Markus Bartell

Markus Bartell

1646107920

Algoritemski stabilni kovanci: vse, kar morate vedeti

V tej objavi boste izvedeli, kaj so algoritemski stabilni kovanci? Ključne značilnosti stabilnih kovancev, seznam stabilnih kovancev.

Stablecoini so se pojavili kot ena od pomembnih intervencij v kripto svetu za obravnavo pomislekov glede nestanovitnosti. Vsak posameznik, ki natančno spremlja kriptoprostor, bi ugotovil, da se kripto kovanci in žetoni štejejo za nestanovitne. Vrednost kriptovalute močno niha v skladu s spremembami tržnih razmer, ponudbe in povpraševanja. Pomembno je omeniti, da bi lahko visoka volatilnost v kripto domeni predstavljala veliko skrb za vlagatelje.

Zato so bili stabilni coini razviti kot zanesljiva rešitev za obravnavo visoke volatilnosti v kripto domeni. Med številnimi vrstami stabilnih kovancev so bili algoritemski stabilni kovanci predstavljeni kot "čisto stabilni" decentralizirani kriptožetoni. Ali so res stabilni? Kaj prinašajo na mizo stabilni coini, ki temeljijo na algoritmu? Naslednja razprava vam ponuja podroben vodnik o stabilnih coinih, ki temeljijo na algoritmih, njihovem delovanju, funkcijah in pomembnih imenih na seznamu algoritemskih stabilnih kovancev.

Kaj je algoritemski stabilni coin?

Algoritemski stabilni coin je zasnovan tako, da doseže stabilnost cene in uravnoteži krožečo ponudbo sredstva z vezavo na rezervno sredstvo, kot je na primer ameriški dolar, zlato ali katera koli tuja valuta.

Z drugimi besedami, algoritemski stablecoin dejansko uporablja algoritem spodaj, ki lahko izda več kovancev, ko se njegova cena poveča, in jih odkupi s trga, ko cena pade.

Ti kovanci trgovcem zagotavljajo udobje pri prejemanju številnih prednosti kripto sredstev, kot sta ETH in BTC, brez tveganja prevelike nestanovitnosti cen.

Ko pogledamo zgodovino algoritemskega stabilnega kovanca, je bilo leto 2013 prvi primer, ko so bili predstavljeni na verigah blokov Bitshare.

Najdlje delujoči algoritemski stabilni coin je trenutno Ampleforth (AMPL).

Algoritemski stablecoin je predstavitev tega, kako izgleda resnična decentralizacija, brez regulatornih organov, ki bi vzdrževali ali pazili na postopke, saj je koda tista, ki je poleg ciljne cene odgovorna tako za ponudbo kot tudi za povpraševanje.

Te temeljne prednosti ponujajo razširljivo rešitev, ki je trenutno na trgu dejansko ne ponuja noben drug niz, in odsotnost zahteve po materialnih sredstvih za algoritemskim stabilnim coinom odpravlja možnost napak s strani uporabnika.

Algoritemski stabilni kovanci zapolnjujejo potrebo v kripto ekosistemu tako, da premostijo seigniorage nazaj v ekosistem kovancev, kjer ga lahko uporabniki delijo.

Spoznajte različne različice stabilnih kovancev

Za boljše razumevanje stabilnih kovancev, ki temeljijo na algoritmu, je pomembno poznati različne vrste stabilnih kovancev. Stablecoini so bili precej uspešni pri vzpostavljanju velike prisotnosti na trgu. Zanimivo je, da se je skupna ponudba stabilnih coinov v obdobju enega leta drastično povečala za 493%.

Od 5,9 milijarde dolarjev na začetku leta 2020 do več kot 35 milijard dolarjev na začetku leta 2021 so stabilni coini zagotovo prišli daleč. Najpomembneje je, da je nenehno prizadevanje za trg DeFi dodalo zagon impresivni rasti stabilnih kovancev. V najbolj osnovnem smislu so stabilni kovanci razvrščeni v tri različne kategorije, kot so

 • Stablecoini, zavarovani izven verige
 • Stablecoini z zavarovanjem v verigi

Algoritemski stabilni kovanci

Stablecoini, zavarovani zunaj verige, so na splošno povezani s podporo bančnim depozitom poleg zagotavljanja rednih revizij. Centralizirani subjekt kuje stabilne coine, zavarovane izven verige, in skrbi za njihovo vzdrževanje.

Stablecoini, zavarovani v verigi, so povezani s zavarovanjem kriptovalut. Protokoli DeFi kujejo takšne stabilne coine brez dovoljenja, hkrati pa vgrajujejo visokokakovostno zavarovanje.

Kaj so algoritemski stabilni kovanci?

Stablecoini, ki temeljijo na algoritmu, so v zadnji kategoriji in nimajo povezanega zavarovanja. Zato se imenujejo tudi nezavarovani stabilni kovanci. Stablecoini, ki temeljijo na algoritmu, so popolnoma nove različice kriptovalute, prilagojene za zagotavljanje izboljšane stabilnosti cen. Poleg tega lahko pomaga tudi pri uravnoteženju ponudbe in povpraševanja po sredstvu v obtoku. Najpomembneje je, da stabilni coini, ki temeljijo na algoritmu, ponujajo znatno izboljšano kapitalsko učinkovitost v primerjavi z zavarovanimi stabilnimi kovanci.

Algoritem ali protokol, ki varnostno kopira te stabilne coine, deluje kot "centralna banka". Pomaga pri povečanju ponudbe v primeru deflacijske težnje žetona ali zmanjšanju ponudbe v primeru zmanjšanja kupne moči stabilnega kovanca. Pravila za taka dejanja algoritma so na voljo v pametnih pogodbah v vgrajeni obliki. Pravila je mogoče spremeniti le z izkoriščanjem družbenega soglasja ali z glasovi upravljanja, povezanimi z žetoni upravljanja ali seigniorage.

Delovanje algoritemskega stabilnega kovanca

Kot lahko jasno opazite, je delovanje stabilnega coina, ki temelji na algoritmu, močno odvisno od algoritma. Algoritem določa pravila za uravnoteženje ponudbe in povpraševanja po stablecoinu. Morate poznati pametne pogodbe ERC-20 in njihove funkcionalnosti. Zagotavljajo, da se število žetonov, povezanih z določenim naslovom, posodobi ob vsakem primeru prenosa žetona iz enega dodanega v drugega.

V primeru nezavarovanih stabilnih kovancev, ki temeljijo na algoritmu, lahko najdete dodatne funkcije kovanja in zapisovanja v pametnih pogodbah ERC-20. Funkcije pomagajo pri učinkovitem upravljanju procesov za posodabljanje žetonov, povezanih z denarnico. Vendar pa je pri delovanju stabilnih coinov, ki temeljijo na algoritmu, več kot le pametne pogodbe ERC-20.

Ko poskušate razumeti 'Kaj so algoritemski stabilni kovanci?' podrobno bi lahko ugotovili, da vključujejo tudi pogodbe oracle. Pogodba Oracle je odgovorna za omogočanje pametne pogodbe, da komunicira zunaj verige blokov. Pogodbe Oracle lahko pridobijo ceno določenega algoritemskega stabilnega kovanca iz več menjalnic.

Eden najpomembnejših primerov oracle pogodbe se nanaša na Chainlink. Delovanje algoritemskih stabilnih kovancev vključuje tudi pogodbo o ponovni bazi. Potem ko pogodba oracle izve ceno zadevnega stabilnega coina, prenese vrednost na pogodbo o ponovni bazi v presledku vsakih 24 ur. Pogodba o ponovni bazi se v bistvu osredotoča na določitev idealne izbire med sklenitvijo pogodbe in razširitvijo ponudbe.

Pogodba o ponovni bazi pošlje razpoložljive informacije pogodbi stabilizatorja v naslednjem koraku delovanja stabilnih coinov, ki temeljijo na algoritmu. Stabilizatorska pogodba pomaga ugotoviti število žetonov, ki jih je treba zapisati in kovati iz vseh uporabniških denarnic, povezanih s pogodbo, in začne postopek.

Na splošno se primarna logika, na kateri temeljijo funkcije stabilnih coinov, ki temeljijo na algoritmu, opira na sežiganje žetonov, ko se cena stabilnega kovanca poveča nad vnaprej določeno stabilno vrednost. Po drugi strani pa bi algoritem olajšal kovanje novih žetonov v primerih, ko cena žetonov pade nižja od vnaprej določene stabilne vrednosti.

Vrste algoritemskih stabilnih coinov

Zdaj, ko veste o delovanju stabilnih coinov, ki temeljijo na algoritmu, se lahko veselite, da boste izvedeli najboljše algoritemske stabilne coine. Vendar je pomembno, da imate osnovni vtis o različnih vrstah stabilnih kovancev, ki temeljijo na algoritmih, da jih bolje razumete. Začetne različice stabilnih kovancev, ki temeljijo na algoritmu, so vključevale kovance "rebase", kot sta žeton Ampleforth ali AMPL. Kovanci za ponovno uporabo so pomagali pri prilagajanju ponudbe v skladu z obstoječim tržnim tečajem za AMPL.

Ko AMPL trguje nad 1,05 $ in manj kot 0,95 $, protokol imetnikom izda nove žetone ali jih ustrezno uniči od imetnikov. Posledično lahko pomaga pri prenosu volatilnosti s cene na tržno kapitalizacijo z boljšo učinkovitostjo. Zato se tržna kapitalizacija spreminja glede na spremembo povpraševanja po žetonih za ponovno baziranje, brez sprememb cene. Vendar pa je model začetnih stabilnih coinov, ki temeljijo na algoritmu.

AMPL je primer ene od prvih vrst algoritemskih stabilnih kovancev, ki je sledila modelu z enim žetonom. V tem modelu bi lahko imetniki žetonov pridobili koristi od naraščajoče ponudbe na podlagi naraščajočega povpraševanja. Po drugi strani pa postanejo tveganja algoritemskih stabilnih kovancev očitna v modelu z enim žetonom. Kako? Imetniki žetonov v tem modelu so odgovorni za financiranje ponovne vezave v primeru zmanjšanja povpraševanja ali trgovanja z žetonom pod določenim pragom s pomočjo krčenja ponudbe.

Druga varianta med odgovori na 'Kaj so algoritemski stabilni kovanci?' bi vas pritegnili k modelom z več žetoni. Številni stabilni coini, ki uporabljajo model z več žetoni, se zanašajo na ločitev funkcionalnosti stabilnih coinov od drugih funkcij protokola. Funkcija stablecoin se torej razlikuje od drugih funkcij, kot sta nabiranje vrednosti ali upravljanje.

Meritve za uspeh algoritemskih stabilnih kovancev

Večina razprav o razlagi za stabilne coine, ki temeljijo na algoritmu, kaže na oris najboljših algoritemskih stabilnih kovancev. Vendar pa je pomembno poznati različne dejavnike, ki določajo učinkovitost stabilnih kovancev, ki temeljijo na algoritmu. Tu se morate osredotočiti na ključna področja za analizo stabilnih coinov, ki temeljijo na algoritmu, in meritve za ocenjevanje njihove uspešnosti.

Primerjava različnih protokolov za stabilne coine, ki temeljijo na algoritmu, je precej težka. Vendar bi lahko ocena kritičnih vidikov pri oblikovanju trga, oblikovanju žetonov in oblikovanju mehanizmov pomagala pri odkrivanju učinkovitosti stabilnih kovancev, ki temeljijo na algoritmu. Tukaj je nekaj pomembnih dejavnikov, ki jih morate upoštevati pri določanju učinkovitosti algoritemskih stabilnih kovancev.

 • upravljanje

Številni protokoli stablecoin, ki temeljijo na algoritmu, naj bi imeli strukturo DAO. Vendar le izbrani izbor protokolov vsebuje aktivno skupnost, ki je odgovorna za dosledno odobravanje predlogov za izboljšave. Pametna pogodba o funkcionalnem upravljanju se morda zdi idealna izbira za zagotavljanje upravljanja v nezavarovanih stabilnih kovancih. Vendar pa je pomembno tudi zagotoviti pravično porazdelitev žetonov ter ponuditi ustrezne privilegije pri upravljanju vsem zainteresiranim stranem. Različne vrste algoritemskih protokolov stablecoin sledijo de facto centraliziranemu pristopu upravljanja.

 • Spodbude

Ugotovite lahko, da določeni algoritmski protokoli stablecoin izberejo mehanizem ponovne baze v primerih, ko morajo zagotoviti aktivno spreminjanje števila žetonov v denarnici uporabnika. Po drugi strani so nekateri protokoli namenjeni ponujanju donosnosti alternativnih naložbenih nosilcev, kot so kuponi za odstranitev ali dodajanje ponudbe in usklajevanje povpraševanja.

Zato so spodbude eden najtežjih vidikov pri določanju učinkovitosti najboljših algoritemskih stabilnih kovancev. zakaj? Imate nestabilnost kripto trga poleg nihajočih elementov v človeški psihologiji in ekonomiji. Zaenkrat je edina vidna spodbuda s stabilnimi kovanci stabilnost.

 • Sprejetje žetona

Faktor prevzema žetonov je tudi pomemben vidik pri določanju idealnih izbir na algoritemskem seznamu stabilnih kovancev. Večina protokolov je sprejeta le s trivialnim številom ali določeno mejo projektov DeFi. Avtomatizirani ustvarjalci trga, ki ne potrebujejo odobritve s partnerskim protokolom, so izključeni iz sprejetja. Posledično se uporabnost žetonov, ki temeljijo na algoritmu, zmanjša skupaj z omejeno izpostavljenostjo novim uporabnikom. Omejene ravni prevzema žetonov bi lahko predstavljale omejitve za stabilnost zaradi počasnejše rasti likvidnosti.

 • Natančnost

Algoritemski stabilni kovanci se zaradi različnih zapletenih razlogov precej borijo pri ohranjanju vezave. Nekateri protokoli bi lahko ušli izpod nadzora do te mere, da bi verjetno padli v "smrtno zanko". Posledično bi bil glavni protokol namenjen pomoči protokolu, da se premakne iz 'smrtne zanke'.

Tveganja algoritemskih stabilnih kovancev

Najbolj kritičen dejavnik pri razlagi za nezavarovane stabilne coine bi opozoril na tveganja, povezana z njimi. Da bi razumeli različna tveganja, povezana s protokoli algoritma stablecoin, vzemimo primer Basisa, nezavarovanega stablecoina. Tukaj je nekaj pomembnih vnosov med tveganja, ki jih lahko najdete pri stabilnih coinih, ki temeljijo na algoritmu.

 • Povečanje ponudbe 

Ali niso bili najboljši algoritemski stablecoini prilagojeni za uravnoteženje ponudbe stablecoinov? Kako predstavlja tveganje za imetnike žetonov? Ko se cena žetona dvigne nad vnaprej določeno stabilno vrednost, algoritem kuje nove žetone za povečanje ponudbe. V primeru Basis lahko najdete žetone Share, po katerih imetniki delnic v primeru povečane ponudbe prejmejo novo kovane stabilne coine.

Po drugi strani pa bi delnice lahko dobile nove žetone šele po izplačilih imetnikom obveznic. Plačilo novo kovanih žetonov vliva vrednost delnicam, čeprav je močno odvisno od naraščajočega povpraševanja. V primeru upočasnitve rasti povpraševanja je treba kovati nove stabilne coine, kar vodi v izgubo vrednosti delnic.

 • Zmanjšanje ponudbe

Zmanjšanje ponudbe predstavlja še en pomemben dodatek k tveganjem algoritemskih stabilnih kovancev. Eden od pogostih pristopov za zmanjšanje ponudbe s stabilnimi kovanci, ki temeljijo na algoritmu, je možnost »obveznic«. Takšne obveznice se prodajajo na odprtem trgu za nižjo vrednost od vnaprej določene stabilne vrednosti. Plačilo obveznic se izvede z uporabo stablecoina z obljubo vrnitve enega stablecoina v prihodnosti. Vendar pa morajo kupci svoje zaupanje vložiti v dejstvo, da se bodo obveznice izplačale v določenem trenutku.

 • Oracles

Še en vrhunski dodatek med tveganji algoritemskih stabilnih kovancev se nanaša na orakle. Pogodbe Oracle so odgovorne za ponudbo podatkov o cenah, povezanih z zadevnim stabilnim coinom. Nato algoritem zagotavlja prilagoditve ponudbe ob poznavanju cene. Vendar pa lahko izbira in implementacija orakljev predstavljata izjemne izzive, zlasti glede na vidike zaupanja, poštenosti in natančnosti.

 • Zlomljeni klini

Zadnji vnos med izzivi, povezanimi z nezavarovanimi stabilnimi kovanci, se nanaša na zlomljene kljukice. Prekinitve vezave so precej najslabši scenariji za katero koli vrsto stabilnih coinov, nezavarovani stabilni kovanci pa predstavljajo največjo stopnjo tveganja. zakaj? Precej so odvisni od zaupanja trga. Brez zaupanja trga bi lahko žeton ali kovanec postopoma izginil v pozabo. Če kateri koli stabilni coin naleti na dva vidna prekinitve fiksiranja, bi naletel na vidne težave pri učinkovitem okrevanju.

Pomembni primeri stabilnih kovancev, ki temeljijo na algoritmu

Razumevanje stabilnih kovancev, ki temeljijo na algoritmih, bi lahko postalo lažje z vpogledom v primere nekaterih najboljših algoritemskih stabilnih kovancev. Tukaj je nekaj najboljših dodatkov med stabilnimi kovanci, podprtimi z algoritmom, ki vam lahko pomagajo izvedeti več o funkcionalnostih takšnih stabilnih coinov.

 • RAI

RAI ponuja protokol stabilnih coinov z zmožnostmi za izogibanje vidiku vezave fiat v stabilnih kovancih. Ima precejšnjo podobnost z zastarelim DAI z enim zavarovanjem, ki ga izvaja MakerDAO. Uporabniki bi lahko Ether deponirali v "sef", tako kot DAI trezorji. Najnižja stopnja zavarovanja v primeru tega primera na algoritemskem seznamu stabilnih kovancev je malo pod 150%. Uporabniki bi v zameno prejeli žetone RAI. Algoritem RAI ima namenski PID krmilnik, ki prejme vnos obstoječe cene RAI. Nato prilagodi ponudbo glede na ceno, tako da sledi neprekinjeni povratni zanki.

Najpomembneje je, da so vsi parametri v algoritmu trdo kodirani, hkrati pa zagotavljajo odzivne, samodejne reakcije na tržne podatke brez neposrednega ročnega posredovanja. Poleg vrednostne koristi „samoodrejenosti“ RAI predstavlja precejšnje razlike od DAI v smislu upravljanja. Njegov cilj je, da se leta 2022 iz procesa izločijo različni parametri upravljanja, s čimer se zmanjša potreba po odvisnosti od upravljanja.

 • FEI

FEI je tudi še en pomemben protokol, ki ga lahko najdete na algoritemskem seznamu stabilnih kovancev. Osredotoča se na obravnavanje kapitalske neučinkovitosti, ugotovljene v primeru stabilnih kovancev, kot je DAI. FEI predstavlja velike razlike v primerjavi z drugimi stabilnimi kovanci, ki temeljijo na algoritmu. Ena najpomembnejših razlik se nanaša na dejstvo, da ne vsebuje mehanizma za zamenjavo zavarovanja za stabilne coine. Nasprotno, digitalno bogastvo pride v sistem z vzvodom vezne krivulje, ki prodaja FEI v zameno za ETH. Nato digitalno bogastvo ostane zaklenjeno v Protocol Controlled Value ali PCV, ki je v bistvu zbirka zavarovanja za stabilne coine.

PCV pomaga pri ohranjanju vezave z upravljanjem likvidnosti na borzah, kot je Uniswap. Z omejitvami likvidnosti na strani prodaje je FEI eden najboljših algoritemskih stabilnih kovancev za izogibanje scenariju 'smrtne spirale'. Protokol FEI uporablja svoj žeton TRIBE za omogočanje imetnikom, da določijo naslednje vidike upravljanja:

 • Dodajanje novih veznih krivulj za prodajo dodatnega FEI
 • Določanje pristopa za alokacijo vrednosti PCV
 • Spremembe drugih parametrov upravljanja

Najboljše borze za trgovanje z žetoni in kovanci. Sledite navodilom in zaslužite neomejeno

BinanceBittrexPoloniexBitfinexHuobiMXCProBITGate.ioCoinbase

Spoznajte ključne značilnosti stabilnih kovancev

Stablecoini so v bistvu kriptovalute z dodatno prednostjo mehanizma stabilnosti. Zato so lastnosti stabilnih coinov precej podobne lastnostim kriptovalut. Pred pregledom pomembnih lastnosti stabilnih kovancev, razmislimo o splošnih značilnostih, ki jih lahko najdete pri stablecoinih. 

Zasebnost 

Transakcije Stablecoin so povezane z naključno razporeditvijo znakov in ne z identiteto lastnikov. Lastništva stabilnega coina ali povezanih pogodb ne morete povezati z organizacijami ali posamezniki. Stablecoini nimajo nobene povezave s podatki, povezanimi s podjetji, ali posameznimi podatki, s čimer se povečuje njihova zmožnost zagotavljanja zasebnosti. 

Varnost

Ena najpomembnejših funkcij stabilnih coinov se nanaša na varnost, ki jo ponujajo. Stablecoine lahko shranite v virtualne denarnice in zagotovite njihovo varnost z uporabo zasebnega ključa. Posledično lahko jasno opazite, da je imel samo imetnik stabilnih coinov dostop do povezanih sredstev. Poleg tega bi lahko uporabniki izkoristili tudi napredno tehnologijo šifriranja za svoje naprave za shranjevanje, da bi izboljšali varnostne ravni. 

Enostavnost uporabnosti

Imetniki stabilnih coinov bi jih lahko uporabljali z novo nastajajočimi orodji in storitvami, ki omogočajo hitrejšo pretvorbo in menjavo stablecoinov v fiat valuto. Posledično lahko preko rešitev za pretvorbo in menjavo omogočijo financiranje valut neposredno prek virtualne denarnice uporabnika. 

Brez posrednikov

Pomanjkanje posrednikov je ena od pomembnih značilnosti stabilnih kovancev. Tako kot kriptovalute tudi stabilni coini odpravljajo pristojbine in omejitve, ki jih prinaša vladni nadzor, predpisi in drugi centralizirani organi. Vendar pa imajo za razliko od kriptovalut lastniki stablecoin zagotovilo zaščite zaradi podpore pred stabilnimi sredstvi, kot so fiat valute.

Decentralizacija

Druga ključna lastnost stablecoinov je decentralizacija, ki je eden od osnovnih poudarkov oblikovanja stablecoinov. Nimate pooblastil za nadzor toka stabilnih coinov. Poleg tega menjava stablecoin ni omejena na eno mesto, s čimer se izognemo možnostim motenj po zlonamernih poskusih vdora. Vsi imetniki stabilnih coinov v omrežju imajo shranjene transakcijske podatke, s čimer se zagotovi razpršitev transakcijskih podatkov po omrežju. 

Edinstvene lastnosti stabilnih kovancev

Čeprav so to splošne značilnosti, ki jih lahko najdete v stabilnih kovancih, se morda še vedno sprašujete o tem, "katera je najpomembnejša lastnost stabilnega kovanca?" in možni odgovori. Različne lastnosti stabilnih kovancev se nanašajo predvsem na vidike, ki pomagajo pri zagotavljanju stabilnosti. Tukaj je nekaj pomembnih načinov, na katere lahko prepoznate posebne značilnosti stabilnih kovancev.

Obračunska enota

Najpomembnejši vidik pri razumevanju načina, kako stabilni coini ponujajo stabilnost, je vedeti, kako delujejo kot obračunska enota. Mehanizem vezave je zelo pomemben za določanje cen v primeru stabilnih kovancev. Zato imajo stabilni coini potencial za spodbujanje novega pristopa k temu, da postanejo neodvisna obračunska enota po vsem svetu. Nekateri obetavni primeri takšnih aplikacij so očitni v fiksni količini zaželenega predmeta, kot so voda, čas ali minerali, ki se monetizirajo. 

Medij za izmenjavo

Vaše iskanje odgovorov na "katera je najpomembnejša lastnost stabilnega kovanca?" se lahko konča z razumevanjem, kako bi stablecoin lahko spodbudil sprejetje kriptovalut. Stablecoini lahko služijo kot učinkovito sredstvo menjave, hkrati pa zmanjšujejo tveganja, povezana z nestanovitnostjo.

Posledično lahko zagotovijo učinkovite izboljšave pri udobju finančnega poslovanja podjetja. Hkrati imajo stabilne coine tudi izboljšano predvidljivost skupaj z enostavnostjo čezmejnih transakcij. Lastnost stabilnih kovancev, da služijo kot sredstvo izmenjave, je zelo pomembna pri spodbujanju možnosti za njihovo dolgoročno sprejetje. 

Trgovina vrednosti

Seznam lastnosti stabilnih kovancev bi lahko ostal nepopoln, če ne bi upoštevali njihove sposobnosti, da služijo kot sredstvo za shranjevanje vrednosti. Stablecoini se sčasoma počasi spreminjajo v skladišče vrednosti, zlasti zaradi omejene stopnje nestanovitnosti, povezane z njimi. Najpomembneje je, da lastnosti stabilnega kovanca kot hranilnika vrednosti zagotavljajo, da lahko ponudijo fleksibilen dostop do splošno uporabljenih predmetov za shranjevanje vrednosti, kot so valute, sredstva in blago. Poleg tega bi lahko stabilni coini izkoristili tudi svojo lastnost shranjevanja vrednosti za pridobitev zaupanja vlagateljev. 

Interoperabilnost z dApps

Naslednji pomemben dodatek med funkcijami stablecoin bi se nanašal na prilagodljivost uporabe stabilnih kovancev z drugimi dApps. Podjetja, ki uporabljajo pametne pogodbe, bi lahko uporabila stabilne coine za boljšo predvidljivost stroškov poslovanja. Hkrati bi lahko interoperabilnost stabilnih kovancev z decentraliziranimi aplikacijami ali dApps ponudila tudi boljše možnosti za upravljanje infrastrukture. Stablecoins ponujajo enostavnost programiranja, stabilne coine pa lahko prilagodite potrebam uporabnikov ali podjetij.            

Merjenje zmogljivosti

Še en ploden vnos med lastnostmi stabilnih coinov bi se nanašal na natančnost vrednotenja finančne uspešnosti. Stablecoini odpravljajo nestanovitnost in zagotavljajo obetavne izboljšave natančnosti ocenjevanja uspešnosti projektov. 

Kaj je najpomembnejša lastnost Stablecoina?

Celoten izbor funkcij stabilnih kovancev kaže na možnosti njihovega vzvoda na različne načine za krepitev obetov za svetlejšo prihodnost kriptosveta. Stablecoini ponujajo najpomembnejšo lastnost stabilnosti in so bili prilagojeni predvsem za upravljanje nestanovitnosti digitalnih sredstev. Upoštevati morate, da so bili stabilni coini prilagojeni za delovanje kot skladišče vrednosti v tehnologiji porazdeljene knjige ali ekosistemu blockchain. 

Posledično lahko ponudijo vrednost razbremenitve upravnih omejitev in visokih pristojbin. V bistvu imajo stabilni coini sposobnost, da služijo kot most med običajnimi finančnimi sistemi in trgi DLT. Kako? Stablecoini so sposobni ponuditi plačilne metode za oba svetova z večjim obsegom podobnosti. Poleg tega imajo lastnosti stabilnega coina edinstvene prednosti v primerih uporabe za olajšanje plačil v tradicionalnih finančnih sistemih. 

Ali obstajajo zamiki pri stabilnih kovancih?

Eno najpomembnejših vprašanj v zvezi z značilnostmi stabilnih kovancev opozarja na morebitna tveganja, povezana z njimi. Stablecoini imajo očitno veliko obetavnih funkcij, ki lahko v celoti spremenijo običajne finančne sisteme, procese in infrastrukture. Vendar pa stabilni coini delijo tudi nekatera tveganja, ki so povezana z drugimi kriptovalutami. 

Na splošno se vprašanja regulativne negotovosti in kibernetske varnosti pojavljajo kot nekatera opazna tveganja pri stabilnih kovancih. Na primer, varnost algoritmov, ki se uporabljajo za vzdrževanje vrednosti stabilnih coinov, je zelo ključnega pomena. Poleg tega je stablecoin povezan tudi z določenimi tveganji, povezanimi s shranjevanjem in vzdrževanjem sredstev, ki podpirajo stablecoin. Torej je jasno očitno, da imajo stabilni kovanci kar precejšen delež pomanjkljivosti poleg nekaterih zanimivih lastnosti. 

Katere so različne vrste stabilnih kovancev?

1. Stablecoini, zavarovani s fiatom

Stablecoini, zavarovani s fiatom, so najboljša različica stabilnih kovancev, na katere bi naleteli. Imajo podporo v fiat valuti, kot so evro, GBP ali ameriški dolar. Stablecoini, zavarovani s fiatom, so najpreprostejše vrste stabilnih coinov s podporo v razmerju 1:1. Razmerje 1:1 pomeni, da bi bil en stabilni coin enak eni enoti valute, kot je dolar ali en evro.

Zato ima vsak stablecoin, podprt s fiat, pravo fiat valuto na bančnem računu za varnostno kopijo. Uporabniki lahko unovčijo svoje kovance, ko subjekt, ki upravlja stablecoin, vzame ustrezen znesek fiat valute iz njihove rezerve in ga pošlje na bančni račun uporabnika. Hkrati se enakovredna količina stabilnih kovancev vzame iz obtoka ali uniči. 

Stablecoini, podprti s fiatom, so zaradi svoje strukturne prednosti ena najpreprostejših kategorij stabilnih coinov. Enostavnost ponuja najbolj dragoceno prednost za začetnike, da bolje razumejo kriptovalute. Zato bi lahko imeli stabilni kovanci, podprti s fiat, veliko vlogo pri spodbujanju obsežnega sprejemanja stabilnih kovancev. Stabilnost gospodarstva države zagotavlja omejeno nihanje vrednosti stablecoina.

2. Stablecoini, zavarovani z blagom

Drugi vnos v odgovorih na "katere so različne vrste stabilnih kovancev?" prinaša pozornost na stabilne coine, zavarovane z blagom. Kot že ime jasno pove, so stabilni kovanci, zavarovani z blagom, podprti z različnimi vrstami zamenljivih sredstev, kot so plemenite kovine. Najpogostejše blago, ki se uporablja kot zavarovanje za stabilne coine, zavarovane z blagom, je zlato. 

Poleg tega lahko najdete tudi številne druge stabilne coine s kritjem sredstev, kot so nepremičnine, nafta in plemenite kovine, razen zlata. Lastniki stabilnih kovancev, zavarovanih z blagom, imajo v bistvu lastništvo nad opredmetenim premoženjem z realno vrednostjo. To je velika prednost pred večino kriptovalut. 

Blago na splošno ponuja možnosti za povečanje vrednosti skozi čas. Posledično takšne vrste stabilnih kovancev ponavadi ponujajo boljše spodbude za ljudi, ki imajo in uporabljajo stabilne coine, zavarovane z blagom. Poleg tega stabilni kovanci, zavarovani z blagom, omogočajo tudi možnost, da kdorkoli na svetu vlaga v plemenite kovine, kot je zlato. 

Tradicionalno je bilo takšno blago omejeno le na finančno privilegiran razred. Vendar pa stabilni coini, zavarovani z blagom, ustvarjajo nove priložnosti za naložbe za povprečnega človeka, ne glede na geografsko lokacijo.

Najpogostejši primer stabilnega coina, zavarovanega z blagom, se nanaša na Digix Gold ali DGX. V bistvu gre za žeton ERC-20, razvit v omrežju Ethereum s podporo fizičnega zlata. Digix Gold prikazuje popolno ponazoritev vrst stabilnih kovancev, zavarovanih z blagom, z vezavo enega DGX proti enemu grama zlata. Zlato ostaja v rezervi v Singapurju, medtem ko je na revizijah za obdobje treh mesecev, da se zagotovi preglednost. 

Uporabniki imajo tudi možnost odkupa fizičnih palic zlata z obiskom rezervata v Singapurju. Drugi primeri stabilnih kovancev, zavarovanih z blagom, vključujejo Tiberius Coin ali TCX in SwissRealCoin ali SRC. Tiberijev kovanec ne podpira ene, temveč kombinacijo sedmih različnih plemenitih kovin. Po drugi strani ima SRC podporo portfelja švicarskih nepremičnin. 

3. Stablecoini, podprti s kriptovalutami

No, to se morda zdi nekoliko neumestno, če pomislite na kriptovalute, ki varnostno kopirajo stabilne coine. Kaj pa volatilnost kriptovalut? Kako lahko pričakujete stabilnost stabilnih coinov, ki so podprti s kriptovalutami? Pravzaprav stabilni kovanci, zavarovani s kripto zavarovanjem, ponujajo boljšo decentralizacijo v primerjavi s stabilnimi kovanci, zavarovanimi s fiat. Poleg tega so stabilni coini na splošno preveč zavarovani, da absorbirajo nihanja cen kot zavarovanje. Poskusimo razumeti vrste stabilnih coinov, podprte s kripto, s primerom.

Predpostavimo, da morate položiti eter v vrednosti skoraj 1000 $, da pridobite stabilne coine v vrednosti 500 $. Zato lahko vidite, da so stabilni coini 200-odstotno zavarovani, kar pomeni možnost zdrži 25-odstotnega padca cene. Po padcu cene bi še vedno imeli stabilne coine v vrednosti 500 $, čeprav s podporo etra v vrednosti 750 $. Če se cena zavarovanja kriptovalute znatno zniža, bodo stabilni coini samodejno likvidirani. 

Najpomembnejša lastnost, ki jo lahko prepoznate v tem vnosu med kategorijami stablecoin, je decentralizacija. Stabilni coini, podprti s kripto, bi lahko z izboljšano varnostjo in boljšo preglednostjo pomagali procesom, da postanejo bolj nezaupljivi. Brez enega samega subjekta, ki bi nadzoroval vaša sredstva, imate prednost decentralizacije.

Poleg tega imajo nekateri stabilni kovanci, podprti s kripto, tudi podporo več kriptovalut za zagotavljanje učinkovite porazdelitve tveganja. Poleg tega imajo stabilni kovanci, podprti s kripto, tudi prednost izboljšane likvidnosti. Vendar so stabilni coini, zavarovani s kripto zavarovanjem, ena najbolj zapletenih vrst stabilnih coinov, ki se trenutno uporabljajo.

4. Algoritemski stabilni kovanci

Zadnji dodatek med kategorijami stabilnih coinov bi nas popeljal do nezavarovanih ali algoritemskih stabilnih coinov. Nezavarovani ali algoritemski stabilni coini nimajo sredstev ali zavarovanja za njihovo podporo. Torej, kako so algoritemski stabilni kovanci razvrščeni kot stabilni coini, če nimajo nobenega zavarovanja za njihovo varnostno kopiranje?

Nezavarovani ali algoritemski stabilni coini sledijo algoritmu za nadzor ponudbe stablecoin. Takšen pristop je znan tudi kot seignorage delnice. Z naraščanjem povpraševanja bodo ustvarjeni novi stabilni coini, ki bodo znižali ceno na normalno raven. V primeru precej nizkega trgovanja s kovanci se kovance na trgu odkupujejo za zmanjšanje ponudbe v obtoku. 

V bistvu bi lahko algoritemski stabilni kovanci ponudili stabilnost v skladu z načeli tržne ponudbe in povpraševanja. Poleg tega je pomembno tudi omeniti, da imajo algoritemski stabilni kovanci najvišjo stopnjo decentralizacije in neodvisnosti. Po drugi strani pa so takšne algoritemske vrste blockchaina odvisne od nenehne rasti za zagotavljanje uspeha. Vedeti morate, da z algoritemskimi stabilnimi kovanci ni zavarovanja za likvidnost in vsak lahko izgubi svoj denar v primeru zloma.

ODPOVED ODGOVORNOSTI: Informacije v objavi niso finančni nasveti, ampak so namenjene SAMO ZA SPLOŠNE INFORMACIJE. Trgovanje s kriptovalutami je ZELO tvegano. Prepričajte se, da razumete ta tveganja in da ste odgovorni za to, kar počnete s svojim denarjem.

Če ste začetnik. Verjamem, da vam bo spodnji članek koristen ☞  Kaj morate vedeti, preden vložite v kriptovaluto - Za začetnike

Najboljši seznam stabilnih kovancev za leto 2021

Razprava o stabilnih coinih upravičeno pritegne pozornost ljudi in podjetij po vsem svetu. Vendar pa razlaga definicije, značilnosti in vrst stabilnih kovancev ni dovolj za njihovo razumevanje. Pomembno je poiskati seznam stabilnih kovancev, ki lahko v letu 2021 zagotovijo izjemne rezultate. 

Tukaj je oris različnih stabilnih kovancev, ki jih lahko naletite na najbolj priljubljene omembe v novicah, povezanih s kriptoprostorom v letu 2021. 

1. Privez 

Tether ali USDT je ​​nedvomno eden od pomembnih dodatkov k celotnemu seznamu stabilnih kovancev. Trenutno je to največji in najbolj priljubljen stabilen coin. CoinGecko je poročal, da skupna tržna kapitalizacija Tetherja znaša več kot 32 milijard dolarjev. 

Tether je tudi eden najboljših stabilnih kovancev trenutno zaradi svoje tridelne strategije. Z upoštevanjem strategije je uspelo na trg prinesti tri stabilne coine. 

Najpomembnejši stabilni coin podjetja Tether se nanaša na USTether, ki je vezan na ameriški dolar v razmerju 1:1. Kasneje je Tether predstavil tudi drugi stabilni coin, vezan na evro. Tretji stabilni coin podjetja Tether, imenovan YenTether, je bil vezan na japonski jen. 

Po drugi strani ima Tether tudi svoj delež pomanjkljivosti. Prvič, številne kritike Tetherja opozarjajo na pomanjkanje preglednosti in neskladja v zavarovanih rezervah. Poleg tega je Tether sprva trdil, da bo imel enak dolar za vsak USDT, izdan v svojih denarnih rezervah, s čimer je USDT zagotovil 100-odstotno podporo. 

2. DAI

DAI je v bistvu kriptovaluta stablecoin, ki jo ponuja MakerDAO, decentralizirana neodvisna organizacija. Je popoln decentraliziran stabilen kovanec brez centraliziranega organa za izdajo, s čimer zagotavlja zaščito pred cenzuro. Nima podpore z ameriškim dolarjem ali katero koli drugo fiat valuto. 

Nasprotno, kripto zavarovanje na MakerDAO podpira DAI. Zavarovana posojila na MakerDAO služijo kot temelj za ustvarjanje DAI. Uporabniki lahko na MakerDAO položijo kriptovalute za izposojo denarja. Poleg tega ima DAI obetavno prednost kot eden najboljših stabilnih kovancev z identiteto DAI z več zavarovanjem. Z "večkratnim zavarovanjem" lahko zagotovite, da bi različne vrste kripto sredstev lahko pomagale pri ustvarjanju DAI. 

Pomisleke glede cene stabilnih coinov z DAI obvladujejo z uporabo vrste pametnih pogodb. DAI predstavlja tudi edinstveno lastnost v tem, da gre za žeton ERC-20, ki temelji na Ethereumu. To jasno pomeni, da lahko DAI olajša želene ravni interoperabilnosti z decentraliziranimi aplikacijami. 

3. USD kovanec

USDC ali USD Coin je tudi vidna omemba na seznamu stabilnih kovancev v letu 2021. Poseben poudarek pri USD Coin je njegova identiteta kot uradnega stabilnega kovanca za Coinbase. Ima popolno podporo ameriškega dolarja in ga je potrdilo ustanoviteljsko podjetje Circle. 

USD Coin ima boljši pristop za prilagajanje regulativnim precedensom. Poleg tega je uporabil tudi ustrezne licence za zagotavljanje delovanja v različnih jurisdikcijah. Poleg tega je USDC v bistvu žeton ERC-20, ki temelji na Ethereumu, zaradi česar je primeren za aplikacije z rešitvami DeFi. 

Po ustanovitvi USD Coin leta 2017 je prišel dolgo pot do priljubljenega seznama stabilnih kovancev. Nasprotno, uživa razumno tržno kapitalizacijo v višini 7,5 milijarde dolarjev, če ne blizu kot pri Tetherju. Lahko zagotovi zanesljivo raven preglednosti o podrobnostih svojih denarnih rezerv. 

4. Pravi USD

Še en obetaven dodatek k seznamu stabilnih kovancev izpostavlja nedavno dodan True USD. Ima potencial, da služi kot učinkovita in pregledna alternativa za fiat valuto USD na področju kriptovalute. Ekipa, ki stoji za ustanovitvijo True USD, vključuje člane iz Googla, UC Berkley, Palantir in Stanford. 

Pravi USD se je razvil po navdihu protokola Tether, čemur so sledile izboljšave protokola. Ima stanje v dolarjih v rezervi, hkrati pa omogoča uporabo TUSD pri trgovanju. TUSD je vezan na USD in ga je mogoče unovčiti, če uporabniki ohranjajo skladnost z obveznimi zakoni podjetja KYC.

Vendar ima True USD posebno pomanjkljivost s pridihom sindroma 'posrednika'. Uporabniki True USD morajo vnesti vnose za podatke 'poznaj svojo stranko' (KYC). Poleg tega bi morali uporabniki zaupati podjetju, da se vzdrži kakršnih koli napačnih dejanj pri dobavi TUSD. Vendar True USD izkorišča protokol Trust, ki ima poleg učinkovitega vodenja fiduciarnih ukrepov globoko regulativno podporo.

5. Digix Gold (DGX)

Popoln primer stabilnega kovanca, zavarovanega z blagom, ki ima zlato podlago, je Digix Gold ali DGX. V bistvu gre za žeton ERC-20, vezan na fizično zlato. Digix Distributed Autonomous Organisation shranjuje zlate rezerve in fiksira vsak DGX za eno unčo zlata. 

Ločeni žetoni so odgovorni za ustvarjanje žetona DGX za ohranjanje identifikacije zlate palice, na katero je vezan. Žeton, znan kot dokaz o premoženju, se upravlja prek pametne pogodbe, ki je vključena v ustvarjanje žetona DGX. Vsak imetnik DGX bi lahko svoj DGX unovčil v pravih fizičnih zlatih palicah v skladu z določeno vrednostjo. Trenutno je na voljo skoraj 200 milijonov žetonov DGX in stablecoin načrtuje širitev preko enega samega trezorja v Singapurju. 

Vendar pa DGX zaradi pravnih težav ni dostopen na nekaterih največjih trgih kriptovalut, kot so Kitajska, ZDA in Japonska. Poleg tega je obseg DGX kot enega najboljših stabilnih kovancev v fintech sektorju omejen kot stabilni coin, vezani na zlato.

6. Havvenov Nomin

Havvenov Nomin ali eUSD sta tudi žetona ERC-20, ki služita kot predstavnik nove generacije stabilnih kovancev v letu 2020. Stablecoin je odvisen od Havvenove escrow tehnologije z izkoriščanjem žetonov Havven in glavne mreže Ethereum. Člani skupnosti Havven pridobivajo eUSD tako, da dajo Ether ali ETH v depozit. ETH, ustvarjen iz provizij za eUSD, gre uporabnikom, ki so ETH dali v depozit. 

Najbolj ugoden dejavnik za Havvenov Nomin kot dodatek na celotnem seznamu stabilnih kovancev kaže na njegovo osnovo. Ekipa, ki stoji za eUSD, vključuje številne izkušene voditelje na področju blockchain in fintech, s čimer dokazuje svojo verodostojnost. Ima popolne implikacije oblikovanja, da služi kot stabilen žeton za Ethereum. Poleg stabilizacije drugih valut bi lahko eUSD služil kot finančni vzvod pri decentraliziranih borzah. Po drugi strani pa lahko deluje tudi kot zelo stabilna oblika deponiranja, ki služi spletni delovni skupnosti. 

Kljub številnim vidnim prednostim ima eUSD določene pomanjkljivosti, zlasti kritike glede njegove zapletene zasnove. Uporabnik lahko povzroči skepticizem glede preglednosti. 

7. Paxos Standard

Ko naredite pregled seznama stabilnih kovancev v letu 2021, se osredotočite tudi na Paxos Standard. Paxos ima tržno kapitalizacijo nekaj več kot 1 milijardo dolarjev, kar kaže, da je daleč za Tetherjem. Vendar pa je Paxos več kot le tržna kapitalizacija. Z odobritvijo ministrstva za finančne storitve države New York, Paxos predstavlja zanesljive možnosti v smislu predpisov.

Priznanje Paxos Standarda kot verodostojnega stabilnega kovanca je odprlo tudi možnosti za njegovo partnerstvo s PayPal. Poleg tega je odobritev služila tudi kot obetavna spodbuda za težnje Paxosa za vstop v prostor kriptoposlovanja. Partnerstvo s PayPal lahko deluje kot izjemna konkurenčna prednost za Paxos pri pridobivanju prevlade nad drugimi stabilnimi kovanci. Velikan globalnih plačilnih sistemov bi lahko Paxosu ponudil zanesljive možnosti za izboljšano uvajanje. Paxos si torej vsekakor zasluži mesto na seznamu stabilnih kovancev, ki lahko predstavljajo novice v letu 2021. 

8. Binance USD

Vrhunska platforma za izmenjavo kripto valut ni pustila kamna na kamnu, ko je razvila svoj lastni stabilni coin, da bi se zoperstavila znanemu konkurentu, Coinbase. Trenutno je Binance USD vezan na vrednost 1:1 glede na ameriški dolar. Najpomembneje je, da je Binance USD primeren za uporabo v skoraj vsakem primeru, ki je združljiv s platformo ERC-20 Ethereum. Zato Binance USD zagotovo ponuja nekaj več kot doslednost cene stabilnih coinov.

Zasnova Binance USD je lahko v pomoč pri različnih vrstah trgovanja, hkrati pa zagotavlja boljšo hitrost transakcij. Odobritev finančne službe države New York za Binance USD je tudi pomemben dejavnik za potrditev njegove verodostojnosti. Zanimivo je, da Binance USD ponuja nekatere kritične prednosti, ki jih lahko najdete tudi pri Paxos Standardu. Uporabniki ne potrebujejo dodatnih stroškov za ustvarjanje ali izplačilo Binance USD. Najpomembneje pa je, da je Binance USD prednostna izbira stabilnega kovanca za ljudi, ki jih zanima uporaba izmenjave Binance za transakcije kripto sredstev. 

PRIJAVITE SE NA BINANCE

9. Paladijev kovanec

Najbolj obetaven vnos na seznamu stabilnih kovancev, Palladium Coin, je primer stabilnega kovanca, zavarovanega z blagom. Palladium Coin poganja Ethereum in kot pove že ime, je vrednost paladijevega kovanca povezana z vrednostjo paladija. Stablecoin vlagateljem omogoča lažji in anonimni nakup sredstev. Poleg tega omogoča tudi delno lastništvo Paladija.

Palladium Coin pomaga pri zaobidenju običajnega nazadovanja pri nakupu Paladija, tj. omejitev pri nakupu delnih količin kovine. Zato lahko zagotovi fleksibilen pristop za vlaganje v varna sredstva, poleg tega pa narekuje prihodnji obseg naložb v plemenite kovine. 

Zanimiv poudarek pri Palladium Coin je celovita avtomatizacija v celotnem nabavnem sistemu. Poleg tega lahko uporabniki zahtevajo tudi izplačilo vašega stabilnega kovanca v dejanskem fizičnem paladiju. Pomembno je tudi omeniti, da morate pri zahtevi za fizični paladij ogroziti svojo anonimnost. 

10. Gemini Dollar

Dolar Gemini, znan tudi kot GUSD, je tudi eden najboljših stabilnih kovancev, na katere morate biti pozorni v letu 2021. Je eden prvih stabilnih kovancev, vezanih na ameriški dolar, ki jih je priznala ameriška regulativna agencija. V bistvu je žeton ERC-20, ki temelji na Ethereumu in je bil prilagojen za zagotavljanje izboljšane preglednosti in skladnosti z zakonodajo v običajnih finančnih sistemih, ki temeljijo na fiat valutah. GUSD je bil izdan septembra 2018 in uporabniki so ga lahko shranili v katero koli denarnico, ki je združljiva z žetoni Ethereum.

Poslovanje GUSD sledi newyorškim bančnim zakonom skupaj z regulativnim organom ministrstva za finančne storitve države New York. Poleg tega Gemini USD dela tudi na izboljšanju zaupanja med tradicionalnimi finančnimi mehanizmi in ekosistemom blockchain. Gemini Trust uporablja centraliziran sistem za zaščito pred varnostnimi grožnjami. Hkrati redne mesečne revizije GUSD s strani neodvisnega računovodskega podjetja BPM zagotavljajo enakost med zneskom GUSD v obtoku in zneskom USD v rezervi.      

Upam, da vam bo ta objava pomagala. Ne pozabite pustiti všečka, komentirati in deliti z drugimi. Hvala vam!

What is GEEK

Buddha Community

Markus Bartell

Markus Bartell

1646107920

Algoritemski stabilni kovanci: vse, kar morate vedeti

V tej objavi boste izvedeli, kaj so algoritemski stabilni kovanci? Ključne značilnosti stabilnih kovancev, seznam stabilnih kovancev.

Stablecoini so se pojavili kot ena od pomembnih intervencij v kripto svetu za obravnavo pomislekov glede nestanovitnosti. Vsak posameznik, ki natančno spremlja kriptoprostor, bi ugotovil, da se kripto kovanci in žetoni štejejo za nestanovitne. Vrednost kriptovalute močno niha v skladu s spremembami tržnih razmer, ponudbe in povpraševanja. Pomembno je omeniti, da bi lahko visoka volatilnost v kripto domeni predstavljala veliko skrb za vlagatelje.

Zato so bili stabilni coini razviti kot zanesljiva rešitev za obravnavo visoke volatilnosti v kripto domeni. Med številnimi vrstami stabilnih kovancev so bili algoritemski stabilni kovanci predstavljeni kot "čisto stabilni" decentralizirani kriptožetoni. Ali so res stabilni? Kaj prinašajo na mizo stabilni coini, ki temeljijo na algoritmu? Naslednja razprava vam ponuja podroben vodnik o stabilnih coinih, ki temeljijo na algoritmih, njihovem delovanju, funkcijah in pomembnih imenih na seznamu algoritemskih stabilnih kovancev.

Kaj je algoritemski stabilni coin?

Algoritemski stabilni coin je zasnovan tako, da doseže stabilnost cene in uravnoteži krožečo ponudbo sredstva z vezavo na rezervno sredstvo, kot je na primer ameriški dolar, zlato ali katera koli tuja valuta.

Z drugimi besedami, algoritemski stablecoin dejansko uporablja algoritem spodaj, ki lahko izda več kovancev, ko se njegova cena poveča, in jih odkupi s trga, ko cena pade.

Ti kovanci trgovcem zagotavljajo udobje pri prejemanju številnih prednosti kripto sredstev, kot sta ETH in BTC, brez tveganja prevelike nestanovitnosti cen.

Ko pogledamo zgodovino algoritemskega stabilnega kovanca, je bilo leto 2013 prvi primer, ko so bili predstavljeni na verigah blokov Bitshare.

Najdlje delujoči algoritemski stabilni coin je trenutno Ampleforth (AMPL).

Algoritemski stablecoin je predstavitev tega, kako izgleda resnična decentralizacija, brez regulatornih organov, ki bi vzdrževali ali pazili na postopke, saj je koda tista, ki je poleg ciljne cene odgovorna tako za ponudbo kot tudi za povpraševanje.

Te temeljne prednosti ponujajo razširljivo rešitev, ki je trenutno na trgu dejansko ne ponuja noben drug niz, in odsotnost zahteve po materialnih sredstvih za algoritemskim stabilnim coinom odpravlja možnost napak s strani uporabnika.

Algoritemski stabilni kovanci zapolnjujejo potrebo v kripto ekosistemu tako, da premostijo seigniorage nazaj v ekosistem kovancev, kjer ga lahko uporabniki delijo.

Spoznajte različne različice stabilnih kovancev

Za boljše razumevanje stabilnih kovancev, ki temeljijo na algoritmu, je pomembno poznati različne vrste stabilnih kovancev. Stablecoini so bili precej uspešni pri vzpostavljanju velike prisotnosti na trgu. Zanimivo je, da se je skupna ponudba stabilnih coinov v obdobju enega leta drastično povečala za 493%.

Od 5,9 milijarde dolarjev na začetku leta 2020 do več kot 35 milijard dolarjev na začetku leta 2021 so stabilni coini zagotovo prišli daleč. Najpomembneje je, da je nenehno prizadevanje za trg DeFi dodalo zagon impresivni rasti stabilnih kovancev. V najbolj osnovnem smislu so stabilni kovanci razvrščeni v tri različne kategorije, kot so

 • Stablecoini, zavarovani izven verige
 • Stablecoini z zavarovanjem v verigi

Algoritemski stabilni kovanci

Stablecoini, zavarovani zunaj verige, so na splošno povezani s podporo bančnim depozitom poleg zagotavljanja rednih revizij. Centralizirani subjekt kuje stabilne coine, zavarovane izven verige, in skrbi za njihovo vzdrževanje.

Stablecoini, zavarovani v verigi, so povezani s zavarovanjem kriptovalut. Protokoli DeFi kujejo takšne stabilne coine brez dovoljenja, hkrati pa vgrajujejo visokokakovostno zavarovanje.

Kaj so algoritemski stabilni kovanci?

Stablecoini, ki temeljijo na algoritmu, so v zadnji kategoriji in nimajo povezanega zavarovanja. Zato se imenujejo tudi nezavarovani stabilni kovanci. Stablecoini, ki temeljijo na algoritmu, so popolnoma nove različice kriptovalute, prilagojene za zagotavljanje izboljšane stabilnosti cen. Poleg tega lahko pomaga tudi pri uravnoteženju ponudbe in povpraševanja po sredstvu v obtoku. Najpomembneje je, da stabilni coini, ki temeljijo na algoritmu, ponujajo znatno izboljšano kapitalsko učinkovitost v primerjavi z zavarovanimi stabilnimi kovanci.

Algoritem ali protokol, ki varnostno kopira te stabilne coine, deluje kot "centralna banka". Pomaga pri povečanju ponudbe v primeru deflacijske težnje žetona ali zmanjšanju ponudbe v primeru zmanjšanja kupne moči stabilnega kovanca. Pravila za taka dejanja algoritma so na voljo v pametnih pogodbah v vgrajeni obliki. Pravila je mogoče spremeniti le z izkoriščanjem družbenega soglasja ali z glasovi upravljanja, povezanimi z žetoni upravljanja ali seigniorage.

Delovanje algoritemskega stabilnega kovanca

Kot lahko jasno opazite, je delovanje stabilnega coina, ki temelji na algoritmu, močno odvisno od algoritma. Algoritem določa pravila za uravnoteženje ponudbe in povpraševanja po stablecoinu. Morate poznati pametne pogodbe ERC-20 in njihove funkcionalnosti. Zagotavljajo, da se število žetonov, povezanih z določenim naslovom, posodobi ob vsakem primeru prenosa žetona iz enega dodanega v drugega.

V primeru nezavarovanih stabilnih kovancev, ki temeljijo na algoritmu, lahko najdete dodatne funkcije kovanja in zapisovanja v pametnih pogodbah ERC-20. Funkcije pomagajo pri učinkovitem upravljanju procesov za posodabljanje žetonov, povezanih z denarnico. Vendar pa je pri delovanju stabilnih coinov, ki temeljijo na algoritmu, več kot le pametne pogodbe ERC-20.

Ko poskušate razumeti 'Kaj so algoritemski stabilni kovanci?' podrobno bi lahko ugotovili, da vključujejo tudi pogodbe oracle. Pogodba Oracle je odgovorna za omogočanje pametne pogodbe, da komunicira zunaj verige blokov. Pogodbe Oracle lahko pridobijo ceno določenega algoritemskega stabilnega kovanca iz več menjalnic.

Eden najpomembnejših primerov oracle pogodbe se nanaša na Chainlink. Delovanje algoritemskih stabilnih kovancev vključuje tudi pogodbo o ponovni bazi. Potem ko pogodba oracle izve ceno zadevnega stabilnega coina, prenese vrednost na pogodbo o ponovni bazi v presledku vsakih 24 ur. Pogodba o ponovni bazi se v bistvu osredotoča na določitev idealne izbire med sklenitvijo pogodbe in razširitvijo ponudbe.

Pogodba o ponovni bazi pošlje razpoložljive informacije pogodbi stabilizatorja v naslednjem koraku delovanja stabilnih coinov, ki temeljijo na algoritmu. Stabilizatorska pogodba pomaga ugotoviti število žetonov, ki jih je treba zapisati in kovati iz vseh uporabniških denarnic, povezanih s pogodbo, in začne postopek.

Na splošno se primarna logika, na kateri temeljijo funkcije stabilnih coinov, ki temeljijo na algoritmu, opira na sežiganje žetonov, ko se cena stabilnega kovanca poveča nad vnaprej določeno stabilno vrednost. Po drugi strani pa bi algoritem olajšal kovanje novih žetonov v primerih, ko cena žetonov pade nižja od vnaprej določene stabilne vrednosti.

Vrste algoritemskih stabilnih coinov

Zdaj, ko veste o delovanju stabilnih coinov, ki temeljijo na algoritmu, se lahko veselite, da boste izvedeli najboljše algoritemske stabilne coine. Vendar je pomembno, da imate osnovni vtis o različnih vrstah stabilnih kovancev, ki temeljijo na algoritmih, da jih bolje razumete. Začetne različice stabilnih kovancev, ki temeljijo na algoritmu, so vključevale kovance "rebase", kot sta žeton Ampleforth ali AMPL. Kovanci za ponovno uporabo so pomagali pri prilagajanju ponudbe v skladu z obstoječim tržnim tečajem za AMPL.

Ko AMPL trguje nad 1,05 $ in manj kot 0,95 $, protokol imetnikom izda nove žetone ali jih ustrezno uniči od imetnikov. Posledično lahko pomaga pri prenosu volatilnosti s cene na tržno kapitalizacijo z boljšo učinkovitostjo. Zato se tržna kapitalizacija spreminja glede na spremembo povpraševanja po žetonih za ponovno baziranje, brez sprememb cene. Vendar pa je model začetnih stabilnih coinov, ki temeljijo na algoritmu.

AMPL je primer ene od prvih vrst algoritemskih stabilnih kovancev, ki je sledila modelu z enim žetonom. V tem modelu bi lahko imetniki žetonov pridobili koristi od naraščajoče ponudbe na podlagi naraščajočega povpraševanja. Po drugi strani pa postanejo tveganja algoritemskih stabilnih kovancev očitna v modelu z enim žetonom. Kako? Imetniki žetonov v tem modelu so odgovorni za financiranje ponovne vezave v primeru zmanjšanja povpraševanja ali trgovanja z žetonom pod določenim pragom s pomočjo krčenja ponudbe.

Druga varianta med odgovori na 'Kaj so algoritemski stabilni kovanci?' bi vas pritegnili k modelom z več žetoni. Številni stabilni coini, ki uporabljajo model z več žetoni, se zanašajo na ločitev funkcionalnosti stabilnih coinov od drugih funkcij protokola. Funkcija stablecoin se torej razlikuje od drugih funkcij, kot sta nabiranje vrednosti ali upravljanje.

Meritve za uspeh algoritemskih stabilnih kovancev

Večina razprav o razlagi za stabilne coine, ki temeljijo na algoritmu, kaže na oris najboljših algoritemskih stabilnih kovancev. Vendar pa je pomembno poznati različne dejavnike, ki določajo učinkovitost stabilnih kovancev, ki temeljijo na algoritmu. Tu se morate osredotočiti na ključna področja za analizo stabilnih coinov, ki temeljijo na algoritmu, in meritve za ocenjevanje njihove uspešnosti.

Primerjava različnih protokolov za stabilne coine, ki temeljijo na algoritmu, je precej težka. Vendar bi lahko ocena kritičnih vidikov pri oblikovanju trga, oblikovanju žetonov in oblikovanju mehanizmov pomagala pri odkrivanju učinkovitosti stabilnih kovancev, ki temeljijo na algoritmu. Tukaj je nekaj pomembnih dejavnikov, ki jih morate upoštevati pri določanju učinkovitosti algoritemskih stabilnih kovancev.

 • upravljanje

Številni protokoli stablecoin, ki temeljijo na algoritmu, naj bi imeli strukturo DAO. Vendar le izbrani izbor protokolov vsebuje aktivno skupnost, ki je odgovorna za dosledno odobravanje predlogov za izboljšave. Pametna pogodba o funkcionalnem upravljanju se morda zdi idealna izbira za zagotavljanje upravljanja v nezavarovanih stabilnih kovancih. Vendar pa je pomembno tudi zagotoviti pravično porazdelitev žetonov ter ponuditi ustrezne privilegije pri upravljanju vsem zainteresiranim stranem. Različne vrste algoritemskih protokolov stablecoin sledijo de facto centraliziranemu pristopu upravljanja.

 • Spodbude

Ugotovite lahko, da določeni algoritmski protokoli stablecoin izberejo mehanizem ponovne baze v primerih, ko morajo zagotoviti aktivno spreminjanje števila žetonov v denarnici uporabnika. Po drugi strani so nekateri protokoli namenjeni ponujanju donosnosti alternativnih naložbenih nosilcev, kot so kuponi za odstranitev ali dodajanje ponudbe in usklajevanje povpraševanja.

Zato so spodbude eden najtežjih vidikov pri določanju učinkovitosti najboljših algoritemskih stabilnih kovancev. zakaj? Imate nestabilnost kripto trga poleg nihajočih elementov v človeški psihologiji in ekonomiji. Zaenkrat je edina vidna spodbuda s stabilnimi kovanci stabilnost.

 • Sprejetje žetona

Faktor prevzema žetonov je tudi pomemben vidik pri določanju idealnih izbir na algoritemskem seznamu stabilnih kovancev. Večina protokolov je sprejeta le s trivialnim številom ali določeno mejo projektov DeFi. Avtomatizirani ustvarjalci trga, ki ne potrebujejo odobritve s partnerskim protokolom, so izključeni iz sprejetja. Posledično se uporabnost žetonov, ki temeljijo na algoritmu, zmanjša skupaj z omejeno izpostavljenostjo novim uporabnikom. Omejene ravni prevzema žetonov bi lahko predstavljale omejitve za stabilnost zaradi počasnejše rasti likvidnosti.

 • Natančnost

Algoritemski stabilni kovanci se zaradi različnih zapletenih razlogov precej borijo pri ohranjanju vezave. Nekateri protokoli bi lahko ušli izpod nadzora do te mere, da bi verjetno padli v "smrtno zanko". Posledično bi bil glavni protokol namenjen pomoči protokolu, da se premakne iz 'smrtne zanke'.

Tveganja algoritemskih stabilnih kovancev

Najbolj kritičen dejavnik pri razlagi za nezavarovane stabilne coine bi opozoril na tveganja, povezana z njimi. Da bi razumeli različna tveganja, povezana s protokoli algoritma stablecoin, vzemimo primer Basisa, nezavarovanega stablecoina. Tukaj je nekaj pomembnih vnosov med tveganja, ki jih lahko najdete pri stabilnih coinih, ki temeljijo na algoritmu.

 • Povečanje ponudbe 

Ali niso bili najboljši algoritemski stablecoini prilagojeni za uravnoteženje ponudbe stablecoinov? Kako predstavlja tveganje za imetnike žetonov? Ko se cena žetona dvigne nad vnaprej določeno stabilno vrednost, algoritem kuje nove žetone za povečanje ponudbe. V primeru Basis lahko najdete žetone Share, po katerih imetniki delnic v primeru povečane ponudbe prejmejo novo kovane stabilne coine.

Po drugi strani pa bi delnice lahko dobile nove žetone šele po izplačilih imetnikom obveznic. Plačilo novo kovanih žetonov vliva vrednost delnicam, čeprav je močno odvisno od naraščajočega povpraševanja. V primeru upočasnitve rasti povpraševanja je treba kovati nove stabilne coine, kar vodi v izgubo vrednosti delnic.

 • Zmanjšanje ponudbe

Zmanjšanje ponudbe predstavlja še en pomemben dodatek k tveganjem algoritemskih stabilnih kovancev. Eden od pogostih pristopov za zmanjšanje ponudbe s stabilnimi kovanci, ki temeljijo na algoritmu, je možnost »obveznic«. Takšne obveznice se prodajajo na odprtem trgu za nižjo vrednost od vnaprej določene stabilne vrednosti. Plačilo obveznic se izvede z uporabo stablecoina z obljubo vrnitve enega stablecoina v prihodnosti. Vendar pa morajo kupci svoje zaupanje vložiti v dejstvo, da se bodo obveznice izplačale v določenem trenutku.

 • Oracles

Še en vrhunski dodatek med tveganji algoritemskih stabilnih kovancev se nanaša na orakle. Pogodbe Oracle so odgovorne za ponudbo podatkov o cenah, povezanih z zadevnim stabilnim coinom. Nato algoritem zagotavlja prilagoditve ponudbe ob poznavanju cene. Vendar pa lahko izbira in implementacija orakljev predstavljata izjemne izzive, zlasti glede na vidike zaupanja, poštenosti in natančnosti.

 • Zlomljeni klini

Zadnji vnos med izzivi, povezanimi z nezavarovanimi stabilnimi kovanci, se nanaša na zlomljene kljukice. Prekinitve vezave so precej najslabši scenariji za katero koli vrsto stabilnih coinov, nezavarovani stabilni kovanci pa predstavljajo največjo stopnjo tveganja. zakaj? Precej so odvisni od zaupanja trga. Brez zaupanja trga bi lahko žeton ali kovanec postopoma izginil v pozabo. Če kateri koli stabilni coin naleti na dva vidna prekinitve fiksiranja, bi naletel na vidne težave pri učinkovitem okrevanju.

Pomembni primeri stabilnih kovancev, ki temeljijo na algoritmu

Razumevanje stabilnih kovancev, ki temeljijo na algoritmih, bi lahko postalo lažje z vpogledom v primere nekaterih najboljših algoritemskih stabilnih kovancev. Tukaj je nekaj najboljših dodatkov med stabilnimi kovanci, podprtimi z algoritmom, ki vam lahko pomagajo izvedeti več o funkcionalnostih takšnih stabilnih coinov.

 • RAI

RAI ponuja protokol stabilnih coinov z zmožnostmi za izogibanje vidiku vezave fiat v stabilnih kovancih. Ima precejšnjo podobnost z zastarelim DAI z enim zavarovanjem, ki ga izvaja MakerDAO. Uporabniki bi lahko Ether deponirali v "sef", tako kot DAI trezorji. Najnižja stopnja zavarovanja v primeru tega primera na algoritemskem seznamu stabilnih kovancev je malo pod 150%. Uporabniki bi v zameno prejeli žetone RAI. Algoritem RAI ima namenski PID krmilnik, ki prejme vnos obstoječe cene RAI. Nato prilagodi ponudbo glede na ceno, tako da sledi neprekinjeni povratni zanki.

Najpomembneje je, da so vsi parametri v algoritmu trdo kodirani, hkrati pa zagotavljajo odzivne, samodejne reakcije na tržne podatke brez neposrednega ročnega posredovanja. Poleg vrednostne koristi „samoodrejenosti“ RAI predstavlja precejšnje razlike od DAI v smislu upravljanja. Njegov cilj je, da se leta 2022 iz procesa izločijo različni parametri upravljanja, s čimer se zmanjša potreba po odvisnosti od upravljanja.

 • FEI

FEI je tudi še en pomemben protokol, ki ga lahko najdete na algoritemskem seznamu stabilnih kovancev. Osredotoča se na obravnavanje kapitalske neučinkovitosti, ugotovljene v primeru stabilnih kovancev, kot je DAI. FEI predstavlja velike razlike v primerjavi z drugimi stabilnimi kovanci, ki temeljijo na algoritmu. Ena najpomembnejših razlik se nanaša na dejstvo, da ne vsebuje mehanizma za zamenjavo zavarovanja za stabilne coine. Nasprotno, digitalno bogastvo pride v sistem z vzvodom vezne krivulje, ki prodaja FEI v zameno za ETH. Nato digitalno bogastvo ostane zaklenjeno v Protocol Controlled Value ali PCV, ki je v bistvu zbirka zavarovanja za stabilne coine.

PCV pomaga pri ohranjanju vezave z upravljanjem likvidnosti na borzah, kot je Uniswap. Z omejitvami likvidnosti na strani prodaje je FEI eden najboljših algoritemskih stabilnih kovancev za izogibanje scenariju 'smrtne spirale'. Protokol FEI uporablja svoj žeton TRIBE za omogočanje imetnikom, da določijo naslednje vidike upravljanja:

 • Dodajanje novih veznih krivulj za prodajo dodatnega FEI
 • Določanje pristopa za alokacijo vrednosti PCV
 • Spremembe drugih parametrov upravljanja

Najboljše borze za trgovanje z žetoni in kovanci. Sledite navodilom in zaslužite neomejeno

BinanceBittrexPoloniexBitfinexHuobiMXCProBITGate.ioCoinbase

Spoznajte ključne značilnosti stabilnih kovancev

Stablecoini so v bistvu kriptovalute z dodatno prednostjo mehanizma stabilnosti. Zato so lastnosti stabilnih coinov precej podobne lastnostim kriptovalut. Pred pregledom pomembnih lastnosti stabilnih kovancev, razmislimo o splošnih značilnostih, ki jih lahko najdete pri stablecoinih. 

Zasebnost 

Transakcije Stablecoin so povezane z naključno razporeditvijo znakov in ne z identiteto lastnikov. Lastništva stabilnega coina ali povezanih pogodb ne morete povezati z organizacijami ali posamezniki. Stablecoini nimajo nobene povezave s podatki, povezanimi s podjetji, ali posameznimi podatki, s čimer se povečuje njihova zmožnost zagotavljanja zasebnosti. 

Varnost

Ena najpomembnejših funkcij stabilnih coinov se nanaša na varnost, ki jo ponujajo. Stablecoine lahko shranite v virtualne denarnice in zagotovite njihovo varnost z uporabo zasebnega ključa. Posledično lahko jasno opazite, da je imel samo imetnik stabilnih coinov dostop do povezanih sredstev. Poleg tega bi lahko uporabniki izkoristili tudi napredno tehnologijo šifriranja za svoje naprave za shranjevanje, da bi izboljšali varnostne ravni. 

Enostavnost uporabnosti

Imetniki stabilnih coinov bi jih lahko uporabljali z novo nastajajočimi orodji in storitvami, ki omogočajo hitrejšo pretvorbo in menjavo stablecoinov v fiat valuto. Posledično lahko preko rešitev za pretvorbo in menjavo omogočijo financiranje valut neposredno prek virtualne denarnice uporabnika. 

Brez posrednikov

Pomanjkanje posrednikov je ena od pomembnih značilnosti stabilnih kovancev. Tako kot kriptovalute tudi stabilni coini odpravljajo pristojbine in omejitve, ki jih prinaša vladni nadzor, predpisi in drugi centralizirani organi. Vendar pa imajo za razliko od kriptovalut lastniki stablecoin zagotovilo zaščite zaradi podpore pred stabilnimi sredstvi, kot so fiat valute.

Decentralizacija

Druga ključna lastnost stablecoinov je decentralizacija, ki je eden od osnovnih poudarkov oblikovanja stablecoinov. Nimate pooblastil za nadzor toka stabilnih coinov. Poleg tega menjava stablecoin ni omejena na eno mesto, s čimer se izognemo možnostim motenj po zlonamernih poskusih vdora. Vsi imetniki stabilnih coinov v omrežju imajo shranjene transakcijske podatke, s čimer se zagotovi razpršitev transakcijskih podatkov po omrežju. 

Edinstvene lastnosti stabilnih kovancev

Čeprav so to splošne značilnosti, ki jih lahko najdete v stabilnih kovancih, se morda še vedno sprašujete o tem, "katera je najpomembnejša lastnost stabilnega kovanca?" in možni odgovori. Različne lastnosti stabilnih kovancev se nanašajo predvsem na vidike, ki pomagajo pri zagotavljanju stabilnosti. Tukaj je nekaj pomembnih načinov, na katere lahko prepoznate posebne značilnosti stabilnih kovancev.

Obračunska enota

Najpomembnejši vidik pri razumevanju načina, kako stabilni coini ponujajo stabilnost, je vedeti, kako delujejo kot obračunska enota. Mehanizem vezave je zelo pomemben za določanje cen v primeru stabilnih kovancev. Zato imajo stabilni coini potencial za spodbujanje novega pristopa k temu, da postanejo neodvisna obračunska enota po vsem svetu. Nekateri obetavni primeri takšnih aplikacij so očitni v fiksni količini zaželenega predmeta, kot so voda, čas ali minerali, ki se monetizirajo. 

Medij za izmenjavo

Vaše iskanje odgovorov na "katera je najpomembnejša lastnost stabilnega kovanca?" se lahko konča z razumevanjem, kako bi stablecoin lahko spodbudil sprejetje kriptovalut. Stablecoini lahko služijo kot učinkovito sredstvo menjave, hkrati pa zmanjšujejo tveganja, povezana z nestanovitnostjo.

Posledično lahko zagotovijo učinkovite izboljšave pri udobju finančnega poslovanja podjetja. Hkrati imajo stabilne coine tudi izboljšano predvidljivost skupaj z enostavnostjo čezmejnih transakcij. Lastnost stabilnih kovancev, da služijo kot sredstvo izmenjave, je zelo pomembna pri spodbujanju možnosti za njihovo dolgoročno sprejetje. 

Trgovina vrednosti

Seznam lastnosti stabilnih kovancev bi lahko ostal nepopoln, če ne bi upoštevali njihove sposobnosti, da služijo kot sredstvo za shranjevanje vrednosti. Stablecoini se sčasoma počasi spreminjajo v skladišče vrednosti, zlasti zaradi omejene stopnje nestanovitnosti, povezane z njimi. Najpomembneje je, da lastnosti stabilnega kovanca kot hranilnika vrednosti zagotavljajo, da lahko ponudijo fleksibilen dostop do splošno uporabljenih predmetov za shranjevanje vrednosti, kot so valute, sredstva in blago. Poleg tega bi lahko stabilni coini izkoristili tudi svojo lastnost shranjevanja vrednosti za pridobitev zaupanja vlagateljev. 

Interoperabilnost z dApps

Naslednji pomemben dodatek med funkcijami stablecoin bi se nanašal na prilagodljivost uporabe stabilnih kovancev z drugimi dApps. Podjetja, ki uporabljajo pametne pogodbe, bi lahko uporabila stabilne coine za boljšo predvidljivost stroškov poslovanja. Hkrati bi lahko interoperabilnost stabilnih kovancev z decentraliziranimi aplikacijami ali dApps ponudila tudi boljše možnosti za upravljanje infrastrukture. Stablecoins ponujajo enostavnost programiranja, stabilne coine pa lahko prilagodite potrebam uporabnikov ali podjetij.            

Merjenje zmogljivosti

Še en ploden vnos med lastnostmi stabilnih coinov bi se nanašal na natančnost vrednotenja finančne uspešnosti. Stablecoini odpravljajo nestanovitnost in zagotavljajo obetavne izboljšave natančnosti ocenjevanja uspešnosti projektov. 

Kaj je najpomembnejša lastnost Stablecoina?

Celoten izbor funkcij stabilnih kovancev kaže na možnosti njihovega vzvoda na različne načine za krepitev obetov za svetlejšo prihodnost kriptosveta. Stablecoini ponujajo najpomembnejšo lastnost stabilnosti in so bili prilagojeni predvsem za upravljanje nestanovitnosti digitalnih sredstev. Upoštevati morate, da so bili stabilni coini prilagojeni za delovanje kot skladišče vrednosti v tehnologiji porazdeljene knjige ali ekosistemu blockchain. 

Posledično lahko ponudijo vrednost razbremenitve upravnih omejitev in visokih pristojbin. V bistvu imajo stabilni coini sposobnost, da služijo kot most med običajnimi finančnimi sistemi in trgi DLT. Kako? Stablecoini so sposobni ponuditi plačilne metode za oba svetova z večjim obsegom podobnosti. Poleg tega imajo lastnosti stabilnega coina edinstvene prednosti v primerih uporabe za olajšanje plačil v tradicionalnih finančnih sistemih. 

Ali obstajajo zamiki pri stabilnih kovancih?

Eno najpomembnejših vprašanj v zvezi z značilnostmi stabilnih kovancev opozarja na morebitna tveganja, povezana z njimi. Stablecoini imajo očitno veliko obetavnih funkcij, ki lahko v celoti spremenijo običajne finančne sisteme, procese in infrastrukture. Vendar pa stabilni coini delijo tudi nekatera tveganja, ki so povezana z drugimi kriptovalutami. 

Na splošno se vprašanja regulativne negotovosti in kibernetske varnosti pojavljajo kot nekatera opazna tveganja pri stabilnih kovancih. Na primer, varnost algoritmov, ki se uporabljajo za vzdrževanje vrednosti stabilnih coinov, je zelo ključnega pomena. Poleg tega je stablecoin povezan tudi z določenimi tveganji, povezanimi s shranjevanjem in vzdrževanjem sredstev, ki podpirajo stablecoin. Torej je jasno očitno, da imajo stabilni kovanci kar precejšen delež pomanjkljivosti poleg nekaterih zanimivih lastnosti. 

Katere so različne vrste stabilnih kovancev?

1. Stablecoini, zavarovani s fiatom

Stablecoini, zavarovani s fiatom, so najboljša različica stabilnih kovancev, na katere bi naleteli. Imajo podporo v fiat valuti, kot so evro, GBP ali ameriški dolar. Stablecoini, zavarovani s fiatom, so najpreprostejše vrste stabilnih coinov s podporo v razmerju 1:1. Razmerje 1:1 pomeni, da bi bil en stabilni coin enak eni enoti valute, kot je dolar ali en evro.

Zato ima vsak stablecoin, podprt s fiat, pravo fiat valuto na bančnem računu za varnostno kopijo. Uporabniki lahko unovčijo svoje kovance, ko subjekt, ki upravlja stablecoin, vzame ustrezen znesek fiat valute iz njihove rezerve in ga pošlje na bančni račun uporabnika. Hkrati se enakovredna količina stabilnih kovancev vzame iz obtoka ali uniči. 

Stablecoini, podprti s fiatom, so zaradi svoje strukturne prednosti ena najpreprostejših kategorij stabilnih coinov. Enostavnost ponuja najbolj dragoceno prednost za začetnike, da bolje razumejo kriptovalute. Zato bi lahko imeli stabilni kovanci, podprti s fiat, veliko vlogo pri spodbujanju obsežnega sprejemanja stabilnih kovancev. Stabilnost gospodarstva države zagotavlja omejeno nihanje vrednosti stablecoina.

2. Stablecoini, zavarovani z blagom

Drugi vnos v odgovorih na "katere so različne vrste stabilnih kovancev?" prinaša pozornost na stabilne coine, zavarovane z blagom. Kot že ime jasno pove, so stabilni kovanci, zavarovani z blagom, podprti z različnimi vrstami zamenljivih sredstev, kot so plemenite kovine. Najpogostejše blago, ki se uporablja kot zavarovanje za stabilne coine, zavarovane z blagom, je zlato. 

Poleg tega lahko najdete tudi številne druge stabilne coine s kritjem sredstev, kot so nepremičnine, nafta in plemenite kovine, razen zlata. Lastniki stabilnih kovancev, zavarovanih z blagom, imajo v bistvu lastništvo nad opredmetenim premoženjem z realno vrednostjo. To je velika prednost pred večino kriptovalut. 

Blago na splošno ponuja možnosti za povečanje vrednosti skozi čas. Posledično takšne vrste stabilnih kovancev ponavadi ponujajo boljše spodbude za ljudi, ki imajo in uporabljajo stabilne coine, zavarovane z blagom. Poleg tega stabilni kovanci, zavarovani z blagom, omogočajo tudi možnost, da kdorkoli na svetu vlaga v plemenite kovine, kot je zlato. 

Tradicionalno je bilo takšno blago omejeno le na finančno privilegiran razred. Vendar pa stabilni coini, zavarovani z blagom, ustvarjajo nove priložnosti za naložbe za povprečnega človeka, ne glede na geografsko lokacijo.

Najpogostejši primer stabilnega coina, zavarovanega z blagom, se nanaša na Digix Gold ali DGX. V bistvu gre za žeton ERC-20, razvit v omrežju Ethereum s podporo fizičnega zlata. Digix Gold prikazuje popolno ponazoritev vrst stabilnih kovancev, zavarovanih z blagom, z vezavo enega DGX proti enemu grama zlata. Zlato ostaja v rezervi v Singapurju, medtem ko je na revizijah za obdobje treh mesecev, da se zagotovi preglednost. 

Uporabniki imajo tudi možnost odkupa fizičnih palic zlata z obiskom rezervata v Singapurju. Drugi primeri stabilnih kovancev, zavarovanih z blagom, vključujejo Tiberius Coin ali TCX in SwissRealCoin ali SRC. Tiberijev kovanec ne podpira ene, temveč kombinacijo sedmih različnih plemenitih kovin. Po drugi strani ima SRC podporo portfelja švicarskih nepremičnin. 

3. Stablecoini, podprti s kriptovalutami

No, to se morda zdi nekoliko neumestno, če pomislite na kriptovalute, ki varnostno kopirajo stabilne coine. Kaj pa volatilnost kriptovalut? Kako lahko pričakujete stabilnost stabilnih coinov, ki so podprti s kriptovalutami? Pravzaprav stabilni kovanci, zavarovani s kripto zavarovanjem, ponujajo boljšo decentralizacijo v primerjavi s stabilnimi kovanci, zavarovanimi s fiat. Poleg tega so stabilni coini na splošno preveč zavarovani, da absorbirajo nihanja cen kot zavarovanje. Poskusimo razumeti vrste stabilnih coinov, podprte s kripto, s primerom.

Predpostavimo, da morate položiti eter v vrednosti skoraj 1000 $, da pridobite stabilne coine v vrednosti 500 $. Zato lahko vidite, da so stabilni coini 200-odstotno zavarovani, kar pomeni možnost zdrži 25-odstotnega padca cene. Po padcu cene bi še vedno imeli stabilne coine v vrednosti 500 $, čeprav s podporo etra v vrednosti 750 $. Če se cena zavarovanja kriptovalute znatno zniža, bodo stabilni coini samodejno likvidirani. 

Najpomembnejša lastnost, ki jo lahko prepoznate v tem vnosu med kategorijami stablecoin, je decentralizacija. Stabilni coini, podprti s kripto, bi lahko z izboljšano varnostjo in boljšo preglednostjo pomagali procesom, da postanejo bolj nezaupljivi. Brez enega samega subjekta, ki bi nadzoroval vaša sredstva, imate prednost decentralizacije.

Poleg tega imajo nekateri stabilni kovanci, podprti s kripto, tudi podporo več kriptovalut za zagotavljanje učinkovite porazdelitve tveganja. Poleg tega imajo stabilni kovanci, podprti s kripto, tudi prednost izboljšane likvidnosti. Vendar so stabilni coini, zavarovani s kripto zavarovanjem, ena najbolj zapletenih vrst stabilnih coinov, ki se trenutno uporabljajo.

4. Algoritemski stabilni kovanci

Zadnji dodatek med kategorijami stabilnih coinov bi nas popeljal do nezavarovanih ali algoritemskih stabilnih coinov. Nezavarovani ali algoritemski stabilni coini nimajo sredstev ali zavarovanja za njihovo podporo. Torej, kako so algoritemski stabilni kovanci razvrščeni kot stabilni coini, če nimajo nobenega zavarovanja za njihovo varnostno kopiranje?

Nezavarovani ali algoritemski stabilni coini sledijo algoritmu za nadzor ponudbe stablecoin. Takšen pristop je znan tudi kot seignorage delnice. Z naraščanjem povpraševanja bodo ustvarjeni novi stabilni coini, ki bodo znižali ceno na normalno raven. V primeru precej nizkega trgovanja s kovanci se kovance na trgu odkupujejo za zmanjšanje ponudbe v obtoku. 

V bistvu bi lahko algoritemski stabilni kovanci ponudili stabilnost v skladu z načeli tržne ponudbe in povpraševanja. Poleg tega je pomembno tudi omeniti, da imajo algoritemski stabilni kovanci najvišjo stopnjo decentralizacije in neodvisnosti. Po drugi strani pa so takšne algoritemske vrste blockchaina odvisne od nenehne rasti za zagotavljanje uspeha. Vedeti morate, da z algoritemskimi stabilnimi kovanci ni zavarovanja za likvidnost in vsak lahko izgubi svoj denar v primeru zloma.

ODPOVED ODGOVORNOSTI: Informacije v objavi niso finančni nasveti, ampak so namenjene SAMO ZA SPLOŠNE INFORMACIJE. Trgovanje s kriptovalutami je ZELO tvegano. Prepričajte se, da razumete ta tveganja in da ste odgovorni za to, kar počnete s svojim denarjem.

Če ste začetnik. Verjamem, da vam bo spodnji članek koristen ☞  Kaj morate vedeti, preden vložite v kriptovaluto - Za začetnike

Najboljši seznam stabilnih kovancev za leto 2021

Razprava o stabilnih coinih upravičeno pritegne pozornost ljudi in podjetij po vsem svetu. Vendar pa razlaga definicije, značilnosti in vrst stabilnih kovancev ni dovolj za njihovo razumevanje. Pomembno je poiskati seznam stabilnih kovancev, ki lahko v letu 2021 zagotovijo izjemne rezultate. 

Tukaj je oris različnih stabilnih kovancev, ki jih lahko naletite na najbolj priljubljene omembe v novicah, povezanih s kriptoprostorom v letu 2021. 

1. Privez 

Tether ali USDT je ​​nedvomno eden od pomembnih dodatkov k celotnemu seznamu stabilnih kovancev. Trenutno je to največji in najbolj priljubljen stabilen coin. CoinGecko je poročal, da skupna tržna kapitalizacija Tetherja znaša več kot 32 milijard dolarjev. 

Tether je tudi eden najboljših stabilnih kovancev trenutno zaradi svoje tridelne strategije. Z upoštevanjem strategije je uspelo na trg prinesti tri stabilne coine. 

Najpomembnejši stabilni coin podjetja Tether se nanaša na USTether, ki je vezan na ameriški dolar v razmerju 1:1. Kasneje je Tether predstavil tudi drugi stabilni coin, vezan na evro. Tretji stabilni coin podjetja Tether, imenovan YenTether, je bil vezan na japonski jen. 

Po drugi strani ima Tether tudi svoj delež pomanjkljivosti. Prvič, številne kritike Tetherja opozarjajo na pomanjkanje preglednosti in neskladja v zavarovanih rezervah. Poleg tega je Tether sprva trdil, da bo imel enak dolar za vsak USDT, izdan v svojih denarnih rezervah, s čimer je USDT zagotovil 100-odstotno podporo. 

2. DAI

DAI je v bistvu kriptovaluta stablecoin, ki jo ponuja MakerDAO, decentralizirana neodvisna organizacija. Je popoln decentraliziran stabilen kovanec brez centraliziranega organa za izdajo, s čimer zagotavlja zaščito pred cenzuro. Nima podpore z ameriškim dolarjem ali katero koli drugo fiat valuto. 

Nasprotno, kripto zavarovanje na MakerDAO podpira DAI. Zavarovana posojila na MakerDAO služijo kot temelj za ustvarjanje DAI. Uporabniki lahko na MakerDAO položijo kriptovalute za izposojo denarja. Poleg tega ima DAI obetavno prednost kot eden najboljših stabilnih kovancev z identiteto DAI z več zavarovanjem. Z "večkratnim zavarovanjem" lahko zagotovite, da bi različne vrste kripto sredstev lahko pomagale pri ustvarjanju DAI. 

Pomisleke glede cene stabilnih coinov z DAI obvladujejo z uporabo vrste pametnih pogodb. DAI predstavlja tudi edinstveno lastnost v tem, da gre za žeton ERC-20, ki temelji na Ethereumu. To jasno pomeni, da lahko DAI olajša želene ravni interoperabilnosti z decentraliziranimi aplikacijami. 

3. USD kovanec

USDC ali USD Coin je tudi vidna omemba na seznamu stabilnih kovancev v letu 2021. Poseben poudarek pri USD Coin je njegova identiteta kot uradnega stabilnega kovanca za Coinbase. Ima popolno podporo ameriškega dolarja in ga je potrdilo ustanoviteljsko podjetje Circle. 

USD Coin ima boljši pristop za prilagajanje regulativnim precedensom. Poleg tega je uporabil tudi ustrezne licence za zagotavljanje delovanja v različnih jurisdikcijah. Poleg tega je USDC v bistvu žeton ERC-20, ki temelji na Ethereumu, zaradi česar je primeren za aplikacije z rešitvami DeFi. 

Po ustanovitvi USD Coin leta 2017 je prišel dolgo pot do priljubljenega seznama stabilnih kovancev. Nasprotno, uživa razumno tržno kapitalizacijo v višini 7,5 milijarde dolarjev, če ne blizu kot pri Tetherju. Lahko zagotovi zanesljivo raven preglednosti o podrobnostih svojih denarnih rezerv. 

4. Pravi USD

Še en obetaven dodatek k seznamu stabilnih kovancev izpostavlja nedavno dodan True USD. Ima potencial, da služi kot učinkovita in pregledna alternativa za fiat valuto USD na področju kriptovalute. Ekipa, ki stoji za ustanovitvijo True USD, vključuje člane iz Googla, UC Berkley, Palantir in Stanford. 

Pravi USD se je razvil po navdihu protokola Tether, čemur so sledile izboljšave protokola. Ima stanje v dolarjih v rezervi, hkrati pa omogoča uporabo TUSD pri trgovanju. TUSD je vezan na USD in ga je mogoče unovčiti, če uporabniki ohranjajo skladnost z obveznimi zakoni podjetja KYC.

Vendar ima True USD posebno pomanjkljivost s pridihom sindroma 'posrednika'. Uporabniki True USD morajo vnesti vnose za podatke 'poznaj svojo stranko' (KYC). Poleg tega bi morali uporabniki zaupati podjetju, da se vzdrži kakršnih koli napačnih dejanj pri dobavi TUSD. Vendar True USD izkorišča protokol Trust, ki ima poleg učinkovitega vodenja fiduciarnih ukrepov globoko regulativno podporo.

5. Digix Gold (DGX)

Popoln primer stabilnega kovanca, zavarovanega z blagom, ki ima zlato podlago, je Digix Gold ali DGX. V bistvu gre za žeton ERC-20, vezan na fizično zlato. Digix Distributed Autonomous Organisation shranjuje zlate rezerve in fiksira vsak DGX za eno unčo zlata. 

Ločeni žetoni so odgovorni za ustvarjanje žetona DGX za ohranjanje identifikacije zlate palice, na katero je vezan. Žeton, znan kot dokaz o premoženju, se upravlja prek pametne pogodbe, ki je vključena v ustvarjanje žetona DGX. Vsak imetnik DGX bi lahko svoj DGX unovčil v pravih fizičnih zlatih palicah v skladu z določeno vrednostjo. Trenutno je na voljo skoraj 200 milijonov žetonov DGX in stablecoin načrtuje širitev preko enega samega trezorja v Singapurju. 

Vendar pa DGX zaradi pravnih težav ni dostopen na nekaterih največjih trgih kriptovalut, kot so Kitajska, ZDA in Japonska. Poleg tega je obseg DGX kot enega najboljših stabilnih kovancev v fintech sektorju omejen kot stabilni coin, vezani na zlato.

6. Havvenov Nomin

Havvenov Nomin ali eUSD sta tudi žetona ERC-20, ki služita kot predstavnik nove generacije stabilnih kovancev v letu 2020. Stablecoin je odvisen od Havvenove escrow tehnologije z izkoriščanjem žetonov Havven in glavne mreže Ethereum. Člani skupnosti Havven pridobivajo eUSD tako, da dajo Ether ali ETH v depozit. ETH, ustvarjen iz provizij za eUSD, gre uporabnikom, ki so ETH dali v depozit. 

Najbolj ugoden dejavnik za Havvenov Nomin kot dodatek na celotnem seznamu stabilnih kovancev kaže na njegovo osnovo. Ekipa, ki stoji za eUSD, vključuje številne izkušene voditelje na področju blockchain in fintech, s čimer dokazuje svojo verodostojnost. Ima popolne implikacije oblikovanja, da služi kot stabilen žeton za Ethereum. Poleg stabilizacije drugih valut bi lahko eUSD služil kot finančni vzvod pri decentraliziranih borzah. Po drugi strani pa lahko deluje tudi kot zelo stabilna oblika deponiranja, ki služi spletni delovni skupnosti. 

Kljub številnim vidnim prednostim ima eUSD določene pomanjkljivosti, zlasti kritike glede njegove zapletene zasnove. Uporabnik lahko povzroči skepticizem glede preglednosti. 

7. Paxos Standard

Ko naredite pregled seznama stabilnih kovancev v letu 2021, se osredotočite tudi na Paxos Standard. Paxos ima tržno kapitalizacijo nekaj več kot 1 milijardo dolarjev, kar kaže, da je daleč za Tetherjem. Vendar pa je Paxos več kot le tržna kapitalizacija. Z odobritvijo ministrstva za finančne storitve države New York, Paxos predstavlja zanesljive možnosti v smislu predpisov.

Priznanje Paxos Standarda kot verodostojnega stabilnega kovanca je odprlo tudi možnosti za njegovo partnerstvo s PayPal. Poleg tega je odobritev služila tudi kot obetavna spodbuda za težnje Paxosa za vstop v prostor kriptoposlovanja. Partnerstvo s PayPal lahko deluje kot izjemna konkurenčna prednost za Paxos pri pridobivanju prevlade nad drugimi stabilnimi kovanci. Velikan globalnih plačilnih sistemov bi lahko Paxosu ponudil zanesljive možnosti za izboljšano uvajanje. Paxos si torej vsekakor zasluži mesto na seznamu stabilnih kovancev, ki lahko predstavljajo novice v letu 2021. 

8. Binance USD

Vrhunska platforma za izmenjavo kripto valut ni pustila kamna na kamnu, ko je razvila svoj lastni stabilni coin, da bi se zoperstavila znanemu konkurentu, Coinbase. Trenutno je Binance USD vezan na vrednost 1:1 glede na ameriški dolar. Najpomembneje je, da je Binance USD primeren za uporabo v skoraj vsakem primeru, ki je združljiv s platformo ERC-20 Ethereum. Zato Binance USD zagotovo ponuja nekaj več kot doslednost cene stabilnih coinov.

Zasnova Binance USD je lahko v pomoč pri različnih vrstah trgovanja, hkrati pa zagotavlja boljšo hitrost transakcij. Odobritev finančne službe države New York za Binance USD je tudi pomemben dejavnik za potrditev njegove verodostojnosti. Zanimivo je, da Binance USD ponuja nekatere kritične prednosti, ki jih lahko najdete tudi pri Paxos Standardu. Uporabniki ne potrebujejo dodatnih stroškov za ustvarjanje ali izplačilo Binance USD. Najpomembneje pa je, da je Binance USD prednostna izbira stabilnega kovanca za ljudi, ki jih zanima uporaba izmenjave Binance za transakcije kripto sredstev. 

PRIJAVITE SE NA BINANCE

9. Paladijev kovanec

Najbolj obetaven vnos na seznamu stabilnih kovancev, Palladium Coin, je primer stabilnega kovanca, zavarovanega z blagom. Palladium Coin poganja Ethereum in kot pove že ime, je vrednost paladijevega kovanca povezana z vrednostjo paladija. Stablecoin vlagateljem omogoča lažji in anonimni nakup sredstev. Poleg tega omogoča tudi delno lastništvo Paladija.

Palladium Coin pomaga pri zaobidenju običajnega nazadovanja pri nakupu Paladija, tj. omejitev pri nakupu delnih količin kovine. Zato lahko zagotovi fleksibilen pristop za vlaganje v varna sredstva, poleg tega pa narekuje prihodnji obseg naložb v plemenite kovine. 

Zanimiv poudarek pri Palladium Coin je celovita avtomatizacija v celotnem nabavnem sistemu. Poleg tega lahko uporabniki zahtevajo tudi izplačilo vašega stabilnega kovanca v dejanskem fizičnem paladiju. Pomembno je tudi omeniti, da morate pri zahtevi za fizični paladij ogroziti svojo anonimnost. 

10. Gemini Dollar

Dolar Gemini, znan tudi kot GUSD, je tudi eden najboljših stabilnih kovancev, na katere morate biti pozorni v letu 2021. Je eden prvih stabilnih kovancev, vezanih na ameriški dolar, ki jih je priznala ameriška regulativna agencija. V bistvu je žeton ERC-20, ki temelji na Ethereumu in je bil prilagojen za zagotavljanje izboljšane preglednosti in skladnosti z zakonodajo v običajnih finančnih sistemih, ki temeljijo na fiat valutah. GUSD je bil izdan septembra 2018 in uporabniki so ga lahko shranili v katero koli denarnico, ki je združljiva z žetoni Ethereum.

Poslovanje GUSD sledi newyorškim bančnim zakonom skupaj z regulativnim organom ministrstva za finančne storitve države New York. Poleg tega Gemini USD dela tudi na izboljšanju zaupanja med tradicionalnimi finančnimi mehanizmi in ekosistemom blockchain. Gemini Trust uporablja centraliziran sistem za zaščito pred varnostnimi grožnjami. Hkrati redne mesečne revizije GUSD s strani neodvisnega računovodskega podjetja BPM zagotavljajo enakost med zneskom GUSD v obtoku in zneskom USD v rezervi.      

Upam, da vam bo ta objava pomagala. Ne pozabite pustiti všečka, komentirati in deliti z drugimi. Hvala vam!

Marcus Flatley

Marcus Flatley

1647624960

Algoritemski stabilni kovanci: vse, kar morate vedeti

V tej objavi boste izvedeli, kaj so algoritemski stabilni kovanci? Ključne značilnosti stabilnih kovancev, seznam stabilnih kovancev.

Stablecoini so se pojavili kot ena od pomembnih intervencij v kripto svetu za obravnavo pomislekov glede nestanovitnosti. Vsak posameznik, ki pozorno spremlja kriptoprostor, bi ugotovil, da se kripto kovanci in žetoni štejejo za nestanovitne. Vrednost kriptovalute močno niha v skladu s spremembami tržnih razmer, ponudbe in povpraševanja. Pomembno je omeniti, da bi lahko visoka volatilnost v kripto domeni predstavljala veliko skrb za vlagatelje.

Zato so bili stabilni coini razviti kot zanesljiva rešitev za obravnavo visoke volatilnosti v kripto domeni. Med številnimi vrstami stabilnih kovancev so bili algoritemski stabilni kovanci predstavljeni kot "čisto stabilni" decentralizirani kriptožetoni. Ali so res stabilni? Kaj prinašajo na mizo stabilni coini, ki temeljijo na algoritmu? Naslednja razprava vam ponuja podroben vodnik o stabilnih coinih, ki temeljijo na algoritmih, njihovem delovanju, funkcijah in pomembnih imenih na seznamu algoritemskih stabilnih kovancev.

Kaj je algoritemski stabilni coin?

Algoritemski stabilni coin je zasnovan tako, da doseže stabilnost cene in uravnoteži krožečo ponudbo sredstva z vezavo na rezervno sredstvo, kot je na primer ameriški dolar, zlato ali katera koli tuja valuta.

Z drugimi besedami, algoritemski stablecoin dejansko uporablja algoritem spodaj, ki lahko izda več kovancev, ko se njegova cena poveča, in jih odkupi s trga, ko cena pade.

Ti kovanci trgovcem zagotavljajo udobje pri prejemanju številnih prednosti kripto sredstev, kot sta ETH in BTC, brez tveganja prevelike nestanovitnosti cen.

Ko pogledamo zgodovino algoritemskega stabilnega kovanca, je bilo leto 2013 prvi primer, ko so bili predstavljeni na verigah blokov Bitshare.

Najdlje delujoči algoritemski stabilni coin je trenutno Ampleforth (AMPL).

Algoritemski stablecoin je predstavitev tega, kako izgleda resnična decentralizacija, brez regulatornih organov, ki bi vzdrževali ali pazili na postopke, saj je koda tista, ki je poleg ciljne cene odgovorna tako za ponudbo kot tudi za povpraševanje.

Te temeljne prednosti ponujajo razširljivo rešitev, ki je trenutno na trgu dejansko ne ponuja noben drug nabor, odsotnost zahteve po opredmetenih sredstvih za algoritemskim stabilnim coinom pa odpravlja možnost napak s strani uporabnika.

Algoritemski stabilni kovanci zapolnjujejo potrebo v kripto ekosistemu tako, da premostijo seigniorage nazaj v ekosistem kovancev, kjer ga lahko uporabniki delijo.

Spoznajte različne različice stabilnih kovancev

Za boljše razumevanje stabilnih kovancev, ki temeljijo na algoritmu, je pomembno poznati različne vrste stabilnih kovancev. Stablecoini so bili precej uspešni pri vzpostavljanju velike prisotnosti na trgu. Zanimivo je, da se je skupna ponudba stabilnih coinov v obdobju enega leta drastično povečala za 493 %.

Od 5,9 milijarde dolarjev na začetku leta 2020 do več kot 35 milijard dolarjev na začetku leta 2021 so stabilni coini zagotovo prišli daleč. Najpomembneje od vsega je, da je nenehno prizadevanje za trg DeFi dodalo zagon impresivni rasti stabilnih kovancev. V najbolj osnovnem smislu so stabilni kovanci razvrščeni v tri različne kategorije, kot so

 • Stablecoini, zavarovani izven verige
 • Stablecoini, zavarovani v verigi

Algoritemski stabilni kovanci

Stablecoini, zavarovani izven verige, so na splošno povezani s podporo bančnim depozitom poleg zagotavljanja rednih revizij. Centralizirani subjekt kuje stabilne coine, zavarovane izven verige, in skrbi za njihovo vzdrževanje.

Stablecoini, zavarovani v verigi, so povezani s zavarovanjem kriptovalut. Protokoli DeFi kujejo takšne stabilne coine brez dovoljenja, hkrati pa vgrajujejo visokokakovostno zavarovanje.

Kaj so algoritemski stabilni kovanci?

Stablecoini, ki temeljijo na algoritmu, so v zadnji kategoriji in nimajo povezanega zavarovanja. Zato se imenujejo tudi nezavarovani stabilni kovanci. Stablecoini, ki temeljijo na algoritmu, so popolnoma nove različice kriptovalute, prilagojene za zagotavljanje izboljšane stabilnosti cen. Poleg tega lahko pomaga tudi pri uravnoteženju ponudbe in povpraševanja po sredstvu v obtoku. Najpomembneje je, da stabilni coini, ki temeljijo na algoritmu, ponujajo znatno izboljšano kapitalsko učinkovitost v primerjavi z zavarovanimi stabilnimi kovanci.

Algoritem ali protokol, ki varnostno kopira te stabilne coine, deluje kot "centralna banka". Pomaga pri povečanju ponudbe v primeru deflacijske težnje žetona ali zmanjšanju ponudbe v primeru zmanjšanja kupne moči stabilnega kovanca. Pravila za taka dejanja algoritma so na voljo v pametnih pogodbah v vgrajeni obliki. Pravila je mogoče spremeniti le z izkoriščanjem družbenega soglasja ali z glasovi upravljanja, povezanimi z žetoni upravljanja ali seigniorage.

Delovanje algoritemskega stabilnega kovanca

Kot lahko jasno opazite, je delovanje stabilnega coina, ki temelji na algoritmu, močno odvisno od algoritma. Algoritem določa pravila za uravnoteženje ponudbe in povpraševanja po stablecoinu. Morate poznati pametne pogodbe ERC-20 in njihove funkcionalnosti. Zagotavljajo, da se število žetonov, povezanih z določenim naslovom, posodobi ob vsakem primeru prenosa žetona iz enega dodanega v drugega.

V primeru nezavarovanih stabilnih kovancev, ki temeljijo na algoritmu, lahko najdete dodatne funkcije kovanja in zapisovanja v pametnih pogodbah ERC-20. Funkcije pomagajo pri učinkovitem upravljanju procesov za posodabljanje žetonov, povezanih z denarnico. Vendar pa je pri delovanju stabilnih coinov, ki temeljijo na algoritmih, več kot le pametne pogodbe ERC-20.

Ko poskušate razumeti 'Kaj so algoritemski stabilni kovanci?' podrobno bi lahko ugotovili, da vključujejo tudi pogodbe oracle. Pogodba Oracle je odgovorna za omogočanje pametne pogodbe, da komunicira zunaj verige blokov. Pogodbe Oracle lahko pridobijo ceno določenega algoritemskega stabilnega kovanca iz več menjalnic.

Eden najpomembnejših primerov oracle pogodbe se nanaša na Chainlink. Delovanje algoritemskih stabilnih kovancev vključuje tudi pogodbo o ponovni bazi. Potem ko pogodba oracle izve ceno zadevnega stabilnega coina, prenese vrednost na pogodbo o ponovni bazi v presledku vsakih 24 ur. Pogodba o ponovni bazi se v bistvu osredotoča na določitev idealne izbire med sklenitvijo pogodbe in razširitvijo ponudbe.

Pogodba o ponovni bazi pošlje razpoložljive informacije pogodbi stabilizatorja v naslednjem koraku delovanja stabilnih coinov, ki temeljijo na algoritmu. Stabilizatorska pogodba pomaga ugotoviti število žetonov, ki jih je treba zapisati in kovati iz vseh uporabniških denarnic, povezanih s pogodbo, in začne postopek.

Na splošno se primarna logika, na kateri temeljijo funkcije stabilnih coinov, ki temeljijo na algoritmu, opira na sežiganje žetonov, ko se cena stabilnega kovanca poveča nad vnaprej določeno stabilno vrednost. Po drugi strani pa bi algoritem olajšal kovanje novih žetonov v primerih, ko cena žetonov pade nižja od vnaprej določene stabilne vrednosti.

Vrste algoritemskih stabilnih coinov

Zdaj, ko veste o delovanju stabilnih coinov, ki temeljijo na algoritmu, se lahko veselite, da boste izvedeli najboljše algoritemske stabilne coine. Vendar je pomembno, da imate osnovni vtis o različnih vrstah stabilnih kovancev, ki temeljijo na algoritmih, da jih bolje razumete. Začetne različice stabilnih kovancev, ki temeljijo na algoritmu, so vključevale kovance "rebase", kot sta žeton Ampleforth ali AMPL. Kovanci za ponovno uporabo so pomagali pri prilagajanju ponudbe v skladu z obstoječim tržnim tečajem za AMPL.

Ko AMPL trguje nad 1,05 $ in manj kot 0,95 $, protokol imetnikom izda nove žetone ali jih ustrezno uniči od imetnikov. Posledično lahko pomaga pri prenosu volatilnosti s cene na tržno kapitalizacijo z boljšo učinkovitostjo. Zato se tržna kapitalizacija spreminja glede na spremembo povpraševanja po žetonih za ponovno baziranje, brez sprememb cene. Vendar pa je model začetnih stabilnih coinov, ki temeljijo na algoritmu.

AMPL je primer ene od prvih vrst algoritemskih stabilnih kovancev, ki je sledila modelu z enim žetonom. V tem modelu bi lahko imetniki žetonov pridobili koristi od naraščajoče ponudbe na podlagi naraščajočega povpraševanja. Po drugi strani pa postanejo tveganja algoritemskih stabilnih kovancev očitna v modelu z enim žetonom. Kako? Imetniki žetonov v tem modelu so odgovorni za financiranje ponovne vezave v primeru zmanjšanja povpraševanja ali trgovanja z žetonom pod določenim pragom s pomočjo krčenja ponudbe.

Druga varianta med odgovori na 'Kaj so algoritemski stabilni kovanci?' bi vas pritegnili k modelom z več žetoni. Številni stabilni coini, ki uporabljajo model več žetonov, se zanašajo na ločitev funkcionalnosti stabilnih coinov od drugih funkcij protokola. Funkcija stablecoin se torej razlikuje od drugih funkcij, kot sta nabiranje vrednosti ali upravljanje.

Meritve za uspeh algoritemskih stabilnih kovancev

Večina razprav o razlagi za stabilne coine, ki temeljijo na algoritmu, kaže na oris najboljših algoritemskih stabilnih kovancev. Vendar pa je pomembno poznati različne dejavnike, ki določajo učinkovitost stabilnih kovancev, ki temeljijo na algoritmu. Tukaj se morate osredotočiti na ključna področja za analizo stabilnih coinov, ki temeljijo na algoritmu, in meritve za ocenjevanje njihove uspešnosti.

Primerjava različnih protokolov za stabilne coine, ki temeljijo na algoritmu, je precej težka. Vendar bi lahko ocena kritičnih vidikov pri oblikovanju trga, oblikovanju žetonov in oblikovanju mehanizmov pomagala pri odkrivanju učinkovitosti stabilnih kovancev, ki temeljijo na algoritmu. Tukaj je nekaj pomembnih dejavnikov, ki jih morate upoštevati pri določanju učinkovitosti algoritemskih stabilnih kovancev.

 • upravljanje

Številni protokoli stablecoin, ki temeljijo na algoritmu, naj bi imeli strukturo DAO. Vendar le izbrani izbor protokolov vsebuje aktivno skupnost, ki je odgovorna za dosledno odobravanje predlogov za izboljšave. Pametna pogodba o funkcionalnem upravljanju se morda zdi idealna izbira za zagotavljanje upravljanja v nezavarovanih stabilnih kovancih. Vendar pa je pomembno tudi zagotoviti pravično porazdelitev žetonov ter ponuditi ustrezne privilegije pri upravljanju vsem zainteresiranim stranem. Različne vrste algoritemskih protokolov stablecoin sledijo de facto centraliziranemu pristopu upravljanja.

 • Spodbude

Ugotovite lahko, da določeni algoritmski protokoli stablecoin izberejo mehanizem ponovne baze v primerih, ko morajo zagotoviti aktivno spreminjanje števila žetonov v denarnici uporabnika. Po drugi strani so nekateri protokoli namenjeni ponujanju donosnosti alternativnih naložbenih nosilcev, kot so kuponi za odstranitev ali dodajanje ponudbe in usklajevanje povpraševanja.

Zato so spodbude eden najtežjih vidikov pri določanju učinkovitosti najboljših algoritemskih stabilnih kovancev. zakaj? Imate nestabilnost kripto trga poleg nihajočih elementov v človeški psihologiji in ekonomiji. Zaenkrat je edina vidna spodbuda s stabilnimi kovanci stabilnost.

 • Sprejetje žetona

Faktor prevzema žetonov je tudi pomemben vidik pri določanju idealnih izbir na algoritemskem seznamu stabilnih kovancev. Večina protokolov je sprejeta le s trivialnim številom ali določeno mejo projektov DeFi. Avtomatizirani ustvarjalci trga, ki ne potrebujejo odobritve s partnerskim protokolom, so izključeni iz sprejetja. Posledično se uporabnost žetonov, ki temeljijo na algoritmu, zmanjša skupaj z omejeno izpostavljenostjo novim uporabnikom. Omejene ravni prevzema žetonov bi lahko predstavljale omejitve za stabilnost zaradi počasnejše rasti likvidnosti.

 • Natančnost

Algoritemski stabilni kovanci se zaradi različnih zapletenih razlogov precej borijo pri ohranjanju vezave. Nekateri protokoli bi lahko ušli izpod nadzora do te mere, da bi verjetno padli v "smrtno zanko". Posledično bi bil glavni protokol namenjen pomoči protokolu, da se premakne iz 'smrtne zanke'.

Tveganja algoritemskih stabilnih kovancev

Najbolj kritičen dejavnik pri razlagi za nezavarovane stabilne coine bi opozoril na tveganja, povezana z njimi. Da bi razumeli različna tveganja, povezana s protokoli algoritma stablecoin, vzemimo primer Basisa, nezavarovanega stablecoina. Tukaj je nekaj pomembnih vnosov med tveganja, ki jih lahko najdete pri stabilnih coinih, ki temeljijo na algoritmu.

 • Povečanje ponudbe 

Ali niso bili najboljši algoritemski stablecoini prilagojeni za uravnoteženje ponudbe stablecoinov? Kako predstavlja tveganje za imetnike žetonov? Ko se cena žetona dvigne nad vnaprej določeno stabilno vrednost, algoritem kuje nove žetone za povečanje ponudbe. V primeru Basis lahko najdete žetone Share, po katerih imetniki delnic v primeru povečane ponudbe prejmejo novo kovane stabilne coine.

Po drugi strani pa bi delnice lahko dobile nove žetone šele po izplačilih imetnikom obveznic. Plačilo novo kovanih žetonov vliva vrednost delnicam, čeprav je močno odvisno od naraščajočega povpraševanja. V primeru upočasnitve rasti povpraševanja je treba kovati nove stabilne coine, kar vodi v izgubo vrednosti delnic.

 • Zmanjšanje ponudbe

Zmanjšanje ponudbe predstavlja še en pomemben dodatek k tveganjem algoritemskih stabilnih kovancev. Eden od pogostih pristopov za zmanjšanje ponudbe s stabilnimi kovanci, ki temeljijo na algoritmu, je možnost »obveznic«. Takšne obveznice se prodajajo na odprtem trgu za nižjo vrednost od vnaprej določene stabilne vrednosti. Plačilo obveznic se izvede z uporabo stablecoina z obljubo vrnitve enega stablecoina v prihodnosti. Vendar pa morajo kupci svoje zaupanje vložiti v dejstvo, da se bodo obveznice izplačale v določenem trenutku.

 • Oracles

Še en vrhunski dodatek med tveganji algoritemskih stabilnih kovancev se nanaša na orakle. Pogodbe Oracle so odgovorne za ponudbo podatkov o cenah, povezanih z zadevnim stabilnim coinom. Nato algoritem zagotavlja prilagoditve ponudbe ob poznavanju cene. Vendar pa lahko izbira in implementacija orakljev predstavljata izjemne izzive, zlasti glede na vidike zaupanja, poštenosti in natančnosti.

 • Zlomljeni klini

Zadnji vnos med izzivi, povezanimi z nezavarovanimi stabilnimi kovanci, se nanaša na zlomljene kljukice. Prekinitve vezave so precej najslabši scenariji za katero koli vrsto stabilnih coinov, nezavarovani stabilni kovanci pa predstavljajo največjo stopnjo tveganja. zakaj? Precej so odvisni od zaupanja trga. Brez zaupanja trga bi lahko žeton ali kovanec postopoma izginil v pozabo. Če kateri koli stabilni coin naleti na dva vidna prekinitve fiksiranja, bi naletel na vidne težave pri učinkovitem okrevanju.

Pomembni primeri stabilnih kovancev, ki temeljijo na algoritmu

Razumevanje stabilnih kovancev, ki temeljijo na algoritmih, bi lahko postalo lažje z vpogledom v primere nekaterih najboljših algoritemskih stabilnih kovancev. Tukaj je nekaj najboljših dodatkov med stabilnimi kovanci, podprtimi z algoritmom, ki vam lahko pomagajo izvedeti več o funkcionalnostih takšnih stabilnih coinov.

 • RAI

RAI ponuja protokol stabilnih coinov z zmožnostmi za izogibanje vidiku vezave fiat v stabilnih kovancih. Ima precejšnjo podobnost z zastarelim DAI z enim zavarovanjem, ki ga izvaja MakerDAO. Uporabniki bi lahko Ether deponirali v "sef", tako kot DAI trezorji. Najnižja stopnja zavarovanja v primeru tega primera na algoritemskem seznamu stabilnih kovancev je malo pod 150%. Uporabniki bi v zameno prejeli žetone RAI. Algoritem RAI ima namenski PID krmilnik, ki prejme vnos obstoječe cene RAI. Nato prilagodi ponudbo glede na ceno, tako da sledi neprekinjeni povratni zanki.

Najpomembneje je, da so vsi parametri v algoritmu trdo kodirani, hkrati pa zagotavljajo odzivne, samodejne reakcije na tržne podatke brez neposrednega ročnega posredovanja. Poleg vrednostne koristi „samoodrejenosti“ RAI predstavlja precejšnje razlike od DAI v smislu upravljanja. Njegov cilj je, da se leta 2022 iz procesa izločijo različni parametri upravljanja, s čimer se zmanjša potreba po odvisnosti od upravljanja.

 • FEI

FEI je tudi še en pomemben protokol, ki ga lahko najdete na algoritemskem seznamu stabilnih kovancev. Osredotoča se na obravnavanje kapitalske neučinkovitosti, ugotovljene v primeru stabilnih kovancev, kot je DAI. FEI predstavlja velike razlike v primerjavi z drugimi stabilnimi kovanci, ki temeljijo na algoritmu. Ena najpomembnejših razlik se nanaša na dejstvo, da ne vsebuje mehanizma za zamenjavo zavarovanja za stabilne coine. Nasprotno, digitalno bogastvo pride v sistem z vzvodom vezne krivulje, ki prodaja FEI v zameno za ETH. Nato digitalno bogastvo ostane zaklenjeno v Protocol Controlled Value ali PCV, ki je v bistvu zbirka zavarovanja za stabilne coine.

PCV pomaga pri ohranjanju vezave z upravljanjem likvidnosti na borzah, kot je Uniswap. Z omejitvami likvidnosti na strani prodaje je FEI eden najboljših algoritemskih stabilnih kovancev za izogibanje scenariju 'smrtne spirale'. Protokol FEI uporablja svoj žeton TRIBE za omogočanje imetnikom, da določijo naslednje vidike upravljanja:

 • Dodajanje novih veznih krivulj za prodajo dodatnega FEI
 • Določanje pristopa za alokacijo vrednosti PCV
 • Spremembe drugih parametrov upravljanja

Spoznajte ključne značilnosti stabilnih kovancev

Stablecoini so v bistvu kriptovalute z dodatno prednostjo mehanizma stabilnosti. Zato so lastnosti stabilnih coinov precej podobne lastnostim kriptovalut. Pred pregledom pomembnih lastnosti stabilnih kovancev, razmislimo o splošnih značilnostih, ki jih lahko najdete pri stablecoinih. 

Zasebnost 

Transakcije Stablecoin so povezane z naključno razporeditvijo znakov in ne z identiteto lastnikov. Lastništva stabilnega coina ali povezanih pogodb ne morete povezati z organizacijami ali posamezniki. Stablecoini nimajo nobene povezave s podatki, povezanimi s podjetji, ali posameznimi podatki, s čimer se povečuje njihova zmožnost zagotavljanja zasebnosti. 

Varnost

Ena najpomembnejših funkcij stabilnih coinov se nanaša na varnost, ki jo ponujajo. Stablecoine lahko shranite v virtualne denarnice in zagotovite njihovo varnost z uporabo zasebnega ključa. Posledično lahko jasno opazite, da je imel samo imetnik stabilnih coinov dostop do povezanih sredstev. Poleg tega bi lahko uporabniki izkoristili tudi napredno tehnologijo šifriranja za svoje naprave za shranjevanje, da bi izboljšali varnostne ravni. 

Enostavnost uporabnosti

Imetniki stabilnih coinov bi jih lahko uporabljali z novo nastajajočimi orodji in storitvami, ki omogočajo hitrejšo pretvorbo in menjavo stablecoinov v fiat valuto. Posledično lahko preko rešitev za pretvorbo in menjavo omogočijo financiranje valut neposredno prek virtualne denarnice uporabnika. 

Brez posrednikov

Pomanjkanje posrednikov je ena od pomembnih značilnosti stabilnih kovancev. Tako kot kriptovalute tudi stabilni coini odpravljajo pristojbine in omejitve, ki jih prinaša vladni nadzor, predpisi in drugi centralizirani organi. Vendar pa imajo za razliko od kriptovalut lastniki stablecoin zagotovilo zaščite zaradi podpore pred stabilnimi sredstvi, kot so fiat valute.

Decentralizacija

Druga ključna lastnost stablecoinov je decentralizacija, ki je eden od osnovnih poudarkov oblikovanja stablecoinov. Nimate pooblastil za nadzor toka stabilnih coinov. Poleg tega menjava stablecoin ni omejena na eno mesto, s čimer se izognemo možnostim motenj po zlonamernih poskusih vdora. Vsi imetniki stabilnih coinov v omrežju imajo shranjene transakcijske podatke, s čimer se zagotovi razpršitev transakcijskih podatkov po omrežju. 

Edinstvene lastnosti stabilnih kovancev

Čeprav so to splošne značilnosti, ki jih lahko najdete v stabilnih kovancih, se morda še vedno sprašujete o tem, 'katera je najpomembnejša lastnost stabilnega kovanca?' in možni odgovori. Različne lastnosti stabilnih kovancev se nanašajo predvsem na vidike, ki pomagajo pri zagotavljanju stabilnosti. Tukaj je nekaj pomembnih načinov, s katerimi lahko prepoznate posebne značilnosti stabilnih kovancev.

Obračunska enota

Najpomembnejši vidik pri razumevanju načina, kako stabilni coini ponujajo stabilnost, je vedeti, kako delujejo kot obračunska enota. Mehanizem vezave je zelo pomemben za določanje cen v primeru stabilnih kovancev. Zato imajo stabilni coini potencial za spodbujanje novega pristopa k temu, da postanejo neodvisna obračunska enota po vsem svetu. Nekateri obetavni primeri takšnih aplikacij so očitni v fiksni količini zaželenega predmeta, kot so voda, čas ali minerali, ki se monetizirajo. 

Medij za izmenjavo

Vaše iskanje odgovorov na "katera je najpomembnejša lastnost stabilnega kovanca?" se lahko konča z razumevanjem, kako bi stablecoin lahko spodbudil sprejetje kriptovalut. Stablecoini lahko služijo kot učinkovito sredstvo menjave, hkrati pa zmanjšujejo tveganja, povezana z nestanovitnostjo.

Posledično lahko zagotovijo učinkovite izboljšave pri udobju finančnega poslovanja podjetja. Hkrati imajo stabilne coine tudi izboljšano predvidljivost skupaj z enostavnostjo čezmejnih transakcij. Lastnost stabilnih kovancev, da služijo kot sredstvo izmenjave, je zelo pomembna pri spodbujanju možnosti za njihovo dolgoročno sprejetje. 

Trgovina vrednosti

Seznam lastnosti stabilnih kovancev bi lahko ostal nepopoln, če ne bi upoštevali njihove sposobnosti, da služijo kot sredstvo za shranjevanje vrednosti. Stablecoini se sčasoma počasi spreminjajo v skladišča vrednosti, zlasti zaradi omejene stopnje nestanovitnosti, povezane z njimi. Najpomembneje je, da lastnosti stabilnega kovanca kot hranilnika vrednosti zagotavljajo, da lahko ponudijo fleksibilen dostop do splošno uporabljenih predmetov za shranjevanje vrednosti, kot so valute, sredstva in blago. Poleg tega bi stabilni coini lahko izkoristili tudi svojo lastnost shranjevanja vrednosti za pridobitev zaupanja vlagateljev. 

Interoperabilnost z dApps

Naslednji pomemben dodatek med funkcijami stabilnih coinov bi se nanašal na prilagodljivost uporabe stabilnih kovancev z drugimi dApps. Podjetja, ki uporabljajo pametne pogodbe, bi lahko uporabila stabilne coine za izboljšano predvidljivost stroškov poslovanja. Hkrati bi lahko interoperabilnost stabilnih kovancev z decentraliziranimi aplikacijami ali dApps ponudila boljše možnosti za upravljanje infrastrukture. Stablecoins ponujajo enostavnost programiranja, stabilne coine pa lahko prilagodite potrebam uporabnikov ali podjetij.            

Merjenje zmogljivosti

Še en ploden vnos med lastnostmi stabilnih coinov bi se nanašal na natančnost vrednotenja finančne uspešnosti. Stablecoini odpravljajo nestanovitnost in zagotavljajo obetavne izboljšave natančnosti ocenjevanja uspešnosti projektov. 

Kaj je najpomembnejša lastnost Stablecoina?

Celoten izbor funkcij stabilnih kovancev kaže na možnosti njihovega vzvoda na različne načine za krepitev obetov za svetlejšo prihodnost kriptosveta. Stablecoini ponujajo najpomembnejšo lastnost stabilnosti in so bili prilagojeni predvsem za upravljanje nestanovitnosti digitalnih sredstev. Upoštevati morate, da so bili stabilni coini prilagojeni za delovanje kot hranilnik vrednosti v tehnologiji porazdeljene knjige ali ekosistemu veriženja blokov. 

Posledično lahko ponudijo vrednost razbremenitve upravnih omejitev in visokih pristojbin. V bistvu imajo stabilni coini sposobnost, da služijo kot most med običajnimi finančnimi sistemi in trgi DLT. Kako? Stablecoini so sposobni ponuditi plačilne metode za oba svetova z večjim obsegom podobnosti. Poleg tega imajo lastnosti stabilnega coina edinstvene prednosti v primerih uporabe za olajšanje plačil v tradicionalnih finančnih sistemih. 

Ali obstajajo zamiki pri stabilnih kovancih?

Eno najpomembnejših vprašanj v zvezi z značilnostmi stabilnih kovancev opozarja na morebitna tveganja, povezana z njimi. Stablecoini imajo očitno veliko obetavnih funkcij, ki lahko v celoti spremenijo običajne finančne sisteme, procese in infrastrukture. Vendar pa stabilni coini delijo tudi nekatera tveganja, ki so povezana z drugimi kriptovalutami. 

Na splošno se vprašanja regulativne negotovosti in kibernetske varnosti pojavljajo kot nekatera opazna tveganja pri stabilnih kovancih. Na primer, varnost algoritmov, ki se uporabljajo za vzdrževanje vrednosti stabilnih coinov, je zelo ključnega pomena. Poleg tega je stablecoin povezan tudi z določenimi tveganji, povezanimi s shranjevanjem in vzdrževanjem sredstev, ki podpirajo stablecoin. Torej je jasno očitno, da imajo stabilni kovanci kar precejšen delež pomanjkljivosti poleg nekaterih zanimivih lastnosti. 

Katere so različne vrste stabilnih kovancev?

1. Stablecoini, zavarovani s fiatom

Stablecoini, zavarovani s fiatom, so najboljša različica stabilnih kovancev, na katere bi naleteli. Imajo podporo v fiat valuti, kot so evro, GBP ali ameriški dolar. Stablecoini, zavarovani s fiatom, so najpreprostejše vrste stabilnih coinov s podporo v razmerju 1:1. Razmerje 1:1 pomeni, da bi bil en stabilni coin enak eni enoti valute, kot je dolar ali en evro.

Zato ima vsak stablecoin, podprt s fiat, pravo fiat valuto na bančnem računu za varnostno kopijo. Uporabniki lahko unovčijo svoje kovance, ko subjekt, ki upravlja stablecoin, vzame ustrezen znesek fiat valute iz njihove rezerve in ga pošlje na bančni račun uporabnika. Hkrati se enakovredna količina stabilnih kovancev vzame iz obtoka ali uniči. 

Stablecoini, podprti s fiatom, so zaradi svoje strukturne prednosti ena najpreprostejših kategorij stabilnih coinov. Enostavnost ponuja najbolj dragoceno prednost za začetnike, da bolje razumejo kriptovalute. Zato bi lahko imeli stabilni kovanci, podprti s fiat, veliko vlogo pri spodbujanju obsežnega sprejemanja stabilnih kovancev. Stabilnost gospodarstva države zagotavlja omejeno nihanje vrednosti stablecoina.

2. Stablecoini, zavarovani z blagom

Drugi vnos v odgovorih na "katere so različne vrste stabilnih kovancev?" prinaša pozornost na stabilne coine, zavarovane z blagom. Kot že ime jasno pove, so stabilni kovanci, zavarovani z blagom, podprti z različnimi vrstami zamenljivih sredstev, kot so plemenite kovine. Najpogostejše blago, ki se uporablja kot zavarovanje za stabilne coine, zavarovane z blagom, je zlato. 

Poleg tega lahko najdete tudi številne druge stabilne coine s kritjem sredstev, kot so nepremičnine, nafta in plemenite kovine, razen zlata. Lastniki stabilnih kovancev, zavarovanih z blagom, imajo v bistvu lastništvo nad opredmetenim premoženjem z realno vrednostjo. To je velika prednost pred večino kriptovalut. 

Blago na splošno ponuja možnosti za povečanje vrednosti skozi čas. Posledično takšne vrste stabilnih kovancev ponavadi ponujajo boljše spodbude za ljudi, ki imajo in uporabljajo stabilne coine, zavarovane z blagom. Poleg tega stabilni kovanci, zavarovani z blagom, omogočajo tudi možnost, da kdorkoli na svetu vlaga v plemenite kovine, kot je zlato. 

Tradicionalno je bilo takšno blago omejeno le na finančno privilegiran razred. Vendar pa stabilni coini, zavarovani z blagom, ustvarjajo nove priložnosti za naložbe za povprečnega človeka, ne glede na geografsko lokacijo.

Najpogostejši primer stabilnega kovanca, zavarovanega z blagom, se nanaša na Digix Gold ali DGX. V bistvu gre za žeton ERC-20, razvit v omrežju Ethereum s podporo fizičnega zlata. Digix Gold prikazuje popolno ponazoritev vrst stabilnih kovancev, zavarovanih z blagom, z vezavo enega DGX proti enemu grama zlata. Zlato ostaja v rezervi v Singapurju, medtem ko je na revizijah za obdobje treh mesecev, da se zagotovi preglednost. 

Uporabniki imajo tudi možnost odkupa fizičnih palic zlata z obiskom rezervata v Singapurju. Drugi primeri stabilnih kovancev, zavarovanih z blagom, vključujejo Tiberius Coin ali TCX in SwissRealCoin ali SRC. Tiberijev kovanec ne podpira ene, temveč kombinacijo sedmih različnih plemenitih kovin. Po drugi strani ima SRC podporo portfelja švicarskih nepremičnin. 

3. Stablecoini, podprti s kriptovalutami

No, to se morda zdi nekoliko neumestno, če pomislite na kriptovalute, ki varnostno kopirajo stabilne coine. Kaj pa volatilnost kriptovalut? Kako lahko pričakujete stabilnost stabilnih coinov, ki so podprti s kriptovalutami? Pravzaprav stabilni kovanci, zavarovani s kripto zavarovanjem, ponujajo boljšo decentralizacijo v primerjavi s stabilnimi kovanci, zavarovanimi s fiat. Poleg tega so stabilni coini na splošno preveč zavarovani, da absorbirajo nihanja cen kot zavarovanje. Poskusimo razumeti vrste stabilnih kovancev, podprte s kripto, s primerom.

Predpostavimo, da morate položiti eter v vrednosti skoraj 1000 $, da pridobite stabilne coine v vrednosti 500 $. Zato lahko vidite, da so stabilni coini 200-odstotno zavarovani, kar pomeni možnost zdrži 25-odstotnega padca cene. Po padcu cene bi še vedno imeli stabilne coine v vrednosti 500 $, čeprav s podporo etra v vrednosti 750 $. Če se cena zavarovanja kriptovalute znatno zniža, bodo stabilni coini samodejno likvidirani. 

Najpomembnejša lastnost, ki jo lahko prepoznate v tem vnosu med kategorijami stablecoin, je decentralizacija. Stabilni coini, podprti s kripto, bi lahko z izboljšano varnostjo in boljšo preglednostjo pomagali procesom, da postanejo bolj nezaupljivi. Brez enega samega subjekta, ki bi nadzoroval vaša sredstva, imate prednost decentralizacije.

Poleg tega imajo nekateri stabilni kovanci, podprti s kripto, tudi podporo več kriptovalut za zagotavljanje učinkovite porazdelitve tveganja. Poleg tega imajo stabilni kovanci, podprti s kripto, tudi prednost izboljšane likvidnosti. Vendar so stabilni coini, zavarovani s kripto zavarovanjem, ena najbolj zapletenih vrst stabilnih coinov, ki se trenutno uporabljajo.

4. Algoritemski stabilni kovanci

Zadnji dodatek med kategorijami stabilnih coinov bi nas popeljal do nezavarovanih ali algoritemskih stabilnih coinov. Nezavarovani ali algoritemski stabilni coini nimajo sredstev ali zavarovanja za njihovo podporo. Torej, kako so algoritemski stabilni kovanci razvrščeni kot stabilni coini, če nimajo nobenega zavarovanja za njihovo varnostno kopiranje?

Nezavarovani ali algoritemski stabilni coini sledijo algoritmu za nadzor ponudbe stablecoin. Takšen pristop je znan tudi kot seignorage delnice. Z naraščanjem povpraševanja bodo ustvarjeni novi stabilni coini, ki bodo znižali ceno na normalno raven. V primeru precej nizkega trgovanja s kovanci se kovance na trgu odkupujejo za zmanjšanje ponudbe v obtoku. 

V bistvu bi lahko algoritemski stabilni kovanci ponudili stabilnost v skladu z načeli tržne ponudbe in povpraševanja. Poleg tega je pomembno tudi omeniti, da imajo algoritemski stabilni kovanci najvišjo stopnjo decentralizacije in neodvisnosti. Po drugi strani pa so takšne algoritemske vrste blockchaina odvisne od nenehne rasti za zagotavljanje uspeha. Vedeti morate, da z algoritemskimi stabilnimi kovanci ni zavarovanja za likvidnost in vsak lahko izgubi svoj denar v primeru zloma.

ODPOVED ODGOVORNOSTI: Informacije v objavi niso finančni nasveti, ampak so namenjene SAMO ZA SPLOŠNE INFORMACIJE. Trgovanje s kriptovalutami je ZELO tvegano. Prepričajte se, da razumete ta tveganja in da ste odgovorni za to, kar počnete s svojim denarjem.

Najboljše borze za trgovanje z žetoni in kovanci. Sledite navodilom in zaslužite neomejeno

BinancePoloniexBitfinexHuobiMXCProBITGate.ioCoinbase


Najboljši seznam stabilnih kovancev za leto 2021

Razprava o stabilnih coinih upravičeno pritegne pozornost ljudi in podjetij po vsem svetu. Vendar pa razlaga definicije, značilnosti in vrst stabilnih kovancev ni dovolj za njihovo razumevanje. Pomembno je poiskati seznam stabilnih kovancev, ki lahko v letu 2021 zagotovijo izjemne rezultate. 

Tukaj je oris različnih stabilnih kovancev, ki jih lahko naletite na najbolj priljubljene omembe v novicah, povezanih s kriptoprostorom v letu 2021. 

1. Privez 

Tether ali USDT je ​​nedvomno eden od pomembnih dodatkov k celotnemu seznamu stabilnih kovancev. Trenutno je to največji in najbolj priljubljen stabilen coin. CoinGecko je poročal, da skupna tržna kapitalizacija Tetherja znaša več kot 32 milijard dolarjev. 

Tether je tudi eden najboljših stabilnih kovancev trenutno zaradi svoje tridelne strategije. Z upoštevanjem strategije je uspelo na trg prinesti tri stabilne coine. 

Najpomembnejši stabilni coin podjetja Tether se nanaša na USTether, ki je vezan na ameriški dolar v razmerju 1:1. Kasneje je Tether predstavil tudi drugi stabilni coin, vezan na evro. Tretji stabilni coin podjetja Tether, imenovan YenTether, je bil vezan na japonski jen. 

Po drugi strani ima Tether tudi svoj delež pomanjkljivosti. Prvič, številne kritike Tetherja opozarjajo na pomanjkanje preglednosti in neskladja v zavarovanih rezervah. Poleg tega je Tether sprva trdil, da bo imel enak dolar za vsak USDT, izdan v svojih denarnih rezervah, s čimer je USDT zagotovil 100-odstotno podporo. 

2. DAI

DAI je v bistvu kriptovaluta stablecoin, ki jo ponuja MakerDAO, decentralizirana neodvisna organizacija. Je popoln decentraliziran stablecoin brez centraliziranega organa za izdajo, s čimer zagotavlja zaščito pred cenzuro. Nima podpore z ameriškim dolarjem ali katero koli drugo fiat valuto. 

Nasprotno, kripto zavarovanje na MakerDAO podpira DAI. Zavarovana posojila na MakerDAO služijo kot temelj za ustvarjanje DAI. Uporabniki lahko na MakerDAO položijo kriptovalute za izposojo denarja. Poleg tega ima DAI obetavno prednost kot eden najboljših stabilnih kovancev z identiteto DAI z več zavarovanjem. Z "večkratnim zavarovanjem" lahko zagotovite, da bi različne vrste kripto sredstev lahko pomagale pri ustvarjanju DAI. 

Pomisleke glede cene stabilnih coinov z DAI obvladujejo z uporabo vrste pametnih pogodb. DAI predstavlja tudi edinstveno lastnost v tem, da gre za žeton ERC-20, ki temelji na Ethereumu. To jasno pomeni, da lahko DAI olajša želene ravni interoperabilnosti z decentraliziranimi aplikacijami. 

3. USD kovanec

USDC ali USD Coin je tudi vidna omemba na seznamu stabilnih kovancev v letu 2021. Poseben poudarek pri USD Coin je njegova identiteta kot uradnega stabilnega kovanca za Coinbase. Ima popolno podporo ameriškega dolarja in ga je potrdilo ustanoviteljsko podjetje Circle. 

USD Coin ima boljši pristop za prilagajanje regulativnim precedensom. Poleg tega je uporabil tudi ustrezne licence za zagotavljanje delovanja v različnih jurisdikcijah. Poleg tega je USDC v bistvu žeton ERC-20, ki temelji na Ethereumu, zaradi česar je primeren za aplikacije z rešitvami DeFi. 

Po ustanovitvi USD Coin leta 2017 je prišel dolgo pot do priljubljenega seznama stabilnih kovancev. Nasprotno, ima razumno tržno kapitalizacijo v višini 7,5 milijarde dolarjev, če ne blizu kot pri Tetherju. Lahko zagotovi zanesljivo raven preglednosti o podrobnostih svojih denarnih rezerv. 

4. Pravi USD

Še en obetaven dodatek k seznamu stabilnih kovancev izpostavlja nedavno dodan True USD. Ima potencial, da služi kot učinkovita in pregledna alternativa za fiat valuto USD na področju kriptovalute. Ekipa, ki stoji za ustanovitvijo True USD, vključuje člane iz Googla, UC Berkley, Palantir in Stanford. 

Pravi USD se je razvil po navdihu protokola Tether, čemur so sledile izboljšave protokola. Ima stanje v dolarjih v rezervi, hkrati pa omogoča uporabo TUSD pri trgovanju. TUSD je vezan na USD in ga je mogoče unovčiti, če uporabniki ohranjajo skladnost z obveznimi zakoni podjetja KYC.

Vendar ima True USD posebno pomanjkljivost s pridihom sindroma 'posrednika'. Uporabniki True USD morajo vnesti vnose za podatke 'poznaj svojo stranko' (KYC). Poleg tega bi morali uporabniki zaupati podjetju, da se vzdrži kakršnih koli napačnih dejanj pri dobavi TUSD. Vendar True USD izkorišča protokol Trust, ki ima poleg učinkovitega vodenja fiduciarnih ukrepov globoko regulativno podporo.

5. Digix Gold (DGX)

Popoln primer stabilnega kovanca, zavarovanega z blagom, ki ima zlato podlago, je Digix Gold ali DGX. V bistvu gre za žeton ERC-20, vezan na fizično zlato. Digix Distributed Autonomous Organisation shranjuje zlate rezerve in privezuje vsak DGX proti eni unči zlata. 

Ločeni žetoni so odgovorni za ustvarjanje žetona DGX za ohranjanje identifikacije zlate palice, na katero je vezan. Žeton, znan kot dokaz o premoženju, se upravlja prek pametne pogodbe, ki je vključena v ustvarjanje žetona DGX. Vsak imetnik DGX bi lahko svoj DGX unovčil v pravih fizičnih zlatih palicah v skladu z določeno vrednostjo. Trenutno je na voljo skoraj 200 milijonov žetonov DGX in stablecoin načrtuje širitev preko enega samega trezorja v Singapurju. 

Vendar pa DGX zaradi pravnih težav ni dostopen na nekaterih največjih trgih kriptovalut, kot so Kitajska, ZDA in Japonska. Poleg tega je obseg DGX kot enega najboljših stabilnih kovancev v sektorju fintech omejen kot stabilni coin, vezani na zlato.

6. Havvenov Nomin

Havvenov Nomin ali eUSD sta tudi žetona ERC-20, ki služijo kot predstavniki nove generacije stabilnih kovancev v letu 2020. Stablecoin je odvisen od Havvenove escrow tehnologije z izkoriščanjem žetonov Havven in glavne mreže Ethereum. Člani skupnosti Havven pridobijo eUSD tako, da dajo Ether ali ETH v depozit. ETH, ustvarjen iz provizij za eUSD, gre uporabnikom, ki so ETH dali v depozit. 

Najbolj ugoden dejavnik za Havvenov Nomin kot dodatek na celotnem seznamu stabilnih kovancev kaže na njegovo osnovo. Ekipa, ki stoji za eUSD, vključuje številne izkušene voditelje na področju blockchain in fintech, s čimer dokazuje svojo verodostojnost. Ima popolne implikacije oblikovanja, da služi kot stabilen žeton za Ethereum. Poleg stabilizacije drugih valut bi lahko eUSD služil kot finančni vzvod pri decentraliziranih borzah. Po drugi strani pa lahko deluje tudi kot zelo stabilna oblika deponiranja, ki služi spletni delovni skupnosti. 

Kljub številnim vidnim prednostim ima eUSD določene pomanjkljivosti, zlasti kritike glede njegove zapletene zasnove. Uporabnik lahko povzroči skepticizem glede preglednosti. 

7. Paxos Standard

Ko naredite pregled seznama stabilnih kovancev v letu 2021, se osredotočite tudi na Paxos Standard. Paxos ima tržno kapitalizacijo nekaj več kot 1 milijardo dolarjev, kar kaže, da je daleč za Tetherjem. Vendar pa je Paxos več kot le tržna kapitalizacija. Z odobritvijo ministrstva za finančne storitve države New York, Paxos predstavlja zanesljive možnosti v smislu predpisov.

Priznanje Paxos Standarda kot verodostojnega stabilnega kovanca je odprlo tudi možnosti za njegovo partnerstvo s PayPal. Poleg tega je odobritev služila tudi kot obetavna spodbuda za težnje Paxosa za vstop v prostor kriptoposlovanja. Partnerstvo s PayPal lahko deluje kot izjemna konkurenčna prednost za Paxos pri pridobivanju prevlade nad drugimi stabilnimi kovanci. Velikan globalnih plačilnih sistemov bi lahko Paxosu ponudil zanesljive možnosti za izboljšano uvajanje. Paxos si torej vsekakor zasluži mesto na seznamu stabilnih kovancev, ki lahko predstavljajo novice v letu 2021. 

8. Binance USD

Vrhunska platforma za izmenjavo kripto valut ni pustila kamna na kamnu, ko je razvila lasten stabilen coin, da bi se zoperstavila znanemu konkurentu, Coinbase. Trenutno je Binance USD vezan na vrednost 1:1 glede na ameriški dolar. Najpomembneje je, da je Binance USD primeren za uporabo v skoraj vsakem primeru, ki je združljiv s platformo ERC-20 Ethereum. Zato Binance USD zagotovo ponuja nekaj več kot doslednost cene stabilnih coinov.

Zasnova Binance USD je lahko koristna za različne vrste trgovine, hkrati pa zagotavlja boljšo hitrost transakcij. Odobritev finančne službe države New York za Binance USD je tudi pomemben dejavnik za potrditev njegove verodostojnosti. Zanimivo je, da Binance USD ponuja nekatere kritične prednosti, ki jih lahko najdete tudi pri Paxos Standardu. Uporabniki ne potrebujejo dodatnih stroškov za ustvarjanje ali izplačilo Binance USD. Najpomembneje pa je, da je Binance USD prednostna izbira stabilnega kovanca za ljudi, ki jih zanima uporaba izmenjave Binance za transakcije kripto sredstev. 

PRIJAVITE SE NA BINANCE

9. Paladijev kovanec

Najbolj obetaven vnos na seznamu stabilnih kovancev, Palladium Coin, je primer stabilnega kovanca, zavarovanega z blagom. Palladium Coin poganja Ethereum in kot pove že ime, je vrednost paladijevega kovanca povezana z vrednostjo paladija. Stablecoin vlagateljem omogoča lažji in anonimni nakup sredstev. Poleg tega omogoča tudi delno lastništvo Paladija.

Palladium Coin pomaga pri zaobidenju običajnega nazadovanja pri nakupu Paladija, tj. omejitev pri nakupu delnih količin kovine. Zato lahko zagotovi fleksibilen pristop za vlaganje v varna sredstva, poleg tega pa narekuje prihodnji obseg naložb v plemenite kovine. 

Zanimiv poudarek pri Palladium Coin je celovita avtomatizacija v celotnem nabavnem sistemu. Poleg tega lahko uporabniki zahtevajo tudi izplačilo vašega stabilnega kovanca v dejanskem fizičnem paladiju. Pomembno je tudi omeniti, da morate pri zahtevi za fizični paladij ogroziti svojo anonimnost. 

10. Gemini Dollar

Dolar Gemini, znan tudi kot GUSD, je tudi eden najboljših stabilnih kovancev, na katere morate biti pozorni v letu 2021. Je eden prvih stabilnih kovancev, vezanih na ameriški dolar, ki jih je priznala ameriška regulativna agencija. V bistvu je žeton ERC-20, ki temelji na Ethereumu in je bil prilagojen za zagotavljanje izboljšane preglednosti in skladnosti z zakonodajo v običajnih finančnih sistemih, ki temeljijo na fiat valutah. GUSD je bil izdan septembra 2018 in uporabniki so ga lahko shranili v katero koli denarnico, ki je združljiva z žetoni Ethereum.

Poslovanje GUSD sledi newyorškim bančnim zakonom skupaj z regulativnim organom ministrstva za finančne storitve države New York. Poleg tega Gemini USD dela tudi na izboljšanju zaupanja med tradicionalnimi finančnimi mehanizmi in ekosistemom blockchain. Gemini Trust uporablja centraliziran sistem za zaščito pred varnostnimi grožnjami. Hkrati redne mesečne revizije GUSD s strani neodvisnega računovodskega podjetja BPM zagotavljajo enakost med zneskom GUSD v obtoku in zneskom USD v rezervi.      

Upam, da vam bo ta objava pomagala. Ne pozabite pustiti všečka, komentirati in deliti z drugimi. Hvala vam!

Marcus Flatley

Marcus Flatley

1647776520

Predloge AWS Blockchain | Vse, kar morate vedeti

V tej objavi boste izvedeli, kaj so predloge AWS Blockchain?

Blockchain je pokazal velik napredek v finančni industriji poleg preoblikovanja številnih poslovnih transakcij v drugih panogah. Blockchain zagotavlja decentralizirano knjigo, v kateri so podatki o transakcijah dodani v obliki blokov. Blockchain ponuja nespremenljive in šifrirane baze podatkov z uporabo porazdeljenih mehanizmov validacije ali soglasja. 

V letih od svojega začetka je tehnologija veriženja blokov doživela veliko razvoja, pri čemer so platforme blockchain v oblaku najnovejše. Zato se je v zadnjem času pozornost AWS Blockchain Template močno povečala. Naslednja razprava vam ponuja uvodni vodnik o predlogah blockchain AWS, njihovih prednostih in delovanju. Poleg tega bi lahko bralci v nekaj preprostih korakih raziskali tudi informacije o začetku uporabe AWS blockchain predlog.

Enačba veriženja blokov in računalništva v oblaku

Tehnologija veriženja blokov v oblaku je izjemno presenetljiva inovacija pri blockchainu. Računalništvo v oblaku se počasi odpira decentralizirani infrastrukturi za doseganje boljše dostopnosti, varnosti, učinkovitosti in prilagodljivosti. Nekateri novi napredki, kot je tehnologija brez strežnikov, povzročajo globoke preobrazbe v svetu računalništva. 

Hkrati nove inovacije zagotavljajo večjo prilagodljivost za sistemske skrbnike pri načrtovanju, konfiguraciji in upravljanju strežnikov in virov, potrebnih za izvajanje poslovnih aplikacij. Poleg tega decentralizirani okviri odpravljajo tudi globoke ovire, povezane s centraliziranim shranjevanjem računalništva v oblaku. 

Nato decentralizirani okviri omogočajo tudi možnosti za obsežno varnost z razporeditvijo varnostnih odgovornosti med različnimi komponentami za shranjevanje. V primeru rešitve za shranjevanje v oblaku blockchain so uporabniški podatki ločeni na drobne koščke podatkov. Šifriranje drobnih koščkov podatkov pomaga vključiti dodatno plast varnosti, hkrati pa omogoča njihovo distribucijo po omrežju. 

Pomen predlog AWS Blockchain

Poudarek na predlogi AWS Blockchain Template je bil povečan zaradi možnih prednosti uporabe blockchaina z računalništvom v oblaku. Blockchain z računalništvom v oblaku lahko zagotovi učinkovito sledenje lastništvu s podporo za mikrotransakcije in porazdeljene superračunalnike. Poleg tega blockchain v računalništvu v oblaku zagotavlja decentralizacijo za prednosti izboljšane varnosti. Poleg tega lahko blockchain poleg neodvisnosti od geografskih omejitev izboljša tudi varnost zasebnega ključa. 

AWS je eden izmed vodilnih pri sprejemanju blockchaina v prostoru računalništva v oblaku. Pravzaprav je to najbolj zaupanja vredna platforma podjetij za delovne obremenitve tehnologije blockchain in glavne knjige. Skoraj četrtina vseh delovnih obremenitev Ethereum po vsem svetu trenutno deluje na AWS. 

Poleg tega ima AWS tudi ogromen ekosistem veriženja blokov z več kot 70 preverjenimi rešitvami blockchain partnerjev v skupnosti. Velika priljubljenost AWS Blockchain je bil eden od razlogov za vse več iskanj vadnice AWS Blockchain Templates. Torej, ugotovimo, kaj morajo predloge Amazon Blockchain prinesti na mizo?

Definiranje predlog Amazon Blockchain

Po mnenju AWS je AWS Blockchain Template najpreprostejše orodje za hitrejšo postavitev omrežij blockchain na AWS. Ponujajo hitrejše in enostavnejše načine za ustvarjanje in uvajanje zelo varnih omrežij blockchain z uporabo priznanih odprtokodnih okvirov. Predloge pomagajo razvijalcem, da se osredotočijo na razvoj svojih aplikacij blockchain. 

Posledično razvijalcem ni treba skrbeti, da bi vlagali svoj trud, čas in sredstva v ročno nastavitev svojega omrežja blockchain. Zanimivo je, da uporabnikom ni treba plačati dodatnih stroškov za AWS Blockchain Templates, saj morajo plačati samo za vire, ki so potrebni za delovanje svojega omrežja blockchain. 

Delovanje predlog AWS Blockchain

Predloga AWS Blockchain je v bistvu certificirana predloga, ki vam omogoča izgradnjo omrežja blockchain z uporabo odprtokodnih okvirjev. Predloge so na voljo v obliki predlog CloudFormation. Razvijalci morajo izbrati platformo za uvajanje svojega ogrodja blockchain. 

Predloge veriženja blokov AWS bodo izbrano ogrodje verige blokov namestile v obliki vsebnikov v gruči Amazon ECS ali Elastic Container Service. Lahko pa se odločite, da svoj okvir blockchain namestite na primerek EC2, ki izvaja Docker. 

Nato lahko razvijalci ustvarijo lastno omrežje blockchain v svojem personaliziranem Amazon VPC. Razvijalci bi lahko enostavno konfigurirali sezname za nadzor dostopa in podomrežja VPC za definiranje značilnosti in funkcionalnosti svojega decentraliziranega omrežja. Poleg tega lahko razvijalci dodelijo tudi natančna dovoljenja za svoje omrežje blockchain v predlogi AWS Blockchain prek AWS IAM. Natančna dovoljenja bodo pomagala pri vzpostavitvi omejitev za vire, ki so dostopni primerku Amazon EC2 ali gruči Amazon ECS. 

Nazadnje bi lahko razvijalci uvedli decentralizirane aplikacije tako, da bi napisali pametne pogodbe in jih zagnali v svojem na novo ustvarjenem omrežju blockchain. 

Vrste predlog AWS Blockchain

Zato je jasno očitno, da razvijalci ne bi imeli večjih težav pri zagonu s predlogami blockchain AWS. Preprost postopek izbire želene predloge verige blokov in njene konfiguracije glede na vaše potrebe lahko revolucionira sprejemanje blockchain. Naslednji najbolj presenetljiv poudarek v kateri koli vadnici za predloge blokovnih verig AWS bi se nanašal na vrste predlog. Če želite uporabiti predloge blokovne verige AWS za ustvarjanje in uvajanje svojega decentraliziranega omrežja, potem morate poznati možnosti, ki so vam na voljo. Tukaj sta dve predlogi blockchain AWS, ki ju lahko trenutno uporabljate.

Predloge veriženja blokov Ethereum AWS

Ethereum je eden od priznanih odprtokodnih ogrodij blockchain, ki so ga sprejela podjetja po vsem svetu. Ta platforma blockchain, ki jo je razvila fundacija Ethereum Foundation, pomaga pri pisanju aplikacij blockchain z zajamčeno zmogljivostjo v skladu s specifikacijami. Aplikacije, ustvarjene z uporabo Ethereuma, delujejo v skladu s svojim programiranjem brez pomislekov glede goljufij, izpadov, vmešavanja tretjih oseb ali izpadov. Predlogo AWS Blockchain lahko uporabite za Ethereum, če:

 1. Želite sodelovati v transakcijah z vrstniki v javnem omrežju Ethereum
 2. Želite uporabiti jezik pametne pogodbe Solidity Ethereum
 3. Želite razviti novo javno omrežje

Razvijalci bi lahko zagnali predloge blokovne verige AWS v regijah Severne Virginije, Oregona in Ohia s povezavami na uradnem spletnem mestu AWS . Povezave vam bodo pomagale zagnati predloge AWS CloudFormation, nato pa lahko zaženete svoje omrežje Ethereum. 

Predloge Blockchain AWS Hyperledger Fabric

Druga najpomembnejša predloga v vadnici AWS Blockchain Templates se nanaša na predloge AWS blockchain za Hyperledger Fabric. Hyperledger Fabric je še ena najboljša omemba med priljubljenimi podjetji v odprtokodnih okvirih blockchain. Hyperledger Fabric, ki ga je predstavila Fundacija Linux, omogoča razvijalcem pisanje aplikacij blockchain z možnostjo dovoljenj in nadzora dostopa do podatkov, povezanih z blockchain. Smiselno je izbrati predlogo AWS Blockchain za Hyperledger Fabric, če:   

 1. Želite razviti zasebno omrežje blockchain
 2. Za določene transakcije želite omejiti gledanost vsake stranke

Razvijalci bi lahko zlahka lansirali predloge AWS Blockchain za Hyperledger Fabric v določenih regijah, kot so Ohio, Oregon in Severna Virginija. Uradne povezave za zagon predlog AWS CloudFormation so na voljo na uradnem spletnem mestu AWS. S klikom na povezave lahko razvijalci zaženejo zasebno omrežje Hyperledger Fabric na določenem primerku Amazon EC2. 

Prednosti predlog Blockchain za spletne storitve Amazon

Nazadnje je pomembno razmisliti o prednostih vadnice AWS blockchain predlog. Predloge Blockchain za spletne storitve Amazon lahko zagotovijo naslednje ključne prednosti za razvijalce:

 • Hitrejša hitrost uvajanja

Predloge Amazon Blockchain omogočajo razvijalcem, da začnejo delati z blockchainom v nekaj minutah. Razvijalci bi lahko zagotovili hitrejšo postavitev svojega omrežja blockchain na primerkih Amazon EC2 ali Amazon ECS. Najpomembneje je, da se razvijalci lahko osredotočijo izključno na razvoj aplikacij. 

 • Zbirka orodij za upravljanje

Razvijalci so lahko dostopali do dodatnih komponent v Amazon Blockchain Templates za upravljanje, spremljanje in brskanje po njihovih blokovnih verigah za boljše upravljanje. 

 • Prednost možnosti

Razvijalci bi se lahko zanesli na predlogo AWS Blockchain Template pri izbiri predlog za dve priznani omrežji blockchain, Hyperledger Fabric in Ethereum. 

 • Plačajte samo za tisto, kar uporabljate

Razvijalci morajo plačati samo za vire, ki jih uporabljajo v primeru predlog AWS Blockchain. Najpomembneje je, da omogoča zagon in izklop virov v skladu z zahtevami, ki izhajajo iz zahtev aplikacije. 

Kako začeti

Najboljše mesto za začetek je odvisno od vaše ravni strokovnega znanja z blockchainom in AWS – zlasti s storitvami, povezanimi s predlogami AWS Blockchain.

Obvladam AWS in blockchain

Začnite s temo v predlogah in funkcijah AWS Blockchain o okviru, ki ga želite uporabiti. Uporabite povezave za zagon predloge AWS Blockchain in konfiguracijo omrežja blockchain ali prenesite predloge, da jih preverite sami.

Obvladam AWS in sem nov v blockchainu

Začnite z vadnico Kako začeti uporabljati AWS Blockchain Templates. To vas vodi skozi ustvarjanje uvodnega omrežja blockchain Ethereum s privzetimi nastavitvami. Ko končate, si oglejte Predloge in funkcije AWS Blockchain za pregled ogrodij in povezav blockchain, če želite izvedeti več o konfiguracijskih izbirah in funkcijah.

Sem začetnik z AWS in obvladam blockchain

Začnite z nastavitvijo predlog AWS Blockchain. To vam pomaga pri nastavitvi osnov za AWS, kot sta račun in uporabniški profil. Nato preberite vadnico Kako začeti z AWS Blockchain Templates. Ta vadnica vas vodi skozi ustvarjanje uvodnega omrežja blockchain Ethereum. Tudi če na koncu ne boste uporabljali Ethereuma, dobite praktične izkušnje pri nastavljanju povezanih storitev. Ta izkušnja je uporabna za vse ogrodja blockchain. Končno si oglejte temo v razdelku Predloge in funkcije AWS Blockchain za vaš okvir.

Sem nov v AWS in blockchainu

Začnite z nastavitvijo predlog AWS Blockchain. To vam pomaga pri nastavitvi osnov za AWS, kot sta račun in uporabniški profil. Nato preberite vadnico Kako začeti z AWS Blockchain Templates. Ta vadnica vas vodi skozi ustvarjanje uvodnega omrežja blockchain Ethereum. Vzemite si čas za raziskovanje povezav, če želite izvedeti več o storitvah AWS in Ethereumu.

Povezane storitve

Glede na možnosti, ki jih izberete, lahko AWS Blockchain Templates uporabljajo naslednje storitve AWS za uvajanje blockchaina:

Amazon EC2 – zagotavlja računalniško zmogljivost za vaše omrežje blockchain. Za več informacij glejte uporabniški priročnik Amazon EC2 za primerke Linuxa .

Amazon ECS – Orkestrira uvajanje vsebnika med primerki EC2 v gruči za vaše omrežje blockchain, če se odločite za uporabo. Za več informacij glejte Vodnik za razvijalce storitve Amazon Elastic Container Service .

Amazon VPC – Omogoča dostop do omrežja za vire Ethereum, ki jih ustvarite. Konfiguracijo lahko prilagodite za dostopnost in varnost. Za več informacij glejte Vodnik za razvijalce Amazon VPC .

Uravnavanje obremenitve aplikacij – služi kot enotna kontaktna točka za dostop do razpoložljivih uporabniških vmesnikov in odkrivanje notranjih storitev pri uporabi Amazon ECS kot platforme za vsebnike. Za več informacij glejte Kaj je balansirnik obremenitve aplikacij? v uporabniškem priročniku za izenačevalnike obremenitve aplikacij. .

Za zaključek je jasno, da je začetek uporabe predlog AWS Blockchain precej lahka naloga. Vendar pa morate dobro razumeti koncepte blockchain in storitve AWS, da razumete, kako uporabljati predloge. Glavne prednosti predloge AWS Blockchain, kot so fleksibilnost izbire, hitrost uvajanja in stroškovna učinkovitost, prinašajo uporabnikom veliko vrednost. 

Na dolgi rok lahko predloge AWS Blockchain Templates določijo merila uspešnosti za nove platforme blockchain v oblaku. Potopite se v dodatne informacije o predlogah Amazon Blockchain in se naučite, kako jih uporabljati. Začnite se učiti in uvajajte svojo aplikacijo blockchain s predlogami AWS Blockchain že zdaj! 

Markus Bartell

Markus Bartell

1646180160

Predloge AWS Blockchain | Vse, kar morate vedeti

V tej objavi boste izvedeli, kaj so predloge AWS Blockchain?

Blockchain je pokazal velik napredek v finančni industriji poleg preoblikovanja številnih poslovnih transakcij v drugih panogah. Blockchain zagotavlja decentralizirano knjigo, v kateri so podatki o transakcijah dodani v obliki blokov. Blockchain ponuja nespremenljive in šifrirane baze podatkov z uporabo porazdeljenih mehanizmov validacije ali soglasja. 

V letih od svojega začetka je tehnologija veriženja blokov doživela veliko razvoja, pri čemer so platforme blockchain v oblaku najnovejše. Zato se je v zadnjem času pozornost AWS Blockchain Template močno povečala. Naslednja razprava vam ponuja uvodni vodnik o predlogah blockchain AWS, njihovih prednostih in delovanju. Poleg tega bi lahko bralci v nekaj preprostih korakih raziskali tudi informacije o začetku uporabe AWS blockchain predlog.

Enačba veriženja blokov in računalništva v oblaku

Tehnologija veriženja blokov v oblaku je izjemno presenetljiva inovacija pri blockchainu. Računalništvo v oblaku se počasi odpira decentralizirani infrastrukturi za doseganje boljše dostopnosti, varnosti, učinkovitosti in prilagodljivosti. Nekateri novi napredki, kot je tehnologija brez strežnikov, imajo za posledico globoke preobrazbe v svetu računalništva. 

Hkrati nove inovacije zagotavljajo večjo prilagodljivost za sistemske skrbnike pri načrtovanju, konfiguraciji in upravljanju strežnikov in virov, potrebnih za izvajanje poslovnih aplikacij. Poleg tega decentralizirani okviri odpravljajo tudi globoke ovire, povezane s centraliziranim shranjevanjem računalništva v oblaku. 

Nato decentralizirani okviri omogočajo tudi možnosti za obsežno varnost z razporeditvijo varnostnih odgovornosti med različnimi komponentami za shranjevanje. V primeru rešitve za shranjevanje v oblaku blockchain so uporabniški podatki ločeni na drobne koščke podatkov. Šifriranje drobnih koščkov podatkov pomaga vključiti dodatno plast varnosti, hkrati pa omogoča njihovo distribucijo po omrežju. 

Pomen predlog AWS Blockchain

Poudarek na predlogi AWS Blockchain Template je bil povečan zaradi možnih prednosti uporabe blockchaina z računalništvom v oblaku. Blockchain z računalništvom v oblaku lahko zagotovi učinkovito sledenje lastništvu s podporo za mikrotransakcije in porazdeljene superračunalnike. Poleg tega blockchain v računalništvu v oblaku zagotavlja decentralizacijo za prednosti izboljšane varnosti. Poleg tega lahko blockchain poleg neodvisnosti od geografskih omejitev izboljša tudi varnost zasebnega ključa. 

AWS je eden izmed vodilnih pri sprejemanju blockchaina v prostoru računalništva v oblaku. Pravzaprav je to najbolj zaupanja vredna platforma podjetij za delovne obremenitve tehnologije blockchain in glavne knjige. Skoraj četrtina vseh delovnih obremenitev Ethereum po vsem svetu trenutno deluje na AWS. 

Poleg tega ima AWS tudi ogromen ekosistem veriženja blokov z več kot 70 preverjenimi rešitvami blockchain partnerjev v skupnosti. Velika priljubljenost AWS Blockchain je bil eden od razlogov za vse več iskanj vadnice AWS Blockchain Templates. Torej, ugotovimo, kaj morajo predloge Amazon Blockchain prinesti na mizo?

Definiranje predlog Amazon Blockchain

Po mnenju AWS je AWS Blockchain Template najpreprostejše orodje za hitrejšo postavitev omrežij blockchain na AWS. Ponujajo hitrejše in enostavnejše načine za ustvarjanje in uvajanje zelo varnih omrežij blockchain z uporabo priznanih odprtokodnih okvirov. Predloge pomagajo razvijalcem, da se osredotočijo na razvoj svojih aplikacij blockchain. 

Posledično razvijalcem ni treba skrbeti, da bi vlagali svoj trud, čas in sredstva v ročno nastavitev svojega omrežja blockchain. Zanimivo je, da uporabnikom ni treba plačati dodatnih stroškov za AWS Blockchain Templates, saj morajo plačati samo za vire, ki so potrebni za delovanje svojega omrežja blockchain. 

Delovanje predlog AWS Blockchain

Predloga AWS Blockchain je v bistvu certificirana predloga, ki vam omogoča izgradnjo omrežja blockchain z uporabo odprtokodnih okvirjev. Predloge so na voljo v obliki predlog CloudFormation. Razvijalci morajo izbrati platformo za uvajanje svojega ogrodja blockchain. 

Predloge veriženja blokov AWS bodo izbrano ogrodje verige blokov namestile v obliki vsebnikov v gruči Amazon ECS ali Elastic Container Service. Lahko pa se odločite, da svoj okvir blockchain namestite na primerek EC2, ki izvaja Docker. 

Nato lahko razvijalci ustvarijo lastno omrežje blockchain v svojem personaliziranem Amazon VPC. Razvijalci bi lahko enostavno konfigurirali sezname za nadzor dostopa in podomrežja VPC za definiranje značilnosti in funkcionalnosti svojega decentraliziranega omrežja. Poleg tega lahko razvijalci v predlogi AWS Blockchain prek AWS IAM dodelijo tudi natančna dovoljenja za svoje omrežje blockchain. Natančna dovoljenja bodo pomagala pri vzpostavitvi omejitev za vire, ki so dostopni primerku Amazon EC2 ali gruči Amazon ECS. 

Nazadnje bi lahko razvijalci uvedli decentralizirane aplikacije tako, da bi napisali pametne pogodbe in jih zagnali v svojem na novo ustvarjenem omrežju blockchain. 

Vrste predlog AWS Blockchain

Zato je jasno očitno, da razvijalci ne bi imeli večjih težav pri zagonu s predlogami blockchain AWS. Preprost postopek izbire želene predloge verige blokov in njene konfiguracije glede na vaše potrebe lahko revolucionira sprejemanje blockchain. Naslednji najbolj presenetljiv poudarek v kateri koli vadnici za predloge blokovnih verig AWS bi se nanašal na vrste predlog. Če želite uporabiti predloge blokovne verige AWS za ustvarjanje in uvajanje svojega decentraliziranega omrežja, potem morate poznati možnosti, ki so vam na voljo. Tukaj sta dve predlogi blockchain AWS, ki ju lahko trenutno uporabljate.

Predloge veriženja blokov Ethereum AWS

Ethereum je eden od priznanih odprtokodnih ogrodij blockchain, ki so ga sprejela podjetja po vsem svetu. Ta platforma blockchain, ki jo je razvila fundacija Ethereum Foundation, pomaga pri pisanju aplikacij blockchain z zajamčeno zmogljivostjo v skladu s specifikacijami. Aplikacije, ustvarjene z uporabo Ethereuma, delujejo v skladu s svojim programiranjem brez pomislekov glede goljufij, izpadov, vmešavanja tretjih oseb ali izpadov. Predlogo AWS Blockchain lahko uporabite za Ethereum, če:

 1. Želite sodelovati v transakcijah z vrstniki v javnem omrežju Ethereum
 2. Želite uporabiti jezik pametne pogodbe Solidity Ethereum
 3. Želite razviti novo javno omrežje

Razvijalci bi lahko zagnali predloge blokovne verige AWS v regijah Severne Virginije, Oregona in Ohia s povezavami na uradnem spletnem mestu AWS . Povezave vam bodo pomagale zagnati predloge AWS CloudFormation, nato pa lahko zaženete svoje omrežje Ethereum. 

Predloge Blockchain AWS Hyperledger Fabric

Druga najpomembnejša predloga v vadnici AWS Blockchain Templates se nanaša na predloge AWS blockchain za Hyperledger Fabric. Hyperledger Fabric je še ena najboljša omemba med priljubljenimi podjetji v odprtokodnih okvirih blockchain. Hyperledger Fabric, ki ga je predstavila Fundacija Linux, omogoča razvijalcem pisanje aplikacij blockchain z možnostjo dovoljenj in nadzora dostopa do podatkov, povezanih z blockchain. Smiselno je izbrati predlogo AWS Blockchain za Hyperledger Fabric, če:   

 1. Želite razviti zasebno omrežje blockchain
 2. Za določene transakcije želite omejiti gledanost vsake stranke

Razvijalci bi lahko zlahka lansirali predloge AWS Blockchain za Hyperledger Fabric v določenih regijah, kot so Ohio, Oregon in Severna Virginija. Uradne povezave za zagon predlog AWS CloudFormation so na voljo na uradnem spletnem mestu AWS. S klikom na povezave lahko razvijalci zaženejo zasebno omrežje Hyperledger Fabric na določenem primerku Amazon EC2. 

Prednosti predlog Blockchain za spletne storitve Amazon

Nazadnje je pomembno razmisliti o prednostih vadnice AWS blockchain predlog. Predloge Blockchain za spletne storitve Amazon lahko zagotovijo naslednje ključne prednosti za razvijalce:

 • Hitrejša hitrost uvajanja

Predloge Amazon Blockchain omogočajo razvijalcem, da začnejo delati z blockchainom v nekaj minutah. Razvijalci bi lahko zagotovili hitrejšo postavitev svojega omrežja blockchain na primerkih Amazon EC2 ali Amazon ECS. Najpomembneje je, da se razvijalci lahko osredotočijo samo na razvoj aplikacij. 

 • Zbirka orodij za upravljanje

Razvijalci bi lahko dostopali do dodatnih komponent v Amazon Blockchain Templates za upravljanje, spremljanje in brskanje po njihovih blokovnih verigah za boljše upravljanje. 

 • Prednost možnosti

Razvijalci bi se lahko zanesli na predlogo AWS Blockchain Template pri izbiri predlog za dve priznani omrežji blockchain, Hyperledger Fabric in Ethereum. 

 • Plačajte samo za tisto, kar uporabljate

Razvijalci morajo plačati samo za vire, ki jih uporabljajo v primeru predlog AWS Blockchain. Najpomembneje je, da omogoča zagon in izklop virov v skladu z zahtevami, ki izhajajo iz zahtev aplikacije. 

Kako začeti

Najboljše mesto za začetek je odvisno od vaše ravni strokovnega znanja z blockchainom in AWS – zlasti s storitvami, povezanimi s predlogami AWS Blockchain.

Obvladam AWS in blockchain

Začnite s temo v predlogah in funkcijah AWS Blockchain o okviru, ki ga želite uporabiti. Uporabite povezave za zagon predloge AWS Blockchain in konfiguracijo omrežja blockchain ali prenesite predloge, da jih preverite sami.

Obvladam AWS in sem nov v blockchainu

Začnite z vadnico Kako začeti uporabljati AWS Blockchain Templates. To vas vodi skozi ustvarjanje uvodnega omrežja blockchain Ethereum s privzetimi nastavitvami. Ko končate, si oglejte Predloge in funkcije verige blokov AWS za pregled ogrodij in povezav blockchain, če želite izvedeti več o konfiguracijskih izbirah in funkcijah.

Sem začetnik z AWS in obvladam blockchain

Začnite z nastavitvijo predlog AWS Blockchain. To vam pomaga pri nastavitvi osnov za AWS, kot sta račun in uporabniški profil. Nato preberite vadnico Kako začeti z AWS Blockchain Templates. Ta vadnica vas vodi skozi ustvarjanje uvodnega omrežja blockchain Ethereum. Tudi če na koncu ne boste uporabljali Ethereuma, dobite praktične izkušnje pri nastavljanju povezanih storitev. Ta izkušnja je uporabna za vse ogrodja blockchain. Končno si oglejte temo v razdelku Predloge in funkcije AWS Blockchain za vaš okvir.

Sem nov v AWS in blockchainu

Začnite z nastavitvijo predlog AWS Blockchain. To vam pomaga pri nastavitvi osnov za AWS, kot sta račun in uporabniški profil. Nato preberite vadnico Kako začeti z AWS Blockchain Templates. Ta vadnica vas vodi skozi ustvarjanje uvodnega omrežja blockchain Ethereum. Vzemite si čas za raziskovanje povezav, če želite izvedeti več o storitvah AWS in Ethereumu.

Povezane storitve

Glede na možnosti, ki jih izberete, lahko AWS Blockchain Templates uporabljajo naslednje storitve AWS za uvajanje blockchaina:

Amazon EC2 – zagotavlja računalniško zmogljivost za vaše omrežje blockchain. Za več informacij glejte uporabniški priročnik Amazon EC2 za primerke Linuxa .

Amazon ECS – Orkestrira uvajanje vsebnika med primerki EC2 v gruči za vaše omrežje blockchain, če se odločite za uporabo. Za več informacij glejte Vodnik za razvijalce storitve Amazon Elastic Container Service .

Amazon VPC – Omogoča dostop do omrežja za vire Ethereum, ki jih ustvarite. Konfiguracijo lahko prilagodite za dostopnost in varnost. Za več informacij glejte Vodnik za razvijalce Amazon VPC .

Uravnavanje obremenitve aplikacij – služi kot enotna kontaktna točka za dostop do razpoložljivih uporabniških vmesnikov in odkrivanje notranjih storitev pri uporabi Amazon ECS kot vsebniške platforme. Za več informacij glejte Kaj je balansirnik obremenitve aplikacij? v uporabniškem priročniku za balansirke obremenitve aplikacij. .

Za zaključek je jasno, da je začetek uporabe predlog AWS Blockchain precej lahka naloga. Vendar pa morate dobro razumeti koncepte blockchain in storitve AWS, da razumete, kako uporabljati predloge. Glavne prednosti predloge AWS Blockchain, kot so fleksibilnost izbire, hitrost uvajanja in stroškovna učinkovitost, prinašajo uporabnikom veliko vrednost. 

Na dolgi rok lahko predloge AWS Blockchain Templates določijo merila uspešnosti za nove platforme blockchain v oblaku. Potopite se v dodatne informacije o predlogah Amazon Blockchain in se naučite, kako jih uporabljati. Začnite se učiti in uvajajte svojo aplikacijo blockchain s predlogami AWS Blockchain že zdaj! 

Marcus Flatley

Marcus Flatley

1644436380

Ustvarjanje lastne kriptovalute | Vse, kar morate vedeti

V tej objavi se boste naučili, kako ustvariti lastno kriptovaluto (vse, kar morate vedeti), vodnik po korakih!

Pri ustvarjanju nove kriptovalute se lahko odločite za izdelavo kovanca ali žetona. Kovanec ima lastno verigo blokov, medtem ko je žeton zgrajen na že obstoječem omrežju. Kriptovalute se zaradi svoje varnosti in decentralizirane narave zanašajo na verige blokov.

Ustvarjanje žetona zahteva manj strokovnega znanja in truda kot izdelava kripto kovanca. Za izdelavo kovanca je običajno potrebna ekipa razvijalcev in strokovnjakov. Žeton še vedno potrebuje tehnično znanje, vendar ga je mogoče ustvariti v nekaj minutah z uporabo drugih blokovnih verig, kot so Ethereum, Binance Smart Chain, Solana in Polygon. 

Vaša izbira žetona ali kovanca se bo spremenila glede na prilagodljivost in uporabnost, ki jo želite. Na splošno so stroški odvisni od potrebnega dela, kot so zunanji razvijalci in čas.

Ethereum in Binance Smart Chain sta priljubljena veriga blokov za ustvarjanje digitalnih valut. Za ustvarjanje žetonov lahko uporabite uveljavljeno kodo ali plačate za uporabo storitve za ustvarjanje kovancev. Stranske verige so še ena priljubljena izbira, saj zagotavljajo več prilagajanja z glavnimi prednostmi blockchaina.

Preden ustvarite lastno kriptovaluto, morate pretehtati njeno uporabnost, tokenomiko in pravni status. Po tem so za razvojno fazo potrebni vaša izbira verige blokov, mehanizma soglasja in arhitekture. Nato lahko razmislite o reviziji vašega projekta in končnem pravnem pregledu. Čeprav lahko skoraj vsak ustvari kriptovaluto, razvoj trdnega projekta zahteva resno delo in predanost.

Uvod

Zamisel o ustvarjanju lastne kriptovalute, primerov uporabe in občinstva je vznemirljiva za mnoge ljubitelje kriptovalute. Toda kje je najbolje začeti? Dejansko obstaja veliko načinov za ustvarjanje kovancev in žetonov. Stroški in znanje se razlikujejo tudi glede na kompleksnost vašega projekta. Če razmišljate o ustvarjanju lastne kriptovalute, vam naš članek predstavlja osnove za začetek.

Kaj je kriptovaluta?

Kriptovaluta, znana tudi kot kripto, je vrsta digitalnega sredstva z več primeri uporabe. To je predvsem način za digitalni prenos vrednosti med ljudmi, vključno z denarno vrednostjo, lastniškimi pravicami ali celo glasovalnimi pravicami. Kripto se od drugih digitalnih plačilnih sistemov razlikuje zaradi svojih korenin v tehnologiji blockchain. Ta osnova daje kriptovalutam večjo svobodo pred centralnimi subjekti, kot so vlade ali banke.

Bitcoin je najbolj znan primer kriptovalute. Ima preprost primer uporabe za prenos denarne vrednosti na vsakogar po vsem svetu brez potrebe po posrednikih. Njegov blockchain beleži vse transakcije in zagotavlja varnost in stabilnost omrežja.

Razlika med kripto kovanci in žetoni

Kriptovalute lahko v grobem razdelimo v dve kategoriji: kovance in žetone. Razlika med njima je preprosta. Kovanci imajo lasten izvorni blockchain, kot je na primer Bitcoin. Ether (ETH) ima verigo blokov Ethereum. Kovanci imajo običajno posebno uporabnost v celotnem omrežju, kot je plačevanje provizij za transakcije, vložek ali sodelovanje pri upravljanju.

Žetoni so zgrajeni na že obstoječih verigah blokov. Morda imajo podobne vloge kot kovanci, vendar so žetoni večinoma uporabni v lastnih projektih. En primer je CAKE PancakeSwap na Binance Smart Chain. Uporabite ga lahko tudi za plačilo določenih transakcij v ekosistemu PancakeSwap, na primer kovanje ne-zamenljivih žetonov ali igranje njihove loterije. Vendar CAKE nima lastnega blockchaina, zato ga ni mogoče uporabiti v vsaki aplikaciji v BSC. Enako velja za tisoče žetonov ERC-20, izdanih v verigi blokov Ethereum. Vsak žeton je del določenega projekta z različnimi primeri uporabe.

Ustvarjanje kripto kovancev v primerjavi z žetoni

Kot že omenjeno, je ustvarjanje žetona veliko enostavnejše kot ustvarjanje kovanca. Kovanec zahteva, da razvijete in uspešno vzdržujete blockchain. Lahko bi razcepili (ustvarili kopijo) drugo obstoječo verigo, vendar to ne reši težave pri iskanju uporabnikov in validatorjev, ki bi vašemu omrežju pomagali preživeti. Kljub temu je potencial za uspeh z novim kovancem lahko večji kot samo izdelava žetona. Tukaj je osnovni pregled dveh možnosti:

kovanecŽeton
Deluje v lastnem omrežju blockchainLahko se gradi na obstoječih blokovnih verigah z uveljavljeno bazo uporabnikov
Zahteva napredno znanje blockchain in veščine kodiranjaPrecej enostavno ustvariti z že obstoječimi orodji in odprtokodno kodo
Razvoj Blockchain je dražji in zahteva časRazvoj žetonov je hitrejši, enostavnejši in relativno poceni

Ustvarjanje kovanca

Ustvarjanje novega kovanca lahko vzame veliko časa, če razvijete lasten blockchain. Vendar pa lahko razcepitev prejšnjega blockchaina izvedete hitro in uporabite kot osnovo za vaš novi kovanec. Bitcoin Cash (BCH) je en primer razvejanega projekta. Če želite to narediti, še vedno potrebujete visoko raven tehničnega in kodiranja blockchain znanja. Uspeh vašega projekta bo odvisen tudi od pridobivanja novih uporabnikov v vašem omrežju blockchain, kar je izziv.

Ustvarjanje žetona

Ustvarjanje žetona na obstoječem blockchainu lahko poveča njegov ugled in varnost. Čeprav ne boste imeli popolnega nadzora nad vsemi vidiki svojega žetona, je še vedno na voljo veliko prilagajanja. Na voljo so različna spletna mesta in orodja za ustvarjanje lastnega žetona, zlasti na BSC in Ethereum.

Preberite več: Kakšna je razlika med kovanci in žetoni

Ali naj za svoj projekt ustvarim kovanec ali žeton?

Žeton bo običajno dovolj za aplikacije Decentralized Finance (DeFi) ali igre za zaslužek. Tako BSC kot Ethereum imata za razvijalce ogromno prilagodljivosti in svobode pri delu. 

Če želite premakniti meje tega, kar počne kovanec ali blockchain, bi bilo verjetno bolje ustvariti kovanec z lastnim blockchainom. Ustvarjanje novega blockchaina in kovanca je zagotovo težje kot izdajanje kriptožetona. Toda če je vse narejeno pravilno, lahko prinese veliko inovacij in novih možnosti. Binance Smart Chain, Ethereum, Solana in Polygon so dobri primeri. 

Kljub temu bosta obe možnosti za uspeh zahtevali veliko trdega dela skupaj s tehničnim, ekonomskim in tržnim znanjem.

Vrhunske rešitve za ustvarjanje kriptovalut

Nekatere izmed najbolj priljubljenih rešitev za ustvarjanje kriptovalut so BSC, Ethereum in Solana. Obe omrežji ponujata načine za izdelavo različnih žetonov na podlagi že obstoječih standardov. Standarda žetonov BEP-20 in ERC-20 sta vodilna primera, ki jih lahko podpira skoraj vsak ponudnik kriptovalute.

ERC-20 spada v verigo blokov Ethereum, medtem ko je BEP-20 del pametne verige Binance (BSC). Obe omrežji omogočata ustvarjanje in prilagajanje pametnih pogodb, ki vam omogočajo ustvarjanje lastnih žetonov in decentraliziranih aplikacij (DApps). Z DApps lahko ustvarite ekosistem, ki vašemu žetonu zagotavlja več primerov uporabe in funkcionalnosti.

Ogledate si lahko tudi stranske verige, ki uporabljajo varnost večje verige, kot sta Ethereum ali Polkadot, vendar nudijo tudi nekaj prilagoditev. Omrežje Polygon je povezano z Ethereumom in zagotavlja podobno izkušnjo, vendar je cenejše in hitrejše za uporabo.

Ko izberete blockchain, boste potrebovali metodo za ustvarjanje žetona. Z BSC in drugimi verigami blokov, ki temeljijo na virtualnem stroju Ethereum, je postopek razmeroma preprost. Najdete lahko tudi orodja, pripravljena za uporabo, ki ustvarjajo žetone na podlagi parametrov in pravil, ki jih navedete. Te so običajno plačljive, vendar so bolj praktična možnost za uporabnike, ki niso seznanjeni s pametnimi pogodbami.

Če želite ustvariti lasten blockchain in kovanec, boste verjetno potrebovali ekipo razvijalcev blockchain in strokovnjakov iz industrije. Tudi če pogledate razcepitev verige blokov, kot sta Ethereum ali Bitcoin, je za nastavitev vašega omrežja še vedno potrebno ogromno dela. To bi vključevalo spodbujanje uporabnikov, da delujejo kot validatorji in izvajajo vozlišča, da ohranijo delovanje verige blokov.

Stvari, ki jih morate upoštevati pri oblikovanju svoje kriptovalute

Poleg očitnih izbir, kot je vaš blockchain ali ustvarjanje kovanca ali žetona, je treba upoštevati še nekaj drugih ključnih področij:

Določite uporabnost vaše kriptovalute

Kriptovalute lahko igrajo veliko vlog. Nekateri delujejo kot ključi za dostop do storitev. Drugi celo predstavljajo delnice ali druga finančna sredstva. Če želite razumeti in načrtovati postopek ustvarjanja vaše kriptovalute, boste morali od začetka opredeliti njene značilnosti.

Oblikujte svojo tokenomiko

Tokenomika je ekonomija, ki ureja vašo kripto, kot so skupna ponudba, način distribucije in začetna cena. Dobra ideja lahko propade, če tokenomika ni pravilna in uporabniki niso spodbujeni za nakup kriptovalute. Na primer, če ustvarjate stabilen coin, vendar ga ne morete pravilno vezati, ga nihče ne bo hotel kupiti ali zadržati.

Preverite njegovo zakonsko skladnost

Države po vsem svetu imajo svoje zakone in pravila glede kriptovalut. Nekatere jurisdikcije lahko celo prepovejo uporabo kriptovalut. V celoti razmislite o svojih zakonskih obveznostih in morebitnih težavah glede skladnosti, s katerimi se lahko soočite.

Ustvarite svojo kriptovaluto v 7 korakih

Če ustvarjate samo žeton, ne bo veljal vsak korak v spodnji vadnici. Pomembnejši bi bili trije zgornji koraki oblikovanja. Večina naših navodil bo najprej obravnavala osnove ustvarjanja verige blokov, preden končno kujete vaš kovanec.

1. Izberite primerno platformo blockchain

Za žeton boste morali izbrati verigo blokov, na kateri boste kovali svojo kripto. BSC in Etheruem sta priljubljeni možnosti, vendar so lahko tudi stranske verige dobra ideja. Če želite ustvariti svoj kovanec, boste morali razmisliti o oblikovanju ali najemu nekoga, ki bo ustvaril verigo blokov po meri.

2. Izberite mehanizem soglasja

Če ustvarjate lastno verigo blokov ali niste prepričani, katero bi izbrali za svoj žeton, razmislite o mehanizmu soglasja, ki ga želite. Ti mehanizmi določajo, kako udeleženci potrjujejo in potrjujejo transakcije v omrežju. Večina blokovnih verig uporablja Proof of Stake, saj ima nizke zahteve po strojni opremi in številne različne različice. Dokaz o delu, kot se uporablja v Bitcoinu, nekateri menijo, da je bolj varen, vendar je pogosto drag za vzdrževanje in ni tako okolju prijazen.

3. Oblikujte svojo arhitekturo blockchain

Ta korak je potreben le, če ustvarjate kovanec. Vsak blockchain ne omogoča javnosti preverjanja transakcij ali izvajanja vozlišč. Odločitev med zasebnim, javnim, dovoljenim ali brezdovoljenim blockchainom je pomembna. Vaša arhitektura blockchaina bo odvisna od tega, kaj poskušata narediti vaš kovanec in projekt. Na primer, podjetje ali država, ki ustvarja kovanec, lahko vodi zasebno blockchain za večji nadzor.

4. Začnite z razvojem blockchaina

Če nimate strokovnega znanja o razvoju, boste potrebovali zunanjo pomoč pri oblikovanju svojih idej. Ko blockchain deluje v okolju v živo, je izjemno težko spremeniti njegove temeljne koncepte in pravila. Uporabite testno omrežje, da zagotovite, da vse deluje po načrtih, in idealno sodelujte s celotno razvojno ekipo, da zgradite svojo verigo blokov. 

5. Preglejte svojo kripto in njeno kodo

Revizijska podjetja, kot je Certik, lahko preverijo kodo vaše verige blokov in njene kriptovalute, da poiščejo morebitne ranljivosti. Revizijo lahko nato javno objavite in tudi ukrepate na podlagi njenih ugotovitev. Ta postopek zagotavlja določeno varnostno zagotovilo za vas kot ustvarjalca in za morebitne uporabnike ali vlagatelje. 

6. Dvakrat preverite pravne vidike

Zdaj, ko vaš blockchain deluje in ste pripravljeni na kovanje svoje kriptovalute, je najbolje, da zaprosite za strokovni pravni nasvet, da preverite, ali boste morali zaprositi za dovoljenje. Ponovno je ta korak težko doseči sam in zahteva zunanjo pomoč.

7. Kovati svojo kriptovaluto

Ne glede na to, ali ustvarjate žeton ali kovanec, boste morali na neki točki kovati kriptovaluto. Natančna metoda se bo razlikovala glede na vašo tokenomijo. Na primer, žetoni za fiksno oskrbo so običajno skovani naenkrat prek pametne pogodbe. Kovanci, kot je Bitcoin, se kujejo postopoma, ko rudarji potrjujejo nove bloke transakcij.

Kako ustvariti žeton BEP-20

Če želite ustvariti preprost žeton BEP-20, boste potrebovali nekaj osnovnih veščin kodiranja za uvedbo pametne pogodbe v Binance Smart Chain. Prav tako boste morali imeti nameščen MetaMask in nekaj BNB v denarnici za plačilo pristojbin za plin.

1. Prepričajte se, da imate glavno omrežje BSC dodano v MetaMask. Podrobna navodila najdete v našem vodniku Povezovanje MetaMask z Binance Smart Chain .

Preberite več: Kaj je Metamask denarnica | Kako ustvariti denarnico in jo uporabljati

2. Pojdite na Remix, spletno aplikacijo za razvoj in uvajanje pametnih pogodb na blokovnih verigah, ki so združljive z navideznim strojem Ethereum. Z desno tipko miške kliknite mapo [contracts] in kliknite [Nova datoteka].

3. Datoteko poimenujte “BEP20.sol”.

4. Prepričajte se, da imate programski jezik nastavljen na [Solidity], sicer vaša pametna pogodba ne bo delovala. To lahko storite s klikom na ikono, ki je opisana spodaj na desni.

5. Kopirajte kodo pametne pogodbe BEP-20 v svojo datoteko. Več informacij o parametrih in funkcijah kode lahko najdete na GitHubu .

6. Spremenite ime, simbol, decimalke in skupno ponudbo za svoj kovanec. Tukaj smo za primer izbrali Binance Academy Coin (BAC) z 18 decimalnimi mesti in skupno ponudbo 100.000.000. Ne pozabite dodati dovolj 0s, da pokrijete 18 decimalnih mest.

7. Nato boste morali sestaviti pametno pogodbo. Kliknite ikono, prikazano spodaj na levi strani zaslona, ​​označite [Samodejno prevajanje] in [Omogoči optimizacijo], nato kliknite gumb [Prevedi].

8. Kliknite gumb [ABI], da kopirate ABI pogodbe.

9.  Kliknite ikono, označeno spodaj na levi strani zaslona. Izberite [Injected Web3] kot svoje okolje in nato dovolite MetaMasku, da se poveže z Remixom. Nazadnje se prepričajte, da ste izbrali pogodbo BEP20, preden kliknete [Deploy].

10. Zdaj boste morali plačati provizijo za transakcijo prek MetaMask za uvedbo pogodbe v blockchain. Ko je pametna pogodba aktivna, morate preveriti in objaviti izvorno kodo pogodbe. 

Kopirajte naslov pogodbe v BscScan, izberite [Solidity (Single)] kot vrsto prevajalnika in se ujemajte z različico prevajalnika, uporabljeno v 7. koraku.

11. Nato z desno tipko miške kliknite BEP20.sol v Remix in pritisnite [Flatten]. Nato boste morali Remixu dati dovoljenje za izravnavo kode.

12. Kopirajte kodo iz vašega BEP20_flat.sol v polje in zagotovite, da je [Optimizacija] nastavljena na Da. Zdaj kliknite [Preveri in objavi] na dnu strani.

13. Zdaj boste videli uspešen uvodni zaslon. S preverjeno kodo lahko kujete svoj žeton prek BscScan z uporabo klica _mint, ki je implementiran v pogodbi. Pojdite na naslov pogodbe na BscScan in kliknite [Napiši pogodbo], nato kliknite [Poveži se s spletom3], da povežete svoj račun MetaMask.

14. Pojdite po strani navzdol do razdelka Kovnica in vnesite število žetonov, ki jih želite kovati. Kovali bomo 100.000.000 BAC. Ne pozabite dodati tudi decimalk, v tem primeru 18. Kliknite [Write] in plačajte pristojbino na MetaMask.

15. Zdaj bi morali videti, da so žetoni skovani in poslani v denarnico, ki je ustvarila pametno pogodbo.

Kako uvrstiti svojo kriptovaluto na seznam

Če vaš kovanec ali žeton uvrstite na borzo kriptovalut, kot je Binance, ga lahko na varen in reguliran način predstavite širši publiki. Če vam uspe ustvariti in razviti soliden projekt kriptovalute, lahko izpolnite Binanceove spletne prijavnice za neposredno kotacijo in/ali distribucijo na Launchpad/Launchpool.

Vsaka kriptovaluta gre skozi strog postopek skrbnega pregleda in Binance boste morali redno posodabljati o svojem napredku med aplikacijo. Prav tako boste morali sprejeti BNB in ​​BUSD v ekosistemu svoje kriptovalute, na primer ju zagotoviti kot likvidnost ali sprejeti med prvotno ponudbo kovancev (ICO) ali prodajo žetonov.

Stroški ustvarjanja lastne kriptovalute

Vključeni stroški so povezani z izbranimi metodami in nastavitvami. Če ustvarjate kovanec in blockchain, boste verjetno morali plačati celotno ekipo v več mesecih. Revizija kode, ki jo opravi zanesljiva ekipa, lahko stane tudi okoli 15.000 $ (USD). Najceneje je preprost žeton na BSC mogoče opraviti za 50 $. Ko to izračunamo v povprečju, boste za ustvarjanje kriptovalute z nekaj možnosti za uspeh verjetno morali porabiti na tisoče dolarjev za njeno ustvarjanje, trženje in izgradnjo skupnosti.

☞  PRIJAVITE SE NA BINANCE

Če se odločite za izdelavo lastne kriptovalute, ne pozabite uporabiti naših podatkov le kot izhodišče. Gre za globoko temo, ki jo je treba dolgo razumeti. Poleg ustvarjanja žetona ali kovanca morate razmišljati tudi o tem, da bi bil uspešen po predstavitvi. Preučevanje drugih projektov in njihovih zagonov, da vidite, kaj je dobro delovalo in kaj ne, lahko pomaga pri ustvarjanju lastne kriptovalute.

🔺 IZJAVA O ODGOVORNOSTI: Informacije v objavi niso finančni nasveti, ampak so namenjene SAMO ZA SPLOŠNE INFORMACIJE. Trgovanje s kriptovalutami je ZELO tvegano. Prepričajte se, da razumete ta tveganja in da ste odgovorni za to, kar počnete s svojim denarjem.

🔥 Če ste začetnik. Verjamem, da vam bo spodnji članek koristen ☞  Kaj morate vedeti, preden vložite v kriptovaluto - Za začetnike