Marcus Flatley

Marcus Flatley

1643608860

Kaj je prevlada v kriptogramu | Kaj je Bitcoin Dominance

V tej objavi se boste naučili, kaj je prevladujoči položaj v kriptogramu, kaj je prevladujoči položaj Bitcoin? Kako deluje in zakaj je pomembno!

Z eksplozijo kriptovalut za vlaganje trgovci nenehno iščejo nova orodja za odkrivanje trendov znotraj kriptovalut. Razmerje prevlade Bitcoin je orodje, ki so ga trgovci nedavno vključili, da bi jim pomagali opaziti razlike v splošnih tržnih razmerah med Bitcoin in vsemi drugimi kovanci.

Ob pravilni uporabi vam lahko prevlada Bitcoin (ali BTC) pomaga ugotoviti, ali je trgovanje z altcoini močnejši trend kot trgovanje z Bitcoini. Izrazi »prevladujoče razmerje bitcoinov«, »razmerje prevlade bitcoinov« in »indeks prevlade bitcoinov« se pogosto uporabljajo zamenljivo, prav tako »bitcoin« in »BTC«. V tem članku bomo razpravljali o tem, kaj je prevlada Bitcoina, pa tudi o tem, kateri dejavniki vplivajo na razmerje in nekatere strategije, ki jih lahko uporabite pri sprejemanju odločitev o naložbah v kriptovalute.

Kaj je prevlada Bitcoina? 

Dominantnost Bitcoina je razmerje med tržno kapitalizacijo Tržna kapitalizacija (ali tržna kapitalizacija) kriptovalute je merilo njene tržne vrednosti. Z drugimi besedami, to ... Bitcoin do skupne tržne kapitalizacije celotnega trga kriptovalut. Ko to razmerje primerjamo s samim trendom Bitcoina, lahko izvemo več o tem, kakšne priložnosti ponuja trenutno tržno okolje.

Da bi bolje razumeli, kaj je prevlada Bitcoina, morajo trgovci razumeti, kaj je tržna kapitalizacija – in zakaj je pomembna.

Najpomembnejša stvar pri Bitcoin Dominance je, da vam lahko pomaga razumeti, ali so altcoini v padajočem ali naraščajočem trendu v primerjavi z BTC.

 1. Ko se prevlada BTC dvigne, alci na splošno izgubijo vrednost v primerjavi z BTC.
 2. Ko prevlada BTC pade, alt v celoti pridobi vrednost v primerjavi z BTC.

To pomeni, da boste v večini primerov želeli biti v Bitcoinu (ali gotovini), ko je prevladujoči položaj Bitcoina v naraščajočem trendu, in potem želite biti v alt (vključno z ETH, velikimi in srednjimi, nizkimi, itd.), ko je prevlada Bitcoin je v padajočem trendu.

V večini primerov se na kripto bikovih trgih zgodi strm in dosleden padajoči trend prevladujočega položaja, ker intenzivni bikovski trgi ponavadi poganjajo alt kapitalizacijo višje kot Bitcoin. Prav tako je umik tega trenda običajno znak medvedjega trga.

To je skoraj tako enostavno. Seveda ima lahko Bitcoin Dominance različne posledice v različnih časovnih okvirih in je na koncu le eno orodje v zbirki orodij trgovca.

Skratka, pomembno je, da se naučite brati grafikon prevlade Bitcoin. Na srečo je pri TradingView le en klik stran. Tudi to je le en kazalnik, da bi naredili natančno napoved na trgu , vedno morate opraviti lastno raziskavo in se prepričati, da si zagotovite veliko kazalnikov, ko gre za vaše izbire trgovanja.

Spodnja ilustracija prevlade Bitcoina, ki prikazuje korelacijo s predsezono.

Kaj menite o korelaciji med prevlado bitcoina in altseason, ali je res? Zaploskajte ta članek 👏+ komentirajte svoj odgovor spodaj!

Indeks prevlade Bitcoin zagotavlja CoinMarketCap in spremlja celotno tržno kapitalizacijo Bitcoina glede na skupno tržno kapitalizacijo vseh digitalnih sredstev.

Preberite več: Uporaba CoinMarketCap kot profesionalec | Vodnik po Coinmarketcap (CMC)

Kaj je kripto tržna kapitalizacija?

V primeru kriptovalute, kot je Bitcoin, tržna kapitalizacija (»tržna kapitalizacija«) pomeni skupno vrednost vseh doslej izkopanih kovancev. Tržna kapitalizacija se izračuna tako, da se število kovancev v obtoku pomnoži s trenutno tržno ceno posameznega kovanca.

Na primer, od novembra 2021 je obstajalo približno 18,881 milijona bitcoinov. Če bi se cena Bitcoina trgovala pri 60.000 $, bi bila skupna tržna kapitalizacija 18,881 milijona x 60 000 $ = 1,133 bilijona $. To pomeni, da je skupna vrednost omrežja Bitcoin 1,133 bilijona dolarjev.

Številka 1,133 bilijona dolarjev sama po sebi nima tako velikega pomena, dokler je ne začnete primerjati z drugimi trgi. Na primer, skupna ocenjena vrednost trga zlata je blizu 10 bilijonov dolarjev. To pomeni, da je vrednost Bitcoina približno 11 % vrednosti zlata. Vlagatelj lahko nato ugotovi, ali meni, da bo omrežje Bitcoin sčasoma vredno več ali če postaja precenjeno.

Ena od prednosti kriptovalut je, da je enostavno določiti, koliko kovancev obstaja, pa tudi ceno teh kovancev. Posledično je določitev skupne tržne kapitalizacije celotnega trga kriptovalut dokaj enostavno najti in grafično prikazati na grafikonu.

Razmerje med prevlado Bitcoina in tržno kapitalizacijo

Dominantnost Bitcoina pri izračunu uporablja tržno kapitalizacijo Bitcoina in celotno tržno kapitalizacijo kriptovalute.

Določiti in prikazati obe številki, uporabljeni v tem razmerju, je enostavno. Spodaj vidimo tržno kapitalizacijo Bitcoin (levi grafikon), skupno kripto tržno kapitalizacijo (srednji grafikon) in prevlado Bitcoin (desni grafikon).

Na splošno bosta oblika in smer skupne tržne kapitalizacije kriptovalute sledila Bitcoinu. To je deloma posledica vpliva Bitcoina na celoten kripto trg, saj je to prva, največja in najbolj priznana kriptovaluta.

Kot vlagatelji in trgovci v kriptovalute jemljemo kot samoumevno, da večina ljudi na svetu slabo pozna širino kripto trga. Zato lahko verjamejo, da je Bitcoin edina kriptovaluta, ki obstaja.

Posledično, če obstaja želja po nakupu kriptovalute, se Bitcoin in celoten kripto trg dvigneta, kar dvigne obe tržni kapici. Če bi nenaklonjenost tveganju prizadela trg kriptovalut, bi večina velikih kriptovalut likvidirala, kar bi zmanjšalo skupno tržno kapitalizacijo.

Dejavniki, ki vplivajo na prevlado Bitcoina

V zgodnjih dneh kriptovalute je prevlada Bitcoina gibala pri približno 95 % ali več, saj je bilo zelo malo altcoinov, ki so privabili naložbe. Vendar, ko so drugi altcoini začeli vzbujati zanimanje, je prevlada Bitcoina padla. 

Na primer, ko je leta 2017 vznemirila ICO (začetna ponudba kovancev), so naložbe v altcoine začele rasti in prevladujoči položaj Bitcoin se je zmanjšal na najnižjih 35%. Od leta 2018 se je prevladujoči položaj Bitcoina vrnil na skoraj 70 %, saj je veliko teh altcoinov propadlo.

Od leta 2021 je prevlada Bitcoina spet začela padati, saj se je naložba v altcoine povečala z negativnimi novicami v zvezi z porabo energije Bitcoina in kitajskim izkoreninjanjem rudarjenja Bitcoin, kar je obremenilo naložbe.

Če natančno preučimo formulo, ki ustvari razmerje, znano kot prevladujočega položaja Bitcoin, bomo našli ti dve spremenljivki, vključeni v izračun:

 • Tržna kapitalizacija Bitcoin
 • Skupna tržna kapitalizacija celotnega trga kriptovalut

To sta dva glavna vpliva, ki premikata razmerje prevlade Bitcoina.

Nihanje cene Bitcoina

Tržna kapitalizacija Bitcoina je števec razmerja prevlade Bitcoina. Ker je število bitcoinov v obtoku dokaj enakomerno in ne bo veliko raslo, ima največji vpliv na tržno kapitalizacijo Bitcoin njegova cena.

Razmerje med ceno Bitcoina in tržno kapitalizacijo je mogoče videti v zgornjem grafikonu. Upoštevajte, da tržna kapitalizacija tesno sledi in je podobna gibanju cene Bitcoina. Ker se cena Bitcoina dvigne višje, se njegova tržna kapitalizacija sorazmerno poveča.

Vendar samo zato, ker je tržna kapitalizacija Bitcoina višja, še ne pomeni, da se prevlada Bitcoin povečuje. Tržna kapitalizacija Bitcoina je le števec razmerja. Hitrost, s katero se giblje tržna kapitalizacija Bitcoina, se primerja z drugim največjim dejavnikom, ki vpliva na razmerje: tržno kapitalizacijo altcoinov.

Nihanje tržne kapitalizacije altkoinov

Imenovalec razmerja je skupna tržna kapitalizacija vseh kriptovalut. To številko je nekoliko težje izračunati zaradi velikega števila razpoložljivih kriptovalut. Trenutno je na voljo več kot 12.000 kriptovalutov, kar je ogromno število za sledenje. Na srečo več spletnih mest samodejno izvede ta izračun.

Včasih je cena Bitcoina višja, kar znatno poveča tržno kapitalizacijo Bitcoina. Podobno obstajajo drugi časi, ko naložbe v altcoine naraščajo hitreje kot v Bitcoin.

Na zgornjem grafikonu opazite, da je prvi trend na levi (v črni barvi) veliko večji in močnejši od ustreznega povečanja tržne kapitalizacije Bitcoina na desni. To nakazuje, da se skupna ocena altcoinov povečuje hitreje kot vrednotenje Bitcoin, kar pomeni, da altcoini močno vplivajo na skupno tržno kapitalizacijo.

Nato se po popravku trend na levi (v modri barvi) nadaljuje višje in hitreje kot tržna kapitalizacija Bitcoina (desni grafikon). Posledično se je delež skupnega vrednotenja trga kriptovalut, ki ga je mogoče pripisati Bitcoinu, zmanjšal in postaja vse manjši. 

Kako trgovati s kripto z uporabo prevlade BTC

Obstaja veliko načinov, kako izkoristiti prevlado BTC v svojo korist. Dva splošna sektorja znotraj kriptovalute sta Bitcoin in altcoini. Z razmerjem lahko ugotovimo, kateri od teh dveh je močnejši trend za trgovanje, lahko pa tudi predvidimo ekstremne vrednosti in trgujemo z vzponi in padci.

Strategija 1: Uporaba prevlade BTC za določitev najmočnejšega trenda

Trgovci lahko uporabijo razmerje prevlade Bitcoina, da ugotovijo, ali je Bitcoin močnejši trend ali ima vlaganje v altcoine večji potencial. Razmerje prevlade BTC določa, kateri trend je lahko boljši od drugega, tako da lahko trgovec ustrezno pozicionira.

Najprej določite trend prevlade BTC. Za ogled indeksa lahko uporabite grafikon TradingView.

Drugič, določite cenovni trend Bitcoina v podobnem časovnem okviru.

Končno, uporabite to tabelo, da vam pomaga določiti strateško pristranskost.

Indeks prevlade BTCTrend BitcoinaSignal
Razmerje v naraščajočem trenduBitcoin v naraščajočem trenduKupite Bitcoin
Razmerje v naraščajočem trenduBitcoin v padajočem trenduProdaja altcoinov
Raio v padajočem trenduBitcoin v naraščajočem trenduKupite altcoine
Razmerje v padajočem trenduBitcoin v padajočem trenduProdaja Bitcoin

Ko je pristranskost ugotovljena, lahko prepoznate priložnosti trgovanja z uporabo cenovne akcije, vzorcev svečnikov in/ali drugih tehničnih kazalnikov.

Strategija 2: Trgovanje z ekstremno visokimi in nizkimi odčitki

Med letoma 2018 in 2021 se je prevladujoči položaj Bitcoin gibal od nizke 35 % do najvišje 74 %. Ker se vesolje kriptovalut nenehno širi, je malo verjetno, da se bo vrednost tega razmerja v prihodnosti povečala veliko nad 74%. Po drugi strani pa razmerje prevlade pod 35 % kaže, da se skupna vrednost altcoinov hitro povečuje v primerjavi z Bitcoin.

Druga strategija, ki jo je treba upoštevati, je trgovanje na ustreznem trgu, ko razmerje doseže skrajnost. Ko se razmerje približa tem zgodovinskim ravnem, je ogrožen obrat razmerja. Zato, ko razmerje doseže izjemno visoko vrednost, so trgi zreli za znižanje razmerja. Po drugi strani pa lahko izjemno nizka vrednost vodi do povečanja prevlade Bitcoina.

Preprost razlog za to je, da bodo vlagatelji ocenili vrednost kriptovalute na podlagi svojih vrstnikov. Če se naložba že nekaj časa preliva v altcoine, je verjetnost za apreciacijo in vrednost Bitcoina verjetnejša.

Trgovci lahko uporabijo spodnjo tabelo kot vodilo za določitev, na katere trge se osredotočiti, ko je prevladujoči položaj BTC v nevarnosti za preobrat.

Indeks prevlade BTCTrend BitcoinaSignal
Razmerje na zgodovinski visoki ravniBitcoin v naraščajočem trenduProdaja Bitcoin
Razmerje na zgodovinski visoki ravniBitcoin v padajočem trenduKupite altcoine
Razmerje na zgodovinsko nizki ravniBitcoin v naraščajočem trenduProdaja altcoinov
Razmerje na zgodovinsko nizki ravniBitcoin v padajočem trenduKupite Bitcoin

Po definiciji je redko, da bo prevlada Bitcoina dosegla te zgodovinske vzpone in padce. Ko pa razmerje doseže skrajne ravni, bi lahko ponudilo nekaj dobrih priložnosti za trgovanje. Vendar je pomembno, da svoje tveganje obvladujete, saj je znano, da razmerje presega te zgodovinske ravni.

Je prevlada Bitcoina zanesljiv kazalnik?

Kripto trgi so zapleteni ekosistemi. Zato nobenega sistema ni mogoče poenostaviti na uporabo enega kazalnika. Dominantnost Bitcoina je le eden od mnogih možnih meril, ki opisujejo trenutno tržno okolje.

Posledično bo samo zanašanje na prevlado Bitcoin kot indeks verjetno vodilo do izgub in/ali nedoslednih rezultatov.

Ena pomanjkljivost je, da se je šele pred kratkim število altcoinov resnično povečalo, kar je znižalo razmerje prevlade. V skladu s tem nimamo velike količine zgodovinskih podatkov, iz katerih bi lahko prepoznali ponavljajoče se trende.

Poleg tega, če se bo število altcoinov v prihodnosti še naprej povečevalo, je možno, da bi razmerje postajalo vse manjše in doseglo nove najnižje vrednosti. Če se to zgodi, indeks prevlade Bitcoin morda ne bo več uporaben.

Razmerje prevlade Bitcoin je odlično orodje, ki vam pomaga razumeti trende na kripto trgu. Glede na trende znotraj razmerja in od cene Bitcoina lahko trgovec ugotovi, ali je močnejši trend z altcoini ali Bitcoin.

Dominantnost bitcoina ni brez omejitev. Ker je kripto trg tako nov, je možno, da bo v naslednjih nekaj letih na spletu prišlo še več altcoinov, zaradi česar bo indeks zastarel. Toda vsaj za zdaj lahko trgovcem pomaga bolje razumeti razmere na kripto trgu.

ODPOVED ODGOVORNOSTI: Informacije v objavi niso finančni nasveti, ampak so namenjene SAMO ZA SPLOŠNE INFORMACIJE. Trgovanje s kriptovalutami je ZELO tvegano. Prepričajte se, da razumete ta tveganja in da ste odgovorni za to, kar počnete s svojim denarjem.

🔥 Če ste začetnik. Verjamem, da vam bo spodnji članek koristen ☞  Kaj morate vedeti, preden vložite v kriptovaluto - Za začetnike

What is GEEK

Buddha Community

Most EXPLOSIVE Bitcoin Opportunity 2021 (In Depth Bitcoin Mining Analysis). (HOT NEWS!!)

Volcanoes! No, this isn’t a flashback to your eighth-grade science project. President of El Salvador, Nayib Bukele, is proposing harnessing the geothermal power of volcanoes to mine Bitcoin in his country.

Believe it or not, this idea isn’t just to make the news of El Salvador using Bitcoin as legal tender even more explosive than it already has been. It’s a truly sustainable energy source that El Salvador already uses, and it may be the key to unlocking a green future for mining Bitcoin.

0:00 Intro
0:52 El Salvador, Crypto, Geothermal Energy
3:07 Why Geothermal?
4:52 How much energy mining needs
6:35 Closing thoughts
📺 The video in this post was made by BitBoy Crypto
The origin of the article: https://www.youtube.com/watch?v=NXEGZB5RbDc
🔺 DISCLAIMER: The article is for information sharing. The content of this video is solely the opinions of the speaker who is not a licensed financial advisor or registered investment advisor. Not investment advice or legal advice.
Cryptocurrency trading is VERY risky. Make sure you understand these risks and that you are responsible for what you do with your money
🔥 If you’re a beginner. I believe the article below will be useful to you ☞ What You Should Know Before Investing in Cryptocurrency - For Beginner
⭐ ⭐ ⭐The project is of interest to the community. Join to Get free ‘GEEK coin’ (GEEKCASH coin)!
☞ **-----CLICK HERE-----**⭐ ⭐ ⭐
Thanks for visiting and watching! Please don’t forget to leave a like, comment and share!

#bitcoin #blockchain #most explosive bitcoin opportunity 2021 #depth bitcoin mining analysis #most explosive bitcoin opportunity 2021 (in depth bitcoin mining analysis) #bitcoin opportunity 2021

Fannie Zemlak

Fannie Zemlak

1596816000

Savage Bitcoiners Volume 1: Interview with Psychedelic Bart

Twitter social icon

Originally published on Citadel21.com April, 21 2020

NamePsychedelic Bart a.k.a. Psycho Bart

Country: United States

**How long have you been into Bitcoin and what got you interested? **

I’ve been into Bitcoin since 2013. I was initially drawn to BTC because I was a volatility junkie and I saw an opportunity to make more fiat. Over the years, I started to look into it more, take it seriously, and accumulate. Once you’ve figured out that Bitcoin is unstoppable, you’re deep in the rabbit hole.

How did you come up with your alias and why don’t you use your real name?

I came up with “Psychedelic Bart” because I grew up loving The Simpsons, Bart’s alter-ego El Barto, and Rob “Killer Acid” Corradetti’s artwork. I don’t use my real name because I value privacy.

Best Bitcoin experience and worst Bitcoin experience?

Best Bitcoin experience – befriending intelligent Bitcoiners over the years. It’s the best when you find people that are on the same wavelength as you. Worst Bitcoin experience – losing Bitcoin to trading shitcoins and leverage. I’ve learned my lesson.

What is the biggest fail you have ever seen in the Bitcoin world?

Mt. Gox. I didn’t get Goxxed but too many Bitcoiners got rekt from the shitty exchange. Learn from this and HODL YOUR OWN BTC.

What do you think about the Bitcoin markets volatility this last year?

Meh. You have to get used to the volatility because Bitcoin is still a new asset or else you’ll never make it out alive.

What are your thoughts on the upcoming halving and how will it affect price?

Not priced in! Most people still have no clue what Bitcoin is and the power it has. Bitcoin will moon again – it was designed to.

What is the biggest threat of COVID to the economy?

Government overreach destroyed Main St. and many small businesses.

What are your thoughts about the US Federal Reserve injecting so much money into the economy because of COVID?

Bbrrrrrrrrrrr.

How do you think this affects Bitcoin?

Anyone with a clue knows that the Fed is addicted to printing money and they’re not going to stop. More people are beginning to learn that Bitcoin is the best hedge.

Why do you think some people, especially noobs gravitate to shitcoins?

False advertising and unit bias. Shitcoiners lie and most people (even the really smart ones) are turned off from Bitcoin’s price.

What do you think most shitcoiners miss about Bitcoin?

That Bitcoin is light years ahead of everything else. Most people fall for the shitcoins’ marketing gimmicks, but when you take the time and figure out what the truth is, you’ll go all into BTC.

What do you have to say to shitcoiners who claim Bitcoin will fail?

Shitcoiners talk out of their asses all the time. I love this legendary quote: “If you don’t believe me or don’t get it, I don’t have time to try to convince you, sorry” - Satoshi Nakamoto.

**Who is the biggest Bitcoin sell out that deserves to be put on blast? **

Trace Mayer. Imagine building your reputation for years, then ruining it in a span of weeks with Mimblewimble Coin and other nonsense.

**Who are some of the most hardcore Bitcoiners you know and why? **

The most hardcore Bitcoiners are the ones that build, code, and HODL. Nothing beats skin in the game. Big shoutout to the contributors who write and review code.

**What Bitcoin startups or companies are you most excited about? **

Too many LOL. Coinkite, BTCPay, Samourai, Wasabi, River Financial, Unchained Capital, Cash App, Swan Bitcoin, LN Strike, Lolli, Fold App, Blue Wallet, myNode, Casa, and much more.

**What are your goto Bitcoin storage options? **

Coldcard Wallet. I recommend using it with a long passphrase for most people, multisig for the advanced crowd.

Any tips you want to give to people new to Bitcoin?

HODL your own keys, get used to the volatility, and dollar cost average.

Name some of your favorite information sources and/or podcasts in the space.

Stephan Livera, Tales from the Crypt, John Vallis’s Rapid-Fire podcast, Fun with Bitcoin podcast, Bitcoin Pleb Talk podcast, bitcoin-only.com, and of course Bitcoin Twitter.

Any last words of wisdom?

Think for yourself and never give up your freedom.

For more Bitcoin Articles check out www.citadel21.com!

Pirate Beachbum_ has been into Bitcoin since 2014 and doesn’t consider himself anyone special. Over the years he has written dozens of articles about Bitcoin, and interviewed many of the top minds in the space. Most people know him from co-founding a rogue group of Bitcoiners, who call themselves the Bitcoin Taco Carnivore Plebs, with his good friend Hodlonaut._

#bitcoin #savage-bitcoiners #citadel21 #hackernoon-top-story #bitcoin-spotlight #bitcoin-maximalism #bitcoin-price #btc

Abigail betty

Abigail betty

1624323600

How to Buy Bitcoins in 2021? (4 different methods reviewed). DO NOT MISS!!!

Here’s a quick guide for buying your first Bitcoin:
Step 1 – Get a Bitcoin wallet
Step 2 – Find your Bitcoin address
Step 3 – Go to Coinmama and choose the amount of Bitcoin to buy
Step 4 – Enter your Bitcoin address and payment information
That’s how to buy Bitcoins in a nutshell. For a detailed explanation watch the complete video, here’s what I’ll cover:

0:51 - Bitcoin wallets in a nutshell
1:47 - How many Bitcoins should you buy?
2:44 - Choosing a Bitcoin exchange
4:53 - Trading platforms vs. Brokers
6:20 - Registration + KYC
6:55 - Moving your Bitcoins from the exchange
7:44 - Bitcoin ATMs
8:31 - Buying from an individual
📺 The video in this post was made by 99Bitcoins
The origin of the article: https://www.youtube.com/watch?v=tuUO-Q4_b5c
🔺 DISCLAIMER: The article is for information sharing. The content of this video is solely the opinions of the speaker who is not a licensed financial advisor or registered investment advisor. Not investment advice or legal advice.
Cryptocurrency trading is VERY risky. Make sure you understand these risks and that you are responsible for what you do with your money
🔥 If you’re a beginner. I believe the article below will be useful to you ☞ What You Should Know Before Investing in Cryptocurrency - For Beginner
⭐ ⭐ ⭐The project is of interest to the community. Join to Get free ‘GEEK coin’ (GEEKCASH coin)!
☞ **-----CLICK HERE-----**⭐ ⭐ ⭐
Thanks for visiting and watching! Please don’t forget to leave a like, comment and share!

#bitcoin #blockchain #bitcoins #how to buy bitcoins in 2021 #buy bitcoins #how to buy bitcoins in 2021? (4 different methods reviewed)

Marcus Flatley

Marcus Flatley

1643608860

Kaj je prevlada v kriptogramu | Kaj je Bitcoin Dominance

V tej objavi se boste naučili, kaj je prevladujoči položaj v kriptogramu, kaj je prevladujoči položaj Bitcoin? Kako deluje in zakaj je pomembno!

Z eksplozijo kriptovalut za vlaganje trgovci nenehno iščejo nova orodja za odkrivanje trendov znotraj kriptovalut. Razmerje prevlade Bitcoin je orodje, ki so ga trgovci nedavno vključili, da bi jim pomagali opaziti razlike v splošnih tržnih razmerah med Bitcoin in vsemi drugimi kovanci.

Ob pravilni uporabi vam lahko prevlada Bitcoin (ali BTC) pomaga ugotoviti, ali je trgovanje z altcoini močnejši trend kot trgovanje z Bitcoini. Izrazi »prevladujoče razmerje bitcoinov«, »razmerje prevlade bitcoinov« in »indeks prevlade bitcoinov« se pogosto uporabljajo zamenljivo, prav tako »bitcoin« in »BTC«. V tem članku bomo razpravljali o tem, kaj je prevlada Bitcoina, pa tudi o tem, kateri dejavniki vplivajo na razmerje in nekatere strategije, ki jih lahko uporabite pri sprejemanju odločitev o naložbah v kriptovalute.

Kaj je prevlada Bitcoina? 

Dominantnost Bitcoina je razmerje med tržno kapitalizacijo Tržna kapitalizacija (ali tržna kapitalizacija) kriptovalute je merilo njene tržne vrednosti. Z drugimi besedami, to ... Bitcoin do skupne tržne kapitalizacije celotnega trga kriptovalut. Ko to razmerje primerjamo s samim trendom Bitcoina, lahko izvemo več o tem, kakšne priložnosti ponuja trenutno tržno okolje.

Da bi bolje razumeli, kaj je prevlada Bitcoina, morajo trgovci razumeti, kaj je tržna kapitalizacija – in zakaj je pomembna.

Najpomembnejša stvar pri Bitcoin Dominance je, da vam lahko pomaga razumeti, ali so altcoini v padajočem ali naraščajočem trendu v primerjavi z BTC.

 1. Ko se prevlada BTC dvigne, alci na splošno izgubijo vrednost v primerjavi z BTC.
 2. Ko prevlada BTC pade, alt v celoti pridobi vrednost v primerjavi z BTC.

To pomeni, da boste v večini primerov želeli biti v Bitcoinu (ali gotovini), ko je prevladujoči položaj Bitcoina v naraščajočem trendu, in potem želite biti v alt (vključno z ETH, velikimi in srednjimi, nizkimi, itd.), ko je prevlada Bitcoin je v padajočem trendu.

V večini primerov se na kripto bikovih trgih zgodi strm in dosleden padajoči trend prevladujočega položaja, ker intenzivni bikovski trgi ponavadi poganjajo alt kapitalizacijo višje kot Bitcoin. Prav tako je umik tega trenda običajno znak medvedjega trga.

To je skoraj tako enostavno. Seveda ima lahko Bitcoin Dominance različne posledice v različnih časovnih okvirih in je na koncu le eno orodje v zbirki orodij trgovca.

Skratka, pomembno je, da se naučite brati grafikon prevlade Bitcoin. Na srečo je pri TradingView le en klik stran. Tudi to je le en kazalnik, da bi naredili natančno napoved na trgu , vedno morate opraviti lastno raziskavo in se prepričati, da si zagotovite veliko kazalnikov, ko gre za vaše izbire trgovanja.

Spodnja ilustracija prevlade Bitcoina, ki prikazuje korelacijo s predsezono.

Kaj menite o korelaciji med prevlado bitcoina in altseason, ali je res? Zaploskajte ta članek 👏+ komentirajte svoj odgovor spodaj!

Indeks prevlade Bitcoin zagotavlja CoinMarketCap in spremlja celotno tržno kapitalizacijo Bitcoina glede na skupno tržno kapitalizacijo vseh digitalnih sredstev.

Preberite več: Uporaba CoinMarketCap kot profesionalec | Vodnik po Coinmarketcap (CMC)

Kaj je kripto tržna kapitalizacija?

V primeru kriptovalute, kot je Bitcoin, tržna kapitalizacija (»tržna kapitalizacija«) pomeni skupno vrednost vseh doslej izkopanih kovancev. Tržna kapitalizacija se izračuna tako, da se število kovancev v obtoku pomnoži s trenutno tržno ceno posameznega kovanca.

Na primer, od novembra 2021 je obstajalo približno 18,881 milijona bitcoinov. Če bi se cena Bitcoina trgovala pri 60.000 $, bi bila skupna tržna kapitalizacija 18,881 milijona x 60 000 $ = 1,133 bilijona $. To pomeni, da je skupna vrednost omrežja Bitcoin 1,133 bilijona dolarjev.

Številka 1,133 bilijona dolarjev sama po sebi nima tako velikega pomena, dokler je ne začnete primerjati z drugimi trgi. Na primer, skupna ocenjena vrednost trga zlata je blizu 10 bilijonov dolarjev. To pomeni, da je vrednost Bitcoina približno 11 % vrednosti zlata. Vlagatelj lahko nato ugotovi, ali meni, da bo omrežje Bitcoin sčasoma vredno več ali če postaja precenjeno.

Ena od prednosti kriptovalut je, da je enostavno določiti, koliko kovancev obstaja, pa tudi ceno teh kovancev. Posledično je določitev skupne tržne kapitalizacije celotnega trga kriptovalut dokaj enostavno najti in grafično prikazati na grafikonu.

Razmerje med prevlado Bitcoina in tržno kapitalizacijo

Dominantnost Bitcoina pri izračunu uporablja tržno kapitalizacijo Bitcoina in celotno tržno kapitalizacijo kriptovalute.

Določiti in prikazati obe številki, uporabljeni v tem razmerju, je enostavno. Spodaj vidimo tržno kapitalizacijo Bitcoin (levi grafikon), skupno kripto tržno kapitalizacijo (srednji grafikon) in prevlado Bitcoin (desni grafikon).

Na splošno bosta oblika in smer skupne tržne kapitalizacije kriptovalute sledila Bitcoinu. To je deloma posledica vpliva Bitcoina na celoten kripto trg, saj je to prva, največja in najbolj priznana kriptovaluta.

Kot vlagatelji in trgovci v kriptovalute jemljemo kot samoumevno, da večina ljudi na svetu slabo pozna širino kripto trga. Zato lahko verjamejo, da je Bitcoin edina kriptovaluta, ki obstaja.

Posledično, če obstaja želja po nakupu kriptovalute, se Bitcoin in celoten kripto trg dvigneta, kar dvigne obe tržni kapici. Če bi nenaklonjenost tveganju prizadela trg kriptovalut, bi večina velikih kriptovalut likvidirala, kar bi zmanjšalo skupno tržno kapitalizacijo.

Dejavniki, ki vplivajo na prevlado Bitcoina

V zgodnjih dneh kriptovalute je prevlada Bitcoina gibala pri približno 95 % ali več, saj je bilo zelo malo altcoinov, ki so privabili naložbe. Vendar, ko so drugi altcoini začeli vzbujati zanimanje, je prevlada Bitcoina padla. 

Na primer, ko je leta 2017 vznemirila ICO (začetna ponudba kovancev), so naložbe v altcoine začele rasti in prevladujoči položaj Bitcoin se je zmanjšal na najnižjih 35%. Od leta 2018 se je prevladujoči položaj Bitcoina vrnil na skoraj 70 %, saj je veliko teh altcoinov propadlo.

Od leta 2021 je prevlada Bitcoina spet začela padati, saj se je naložba v altcoine povečala z negativnimi novicami v zvezi z porabo energije Bitcoina in kitajskim izkoreninjanjem rudarjenja Bitcoin, kar je obremenilo naložbe.

Če natančno preučimo formulo, ki ustvari razmerje, znano kot prevladujočega položaja Bitcoin, bomo našli ti dve spremenljivki, vključeni v izračun:

 • Tržna kapitalizacija Bitcoin
 • Skupna tržna kapitalizacija celotnega trga kriptovalut

To sta dva glavna vpliva, ki premikata razmerje prevlade Bitcoina.

Nihanje cene Bitcoina

Tržna kapitalizacija Bitcoina je števec razmerja prevlade Bitcoina. Ker je število bitcoinov v obtoku dokaj enakomerno in ne bo veliko raslo, ima največji vpliv na tržno kapitalizacijo Bitcoin njegova cena.

Razmerje med ceno Bitcoina in tržno kapitalizacijo je mogoče videti v zgornjem grafikonu. Upoštevajte, da tržna kapitalizacija tesno sledi in je podobna gibanju cene Bitcoina. Ker se cena Bitcoina dvigne višje, se njegova tržna kapitalizacija sorazmerno poveča.

Vendar samo zato, ker je tržna kapitalizacija Bitcoina višja, še ne pomeni, da se prevlada Bitcoin povečuje. Tržna kapitalizacija Bitcoina je le števec razmerja. Hitrost, s katero se giblje tržna kapitalizacija Bitcoina, se primerja z drugim največjim dejavnikom, ki vpliva na razmerje: tržno kapitalizacijo altcoinov.

Nihanje tržne kapitalizacije altkoinov

Imenovalec razmerja je skupna tržna kapitalizacija vseh kriptovalut. To številko je nekoliko težje izračunati zaradi velikega števila razpoložljivih kriptovalut. Trenutno je na voljo več kot 12.000 kriptovalutov, kar je ogromno število za sledenje. Na srečo več spletnih mest samodejno izvede ta izračun.

Včasih je cena Bitcoina višja, kar znatno poveča tržno kapitalizacijo Bitcoina. Podobno obstajajo drugi časi, ko naložbe v altcoine naraščajo hitreje kot v Bitcoin.

Na zgornjem grafikonu opazite, da je prvi trend na levi (v črni barvi) veliko večji in močnejši od ustreznega povečanja tržne kapitalizacije Bitcoina na desni. To nakazuje, da se skupna ocena altcoinov povečuje hitreje kot vrednotenje Bitcoin, kar pomeni, da altcoini močno vplivajo na skupno tržno kapitalizacijo.

Nato se po popravku trend na levi (v modri barvi) nadaljuje višje in hitreje kot tržna kapitalizacija Bitcoina (desni grafikon). Posledično se je delež skupnega vrednotenja trga kriptovalut, ki ga je mogoče pripisati Bitcoinu, zmanjšal in postaja vse manjši. 

Kako trgovati s kripto z uporabo prevlade BTC

Obstaja veliko načinov, kako izkoristiti prevlado BTC v svojo korist. Dva splošna sektorja znotraj kriptovalute sta Bitcoin in altcoini. Z razmerjem lahko ugotovimo, kateri od teh dveh je močnejši trend za trgovanje, lahko pa tudi predvidimo ekstremne vrednosti in trgujemo z vzponi in padci.

Strategija 1: Uporaba prevlade BTC za določitev najmočnejšega trenda

Trgovci lahko uporabijo razmerje prevlade Bitcoina, da ugotovijo, ali je Bitcoin močnejši trend ali ima vlaganje v altcoine večji potencial. Razmerje prevlade BTC določa, kateri trend je lahko boljši od drugega, tako da lahko trgovec ustrezno pozicionira.

Najprej določite trend prevlade BTC. Za ogled indeksa lahko uporabite grafikon TradingView.

Drugič, določite cenovni trend Bitcoina v podobnem časovnem okviru.

Končno, uporabite to tabelo, da vam pomaga določiti strateško pristranskost.

Indeks prevlade BTCTrend BitcoinaSignal
Razmerje v naraščajočem trenduBitcoin v naraščajočem trenduKupite Bitcoin
Razmerje v naraščajočem trenduBitcoin v padajočem trenduProdaja altcoinov
Raio v padajočem trenduBitcoin v naraščajočem trenduKupite altcoine
Razmerje v padajočem trenduBitcoin v padajočem trenduProdaja Bitcoin

Ko je pristranskost ugotovljena, lahko prepoznate priložnosti trgovanja z uporabo cenovne akcije, vzorcev svečnikov in/ali drugih tehničnih kazalnikov.

Strategija 2: Trgovanje z ekstremno visokimi in nizkimi odčitki

Med letoma 2018 in 2021 se je prevladujoči položaj Bitcoin gibal od nizke 35 % do najvišje 74 %. Ker se vesolje kriptovalut nenehno širi, je malo verjetno, da se bo vrednost tega razmerja v prihodnosti povečala veliko nad 74%. Po drugi strani pa razmerje prevlade pod 35 % kaže, da se skupna vrednost altcoinov hitro povečuje v primerjavi z Bitcoin.

Druga strategija, ki jo je treba upoštevati, je trgovanje na ustreznem trgu, ko razmerje doseže skrajnost. Ko se razmerje približa tem zgodovinskim ravnem, je ogrožen obrat razmerja. Zato, ko razmerje doseže izjemno visoko vrednost, so trgi zreli za znižanje razmerja. Po drugi strani pa lahko izjemno nizka vrednost vodi do povečanja prevlade Bitcoina.

Preprost razlog za to je, da bodo vlagatelji ocenili vrednost kriptovalute na podlagi svojih vrstnikov. Če se naložba že nekaj časa preliva v altcoine, je verjetnost za apreciacijo in vrednost Bitcoina verjetnejša.

Trgovci lahko uporabijo spodnjo tabelo kot vodilo za določitev, na katere trge se osredotočiti, ko je prevladujoči položaj BTC v nevarnosti za preobrat.

Indeks prevlade BTCTrend BitcoinaSignal
Razmerje na zgodovinski visoki ravniBitcoin v naraščajočem trenduProdaja Bitcoin
Razmerje na zgodovinski visoki ravniBitcoin v padajočem trenduKupite altcoine
Razmerje na zgodovinsko nizki ravniBitcoin v naraščajočem trenduProdaja altcoinov
Razmerje na zgodovinsko nizki ravniBitcoin v padajočem trenduKupite Bitcoin

Po definiciji je redko, da bo prevlada Bitcoina dosegla te zgodovinske vzpone in padce. Ko pa razmerje doseže skrajne ravni, bi lahko ponudilo nekaj dobrih priložnosti za trgovanje. Vendar je pomembno, da svoje tveganje obvladujete, saj je znano, da razmerje presega te zgodovinske ravni.

Je prevlada Bitcoina zanesljiv kazalnik?

Kripto trgi so zapleteni ekosistemi. Zato nobenega sistema ni mogoče poenostaviti na uporabo enega kazalnika. Dominantnost Bitcoina je le eden od mnogih možnih meril, ki opisujejo trenutno tržno okolje.

Posledično bo samo zanašanje na prevlado Bitcoin kot indeks verjetno vodilo do izgub in/ali nedoslednih rezultatov.

Ena pomanjkljivost je, da se je šele pred kratkim število altcoinov resnično povečalo, kar je znižalo razmerje prevlade. V skladu s tem nimamo velike količine zgodovinskih podatkov, iz katerih bi lahko prepoznali ponavljajoče se trende.

Poleg tega, če se bo število altcoinov v prihodnosti še naprej povečevalo, je možno, da bi razmerje postajalo vse manjše in doseglo nove najnižje vrednosti. Če se to zgodi, indeks prevlade Bitcoin morda ne bo več uporaben.

Razmerje prevlade Bitcoin je odlično orodje, ki vam pomaga razumeti trende na kripto trgu. Glede na trende znotraj razmerja in od cene Bitcoina lahko trgovec ugotovi, ali je močnejši trend z altcoini ali Bitcoin.

Dominantnost bitcoina ni brez omejitev. Ker je kripto trg tako nov, je možno, da bo v naslednjih nekaj letih na spletu prišlo še več altcoinov, zaradi česar bo indeks zastarel. Toda vsaj za zdaj lahko trgovcem pomaga bolje razumeti razmere na kripto trgu.

ODPOVED ODGOVORNOSTI: Informacije v objavi niso finančni nasveti, ampak so namenjene SAMO ZA SPLOŠNE INFORMACIJE. Trgovanje s kriptovalutami je ZELO tvegano. Prepričajte se, da razumete ta tveganja in da ste odgovorni za to, kar počnete s svojim denarjem.

🔥 Če ste začetnik. Verjamem, da vam bo spodnji članek koristen ☞  Kaj morate vedeti, preden vložite v kriptovaluto - Za začetnike

Abigail betty

Abigail betty

1624395600

11 Ways to Earn Bitcoins & Make Money with Bitcoin (2021 updated)

While there are many ways you can make money with Bitcoin in the end there are no free meals. Earning Bitcoins online take time and money and most methods promising free Bitcoins will not be worth the time wasted on them.

Here are the different methods I cover in this video:

0:18 - Intro
1:21- Micro earnings
2:25 - Owning a Bitcoin faucet
3:11 - Signature campaigns
4:18 - Bitcoin trading
5:16 - Bitcoin affiliate programs
6:32 - Gambling (very high risk)
7:20 - Crypto blogging
8:26 - Offering crypto services
8:46 - Bitcoin mining
10:20 - Bitcoin lending platforms
11:14 - Coin doublers and HYIPs (avoid)
12:22 - Conclusion + flowchart

📺 The video in this post was made by 99Bitcoins
The origin of the article: https://www.youtube.com/watch?v=EoG482doRv0
🔺 DISCLAIMER: The article is for information sharing. The content of this video is solely the opinions of the speaker who is not a licensed financial advisor or registered investment advisor. Not investment advice or legal advice.
Cryptocurrency trading is VERY risky. Make sure you understand these risks and that you are responsible for what you do with your money
🔥 If you’re a beginner. I believe the article below will be useful to you ☞ What You Should Know Before Investing in Cryptocurrency - For Beginner
⭐ ⭐ ⭐The project is of interest to the community. Join to Get free ‘GEEK coin’ (GEEKCASH coin)!
☞ **-----CLICK HERE-----**⭐ ⭐ ⭐
Thanks for visiting and watching! Please don’t forget to leave a like, comment and share!

#bitcoin #blockchain #earn bitcoins #make money with bitcoin #11 ways to earn bitcoins & make money with bitcoin (2021 updated)