Marcus  Flatley

Marcus Flatley

1643708460

Kaj so nezamenljivi žetoni (NFT) in kako jih uporabljati

V tej objavi se boste naučili, kaj so nezamenljivi žetoni (NFT) in kako jih uporabljati? Vodnik po kripto zbirateljskih predmetih in nezamenljivih žetonih (NFT)

Uvod

Ustvarjanje Bitcoina je uvedlo koncept nezaupljivega, digitalnega pomanjkanja. Pred tem so bili stroški digitalnega kopiranja nečesa skoraj nič. S prihodom tehnologije blockchain je postalo možno programirljivo digitalno pomanjkanje – kar nam omogoča preslikavo digitalnega sveta v resnični svet.

Nezamenljivi žetoni (NFT), ki jih pogosto imenujemo kripto zbirateljski predmeti, razširijo to idejo. Za razliko od kriptovalut, kjer je vsak žeton enak, so nezamenljivi žetoni edinstveni in omejeni v količini. 

NFT so ključni gradnik v novem digitalnem gospodarstvu, ki ga poganja blockchain. Številni projekti so eksperimentirali z NFT v različnih primerih uporabe, vključno z igrami na srečo, digitalno identiteto, licenciranjem, certifikati in likovno umetnostjo. Še več, NFT omogočajo celo delno lastništvo predmetov visoke vrednosti. 

NFT-je je postalo veliko lažje izdati, vsak dan pa opažamo vse večje količine. Ta članek se bo poglobil v to, kaj so NFT, za kaj jih je mogoče uporabiti in kako je igra, imenovana CryptoKitties, preobremenila verigo blokov Ethereum konec leta 2017.

Kaj je nezamenljivi žeton (NFT)?

Nezamenljivi žeton (NFT) je vrsta kriptografskega žetona v verigi blokov, ki predstavlja edinstveno sredstvo. To so lahko v celoti digitalna sredstva ali tokenizirane različice resničnih sredstev. Ker NFT-ji med seboj niso zamenljivi, lahko delujejo kot dokaz pristnosti in lastništva na digitalnem področju.

Zamenljivost pomeni, da so posamezne enote sredstva zamenljive in se v bistvu med seboj ne razlikujejo. Na primer, fiat valute so zamenljive, ker je vsaka enota zamenljiva s katero koli drugo enakovredno posamezno enoto. Desetdolarski bankovec je zamenljiv s katerim koli drugim pristnim bankovcem za deset dolarjev. To je nujno za sredstvo, katerega namen je delovati kot menjalno sredstvo. 

Zamenljivost je zaželena lastnost valute, ker omogoča prosto menjavo, teoretično pa ni mogoče poznati zgodovine vsake posamezne enote. Vendar to ni koristna lastnost za zbirateljske predmete. 

Kaj če bi lahko ustvarili digitalna sredstva, podobna Bitcoinu, a namesto tega vsaki enoti dodali edinstven identifikator? S tem bi se vsaka od njih razlikovala od vseh drugih enot (tj. ni zamenljiva). V bistvu je to tisto, kar je NFT.

Kako delujejo NFT?

Obstajajo različni okviri za ustvarjanje in izdajo NFT. Najpomembnejši med njimi je ERC-721, standard za izdajo in trgovanje z nezamenljivimi sredstvi v verigi blokov Ethereum.

Novejši, izboljšan standard je ERC-1155. Omogoča, da ena pogodba vsebuje zamenljive in nezamenljive žetone, kar odpira povsem nove možnosti. Standardizacija izdajanja NFT omogoča višjo stopnjo interoperabilnosti, kar na koncu koristi uporabnikom. To v bistvu pomeni, da je mogoče edinstvena sredstva relativno enostavno prenašati med različnimi aplikacijami. 

Binance Smart Chain (BSC) ima lastne standarde NFT: BEP-721 in BEP-1155. Ta dva zagotavljata podobno funkcionalnost kot prej omenjeni standardi Ethereum. Oba sta postala privlačna za ustvarjalce, ki želijo kovati NFT, saj so stroški bistveno nižji od Ethereuma. 

Če želite shraniti in opazovati lepoto svojih NFT-jev, lahko to storite v Trust Wallet. Tako kot drugi žetoni blockchain bo vaš NFT obstajal na naslovu. Omeniti velja, da NFT ni mogoče replicirati ali prenesti brez dovoljenja lastnika – tudi s strani izdajatelja NFT.

Z NFT je mogoče trgovati na odprtih trgih, vključno z Treasurelandom, BakerySwap in Juggerworld na BSC ter OpenSea na Ethereumu. Ti trgi povezujejo kupce s prodajalci in vrednost vsakega žetona je edinstvena. Seveda so NFT nagnjeni k spremembam cen kot odziv na ponudbo in povpraševanje na trgu. 

Toda kako imajo lahko takšne stvari vrednost? Tako kot pri vsakem drugem vrednem predmetu vrednost ni neločljivo povezana s samim predmetom, temveč jo dodelijo ljudje, ki menijo, da je vreden. V bistvu je vrednost skupno prepričanje. Ni pomembno, ali gre za fiat denar, plemenite kovine ali vozilo – te stvari imajo vrednost, ker ljudje verjamejo, da imajo. Tako vsak dragocen predmet postane dragocen, zakaj torej ne bi digitalni zbirateljski predmeti?

NFT je ustvarjen ali "skovan" iz digitalnih predmetov, ki predstavljajo tako oprijemljive kot nematerialne predmete, vključno z:

•  čl

•  GIF-i

•  Video posnetki in športni poudarki

•  Zbirateljski predmeti

•  Virtualni avatarji in preobleke video iger

•  Dizajnerske superge

•  Glasba

Za kaj se lahko uporabljajo NFT?

NFT lahko uporabljajo decentralizirane aplikacije (DApps) za izdajo edinstvenih digitalnih predmetov in kripto-zbirateljskih predmetov. Ti žetoni so lahko zbirateljski predmet, naložbeni produkt ali kaj drugega. 

Gospodarstva iger na srečo niso nič novega. In ker so številne spletne igre že imele lastno gospodarstvo, je uporaba blockchaina za tokenizacijo igralniških sredstev le še korak naprej. Pravzaprav bi uporaba NFT potencialno lahko rešila ali ublažila skupni problem inflacije, ki ga imajo številne igre.

Medtem ko virtualni svetovi že cvetijo, je druga razburljiva uporaba NFT-jev tokenizacija sredstev v resničnem svetu. Ti NFT lahko predstavljajo dele sredstev iz resničnega sveta, ki jih je mogoče shraniti in trgovati kot žetone v verigi blokov. To bi lahko uvedlo nekaj dobro potrebne likvidnosti na številne trge, ki sicer ne bi imeli veliko, kot so likovna umetnost, nepremičnine, redki zbirateljski predmeti in še veliko več.

Digitalna identiteta je tudi sektor, ki ima lahko koristi od lastnosti NFT. Shranjevanje identifikacijskih in lastniških podatkov v blockchain bi povečalo zasebnost in celovitost podatkov za mnoge ljudi po vsem svetu. Hkrati bi lahko preprosti in nezaupljivi prenosi teh sredstev zmanjšali trenja v svetovnem gospodarstvu.

Kako naredim NFT?

Ustvarjanje lastnih NFT na BSC ali Ethereumu je preprost postopek, ki ga ponujajo številne platforme in NFT borze. Vse, kar potrebujete za začetek, je nekaj kriptovalute za plačilo pristojbine za kovanje in nekaj, kar boste spremenili v NFT. Prav tako boste morali izbrati med kovanjem svojega NFT v Ethereum ali Binance Smart Chain.

Ethereum je bil tradicionalno dom NFT-jev in njihovega razvoja. Ima veliko bazo uporabnikov in dobro uveljavljeno skupnost NFT, vendar so provizije za transakcije zelo drage. Zaradi tega so majhni nakupi, prodaje in transakcije za uporabnike dragi. BSC je novejši blockchain, vendar je na svojih trgih NFT že opazil veliko rast. Transakcije so tudi veliko cenejše.

Kako kupim NFT?

Kot smo že omenili, so tržnice NFT prvo mesto, ki ga morate pogledati, če želite kupiti nezamenljive žetone. Vendar to niso vse informacije, ki jih potrebujete. NFT-jev ne morete kupiti samo s kreditno kartico ali PayPalom. Kripto denarnica in nekaj kriptovalute sta bistvenega pomena za postopek.

Za Binance Smart Chain NFT bodo cene skoraj vedno v BNB. Ethereum NFT običajno uporabljajo eter (ETH). Obe kriptovaluti sta na voljo za nakup na borzi Binance . Ko kupite izbrano kriptovaluto, premaknite sredstva v denarnico, ki lahko sodeluje s tržnicami NFT.

Binance Chain Wallet in MetaMask sta dobri možnosti za denarnice z razširitvami brskalnika. Oboje je mogoče povezati s tržnico NFT. Morate samo prenesti svojo kripto iz Binance v svojo denarnico, pojdite na spletno mesto tržnice in povežete svojo denarnico (gumb za povezovanje je običajno v zgornjem desnem kotu). Bodite previdni pri ponarejenih ali sumljivih spletnih mestih. Dvakrat preverite URL in razmislite o zaznamkih, če ga pogosto uporabljate.

Če vam je ljubše mobilno izkušnjo, si oglejte Trust Wallet. Na voljo je tako za iOS kot Android in podpira tudi več blokovnih verig. Ne pozabite, da interakcija z Ethereumom in BSC ni brezplačna! Vedno je vredno imeti nekaj dodatnih kripto za plačilo transakcijskih provizij.

Zgodba o CryptoKitties in Ethereumu 

Eden prvih projektov NFT, ki je pridobil veliko pozornosti, je bila CryptoKitties, igra, zgrajena na Ethereumu, ki igralcem omogoča zbiranje, razmnoževanje in izmenjavo virtualnih mačk.

Vsaka CryptoKitty ima lahko kombinacijo več različnih lastnosti, kot so starost, pasma ali barva. Kot taka je vsaka od njih edinstvena in ju ni mogoče zamenjati drug z drugim. Prav tako so nedeljivi, kar pomeni, da žetona CryptoKitty ni mogoče razdeliti na manjše dele (kot je gwei za eter).

CryptoKitties je pridobil nekaj slovesa, potem ko je preobremenil verigo blokov Ethereum zaradi visoke aktivnosti, ki jo je sprožil v omrežju. Ocenjuje se, da je bilo 25 % prometa Ethereuma decembra 2017 povezano s temi zbirateljskimi mačkami. Jasno je, da je igra povzročila velik vpliv na omrežje Ethereum, vendar so k temu prispevali tudi drugi dejavniki, vključno z razmahom začetne ponudbe kovancev (ICO).

CryptoKitties je zgodnji primer uporabe blockchaina, ki ni valuta, ampak nekaj, kar se uporablja za rekreacijo in prosti čas. Skupaj so te virtualne mačke premaknile na milijone dolarjev, nekatere redke enote pa so bile prodane za več sto tisoč dolarjev.

Priljubljeni projekti, ki uporabljajo NFT in kripto zbirateljske predmete

Številni različni projekti že uporabljajo NFT kot zbirateljske in tržne predmete. Pojdimo skozi izbor nekaterih najbolj priljubljenih.

Decentraland

Decentraland je decentraliziran svet navidezne resničnosti, kjer si lahko igralci lastijo in izmenjujejo koščke virtualne zemlje in druge predmete NFT v igri. Cryptovoxels je podobna igra, kjer lahko igralci gradijo, razvijajo in izmenjujejo navidezno lastnino.

Alkimijske igrače

Alchemy Toys je igra BSC, ki uporablja NFT za predstavljanje igrač z edinstvenimi serijskimi številkami. Igralci se lahko odločijo, da bodo te igrače zbirali kot NFT, jih kombinirali, da bi ustvarili igrače višje ravni, ali jih žrtvovali (zažgali) bogovom. Z igračami je mogoče trgovati, kar dodaja finančni vidik in daje igri povezan trg.

Za zmago v igri mora igralec zbrati vseh 127 igrač in jih žrtvovati, da bi »dosegel razsvetljenje«. Prvi igralec, ki v vsakem krogu (epohi) doseže razsvetljenje, dobi delež tempelskega zaklada (plačano v BNB).

Zamenjava palačink

PancakeSwap je po obsegu najpogosteje uporabljen avtomatiziran proizvajalec trga BSC in ima enega najbolj priljubljenih NFT. Projekt uporabnikom platforme izdaja zbirateljske zajčke v nagradnih igrah in tekmovanjih. Nekateri so zgolj dekorativni, drugi pa so zamenljivi za CAKE, domači žeton platforme.

Bogovi brez verig

Gods Unchained je digitalna zbirateljska igra s kartami, kjer se kartice izdajajo kot NFT na blockchainu. Ker je vsaka digitalna kartica edinstvena, lahko igralci z njimi lastijo in trgujejo z enako stopnjo lastništva, kot če bi bile fizične kartice.

CryptoPunks

CryptoPunks so zbirateljski deli digitalne umetnosti, od katerih vsak prikazuje edinstven 8-bitni NFT lik. Projekt je bil navdih za standard žetonov ERC-721 in je bil eden prvih primerov norosti za kripto umetnost. CryptoPunks so se od takrat prodali za milijone dolarjev in navdihnili številne podobne projekte po vsem svetu.

Moji kripto heroji

My Crypto Heroes je igra vlog za več igralcev (RPG), v kateri lahko igralci povišajo zgodovinske junake skozi naloge in bitke. Junaki in predmeti v igri so izdani kot žetoni v verigi blokov Ethereum.

Zbirateljski predmeti Binance in NFT

Binance podeljuje NFT v posebnih darilih, pa tudi uporabnikom na podlagi njihove dejavnosti Binance. Od trgovanja s terminskimi pogodbami do NFT-jev Pizza Day, lahko redno dobite v roke zbirateljske predmete Binance, s katerimi se lahko tudi trguje.

Drug primer je Binance Collectibles. To so NFT, izdani v sodelovanju z Enjinom. Če ga želite dobiti v roke, spremljajte Binance na Twitterju in poiščite naslednja darila! Če želite sodelovati v nagradni igri NFT, sledite tem kratkim korakom:

1. Prenesite denarnico, ki podpira Ethereum, na primer Trust Wallet. 

2. Kopirajte svoj naslov Ethereum in ga navedite v skladu s pravili nagradne igre. Morda ga boste morali oddati prek obrazca ali ga pustiti kot komentar na Twitterju. Ne pozabite še enkrat preveriti pravil, da boste vedeli, kaj morate storiti za vstop.

3. Če ste osvojili NFT in je bil razdeljen, ga boste videli pod zavihkom Zbirateljski predmeti v denarnici Trust Wallet. Od takrat naprej se lahko odločite za HODL ali prodajo na P2P tržnici.

Binance NFT Marketplace uporabnikom omogoča kovanje in trgovanje z NFT, ki so jih ustvarili sami. Vključuje ekskluzivne NFT-je znanih kreativcev z vsega sveta, kot sta glasbenik Lewis Capaldi in kripto umetnik Trevor Jones. Platforma ustvarjalcem ponuja tudi avtorske honorarje za morebitno kasnejšo prodajo prek trga.

Kripto znamke

Kripto znamke izdaja avstrijska poštna služba in povezujejo digitalni svet z resničnim svetom. Ti žigi se uporabljajo za prevoz pošte kot vse druge znamke. Vendar so shranjene tudi kot digitalne slike v verigi blokov Ethereum, zaradi česar so digitalni zbirateljski predmeti, s katerimi se lahko trguje.

Zaključne misli

Digitalni zbirateljski predmeti odpirajo tehnologijo blockchain na povsem nove poti zunaj običajnih finančnih aplikacij. S tem, ko predstavljajo fizično premoženje v digitalnem svetu, so NFT lahko pomemben del ekosistema blockchain in širšega gospodarstva.

Primeri uporabe so obsežni in zelo verjetno je, da bodo številni razvijalci pripravili nove in vznemirljive inovacije za to obetavno tehnologijo.

What is GEEK

Buddha Community

samir G

1627843083

Start Your Gaming Action with peerless NFT Game Development Services

NFTs are becoming more popular in the gaming sector as the demand for unique in-game development increases. Professional NFT Game Development Services deliver a thrilling experience with crypto collectibles. As a professional NFT development company, TokyoTechie is the backbone behind various NFT projects. For more details visit us at TokyoTechie - https://bit.ly/3yglPQG

 

#NFT game development services #NFT gaming development solution #NFT Gaming Platform Solutions #NFT game development company

#NFT gaming software development #NFT gaming platform development services

NFT Marketplace Software Development Services 2021

NFT marketplace development

The NFT marketplace development is the current scenerio or trendsetter in the digital world. The value of Non Fungible Tokens (NFTs) has not dropped and is still significant and stable in the marketplace. The masssive increase in NFT token value has gained lot of users attraction to adopt this marketplace platform for its efficient features. It’s perfect and best time for investors to consider this blockchain based investment platform since the crypto market for NFT marketplaces is trending in recent times.

An Opensea and rarible similar platform with all technical features and functionalities is developed and given by professional experts. Connect with a leading blockchain company to raise the business standards and compete with others in the marketplace.

Development steps of NFT Marketplace Platform like OpenSea

NFT Marketplace like OpenSea are highly considered to be best for buy, sell and trade across the world in recent times. This OpenSea Clone Script offers a lot of unique digital items for users to trade and benefit from it.

  • The crypto users are attracted to this marketplace since they can tokenize their art, games, and real-world assets to Non Fungible Tokens (NFTs) and get more income in less time.
  • The main reason to select a marketplace like OpenSea is that it acts easily and quickly in transactions with less time and has more crypto value in the trade market.
  • The NFT marketplace platform like OpenSea provides different digital collectibles like domain names, art, games, etc.
  • An NFT marketplace like OpenSea always permits anyone to buy/sell NFTs.
  • The built quality of this marketplace platform is highly scalable , flexible and comes customizable according to crypto users requirements.
  • Opensea clone enables a multi-wallet payment gateway for the purchase of different NFTs & crypto digital tokens.

Creation of NFT Marketplace like Rarible

NFT Marketplace like Rarible are highly considered to be best NFT marketplace across the world in recent times. This OpenSea Clone Script offers a lot of unique digital items for users to trade and advantage from it. The NFT marketplace platform like Rarible has legal compliance in their whole functioning process and attractive crypto user interface (UI) to attract users towards this NFT marketplace platform.
NFT marketplace platform offers comprehensive service to buyers & sellers for developing this NFT marketplace well known worldwide.

An NFT marketplace platform like Rarible provides high-level security, fast transactions , immutability and fewer crypto transaction fees.
The creation of a marketplace platform or website like Rarible built using the latest blockchain technology stack software & highly skilled professional expert’s assistance.

The NFT marketplace website like Rarible is then tested under certain stages and made ready to start or launch for investors to skyrocket their desired business.
Investment towards a marketplace like Rarible has highly potential in cryptocurrency trading and a lot to provide cryptocurrency users since the token value is high volume for competing with others in the crypto based market.

Why BlockchainAppsdeveloper For NFT Marketplace Development?

BlockchainAppsDeveloper is the top leading NFT Marketplace Development Company, We offer ready-to-launch or start NFT Marketplace Development Services that help to build your own NFT Marketplace like Rarible, Opensea, Ghost market, etc.

GhostMarket Clone Script - GhostMarket Like NFT marketplace Development

OpenSea Clone Script - OpenSea Like NFT marketplace Development

Rarible Clone Script - Rarible LIke NFT marketplace Development

Top trending NFT game Clone scripts

Axie infinity clone script

zed run clone script

cryptokitties clone script

decentraland clone script

Binemon Clone Script

Polkawar clone script

Sorare clone script

gods unchained clone script

Tinyhero clone script

Splinterland clone script

#nft marketplace software development #nft marketplace development #nft marketplace like rarible #nft marketplace platform like opensea #nft

Daisy pearl

Daisy pearl

1654232359

Here Is What The Best NFT Investors Do To Grow Their Money

The popularity of NFTs has reached across the country like a forest fire! There are fewer possibilities that a person is not aware of NFTs. 

NFT - The Future Of The Digital World!

The NFT industry is one of the most successful industries in this digital world. Nobody can predict the market volatility and investment in profitable tokens. However, there are a few tips that might help you to reduce the losses. Simultaneously, you can grow your profits like a pro!

Tip 1: Less is more

Instead of investing in many of them, it is good to invest in a few promising ones. Before investing, understand and study the market. You can also double-spend on the high-profit NFTs. 

Tip 2: Prevent before cure

Make sure you have a small capital aside. So, even if you have zero profit, it will not affect your daily lifestyle.

Tip 3: Re-invest

One of the best practices to grow your profits is to re-invest them in stable coins. Thus, you will gain returns due to the less volatile nature of the coins. 

Tip 4: Pre-Plan

Plan your investment strategy before taking a step further. Based on your investment capital, choose whether you’re going to invest in low-caps, mid-chips, or blue-chips.

Tip 5: Choose quality over quantity

It is good to invest in one quality project rather than investing in a bunch of projects. So, analyze the market and find the best yielding project to invest in.

Tip 6: Maintain liquidity

NFT markets will be volatile, so you have to ensure that the marketplace offers liquidity.

Tip 7: Take the risk

“If you are not willing to risk the usual, you will have to settle for the ordinary.” - Jim Rohn.

As Jim said, you should be able to take up risks to sustain the fluctuating market. Even if you lost some of your holdings, at least you will gain some knowledge about the market fluctuations.

Also Read : Top Reasons — Why NFT Projects Fail
 

Signing Off

NFT investment seems to carry a considerable weightage in the future. As futuristic projects like Metaverse are booming, the importance of NFT will grow gradually. 

To be a part of the NFT world, you might need the help of a good NFT marketplace development company. Blockchain Firm is a leading blockchain consulting services company with more than ample years of experience. Get in touch with us for your NFT development project!

Tags

                                                                                         Join us : Kryptonest

#blockchaintechnology #NFT #metaverse #NFT Marketplace #NFT development #NFT services #nftartist #nftcollectors

                 nft token development services and company, ERC721 token, NFT Wallet Development, NFT Platform development company 

aviana farren

aviana farren

1621238981

NFT Development Platform | NFT Development Solutions & Services | NFT Development Experts

Infinite Block Tech is a pioneer in the development of NFT related projects. Our NFT Development Experts would provide multifarious alternatives and solutions to make you unique in the market. They continuously monitor the market and get updated with up-to-the-minute concepts so as to assist you in the best possible path.

#nft development platform #nft #nft development solutions #nft development experts #nft development solutions & services

jack browny

jack browny

1622545399

How to create an NFT marketplace ?

If you are a business visionary or a startup, why should you begin a NFT marketplace for business? At that point this is the primary inquiry that would strike a chord - “How to make a NFT marketplace?”

1.To begin with, you will have to think about the lawful strategies prior to starting your NFT marketplace creation:

2.First you have to create a corporate organization and provide clear and valuable information about your organization and must need a legal licence.

3.Then you have to create terms and conditions for your company.

4.Make sure that you have to create your privacy policy and other policies clearly.

5.Next you have to allocate the IP allocation, content consideration, authenticity, and security laws in place.

Now let us look over how to create NFT marketplace:

1.Install metamask browser as it just has a safe pixura browser settings that is based on ethereum.

2.Make a valid smart contract for your marketplace.

3.Go to the administrator board and add a few collectibles to your NFT marketplace. This should be possible by adding tokens made on the ERC721 token norm.

4.You can alter your collectibles by altering them on the marketplace by topping off about creation, standard picture and collection icon.

5.Subsequent to saving, revive your marketplace, at that point you can see your collectible in your marketplace.

6.You can set the cost of the token in ETH by utilizing the Metamask exchange.

7.Empower the marketplace usefulness to incite deals. You can likewise permit the vendors to list their token in your marketplace.

If you are looking to develop your own NFT marketplace with experts?
WeAlwin Technologies is a highly recommended NFT marketplace development company to provide highly qualified NFT marketplace software to launch your NFT marketplace within 7-10 business days.

Get the best and error-free NFT marketplace software from WeAlwin Technologies now to instantly launch your marketplace like rarible.

Get a free demo of NFT marketplace !!

Reach our experts via,

Whatsapp/Telegram: 9994044929
Skype:live: info_945986
Mail-id: sales@alwin.io

#nft marketplace #create nft token #how to create nft #nft marketplace development #nft marketplace platform #nft marketplace script