Какво представляват твърдите и меките форкове в блокчейн?

В тази публикация ще научите какво представляват твърдите и меките форкове в блокчейн? Какви са разликите и какво означават те за бъдещето на биткойн?

Повечето потребители на софтуер са запознати с актуализациите и надстройките, които правят приложенията им по-ефективни. Blockchain също разчита на подобни актуализации и ефективност на надстройките. Въпреки това, докато доставчиците на централизирани услуги лесно актуализират своя софтуер с нови функции с натискането на един бутон, децентрализираните приложения, като криптовалута в блокчейн, изискват различен, по-сложен подход.  

Например, блокчейновете са децентрализирани протоколи с отворен код, които нямат централен орган. Като такова решението за надграждане до протокола изисква консенсус на всички потребители в мрежата. Този уникален процес на актуализиране или надграждане на блокчейн се нарича разклонение. Вилиците могат да бъдат категоризирани на меки или твърди вилици, в зависимост от предназначението им.

Но първо, нека разгледаме какво означава да имаш разклонение на блокчейна .

Разбиране на форкс на блокчейн

На най-основното си ниво блокчейн е като набор от блокове от данни, свързани чрез сигурни криптографски ключове, които образуват верига от блокове, връщаща се към първия блок.

Следователно, човек може да си представи блокчейна като прав път, направен от блокове, свързани един с друг. Тъй като блоковете са свързани заедно чрез консенсус, за който всички блокове са съгласни, всяко надграждане на системата изисква промяна на консенсуса за всички блокове. Такъв консенсус е малко вероятно да се случи, тъй като блоковете са свързани чрез функционално неизменяем набор от правила. По този начин, вместо да се пренаписва всеки блок, промените в блокчейн често се постигат чрез използването на форк. Разклонението е събитие в блокчейна, което копира оригиналния софтуер и добавя желаните промени към него. Тъй като двете блокчейна не могат да съществуват съвместно, новият блокчейн се разделя на два клона, образувайки подобно на вилица отклонение от основната блокчейн.

Кой определя формацията на вилица?

Тъй като блокчейнът не се управлява от нито един централен орган, отговорност на участниците в мрежата е да се споразумеят за пътя напред и да приложат промени, които повишават общата ефективност.

Блокчейновете обаче включват различни подгрупи от участници, вариращи от миньори до потребители и разработчици на пълен възел. И така, кой има последната дума за това какви промени трябва да бъдат приложени в мрежата?

Тъй като всяко подмножество допринася по различен начин за мрежата, някои участници имат повече право на глас от други.

Например, миньорите, които защитават мрежата, като отделят изчислителни ресурси за валидиране на блокове, са склонни да определят сигурността и популярността на версиите на fork. Тъй като миньорите предоставят изчислителните ресурси, необходими за стартиране на мрежата, всяка версия на форк, която получи одобрението на миньорите, има тенденция да успее. Повечето блокчейн с отворен код позволяват припокриване на отговорности и следователно споделена отговорност за процеса на формиране на форк. Други роли на подмножество включват разработчици, които създават и актуализират кода, който се изпълнява в блокчейна, и потребители на пълни възли, които действат като гръбнак и одитори на мрежата, тъй като те валидират и поддържат историята на блокчейна.

Какво е значението на 'Fork' в блокчейн?

Преди да преминете към разликата между твърда и мека вилица. Първо нека преразгледаме значението на вилицата. Нека разберем какво представлява вилицата в блокчейн. 

В техническия свят блокчейнът е основно отделение от данни. Всеки блокчейн съдържа някои данни, свързани с транзакционни стъпки. Тези блокчейн са свързани помежду си чрез криптографията. А блокчейн разклонението може да се дефинира като промяна в протокола. Промените в процеса и потенциала на блокчейн често се наричат ​​​​разклонение. Разклонението в блокчейн може да се дефинира от:

 • Отклоняване на потенциалния път на блокчейн.
 • Промяна в протокола.
 • Условие, когато два или повече блока достигат една и съща височина.

Вилиците са от различни видове, те могат да бъдат временни или постоянни. Постоянните разклонения съществуват завинаги в мрежата, докато временните разклонения са краткотрайни и се създават при определени ситуации и условия.

Разклоненията могат да бъдат въведени от членовете или разработчиците на крипто общността. Понякога форковете се инициират като път към финансиране на краудсорсинг или проекти за нови технологии. Членове, които са недоволни от услугите, предлагани от съществуващия блокчейн, също могат да доведат до образуването на блокчейн вилка.

Какво е мека вилица?

Докато хард форк е обратно несъвместим ъпгрейд към блокчейна, мекият форк е съвместима напред промяна на правилата. Тъй като разклонението е съвместима с напред промяна, старият блокчейн ще продължи да приема блокове от ново актуализирания протокол за блокчейн, въпреки че има промяна в правилата поради новия софтуер.

Казано по-просто, мека вилица подмамва стария блокчейн да приеме новите правила и следователно да приеме както актуализираните блокове, така и старите блокове от транзакции едновременно. По този начин, за разлика от хард вилица, меката вилка поддържа стария блокчейн, като поддържа две ленти с различни набори от правила. Пример за успешно внедрен soft fork е актуализацията на протокола Segregated Witness (SegWit) от 2015 г.

Преди актуализацията на SegWit, биткойн протоколът беше едновременно по-скъп, около $30 на транзакция, и отнемаше повече време. . Създателите на това, което ще стане актуализацията на SegWit, признаха, че данните за подписа съставляват около 65% от транзакционен блок. Следователно SegWit предложи да увеличи ефективния размер на блока от 1MB на 4 MB.

Идеята зад това увеличение беше да се отделят или премахнат данните за подписа от транзакционните данни за всеки блок в блокчейна, като се освободи място за повече транзакционна пропускателна способност на блок. Чрез прилагане на мека вилица, старият биткойн блокчейн успя да приеме нови блокове от 4MB и блокове от 1MB едновременно. Чрез интелигентен инженерен процес, който форматира нови правила, без да нарушава старите, меката вилка позволи на старите възли също да валидират новите блокове. .

Какво е хард форк?

Разклоненията са актуализации или надстройки на софтуерния протокол на блокчейн, които водят до разделяне на основната блокчейн мрежа. Ако има криптовалута, работеща на стар блокчейн, например, разклонението на този блокчейн ще доведе до създаването на втора криптовалута в новия, разклонен блокчейн.

С хард форк правилата на протокола блокчейн се актуализират или променят, така че старият блокчейн и полученият блокчейн са несъвместими.

Това означава, че старите възли няма да приемат ново актуализираните блокове, а новият блокчейн ще работи по нови правила, които непрекъснато отхвърлят блокове от стария блокчейн. Това често се нарича "обратно несъвместима" софтуерна актуализация.

Например, хард форк беше създаден в блокчейна на биткойн заради разногласия в общността на биткойн относно най-добрия подход за мащабиране на мрежата.

От едната страна на спора бяха членове, които искаха да увеличат размера на блока. От другата страна бяха онези членове, които се противопоставиха на подобни промени. Впоследствие тези, които искаха да увеличат размера на блока, последваха форка на Bitcoin Cash, докато тези, които се противопоставиха на такива промени, останаха в основната мрежа на Bitcoin. Поради тази причина, докато и двете монети (т.е. Bitcoin и Bitcoin Cash) работят на различни блокчейн, те все още споделят една и съща история преди форка.

Защо се случват хард форк?

Ако хард форковете могат драстично да намалят сигурността на блокчейн, защо изобщо се случват? Отговорът е прост: хард форковете са надстройки, които са необходими за подобряване на мрежата, тъй като блокчейн технологията продължава да се развива. Няколко причини могат да стоят зад хард форка и не всички от тях са отрицателни:

 • Добавете функционалност
 • Коригирайте рисковете за сигурността
 • Разрешете разногласия в общността на криптовалута
 • Обратни транзакции в блокчейна

Твърдите вилки също могат да се случат случайно. Често тези инциденти се разрешават бързо и тези, които вече не са в консенсус с основния блокчейн, се връщат и се придържат към него, след като разберат какво се е случило. По подобен начин хард форковете, добавящи функционалности и надграждане на мрежата, обикновено позволяват на онези, които изпаднат от консенсус, да се присъединят отново към основната верига.

Случайни твърди вилици

Биткойн блокчейнът е виждал много случайни хард форкове през цялата си история. Те са по-чести, отколкото човек би си помислил и често се разрешават толкова бързо, че едва заслужават внимание.

Повечето случайни хард форкове се случват винаги, когато двама миньори намерят един и същ блок почти по едно и също време. Тъй като консенсусът в мрежата се разпределя, и двамата първоначално виждат блока като валиден и продължават да копаят в различни вериги, преди те или друг майнер да добави следващ блок.

Този следващ блок диктува коя верига става по-дълга, което означава, че другата се изоставя, за да се поддържа консенсус. Миньорите преминават към най-дългата верига, тъй като изоставената вече не е печеливша за копаене на биткойни, тъй като те ще копаят разклонение на мрежата.

Когато се случат тези разклонения, миньорът, който е намерил изоставения блок, губи coinbase и награди от такса за транзакция. Въпреки това, нито една транзакция няма да бъде анулирана, тъй като и двата намерени блока са идентични и съдържат едни и същи транзакции.

Други случайни хард форкове бяха част от проблеми с кода, които доведоха до разделяне на къси вериги. През 2013 г., например, блок с по-голям брой общи транзакции, отколкото се виждаше преди, беше добиван и излъчван, докато някои възли не го обработиха, което доведе до разделяне. Проблемът беше разрешен, след като някои възли понижиха софтуера си, за да постигнат консенсус и да отхвърлят този по-голям блок.

Ако сте начинаещ. Вярвам, че статията по-долу ще ви бъде полезна ☞  Какво трябва да знаете, преди да инвестирате в криптовалута - за начинаещи

ПРИМЕРИ ЗА ТВЪРДИ ВИЛИЦИ

Ethereum Classic

Ethereum Classic е базирана на блокчейн платформа с отворен код, която позволява интелигентни договори и има пълен език за програмиране на Тюринг. Източник : Wikipedia

Ethereum имаше хард форк, за да обърне ефекта от хакване, възникнало в едно от техните приложения (наречено Децентрализирана автономна организация или просто DAO).

Въпреки това, малка част от общността се противопоставяше философски на промяната на Blockchain на всяка цена, за да се запази нейната природа на неизменност.

Тъй като основните разработчици на Ethereum и по-голямата част от неговата общност продължиха с хард форка, малцинството, което остана и не надстрои софтуера си, продължи да копае това, което сега е известно като Ethereum Classic (ETC).

Важно е да се отбележи, че тъй като мнозинството премина към новата верига, те все още запазиха оригиналния ETH символ, докато малцинството, поддържащо старата верига, получи термина Ethereum Classic или ETC.

Биткойн Кеш

Биткойн беше разклонен, за да създаде Bitcoin Cash, защото разработчиците на Bitcoin искаха да направят някои важни промени в Bitcoin. Източник : Wikipedia

Bitcoin Cash е криптовалута, която е разклонение на биткойн. Bitcoin Cash е спин-оф или алткойн, създаден през 2017 г. През 2018 г. Bitcoin Cash впоследствие се раздели на две криптовалути: Bitcoin Cash и Bitcoin. Bitcoin Cash понякога се нарича още Bcash.

Биткойн беше разклонен, за да създаде Bitcoin Cash, защото разработчиците на Bitcoin искаха да направят някои важни промени в Bitcoin. Разработчиците на биткойн общността не можаха да постигнат споразумение относно някои от промените, които искаха да направят. И така, малка група от тези разработчици разклониха биткойн, за да създадат нова версия на същия код с няколко модификации.

Промените, които правят цялата разлика между Bitcoin Cash срещу Bitcoin са следните:

Bitcoin Cash има по-евтини такси за превод, така че извършването на транзакции в BCH ще ви спести повече пари, отколкото използването на BTC.

BCH има по-бързо време за прехвърляне. Така че, не е нужно да чакате 10 минути, необходими, за да потвърдите транзакция с биткойн!

BCH може да обработва повече транзакции в секунда. Това означава, че повече хора могат да използват BCH едновременно, отколкото с BTC.

Основни разлики между меките и твърдите вилици

 

 Мека вилицаТвърда вилица
Обратна съвместимост?даНе
Размер на блокаПо-малъкПо-голям
Скоростпо-бавнопо-бързо
СигурностНисъкПо-висок

Обратна съвместимост

Една основна разлика между твърдите и меките вилици се свежда до нещо, наречено „обратна съвместимост“. Терминът се отнася до способността на софтуерната система да използва интерфейси и данни от по-ранни версии на системата.

Промяната на софтуерния протокол в soft fork предлага обратна съвместимост. Въпреки че новият софтуер може да говори на нов диалект, той все още разбира данни на стария диалект. Hard fork е по-скоро като промяна на езика, който говори софтуерът. То вече не разбира какво се казва на стария език.

Ето защо хард вилицата разделя мрежата на две части - едната преди разклона и тази след. Тъй като няма обратна съвместимост, веднъж разклонени двете части на мрежата никога повече не могат да взаимодействат. Блокове на транзакции, които са валидни в една мрежа, вече не се считат за валидни в другата.

Размер на блока

Една от причините за форк на криптовалута като биткойн е да коригирате размера на блоковете, използвани в тяхната блокчейн. Тези блокове съдържат транзакционни данни и колкото повече данни има във всеки блок, толкова по-бърза е транзакцията.

Размерът на блока беше една от основните причини за първия хард форк за Bitcoin, когато хард форк създаде Bitcoin Cash (BCH) през 2017 г. Поради по-големия си размер на блока, един блок в BCH blockchain може да записва по-голям брой транзакции от блок в оригиналния биткойн блокчейн. Това позволява на валутата да обработва повече пари по-бързо.

Някои форми на криптовалута може да искат да ограничат размера на блоковете, за да увеличат изплащането на миньорите. Това е мястото, където soft fork може да работи, като добави нов набор от правила към съществуващия блокчейн, за да намали размера на блока от, да речем, 1MB на 500KB. С soft fork, блокът от 1MB все още ще се счита за валиден от съществуващите възли, но тъй като повече възли се актуализират към soft fork, те могат да отхвърлят всички блокове, по-големи от 500KB.

Меката вилица може само да ограничи размера на блоковете. Може само да добавя нови правила - не може да променя съществуващите правила.

Бързина и сигурност

Друго известно използване на хард форк беше направено в името на сигурността на блокчейн след голям хак. Блокчейнът на Ethereum гласува единодушно за хард форк като част от стратегия за обръщане на хак, който открадна монетите му на стойност десетки милиони долари. В резултат на това оригиналният блокчейн вече се нарича Ethereum Classic, а форкът става известен като Ethereum.

Това е екстремен сценарий. И има много ситуации, включващи скорост, обем или сигурност, които възникват в криптомрежа, където мека вилка би свършила работата.

Но когато една мрежа трябва бързо да реши проблем, хард форковете имат голямо предимство. И с твърди, и с меки вилки има период, когато старата и новата версия на кода на криптовалутата живеят в мрежата. Но с хард форк старата и новата версии са разделени ясно и завинаги в две отделни мрежи.

С soft fork обаче и двете версии ще останат в сила толкова дълго, колкото е необходимо на всички потребители в мрежата да актуализират софтуера. И винаги има риск наследената версия да победи. Ето защо, когато има хак или друг основен проблем със сигурността, преобладаването на потребителите и разработчиците предпочитат хард форк.

Еволюция на Blockchains

Независимо от типа форк, ясно е, че остава много да се направи, за да се осигури плавен преход на актуализациите и надстройките на блокчейн. Повечето блокчейн копачи и търговци предпочитат хард форковете, тъй като те ограничават риска от валидиране или копаене на невалидни блокове.

Твърдите вилки гарантират, че миньорите и търговците на блокчейн няма да бъдат изоставени или измамени, особено когато работят. Въпреки това хард форковете заемат много изчислителни ресурси и се считат за пагубни за бъдещето на криптовалутите.

Въпреки присъщите им рискове, меките форкове предлагат много по-бързо решение за надстройки на софтуера на блокчейна без прекомерно използване на изчислителни ресурси. Софт вилките също са възхвалявани за способността им да внедряват актуализации, без да разделят общността.

Благодаря ти!

What is GEEK

Buddha Community

joe biden

1615787193

Kонвертер MBOX в PST - Бесплатный MBOX в PST для конвертации файла MBOX в файл PST

Descargue el MBOX al convertidor PST y convierta los archivos MBOX al formato PST. Con esta aplicación, los archivos se convierten a gran velocidad sin ningún problema. Para conocer la aplicación el usuario puede instalar la versión demo de esta aplicación y así conocer la aplicación y su funcionamiento. Con una alta velocidad de compatibilidad, la aplicación convierte todos los archivos MBOX en formato PST.

Conozca el funcionamiento de la aplicación.

Esta aplicación avanzada funciona en un orden específico para convertir los archivos MBOX a formato PST. Por lo tanto, a continuación se muestran algunos de los puntos que hablan sobre la aplicación y ver si la aplicación cumple con todas las expectativas del usuario.

 • Los usuarios pueden convertir archivos MBOX a granel y sin problemas.
 • Con la ubicación especificada por el usuario, los datos se convierten rápidamente.
 • La aplicación proporciona una conversión directa.
 • De forma avanzada, se realiza el proceso de conversión.
 • La aplicación proporciona una conversión rápida con solo un clic.
 • La aplicación funciona en cualquier aplicación de Windows, incluidos XP o Vista.
 • Cualquier archivo MBOX de correo electrónico se convierte en este convertidor inteligente.
 • La aplicación guarda el archivo localmente.

Por lo tanto, la aplicación ofrece estas funciones avanzadas que permiten que el software funcione de manera avanzada.

¿Cómo convertir archivos MBOX a PST?

Los usuarios pueden convertir el archivo en unos pocos pasos sin asistencia técnica. Siga estos pasos para convertir su archivo MBOX al formato PST de Outlook:

Paso 1: descargue el convertidor MBOX a PST
Paso 2- Inicie el convertidor
Paso 3- Seleccione los archivos MBOX que desea convertir
Paso 4- Ahora, elija el tipo que desea exportar los archivos.
Paso 5- Elija la ubicación donde desea guardar el archivo
Paso 6- Finalmente, haga clic derecho en el botón “Convertir ahora”.

Estos pasos pueden ser realizados por cualquier usuario novato.

Algunos de los atributos de este convertidor inteligente

Analicemos las funciones inteligentes de este convertidor que se indican a continuación:

 1. Convierta cualquier archivo MBOX

Esta herramienta convierte archivos MBOX de cualquier tipo desde Thunderbird a Apple Mail. Este es un convertidor avanzado.

 1. Conversión masiva de archivos MBOX

Los usuarios pueden convertir cualquier cantidad de archivos de datos sin ningún obstáculo. No importa cuál sea el tamaño del archivo MBOX, la conversión procede.

 1. Solo se convierten los archivos seleccionados

Los archivos que selecciona el usuario se convierten de archivos MBOX al formato PST de Outlook. Los resultados convertidos son los deseados por los usuarios.

 1. Ubicación personalizada

El usuario puede guardar el archivo en cualquier ubicación donde el usuario quiera guardarlo. En una ubicación adecuada, se guardan los datos convertidos.

 1. Buena compatibilidad

El usuario proporciona una interfaz fácil de usar que ayuda al usuario a convertir los archivos sin problemas y sin ningún obstáculo.

 1. Excelente precisión

El resultado proporcionado por la aplicación es 100% exacto. La calidad del resultado sigue siendo impecable.

Conclusión

La aplicación da todos los resultados adecuados después de la conversión. Con una alta velocidad de compatibilidad, la tarea de conversión es procesada por la aplicación sin ningún error. Descargue la versión de demostración gratuita del convertidor MBOX a PST para ver si funciona.

Más información:- https://www.datavare.com/ru/конвертер-mbox-в-pst.html

#конвертер mbox в pst #mbox в импортер pst #преобразование mbox в pst #mbox в экспортер pst #конвертировать mbox в pst #импортировать mbox в pst

Какво представляват твърдите и меките форкове в блокчейн?

В тази публикация ще научите какво представляват твърдите и меките форкове в блокчейн? Какви са разликите и какво означават те за бъдещето на биткойн?

Повечето потребители на софтуер са запознати с актуализациите и надстройките, които правят приложенията им по-ефективни. Blockchain също разчита на подобни актуализации и ефективност на надстройките. Въпреки това, докато доставчиците на централизирани услуги лесно актуализират своя софтуер с нови функции с натискането на един бутон, децентрализираните приложения, като криптовалута в блокчейн, изискват различен, по-сложен подход.  

Например, блокчейновете са децентрализирани протоколи с отворен код, които нямат централен орган. Като такова решението за надграждане до протокола изисква консенсус на всички потребители в мрежата. Този уникален процес на актуализиране или надграждане на блокчейн се нарича разклонение. Вилиците могат да бъдат категоризирани на меки или твърди вилици, в зависимост от предназначението им.

Но първо, нека разгледаме какво означава да имаш разклонение на блокчейна .

Разбиране на форкс на блокчейн

На най-основното си ниво блокчейн е като набор от блокове от данни, свързани чрез сигурни криптографски ключове, които образуват верига от блокове, връщаща се към първия блок.

Следователно, човек може да си представи блокчейна като прав път, направен от блокове, свързани един с друг. Тъй като блоковете са свързани заедно чрез консенсус, за който всички блокове са съгласни, всяко надграждане на системата изисква промяна на консенсуса за всички блокове. Такъв консенсус е малко вероятно да се случи, тъй като блоковете са свързани чрез функционално неизменяем набор от правила. По този начин, вместо да се пренаписва всеки блок, промените в блокчейн често се постигат чрез използването на форк. Разклонението е събитие в блокчейна, което копира оригиналния софтуер и добавя желаните промени към него. Тъй като двете блокчейна не могат да съществуват съвместно, новият блокчейн се разделя на два клона, образувайки подобно на вилица отклонение от основната блокчейн.

Кой определя формацията на вилица?

Тъй като блокчейнът не се управлява от нито един централен орган, отговорност на участниците в мрежата е да се споразумеят за пътя напред и да приложат промени, които повишават общата ефективност.

Блокчейновете обаче включват различни подгрупи от участници, вариращи от миньори до потребители и разработчици на пълен възел. И така, кой има последната дума за това какви промени трябва да бъдат приложени в мрежата?

Тъй като всяко подмножество допринася по различен начин за мрежата, някои участници имат повече право на глас от други.

Например, миньорите, които защитават мрежата, като отделят изчислителни ресурси за валидиране на блокове, са склонни да определят сигурността и популярността на версиите на fork. Тъй като миньорите предоставят изчислителните ресурси, необходими за стартиране на мрежата, всяка версия на форк, която получи одобрението на миньорите, има тенденция да успее. Повечето блокчейн с отворен код позволяват припокриване на отговорности и следователно споделена отговорност за процеса на формиране на форк. Други роли на подмножество включват разработчици, които създават и актуализират кода, който се изпълнява в блокчейна, и потребители на пълни възли, които действат като гръбнак и одитори на мрежата, тъй като те валидират и поддържат историята на блокчейна.

Какво е значението на 'Fork' в блокчейн?

Преди да преминете към разликата между твърда и мека вилица. Първо нека преразгледаме значението на вилицата. Нека разберем какво представлява вилицата в блокчейн. 

В техническия свят блокчейнът е основно отделение от данни. Всеки блокчейн съдържа някои данни, свързани с транзакционни стъпки. Тези блокчейн са свързани помежду си чрез криптографията. А блокчейн разклонението може да се дефинира като промяна в протокола. Промените в процеса и потенциала на блокчейн често се наричат ​​​​разклонение. Разклонението в блокчейн може да се дефинира от:

 • Отклоняване на потенциалния път на блокчейн.
 • Промяна в протокола.
 • Условие, когато два или повече блока достигат една и съща височина.

Вилиците са от различни видове, те могат да бъдат временни или постоянни. Постоянните разклонения съществуват завинаги в мрежата, докато временните разклонения са краткотрайни и се създават при определени ситуации и условия.

Разклоненията могат да бъдат въведени от членовете или разработчиците на крипто общността. Понякога форковете се инициират като път към финансиране на краудсорсинг или проекти за нови технологии. Членове, които са недоволни от услугите, предлагани от съществуващия блокчейн, също могат да доведат до образуването на блокчейн вилка.

Какво е мека вилица?

Докато хард форк е обратно несъвместим ъпгрейд към блокчейна, мекият форк е съвместима напред промяна на правилата. Тъй като разклонението е съвместима с напред промяна, старият блокчейн ще продължи да приема блокове от ново актуализирания протокол за блокчейн, въпреки че има промяна в правилата поради новия софтуер.

Казано по-просто, мека вилица подмамва стария блокчейн да приеме новите правила и следователно да приеме както актуализираните блокове, така и старите блокове от транзакции едновременно. По този начин, за разлика от хард вилица, меката вилка поддържа стария блокчейн, като поддържа две ленти с различни набори от правила. Пример за успешно внедрен soft fork е актуализацията на протокола Segregated Witness (SegWit) от 2015 г.

Преди актуализацията на SegWit, биткойн протоколът беше едновременно по-скъп, около $30 на транзакция, и отнемаше повече време. . Създателите на това, което ще стане актуализацията на SegWit, признаха, че данните за подписа съставляват около 65% от транзакционен блок. Следователно SegWit предложи да увеличи ефективния размер на блока от 1MB на 4 MB.

Идеята зад това увеличение беше да се отделят или премахнат данните за подписа от транзакционните данни за всеки блок в блокчейна, като се освободи място за повече транзакционна пропускателна способност на блок. Чрез прилагане на мека вилица, старият биткойн блокчейн успя да приеме нови блокове от 4MB и блокове от 1MB едновременно. Чрез интелигентен инженерен процес, който форматира нови правила, без да нарушава старите, меката вилка позволи на старите възли също да валидират новите блокове. .

Какво е хард форк?

Разклоненията са актуализации или надстройки на софтуерния протокол на блокчейн, които водят до разделяне на основната блокчейн мрежа. Ако има криптовалута, работеща на стар блокчейн, например, разклонението на този блокчейн ще доведе до създаването на втора криптовалута в новия, разклонен блокчейн.

С хард форк правилата на протокола блокчейн се актуализират или променят, така че старият блокчейн и полученият блокчейн са несъвместими.

Това означава, че старите възли няма да приемат ново актуализираните блокове, а новият блокчейн ще работи по нови правила, които непрекъснато отхвърлят блокове от стария блокчейн. Това често се нарича "обратно несъвместима" софтуерна актуализация.

Например, хард форк беше създаден в блокчейна на биткойн заради разногласия в общността на биткойн относно най-добрия подход за мащабиране на мрежата.

От едната страна на спора бяха членове, които искаха да увеличат размера на блока. От другата страна бяха онези членове, които се противопоставиха на подобни промени. Впоследствие тези, които искаха да увеличат размера на блока, последваха форка на Bitcoin Cash, докато тези, които се противопоставиха на такива промени, останаха в основната мрежа на Bitcoin. Поради тази причина, докато и двете монети (т.е. Bitcoin и Bitcoin Cash) работят на различни блокчейн, те все още споделят една и съща история преди форка.

Защо се случват хард форк?

Ако хард форковете могат драстично да намалят сигурността на блокчейн, защо изобщо се случват? Отговорът е прост: хард форковете са надстройки, които са необходими за подобряване на мрежата, тъй като блокчейн технологията продължава да се развива. Няколко причини могат да стоят зад хард форка и не всички от тях са отрицателни:

 • Добавете функционалност
 • Коригирайте рисковете за сигурността
 • Разрешете разногласия в общността на криптовалута
 • Обратни транзакции в блокчейна

Твърдите вилки също могат да се случат случайно. Често тези инциденти се разрешават бързо и тези, които вече не са в консенсус с основния блокчейн, се връщат и се придържат към него, след като разберат какво се е случило. По подобен начин хард форковете, добавящи функционалности и надграждане на мрежата, обикновено позволяват на онези, които изпаднат от консенсус, да се присъединят отново към основната верига.

Случайни твърди вилици

Биткойн блокчейнът е виждал много случайни хард форкове през цялата си история. Те са по-чести, отколкото човек би си помислил и често се разрешават толкова бързо, че едва заслужават внимание.

Повечето случайни хард форкове се случват винаги, когато двама миньори намерят един и същ блок почти по едно и също време. Тъй като консенсусът в мрежата се разпределя, и двамата първоначално виждат блока като валиден и продължават да копаят в различни вериги, преди те или друг майнер да добави следващ блок.

Този следващ блок диктува коя верига става по-дълга, което означава, че другата се изоставя, за да се поддържа консенсус. Миньорите преминават към най-дългата верига, тъй като изоставената вече не е печеливша за копаене на биткойни, тъй като те ще копаят разклонение на мрежата.

Когато се случат тези разклонения, миньорът, който е намерил изоставения блок, губи coinbase и награди от такса за транзакция. Въпреки това, нито една транзакция няма да бъде анулирана, тъй като и двата намерени блока са идентични и съдържат едни и същи транзакции.

Други случайни хард форкове бяха част от проблеми с кода, които доведоха до разделяне на къси вериги. През 2013 г., например, блок с по-голям брой общи транзакции, отколкото се виждаше преди, беше добиван и излъчван, докато някои възли не го обработиха, което доведе до разделяне. Проблемът беше разрешен, след като някои възли понижиха софтуера си, за да постигнат консенсус и да отхвърлят този по-голям блок.

Ако сте начинаещ. Вярвам, че статията по-долу ще ви бъде полезна ☞  Какво трябва да знаете, преди да инвестирате в криптовалута - за начинаещи

ПРИМЕРИ ЗА ТВЪРДИ ВИЛИЦИ

Ethereum Classic

Ethereum Classic е базирана на блокчейн платформа с отворен код, която позволява интелигентни договори и има пълен език за програмиране на Тюринг. Източник : Wikipedia

Ethereum имаше хард форк, за да обърне ефекта от хакване, възникнало в едно от техните приложения (наречено Децентрализирана автономна организация или просто DAO).

Въпреки това, малка част от общността се противопоставяше философски на промяната на Blockchain на всяка цена, за да се запази нейната природа на неизменност.

Тъй като основните разработчици на Ethereum и по-голямата част от неговата общност продължиха с хард форка, малцинството, което остана и не надстрои софтуера си, продължи да копае това, което сега е известно като Ethereum Classic (ETC).

Важно е да се отбележи, че тъй като мнозинството премина към новата верига, те все още запазиха оригиналния ETH символ, докато малцинството, поддържащо старата верига, получи термина Ethereum Classic или ETC.

Биткойн Кеш

Биткойн беше разклонен, за да създаде Bitcoin Cash, защото разработчиците на Bitcoin искаха да направят някои важни промени в Bitcoin. Източник : Wikipedia

Bitcoin Cash е криптовалута, която е разклонение на биткойн. Bitcoin Cash е спин-оф или алткойн, създаден през 2017 г. През 2018 г. Bitcoin Cash впоследствие се раздели на две криптовалути: Bitcoin Cash и Bitcoin. Bitcoin Cash понякога се нарича още Bcash.

Биткойн беше разклонен, за да създаде Bitcoin Cash, защото разработчиците на Bitcoin искаха да направят някои важни промени в Bitcoin. Разработчиците на биткойн общността не можаха да постигнат споразумение относно някои от промените, които искаха да направят. И така, малка група от тези разработчици разклониха биткойн, за да създадат нова версия на същия код с няколко модификации.

Промените, които правят цялата разлика между Bitcoin Cash срещу Bitcoin са следните:

Bitcoin Cash има по-евтини такси за превод, така че извършването на транзакции в BCH ще ви спести повече пари, отколкото използването на BTC.

BCH има по-бързо време за прехвърляне. Така че, не е нужно да чакате 10 минути, необходими, за да потвърдите транзакция с биткойн!

BCH може да обработва повече транзакции в секунда. Това означава, че повече хора могат да използват BCH едновременно, отколкото с BTC.

Основни разлики между меките и твърдите вилици

 

 Мека вилицаТвърда вилица
Обратна съвместимост?даНе
Размер на блокаПо-малъкПо-голям
Скоростпо-бавнопо-бързо
СигурностНисъкПо-висок

Обратна съвместимост

Една основна разлика между твърдите и меките вилици се свежда до нещо, наречено „обратна съвместимост“. Терминът се отнася до способността на софтуерната система да използва интерфейси и данни от по-ранни версии на системата.

Промяната на софтуерния протокол в soft fork предлага обратна съвместимост. Въпреки че новият софтуер може да говори на нов диалект, той все още разбира данни на стария диалект. Hard fork е по-скоро като промяна на езика, който говори софтуерът. То вече не разбира какво се казва на стария език.

Ето защо хард вилицата разделя мрежата на две части - едната преди разклона и тази след. Тъй като няма обратна съвместимост, веднъж разклонени двете части на мрежата никога повече не могат да взаимодействат. Блокове на транзакции, които са валидни в една мрежа, вече не се считат за валидни в другата.

Размер на блока

Една от причините за форк на криптовалута като биткойн е да коригирате размера на блоковете, използвани в тяхната блокчейн. Тези блокове съдържат транзакционни данни и колкото повече данни има във всеки блок, толкова по-бърза е транзакцията.

Размерът на блока беше една от основните причини за първия хард форк за Bitcoin, когато хард форк създаде Bitcoin Cash (BCH) през 2017 г. Поради по-големия си размер на блока, един блок в BCH blockchain може да записва по-голям брой транзакции от блок в оригиналния биткойн блокчейн. Това позволява на валутата да обработва повече пари по-бързо.

Някои форми на криптовалута може да искат да ограничат размера на блоковете, за да увеличат изплащането на миньорите. Това е мястото, където soft fork може да работи, като добави нов набор от правила към съществуващия блокчейн, за да намали размера на блока от, да речем, 1MB на 500KB. С soft fork, блокът от 1MB все още ще се счита за валиден от съществуващите възли, но тъй като повече възли се актуализират към soft fork, те могат да отхвърлят всички блокове, по-големи от 500KB.

Меката вилица може само да ограничи размера на блоковете. Може само да добавя нови правила - не може да променя съществуващите правила.

Бързина и сигурност

Друго известно използване на хард форк беше направено в името на сигурността на блокчейн след голям хак. Блокчейнът на Ethereum гласува единодушно за хард форк като част от стратегия за обръщане на хак, който открадна монетите му на стойност десетки милиони долари. В резултат на това оригиналният блокчейн вече се нарича Ethereum Classic, а форкът става известен като Ethereum.

Това е екстремен сценарий. И има много ситуации, включващи скорост, обем или сигурност, които възникват в криптомрежа, където мека вилка би свършила работата.

Но когато една мрежа трябва бързо да реши проблем, хард форковете имат голямо предимство. И с твърди, и с меки вилки има период, когато старата и новата версия на кода на криптовалутата живеят в мрежата. Но с хард форк старата и новата версии са разделени ясно и завинаги в две отделни мрежи.

С soft fork обаче и двете версии ще останат в сила толкова дълго, колкото е необходимо на всички потребители в мрежата да актуализират софтуера. И винаги има риск наследената версия да победи. Ето защо, когато има хак или друг основен проблем със сигурността, преобладаването на потребителите и разработчиците предпочитат хард форк.

Еволюция на Blockchains

Независимо от типа форк, ясно е, че остава много да се направи, за да се осигури плавен преход на актуализациите и надстройките на блокчейн. Повечето блокчейн копачи и търговци предпочитат хард форковете, тъй като те ограничават риска от валидиране или копаене на невалидни блокове.

Твърдите вилки гарантират, че миньорите и търговците на блокчейн няма да бъдат изоставени или измамени, особено когато работят. Въпреки това хард форковете заемат много изчислителни ресурси и се считат за пагубни за бъдещето на криптовалутите.

Въпреки присъщите им рискове, меките форкове предлагат много по-бързо решение за надстройки на софтуера на блокчейна без прекомерно използване на изчислителни ресурси. Софт вилките също са възхвалявани за способността им да внедряват актуализации, без да разделят общността.

Благодаря ти!

joe biden

1617084471

Бесплатный Kонвертер EML в PST - EML файл в PST для Конвертировать EML в файл PST

Попробуйте конвертер EML в Outlook PST, чтобы быстро преобразовать файлы EML в формат Outlook PST без каких-либо проблем. Приложение выполняет свою задачу преобразования надежно, без каких-либо ошибок или внесения каких-либо изменений в файлы EML, которые вы выберете для преобразования. С помощью этого приложения пользователи могут выбирать несколько файлов EML без каких-либо ошибок. Приложение обеспечивает отличный результат конвертации для своих пользователей. Он обладает высокой скоростью вычислений и бесперебойно работает в любой версии приложения Windows, пользователям не нужно использовать специальную систему для преобразования своих файлов EML в формат Outlook в этом удивительном приложении.

О конвертере EML в Outlook

Приложение представляет собой простой удобный интерфейс, который предоставляет пользователям хорошо упрощенную платформу для легкого выполнения задачи преобразования. Более того, приложение может быть привлечено к суду любыми нетехническими или техническими пользователями без каких-либо проблем из-за его дружественного пользовательского интерфейса. Приложение может конвертировать несколько файлов EML за один раз, поскольку приложение способно конвертировать файлы EML в большом количестве. Приложение также может создать файл Outlook PST большого размера, преобразовав файлы EML в группу.

Это хорошо продуманное приложение, которое подходит для любой версии Windows и поддерживает любую версию файлов Outlook. Кроме того, он переносит файлы EML в поддерживающий почтовый клиент. Для использования приложения техническая помощь не требуется. Кроме того, вы можете сохранить преобразованные данные в любом месте по вашему выбору без каких-либо обязательств. Это быстрый и хорошо поддерживаемый инструмент преобразования EML в Outlook PST, который оправдывает все ожидания пользователей.

Вы можете попробовать демо-версию приложения и попробовать конвертировать несколько файлов EML.

Привлекательные ключевые особенности приложения

Приложение состоит из ключевых атрибутов, которые используются для упрощения работы преобразования. Эти функции приведены ниже, давайте рассмотрим эти функции:

Конвертируются только файлы EML
Только файлы EML конвертируются приложением в формат Outlook PST без каких-либо препятствий. Приложение представляет собой простое и упорядоченное приложение, которое напрямую конвертирует файлы EML в формат Outlook. Независимо от размера файлов EML приложение преобразует данные в упрощенном виде.

Массовое преобразование файлов
Приложение выполняет массовое преобразование данных без каких-либо препятствий. Пользователи могут конвертировать не один или два, а множество файлов EML с помощью этого удивительного приложения без потери данных. Приложение подходит для использования и обеспечивает полную конфиденциальность ваших данных.

Желаемый результат конвертации
Приложение поддерживает выборочное преобразование файлов, поэтому пользователям предоставляется желаемый результат. В одном процессе преобразования приложение предоставляет пользователям точный и желаемый результат.

Сохранение в желаемое место
Преобразованные файлы сохраняются в том месте, которое требуется пользователям. Таким образом, приложение без проблем управляет вашими данными.

Сохранение данных вручную
Приложение поддерживает ручное сохранение данных, преобразованных приложением. Пользователи могут сохранять преобразованные файлы где угодно. Преобразованные данные могут быть сохранены в любом месте в локальной системе пользователя.

Легко организовать
Приложение систематизирует ваши данные и поддерживает их в иерархическом порядке. Для запуска приложения не требуется никакой технической помощи. Пользователи с любым опытом могут легко использовать приложение без каких-либо препятствий.

Шаги, которым необходимо следовать

Есть шаги, которые пользователь должен выполнить, чтобы выполнить свою задачу преобразования. Эти базовые шаги может выполнить любой начинающий пользователь. Давайте посмотрим на эти шаги;

Шаг 1 - Установите приложение в вашу систему Windows.
Шаг 2 - Запустите приложение
Шаг 3 - Выберите файлы EML, которые необходимо преобразовать.
Шаг 4 - Выберите режим, в котором вы хотите преобразовать файлы EML в
Шаг 5 - Теперь выберите место для сохранения преобразованных файлов EML.
Шаг 6 - Наконец, нажмите кнопку конвертировать, чтобы завершить задачу конвертации.

Это несколько основных и простых шагов, которые может выполнить любой начинающий пользователь.

Заключительное заявление

Это расширенное приложение разработано таким образом, чтобы пользователи не сталкивались с какими-либо проблемами при выполнении задачи преобразования. Приложfwение представляет собой очень упрощенное приложение.

Попробуйте демо-версию приложения, эта демо-версия доступна бесплатно любому пользователю. Хотя демо-версия позволяет конвертировать только несколько файлов. Для неограниченной конвертации пользователям необходимо купить лицензионную версию приложения.

Больше информации:- https://www.datavare.com/ru/конвертер-eml-в-pst.html

#конвертер eml в pst #конвертировать eml в pst #конвертировать живую почту windows в pst #экспортировать живую почту windows в pst #импортировать живую почту windows в pst

joe biden

1622034879

Конвертировать файлы MBOX в формат Outlook с помощью конвертера MBOX в PST?

Выберите разумный способ конвертировать файлы MBOX в формат Outlook, загрузив Datavare Конвертер MBOX в PST. Конвертер подходит для преобразования всех ваших задач только что. Это приложение имеет несколько удивительных функций и преимуществ, которые могут упростить процесс конвертации. Программное обеспечение хорошо продвинуто, чтобы выполнять все ваши задачи преобразования без ошибок и без каких-либо препятствий. Кроме того, нет необходимости устанавливать какую-либо конкретную Windows для установки этого приложения, приложение хорошо подходит для работы с любой версией Windows, от самой новой до самой старой.

Более того, любой пользователь может использовать приложение независимо от своего опыта. Даже новичок может использовать приложение с удобством благодаря удобному графическому интерфейсу. Приложение имеет тенденцию конвертировать все ваши файлы MBOX сразу за несколько кликов без каких-либо перерывов. Приложение работает без сбоев в любой из версий Windows. Он просто сканирует введенные вами файлы MBOX, чтобы проверить, безопасно ли их преобразовать или нет. Он просто выполняет все свои задачи плавно и эффективно.

Вы можете использовать пробную версию приложения, которая доступна всем пользователям бесплатно.

Шаги преобразования

Чтобы выполнить задачу преобразования, пользователь должен выполнить некоторые из шагов. Эти действия может легко выполнить любой начинающий пользователь. Выполним следующие действия:

Шаг 1 - Загрузите приложение
Шаг 2 - Запустите приложение в вашей операционной системе Windows.
Шаг 3. Теперь выберите файлы MBOX, которые вы хотите преобразовать.
Шаг 4. Затем выберите формат, в который вы хотите преобразовать файлы MBOX.
Шаг 5- Наконец, выберите место назначения, в котором вы хотите сохранить преобразованные файлы MBOX.
Шаг 6. Наконец, нажмите кнопку «конвертировать сейчас», чтобы завершить преобразование.

Благодаря этим нескольким простым пяти-шести шагам ваша задача преобразования будет выполнена без проблем, и преобразование произойдет без усилий.

Особенности конвертера

Конвертер имеет несколько функций, которые позволяют использовать его всем пользователям. Мы узнаем о некоторых из этих функций.

Конвертировать только файлы MBOX
Приложение преобразует только ваши файлы MBOX в формат Outlook PST. Он сканирует только файлы MBOX, сохраненные в Thunderbird или Mac.

Массовое преобразование
Теперь у пользователей есть выбор: конвертировать один файл MBOX или несколько файлов MBOX на высокой скорости. Приложение полностью поддерживает массовое преобразование данных. Даже если пользователь помещает несколько файлов MBOX для преобразования, приложение плавно преобразует их данные.

Выборочное преобразование файлов MBOX
Только файлы MBOX, выбранные пользователями, конвертируются только приложением. Пользователи могут конвертировать один файл MBOX или несколько файлов MBOX. Приложение всегда будет поддерживать выборочное преобразование файлов. Кроме того, у пользователей есть возможность искать файлы, которые они хотели преобразовать.

Индивидуальное сохранение
Пользователи могут сохранять свои преобразованные файлы MBOX в любом месте, которое они хотят сохранить в своей локальной системе. Приложение предоставляет вам все права для сохранения преобразованных данных. Пользователи могут сохранить преобразованные файлы MBOX в сохраненную папку или создать новую папку.

Высокая скорость совместимости
Приложение работает без сбоев в любой из ваших операционных систем Windows и, следовательно, обеспечивает высокую скорость совместимости. Он поддерживает любую версию файла Outlook от версии 2019 до 2003. Пользователи могут сохранять имя папки по своему выбору.

Хорошая точность
Благодаря массовому преобразованию файлов MBOX приложение обеспечивает хорошую точность преобразованных файлов MBOX. Приложение безупречно конвертирует все файлы MBOX со 100% точностью. Все компоненты приложения восстанавливаются приложением.

Заключительные слова

Загрузите бесплатную пробную версию приложения и узнайте больше о приложении. Он предоставляет пользователям отличный графический интерфейс, так что любой пользователь может использовать приложение без каких-либо препятствий.
Демо-версия приложения позволяет конвертировать несколько файлов MBOX, но для неограниченного конвертирования вы можете купить лицензионную версию приложения.

Больше информации;- https://www.datavare.com/ru/конвертер-mbox-в-pst.html

#mbox #конвертер mbox в pst #mbox в экспортер pst #mbox в импортер pst #экспортировать mbox в pst #конвертировать mbox в pst

joe biden

1616042950

Преобразование файлов WLM в учетную запись Gmail с помощью конвертера EML в Gmail

Конвертер EML в Gmail используется для преобразования файлов EML в формат Gmail. Вы можете конвертировать файлы EML самостоятельно, но это займет у вас много времени, и результат, который вы получите, может быть точным, а может и нет. Поэтому, чтобы сэкономить ваше время и получить результат эффективным способом, использование конвертера EML в Gmail будет разумным вариантом.

Datavare Конвертер EML в Gmail будет лучшим вариантом для преобразования ваших файлов EML, поскольку приложение универсально в использовании и может конвертировать ваши файлы EML в большом количестве без каких-либо ошибок. Однако у пользователей есть возможность конвертировать несколько файлов или конвертировать один файл за раз. С помощью этого приложения пользователь теперь легко может выполнить задачу преобразования, поскольку теперь он может быстро преобразовать свои файлы EML, не беспокоясь о точности потери данных. Приложение выполняет преобразование замечательным образом. Все данные, включая сообщения электронной почты, вложения и метаданные, преобразуются в Gmail с помощью этого интеллектуального приложения. Более того, вы можете скачать EML to Gmail Converter в любой из ваших версий Windows. Расскажите подробнее о приложении.

Шаги по преобразованию файлов EML

Чтобы преобразовать файлы EML, пользователи должны выполнить некоторые шаги по преобразованию файлов EML в формат Gmail. Эти шаги легко выполнить. Давайте проделаем следующие шаги:

Шаг 1. Загрузите приложение в вашу операционную систему Windows.
Шаг 2 - Запустите приложение
Шаг 3. Выберите файлы EML, которые вы хотите преобразовать.
Шаг 4. Введите имя пользователя и пароль своей учетной записи Gmail.
Шаг 5- Введите место, где вы хотите сохранить преобразованный файл.
Шаг 6 - Нажмите на «Начать загрузку».

В течение нескольких минут файлы EML конвертируются в формат Gmail с помощью этого замечательного приложения.

Особенности конвертера EML в Gmail

Использование этого интеллектуального конвертера для преобразования ваших файлов EML в Gmail - это разумный вариант, поскольку конвертер может конвертировать ваши файлы в одно мгновение.

Множественное преобразование файлов

Для преобразования ваших файлов EML вам не нужно беспокоиться о количестве и размере файла для преобразования, поскольку приложение может выполнять несколько преобразований файлов на высокой скорости, а также приложение не ограничивает размер, что означает, что пользователь может преобразовать файл. любого размера.

Поддержка всех файлов EML

Это приложение разработано таким образом, чтобы облегчить процесс конвертации. Пользователи могут конвертировать любые файлы EML с помощью этого конвертера без каких-либо проблем. Файлы EML, созданные Windows Live Mail, Thunderbird, Outlook Express и другими, легко поддерживаются приложением.

Импорт файлов EML в несколько учетных записей Gmail

Просто введя идентификатор электронной почты и пароль учетной записи Gmail, пользователь может преобразовать свои несколько файлов EML в учетную запись Gmail. Пользователи также могут сохранять преобразованные электронные письма в новые или существующие папки Gmail.

Хорошая совместимость

Приложение имеет хорошую скорость совместимости, поэтому пользователи могут использовать это приложение в любой из версий Windows. Независимо от того, является ли версия Windows самой новой или самой старой, приложение работает без сбоев в обеих версиях.

Управляет файлами

До и после процесса преобразования иерархия папок сохраняется. Наряду с вложениями все данные упорядочены в иерархическом формате специально для пользователей, поэтому они не сталкиваются с какими-либо проблемами.

Вывод

Загрузите конвертер EML в Gmail, чтобы конвертировать файлы EML в формат Gmail. Конвертер предоставляет результаты конвертации мгновенно и со 100% точностью. Не только технические пользователи, но и пользователи с нетехническим образованием также находят конвертер простым в использовании. Хорошо зайти в любую версию Windows. С помощью этого расширенного приложения все данные находятся в безопасности, нет потери данных или повреждения данных, регулируемых приложением. Таким образом, пользователи считают это приложение полезным.

Бесплатная пробная версия также предоставляется приложением для своих пользователей. Более того, если вы столкнетесь с какой-либо проблемой, вы можете обратиться в службу поддержки клиентов приложения.

Больше информации:- https://www.datavare.com/software/eml-to-gmail-converter-expert.html

#конвертер eml в gmail #eml в gmail importer #преобразование eml в gmail #импортировать eml в gmail #конвертировать eml в gmail