tjera, si Bitcoin Futures (me datë shlyerjeje në të ardhmen), megjithëse shteti do të ketë edhe Futures. Por kjo për faktin se ato kontrata të përhershme mund të shihen si një lloj produkti tregtar i së ardhmes, por pa datë shlyerjeje.

Gjithashtu, ata nuk kanë produkte të tjera, si opsione ose CFD të tjera (në ndryshim nga PrimeXBT).

Gjithashtu i përshtatshëm për tregtarët profesionistë me pozicione të mëdha

Për shkak të sistemit të tyre të lartë të tregtimit me shumë opsione të automatizuara të vendosjes së tregtimit të kombinuara me likuiditet të lartë, Bybit është një zgjedhje e mirë për tregtarët profesionistë të Bitcoin, madje edhe me pozicione më të mëdha.

5. BitMEX – Shkëmbimi më i gjatë i tregtimit të levave

Vizitoni faqen e internetit: https://www.Bitmex.com

 • Leva e Bitmex për BTC/USD: 1:100
 • Leva e Bitmex për Altcoins: 1:20 deri në 1:50
 • Tarifat e Tregtimit Bitmex: -0,0250% Prodhuesi | 0,0750% Marrës
 • Verifikimi: Në 2020 BitMEX ka prezantuar KYC. Deri në shkurt 2021, të gjithë klientët duhet të kenë dërguar dokumente për verifikim ID.
 • A është Bitmex miqësor me SHBA-në?: Jo - banorët e SHBA nuk lejohen të tregtojnë në platformë
 • Vendet: në mbarë botën, përveç SHBA, Québec (Kanada), Kuba, Krimea dhe Sevastopol, Irani, Siria, Koreja e Veriut, Sudani
 • Depozita/Tërheqje: vetëm BTC
 • Asete të tjera të tregtueshme: Asnjë


BitMEX ishte platforma e parë e tregtimit të marzhit të bitcoin me kontrata të përhershme deri në levën 1:100. Që nga viti 2018, një sërë shkëmbimesh të tjera kanë dalë me produkte të ngjashme tregtare si konkurrentë të drejtpërdrejtë. Por BitMEX ende duket të jetë platforma kryesore në këtë fushë të veçantë, me likuiditetin më të lartë deri tani.

Kjo është arsyeja pse BitMEX është vendi nr.1 për tregtarët me pozicione të mëdha.

Tregtarët nga e gjithë bota lejohen të përdorin ndërmjetësin, përveç SHBA-së dhe vendeve të tjera siç u tha më lart. Kjo është për shkak të mungesës së autorizimit/rregullores në juridiksionet e përmendura.

Likuiditeti më i lartë + Motori më i fuqishëm tregtar

Ndërmjetësi ka një motor tregtar shumë të fuqishëm që funksionon i qëndrueshëm, i shpejtë dhe i besueshëm.

Platforma është më e mira për tregtarët profesionistë që janë mësuar të margjinojnë tregtimin e këtij lloji, pasi BitMEX ka konfigurimin më të plotë të llojeve të porosive të avancuara në këtë industri, duke përfshirë urdhrat e ndalimit në fund dhe porositë e ajsbergut.

BitMEX ofron 3 lloje të përgjithshme të kontratës:

 • Kontratë e përhershme
  (Bitcoin, Cardano, Bitcon Cash, EOS, Ethereum, Litecoin, Tron, Ripple)
 • Bitcoin Futures (XBTZ19 dhe XBTH20)
 • Opsionet e Bitcoin (ngritje dhe ulje)

E specializuar në tregtimin e Bitcoin (dhe disa altcoins), BitMEX nuk ofron asnjë aset tjetër të tregtueshëm, në krahasim me PrimeXBT që hap derën për më shumë tregje financiare.

Regjistrimet e reja marrin një zbritje prej 10% në tarifat e tregtimit për 6 muaj, një ofertë që nuk duhet nënvlerësuar pasi në këtë mënyrë mund të kurseni mjaft para. 

6. Huobi - Më e mira për tregtimin e marzhit të Ethereum

Vizitoni faqen e internetit: https://www.houbi.com

 • Tarifat e tregtimit:0.2% / 0.2%
 • Vendi: Global (SHBA nuk lejohet)
 • Monedha: 57
 • Promovimi: Asnjë në dispozicion për momentin

Huobi ofron një shumëllojshmëri tregjesh të kriptomonedhave që mund të tregtohen duke përdorur të njëjtën llogari përdoruesi. Individët mund të spekulojnë mbi monedhat dixhitale duke përdorur  Spot Exchange, Margin Exchange, Futures Market, Options dhe USDT-Swaps  me levë deri në 125x. Shfaqja e tregtimit të marzhit të kriptove i lejon klientët të mbrojnë pozicionet e tyre duke shitur Bitcoin për të balancuar një portofol dhe ekspozim ndaj kushteve të tregut.

Përfitimi i përdorimit të Huobi për tregtimin e marzhit është aftësia për të hyrë në veçori, produkte dhe shërbime të tjera në të njëjtin shkëmbim, si p.sh. aksionet dhe fitimi i interesit në kriptovalutat. Fondet mund të transferohen pa probleme midis kuletave për të përfituar nga shërbime të tjera ndërmjet tregtimit të marzhit.

Pamja e ekranit të ndërfaqes Huobi për tregtimin e kriptove të marzhit.

Tarifat e tregtimit për çiftet me levë Huobi bazohen në një model prodhues dhe marrës që fillojnë nga 0.2% dhe 0.2% respektivisht. Krahasuar me konkurrentët e tij më të mëdhenj si FTX, Bybit dhe Binance Futures, tarifat e tregtimit në Huobi janë të arsyeshme. Në përgjithësi, Huobi është një shkëmbim me reputacion dhe i sigurt që do t'i përshtatet tregtarëve të ndërmjetëm dhe të avancuar që mund të menaxhojnë pozicionet e levave.

7. Deribit - Më e mira për tregtimin e marzhit të Bitcoin

Vizitoni faqen e internetit: https://www.deribit.com

 • Tarifat e tregtimit: 0.00% / 0.05%
 • Vendi: Global (SHBA nuk lejohet)
 • Monedha: Bitcoin, Ethereum, USDC
 • Promovimi: Asnjë në dispozicion për momentinDeribit është një platformë popullore që ka bërë shumë gjëra siç duhet për të bërë listën tonë të platformave më të mira të tregtimit të marzhit. Shkëmbimi i lejon tregtarët të përfitojnë deri në 100x në të ardhmen e Bitcoin dhe Ethereum që mund të tregtohen me levë. CEO i Deribit është një ish-tregtar opsionesh që nga fundi i viteve '90 dhe një entuziast i Bitcoin që ka krijuar platformën Deribit, e cila vjen nga fjalët derivativ dhe Bitcoin.

Deribit ofron një nga tarifat më të ulëta në krahasim me shkëmbimet e tjera të marzhit. Tarifat janë 0% dhe 0.05% bazuar në një model prodhues dhe marrës. Kjo do të thotë që tregtarët që ofrojnë likuiditet për Deribit nuk paguajnë asnjë tarifë për kontratat e të ardhmes së përhershme BTC dhe ETH. Ndërsa nuk ka zbritje tarifash në dispozicion, një tarifë 0% kur përdorni porositë kufitare është një vlerë e madhe për paratë.

Ngjashëm me BitMEX, përvoja e tregtimit të kriptove në Deribit është mjaft e vjetër dhe mund të përdorë një rifreskim. Tregtarët janë të pajisur mirë me mjetet moderne për të kryer analiza teknike, megjithatë, Deribit nuk ka ndonjë glam të ofruar nga konkurrentët e tij më të mëdhenj si FTX dhe Bybit. Për tregtarët seriozë të kriptove, kjo nuk do të ketë shumë rëndësi për të aksesuar likuiditetin e thellë dhe tarifat e tregtimit të marzhit të ulët.

8. Kraken - Më e mira për tregtarët amerikanë

Vizitoni faqen e internetit: https://www.kraken.com

 • Tarifat e tregtimit: 0.16% / 0.26%
 • Shteti: Global (Lejohet në SHBA)
 • Monedha: USD, GBP, EUR, CAD, CHF, JPY & AUD
 • Promovimi: Asnjë në dispozicion për momentin

Në total, aktualisht janë 36 kriptovaluta që mund të tregtohen me marzh, të cilat përfshijnë Bitcoin, Ethereum, Cardano, Solana, Compound dhe shumë të tjera. Kjo është një përzgjedhje e arsyeshme e monedhave që përfshin aktivet më të njohura sipas kapitalizimit të tregut dhe shenjave të reja DeFi. Përdoruesit mund të blejnë Bitcoin ose monedha të tjera direkt në bursë dhe t'i transferojnë ato në një llogari marzhi për tregtimin e marzhit.

Tarifat duke përdorur marzhin ndryshojnë pak nga tregu i të ardhmes. Vendosja e një tregtimi të marzhit (dmth. përdorimi i fondeve të huazuara) do të pësojë një tarifë hapjeje prej 0.02% me një tarifë rollover prej 0.02% çdo 4 orë. Për tregtimin e së ardhmes në Kraken, tarifa e nivelit të hyrjes deri në 100,000 dollarë në vëllimin mujor të tregtimit është 0.02% dhe 0.05%. Kjo është pak më e lirë se Binance Futures dhe FTX. Por këto platforma ofrojnë vendosje monedhash për BNB dhe FTT përkatësisht për të fituar zbritje shtesë në tarifat e tregtimit të marzhit.

9. Poloniex

Edhe pse raportet aktuale të levës në Poloniex janë të moderuara, për të mos thënë më së paku, e njëjta gjë mund të thuhet për tarifat, gjë që në fakt është një gjë e mirë. Tani për tani ju do të paguani 0.08% si krijues tregu dhe 0.2% si blerës.

Përveç tregtimit të marzhit të kriptove, Poloniex mbetet një shkëmbim altcoin me reputacion pa asnjë palë fiat në të. Sidoqoftë, ju mund të blini kripto me kartë krediti ose debiti dhe nivelet relativisht të ulëta të levës shërbejnë si masa mbrojtëse për tregtarët e rinj.

Ju gjithashtu mund të kryeni huadhënie me marzh në Poloniex. Huadhënësve u ofrohet një interes prej 15% . Fatkeqësisht, si tiparet e tregtimit të marzhit ashtu edhe ato të huadhënies janë të bllokuara për banorët e SHBA-së dhe nuk ka asnjë mënyrë për ta anashkaluar këtë për shkak të KYC-së së detyrueshme.

Megjithatë, Poloniex e bën atë një terren të madh trajnimi për tregtimin e marzhit për banorët jashtë SHBA-së dhe vendeve të tjera të kufizuara. Përveç kësaj, ka tregje që nuk janë të disponueshme në shkëmbimet e tjera të tregut të kriptove, kështu që të kesh një llogari Poloniex mund të vijë me përfitimet e veta.

Vizitoni faqen e internetit: https://www.poloniex.com

10. Bitfinex

Avantazhi më i rëndësishëm i Bitfinex është se ai funksionon si një fiat në ramp. Tregtarët mund të depozitojnë dhe tërheqin fiat direkt në dhe jashtë bursës, dhe mund të hapin pozicione në çifte tregtare të marzhit fiat si BTC/USD. Nëse nuk dëshironi të spekuloni në tregje, Bitfinex është gjithashtu një destinacion kryesor për aktivitetet e financimit të marzhit, të cilat ju lejojnë t'u huazoni fondet tuaja drejtpërdrejt tregtarëve të tjerë që tregtojnë marzh.

Ekzistojnë 25 monedha dhe monedha të disponueshme për tregtimin e marzhit në Bitfinex. Ai përfshin monedhat më të njohura si BTC, ETH dhe LTC, por edhe ato më pak të njohura si ZRX, BTG, EDO, SAN dhe ETP.

Kur bëhet fjalë për tarifat, ka një kosto 0.1% për krijuesit e tregut dhe një tarifë 0.2% për blerësit e tregut. Përdoruesit duhet të verifikohen për të kryer tregtimin e marzhit ose financimin. Për shkak të pasigurive rregullatore, banorëve të SHBA-ve u ndalohet përdorimi i shërbimeve Bitfinex.

Si përmbledhje, Bitfinex është një shkëmbim i nivelit të lartë për tregtarët dhe huadhënësit me marzh të lartë. Si një nga bursat më të vjetra në treg, ajo ka bërë emër në mesin e shumë tregtarëve profesionistë nga e gjithë bota.

Krahasimet
 

SHKËMBIMIASETET KRIPTOTARIFA E TREGTIMITVLERËSIMIPROMOCIONIFAQJA E FAQEVERISHIKIM

 

FTX

3190.02% / 0.07%

Vlerësimi

4.7/5

5% zbritje nga tarifat e tregtimit

Vizitoni FTX

Rishikimi i FTX

 

Bybit

810,06% / 0,01% (levë), 0,1% (spot)

Vlerësimi

4.7/5

Bonus depozitimi deri në 3,000 dollarë

Vizitoni Bybit

 

Rishikimi i Bybit

 

Binance Futures

100+0.02% / 0.04%

Vlerësimi

4.6/5

20% zbritje nga tarifat e tregtimit

Vizitoni Binance

 

Rishikimi i të ardhmes së Binance

 

Kraken

nentedhjete e kater0.16% / 0.26%

Vlerësimi

4.6/5

Asnjë në dispozicion për momentin

Vizitoni Kraken

 

Kraken Rishikimi

 

Huobi

348+0.2% / 0.2%

Vlerësimi

4.5/5

Asnjë në dispozicion për momentin

Vizitoni Huobi

 

Rishikimi Huobi

 

Kryeministri XBT

200+0.5%

Vlerësimi

4.3/5

Asnjë në dispozicion për momentin

Vizitoni Prime XBT

 

Rishikimi i Kryeministrit XBT

 

BitME X

8-0,025% / 0,075%

Vlerësimi

4.1/5

Asnjë në dispozicion për momentin

Vizitoni BitMEX

 

Rishikimi i BitMEX

 

Deribit

Bitcoin, Ethereum0,00% / 0,05%

Vlerësimi

4/5

Asnjë në dispozicion për momentin

Vizitoni Deribit

 

Rishikimi i Deribit

 

PoloniexBitcoin, Ethereum0.08%

Vlerësimi

4/5

Asnjë në dispozicion për momentin

Vizitoni Poloniex

 

 

Rishikimi i Poloniex

BitfinexAsnjë në dispozicion për momentinAsnjë në dispozicion për momentinAsnjë në dispozicion për momentinAsnjë në dispozicion për momentin

Vizitoni Bitfinex

 

 

Rishikimi i Bitfinex

Pyetjet e bëra më shpesh

A mund të margjinoni të tregtoni kripto?

Tregtimi i marzhit të kriptomonedhës i referohet praktikës së huamarrjes së fondeve nga një ndërmjetës ose shkëmbim. Paratë e marra hua përdoren si kolateral për të rritur shumën e kapitalit për të tregtuar një pozicion më të madh. Përdorimi i levës mund të komplikojë rezultatin e tregtisë në secilin drejtim dhe potencialisht të rezultojë në humbje më të mëdha se bilanci fillestar i llogarisë.

Cila monedhë është më e mira për tregtimin e marzhit?

Kontratat e përhershme të anasjellta të Bitcoin kundër Tether (USDT) është produkti më i popullarizuar dhe i tregtuar i marzhit në botë. BTC/USDT ofrohet në shkëmbimet më likuide të kriptomonedhave me vëllimet dhe likuiditetin më të lartë të raportuar të tregtimit ditor.

Ku mund të margjinoj tregtimin e Bitcoin?

Binance Futures, Huobi, FTX dhe Bybit janë shkëmbimet më të mëdha të derivateve në botë që ofrojnë produkte Bitcoin që mund të tregtohen me marzh. Brenda 24 orëve të fundit, përdoruesit në këto platforma kanë tregtuar mbi 100 miliardë dollarë në momentin e shkrimit.

konkluzioni

Përdorimi i platformave të tregtimit të marzhit të kriptove është një mënyrë fantastike për të fituar para në internet. Për tregtarët fillestarë, ne do të rekomandonim shmangien e platformave të marzhit dhe të mësoni se si të tregtoni pa asnjë levë. Humbjet mund të komplikohen shumë shpejt dhe të rezultojnë në likuidime të llogarive. Tregtarët që ndikohen lehtësisht nga mediat sociale dhe FOMO në tregti janë më të rrezikuarit.

Nëse planifikoni të tregtoni në një bursë me levë, mos harroni të mos i mbani paratë tuaja në këto shkëmbime për një afat të gjatë dhe të tërhiqni fitimet në një portofol me reputacion të harduerit kripto për ruajtje.

Shpresoj se ky postim do t'ju ndihmojë. Mos harroni të lini një like, koment dhe ta ndani me të tjerët. Faleminderit!

Top 10+ Pay Per Click (PPC) Advertising Agencies Reviews 2020 – TopDevelopers.co

A thoroughly researched list of top PPC Marketing Agencies with their ratings & reviews to help find the best Pay Per Click Management companies around the world.

The list of top-rated Pay Per Click Service providers in the market to get a better place in google and other search engines. TopDevelopers have picked the best PPC service providing companies for you, after understanding your interest in establishing your business. We list the genuine Pay Per Click marketing agencies that can handle your PPC campaigns across various platforms to get better traffic with the best PPC services. The PPC companies listed here are further ranked based on various aspects among hundreds of competitors.

Check out the list of Best Pay Per Click (PPC) Advertising Firms & Adwords Management Agencies at Topdevelopers.co.

#top pay per click (ppc) advertising companies #best pay per click (ppc) advertising firms #best ppc service providing companies #ppc marketing agencies #pay per click #adwords management agencies

10 platformat kryesore të gjurmuesve të portofolit të kriptove

Aplikacione të ndryshme gjurmuese të portofolit të kriptove kanë veçori të dallueshme dhe funksionet e tyre ndryshojnë. Shumica ju lejojnë të shtoni në të gjitha adresat e portofolit, pavarësisht nga blockchain pritës, në mënyrë që të mund të gjurmoni vlerën e zotërimeve të monedhave dhe çmimin në kohë reale dhe në histori. Prandaj, softueri gjurmues i portofolit mund të ketë integrim API me shkëmbimet dhe kuletat e tjera.

Gjurmuesit më të mirë të portofolit të kriptove ndihmojnë investitorët dhe tregtarët të marrin vendime në kohë reale dhe të ndryshojnë portofolet e tyre. Shumica përmbajnë mjete të avancuara të hartimit dhe parashikimit të vlerës për të ndihmuar përdoruesit të marrin vendime në kohë në lidhje me zotërimet e tyre të kriptove.

 • Gjurmuesit e çmimeve të kriptove monitorojnë çmimet e kriptomonedhave dhe ofrojnë metrika të ndryshme, të cilat përdoruesit mund t'i përdorin për të përcaktuar qëndrueshmërinë e kriptomonedhave ose lëvizjet aktuale të çmimeve. Me informacionin e mbledhur mbi çmimet e kriptomonedhave, investitorët mund të marrin vendime në lidhje me kohën e duhur për të shitur ose blerë asete dixhitale.
 • Disa gjurmues të çmimeve të kriptove kanë kaluar shumë më tepër për të përfshirë gjurmuesit e shkëmbimeve si një nga veçoritë e tyre kryesore. Përdoruesit jo vetëm që kanë akses në informacion për të përcaktuar tregtinë e duhur për të bërë, ata gjithashtu kanë mundësinë të hulumtojnë vendin më të mirë për të ekzekutuar tregti të tilla.
 • Gjurmuesit e çmimeve të kriptos ofrojnë grafikët historikë të secilës monedhë që datojnë që nga momenti kur aktivi u bë i parë i disponueshëm për tregtim. Kjo veçori është e dobishme për studiuesit dhe analistët e kriptove që tentojnë të formojnë ideologji bazuar në historinë e një monedhe ose të tregut të kriptove në tërësi.

Përbërësit bazë

Uebsajtet kryesore të gjurmimit të çmimeve të kriptove përfshijnë disa veçori dhe metrika që e bëjnë më të lehtë interpretimin dhe vlerësimin e tendencave të tregut. Këto veçori, si dhe metrikat, tregojnë se ku është tregu, në kohën e grumbullimit të të dhënave nga shkëmbime të ndryshme.

 • Kapaku i tregut, furnizimi qarkullues dhe çmimi i kriptomonedhës?

Në shumicën e rasteve, vlera e gjurmuar e kapitalizimit të tregut të një kriptomonedhe, furnizimi qarkullues, vëllimi ditor i tregtimit dhe vlerësimi aktual janë të dhëna të mjaftueshme për të përcaktuar performancën e saj. Për një, furnizimi qarkullues i një kriptomonedhe zbulon numrin e monedhave të disponueshme në tregun e kriptove. Kapaku i tregut, nga ana tjetër, është thjesht vlerësimi i ofertës totale në qarkullim. 

Analizimi i këtyre metrikave dhe krahasimi i tyre me vëllimin ditor të tregtimit, e bën më të lehtë identifikimin kur mbajtësit e kriptove po shesin ose blejnë.

 • Likuiditeti dhe vëllimi i tregut?

Kur bëhet fjalë për vlerësimin e qëndrueshmërisë së shkëmbimeve të kriptove, është e domosdoshme të bazoni analizën tuaj në likuiditetin dhe vëllimin e tregtimit.

Likuiditeti i një shkëmbimi kriptosh tregon se sa e lehtë ose e shpejtë është të ekzekutohen tregti pa shkaktuar një ndryshim të paqëndrueshëm në çmimin e aktivit. Dhe kështu, ekzaminimi i likuiditetit siguron informacion të mjaftueshëm në lidhje me stabilitetin e shkëmbimeve të kriptove.

Likuiditeti dhe vëllimi u ofrojnë pjesëmarrësve një pamje më të gjerë të aktiviteteve të gjeneruara në çdo bursë. Është e rëndësishme të thuhet këtu se vëllimet fillimisht kanë shërbyer si metrika kryesore për vlerësimin e performancës së platformave të shkëmbimit. 

 • Listat historike

Gjurmuesit e çmimeve të kriptos ofrojnë grafikun historik të secilës kriptomonedhë të listuar në faqet e tyre të internetit. Përdoruesit kanë një shans për të krahasuar lëvizjet e çmimeve të kaluara me tendencat aktuale, veçanërisht nëse ka një korrelacion midis dy ngjarjeve.

Për shembull, mund të zgjidhni të përqendroheni në të dhënat e fundit që gjurmuesi i çmimeve të bitcoin ka mbledhur në 7 ditët e fundit për të analizuar luhatjet dhe për të parë se si ngjarjet e botës reale ndikojnë në çmimin e bitcoin.

Grafikët historikë janë mjete jetike për analistët teknikë, ekspertët e kriptove dhe tregtarët në përgjithësi.

Çfarë duhet të keni parasysh përpara se të zgjidhni një opsion?

Pasi të keni shpjeguar bazat e faqeve të internetit të përcjelljes së çmimeve të kriptove, është e domosdoshme të eksploroni disa nga faktorët që do t'ju ndihmojnë të zgjidhni atë të duhurin.

 • Saktësia e faqes në internet

Ne ju këshillojmë që të merrni kohë për të vlerësuar efikasitetin e gjurmuesve të çmimeve përpara se të bazoni të gjitha aktivitetet tuaja kripto në të dhënat e mbledhura nga platforma të tilla.

Përpara se të miratoni një gjurmues të çmimeve të kriptove, gjëja e parë që duhet të bëni është të kontrolloni saktësinë e tij. Këtu, ju duhet të konstatoni kapacitetin e platformës për t'ju dhënë shifra të përditësuara, duke hequr dorë nga gabimet dhe manipulimet e të dhënave. 

 • Përvoja e Përdoruesit

Përveç shpejtësisë së ngarkimit, është thelbësore të konstatoni se gjurmuesi juaj i preferuar i çmimeve të kriptove ka infrastrukturë për t'u siguruar që ju të aksesoni platformën në lëvizje. Është një plus nëse gjurmuesi ka një aplikacion celular për përdoruesit e android dhe iOS.

Është e mundur të zgjedhësh gjurmuesin më të mirë të kriptove me ndërfaqe estetikisht të këndshme dhe intuitive që janë të pajtueshme me çdo madhësi ekrani. Eshtë e panevojshme të thuhet, të gjithë këta faktorë bashkohen për të përcaktuar përvojën e përdoruesit të faqes në internet.

 • Kriptovalutat dhe shkëmbimet e listuara

Shumica e gjurmuesve të çmimeve i përshtatin shërbimet e tyre në 100 kriptovalutat më të mira ose kryesisht funksionojnë si gjurmues çmimesh btc, gjë që mund të mos jetë e mirë për investitorët. Ata duhet të kenë akses në të dhënat e të gjitha kriptomonedhave të disponueshme në treg.

Është jetike që gjurmuesit e çmimeve të kriptove të mbulojnë tregun global të shkëmbimit të kriptove, në vend që të përqendrohen te ato të njohura, këshillohet të sigurohet që gjurmuesit e çmimeve të kriptove të mbështesin një gamë të gjerë kriptomonedhash.

 • Metrikat e disponueshme në faqen e internetit

Metrikat, si oferta qarkulluese, kapitali i tregut dhe vëllimi ditor i tregtimit, janë të rëndësishme. Grafikët historikë janë një tjetër mjet i analizës së të dhënave që duhet të keni parasysh. Sigurohuni që faqet e internetit të ofrojnë grafiku historik të lehtë për t'u interpretuar dhe të plotë.

 • Kompletet e veçorive dhe veglave shtesë

Është e zakonshme që një gjurmues i tregut të kriptove të funksionojë si konvertues i monedhës, mjet për krahasimin e kriptove dhe gjurmues i portofolit. Pavarësisht nga numri i mjeteve që ka një gjurmues çmimesh, sigurohuni që të kontrolloni që ato të përputhen me profesionin tuaj të kriptos dhe të ndikojnë në aktivitetet tuaja të përditshme.


Në këtë artikull, ne do të diskutojmë 10 platformat më të mira të gjurmuesve të portofolit të kriptove

1. Coinmarketcap : Wikipedia (Wiki) e kriptove

CoinMarketCap u lançua në vitin 2013 nga themeluesi dhe ish-pronari Brandon Chez. Sot, Binance Holdings Limited zotëron dhe drejton biznesin. Faqja e internetit gjurmon dhe tregon çmimet e monedhave të ndryshme, duke ofruar lidhje me një sërë shkëmbimesh ku mund të blini dhe tregtoni tokenat. Ofrohen lloje të ndryshme shkëmbimesh, të tilla si shkëmbimet spot, shkëmbimet derivative dhe shkëmbimet e financave të decentralizuara (DeFi) ose DEX.

CoinMarketCap është një faqe e gjerë dhe gjithëpërfshirëse e kriptomonedhës, e aksesueshme si në desktop ashtu edhe në celular, me një mori informacionesh DeFi, mjete të dobishme dhe shpërblime falas të kriptove. Përdoruesit mund të gjurmojnë mbi 16,000 kriptovaluta, të krijojnë lista vëzhgimi, të gjurmojnë portofolet, strategjitë e testimit dhe shumë më tepër. CoinMarketCap është një burim i shkëlqyeshëm i të dhënave për tregtarët fillestarë dhe me përvojë të kriptove, edhe pa paguar për shërbimin premium API. 

Karakteristikat:

 • Aktualisht disponohet si një platformë ueb, si dhe si aplikacion Android, iOS.
 • Skeda CryptoCompare në aplikacion ju lejon të krahasoni performancën e tregut të çdo dy monedhash duke përdorur grafikët. Ju mund të krahasoni çmimin, vëllimet dhe kapitalin e tyre të tregut në korniza të ndryshme kohore.
 • Merr lajme nga faqet e internetit dhe organizatat me reputacion të lajmeve të kriptove direkt në aplikacion.
 • Shikoni vlerën e zotërimeve tuaja të kriptove në 90+ monedha fiat (përfshirë USD, EUR, JPR, INR, CNY, etj.) në kohë reale.
 • Shikimi i vlerës së arit, argjendit dhe platinit mbahet nga aplikacioni në kohë reale në mbi 90 monedha fiat.
 • Përdorni aplikacionin në mënyrë të fshehtë ose kur jeni identifikuar.

Të mirat dhe të këqijat:

 • Renditja e kriptomonedhave është mjaft e detajuar dhe e lehtë për t'u kuptuar
 • Renditja është shumë informuese
 • Prania e grafikëve për secilën kriptomonedhë ndihmon në ilustrimin e mëtejshëm.

Vizitoni: https://coinmarketcap.com/


2. CoinGecko

CoinGecko është një grumbullues i pavarur i të dhënave të kriptomonedhave që gjurmon mbi 13,000 kriptomonedha. Shërbimi ofron mënyrën e përsosur që ju të vendosni se kur do të tregtoni kriptomat tuaja dhe për çfarë. CoinGecko nuk është një platformë tregtare në vetvete, përkundrazi, ajo ofron grafikët dhe informacionin për gjithçka kripto, kështu që ju mund të krahasoni shkëmbimet, të zbuloni NFT, të gjurmoni portofolin tuaj dhe shumë më tepër.

Karakteristikat:

 • Kripto-monedhat mund të filtrohen sipas Algoritmeve Hashing, të gjitha platformave dhe të gjitha kategorive
 • Vlerat e përdorura për renditjen e kriptomonedhës janë çmimi, 24 orë, kapitalizimi i tregut, likuiditeti, zhvilluesi, komuniteti dhe një grafik që tregon rezultatin për shtatë ditët e fundit
 • Në krye të faqes, do të shihni vlerën totale të kapitalit të tregut dhe vëllimin total 24 orë

Të mirat dhe të këqijat:

 • Kategoritë e renditjes janë mjaft të shumta, prandaj renditja e kriptomonedhave nuk bëhet vetëm me një bazë
 • Faqja e internetit nuk duket plotësisht e dizajnuar dhe e pajisur, prandaj mund të duket jo tërheqëse për këdo që viziton faqen e internetit

Shkëmbimet kryesore për tregtimin e monedhave simbolike. Ndiqni udhëzimet dhe fitoni para të pakufizuara

BinanceFTXPoloniexBitfinexHuobiMXCByBitGate.ioPhemex


3. messari

Messari është një kompani analitike dhe kërkimore e të dhënave me një mision për të organizuar dhe kontekstualizuar informacionin për profesionistët e kriptove. Duke përdorur Messari, analistët dhe ndërmarrjet mund të analizojnë, hulumtojnë dhe qëndrojnë në avantazhin e botës së kriptove – të gjitha duke i besuar integritetit të të dhënave themelore.

Messari përdoret për të zbuluar veçori dhe aspekte të shumta të projekteve të ndryshme kripto, duke përfshirë tokenomikën, informacionin e thesarit, anëtarët e ekipit, lidhjet e komunikimit dhe më shumë. Kjo u jep profesionistëve fuqinë për të marrë vendime të informuara dhe për të ndërmarrë veprime në kohë. 


Të mirat dhe të këqijat:

 • Përmban të dhëna të dobishme për asetet kripto
 • Një shumëllojshmëri e gjerë metrikash
 • Të dhënat janë shënuar për saktësinë e tyre
 • Platforma nuk është plotësisht e përsosur dhe nuk është falas

Vizitoni: https://messari.io/


4. cryptocompare

CryptoCompare u themelua në vitin 2014. Ajo ofron çmime të blerjes dhe shitjes në kohë reale, grafikon dhe analizon tregun nga 170 shkëmbime globale të kriptove, 5,300+ monedha dhe 240,000+ çifte monedhash për t'i shërbyer nevojave të klientëve.

CryptoCompare ofron më shumë se një gjurmues portofoli. Ai gjithashtu ofron të dhëna si shërbim, përmbajtje, udhëzues kripto, grumbullues çmimesh dhe pajisje shtesë për faqet e internetit. 

Përveç kësaj, CryptoCompare ofron njohuri të tregut të shkëmbimeve të ndryshme dhe kriptove për çdo tregtar direkt nga aplikacioni. Ju merrni lajme nga brenda aplikacionit kur ato hyjnë dhe padyshim mund të kontrolloni se si ndikojnë në çmimet e çdo monedhe.

Aplikacioni ofron grafikët dhe grafikët e mahnitshëm për tregtarët. Aplikacioni ju lejon gjithashtu të ndiqni çdo monedhë që ju pëlqen, edhe nëse nuk e mbani atë.

Veçori:

 • I disponueshëm si një aplikacion Android dhe iOS së bashku me një platformë ueb.

Të mirat dhe të këqijat:

 • Ndani shumë njohuri rreth çështjeve të minierave, pajisjeve të minierave, koncepteve të reja, njohurive të tregut, etj.
 • Përditësoni lajmet më të fundit, kapni trendin e tregut.
 • Ofron njohuri për kuletat dixhitale kryesore në botë, kuletat e ruajtjes dhe shkëmbimet e monedhave.
 • Lejon përdoruesit të ndajnë lirisht mendimet personale për çështje të ndërlidhura.
 • Lejon përdoruesit të integrojnë të dhënat dhe lajmet më të rëndësishme për faqen e tyre të internetit.
 • Ka një numër të madh çiftesh tregtare dhe shumë monedha të ndryshme kripto.
 • Falas.

Vizitoni: https://www.cryptocompare.com/


5. cointracker

Ky aplikacion ju lejon të gjurmoni se si po performon portofoli juaj gjatë një periudhe të caktuar dhe ju mund të zbërtheni performancën sipas çdo kripto ose monedhë (dollar ETC). Ju gjithashtu mund të përfitoni nga korrja e humbjes së taksave.

Ju mund të lidhni kuletat tuaja si Ledger dhe Trezor dhe nga 300 shkëmbime të ndryshme kriptosh, duke përfshirë ato të njohura si Coinbase dhe Binance dhe eToro, dhe të gjeneroni të dhëna në kohë reale në lidhje me aktivet. Kjo ju lejon të automatizoni fitimet e tatimit mbi kapitalin. Ai gjithashtu mbështet 8000 kriptovaluta.

Ai ka ndihmuar në mënyrë efektive përdoruesit të gjurmojnë fitimet dhe vëllimin e kapitalit me vlerë 20 miliardë dollarë dhe të pretendojnë 600 milionë dollarë para në humbje kapitale përmes raportimit efektiv të taksave.

Karakteristikat:

 • Janë të disponueshme versionet celulare në ueb dhe iOS dhe Android.
 • Gjeneroni raporte tatimore në fluturim. Paraqisni deklaratat vjetore tatimore. Përgatitni informacionin tatimor për raportim.
 • Eksportoni skedarë CSV nga shkëmbimet për menaxhimin e portofolit.

Kostoja: 

 • Planet e abonimit janë me kosto të lartë në krahasim me të tjerët
 • Duhet të paguani më shumë për mbështetjen e postës elektronike ose portierit
 • Nuk mbështet tregtimin e marzhit, shkëmbimet ose kontratat e së ardhmes.

Vizitoni: https://www.cointracker.io/


6. CoinTracking

CoinTracking Analysis është një aplikacion gjurmues i portofolit që ju lejon të tregtoni dhe gjeneroni raporte në kohë reale mbi fitimin dhe humbjen. Ju mund të vlerësoni monedhat tuaja të realizuara dhe fitimet e parealizuara nga humbjet, raportet për taksat dhe shumë më tepër. Ju mund të keni një përmbledhje të plotë të 7666 çmimeve të monedhave dhe aseteve.

Karakteristikat:

 • Grafikët interaktivë për tregti dhe monedha
 • Është një nga gjurmuesit më të mirë të kriptove që importohet automatikisht përmes API-ve.
 • Ndani të dhënat tuaja me këshilltarët tatimorë të kriptove
 • Është një nga gjurmuesit më të mirë të kriptove që nuk ka nevojë për akses në shkëmbimet e nevojshme
 • Historia e grafikut për të gjitha 17,642 monedhat

Të mirat dhe të këqijat:

 • Ajo ofron një llogari falas për t'ju ndihmuar të kuptoni nëse platforma mund t'i përshtatet nevojave tuaja të raportimit tatimor.
 • Sinkronizimi i drejtpërdrejtë me blockchain
 • Grafikët interaktivë për tregti dhe monedha
 • Nevojitet një paketë premium ose lidhje shkëmbimi të pakufizuara

Vizitoni: https://cointracking.info/


7. blockfolio

Blockfolio u lançua në vitin 2014. Ai mbështet në thelb çdo aset kripto në treg sot dhe krenohet me mbi 6 milionë përdorues. Ai gjithashtu i lejon përdoruesit të integrojnë kuletat nga gati 15 shkëmbime kriptomonedhash , që është një ofertë shumë konkurruese në krahasim me shumicën e gjurmuesve të tjerë të portofolit të kriptove.

Ai autorizon përdoruesit të vendosin sinjalizime për çmimet. Një mjet inteligjence i quajtur Signal u ofron përdoruesve të dhëna dhe informacione të dobishme tregtare. Është rishikuar gjerësisht, tani me mbi 28,000 vlerësime në Apple Store dhe 148,700 në Android PlayStore.

Karakteristikat:

 • I disponueshëm si një aplikacion Android dhe iOS.
 • Asnjë aplikacion desktop ose akses në platformën e internetit.
 • Seksioni i lajmeve.

Kostoja: Falas


8. Bitstamp

Bitstamp nuk është një platformë për menaxhimin e portofolit të kriptove, por një platformë tregtare. Sidoqoftë, ai i lejon përdoruesit të menaxhojnë portofolet e tyre në 73 asete kriptosh të mbështetura për tregtim. Para së gjithash, platforma mund të vlerësohet përmes një aplikacioni iOS dhe Android përveç platformës së internetit.

Fakti që është agnostik celular ju tregon se sa e shkëlqyeshme është për t'ju ndihmuar të menaxhoni një portofol kriptosh në lëvizje. Për më tepër, ju ndihmon të keni një pasqyrë të detajuar të llogarisë dhe jo vetëm bazat e monitorimit të bilancit.

Ai ju jep një paraqitje vizuale të grafikut të ndryshimeve të portofolit tuaj me kalimin e kohës, duke përfshirë në kohë reale. Ju mund të zgjidhni të shfaqni grafikët në ditë, javë, muaj, kohëzgjatje të vitit ose gjatë gjithë kohës. Ai do të shfaqë vlerën e portofolit tuaj në një kohë të caktuar të zgjedhur në grafik.

Kështu, ju mund të gjurmoni shumën që keni fituar me kalimin e kohës. Menaxhimi i portofolit ju lejon gjithashtu të gjurmoni historinë tuaj të transaksioneve, bilancin, porositë e hapura, çmimet e monedhave të preferuara dhe bilancet e fiat dhe kripto.

Karakteristikat:

 • Përdorni API për të lidhur Bitstamp me mjetet e gjurmimit të portofolit të palëve të treta si llogaritja për menaxhimin e avancuar të portofolit si raportimi i taksave.
 • Platforma ka gjithashtu një produkt specifik për agjentët e tregtimit të kriptove, neo bankat, fintech, bankat, fondet mbrojtëse, tregtarët mbështetës, zyrat e familjes dhe grumbulluesit.
 • Ndërtoni një portofol të larmishëm kriptosh. Depozitoni fiat përmes kartave bankare, krediti ose debiti (instant), SEPA, më shpejt
 • Pagesa; dërgoni, merrni, mbani dhe tërhiqni kriptovalutat dhe fiat përmes një banke (ACH – maksimumi 50,000 USD për transaksion). Ndryshoni kriptorën me një tjetër.
 • Android, iOS, Linux, Windows.
 • Staking Ethereum dhe Algorand.

konkluzioni

Kriptomonedha është një front emocionues i ri investimi – dhe nuk ka pasur kurrë një kohë më të lehtë për të filluar me një gjurmues portofoli ose një shkëmbim individual. Sidoqoftë, është e rëndësishme të mbani mend se kriptomat janë gjithashtu një treg shumë i paqëndrueshëm dhe është e mundur të humbni para brenda natës.

Bëhuni një investitor i zgjuar dhe bëni kujdesin tuaj të duhur përpara se të blini ndonjë siguri. Gjithmonë mbani mend të mos investoni më shumë sesa mund të përballoni të humbni. 

Lexo më shumë: Si të fitoni para me programet e filialeve të shkëmbimit të kriptove

Shpresoj se ky artikull do t'ju ndihmojë. Mos harroni të lini një like, koment dhe ta ndani me të tjerët. Faleminderit!

Udhëzues për Crypto-n e Tregtimit të Marzhit

Tregtimi i kriptomonedhave është i rrezikshëm, por tregtimi i levave të tyre është edhe më i rrezikshëm.

Kjo është arsyeja pse duhet të mendoni dy herë përpara se të futeni në tregtimin e kriptomonedhave dhe të mendoni tre herë përpara se të kënaqeni me marzhin ose tregtimin e levave të kriptomonedhave.

Shumë prej jush mund të joshen në tregtimin e kriptove për shkak të historive që dëgjoni nga miqtë tuaj dhe se si ata kthyen 1000 dollarë në 10,000 dollarë brenda pak javësh!!

Por nga ana tjetër, ata harrojnë t'ju tregojnë se sa rrezik kanë marrë për të arritur këto lloj kthimesh dhe cilat janë ato negativet e saj…

Kjo është arsyeja pse në këtë udhëzues, le të përpiqemi të kuptojmë tregtimin e levave në kriptomonedha, rreziqet e tij dhe se si, nëse përdoret siç duhet, mund t'ju shërbejë për të arritur qëllimet tuaja të investimit.

1. Çfarë është kriptomonedha e tregtimit me marzh?

Tregtimi i marzhit në kripto përfshin huazimin e fondeve nga një shkëmbim dhe përdorimin e tij për të bërë një tregti. Tregtimi i marzhit referohet gjithashtu si tregtimi me levë, sepse përfshin tregtarët që "rrisin" tregjet e tyre përtej kapitalit ekzistues me të cilin duhet të punojnë.

Ja një shembull: imagjinoni që një tregtar hap një pozicion afatgjatë në Bitcoin për 100 dollarë dhe çmimi rritet me 10%. Tregtari do të bënte 10 dollarë fitim (duke përjashtuar çdo tarifë).

Nëse i njëjti tregtar do të bënte të njëjtën tregti duke përdorur levën 5x, fitimi i tyre do të ishte 50 dollarë (10 x 5 = 50).

Disa investitorë që përdorin tregtimin e marzhit në kripto përdorin levën 10x, 50x ose edhe 100x. Kjo mund të përforcojë përfitimet e mundshme, por gjithashtu vjen me rrezik shumë më të madh.

2. Si funksionon Crypto Trading Margin?

Tregtimi i kriptove me marzh përfshin huazimin e parave për të bërë tregti më të mëdha ose më shumë. Por një faktor i rëndësishëm që duhet mbajtur parasysh është ai që quhet çmimi i likuidimit. Kur tregu të arrijë çmimin e likuidimit, bursa do të mbyllë automatikisht një pozicion. Kjo bëhet në mënyrë që tregtarët të humbasin vetëm paratë e tyre dhe jo fondet që u janë dhënë hua.

Kur dikush është duke tregtuar vetëm me fondet e veta, çmimi i likuidimit për një pozicion afatgjatë në një aktiv është zero. Por me rritjen e levës, çmimi i likuidimit rritet më afër çmimit me të cilin blen një tregtar.

Investitorët mund të përdorin huadhënien e marzhit për të krijuar pozicione të gjata ose të shkurtra (po, është e mundur për të shkurtuar Bitcoin), duke lejuar potencialin për të përfituar pavarësisht se në cilën drejtim lëviz tregu.

Për shembull, le të themi se çmimi i një Bitcoin (BTC) është 10,000 dollarë. Një tregtar dëshiron të bëjë një tregtim të marzhit të Bitcoin dhe vendos një pozicion të gjatë duke blerë një Bitcoin me levë 2x. Kjo do të thotë se ata do të kishin shpenzuar 10,000 dollarë dhe do të kishin marrë hua 10,000 dollarë shtesë për një pozicion me vlerë 20,000 dollarë përpara tarifave dhe interesit.

Në këtë rast, çmimi i likuidimit do të ishte pak më shumë se 5000 dollarë. Pasi të arrihet ky nivel, tregtari do të humbiste të gjithë investimin e tij plus interesin dhe tarifat.

Ja pse: blerja e BTC me vlerë 10,000 dollarë normalisht do të kërkonte që çmimi të bjerë në zero që një tregtar të humbasë të gjithë pozicionin e tij. Por me levën 2x, basti është dyfishuar. Një tregtar ka përforcuar fitimet ose humbjet e tyre të mundshme me dyfishin e investimit të tyre fillestar. Prandaj, nëse çmimi bie 50%, ata përfundojnë duke humbur 100% të asaj që kanë investuar (50 x 2 = 100).

Çmimi i saktë i likuidimit në këtë shembull do të ishte pak më i lartë se 50% më i ulët se çmimi i blerjes sepse një pjesë e kostos për hapjen e pozicionit përfshin tarifat dhe interesin.

Kuptimi i thirrjeve dhe likuidimit të marzhit

Kur huazoni para nga një bursë për të marzhuar tregtimin e Bitcoin, shkëmbimi që siguron kapitalin mban një sërë kontrollesh në vend për të ulur rrezikun e tyre. Nëse hapni një tregti dhe tregu lëviz kundër jush, mund të ndodhë që bursa të kërkojë më shumë kolateral për të siguruar pozicionin tuaj ose për të mbyllur me forcë pozicionin.

Kur kjo ndodh, shkëmbimi juaj ka të ngjarë t'ju godasë me një të ashtuquajtur thirrje marzhi. Një thirrje marzhi ndodh kur vlera e aktivit në një tregtim marzhi bie nën një pikë të caktuar. Shkëmbimi që financon tregtinë e marzhit do të kërkojë më shumë fonde nga tregtari në mënyrë që të ulë rrezikun e tyre. Shumica e shkëmbimeve do të njoftojnë tregtarët me email, por është e rëndësishme të monitoroni në mënyrë aktive nivelet tuaja të marzhit.

Nëse niveli i marzhit të një pozicioni bëhet shumë i pasigurt, një shkëmbim ka të ngjarë të mbyllë pozicionin - ky referohet si niveli i likuidimit të marzhit, ose çmimi i likuidimit. Likuidimi ndodh kur një bursë mbyll automatikisht një pozicion për të siguruar që i vetmi kapital i humbur është kapitali i depozituar nga tregtari që hapi pozicionin.

Le të supozojmë se një tregtar hap një pozicion të gjatë 2:1 kur çmimi i Bitcoin është 10,000 dollarë. Kostoja e pozicionit është 10,000 dollarë, por tregtari ka marrë hua 10,000 dollarë shtesë nga shkëmbimi. Prandaj, çmimi i likuidimit të pozicionit është 5,000 dollarë - në këtë nivel çmimi, tregtari ka humbur kolateralin fillestar prej 10,000 dollarësh dhe kështu likuidohet nga bursa.

Për shembull, një pozicion me levë 10x kërkon vetëm një lëvizje prej 10% për t'u likuiduar (100 / 10 = 10). Një lëvizje prej 10% mund të ndodhë brenda orëve apo edhe minutave në tregjet e kriptove.

Ku mund të tregtoni kripto me marzh?

Ekzistojnë një numër shkëmbimesh kriptosh që lejojnë tregtarët të tregtojnë me marzh, duke përfshirë:

•   FTX

•   BitMEX

•   Binance Futures

•   Phemex

•   Huobi Futures

•   Bybit

•   Futures KuCoin

Këto shkëmbime ofrojnë levë diku nga 10x në 125x. Tregtimi me përdorimin e levës është i rrezikshëm në çdo treg, dhe sa më shumë levë të përdoret, aq më i lartë është rreziku. Tregtimi i marzhit në tregjet e kriptove është edhe më i rrezikshëm për shkak të paqëndrueshmërisë ekstreme.

Cilat janë tarifat për tregtimin e marzhit të kriptove?

Ekzistojnë dy kosto që lidhen me tregtimin e kriptove me marzh:

1. Tarifat për hapjen e një pozicioni

2. Interesi i borxhit për huamarrjen e monedhave

Norma e interesit, e njohur si "norma e financimit", është "peer-to-peer" dhe varet nga një sërë faktorësh si primi aktual midis çmimit spot dhe të së ardhmes të një aktivi. Kjo normë zakonisht rillogaritet çdo orë.

Kush u jep hua tregtarëve të marzhit dhe pse ata angazhohen në tregtimin e marzhit të kriptove?

Tregtarët e marzhit angazhohen në tregtimin e marzhit për të maksimizuar fitimet e tyre me pak para/kripto në dispozicion.

Nga ana tjetër, shumica e tregtarëve të marzhit janë tregtarë veteranë që kuptojnë dinamikën e tregut dhe mbështesin analizën e tyre teknike. (E di që ka edhe të rinj, më shumë për këtë më vonë !!)

Sigurisht, kjo nuk do të thotë se ata nuk mund të gabojnë, dhe po ashtu bëjnë!!

Brokerët ose njerëzit që duan të fitojnë një përqindje shtesë të të ardhurave në zotërimet e tyre të kriptomonedhës ose Bitcoin zakonisht u japin hua këtyre tregtarëve të marzhit për një tarifë fikse ose normë interesi.

Pra, sa herë që portofoli i një tregtari të marzhit po performon mirë, këta huadhënës vazhdojnë të marrin tarifën ose normën e interesit të premtuar për kreditë e tyre.

Ndërsa nga ana tjetër, nëse portofoli performon dobët, atëherë pozicioni mbyllet automatikisht, dhe fondet e mbetura plus interesi i kthehen huadhënësit.

Tani, e di që disa prej jush mund të pyesin se si ndodh kjo automatikisht dhe kush e mbyll pozicionin për të reduktuar humbjet e mëtejshme për huadhënësin?

Epo, këtu vijnë shkëmbimet e dedikuara të tregtimit të kriptomonedhave, të cilat i kisha renditur më lart.

3. Të mirat dhe të këqijat e kriptomonedhës së tregtimit të marzhit

Ashtu si me çdo strategji investimi, ka pozitive dhe negative që lidhen me tregtimin e marzhit në kripto. Kjo tabelë i paraqet ato.

Pro

Kundër

Potenciali për fitime të mëdha në një kohë të shkurtërRrezik jashtëzakonisht i lartë - dhe çdo rritje e paqëndrueshmërisë rrit rrezikun edhe më shumë
Lejon tregtarët të krijojnë pozicione më të mëdha me më pak kapitalËshtë e mundur që tregtarët të humbasin shuma të mëdha parash shumë shpejt. Gjatë periudhave të paqëndrueshmërisë, tregtitë mund të likuidohen me humbje përpara se tregtarët të mund të reagojnë
Mund të ofrojë një mënyrë për të bërë tregti fituese gjatë lëvizjeve të vogla të tregutKërkon kohën pothuajse perfekte të tregut
Lejon tregtarët të mbajnë më pak kripto në një shkëmbimNjë tregtar duhet të largohet nga një pozicion kur ai është fitimprurës, pasi lëvizjet e tregut përforcohen me levën. Tregtarët e papërvojë ka të ngjarë të marrin humbje të mëdha kur tregtojnë me levë.

Menaxhimi i rrezikut dhe tregtimi i marzhit të kriptomonedhave

Tregtimi me marzh është me rrezik shumë të lartë. Sa më i lartë të jetë paqëndrueshmëria dhe sa më shumë levë të përdoret, aq më i madh është rreziku, pasi rriten shanset që një tregtar të "shfryhet" nga pozicioni i tij (kur çmimi i likuidimit bie).

Kjo e bën tregtimin e marzhit në kripto një nga përpjekjet më të rrezikshme që një investitor mund të ndjekë.

Në një përpjekje për të menaxhuar këtë rrezik, shumë tregtarë mbrojnë bastet e tyre duke hapur pozicione të kundërta. Kjo është një mënyrë e zakonshme për t'u marrë me menaxhimin e rrezikut të investimit.

Për shembull, nëse dikush zotëron shumë Bitcoin, ky do të konsiderohej një pozicion afatgjatë. Një mënyrë për të mbrojtur kundër paqëndrueshmërisë së çmimeve në rënie mund të jetë vendosja e një pozicioni të shkurtër me levë. Në këtë mënyrë, nëse çmimi i Bitcoin bie, pozicioni short do të rritet në vlerë dhe investitori mund të rikuperojë disa nga humbjet e tyre.

FAQ

A është fitimprurëse tregtimi i marzhit të kriptove?

Kur funksionon, tregtimi i marzhit në kripto mund të jetë shumë fitimprurës. Nëse një pozicion afatgjatë fillon menjëherë përpara rritjes së çmimit, tregtarët mund të bëjnë shumë herë investimin e tyre fillestar. Sigurisht, duke qenë se tregjet e kriptomonedhave janë shumë të paqëndrueshme, e kundërta mund të ndodhë po aq lehtë. Humbjet e mëdha mund të realizohen në një kohë të shkurtër.

Cila monedhë është më e mirë për tregtimin e marzhit?

Varet nga individi. Dikush që kërkon të hyjë në tregtimin e marzhit të kriptove me rrezikun më të vogël të mundshëm mund ta konsiderojë Bitcoin si monedhën më të mirë për shkak të paqëndrueshmërisë së tij më të ulët në krahasim me monedhat e tjera (shënim: kjo është ende shumë paqëndrueshmëri). Të tjerët mund t'i shohin monedhat më të vogla si më të mirat sepse ato mund të ofrojnë kthime më të mëdha në një kornizë kohore më të shkurtër.

A duhet të Marzhoj Kripto Tregtare?

Nëse e kuptoni se si funksionon marzhi, atëherë duhet të tregtoni kripto-në me marzh.

Përndryshe, nuk duhet blerë/shitur kriptos si Bitcoin në diferencë. Edhe nëse është e mundur të bëhet, nuk duhet bërë pasi kjo strategji tregtare nuk është e qëndrueshme për dhe veçanërisht për ata që nuk e kuptojnë marzhin.

Si i gjeni shkëmbimet e tregtimit të kriptove që ofrojnë marzh?

Pra, kjo është e gjitha nga ne në këtë udhëzues masiv për disa nga platformat më të mira të tregtimit të marzhit të kriptove të disponueshme sot në treg.

Por unë kam disa fjalë të mençura për investitorët fillestarë të kriptove:

Nëse nuk jeni të kënaqur me paqëndrueshmërinë e egër të kriptove, mos tregtoni bitcoin ose ndonjë kriptomonedhë dhe as mos mendoni për levën.

Nuk po e them këtë për t'ju frikësuar, por për t'ju dhënë një parandjenjë, sepse kam parë shumë njerëz që humbin shuma të mëdha parash në tregtimin e marzhit të bitcoin/kriptomonedhave.

Lexo më shumë: Leva në tregtimin e kriptove | Shënime kur blini argumente me leverage

konkluzioni

Shumë mund të kenë dëgjuar se tregtimi i marzhit të kriptove është mënyra më e shpejtë për të fituar shumë para, por më lejoni t'ju them, është gjithashtu mënyra më e shpejtë për të humbur paratë tuaja nëse nuk bëhen siç duhet.

Tregtimi i marzhit në kripto përdoret shpesh nga tregtarët profesionistë. Leva e përfshirë mund të çojë në lëvizje të ekzagjeruara të tregut të njohura si "shtrydhje të gjata" ose "shtrydhje të shkurtra", ku një lëvizje e papritur e çmimeve mund të shkaktojë likuidime dhe të rezultojë në paqëndrueshmëri më të madhe. Kjo ndodh shpesh në tregjet e kriptove, të cilat tregtojnë shumë pak në krahasim me shumicën e tregjeve tradicionale.

Shpresoj se ky postim do t'ju ndihmojë. Mos harroni të lini një like, koment dhe ta ndani me të tjerët. Faleminderit!

10 shkëmbimet kryesore të decentralizuara të kriptomonedhave që duhet

Në këtë postim, do të mësoni 10 shkëmbimet kryesore të decentralizuara të kriptomonedhave që duhet të dini dhe përdorni

Çfarë është një shkëmbim i decentralizuar?

Shkëmbimet e decentralizuara (ose DEX) janë shkëmbime kriptomonedhash që nuk kërkojnë shërbimet e palëve të treta për operacionet me asete kripto. Kështu, ata lejojnë tregtarët të kryejnë marrëveshje drejtpërdrejt me njëri-tjetrin. Funksionet e tyre janë të ngjashme me ato të platformave tradicionale të centralizuara, por në kontrast me to, DEX-të ofrojnë një mekanizëm të drejtpërdrejtë tregtimi nga kolegët, bazuar në ekzekutimin inteligjent të kontratës.

Një lloj i tillë tregtimi presupozon që të gjithë pjesëmarrësit në marrëveshje të mbajnë kontrollin mbi asetet e tyre dixhitale dhe çelësat privatë, pa pasur nevojë t'ia kalojnë ato ndonjë ndërmjetësi apo kujdestari. Me fjalë të tjera, DEX-të funksionojnë si platforma për përdoruesit për të kërkuar ndeshje në porositë e tyre të blerjes dhe shitjes, pa një autoritet qendror përgjegjës për ruajtjen dhe shkëmbimin e aseteve.

Meqenëse ideja e krijimit të platformave të tilla u zbatua në vitet 2013–2014, nuk është e lehtë të përcaktohet se cila platformë u bë pionierja në këtë fushë, pasi burime të ndryshme japin emra të ndryshëm. 

Sot, shkëmbime të shumta të decentralizuara me funksione të ndryshme mund të gjenden lehtësisht në ueb. Vetëm GitHub liston mbi 250 DEX plotësisht funksionale në kohën e shkrimit. Shembujt më të njohur përfshijnë Uniswap, Tokenlon, 0x Protocol, Venus, Sushiswap, Compound, Curve Finance, 1inch Exchange dhe PancakeSwap.

Megjithatë, vlen të përmendet se në realitet, shumë shkëmbime online që e quajnë veten të decentralizuar nuk janë absolutisht të decentralizuara. Ata përdorin serverët e tyre për të ruajtur të dhënat e tregtimit, megjithëse nuk kanë akses në çelësat privatë të përdoruesve.

Si funksionojnë shkëmbimet e decentralizuara?

Shumica e shkëmbimeve të decentralizuara janë projekte me burim të hapur të ndërtuara në zinxhirin e bllokut Ethereum dhe duke përdorur kontrata inteligjente për të kryer shkëmbimin e dëshiruar të përdoruesve të aseteve dixhitale.

Për të maksimizuar numrin e çifteve të tregtimit, ata synojnë të jenë të përputhshëm me zinxhirë, në mënyrë që të mund të tregtoni çdo aktiv që dëshironi, dhe për shkak se nuk ka autoritet qendror që lehtëson transaksionin, tarifat e tregtimit janë shumë më të ulëta, nëse ka fare. .

Në përgjithësi, është një proces i thjeshtë për të bërë një tregti, ju zgjidhni aktivin që dëshironi, dhe aktivin që dëshironi të tregtoni për të, ndiqni hapat që në përgjithësi përfshijnë dërgimin e aktiveve tuaja në një kontratë të zgjuar dhe zgjedhjen e një adrese portofolin e destinacionit. dhe kujdeset për pjesën tjetër. Asetet tuaja të reja depozitohen në adresën që keni zgjedhur.

Çfarë duhet të kërkoni në një shkëmbim të decentralizuar

Gjërat kryesore që do të dëshironi të kërkoni në një bursë të decentralizuar janë lehtësia e përdorimit, tarifat e tregtimit, vëllimi/likuiditeti i tregtisë, anonimiteti dhe çiftet e tregtimit.

Vëllimi/likuiditeti i tregtisë do të ndikojë në shumën që merrni, shpesh të referuara si rrëshqitje; nëse çmimi i aktivit ndryshon sepse tregtia kërkon pak kohë për t'u përmbushur, ose nëse keni bërë një porosi të madhe, mund të merrni pak a shumë nga aktivi juaj i dëshiruar.

Shkëmbimet kryesore të decentralizuara ofrojnë tarifa minimale, një mori çiftesh tregtare dhe janë shkëmbime të thjeshta pikash dhe klikimesh që ndodhin pothuajse menjëherë për të siguruar tregti të qëndrueshme.

Lexo më shumë: Hulumtoni kriptomonedhën përpara se të investoni në 5 hapa bazë

Shkëmbimet kryesore të Decentralizuara

1. Uniswap

Uniswap është një shkëmbim i decentralizuar që vepron në blockchain Ethereum. Ai lejon shkëmbime të menjëhershme të çdo aktivi ERC-20 me tregti me një klikim. Është i pabesueshëm, pa leje dhe funksionon në pjesën e pasme të grupeve të likuiditetit. 

Këto pishina lejojnë këdo që të krijojë një treg duke ofruar dy shenja themelore. Në këmbim ata marrin një tarifë tregtimi prej 0.3% sa herë që përdoret çifti tregtar. Uniswap nuk ka shenjën e vet që do të thotë se përdoruesit marrin tarifat e tyre në formën e aseteve që i kanë ofruar grupit.

Pro

 • Ndryshoni argumentet ERC-20
 • Dizajn miqësor për përdoruesit
 • Fito interes duke vendosur kripto
 • Nuk kërkohet regjistrim
 • Mbështetje për portofolin kripto

Kundër

 • Nuk pranon para fiat
 • Tarifa të larta të gazit
 • Rreziku i humbjes së përhershme
 • Jo KYC

Vizitoni: https://uniswap.org/

2. dYdX

dYdX është një shkëmbim i decentralizuar i derivateve të kriptove, i ekzekutuar shkëlqyeshëm me një bollëk tregtimi marzhi dhe opsionesh të përhershme për të gjithë. Përveçse ka një emër të zgjuar ( dy/dx i referohet Shënimit të Leibniz-it në matematikë), dYdX ka mbushur një vend bindës brenda sferës së tregtimit të kriptove.

E themeluar në vitin 2017 nga ish-inxhinieri i Coinbase Antonio Juliano, dYdX fitoi interes të menjëhershëm të investitorëve në shumën prej 87 milionë dollarësh financim. Kjo pistë e rëndësishme kapitale i lejoi zhvilluesit e projektit të ndërtonin platformën e tregtimit sipas standardeve jashtëzakonisht të larta.

Përsëritjet e hershme të platformës së shkëmbimit dYdX u lejuan tregtarëve aftësitë bazë të tregtimit të marzhit të kriptove me aktive të kufizuara. Tani, dYdX e përmirësoi lojën e saj duke nxjerrë marzhin dhe perpetualet për shumë kriptovaluta. Ai gjithashtu shtoi shërbimet e huadhënies dhe huamarrjes për të decentralizuar tërësisht të gjithë përvojën tregtare.

Ky është një vend i shkëlqyer për të ndalur dhe shpjeguar shpejt tregtimin e marzhit të kriptove dhe kontratat e përhershme për njerëzit e rinj në dhomë. Nëse i kuptoni tashmë këto koncepte, mos ngurroni të kaloni përpara.

Fillimi i dYdX filloi në 2019 me një kapital masiv për mbledhjen e fondeve prej më shumë se 10 milion USD dhe u lançua zyrtarisht më 9 shtator 2021, me një ngjarje fillestare të ofrimit të monedhave (ICO).

Risia e dYdX është se mbajtësit e tokenave do të kenë një mori autoritetesh mbi ekosistemet, të tilla si aftësia për të marrë bonuse absolute nga shpërblimet e minierave deri te vërtetimi i transaksioneve në platformë, ndër të tjera.

Pro

 • Nuk ka tarifa gazi kur tregtoni të përhershme ose shkëmbeni asete të mbështetura
 • Prezantimi i tokenit DYDX
 • E gjatë dhe e shkurtër me levë të lartë
 • Fitoni interes për aktivet e depozituara dhe normat konkurruese të huamarrjes

Kundër

 • Zgjedhje e kufizuar për çiftet e tregtimit të marzhit (tre)
 • Vetëm 3 aktive të disponueshme për shkëmbime
 • Norma e interesit për Ethereum ndonjëherë mund të arrijë 0%, në mënyrë efektive duke e bërë atë të pavlefshëm

Vizitoni: https://dydx.exchange/

Lexo më shumë: Çfarë është dYdX Exchange | Si të përdorni shkëmbimin dYdX për tregtimin e kriptove

3. Ndërrimi i petullave

PancakeSwap Exchange filloi në shtator 2020 në Binance Smart Chain si një krijues alternativ i automatizuar i tregut (AMM) ndaj Uniswap Exchange, me kosto më të ulëta transaksioni dhe shpejtësi më të larta. Ndërsa filloi si pothuajse një kopje dhe ngjitje e Uniswap në një tjetër blockchain, PancakeSwap Exchange ka zhvilluar një sërë veçorish që kanë bërë që ai të përdoret më shpesh sesa Uniswap.

Me një gamë të gjerë veçorish dhe mënyrash që përdoruesit të fitojnë të ardhura pasive, platforma tani ka më shumë vlerë totale të bllokuar sesa Uniswap. Nëse jeni duke kërkuar për një shkëmbim të decentralizuar me tarifa dhe kosto më të ulëta transaksioni, rishikimi ynë i PancakeSwap Exchange do të ndihmojë në përcaktimin nëse është i duhuri për nevojat tuaja.

Shenja CAKE mund të jetë gjithashtu shumë fitimprurëse për të aksionuar dhe për t'u dhënë përdoruesve një sërë përfitimesh gjatë përdorimit të PancakeSwap.

Pro

 • Kthime të larta APR/APY për pishina dhe ferma
 • Kosto më të ulëta të transaksionit në krahasim me Uniswap
 • Gama e gjerë e produkteve
 • Më shumë transaksione ditore sesa Uniswap me komunitetin aktiv dhe zhvilluesit

Kundër

 • Humbje e përhershme në grupet e likuiditetit
 • Parashikimi dhe lotaria mund të rezultojnë në humbjen e shpejtë të fondeve (bixhoz)
 • Rrjeti mund të mbingarkohet për shkak të popullaritetit
 • Potenciali për mashtrime

Vizitoni: https://pancakeswap.finance/

4. Curve Finance

Curve Finance është një shkëmbim i avancuar i decentralizuar i kriptomonedhave me rrëshqitje të ulët dhe likuiditet të lartë që lejon tregtarët të shkëmbejnë aktivet e tyre. Bursa e ka selinë në Zvicër dhe ka disa vite që ekziston. Përdoruesit mund ta shohin Curve Finance pak unike për shkak të paraqitjes dhe dizajnit të saj të përgjithshëm. Por nëse jeni adhurues i retros dhe ju pëlqen të eksploroni tema të vjetra, nuk do të jetë problem për ju. Curve Finance fokusohet kryesisht në monedhat e qëndrueshme, të cilat kanë tërhequr përdorues nga e gjithë bota që kërkojnë mundësi me rrezik të ulët.

Platforma ofron gjithashtu disa mundësi fitimi dhe investimi. Përdoruesit thjesht lidhin kuletat e tyre kripto me bursë për të hyrë në fondet e tyre dhe për t'i aplikuar ato në cilindo nga aktivitetet investuese të disponueshme në bursë. Më së miri do të ishte të kishit të paktën njohuri bazë për grupet e likuiditetit përpara se të përdorni platformën. Përndryshe, konceptet në shkëmbim mund të jenë konfuze.

Ata kanë shenjën e tyre të qeverisjes, CRV, e cila ndihmon në sigurimin e likuiditetit në grupet e tyre të aseteve. Curve është një shkëmbim i decentralizuar disi më i rrezikshëm dhe është audituar disa herë tashmë.

Pro

 • Një shumëllojshmëri e madhe e pishinave të likuiditetit janë në dispozicion
 • Shpërblime premium APY
 • Krijoni pishinat tuaja në shkëmbim
 • CRV falas për ofruesit e likuiditetit
 • Përfshirja e DAO dhe AMM për një përvojë pa telashe

Kundër

 • Jo shumë miqësore për fillestarët
 • Tarifa e lartë e gazit për transaksionet

Vizitoni: https://curve.fi/

5. 1 inç

1inç është një grumbullues i decentralizuar i këmbimit (DEX), që do të thotë se kontrollon tregun e kriptomonedhave për të gjetur tarifat më të mira dhe tarifat më të ulëta për tregtitë tuaja. Fatkeqësisht, ajo nuk është e licencuar për të operuar në SHBA

1inç në fakt merr një numër të madh shkëmbimesh të ndryshme të decentralizuara dhe i grumbullon ato për klientët, që do të thotë se ju gjithmonë merrni tarifën më të mirë për shkëmbimin tuaj.

Përveç kësaj, 1 inç nuk ngarkon tarifa shtesë dhe është i disponueshëm në rrjete të shumta blockchain. Njerëzit që marrin tokenin e gazit CHI në 1 inç marrin gjithashtu një ulje të konsiderueshme në koston e transaksioneve të tyre.

Pro

 • 1 inç gjen tarifat më të mira
 • Nuk ka tarifa 1 inç
 • Asnjë tarifë për tërheqje ose depozitim
 • Punon me kuleta të ndryshme
 • Ju mund të vendosni urdhra limit
 • Punon me kuleta të ndryshme
 • Gama e madhe e kriptomonedhave

Kundër

 • Nuk rregullohet në SHBA
 • Tarifat e gazit mund të jenë të larta
 • Nuk është i përshtatshëm për investitorët e rinj
 • Opsione të kufizuara fiat

Vizitoni: https://app.1inch.io/#/1/swap/ETH/DAI

6. SushiSwap

SushiSwap është një shkëmbim i decentralizuar (DEX) dhe krijues i automatizuar i tregut (AMM) i ndërtuar mbi Ethereum që përdor grupet globale të likuiditetit për të krijuar tregje unike për çdo palë aktivesh dhe përdor një protokoll të automatizuar likuiditeti si model tregtimi.

Token SushiSwap (SUSHI), drejton shkëmbimin e decentralizuar dhe përdoret gjithashtu si një shenjë shpërblimi për ata që ofrojnë likuiditet në pishina. Ekzistojnë gjithashtu opsione për të dhënë hua dhe për të marrë hua aktive me norma interesi të ndryshme. SushiSwap është në fakt një klon i Uniswap, por me disa veçori të ndryshme dhe mekanizma shpërblimi paksa të ndryshëm, ndryshimi më i dukshëm është aftësia për të dhënë fermë në SushiSwap.

Të mirat:

 • SushiSwap është një DEX me shumë zinxhirë i pranishëm në më shumë se 16 rrjete blockchain
 • SushiSwap u ofron përdoruesve të tij më shumë veçori (shkëmbim, huadhënie, platformë lëshimi, kasafortë, etj) sesa shumica e DEX-ve të tjerë në treg
 • Ndjek një model të ndarjes së fitimit - Mbajtësit e Staked Sushi (xSUSHI) marrin një pjesë (0,05%) të tarifave të tregtimit të ngarkuara nga platforma.
 • Nuk ka KYC ose verifikim të detyrueshëm të identitetit

Disavantazhet:

 • Ende nuk ka veçori të ndërrimit të zinxhirëve
 • E kaluara me hije- Historia e dramës dhe shqetësimeve të sigurisë
 • Rënia e TVL dhe pjesës së tregut
 • Pjesa e tarifave të tregtimit të alokuara për ofruesit e likuiditetit është më e ulët për SushiSwap (0.25%) sesa Uniswap (0.30%)

Vizitoni: https://sushi.com/

7. Protokolli 0x

Protokolli 0x është një shkëmbim i decentralizuar në blockchain Ethereum në të cilin porositë transportohen dhe konfirmohen jashtë zinxhirit, duke ulur masivisht kostot e gazit dhe duke reduktuar mbingarkesën në zinxhirin kryesor Ethereum. 

Transaksionet kryhen përmes rrjetit Ethereum vetëm kur një tregti finalizohet, duke i lejuar përdoruesit të ulin tarifat e gazit që lidhen me operacionet tregtare. Transmetuesit ndihmojnë në transmetimin e porosive dhe mbledhin një tarifë në ZRX sa herë që lehtësojnë një tregti. Transmetuesit mund të ndërtohen nga kushdo dhe janë shtylla kurrizore e suksesit të protokollit.

ProKundër
0x ofron decentralizim së bashku me një opsion P2PPjesa më e madhe e qeverisjes shkon tek ata që zotërojnë më shumë ZRX, gjë që nuk është gjithmonë një gjë e mirë pasi mund të merren vendime të këqija.
0x përdor regjistrat jashtë zinxhirit dhe verifikimin në zinxhir që mundëson tregtimin e shenjave të ndryshme ERC20Ka shumë konkurrencë në këtë fushë dhe nuk është e sigurt se si rregulloret e qeverisë mund të ndikojnë në qëndrueshmërinë e ardhshme të platformave të tilla si 0x
0x ofron një zgjidhje unike dhe ka fituar shumë tërheqje vitet e fundit 
0x përdor kontratat inteligjente dhe teknologjitë e tjera inovative 

Vizitoni: https://www.0x.org/

8. IDEX

IDEX është një shkëmbim i decentralizuar që vepron në blockchain Ethereum. IDEX është shkëmbimi i parë i kontratave inteligjente të decentralizuara me bazë Ethereum për të mbështetur tregtimin në kohë reale. Ai pretendon të jetë Ethereum DEX më i avancuar. Ai mbështet porositë kufitare dhe të tregut, anulimet pa gaz dhe aftësinë për të mbushur shumë tregti në të njëjtën kohë.

Shkëmbimi përbëhet nga një kontratë inteligjente, një motor tregtimi dhe një "arbitër i përpunimit të transaksioneve". Kontrata inteligjente është përgjegjëse për ruajtjen e të gjitha aktiveve dhe ekzekutimin e shlyerjes tregtare. Përdoruesi duhet të verifikojë të gjitha tregtitë duke përdorur çelësat e tyre privatë.

ProKundër
 Tregtim shumë i sigurt dhe i koduar. Përdoruesit nuk mund të tregtojnë në Bitcoin.
 Programi i bastimeve për pjesëmarrësit me shpërblime për të fituar. Fillestarët mund të gjejnë tregti në sfidat e kriptos.
 Pagesat kripto-në-kripto mund të bëhen shpejt. Kërkon një shumëllojshmëri të mbështetjes së monedhave të tjera dixhitale.
 Mbështet zinxhirin inteligjent Ethereum dhe Binance. 
 Krijuesit dhe marrësit e tregtisë mund të fitojnë shpërblime në argumentet e shërbimeve aurora. 
 Mbështetje e besueshme e klientit. 
 Portofoli Metamask i integruar. 
 UI miqësore për përdoruesit për tregtim të lehtë dhe menaxhim të fondeve. 

Vizitoni: https://idex.io/

9. Ndërkëmbim

Biswap është një shkëmbim i decentralizuar për tregtimin e argumenteve BEP20, minierat e likuiditetit dhe bujqësinë e rendimentit në BSC.

Shkëmbimi u lançua më 25 maj 2021, nga një ekip anonim zhvilluesish dhe është gati të zëvendësojë PancakeSwap si DEX-i më i mirë në BSC.

Pro

 • Ka tarifat më të ulëta të këmbimit midis të gjitha DEX-ve (kranon një tarifë tregtimi prej 0,1%).
 • Ofron programe të shumta referimi që ju lejojnë të fitoni nga tarifat e shkëmbimit të referimeve, shpërblimet e fermës, shpërblimet e nisjes, vëllimi i lotarisë, etj.
 • Mban një Fond të Sigurt të Aseteve për Përdoruesit (SAFU), i cili është një lloj fondi sigurimi për të mbrojtur përdoruesit e tij nga çdo humbje e mundshme që vjen nga hakimet, shfrytëzimet, etj.
 • Vepron me një qasje të orientuar drejt komunitetit. Përpiqet t'i përcjellë përdoruesit dhe anëtarët e komunitetit, në çdo hap të rrugës.
 • Struktura transparente e tarifave. Nuk ka tarifa të fshehura.
 • Zbritje për tarifat e transaksionit. Biswap kthen deri në 70% të të gjitha tarifave tuaja tregtare në BSW.
 • Ju ofron ferma dhe pishina të ndryshme me APR ose APY fitimprurëse ku mund të rritni portofolin tuaj në mënyrë pasive.
 • Audituar nga Certik (raporti i auditimit Biswap).
 • Dizajn unik, ndërfaqe intuitive e përdoruesit dhe miqësore për fillestarët.
 • Ekipi shumë kompetent dhe i përkushtuar.
 • Një fitues i programit të Binance 10 Ndërtuesit më të Vlefshëm II (MVBII).
 • Mbështetur nga Binance Labs përmes investimit strategjik dhe i listuar në Binance.

Kundër

 • Relativisht e re dhe ende nuk i ka rezistuar provës së kohës.
 • Ekipi është anonim dhe mund të zhduket në çdo kohë nëse duan. Megjithatë, kjo është shumë e pamundur.

Vizitoni: https://biswap.org/

10. DODOEX

Është një kompani e decentralizuar e financave (Defi) në pronësi të kinezëve. Ai përdor rrjetin Ethereum. Ky shkëmbim është inovacioni që merr përsipër botën e shkëmbimeve, me ofruesin e tij të likuiditetit në zinxhir (LP). Krijuesi i tregut të sistemit është i vetmi dhe fokusohet në ofrimin e çmimeve të qëndrueshme dhe likuiditetit më të mirë në botën e decentralizuar.

Kur programi i këtij sistemi, PPM, krahasohet me shkëmbimet e tjera të decentralizuara që përdorin AMM, do të vëreni se ata janë përmirësuar në një sistem gjenerimi të ri për të forcuar shkëmbimet ekzistuese të decentralizuara.

Mënyra se si funksionon mekanizmi i çmimeve PMM është i thjeshtë. Mekanizmi i çmimeve funksionon në të njëjtën mënyrë si njerëzit sillen në botën tregtare. Sistemi i përdor këto sjellje të kombinuara me parashikime për të krijuar çmime pothuajse perfekte të tregut për aktivet.

Likuiditeti i mjaftueshëm për të mbuluar këto çmime në ndryshim është krijuar për të ruajtur aktivet e ofruara nga ofruesit e likuiditetit (LP), për të zvogëluar rrëshqitjen e çmimit dhe, në të njëjtën kohë, për të eliminuar problemin e humbjes së përkohshme me një emetim të shpërblimeve nga tregtimi i arbitrazhit.

DODO gjithashtu mbështet projektet e tjera më të fundit të kriptove që funksionojnë në një listë ICO me kosto zero me ndihmën e Ofertës së saj fillestare DODO (IDO). Ky sistem lejon emetuesit të bëjnë depozita vetëm me argumentet e tyre. Kontrata inteligjente e DODO funksionon duke përdorur ERC20, një shenjë brenda sistemit Ethereum. Radar Bear, Diane Dai dhe zhvillues të tjerë të identifikuar u bashkuan për të programuar shkëmbimin DODO.

Sipërmarrjet kornizë shikuan më tej sistemin, duke i kushtuar kompanisë 600,000 dollarë. Shkëmbimi i decentralizuar filloi në gusht 2020. Megjithatë, fillimisht u fol për shkëmbimin, në shtator 2020, se kishte përfunduar me sukses fazën e tij përfundimtare, e cila kushtoi një shumë tjetër prej 5 milionë dollarësh kontribut anonim. Për këtë shitje private kanë qenë të pranishëm edhe investitorë të tjerë. Këta investitorë janë njerëz të njohur në firmat e kapitalit sipërmarrës dhe shkëmbimet e kriptomonedhave.

Vizitoni: https://dodoex.io/

Shpresoj se ky postim do t'ju ndihmojë. Mos harroni të lini një like, koment dhe ta ndani me të tjerët. Faleminderit!

Lexo më shumë: Shkëmbimet më të mira të centralizuara të kriptomonedhave