Ruby  Schmitt

Ruby Schmitt

1641508320

Τι είναι ο AMM (Automated Market Maker) | Απλά εξηγείται

Σε αυτήν την ανάρτηση, θα μάθετε Τι είναι ο Automated Market Maker (AMM) και πώς λειτουργεί;

Θα μπορούσατε να σκεφτείτε έναν αυτοματοποιημένο διαπραγματευτή ως ένα ρομπότ που είναι πάντα πρόθυμο να σας δώσει μια τιμή μεταξύ δύο περιουσιακών στοιχείων. Μερικοί χρησιμοποιούν έναν απλό τύπο όπως το Uniswap, ενώ το Curve, το Balancer και άλλοι χρησιμοποιούν πιο περίπλοκους.

Όχι μόνο μπορείτε να κάνετε συναλλαγές χωρίς εμπιστοσύνη χρησιμοποιώντας ένα AMM, αλλά μπορείτε επίσης να γίνετε το σπίτι παρέχοντας ρευστότητα σε μια ομάδα ρευστότητας. Αυτό επιτρέπει ουσιαστικά σε οποιονδήποτε να γίνει διαπραγματευτής αγοράς σε ένα χρηματιστήριο και να κερδίσει αμοιβές για την παροχή ρευστότητας.

Τα AMM έχουν πραγματικά χαράξει τη θέση τους στον χώρο του DeFi λόγω του πόσο απλά και εύχρηστα είναι. Η αποκέντρωση της αγοράς με αυτόν τον τρόπο είναι εγγενής στο όραμα της κρυπτογράφησης.

Εισαγωγή

Το Decentralized Finance (DeFi) έχει δει μια έκρηξη ενδιαφέροντος για το Ethereum και άλλες πλατφόρμες έξυπνων συμβολαίων όπως το Binance Smart Chain. Η γεωργία απόδοσης έχει γίνει ένας δημοφιλής τρόπος διανομής διακριτικών, το BTC με διακριτικά αυξάνεται στο Ethereum και οι όγκοι των φλας δανείων αυξάνονται.

Εν τω μεταξύ, τα αυτοματοποιημένα πρωτόκολλα διαπραγματευτών αγοράς, όπως το Uniswap, βλέπουν τακτικά ανταγωνιστικούς όγκους, υψηλή ρευστότητα και αυξανόμενο αριθμό χρηστών.

Πώς όμως λειτουργούν αυτές οι ανταλλαγές; Γιατί είναι τόσο γρήγορο και εύκολο να δημιουργήσετε μια αγορά για το πιο πρόσφατο νόμισμα τροφίμων; Μπορούν πραγματικά τα AMM να ανταγωνιστούν τις παραδοσιακές ανταλλαγές βιβλίων παραγγελιών; Ας ανακαλύψουμε.

Τι είναι ένας αυτοματοποιημένος διαπραγματευτής αγοράς (AMM);

Ένας αυτοματοποιημένος διαπραγματευτής αγοράς (AMM) είναι ένας τύπος πρωτοκόλλου αποκεντρωμένης ανταλλαγής (DEX) που βασίζεται σε έναν μαθηματικό τύπο για την τιμολόγηση των περιουσιακών στοιχείων. Αντί να χρησιμοποιείται ένα βιβλίο παραγγελιών όπως ένα παραδοσιακό χρηματιστήριο, τα περιουσιακά στοιχεία τιμολογούνται σύμφωνα με έναν αλγόριθμο τιμολόγησης.

Αυτός ο τύπος μπορεί να διαφέρει με κάθε πρωτόκολλο. Για παράδειγμα, το Uniswap χρησιμοποιεί x * y = k , όπου x είναι το ποσό ενός διακριτικού στη δεξαμενή ρευστότητας και y το ποσό του άλλου. Σε αυτόν τον τύπο, το k είναι μια σταθερά, που σημαίνει ότι η συνολική ρευστότητα της ομάδας πρέπει να παραμένει πάντα η ίδια. Άλλα AMM θα χρησιμοποιούν άλλους τύπους για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις χρήσης που στοχεύουν. Η ομοιότητα όλων αυτών όμως είναι ότι καθορίζουν τις τιμές αλγοριθμικά. Εάν αυτό είναι λίγο μπερδεμένο αυτήν τη στιγμή, μην ανησυχείτε. Ας ελπίσουμε ότι θα ενωθούν όλα στο τέλος. 

Η παραδοσιακή δημιουργία αγορών λειτουργεί συνήθως με εταιρείες με τεράστιους πόρους και πολύπλοκες στρατηγικές. Οι διαπραγματευτές σάς βοηθούν να έχετε μια καλή τιμή και μια περιορισμένη διαφορά προσφοράς-ζήτησης σε ένα ανταλλακτήριο βιβλίου παραγγελιών όπως το Binance. Οι αυτοματοποιημένοι διαμορφωτές αγοράς αποκεντρώνουν αυτή τη διαδικασία και αφήνουν ουσιαστικά οποιονδήποτε να δημιουργήσει μια αγορά σε μια αλυσίδα μπλοκ. Πώς ακριβώς μπορούν να το κάνουν αυτό; Ας διαβάσουμε.

Πώς λειτουργεί ένας αυτοματοποιημένος διαπραγματευτής αγοράς (AMM);

Μια AMM λειτουργεί παρόμοια με μια ανταλλαγή βιβλίου παραγγελιών, καθώς υπάρχουν ζεύγη συναλλαγών - για παράδειγμα, ETH/DAI. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να έχετε έναν αντισυμβαλλόμενο (άλλο έμπορο) στην άλλη πλευρά για να πραγματοποιήσετε μια συναλλαγή. Αντίθετα, αλληλεπιδράτε με ένα έξυπνο συμβόλαιο που «φτιάχνει» την αγορά για εσάς.

Σε ένα αποκεντρωμένο χρηματιστήριο όπως το  Binance DEX , οι συναλλαγές πραγματοποιούνται απευθείας μεταξύ των πορτοφολιών των χρηστών. Εάν πουλάτε BNB για BUSD στο Binance DEX, υπάρχει κάποιος άλλος στην άλλη πλευρά του εμπορίου που αγοράζει BNB με το BUSD του. Μπορούμε να το ονομάσουμε συναλλαγή peer-to-peer (P2P). 

Αντίθετα, θα μπορούσατε να σκεφτείτε τα AMM ως peer-to-contract (P2C) . Δεν υπάρχει ανάγκη για αντισυμβαλλόμενους με την παραδοσιακή έννοια, καθώς οι συναλλαγές γίνονται μεταξύ χρηστών και συμβάσεων. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει βιβλίο παραγγελιών, δεν υπάρχουν επίσης τύποι παραγγελιών σε ένα AMM. Η τιμή που παίρνετε για ένα περιουσιακό στοιχείο που θέλετε να αγοράσετε ή να πουλήσετε καθορίζεται από έναν τύπο. Αν και αξίζει να σημειωθεί ότι ορισμένα μελλοντικά σχέδια AMM ενδέχεται να εξουδετερώσουν αυτόν τον περιορισμό.

Επομένως, δεν χρειάζεται να υπάρχουν αντισυμβαλλόμενοι, αλλά κάποιος πρέπει ακόμα να δημιουργήσει την αγορά, σωστά; Σωστός. Η ρευστότητα στο έξυπνο συμβόλαιο πρέπει ακόμα να παρέχεται από χρήστες που ονομάζονται πάροχοι ρευστότητας (LPs).

Τι είναι μια ομάδα ρευστότητας;

Οι πάροχοι ρευστότητας (LPs) προσθέτουν κεφάλαια σε ομάδες ρευστότητας. Θα μπορούσατε να σκεφτείτε ένα απόθεμα ρευστότητας ως ένα μεγάλο σωρό κεφαλαίων με τα οποία μπορούν να συναλλάσσονται οι έμποροι. Σε αντάλλαγμα για την παροχή ρευστότητας στο πρωτόκολλο, οι LP κερδίζουν προμήθειες από τις συναλλαγές που πραγματοποιούνται στη δεξαμενή τους. Στην περίπτωση του Uniswap, τα LP καταθέτουν μια ισοδύναμη αξία δύο κουπονιών – για παράδειγμα, 50% ETH και 50% DAI στη συγκέντρωση ETH/DAI.

Υπομονή, για να μπορέσει κάποιος να γίνει market maker; Πράγματι! Είναι πολύ εύκολο να προσθέσετε κεφάλαια σε μια ομάδα ρευστότητας. Οι ανταμοιβές καθορίζονται από το πρωτόκολλο. Για παράδειγμα, το Uniswap v2 χρεώνει τους εμπόρους 0,3% που πηγαίνει απευθείας στα LP. Άλλες πλατφόρμες ή πιρούνια ενδέχεται να χρεώνουν λιγότερο για να προσελκύσουν περισσότερους παρόχους ρευστότητας στη δεξαμενή τους.

Γιατί είναι σημαντική η προσέλκυση ρευστότητας; Λόγω του τρόπου με τον οποίο λειτουργούν τα AMM, όσο περισσότερη ρευστότητα υπάρχει στο pool, τόσο λιγότερη ολίσθηση μπορεί να προκληθεί σε μεγάλες παραγγελίες. Αυτό, με τη σειρά του, μπορεί να προσελκύσει περισσότερο όγκο στην πλατφόρμα και ούτω καθεξής.

Τα προβλήματα ολίσθησης θα διαφέρουν ανάλογα με τα διαφορετικά σχέδια AMM, αλλά είναι σίγουρα κάτι που πρέπει να έχετε κατά νου. Θυμηθείτε, η τιμολόγηση καθορίζεται από έναν αλγόριθμο. Με απλοποιημένο τρόπο, καθορίζεται από το πόσο αλλάζει η αναλογία μεταξύ των διακριτικών στη δεξαμενή ρευστότητας μετά από μια συναλλαγή. Εάν η αναλογία αλλάξει κατά μεγάλο περιθώριο, θα υπάρξει μεγάλη ολίσθηση.

Για να το πάμε λίγο παραπέρα, ας υποθέσουμε ότι θέλατε να αγοράσετε όλο το ETH στο pool ETH/DAI στο Uniswap. Λοιπόν, δεν μπορούσες! Θα έπρεπε να πληρώσετε ένα εκθετικά υψηλότερο και υψηλότερο ασφάλιστρο για κάθε πρόσθετο αιθέρα, αλλά ποτέ δεν θα μπορούσατε να το αγοράσετε όλο από την πισίνα. Γιατί; Είναι λόγω του τύπου x * y = k . Εάν είτε το x είτε το είναι μηδέν, που σημαίνει ότι υπάρχει μηδέν ETH ή DAI στη δεξαμενή, η εξίσωση δεν έχει πλέον νόημα.

Αλλά αυτή δεν είναι η πλήρης ιστορία για τα AMM και τις δεξαμενές ρευστότητας. Θα πρέπει να έχετε κατά νου και κάτι άλλο όταν παρέχετε ρευστότητα σε ΑΜΜ – μόνιμη απώλεια.

Τι είναι η μόνιμη απώλεια;

Μόνιμη απώλεια συμβαίνει όταν η αναλογία τιμής των κατατεθειμένων κουπονιών αλλάζει αφού τα καταθέσετε στο pool. Όσο μεγαλύτερη είναι η αλλαγή, τόσο μεγαλύτερη είναι η μόνιμη απώλεια. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα AMM λειτουργούν καλύτερα με ζεύγη κουπονιών που έχουν παρόμοια αξία, όπως stablecoins ή τυλιγμένα token. Εάν η αναλογία τιμής μεταξύ του ζεύγους παραμένει σε σχετικά μικρό εύρος, η μόνιμη απώλεια είναι επίσης αμελητέα.

Από την άλλη πλευρά, εάν ο δείκτης αλλάξει πολύ, οι πάροχοι ρευστότητας μπορεί να είναι καλύτερα να κρατούν απλώς τα διακριτικά αντί να προσθέτουν κεφάλαια σε μια ομάδα. Ακόμα κι έτσι,  οι ομάδες Uniswap όπως το ETH/DAI που είναι αρκετά εκτεθειμένες σε μόνιμες απώλειες ήταν κερδοφόρες χάρη στις προμήθειες συναλλαγών που συγκεντρώνουν.

Με αυτά τα λόγια, η μόνιμη απώλεια δεν είναι ένας καλός τρόπος για να ονομάσουμε αυτό το φαινόμενο. Η «παροδικότητα» προϋποθέτει ότι εάν τα περιουσιακά στοιχεία επανέλθουν στις τιμές στις οποίες είχαν αρχικά κατατεθεί, οι ζημίες μετριάζονται. Ωστόσο, εάν αποσύρετε τα χρήματά σας σε διαφορετική αναλογία τιμής από εκείνη που τα καταθέσατε, οι απώλειες είναι πολύ μόνιμες. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι προμήθειες συναλλαγών μπορεί να μετριάσουν τις ζημίες, αλλά είναι ακόμα σημαντικό να ληφθούν υπόψη οι κίνδυνοι.

Να είστε προσεκτικοί κατά την κατάθεση κεφαλαίων σε ένα AMM και βεβαιωθείτε ότι κατανοείτε τις συνέπειες της μόνιμης απώλειας. 

Κλείσιμο σκέψεις

Οι αυτοματοποιημένοι market makers αποτελούν βασικό στοιχείο του χώρου DeFi. Επιτρέπουν ουσιαστικά σε οποιονδήποτε να δημιουργήσει αγορές απρόσκοπτα και αποτελεσματικά. Αν και έχουν τους περιορισμούς τους σε σύγκριση με τις ανταλλαγές βιβλίων παραγγελιών, η συνολική καινοτομία που φέρνουν στην κρυπτογράφηση είναι ανεκτίμητη.

Τα ΑΜΜ είναι ακόμα στα σπάργανα. Τα AMM που γνωρίζουμε και χρησιμοποιούμε σήμερα, όπως το Uniswap, το Curve και το PancakeSwap είναι κομψά σε σχεδιασμό, αλλά αρκετά περιορισμένα σε χαρακτηριστικά. Πιθανότατα θα υπάρχουν πολλά περισσότερα καινοτόμα σχέδια AMM στο μέλλον. Αυτό θα πρέπει να οδηγήσει σε χαμηλότερες χρεώσεις, λιγότερες τριβές και τελικά καλύτερη ρευστότητα για κάθε χρήστη του DeFi.

What is GEEK

Buddha Community

Origin Scale

Origin Scale

1620805745

Automation Management System

Want to try automated inventory management system for small businesses? Originscale automation software automate your data flow across orders, inventory, and purchasing. TRY FOR FREE

#automation #automation software #automated inventory management #automated inventory management system #automation management system #inventory automation

Ruby  Schmitt

Ruby Schmitt

1641508320

Τι είναι ο AMM (Automated Market Maker) | Απλά εξηγείται

Σε αυτήν την ανάρτηση, θα μάθετε Τι είναι ο Automated Market Maker (AMM) και πώς λειτουργεί;

Θα μπορούσατε να σκεφτείτε έναν αυτοματοποιημένο διαπραγματευτή ως ένα ρομπότ που είναι πάντα πρόθυμο να σας δώσει μια τιμή μεταξύ δύο περιουσιακών στοιχείων. Μερικοί χρησιμοποιούν έναν απλό τύπο όπως το Uniswap, ενώ το Curve, το Balancer και άλλοι χρησιμοποιούν πιο περίπλοκους.

Όχι μόνο μπορείτε να κάνετε συναλλαγές χωρίς εμπιστοσύνη χρησιμοποιώντας ένα AMM, αλλά μπορείτε επίσης να γίνετε το σπίτι παρέχοντας ρευστότητα σε μια ομάδα ρευστότητας. Αυτό επιτρέπει ουσιαστικά σε οποιονδήποτε να γίνει διαπραγματευτής αγοράς σε ένα χρηματιστήριο και να κερδίσει αμοιβές για την παροχή ρευστότητας.

Τα AMM έχουν πραγματικά χαράξει τη θέση τους στον χώρο του DeFi λόγω του πόσο απλά και εύχρηστα είναι. Η αποκέντρωση της αγοράς με αυτόν τον τρόπο είναι εγγενής στο όραμα της κρυπτογράφησης.

Εισαγωγή

Το Decentralized Finance (DeFi) έχει δει μια έκρηξη ενδιαφέροντος για το Ethereum και άλλες πλατφόρμες έξυπνων συμβολαίων όπως το Binance Smart Chain. Η γεωργία απόδοσης έχει γίνει ένας δημοφιλής τρόπος διανομής διακριτικών, το BTC με διακριτικά αυξάνεται στο Ethereum και οι όγκοι των φλας δανείων αυξάνονται.

Εν τω μεταξύ, τα αυτοματοποιημένα πρωτόκολλα διαπραγματευτών αγοράς, όπως το Uniswap, βλέπουν τακτικά ανταγωνιστικούς όγκους, υψηλή ρευστότητα και αυξανόμενο αριθμό χρηστών.

Πώς όμως λειτουργούν αυτές οι ανταλλαγές; Γιατί είναι τόσο γρήγορο και εύκολο να δημιουργήσετε μια αγορά για το πιο πρόσφατο νόμισμα τροφίμων; Μπορούν πραγματικά τα AMM να ανταγωνιστούν τις παραδοσιακές ανταλλαγές βιβλίων παραγγελιών; Ας ανακαλύψουμε.

Τι είναι ένας αυτοματοποιημένος διαπραγματευτής αγοράς (AMM);

Ένας αυτοματοποιημένος διαπραγματευτής αγοράς (AMM) είναι ένας τύπος πρωτοκόλλου αποκεντρωμένης ανταλλαγής (DEX) που βασίζεται σε έναν μαθηματικό τύπο για την τιμολόγηση των περιουσιακών στοιχείων. Αντί να χρησιμοποιείται ένα βιβλίο παραγγελιών όπως ένα παραδοσιακό χρηματιστήριο, τα περιουσιακά στοιχεία τιμολογούνται σύμφωνα με έναν αλγόριθμο τιμολόγησης.

Αυτός ο τύπος μπορεί να διαφέρει με κάθε πρωτόκολλο. Για παράδειγμα, το Uniswap χρησιμοποιεί x * y = k , όπου x είναι το ποσό ενός διακριτικού στη δεξαμενή ρευστότητας και y το ποσό του άλλου. Σε αυτόν τον τύπο, το k είναι μια σταθερά, που σημαίνει ότι η συνολική ρευστότητα της ομάδας πρέπει να παραμένει πάντα η ίδια. Άλλα AMM θα χρησιμοποιούν άλλους τύπους για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις χρήσης που στοχεύουν. Η ομοιότητα όλων αυτών όμως είναι ότι καθορίζουν τις τιμές αλγοριθμικά. Εάν αυτό είναι λίγο μπερδεμένο αυτήν τη στιγμή, μην ανησυχείτε. Ας ελπίσουμε ότι θα ενωθούν όλα στο τέλος. 

Η παραδοσιακή δημιουργία αγορών λειτουργεί συνήθως με εταιρείες με τεράστιους πόρους και πολύπλοκες στρατηγικές. Οι διαπραγματευτές σάς βοηθούν να έχετε μια καλή τιμή και μια περιορισμένη διαφορά προσφοράς-ζήτησης σε ένα ανταλλακτήριο βιβλίου παραγγελιών όπως το Binance. Οι αυτοματοποιημένοι διαμορφωτές αγοράς αποκεντρώνουν αυτή τη διαδικασία και αφήνουν ουσιαστικά οποιονδήποτε να δημιουργήσει μια αγορά σε μια αλυσίδα μπλοκ. Πώς ακριβώς μπορούν να το κάνουν αυτό; Ας διαβάσουμε.

Πώς λειτουργεί ένας αυτοματοποιημένος διαπραγματευτής αγοράς (AMM);

Μια AMM λειτουργεί παρόμοια με μια ανταλλαγή βιβλίου παραγγελιών, καθώς υπάρχουν ζεύγη συναλλαγών - για παράδειγμα, ETH/DAI. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να έχετε έναν αντισυμβαλλόμενο (άλλο έμπορο) στην άλλη πλευρά για να πραγματοποιήσετε μια συναλλαγή. Αντίθετα, αλληλεπιδράτε με ένα έξυπνο συμβόλαιο που «φτιάχνει» την αγορά για εσάς.

Σε ένα αποκεντρωμένο χρηματιστήριο όπως το  Binance DEX , οι συναλλαγές πραγματοποιούνται απευθείας μεταξύ των πορτοφολιών των χρηστών. Εάν πουλάτε BNB για BUSD στο Binance DEX, υπάρχει κάποιος άλλος στην άλλη πλευρά του εμπορίου που αγοράζει BNB με το BUSD του. Μπορούμε να το ονομάσουμε συναλλαγή peer-to-peer (P2P). 

Αντίθετα, θα μπορούσατε να σκεφτείτε τα AMM ως peer-to-contract (P2C) . Δεν υπάρχει ανάγκη για αντισυμβαλλόμενους με την παραδοσιακή έννοια, καθώς οι συναλλαγές γίνονται μεταξύ χρηστών και συμβάσεων. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει βιβλίο παραγγελιών, δεν υπάρχουν επίσης τύποι παραγγελιών σε ένα AMM. Η τιμή που παίρνετε για ένα περιουσιακό στοιχείο που θέλετε να αγοράσετε ή να πουλήσετε καθορίζεται από έναν τύπο. Αν και αξίζει να σημειωθεί ότι ορισμένα μελλοντικά σχέδια AMM ενδέχεται να εξουδετερώσουν αυτόν τον περιορισμό.

Επομένως, δεν χρειάζεται να υπάρχουν αντισυμβαλλόμενοι, αλλά κάποιος πρέπει ακόμα να δημιουργήσει την αγορά, σωστά; Σωστός. Η ρευστότητα στο έξυπνο συμβόλαιο πρέπει ακόμα να παρέχεται από χρήστες που ονομάζονται πάροχοι ρευστότητας (LPs).

Τι είναι μια ομάδα ρευστότητας;

Οι πάροχοι ρευστότητας (LPs) προσθέτουν κεφάλαια σε ομάδες ρευστότητας. Θα μπορούσατε να σκεφτείτε ένα απόθεμα ρευστότητας ως ένα μεγάλο σωρό κεφαλαίων με τα οποία μπορούν να συναλλάσσονται οι έμποροι. Σε αντάλλαγμα για την παροχή ρευστότητας στο πρωτόκολλο, οι LP κερδίζουν προμήθειες από τις συναλλαγές που πραγματοποιούνται στη δεξαμενή τους. Στην περίπτωση του Uniswap, τα LP καταθέτουν μια ισοδύναμη αξία δύο κουπονιών – για παράδειγμα, 50% ETH και 50% DAI στη συγκέντρωση ETH/DAI.

Υπομονή, για να μπορέσει κάποιος να γίνει market maker; Πράγματι! Είναι πολύ εύκολο να προσθέσετε κεφάλαια σε μια ομάδα ρευστότητας. Οι ανταμοιβές καθορίζονται από το πρωτόκολλο. Για παράδειγμα, το Uniswap v2 χρεώνει τους εμπόρους 0,3% που πηγαίνει απευθείας στα LP. Άλλες πλατφόρμες ή πιρούνια ενδέχεται να χρεώνουν λιγότερο για να προσελκύσουν περισσότερους παρόχους ρευστότητας στη δεξαμενή τους.

Γιατί είναι σημαντική η προσέλκυση ρευστότητας; Λόγω του τρόπου με τον οποίο λειτουργούν τα AMM, όσο περισσότερη ρευστότητα υπάρχει στο pool, τόσο λιγότερη ολίσθηση μπορεί να προκληθεί σε μεγάλες παραγγελίες. Αυτό, με τη σειρά του, μπορεί να προσελκύσει περισσότερο όγκο στην πλατφόρμα και ούτω καθεξής.

Τα προβλήματα ολίσθησης θα διαφέρουν ανάλογα με τα διαφορετικά σχέδια AMM, αλλά είναι σίγουρα κάτι που πρέπει να έχετε κατά νου. Θυμηθείτε, η τιμολόγηση καθορίζεται από έναν αλγόριθμο. Με απλοποιημένο τρόπο, καθορίζεται από το πόσο αλλάζει η αναλογία μεταξύ των διακριτικών στη δεξαμενή ρευστότητας μετά από μια συναλλαγή. Εάν η αναλογία αλλάξει κατά μεγάλο περιθώριο, θα υπάρξει μεγάλη ολίσθηση.

Για να το πάμε λίγο παραπέρα, ας υποθέσουμε ότι θέλατε να αγοράσετε όλο το ETH στο pool ETH/DAI στο Uniswap. Λοιπόν, δεν μπορούσες! Θα έπρεπε να πληρώσετε ένα εκθετικά υψηλότερο και υψηλότερο ασφάλιστρο για κάθε πρόσθετο αιθέρα, αλλά ποτέ δεν θα μπορούσατε να το αγοράσετε όλο από την πισίνα. Γιατί; Είναι λόγω του τύπου x * y = k . Εάν είτε το x είτε το είναι μηδέν, που σημαίνει ότι υπάρχει μηδέν ETH ή DAI στη δεξαμενή, η εξίσωση δεν έχει πλέον νόημα.

Αλλά αυτή δεν είναι η πλήρης ιστορία για τα AMM και τις δεξαμενές ρευστότητας. Θα πρέπει να έχετε κατά νου και κάτι άλλο όταν παρέχετε ρευστότητα σε ΑΜΜ – μόνιμη απώλεια.

Τι είναι η μόνιμη απώλεια;

Μόνιμη απώλεια συμβαίνει όταν η αναλογία τιμής των κατατεθειμένων κουπονιών αλλάζει αφού τα καταθέσετε στο pool. Όσο μεγαλύτερη είναι η αλλαγή, τόσο μεγαλύτερη είναι η μόνιμη απώλεια. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα AMM λειτουργούν καλύτερα με ζεύγη κουπονιών που έχουν παρόμοια αξία, όπως stablecoins ή τυλιγμένα token. Εάν η αναλογία τιμής μεταξύ του ζεύγους παραμένει σε σχετικά μικρό εύρος, η μόνιμη απώλεια είναι επίσης αμελητέα.

Από την άλλη πλευρά, εάν ο δείκτης αλλάξει πολύ, οι πάροχοι ρευστότητας μπορεί να είναι καλύτερα να κρατούν απλώς τα διακριτικά αντί να προσθέτουν κεφάλαια σε μια ομάδα. Ακόμα κι έτσι,  οι ομάδες Uniswap όπως το ETH/DAI που είναι αρκετά εκτεθειμένες σε μόνιμες απώλειες ήταν κερδοφόρες χάρη στις προμήθειες συναλλαγών που συγκεντρώνουν.

Με αυτά τα λόγια, η μόνιμη απώλεια δεν είναι ένας καλός τρόπος για να ονομάσουμε αυτό το φαινόμενο. Η «παροδικότητα» προϋποθέτει ότι εάν τα περιουσιακά στοιχεία επανέλθουν στις τιμές στις οποίες είχαν αρχικά κατατεθεί, οι ζημίες μετριάζονται. Ωστόσο, εάν αποσύρετε τα χρήματά σας σε διαφορετική αναλογία τιμής από εκείνη που τα καταθέσατε, οι απώλειες είναι πολύ μόνιμες. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι προμήθειες συναλλαγών μπορεί να μετριάσουν τις ζημίες, αλλά είναι ακόμα σημαντικό να ληφθούν υπόψη οι κίνδυνοι.

Να είστε προσεκτικοί κατά την κατάθεση κεφαλαίων σε ένα AMM και βεβαιωθείτε ότι κατανοείτε τις συνέπειες της μόνιμης απώλειας. 

Κλείσιμο σκέψεις

Οι αυτοματοποιημένοι market makers αποτελούν βασικό στοιχείο του χώρου DeFi. Επιτρέπουν ουσιαστικά σε οποιονδήποτε να δημιουργήσει αγορές απρόσκοπτα και αποτελεσματικά. Αν και έχουν τους περιορισμούς τους σε σύγκριση με τις ανταλλαγές βιβλίων παραγγελιών, η συνολική καινοτομία που φέρνουν στην κρυπτογράφηση είναι ανεκτίμητη.

Τα ΑΜΜ είναι ακόμα στα σπάργανα. Τα AMM που γνωρίζουμε και χρησιμοποιούμε σήμερα, όπως το Uniswap, το Curve και το PancakeSwap είναι κομψά σε σχεδιασμό, αλλά αρκετά περιορισμένα σε χαρακτηριστικά. Πιθανότατα θα υπάρχουν πολλά περισσότερα καινοτόμα σχέδια AMM στο μέλλον. Αυτό θα πρέπει να οδηγήσει σε χαμηλότερες χρεώσεις, λιγότερες τριβές και τελικά καλύτερη ρευστότητα για κάθε χρήστη του DeFi.

Aria Lee

Aria Lee

1609507876

25 Best Digital Marketers In India | Best Digital Marketing Experts In India

The demand for digital marketing is increasing. This in turn is increasing the demand for digital marketing experts in India. There are many digital marketers in India.
This blog post lists the best 25 digital marketing experts in India who have outstanding work in the digital marketing field.

But, according to the 25** best digital marketing experts**, there exists a simple way to find out what is working in this market.

Today, I do not think any business can survive without digital marketing. You know that digital marketing talent is rare. You should check the results of our digital marketing talent survey. Here, we have compiled a list of 25 best digital marketers in India.

1. SEO Vaibhav Sharma

Vaibhav Sharma (Born 28-07-1998), better known as SEO Vaibhav Sharma, Youngest Digital Marketing Expert and Blogger and youtube personality since 2017. Work As Freelancer SEO Expert | SMO Expert | PPC Expert. He Is Also Known for his hard & Smart work in the Digital Marketing Industry.
They served their digital marketing services for international and also domestic clients and they all are happy with them.
Vaibhav Sharma is Google Certified Digital Marketer and he helps businesses to achieve their goals.
Experties In: Local SEO, Lead Generation, Branding, etc…

You can contact Vaibhav Sharma through mail: vaibhavsharmaseo@gmail.com
Website: https://seovaibhavsharma.com

2. Sorav Jain

After embarking on the SEO journey in his early 17s, Sorav Jain made significant contributions to the digital marketing industry. He is the CEO of Echo, a self-funded firm that provides world-class social media and digital marketing expertise.

Website: https://www.soravjain.com/

3. Mridul Kabra

By graduating as an architect, he is the first student of Malaviya National Institute of Technology to become a teacher and digital marketing expert. He is also working as google certified Digital Marketer expertise in lead generation.

4. Jitendra Vaswani

Jitendra Vaswani is a professional digital marketer and blogger, currently based out of India. His blog, BloggersIdeas, is one of the top ranking blogs on blogging and digital marketing in the country. He is also a top digital marketing consultant in India, a public speaker and has spoken at events, colleges and forums in India, blogging, personal branding and keynote making online.

5. Prateek Shah

Prateek is a best digital marketing trainer with Google India and head trainer of AIMA (All India Management Association). Apart from managing social media campaigns for various brands, he launched India’s first student social network ‘Asset Ambassador’.

He founded Digital Defined in October 2015, with the aim of creating a platform for digital marketing professionals and enthusiasts. It is a digital marketing hub for communicating, contributing and collaborating digital marketing ideas and receiving all marketing questions.

6. Deepak Kanakaraju

Deepak Kanakaraju is famous in the world of digital marketing as Digital Deepak. His blog digitaldeepak.com is an amazing resource for those who want to learn digital marketing.
Deepak loves bikes and started a blog on a motorcycle called BikeAdvice which got more than 1 lakh followers and 1 million plus page views per month. This was his debut in digital marketing.
Following this bike blog, Deepak worked in several companies and also spoke on digital marketing. The blog DigitalDeepak.com has been ranked as one of the top 10 digital marketing blogs in India.

7. Pradeep Chopra

Pradeep Chopra is an IIT Delhi pass out. He is one of the pioneers of digital marketing in India. Pradeep is the co-founder and CEO of Digital Vidya. He is an author on International Fence and Digital Marketing and Entrepreneurship.
Pradeep has organized several social media workshops in India at Singapore, Click Asia Summit, Tycon, Global Youth Marketing Force and NASSCOM India Leadership Force.
He has trained and mentored thousands of professionals and CEOs in digital marketing. Pradeep believes “Internet connectivity is more important than water supply”

8. Ankit Malik

Over 7 years of agency and in-house experience in digital marketing. Ankit Malik is capable of managing and executing projects of any size and budget. Ankit Malik owns brands like HBO India, Yatra, Lufthansa, Mercedes, Intel and many more. Ankit Malik is considered the best in the social media industry and was also nominated in the top 30 under 30 social media and brand markets in 2018. Ankit has previously worked with MRM MCCAN and India’s most luxury hospital Roswalk Healthcare. His expertise lies in the medical and entertainment section. Ankit also won the ‘Top 200 Movie Blogs 2018’ awarded by FeedSpot and is currently working with renowned brands in India and Canada.

9. Ananthanarayanan V

PGCPM from Indian Institute of Management in Indore in 2007. Also awarded the “Best Digital Advertising Professionals in India” from the CMO Council and World Advertising Congress from the fourth edition of “50 Best Digital Marketing Professionals, 2014” at the “Mobile and Digital Marketing Summit 2014” held at TAJ Scandal END, MUMBAI . 14 November 2014. The theme of the summit is “Real-time through mobile and digital media: real-time marketing and engagement”. Organization: He is the founder and CEO of TechDivine Creative Services based in Thane West, Mumbai, Maharashtra, India.

10. Himanshu Arora

The co-founder of Socialpanga, Himanshu Arora, believes in deep electronic marketing. Being an expert in designing, strategizing and implementing electronic marketing through various strategies and campaigns, he represents himself as a ‘marketing mafia’. He has worked with around 50 firms, including Coca-Cola, SAP, Google, Accenture, Horricks, and more. In addition, he has been selected as the Google Award for Google Product and Sales Award. Himanshu is a renowned speaker and has conducted more than 35 electronic advertising and marketing training sessions for notable firms such as Kodak, Nokia, Wipro, and many more.

11. Aditya Gupta

In 2011, he founded Social Samosa with Ankitagba. His plan was to become a hub for the Indian social media industry by satisfying all earlier knowledge gaps. In 2015, it was sold to confidential investors for an undisclosed sum. According to an ET report, a group of investors bought the company for Rs.2-3 Cr. Now, Ankit works at his digital communications agency Igenero. He founded the company in 2009 with the objective of providing solutions for branding, web-based products and digital strategy on one platform. He has worked with well-known companies.

12. Jainendra singh

He is a Google certified digital marketer in india. His extensive experience in strategic planning and business structure has helped billions of dollars of companies in many industries. For so many years, they have been occupied in measuring the ROI of digital media activities, lead generation and content delivery through popular social and bookmark channels.

13. Laxmipati bhat

With 25 years of experience in the world of marketing, he blends traditional advertising methods and new digital information in a great way. Currently, he is the head of business communications for Robosoft Technologies, a leading mobility solutions partner. He worked with a successful track record in business development in Mumbai, Bangladesh, Sri Lanka and Bangalore with demand for FMCG and service brands and leadership agency profit centers. He worked with P&G, BAT, GSK, Sara Lee, Wipro Consumer Care & Lighting and ITC Foods.

14. Prashant Naidu

Moving on to start LI with his wife, Prashant worked as a business analyst in Singapore, India and the UK for six years.
Prashant Naidu is the founder of a four-and-a-half-year-old young online publishing start-up that covers social media marketing stories beyond press releases. LI has been listed in the Top 10 Social Media Blogs 2013 by Social Media Examiner and Indi Blogger. They believe that high quality content always stays and pays

15. Rajat Jain

Rajat Jain is the founder and CEO of “Shoot Order”, a top-ranked digital marketing company with over 200 customers worldwide. Along with this, he is also considered as the best digital marketing consultant in India. Rajat also writes a blog called “SpeakRJ”, where he shares his marketing experiences and latest developments in the market.

16. Harsh Agarwal

Harsh Agarwal is a B.tech graduate and professional blogger. He has also worked at Convergys before becoming a full-time blogger. His blog “ShoutMeLoud” is a one-stop solution for every aspiring blogger out there. Blogging is a very important and important aspect of Digital Marketing. His expertise in blogging and contribution in this field is excellent.

17. Kunal Chaudhary

Kunal Chaudhary is the founder of Delhi School of Internet Marketing, a renowned digital marketing institute. He has 8+ years of digital marketing experience and has done internet marketing for top brands like Snapdeal, Myntra, Flipkart, FashionAndieu, Jabong etc. He is also a digital marketing specialist with over $ 2 million earned in revenue.

18. Rohit Onkar

Rohit Onkar is One of the best Digital Marketer, Business Leader and Trainer. Rohit has been able to successfully establish scale processes, manage cross-functional teams, increase the profitability of organizations and drive them to desired goals. He is the Head of Digital at Loylty Rewardz Mngt Pvt Ltd, where his role is to oversee daily digital marketing campaigns, set up large-scale processes, identify new monetization opportunities to create new revenue streams and drive daily campaign execution. Have to manage for. A cross-functional team. .

19. Anoop Mishra

Anoop Mishra is a digital marketing specialist. He is the co-founder of Prachar Mantra. Anoop has done BCA, MCA and MBA (Marketing)
He has helped many businesses do digital marketing effectively and efficiently. You can learn more about them at: https://www.anoopmishra.com

20. Suresh Babu

Suresh Babu is the founder and CEO of Web Marketing Academy. He is one of the best digital marketing trainers in India. Suresh holds an Executive MBA from IIMB.
He started his career as a lecturer for Hotel Management and Catering Science and today he is one of the best teachers of digital marketing.
Suresh is a visiting faculty and president at prominent universities like Christ University, Acharya B-School, Commits College, Manetti Community College. He also founded the online marketing enthusiast community, a community of passionate online marketing enthusiasts.

21. Arockiasamy Satya

This B2B marketing professional has contributed to transform the business through appropriate marketing and content strategy. He demonstrates expertise in the planning, construction, implementation, monitoring and analysis of marketing initiatives. When it comes to content writing, the different times with writing different marketing-related articles are true. The two most important business changes he made were in Brillio and Collabera. In addition, he has teamed up with Dell.

22. Chetan Deshpande

Chetan Deshpande is the CEO of Next Level Marketers. Next Level Marketers is a group of experts that takes your marketing and business development to the next level.
He has more than 10 years of experience in digital marketing and is a specialist in implementing and executing inbound marketing. Chetan is very active in the field of digital marketing and has also received many media coverage.

23. Prabhakar Alok

This youngest entrepreneur from Bihar, India, is a digital marketing expert and famous for trends in his city. Prabhakar Alok is the founder of 3 start-ups - DigiwaleBabu, My22yards and DigitalGucucool. Through this, he renders digital marketing services for start-ups across India. DigiwaleBabu is a marketing tool box that provides best-in-class services to its customers in all aspects of online marketing. Apart from being a Google certified digital marketer in India, Prabhakar Alok is a social activist and a star cricketer in his field.

24. Viren Patel

Viren Patel is a co-founder and mentor at Lavenir Institute of Professional Studies.
He has an MBA in Information Management from Somaiya Institute of Management and Research and has 10 years of experience in the web.
His institute Lavenir Institute of Professional Studies is training many people in digital marketing and growing at a great pace.

25. Ashok Lalla

Ashok Lalla is a best digital marketing expert in mumbai. He did his MBA in Marketing from JBIMS, Mumbai.
Ashok was Global Head - Digital Marketing at Infosys from 2012 to 2015. He has worked with many other large companies.
Ashok has a lot of knowledge and expertise in digital marketing. You can learn more about him - www.linkedin.com/in/ashoklalla

Conclusion:

This was a list of the best digital marketers in India I was able to come up with.
Digital marketing is a very dynamic field and to specialize in digital marketing, one has to keep himself updated with the latest trends in digital marketing.

In addition, many of the digital marketing experts listed above provide free guidance to digital marketing enthusiasts. Students without any selfishness and helping the digital marketing community are impacting lives not only in India but around the world.
Obviously I have missed a lot of great minds that I do not know, and I am sorry to miss them!

If you know other great marketers in India, I love to know his name and his work in digital marketing. Leave them in the comments below!

#digital marketer #digital marketing expert #digital marketer in india #digital marketing expert in india #best digital marketer in india #best digital marketing expert in india

Dental SEO Marketing | Dentists SEO Marketing

Medibrandox is the largest company for marketing that provides SEO marketing for dentists and dental clinics and it is a practice of increasing website traffic of quality and quantity both. Dental SEO marketing works by optimizing your site for the search engine that helps to boost your website rank in Google as well as you get a lot of traffic of dentists related. If you are looking dental SEO marketing agency so you should go over the website.

#seo marketing for dentists #seo marketing dental clinics #dental seo marketing company #best dental seo marketing agency #seo marketing for dental clinic #dental seo marketing agency

Digital Marketing Company

Digital Marketing has the ability to reach a worldwide marketplace. You can save money and reach more clients for less money than traditional marketing techniques. Digital Marketing gives you the chance to know your audience and allow them to know your business personally which can help to create brand loyalty.

Looking for an opportunity to grow your business digitally? Contact Skenix Infotech now to know more about our pricing and services: https://www.skenix.com/digital-marketing/

#online marketing technique #online marketing #digital marketing services #digital marketing experts #digital marketing company in india #effective digital marketing