Ken Mueller

Ken Mueller

1653329640

Apa itu Cryptoquant | Cara Menggunakan Cryptoquant

Dalam siaran ini, anda akan mempelajari Apa itu Cryptoquant, Cara Menggunakan Cryptoquant. Ringkasan, analitik data dalam rantaian untuk Dagangan Kripto.

1. Mengenai CryptoQuant.

CryptoQuant menawarkan data komprehensif untuk perdagangan crypto. Ia termasuk data pasaran, data dalam rantaian, dan juga penunjuk jangka pendek/panjang untuk token Bitcoin, Ethereum, Stablecoins dan ERC20.

Apakah data dalam rantaian?

Data dalam rantaian datang daripada sistem lejar awam yang membolehkan orang ramai melihat semua transaksi yang direkodkan padanya. Dengan menggunakan ketelusan ini, pelbagai data mentah yang mengandungi maklumat seperti jumlah dan masa yang dihantar syiling, alamat dompet, dan yuran yang dibayar kepada pelombong yang menunjukkan butiran aktiviti melalui transaksi boleh diekstrak daripada data dalam rantaian. Terdapat sedikit ruang untuk bersembunyi dalam proses on-chain dan menjadi "on-chained" membolehkan anda menjadi pemerhati rangkaian bitcoin.

Pada tahun-tahun yang lalu, banyak alat analisis mula membentuk data dalam rantaian ke dalam carta dan metrik supaya pedagang boleh mengaksesnya dengan mudah tanpa perlu berurusan dengan rantaian blok. CryptoQuant ialah salah satu alat analisis yang sangat berbeza; CryptoQuant menyasarkan untuk menyediakan data dalam rantaian yang telus penuh sebagai tambahan kepada alat yang berbeza untuk menjadikan pengalaman anda lebih terurus.

CryptoQuant menyasarkan untuk menyediakan data rantaian dan pasaran penuh sejarah yang membolehkan anda membina pemahaman mendalam tentang pasaran, oleh itu, membawa anda untuk membuat strategi dagangan yang mantap.

Mengapa kita memerlukan data dalam rantaian?

Data dalam rantaian membolehkan pedagang melihat aktiviti sah yang berlaku dalam keseluruhan ekosistem blockchain untuk penilaian yang betul bagi rangkaian manakala harga pasaran boleh dimanipulasi dengan mudah terutamanya dalam pasaran mata wang kripto. Data daripada rangkaian blockchain ini boleh dibandingkan dengan rangka kerja penilaian tradisional seperti penyata kewangan dalam pasaran saham dan kaedah penilaian rangkaian (cth rangkaian sosial Facebook).

CryptoQuant menjadikan data blockchain "sedia untuk digunakan"

Memang benar bahawa data blockchain adalah umum untuk dilihat oleh semua orang tetapi sukar untuk mentafsirnya. Semua orang mengatakan bahawa aktiviti blockchain dibuka dan terdesentralisasi tetapi apa gunanya jika kita kekurangan keupayaan untuk melihatnya? Tidak mudah untuk semua orang mengetahui perkara yang perlu dicari pada data transaksi tunggal.

Di situlah CryptoQuant berperanan. CryptoQuant mula-mula mengumpul semua data yang datang daripada urus niaga yang berlaku pada blockchain. Apabila pengumpulan data dilakukan, mentakrifkannya menambah makna tambahan. Sebagai contoh, CryptoQuant membezakan data yang hanya terlibat dengan dompet bursa dan mengekstrak maklumat terpakai seperti jumlah amaun yang didepositkan dalam bursa atau jumlah yang telah dihantar ke bursa dalam masa tertentu. Maklumat terpakai ini memberi impak yang besar kepada perdagangan dengan memberikan pelabur wawasan yang berharga.

CryptoQuant menyediakan data pasaran yang lebih terperinci dengan dua kaedah.

Liputan pertukaran luas CryptoQuant

Pertama, CryptoQuant meliputi bilangan pertukaran yang lebih besar daripada penyedia data lain.

Lebih banyak liputan di bursa bermakna data pasaran CryptoQuant adalah makna yang paling hampir dengan data pasaran sebenar.

Kedua, CryptoQuant menyediakan beberapa data pasaran dengan tetingkap minit dan harga purata wajaran volum (VWAP) untuk menghasilkan data pasaran segera dan komprehensif.

Mengapa mempercayai data CryptoQuant?

CryptoQuant Data menyediakan data dalam rantaian dan pasaran paling komprehensif yang dikumpulkan daripada blockchain dan pertukaran mata wang kripto utama. Lebih 1 juta pedagang di seluruh dunia menggunakan data kami, dan lebih daripada 10,000 artikel memetik data kami setiap bulan.

Blockchain boleh menawarkan potensi yang besar, tetapi kelemahannya juga semakin meningkat. Antara data berbeza yang anda boleh perhatikan, data pasaran sedang diusahakan dan dimanipulasi kerana pasaran semakin besar dari hari ke hari. Oleh itu, kepentingan data dalam rantaian semakin besar dan lebih besar.

Kami menjejaki setiap transaksi yang berlaku di pasaran, melabelkan alamat melalui pengelompokan berasaskan debu dan pembelajaran mesin, mengenal pasti entiti sama ada pertukaran atau kumpulan perlombongan, dsb.

Output analisis kami boleh menjadi salah satu daripada yang berikut:

1) Data rangkaian yang berkaitan dengan rangkaian blockchain itu sendiri seperti kiraan alamat aktif

2) Data pasaran yang berkaitan dengan data harga yang ditimbulkan oleh pertukaran mata wang kripto

3) Data aliran entiti yang meringkaskan pergerakan aliran wang di kalangan pemain terpenting dalam rangkaian seperti bursa dan pelombong.

Untuk lebih spesifik tentang data aliran entiti kami, CryptoQuant pada masa ini menjejaki metrik aliran dalam rantaian untuk Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Stablecoins dan Altcoins. Sebagai contoh, pengetahuan tentang alamat pertukaran membolehkan kami menentukan bekalan yang dipegang oleh bursa dan mengira aliran dalam rantaian—iaitu, pemindahan unit asli—ke dalam atau keluar dari alamat yang berkaitan dengan pertukaran. Mengukur aliran dan bekalan yang dipegang adalah sains yang tidak sempurna jadi berhati-hati mesti digunakan dalam penggunaannya untuk perdagangan atau kes penggunaan lain, terutamanya pada tempoh awal pengeluarannya. (nota 1)

Kami menyediakan carta masa nyata dan data entiti mentah dengan mengikut langkah di bawah.

Data yang disediakan oleh CryptoQuant dipercayai dan digunakan oleh media teratas seperti Cointelegraph, Coindesk, Forbes dan Bloomberg. Kami juga telah membantu menyelesaikan kes pengubahan wang haram di Korea dengan data label alamat ini, bekerjasama rapat dengan Agensi Polis dan Perkhidmatan Pendakwaan Korea. Kerajaan Korea menyokong kami membelanjakan satu juta USD untuk menyiasat dompet sejak 2019.

Baca lebih lanjut: Apa itu LunarCrush | Cara Menggunakan LunarCrush untuk Dagangan Kripto

2. Ciri CryptoQuant.

Dalam bahagian ulasan CryptoQuant yang berikut, kami meletakkan ciri CryptoQuant di bawah cahaya dan menerangkan setiap bahagian platform.

2.1. Gambaran Keseluruhan Carta.

Pada halaman itu, anda boleh meninjau carta yang berbeza dan menapisnya mengikut pertukaran atau kategori. Selain itu, di sebelah kiri, anda boleh memilih metrik yang berbeza seperti Penunjuk Aliran, Aliran Penambang dan banyak lagi. Data itu tersedia untuk Bitcoin, Ethereum, Stablecoin, dan Altcoins.

2.2. Aliran Pertukaran.

Salah satu metrik paling popular di CryptoQuant ialah aliran masuk/keluar pertukaran. Dan Aliran masuk pertukaran ditakrifkan sebagai jumlah syiling yang didepositkan ke dalam dompet pertukaran, dan aliran keluar pertukaran ditakrifkan sebagai jumlah pengeluaran syiling daripada dompet pertukaran.

Jika aliran masuk pertukaran adalah tinggi, ini bermakna peniaga memindahkan dari dompet mereka ke dalam akaun pertukaran mereka, yang menambah tekanan jualan. Sebaliknya, jika aliran keluar pertukaran adalah tinggi, ini bermakna peniaga menarik diri daripada akaun pertukaran mereka ke dalam dompet mereka, yang menambah tekanan belian.

2.3. Carta Pro

Pada Pro Chart, anda mendapat akses kepada carta dan penunjuk yang dibuat sebelum ini yang disediakan oleh TradingView. Selain itu, anda boleh mencipta carta anda sendiri dan berkongsinya atau mengakses carta kongsi oleh pedagang lain. Dengan cara itu, anda boleh mendapatkan idea yang dikongsi dan tidak pernah melepaskan peluang yang baik.

2.4. Makluman

Menggunakan amaran CryptoQuant, anda boleh dimaklumkan apabila terdapat aktiviti aneh yang boleh membawa kepada pergerakan harga yang mendadak. Anda boleh memilih untuk menerima pemberitahuan melalui Telegram, e-mel atau pemberitahuan penyemak imbas.2.5. Harga CryptoQuant.

Terdapat rancangan yang berbeza untuk pelbagai keperluan peniaga. Walau bagaimanapun, kami tidak mengesyorkan menggunakan pelan percuma kerana had yang besar seperti tidak mengakses data sejarah penuh. Tetapi, pelan berbayar adalah sangat munasabah, bermula pada $39 untuk pelan Lanjutan, $109 untuk pelan Profesional dan $799 untuk pelan Premium. Ketahui lebih lanjut tentang rancangan berbeza CryptoQuant di sini atau dalam imej di bawah.


3. Daftar di CryptoQuant.

Untuk menggunakan CryptoQuant, sila lawati tapak web: https://cryptoquant.com

Untuk memulakan CryptoQuant dan mengakses semua ciri yang disebutkan, lawati halaman Daftar CryptoQuant di sini ; kemudian, serahkan maklumat anda. Juga, ingat untuk menggunakan kata laluan yang kuat dan unik.

Selepas itu, lawati e-mel anda dan cari pautan pengesahan daripada pasukan CryptoQuant untuk mengesahkan akaun anda.

Kesimpulan.

Selepas menggunakan CryptoQuant, kami mendapati bahawa alat analisis sedemikian benar-benar berguna disebabkan oleh metrik berbeza yang disediakannya dan juga data sejarah penuh. Dengan mengakses data sedemikian, pedagang boleh melaksanakan strategi dagangan baharu, merealisasikan anomali pasaran melalui makluman, dan mendapatkan carta terkini. Dan berikut ialah senarai kebaikan dan keburukan kami untuk CryptoQuant.

Kebaikan.

 • Metrik yang berbeza
 • Carta terkini
 • data sejarah penuh
 • Penyuntingan carta.

Keburukan.

 • Banyak had pada pelan percuma.

Baca lebih lanjut: Apakah itu Coin360, Menggunakan Coin360 | Peta Haba Harga Mata Wang Kripto

Saya harap post ini dapat membantu anda. Jangan lupa tinggalkan like, komen dan kongsikan dengan orang lain. Terima kasih!

What is GEEK

Buddha Community

Apa itu Cryptoquant | Cara Menggunakan Cryptoquant

Dalam posting ini, Anda akan mempelajari Apa itu Cryptoquant, Cara Menggunakan Cryptoquant. Ringkasan, analitik data on-chain untuk Crypto Trading.

1. Tentang CryptoQuant.

CryptoQuant menawarkan data komprehensif untuk perdagangan kripto. Ini mencakup data pasar, data on-chain, dan juga indikator jangka pendek/panjang untuk token Bitcoin, Ethereum, Stablecoin, dan ERC20.

Apa itu data on-chain?

Data on-chain berasal dari sistem buku besar publik yang memungkinkan orang untuk melihat semua transaksi yang dicatat di dalamnya. Memanfaatkan transparansi ini, berbagai data mentah yang berisi informasi seperti jumlah dan waktu pengiriman koin, alamat dompet, dan biaya yang dibayarkan kepada penambang yang menunjukkan rincian aktivitas melalui transaksi dapat diambil dari data on-chain. Ada sedikit ruang untuk bersembunyi dalam proses on-chain dan menjadi "on-chained" memungkinkan Anda menjadi pengamat jaringan bitcoin.

Selama beberapa tahun terakhir, banyak alat analisis mulai membentuk data on-chain menjadi grafik dan metrik sehingga pedagang dapat dengan mudah mengaksesnya tanpa harus berurusan dengan blockchain. CryptoQuant adalah salah satu alat analisis yang sangat berbeda; CryptoQuant bertujuan untuk menyediakan data on-chain yang transparan sepenuhnya di samping alat yang berbeda untuk membuat pengalaman Anda lebih mudah dikelola.

CryptoQuant bertujuan untuk menyediakan data on-chain dan pasar historis lengkap yang memungkinkan Anda membangun pemahaman mendalam tentang pasar, oleh karena itu, mengarahkan Anda untuk membuat strategi perdagangan yang kuat.

Mengapa kita membutuhkan data on-chain?

Data on-chain memungkinkan pedagang untuk melihat aktivitas sah yang terjadi di seluruh ekosistem blockchain untuk penilaian jaringan yang benar sedangkan harga pasar dapat dengan mudah dimanipulasi terutama di pasar cryptocurrency. Data dari jaringan blockchain ini dapat dibandingkan dengan kerangka penilaian tradisional seperti laporan keuangan di pasar saham dan metode penilaian jaringan (misalnya jaringan sosial Facebook).

CryptoQuant membuat data blockchain "siap digunakan"

Memang benar bahwa data blockchain bersifat publik untuk dilihat semua orang tetapi sulit untuk menafsirkannya. Semua orang mengatakan bahwa aktivitas blockchain dibuka dan didesentralisasi tetapi apa gunanya jika kita tidak memiliki kemampuan untuk melihatnya? Tidak mudah bagi semua orang untuk mengetahui apa yang harus dicari pada data transaksi tunggal.

Di situlah CryptoQuant berperan. CryptoQuant pertama-tama mengumpulkan semua data yang berasal dari transaksi yang terjadi di blockchain. Ketika pengumpulan data selesai, mendefinisikannya menambah makna tambahan. Misalnya, CryptoQuant membedakan data yang hanya terkait dengan dompet bursa dan mengekstrak informasi bekas seperti jumlah total yang disimpan di bursa atau berapa banyak yang mengalir ke bursa dalam waktu tertentu. Informasi tangan kedua ini membuat dampak besar pada perdagangan dengan memberikan investor wawasan yang berharga.

CryptoQuant menyediakan data pasar yang lebih rinci dengan dua metode.

Cakupan pertukaran CryptoQuant yang luas

Pertama, CryptoQuant mencakup lebih banyak pertukaran daripada penyedia data lainnya.

Lebih banyak cakupan di bursa berarti bahwa data pasar CryptoQuant adalah arti yang paling dekat dengan data pasar yang sebenarnya.

Kedua, CryptoQuant menyediakan beberapa data pasar dengan jendela menit dan harga rata-rata tertimbang volume (VWAP) untuk menghasilkan data pasar yang instan dan komprehensif.

Mengapa mempercayai data CryptoQuant?

CryptoQuant Data menyediakan data on-chain dan pasar terlengkap yang dikumpulkan dari blockchain dan pertukaran mata uang kripto utama. Lebih dari 1 juta pedagang di seluruh dunia menggunakan data kami, dan lebih dari 10.000 artikel mengutip data kami setiap bulan.

Blockchain dapat menawarkan potensi besar, tetapi kerentanannya juga meningkat. Di antara berbagai data yang dapat Anda amati, data pasar sedang diolah dan dimanipulasi karena pasar semakin besar dari hari ke hari. Dengan demikian, pentingnya data on-chain tumbuh lebih besar dan lebih besar.

Kami melacak setiap transaksi yang terjadi di pasar, memberi label alamat melalui pengelompokan berbasis pembelajaran mesin dan debu, mengidentifikasi entitas apakah itu pertukaran atau kumpulan penambangan, dll.

Keluaran dari analisis kami dapat berupa salah satu dari berikut ini:

1) Data jaringan yang berhubungan dengan jaringan blockchain itu sendiri seperti jumlah alamat aktif

2) Data pasar terkait dengan data harga yang ditimbulkan oleh pertukaran mata uang kripto

3) Data aliran entitas yang merangkum pergerakan aliran uang di antara para pemain terpenting dalam jaringan seperti bursa dan penambang.

Untuk lebih spesifik tentang data aliran entitas kami, CryptoQuant saat ini melacak metrik aliran on-chain untuk Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Stablecoin, dan Altcoin. Misalnya, pengetahuan tentang alamat pertukaran memungkinkan kita untuk menentukan pasokan yang dimiliki oleh pertukaran dan untuk menghitung aliran on-chain—yaitu, transfer unit asli—ke atau keluar dari alamat yang terkait dengan pertukaran. Mengukur aliran dan pasokan yang ditahan adalah ilmu yang tidak sempurna sehingga kehati-hatian harus diterapkan dalam penerapannya pada kasus perdagangan atau penggunaan lainnya, terutama pada periode awal pelepasannya. (catatan 1)

Kami menyediakan grafik real-time dan data entitas mentah dengan mengikuti langkah-langkah di bawah ini.

Data yang disediakan oleh CryptoQuant dipercaya dan digunakan oleh media top seperti Cointelegraph, Coindesk, Forbes, dan Bloomberg. Kami juga telah membantu menyelesaikan kasus pencucian uang di Korea dengan data label alamat ini, bekerja sama erat dengan Badan Kepolisian dan Layanan Kejaksaan Korea. Pemerintah Korea mendukung kami untuk menghabiskan satu juta USD untuk menyelidiki dompet sejak 2019.

Baca lebih lanjut: Apa itu Glassnode, Menggunakan Glassnode | Intelijen Pasar On-chain

2. Fitur CryptoQuant.

Di bagian ulasan CryptoQuant berikut, kami menempatkan fitur CryptoQuant di bawah cahaya dan menjelaskan setiap bagian dari platform.

2.1. Gambaran Umum Grafik.

Pada halaman itu, Anda dapat melihat grafik yang berbeda dan memfilternya sesuai dengan pertukaran atau kategori. Selain itu, di sebelah kiri, Anda dapat memilih metrik yang berbeda seperti Indikator Aliran, Aliran Penambang, dan lainnya. Data itu tersedia untuk Bitcoin, Ethereum, Stablecoin, dan Altcoin.

2.2. Arus Pertukaran.

Salah satu metrik paling populer di CryptoQuant adalah aliran masuk/keluar pertukaran. Dan Arus masuk pertukaran didefinisikan sebagai jumlah koin yang disimpan ke dalam dompet pertukaran, dan arus keluar pertukaran didefinisikan sebagai jumlah penarikan koin dari dompet pertukaran.

Jika arus masuk pertukaran tinggi, itu berarti pedagang mentransfer dari dompet mereka ke akun pertukaran mereka, yang menambah tekanan jual. Di sisi lain, jika arus keluar pertukaran tinggi, itu berarti pedagang menarik dari akun pertukaran mereka ke dompet mereka, yang menambah tekanan beli.

2.3. Bagan Pro

Di Pro Chart, Anda mendapatkan akses ke grafik dan indikator yang dibuat sebelumnya yang disediakan oleh TradingView. Selain itu, Anda dapat membuat bagan Anda sendiri dan membagikannya atau mengakses bagan bersama oleh pedagang lain. Dengan begitu, Anda bisa mendapatkan ide bersama dan tidak pernah melewatkan kesempatan bagus.

2.4. Peringatan

Dengan menggunakan peringatan CryptoQuant, Anda bisa mendapatkan pemberitahuan ketika ada aktivitas aneh yang dapat menyebabkan pergerakan harga yang tajam. Anda dapat memilih untuk mendapatkan notifikasi di Telegram, email, atau notifikasi browser.2.5. Harga CryptoQuant.

Ada rencana yang berbeda untuk berbagai kebutuhan pedagang. Namun, kami tidak menyarankan untuk menggunakan paket gratis karena keterbatasan yang sangat besar seperti tidak mengakses data historis lengkap. Namun, paket berbayar sangat masuk akal, mulai dari $39 untuk paket Lanjutan, $109 untuk paket Profesional, dan $799 untuk paket Premium. Pelajari lebih lanjut tentang berbagai paket CryptoQuant di sini atau di gambar di bawah ini.


3. Mendaftar di CryptoQuant.

Untuk menggunakan CryptoQuant, silakan kunjungi situs web: https://cryptoquant.com

Untuk memulai CryptoQuant dan mengakses semua fitur yang disebutkan, kunjungi halaman Pendaftaran CryptoQuant di sini ; kemudian, kirimkan informasi Anda. Juga, ingatlah untuk menggunakan kata sandi yang kuat dan unik.

Setelah itu, kunjungi email Anda dan temukan tautan verifikasi dari tim CryptoQuant untuk mengonfirmasi akun Anda.

Kesimpulan.

Setelah menggunakan CryptoQuant, kami menemukan bahwa alat analisis tersebut sangat berguna karena metrik berbeda yang disediakannya dan juga data historis lengkap. Dengan mengakses data tersebut, pedagang dapat menerapkan strategi perdagangan baru, menyadari anomali pasar dengan peringatan, dan mendapatkan grafik terbaru. Dan inilah daftar pro dan kontra kami untuk CryptoQuant.

Pro.

 • Metrik yang berbeda
 • Grafik terkini
 • data historis lengkap
 • Pengeditan grafik.

Kontra

 • Banyak batasan pada paket gratis.

Baca lebih lanjut: Apa itu Vestlab | Agregator Jadwal Rilis Token | Menggunakan Vestlab

Saya harap posting ini akan membantu Anda. Jangan lupa tinggalkan like, comment dan share ke yang lain. Terima kasih!

Ken Mueller

Ken Mueller

1653329640

Apa itu Cryptoquant | Cara Menggunakan Cryptoquant

Dalam siaran ini, anda akan mempelajari Apa itu Cryptoquant, Cara Menggunakan Cryptoquant. Ringkasan, analitik data dalam rantaian untuk Dagangan Kripto.

1. Mengenai CryptoQuant.

CryptoQuant menawarkan data komprehensif untuk perdagangan crypto. Ia termasuk data pasaran, data dalam rantaian, dan juga penunjuk jangka pendek/panjang untuk token Bitcoin, Ethereum, Stablecoins dan ERC20.

Apakah data dalam rantaian?

Data dalam rantaian datang daripada sistem lejar awam yang membolehkan orang ramai melihat semua transaksi yang direkodkan padanya. Dengan menggunakan ketelusan ini, pelbagai data mentah yang mengandungi maklumat seperti jumlah dan masa yang dihantar syiling, alamat dompet, dan yuran yang dibayar kepada pelombong yang menunjukkan butiran aktiviti melalui transaksi boleh diekstrak daripada data dalam rantaian. Terdapat sedikit ruang untuk bersembunyi dalam proses on-chain dan menjadi "on-chained" membolehkan anda menjadi pemerhati rangkaian bitcoin.

Pada tahun-tahun yang lalu, banyak alat analisis mula membentuk data dalam rantaian ke dalam carta dan metrik supaya pedagang boleh mengaksesnya dengan mudah tanpa perlu berurusan dengan rantaian blok. CryptoQuant ialah salah satu alat analisis yang sangat berbeza; CryptoQuant menyasarkan untuk menyediakan data dalam rantaian yang telus penuh sebagai tambahan kepada alat yang berbeza untuk menjadikan pengalaman anda lebih terurus.

CryptoQuant menyasarkan untuk menyediakan data rantaian dan pasaran penuh sejarah yang membolehkan anda membina pemahaman mendalam tentang pasaran, oleh itu, membawa anda untuk membuat strategi dagangan yang mantap.

Mengapa kita memerlukan data dalam rantaian?

Data dalam rantaian membolehkan pedagang melihat aktiviti sah yang berlaku dalam keseluruhan ekosistem blockchain untuk penilaian yang betul bagi rangkaian manakala harga pasaran boleh dimanipulasi dengan mudah terutamanya dalam pasaran mata wang kripto. Data daripada rangkaian blockchain ini boleh dibandingkan dengan rangka kerja penilaian tradisional seperti penyata kewangan dalam pasaran saham dan kaedah penilaian rangkaian (cth rangkaian sosial Facebook).

CryptoQuant menjadikan data blockchain "sedia untuk digunakan"

Memang benar bahawa data blockchain adalah umum untuk dilihat oleh semua orang tetapi sukar untuk mentafsirnya. Semua orang mengatakan bahawa aktiviti blockchain dibuka dan terdesentralisasi tetapi apa gunanya jika kita kekurangan keupayaan untuk melihatnya? Tidak mudah untuk semua orang mengetahui perkara yang perlu dicari pada data transaksi tunggal.

Di situlah CryptoQuant berperanan. CryptoQuant mula-mula mengumpul semua data yang datang daripada urus niaga yang berlaku pada blockchain. Apabila pengumpulan data dilakukan, mentakrifkannya menambah makna tambahan. Sebagai contoh, CryptoQuant membezakan data yang hanya terlibat dengan dompet bursa dan mengekstrak maklumat terpakai seperti jumlah amaun yang didepositkan dalam bursa atau jumlah yang telah dihantar ke bursa dalam masa tertentu. Maklumat terpakai ini memberi impak yang besar kepada perdagangan dengan memberikan pelabur wawasan yang berharga.

CryptoQuant menyediakan data pasaran yang lebih terperinci dengan dua kaedah.

Liputan pertukaran luas CryptoQuant

Pertama, CryptoQuant meliputi bilangan pertukaran yang lebih besar daripada penyedia data lain.

Lebih banyak liputan di bursa bermakna data pasaran CryptoQuant adalah makna yang paling hampir dengan data pasaran sebenar.

Kedua, CryptoQuant menyediakan beberapa data pasaran dengan tetingkap minit dan harga purata wajaran volum (VWAP) untuk menghasilkan data pasaran segera dan komprehensif.

Mengapa mempercayai data CryptoQuant?

CryptoQuant Data menyediakan data dalam rantaian dan pasaran paling komprehensif yang dikumpulkan daripada blockchain dan pertukaran mata wang kripto utama. Lebih 1 juta pedagang di seluruh dunia menggunakan data kami, dan lebih daripada 10,000 artikel memetik data kami setiap bulan.

Blockchain boleh menawarkan potensi yang besar, tetapi kelemahannya juga semakin meningkat. Antara data berbeza yang anda boleh perhatikan, data pasaran sedang diusahakan dan dimanipulasi kerana pasaran semakin besar dari hari ke hari. Oleh itu, kepentingan data dalam rantaian semakin besar dan lebih besar.

Kami menjejaki setiap transaksi yang berlaku di pasaran, melabelkan alamat melalui pengelompokan berasaskan debu dan pembelajaran mesin, mengenal pasti entiti sama ada pertukaran atau kumpulan perlombongan, dsb.

Output analisis kami boleh menjadi salah satu daripada yang berikut:

1) Data rangkaian yang berkaitan dengan rangkaian blockchain itu sendiri seperti kiraan alamat aktif

2) Data pasaran yang berkaitan dengan data harga yang ditimbulkan oleh pertukaran mata wang kripto

3) Data aliran entiti yang meringkaskan pergerakan aliran wang di kalangan pemain terpenting dalam rangkaian seperti bursa dan pelombong.

Untuk lebih spesifik tentang data aliran entiti kami, CryptoQuant pada masa ini menjejaki metrik aliran dalam rantaian untuk Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Stablecoins dan Altcoins. Sebagai contoh, pengetahuan tentang alamat pertukaran membolehkan kami menentukan bekalan yang dipegang oleh bursa dan mengira aliran dalam rantaian—iaitu, pemindahan unit asli—ke dalam atau keluar dari alamat yang berkaitan dengan pertukaran. Mengukur aliran dan bekalan yang dipegang adalah sains yang tidak sempurna jadi berhati-hati mesti digunakan dalam penggunaannya untuk perdagangan atau kes penggunaan lain, terutamanya pada tempoh awal pengeluarannya. (nota 1)

Kami menyediakan carta masa nyata dan data entiti mentah dengan mengikut langkah di bawah.

Data yang disediakan oleh CryptoQuant dipercayai dan digunakan oleh media teratas seperti Cointelegraph, Coindesk, Forbes dan Bloomberg. Kami juga telah membantu menyelesaikan kes pengubahan wang haram di Korea dengan data label alamat ini, bekerjasama rapat dengan Agensi Polis dan Perkhidmatan Pendakwaan Korea. Kerajaan Korea menyokong kami membelanjakan satu juta USD untuk menyiasat dompet sejak 2019.

Baca lebih lanjut: Apa itu LunarCrush | Cara Menggunakan LunarCrush untuk Dagangan Kripto

2. Ciri CryptoQuant.

Dalam bahagian ulasan CryptoQuant yang berikut, kami meletakkan ciri CryptoQuant di bawah cahaya dan menerangkan setiap bahagian platform.

2.1. Gambaran Keseluruhan Carta.

Pada halaman itu, anda boleh meninjau carta yang berbeza dan menapisnya mengikut pertukaran atau kategori. Selain itu, di sebelah kiri, anda boleh memilih metrik yang berbeza seperti Penunjuk Aliran, Aliran Penambang dan banyak lagi. Data itu tersedia untuk Bitcoin, Ethereum, Stablecoin, dan Altcoins.

2.2. Aliran Pertukaran.

Salah satu metrik paling popular di CryptoQuant ialah aliran masuk/keluar pertukaran. Dan Aliran masuk pertukaran ditakrifkan sebagai jumlah syiling yang didepositkan ke dalam dompet pertukaran, dan aliran keluar pertukaran ditakrifkan sebagai jumlah pengeluaran syiling daripada dompet pertukaran.

Jika aliran masuk pertukaran adalah tinggi, ini bermakna peniaga memindahkan dari dompet mereka ke dalam akaun pertukaran mereka, yang menambah tekanan jualan. Sebaliknya, jika aliran keluar pertukaran adalah tinggi, ini bermakna peniaga menarik diri daripada akaun pertukaran mereka ke dalam dompet mereka, yang menambah tekanan belian.

2.3. Carta Pro

Pada Pro Chart, anda mendapat akses kepada carta dan penunjuk yang dibuat sebelum ini yang disediakan oleh TradingView. Selain itu, anda boleh mencipta carta anda sendiri dan berkongsinya atau mengakses carta kongsi oleh pedagang lain. Dengan cara itu, anda boleh mendapatkan idea yang dikongsi dan tidak pernah melepaskan peluang yang baik.

2.4. Makluman

Menggunakan amaran CryptoQuant, anda boleh dimaklumkan apabila terdapat aktiviti aneh yang boleh membawa kepada pergerakan harga yang mendadak. Anda boleh memilih untuk menerima pemberitahuan melalui Telegram, e-mel atau pemberitahuan penyemak imbas.2.5. Harga CryptoQuant.

Terdapat rancangan yang berbeza untuk pelbagai keperluan peniaga. Walau bagaimanapun, kami tidak mengesyorkan menggunakan pelan percuma kerana had yang besar seperti tidak mengakses data sejarah penuh. Tetapi, pelan berbayar adalah sangat munasabah, bermula pada $39 untuk pelan Lanjutan, $109 untuk pelan Profesional dan $799 untuk pelan Premium. Ketahui lebih lanjut tentang rancangan berbeza CryptoQuant di sini atau dalam imej di bawah.


3. Daftar di CryptoQuant.

Untuk menggunakan CryptoQuant, sila lawati tapak web: https://cryptoquant.com

Untuk memulakan CryptoQuant dan mengakses semua ciri yang disebutkan, lawati halaman Daftar CryptoQuant di sini ; kemudian, serahkan maklumat anda. Juga, ingat untuk menggunakan kata laluan yang kuat dan unik.

Selepas itu, lawati e-mel anda dan cari pautan pengesahan daripada pasukan CryptoQuant untuk mengesahkan akaun anda.

Kesimpulan.

Selepas menggunakan CryptoQuant, kami mendapati bahawa alat analisis sedemikian benar-benar berguna disebabkan oleh metrik berbeza yang disediakannya dan juga data sejarah penuh. Dengan mengakses data sedemikian, pedagang boleh melaksanakan strategi dagangan baharu, merealisasikan anomali pasaran melalui makluman, dan mendapatkan carta terkini. Dan berikut ialah senarai kebaikan dan keburukan kami untuk CryptoQuant.

Kebaikan.

 • Metrik yang berbeza
 • Carta terkini
 • data sejarah penuh
 • Penyuntingan carta.

Keburukan.

 • Banyak had pada pelan percuma.

Baca lebih lanjut: Apakah itu Coin360, Menggunakan Coin360 | Peta Haba Harga Mata Wang Kripto

Saya harap post ini dapat membantu anda. Jangan lupa tinggalkan like, komen dan kongsikan dengan orang lain. Terima kasih!

Ken Mueller

Ken Mueller

1653257520

Apa itu Dex GURU | Apa itu DexGURU | Cara Menggunakan Dex GURU

Dalam siaran ini, anda akan belajar Apa itu Dex GURU, Bagaimana Menggunakan Dex GURU?

1. Apakah itu Dex Guru?

Dex Guru ialah platform dagangan dan analisis Kripto bukan penjagaan yang dibuat dengan mengambil kira pedagang moden. Ia menggabungkan analisis blockchain dan keupayaan perdagangan. Ini bermakna anda boleh berdagang, menganalisis dan menjejaki Mata Wang Kripto yang berbeza pada platform yang sama.

Anda boleh menganalisis dan membandingkan pergerakan mata wang Kripto yang berbeza dengan semua jenis penunjuk yang berbeza. Semua yang anda boleh temui pada papan pemuka broker saham moden, anda boleh temui di Dex Guru.

Pembangun Dex Guru melakukan kerja yang sangat baik dengan platform mereka, ia sangat mesra pengguna dengan pengalaman dan antara muka pengguna yang menakjubkan.

Cita-cita DexGuru adalah untuk berkembang menjadi terminal yang dipercayai oleh segelintir peniaga seperti Terminal Bloomberg – alat yang digunakan oleh lelaki terkaya di planet ini pada satu masa, Warren Buffet, untuk berurus niaga dan mendapatkan maklumat dan faktanya. Tetapi pendekatannya adalah untuk berkembang menjadi terminal khusus untuk tempat pasaran DeFi pada mana-mana rantaian.

Jika anda seorang pedagang maju, anda pasti akan menyukai graf masa nyata lanjutan mereka dengan data sejarah. Di atasnya, anda boleh melukis garis arah aliran, menggunakan pembaris dan pada asasnya apa sahaja yang boleh anda lakukan dengan alat analisis pasaran saham termaju.

2. Ciri-ciri Utama Dex Guru

Berikut ialah tiga ciri utama yang membezakan Dex Guru daripada pesaing langsung:

Antara Muka Intuitif Dan Mesra Permulaan

Walaupun Dex Guru menampilkan banyak maklumat berguna yang kelihatan berselerak pada paparan lalai, jika anda memeriksa beberapa pesaing langsungnya, anda akan menyedari antara muka Dex Guru adalah intuitif seperti yang ditunjukkan. 

Walau bagaimanapun, penambahbaikan intuitif selanjutnya tidak boleh dilakukan, kerana ia akan membingungkan kandungan dan pengguna akhirnya akan mengalami pengalaman yang lebih rendah.

Banyak Maklumat Tersedia

Platform dagangan Dex Guru padat dengan maklumat dalam rantaian. Kami tidak bercakap tentang perkara spekulatif di sini – kami bercakap tentang maklumat yang boleh dipercayai yang hampir serta-merta dan dihantar terus ke skrin anda.

Malah jumlah pemula tidak memerlukan terlalu banyak masa untuk menyesuaikan dengan betul kepada kuantiti maklumat yang tersedia dan proses berinteraksi dengan kontrak pintar pada rangkaian awam. Pedagang yang berpengalaman akan menghargai setiap bahagian terakhir dan akan melakukan yang terbaik untuk memikirkan cara untuk memanfaatkan semua data tersebut.

Masa nyata dan kos yang lebih tepat.

Kerana maklumat dan fakta di tapak internet ini akan mempertimbangkan nilai biasa token pada bursa berpusat (CEX) seperti Binance, walaupun harga jualan tidak cair.

Oleh itu, jika token yang anda laburkan tidak disenaraikan di bursa CEX atau nisbah harga jualan token yang anda ingin laburkan dalam kumpulan tersendiri disebabkan oleh variasi yang besar, kemungkinan besar bergantung pada maklumat serta-merta pada DexGuru untuk membuat pelaburan yang lebih tepat atau pilihan perdagangan dengan maklumat terkini antara sepuluh hingga 18 saat.

Pertumbuhan pesat

Perdagangan telah mengiktiraf ciri lanjutan Dex Guru dan membanjiri pintu masuk. Bulan demi bulan, populariti Dex Guru terus bertambah kukuh. Kami belum mencapai nombor eksponen lagi, tetapi saya tidak akan terkejut jika ia berlaku menjelang akhir tahun.

Sokongan Dompet

Pada masa ini, Dex Guru menyokong kebanyakan (tetapi tidak semua) dompet popular. Ini termasuk:

 • Trezor & Ledger (kedua-duanya melalui MetaMask)
 • MetaMask
 • WalletConnect (yang merangkumi semua dompet yang disokong oleh WalletConnect seperti dompet Defi crypto.com)
 • TrustWallet

Banyak platform dagangan Crypto tidak menyokong banyak pilihan dompet. Dex Guru menyokong sebahagian besar dompet popular, terutamanya dengan WalletConnect yang boleh anda gunakan untuk memasukkan dompet lain.

Sudah tentu, anda boleh menggunakan Dex Guru untuk analisis tanpa menyambungkan dompet anda tetapi anda akan kehilangan banyak ciri yang anda boleh dapatkan hanya jika anda menyambungkan dompet anda:

 • Membeli dan menjual token terus di platform
 • Makluman harga dan pemberitahuan
 • Menambah token pada senarai kegemaran anda

Keselamatan

Dex Guru ialah platform bukan jagaan. Ini bermakna bahawa Cryptocurrency anda sentiasa di bawah kawalan anda.

Ia berfungsi sama seperti kebanyakan aplikasi terdesentralisasi lain, Dex Guru hanya boleh melihat baki dompet dan aktiviti anda yang Dex Guru gunakan untuk menunjukkan dagangan anda.

Ini menjadikan Dex Guru sangat selamat . Walaupun platform mereka entah bagaimana digodam, pengguna mereka tidak akan berada dalam bahaya kerana penggodam tidak akan dapat mencuri baki daripada pengguna Dex Guru.

Yuran

Selain daripada yuran gas semasa berdagang, yang anda tidak boleh elakkan, tiada sebarang bayaran apabila menggunakan Dex Guru.

Malah, Dex Guru dijalankan secara eksklusif untuk derma dan mungkin beberapa tawaran penajaan. Walau apa pun, pengguna Dex Guru tidak membayar sebarang yuran sama sekali untuk menggunakan platform.

Pada asasnya, platform ini adalah percuma dan semua orang boleh menggunakannya untuk menyelidik, menjejaki, membandingkan dan berdagang Crypto tanpa sebarang bayaran.

3. Cara Menggunakan Dex GURU

3.1. Sambungkan Wallet anda

Sesetengah ciri kami hanya tersedia setelah anda menyambungkan dompet. Selepas menyambungkannya, anda akan dapat menyimpan token kegemaran anda dan menukar tetapan DexGuru.

DexGuru ialah platform bukan jagaan sepenuhnya, jadi aset dalam dompet anda sentiasa berada di bawah kawalan anda.

Pada desktop

Dompet penyemak imbas seperti Metamask

Klik pada ikon dompet di penjuru kanan sebelah atas

Pilih Metamask

Kami menggunakan Permintaan Tandatangan untuk pengesahan. Dengan menandatanganinya, anda membuktikan bahawa anda mempunyai kunci peribadi untuk alamat.

Semua set:

WalletConnect

Nota: Untuk menggunakan WalletConect anda perlu melumpuhkan atau memadamkan sambungan MetaMask pada penyemak imbas desktop kerana ia menyebabkan konflik dengan pembekal dompet lain. Pilihan lain ialah menggunakan mod Inkognito.

Klik pada ikon dompet di penjuru kanan sebelah atas

Pilih Walletconnect

Imbas kod QR dari skrin anda dengan dompet yang serasi dengan WalletConnect dan sahkan Permintaan Tandatangan. Dengan menandatanganinya, anda membuktikan bahawa anda mempunyai kunci peribadi untuk alamat.

,

Semua set:

,

Pada mudah alih

Anda perlu memasang apl dompet web3 anda pada telefon anda. Pergi ke apl dompet anda dan cari penyemak imbas di sana. Sekarang pergi ke dex.guru

Klik pada ikon dompet di penjuru kanan sebelah atas

Klik pada Metamask atau Trustwallet

Semua set:

TrustWallet. Tukar Rangkaian

 

,

3.​2. Membeli & Menjual Token

1. Pertama, anda perlu menyambungkan dompet anda.

2. Pastikan dompet anda menggunakan rangkaian yang betul. Anda boleh melihat rangkaian yang anda sambungkan di penjuru kanan sebelah atas bersebelahan dengan ikon dompet.

DexGuru memudahkan untuk mengenal pasti token daripada rangkaian yang berbeza. Kami menggunakan bulatan berwarna di sekeliling ikon token. Dalam contoh di bawah, token Binance Smart Chain dibalut dengan bulatan oren. Untuk kemudahan anda, dompet web3 yang disambungkan, dipaparkan dalam warna yang sama seperti bulatan di sekitar rangkaian tertentu.

Nota: Anda tidak boleh berdagang aset daripada rangkaian berbeza antara satu sama lain. Contohnya, anda tidak boleh menukar UNI(token ERC20 pada Ethereum) untuk CAKE (token BEP20 pada BSC). Walau bagaimanapun, banyak token berasaskan Ethereum telah menambat versi pada BSC, contohnya, ETH-BSC pada tangkapan skrin di atas.

3. Sudah tiba masanya untuk berdagang. Untuk Membeli/Menjual token tertentu, anda perlu memilihnya dahulu di kawasan Pemilih Pasaran.

Untuk kedua-dua pilihan Beli dan Jual, anda hanya boleh memasukkan jumlah aset yang akan diambil daripada dompet anda—jumlah token(syiling) yang anda terima selepas dagangan dikira secara automatik.

Anda boleh menukar jenis aset digital yang anda gunakan untuk membeli token tertentu (yang anda pilih di kawasan Pemilih Pasaran ) dan menukar aset digital yang anda terima apabila anda menjual token tertentu.

Jika ini kali pertama anda membuat transaksi dengan token tertentu, anda perlu melengkapkan transaksi kelulusan token. Anda hanya perlu menekan butang Approve/Sell sekali.

Setelah anda meluluskan had perbelanjaan token dalam dompet anda, tunggu pop timbul Pengesahan Swap. Jika syiling atau token tidak memerlukan kelulusan daripada dompet anda, anda akan ditunjukkan pop timbul Pengesahan Swap sejurus selepas menekan butang Beli/Jual.

Di dalam tetingkap timbul Pengesahan Swap, anda boleh menukar kegelinciran harga, tip kepada DexGuru, dan memilih harga GAS. Klik butang "Sahkan" sebaik sahaja anda bersedia. Jika anda tidak mengklik butang "Sahkan" dalam 90 saat pertama, pop timbul akan ditutup secara automatik dan kami perlu memuat semula petikan anda.

Selepas menekan butang "Sahkan", transaksi swap dalam dompet anda akan dimulakan. Sebaik sahaja anda meluluskannya, tiada jalan kembali. Tiada siapa boleh membatalkan transaksi pada ketika ini.

3.3. Dayakan Makluman Harga

Untuk mendayakan pemberitahuan untuk token, anda memerlukan:

1. Sambungkan dompet web3 anda.

2. Tambahkan token pada Kegemaran anda.

Tekan butang hati untuk menambah token pada Kegemaran anda.

3. Pergi ke Tetapan.

4. Dayakan togol pemberitahuan.

5. Tetapkan ambang yang diingini dalam peratus.

Dalam contoh di bawah ambang ditetapkan kepada 10%, bermakna apabila harga token berubah lebih daripada 10%, anda akan menerima pemberitahuan tolak. Ambang yang anda tetapkan akan digunakan pada semua token dalam Kegemaran anda.

6. Simpan perubahan anda.

Nota: jika anda menggunakan penyemak imbas Brave, anda perlu mendayakan "Gunakan Perkhidmatan Google untuk Pemesejan Tekan" dalam bahagian Tetapan Lanjutan untuk pemberitahuan berfungsi.

3.4. Semak Baki Wallet

Semua transaksi dan tindakan dengan dompet anda pada rantaian blok direkodkan; anda boleh menyemaknya dengan menggunakan salah satu penjelajah blok di bawah.

Etherscan ialah Penjelajah Blok untuk Rangkaian Ethereum. BscScan ialah Penjelajah Blok untuk Rantai Pintar Binance. Polygonscan untuk Rangkaian Poligon. SnowTrace untuk Rangkaian Avalanche. FTMScan untuk Rangkaian Fantom. ArbiScan untuk Rangkaian Arbitrum. Optimistik Ethereum Etherscan untuk Rangkaian Optimisme. Celo Explorer untuk Rangkaian CELO.

Jika anda tidak melihat aset dalam dompet anda, adalah idea yang baik untuk menyemak alamat dompet anda pada penjelajah blok. Gunakan Etherscan untuk transaksi Ethereum, BscScan untuk transaksi Rantaian Pintar Binance, dan sebagainya. 

Salin alamat awam dompet anda dan cari pada penjelajah blokchain.

,

Selepas memasukkan alamat awam anda, anda akan melihat baki ETH atau BNB anda dalam nilai asli. Anda juga akan melihat semua transaksi terkini yang berlaku pada dompet anda. Untuk melihat Pegangan Token Diperluas klik pada butang di sebelah nilai token tersuai anda.

,

Dompet seperti MetaMask memaparkan senarai terhad baki token standard tetapi tidak memaparkan baki semasa untuk token tersuai. Anda perlu menambah token tersuai pada dompet anda secara manual. Apa yang anda perlukan ialah Alamat Kontrak Token yang boleh anda temui di Etherscan untuk token ERC-20 dan BscScan untuk token BEP-20. 

Pergi ke Token Holdings anda, cari token yang ingin anda tambahkan pada dompet anda, dan tekan padanya. Salin Alamat Kontrak. Anda perlu menambahkannya pada dompet anda.

,

Jika anda menggunakan MetaMask, pergi ke Aset anda, tatal ke bawah, dan tekan "Tambah Token"

Tekan "Token Tersuai." Pastikan anda disambungkan ke rangkaian yang betul (ETH atau BSC).

,

Sekarang tampal Alamat Kontrak Token. Simbol Token dan Perpuluhan Ketepatan akan diisi secara automatik.

 

Kesimpulan

Dex Guru ialah platform yang hebat untuk pemula dan pedagang Crypto lanjutan yang ingin membandingkan dan menjejaki Mata Wang Kripto yang berbeza dalam masa nyata serta menggunakan data sejarah mereka untuk membuat kesimpulan mereka sendiri.

Platform mereka sangat selamat dan bukan penjagaan jadi tiada risiko digodam dan kehilangan baki dompet anda. Selain itu, salah satu perkara terbaik tentang Dex Guru ialah ia dijalankan semata-mata untuk derma dan tiada sebarang bayaran. Anda tidak akan kehilangan sebarang baki anda pada yuran apabila berdagang Crypto di platform mereka.

Lawati tapak web ☞  https://dex.guru/

🔺PENAFIAN: Maklumat dalam siaran itu bukan nasihat kewangan, bertujuan UNTUK TUJUAN MAKLUMAT AM SAHAJA. Berdagang Matawang Kripto adalah SANGAT berisiko. Pastikan anda memahami risiko ini dan anda bertanggungjawab ke atas apa yang anda lakukan dengan wang anda.

🔥 Jika anda seorang pemula. Saya percaya artikel di bawah akan berguna kepada anda ☞  Apa yang Anda Perlu Tahu Sebelum Melabur dalam Matawang Kripto - Untuk Pemula

Saya harap post ini dapat membantu anda. Jangan lupa tinggalkan like, komen dan kongsikan dengan orang lain. Terima kasih!

Apa itu Dex GURU | Apa itu DexGURU | Cara Menggunakan Dex GURU

Dalam posting ini, Anda akan belajar Apa itu Dex GURU, Bagaimana Cara Menggunakan Dex GURU?

Dalam posting ini, Anda akan belajar Apa itu Dex GURU, Bagaimana Cara Menggunakan Dex GURU?

1. Apa itu Dex Guru?

Dex Guru adalah platform perdagangan dan analisis Crypto non-penahanan yang dibuat dengan mempertimbangkan pedagang modern. Ini menggabungkan analitik blockchain dan kemampuan perdagangan. Ini berarti Anda dapat berdagang, menganalisis, dan melacak Cryptocurrency yang berbeda pada platform yang sama.

Anda dapat menganalisis dan membandingkan pergerakan Cryptocurrency yang berbeda dengan semua jenis indikator yang berbeda. Segala sesuatu yang dapat Anda temukan di dasbor pialang saham modern, dapat Anda temukan di Dex Guru.

Pengembang Dex Guru melakukan pekerjaan yang sangat baik dengan platform mereka, sangat ramah pengguna dengan pengalaman dan antarmuka pengguna yang luar biasa.

DexGuru berambisi untuk berkembang menjadi terminal yang dipercaya oleh beberapa trader seperti Terminal Bloomberg – alat yang digunakan oleh orang terkaya di dunia pada satu waktu, Warren Buffet, untuk bertransaksi dan mendapatkan informasi dan faktanya. Tetapi pendekatannya adalah untuk berkembang menjadi terminal khusus untuk pasar DeFi di rantai mana pun.

Jika Anda seorang trader tingkat lanjut, Anda pasti akan menyukai grafik real-time canggih mereka dengan data historis. Selain itu, Anda dapat menggambar garis tren, menggunakan penggaris, dan pada dasarnya apa pun yang dapat Anda lakukan dengan alat analisis pasar saham tingkat lanjut.

2. Karakteristik Utama Dex Guru

Berikut adalah tiga karakteristik utama yang membedakan Dex Guru dari pesaing langsung:

Antarmuka yang Intuitif Dan Ramah Pemula

Meskipun Dex Guru menampilkan sejumlah besar informasi berguna yang tampaknya berantakan pada tampilan default, jika Anda memeriksa beberapa pesaing langsungnya, Anda akan menyadari bahwa antarmuka Dex Guru sama intuitifnya dengan mereka. 

Peningkatan intuisi lebih lanjut tidak mungkin, karena mereka akan membuat konten menjadi bodoh dan pengguna pada akhirnya akan memiliki pengalaman yang lebih rendah.

Banyak Informasi Yang Tersedia

Platform perdagangan Dex Guru dikemas dengan informasi on-chain. Kami tidak berbicara tentang hal-hal spekulatif di sini – kami berbicara tentang informasi yang dapat diandalkan yang hampir seketika dan dikirimkan langsung ke layar Anda.

Bahkan pemula total tidak akan membutuhkan terlalu banyak waktu untuk menyesuaikan dengan baik jumlah informasi yang tersedia dan proses interaksi dengan kontrak pintar di rantai publik. Trader berpengalaman akan menghargai setiap bagian terakhirnya dan akan melakukan yang terbaik untuk mencari cara mendapatkan hasil maksimal dari semua data tersebut.

Real-time dan banyak biaya yang lebih tepat.

Karena informasi dan fakta di situs internet ini akan mempertimbangkan nilai token yang sama di bursa terpusat (CEX) seperti Binance, bahkan jika harga jualnya tidak likuid.

Oleh karena itu, jika token yang Anda investasikan tidak terdaftar di bursa CEX atau rasio harga jual token yang ingin Anda investasikan di kumpulan khusus karena variasi yang sangat besar, kemungkinan besar akan bergantung pada informasi instan di DexGuru untuk membuat banyak investasi atau pilihan perdagangan yang lebih tepat dengan informasi terkini mulai dari sepuluh hingga 18 detik.

Pertumbuhan yang cepat

Trades telah mengenali fitur-fitur canggih Dex Guru dan membanjiri gerbang. Bulan demi bulan, popularitas Dex Guru semakin kuat. Kami belum mencapai angka eksponensial, tapi saya tidak akan terkejut jika itu terjadi pada akhir tahun.

Dukungan Dompet

Saat ini, Dex Guru mendukung sebagian besar (tetapi tidak semua) dompet populer. Ini termasuk:

 • Trezor & Buku Besar (keduanya melalui MetaMask)
 • MetaMask
 • WalletConnect (yang mencakup semua dompet yang didukung oleh WalletConnect seperti dompet Defi crypto.com)
 • TrustWallet

Banyak platform perdagangan Crypto tidak mendukung banyak opsi dompet. Dex Guru mendukung sebagian besar dompet populer, terutama dengan WalletConnect yang dapat Anda gunakan untuk memasukkan dompet lain.

Tentu saja, Anda dapat menggunakan Dex Guru untuk analisis tanpa menghubungkan dompet Anda, tetapi Anda akan kehilangan banyak fitur yang bisa Anda dapatkan hanya jika Anda menghubungkan dompet Anda:

 • Membeli dan menjual token langsung di platform
 • Peringatan dan pemberitahuan harga
 • Menambahkan token ke daftar favorit Anda

Keamanan

Dex Guru adalah platform non-penahanan. Ini berarti bahwa Cryptocurrency Anda selalu di bawah kendali Anda.

Ini berfungsi seperti kebanyakan aplikasi terdesentralisasi lainnya, Dex Guru hanya dapat melihat saldo dompet Anda dan aktivitas yang digunakan Dex Guru untuk menunjukkan perdagangan Anda.

Ini membuat Dex Guru sangat aman . Bahkan jika platform mereka entah bagaimana diretas, pengguna mereka tidak akan berada dalam bahaya karena peretas tidak akan dapat mencuri saldo dari pengguna Dex Guru.

Biaya

Terlepas dari biaya gas selama perdagangan, yang tidak dapat Anda hindari, tidak ada biaya apa pun saat menggunakan Dex Guru.

Faktanya, Dex Guru secara eksklusif menjalankan donasi dan mungkin beberapa kesepakatan sponsorship. Terlepas dari itu, pengguna Dex Guru tidak membayar biaya sama sekali untuk menggunakan platform.

Pada dasarnya, platform ini gratis dan semua orang dapat menggunakannya untuk meneliti, melacak, membandingkan, dan memperdagangkan Crypto tanpa biaya apa pun.

3. Cara Menggunakan Dex GURU

3.1. Hubungkan Dompet Anda

Beberapa fitur kami hanya tersedia setelah Anda menghubungkan dompet. Setelah menghubungkannya, Anda akan dapat menyimpan token favorit Anda dan mengubah pengaturan DexGuru.

DexGuru adalah platform non-penahanan sepenuhnya, sehingga aset di dompet Anda selalu di bawah kendali Anda.

Di desktop

Dompet browser seperti Metamask

Klik ikon dompet di pojok kanan atas

Pilih Metamask

Kami menggunakan Permintaan Tanda Tangan untuk otentikasi. Dengan menandatanganinya, Anda membuktikan bahwa Anda memiliki kunci pribadi untuk sebuah alamat.

Siap:

WalletConnect

Catatan: Untuk menggunakan WalletConect Anda perlu menonaktifkan atau menghapus ekstensi MetaMask di browser desktop karena menyebabkan konflik dengan penyedia dompet lainnya. Pilihan lainnya adalah menggunakan mode Penyamaran.

Klik ikon dompet di pojok kanan atas

Pilih Walletconnect

Pindai kode QR dari layar Anda dengan dompet yang kompatibel dengan WalletConnect, dan konfirmasikan Permintaan Tanda Tangan. Dengan menandatanganinya, Anda membuktikan bahwa Anda memiliki kunci pribadi untuk sebuah alamat.

saya

Siap:

saya

Di ponsel

Anda harus menginstal aplikasi dompet web3 di ponsel Anda. Buka aplikasi dompet Anda dan cari browser di sana. Sekarang buka dex.guru

Klik ikon dompet di pojok kanan atas

Klik Metamask atau Trustwallet

Siap:

TrustWallet. Ubah Jaringan

 

saya

3.​2. Membeli & Menjual Token

1. Pertama, Anda perlu menghubungkan dompet Anda.

2. Pastikan dompet Anda menggunakan jaringan yang benar. Anda dapat melihat jaringan apa yang Anda hubungkan di sudut kanan atas di sebelah ikon dompet.

DexGuru memudahkan untuk mengidentifikasi token dari jaringan yang berbeda. Kami menggunakan lingkaran berwarna di sekitar ikon token. Pada contoh di bawah, token Binance Smart Chain dibungkus dalam lingkaran oranye. Demi kenyamanan Anda, dompet web3 yang terhubung, ditampilkan dalam warna yang sama dengan lingkaran di sekitar jaringan tertentu.

Catatan: Anda tidak dapat memperdagangkan aset dari jaringan yang berbeda satu sama lain. Misalnya, Anda tidak dapat menukar UNI (token ERC20 di Ethereum) untuk CAKE (token BEP20 di BSC). Namun, banyak token berbasis Ethereum telah mematok versi pada BSC, misalnya, ETH-BSC pada tangkapan layar di atas.

3. Saatnya untuk berdagang. Untuk Membeli/Menjual token tertentu, Anda harus terlebih dahulu mengambilnya di area Pemilih Pasar.

Untuk opsi Beli dan Jual, Anda hanya dapat memasukkan jumlah aset yang akan diambil dari dompet Anda—jumlah token (koin) yang Anda terima setelah perdagangan dihitung secara otomatis.

Anda dapat mengubah jenis aset digital yang Anda gunakan untuk membeli token tertentu (yang Anda pilih di area Pemilih Pasar ) dan mengubah aset digital yang Anda terima saat Anda menjual token tertentu.

Jika ini adalah pertama kalinya Anda melakukan transaksi dengan token tertentu, Anda harus menyelesaikan transaksi persetujuan token. Anda hanya perlu menekan tombol Setujui/Jual satu kali.

Setelah Anda menyetujui batas pengeluaran token di dompet Anda, tunggu pop-up Konfirmasi Swap. Jika koin atau token tidak memerlukan persetujuan dari dompet Anda, Anda akan diperlihatkan pop-up Konfirmasi Swap tepat setelah menekan tombol Beli/Jual.

Di dalam pop-up Konfirmasi Swap, Anda dapat mengubah slip harga, tip ke DexGuru, dan memilih harga GAS. Klik tombol "Konfirmasi" setelah Anda siap. Jika Anda tidak mengklik tombol "Konfirmasi" selama 90 detik pertama, pop-up akan otomatis ditutup, dan kami perlu menyegarkan kutipan Anda.

Setelah menekan tombol “Konfirmasi”, transaksi swap di dompet Anda akan dimulai. Setelah Anda menyetujuinya, tidak ada jalan kembali. Tidak ada yang bisa membatalkan transaksi saat ini.

3.3. Aktifkan Peringatan Harga

Untuk mengaktifkan notifikasi untuk token, Anda memerlukan:

1. Hubungkan dompet web3 Anda.

2. Tambahkan token ke Favorit Anda.

Tekan tombol hati untuk menambahkan token ke Favorit Anda.

3. Buka Pengaturan.

4. Aktifkan sakelar notifikasi.

5. Tetapkan ambang batas yang diinginkan dalam persen.

Pada contoh di bawah ambang batas diatur ke 10%, artinya ketika harga token berubah lebih dari 10%, Anda akan menerima pemberitahuan push. Ambang batas yang Anda tetapkan akan berlaku untuk semua token di Favorit Anda.

6. Simpan perubahan Anda.

Catatan: jika Anda menggunakan browser Brave, Anda harus mengaktifkan "Gunakan Layanan Google untuk Pesan Push" di bagian Pengaturan Lanjutan agar notifikasi berfungsi.

3.4. Periksa Saldo Dompet

Semua transaksi dan tindakan dengan dompet Anda di blockchain dicatat; Anda dapat memeriksanya dengan menggunakan salah satu penjelajah blockchain di bawah ini.

​Etherscan adalah Penjelajah Blok untuk Jaringan Ethereum. BscScan adalah Penjelajah Blok untuk Binance Smart Chain. Polygonscan untuk Jaringan Poligon. SnowTrace untuk Jaringan Longsor. FTMScan untuk Jaringan Fantom. ArbiScan untuk Jaringan Arbitrum. Ethereum Etherscan Optimis untuk Jaringan Optimisme. Celo Explorer untuk Jaringan CELO.

Jika Anda tidak melihat aset di dompet Anda, ada baiknya untuk memeriksa alamat dompet Anda di penjelajah blockchain. Gunakan Etherscan untuk transaksi Ethereum, BscScan untuk transaksi Binance Smart Chain, dan sebagainya. 

Salin alamat publik dompet Anda dan cari di penjelajah blockchain.

saya

Setelah memasukkan alamat publik Anda, Anda akan melihat saldo ETH atau BNB Anda dalam nilai asli. Anda juga akan melihat semua transaksi terkini yang terjadi pada dompet Anda. Untuk melihat Kepemilikan Token yang Diperluas, klik tombol di sebelah nilai token khusus Anda.

saya

Dompet seperti MetaMask menampilkan daftar saldo token standar yang terbatas tetapi tidak menampilkan saldo saat ini untuk token khusus. Anda harus menambahkan token khusus ke dompet Anda secara manual. Yang Anda butuhkan hanyalah Alamat Kontrak Token yang dapat Anda temukan di Etherscan untuk token ERC-20 dan BscScan untuk token BEP-20. 

Buka Token Holdings Anda, temukan token yang ingin Anda tambahkan ke dompet Anda, dan tekan. Salin Alamat Kontrak. Anda harus menambahkannya ke dompet Anda.

saya

Jika Anda menggunakan MetaMask, buka Aset Anda, gulir ke bawah, dan tekan "Tambah Token"

Tekan "Token Kustom." Pastikan Anda terhubung ke jaringan yang benar (ETH atau BSC).

saya

Sekarang rekatkan Alamat Kontrak Token. Simbol Token dan Desimal Presisi akan terisi secara otomatis.

 

Kesimpulan

Dex Guru adalah platform yang bagus untuk pemula dan pedagang Crypto tingkat lanjut yang ingin membandingkan dan melacak Cryptocurrency yang berbeda secara real-time serta menggunakan data historis mereka untuk menarik kesimpulan mereka sendiri.

Platform mereka sangat aman dan non-penahanan sehingga tidak ada risiko diretas dan kehilangan saldo dompet Anda. Selain itu, salah satu hal terbaik tentang Dex Guru adalah ia berjalan hanya dengan donasi dan sama sekali tidak ada biaya. Anda tidak akan kehilangan saldo Anda karena biaya saat memperdagangkan Crypto di platform mereka.

Kunjungi situs web  https://dex.guru/

Pertukaran teratas untuk perdagangan token-koin. Ikuti instruksi dan hasilkan uang tanpa batas

BinanceFTXPoloniexBitfinexHuobiMXCByBitGate.ioCoinbase

Saya harap posting ini akan membantu Anda. Jangan lupa tinggalkan like, comment dan share ke yang lain. Terima kasih!

Ken Mueller

Ken Mueller

1658120220

Apa itu LookIntoBitcoin | Cara Menggunakan LookIntoBitcoin

Dalam siaran ini, anda akan mempelajari Apa itu LookIntoBitcoin, Cara Menggunakan LookIntoBitcoin (Menjadikan data Bitcoin boleh diakses oleh semua orang) untuk Dagangan Kripto.

1. Apakah LookIntoBitcoin?

Lawati Laman Web: https://www.lookintobitcoin.com/

Look Into Bitcoin ialah tapak web tanpa kos, akses terbuka yang menyediakan carta bercerita visual untuk harga Bitcoin. Ia membolehkan sesiapa sahaja, tanpa mengira latar belakang kewangan, memahami dinamik pasaran Bitcoin dan menggunakan pengetahuan itu untuk membantu pelaburan Bitcoin mereka.

Pasukan Look Into Bitcoin kini telah mengeluarkan carta Bitcoin baharu mereka yang bertujuan untuk meningkatkan ramalan harga Bitcoin. Mereka menyedari masalah yang dihadapi ramai orang apabila mencari ramalan harga Bitcoin dalam talian. Hasilnya biasanya artikel berita lama yang berkongsi pendapat seseorang atau tekaan terbaik tentang harga masa depan Bitcoin. Pasukan Look Into Bitcoin menyelesaikan masalah ini dengan menggunakan data Bitcoin sebenar untuk membantu meramal ke mana harga Bitcoin masa hadapan mungkin menuju. Mereka menggunakan pelbagai alat data onchain untuk membantu meramalkan potensi harga masa hadapan.

Walaupun Look Into Bitcoin tidak menawarkan nasihat kewangan, mereka hanya menyediakan data untuk pelabur membuat keputusan mereka sendiri, mereka percaya bahawa pendekatan dipacu data adalah lebih baik daripada mendasarkan keputusan pelaburan daripada artikel berita lama.

Carta Ramalan Harga Bitcoin ini adalah yang terbaharu dalam pelbagai penambahan baharu yang berharga pada tapak, menjadikannya tempat utama dalam kripto untuk mana-mana pelabur Bitcoin yang ingin mendapat kelebihan dalam pasaran.

Dengan mendemokrasikan data untuk pelaburan Bitcoin, laman web itu boleh memberikan kejelasan kepada pelabur Bitcoin. Mereka menawarkan banyak carta langsung percuma lain untuk penyelidikan Bitcoin seperti Stock to Flow dan Fear and Greed Index yang terkenal . Semua carta Bitcoin di laman web ini dikemas kini setiap hari, membolehkan pelanggan menyemaknya pada bila-bila masa dan mengekalkan satu langkah di hadapan pelabur Bitcoin yang lain.

Inilah kebaikan dan keburukan LookIntoBitcoin.

Kebaikan

 • Sebilangan besar metrik Bitcoin.
 • Data dalam rantaian yang tepat.

Keburukan

 • Tidak mempunyai senarai pantauan.

Bitcoin ialah kelas aset baharu, jadi model penilaian yang mantap belum wujud untuknya lagi. Apabila Bitcoin berkembang, kami sedang meneroka cara baharu untuk memahami cadangan nilainya daripada perspektif pelaburan. Look Into Bitcoin menjadikan alat penilaian penerokaan sedemikian tersedia secara terbuka supaya sesiapa sahaja boleh mendapat manfaat daripadanya.

2. Ciri LookIntoBitcoin

Laman web ini terdiri daripada tiga bahagian utama:

1. Pembelajaran: 

E bab mini pendidikan yang memberi mereka yang baru kepada pelaburan Bitcoin menyelam mendalam ke dalam konsep utama sekitar alat penilaian Bitcoin.

 • Bermula Dengan Bitcoin: Apakah Bitcoin, dan mengapa anda harus mempertimbangkan untuk memilikinya.
 • Mengenai Carta Langsung Di Tapak Ini: Bagaimana untuk memanfaatkan carta langsung Bitcoin di laman web ini.
 • Fahami Asas Blockchain: Gambaran keseluruhan ringkas dan glosari istilah blockchain.
 • Bitcoin Lightning Network: Pengenalan kepada Lightning Network yang berkembang pesat, yang membolehkan pembayaran Bitcoin yang pantas dan murah.
 • Cukai Kripto: Semua yang Anda Perlu Tahu: Cara memfailkan semua cukai crypto anda dengan mudah.

2. Carta Langsung:

Carta data langsung penerokaan yang menggunakan sama ada analisis kitaran pasaran atau dalam rantaian. Mereka memberi panduan mudah kepada pelabur Bitcoin untuk mengenal pasti di mana Bitcoin sudah melebihi atau kurang nilai dari perspektif sejarah.

Tidak seperti kebanyakan tapak lain, LookIntoBitcoin menyediakan semua carta Bitcoin secara percuma dengan sejarah rantaian penuh, serta maklumat penting supaya anda memahami cara ia berfungsi sebenarnya.

2.1. Carta Kitaran Pasaran

 • Alat Pelabur Bitcoin: Pengganda MA 2 Tahun: Alat pelabur jangka masa panjang untuk mengenal pasti tempoh harga terkurang/terlebih jual
 • Peta Haba Purata Pergerakan 200 Minggu: Sistem peta haba ringkas berdasarkan pergerakan purata bergerak 200 minggu.
 • Model Stock-to-Flow: Nisbah bitcoin dalam edaran berbanding dengan jumlah bitcoin yang dilombong setiap tahun, dan hubungan nisbah ini dengan harga
 • Indeks Ketakutan Dan Ketamakan: Alat sentimen pasaran mengukur ketakutan dan ketamakan pelabur dari semasa ke semasa.
 • Penunjuk Teratas Kitaran Pi: Purata pergerakan dan gandaan purata bergerak untuk memilih kitaran tertinggi pasaran dalam masa 3 hari.
 • Pengganda Nisbah Emas: Menggunakan keluk penerimaan pertumbuhan Bitcoin dan kitaran pasaran untuk mengenal pasti harga tertinggi dalam kitaran dan kitaran penuh.
 • Hari Menguntungkan Bitcoin: Perkadaran hari dalam sejarah dagangan Bitcoin yang telah menguntungkan untuk memegang Bitcoin
 • Keluk Pertumbuhan Logaritma Bitcoin: Keluk pertumbuhan logaritma Bitcoin
 • Penunjuk Carta Harga Rainbow Bitcoin: Menggunakan jalur warna yang ditindih pada keluk pertumbuhan log untuk menyerlahkan peringkat pasaran.
 • Puell Multiple: Hubungan antara terbitan bitcoin harian dan harga.

2.2. Carta Dalam Rangkaian

 • Alat Ramalan HargaBaru: Top Cap, Harga Terminal, Delta Top, CVDD, Harga Seimbang
 • Gelombang HODL 1Y+: Lihat peratusan syiling HODL pada blok blok selama lebih 1 tahun.
 • MVRV Z-Score: Membezakan perbezaan antara Nilai Pasaran dan Nilai Realisasi untuk mengenal pasti kitaran tinggi dan rendah pasaran.
 • Nisbah RHODL: Penunjuk Rantaian menggunakan Nisbah HODL Terrealisasi untuk mengenal pasti puncak harga tinggi kitaran.
 • Untung/Rugi Belum Realisasi Bersih (NUPL): Penunjuk dalam rantaian untuk peringkat pasaran sentimen pelabur
 • Risiko Rizab: Keyakinan pelabur Bitcoin jangka panjang berbanding harga Bitcoin.
 • AASI (Penunjuk Sentimen Alamat Aktif): Membandingkan perubahan harga dengan perubahan bilangan alamat untuk menentukan sama ada Bitcoin melebihi/dikurangkan nilai dalam jangka pendek.
 • Isyarat NVT Lanjutan: Penyesuaian Isyarat NVT ini menambah jalur sisihan piawai untuk mengenal pasti apabila Bitcoin terlebih beli atau terlebih jual.
 • Gelombang HODL: Peratusan bitcoin yang terakhir berpindah pada rantaian dalam rangka masa tertentu.
 • Bayang-bayang Paus: Penjejakan onchain syiling lama bergerak semula dalam jumlah yang banyak.
 • Harga Realisasi: Asas kos agregat semua bitcoin.


2.3. Carta Baki Alamat

 • Alamat Aktif Bitcoin: Bilangan Alamat Aktif Bitcoin.
 • Saiz Wallet Bitcoin: > 1 BTC: Carta langsung menunjukkan bilangan alamat unik yang memegang sekurang-kurangnya 1BTC.
 • Saiz Dompet Bitcoin: > 10 BTC: Carta langsung menunjukkan bilangan alamat unik yang memegang sekurang-kurangnya 10BTC.
 • Saiz Dompet Bitcoin: > 100 BTC: Carta langsung menunjukkan bilangan alamat unik yang memegang sekurang-kurangnya 100BTC.
 • Saiz Dompet Bitcoin: > 1,000 BTC: Carta langsung menunjukkan bilangan alamat unik yang memegang sekurang-kurangnya 1,000BTC.

2.4. Carta Perlombongan

 • The Puell Multiple: Hubungan antara terbitan bitcoin harian dan harga.
 • Kadar Hashrate Bitcoin: Hashrate rangkaian Bitcoin.
 • Penunjuk Reben Hash: Penunjuk Reben Hash: Menonjolkan penyerahan pelombong untuk mengenal pasti harga terendah utama.

2.5. Carta Rangkaian Kilat

 • Kapasiti Kilat Bitcoin: Kapasiti kumulatif dipegang oleh semua nod pada Rangkaian Kilat.
 • Nod Kilat Bitcoin: Jumlah bilangan nod Kilat Bitcoin.

2.6. Carta Derivatif

 • Bitcoin Open InterestNew: Nilai kontrak derivatif terbuka.
 • Kadar Pembiayaan BitcoinBaru: Kadar pembiayaan kontrak kekal.

3. Makluman Penunjuk

Dipautkan kepada carta alat penilaian yang berkaitan, mereka membenarkan pelabur menyambung semula ke carta pada masa kritikal dalam kitaran harga Bitcoin.

3.1. Makluman Penunjuk Segera

Jadilah orang pertama yang mengetahui apabila carta Bitcoin mencapai tahap penting dengan menerima makluman e-mel eksklusif:

 • Alat Pelabur Bitcoin
 • Peta Haba Purata Pergerakan 200 Minggu
 • Stok-ke-Aliran Bitcoin
 • MVRV Z-Score
 • Pengganda Nisbah Emas
 • Penunjuk Teratas Kitaran Pi
 • a GI Multiple
 • Keluk Pertumbuhan Logaritma
 • Untung/Rugi Belum Realisasi Bersih (NUPL)
 • AASI (Penunjuk Sentimen Alamat Aktif)
 • Nisbah RHODL
 • 1k Dompet
 • Indeks Ketakutan & Tamak
 • Bayang-bayang Paus
 • Harga Realisasi
 • Penunjuk Reben Hash
 • Petunjuk Carta Harga Pelangi

3.2. Buletin Bulanan

Fahami apa yang sebenarnya berlaku dengan Bitcoin.

Surat berita kami memberitahu anda di mana Bitcoin berada dalam kitaran pasarannya, dan meramalkan tempat harga mungkin akan bergerak seterusnya. Ia mengandungi analisis makro menggunakan data dalam rantaian, analisis kitaran, serta analisis dagangan, supaya anda boleh memisahkan isyarat daripada bunyi.

3.3. Penunjuk Tradingview Persendirian

Lihat tahap carta Bitcoin utama dalam masa nyata. Terima akses peribadi kepada 8 penunjuk Tradingview daripada Look Into Bitcoin. Penunjuk tersedia pada masa ini:

 • Alat Pelabur Bitcoin
 • Stok ke Aliran
 • Pengayun Divergence Stok ke Aliran
 • Pengganda Nisbah Emas
 • Penunjuk Teratas Kitaran Pi
 • a GI Multiple
 • Peta Haba 200WMA
 • Keluk Pertumbuhan Logaritma

Sertai beribu-ribu pelabur yang memperkasakan pelaburan mereka dengan Look Into Bitcoin.

Nota: Semua rujukan harga/penunjuk adalah untuk penutupan harian iaitu penutupan harga/penunjuk di bawah/di atas tahap tertentu pada jangka masa harian.

Soalan Lazim

 • Saya baru sahaja melanggan Look Into Bitcoin, bagaimana cara saya mengaktifkan ciri-ciri tersebut?

Sebaik sahaja anda telah mendaftar, anda akan menerima e-mel Alu-aluan yang menerangkan cara anda mengakses semua ciri.

 • Bagaimanakah saya mengetahui carta yang saya akan menerima makluman penunjuk?

Senarai ahli carta yang menerima makluman untuk ditunjukkan di atas. LookIntoBitcoin terus menambah senarai ini supaya ahli mendapat lebih nilai dari semasa ke semasa.

 • Bolehkah saya membatalkan rancangan saya pada bila-bila masa?

ya. Jika membayar dengan kad kredit, anda tidak akan dicaj jika anda membatalkan pelan anda sebelum kitaran pengebilan seterusnya. Jika anda membatalkan dalam tempoh langganan anda, anda akan terus menikmati ciri keahlian sehingga akhir tempoh langganan anda. Sila ambil perhatian, kami tidak mengeluarkan bayaran balik.

 • Berapa lama saya perlu menunggu sebelum saya boleh mendapatkan akses kepada penunjuk Tradingview peribadi?

Sebaik sahaja anda telah mendaftar dan memberikan nama pengguna Tradingview anda dalam e-mel Alu-aluan, LookIntoBitcoin biasanya memberikan akses dalam masa 24 jam. Dalam keadaan yang jarang berlaku, ia boleh mencapai sehingga 48 jam.

Lawati Laman Web: https://www.lookintobitcoin.com/

Kesimpulan

“Kami percaya bahawa semua orang, bukan sahaja institusi kewangan besar, harus mempunyai akses kepada data Bitcoin. Look Into bitcoin menyediakan data Bitcoin dengan cara yang mudah difahami secara visual supaya anda boleh mendapatkan kelebihan di mana harga Bitcoin mungkin menuju seterusnya,” kongsi Pasukan Look Into Bitcoin.

Tidak syak lagi bahawa Glassnode adalah salah satu alat analisis data paling komprehensif untuk Bitcoin yang tersedia. Ia mempunyai hampir semua yang anda perlu tahu untuk membuat keputusan perdagangan yang logik. 

Semoga artikel ini dapat membantu anda. Jangan lupa tinggalkan like, komen dan kongsikan dengan orang lain. Terima kasih!

Baca lebih lanjut: Pertukaran Berpusat Matawang Kripto Terbaik | Pertukaran Kripto Teratas