Hva er P2P (Peer-to-Peer) Blockchain-nettverk?

I dette innlegget lærer vi hva P2P (Peer-to-Peer)-nettverk er, hvordan det fungerer, samt dets applikasjoner og fordeler og ulemper.

Hva er et P2P (peer-to-peer) nettverk?

Begrepet P2P refererer til desentraliserte nettverk av sammenkoblede datasystemer som inneholder peers, eller noder. Alle noder er like, og utvekslingen av data skjer uten en sentral server - det vil si at hver datamaskin eller node kan fungere som både en filserver og en klient. For eksempel, når en node fungerer som klient, laster den ned data fra andre deltakere; og når den fungerer som en server, kan den være en nedlastingskilde.

Enkelt sagt kan likemenn eller deltakende datasystemer samtidig konsumere og levere ressurser på samme nettverk. Disse ressursene kan være filer, lagring, tilgang til en skanner eller skriver eller prosessorkraft. Det er ingen sentralisert autoritet, og ikke noe enkelt punkt for feil. Alle sammenkoblede noder kan engasjere seg i lagring, distribusjon og opplasting av filer. Transaksjoner er peer-to-peer – P2P – noe som betyr at de finner sted direkte mellom de to involverte partene, uten mellomledd.

Hvordan fungerer P2P?

Hver node i et nettverk deler filer med annenhver node uten å gå gjennom en sentral autoritet eller administrator. Som nevnt spiller noder de doble rollene som klient og server til andre noder på nettverket. P2P-nettverk skiller seg fra tradisjonelle klient/server-nettverk, der klienter ber om spesifikke ressurser fra sentrale servere. 

Klient-server vs. node-til-node-nettverk

I 1979 bygde Duke University-studentene Jim Ellis og Tom Truscott Usenet, den tidligste implementeringen av et P2P-nettverk. Usenet er et kommunikasjonssystem som lar brukere dele meldinger og nyheter seg imellom uten en sentral server eller administrator. Den ble utviklet som et alternativ til det amerikanske militæreide ARPANET, den tidligste versjonen av internett slik vi kjenner det i dag. Bruken var begrenset til det akademiske samfunnet og tidlige datamaskinhobbyister.

Det var ikke før i 1999, da Shawn Fanning utviklet Napster, at P2P-nettverk ble mainstream. Napster var et peer-to-peer-delingsnettverk som tillot brukere å dele og laste ned musikkfiler. Det tok underholdningsindustrien med storm, og eksploderte i popularitet. I 2000 hadde den samlet over 20 millioner brukere.

Musikkindustrien tok imidlertid ikke med vennlighet over Napsters forstyrrende, royaltyfrie modell, og startet en rekke søksmål og kampanjer som førte til at regulatorer la den ned i 2001. Likevel åpnet Napster døren for lignende fildelings-P2P-nettverk som LimeWire, Kazaa, Morpheus Gnutella og BitTorrent, som blomstret på 2000-tallet.

Fra fildelingsnettverk utviklet P2P-modellen seg til en revolusjonerende applikasjon for overføring av verdi ved hjelp av peer-to-peer blockchain-teknologi. Den pseudonyme Satoshi Nakamoto lanserte Bitcoin i 2009, og innvarslet en ny æra med kryptovalutaer. Bitcoin ble ansiktet til en ny klasse av P2P-brukstilfeller.

I motsetning til andre P2P-systemer der uforanderlighet ikke er en prioritet, ønsket Satoshi å introdusere et system med noder som vil lagre en koblet og stadig voksende transaksjonspost som ikke kan endres eller revideres. P2P-nettverk er det grunnleggende rammeverket for peer-to-peer blockchain-teknologien som gjør kryptovalutaer mulig. Deres desentraliserte arkitektur er sikker og eliminerer behovet for tredjepartsformidlere.

Les mer: Hva er IGO (Initial Gaming Offering) i Crypto?

Typer P2P-nettverk

Det er tre typer P2P-nettverk, kategorisert etter deres arkitektur: Ustrukturert, strukturert og hybrid P2P.

Strukturerte nettverk

Strukturerte P2P-nettverk er organisert på en slik måte at hver node kan søke og finne ressurser, selv de knappeste filene. De bruker stort sett en distribuert hash-tabell, som knytter hver fil til en spesifikk peer. Dette gjør det enkelt for deltakende noder å hente verdier som er tilordnet en nøkkel.

Denne effektiviteten har imidlertid en kostnad. Strukturerte nettverk krever at noder husker en liste over naboer som oppfyller spesifikke kriterier. Denne mangelen på fleksibilitet gjør dem mindre effektive i nettverk med høy churn rate.

Ustrukturerte nettverk

Ustrukturerte nettverk er den enkleste typen P2P å sette opp og er mer vanlig. Nodene i et ustrukturert nettverk er koblet tilfeldig, uten strukturer pålagt dem. Dette gjør lokal optimalisering mulig. Siden alle nodene utfører samme funksjon, er ustrukturerte nettverk robuste og tåler høye churn-hastigheter – høy frekvens av jevnaldrende som forlater og blir med i P2P-nettverket.

På minussiden gjør den ustrukturerte naturen det vanskelig å finne og hente mindre vanlige filer. Den som ber om, må oversvømme nettverket med søket for å finne så mange jevnaldrende som mulig som har ønsket fil. Oversvømmelsen bruker mye minne, og siden hver peer ikke er tildelt et spesifikt innhold, er det ingen garanti for at oversvømmelsen finner den ønskede filen.

Hybridnettverk

Hybrid P2P-modeller kombinerer de tradisjonelle klient/server- og peer-to-peer-modellene. Vanligvis består en hybridmodell av en sentral server som gir sentralisert strukturert server-/klientfunksjonalitet, for eksempel å hjelpe noder med å finne hverandre og den desentraliserte aggregeringen som tilbys av nodelikheten til et rent, ustrukturert peer-to-peer-nettverk.

Hybride P2P-modeller gir vanligvis bedre resultater, siden de kombinerer det beste fra både strukturerte og ustrukturerte peer-to-peer-nettverk.

Fordeler og ulemper med peer-to-peer-nettverk

Fordeler med P2P-nettverk

Strukturen til et node-til-node-nettverk vedlikeholdes av brukerne, som både kan levere og forbruke ressursene. Det er ikke noe som heter en sentral server eller vert, noe som gjør P2P-systemer veldig forskjellige fra tradisjonelle klient-server-modeller, der data distribueres enveis (fra en sentralisert server). sentrert på sine klienter), på grunn av denne strukturen, tilbyr P2P-nettverk følgende fordeler for brukere:

 • Peer to Peer-nettverk krever ikke et nettverksoperativsystem.
 • En dyr server er ikke nødvendig da individuelle arbeidsstasjoner brukes for å få tilgang til datafilene.
 • Ikke behov for spesialisert personale som nettverksteknikere.
 • Mye enklere å sette opp enn et klient-server-nettverk, krever ikke mye spesialkunnskap.
 • Hvis en datamaskin svikter, vil den ikke forstyrre noen annen del av nettverket. Det betyr bare at disse filene ikke er tilgjengelige for andre brukere på det tidspunktet.

Ulemper med P2P. Nettverk

Til tross for fordelene ovenfor, har P2P-nettverk også sine egne ulemper:

 • Siden hver datamaskin kan nås av andre, kan den redusere brukerens ytelse .
 • Filer og mapper kan ikke sikkerhetskopieres sentralt.
 • Filer og ressurser er ikke sentralt organisert i et bestemt "delt område". De er lagret på individuelle datamaskiner og kan være vanskelige å identifisere hvis datamaskineieren ikke har et skikkelig lagringssystem på plass.
 • Hvis et virus kommer inn i nettverket, vil mange brukere bli berørt. Det er hver enkelt brukers ansvar å sikre at virus ikke introduseres i nettverket.
 • Ressursene vil forsvinne fordi noden som gir ressursen blir koblet fra når som helst.

Bruk av P2P-nettverk i Blockchain

P2P-arkitektur kan være egnet for mange forskjellige brukstilfeller. I dag er P2P-nettverk kjernen i de fleste kryptovalutaer, og utgjør en stor del av blokkjedeindustrien. 

Imidlertid utnyttes de også i andre distribuerte databehandlingsapplikasjoner, inkludert nettsøkemotorer, strømmeplattformer, online markedsplasser, IPFS og mer.

I finansteknologi brukes begrepet peer-to-peer ofte for å beskrive prosessen med å handle kryptovaluta eller digitale eiendeler over et P2P-nettverk. P2P-plattformen lar kjøpere og selgere gjennomføre transaksjoner uten behov for en mellommann. I noen tilfeller kan nettsteder også tilby et P2P-miljø for å koble långivere med låntakere.

Hva er P2P Crypto Exchanges?

P2P-kryptobørser er desentraliserte plattformer som lar kryptoselgere og -kjøpere handle uten å involvere en tredjepart. I motsetning til "ordrebok"-metodikken til vanlige kryptobørser, bruker P2P-børser veletablert programvare for å lette direkte transaksjoner mellom kjøpere og selgere.

P2P-kryptobørser viser de forskjellige kjøps- og salgstilbudene som er lagt ut av de relevante partene. Hvis du er en kjøper, kan du velge en selger med betingelser som samsvarer med dine krav. Vanligvis tilbyr selgere forskjellige minimums-/maksimumstransaksjonsbeløp, betalingsmåter og valutakurser. I slike desentraliserte børser er det brukere som har ansvaret for sine transaksjoner, og kan forholde seg til kjøper/selgende parter uten involvering av noen sentral myndighet. Sikkerhetsfunksjoner er derfor ekstremt viktige.

Flertallet av P2P-kryptobørser implementerer et escrow-betalingssystem for å garantere sikkerheten til midler. I tillegg, vet at din kunde (KYC) brukerverifisering forhindrer svindel eller uredelige aktiviteter på kryptobørser. Innlemmingen av tilleggsfunksjoner, som tofaktorautentisering og SSL-protokoller, indikerer også en plattforms levedyktighet.

Hvorfor handle krypto P2P?

P2P-kryptobørser har noen få hovedfordeler. For eksempel er de en oppgradert versjon av tradisjonelle markedsplasser og opererer uten intervensjon fra en mellompart. På sin side kan deltakerne utøve mer autoritet over sine kjøps-/salgstransaksjoner og velge parten å handle med, basert på oppfattet egnethet.

Å bruke en P2P-kryptoutveksling er vanligvis billigere enn sentraliserte plattformer. Hovedårsaken er det desentraliserte rammeverket til P2P-nettverk, som ikke krever noen betalinger til depotmottakere eller tredjeparter.

I tillegg har P2P-plattformer ingen brukermidler for å utføre transaksjoner, og gir dermed et sikrere handelsmiljø. Bruken av deponeringsordninger for å holde midler til vilkårene er oppfylt forhindrer ytterligere uredelige aktiviteter.

En annen viktig faktor er at P2P-kryptobørser er åpne plattformer, fri for statlige inngrep og regulatoriske handlinger. Hvis du bor i et land med restriksjoner på kryptovaluta, kan P2P-kryptoutveksling være en måte å handle eiendelene dine på.

Imidlertid kan P2P-handlere møte noen utfordringer, inkludert usikkerhet ved handler og likviditetsproblemer. En bekymret kjøper eller selger kan ombestemme seg midt i handelen, noe som utgjør unødvendige problemer. Lav likviditet på enkelte børser kan forsinke transaksjoner betydelig. Når det er sagt, tilbyr noen børser til og med P2P-markedsplasser som har null transaksjonsgebyrer.

Toppbørser for handel med token-mynter. Følg instruksjonene og tjen ubegrensede penger

BinancePoloniexBitfinexHuobiMXCProBITGate.ioCoinbase

P2P-markedsplasser vs. OTC-børser

OTC-kryptohandel refererer til kjøp og salg av kryptovalutaer utenfor standard utvekslingsplattformer. Det involverer en sentralisert megler-forhandler som forhandler handler mellom kjøper og selger.

Vanligvis brukes OTC-handel for betydelig større handler for å unngå glidning, som i hovedsak er når utførelsesprisen din avviker fra forventningene. Utglidning forekommer ofte med flyktige kryptovalutaer. En annen grunn til å bruke OTC-handel er personvernet og anonymiteten det gir. Megleren eliminerer behovet for direkte interaksjon mellom handelspartene, noe som kan bidra til å beskytte deres identiteter. Det kan imidlertid føre til andre problemer, som redusert åpenhet og risikofylt regulering. 

I motsetning til dette gir P2P-markedsplasser en rask, desentralisert plattform for direkte utveksling mellom kjøpere og selgere. Peer-to-peer blockchain-handel involverer ingen megler, og har ingen lange forhandlingsprosedyrer, som med OTC-handel. 

Dessuten lar peer-to-peer blockchain-nettverk handelspartene direkte kontroll over transaksjonene sine, noe som gir dem muligheten til å velge selgere eller kjøpere i henhold til deres preferanser. I tillegg fullføres handelene raskt med lavere transaksjonsgebyrer enn OTC-handler. 

Blant de forskjellige bruken av peer-to-peer blockchain-nettverk, har kryptovalutaer fått enorm popularitet på grunn av deres transaksjonsevner i finansverdenen. "Distribusjon og desentralisering" ideen om P2P-nettverk var drivkraften bak utviklingen av både kryptovalutaer og desentraliserte børser (DEX). 

Hovedmålet var å fjerne all avhengighet av sentrale myndigheter og skape et gjennomsiktig nettverk med åpen kildekode. Dessuten nyter kryptonettverk større sikkerhet og motstandskraft mot ondsinnede angrep. Til slutt kuttet P2P-markedsplasser ut mellomleddene som OTC-børser fortsatt bruker.

Sammendrag

Vi har lært hva P2P-nettverk er, hvordan det fungerer, samt applikasjoner og fordeler og ulemper med P2P-nettverk i Blockchain. Hvis du har andre spørsmål relatert til emnet ovenfor, vennligst kommenter nedenfor! Takk skal du ha!

What is GEEK

Buddha Community

Mark Anderson

Mark Anderson

1617448280

P2P Lending Software Development Services Company | P2P Lending App Development

The P2P lending software has disrupted the financial sector by emerging as a worthy competitor to traditional banks with the instant loan process and extending credit for borrowers with less credit score that would get an opportunity to avail a bank loan. The lending software is highly customizable and dominant in the trade market. It helps to connect borrowers and lenders with an automatic risk evaluation. This platform earns revenue by matchmaking between the borrowers and investors by charging a commission fee.

Attractive Features of P2P Lending Software :

 • Fully automated workflow.
 • Executive dashboard.
 • Cloud-ready application.
 • High-level security system
 • Safe and secure transaction
 • Omni-channel compatibility.
 • Multi-lingual
 • Peer-to-peer network protocol

Efficient benefits of Peer-to-peer Lending Software :

 • Lightning speed processing.
 • Easy to use interface.
 • Flexible and scalable nature.
 • Cost-effective solution.
 • Instant API Integration.
 • Powerful reporting structure.

Lifecycle of Loan Process :

 • The loan origination system provides an easy onboarding process and lightning-fast approval of the loan.
 • Loan management systems offer stringent underwriting, customizable loan products and rule-based automation.
 • Collection Management System enables an automated collection workflow, robust delinquency tracking, instant payment updates and track loan performance.
 • Account Management System ensures in providing accurate accounting, configurable accounting rules and quick update.
 • Reports and dashboards provide predictive analytics and ad-hoc reports.

The Peer-To-Peer lending software is trending in recent years that benefitted millions of users to avail loans in critical situations. It’s high time for investors to consider this platform to reap more business revenue by getting in touch with Blockchain App Factory for better assistance.

#peer to peer lending blockchain platform #p2p lending blockchain #blockchain p2p lending platform #p2p lending blockchain platform #p2p lending platforms #p2p crypto lending software

Mark Anderson

Mark Anderson

1616494541

Kickstart your business on P2P Lending Software with our Crypto based Platform

Overtake your competitors with unique ideas in the digital marketplace with Blockchain App Factory that offers P2P Lending Software. It contains all the latest features with an efficient engine, stable agreement order and market order, central management system, real-time traceable machine, and much more.

#p2p lending blockchain #p2p lending blockchain platform #p2p lending platforms #peer to peer lending blockchain platform #blockchain-based p2p lending platforms #p2p crypto lending software

Devin Pinto

1606217442

Blockchain Certification | Blockchain Training Course | Blockchain Council

In all the market sectors, Blockchain technology has contributed to the redesign. The improvements that were once impossible have been pushed forward. Blockchain is one of the leading innovations with the ability to influence the various sectors of the industry. It also has the ability to be one of the career-influencing innovations at the same time. We have seen an increasing inclination towards the certification of the Blockchain in recent years, and there are obvious reasons behind it. Blockchain has everything to offer, from good packages to its universal application and futuristic development. Let’s address the reasons why one should go for Blockchain certification.

5 advantages of certification by Blockchain:

1. Lucrative packages- Everyone who completes their education or upskills themselves wants to end up with a good bundle, not only is one assured of a good learning experience with Blockchain, but the packages are drool-worthy at the same time. A Blockchain developer’s average salary varies between $150,000 and $175,000 per annum. Comparatively, a software developer gets a $137,000 per year salary. For a Blockchain developer, the San Francisco Bay area provides the highest bundle, amounting to $162,288 per annum. There’s no point arguing that learning about Blockchain is a smart decision with such lucrative packages.

2. Growing industry- When you select any qualification course, it becomes important that you choose a growing segment or industry that promises potential in the future. You should anticipate all of these with Blockchain. The size of the blockchain market is expected to rise from USD 3.0 billion in 2020 to USD 39.7 billion by 2025. This will see an incredible 67.3 percent CAGR between 2020-2025. To help business processes, several businesses are outsourcing Blockchain technologies. This clearly demonstrates that there will be higher demand in the future for Blockchain developers and certified Blockchain professionals.

3. Universal application- One of the major reasons for the success of Blockchain is that it has a global application. It is not sector-specific. Blockchain usage cases are discovered by almost all market segments. In addition, other innovations such as AI, big data, data science and much more are also supported by Blockchain. It becomes easier to get into a suitable industry once you know about Blockchain.

**4. Work protection-**Surely you would like to invest in an ability that ensures job security. You had the same chance for Blockchain. Since this is the technology of the future, understanding that Blockchain can keep up with futuristic developments will help in a successful and safe job.

**5.**After a certain point of your professional life, you are expected to learn about new abilities that can help enhance your skills. Upskilling is paramount. Upskilling oneself has become the need for the hour, and choosing a path that holds a lot of potential for the future is the best way to do this. For all computer geeks and others who want to gain awareness of emerging technology, Blockchain is a good option.

Concluding thoughts- opting for Blockchain certification is a successful career move with all these advantages. You will be able to find yourself in a safe and secured work profile once you have all the knowledge and information. Link for Blockchain certification programme with the Blockchain Council.

#blockchain certificate #blockchain training #blockchain certification #blockchain developers #blockchain #blockchain council

5 Blockchain Applications That Have Transformed the World of Technology

The blockchain is the decentralized database of the blocks of information, which gets recorded in the chain format and linked in a secured crypto graphical manner. This technology ensures proper safety of the data due to its secure nature, and it totally changes how people carry out transactions. It also brings about a faster and secure process of validating information needed to establish reliability.

Though blockchain technology came into the market to carry out only digital transactions, it is now used in various industries like supply chain, finance, health care, and many more.

The blockchain technology has made its position in mobile app development as well. Blockchain applications are transparent and accountable. From getting easy access to medical records and buying insurance, you can see blockchain applications everywhere.

Here are some of the areas where you can see the use of blockchain applications and how they have changed various industries.

1. Ripple

Ripple is useful for increasing banking transactions. The implementation of blockchain technology in the financial sector is much more profound than any other sector. Ripple proves this. It is one of the greatest tools to record and complete financial transactions.

It develops a large network despite strict physical boundaries. As there is no such third-party involvement present, the cost of these transactions is lower than usual. At the same time, the network also remains transparent and quite secured.

It is normally seen that financial transactions that happen globally are

error-prone and take a lot of time. In addition to this, when the transaction

fees and exchange rates get added up, the total cost usually gets high.

However, Ripple offers real-time international transactions without spending too much money. It has the network of about 200+ institutions making the process affordable, secure, and fast for all sorts of international transactions.

2. Etherisc

This blockchain application helps in automating flight insurance. Insurance is another area where blockchain is gaining popularity. Through this application, insurers can make smart contracts rather than getting involved in the traditional contracts that are usually complex. Etherisc is the blockchain application that helps customers buy flight insurance. If the flight gets canceled or delayed, they do not have to wait for months to get the payment back. This application ensures an on-time payout.

#blockchain #blockchain-technology #blockchain-development #blockchain-use-cases #blockchain-a #blockchain-technologies #technology #decentralization

John Wilson

John Wilson

1632819769

Develop Your Peer To Peer Cryptocurrency Exchange Software

Introduction :

The need for crypto exchanges is very high at the moment, the surge of the NFT in the crypto space and DeFi occupancy over the digital era everything ends in the place where the digital cryptocurrency needed to be converted into fiat currency. The role of the cryptocurrency exchange is to let the user exchange cryptocurrencies and even fiat currencies. Peer To Peer Crypto Exchange Software will have a vital role to play when it transfers funds from one single node to another without any intermediary.

Features of P2P cryptocurrency exchange software : 

An excellent cryptocurrency exchange  must have the following,

 • Multi-language support :

The Peer-2-Peer cryptocurrency exchange software should be able to support various languages to make it reach the standard of globals. And the recursive adoption and addition of language should be done to keep the standard.

 • Matching engine : 

Best matching engine to find the suitable node to carry out the translation effectively with the matching engine.

 • Multi-Platform :

The Peer-to-Peer Cryptocurrency exchanges are built with different technologies to support all possible devices in the existing. The digital devices of all popular brands will support the P2P cryptocurrency exchanges software.

Conclusion :

To process a transaction that only has to be more secure and to avoid all types of intermediaries, Peer-2-Peer crypto exchanges are the best choice. The need for the Peer-2-Peer transaction will be very high and the Peer-2-Peer cryptocurrency exchange will have huge success as a business in the crypto space.


#p2p_crypto_exchange #peer_to_peer_crypto #p2p_exchange_software #cryptocurrency #blockchain #smart_contract #crypto_exchange_platform_solutions