Ken Mueller

Ken Mueller

1651317000

Apakah itu KuCoin Exchange | Arahan untuk Menggunakan dan Mendaftar?

Dalam siaran ini, anda akan mempelajari Apa itu KuCoin Exchange | Arahan untuk Menggunakan dan Mendaftar KuCoin Exchange? (kemas kini 2022)

Terdapat banyak pertukaran crypto hari ini, ada yang baru dan ada yang lama. Mungkin sukar bagi pelabur baru untuk memilih yang betul. Satu pertukaran popular yang cuba memudahkan orang awam ialah Kucoin, yang kami perincikan di sini. Ketahui apa itu KuCoin, ciri-ciri yang berbeza, dan cara menggunakannya.

KuCoin ialah pertukaran mata wang kripto berpusat, dan menurut CoinMarketCap, ia mempunyai kira-kira 503 mata wang kripto yang boleh didagangkan. Pertukaran menyokong mata wang fiat seperti EUR, CZK, NZD, HUF, CAD, dll., melalui Simplex, Banxa dan OTC. Pada masa ini, ia mempunyai lebih lapan juta pengguna di 207 negara di seluruh dunia.

KuCoin mempunyai mata wang kriptonya sendiri, Saham KuCoin atau KCS, yang kini telah dijenamakan semula kepada KuCoin Token. Platform ini menyediakan perdagangan spot, perdagangan margin, kontrak (masa hadapan), pool-X, pinjaman dan perkhidmatan bot dagangan.

Jenis akaun di KuCoin

KuCoin menawarkan lima jenis akaun.

 • Akaun utama: Untuk penyimpanan, pengeluaran dan deposit dana
 • Akaun dagangan: Untuk dagangan spot dan Yuran Bayar KCS
 • Akaun margin: Untuk peminjaman margin dan perdagangan margin
 • Akaun niaga hadapan: Untuk dagangan masa hadapan
 • Akaun Pool X: Untuk staking dan staking lembut

KuCoin juga menawarkan meja dagangan di kaunter. Mengikut perkhidmatan ini, peniaga boleh melaksanakan perdagangan yang lebih besar dengan harga tertentu. Ini dilakukan tanpa menyebabkan sebarang turun naik dalam harga kripto.

API KuCoin

KuCoin menawarkan perkhidmatan seperti strategi dagangan kuantitatif, strategi dagangan, diskaun yuran dagangan, pinjaman tanpa faedah, pertandingan perdagangan kotak pasir dan bonus rujukan kepada pengguna API.

Matlamat untuk memudahkan pelaburan

KuCoin adalah cetusan idea Michael Gan dan Eric Don. Michael adalah seorang kanak-kanak yang luar biasa yang mula mengekod pada usia lapan tahun. Dia mengasaskan permulaan pertamanya pada usia 16 tahun. Setelah mendengar tentang bitcoin pada tahun 2012 daripada bosnya Eric, dia cuba menjual beberapa di Mt. Gox. Ketika itulah dia faham bahawa platform terbesar pada masa itu sukar untuk digunakan oleh pemula. Ini membuatkan Michael dan Eric menyedari keperluan untuk sistem yang menyokong setiap orang awam, dan hasilnya adalah KuCoin.

Apakah token leverage Kucoin?

Token leverage ialah jenis derivatif baharu yang dilancarkan oleh KuCoin. Ini adalah aset yang boleh didagangkan dalam pasaran spot KuCoin. Mereka memanfaatkan keuntungan dan menyasarkan untuk memberikan berbilang keuntungan aset dengan berdagang saham token berleveraj. Token ini dinamakan menggunakan jenis mata wang, berbilang keuntungan, dan arah panjang atau pendek.

Token leveraj tidak mempunyai tarikh luput atau tarikh tamat tempoh. Mereka juga tidak mempunyai nilai negatif. Risiko pembubaran tidak wujud tanpa mengira perubahan dalam harga token. Ia berfungsi di bawah pengurusan pengurus dana.

Jika anda berdagang dalam token berleveraj KuCoin, maka anda tidak perlu membayar margin atau meminjam dana untuk mencuba dagangan margin. Pengguna yang memegang sekurang-kurangnya enam KCS menerima bonus 50%, yang datang daripada hasil yuran dagangan harian KuCoin.

1. Kelebihan KuCoin

KuCoin ialah salah satu daripada 10 platform pertukaran mata wang kripto teratas mengikut volum, menurut CoinMarketCap. Ini tidak mengejutkan, memandangkan semua faedahnya. Ia dijangka mengekalkan kedudukan itu untuk jangka masa panjang.

1. Menawarkan yuran yang lebih rendah

Yuran pembuat/pengambil pada KuCoin bermula pada 0.1% , dan ia akan dikurangkan apabila tahap meningkat. Anda juga boleh mendapatkan diskaun 20% lagi jika anda membayar dengan KCS. Yuran pengeluaran juga ditetapkan kepada salah satu yang terendah dalam industri kripto.

2. Pangkalan pengguna yang kukuh

Pangkalan pengguna yang kukuh bermakna kecairan yang tinggi. Pada masa menulis artikel ini, KuCoin mempunyai lebih daripada lapan juta pelanggan. Ini bermakna terdapat kecairan yang tinggi . KuCoin mendakwa bahawa setiap satu daripada empat pemegang kripto di seluruh dunia menggunakan perkhidmatannya.

3. Pelbagai jenis mata wang kripto

Platform ini menyediakan lebih daripada 750 pasangan dagangan dan lebih daripada 380 mata wang. Anda juga boleh memilih pasangan yang anda mahu, seperti BTC, MXR, DAG, EOS , LTC. Anda juga boleh mendapatkan token seperti OMG , KCS, DADI, dll.

4. Ketersediaan bot dagangan

KuCoin menyediakan bot dagangan yang sesuai dengan orang yang baru berdagang atau tidak mempunyai masa untuk diketepikan untuknya. Bot akan melakukan perdagangan mengikut parameter yang ditetapkan. Anda tidak perlu memantau pasaran atau bimbang tentang turun naik pasaran yang tidak dijangka. Ini adalah ciri utama yang menarik pengguna ke arah KuCoin.

5. Tahap lanjutan carta

Tahap lanjutan carta pada KuCoin membantu anda memahami strategi dagangan dengan lebih baik. Aplikasi ini menyediakan carta analisis tentang semua yang perlu diketahui oleh pedagang.

6. Sokongan pelanggan yang cekap

Sokongan pelanggan yang disediakan oleh KuCoin adalah ketara. Ia menyediakan perkhidmatan sembang langsung 24×7 . Ia pantas dan cekap. Anda juga boleh menggunakan kemudahan itu untuk menaikkan tiket atau menghubungi eksekutif sokongan melalui e-mel.

7. Akaun dagangan demo

Untuk menjadikan pengguna selesa, KuCoin juga menyediakan akaun dagangan demo . Akaun dagangan demo ini membantu pemula untuk memperoleh pengetahuan yang mendalam tentang strategi dagangan.

2. Kelemahan KuCoin

Setiap sistem ada kelemahannya. Pelabur perlu berhati -hati tentang perkara ini semasa menggunakan platform.

1. Kaedah pembayaran terhad

Mod pembayaran yang ditawarkan oleh KuCoin adalah terhad. Pada masa ini, platform hanya menyokong Google Pay, kad kredit dan kad debit.

2. Sumber pendidikan yang terhad

Sebagai industri yang agak baru, industri kripto mempunyai keluk pembelajaran yang curam . Melainkan anda menyediakan sumber yang mencukupi untuk membantu pengguna di atas platform, platform akan kekal kepada beberapa pengguna. Dalam kes KuCoin, terdapat sumber pendidikan yang terhad . Walaupun terdapat blog, ia bertindak lebih seperti medium promosi daripada sumber bermaklumat.

3. Tidak disokong di sesetengah negara

Pertukaran KuCoin tidak disokong di negara seperti China, Comoros, Seychelles, Syria, Thailand dan Amerika Syarikat.

3. Cara Mendaftar di KuCoin

apa itu Kucoin

Anda boleh mendaftar di KuCoin dengan menggunakan alamat e-mel atau nombor telefon anda. Sebaik sahaja anda memasukkan e-mel anda, kod akan dihantar. Sebaik sahaja anda memasukkan kod pengesahan itu, anda perlu menetapkan kata laluan. Baca terma dan syarat, bersetuju dengannya, dan pilih daftar.

( Bonus sehingga 500 USDT untuk pengguna baharu! ☞  Daftar )

Pertukaran teratas untuk perdagangan token-syiling. Ikut arahan dan buat wang tanpa had

BinanceBittrexPoloniexBitfinexHuobiMXCProBITGate.ioCoinbase

Jika anda menggunakan nombor telefon anda untuk mendaftar, kod akan dihantar ke nombor telefon. Ikuti proses di atas selepas memasukkan kod pengesahan. Anda boleh menggunakan alamat e-mel sekali sahaja. Sekiranya kod negara anda tiada dalam menu lungsur, gunakan e-mel anda untuk pendaftaran. Jika anda disahkan melalui KYC , anda akan mendapat faedah tambahan.

Setelah anda selesai mendaftar, kemudian pergi ke www.KuCoin.com, masukkan e-mel atau nombor telefon anda, dan juga kata laluan.

log masuk dengan kod QR

Satu lagi cara untuk log masuk ke platform adalah dengan mengimbas kod QR. Untuk menguatkuasakan keselamatan pada akaun anda, dayakan pengesahan dua faktor.

4. Cara Membeli Kripto di KuCoin

Pasaran

Langkah pertama ialah membiayai akaun anda. Kemudian pilih pilihan 'Pasaran' di bahagian atas skrin.

pasangan dagangan | apa itu kucoin

Seterusnya, cari syiling yang anda mahukan. KuCoin akan menyenaraikan syiling yang anda boleh berdagang.

beli pasaran

Pilih pasangan dagangan yang sepadan dengan syiling yang anda ingin beli. Anda kemudiannya akan dibawa ke skrin dagangan utama. Pilih Pasaran, jika anda ingin membeli kripto pada harga pasaran. Kemudian masukkan bilangan syiling yang anda ingin beli, dan klik "butang Harga Pasaran Terbaik." Lengkapkan pembelian dengan mengklik butang "Beli" hijau.

Pengguna juga boleh menetapkan kata laluan dagangan enam digit . Anda perlu memasukkan kata laluan dagangan ini untuk pengeluaran, transaksi, dan juga untuk penciptaan API. Ingat bahawa ini berbeza daripada pengesahan dua faktor . Untuk mendayakan ini, pergi ke halaman tetapan dan pilih kata laluan dagangan pada aplikasi KuCoin. Anda juga boleh membeli crypto menggunakan kad kredit.

5. Beli Crypto menggunakan kad kredit/ debit

perkhidmatan pihak ketiga

Jika anda ingin membeli kripto menggunakan kad kredit atau debit, pergi ke halaman utama KuCoin dan klik pada pilihan “Beli Kripto” di bahagian atas halaman. Pilih pilihan "Pihak ketiga".

Apa itu Kucoin

Anda akan dibawa ke borang pembayaran. Di sini, anda boleh memilih mata wang yang anda ingin beli. Kemudian masukkan jumlah yang anda ingin belanjakan dan pilih kripto yang anda ingin beli.

Pilih kaedah pembayaran daripada kad visa/ MasterCard atau Apple Pay. Anda akan mendapat senarai saluran pembayaran. Pilih saluran pembayaran daripada senarai dan kemudian baca kotak penafian dan bersetuju dengannya. Kemudian tekan butang sahkan. Kemudian anda perlu memasukkan butiran kad dan kemudian membayar.

6. Bagaimana untuk Berdagang di KuCoin

bagaimana untuk berdagang di kucoin

Di bahagian atas sebelah kiri halaman, anda akan menemui butang 'Pasaran'. Klik pada itu, dan anda akan dibawa ke halaman pasaran. Di sini anda boleh melihat semua pasangan dagangan. Klik pada syiling yang anda mahu, dan kemudian anda boleh melihat semua pasangan dagangan dengan syiling pilihan anda.

Berdekatan beberapa pasangan mata wang, anda boleh melihat 10X . Ini bermakna anda boleh berdagang pasangan mata wang ini dengan leverage 10X.

Anda boleh memilih beberapa pasangan mata wang sebagai kegemaran, yang memberikan anda akses mudah kepada pasangan mata wang itu. Anda juga boleh mencari beberapa pasangan mata wang tertentu dengan menggunakan pilihan mata wang.

Ikon jam kecil di bahagian atas sebelah kanan halaman membolehkan anda menetapkan makluman harga atau makluman turun naik .

pemindahan

Kemudian pindahkan mata wang ke akaun dagangan. Untuk itu, hanya klik pada pilihan pemindahan dan pilih jenis mata wang yang anda ingin berdagang dan juga jumlah yang anda ingin pindahkan. Kemudian klik sahkan.

Sebelum berdagang, anda perlu memasukkan kata laluan dagangan anda, dan kemudian anda tidak perlu memasukkannya semula untuk dua jam seterusnya.

Pilih jenis pesanan anda dan butiran pesanan anda. KuCoin menawarkan empat jenis pesanan :

 • Hadkan pesanan
 • Pesanan pasaran
 • Hentikan perintah had
 • Hentikan pesanan pasaran

7. Gunakan bot dagangan KuCoin untuk keuntungan mudah

Bot dagangan KuCoin

Bot dagangan ialah satu cara untuk membuat keuntungan tanpa memerhatikan pasaran. Hampir setiap platform pertukaran menyediakan perkhidmatan ini, tetapi dengan bantuan pihak ketiga. KuCoin mempunyai bot dagangan terbina dalam yang percuma sepenuhnya. Pengguna boleh mula menggunakannya secara langsung jika mereka mempunyai jumlah untuk melabur.

Bot dagangan KuCoin berfungsi berdasarkan empat strategi:

 • Grid titik
 • Grid niaga hadapan
 • Pengimbangan semula pintar
 • Purata kos dolar

8. Cara menggunakan bot dagangan KuCoin

Cara menggunakan bot

Anda mempunyai kaedah yang berbeza untuk menggunakan bot dagangan.

Kaedah 1: Log masuk ke aplikasi KuCoin dan pilih bot dagangan.
Kaedah 2: Buka aplikasi KuCoin, pilih perdagangan, dan kemudian bot dagangan.

Dokumentasi rasmi KuCoin tentang bot dagangan akan membantu anda menggunakan ciri ini.

9. Pinjaman KuCoin untuk pendapatan pasif

KuCoin membolehkan anda meminjamkan mata wang kripto kepada pengguna lain dengan kadar faedah. Ini adalah proses peminjaman peer-to-peer.

Pemberi pinjaman perlu mengisi butiran mengenai jumlah yang dia sedia untuk dipinjamkan dan juga kadar faedah harian (kadar faedah adalah dari 0 hingga 0.2%). Pemberi pinjaman juga boleh menentukan tempoh tempoh pemberian pinjaman. Ia boleh menjadi 7 hari, 14 hari, atau 28 hari. Tempoh pinjaman lalai ialah 28 hari. Kedua-dua risiko dan ganjaran adalah tinggi dalam perkhidmatan pinjaman KuCoin .

KuCoin juga menyediakan pilihan pemberian pinjaman automatik . Di sini, anda boleh menempah jumlah yang anda tidak mahu pinjamkan. Ini disimpan sebagai jumlah rizab. Untuk melakukan ini, hanya dayakan pilihan pinjaman automatik. Pemberi pinjaman boleh menetapkan kadar faedah harian terendah. Sistem akan meminjamkan dana anda secara automatik kepada pengguna lain.

10. Mempertaruhkan KuCoin

apa itu kucoin dan mempertaruhkannya

Staking juga merupakan cara terbaik untuk menjana pendapatan pasif pada Kucoin , yang juga mempunyai platform berasingan yang dipanggil Pool X khusus untuk itu.

Klik pada butang 'Kewangan' di bahagian atas halaman dan kemudian pilih pilihan perolehan di bawah itu. Ia akan membawa anda ke platform Pool X.

Tatal ke bawah dan klik pada pilihan 'Lagi' berhampiran kepala staking . Laman web ini akan memberikan anda senarai semua syiling yang boleh anda pertaruhkan. Terdapat dua cara berbeza untuk mempertaruhkan KuCoin. Satu ialah istilah fleksibel dan satu lagi ialah istilah tetap.

Terma fleksibel bermakna anda akan mendapat hasil yang lebih rendah, tetapi anda akan dapat mengeluarkan mata wang kripto anda pada bila-bila masa daripada akaun pool x anda. Senarai semua mata wang kripto yang tersedia untuk staking jangka fleksibel akan disediakan. Pilih mata wang yang anda ingin pertaruhkan, dan mereka akan menunjukkan kepada anda hasil tahunan untuk hanya menyimpan mata wang anda dalam akaun Pool X.

Klik pada butang pemindahan di sebelah kanan dan kemudian pindahkan mata wang anda dari akaun utama anda ke akaun Pool X anda. Masukkan amaun yang ingin anda pindahkan, atau klik pada maks jika anda ingin memindahkan kesemuanya. Klik sahkan.

Pendapatan yang anda jana di sini akan menjadi lebih rendah sedikit daripada pendapatan yang anda akan jana untuknya jika anda mempertaruhkannya untuk tempoh tetap.

Semasa mempertaruhkan untuk tempoh tetap, anda akan kehilangan kecairan . Anda tidak boleh mengalihkan mata wang dari Kumpulan X ke akaun utama sebelum tempoh penebusan tamat. Jika anda memindahkan mata wang sebelum tamat tempoh penebusan, maka anda akan kehilangan minat anda.

11. Kolam KuCoin

Kolam Kucoin

Kolam KuCoin ialah kolam perlombongan yang menyokong aset bukti kerja . Ia menyediakan hanya 2% yuran perlombongan. Pertukaran itu juga mempunyai algoritma yang dioptimumkan untuk memastikan kecekapan perlombongan yang tinggi.

Selepas log masuk ke akaun KuCoin, log masuk ke kolam KuCoin . Buat akaun pelombong dan lengkapkan konfigurasi pelombong anda dalam tetapan umum. Platform ini menggunakan model hasil yang merangkumi mod penyelesaian berasaskan FPPS untuk perlombongan BTC dan mod penyelesaian berasaskan FPPS untuk perlombongan BCH.

12. KuCoin mempunyai ciri yang patut dilihat

Walaupun KuCoin semuanya diserlahkan dengan kelebihannya dan perkara yang menjadikannya lebih baik, mana- mana pedagang perlu mengetahui tentang kelemahan juga sebelum melabur . Pastikan anda tidak terlepas unsur berisiko. Ia masih dalam peringkat utamanya. Melabur dalam sesuatu yang baharu datang dengan risiko juga. Ciri unik pertukaran mungkin membuat anda buta, tetapi pastikan anda melakukan penyelidikan anda sebelum melabur.

13. Soalan lazim

Adakah KuCoin pertukaran yang selamat?

KuCoin dilindungi dengan pengesahan dua faktor, kata laluan dagangan, dan penyulitan berbilang lapisan peringkat industri. Mereka juga mempunyai jabatan kawalan risiko dalaman, yang menjadikan dana anda selamat dan terjamin. Walau bagaimanapun, sebagai pertukaran terpusat, ia masih terdedah kepada penggodaman dan kecurian. 

Adakah KuCoin sah di AS?

Pertukaran tidak menyediakan perkhidmatan untuk negara yang tidak disenaraikan di laman web KuCoin. Ia tidak termasuk AS

Di manakah lokasi pertukaran KuCoin?

Pertukaran KuCoin berpusat di Seychelles.

Adakah KuCoin dompet atau pertukaran?

KuCoin adalah pertukaran yang juga mempunyai dompet. Platform ini menggabungkan dua perkhidmatan berbeza dan menyediakannya bersama-sama. Walaupun ia menjenamakan dirinya sebagai pertukaran, ia juga menyediakan perkhidmatan penyimpanan. 

Bolehkah saya mempercayai KuCoin?

KuCoin telah membuktikan dirinya sebagai perkhidmatan yang sah selama ini. Tiada sebab setakat ini untuk meragui kejujuran pertukaran.

Untuk apa KuCoin digunakan?

KuCoin ialah platform pertukaran mata wang kripto global yang membolehkan pengguna membeli, menjual, menyimpan dan meminjamkan mata wang kripto mereka.

Bolehkah warga AS menggunakan KuCoin?

KuCoin tidak sah di Amerika Syarikat. Tetapi warga AS masih boleh menggunakan KuCoin dengan mendaftar melalui ID e-mel. Ini datang tanpa pendaftaran KYC. Jadi, anda mungkin tidak mendapat perkhidmatan yang sama seperti yang lain. Selain itu, kerana ia tidak dilesenkan secara sah, dan mempertimbangkan peraturan ketat untuk mata wang kripto, anda mesti berhati-hati semasa menggunakan KuCoin. 

( Bonus sehingga 500 USDT untuk pengguna baharu! ☞  Daftar Kucoin )

Terima kasih kerana melawat dan membaca artikel ini! Sila kongsi jika anda menyukainya!

What is GEEK

Buddha Community

Ken Mueller

Ken Mueller

1651317000

Apakah itu KuCoin Exchange | Arahan untuk Menggunakan dan Mendaftar?

Dalam siaran ini, anda akan mempelajari Apa itu KuCoin Exchange | Arahan untuk Menggunakan dan Mendaftar KuCoin Exchange? (kemas kini 2022)

Terdapat banyak pertukaran crypto hari ini, ada yang baru dan ada yang lama. Mungkin sukar bagi pelabur baru untuk memilih yang betul. Satu pertukaran popular yang cuba memudahkan orang awam ialah Kucoin, yang kami perincikan di sini. Ketahui apa itu KuCoin, ciri-ciri yang berbeza, dan cara menggunakannya.

KuCoin ialah pertukaran mata wang kripto berpusat, dan menurut CoinMarketCap, ia mempunyai kira-kira 503 mata wang kripto yang boleh didagangkan. Pertukaran menyokong mata wang fiat seperti EUR, CZK, NZD, HUF, CAD, dll., melalui Simplex, Banxa dan OTC. Pada masa ini, ia mempunyai lebih lapan juta pengguna di 207 negara di seluruh dunia.

KuCoin mempunyai mata wang kriptonya sendiri, Saham KuCoin atau KCS, yang kini telah dijenamakan semula kepada KuCoin Token. Platform ini menyediakan perdagangan spot, perdagangan margin, kontrak (masa hadapan), pool-X, pinjaman dan perkhidmatan bot dagangan.

Jenis akaun di KuCoin

KuCoin menawarkan lima jenis akaun.

 • Akaun utama: Untuk penyimpanan, pengeluaran dan deposit dana
 • Akaun dagangan: Untuk dagangan spot dan Yuran Bayar KCS
 • Akaun margin: Untuk peminjaman margin dan perdagangan margin
 • Akaun niaga hadapan: Untuk dagangan masa hadapan
 • Akaun Pool X: Untuk staking dan staking lembut

KuCoin juga menawarkan meja dagangan di kaunter. Mengikut perkhidmatan ini, peniaga boleh melaksanakan perdagangan yang lebih besar dengan harga tertentu. Ini dilakukan tanpa menyebabkan sebarang turun naik dalam harga kripto.

API KuCoin

KuCoin menawarkan perkhidmatan seperti strategi dagangan kuantitatif, strategi dagangan, diskaun yuran dagangan, pinjaman tanpa faedah, pertandingan perdagangan kotak pasir dan bonus rujukan kepada pengguna API.

Matlamat untuk memudahkan pelaburan

KuCoin adalah cetusan idea Michael Gan dan Eric Don. Michael adalah seorang kanak-kanak yang luar biasa yang mula mengekod pada usia lapan tahun. Dia mengasaskan permulaan pertamanya pada usia 16 tahun. Setelah mendengar tentang bitcoin pada tahun 2012 daripada bosnya Eric, dia cuba menjual beberapa di Mt. Gox. Ketika itulah dia faham bahawa platform terbesar pada masa itu sukar untuk digunakan oleh pemula. Ini membuatkan Michael dan Eric menyedari keperluan untuk sistem yang menyokong setiap orang awam, dan hasilnya adalah KuCoin.

Apakah token leverage Kucoin?

Token leverage ialah jenis derivatif baharu yang dilancarkan oleh KuCoin. Ini adalah aset yang boleh didagangkan dalam pasaran spot KuCoin. Mereka memanfaatkan keuntungan dan menyasarkan untuk memberikan berbilang keuntungan aset dengan berdagang saham token berleveraj. Token ini dinamakan menggunakan jenis mata wang, berbilang keuntungan, dan arah panjang atau pendek.

Token leveraj tidak mempunyai tarikh luput atau tarikh tamat tempoh. Mereka juga tidak mempunyai nilai negatif. Risiko pembubaran tidak wujud tanpa mengira perubahan dalam harga token. Ia berfungsi di bawah pengurusan pengurus dana.

Jika anda berdagang dalam token berleveraj KuCoin, maka anda tidak perlu membayar margin atau meminjam dana untuk mencuba dagangan margin. Pengguna yang memegang sekurang-kurangnya enam KCS menerima bonus 50%, yang datang daripada hasil yuran dagangan harian KuCoin.

1. Kelebihan KuCoin

KuCoin ialah salah satu daripada 10 platform pertukaran mata wang kripto teratas mengikut volum, menurut CoinMarketCap. Ini tidak mengejutkan, memandangkan semua faedahnya. Ia dijangka mengekalkan kedudukan itu untuk jangka masa panjang.

1. Menawarkan yuran yang lebih rendah

Yuran pembuat/pengambil pada KuCoin bermula pada 0.1% , dan ia akan dikurangkan apabila tahap meningkat. Anda juga boleh mendapatkan diskaun 20% lagi jika anda membayar dengan KCS. Yuran pengeluaran juga ditetapkan kepada salah satu yang terendah dalam industri kripto.

2. Pangkalan pengguna yang kukuh

Pangkalan pengguna yang kukuh bermakna kecairan yang tinggi. Pada masa menulis artikel ini, KuCoin mempunyai lebih daripada lapan juta pelanggan. Ini bermakna terdapat kecairan yang tinggi . KuCoin mendakwa bahawa setiap satu daripada empat pemegang kripto di seluruh dunia menggunakan perkhidmatannya.

3. Pelbagai jenis mata wang kripto

Platform ini menyediakan lebih daripada 750 pasangan dagangan dan lebih daripada 380 mata wang. Anda juga boleh memilih pasangan yang anda mahu, seperti BTC, MXR, DAG, EOS , LTC. Anda juga boleh mendapatkan token seperti OMG , KCS, DADI, dll.

4. Ketersediaan bot dagangan

KuCoin menyediakan bot dagangan yang sesuai dengan orang yang baru berdagang atau tidak mempunyai masa untuk diketepikan untuknya. Bot akan melakukan perdagangan mengikut parameter yang ditetapkan. Anda tidak perlu memantau pasaran atau bimbang tentang turun naik pasaran yang tidak dijangka. Ini adalah ciri utama yang menarik pengguna ke arah KuCoin.

5. Tahap lanjutan carta

Tahap lanjutan carta pada KuCoin membantu anda memahami strategi dagangan dengan lebih baik. Aplikasi ini menyediakan carta analisis tentang semua yang perlu diketahui oleh pedagang.

6. Sokongan pelanggan yang cekap

Sokongan pelanggan yang disediakan oleh KuCoin adalah ketara. Ia menyediakan perkhidmatan sembang langsung 24×7 . Ia pantas dan cekap. Anda juga boleh menggunakan kemudahan itu untuk menaikkan tiket atau menghubungi eksekutif sokongan melalui e-mel.

7. Akaun dagangan demo

Untuk menjadikan pengguna selesa, KuCoin juga menyediakan akaun dagangan demo . Akaun dagangan demo ini membantu pemula untuk memperoleh pengetahuan yang mendalam tentang strategi dagangan.

2. Kelemahan KuCoin

Setiap sistem ada kelemahannya. Pelabur perlu berhati -hati tentang perkara ini semasa menggunakan platform.

1. Kaedah pembayaran terhad

Mod pembayaran yang ditawarkan oleh KuCoin adalah terhad. Pada masa ini, platform hanya menyokong Google Pay, kad kredit dan kad debit.

2. Sumber pendidikan yang terhad

Sebagai industri yang agak baru, industri kripto mempunyai keluk pembelajaran yang curam . Melainkan anda menyediakan sumber yang mencukupi untuk membantu pengguna di atas platform, platform akan kekal kepada beberapa pengguna. Dalam kes KuCoin, terdapat sumber pendidikan yang terhad . Walaupun terdapat blog, ia bertindak lebih seperti medium promosi daripada sumber bermaklumat.

3. Tidak disokong di sesetengah negara

Pertukaran KuCoin tidak disokong di negara seperti China, Comoros, Seychelles, Syria, Thailand dan Amerika Syarikat.

3. Cara Mendaftar di KuCoin

apa itu Kucoin

Anda boleh mendaftar di KuCoin dengan menggunakan alamat e-mel atau nombor telefon anda. Sebaik sahaja anda memasukkan e-mel anda, kod akan dihantar. Sebaik sahaja anda memasukkan kod pengesahan itu, anda perlu menetapkan kata laluan. Baca terma dan syarat, bersetuju dengannya, dan pilih daftar.

( Bonus sehingga 500 USDT untuk pengguna baharu! ☞  Daftar )

Pertukaran teratas untuk perdagangan token-syiling. Ikut arahan dan buat wang tanpa had

BinanceBittrexPoloniexBitfinexHuobiMXCProBITGate.ioCoinbase

Jika anda menggunakan nombor telefon anda untuk mendaftar, kod akan dihantar ke nombor telefon. Ikuti proses di atas selepas memasukkan kod pengesahan. Anda boleh menggunakan alamat e-mel sekali sahaja. Sekiranya kod negara anda tiada dalam menu lungsur, gunakan e-mel anda untuk pendaftaran. Jika anda disahkan melalui KYC , anda akan mendapat faedah tambahan.

Setelah anda selesai mendaftar, kemudian pergi ke www.KuCoin.com, masukkan e-mel atau nombor telefon anda, dan juga kata laluan.

log masuk dengan kod QR

Satu lagi cara untuk log masuk ke platform adalah dengan mengimbas kod QR. Untuk menguatkuasakan keselamatan pada akaun anda, dayakan pengesahan dua faktor.

4. Cara Membeli Kripto di KuCoin

Pasaran

Langkah pertama ialah membiayai akaun anda. Kemudian pilih pilihan 'Pasaran' di bahagian atas skrin.

pasangan dagangan | apa itu kucoin

Seterusnya, cari syiling yang anda mahukan. KuCoin akan menyenaraikan syiling yang anda boleh berdagang.

beli pasaran

Pilih pasangan dagangan yang sepadan dengan syiling yang anda ingin beli. Anda kemudiannya akan dibawa ke skrin dagangan utama. Pilih Pasaran, jika anda ingin membeli kripto pada harga pasaran. Kemudian masukkan bilangan syiling yang anda ingin beli, dan klik "butang Harga Pasaran Terbaik." Lengkapkan pembelian dengan mengklik butang "Beli" hijau.

Pengguna juga boleh menetapkan kata laluan dagangan enam digit . Anda perlu memasukkan kata laluan dagangan ini untuk pengeluaran, transaksi, dan juga untuk penciptaan API. Ingat bahawa ini berbeza daripada pengesahan dua faktor . Untuk mendayakan ini, pergi ke halaman tetapan dan pilih kata laluan dagangan pada aplikasi KuCoin. Anda juga boleh membeli crypto menggunakan kad kredit.

5. Beli Crypto menggunakan kad kredit/ debit

perkhidmatan pihak ketiga

Jika anda ingin membeli kripto menggunakan kad kredit atau debit, pergi ke halaman utama KuCoin dan klik pada pilihan “Beli Kripto” di bahagian atas halaman. Pilih pilihan "Pihak ketiga".

Apa itu Kucoin

Anda akan dibawa ke borang pembayaran. Di sini, anda boleh memilih mata wang yang anda ingin beli. Kemudian masukkan jumlah yang anda ingin belanjakan dan pilih kripto yang anda ingin beli.

Pilih kaedah pembayaran daripada kad visa/ MasterCard atau Apple Pay. Anda akan mendapat senarai saluran pembayaran. Pilih saluran pembayaran daripada senarai dan kemudian baca kotak penafian dan bersetuju dengannya. Kemudian tekan butang sahkan. Kemudian anda perlu memasukkan butiran kad dan kemudian membayar.

6. Bagaimana untuk Berdagang di KuCoin

bagaimana untuk berdagang di kucoin

Di bahagian atas sebelah kiri halaman, anda akan menemui butang 'Pasaran'. Klik pada itu, dan anda akan dibawa ke halaman pasaran. Di sini anda boleh melihat semua pasangan dagangan. Klik pada syiling yang anda mahu, dan kemudian anda boleh melihat semua pasangan dagangan dengan syiling pilihan anda.

Berdekatan beberapa pasangan mata wang, anda boleh melihat 10X . Ini bermakna anda boleh berdagang pasangan mata wang ini dengan leverage 10X.

Anda boleh memilih beberapa pasangan mata wang sebagai kegemaran, yang memberikan anda akses mudah kepada pasangan mata wang itu. Anda juga boleh mencari beberapa pasangan mata wang tertentu dengan menggunakan pilihan mata wang.

Ikon jam kecil di bahagian atas sebelah kanan halaman membolehkan anda menetapkan makluman harga atau makluman turun naik .

pemindahan

Kemudian pindahkan mata wang ke akaun dagangan. Untuk itu, hanya klik pada pilihan pemindahan dan pilih jenis mata wang yang anda ingin berdagang dan juga jumlah yang anda ingin pindahkan. Kemudian klik sahkan.

Sebelum berdagang, anda perlu memasukkan kata laluan dagangan anda, dan kemudian anda tidak perlu memasukkannya semula untuk dua jam seterusnya.

Pilih jenis pesanan anda dan butiran pesanan anda. KuCoin menawarkan empat jenis pesanan :

 • Hadkan pesanan
 • Pesanan pasaran
 • Hentikan perintah had
 • Hentikan pesanan pasaran

7. Gunakan bot dagangan KuCoin untuk keuntungan mudah

Bot dagangan KuCoin

Bot dagangan ialah satu cara untuk membuat keuntungan tanpa memerhatikan pasaran. Hampir setiap platform pertukaran menyediakan perkhidmatan ini, tetapi dengan bantuan pihak ketiga. KuCoin mempunyai bot dagangan terbina dalam yang percuma sepenuhnya. Pengguna boleh mula menggunakannya secara langsung jika mereka mempunyai jumlah untuk melabur.

Bot dagangan KuCoin berfungsi berdasarkan empat strategi:

 • Grid titik
 • Grid niaga hadapan
 • Pengimbangan semula pintar
 • Purata kos dolar

8. Cara menggunakan bot dagangan KuCoin

Cara menggunakan bot

Anda mempunyai kaedah yang berbeza untuk menggunakan bot dagangan.

Kaedah 1: Log masuk ke aplikasi KuCoin dan pilih bot dagangan.
Kaedah 2: Buka aplikasi KuCoin, pilih perdagangan, dan kemudian bot dagangan.

Dokumentasi rasmi KuCoin tentang bot dagangan akan membantu anda menggunakan ciri ini.

9. Pinjaman KuCoin untuk pendapatan pasif

KuCoin membolehkan anda meminjamkan mata wang kripto kepada pengguna lain dengan kadar faedah. Ini adalah proses peminjaman peer-to-peer.

Pemberi pinjaman perlu mengisi butiran mengenai jumlah yang dia sedia untuk dipinjamkan dan juga kadar faedah harian (kadar faedah adalah dari 0 hingga 0.2%). Pemberi pinjaman juga boleh menentukan tempoh tempoh pemberian pinjaman. Ia boleh menjadi 7 hari, 14 hari, atau 28 hari. Tempoh pinjaman lalai ialah 28 hari. Kedua-dua risiko dan ganjaran adalah tinggi dalam perkhidmatan pinjaman KuCoin .

KuCoin juga menyediakan pilihan pemberian pinjaman automatik . Di sini, anda boleh menempah jumlah yang anda tidak mahu pinjamkan. Ini disimpan sebagai jumlah rizab. Untuk melakukan ini, hanya dayakan pilihan pinjaman automatik. Pemberi pinjaman boleh menetapkan kadar faedah harian terendah. Sistem akan meminjamkan dana anda secara automatik kepada pengguna lain.

10. Mempertaruhkan KuCoin

apa itu kucoin dan mempertaruhkannya

Staking juga merupakan cara terbaik untuk menjana pendapatan pasif pada Kucoin , yang juga mempunyai platform berasingan yang dipanggil Pool X khusus untuk itu.

Klik pada butang 'Kewangan' di bahagian atas halaman dan kemudian pilih pilihan perolehan di bawah itu. Ia akan membawa anda ke platform Pool X.

Tatal ke bawah dan klik pada pilihan 'Lagi' berhampiran kepala staking . Laman web ini akan memberikan anda senarai semua syiling yang boleh anda pertaruhkan. Terdapat dua cara berbeza untuk mempertaruhkan KuCoin. Satu ialah istilah fleksibel dan satu lagi ialah istilah tetap.

Terma fleksibel bermakna anda akan mendapat hasil yang lebih rendah, tetapi anda akan dapat mengeluarkan mata wang kripto anda pada bila-bila masa daripada akaun pool x anda. Senarai semua mata wang kripto yang tersedia untuk staking jangka fleksibel akan disediakan. Pilih mata wang yang anda ingin pertaruhkan, dan mereka akan menunjukkan kepada anda hasil tahunan untuk hanya menyimpan mata wang anda dalam akaun Pool X.

Klik pada butang pemindahan di sebelah kanan dan kemudian pindahkan mata wang anda dari akaun utama anda ke akaun Pool X anda. Masukkan amaun yang ingin anda pindahkan, atau klik pada maks jika anda ingin memindahkan kesemuanya. Klik sahkan.

Pendapatan yang anda jana di sini akan menjadi lebih rendah sedikit daripada pendapatan yang anda akan jana untuknya jika anda mempertaruhkannya untuk tempoh tetap.

Semasa mempertaruhkan untuk tempoh tetap, anda akan kehilangan kecairan . Anda tidak boleh mengalihkan mata wang dari Kumpulan X ke akaun utama sebelum tempoh penebusan tamat. Jika anda memindahkan mata wang sebelum tamat tempoh penebusan, maka anda akan kehilangan minat anda.

11. Kolam KuCoin

Kolam Kucoin

Kolam KuCoin ialah kolam perlombongan yang menyokong aset bukti kerja . Ia menyediakan hanya 2% yuran perlombongan. Pertukaran itu juga mempunyai algoritma yang dioptimumkan untuk memastikan kecekapan perlombongan yang tinggi.

Selepas log masuk ke akaun KuCoin, log masuk ke kolam KuCoin . Buat akaun pelombong dan lengkapkan konfigurasi pelombong anda dalam tetapan umum. Platform ini menggunakan model hasil yang merangkumi mod penyelesaian berasaskan FPPS untuk perlombongan BTC dan mod penyelesaian berasaskan FPPS untuk perlombongan BCH.

12. KuCoin mempunyai ciri yang patut dilihat

Walaupun KuCoin semuanya diserlahkan dengan kelebihannya dan perkara yang menjadikannya lebih baik, mana- mana pedagang perlu mengetahui tentang kelemahan juga sebelum melabur . Pastikan anda tidak terlepas unsur berisiko. Ia masih dalam peringkat utamanya. Melabur dalam sesuatu yang baharu datang dengan risiko juga. Ciri unik pertukaran mungkin membuat anda buta, tetapi pastikan anda melakukan penyelidikan anda sebelum melabur.

13. Soalan lazim

Adakah KuCoin pertukaran yang selamat?

KuCoin dilindungi dengan pengesahan dua faktor, kata laluan dagangan, dan penyulitan berbilang lapisan peringkat industri. Mereka juga mempunyai jabatan kawalan risiko dalaman, yang menjadikan dana anda selamat dan terjamin. Walau bagaimanapun, sebagai pertukaran terpusat, ia masih terdedah kepada penggodaman dan kecurian. 

Adakah KuCoin sah di AS?

Pertukaran tidak menyediakan perkhidmatan untuk negara yang tidak disenaraikan di laman web KuCoin. Ia tidak termasuk AS

Di manakah lokasi pertukaran KuCoin?

Pertukaran KuCoin berpusat di Seychelles.

Adakah KuCoin dompet atau pertukaran?

KuCoin adalah pertukaran yang juga mempunyai dompet. Platform ini menggabungkan dua perkhidmatan berbeza dan menyediakannya bersama-sama. Walaupun ia menjenamakan dirinya sebagai pertukaran, ia juga menyediakan perkhidmatan penyimpanan. 

Bolehkah saya mempercayai KuCoin?

KuCoin telah membuktikan dirinya sebagai perkhidmatan yang sah selama ini. Tiada sebab setakat ini untuk meragui kejujuran pertukaran.

Untuk apa KuCoin digunakan?

KuCoin ialah platform pertukaran mata wang kripto global yang membolehkan pengguna membeli, menjual, menyimpan dan meminjamkan mata wang kripto mereka.

Bolehkah warga AS menggunakan KuCoin?

KuCoin tidak sah di Amerika Syarikat. Tetapi warga AS masih boleh menggunakan KuCoin dengan mendaftar melalui ID e-mel. Ini datang tanpa pendaftaran KYC. Jadi, anda mungkin tidak mendapat perkhidmatan yang sama seperti yang lain. Selain itu, kerana ia tidak dilesenkan secara sah, dan mempertimbangkan peraturan ketat untuk mata wang kripto, anda mesti berhati-hati semasa menggunakan KuCoin. 

( Bonus sehingga 500 USDT untuk pengguna baharu! ☞  Daftar Kucoin )

Terima kasih kerana melawat dan membaca artikel ini! Sila kongsi jika anda menyukainya!

Akshara Singh

Akshara Singh

1622015491

Bitcoin Exchange script | Cryptocurrency Exchange Script | Free Live Demo @ Coinsclone

Hey peeps, Hope you all are safe & going well

Many entrepreneurs & startups are interested to start a crypto exchange platform by using a cryptocurrency exchange script, you know why??? Let me explain. Before that, you need to know what is a cryptocurrency exchange script???

What is Cryptocurrency Exchange Script???

Cryptocurrency Exchange Script is an upgrade version of all exchange platforms, it is also called ready-made script or software. By using the crypto exchange script you can launch your crypto trading platform instantly. It is one of the easiest and fastest ways to start your crypto exchange business. Also, it helps to launch your exchange platform within 7 days.

Benefits of Bitcoin Exchange Script:

 • Customizing options - They will help you to build your cryptocurrency exchange platform based on your business needs.
 • Monitor and Engage - You can easily monitor the work process
 • Beta module - You can test your exchange in the Beta module
 • Cost-effective - The development will be around $8k - $15k (It may be vary based on the requirement)
 • Time-Period - You can launch your exchange within 1 week

Best Trading & Security Features of Bitcoin Exchange Script:

 • Multi-language
 • IEO launchpad,
 • Crypto wallet,
 • Instant buying/selling cryptocurrencies
 • Staking and lending
 • Live trading charts with margin trading API and futures 125x trading
 • Stop limit order and stop-loss orders
 • Limit maker orders
 • Multi-cryptocurrencies Support
 • Referral options
 • Admin panel
 • Perpetual swaps
 • Advanced UI/UX
 • Security Features [HTTPs authentication, Biometric authentication, Jail login, Data encryption, Two-factor authentication, SQL injection prevention, Anti Denial of Service(DoS), Cross-Site Request Forgery(CSRF) protection, Server-Side Request Forgery(SSRF) protection, Escrow services, Anti Distributed Denial of Service]

The More Important one is “Where to get the best bitcoin exchange script?”

Where to get the best bitcoin exchange script?

No one couldn’t answer the question directly because a lot of software/script providers are available in the crypto market. Among them, finding the best script provider is not an easy task. You don’t worry about that. I will help you. I did some technical inspection to find the best bitcoin exchange script provider in the techie world. Speaking of which, one software provider, Coinsclone got my attention. They have successfully delivered 100+ secured bitcoin exchanges, wallets & payment gateways to their global clients. No doubt that their exchange software is 100% bug-free and it is tightly secured. They consider customer satisfaction as their priority and they are always ready to customize your exchange based on your desired business needs.

Of course, it kindles your business interest; but before leaping, you can check their free live demo at Bitcoin Exchange Script.

Are you interested in business with them, then connect their business experts directly via

Whatsapp/Telegram: +919500575285

Mail: hello@coinsclone.com

Skype: live:hello_20214

#bitcoin exchange script #cryptocurrency exchange script #crypto exchange script #bitcoin exchange script #bitcoin exchange clone script #crypto exchange clone script

Eva Watson

Eva Watson

1614930110

Cryptocurrency Exchange Development Company | Create Crypto Exchange | Antier Solutions

The cross-functional and cohesive team of Antier Solutions incorporates a technology-agnostic approach and modern agile methodology to deliver cryptocurrency exchange platform development services. The company emphasizes on diligent integration of world-class features in terms of security, UI/UX, functionality, and scalability on a single platform to deliver meaningful outcomes that provide an essential competitive edge. Our profound team of blockchain experts aligns forward-thinking solutions with a coherent roadmap to accelerate deployment. Antier fortifies crypto exchange development with its top-notch marketing techniques to nurture your venture and prepare it for long-term success.

For more information, call us: +91 98550 78699 (India), +1 (315) 825 4466 (US)

#cryptocurrency exchange development company #white label crypto exchange software #buy crypto exchange software #cryptocurrency exchange platform #cryptocurrency exchange software #starting a crypto exchange

aviana farren

aviana farren

1623742835

How To Overcome The Challenges Involved In Cryptocurrency Exchange Development?

Creating their own cryptocurrency exchange has become a common phenomenon among entrepreneurs in the cryptosphere in recent years. Cryptocurrency exchanges are the main driving force behind the crypto market volume growth over the past decade, and they have provided lucrative opportunities for many entrepreneurs around the world. Many entrepreneurs have become millionaires by launching their own cryptocurrency exchange, which is why the demand and competition around crypto exchanges have drastically increased in the last few years.

Even though starting your own cryptocurrency exchange is lucrative, there are also many challenges involved in the cryptocurrency exchange development process. Especially in this intensely competitive scenario, every aspect of your cryptocurrency exchange development plays a crucial role in determining the success and visibility of your exchange over your competitors. To ensure long-term sustainability and success for your exchange, it is essential that you identify the pain points involved with crypto exchange development, and learn how to convert the odds into your favor. So, let’s go ahead and take a look at some of the significant challenges involved in developing an exchange from scratch, and solutions that will help to overcome them.

Read More @ https://bit.ly/3vpK64S

#creating their own cryptocurrency exchange #cryptocurrency exchanges #cryptocurrency exchange development #cryptocurrency exchange development process #cryptocurrency exchange software development #crypto exchange software solutions

Ken Mueller

Ken Mueller

1651270140

Apakah itu Houbi Exchange | Arahan untuk Menggunakan dan Mendaftar?

Dalam siaran ini, anda akan mempelajari Apa itu Houbi Exchange | Arahan untuk Menggunakan dan Mendaftar Houbi Exchange? (kemas kini 2022)

Huobi adalah salah satu nama terbesar dari China dalam platform dagangan. Dengan volum dagangan 24 jam yang sentiasa berada dalam 10 teratas, Huobi ialah nama yang ramai orang pertimbangkan apabila mereka ingin menyertai perdagangan mata wang kripto.

Jadi apakah pertukaran Huobi? Apakah kelebihan dan kekurangan Huobi berbanding nama lain? Artikel hari ini akan menjawab soalan di atas, serta panduan menggunakan lantai Huobi.

1. Apakah Huobi?

Huobi ialah salah satu pertukaran mata wang kripto terbesar di China mengikut volum dagangan. Huobi beribu pejabat di Seychelles, dan kini mempunyai pejabat di Hong Kong, Korea Selatan, Jepun dan Amerika Syarikat.

Huobi juga merupakan salah satu bursa tertua apabila ia ditubuhkan pada 2013.

Kelebihan

 • Mempunyai banyak pengalaman dalam mengendalikan pertukaran.
 • Mempunyai kecairan yang tinggi.
 • Telah mengeluarkan Huobi Token (HT): Seperti bursa lain, Huobi.com juga mengikuti trend mengeluarkan syilingnya sendiri.
 • Sebagai pertukaran yang sangat berpotensi, cepat membangunkan fungsi Margin, Opsyen, OTC, Niaga Hadapan,...
 • Apl dagangan yang dibangunkan pada iOS dan Android.
 • Sokong Subakaun, jadi anda tidak perlu membuat berbilang akaun untuk diurus.
 • Sokongan berbilang bahasa.

Kecacatan

Yuran transaksi agak tinggi: 0.2%. Walau bagaimanapun, jika anda menggunakan Huobi Token, anda boleh mengurangkan yuran transaksi bergantung pada jumlah HT

2. Bayaran untuk Huobi . pertukaran

Bayaran transaksi

Jika anda pengguna biasa, bayarannya ialah 0.2%. Walau bagaimanapun, jika anda mempunyai jumlah transaksi yang besar, serta memiliki sejumlah besar HT, anda akan menerima pengurangan yuran transaksi.

Bayaran deposit

Sama seperti pertukaran lain, anda tidak perlu membayar sebarang yuran semasa menghantar wang. Tetapi pengeluaran akan dikenakan bayaran, iaitu yuran yang ditanggung dengan menjalankan transaksi di Blockchain. Oleh itu, bergantung pada rangkaian akan dicaj secara berbeza.

Yuran lain

Huobi juga mempunyai yuran yang berkaitan dengan peminjaman, atau pegangan, apabila bermain derivatif.

3. Cara Mendaftar dan Log Masuk Akaun di Huobi

3.1. Cara Mendaftar Akaun Huobi【PC】

Untuk mendaftar akaun Huobi baharu ikut panduan langkah demi langkah ini:

Langkah 1) Klik butang “ Daftar ” di bahagian atas sebelah kanan tapak web seperti di bawah atau klik pautan https://www.huobi.com /
Cara Mendaftar dan Log Masuk Akaun di Huobi
Langkah 2) Daftar untuk akaun Huobi menggunakan telefon bimbit atau alamat e -mel anda
Cara Mendaftar dan Log Masuk Akaun di Huobi
Langkah 3) Isikan medan seperti di bawah

 • Sila pilih Kewarganegaraan dengan betul kerana ia tidak boleh disemak selepas pendaftaran
 • Masukkan nombor telefon atau alamat e-mel anda
 • Kata laluan mestilah 8-20 aksara dengan sekurang-kurangnya 1 huruf. Ia tidak boleh hanya angka

Contoh kata laluan yang sah: h8b21xs5ea

 • Pilihan – Masukkan sebarang kod rujukan/jemputan yang mungkin telah diberikan kepada anda oleh perujuk anda
 • Setuju dengan Dasar Privasi Perjanjian Pengguna Huobi dan klik "Daftar".

Cara Mendaftar dan Log Masuk Akaun di Huobi

 


3.2. Cara Mendaftar Akaun Huobi【APP】

Langkah 1: Buka apl mudah alih Huobi dan klik pada ikon kiri atas.
Cara Mendaftar dan Log Masuk Akaun di Huobi
Kemudian klik pada "LOG MASUK" untuk pergi ke halaman log masuk.
Cara Mendaftar dan Log Masuk Akaun di Huobi
Langkah 2: Apabila anda berada di halaman log masuk, anda akan melihat "Daftar" di penjuru kanan sebelah atas skrin. Klik padanya untuk memulakan pendaftaran.
Cara Mendaftar dan Log Masuk Akaun di Huobi
Langkah 3: Pilih kaedah pendaftaran pilihan anda - nombor telefon atau e-mel.

(1) Daftar dengan nombor telefon
Klik pada "Telefon" untuk beralih ke halaman pendaftaran telefon. Masukkan maklumat yang diperlukan (Negara, Nombor Telefon) dalam kotak yang sepadan. Klik pada "Hantar kod pengesahan". Mesej teks dengan kod pengesahan akan dihantar ke nombor telefon yang diberikan serta-merta.
Cara Mendaftar dan Log Masuk Akaun di Huobi
Sebaik sahaja anda mendapat kod, masukkannya.
Cara Mendaftar dan Log Masuk Akaun di Huobi
Masukkan kata laluan untuk akaun Huobi anda dan klik "Selesai".
Cara Mendaftar dan Log Masuk Akaun di Huobi
Tahniah pendaftaran anda telah berjaya!

(2) Daftar dengan e-mel
Klik pada "E-mel" untuk pergi ke halaman pendaftaran e-mel (jika anda belum berada di halaman ini). Masukkan maklumat yang diperlukan (Negara, E-mel) dalam kotak yang sepadan. Klik pada "Hantar kod pengesahan". E-mel dengan kod pengesahan akan dihantar ke alamat e-mel yang diberikan serta-merta.
Cara Mendaftar dan Log Masuk Akaun di Huobi
Sebaik sahaja anda mendapat kod, masukkannya.
Cara Mendaftar dan Log Masuk Akaun di Huobi
Masukkan kata laluan untuk akaun Huobi anda dan klik "Selesai".
Cara Mendaftar dan Log Masuk Akaun di Huobi
Tahniah pendaftaran anda telah berjaya!

 

DAFTAR AKAUN HUOBIBuka Akaun Demo

 

3.3. Cipta dan sediakan Subakaun Huobi Futures

Fungsi subakaun Huobi Futures disiarkan sekarang! Semua pengguna boleh membuat 200 sub-akaun (200 untuk niaga hadapan dan 200 untuk swap kekal) paling banyak tanpa keperluan baki akaun. Dengan fungsi ini, akaun induk boleh menetapkan kebenaran untuk sub-akaun dan pertanyaan aset sub-akaun.

Sila log masuk laman web Huobi Futures untuk membuka fungsi sub-akaun.

Langkah 1. Akaun induk mesti melengkapkan pengesahan risiko dan diaktifkan terlebih dahulu. Sila lawati tapak web rasmi Huobi Futures (https://futures.huobi.be), log masuk akaun induk anda dan klik "Sub-akaun" dari kotak lungsur di bahagian atas sebelah kanan halaman web.
Cara Mendaftar dan Log Masuk Akaun di Huobi
Langkah 2 . Sila klik "Pengurusan sub-akaun Exchange" pada halaman pentadbiran "Sub-akaun".
Cara Mendaftar dan Log Masuk Akaun di Huobi
Langkah 3.Pergi ke halaman pentadbiran "Pengurusan sub-akaun Exchange". Anda boleh membuat sub-akaun, memindahkan aset daripada akaun induk kepada sub-akaun dan menetapkan konfigurasi log masuk di sini.
Cara Mendaftar dan Log Masuk Akaun di Huobi
Notis : Hanya apabila konfigurasi log masuk sub-akaun berjaya ditetapkan dan kata laluan dibuat, ia boleh dilog di tapak web dan APP.
Cara Mendaftar dan Log Masuk Akaun di Huobi
Langkah 4. Selepas mencipta sub-akaun, anda boleh mengklik "buka" untuk membuka perkhidmatan transaksi niaga hadapan / pertukaran kekal sub-akaun di halaman pentadbiran. Anda juga boleh menukar kebenaran, memindahkan aset dan menyemak baki di sini.
Cara Mendaftar dan Log Masuk Akaun di Huobi
Cara Mendaftar dan Log Masuk Akaun di Huobi
Notis:

 1. Subakaun tidak boleh mula berdagang niaga hadapan / pertukaran kekal secara langsung sebelum mengaktifkan perkhidmatan melalui akaun induk terlebih dahulu.
 2. Pengguna hanya boleh menukar kata laluan subakaun, menyahikat GA melalui akaun induk.
 3. Akaun induk boleh membuat dan mengedit API sub-akaun manakala sub-akaun tidak mempunyai kuasa.
 4. Subakaun secara automatik akan berkongsi kadar yuran keutamaan yang sama, had kedudukan dan had kadar API bagi niaga hadapan terpinggir syiling, swap terpinggir syiling, swap terpinggir USDT dan pilihan sebagai akaun utama yang sepadan apabila dibuka.
 5. Jika pengguna menggunakan kedua-dua akaun induk dan sub-akaunnya untuk mengambil bahagian dalam pemberian Huobi Futures atau aktiviti lain, keputusan akan dikira pada keseluruhan prestasi akaun induk dan sub-akaunnya. Anugerah akan didepositkan ke akaun induk. Sila ambil perhatian bahawa sub-akaun tidak boleh menyertai aktiviti bersendirian tanpa akaun induk.


3.4. Cara Memasang APP Huobi pada Peranti Mudah Alih (iOS/Android)

 

Untuk peranti iOS

*Nota: Sila imbas kod QR dan buka tapak web melalui pelayar/Safari untuk memuat turun/menaik taraf APP Huobi atau ikuti langkah di bawah.
Cara Mendaftar dan Log Masuk Akaun di Huobi
Langkah 1: Buka " App Store ".

Langkah 2: Masukkan " Huobi " dalam kotak carian dan cari.
Cara Mendaftar dan Log Masuk Akaun di Huobi
Langkah 3: Klik pada butang "DAPAT" apl rasmi Huobi.
Cara Mendaftar dan Log Masuk Akaun di Huobi
Langkah 4: Tunggu dengan sabar sehingga muat turun selesai.
Cara Mendaftar dan Log Masuk Akaun di Huobi
Anda boleh mengklik "Buka" atau anda boleh mengklik apl Huobi pada skrin utama sebaik sahaja pemasangan selesai.
Cara Mendaftar dan Log Masuk Akaun di Huobi
Langkah 5: Klik "Bermula" untuk memulakan perjalanan anda ke mata wang kripto!
Cara Mendaftar dan Log Masuk Akaun di Huobi
Borang pendaftaran.
Cara Mendaftar dan Log Masuk Akaun di Huobi

 

Untuk peranti Android

*Nota: Sila imbas kod QR dan buka tapak web melalui pelayar/Safari untuk memuat turun/menaik taraf APP Huobi atau ikuti langkah di bawah.
Cara Mendaftar dan Log Masuk Akaun di Huobi
Langkah 1: Buka "Gedung Google Play" , masukkan "Huobi" dalam kotak carian dan cari
Cara Mendaftar dan Log Masuk Akaun di Huobi
Langkah 2: Klik pada "Pasang" dan tunggu muat turun selesai.
Cara Mendaftar dan Log Masuk Akaun di Huobi
Langkah 3: Selepas pemasangan selesai, klik pada "Buka".
Cara Mendaftar dan Log Masuk Akaun di Huobi
Langkah 4: Klik "Bermula" untuk memulakan perjalanan anda ke mata wang kripto!
Cara Mendaftar dan Log Masuk Akaun di Huobi
Borang pendaftaran.
Cara Mendaftar dan Log Masuk Akaun di Huobi

 

DAFTAR AKAUN HUOBIBuka Akaun Demo

4. Cara Log Masuk ke Huobi

4.1. Cara Log Masuk akaun Huobi【PC】

 1. Pergi ke Apl atau Tapak Web Huobi mudah alih .
 2. Klik pada "Log Masuk" di sudut kanan atas.
 3. Masukkan "E-mel" atau "Nombor telefon".
 4. Klik pada butang “Log Masuk”.
 5. Jika anda terlupa kata laluan, klik pada “Lupa Kata Laluan?”.

Cara Mendaftar dan Log Masuk Akaun di Huobi


Pada halaman Log masuk, masukkan [E-mel] atau [Nombor telefon] anda dan kata laluan yang anda nyatakan semasa pendaftaran. Klik butang "Log Masuk".
Cara Mendaftar dan Log Masuk Akaun di Huobi
Selepas itu anda perlu meluncur untuk mengesahkan.
Cara Mendaftar dan Log Masuk Akaun di Huobi
Mesej dengan kod pengesahan akan dihantar ke nombor telefon atau alamat e-mel yang diberikan serta-merta. Masukkan ia.
Cara Mendaftar dan Log Masuk Akaun di Huobi
Kini anda boleh mula berdagang!
Cara Mendaftar dan Log Masuk Akaun di Huobi

 


Cara Log Masuk akaun Huobi【APP】

Buka Apl Huobi yang anda muat turun, klik pada ikon profil di penjuru kiri sebelah atas.
Cara Mendaftar dan Log Masuk Akaun di Huobi
Kemudian klik pada "LOG MASUK" untuk pergi ke halaman log masuk.
Cara Mendaftar dan Log Masuk Akaun di Huobi
Pada halaman Log masuk, masukkan alamat e-mel atau nombor telefon anda dan kata laluan yang anda nyatakan semasa pendaftaran. Klik butang "Log Masuk".
Cara Mendaftar dan Log Masuk Akaun di Huobi
Kemudian anda juga perlu meluncur untuk mengesahkan.
Cara Mendaftar dan Log Masuk Akaun di Huobi
Kini anda boleh mula berdagang!
Cara Mendaftar dan Log Masuk Akaun di Huobi

4.2. Bagaimana untuk Log Masuk Huobi menggunakan Google?

1. Untuk kebenaran melalui akaun Google anda, anda perlu klik pada butang Google.
Cara Mendaftar dan Log Masuk Akaun di Huobi
2. Kemudian, dalam tetingkap baharu yang terbuka, masukkan nombor telefon atau e-mel anda dan klik “Seterusnya”. Selepas anda memasukkan log masuk ini dan klik «Seterusnya», sistem akan membuka tetingkap. Anda akan diminta untuk kata laluan untuk akaun google anda.
Cara Mendaftar dan Log Masuk Akaun di Huobi
3. Kemudian masukkan kata laluan untuk akaun Google anda dan klik "Seterusnya".
Cara Mendaftar dan Log Masuk Akaun di Huobi
Selepas itu, ikut arahan yang dihantar daripada perkhidmatan ke alamat e-mel anda. Anda akan dibawa ke akaun Huobi peribadi anda.


4.3. Bagaimana untuk Log Masuk Huobi menggunakan Apple?

1. Anda juga boleh log masuk ke tapak web menggunakan Apple ID anda dengan mengklik pada butang Apple.
Cara Mendaftar dan Log Masuk Akaun di Huobi
2. Kemudian, dalam tetingkap baharu yang terbuka, masukkan ID Apple anda dan klik ikon "Seterusnya".
Cara Mendaftar dan Log Masuk Akaun di Huobi
3. Kemudian masukkan kata laluan untuk akaun Apple anda dan klik ikon "Seterusnya".
Cara Mendaftar dan Log Masuk Akaun di Huobi
Selepas itu, ikut arahan yang dihantar daripada perkhidmatan. Anda akan dibawa ke akaun Huobi peribadi anda.

 

 

Terlupa Kata Laluan pada Huobi


Web【PC】

Jika anda terlupa kata laluan log masuk anda semasa anda cuba log masuk, sila lakukan seperti berikut:

Klik pada "Terlupa kata laluan?" pada tetingkap log masuk.
Cara Mendaftar dan Log Masuk Akaun di Huobi
Tentukan jika anda ingin menetapkan semula kata laluan log masuk anda melalui alamat e-mel atau nombor telefon
Cara Mendaftar dan Log Masuk Akaun di Huobi
Kemudian anda perlu meluncur untuk mengesahkan.
Cara Mendaftar dan Log Masuk Akaun di Huobi
E-mel telah dihantar ke alamat e-mel anda, Sila semak folder spam anda jika anda tidak menerima e-mel dalam peti masuk untuk masa yang lama.
Cara Mendaftar dan Log Masuk Akaun di Huobi
Masukkan Kod pengesahan.
Cara Mendaftar dan Log Masuk Akaun di Huobi
Masukkan kata laluan dua kali di sini dan klik "Serah"
Cara Mendaftar dan Log Masuk Akaun di Huobi
Kemudian kata laluan anda telah berjaya ditetapkan semula. Sila gunakan kata laluan baharu untuk log masuk ke akaun anda.


Peranti Mudah Alih【APP】

Klik pada "Terlupa kata laluan?" pada halaman log masuk.
Cara Mendaftar dan Log Masuk Akaun di Huobi
Tentukan sama ada anda ingin menetapkan semula kata laluan log masuk anda melalui e-mel atau melalui nombor telefon. Kemudian anda hanya perlu mengikut arahan untuk menyelesaikan tetapan semula.

Terima kasih kerana melawat dan membaca artikel ini! Sila kongsi jika anda menyukainya!