Krahasimi i shkëmbimit të kriptomonedhave Binance kundër Kraken

Binance dhe Kraken përfshihen në shkëmbimet kryesore më të mëdha sipas vëllimeve të tregtimit të kriptove. Të dyja platformat kujdesen për miliona tregtarë me opsione të avancuara tregtimi, një gamë të gjerë kriptomonedhash, tarifa të ulëta dhe mbështetje për aplikacionet celulare.

Platformat e shkëmbimit të kriptove ofrojnë opsione të avancuara tregtimi, tarifa të ulëta dhe aplikacione celulare. Plus, të dyja janë të orientuara drejt përdoruesve të ndërmjetëm ose të avancuar. Sidoqoftë, Binance ofron tarifa pak më të ulëta, më shumë larmi monedhash dhe mënyra shtesë për të shtuar ose tërhequr fonde. Nga ana tjetër, Kraken është i njohur për standardet e tij të larta të sigurisë, së fundmi ka fituar miratimin e statutit të bankës në Wyoming dhe synon të dalë publikisht në vitin 2022.

Kraken dhe Binance të dy kanë të mirat dhe të këqijat e tyre. Në këtë postim, ne do të bëjmë krahasimin e shkëmbimit të kriptomonedhave Binance kundër Kraken? Cili shkëmbim i kriptove është i duhuri për ju?

Një hyrje e shkurtër

Kraken është një shkëmbim kriptovalutash që u shërben klientëve globalë nga 200+ vende që nga viti 2011. Bursa ofron veçori të ndryshme, të tilla si platforma të shumta tregtare (aplikacioni celular dhe aplikacioni Futures) dhe 80+ kriptomonedha.

Me Kraken, tregtarët mund të financojnë llogaritë e tyre me monedha fiat (USD ose EUR) ose kriptomonedha. Për më tepër, ata mund të përfitojnë nga llogaritë e marzhit, tregtimi jashtë-counter (OTC) dhe tregtimi i të ardhmes.

Nga ana tjetër, Binance është shkëmbimi më i popullarizuar i kriptove me veçori të gjera dhe kriptovaluta. Edhe pse u shfaq në vitin 2017, ai fitoi popullaritet në mbarë botën për shkak të mbështetjes së tij mbi 500 kriptomonedha, një veçori të portofolit për tregtarët për të ruajtur fondet e tyre dhe tarifat relativisht të ulëta të tregtimit.

Binance US ka pothuajse të njëjtat veçori, përveç se ai u shërben vetëm tregtarëve amerikanë që nga viti 2019.

Kraken Binance
Tarifat: 0% deri në 0.26% për tregti, 3.75% + 0.25 € për blerjet me kartë krediti dhe 0.5% për përpunimin bankar onlineTarifat: 0,02% deri në 0,10% tarifat e blerjes dhe tregtimit, 3% deri në 4,5% për blerjet me kartë debiti, transferim falas në Zonën e Pagesave në Euro (SEPA) ose 15 dollarë për transferim bankar amerikan
Monedhat: Rreth 70 Monedhat: Mbi 500 
Siguria: Konfirmimi i email-it të tërheqjes 2FA, ruajtje e ftohtë me boshllëk ajri, mbikëqyrje e rreptë, kontroll i saktë i lejes së çelësit API, kriptim SSLSiguria: Verifikimi 2FA, bilancet USD të siguruara nga FDIC, menaxhimi i pajisjes, lista e lejeve të adresave, ruajtja e ftohtë
Portofoli: N/APortofoli: N/A
Transaksionet e mbështetura: Blini, shisni, dërgoni, merrni, shkëmbeni, tregtimin e marzhit, porosinë kufitare, porosinë e tregut, porosinë e limitit të ndalimit të humbjes, porosinë e tregut të ndalimit të humbjes, tregtimin e së ardhmes, marrjen e porosisë së tregut të fitimit dhe më shumëTransaksionet e mbështetura: porosia e kufirit, porosia në treg, porosia ndaluese, porosia e ndalimit në fund, porosia e postimit vetëm, tregtimi nga kolegët, tregtimi i marzhit, porosia për të anuluar tjetrin dhe më shumë
Maks. Shuma ditore e tregtimit: 100,000 dollarë Maks. Shuma ditore e tregtimit: Kufijtë ndryshojnë në bazë të kriptomonedhës së blerë
Aplikacioni celular: iOS dhe Android Aplikacioni celular: iOS dhe Android
REGJISTROHU TANIREGJISTROHU TANI
RishikimiRishikimi


Pro dhe kundra

 KrakenBinance
Pro2 Autentifikimi FATregtimi me Levë deri në 1:100
 Depozita minimale e ulëtTarifa të ulëta tregtare dhe jo-tregtare
 Të ardhura pasive me aksione3 Llogaria Monedha Fiat + 50 Crypto
 Rregulluar në disa vendeDerivatet, NFT, ETF në dispozicion
 Tarifa minimale e prodhuesit $0Tarifa e tërheqjes së kartës së debitit/kreditit – 0%
 Mbi 50 tregues dhe 16 mjete vizatimiTreguesit në dispozicion
  Të ardhura pasive me grupin e aksioneve dhe minierave
  Hulumtim i fortë
KundërNormat e larta të marzhitNuk ka rregullore të nivelit 1
 Jo një zgjedhje e madhe e kriptomonedhave 
 Asnjë program referimi 
 Derivatet, NFT, ETF nuk disponohen 

Si krahasohen?

1. Veçoritë

Autentifikimi me dy faktorë (2 FA) . Shkëmbimet e kriptove përfshijnë vërtetimin me dy faktorë për të mbrojtur tregtitë dhe transaksionet tuaja nga çdo aktivitet keqdashës. Të tre 2 FA-të e përdorura zakonisht janë të bazuara në aplikacione, të bazuara në SMS dhe thirrje zanore. Ndërsa Binance mbështet të bazuara në SMS dhe të bazuara në aplikacione, Kraken ofron thirrje të bazuara në aplikacione dhe zanore 2 FA. Asnjëra nga platformat nuk i ka të treja 2 metodat FA.

Shiriti i kërkimit . Tregtarët mund të lundrojnë në shiritin e kërkimit për të gjetur aktivin e tregtuar brenda asnjë minutë.

Filtrat . Filtrat ndihmojnë tregtarët të gjejnë kriptomonedhën e duhur për tregtinë tuaj duke i lejuar ata të renditin aktivet bazuar në çmimin, shpërblimin, rreziqet, etj.

VeçoritëKrakenBinance
SMS Bazuar 2 FANrpo
Bazuar në aplikacion 2 FApopo
Thirrje zanore 2 FANrNr
Shiriti i Kërkimitpopo
Filtratpopo

Analiza Teknike/Mjetet e grafikut

Karakteristika të tjera të rëndësishme të shkëmbimeve të kriptomonedhave për të parashikuar tendencat e çmimeve janë mjetet e hartimit dhe analizat teknike. Këto përfshijnë tregues, tregti historike, vegla vizatimi dhe kuota të drejtpërdrejta 2. Tregtarët i përdorin ato për të përfituar nga mundësitë më të mira të tregut dhe për të përfituar sa më shumë.

Treguesit që përdorni për të dalluar nivelet e rezistencës janë shembuj të mjeteve të grafikimit.

Kraken dhe Binance kanë të gjitha mjetet e mësipërme të analizës teknike dhe grafikut.

Mjetet e analizësKrakenBinance
Treguesit50+50+
Mjetet e vizatimit16+16+
Tregti historikepopo
Live 2 Citatepopo

2. Kushtet e Tregtimit

Tregtim celular

Megjithëse të dy shkëmbimet kanë aplikacione celulare të disponueshme për pajisjet iOS dhe Android, Kraken nuk mbështet Touch ID dhe Face ID si Binance. Për më tepër, të dyja platformat nuk janë të pajtueshme as me aplikacionin Apple Watch.

Karakteristikat Face ID dhe Touch ID të Binance ofrojnë siguri shtesë për tregtarët.

VeçoritëKrakenBinance
Versioni iOSpopo
Versioni Androidpopo
Aplikacioni Apple WatchNrNr
ID me prekjeNrpo
ID e fytyrësNrpo

Llojet e porosive

Kur krahasojmë llojet e porosive në këtë Kraken kundër Binance një-në-një, Binance merr epërsinë ndaj Kraken. Të dy platformat ofrojnë urdhra të tregut limit, limitit të ndalimit dhe urdhrave të ndalimit të humbjes. Përveç kësaj, Binance gjithashtu ofron urdhra ndalimi pasardhës të cilat Kraken nuk i bën.

PorositëKrakenBinance
Tregupopo
Kufiripopo
Ndalo humbjenpopo
Kufiri i ndalimitpopo
Ndalesa pasueseNrpo

3. Monedhat

Kraken ofron 69 monedha, duke përfshirë tre monedha të qëndrueshme: USD Coin (USDC), DAI (DAI) dhe Tether (USDT). Ai pranon shtatë monedha fiat, duke përfshirë USD, EUR, CAD, AUD, GBP, CHF dhe JPY. Investitorët amerikanë janë të kufizuar në 52 monedha. 

Binance mbështet më shumë se 500 monedha për përdoruesit ndërkombëtarë dhe disa monedha të qëndrueshme si DAI, Tether dhe Binance USD (BUSD). Përveç kësaj, ai pranon 19 monedha fiat, duke përfshirë USD, AUD, HKD, EUR, GBP dhe INR. Megjithatë, rezidentët e SHBA janë të kufizuar në 47 altcoin dhe vetëm në monedhën fiat USD. 

Për më tepër, të dy shkëmbimet e kriptove ofrojnë mbi 100 çifte tregtare dhe mbështesin kriptovalutat e njohura, si Ether (ETH), Cardano (ADA), Litecoin (LTC), Chainlink (LINK), Bitcoin Cash (BCH), Dogecoin (DOGE) dhe Monero (XMR). Por, vetëm Kraken u ofron banorëve të SHBA Polkadot (DOT). 

4. Siguria

Ndërsa të dyja platformat plotësojnë standardet strikte të SHBA për rregullin e njohjes së klientit tuaj (KYC), ato i qasen sigurisë paksa ndryshe. Për shembull, Binance nuk i kushton asnjë hapësirë ​​zbulimit të detajeve mbi masat e tij të sigurisë. Kompania përmend në një artikull se "Binance mban vetëm një përqindje të vogël të monedhave në portofolin e saj të nxehtë", me pjesën tjetër në ruajtje të ftohtë.3

Në të kundërt, Kraken dallohet për masat e tij të sigurisë dhe synon të përmirësojë sigurinë për industrinë në tërësi. Ajo mban 95% të depozitave në magazina të ftohta me boshllëk ajri, të shpërndarë gjeografikisht. Përveç kësaj, ata kryejnë testimin e penetrimit, drejtojnë një program bug bounty dhe i nënshtrohen një auditimi të provës së rezervave të kryer nga një palë e tretë. 

Është gjithashtu e rëndësishme të theksohet se Kraken ka funksionuar që nga viti 2013 dhe nuk është hakuar. Por Kraken dhe Binance kanë pësuar sulme të shpërndara të mohimit të shërbimit (DDoS) gjatë viteve. 

Megjithatë, Binance pësoi një shkelje të sigurisë në shkallë të gjerë në 2019, duke rezultuar në vjedhjen e mbi 40,000,000 dollarëve në Bitcoin.4 Kohët e fundit, Departamenti i Drejtësisë dhe shërbimi i të Ardhurave të Brendshme zbuluan se po hetojnë Binance për aktivitet të paligjshëm, sipas Bloomberg.5 outlet raportoi gjithashtu se një firmë mjeko-ligjore e blockchain tha, "më shumë fonde të lidhura me aktivitetin kriminal rrodhën përmes Binance se çdo shkëmbim tjetër kripto."5

Pra, ndërsa të dyja platformat ofrojnë vërtetim me dy faktorë (2FA) dhe masa të tjera të përbashkëta sigurie, Kraken dallohet për përkushtimin e tij ndaj transparencës dhe sigurisë për industrinë e kriptomonedhave. 

5. Tarifat

Kraken dhe Binance të dy përdorin strukturën e tarifave prodhues-marrës, duke ofruar tarifa shumë më të ulëta se platformat e tjera të njohura si Coinbase. Në shikim të parë, do të vini re se tarifat e Kraken janë më të larta se Binance, me tarifat e prodhuesve që variojnë nga 0% në 0,26% kundrejt 0% në 0,10% të Binance. 

Një tregtar i ri me një vëllim të ulët tregtimi do të paguante një tarifë prodhuesi prej 0.16% ose një tarifë blerësi prej 0.26% në Kraken. I njëjti investitor do të paguante një tarifë prodhuesi ose tarifë marrësi prej 0.10% në Binance. Sidoqoftë, Binance ofron një zbritje tarife prej 25% nëse përdorni Binance Coin (BNB) për të paguar tarifat tuaja, dhe mbajtja e më shumë BNB gjithashtu zvogëlon tarifat tuaja. 

Me këtë thënë, plani i tarifave të Kraken është i lehtë për t'u lexuar dhe kuptuar, ndërsa Binance është më kompleks dhe ndryshon sipas nivelit VIP. Vini re se tarifat për Kraken Pro mund të jenë të ndryshme nga sa përshkruhet më poshtë, kështu që do të dëshironi të kontrolloni drejtpërdrejt me orarin e tarifave të Kraken.

TarifatKrakenBinance
Llogari bankare4 deri në 35 dollarëFalas jashtë SHBA
Portofoli N/A N/A 
Kartat e debitit/kreditit 3,75% + 0,25 € 3% deri në 4.5%
Transferimi ACH 1,7% + 0,10 dollarë Falas 
Transferta me tel Falas deri në 10 dollarë depozitë, tërheqje prej 4 deri në 35 dollarë 15 dollarë për klientët amerikanë 
Konvertimi i kriptove0,09% në 0,015%N/A
Blerjet5 dollarë0.02% në 0.10%
TregtareNga 0% deri në 0,05% tarifat e prodhuesit bazuar në vëllimin 30-ditor0% deri në 0,1% tarifat e prodhuesit bazuar në vëllimin 30-ditor dhe zotërimet BNB
Tarifa të tjeraAsnjeTarifa e blerjes dhe shitjes së menjëhershme 0,50%.

6. Lehtësia e përdorimit

Procesi i regjistrimit është i ngjashëm për të dy shkëmbimet, me investitorët amerikanë që u kërkohet të ndjekin metoda strikte verifikimi. Megjithatë, Binance raporton se verifikimi i avancuar (L2) mund të zgjasë deri në 15 ditë dhe shumë përdorues thonë se po zgjat shumë më tepër. Në krahasim, Kraken ofron afate të qarta kohore për nivele të ndryshme, të gjitha këto zgjasin minuta, jo ditë, përveç niveleve Pro që mund të zgjasin deri në pesë ditë. 

Edhe pse Kraken dhe Binance përqendrohen te përdoruesit me të paktën disa njohuri për kriptomat dhe investimin, faqja e internetit dhe shkëmbimi i Kraken janë më të lehta për tu naviguar. Është gjithashtu më e thjeshtë për të kërkuar dhe aksesuar artikujt e ndihmës në Kraken. Por, sigurisht, nëse jeni i ri për të investuar, opsionet e grafikut në të dyja platformat mund të ndihen dërrmuese. 

7. Depozita dhe Tërheqje

Meqenëse struktura e tarifave të Binance US ndryshon nga ajo e Binance, ne kemi shtuar një kolonë për të. Binance lejon transfertat bankare, kartat e kreditit/debitit, kuletat elektronike dhe metodat e depozitimit dhe tërheqjes së kriptove. Sidoqoftë, Binance US dhe Kraken të dy nuk ofrojnë kuleta elektronike.

Për më tepër, Binance US nuk mbështet as karta krediti/debiti.

Mënyra e depozitimit dhe tërheqjesKrakenBinance
Transferte bankarepopo
Kartë Krediti/Debitipopo
Kuletat elektronikeNrpo
Kriptopopo

8. Hulumtimi

Shumë shkëmbime të kriptove ofrojnë një gamë të gjerë karakteristikash kërkimore, të tilla si burimet e lajmeve, të dhënat themelore, analizat e grafikëve, raportet e postës elektronike dhe idetë e tregtimit. Binance e tejkalon qartë Kraken kur bëhet fjalë për këto veçori kërkimore.

Kraken nuk ofron ndonjë veçori kërkimore, ndërsa Binance i ka të gjitha, përveç ideve të tregtimit.

Lloji i KërkimitKrakenBinance
Ushqim LajmNrpo
Të dhënat themeloreNrpo
Analiza e grafikutNrpo
Ide tregtareNrNr
Raportet me E-MailNrpo

9. Arsimi

Për të edukuar fillestarët, shkëmbimet e kriptomonedhave ofrojnë gjithashtu burime të ndryshme arsimore, duke përfshirë llogari demo, kurse, uebinarë, artikuj, video, libra, etj. Binance ofron të gjitha këto veçori, përveç llogarive dhe librave demo. Nga ana tjetër, Kraken nuk ka një llogari demo, kurse dhe veçori librash.

Lloji i arsimitKrakenBinance
Llogaria Demo/Tregtia me LetërNrNr
KurseNrpo
Artikujpopo
Videotpopo
Webinarepopo

10. Mbështetje

Mbështetja efikase e klientit i shton më shumë vlerë një shkëmbimi kriptosh. Binance, Kraken dhe Binance US ofrojnë mbështetje 24/7 për tregtarët, me disa përjashtime.

Ndërsa Binance disponon e-mail, telefon, bisedë në internet dhe mbështetje për klientët në Telegram, Kraken gjithashtu ofron mbështetje përmes këtyre mediave përveç Telegramit. Nga ana tjetër, Binance US ka vetëm mbështetje me email.

Karakteristikat e mbështetjesKrakenBinance
Dite pune24h24h
E-mailpopo
Telefonipopo
Bisedë në internetpopo
Të tjeraNrTelegrami

Cila është më e mirë?

Kraken dhe Binance janë shkëmbime të njohura të kriptomonedhave, duke ofruar veçori si të ardhmes, marzhin, aksionet, shërbimet institucionale, etj. Por sigurisht, ato kanë dallime të mëdha në tarifat, totalin e kriptomonedhave dhe opsionet e investimit.

Sidoqoftë, Kraken është relativisht më miqësor për përdoruesit për tregtarët amerikanë. Por nëse nuk jeni shtetas amerikan, dëshironi tarifa më të ulëta dhe provoni kriptovaluta të shumta, Binance është alternativa më e mirë.

Në fund të fundit, do të duhet të vendosni se cilat veçori kanë më shumë rëndësi për ju përpara se të vendosni se cilin shkëmbim të zgjidhni.

Faleminderit që vizituat dhe lexoni këtë artikull! Ju lutemi mos harroni të lini një like, koment dhe share!

Lexo më shumë: Shkëmbimet më të mira të centralizuara të kriptomonedhave | Shkëmbimet kryesore të kriptove

What is GEEK

Buddha Community

Amara Sophi

Amara Sophi

1602666712

Binance Clone Script to Start a Crypto Exchange like Binance

Cryptocurrencies are the hot topic in recent days!! There are many startups and business entrepreneurs are emerging towards the crypto exchange solution business. There are many popular Cryptocurrency exchanges like Binance, LocalBitcoins, Coinbase, Paxful, Remitano, Wazirx, Poloniex etc, to buy and sell cryptocurrencies.

Binance exchange is the second largest decentralized crypto exchange/ trading platform. The Binance exchange platform offers multiple trading options and supports more than 45 cryptocurrencies like Bitcoin,Litecoin, USDT and more…

If you wish to create your own cryptocurrency exchange it is necessary to choose the best platform that is more suitable for your business.

To go head in the exchange script like Binance, obviously you need an expert advice to start your exchange/ trading business. You can easily launch your own platform in no time with an advanced Binance clone script.

**

Binance Clone Script **

Binance Clone Script means a complete and well developed ready-made Website Clone Script with highly customizable and cutting-edge technology stacks.

**Prominent Features in Binance Clone Script **

Buy/ Sell History
Live Trading Charts
Basic and Advanced Trading Interface For Traders
Advanced UI/UX Interface
Trusted Wallet Integration
Signup and Login Using The Mail Id
Admin Panel
Better Navigation Dashboard
Anti Phishing Code
Google Authentication
SMS Verification
Open Order Explicit History

Coinjoker is a Leading Cryptocurrency Exchange Clone Script provider that offers exclusive and adaptable ready-made Binance Clone Script at an affordable price with the above listing features and functionalities.

Get the best Crypto Exchange Platform scripts to launch your own exchange within 7 days!!

**Get a Detailed Insights about Binance Clone Script **>> https://www.cryptoexchangescript.com/contact-us

For queries feel free to contact our team experts,

Whatsapp ->> +91 9791703519

Skype->> live:support_60864

Telegram->> https://t.me/Coin_Joker

#binance-clone-script #binance-clone #binance-exchange-clone #binance-website-clone #binance-dex-clone #binance--clone-app

Angelina roda

Angelina roda

1624984260

Kraken Crypto Exchange Review: What is Kraken & Should You Use It? | UPDATED 2021!

In this video, I answer the question “What is the Kraken Exchange?” and explain the features and functionality of my favorite cryptocurrency exchange: Kraken. You will learn what the crypto exchange Kraken is, how it works, what it’s used for and all of the interesting features and functionality that make Kraken an amazing exchange for trading crypto!
What is the Kraken Exchange?

Kraken is not just a legendary sea-monster, but Kraken is also a legendary cryptocurrency exchange. You can buy, sell, trade and learn about various crypto’s on their exchange.

The platform was founded in 2011 by Jesse Powell who is a major influencer and pioneer in the cryptocurrency industry. Kraken is one of the oldest and most reliable cryptocurrency exchanges in the world. At the time of recording, Kraken is available to residents of 48 different U.S. States and over 176 countries. They offer over 40 different cryptocurrencies available to trade on the exchange, and are adding new crypto’s at a fast clip.

What Makes Kraken Great?

Kraken is really focused on security and superb customer support. I’m sure you’ve all read or seen in the news of various cryptocurrency hacks and exchanges being hacked and losing customers funds, this has never happened with Kraken in all of it years of operations because of the emphasis it puts on security.

Some of the major pain points I hear in the crypto space is lack of customer support. You know these start ups are moving 1000 miles per hour and they work through a backlog of issues. One of the things that really separates Kraken from every other exchange, is it’s superb customer support team who are readily available to assist you in case of any issues. You simply will not find another exchange that is more secure and offers better support for their customers than Kraken.

What Features Does Kraken Offer?

Kraken offers many different features that you won’t find on other cryptocurrency exchanges. You can make big money on Kraken, they offer up to 5x leverage meaning that you can trade with more money than you have deposited. You can also short cryptocurrencies as well as invest in futures as well with up to 50x leverage.

Proof of Stake coins are gaining a lot of traction and Kraken actually offers you the ability to Stake your crypto on their platform.Staking is the process of actively participating in transaction validation, similar to Bitcoin mining, but on a proof of stake blockchain, anyone with the minimum required balance of a specific cryptocurrency can validate transaction and earn staking rewards – or free cryptocurrency. Kraken makes this easy to do, which you won’t find on a lot of other exchanges.

Is Kraken User Friendly?

Perhaps one of the knocks on Kraken is that it isn’t user friendly. I actually kind of disagree with this label. I’ve always found Kraken intuitive and easy to use. Kraken has a library of cryptocurrency resources where you can study and learn about what you’re investing in. They do a really good job of offering resources to educate their customers with different Crypto Guides, videos and tutorials.

You can probably tell that I’m an avid user of the Kraken exchange myself! Kraken is one of my favorite exchanges and I really admire how they put an emphasis on security and customer support.

📺 The video in this post was made by Will Walker
The origin of the article: https://www.youtube.com/watch?v=jNzg2wzCeRY
🔺 DISCLAIMER: The article is for information sharing. The content of this video is solely the opinions of the speaker who is not a licensed financial advisor or registered investment advisor. Not investment advice or legal advice.
Cryptocurrency trading is VERY risky. Make sure you understand these risks and that you are responsible for what you do with your money
🔥 If you’re a beginner. I believe the article below will be useful to you ☞ What You Should Know Before Investing in Cryptocurrency - For Beginner
⭐ ⭐ ⭐The project is of interest to the community. Join to Get free ‘GEEK coin’ (GEEKCASH coin)!
☞ **-----CLICK HERE-----**⭐ ⭐ ⭐
Thanks for visiting and watching! Please don’t forget to leave a like, comment and share!

#bitcoin #blockchain #kraken crypto #what is kraken #what is kraken & should you use it #kraken

Krahasimi i shkëmbimit të kriptomonedhave Binance kundër Kraken

Binance dhe Kraken përfshihen në shkëmbimet kryesore më të mëdha sipas vëllimeve të tregtimit të kriptove. Të dyja platformat kujdesen për miliona tregtarë me opsione të avancuara tregtimi, një gamë të gjerë kriptomonedhash, tarifa të ulëta dhe mbështetje për aplikacionet celulare.

Platformat e shkëmbimit të kriptove ofrojnë opsione të avancuara tregtimi, tarifa të ulëta dhe aplikacione celulare. Plus, të dyja janë të orientuara drejt përdoruesve të ndërmjetëm ose të avancuar. Sidoqoftë, Binance ofron tarifa pak më të ulëta, më shumë larmi monedhash dhe mënyra shtesë për të shtuar ose tërhequr fonde. Nga ana tjetër, Kraken është i njohur për standardet e tij të larta të sigurisë, së fundmi ka fituar miratimin e statutit të bankës në Wyoming dhe synon të dalë publikisht në vitin 2022.

Kraken dhe Binance të dy kanë të mirat dhe të këqijat e tyre. Në këtë postim, ne do të bëjmë krahasimin e shkëmbimit të kriptomonedhave Binance kundër Kraken? Cili shkëmbim i kriptove është i duhuri për ju?

Një hyrje e shkurtër

Kraken është një shkëmbim kriptovalutash që u shërben klientëve globalë nga 200+ vende që nga viti 2011. Bursa ofron veçori të ndryshme, të tilla si platforma të shumta tregtare (aplikacioni celular dhe aplikacioni Futures) dhe 80+ kriptomonedha.

Me Kraken, tregtarët mund të financojnë llogaritë e tyre me monedha fiat (USD ose EUR) ose kriptomonedha. Për më tepër, ata mund të përfitojnë nga llogaritë e marzhit, tregtimi jashtë-counter (OTC) dhe tregtimi i të ardhmes.

Nga ana tjetër, Binance është shkëmbimi më i popullarizuar i kriptove me veçori të gjera dhe kriptovaluta. Edhe pse u shfaq në vitin 2017, ai fitoi popullaritet në mbarë botën për shkak të mbështetjes së tij mbi 500 kriptomonedha, një veçori të portofolit për tregtarët për të ruajtur fondet e tyre dhe tarifat relativisht të ulëta të tregtimit.

Binance US ka pothuajse të njëjtat veçori, përveç se ai u shërben vetëm tregtarëve amerikanë që nga viti 2019.

Kraken Binance
Tarifat: 0% deri në 0.26% për tregti, 3.75% + 0.25 € për blerjet me kartë krediti dhe 0.5% për përpunimin bankar onlineTarifat: 0,02% deri në 0,10% tarifat e blerjes dhe tregtimit, 3% deri në 4,5% për blerjet me kartë debiti, transferim falas në Zonën e Pagesave në Euro (SEPA) ose 15 dollarë për transferim bankar amerikan
Monedhat: Rreth 70 Monedhat: Mbi 500 
Siguria: Konfirmimi i email-it të tërheqjes 2FA, ruajtje e ftohtë me boshllëk ajri, mbikëqyrje e rreptë, kontroll i saktë i lejes së çelësit API, kriptim SSLSiguria: Verifikimi 2FA, bilancet USD të siguruara nga FDIC, menaxhimi i pajisjes, lista e lejeve të adresave, ruajtja e ftohtë
Portofoli: N/APortofoli: N/A
Transaksionet e mbështetura: Blini, shisni, dërgoni, merrni, shkëmbeni, tregtimin e marzhit, porosinë kufitare, porosinë e tregut, porosinë e limitit të ndalimit të humbjes, porosinë e tregut të ndalimit të humbjes, tregtimin e së ardhmes, marrjen e porosisë së tregut të fitimit dhe më shumëTransaksionet e mbështetura: porosia e kufirit, porosia në treg, porosia ndaluese, porosia e ndalimit në fund, porosia e postimit vetëm, tregtimi nga kolegët, tregtimi i marzhit, porosia për të anuluar tjetrin dhe më shumë
Maks. Shuma ditore e tregtimit: 100,000 dollarë Maks. Shuma ditore e tregtimit: Kufijtë ndryshojnë në bazë të kriptomonedhës së blerë
Aplikacioni celular: iOS dhe Android Aplikacioni celular: iOS dhe Android
REGJISTROHU TANIREGJISTROHU TANI
RishikimiRishikimi


Pro dhe kundra

 KrakenBinance
Pro2 Autentifikimi FATregtimi me Levë deri në 1:100
 Depozita minimale e ulëtTarifa të ulëta tregtare dhe jo-tregtare
 Të ardhura pasive me aksione3 Llogaria Monedha Fiat + 50 Crypto
 Rregulluar në disa vendeDerivatet, NFT, ETF në dispozicion
 Tarifa minimale e prodhuesit $0Tarifa e tërheqjes së kartës së debitit/kreditit – 0%
 Mbi 50 tregues dhe 16 mjete vizatimiTreguesit në dispozicion
  Të ardhura pasive me grupin e aksioneve dhe minierave
  Hulumtim i fortë
KundërNormat e larta të marzhitNuk ka rregullore të nivelit 1
 Jo një zgjedhje e madhe e kriptomonedhave 
 Asnjë program referimi 
 Derivatet, NFT, ETF nuk disponohen 

Si krahasohen?

1. Veçoritë

Autentifikimi me dy faktorë (2 FA) . Shkëmbimet e kriptove përfshijnë vërtetimin me dy faktorë për të mbrojtur tregtitë dhe transaksionet tuaja nga çdo aktivitet keqdashës. Të tre 2 FA-të e përdorura zakonisht janë të bazuara në aplikacione, të bazuara në SMS dhe thirrje zanore. Ndërsa Binance mbështet të bazuara në SMS dhe të bazuara në aplikacione, Kraken ofron thirrje të bazuara në aplikacione dhe zanore 2 FA. Asnjëra nga platformat nuk i ka të treja 2 metodat FA.

Shiriti i kërkimit . Tregtarët mund të lundrojnë në shiritin e kërkimit për të gjetur aktivin e tregtuar brenda asnjë minutë.

Filtrat . Filtrat ndihmojnë tregtarët të gjejnë kriptomonedhën e duhur për tregtinë tuaj duke i lejuar ata të renditin aktivet bazuar në çmimin, shpërblimin, rreziqet, etj.

VeçoritëKrakenBinance
SMS Bazuar 2 FANrpo
Bazuar në aplikacion 2 FApopo
Thirrje zanore 2 FANrNr
Shiriti i Kërkimitpopo
Filtratpopo

Analiza Teknike/Mjetet e grafikut

Karakteristika të tjera të rëndësishme të shkëmbimeve të kriptomonedhave për të parashikuar tendencat e çmimeve janë mjetet e hartimit dhe analizat teknike. Këto përfshijnë tregues, tregti historike, vegla vizatimi dhe kuota të drejtpërdrejta 2. Tregtarët i përdorin ato për të përfituar nga mundësitë më të mira të tregut dhe për të përfituar sa më shumë.

Treguesit që përdorni për të dalluar nivelet e rezistencës janë shembuj të mjeteve të grafikimit.

Kraken dhe Binance kanë të gjitha mjetet e mësipërme të analizës teknike dhe grafikut.

Mjetet e analizësKrakenBinance
Treguesit50+50+
Mjetet e vizatimit16+16+
Tregti historikepopo
Live 2 Citatepopo

2. Kushtet e Tregtimit

Tregtim celular

Megjithëse të dy shkëmbimet kanë aplikacione celulare të disponueshme për pajisjet iOS dhe Android, Kraken nuk mbështet Touch ID dhe Face ID si Binance. Për më tepër, të dyja platformat nuk janë të pajtueshme as me aplikacionin Apple Watch.

Karakteristikat Face ID dhe Touch ID të Binance ofrojnë siguri shtesë për tregtarët.

VeçoritëKrakenBinance
Versioni iOSpopo
Versioni Androidpopo
Aplikacioni Apple WatchNrNr
ID me prekjeNrpo
ID e fytyrësNrpo

Llojet e porosive

Kur krahasojmë llojet e porosive në këtë Kraken kundër Binance një-në-një, Binance merr epërsinë ndaj Kraken. Të dy platformat ofrojnë urdhra të tregut limit, limitit të ndalimit dhe urdhrave të ndalimit të humbjes. Përveç kësaj, Binance gjithashtu ofron urdhra ndalimi pasardhës të cilat Kraken nuk i bën.

PorositëKrakenBinance
Tregupopo
Kufiripopo
Ndalo humbjenpopo
Kufiri i ndalimitpopo
Ndalesa pasueseNrpo

3. Monedhat

Kraken ofron 69 monedha, duke përfshirë tre monedha të qëndrueshme: USD Coin (USDC), DAI (DAI) dhe Tether (USDT). Ai pranon shtatë monedha fiat, duke përfshirë USD, EUR, CAD, AUD, GBP, CHF dhe JPY. Investitorët amerikanë janë të kufizuar në 52 monedha. 

Binance mbështet më shumë se 500 monedha për përdoruesit ndërkombëtarë dhe disa monedha të qëndrueshme si DAI, Tether dhe Binance USD (BUSD). Përveç kësaj, ai pranon 19 monedha fiat, duke përfshirë USD, AUD, HKD, EUR, GBP dhe INR. Megjithatë, rezidentët e SHBA janë të kufizuar në 47 altcoin dhe vetëm në monedhën fiat USD. 

Për më tepër, të dy shkëmbimet e kriptove ofrojnë mbi 100 çifte tregtare dhe mbështesin kriptovalutat e njohura, si Ether (ETH), Cardano (ADA), Litecoin (LTC), Chainlink (LINK), Bitcoin Cash (BCH), Dogecoin (DOGE) dhe Monero (XMR). Por, vetëm Kraken u ofron banorëve të SHBA Polkadot (DOT). 

4. Siguria

Ndërsa të dyja platformat plotësojnë standardet strikte të SHBA për rregullin e njohjes së klientit tuaj (KYC), ato i qasen sigurisë paksa ndryshe. Për shembull, Binance nuk i kushton asnjë hapësirë ​​zbulimit të detajeve mbi masat e tij të sigurisë. Kompania përmend në një artikull se "Binance mban vetëm një përqindje të vogël të monedhave në portofolin e saj të nxehtë", me pjesën tjetër në ruajtje të ftohtë.3

Në të kundërt, Kraken dallohet për masat e tij të sigurisë dhe synon të përmirësojë sigurinë për industrinë në tërësi. Ajo mban 95% të depozitave në magazina të ftohta me boshllëk ajri, të shpërndarë gjeografikisht. Përveç kësaj, ata kryejnë testimin e penetrimit, drejtojnë një program bug bounty dhe i nënshtrohen një auditimi të provës së rezervave të kryer nga një palë e tretë. 

Është gjithashtu e rëndësishme të theksohet se Kraken ka funksionuar që nga viti 2013 dhe nuk është hakuar. Por Kraken dhe Binance kanë pësuar sulme të shpërndara të mohimit të shërbimit (DDoS) gjatë viteve. 

Megjithatë, Binance pësoi një shkelje të sigurisë në shkallë të gjerë në 2019, duke rezultuar në vjedhjen e mbi 40,000,000 dollarëve në Bitcoin.4 Kohët e fundit, Departamenti i Drejtësisë dhe shërbimi i të Ardhurave të Brendshme zbuluan se po hetojnë Binance për aktivitet të paligjshëm, sipas Bloomberg.5 outlet raportoi gjithashtu se një firmë mjeko-ligjore e blockchain tha, "më shumë fonde të lidhura me aktivitetin kriminal rrodhën përmes Binance se çdo shkëmbim tjetër kripto."5

Pra, ndërsa të dyja platformat ofrojnë vërtetim me dy faktorë (2FA) dhe masa të tjera të përbashkëta sigurie, Kraken dallohet për përkushtimin e tij ndaj transparencës dhe sigurisë për industrinë e kriptomonedhave. 

5. Tarifat

Kraken dhe Binance të dy përdorin strukturën e tarifave prodhues-marrës, duke ofruar tarifa shumë më të ulëta se platformat e tjera të njohura si Coinbase. Në shikim të parë, do të vini re se tarifat e Kraken janë më të larta se Binance, me tarifat e prodhuesve që variojnë nga 0% në 0,26% kundrejt 0% në 0,10% të Binance. 

Një tregtar i ri me një vëllim të ulët tregtimi do të paguante një tarifë prodhuesi prej 0.16% ose një tarifë blerësi prej 0.26% në Kraken. I njëjti investitor do të paguante një tarifë prodhuesi ose tarifë marrësi prej 0.10% në Binance. Sidoqoftë, Binance ofron një zbritje tarife prej 25% nëse përdorni Binance Coin (BNB) për të paguar tarifat tuaja, dhe mbajtja e më shumë BNB gjithashtu zvogëlon tarifat tuaja. 

Me këtë thënë, plani i tarifave të Kraken është i lehtë për t'u lexuar dhe kuptuar, ndërsa Binance është më kompleks dhe ndryshon sipas nivelit VIP. Vini re se tarifat për Kraken Pro mund të jenë të ndryshme nga sa përshkruhet më poshtë, kështu që do të dëshironi të kontrolloni drejtpërdrejt me orarin e tarifave të Kraken.

TarifatKrakenBinance
Llogari bankare4 deri në 35 dollarëFalas jashtë SHBA
Portofoli N/A N/A 
Kartat e debitit/kreditit 3,75% + 0,25 € 3% deri në 4.5%
Transferimi ACH 1,7% + 0,10 dollarë Falas 
Transferta me tel Falas deri në 10 dollarë depozitë, tërheqje prej 4 deri në 35 dollarë 15 dollarë për klientët amerikanë 
Konvertimi i kriptove0,09% në 0,015%N/A
Blerjet5 dollarë0.02% në 0.10%
TregtareNga 0% deri në 0,05% tarifat e prodhuesit bazuar në vëllimin 30-ditor0% deri në 0,1% tarifat e prodhuesit bazuar në vëllimin 30-ditor dhe zotërimet BNB
Tarifa të tjeraAsnjeTarifa e blerjes dhe shitjes së menjëhershme 0,50%.

6. Lehtësia e përdorimit

Procesi i regjistrimit është i ngjashëm për të dy shkëmbimet, me investitorët amerikanë që u kërkohet të ndjekin metoda strikte verifikimi. Megjithatë, Binance raporton se verifikimi i avancuar (L2) mund të zgjasë deri në 15 ditë dhe shumë përdorues thonë se po zgjat shumë më tepër. Në krahasim, Kraken ofron afate të qarta kohore për nivele të ndryshme, të gjitha këto zgjasin minuta, jo ditë, përveç niveleve Pro që mund të zgjasin deri në pesë ditë. 

Edhe pse Kraken dhe Binance përqendrohen te përdoruesit me të paktën disa njohuri për kriptomat dhe investimin, faqja e internetit dhe shkëmbimi i Kraken janë më të lehta për tu naviguar. Është gjithashtu më e thjeshtë për të kërkuar dhe aksesuar artikujt e ndihmës në Kraken. Por, sigurisht, nëse jeni i ri për të investuar, opsionet e grafikut në të dyja platformat mund të ndihen dërrmuese. 

7. Depozita dhe Tërheqje

Meqenëse struktura e tarifave të Binance US ndryshon nga ajo e Binance, ne kemi shtuar një kolonë për të. Binance lejon transfertat bankare, kartat e kreditit/debitit, kuletat elektronike dhe metodat e depozitimit dhe tërheqjes së kriptove. Sidoqoftë, Binance US dhe Kraken të dy nuk ofrojnë kuleta elektronike.

Për më tepër, Binance US nuk mbështet as karta krediti/debiti.

Mënyra e depozitimit dhe tërheqjesKrakenBinance
Transferte bankarepopo
Kartë Krediti/Debitipopo
Kuletat elektronikeNrpo
Kriptopopo

8. Hulumtimi

Shumë shkëmbime të kriptove ofrojnë një gamë të gjerë karakteristikash kërkimore, të tilla si burimet e lajmeve, të dhënat themelore, analizat e grafikëve, raportet e postës elektronike dhe idetë e tregtimit. Binance e tejkalon qartë Kraken kur bëhet fjalë për këto veçori kërkimore.

Kraken nuk ofron ndonjë veçori kërkimore, ndërsa Binance i ka të gjitha, përveç ideve të tregtimit.

Lloji i KërkimitKrakenBinance
Ushqim LajmNrpo
Të dhënat themeloreNrpo
Analiza e grafikutNrpo
Ide tregtareNrNr
Raportet me E-MailNrpo

9. Arsimi

Për të edukuar fillestarët, shkëmbimet e kriptomonedhave ofrojnë gjithashtu burime të ndryshme arsimore, duke përfshirë llogari demo, kurse, uebinarë, artikuj, video, libra, etj. Binance ofron të gjitha këto veçori, përveç llogarive dhe librave demo. Nga ana tjetër, Kraken nuk ka një llogari demo, kurse dhe veçori librash.

Lloji i arsimitKrakenBinance
Llogaria Demo/Tregtia me LetërNrNr
KurseNrpo
Artikujpopo
Videotpopo
Webinarepopo

10. Mbështetje

Mbështetja efikase e klientit i shton më shumë vlerë një shkëmbimi kriptosh. Binance, Kraken dhe Binance US ofrojnë mbështetje 24/7 për tregtarët, me disa përjashtime.

Ndërsa Binance disponon e-mail, telefon, bisedë në internet dhe mbështetje për klientët në Telegram, Kraken gjithashtu ofron mbështetje përmes këtyre mediave përveç Telegramit. Nga ana tjetër, Binance US ka vetëm mbështetje me email.

Karakteristikat e mbështetjesKrakenBinance
Dite pune24h24h
E-mailpopo
Telefonipopo
Bisedë në internetpopo
Të tjeraNrTelegrami

Cila është më e mirë?

Kraken dhe Binance janë shkëmbime të njohura të kriptomonedhave, duke ofruar veçori si të ardhmes, marzhin, aksionet, shërbimet institucionale, etj. Por sigurisht, ato kanë dallime të mëdha në tarifat, totalin e kriptomonedhave dhe opsionet e investimit.

Sidoqoftë, Kraken është relativisht më miqësor për përdoruesit për tregtarët amerikanë. Por nëse nuk jeni shtetas amerikan, dëshironi tarifa më të ulëta dhe provoni kriptovaluta të shumta, Binance është alternativa më e mirë.

Në fund të fundit, do të duhet të vendosni se cilat veçori kanë më shumë rëndësi për ju përpara se të vendosni se cilin shkëmbim të zgjidhni.

Faleminderit që vizituat dhe lexoni këtë artikull! Ju lutemi mos harroni të lini një like, koment dhe share!

Lexo më shumë: Shkëmbimet më të mira të centralizuara të kriptomonedhave | Shkëmbimet kryesore të kriptove

Amara Sophi

Amara Sophi

1601440832

Flourish your Crypto Exchange Business with Whitelabel Binance Clone Script

Binance exchange having the largest and fastest crypto exchange by trade volume in world. The Binance Exchange platform gets a huge number of traders and exchangers every day.

If you’re planning to develop your own cryptocurrency exchange, Kick-start your crypto exchange business that can make you earn money with the help of the Binance Clone Script. With Binance Clone Script, one can easily start a crypto exchange website similar to Binance.

Coinjoker is the leading cryptocurrency exchange clone scripts development company, offers the best Binance Clone Script with many advanced features & you can easily customize the design based on your needs.

Have a look at these Binance clone script features below that would help you get started right away.

Special features integrated with Binance Clone Script

Below are the features of coinjoker’s Binance Clone Script,

Instant Buy and Sell features — The users can buy and sell cryptocurrencies instantly without any delay.

Two Factor Authentication – For a secure trading, two-factor authentication is for buyers & sellers to prevent unauthorized access.

Whitelabel Solutions — Based on your requirements, you can easily customize the features according to the current updates.

Integration of Multilanguage - You can get different types of traders from a different countries through this multilanguage support.

Multi-currency support - It supports multiple types of cryptocurrencies like Bitcoin, Ethereum, and so on.

Multiple Trading Orders — The traders can choose the price level of their trading from the options like Limit, Stop and Market.

Trading interfaces - Trading Interfaces like Basic and Advanced.

Low fee trading - Our binance clone script is built by considering trading fee in the binance exchange.

Secured Admin Panel — Customized and secure the admin dashboard to maintain all the trading fees independently.

Referral Options — The referral option plays a good role, to earn multiple users from the existing users, the referral option plays a good role.

Supports unlimited types of tokens

24 hours Live Trade Chart

binance info.png

Security Features integrated in Binance Clone Script

SMS Verification
Email Verification
Un-Hackable Trading Platform
Two-factor Authentication
(DDOS)Anti-Distributed Denial of Service

Get A Quote for Binance Clone Script: https://www.cryptoexchangescript.com/contact-us

Instant Contact,
Whatsapp ->> +91 9791703519
Skype->> live:support_60864
Telegram->> https://t.me/Coin_Joker

#binance clone #binance clone script #binance clone software #binance website clone #binance dex clone script

Akshara Singh

Akshara Singh

1618636605

Launch your Crypto Exchange Business with Binance Clone Script | Get a Free Live Demo

We live in a world where development and growth are measured by the financial freedom that one acquires. It is not to complain that society is crafted in that way. Here we are not going to get more social to discuss the society we live in. Rather, we are going to discuss the technological reverberance that the so-called Bitcoin and cryptocurrencies have brought in.

There are mixed feelings when cryptocurrency and bitcoin topics are talked about. Some of them get amused whereas some of them get confused. It is not a surprise that some of them do not have a perfect idea of what a cryptocurrency or a bitcoin is. We may consider cryptocurrency as a silent emperor. But considering the fact of the present technological evolution and the rise of financial perseverance among the public, we have to admit that Bitcoins and cryptocurrencies are going to rule the whole world nice and sound.

But how?

The digital coin currencies grabbed their seat because of their faster exchanges and a lack of regulation. But they need a solid base for efficient transactions, right?

That is where we can see the emergence of virtual currency exchange and trading platforms. Bitcoin trading platforms help the transaction of bitcoins and other altcoins from one person to another in an efficient way within seconds. This is way faster than the traditional fiat transactions which take weeks to get transferred.

Traders and users of the digital coins are getting higher and higher with the rise in the cryptocurrency prices day by day. If you think that this is the time to invest your hard-earned money to trade in a popular crypto exchange, then you are doing a huge mistake. Yes, trading and financial discipline is a good practice but investing is more than that of good practice.

It is better to start your cryptocurrency exchange platform if you are planning to spend on cryptocurrencies as you will have huge benefits on this side than on the other.

Yes, I can read your mind. Starting your cryptocurrency exchange software all of your own will have difficulty in reaching the masses in a short period. So, it is best to start a cryptocurrency exchange similar to the shades of a popular exchange platform. This will definitely help you to drive more users to your platform.

Talking about that, several popular exchanges are competing in the crypto market. But the first and a contemporary crypto exchange platform like BINANCE will be the best choice.

Tying the knot to the topic now, Is choosing the Binance clone script for my Crypto Business will be the best choice?

Let us surf through what we are going to see:

Table of Contents:

 • What is Binance?
 • What is a Binance clone script?
 • How does the Binance clone Script work?
 • Binance Clone app development
 • Why should you choose Binance clone for starting your Crypto Exchange platform?
 • Benefits of our Binance clone script software
 • Features of our Binance exchange clone
 • Miscellaneous features
 • Security features of our crypto trading platform software
 • Possible Revenue streams through our Binance clone script software
 • Why should you choose Coinsclone for your crypto platform project?
 • Wrapping up

What is Binance?

Binance is a bitcoin and cryptocurrency exchange and trading platform where the user can trade on various cryptocurrencies and exchange it for fiat and vice versa. They are the forerunners of the crypto platforms as they emerged during the emergence of the bitcoin and blockchain network. They have made the entire exchange mechanism cozy so that we can transfer any fiat currencies to crypto and vice versa within a minute. With an approved KYC account, you can do multiple transactions within a minute without any technical or regulatory hassles. You can use, trade, or store the cryptocurrencies in the platform. Binance has created an entire ecosystem of cryptocurrency trading arena where a lot of users can trade efficiently because of its high scalability.

This all justifies the importance of starting a Binance clone script-based software to initiate a crypto business venture.

Wait, But what is a Binance clone script? Will there be a copyright issue if I start one like that?

These are some specific questions that arise in the minds of thoughtful entrepreneurs. No worries. Read it further to know more about the Binance clone script and it’s all about it so that you will have a clear vision.

What is the Binance clone script?

If you are afraid about the copyright issues that you are going to face, then it is time to clarify that it will not be the case. You are not starting the same exchange by stealing their script. All you are going to do is to use a similar script with a similar look of that exchange. It is like a dupe of a personality or some sort. That person will not be fined for imitating his desired personality, right?

I hope now you are relieved. Let us gather some knowledge about “it” (Binance clone script).

Binance clone script is a software script that is crafted similar to a popular cryptocurrency exchange platform “Binance”. It is an off-the-rack customizable software where an individual or an entrepreneur can customize based on his business requirements. It contains all the features that the platform has along with other additional features that can be added along with the white label clone software. With clone software, any entrepreneur can start a crypto platform within a week or 10 days. All you need is to manage the software.

As it does not demand any technical expertise for running a bitcoin trading platform, you will not engage yourself with any certification courses regarding cryptocurrency. ( But if you really need a certification, you can go for it, but starting a Binance clone script does not demand any certification legally).

As you see, there are two major types of exchange mechanisms in the entire cryptocurrency exchange platforms:

 • Centralized
 • Decentralized

Binance DEX is one such effective feature in the Binance platform. Know more about Binance DEX and its entire information through this - “Binance based Decentralized Exchange”

Talking about Centralised Exchanges, Binance has a series of methodology where they follow to make their users feel cozy while trading. It includes options like Basic, Classic, Advanced, OTC, and P2P.

Let us dive deep and know-how Binance clone script works specifically on those categories:

How does the Binance clone script work?

Binance clone works effectively for both admin and users.

For Admin

 • It allows the Admin to keep track of all the trades that are happening on the site from time to time.
 • Binance is the best when it comes to managing the cryptocurrency platform because of its impeccable UI/UX design and user-friendly software.
 • In a centralized exchange, the admin will get an alert notification regarding any dispute regarding the exchange or trade.
 • The Dashboard will project the entire functioning of the crypto clone software that complements the Admin’s workload.
 • A Private cryptocurrency wallet will be attached to the Admin account that the revenue will be stored on either digital coins or in fiat to the particular admin wallet.

For users:

For users, the Binance clone script is the best way to invest or trade, or exchange cryptocurrencies. With a stunning UI and exuberant dashboard, the clone software will offer all the trading options that the user needs to experience. When it comes to trade, the trade is segregated on the type of exchange that the user wants to proceed with.

Before that let us show you how your users get into the trade in a Binance clone script:

That is easy as a walk in a park

 • A user should register his account with the crypto platform.
 • Once he confirms the mail regarding verification and entering other essential services like bank account number and verification of government authorized ID for KYC, he is ready for trading or exchanging on the platform.
 • Firstly, the user needs to deposit some money into the user account to trade with it.
 • It should be noted that the user should deposit money only from the account that he verified KYC details.
 • Or else the money would be gone even if it is a successful transaction.
 • With the deposited money he can exchange or trade in the account as per his wish.

Note: You can trade in the Binance clone software either you are a verified user or a non-verified user. But the thing is, if you are a verified user, you can withdraw up to 100 BTC per day, but if you are not verified, then you can withdraw up to 2 BTC per day.

It is obvious that people rely upon the easiest way to access the site and that is the reason why Coinsclone had come up with a Binance Clone Mobile app.

Interesting right?

Binance clone app development:

Coinsclone is making things easy for entrepreneurs to reach their clients and users easily through mobile apps. There are certain features in our clone app that makes your Binance clone exchange app stands out from others:

 • Developed wallet
 • Impeccable UI/UX design and its features.
 • Easy Login or registration.
 • Multiple payment gateways
 • Management of transactions.
 • Efficient Buy/Sell Features.
 • Advanced/basic match trading engines.
 • Push-up notifications.
 • Advanced security features.
 • Trading options.
 • Inbuilt Blockchain features.

With all those, you cannot still assure about getting a Binance clone script for your crypto business. It is cool.

Why you should choose Binance clone for starting your crypto exchange platform?

Here are some of the reasons why you should get a Binance clone script to kickstart your Cryptocurrency business career:

 • Larger Reach - Binance has a larger reach and so will be its clone. If you start a white label crypto exchange platform, it is hard to gather a huge amount of users for your site as you will be crowded down into many cryptoprenuers.
 • Easy marketing strategy - you can market your platform to your customers and users easily.
 • Goodwill - No one will regret trading in a platform like Binance with lower transaction fees than the competitors.
 • Security - Binance Clone script is uploaded with advanced security features with certain additional security features that you can add to your platform.
 • Technology features - Binance clone script is updated with advanced technology tools for its efficiency in its functions and quicker trade and transactions than the original platform.
  Now it is time to identify the best cryptocurrency exchange development companies. You will not need to google it as I have undergone thorough research of all the competitive companies. You can check the Top 10 Binance clone script providers in 2021 to know about those competitive companies in the crypto clone development.

If you want to choose an exceptional company for crafting your bitcoin and crypto exchange development company, then Coinsclone will be the best choice. Apart from the fact that they are the early birds in the crypto clone development, there are certainly other areas where you can find them as a suitable one for your cryptocurrency exchange software.
You can gain a feel of protection if you read out the benefits of Coinsclone’s Binance clone and its features.

Benefits of our Binance clone script software:

There are many benefits regarding the establishment of the Binance clone script software. Some of the benefits are discussed below:

 • Our clone software is assisted by 100% source code. Our source code is secured and crafted in a way similar to Binance with more additional features.
 • Our software supports more than 150 cryptocurrencies. So you can add a maximum of 150 cryptocurrency tokens and coins to your trading pair.
 • You will not need to purchase a separate Crypto wallet. Because Our Binance clone script is assisted with wallet integration features.
 • Our Bitcoin clone script software is completely customizable and manageable. The client can add or remove any features present in the software based on his business requirements.
 • All kinds of trading options are available in our Binance exchange clone. Be it futures trading, or OTC trading, we have readymade solutions to induce any kind of preferred trading options in your exchange software based on business requirements.
 • Stunning UI/UX design features that will make your visualization a treat to your eyes. We consider outward outcome as one of the important priorities. Because these features will help the user trade more than he had decided.
 • You can compete with your competitors globally as we provide multilingual assistance to our website and app. So, the user can trade from any corner of the world and confirms his trade more effectively.
 • When it comes to security, Our clone software is built with advanced security features along with some other additional security features that the client can add based on his business needs.
  You will never regret starting a Binance clone software if you read further and grab an eye on those features that we induct into our Binance clone software.

Features of our Binance Exchange Clone Software:

 • Stunning User Interface - Our Binance clone script software has an updated level of user interface that can project all the necessary information for both admin and User. The dashboard helps the trader to have an extended trade view of the available trading options by tracking the data feed of the current trades.
 • Bug-free clone software - Our Clone software is built and tested for bugs and other technical interruptions. So, there is nothing to worry about bugs.
 • Modifiable platform - Any kind of technical or non-technical features can be addressed by our developers as our Binance clone script software is open to modifications at any kind of development. You can add or remove any features based on your business requirements.
 • Crypto wallet integration - Our clone exchange software comes with a complimentary crypto wallet integration feature that will make your work easy to store all the crypto profits in your wallet.
 • Liquidity - Liquidity plays a vital role in the efficiency of a crypto trading platform. The higher the liquidity and the API, the higher will be the trade volume and base. Our Liquidity API satisfied the above criteria.
 • High Scalability - Our software is equipped with high scalability features. If your user base in the platform is increasing, your platform can manage innumerable trade functions because of its high scalability.
 • Multi-Language support - We provide Multilingual support to make your cryptocurrency exchange platform enthralling and globally competent.
 • Security features - Apart from the blockchain technology, we provide additional security features to our clients to make the software more encrypted and secure. Our primary aim is to make the clients and our users cozier while trading or managing the site.

Miscellaneous features of our Binance clone script:

 • Stake and pool cryptocurrencies- In our Binance clone software, the users can stake and pool any cryptocurrencies from time to time and generate profits.
 • Crypto loan options - A trader in your exchange platform can avail or lend crypto coins or fiat money and generate interest payments from the receiver.

Security features of our Binance clone script:

Coinsclone is well aware of the fact that the software will need security provisions as it is equipped with ultimate features. Some of the security features offered by us include

 • 2FA Authentication.
 • E-Mail or SMS based verification method:
 • Content Management System (CMS)
 • Digital wallet and payment integration.
 • SSL Encryption
 • Anti-DDoS (Anti-Distributed Denial of Service).
 • Cross-Site forgery protection (CSRF)
 • Multi-Sig Wallet consolidation.
 • Hypertext (HTTPS) encryption.
 • Faster KYC/AML authentication.

Possible revenue streams through our Binance Clone Script:

Coinsclone’s Binance clone script is a win-win solution for both users and the exchange owners. Yes, Our script software provides opportunities for the exchange owners to generate more than one revenue funeral and for the users too.

For Exchange owners:

 • Commissions - For every trade, the user undergoes, the exchange owner will generate a particular percentage as a transaction fee or commission. It might vary between 1% to 3%.
 • Banner Ads - This is a kind of influencer marketing. As your software had been rising with a huge user base, you will receive banner ad requests in which you can generate additional income.
 • Freemium Fees - You can also collect freemium fees for certain premium-level features after the trial period.
 • Google Adsense - You can register your site with Google Adsense. This will help to generate more income for every click on the ads the user clicks on the ad posted on your trading site. No worries. You can choose the area where the ads should appear that it will never flood your site with ads.

For users/traders:

 • Referral commissions - If you are satisfied by the trade that you undergo, then you can share it with your friends with the link that you have been assigned for. If your friend or foe uses the link to trade then you will generate a solid percentage of commission as your fees.
 • Affiliate marketing - This is an emerging business opportunity. If you are an influencer and if you believe that your crowd would adhere to your opinion, you can start an affiliate blog where you can promote the site and earn an affiliate commission.

With all these features and benefits, I hope you would have chosen Coinsclone for starting your cryptocurrency exchange platform. But before leaping in, you have to make sure why you should choose us to kickstart your crypto-preneurship, right?

Why should you pick Coinsclone to build your Cryptocurrency exchange platform?

Coinsclone is a leading service provider when it comes to providing cryptocurrency-based solutions. They are expertise in offering clone scripts of various popular exchanges and boosted up the business of many crypto startups. They also provide white label crypto exchange development solutions on-demand with prime focus over clone script based services.

We have an experienced team of professionals with the utmost knowledge of crypto services and their solutions. Our team is always open to customizations that the client aspires to modify based on his business needs. Our primary aim is customer satisfaction and so we provide quality services to our clients so that they reach greater heights through their exchange platform. We have successfully delivered more than 40 successful international projects on clone scripts and white label based solutions.

According to our expertise in dealing with international clients, almost 90 percent of the clients sought to start an exchange platform like Binance. We have a separate team of developers, UI/UX designers, and quality analysts to craft Binance like exchange software for those clients.

We use updated technology tools and testing software to create your desired crypto platform and we assure quality work from our side. We also provide technical and non-technical customer support on a 24/7 basis.

Wrapping it up:

Picking the best clone script for your cryptocurrency-based business is more vital and Binance like clone is the most effective choice of all the time. So, it is time to join hands with us as we take care of your dreams and your site carefully throughout the process. So, it is time to kickstart your cryptocurrency exchange platform with Coinsclone.

#binance clone script #binance clone app #binance clone #binance website script #crypto exchange like binance