Çfarë është një AMM (Automated Market Maker) | E shpjeguar thjesht

Në këtë postim, do të mësoni Çfarë është një Prodhues i Automatizuar i Tregut (AMM) dhe si funksionon?

Ju mund të mendoni për një krijues të automatizuar tregu si një robot që është gjithmonë i gatshëm t'ju kuotojë një çmim midis dy aktiveve. Disa përdorin një formulë të thjeshtë si Uniswap, ndërsa Curve, Balancer dhe të tjerë përdorin ato më të komplikuara.

Jo vetëm që mund të tregtoni pa besim duke përdorur një AMM, por gjithashtu mund të bëheni shtëpia duke siguruar likuiditet në një grup likuiditeti. Kjo i lejon në thelb këdo që të bëhet një krijues tregu në një shkëmbim dhe të fitojë tarifa për sigurimin e likuiditetit.

AMM-të e kanë gdhendur vërtetë hapësirën e tyre në hapësirën DeFi për shkak të sa të thjeshtë dhe të lehtë janë për t'u përdorur. Decentralizimi i tregut në këtë mënyrë është i brendshëm i vizionit të kriptos.

Prezantimi

Financa e Decentralizuar (DeFi) ka parë një shpërthim interesi në Ethereum dhe platforma të tjera të kontratave inteligjente si Binance Smart Chain. Bujqësia e rendimentit është bërë një mënyrë popullore e shpërndarjes së tokenit, BTC-ja e tokenizuar po rritet në Ethereum dhe vëllimet e kredive të shpejta po lulëzojnë.

Ndërkohë, protokollet e automatizuar të krijuesve të tregut si Uniswap shohin rregullisht vëllime konkurruese, likuiditet të lartë dhe një numër në rritje përdoruesish.

Por si funksionojnë këto shkëmbime? Pse është kaq e shpejtë dhe e lehtë të krijosh një treg për monedhën më të fundit ushqimore? A mund të konkurrojnë vërtet AMM-të me shkëmbimet tradicionale të librave të porosive? Le të zbulojmë.

Çfarë është një krijues i automatizuar i tregut (AMM)?

Një krijues tregu i automatizuar (AMM) është një lloj protokolli i shkëmbimit të decentralizuar (DEX) që mbështetet në një formulë matematikore për çmimin e aktiveve. Në vend që të përdorni një libër porosish si një shkëmbim tradicional, aktivet vlerësohen sipas një algoritmi çmimi.

Kjo formulë mund të ndryshojë me çdo protokoll. Për shembull, Uniswap përdor x * y = k , ku x është shuma e një token në grupin e likuiditetit dhe y është shuma e tjetrit. Në këtë formulë, k është një konstante fikse, që do të thotë se likuiditeti total i grupit duhet të mbetet gjithmonë i njëjtë. AMM të tjera do të përdorin formula të tjera për rastet specifike të përdorimit që synojnë. Ngjashmëria midis të gjithave, megjithatë, është se ato i përcaktojnë çmimet në mënyrë algoritmike. Nëse kjo është pak konfuze tani, mos u shqetësoni; shpresojmë se të gjitha do të vijnë së bashku në fund. 

Krijimi i tregut tradicional zakonisht funksionon me firma me burime të mëdha dhe strategji komplekse. Krijuesit e tregut ju ndihmojnë të merrni një çmim të mirë dhe një shpërndarje të ngushtë ofertë-kërkuese në një shkëmbim të librit të porosive si Binance. Krijuesit e automatizuar të tregut e decentralizojnë këtë proces dhe e lënë në thelb këdo që të krijojë një treg në një blockchain. Si saktësisht mund ta bëjnë këtë? Le të lexojmë.

Si funksionon një krijues i automatizuar i tregut (AMM)?

Një AMM funksionon në mënyrë të ngjashme me një shkëmbim të librit të porosive në atë që ka çifte tregtare - për shembull, ETH/DAI. Sidoqoftë, nuk keni nevojë të keni një palë tjetër (një tregtar tjetër) në anën tjetër për të bërë një tregti. Në vend të kësaj, ju ndërveproni me një kontratë të zgjuar që "krijon" tregun për ju.

Në një shkëmbim të decentralizuar si  Binance DEX , tregtimet ndodhin drejtpërdrejt midis kuletave të përdoruesve. Nëse shet BNB për BUSD në Binance DEX, është dikush tjetër në anën tjetër të tregtisë që blen BNB me BUSD-në e tij. Ne mund ta quajmë këtë një transaksion peer-to-peer (P2P). 

Në të kundërt, ju mund t'i mendoni AMM-të si kontratë kolegë-to-contract (P2C) . Nuk ka nevojë për palë në kuptimin tradicional, pasi tregtitë ndodhin midis përdoruesve dhe kontratave. Meqenëse nuk ka libër porosish, nuk ka gjithashtu lloje porosish në një AMM. Çfarë çmimi merrni për një aktiv që dëshironi të blini ose shisni përcaktohet nga një formulë në vend të kësaj. Megjithëse vlen të përmendet se disa modele të ardhshme AMM mund të kundërshtojnë këtë kufizim.

Pra, nuk ka nevojë për palë, por dikush ende duhet të krijojë tregun, apo jo? E sakte. Likuiditeti në kontratën inteligjente ende duhet të sigurohet nga përdoruesit e quajtur ofruesit e likuiditetit (LP).

Çfarë është një grup likuiditeti?

Ofruesit e likuiditetit (LP) shtojnë fonde në grupet e likuiditetit. Ju mund të mendoni për një grup likuiditeti si një grumbull i madh fondesh me të cilat tregtarët mund të tregtojnë. Në këmbim të sigurimit të likuiditetit në protokoll, LP-të fitojnë tarifa nga tregtitë që ndodhin në grupin e tyre. Në rastin e Uniswap-it, LP-të depozitojnë një vlerë ekuivalente prej dy argumenteve - për shembull, 50% ETH dhe 50% DAI në grupin ETH/DAI.

Prisni, kështu që dikush mund të bëhet një krijues tregu? Me të vërtetë! Është mjaft e lehtë të shtosh fonde në një grup likuiditeti. Shpërblimet përcaktohen nga protokolli. Për shembull, Uniswap v2 i ngarkon tregtarët 0.3% që shkon drejtpërdrejt në LP. Platformat ose pirunët e tjerë mund të paguajnë më pak për të tërhequr më shumë ofrues likuiditeti në grupin e tyre.

Pse është e rëndësishme tërheqja e likuiditetit? Për shkak të mënyrës së funksionimit të AMM-ve, sa më shumë likuiditet të ketë në grup, aq më pak rrëshqitje mund të pësojnë porositë e mëdha. Kjo, nga ana tjetër, mund të tërheqë më shumë volum në platformë, e kështu me radhë.

Problemet e rrëshqitjes do të ndryshojnë me modele të ndryshme AMM, por është padyshim diçka që duhet mbajtur parasysh. Mos harroni, çmimi përcaktohet nga një algoritëm. Në një mënyrë të thjeshtuar, përcaktohet nga sa ndryshon raporti midis argumenteve në grupin e likuiditetit pas një tregtie. Nëse raporti ndryshon me një diferencë të gjerë, do të ketë një sasi të madhe rrëshqitjeje.

Për ta çuar këtë pak më tej, le të themi se dëshironi të blini të gjithë ETH në grupin ETH/DAI në Uniswap. Epo, nuk mundesh! Ju do të duhet të paguani një premium në mënyrë eksponenciale më të lartë dhe më të lartë për çdo eter shtesë, por gjithsesi kurrë nuk mund ta blini të gjithë atë nga pishina. Pse? Është për shkak të formulës x * y = k . Nëse x ose është zero, që do të thotë se ka zero ETH ose DAI në grup, ekuacioni nuk ka më kuptim.

Por kjo nuk është historia e plotë për AMM-të dhe grupet e likuiditetit. Duhet të keni parasysh diçka tjetër kur ofroni likuiditet për AMM-të – humbje e përkohshme.

Çfarë është humbja e përhershme?

Humbja e përhershme ndodh kur raporti i çmimit të argumenteve të depozituara ndryshon pasi i keni depozituar ato në pishinë. Sa më i madh të jetë ndryshimi, aq më e madhe është humbja e përhershme. Kjo është arsyeja pse AMM-të funksionojnë më mirë me çiftet e tokenave që kanë një vlerë të ngjashme, të tilla si monedhat e qëndrueshme ose tokenat e mbështjellë. Nëse raporti i çmimit midis çiftit mbetet në një interval relativisht të vogël, humbja e përhershme është gjithashtu e papërfillshme.

Nga ana tjetër, nëse raporti ndryshon shumë, ofruesit e likuiditetit mund të jenë më mirë që thjesht të mbajnë argumentet në vend që të shtojnë fonde në një grup. Megjithatë,  grupet Uniswap si ETH/DAI që janë mjaft të ekspozuara ndaj humbjeve të përhershme kanë qenë fitimprurëse falë tarifave të tregtimit që grumbullohen.

Me këtë thënë, humbja e përhershme nuk është një mënyrë e shkëlqyeshme për të emërtuar këtë fenomen. “Impermanence” supozon se nëse aktivet kthehen në çmimet ku janë depozituar fillimisht, humbjet zbuten. Sidoqoftë, nëse i tërheqni fondet tuaja me një raport çmimi të ndryshëm nga ai kur i keni depozituar, humbjet janë shumë të përhershme. Në disa raste, tarifat e tregtimit mund të zbusin humbjet, por është ende e rëndësishme të merren parasysh rreziqet.

Jini të kujdesshëm kur depozitoni fonde në një AMM dhe sigurohuni që të kuptoni implikimet e humbjes së përkohshme. 

Mbyllja e mendimeve

Prodhuesit e automatizuar të tregut janë një element kryesor i hapësirës DeFi. Ato i mundësojnë në thelb kujtdo që të krijojë tregje pa probleme dhe me efikasitet. Ndërsa ata kanë kufizimet e tyre në krahasim me shkëmbimet e librave të porosive, risia e përgjithshme që ata sjellin në kripto është e paçmueshme.

AMM-të janë ende në fillimet e tyre. AMM-të që njohim dhe përdorim sot si Uniswap, Curve dhe PancakeSwap janë elegante në dizajn, por mjaft të kufizuara në veçori. Ka të ngjarë të ketë shumë modele më inovative AMM që vijnë në të ardhmen. Kjo duhet të çojë në tarifa më të ulëta, më pak fërkime dhe përfundimisht likuiditet më të mirë për çdo përdorues të DeFi.

What is GEEK

Buddha Community

Çfarë është një AMM (Automated Market Maker) | E shpjeguar thjesht

Në këtë postim, do të mësoni Çfarë është një Prodhues i Automatizuar i Tregut (AMM) dhe si funksionon?

Ju mund të mendoni për një krijues të automatizuar tregu si një robot që është gjithmonë i gatshëm t'ju kuotojë një çmim midis dy aktiveve. Disa përdorin një formulë të thjeshtë si Uniswap, ndërsa Curve, Balancer dhe të tjerë përdorin ato më të komplikuara.

Jo vetëm që mund të tregtoni pa besim duke përdorur një AMM, por gjithashtu mund të bëheni shtëpia duke siguruar likuiditet në një grup likuiditeti. Kjo i lejon në thelb këdo që të bëhet një krijues tregu në një shkëmbim dhe të fitojë tarifa për sigurimin e likuiditetit.

AMM-të e kanë gdhendur vërtetë hapësirën e tyre në hapësirën DeFi për shkak të sa të thjeshtë dhe të lehtë janë për t'u përdorur. Decentralizimi i tregut në këtë mënyrë është i brendshëm i vizionit të kriptos.

Prezantimi

Financa e Decentralizuar (DeFi) ka parë një shpërthim interesi në Ethereum dhe platforma të tjera të kontratave inteligjente si Binance Smart Chain. Bujqësia e rendimentit është bërë një mënyrë popullore e shpërndarjes së tokenit, BTC-ja e tokenizuar po rritet në Ethereum dhe vëllimet e kredive të shpejta po lulëzojnë.

Ndërkohë, protokollet e automatizuar të krijuesve të tregut si Uniswap shohin rregullisht vëllime konkurruese, likuiditet të lartë dhe një numër në rritje përdoruesish.

Por si funksionojnë këto shkëmbime? Pse është kaq e shpejtë dhe e lehtë të krijosh një treg për monedhën më të fundit ushqimore? A mund të konkurrojnë vërtet AMM-të me shkëmbimet tradicionale të librave të porosive? Le të zbulojmë.

Çfarë është një krijues i automatizuar i tregut (AMM)?

Një krijues tregu i automatizuar (AMM) është një lloj protokolli i shkëmbimit të decentralizuar (DEX) që mbështetet në një formulë matematikore për çmimin e aktiveve. Në vend që të përdorni një libër porosish si një shkëmbim tradicional, aktivet vlerësohen sipas një algoritmi çmimi.

Kjo formulë mund të ndryshojë me çdo protokoll. Për shembull, Uniswap përdor x * y = k , ku x është shuma e një token në grupin e likuiditetit dhe y është shuma e tjetrit. Në këtë formulë, k është një konstante fikse, që do të thotë se likuiditeti total i grupit duhet të mbetet gjithmonë i njëjtë. AMM të tjera do të përdorin formula të tjera për rastet specifike të përdorimit që synojnë. Ngjashmëria midis të gjithave, megjithatë, është se ato i përcaktojnë çmimet në mënyrë algoritmike. Nëse kjo është pak konfuze tani, mos u shqetësoni; shpresojmë se të gjitha do të vijnë së bashku në fund. 

Krijimi i tregut tradicional zakonisht funksionon me firma me burime të mëdha dhe strategji komplekse. Krijuesit e tregut ju ndihmojnë të merrni një çmim të mirë dhe një shpërndarje të ngushtë ofertë-kërkuese në një shkëmbim të librit të porosive si Binance. Krijuesit e automatizuar të tregut e decentralizojnë këtë proces dhe e lënë në thelb këdo që të krijojë një treg në një blockchain. Si saktësisht mund ta bëjnë këtë? Le të lexojmë.

Si funksionon një krijues i automatizuar i tregut (AMM)?

Një AMM funksionon në mënyrë të ngjashme me një shkëmbim të librit të porosive në atë që ka çifte tregtare - për shembull, ETH/DAI. Sidoqoftë, nuk keni nevojë të keni një palë tjetër (një tregtar tjetër) në anën tjetër për të bërë një tregti. Në vend të kësaj, ju ndërveproni me një kontratë të zgjuar që "krijon" tregun për ju.

Në një shkëmbim të decentralizuar si  Binance DEX , tregtimet ndodhin drejtpërdrejt midis kuletave të përdoruesve. Nëse shet BNB për BUSD në Binance DEX, është dikush tjetër në anën tjetër të tregtisë që blen BNB me BUSD-në e tij. Ne mund ta quajmë këtë një transaksion peer-to-peer (P2P). 

Në të kundërt, ju mund t'i mendoni AMM-të si kontratë kolegë-to-contract (P2C) . Nuk ka nevojë për palë në kuptimin tradicional, pasi tregtitë ndodhin midis përdoruesve dhe kontratave. Meqenëse nuk ka libër porosish, nuk ka gjithashtu lloje porosish në një AMM. Çfarë çmimi merrni për një aktiv që dëshironi të blini ose shisni përcaktohet nga një formulë në vend të kësaj. Megjithëse vlen të përmendet se disa modele të ardhshme AMM mund të kundërshtojnë këtë kufizim.

Pra, nuk ka nevojë për palë, por dikush ende duhet të krijojë tregun, apo jo? E sakte. Likuiditeti në kontratën inteligjente ende duhet të sigurohet nga përdoruesit e quajtur ofruesit e likuiditetit (LP).

Çfarë është një grup likuiditeti?

Ofruesit e likuiditetit (LP) shtojnë fonde në grupet e likuiditetit. Ju mund të mendoni për një grup likuiditeti si një grumbull i madh fondesh me të cilat tregtarët mund të tregtojnë. Në këmbim të sigurimit të likuiditetit në protokoll, LP-të fitojnë tarifa nga tregtitë që ndodhin në grupin e tyre. Në rastin e Uniswap-it, LP-të depozitojnë një vlerë ekuivalente prej dy argumenteve - për shembull, 50% ETH dhe 50% DAI në grupin ETH/DAI.

Prisni, kështu që dikush mund të bëhet një krijues tregu? Me të vërtetë! Është mjaft e lehtë të shtosh fonde në një grup likuiditeti. Shpërblimet përcaktohen nga protokolli. Për shembull, Uniswap v2 i ngarkon tregtarët 0.3% që shkon drejtpërdrejt në LP. Platformat ose pirunët e tjerë mund të paguajnë më pak për të tërhequr më shumë ofrues likuiditeti në grupin e tyre.

Pse është e rëndësishme tërheqja e likuiditetit? Për shkak të mënyrës së funksionimit të AMM-ve, sa më shumë likuiditet të ketë në grup, aq më pak rrëshqitje mund të pësojnë porositë e mëdha. Kjo, nga ana tjetër, mund të tërheqë më shumë volum në platformë, e kështu me radhë.

Problemet e rrëshqitjes do të ndryshojnë me modele të ndryshme AMM, por është padyshim diçka që duhet mbajtur parasysh. Mos harroni, çmimi përcaktohet nga një algoritëm. Në një mënyrë të thjeshtuar, përcaktohet nga sa ndryshon raporti midis argumenteve në grupin e likuiditetit pas një tregtie. Nëse raporti ndryshon me një diferencë të gjerë, do të ketë një sasi të madhe rrëshqitjeje.

Për ta çuar këtë pak më tej, le të themi se dëshironi të blini të gjithë ETH në grupin ETH/DAI në Uniswap. Epo, nuk mundesh! Ju do të duhet të paguani një premium në mënyrë eksponenciale më të lartë dhe më të lartë për çdo eter shtesë, por gjithsesi kurrë nuk mund ta blini të gjithë atë nga pishina. Pse? Është për shkak të formulës x * y = k . Nëse x ose është zero, që do të thotë se ka zero ETH ose DAI në grup, ekuacioni nuk ka më kuptim.

Por kjo nuk është historia e plotë për AMM-të dhe grupet e likuiditetit. Duhet të keni parasysh diçka tjetër kur ofroni likuiditet për AMM-të – humbje e përkohshme.

Çfarë është humbja e përhershme?

Humbja e përhershme ndodh kur raporti i çmimit të argumenteve të depozituara ndryshon pasi i keni depozituar ato në pishinë. Sa më i madh të jetë ndryshimi, aq më e madhe është humbja e përhershme. Kjo është arsyeja pse AMM-të funksionojnë më mirë me çiftet e tokenave që kanë një vlerë të ngjashme, të tilla si monedhat e qëndrueshme ose tokenat e mbështjellë. Nëse raporti i çmimit midis çiftit mbetet në një interval relativisht të vogël, humbja e përhershme është gjithashtu e papërfillshme.

Nga ana tjetër, nëse raporti ndryshon shumë, ofruesit e likuiditetit mund të jenë më mirë që thjesht të mbajnë argumentet në vend që të shtojnë fonde në një grup. Megjithatë,  grupet Uniswap si ETH/DAI që janë mjaft të ekspozuara ndaj humbjeve të përhershme kanë qenë fitimprurëse falë tarifave të tregtimit që grumbullohen.

Me këtë thënë, humbja e përhershme nuk është një mënyrë e shkëlqyeshme për të emërtuar këtë fenomen. “Impermanence” supozon se nëse aktivet kthehen në çmimet ku janë depozituar fillimisht, humbjet zbuten. Sidoqoftë, nëse i tërheqni fondet tuaja me një raport çmimi të ndryshëm nga ai kur i keni depozituar, humbjet janë shumë të përhershme. Në disa raste, tarifat e tregtimit mund të zbusin humbjet, por është ende e rëndësishme të merren parasysh rreziqet.

Jini të kujdesshëm kur depozitoni fonde në një AMM dhe sigurohuni që të kuptoni implikimet e humbjes së përkohshme. 

Mbyllja e mendimeve

Prodhuesit e automatizuar të tregut janë një element kryesor i hapësirës DeFi. Ato i mundësojnë në thelb kujtdo që të krijojë tregje pa probleme dhe me efikasitet. Ndërsa ata kanë kufizimet e tyre në krahasim me shkëmbimet e librave të porosive, risia e përgjithshme që ata sjellin në kripto është e paçmueshme.

AMM-të janë ende në fillimet e tyre. AMM-të që njohim dhe përdorim sot si Uniswap, Curve dhe PancakeSwap janë elegante në dizajn, por mjaft të kufizuara në veçori. Ka të ngjarë të ketë shumë modele më inovative AMM që vijnë në të ardhmen. Kjo duhet të çojë në tarifa më të ulëta, më pak fërkime dhe përfundimisht likuiditet më të mirë për çdo përdorues të DeFi.

Origin Scale

Origin Scale

1620805745

Automation Management System

Want to try automated inventory management system for small businesses? Originscale automation software automate your data flow across orders, inventory, and purchasing. TRY FOR FREE

#automation #automation software #automated inventory management #automated inventory management system #automation management system #inventory automation

Aria Lee

Aria Lee

1609507876

25 Best Digital Marketers In India | Best Digital Marketing Experts In India

The demand for digital marketing is increasing. This in turn is increasing the demand for digital marketing experts in India. There are many digital marketers in India.
This blog post lists the best 25 digital marketing experts in India who have outstanding work in the digital marketing field.

But, according to the 25** best digital marketing experts**, there exists a simple way to find out what is working in this market.

Today, I do not think any business can survive without digital marketing. You know that digital marketing talent is rare. You should check the results of our digital marketing talent survey. Here, we have compiled a list of 25 best digital marketers in India.

1. SEO Vaibhav Sharma

Vaibhav Sharma (Born 28-07-1998), better known as SEO Vaibhav Sharma, Youngest Digital Marketing Expert and Blogger and youtube personality since 2017. Work As Freelancer SEO Expert | SMO Expert | PPC Expert. He Is Also Known for his hard & Smart work in the Digital Marketing Industry.
They served their digital marketing services for international and also domestic clients and they all are happy with them.
Vaibhav Sharma is Google Certified Digital Marketer and he helps businesses to achieve their goals.
Experties In: Local SEO, Lead Generation, Branding, etc…

You can contact Vaibhav Sharma through mail: vaibhavsharmaseo@gmail.com
Website: https://seovaibhavsharma.com

2. Sorav Jain

After embarking on the SEO journey in his early 17s, Sorav Jain made significant contributions to the digital marketing industry. He is the CEO of Echo, a self-funded firm that provides world-class social media and digital marketing expertise.

Website: https://www.soravjain.com/

3. Mridul Kabra

By graduating as an architect, he is the first student of Malaviya National Institute of Technology to become a teacher and digital marketing expert. He is also working as google certified Digital Marketer expertise in lead generation.

4. Jitendra Vaswani

Jitendra Vaswani is a professional digital marketer and blogger, currently based out of India. His blog, BloggersIdeas, is one of the top ranking blogs on blogging and digital marketing in the country. He is also a top digital marketing consultant in India, a public speaker and has spoken at events, colleges and forums in India, blogging, personal branding and keynote making online.

5. Prateek Shah

Prateek is a best digital marketing trainer with Google India and head trainer of AIMA (All India Management Association). Apart from managing social media campaigns for various brands, he launched India’s first student social network ‘Asset Ambassador’.

He founded Digital Defined in October 2015, with the aim of creating a platform for digital marketing professionals and enthusiasts. It is a digital marketing hub for communicating, contributing and collaborating digital marketing ideas and receiving all marketing questions.

6. Deepak Kanakaraju

Deepak Kanakaraju is famous in the world of digital marketing as Digital Deepak. His blog digitaldeepak.com is an amazing resource for those who want to learn digital marketing.
Deepak loves bikes and started a blog on a motorcycle called BikeAdvice which got more than 1 lakh followers and 1 million plus page views per month. This was his debut in digital marketing.
Following this bike blog, Deepak worked in several companies and also spoke on digital marketing. The blog DigitalDeepak.com has been ranked as one of the top 10 digital marketing blogs in India.

7. Pradeep Chopra

Pradeep Chopra is an IIT Delhi pass out. He is one of the pioneers of digital marketing in India. Pradeep is the co-founder and CEO of Digital Vidya. He is an author on International Fence and Digital Marketing and Entrepreneurship.
Pradeep has organized several social media workshops in India at Singapore, Click Asia Summit, Tycon, Global Youth Marketing Force and NASSCOM India Leadership Force.
He has trained and mentored thousands of professionals and CEOs in digital marketing. Pradeep believes “Internet connectivity is more important than water supply”

8. Ankit Malik

Over 7 years of agency and in-house experience in digital marketing. Ankit Malik is capable of managing and executing projects of any size and budget. Ankit Malik owns brands like HBO India, Yatra, Lufthansa, Mercedes, Intel and many more. Ankit Malik is considered the best in the social media industry and was also nominated in the top 30 under 30 social media and brand markets in 2018. Ankit has previously worked with MRM MCCAN and India’s most luxury hospital Roswalk Healthcare. His expertise lies in the medical and entertainment section. Ankit also won the ‘Top 200 Movie Blogs 2018’ awarded by FeedSpot and is currently working with renowned brands in India and Canada.

9. Ananthanarayanan V

PGCPM from Indian Institute of Management in Indore in 2007. Also awarded the “Best Digital Advertising Professionals in India” from the CMO Council and World Advertising Congress from the fourth edition of “50 Best Digital Marketing Professionals, 2014” at the “Mobile and Digital Marketing Summit 2014” held at TAJ Scandal END, MUMBAI . 14 November 2014. The theme of the summit is “Real-time through mobile and digital media: real-time marketing and engagement”. Organization: He is the founder and CEO of TechDivine Creative Services based in Thane West, Mumbai, Maharashtra, India.

10. Himanshu Arora

The co-founder of Socialpanga, Himanshu Arora, believes in deep electronic marketing. Being an expert in designing, strategizing and implementing electronic marketing through various strategies and campaigns, he represents himself as a ‘marketing mafia’. He has worked with around 50 firms, including Coca-Cola, SAP, Google, Accenture, Horricks, and more. In addition, he has been selected as the Google Award for Google Product and Sales Award. Himanshu is a renowned speaker and has conducted more than 35 electronic advertising and marketing training sessions for notable firms such as Kodak, Nokia, Wipro, and many more.

11. Aditya Gupta

In 2011, he founded Social Samosa with Ankitagba. His plan was to become a hub for the Indian social media industry by satisfying all earlier knowledge gaps. In 2015, it was sold to confidential investors for an undisclosed sum. According to an ET report, a group of investors bought the company for Rs.2-3 Cr. Now, Ankit works at his digital communications agency Igenero. He founded the company in 2009 with the objective of providing solutions for branding, web-based products and digital strategy on one platform. He has worked with well-known companies.

12. Jainendra singh

He is a Google certified digital marketer in india. His extensive experience in strategic planning and business structure has helped billions of dollars of companies in many industries. For so many years, they have been occupied in measuring the ROI of digital media activities, lead generation and content delivery through popular social and bookmark channels.

13. Laxmipati bhat

With 25 years of experience in the world of marketing, he blends traditional advertising methods and new digital information in a great way. Currently, he is the head of business communications for Robosoft Technologies, a leading mobility solutions partner. He worked with a successful track record in business development in Mumbai, Bangladesh, Sri Lanka and Bangalore with demand for FMCG and service brands and leadership agency profit centers. He worked with P&G, BAT, GSK, Sara Lee, Wipro Consumer Care & Lighting and ITC Foods.

14. Prashant Naidu

Moving on to start LI with his wife, Prashant worked as a business analyst in Singapore, India and the UK for six years.
Prashant Naidu is the founder of a four-and-a-half-year-old young online publishing start-up that covers social media marketing stories beyond press releases. LI has been listed in the Top 10 Social Media Blogs 2013 by Social Media Examiner and Indi Blogger. They believe that high quality content always stays and pays

15. Rajat Jain

Rajat Jain is the founder and CEO of “Shoot Order”, a top-ranked digital marketing company with over 200 customers worldwide. Along with this, he is also considered as the best digital marketing consultant in India. Rajat also writes a blog called “SpeakRJ”, where he shares his marketing experiences and latest developments in the market.

16. Harsh Agarwal

Harsh Agarwal is a B.tech graduate and professional blogger. He has also worked at Convergys before becoming a full-time blogger. His blog “ShoutMeLoud” is a one-stop solution for every aspiring blogger out there. Blogging is a very important and important aspect of Digital Marketing. His expertise in blogging and contribution in this field is excellent.

17. Kunal Chaudhary

Kunal Chaudhary is the founder of Delhi School of Internet Marketing, a renowned digital marketing institute. He has 8+ years of digital marketing experience and has done internet marketing for top brands like Snapdeal, Myntra, Flipkart, FashionAndieu, Jabong etc. He is also a digital marketing specialist with over $ 2 million earned in revenue.

18. Rohit Onkar

Rohit Onkar is One of the best Digital Marketer, Business Leader and Trainer. Rohit has been able to successfully establish scale processes, manage cross-functional teams, increase the profitability of organizations and drive them to desired goals. He is the Head of Digital at Loylty Rewardz Mngt Pvt Ltd, where his role is to oversee daily digital marketing campaigns, set up large-scale processes, identify new monetization opportunities to create new revenue streams and drive daily campaign execution. Have to manage for. A cross-functional team. .

19. Anoop Mishra

Anoop Mishra is a digital marketing specialist. He is the co-founder of Prachar Mantra. Anoop has done BCA, MCA and MBA (Marketing)
He has helped many businesses do digital marketing effectively and efficiently. You can learn more about them at: https://www.anoopmishra.com

20. Suresh Babu

Suresh Babu is the founder and CEO of Web Marketing Academy. He is one of the best digital marketing trainers in India. Suresh holds an Executive MBA from IIMB.
He started his career as a lecturer for Hotel Management and Catering Science and today he is one of the best teachers of digital marketing.
Suresh is a visiting faculty and president at prominent universities like Christ University, Acharya B-School, Commits College, Manetti Community College. He also founded the online marketing enthusiast community, a community of passionate online marketing enthusiasts.

21. Arockiasamy Satya

This B2B marketing professional has contributed to transform the business through appropriate marketing and content strategy. He demonstrates expertise in the planning, construction, implementation, monitoring and analysis of marketing initiatives. When it comes to content writing, the different times with writing different marketing-related articles are true. The two most important business changes he made were in Brillio and Collabera. In addition, he has teamed up with Dell.

22. Chetan Deshpande

Chetan Deshpande is the CEO of Next Level Marketers. Next Level Marketers is a group of experts that takes your marketing and business development to the next level.
He has more than 10 years of experience in digital marketing and is a specialist in implementing and executing inbound marketing. Chetan is very active in the field of digital marketing and has also received many media coverage.

23. Prabhakar Alok

This youngest entrepreneur from Bihar, India, is a digital marketing expert and famous for trends in his city. Prabhakar Alok is the founder of 3 start-ups - DigiwaleBabu, My22yards and DigitalGucucool. Through this, he renders digital marketing services for start-ups across India. DigiwaleBabu is a marketing tool box that provides best-in-class services to its customers in all aspects of online marketing. Apart from being a Google certified digital marketer in India, Prabhakar Alok is a social activist and a star cricketer in his field.

24. Viren Patel

Viren Patel is a co-founder and mentor at Lavenir Institute of Professional Studies.
He has an MBA in Information Management from Somaiya Institute of Management and Research and has 10 years of experience in the web.
His institute Lavenir Institute of Professional Studies is training many people in digital marketing and growing at a great pace.

25. Ashok Lalla

Ashok Lalla is a best digital marketing expert in mumbai. He did his MBA in Marketing from JBIMS, Mumbai.
Ashok was Global Head - Digital Marketing at Infosys from 2012 to 2015. He has worked with many other large companies.
Ashok has a lot of knowledge and expertise in digital marketing. You can learn more about him - www.linkedin.com/in/ashoklalla

Conclusion:

This was a list of the best digital marketers in India I was able to come up with.
Digital marketing is a very dynamic field and to specialize in digital marketing, one has to keep himself updated with the latest trends in digital marketing.

In addition, many of the digital marketing experts listed above provide free guidance to digital marketing enthusiasts. Students without any selfishness and helping the digital marketing community are impacting lives not only in India but around the world.
Obviously I have missed a lot of great minds that I do not know, and I am sorry to miss them!

If you know other great marketers in India, I love to know his name and his work in digital marketing. Leave them in the comments below!

#digital marketer #digital marketing expert #digital marketer in india #digital marketing expert in india #best digital marketer in india #best digital marketing expert in india

Dental SEO Marketing | Dentists SEO Marketing

Medibrandox is the largest company for marketing that provides SEO marketing for dentists and dental clinics and it is a practice of increasing website traffic of quality and quantity both. Dental SEO marketing works by optimizing your site for the search engine that helps to boost your website rank in Google as well as you get a lot of traffic of dentists related. If you are looking dental SEO marketing agency so you should go over the website.

#seo marketing for dentists #seo marketing dental clinics #dental seo marketing company #best dental seo marketing agency #seo marketing for dental clinic #dental seo marketing agency

Digital Marketing Company

Digital Marketing has the ability to reach a worldwide marketplace. You can save money and reach more clients for less money than traditional marketing techniques. Digital Marketing gives you the chance to know your audience and allow them to know your business personally which can help to create brand loyalty.

Looking for an opportunity to grow your business digitally? Contact Skenix Infotech now to know more about our pricing and services: https://www.skenix.com/digital-marketing/

#online marketing technique #online marketing #digital marketing services #digital marketing experts #digital marketing company in india #effective digital marketing