Norbert Ernser

Norbert Ernser

1642491565

Ce este criptarea și cum funcționează?

În această postare, vom afla Ce este criptarea și cum funcționează?

Ați auzit termenul de criptare și probabil știți că criptomonedele dvs. sunt criptate. Dar ce înseamnă exact criptarea? Discutăm despre diferitele tipuri de metode moderne de criptare și despre modul în care criptarea este o componentă cheie a protocoalelor blockchain.

Criptarea se referă la procesele tehnice de conversie a textului simplu în text cifrat și înapoi a acestor date și sisteme securizate, făcând dificil pentru părțile neautorizate accesul la informații criptate. Acest proces se împarte în general în două categorii: criptare simetrică sau asimetrică. Sistemele cu chei simetrice folosesc aceeași cheie pentru criptarea și decriptarea datelor, iar sistemele asimetrice folosesc perechi de chei publice și private pentru criptarea și decriptarea datelor.

Criptarea se referă la procesele tehnice care securizează datele și sistemele, făcând dificil pentru hackeri să obțină acces neautorizat la informații sau să se amestece în rețele și tranzacții. În criptografia modernă, criptarea implică în general conversia textului simplu care poate fi citit în text cifrat (date criptate care nu sunt citite) cu ajutorul unui algoritm de criptare sau a unui cifr. Doar cei care sunt autorizați să acceseze datele pot decoda textul cifrat înapoi în text simplu care poate fi citit.

Ce este criptarea?

Criptarea este practic procesul de conversie a informațiilor clare în cod pentru a împiedica accesul părților neautorizate la ele. Guvernele, companiile și persoanele fizice folosesc tehnici de criptare pentru a-și proteja datele personale și pentru a preveni frauda. Studii recente sugerează că aproximativ 50% din datele și comunicațiile de pe internet sunt deja criptate prin protocolul HTTPS.

Cum funcționează criptarea datelor?

Criptarea implică conversia datelor simple în date ilizibile. Într-un proces de bază de criptare a textului, un text simplu (date care pot fi înțelese clar) trece printr-un proces de criptare care îl transformă în text cifrat (care nu poate fi citit). Procedând astfel, se poate garanta că informațiile trimise pot fi citite doar de o persoană care deține o anumită cheie de decriptare. Când această cheie este utilizată pentru a decripta datele, informațiile sunt convertite înapoi în starea sa originală.

Contrar credinței populare, majoritatea criptomonedelor și rețelele lor blockchain nu se bazează pe tehnici de criptare. În schimb, se bazează pe funcții hash și semnături digitale. De exemplu, Protocolul Bitcoin folosește dovezi criptografice pentru a securiza rețeaua și a asigura valabilitatea fiecărei tranzacții. Semnăturile digitale garantează că fiecare utilizator poate cheltui doar fondurile propriului portofel și că aceste fonduri nu pot fi cheltuite mai mult de o dată. 

Cu toate acestea, site-urile web cu criptomonede ar putea folosi criptarea pentru a păstra în siguranță detaliile clienților lor. Portofelele cu criptomonede folosesc, de asemenea, criptarea pentru a proteja fișierele și parolele portofelului.

Care sunt beneficiile criptării?

Criptarea este utilă pentru protejarea informațiilor sensibile precum nume, adrese, numere de telefon, mesaje private și numere de securitate socială. Dacă hackerii se infiltrează într-o rețea de computere și accesează un sistem, ei nu vor putea descifra aceste date fără o cheie de decriptare.

Criptarea oferă, de asemenea, companiilor și persoanelor fizice confidențialitate. Ei pot face schimb de informații codificate pe internet și pot împiedica supravegherea din partea agențiilor guvernamentale. Multe dintre cele mai mari companii din lume folosesc în prezent această tehnologie pentru a păstra informațiile clienților în siguranță. În cazul unei încălcări a datelor, hackerii nu vor putea accesa datele sensibile ale unui client, cum ar fi numărul cardului de credit sau adresa personală.

Organizațiile pot folosi, de asemenea, criptarea pentru a-și îmbunătăți procedurile de conformitate. Companiile de asistență medicală din Statele Unite, de exemplu, trebuie să cripteze datele pacienților pentru a adera la standardele de calitate a datelor HIPAA. Guvernul federal poate amenda companiile care nu reușesc să protejeze în mod corespunzător datele pacienților.

Criptarea împiedică hackerii să acceseze date, îmbunătățește conformitatea, reduce frauda și face mai sigură trimiterea de bani online atunci când folosesc criptomonede. Mai multe organizații și persoane folosesc această tehnică pentru a-și proteja datele sensibile.

Text simplu și text cifrat 

Textul simplu se referă la orice informație, cum ar fi text de pe site-uri web, programe sau fișiere muzicale, care poate fi citită sau descifrată cu ușurință de către oameni sau mașini. Informațiile sensibile, cum ar fi parolele de cont, care ar putea fi vizibile – și pregătite pentru furt – în text simplu, dacă sunt procesate pe internet, necesită un nivel suplimentar de securitate pentru a rămâne confidențiale. Aici intervine criptarea.

Criptarea convertește textul simplu în text cifrat sau în date criptate care nu pot fi citite, utilizând un algoritm sau un cifr de criptare. Doar utilizatorii autorizați pot accesa datele și pot decoda textul cifrat înapoi în text simplu care poate fi citit.

Algoritmi și chei de criptare 

Acest proces de criptare și decriptare, de la text simplu la text cifrat și înapoi la text simplu, implică, în general, utilizarea unor algoritmi și chei de criptare. Algoritmii de criptare sunt formule matematice care pot amesteca text simplu (intrare) în text cifrat (ieșire). Cheia, generată de algoritm, funcționează pentru a transforma textul cifrat rezultat înapoi la forma sa lizibilă inițială (și invers). Securitatea oricărui sistem se bazează pe un algoritm de criptare puternic, care nu poate fi piratat cu ușurință, precum și pe păstrarea cheii ascunse de potențialii intrusi. O cheie este un șir de date sau biți – sau mai simplu, un șir de numere sau litere – care este introdus în algoritmul de criptare. Cheile sunt în general generate aleatoriu și, spre deosebire de o parolă, nu sunt destinate să fie memorate de către utilizator pentru a le introduce.

Sistemele criptografice moderne folosesc în general criptarea simetrică și asimetrică. În sistemele cu cheie simetrică, aceeași cheie este utilizată pentru criptarea și decriptarea datelor. În sistemele asimetrice sau cu cheie publică, cheia de criptare este disponibilă public, dar numai deținătorul autorizat al cheii private de decriptare poate obține acces la textul simplu decodat.  

Importanța criptografiei pentru blockchain

Blockchain folosește criptografia pentru a proteja identitățile utilizatorilor unei rețele, pentru a asigura tranzacții securizate și pentru a proteja tot felul de informații valoroase. Datorită criptografiei, toți cei care folosesc blockchain pot fi siguri că informațiile înregistrate într-un blockchain sunt valide și sigure.

Deși se bazează pe un cadru similar, criptografia cu cheie publică este o opțiune mai bună pentru tehnologia blockchain decât criptografia cu cheie simetrică. Criptografia cu cheie publică are o serie de îmbunătățiri în comparație cu criptografia cu cheie simetrică. Permite utilizatorilor să transfere date folosind o cheie publică care poate fi accesată de oricine.

O combinație de chei publice și private permite criptarea informațiilor, în timp ce cheile publice ale expeditorului și destinatarului le decriptează. Este imposibil să obțineți cheia privată având doar cea publică, astfel încât toată lumea să își poată trimite cheile publice fără să se teamă că cineva le accesează cheile private. Când expeditorul criptează informațiile, poate fi sigur că acestea vor fi decriptate numai de către destinatarul vizat.

În plus, blockchain se bazează pe semnături digitale. La fel ca semnăturile obișnuite, semnăturile digitale sunt destinate autentificării și validării. Semnăturile digitale sunt parte integrantă a diverselor protocoale blockchain, fiind unul dintre principalele instrumente folosite pentru a asigura integritatea și securitatea informațiilor stocate într-un blockchain. Gama de aplicații include securizarea blocurilor de tranzacții, distribuția de software, transferurile de informații importante, gestionarea contractelor și alte sarcini pentru care este importantă prevenirea accesului extern.

Teoretic, atunci când un utilizator trimite niște date criptate, acestea pot fi modificate de un hacker, care vor fi neobservate atât de expeditor, cât și de destinatar. Cu toate acestea, semnăturile digitale îi împiedică pe hackeri să modifice datele deoarece, dacă le schimbă, semnătura digitală se va schimba și deveni invalidă. Astfel, semnăturile digitale nu numai că protejează datele, ci indică și dacă acestea au fost modificate.

În plus, semnăturile digitale asigură identitatea expeditorului. Fiecare utilizator are propria lui semnătură digitală, astfel încât toți utilizatorii pot fi siguri că comunică cu persoana potrivită. Este practic imposibil pentru un hacker să falsească semnătura digitală a altcuiva, deoarece o astfel de sarcină este aproape imposibilă din punct de vedere matematic. Semnăturile digitale sunt legate de chei private, asigurând non-repudierea. Astfel, dacă un utilizator semnează ceva digital, acesta devine asociat cu acest utilizator și poate fi obligatoriu din punct de vedere juridic. Devine posibil datorită fiabilității cheilor private și semnăturilor digitale.

Criptare asimetrică și criptomonede 

Criptomonedele rămân în siguranță, bazându-se pe metode moderne de criptare asimetrică și pe natura sigură a tranzacțiilor pe un blockchain. Deținătorii de criptomonede folosesc chei private pentru a verifica dacă sunt proprietarii criptomonedei lor. Tranzacțiile sunt securizate prin hashing și tehnici de criptare blockchain.

What is GEEK

Buddha Community

Norbert Ernser

Norbert Ernser

1642491565

Ce este criptarea și cum funcționează?

În această postare, vom afla Ce este criptarea și cum funcționează?

Ați auzit termenul de criptare și probabil știți că criptomonedele dvs. sunt criptate. Dar ce înseamnă exact criptarea? Discutăm despre diferitele tipuri de metode moderne de criptare și despre modul în care criptarea este o componentă cheie a protocoalelor blockchain.

Criptarea se referă la procesele tehnice de conversie a textului simplu în text cifrat și înapoi a acestor date și sisteme securizate, făcând dificil pentru părțile neautorizate accesul la informații criptate. Acest proces se împarte în general în două categorii: criptare simetrică sau asimetrică. Sistemele cu chei simetrice folosesc aceeași cheie pentru criptarea și decriptarea datelor, iar sistemele asimetrice folosesc perechi de chei publice și private pentru criptarea și decriptarea datelor.

Criptarea se referă la procesele tehnice care securizează datele și sistemele, făcând dificil pentru hackeri să obțină acces neautorizat la informații sau să se amestece în rețele și tranzacții. În criptografia modernă, criptarea implică în general conversia textului simplu care poate fi citit în text cifrat (date criptate care nu sunt citite) cu ajutorul unui algoritm de criptare sau a unui cifr. Doar cei care sunt autorizați să acceseze datele pot decoda textul cifrat înapoi în text simplu care poate fi citit.

Ce este criptarea?

Criptarea este practic procesul de conversie a informațiilor clare în cod pentru a împiedica accesul părților neautorizate la ele. Guvernele, companiile și persoanele fizice folosesc tehnici de criptare pentru a-și proteja datele personale și pentru a preveni frauda. Studii recente sugerează că aproximativ 50% din datele și comunicațiile de pe internet sunt deja criptate prin protocolul HTTPS.

Cum funcționează criptarea datelor?

Criptarea implică conversia datelor simple în date ilizibile. Într-un proces de bază de criptare a textului, un text simplu (date care pot fi înțelese clar) trece printr-un proces de criptare care îl transformă în text cifrat (care nu poate fi citit). Procedând astfel, se poate garanta că informațiile trimise pot fi citite doar de o persoană care deține o anumită cheie de decriptare. Când această cheie este utilizată pentru a decripta datele, informațiile sunt convertite înapoi în starea sa originală.

Contrar credinței populare, majoritatea criptomonedelor și rețelele lor blockchain nu se bazează pe tehnici de criptare. În schimb, se bazează pe funcții hash și semnături digitale. De exemplu, Protocolul Bitcoin folosește dovezi criptografice pentru a securiza rețeaua și a asigura valabilitatea fiecărei tranzacții. Semnăturile digitale garantează că fiecare utilizator poate cheltui doar fondurile propriului portofel și că aceste fonduri nu pot fi cheltuite mai mult de o dată. 

Cu toate acestea, site-urile web cu criptomonede ar putea folosi criptarea pentru a păstra în siguranță detaliile clienților lor. Portofelele cu criptomonede folosesc, de asemenea, criptarea pentru a proteja fișierele și parolele portofelului.

Care sunt beneficiile criptării?

Criptarea este utilă pentru protejarea informațiilor sensibile precum nume, adrese, numere de telefon, mesaje private și numere de securitate socială. Dacă hackerii se infiltrează într-o rețea de computere și accesează un sistem, ei nu vor putea descifra aceste date fără o cheie de decriptare.

Criptarea oferă, de asemenea, companiilor și persoanelor fizice confidențialitate. Ei pot face schimb de informații codificate pe internet și pot împiedica supravegherea din partea agențiilor guvernamentale. Multe dintre cele mai mari companii din lume folosesc în prezent această tehnologie pentru a păstra informațiile clienților în siguranță. În cazul unei încălcări a datelor, hackerii nu vor putea accesa datele sensibile ale unui client, cum ar fi numărul cardului de credit sau adresa personală.

Organizațiile pot folosi, de asemenea, criptarea pentru a-și îmbunătăți procedurile de conformitate. Companiile de asistență medicală din Statele Unite, de exemplu, trebuie să cripteze datele pacienților pentru a adera la standardele de calitate a datelor HIPAA. Guvernul federal poate amenda companiile care nu reușesc să protejeze în mod corespunzător datele pacienților.

Criptarea împiedică hackerii să acceseze date, îmbunătățește conformitatea, reduce frauda și face mai sigură trimiterea de bani online atunci când folosesc criptomonede. Mai multe organizații și persoane folosesc această tehnică pentru a-și proteja datele sensibile.

Text simplu și text cifrat 

Textul simplu se referă la orice informație, cum ar fi text de pe site-uri web, programe sau fișiere muzicale, care poate fi citită sau descifrată cu ușurință de către oameni sau mașini. Informațiile sensibile, cum ar fi parolele de cont, care ar putea fi vizibile – și pregătite pentru furt – în text simplu, dacă sunt procesate pe internet, necesită un nivel suplimentar de securitate pentru a rămâne confidențiale. Aici intervine criptarea.

Criptarea convertește textul simplu în text cifrat sau în date criptate care nu pot fi citite, utilizând un algoritm sau un cifr de criptare. Doar utilizatorii autorizați pot accesa datele și pot decoda textul cifrat înapoi în text simplu care poate fi citit.

Algoritmi și chei de criptare 

Acest proces de criptare și decriptare, de la text simplu la text cifrat și înapoi la text simplu, implică, în general, utilizarea unor algoritmi și chei de criptare. Algoritmii de criptare sunt formule matematice care pot amesteca text simplu (intrare) în text cifrat (ieșire). Cheia, generată de algoritm, funcționează pentru a transforma textul cifrat rezultat înapoi la forma sa lizibilă inițială (și invers). Securitatea oricărui sistem se bazează pe un algoritm de criptare puternic, care nu poate fi piratat cu ușurință, precum și pe păstrarea cheii ascunse de potențialii intrusi. O cheie este un șir de date sau biți – sau mai simplu, un șir de numere sau litere – care este introdus în algoritmul de criptare. Cheile sunt în general generate aleatoriu și, spre deosebire de o parolă, nu sunt destinate să fie memorate de către utilizator pentru a le introduce.

Sistemele criptografice moderne folosesc în general criptarea simetrică și asimetrică. În sistemele cu cheie simetrică, aceeași cheie este utilizată pentru criptarea și decriptarea datelor. În sistemele asimetrice sau cu cheie publică, cheia de criptare este disponibilă public, dar numai deținătorul autorizat al cheii private de decriptare poate obține acces la textul simplu decodat.  

Importanța criptografiei pentru blockchain

Blockchain folosește criptografia pentru a proteja identitățile utilizatorilor unei rețele, pentru a asigura tranzacții securizate și pentru a proteja tot felul de informații valoroase. Datorită criptografiei, toți cei care folosesc blockchain pot fi siguri că informațiile înregistrate într-un blockchain sunt valide și sigure.

Deși se bazează pe un cadru similar, criptografia cu cheie publică este o opțiune mai bună pentru tehnologia blockchain decât criptografia cu cheie simetrică. Criptografia cu cheie publică are o serie de îmbunătățiri în comparație cu criptografia cu cheie simetrică. Permite utilizatorilor să transfere date folosind o cheie publică care poate fi accesată de oricine.

O combinație de chei publice și private permite criptarea informațiilor, în timp ce cheile publice ale expeditorului și destinatarului le decriptează. Este imposibil să obțineți cheia privată având doar cea publică, astfel încât toată lumea să își poată trimite cheile publice fără să se teamă că cineva le accesează cheile private. Când expeditorul criptează informațiile, poate fi sigur că acestea vor fi decriptate numai de către destinatarul vizat.

În plus, blockchain se bazează pe semnături digitale. La fel ca semnăturile obișnuite, semnăturile digitale sunt destinate autentificării și validării. Semnăturile digitale sunt parte integrantă a diverselor protocoale blockchain, fiind unul dintre principalele instrumente folosite pentru a asigura integritatea și securitatea informațiilor stocate într-un blockchain. Gama de aplicații include securizarea blocurilor de tranzacții, distribuția de software, transferurile de informații importante, gestionarea contractelor și alte sarcini pentru care este importantă prevenirea accesului extern.

Teoretic, atunci când un utilizator trimite niște date criptate, acestea pot fi modificate de un hacker, care vor fi neobservate atât de expeditor, cât și de destinatar. Cu toate acestea, semnăturile digitale îi împiedică pe hackeri să modifice datele deoarece, dacă le schimbă, semnătura digitală se va schimba și deveni invalidă. Astfel, semnăturile digitale nu numai că protejează datele, ci indică și dacă acestea au fost modificate.

În plus, semnăturile digitale asigură identitatea expeditorului. Fiecare utilizator are propria lui semnătură digitală, astfel încât toți utilizatorii pot fi siguri că comunică cu persoana potrivită. Este practic imposibil pentru un hacker să falsească semnătura digitală a altcuiva, deoarece o astfel de sarcină este aproape imposibilă din punct de vedere matematic. Semnăturile digitale sunt legate de chei private, asigurând non-repudierea. Astfel, dacă un utilizator semnează ceva digital, acesta devine asociat cu acest utilizator și poate fi obligatoriu din punct de vedere juridic. Devine posibil datorită fiabilității cheilor private și semnăturilor digitale.

Criptare asimetrică și criptomonede 

Criptomonedele rămân în siguranță, bazându-se pe metode moderne de criptare asimetrică și pe natura sigură a tranzacțiilor pe un blockchain. Deținătorii de criptomonede folosesc chei private pentru a verifica dacă sunt proprietarii criptomonedei lor. Tranzacțiile sunt securizate prin hashing și tehnici de criptare blockchain.

Norbert Ernser

Norbert Ernser

1641514920

Ce este Crypto Lending și cum funcționează?

În această postare, veți afla Ce este Crypto Lending, Ce face ca Defi și Defi să fie un succes atât de popular?

Pe măsură ce organizațiile au început să experimenteze cu potențialul Blockchain, sectorul financiar a prezentat, de asemenea, nevoia de a construi aplicații fintech bazate pe blockchain. Acoperind aproape toate serviciile financiare, de la plăți online la tranzacționarea și stocarea criptomonedei, Blockchain este setat să transforme sistemul financiar tradițional. Odată cu apariția Defi (Finanțe descentralizate), Blockchain a devenit și mai puternic.

Cu o mulțime de entuziasm generat deja pe piață, Defi a continuat să avanseze și a atras o sumă impresionantă de capital în doar câțiva ani. Potrivit Defi-Pulse, valoarea totală blocată (TVL) în protocoalele Defi este de 20,46 miliarde USD astăzi, în creștere față de mai puțin de 1 miliard USD în urmă cu un an. Punctul de interes aici este că Defi a crescut de peste douăzeci de ori într-un an, indicând în mod clar cantitatea de popularitate a crescut Defi.

Creditarea Defi și-a găsit status quo-ul. Liderii (Maker, Compound și Aave) s-au consolidat ca alegerea prioritară a utilizatorilor de a împrumuta și împrumuta jetoane Defi. Cei mai mari trei creditori pentru Defi sunt Maker, Aave și Compound, cu o valoare totală de 4,25 miliarde dolari, 2,82 miliarde dolari și, respectiv, 2,64 miliarde dolari.

Împrumutul cu criptomonede este o caracteristică a Finanțelor descentralizate (DeFi Decentralized Finance (DeFi) preia conceptul descentralizat de blockchain și îl aplică în lumea finanțelor. Build...), în care investitorii împrumută criptomonede debitorilor în schimbul plăților dobânzilor. Dacă păstrați criptomoneda cu așteptarea unei viitoare aprecieri a prețurilor, este posibil să primiți și venituri pasive constante din activele dvs. prin împrumuturi. Puteți primi dobândă săptămânală sau lunară atunci când depuneți criptomonede în portofelul unei platforme de creditare cripto.

În ceea ce privește împrumuturile, împrumutul cripto sau împrumutul cripto vă permite să împrumutați bani fiat (folosind cripto-ul ca garanție), astfel încât să nu va trebui să vă vindeți activele criptomonede în caz de urgență. 

Ce este Defi?

Finanțarea descentralizată se referă la aplicații, protocoale și platforme financiare bazate pe blockchain care pot fi folosite pentru a gestiona banii. Aceste instrumente oferă multe dintre aceleași oportunități pe care instituțiile financiare tradiționale le fac pentru bani fiat.

Spre deosebire de sistemul financiar convențional, aplicațiile DeFi rulează fără nicio autoritate centralizată și sunt independente de bănci, valute emise de guvern, platforme de remitențe și alte infrastructuri financiare tradiționale.

DeFi oferă o alternativă la sistemul financiar tradițional existent și creează noi soluții. Conectează utilizatorii în rețele peer-to-peer (P2P). Acest lucru le permite să interacționeze fără a-i cunoaște pe ceilalți utilizatori din cauza contractelor inteligente subiacente, care protejează fiecare contraparte.

Contractul inteligent care servește drept bază pentru finanțarea descentralizată este transparent, deschis și autoexecutant și nu necesită supraveghere. Contractele inteligente pot executa sarcini predeterminate, iar utilizatorii le pot accesa folosind interfețe simple, ca în cazul aplicațiilor obișnuite. Deoarece Etheruem a fost prima platformă care a introdus conceptul DeFi, majoritatea aplicațiilor sunt construite pe blockchain-ul Ethereum.

Ce este Crypto Lending?

Împrumuturile tradiționale și împrumuturile criptomonede oferă ambele împrumuturi, dar în moduri diferite. 

O caracteristică cheie a împrumuturilor cripto este supracolateralizarea. Garanția este depozitul de garanție gajat pentru un împrumut și poate fi lichidat în caz de neplată. Supragarantizarea înseamnă că debitorii trebuie să furnizeze până la dublul valorii sumei împrumutului pe care o caută ca depozit de garanție. Supracolateralizarea oferă creditorului confort în cazul în care prețul unei criptomonede extrem de volatile se prăbușește. 

În general, supracolateralizarea asigură că creditorii au o marjă de siguranță. Mai important, împrumutații nu au nevoie de un scor de credit pentru a accesa împrumuturi cripto, spre deosebire de împrumuturile bancare tradiționale. Acest lucru înseamnă că împrumutul în criptomonede este mai accesibil pentru cei care nu sunt bancar, cei cu scoruri de credit slabe sau fără istoric de credit și pentru persoanele care desfășoară activități independente care consideră că este dificil să îndeplinească cerințele tradiționale de creditare mai stricte.

Deși durează câteva zile de procesare pentru ca un împrumut tradițional să se stingă, împrumuturile în criptomonede sunt instantanee. 

Cum funcționează Crypto Lending

Ce se întâmplă dacă ai nevoie urgent de bani, dar majoritatea ai investit în active? Vânzarea acelor active ar putea genera impozite pe câștigurile de capital și, de asemenea, ați rata orice performanță a investițiilor prin scufundarea în capitalul investițional. Aici strălucește creditarea cripto.

Platformele de creditare descentralizate oferă oportunități de a împrumuta cripto fără intermediari. Protocoalele de împrumut DeFi le permit creditorilor să câștige dobândă pentru activele digitale furnizate, în timp ce debitorii plătesc dobândă atunci când iau împrumutul.

Să presupunem că aveți 10 ETH și o urgență care necesită numerar iese din senin. Dar nu doriți să vindeți niciun ETH pentru că sunteți convins că prețurile sunt pe punctul de a crește. De asemenea, s-ar putea să vă fie teamă că, dacă lichidați orice Ether acum, nu veți putea să răscumpărați la fel de mult în ETH mai târziu. 

Aici vine împrumutul cu criptomonede în ajutor. Platformele de creditare cripto vă permit să vă folosiți Etherul ca garanție și să obțineți împrumuturi în USDT sau orice altă monedă stabilă. Cu toate acestea, din cauza volatilității criptomonedei, va trebui să supracolateralizați împrumutul. Asta înseamnă că trebuie să blochezi mult mai mult ETH decât valoarea pe care o primești ca împrumut.

Platforma de împrumut vă va elibera criptomoneda odată ce ați rambursat împrumutul cu dobânda convenită. Și dacă prețul ETH s-a apreciat într-adevăr, așa cum ați prezis, veți fi în continuare profitat de pe urma acestuia. 

Vei risca să-ți pierzi criptomoneda doar dacă nu reușești să-ți rambursezi împrumutul sau dacă valoarea garanției tale (contrar perspectivei tale optimiste) scade sub valoarea la care te-ai împrumutat.

Părțile implicate într-o tranzacție tipică de împrumut criptografic

Împrumutul cu criptomonede implică un debitor care are nevoie de lichiditate, dar preferă să păstreze activele investite, un creditor care dorește venituri pasive și o platformă de creditare. 

Un împrumutat se adresează unei platforme de creditare, cum ar fi Compound sau Aave, pentru un împrumut fiat de la un creditor, folosind active criptomonede precum Bitcoin (BTC), Ether (ETH) sau Litecoin (LTC) ca garanție.

Odată ce împrumutatul și împrumutatul au convenit cu termenii și condițiile, inclusiv cu o anumită rată a dobânzii, împrumutatul primește împrumutul în criptomonede. La fel ca în cazul unui împrumut bancar tradițional, platforma de creditare eliberează garanția împrumutatului odată ce împrumutatul a fost plătit integral.

Împrumutul cu criptomonede pe platformele DeFi de creditare cripto permite debitorilor și creditorilor să interacționeze direct fără intermediari. Cu toate acestea, creditarea în criptomonede este disponibilă și pe platformele de finanțare centralizată (CeFi), precum Nexo și BlockFi.

Spre deosebire de o platformă DeFi, o platformă de împrumut criptografic CeFi are o organizație centralizată cu o entitate juridică care o susține și gestionează platforma de împrumut.

Crypto Lending vs Staking

Miza și împrumutul în criptomonede oferă oportunități de a câștiga bani din activele tale inactive, dar în moduri diferite.

Stakingul criptomonedelor este procesul de „blocare” a unui activ de criptomonede pentru a servi drept validator într-o rețea descentralizată. Validatorii mențin securitatea, integritatea și continuitatea rețelei. Rețeaua încurajează jucătorii (sau validatorii) recompensându-i cu monede noi.

Pe de altă parte, împrumutul în criptomonede plătește dobândă ca recompensă pentru că a permis furnizorului (sau altor utilizatori de pe platformă) să utilizeze activele dvs. cripto.

În timp ce miza, în medie, plătește un randament mai mic, oferă mai multă siguranță. Creditarea criptografică oferă de obicei profituri mai mari, dar piața este volatilă, iar ratele se modifică rapid.

Care sunt beneficiile pe care Defi Lending le oferă utilizatorilor săi?

 • Viteză îmbunătățită de inițiere a
  creditelor Procesele de creditare activate digital au cel mai semnificativ avantaj al vitezei rapide de procesare. Platformele de creditare Defi sunt susținute de servicii bazate pe cloud, analize pentru identificarea și detectarea fraudelor și calcule de învățare automată pentru condiții optime de împrumut și factori de risc. Toate aceste tehnologii ajută în cele din urmă la accelerarea procesului. Imediat ce împrumutul este aprobat, creditorii trimit oferte prin e-contracte.
 • Consecvență mai mare în deciziile de creditare
  Regulile care descriu politicile de credit garantează consistența în deciziile de creditare. Sunt eliminate variațiile în evaluarea atributelor solicitanților și structurarea tranzacțiilor de către asiguratori.
 • Conformitatea cu reglementările federale, statale și locale Regulile de
  decizie furnizează o înregistrare a cine, când și unde au fost utilizate regulile și care au fost în vigoare. Joacă rolul de dovezi și se asigură că creditorul respectă reglementările federale, statale și locale.
 • Analytics pentru îmbunătățirea proceselor și profitabilitatea portofoliului
  Analytics poate ajuta creditorii și debitorii să profite la maximum de procesul de creditare digitală. Monitorizarea cererilor de împrumut pe o anumită durată (o săptămână, lună sau an) poate ajuta creditorii să anticipeze și să aloce resursele adecvate pentru a satisface cerințele sezoniere. Analytics oferă, de asemenea, informații despre datele demografice, sursele de împrumut, nivelurile de credit etc. Portofoliul poate fi îmbunătățit prin determinarea modului în care caracteristicile debitorului și politicile de credit afectează performanța împrumutului.

 • Împrumutul Defi fără permisiune permite accesul deschis, fără permisiune, ceea ce înseamnă că oricine are un portofel cripto poate accesa aplicațiile Defi construite pe Blockchain, indiferent de locația lor geografică și fără nicio sumă minimă de fonduri necesare.
 • Transparență
  Blockchain-ul public difuzează fiecare tranzacție din rețea și este verificat de fiecare utilizator din rețea. Acest nivel de transparență în jurul tranzacțiilor permite analiza bogată a datelor și asigură accesul verificat fiecărui utilizator din rețea.
 • Imutabilitate
  Arhitectura descentralizată a Blockchain asigură coordonarea datelor inviolabile și crește securitatea și auditabilitatea.
 • Programabilitate
  Contractele inteligente sunt foarte programabile, automatizează execuția și permit dezvoltarea de noi active digitale și instrumente financiare.
 • Interoperabilitate
  Utilizarea unei stive de software interconectate asigură că protocoalele și aplicațiile Defi se integrează și se completează reciproc.
 • Auto-custodia
  Utilizarea portofelelor Web3 (cum ar fi Metamask) asigură că participanții de pe piața Defi păstrează o custodie puternică a activelor lor și le controlează datele.

Cum ajută platformele Defi Lending sectorul serviciilor financiare?

 • Împrumut și împrumut
  Cele mai utilizate aplicații de împrumut Defi implică protocoale de împrumut și împrumut peer-to-peer. Aave, Compound și Maker sunt câteva dintre cele mai populare platforme Defi.

 • Platformele de creditare Savings Defi au venit cu numeroase moduri inovatoare prin care oamenii să-și gestioneze economiile. Conectându-se la diferite platforme de creditare, utilizatorii pot beneficia de serviciile unor conturi purtătoare de dobândă și își pot maximiza câștigurile. Conturile purtătoare de dobândă pot ajuta utilizatorul să-și crească profiturile în comparație cu contul de economii tradițional exponențial. Cele mai populare aplicații de economii includ Argent, Dharma și PoolTogether.
 • Gestionarea activelor
  Protocoalele de creditare Defi și portofelele cripto precum Gnosis Safe, Metamask și Argent le permit utilizatorilor să fie custodii activelor lor cripto. Permite utilizatorilor să interacționeze rapid și în siguranță cu aplicațiile descentralizate și să beneficieze de serviciile de cumpărare, vânzare, transfer de cripto și câștig de dobândă pe investiții.

Cum este împrumutul DeFi diferit?

Spre deosebire de creditarea bancară tradițională și creditarea cripto CeFi, creditarea Defi nu se bazează pe o autoritate centrală pentru a supraveghea și a aplica termenii și condițiile împrumutului. În schimb, se bazează pe contracte inteligente. Utilizatorii își pot miza activele cripto pe platformă pentru împrumuturi. Un împrumutat poate împrumuta direct de pe platforma DeFi prin împrumuturi P2P (peer-to-peer), fără verificări de credit. 

Cerințe de bază pentru împrumuturile DeFi

Obținerea unui împrumut cripto DeFi este fără probleme. Tot ce trebuie să faceți este să vă conectați la platforma descentralizată de creditare cripto, să solicitați împrumutul și să trimiteți garanția criptografică la un portofel specificat. Nu trebuie să furnizați informațiile dvs. personale. Nu trebuie să vă faceți griji cu privire la scorul dvs. de credit sau orice altă cerință de documentare. Cel mai important factor este valoarea criptomonelor pe care o oferiți ca garanție și cât de mare vă poate obține un împrumut.

Asta ne aduce la raportul împrumut-valoare (LTV). 

Raportul credit-valoare este tocmai acela: raportul dintre valoarea creditului și valoarea garanției. Să presupunem că iei un împrumut de 400 USD, iar LTV-ul este de 40%. În acest caz, ar trebui să oferiți cripto în valoare de 1.000 USD ca garanție pentru un împrumut de 400 USD, deoarece 400 USD reprezintă 40% din 1.000 USD. În comparație cu finanțele tradiționale, LTV-urile pentru împrumuturile cripto sau împrumuturile cripto, în general, sunt scăzute din cauza naturii volatile a criptomonedelor. De exemplu, valoarea LTV a BlockFi ajunge doar la maximum 50%. Aceasta poate fi o trecere pentru investitori, utilizatorii care preferă să obțină împrumuturi mai mari pot beneficia de LTV-ul scăzut. Deoarece ajută la minimizarea riscurilor declanșării unui apel în marjă. 

Împrumutul DeFi vine cu o rată de împrumut, care este costul împrumutului. Ratele dobânzilor de împrumut DeFi variază în funcție de platformele de împrumut, de sumele și de termenii și condițiile împrumutului. Platformele de creditare DeFi oferă rate ale dobânzii fixe sau variabile.

O rată fixă ​​a dobânzii înseamnă că veți plăti o dobândă fixă ​​(constantă) pe toată durata împrumutului. În schimb, o rată a dobânzii variabilă variază în funcție de piață - ceea ce înseamnă că rata poate crește sau scădea în orice moment. La împrumuturi, ratele fixe sunt de obicei mai mari decât ratele variabile. Deși ratele flotante pot fi mai mici, acestea pot, de asemenea, să crească în orice moment. Aceasta înseamnă că nu ai cum să știi când sau cât de mult vor crește. 

De unde împrumuturile criptografice?

Motivați de creșterea dramatică a prețurilor Bitcoin (și ale altor criptomonede), mulți investitori își propun să-și mențină pozițiile și să profite de o creștere așteptată a prețurilor de pe piață pe termen lung. Cu toate acestea, această strategie de cumpărare și păstrare, cunoscută sub numele de HODLing, ridică o provocare. Ce faci atunci când majoritatea activelor tale sunt legate în criptomonede - dar ai nevoie de numerar fizic?

Din fericire, împrumutul în criptomonede rezolvă această problemă, deoarece vă puteți deține activele cripto și cheltuiți totuși monede fiat. Investitorii în criptomonede pot împrumuta bani din deținerile lor sau pot împrumuta criptomonede în schimbul dobânzii. De asemenea, investitorii își pot lăsa activele să lucreze pentru a genera venituri pasive.

Ce înseamnă să îmi împrumut Crypto-ul?

În calitate de creditor, activele tale criptomonede nu stau doar într-un portofel; lucrează și câștigă venituri pasive pentru tine. Iată de ce ar trebui să împrumutați cripto-ul dvs.

Dobândă

Împrumutul cu criptomonede poate oferi profituri fără ca tu să fii nevoit să vinzi niciunul dintre activele tale. Unele burse oferă în prezent randamente procentuale anuale (APY) de până la 25% pentru a vă împrumuta criptomoneda. 

Sună fantastic, nu? Comparați acest lucru cu cele mai bune conturi de economii din SUA, care plătesc o medie de 0,55%.

Stabilitate

În timp ce puteți împrumuta orice criptomonedă doriți, împrumutul stablecoins vă permite să vă creșteți activele fără riscurile asociate cu criptomoneda. Monedele stabile sunt criptomonede care sunt concepute pentru a se potrivi cu valoarea unei monede din lumea reală. De exemplu, USDT este legat de dolarul american.

Stabilitatea oferită de stablecoins înseamnă, de asemenea, că știți cât veți câștiga din împrumutul dvs. cripto.

Riscurile care vin cu împrumuturile cripto

În timp ce împrumuturile cripto oferă avantaje semnificative și vă lasă activele să lucreze pentru dvs., nu este complet lipsită de riscuri. 

Risc de volatilitate

Criptomonedele se confruntă de obicei cu fluctuații mari de preț. În calitate de împrumutat, garanția dumneavoastră este supusă riscului de volatilitate, deoarece platforma vă poate lichida o parte din garanțiile din cauza scăderii valorii de piață. Dacă nu răspundeți la un apel în marjă adăugând mai multe garanții, platforma vă va lichida cripto instantaneu pentru a restabili raportul LTV al împrumutului la nivelul convenit.

Risc tehnologic

Platformele de creditare criptografice DeFi folosesc contracte inteligente pentru a vă gestiona tranzacțiile de creditare în criptomonede. Spre deosebire de platformele CeFi, niciun om nu este implicat în operațiuni. Aceasta înseamnă că nu aveți pe cine să vă bazați dacă contractul inteligent eșuează și vă pierdeți criptomoneda. Contractele inteligente și funcțiile pe care le controlează pot fi, de asemenea, piratate sau pot suferi erori de securitate.

Risc de reglementare

Criptomonedele sunt o nouă clasă de active, iar reglementările care le ghidează sunt încă neclare. Legislatorii pot decide să introducă noi legi privind legalitatea sau impozitarea, care pot fi sau nu în avantajul dumneavoastră.

Puteți discuta cu consultanții fiscali din jurisdicția dvs. pentru îndrumări pentru a minimiza acest risc.

Din nou, furnizorii DeFi nu au nicio entitate legală în spatele platformelor lor și operează fără licență. Acest lucru oferă o problemă unică din punct de vedere juridic, deoarece nu aveți pe cine să dați în judecată atunci când lucrurile merg prost. De asemenea, înseamnă că investitorii nu știu cum i-ar putea afecta reglementările în viitor.

Riscul de contraparte

Platformele de creditare cripto CeFi folosesc criptomonedele pe care le primesc de la economisiți și debitori pentru a câștiga bani. Ei împrumută criptomonede contrapărților - fonduri speculative, schimburi de criptomonede și alți investitori instituționali. Acest lucru creează un risc de contrapartidă, deoarece contrapărțile la aceste tranzacții ar putea să nu returneze activul, făcând furnizorul dvs. în insolvență. 

Investitorii de pe aceste platforme nu cunosc riscurile pe care le asumă furnizorii lor cu aceste tranzacții. În plus, spre deosebire de produsele tradiționale de economii bancare, autoritățile de reglementare precum Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) din SUA nu vă protejează investițiile în criptomonede.

Platformele DeFi împrumută direct debitorilor doar pe platformele lor. Nu împrumută terților. Acest lucru elimină riscul de contrapartidă, deoarece garanția este inclusă în contractul inteligent. 

Ar trebui să-mi împrumut cripto-ul?

Împrumutul criptomonedei vă oferă avantajul de a menține performanța investiției pe termen lung, în timp ce câștigați bani suplimentari pasiv. Împrumuturile sunt supracolateralizate și, chiar dacă un împrumutat nu este în plată, veți avea în continuare acces la criptomoneda sa ca compensație.

Platformele de creditare cu criptomonede oferă rate ale dobânzilor ridicate, plătite săptămânal în unele cazuri. Fiat și stablecoins câștigă cele mai mari rate – până la 12,7% APY. Alte criptomonede majore, cum ar fi BTC și ETH, comandă de obicei rate de până la 6%. Aceasta este mult mai mare decât ratele dobânzilor bancare tradiționale.

Cele mai bune platforme de creditare DeFi

Printre platformele de creditare descentralizate, Aave, Compound și MakerDao rămân în frunte cu una dintre cele mai înalte TVL din cadrul platformei.

AAVE

Total TVL: 10,45 miliarde USD (9 iulie 2021)

Oportunități: gamă largă de opțiuni de împrumut și împrumuturi flash.

Aave le permite debitorilor să ofere garanții pentru a susține protocolul. În același timp, contribuția lor este reprezentată în aTokens. Pe de altă parte, împrumuturile flash oferă dobânzi fixe la împrumuturi.

Finanțe compuse

Total TVL: 6,97 miliarde USD (9 iulie 2021)

Oportunități: rate LTV mai mari și prag de lichidare mai scăzut

Compound permite creditorilor să câștige dobândă prin sprijinirea protocolului. Cantitatea de active digitale furnizată de un utilizator este reprezentată de cTokens. Tokenurile pot fi utilizate de obicei pentru a urmări împrumutul fondului ca garanție și dobânda câștigată. Interesant este că Compound lichidează doar 50% din împrumutul insuficient garantat, iar penalitățile vin la o rată fixă.

MakerDao

TVL total: 6,76 miliarde USD (9 iulie 2021)

Oportunități: acceptă stablecoin DAI

Împrumuturile Maker vă permit să vă împrumutați cripto. Maker Vault este deschis pentru oricine să bată DAI prin blocarea activelor digitale ca garanție și rambursarea împrumutului pe baza unui contract predeterminat. Maker oferă una dintre cele mai mari rate LTV de 75% pentru împrumuturile cripto.

Finanțarea descentralizată sau DeFi este una dintre cele mai perturbatoare utilizări ale tehnologiei blockchain în curs de dezvoltare. Folosind contracte inteligente cu autoexecuție, DeFi înlocuiește instituțiile tradiționale cu platforme în care utilizatorii se pot împrumuta și împrumuta bani direct unul altuia, câștigând comisioane și dobândă în acest proces. Deși DeFi oferă noi oportunități de a face bani, de asemenea, îmbunătățește sistemul financiar existent, oferind mai multă încredere, transparență și eficiență. Totuși, faceți întotdeauna propria cercetare înainte de a împrumuta cripto.

Norbert Ernser

Norbert Ernser

1642752240

Ce este Crypto Lending și cum funcționează?

În această postare, veți afla Ce este Crypto Lending, Ce face ca Defi și Defi să fie un succes atât de popular?

Pe măsură ce organizațiile au început să experimenteze cu potențialul Blockchain, sectorul financiar a prezentat, de asemenea, nevoia de a construi aplicații fintech bazate pe blockchain. Acoperind aproape toate serviciile financiare, de la plăți online la tranzacționarea și stocarea criptomonedei, Blockchain este setat să transforme sistemul financiar tradițional. Odată cu apariția Defi (Finanțe descentralizate), Blockchain a devenit și mai puternic.

Cu o mulțime de entuziasm generat deja pe piață, Defi a continuat să avanseze și a atras o sumă impresionantă de capital în doar câțiva ani. Potrivit Defi-Pulse, valoarea totală blocată (TVL) în protocoalele Defi este de 20,46 miliarde USD astăzi, în creștere față de mai puțin de 1 miliard USD în urmă cu un an. Punctul de interes aici este că Defi a crescut de peste douăzeci de ori într-un an, indicând în mod clar cantitatea de popularitate a crescut Defi.

Creditarea Defi și-a găsit status quo-ul. Liderii (Maker, Compound și Aave) s-au consolidat ca alegerea prioritară a utilizatorilor de a împrumuta și împrumuta jetoane Defi. Cei mai mari trei creditori pentru Defi sunt Maker, Aave și Compound, cu o valoare totală de 4,25 miliarde dolari, 2,82 miliarde dolari și, respectiv, 2,64 miliarde dolari.

Împrumutul cu criptomonede este o caracteristică a Finanțelor descentralizate (DeFi Decentralized Finance (DeFi) preia conceptul descentralizat de blockchain și îl aplică în lumea finanțelor. Build...), în care investitorii împrumută criptomonede debitorilor în schimbul plăților dobânzilor. Dacă păstrați criptomoneda cu așteptarea unei viitoare aprecieri a prețurilor, este posibil să primiți și venituri pasive constante din activele dvs. prin împrumuturi. Puteți primi dobândă săptămânală sau lunară atunci când depuneți criptomonede în portofelul unei platforme de creditare cripto.

În ceea ce privește împrumuturile, împrumutul cripto sau împrumutul cripto vă permite să împrumutați bani fiat (folosind cripto-ul drept garanție), astfel încât să nu va trebui să vă vindeți activele criptomonede în caz de urgență. 

Ce este Defi?

Finanțarea descentralizată se referă la aplicații, protocoale și platforme financiare bazate pe blockchain care pot fi folosite pentru a gestiona banii. Aceste instrumente oferă multe dintre aceleași oportunități pe care instituțiile financiare tradiționale le fac pentru bani fiat.

Spre deosebire de sistemul financiar convențional, aplicațiile DeFi rulează fără nicio autoritate centralizată și sunt independente de bănci, valute emise de guvern, platforme de remitențe și alte infrastructuri financiare tradiționale.

DeFi oferă o alternativă la sistemul financiar tradițional existent și creează noi soluții. Conectează utilizatorii în rețele peer-to-peer (P2P). Acest lucru le permite să interacționeze fără a-i cunoaște pe ceilalți utilizatori din cauza contractelor inteligente subiacente, care protejează fiecare contraparte.

Contractul inteligent care servește drept bază pentru finanțarea descentralizată este transparent, deschis și autoexecutant și nu necesită supraveghere. Contractele inteligente pot executa sarcini predeterminate, iar utilizatorii le pot accesa folosind interfețe simple, ca în cazul aplicațiilor obișnuite. Deoarece Etheruem a fost prima platformă care a introdus conceptul DeFi, majoritatea aplicațiilor sunt construite pe blockchain-ul Ethereum.

Ce este Crypto Lending?

Împrumuturile tradiționale și împrumuturile criptomonede oferă ambele împrumuturi, dar în moduri diferite. 

O caracteristică cheie a împrumuturilor cripto este supracolateralizarea. Garanția este depozitul de garanție gajat pentru un împrumut și poate fi lichidat în caz de neplată. Supragarantizarea înseamnă că debitorii trebuie să ofere până la dublul valorii sumei împrumutului pe care o caută ca depozit de garanție. Supracolateralizarea oferă creditorului confort în cazul în care prețul unei criptomonede extrem de volatile se prăbușește. 

În general, supracolateralizarea asigură că creditorii au o marjă de siguranță. Mai important, împrumutații nu au nevoie de un scor de credit pentru a accesa împrumuturi cripto, spre deosebire de împrumuturile bancare tradiționale. Acest lucru înseamnă că împrumutul în criptomonede este mai accesibil pentru cei care nu sunt bancar, cei cu scoruri de credit slabe sau fără istoric de credit și pentru persoanele care desfășoară activități independente care consideră că este dificil să îndeplinească cerințele tradiționale de creditare mai stricte.

Deși durează câteva zile de procesare pentru ca un împrumut tradițional să se stingă, împrumuturile în criptomonede sunt instantanee. 

Cum funcționează Crypto Lending

Ce se întâmplă dacă ai nevoie urgent de bani, dar majoritatea ai investit în active? Vânzarea acelor active ar putea genera impozite pe câștigurile de capital și, de asemenea, ați rata orice performanță a investițiilor prin scufundarea în capitalul investițional. Aici strălucește creditarea cripto.

Platformele de creditare descentralizate oferă oportunități de a împrumuta cripto fără intermediari. Protocoalele de împrumut DeFi le permit creditorilor să câștige dobândă pentru activele digitale furnizate, în timp ce debitorii plătesc dobândă atunci când iau împrumutul.

Să presupunem că aveți 10 ETH și o urgență care necesită numerar iese din senin. Dar nu doriți să vindeți niciun ETH pentru că sunteți convins că prețurile sunt pe punctul de a crește. De asemenea, s-ar putea să vă fie teamă că, dacă lichidați orice Ether acum, nu veți putea să răscumpărați la fel de mult în ETH mai târziu. 

Aici vine împrumutul cu criptomonede în ajutor. Platformele de creditare cripto vă permit să vă folosiți Ether-ul ca garanție și să obțineți împrumuturi în USDT sau orice altă monedă stabilă. Cu toate acestea, din cauza volatilității criptomonedei, va trebui să supracolateralizați împrumutul. Asta înseamnă că trebuie să blochezi mult mai mult ETH decât valoarea pe care o primești ca împrumut.

Platforma de împrumut vă va elibera criptomoneda odată ce ați rambursat împrumutul cu dobânda convenită. Și dacă prețul ETH s-a apreciat într-adevăr, așa cum ați prezis, veți fi în continuare profitat de pe urma acestuia. 

Vei risca să-ți pierzi criptomoneda doar dacă nu reușești să-ți rambursezi împrumutul sau dacă valoarea garanției tale (contrar perspectivei tale optimiste) scade sub valoarea la care te-ai împrumutat.

Părțile implicate într-o tranzacție tipică de împrumut criptografic

Împrumutul cu criptomonede implică un debitor care are nevoie de lichiditate, dar preferă să păstreze activele investite, un creditor care dorește venituri pasive și o platformă de creditare. 

Un împrumutat se adresează unei platforme de creditare, cum ar fi Compound sau Aave, pentru un împrumut fiat de la un creditor, folosind active criptomonede precum Bitcoin (BTC), Ether (ETH) sau Litecoin (LTC) ca garanție.

Odată ce împrumutatul și împrumutatul au fost de acord cu termenii și condițiile, inclusiv o anumită rată a dobânzii, împrumutatul primește împrumutul în criptomonede. La fel ca în cazul unui împrumut bancar tradițional, platforma de creditare eliberează garanția împrumutatului odată ce împrumutatul a fost plătit integral.

Împrumutul cu criptomonede pe platformele DeFi de creditare cripto permite debitorilor și creditorilor să interacționeze direct fără intermediari. Cu toate acestea, creditarea în criptomonede este disponibilă și pe platformele de finanțare centralizată (CeFi), precum Nexo și BlockFi.

Spre deosebire de o platformă DeFi, o platformă de împrumut criptografic CeFi are o organizație centralizată cu o entitate juridică care o susține și gestionează platforma de împrumut.

Crypto Lending vs Staking

Miza și împrumutul în criptomonede oferă oportunități de a câștiga bani din activele tale inactive, dar în moduri diferite.

Stakingul criptomonedelor este procesul de „blocare” a unui activ de criptomonedă pentru a servi ca validator într-o rețea descentralizată. Validatorii mențin securitatea, integritatea și continuitatea rețelei. Rețeaua încurajează participanții (sau validatorii) răsplătindu-i cu monede noi.

Pe de altă parte, împrumutul în criptomonede plătește dobândă ca recompensă pentru că a permis furnizorului (sau altor utilizatori de pe platformă) să utilizeze activele dvs. cripto.

În timp ce miza, în medie, plătește un randament mai mic, oferă mai multă siguranță. Crypto-creditingul oferă, de obicei, randamente mai mari, dar piața este volatilă, iar ratele se modifică rapid.

Care sunt beneficiile pe care Defi Lending le oferă utilizatorilor săi?

 • Viteză îmbunătățită de inițiere
  a creditelor Procesele de creditare activate digital au cel mai semnificativ avantaj al vitezei rapide de procesare. Platformele de creditare Defi sunt susținute de servicii bazate pe cloud, analize pentru identificarea și detectarea fraudelor și calcule de învățare automată pentru condiții optime de împrumut și factori de risc. Toate aceste tehnologii ajută în cele din urmă la accelerarea procesului. Imediat ce împrumutul este aprobat, creditorii trimit oferte prin e-contracte.
 • O mai mare consecvență în deciziile de creditare
  Regulile care descriu politicile de credit garantează consistența în deciziile de creditare. Sunt eliminate variațiile în evaluarea atributelor solicitanților și structurarea tranzacțiilor de către asiguratori.
 • Conformitatea cu reglementările federale, statale și locale Regulile
  de decizie furnizează o înregistrare a cine, când și unde au fost utilizate regulile și care au fost în vigoare. Joacă rolul de dovezi și se asigură că creditorul respectă reglementările federale, statale și locale.
 • Analytics pentru îmbunătățirea proceselor și profitabilitatea portofoliului
  Analytics poate ajuta creditorii și debitorii să profite la maximum de procesul de creditare digitală. Monitorizarea cererilor de împrumut pe o anumită durată (o săptămână, lună sau an) poate ajuta creditorii să anticipeze și să aloce resursele adecvate pentru a satisface cerințele sezoniere. Analytics oferă, de asemenea, informații despre datele demografice, sursele de împrumut, nivelurile de credit etc. Portofoliul poate fi îmbunătățit prin determinarea modului în care caracteristicile debitorului și politicile de credit afectează performanța împrumutului.
 • Împrumutul Defi fără permisiune
  permite accesul deschis, fără permisiune, ceea ce înseamnă că oricine are un portofel cripto poate accesa aplicațiile Defi construite pe Blockchain, indiferent de locația lor geografică și fără nicio sumă minimă de fonduri necesare.
 • Transparență
  Blockchain-ul public difuzează fiecare tranzacție din rețea și este verificat de fiecare utilizator din rețea. Acest nivel de transparență în jurul tranzacțiilor permite analiza bogată a datelor și asigură accesul verificat fiecărui utilizator din rețea.
 • Imutabilitate
  Arhitectura descentralizată a Blockchain asigură coordonarea datelor inviolabile și crește securitatea și auditabilitatea.
 • Programabilitate
  Contractele inteligente sunt foarte programabile, automatizează execuția și permit dezvoltarea de noi active digitale și instrumente financiare.
 • Interoperabilitate
  Utilizarea unei stive de software interconectate asigură că protocoalele și aplicațiile Defi se integrează și se completează reciproc.
 • Auto-custodia
  Utilizarea portofelelor Web3 (cum ar fi Metamask) asigură că participanții de pe piața Defi păstrează o custodie puternică a activelor lor și le controlează datele.

Cum ajută platformele Defi Lending sectorul serviciilor financiare?

 • Împrumuturi și împrumuturi
  Cele mai utilizate aplicații de împrumut Defi implică protocoale de împrumut și împrumut peer-to-peer. Aave, Compound și Maker sunt câteva dintre cele mai populare platforme Defi.
 • Platformele de creditare Savings
  Defi au venit cu numeroase moduri inovatoare prin care oamenii să-și gestioneze economiile. Conectându-se la diferite platforme de creditare, utilizatorii pot beneficia de serviciile unor conturi purtătoare de dobândă și își pot maximiza câștigurile. Conturile purtătoare de dobândă pot ajuta utilizatorul să-și crească profiturile în comparație cu contul de economii tradițional exponențial. Cele mai populare aplicații de economii includ Argent, Dharma și PoolTogether.
 • Gestionarea activelor
  Protocoalele de creditare Defi și portofelele cripto precum Gnosis Safe, Metamask și Argent le permit utilizatorilor să fie custodii activelor lor cripto. Permite utilizatorilor să interacționeze rapid și în siguranță cu aplicațiile descentralizate și să beneficieze de serviciile de cumpărare, vânzare, transfer de cripto și câștig de dobândă pe investiții.

Cum este împrumutul DeFi diferit?

Spre deosebire de creditarea bancară tradițională și creditarea cripto CeFi, creditarea Defi nu se bazează pe o autoritate centrală pentru a supraveghea și a aplica termenii și condițiile împrumutului. În schimb, se bazează pe contracte inteligente. Utilizatorii își pot miza activele cripto pe platformă pentru împrumuturi. Un împrumutat poate împrumuta direct de pe platforma DeFi prin împrumuturi P2P (peer-to-peer), fără verificări de credit. 

Cerințe de bază pentru împrumutul DeFi

Obținerea unui împrumut cripto DeFi este fără probleme. Tot ce trebuie să faceți este să vă conectați la platforma descentralizată de creditare cripto, să solicitați împrumutul și să trimiteți garanția criptografică la un portofel specificat. Nu trebuie să furnizați informațiile dvs. personale. Nu trebuie să vă faceți griji cu privire la scorul dvs. de credit sau orice altă cerință de documentare. Cel mai important factor este valoarea cripto-ului pe care îl oferiți drept garanție și cât de mare vă poate obține un împrumut.

Asta ne aduce la raportul împrumut-valoare (LTV). 

Raportul credit-valoare este tocmai acela: raportul dintre valoarea creditului și valoarea garanției. Să presupunem că iei un împrumut de 400 USD, iar LTV-ul este de 40%. În acest caz, ar trebui să oferiți cripto în valoare de 1.000 USD ca garanție pentru un împrumut de 400 USD, deoarece 400 USD reprezintă 40% din 1.000 USD. În comparație cu finanțele tradiționale, LTV-urile pentru împrumuturile cripto sau împrumuturile cripto, în general, sunt scăzute din cauza naturii volatile a criptomonedelor. De exemplu, valoarea LTV a BlockFi ajunge doar la maximum 50%. Aceasta poate fi o trecere pentru investitori, utilizatorii care preferă să obțină împrumuturi mai mari pot beneficia de LTV-ul scăzut. Deoarece ajută la minimizarea riscurilor declanșării unui apel în marjă. 

Împrumutul DeFi vine cu o rată de împrumut, care este costul împrumutului. Ratele dobânzilor de împrumut DeFi variază în funcție de platformele de împrumut, de sumele și de termenii și condițiile împrumutului. Platformele de creditare DeFi oferă rate ale dobânzii fixe sau variabile.

O rată fixă ​​a dobânzii înseamnă că veți plăti o dobândă fixă ​​(constantă) pe toată durata împrumutului. În schimb, o rată a dobânzii variabilă variază în funcție de piață - ceea ce înseamnă că rata poate crește sau scădea în orice moment. La împrumuturi, ratele fixe sunt de obicei mai mari decât ratele variabile. Deși ratele flotante pot fi mai mici, acestea pot, de asemenea, să crească în orice moment. Aceasta înseamnă că nu ai cum să știi când sau cât de mult vor crește. 

De unde împrumuturile criptografice?

Motivați de creșterea dramatică a prețurilor Bitcoin (și ale altor criptomonede), mulți investitori își propun să-și mențină pozițiile și să profite de o creștere așteptată a prețurilor de pe piață pe termen lung. Cu toate acestea, această strategie de cumpărare și păstrare, cunoscută sub numele de HODLing, ridică o provocare. Ce faci atunci când majoritatea activelor tale sunt legate în criptomonede - dar ai nevoie de numerar fizic?

Din fericire, împrumutul în criptomonede rezolvă această problemă, deoarece vă puteți deține activele cripto și cheltuiți totuși monede fiat. Investitorii în criptomonede pot împrumuta bani din deținerile lor sau pot împrumuta criptomonede în schimbul dobânzii. De asemenea, investitorii își pot lăsa activele să lucreze pentru a genera venituri pasive.

Ce înseamnă să îmi împrumut Crypto-ul?

În calitate de creditor, activele tale criptomonede nu stau doar într-un portofel; lucrează și câștigă venituri pasive pentru tine. Iată de ce ar trebui să împrumutați cripto-ul dvs.

Dobândă

Împrumutul cu criptomonede poate oferi profituri fără ca tu să fii nevoit să vinzi niciunul dintre activele tale. Unele burse oferă în prezent randamente procentuale anuale (APY) de până la 25% pentru a vă împrumuta criptomoneda. 

Sună fantastic, nu? Comparați acest lucru cu cele mai bune conturi de economii din SUA, care plătesc o medie de 0,55%.

Stabilitate

În timp ce puteți împrumuta orice criptomonedă doriți, împrumutul stablecoins vă permite să vă creșteți activele fără riscurile asociate cu criptomoneda. Monedele stabile sunt criptomonede care sunt concepute pentru a se potrivi cu valoarea unei monede din lumea reală. De exemplu, USDT este legat de dolarul american.

Stabilitatea oferită de stablecoins înseamnă, de asemenea, că știți cât veți câștiga din împrumutul dvs. cripto.

Riscurile care vin cu împrumuturile cripto

În timp ce împrumuturile cripto oferă avantaje semnificative și vă lasă activele să lucreze pentru dvs., nu este complet lipsită de riscuri. 

Risc de volatilitate

Criptomonedele se confruntă de obicei cu fluctuații mari de preț. În calitate de împrumutat, garanția dumneavoastră este supusă riscului de volatilitate, deoarece platforma vă poate lichida o parte din garanțiile din cauza scăderii valorii de piață. Dacă nu răspundeți la un apel în marjă adăugând mai multe garanții, platforma vă va lichida cripto instantaneu pentru a restabili raportul LTV al împrumutului la nivelul convenit.

Risc tehnologic

Platformele DeFi de împrumut criptografic folosesc contracte inteligente pentru a vă gestiona tranzacțiile de împrumut în criptomonede. Spre deosebire de platformele CeFi, niciun om nu este implicat în operațiuni. Aceasta înseamnă că nu aveți pe cine să vă bazați dacă contractul inteligent eșuează și vă pierdeți criptomoneda. Contractele inteligente și funcțiile pe care le controlează pot fi, de asemenea, piratate sau pot suferi erori de securitate.

Risc de reglementare

Criptomonedele sunt o nouă clasă de active, iar reglementările care le ghidează sunt încă neclare. Legislatorii pot decide să introducă noi legi privind legalitatea sau impozitarea, care pot fi sau nu în avantajul dumneavoastră.

Puteți discuta cu consultanții fiscali din jurisdicția dvs. pentru îndrumări pentru a minimiza acest risc.

Din nou, furnizorii DeFi nu au nicio entitate legală în spatele platformelor lor și operează fără licență. Acest lucru oferă o problemă unică din punct de vedere juridic, deoarece nu aveți pe cine să dați în judecată atunci când lucrurile merg prost. De asemenea, înseamnă că investitorii nu știu cum i-ar putea afecta reglementările în viitor.

Riscul de contraparte

Platformele de creditare cripto CeFi folosesc criptomonedele pe care le primesc de la economisiți și debitori pentru a câștiga bani. Ei împrumută criptomonede contrapărților - fonduri speculative, schimburi de criptomonede și alți investitori instituționali. Acest lucru creează un risc de contrapartidă, deoarece contrapărțile la aceste tranzacții ar putea să nu returneze activul, făcând furnizorul dvs. în insolvență. 

Investitorii de pe aceste platforme nu cunosc riscurile pe care le asumă furnizorii lor cu aceste tranzacții. În plus, spre deosebire de produsele tradiționale de economii bancare, autoritățile de reglementare precum Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) din SUA nu vă protejează investițiile în criptomonede.

Platformele DeFi împrumută direct doar debitorilor pe platformele lor. Nu împrumută terților. Acest lucru elimină riscul de contrapartidă, deoarece garanția este inclusă în contractul inteligent. 

Ar trebui să-mi împrumut cripto-ul?

Împrumutul criptomonedei vă oferă avantajul de a menține performanța investiției pe termen lung, în timp ce câștigați bani suplimentari pasiv. Împrumuturile sunt supracolateralizate și, chiar dacă un împrumutat nu este în plată, veți avea în continuare acces la criptomoneda sa ca compensație.

Platformele de creditare cu criptomonede oferă rate ale dobânzilor ridicate, plătite săptămânal în unele cazuri. Fiat și stablecoins câștigă cele mai mari rate – până la 12,7% APY. Alte criptomonede majore, cum ar fi BTC și ETH, comandă de obicei rate de până la 6%. Aceasta este mult mai mare decât ratele dobânzilor bancare tradiționale.

Cele mai bune platforme de creditare DeFi

Printre platformele de creditare descentralizate, Aave, Compound și MakerDao rămân în top, cu una dintre cele mai înalte TVL din cadrul platformei.

AAVE

Total TVL: 10,45 miliarde USD (9 iulie 2021)

Oportunități: gamă largă de opțiuni de împrumut și împrumuturi flash.

Aave le permite debitorilor să ofere garanții pentru a susține protocolul. În același timp, contribuția lor este reprezentată în aTokens. Pe de altă parte, împrumuturile flash oferă dobânzi fixe la împrumuturi.

Finanțe compuse

Total TVL: 6,97 miliarde USD (9 iulie 2021)

Oportunități: rate LTV mai mari și prag de lichidare mai scăzut

Compound permite creditorilor să câștige dobândă prin sprijinirea protocolului. Cantitatea de active digitale furnizată de un utilizator este reprezentată de cTokens. Tokenurile pot fi utilizate de obicei pentru a urmări împrumutul fondului ca garanție și dobânda câștigată. Interesant este că Compound lichidează doar 50% din împrumutul insuficient garantat, iar penalitățile vin la o rată fixă.

MakerDao

TVL total: 6,76 miliarde USD (9 iulie 2021)

Oportunități: acceptă stablecoin DAI

Împrumuturile Maker vă permit să vă împrumutați cripto. Maker Vault este deschis pentru oricine să bată DAI prin blocarea activelor digitale ca garanție și rambursarea împrumutului pe baza unui contract predeterminat. Maker oferă una dintre cele mai mari rate LTV de 75% pentru împrumuturile cripto.

Finanțarea descentralizată sau DeFi este una dintre cele mai perturbatoare utilizări ale tehnologiei blockchain în curs de dezvoltare. Folosind contracte inteligente cu autoexecuție, DeFi înlocuiește instituțiile tradiționale cu platforme în care utilizatorii se pot împrumuta și împrumuta bani direct unul altuia, câștigând comisioane și dobândă în acest proces. Deși DeFi oferă noi oportunități de a face bani, de asemenea, îmbunătățește sistemul financiar existent, oferind mai multă încredere, transparență și eficiență. Totuși, faceți întotdeauna propria cercetare înainte de a împrumuta cripto.

Norbert Ernser

Norbert Ernser

1641995280

Ce este Crypto Lending și cum funcționează?

În această postare, veți afla Ce este Crypto Lending, Ce face ca Defi și Defi să fie un succes atât de popular?

Pe măsură ce organizațiile au început să experimenteze cu potențialul Blockchain, sectorul financiar a prezentat, de asemenea, nevoia de a construi aplicații fintech bazate pe blockchain. Acoperind aproape toate serviciile financiare, de la plăți online la tranzacționarea și stocarea criptomonedei, Blockchain este setat să transforme sistemul financiar tradițional. Odată cu apariția Defi (Finanțe descentralizate), Blockchain a devenit și mai puternic.

Cu o mulțime de entuziasm generat deja pe piață, Defi a continuat să avanseze și a atras o sumă impresionantă de capital în doar câțiva ani. Potrivit Defi-Pulse, valoarea totală blocată (TVL) în protocoalele Defi este de 20,46 miliarde USD astăzi, în creștere față de mai puțin de 1 miliard USD în urmă cu un an. Punctul de interes aici este că Defi a crescut de peste douăzeci de ori într-un an, indicând în mod clar cantitatea de popularitate a crescut Defi.

Creditarea Defi și-a găsit status quo-ul. Liderii (Maker, Compound și Aave) s-au consolidat ca alegerea prioritară a utilizatorilor de a împrumuta și împrumuta jetoane Defi. Cei mai mari trei creditori pentru Defi sunt Maker, Aave și Compound, cu o valoare totală de 4,25 miliarde dolari, 2,82 miliarde dolari și, respectiv, 2,64 miliarde dolari.

Împrumutul cu criptomonede este o caracteristică a Finanțelor descentralizate (DeFi Decentralized Finance (DeFi) preia conceptul descentralizat de blockchain și îl aplică în lumea finanțelor. Build...), în care investitorii împrumută criptomonede debitorilor în schimbul plăților dobânzilor. Dacă păstrați criptomoneda cu așteptarea unei viitoare aprecieri a prețurilor, este posibil să primiți și venituri pasive constante din activele dvs. prin împrumuturi. Puteți primi dobândă săptămânală sau lunară atunci când depuneți criptomonede în portofelul unei platforme de creditare cripto.

În ceea ce privește împrumuturile, împrumutul cripto sau împrumutul cripto vă permite să împrumutați bani fiat (folosind cripto-ul drept garanție), astfel încât să nu va trebui să vă vindeți activele criptomonede în caz de urgență. 

Ce este Defi?

Finanțarea descentralizată se referă la aplicații, protocoale și platforme financiare bazate pe blockchain care pot fi folosite pentru a gestiona banii. Aceste instrumente oferă multe dintre aceleași oportunități pe care instituțiile financiare tradiționale le fac pentru bani fiat.

Spre deosebire de sistemul financiar convențional, aplicațiile DeFi rulează fără nicio autoritate centralizată și sunt independente de bănci, valute emise de guvern, platforme de remitențe și alte infrastructuri financiare tradiționale.

DeFi oferă o alternativă la sistemul financiar tradițional existent și creează noi soluții. Conectează utilizatorii în rețele peer-to-peer (P2P). Acest lucru le permite să interacționeze fără a-i cunoaște pe ceilalți utilizatori din cauza contractelor inteligente subiacente, care protejează fiecare contraparte.

Contractul inteligent care servește drept bază pentru finanțarea descentralizată este transparent, deschis și autoexecutant și nu necesită supraveghere. Contractele inteligente pot executa sarcini predeterminate, iar utilizatorii le pot accesa folosind interfețe simple, ca în cazul aplicațiilor obișnuite. Deoarece Etheruem a fost prima platformă care a introdus conceptul DeFi, majoritatea aplicațiilor sunt construite pe blockchain-ul Ethereum.

Ce este Crypto Lending?

Împrumuturile tradiționale și împrumuturile criptomonede oferă ambele împrumuturi, dar în moduri diferite. 

O caracteristică cheie a împrumuturilor cripto este supracolateralizarea. Garanția este depozitul de garanție gajat pentru un împrumut și poate fi lichidat în caz de neplată. Supragarantizarea înseamnă că debitorii trebuie să ofere până la dublul valorii sumei împrumutului pe care o caută ca depozit de garanție. Supracolateralizarea oferă creditorului confort în cazul în care prețul unei criptomonede extrem de volatile se prăbușește. 

În general, supracolateralizarea asigură că creditorii au o marjă de siguranță. Mai important, împrumutații nu au nevoie de un scor de credit pentru a accesa împrumuturi cripto, spre deosebire de împrumuturile bancare tradiționale. Acest lucru înseamnă că împrumutul în criptomonede este mai accesibil pentru cei care nu sunt bancar, cei cu scoruri de credit slabe sau fără istoric de credit și pentru persoanele care desfășoară activități independente care consideră că este dificil să îndeplinească cerințele tradiționale de creditare mai stricte.

Deși durează câteva zile de procesare pentru ca un împrumut tradițional să se stingă, împrumuturile în criptomonede sunt instantanee. 

Cum funcționează Crypto Lending

Ce se întâmplă dacă ai nevoie urgent de bani, dar majoritatea ai investit în active? Vânzarea acelor active ar putea genera impozite pe câștigurile de capital și, de asemenea, ați rata orice performanță a investițiilor prin scufundarea în capitalul investițional. Aici strălucește creditarea cripto.

Platformele de creditare descentralizate oferă oportunități de a împrumuta cripto fără intermediari. Protocoalele de împrumut DeFi le permit creditorilor să câștige dobândă pentru activele digitale furnizate, în timp ce debitorii plătesc dobândă atunci când iau împrumutul.

Să presupunem că aveți 10 ETH și o urgență care necesită numerar iese din senin. Dar nu vrei să-ți vinzi ETH pentru că ești convins că prețurile sunt pe punctul de a crește. De asemenea, s-ar putea să vă fie teamă că, dacă lichidați orice Ether acum, nu veți putea să răscumpărați la fel de mult în ETH mai târziu. 

Aici vine împrumutul cu criptomonede în ajutor. Platformele de creditare cripto vă permit să vă folosiți Ether-ul ca garanție și să obțineți împrumuturi în USDT sau orice altă monedă stabilă. Cu toate acestea, din cauza volatilității criptomonedei, va trebui să supracolateralizați împrumutul. Asta înseamnă că trebuie să blochezi mult mai mult ETH decât valoarea pe care o primești ca împrumut.

Platforma de creditare vă va elibera criptomoneda după ce ați rambursat împrumutul cu dobânda convenită. Și dacă prețul ETH s-a apreciat într-adevăr, așa cum ați prezis, veți fi în continuare profitat de pe urma acestuia. 

Vei risca să-ți pierzi criptomoneda doar dacă nu reușești să-ți rambursezi împrumutul sau dacă valoarea garanției tale (contrar perspectivei tale optimiste) scade sub valoarea la care te-ai împrumutat.

Părțile implicate într-o tranzacție tipică de împrumut criptografic

Împrumutul cu criptomonede implică un debitor care are nevoie de lichiditate, dar preferă să păstreze activele investite, un creditor care dorește venituri pasive și o platformă de creditare. 

Un împrumutat se adresează unei platforme de creditare, cum ar fi Compound sau Aave, pentru un împrumut fiat de la un creditor, folosind active criptomonede precum Bitcoin (BTC), Ether (ETH) sau Litecoin (LTC) ca garanție.

Odată ce împrumutatul și împrumutatul au fost de acord cu termenii și condițiile, inclusiv o anumită rată a dobânzii, împrumutatul primește împrumutul în criptomonede. La fel ca în cazul unui împrumut bancar tradițional, platforma de creditare eliberează garanția împrumutatului odată ce împrumutatul a fost plătit integral.

Împrumutul cu criptomonede pe platformele DeFi de creditare cripto permite debitorilor și creditorilor să interacționeze direct fără intermediari. Cu toate acestea, creditarea în criptomonede este disponibilă și pe platformele de finanțare centralizată (CeFi), precum Nexo și BlockFi.

Spre deosebire de o platformă DeFi, o platformă de împrumut criptografic CeFi are o organizație centralizată cu o entitate juridică care o susține și gestionează platforma de împrumut.

Crypto Lending vs Staking

Miza și împrumutul în criptomonede oferă oportunități de a câștiga bani din activele tale inactive, dar în moduri diferite.

Stakingul criptomonedelor este procesul de „blocare” a unui activ de criptomonedă pentru a servi ca validator într-o rețea descentralizată. Validatorii mențin securitatea, integritatea și continuitatea rețelei. Rețeaua încurajează jucătorii (sau validatorii) recompensându-i cu monede noi.

Pe de altă parte, împrumutul în criptomonede plătește dobândă ca recompensă pentru că a permis furnizorului (sau altor utilizatori de pe platformă) să utilizeze activele dvs. cripto.

În timp ce miza, în medie, plătește un randament mai mic, oferă mai multă siguranță. Creditarea criptografică oferă de obicei profituri mai mari, dar piața este volatilă, iar ratele se modifică rapid.

Care sunt beneficiile pe care Defi Lending le oferă utilizatorilor săi?

 • Viteză îmbunătățită de inițiere a
  creditelor Procesele de creditare activate digital au cel mai semnificativ avantaj al vitezei rapide de procesare. Platformele de creditare Defi sunt susținute de servicii bazate pe cloud, analize pentru identificarea și detectarea fraudelor și calcule de învățare automată pentru condiții optime de împrumut și factori de risc. Toate aceste tehnologii ajută în cele din urmă la accelerarea procesului. Imediat ce împrumutul este aprobat, creditorii trimit oferte prin e-contracte.
 • Consecvență mai mare în deciziile de creditare
  Regulile care descriu politicile de credit garantează consistența în deciziile de creditare. Sunt eliminate variațiile în evaluarea atributelor solicitanților și structurarea tranzacțiilor de către asiguratori.
 • Conformitatea cu reglementările federale, statale și locale Regulile de
  decizie furnizează o înregistrare a cine, când și unde au fost utilizate regulile și care au fost în vigoare. Joacă rolul de dovezi și se asigură că creditorul respectă reglementările federale, statale și locale.
 • Analytics pentru îmbunătățirea proceselor și profitabilitatea portofoliului
  Analytics poate ajuta creditorii și debitorii să profite la maximum de procesul de creditare digitală. Monitorizarea cererilor de împrumut pe o anumită durată (o săptămână, lună sau an) poate ajuta creditorii să anticipeze și să aloce resursele adecvate pentru a satisface cerințele sezoniere. Analytics oferă, de asemenea, informații despre datele demografice, sursele de împrumut, nivelurile de credit etc. Portofoliul poate fi îmbunătățit prin determinarea modului în care caracteristicile debitorului și politicile de credit afectează performanța împrumutului.

 • Împrumutul Defi fără permisiune permite accesul deschis, fără permisiune, ceea ce înseamnă că oricine are un portofel cripto poate accesa aplicațiile Defi construite pe Blockchain, indiferent de locația lor geografică și fără nicio sumă minimă de fonduri necesare.
 • Transparență
  Blockchain-ul public difuzează fiecare tranzacție din rețea și este verificat de fiecare utilizator din rețea. Acest nivel de transparență în jurul tranzacțiilor permite analiza bogată a datelor și asigură accesul verificat fiecărui utilizator din rețea.
 • Imutabilitate
  Arhitectura descentralizată a Blockchain asigură coordonarea datelor inviolabile și crește securitatea și auditabilitatea.
 • Programabilitate
  Contractele inteligente sunt foarte programabile, automatizează execuția și permit dezvoltarea de noi active digitale și instrumente financiare.
 • Interoperabilitate
  Utilizarea unei stive de software interconectate asigură că protocoalele și aplicațiile Defi se integrează și se completează reciproc.
 • Auto-custodia
  Utilizarea portofelelor Web3 (cum ar fi Metamask) asigură că participanții de pe piața Defi păstrează o custodie puternică a activelor lor și le controlează datele.

Cum ajută platformele Defi Lending sectorul serviciilor financiare?

 • Împrumuturi și împrumuturi
  Cele mai utilizate aplicații de împrumut Defi implică protocoale de împrumut și împrumut peer-to-peer. Aave, Compound și Maker sunt câteva dintre cele mai populare platforme Defi.

 • Platformele de creditare Savings Defi au venit cu numeroase moduri inovatoare prin care oamenii să-și gestioneze economiile. Conectându-se la diferite platforme de creditare, utilizatorii pot beneficia de serviciile unor conturi purtătoare de dobândă și își pot maximiza câștigurile. Conturile purtătoare de dobândă pot ajuta utilizatorul să-și crească profiturile în comparație cu contul de economii tradițional exponențial. Cele mai populare aplicații de economii includ Argent, Dharma și PoolTogether.
 • Gestionarea activelor
  Protocoalele de creditare Defi și portofelele cripto precum Gnosis Safe, Metamask și Argent le permit utilizatorilor să fie custodii activelor lor cripto. Permite utilizatorilor să interacționeze rapid și în siguranță cu aplicațiile descentralizate și să beneficieze de serviciile de cumpărare, vânzare, transfer de cripto și câștig de dobândă pe investiții.

Cum este împrumutul DeFi diferit?

Spre deosebire de creditarea bancară tradițională și creditarea cripto CeFi, creditarea Defi nu se bazează pe o autoritate centrală pentru a supraveghea și a aplica termenii și condițiile împrumutului. În schimb, se bazează pe contracte inteligente. Utilizatorii își pot miza activele cripto pe platformă pentru împrumuturi. Un împrumutat poate împrumuta direct de pe platforma DeFi prin împrumuturi P2P (peer-to-peer), fără verificări de credit. 

Cerințe de bază pentru împrumuturile DeFi

Obținerea unui împrumut cripto DeFi este fără probleme. Tot ce trebuie să faceți este să vă conectați la platforma descentralizată de creditare cripto, să solicitați împrumutul și să trimiteți garanția criptografică la un portofel specificat. Nu trebuie să furnizați informațiile dvs. personale. Nu trebuie să vă faceți griji cu privire la scorul dvs. de credit sau orice altă cerință de documentare. Cel mai important factor este valoarea criptomonelor pe care o oferiți ca garanție și cât de mare vă poate obține un împrumut.

Asta ne aduce la raportul împrumut-valoare (LTV). 

Raportul credit-valoare este tocmai acela: raportul dintre valoarea creditului și valoarea garanției. Să presupunem că iei un împrumut de 400 USD, iar LTV-ul este de 40%. În acest caz, ar trebui să oferiți cripto în valoare de 1.000 USD ca garanție pentru un împrumut de 400 USD, deoarece 400 USD reprezintă 40% din 1.000 USD. În comparație cu finanțele tradiționale, LTV-urile pentru împrumuturile cripto sau împrumuturile cripto, în general, sunt scăzute din cauza naturii volatile a criptomonedelor. De exemplu, valoarea LTV a BlockFi ajunge doar la maximum 50%. Aceasta poate fi o trecere pentru investitori, utilizatorii care preferă să obțină împrumuturi mai mari pot beneficia de LTV-ul scăzut. Deoarece ajută la minimizarea riscurilor declanșării unui apel în marjă. 

Împrumutul DeFi vine cu o rată de împrumut, care este costul împrumutului. Ratele dobânzilor de împrumut DeFi variază în funcție de platformele de împrumut, de sumele și de termenii și condițiile împrumutului. Platformele de creditare DeFi oferă rate ale dobânzii fixe sau variabile.

O dobândă fixă ​​înseamnă că veți plăti o dobândă fixă ​​(constantă) pe toată durata împrumutului. În schimb, o rată a dobânzii variabilă variază în funcție de piață - ceea ce înseamnă că rata poate crește sau scădea în orice moment. La împrumuturi, ratele fixe sunt de obicei mai mari decât ratele variabile. Deși ratele flotante pot fi mai mici, acestea pot, de asemenea, să crească în orice moment. Aceasta înseamnă că nu ai cum să știi când sau cât de mult vor crește. 

De unde împrumuturile criptografice?

Motivați de creșterea dramatică a prețurilor Bitcoin (și ale altor criptomonede), mulți investitori își propun să-și mențină pozițiile și să profite de o creștere așteptată a prețurilor de pe piață pe termen lung. Cu toate acestea, această strategie de cumpărare și păstrare, cunoscută sub numele de HODLing, ridică o provocare. Ce faci atunci când majoritatea activelor tale sunt legate în criptomonede, dar ai nevoie de numerar fizic?

Din fericire, împrumutul în criptomonede rezolvă această problemă, deoarece vă puteți deține activele cripto și cheltuiți totuși monede fiat. Investitorii în criptomonede pot împrumuta bani din deținerile lor sau pot împrumuta criptomonede în schimbul dobânzii. De asemenea, investitorii își pot lăsa activele să lucreze pentru a genera venituri pasive.

Ce înseamnă să îmi împrumut Crypto-ul?

În calitate de creditor, activele tale criptomonede nu se află doar într-un portofel; lucrează și câștigă venituri pasive pentru tine. Iată de ce ar trebui să împrumutați cripto-ul dvs.

Dobândă

Împrumutul cu criptomonede poate oferi profituri fără ca tu să fii nevoit să vinzi niciunul dintre activele tale. Unele burse oferă în prezent randamente procentuale anuale (APY) de până la 25% pentru a vă împrumuta criptomoneda. 

Sună fantastic, nu? Comparați acest lucru cu cele mai bune conturi de economii din SUA, care plătesc o medie de 0,55%.

Stabilitate

În timp ce puteți împrumuta orice criptomonedă doriți, împrumutul stablecoins vă permite să vă creșteți activele fără riscurile asociate cu criptomoneda. Monedele stabile sunt criptomonede care sunt concepute pentru a se potrivi cu valoarea unei monede din lumea reală. De exemplu, USDT este legat de dolarul american.

Stabilitatea oferită de stablecoins înseamnă, de asemenea, că știți cât veți câștiga din împrumutul dvs. cripto.

Riscurile care vin cu împrumuturile cripto

În timp ce împrumuturile cripto oferă avantaje semnificative și vă lasă activele să lucreze pentru dvs., nu este complet lipsită de riscuri. 

Risc de volatilitate

Criptomonedele se confruntă de obicei cu fluctuații mari de preț. În calitate de împrumutat, garanția dumneavoastră este supusă riscului de volatilitate, deoarece platforma vă poate lichida o parte din garanțiile din cauza scăderii valorii de piață. Dacă nu răspundeți la un apel în marjă adăugând mai multe garanții, platforma vă va lichida cripto instantaneu pentru a restabili raportul LTV al împrumutului la nivelul convenit.

Risc tehnologic

Platformele DeFi de împrumut criptografic folosesc contracte inteligente pentru a vă gestiona tranzacțiile de împrumut în criptomonede. Spre deosebire de platformele CeFi, niciun om nu este implicat în operațiuni. Aceasta înseamnă că nu aveți pe cine să vă bazați dacă contractul inteligent eșuează și vă pierdeți criptomoneda. Contractele inteligente și funcțiile pe care le controlează pot fi, de asemenea, piratate sau pot suferi erori de securitate.

Risc de reglementare

Criptomonedele sunt o nouă clasă de active, iar reglementările care le ghidează sunt încă neclare. Legislatorii pot decide să introducă noi legi privind legalitatea sau impozitarea, care pot fi sau nu în avantajul dumneavoastră.

Puteți discuta cu consultanții fiscali din jurisdicția dvs. pentru îndrumări pentru a minimiza acest risc.

Din nou, furnizorii DeFi nu au nicio entitate legală în spatele platformelor lor și operează fără licență. Acest lucru oferă o problemă unică din punct de vedere juridic, deoarece nu aveți pe cine să dați în judecată atunci când lucrurile merg prost. De asemenea, înseamnă că investitorii nu știu cum i-ar putea afecta reglementările în viitor.

Riscul de contraparte

Platformele de creditare cripto CeFi folosesc criptomonedele pe care le primesc de la economisiți și debitori pentru a câștiga bani. Ei împrumută criptomonede contrapărților - fonduri speculative, schimburi de criptomonede și alți investitori instituționali. Acest lucru creează un risc de contrapartidă, deoarece contrapărțile la aceste tranzacții ar putea să nu returneze activul, făcând furnizorul dvs. în insolvență. 

Investitorii de pe aceste platforme nu cunosc riscurile pe care le asumă furnizorii lor cu aceste tranzacții. În plus, spre deosebire de produsele tradiționale de economii bancare, autoritățile de reglementare precum Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) din SUA nu vă protejează investițiile în criptomonede.

Platformele DeFi împrumută direct debitorilor doar pe platformele lor. Nu împrumută terților. Acest lucru elimină riscul de contrapartidă, deoarece garanția este inclusă în contractul inteligent. 

Ar trebui să-mi împrumut cripto-ul?

Împrumutul criptomonedei vă oferă avantajul de a menține performanța investiției pe termen lung, în timp ce câștigați bani suplimentari pasiv. Împrumuturile sunt supracolateralizate și, chiar dacă un împrumutat nu este în plată, veți avea în continuare acces la criptomoneda sa ca compensație.

Platformele de creditare cu criptomonede oferă rate ale dobânzilor ridicate, plătite săptămânal în unele cazuri. Fiat și stablecoins câștigă cele mai mari rate – până la 12,7% APY. Alte criptomonede majore, cum ar fi BTC și ETH, comandă de obicei rate de până la 6%. Aceasta este mult mai mare decât ratele dobânzilor bancare tradiționale.

Cele mai bune platforme de creditare DeFi

Printre platformele de creditare descentralizate, Aave, Compound și MakerDao rămân în top, cu una dintre cele mai înalte TVL din cadrul platformei.

AAVE

Total TVL: 10,45 miliarde USD (9 iulie 2021)

Oportunități: gamă largă de opțiuni de împrumut și împrumuturi flash.

Aave le permite debitorilor să ofere garanții pentru a susține protocolul. În același timp, contribuția lor este reprezentată în aTokens. Pe de altă parte, împrumuturile flash oferă dobânzi fixe la împrumuturi.

Finanțe compuse

Total TVL: 6,97 miliarde USD (9 iulie 2021)

Oportunități: rate LTV mai mari și prag de lichidare mai scăzut

Compound permite creditorilor să câștige dobândă prin sprijinirea protocolului. Cantitatea de active digitale furnizată de un utilizator este reprezentată de cTokens. Tokenurile pot fi utilizate de obicei pentru a urmări împrumutul fondului ca garanție și dobânda câștigată. Interesant este că Compound lichidează doar 50% din împrumutul insuficient garantat, iar penalitățile vin la o rată fixă.

MakerDao

TVL total: 6,76 miliarde USD (9 iulie 2021)

Oportunități: acceptă stablecoin DAI

Împrumuturile Maker vă permit să vă împrumutați cripto. Maker Vault este deschis pentru oricine să bată DAI prin blocarea activelor digitale ca garanție și rambursarea împrumutului pe baza unui contract predeterminat. Maker oferă una dintre cele mai mari rate LTV de 75% pentru împrumuturile cripto.

Finanțarea descentralizată sau DeFi este una dintre cele mai perturbatoare utilizări ale tehnologiei blockchain în curs de dezvoltare. Folosind contracte inteligente cu autoexecuție, DeFi înlocuiește instituțiile tradiționale cu platforme în care utilizatorii se pot împrumuta și împrumuta bani direct unul altuia, câștigând comisioane și dobândă în acest proces. Deși DeFi oferă noi oportunități de a face bani, de asemenea, îmbunătățește sistemul financiar existent, oferind mai multă încredere, transparență și eficiență. Totuși, faceți întotdeauna propria cercetare înainte de a împrumuta cripto.

Norbert Ernser

Norbert Ernser

1641746820

Ce este Crypto Staking | Cum functioneazã

 În această postare, veți afla Ce este Crypto Staking și cum funcționează?

Introducere

S-ar putea să vă gândiți la miza ca o alternativă mai puțin consumatoare de resurse la minerit. Implica deținerea de fonduri într-un portofel de criptomonede pentru a sprijini securitatea și operațiunile unei rețele blockchain. Mai simplu spus, miza este actul de a bloca criptomonede pentru a primi recompense.

În cele mai multe cazuri, veți putea să vă mizați monedele direct din portofelul cripto, cum ar fi Trust Wallet. Pe de altă parte, multe burse oferă utilizatorilor lor servicii de staking. Binance Staking vă permite să câștigați recompense într-un mod absolut simplu – tot ce trebuie să faceți este să vă păstrați monedele la schimb. 

Pentru a înțelege mai bine ce este miza, mai întâi va trebui să înțelegeți cum funcționează Proof of Stake (PoS). PoS este un mecanism de consens care permite blockchain-urilor să funcționeze mai eficient din punct de vedere energetic, menținând în același timp un grad decent de descentralizare (cel puțin, în teorie). Să vedem ce este PoS și cum funcționează stakingul.

Ce este Proof of Stake (PoS)?

Dacă știți cum funcționează Bitcoin, probabil că sunteți familiarizat cu Proof of Work (PoW). Este mecanismul care permite ca tranzacțiile să fie adunate în blocuri. Apoi, aceste blocuri sunt legate între ele pentru a crea blockchain-ul. Mai precis, minerii concurează pentru a rezolva un puzzle matematic complex, iar cel care îl rezolvă primul primește dreptul de a adăuga următorul bloc în blockchain.

Proof of Work s-a dovedit a fi un mecanism foarte robust pentru a facilita consensul într-o manieră descentralizată. Problema este că implică o mulțime de calcule arbitrare. Puzzle-ul pe care minerii concurează să-l rezolve nu are niciun scop altul decât menținerea în siguranță a rețelei. S-ar putea argumenta că acest lucru în sine face ca acest exces de calcul să fie justificat. În acest moment, s-ar putea să vă întrebați: există alte modalități de a menține consensul descentralizat fără costul de calcul ridicat?

Introduceți dovada mizei. Ideea principală este că participanții pot bloca monede („miza lor”) și, la anumite intervale, protocolul atribuie aleatoriu dreptul unuia dintre ei pentru a valida blocul următor. De obicei, probabilitatea de a fi ales este proporțională cu cantitatea de monede - cu cât sunt mai multe monede blocate, cu atât sunt mai mari șansele.

În acest fel, ceea ce determină participanții care creează un bloc nu se bazează pe capacitatea lor de a rezolva provocările hash, așa cum se întâmplă cu Proof of Work. În schimb, este determinat de câte monede dețin.

Unii ar putea argumenta că producția de blocuri prin staking permite un grad mai mare de scalabilitate pentru blockchain-uri. Acesta este unul dintre motivele pentru care rețeaua Ethereum este planificată să migreze de la PoW la PoS într-un set de actualizări tehnice denumite colectiv ETH 2.0.

Cine a creat Proof of Stake?

Una dintre primele apariții ale lui Proof of Stake poate fi atribuită lui Sunny King și Scott Nadal în lucrarea lor din 2012 pentru Peercoin. Ei îl descriu ca un „ design de criptomonedă peer-to-peer derivat din Bitcoin-ul lui Satoshi Nakamoto.

Rețeaua Peercoin a fost lansată cu un mecanism hibrid PoW/PoS, în care PoW a fost folosit în principal pentru a bate aprovizionarea inițială. Cu toate acestea, nu a fost necesar pentru sustenabilitatea pe termen lung a rețelei, iar semnificația sa a fost redusă treptat. De fapt, cea mai mare parte a securității rețelei s-a bazat pe PoS.

Ce este Delegated Proof of Stake (DPoS)?

O versiune alternativă a acestui mecanism a fost dezvoltată în 2014 de Daniel Larimer numită Delegated Proof of Stake (DPoS). A fost folosit pentru prima dată ca parte a blockchain-ului BitShares, dar la scurt timp după, alte rețele au adoptat modelul. Acestea includ Steem și EOS, care au fost și ele create de Larimer.

DPoS permite utilizatorilor să își angajeze soldurile de monede ca voturi, unde puterea de vot este proporțională cu numărul de monede deținute. Aceste voturi sunt apoi folosite pentru a alege un număr de delegați care gestionează blockchain-ul în numele alegătorilor lor, asigurând securitatea și consensul. De obicei, recompensele de miză sunt distribuite acestor delegați aleși, care apoi distribuie o parte din recompense alegătorilor lor proporțional cu contribuțiile lor individuale.

Modelul DPoS permite obținerea consensului cu un număr mai mic de noduri de validare. Ca atare, tinde să îmbunătățească performanța rețelei. Pe de altă parte, poate duce, de asemenea, la un grad mai scăzut de descentralizare, deoarece rețeaua se bazează pe un grup mic și select de noduri de validare. Aceste noduri de validare gestionează operațiunile și guvernarea generală a blockchain-ului. Ei participă la procesele de atingere a consensului și de definire a parametrilor cheie de guvernare. 

Mai simplu spus, DPoS permite utilizatorilor să-și semnaleze influența prin intermediul altor participanți ai rețelei.

Cum funcționează staking-ul?

După cum am discutat anterior, blockchain-urile Proof of Work se bazează pe minerit pentru a adăuga noi blocuri la blockchain. În schimb, lanțurile Proof of Stake produc și validează noi blocuri prin procesul de staking. Staking implică validatori care își blochează monedele astfel încât acestea să poată fi selectate aleatoriu de protocol la intervale specifice pentru a crea un bloc. De obicei, participanții care miză sume mai mari au șanse mai mari de a fi aleși ca următorul validator de bloc.

Acest lucru permite producerea de blocuri fără a se baza pe hardware specializat pentru minerit, cum ar fi ASIC-urile. În timp ce mineritul ASIC necesită o investiție semnificativă în hardware, mizarea necesită o investiție directă în criptomoneda în sine. Deci, în loc să concureze pentru următorul bloc cu muncă de calcul, validatorii PoS sunt selectați în funcție de numărul de monede pe care le miză. „Miza” (deținerea monedelor) este ceea ce stimulează validatorii să mențină securitatea rețelei. Dacă nu reușesc să facă acest lucru, întreaga lor miză ar putea fi în pericol

În timp ce fiecare blockchain Proof of Stake are moneda sa de miză, unele rețele adoptă un sistem cu două jetoane în care recompensele sunt plătite într-un al doilea token.

La un nivel foarte practic, miza înseamnă doar păstrarea fondurilor într-un portofel adecvat. Acest lucru permite, în esență, oricui să îndeplinească diferite funcții de rețea în schimbul unor recompense de miză. Poate include, de asemenea, adăugarea de fonduri la un grup de mizare, pe care îl vom acoperi în curând.

Cum se calculează recompensele de miză?

Nu există un răspuns scurt aici. Fiecare rețea blockchain poate folosi un mod diferit de calculare a recompenselor de miză.

Unele sunt ajustate bloc cu bloc, luând în considerare mulți factori diferiți. Acestea pot include:

 • câte monede miză validatorul
 • cât timp validatorul a mizat în mod activ
 • câte monede sunt mizate în rețea în total
 • rata inflației
 • alti factori

Pentru alte rețele, recompensele de miză sunt determinate ca un procent fix. Aceste recompense sunt distribuite validatorilor ca un fel de compensare pentru inflație. Inflația încurajează utilizatorii să-și cheltuiască monedele în loc să le dețină, ceea ce le poate crește utilizarea ca criptomonedă. Dar cu acest model, validatorii pot calcula exact la ce recompensă de staking se pot aștepta.

Un program de recompense previzibil, mai degrabă decât o șansă probabilistică de a primi o recompensă bloc, poate părea favorabil pentru unii. Și, deoarece aceasta este o informație publică, ar putea stimula mai mulți participanți să se implice în miza. 

Ce este un staking pool?

Un staking pool este un grup de deținători de monede care își unesc resursele pentru a-și crește șansele de a valida blocurile și de a primi recompense. Ei își combină puterea de miză și împart recompensele proporțional cu contribuțiile lor la pool.

Configurarea și întreținerea unui pool de miză necesită adesea mult timp și experiență. Staking pool-urile tind să fie cele mai eficiente în rețelele în care bariera de intrare (tehnică sau financiară) este relativ mare. Ca atare, mulți furnizori de piscine percep o taxă din recompensele de miză care sunt distribuite participanților.

În afară de asta, pool-urile pot oferi flexibilitate suplimentară pentru participanții individuali. De obicei, miza trebuie să fie blocată pentru o perioadă fixă ​​și, de obicei, are un timp de retragere sau de neobligatoriu stabilit de protocol. În plus, există aproape sigur un echilibru minim substanțial necesar pentru a miza pentru a descuraja comportamentul rău intenționat.

Majoritatea pool-urilor de miză necesită un sold minim scăzut și nu adaugă timpi de retragere suplimentari. Ca atare, aderarea la un pool de staking în loc de staking solo ar putea fi ideală pentru utilizatorii mai noi.

Ce este miza la rece?

Mizarea la rece se referă la procesul de mizare pe un portofel care nu este conectat la Internet. Acest lucru se poate face folosind un portofel hardware, dar este posibil și cu un portofel software cu aer liber.

Rețelele care acceptă miza la rece permit utilizatorilor să mizeze în timp ce își păstrează în siguranță fondurile offline. Este de remarcat faptul că, dacă părțile interesate își mută monedele din depozitul frigorific, ei nu vor mai primi recompense.

Staking-ul la rece este deosebit de util pentru marile părți interesate care doresc să asigure o protecție maximă a fondurilor lor, susținând în același timp rețeaua.

Cum să pariezi pe Binance

Într-un fel, ați putea să vă gândiți să vă păstrați monedele pe Binance ca să le adăugați la un pool de miză . Cu toate acestea, nu există taxe și vă puteți bucura, de asemenea, de toate celelalte beneficii pe care le aduce păstrarea monedelor pe Binance!

Singurul lucru pe care trebuie să-l faceți este să vă păstrați monedele PoS pe Binance și toate cerințele tehnice vor fi luate în considerare pentru dvs. Recompensele de miză sunt de obicei distribuite la începutul fiecărei luni. 

Puteți verifica recompensele distribuite anterior pentru o anumită monedă în fila Randament istoric de pe pagina de miză a fiecărui proiect.

Proof of Stake și staking deschide mai multe căi pentru oricine dorește să participe la consensul și guvernarea blockchain-urilor. În plus, este o modalitate absolut ușoară de a câștiga venit pasiv prin simpla ținere de monede. Pe măsură ce devine din ce în ce mai ușor de mizat, barierele de intrare în ecosistemul blockchain sunt din ce în ce mai scăzute.

Merită să rețineți, totuși, că miza nu este complet lipsită de riscuri. Blocarea fondurilor într-un contract inteligent este predispusă la erori, așa că este întotdeauna important să DYOR și să folosiți portofele de înaltă calitate, cum ar fi Trust Wallet. 

Asigurați-vă că consultați pagina noastră de miză pentru a vedea ce monede sunt acceptate pentru miza și pentru a începe să câștigați recompense astăzi!