Cesar Hamill

Cesar Hamill

1659194580

Šta je Coinigy | Kako koristiti Coinigy | Upravljanje kripto portfelje

U ovom članku ćete naučiti šta je Coinigy? Kako koristiti Coinigy (upravljanje portfeljem vašeg sve-u-jednom kripto novčanika)

1. Šta je Coinigy?

Coinigy je platforma za trgovanje sve-u-jednom koja ima za cilj da pojednostavi proces praćenja i trgovanja širokim izborom kovanica koji se mogu naći na više berzi.

Naziv platforme za kripto trgovanjeCoinigy
Sa sjedištemWisconsin, SAD
Godina osnivanja2014
Regulatorno tijeloNema
E-mail adresaNišta – samo online obrazac za zahtjev
Websitehttps://www.coinigy.com/
Maksimalna polugaPoluga se ne nudi
Minimalni depozitNaknada za pretplatu od $18,66 ili $99,99 u zavisnosti od paketa koji trgovac uzima
Opcije depozitaKreditna/debitna kartica, PayPal, kriptovaluta – prilikom plaćanja pretplate
Opcije povlačenjaNijedan
Platform TypeRazmjena kriptovaluta
Platform LanguagesEngleski – drugi jezici nisu naznačeni
Kompatibilnost OSWeb pretraživači, Android i iOS
Jezici za korisničku podrškuEngleski – drugi jezici nisu naznačeni
Radno vrijeme korisničke službe24 sata, sedam dana u sedmici

Coinigy se zapravo povezuje sa preko 45 berzi i 4000 različitih tržišta i valutnih parova preko API-ja i uključuje žive devizne kurseve, vizualizaciju podataka i direktnu analizu blockchaina. Platforma također uključuje grafikone TradingView-a i nudi desktop ili mobilnu aplikaciju, te razne u aplikacijama pretraživača. Coinigyju se može pristupiti sa računara i mobilnih uređaja putem Coinigy iOS i Android mobilnih aplikacija. Platforma nudi 24/7 alat za razmjenu i praćenje portfelja novčanika za korisnike.

Koje su prednosti korištenja Coinigyja?

Coinigy se izdvaja od konkurencije zbog sljedećih prednosti:

 • Platforma za trgovanje koju pruža Coinigy temelji se na webu i omogućava intuitivno sučelje zajedno sa dizajnom korisničkog sučelja koji privlači različite trgovce različitih nivoa vještina.
 • Platforma Coinigy omogućava dosljedno upravljanje portfeljima zajedno sa pružanjem moćnog i naprednog crtanja i trgovanja na različitim računima putem API integracije.
 • Mobilna aplikacija Coinigy također omogućava trgovcima da upravljaju svojim računima na Android i iOS uređajima.
 • Coinigy nudi niz alata koji se sastoje od preko 70 tehničkih indikatora koji su podržani preko API-ja u realnom vremenu, omogućavajući trgovcima da imaju koristi od izvora podataka uživo.
 • Coinigy također nudi visokofrekventne alate za trgovanje, brojne web, desktop i mobilne aplikacije i dodatke.
 • Coinigy podržava izvršenje trgovine na preko 45 berzi, jedna sveobuhvatna platforma za trgovanje. Trgovci mogu lako upravljati i pratiti svoje trgovačke račune i uključiti se u izradu grafikona koji je sveobuhvatan i napredan.
 • Coinigy se hostuje širom svijeta u centrima podataka koje pruža Google uz korištenje okvira koji pruža SocketCluster i druge mikro usluge.
 • Putem Coinigy-jeve platforme za trgovanje, trgovci imaju trenutni pristup API-jima u realnom vremenu zajedno sa historijskim podacima i podacima uživo koje pokreće Coinigy-jev CryptoFeed.
 • Coinigy je u skladu sa KYC i AML procesima i procedurama i ima AES 256-bitnu enkripciju na zahtjeve zajedno s praćenjem transakcija i pružanjem nekoliko drugih sigurnosnih karakteristika.
 • Coinigy korisnička podrška sadrži sveobuhvatan odjeljak s čestim pitanjima, online obrazac za zahtjev, telefonski broj i funkciju live/instant chata koja se može koristiti ako trgovci imaju pitanja ili probleme.


Je li Coinigy reguliran i siguran?

Coinigy, kao i kod većine platformi i berzi za trgovanje kriptovalutama, nije regulisan, što znači da trgovci daju svoje poverenje platformi kada se trgovine izvrše.

Jedna od najsigurnijih karakteristika Coinigyja je činjenica da je decentraliziran i ne drži sredstva klijenata u skladištu na licu mjesta, što hakerima otežava ciljanje platforme jer ne postoji jedna ulazna tačka koja predstavlja ranjivost kao kod centraliziranih platformi.

Coinigy ima politiku i procedure 'Know Your Client', ili KYC, i Anti-Money Laundering, ili AML, zajedno sa praćenjem ili zbrajanjem transakcija u slučaju lažnih aktivnosti koje se pojave.

Kada trguju putem Coinigyja, trgovci koriste svoj individualni API ključ za postojeće račune na berzi kako bi im pristupili putem Coinigy trgovačkih platformi i Coinigy ne čuva niti koristi ove ključeve, već samo trgovci koji ih drže.

Svi korisnički podaci na Coinigyju šifrirani su AES-246-bitnom enkripcijom i svi korisnički podaci koji su osjetljivi nikada se ne vraćaju klijentu. Svi zahtjevi putem Coinigyja se verificiraju putem sigurnog SSL-a.

Osim toga, Coinigy također koristi višeslojnu serversku arhitekturu koja ima složene vjerodajnice i dodatno jača integritet servera. Ostali načini na koje Coinigy osigurava sigurnost uključuju:

 • Zahtjevi korisnika se filtriraju i provjeravaju za XSS, CSRF, Clickjacking i napade lažnog predstavljanja sesije.
 • Jedini se koriste parametrizirani upiti bazi podataka.
 • Coinigy lozinke mogu imati do 40 znakova, a lozinke moraju biti jedinstvene, složene i sadržavati varijaciju alfanumeričkih znakova zajedno sa simbolima.
 • Dvofaktorska autentikacija ili 2FA se koristi putem Google Authenticator-a.

Trgovci moraju biti veoma oprezni kada trguju kriptovalutama putem berzi kriptovaluta i platforme za trgovanje jer nedostatak regulative može ugroziti sredstva klijenata jer se ne mogu osigurati.

Osim toga, ako dođe do nekog događaja, platforme za trgovanje kriptovalutama ne mogu jamčiti pružanje kompenzacije ako dođe do bilo kakve štete ili gubitka koji proizlazi iz cyber napada ili bilo kojeg drugog događaja koji je van kontrole trgovca i platforme.

Kada procjenjuju platforme za trgovanje kriptovalutama, trgovci moraju procijeniti nivo sigurnosti sredstava klijenta koji te platforme nude i u kojoj mjeri platforme za trgovanje kriptovalutama često mogu postati žrtve pokušaja sajber napada.

Kako Coinigy funkcionira?

Prvo, Coinigy je platforma za razmjenu kriptovaluta koja zahtijeva mjesečnu pretplatu od 18,66 USD kada koristi svoje usluge.

Svrha iza Coinigyja je da pruži pojednostavljeni pristup praćenju i trgovini širokim spektrom kovanica koje se mogu naći na više drugih berzi.

Uključujući niz funkcija, Coinigy uklanja složenost često povezana s upravljanjem portfelja kriptovaluta kroz kombinaciju raznih alata koji se mogu naći na drugim berzama u jednu platformu prilagođenu korisnicima.

Coinigy nudi sveobuhvatan grafikon zajedno s upozorenjima o cijenama, integracijom aplikacija i mogućnošću trgovine s različitih računa na berzi povezujući ih preko API-ja, koji čini dio usluge koju nudi Coinigy.

Ovo uklanja potrebu da se prijavite na pojedinačne račune na više berzi kako biste upravljali i nadgledali imovinu na ovim berzama.

Coinigy pruža mogućnost i za početnike i za iskusne trgovce, a cilj njegovog operativnog modela je pružiti rješenje na jednom mjestu za aktivne trgovce kriptovalutama.

Coinigy ne drži sredstva u skladištu na licu mjesta na platformi što pruža dodatnu sigurnost za klijentska sredstva jer su platforme koje koriste centralizirane modele često osjetljive na sajber napade.

2. Kako započeti s Coinigyjem

Posjetite web stranicu: https://www.coinigy.com/

Coinigy web stranica vam omogućava da registrujete račun klikom na "Prijavi se" koji se nalazi u gornjem desnom kutu stranice.

2.1. Kreirajte nalog

Možete se prijaviti unosom vaše e-mail adrese, lozinke i konformacije lozinke.

Nakon što potvrdite svoju adresu e-pošte klikom na vezu u e-poruci za potvrdu, od vas će biti zatraženo da se prijavite kako biste dobili pristup svom računu.

2.2. Link Exchange Accounts

Možete povezati svoj kompatibilni račun za razmjenu tako što ćete kliknuti na dugme "Računi" na vrhu stranice. Ovo će vam omogućiti da odaberete iz niza razmjena i povežete svoje račune sa Coinigy putem API-ja.

Odavde možete kliknuti na dugme “Dodaj novi račun za razmjenu” kako biste odabrali željenu razmjenu.

Nakon što odaberete odabranu razmjenu, morat ćete unijeti informacije o svom API ključu, a zatim pritisnuti “Potvrdi”.

Također možete odabrati da pratite bilo koju adresu vašeg novčanika i jednostavno morate dodati ključ javne adrese da biste krenuli.

3) Počnite pratiti i trgovati kriptovalutama

Odavde možete se kretati po Coinigy kontrolnoj tabli i početi crtati i pratiti preko 4000 različitih trgovačkih parova i kovanica na preko 45 kompatibilnih berzi.

Vrhunske berze za trgovanje token-coin. Slijedite upute i zaradite neograničeno

BinanceFTXPoloniexBitfinexHuobiMXCByBitGate.ioPhemex

3. Značajke Coinigy platforme 

Grafikoni: Ovo je možda najbolja platforma za korištenje za crtanje kriptovaluta zbog integracije TradingView grafikona i indikatora. U stvari, grafikoni su bolji od TradingViewa. Kako je to moguće? Zato što sam TradingView pruža samo ograničen broj mjenjača digitalnih valuta i parova. Coinigy's Cryptofeed pruža pristup 45 razmjena i preko 4.000 kripto parova, na koje korisnici mogu primijeniti TradingView alate za tehničku analizu. To znači da korisnici mogu primijeniti vremenske okvire od sekundi do mjeseci koristeći svijećnjake, šipke, linijske i Heikin Ashi grafikone, ovisno o tome na koje Coinigy članstvo ste se pretplatili. Coinigy pruža pristup podacima, a TradingView pruža alate za tehničku analizu koji se mogu primijeniti za tumačenje podataka.  

Tehnički indikatori: Koristeći moćne alate TradingView-a, korisnici mogu pristupiti preko 70 indikatora i strategija za primjenu na svojim grafikonima. Od indikatora cijena kao što su jednostavni pokretni prosjeci, Keltnerovi kanali do Parabolic SAR, Stochastic RSI i MACD momentum oscilatora, korisnicima je na raspolaganju čitav niz alata. Alati tehničke analize za mejnstrim kripto brokere toliko nedostaju da je to slično vožnji skutera u poređenju sa prigušivanjem Ferrarija sa Coinigyjem. 30-dnevno besplatno probno članstvo daje pristup ovim alatima.

Magnet Mode: Korisnici TradingView-a će biti upoznati s ovim malim savjetom, ali obavezno uključite “Magnet Mode” na grafikonu tako da će crteži automatski pričvrstiti na točne vrhove i dna svijećnjaka. Ako to ne uspije, možete se izluditi pokušavajući precizno povezati linije trenda. 

Dubina tržišta 2. Prikaz likvidnosti: Prozor veličine ponude i potražnje takođe pruža prikaz likvidnosti sa crvenim i zelenim grafikonima dubine u pozadini. U osnovi, to je kripto verzija nivoa 2, ali pozadina pokazuje da ste bili veliki. Omogućava brz i praktičan pregled likvidnosti i potencijalnih nivoa podrške i otpora. Međutim, baš kao na ekranu nivoa 2, dubina može brzo nestati tako da je važno imati grafikone za provjeru stvarnih trendova. Baš kao prozor nivoa 2, možete kliknuti na nivo cijene da biste otvorili ekran za narudžbu u odnosu na berzu i račun na kojem se drži vaš novčanik.

Funkcionalnost – Coinigy radi kao platforma zasnovana na webu i uključuje intuitivno sučelje i korisničko sučelje dizajnirano da privuče trgovce svih nivoa vještina. Platforma omogućava stalno praćenje portfelja, napredno crtanje i trgovanje na računu putem API integracije. Korisnici također mogu upravljati svojim računima putem mobilne aplikacije dostupne za iOS i Android.

Raspon alata – Platforma uključuje preko 70 tehničkih indikatora i podržana je API-jem u realnom vremenu koji omogućava korisnicima da imaju koristi od live feedova podataka. Kao rezultat toga, Coinigy uključuje opsežne grafikone, tečajeve uživo, alate za visokofrekventno trgovanje i brojne web, desktop i mobilne aplikacije uključujući CryptoTicker i ArbMatrix aplikacije, kao i dodatak Google Datasheet. SMS, email i obaveštenja o cenama u pretraživaču su takođe dostupna kada koristite platformu.

Integracija burze – Coinigy se povezuje sa približno 40 vodećih berzi i omogućava korisnicima da prate preko 4000 različitih trgovačkih parova i kovanica. Osim praćenja stanja i uključivanja u sveobuhvatno crtanje, korisnici također mogu trgovati direktno sa svojih računa putem API integracije sa berzama kao što su Binance, Bitfinex, Bitstamp, Bittrex, CCEx, CEX.io, Coinbase Pro, Huobi Pro, Kraken, Kucoin , Poloniex i Vaultoro.

Tehnologija – Coinigy je globalno hostovan u Googleovim centrima podataka, a koristi i okvir SocketCluster za aplikacije i mikro usluge. Platforma daje trenutni pristup API-jima u realnom vremenu i historijskim podacima, s podacima uživo koje pokreće Coinigy CryptoFeed. Osim toga, svi korisnički podaci su šifrirani AES 256-bitnom enkripcijom i svaki zahtjev na Coinigyju prolazi kroz provjereni i sigurni (ORG) SSL.

Korisnička podrška – Korisnici su dobro usluženi i mogu kontaktirati tim 24 sata dnevno podnošenjem zahtjeva u odjeljku za podršku ili uključivanjem u live chat sa svojih naloga. Sjedište se može kontaktirati na +1.414.301.2289, a tim je također aktivan na društvenim mrežama i ima aktivan Twitter nalog i Facebook. Tim također nudi stranicu sa čestim pitanjima kao dio Podrška, kao i video resurse putem svog YouTube kanala. Korisnici također mogu biti ažurirani prateći službeni blog.

COINIGY WALLET

 • Coinigy ne pruža izvorni novčanik, već omogućava korištenje svih trgovačkih računa, različitih novčanika i razmjena na jednoj platformi.
 • Trgovci će morati da koriste sopstveni novčanik kada se prijave i koriste usluge Coinigy-ja. Prilikom odabira novčanika, trgovci će morati istražiti, procijeniti i uporediti različite novčanike kako bi pronašli onaj koji odgovara njihovim potrebama i ciljevima.
 • U ponudi su različiti novčanici, a odabir pravog svodi se na osobne preferencije, kao i na ono što novčanik prima. Trgovci će morati osigurati da je novčanik kompatibilan za korištenje s raznim kriptovalutama kako bi izbjegli bilo kakve probleme.
 • Trgovci će također morati procijeniti sigurnosne karakteristike različitih novčanika jer mogu postati meta sajber napada i to može dovesti do značajnog gubitka sredstava.

COINIGY MOBILNA APLIKACIJA

 • Coinigy nudi korištenje svoje vlasničke mobilne aplikacije koja je jedna od najsveobuhvatnijih aplikacija za trgovanje bitkoinima i kriptovalutama koja također sadrži napredne alate za upravljanje portfeljem.
 • Uz mobilnu aplikaciju, trgovci imaju potpuni pristup svim svojim računima na burzi i mogu komunicirati s njima bez potrebe da se odjavljuju. Coinigy također nudi napredne karakteristike crtanja koje se mogu koristiti u aplikaciji.
 • Aplikacija se može preuzeti i koristiti na mobilnim uređajima koji rade na Android ili iOS softveru.

POLUGA

 • Poluga je koristan alat koji brokeri pružaju trgovcima kako bi im omogućili otvaranje većih pozicija uprkos njihovom početnom depozitu. Coinigy, u svojim jedinstvenim operacijama i uslugama, ne nudi trgovcima s polugom na kriptovalutama.
 • Ovo je često slučaj s većinom platformi za kriptovalute jer se trgovanje vrši direktno između kupaca i prodavaca kriptovaluta, a razmjene se obavljaju na licu mjesta po unaprijed određenoj cijeni, što opciju poluge čini ništavnom.
 • Osim toga, iako korisna, poluga uključuje veliki rizik kada se koristi nepravilno jer može dovesti do značajnih gubitaka koji mogu premašiti početni depozit trgovca.

NAKNADE

 • Coinigy radi u skladu s uslugom pretplate i trgovci imaju dvije opcije kada se prijave na platformu za trgovanje, a to su:
 • Pro Trader – koji uključuje pretplatu od 18,66 USD mjesečno i pruža trgovcima niz funkcija kao što su neograničeno trgovanje bez dodatnih naknada, 24/7 upravljanje portfeljem, pristup mobilnim aplikacijama i još mnogo toga.
 • API Developer Pro – koji zahtijeva mjesečnu pretplatu od 99,99 USD koji nudi slične karakteristike kao Pro Trader, ali s nizom više.
 • Osim naknada za pretplatu, ne postoje dodatne naknade koje su naznačene jer trgovanje putem Coinigyja ne povlači nikakve transakcijske troškove jer su oni pokriveni naknadama za pretplatu koje se plaćaju prilikom registracije za korištenje usluga Coinigyja.

4. Coinigy za i protiv

Pros

 • Konsoliduje sve trgovačke račune, novčanike i berze u platformu na jednom mestu
 • Integriše najmoćnije grafikone i alate za tehničku analizu sa TradingView
 • Besprekorni pristup 45 berzi i preko 4000 digitalnih valuta i parova
 • Jeftine pretplate, a ne trgovačke karte kao što su Multi Chart i Ninja Trader
 • Mogućnosti arbitraže se mogu trgovati
 • Brzina i efikasnost su poboljšani

Cons

 • API integracija ne radi za stanovnike SAD-a na određenim berzama kao što je BitMex
 • Postavljanje API veze sa trgovačkim računima može biti dugotrajno

Zaključak

Platforma možda neće odgovarati nikome s pristupom „kupi i drži“ jer je širok spektar funkcija namijenjen visoko aktivnim trgovcima koji budno paze na svoje portfelje. Svi koji su zainteresirani za korištenje platforme za trgovanje na jednom mjestu trebali bi iskoristiti 30-dnevnu besplatnu probnu verziju prije nego što odluče da li da se obavežu na jedan od plaćenih planova pretplate.

Nadamo se da će vam ovaj članak pomoći. Ne zaboravite ostaviti lajk, komentirati i podijeliti sa drugima. Hvala ti!

Pročitajte više: Šta je DappRadar | Kako koristiti DappRadar | Svjetska Dapp Store

What is GEEK

Buddha Community

Cesar Hamill

Cesar Hamill

1659194580

Šta je Coinigy | Kako koristiti Coinigy | Upravljanje kripto portfelje

U ovom članku ćete naučiti šta je Coinigy? Kako koristiti Coinigy (upravljanje portfeljem vašeg sve-u-jednom kripto novčanika)

1. Šta je Coinigy?

Coinigy je platforma za trgovanje sve-u-jednom koja ima za cilj da pojednostavi proces praćenja i trgovanja širokim izborom kovanica koji se mogu naći na više berzi.

Naziv platforme za kripto trgovanjeCoinigy
Sa sjedištemWisconsin, SAD
Godina osnivanja2014
Regulatorno tijeloNema
E-mail adresaNišta – samo online obrazac za zahtjev
Websitehttps://www.coinigy.com/
Maksimalna polugaPoluga se ne nudi
Minimalni depozitNaknada za pretplatu od $18,66 ili $99,99 u zavisnosti od paketa koji trgovac uzima
Opcije depozitaKreditna/debitna kartica, PayPal, kriptovaluta – prilikom plaćanja pretplate
Opcije povlačenjaNijedan
Platform TypeRazmjena kriptovaluta
Platform LanguagesEngleski – drugi jezici nisu naznačeni
Kompatibilnost OSWeb pretraživači, Android i iOS
Jezici za korisničku podrškuEngleski – drugi jezici nisu naznačeni
Radno vrijeme korisničke službe24 sata, sedam dana u sedmici

Coinigy se zapravo povezuje sa preko 45 berzi i 4000 različitih tržišta i valutnih parova preko API-ja i uključuje žive devizne kurseve, vizualizaciju podataka i direktnu analizu blockchaina. Platforma također uključuje grafikone TradingView-a i nudi desktop ili mobilnu aplikaciju, te razne u aplikacijama pretraživača. Coinigyju se može pristupiti sa računara i mobilnih uređaja putem Coinigy iOS i Android mobilnih aplikacija. Platforma nudi 24/7 alat za razmjenu i praćenje portfelja novčanika za korisnike.

Koje su prednosti korištenja Coinigyja?

Coinigy se izdvaja od konkurencije zbog sljedećih prednosti:

 • Platforma za trgovanje koju pruža Coinigy temelji se na webu i omogućava intuitivno sučelje zajedno sa dizajnom korisničkog sučelja koji privlači različite trgovce različitih nivoa vještina.
 • Platforma Coinigy omogućava dosljedno upravljanje portfeljima zajedno sa pružanjem moćnog i naprednog crtanja i trgovanja na različitim računima putem API integracije.
 • Mobilna aplikacija Coinigy također omogućava trgovcima da upravljaju svojim računima na Android i iOS uređajima.
 • Coinigy nudi niz alata koji se sastoje od preko 70 tehničkih indikatora koji su podržani preko API-ja u realnom vremenu, omogućavajući trgovcima da imaju koristi od izvora podataka uživo.
 • Coinigy također nudi visokofrekventne alate za trgovanje, brojne web, desktop i mobilne aplikacije i dodatke.
 • Coinigy podržava izvršenje trgovine na preko 45 berzi, jedna sveobuhvatna platforma za trgovanje. Trgovci mogu lako upravljati i pratiti svoje trgovačke račune i uključiti se u izradu grafikona koji je sveobuhvatan i napredan.
 • Coinigy se hostuje širom svijeta u centrima podataka koje pruža Google uz korištenje okvira koji pruža SocketCluster i druge mikro usluge.
 • Putem Coinigy-jeve platforme za trgovanje, trgovci imaju trenutni pristup API-jima u realnom vremenu zajedno sa historijskim podacima i podacima uživo koje pokreće Coinigy-jev CryptoFeed.
 • Coinigy je u skladu sa KYC i AML procesima i procedurama i ima AES 256-bitnu enkripciju na zahtjeve zajedno s praćenjem transakcija i pružanjem nekoliko drugih sigurnosnih karakteristika.
 • Coinigy korisnička podrška sadrži sveobuhvatan odjeljak s čestim pitanjima, online obrazac za zahtjev, telefonski broj i funkciju live/instant chata koja se može koristiti ako trgovci imaju pitanja ili probleme.


Je li Coinigy reguliran i siguran?

Coinigy, kao i kod većine platformi i berzi za trgovanje kriptovalutama, nije regulisan, što znači da trgovci daju svoje poverenje platformi kada se trgovine izvrše.

Jedna od najsigurnijih karakteristika Coinigyja je činjenica da je decentraliziran i ne drži sredstva klijenata u skladištu na licu mjesta, što hakerima otežava ciljanje platforme jer ne postoji jedna ulazna tačka koja predstavlja ranjivost kao kod centraliziranih platformi.

Coinigy ima politiku i procedure 'Know Your Client', ili KYC, i Anti-Money Laundering, ili AML, zajedno sa praćenjem ili zbrajanjem transakcija u slučaju lažnih aktivnosti koje se pojave.

Kada trguju putem Coinigyja, trgovci koriste svoj individualni API ključ za postojeće račune na berzi kako bi im pristupili putem Coinigy trgovačkih platformi i Coinigy ne čuva niti koristi ove ključeve, već samo trgovci koji ih drže.

Svi korisnički podaci na Coinigyju šifrirani su AES-246-bitnom enkripcijom i svi korisnički podaci koji su osjetljivi nikada se ne vraćaju klijentu. Svi zahtjevi putem Coinigyja se verificiraju putem sigurnog SSL-a.

Osim toga, Coinigy također koristi višeslojnu serversku arhitekturu koja ima složene vjerodajnice i dodatno jača integritet servera. Ostali načini na koje Coinigy osigurava sigurnost uključuju:

 • Zahtjevi korisnika se filtriraju i provjeravaju za XSS, CSRF, Clickjacking i napade lažnog predstavljanja sesije.
 • Jedini se koriste parametrizirani upiti bazi podataka.
 • Coinigy lozinke mogu imati do 40 znakova, a lozinke moraju biti jedinstvene, složene i sadržavati varijaciju alfanumeričkih znakova zajedno sa simbolima.
 • Dvofaktorska autentikacija ili 2FA se koristi putem Google Authenticator-a.

Trgovci moraju biti veoma oprezni kada trguju kriptovalutama putem berzi kriptovaluta i platforme za trgovanje jer nedostatak regulative može ugroziti sredstva klijenata jer se ne mogu osigurati.

Osim toga, ako dođe do nekog događaja, platforme za trgovanje kriptovalutama ne mogu jamčiti pružanje kompenzacije ako dođe do bilo kakve štete ili gubitka koji proizlazi iz cyber napada ili bilo kojeg drugog događaja koji je van kontrole trgovca i platforme.

Kada procjenjuju platforme za trgovanje kriptovalutama, trgovci moraju procijeniti nivo sigurnosti sredstava klijenta koji te platforme nude i u kojoj mjeri platforme za trgovanje kriptovalutama često mogu postati žrtve pokušaja sajber napada.

Kako Coinigy funkcionira?

Prvo, Coinigy je platforma za razmjenu kriptovaluta koja zahtijeva mjesečnu pretplatu od 18,66 USD kada koristi svoje usluge.

Svrha iza Coinigyja je da pruži pojednostavljeni pristup praćenju i trgovini širokim spektrom kovanica koje se mogu naći na više drugih berzi.

Uključujući niz funkcija, Coinigy uklanja složenost često povezana s upravljanjem portfelja kriptovaluta kroz kombinaciju raznih alata koji se mogu naći na drugim berzama u jednu platformu prilagođenu korisnicima.

Coinigy nudi sveobuhvatan grafikon zajedno s upozorenjima o cijenama, integracijom aplikacija i mogućnošću trgovine s različitih računa na berzi povezujući ih preko API-ja, koji čini dio usluge koju nudi Coinigy.

Ovo uklanja potrebu da se prijavite na pojedinačne račune na više berzi kako biste upravljali i nadgledali imovinu na ovim berzama.

Coinigy pruža mogućnost i za početnike i za iskusne trgovce, a cilj njegovog operativnog modela je pružiti rješenje na jednom mjestu za aktivne trgovce kriptovalutama.

Coinigy ne drži sredstva u skladištu na licu mjesta na platformi što pruža dodatnu sigurnost za klijentska sredstva jer su platforme koje koriste centralizirane modele često osjetljive na sajber napade.

2. Kako započeti s Coinigyjem

Posjetite web stranicu: https://www.coinigy.com/

Coinigy web stranica vam omogućava da registrujete račun klikom na "Prijavi se" koji se nalazi u gornjem desnom kutu stranice.

2.1. Kreirajte nalog

Možete se prijaviti unosom vaše e-mail adrese, lozinke i konformacije lozinke.

Nakon što potvrdite svoju adresu e-pošte klikom na vezu u e-poruci za potvrdu, od vas će biti zatraženo da se prijavite kako biste dobili pristup svom računu.

2.2. Link Exchange Accounts

Možete povezati svoj kompatibilni račun za razmjenu tako što ćete kliknuti na dugme "Računi" na vrhu stranice. Ovo će vam omogućiti da odaberete iz niza razmjena i povežete svoje račune sa Coinigy putem API-ja.

Odavde možete kliknuti na dugme “Dodaj novi račun za razmjenu” kako biste odabrali željenu razmjenu.

Nakon što odaberete odabranu razmjenu, morat ćete unijeti informacije o svom API ključu, a zatim pritisnuti “Potvrdi”.

Također možete odabrati da pratite bilo koju adresu vašeg novčanika i jednostavno morate dodati ključ javne adrese da biste krenuli.

3) Počnite pratiti i trgovati kriptovalutama

Odavde možete se kretati po Coinigy kontrolnoj tabli i početi crtati i pratiti preko 4000 različitih trgovačkih parova i kovanica na preko 45 kompatibilnih berzi.

Vrhunske berze za trgovanje token-coin. Slijedite upute i zaradite neograničeno

BinanceFTXPoloniexBitfinexHuobiMXCByBitGate.ioPhemex

3. Značajke Coinigy platforme 

Grafikoni: Ovo je možda najbolja platforma za korištenje za crtanje kriptovaluta zbog integracije TradingView grafikona i indikatora. U stvari, grafikoni su bolji od TradingViewa. Kako je to moguće? Zato što sam TradingView pruža samo ograničen broj mjenjača digitalnih valuta i parova. Coinigy's Cryptofeed pruža pristup 45 razmjena i preko 4.000 kripto parova, na koje korisnici mogu primijeniti TradingView alate za tehničku analizu. To znači da korisnici mogu primijeniti vremenske okvire od sekundi do mjeseci koristeći svijećnjake, šipke, linijske i Heikin Ashi grafikone, ovisno o tome na koje Coinigy članstvo ste se pretplatili. Coinigy pruža pristup podacima, a TradingView pruža alate za tehničku analizu koji se mogu primijeniti za tumačenje podataka.  

Tehnički indikatori: Koristeći moćne alate TradingView-a, korisnici mogu pristupiti preko 70 indikatora i strategija za primjenu na svojim grafikonima. Od indikatora cijena kao što su jednostavni pokretni prosjeci, Keltnerovi kanali do Parabolic SAR, Stochastic RSI i MACD momentum oscilatora, korisnicima je na raspolaganju čitav niz alata. Alati tehničke analize za mejnstrim kripto brokere toliko nedostaju da je to slično vožnji skutera u poređenju sa prigušivanjem Ferrarija sa Coinigyjem. 30-dnevno besplatno probno članstvo daje pristup ovim alatima.

Magnet Mode: Korisnici TradingView-a će biti upoznati s ovim malim savjetom, ali obavezno uključite “Magnet Mode” na grafikonu tako da će crteži automatski pričvrstiti na točne vrhove i dna svijećnjaka. Ako to ne uspije, možete se izluditi pokušavajući precizno povezati linije trenda. 

Dubina tržišta 2. Prikaz likvidnosti: Prozor veličine ponude i potražnje takođe pruža prikaz likvidnosti sa crvenim i zelenim grafikonima dubine u pozadini. U osnovi, to je kripto verzija nivoa 2, ali pozadina pokazuje da ste bili veliki. Omogućava brz i praktičan pregled likvidnosti i potencijalnih nivoa podrške i otpora. Međutim, baš kao na ekranu nivoa 2, dubina može brzo nestati tako da je važno imati grafikone za provjeru stvarnih trendova. Baš kao prozor nivoa 2, možete kliknuti na nivo cijene da biste otvorili ekran za narudžbu u odnosu na berzu i račun na kojem se drži vaš novčanik.

Funkcionalnost – Coinigy radi kao platforma zasnovana na webu i uključuje intuitivno sučelje i korisničko sučelje dizajnirano da privuče trgovce svih nivoa vještina. Platforma omogućava stalno praćenje portfelja, napredno crtanje i trgovanje na računu putem API integracije. Korisnici također mogu upravljati svojim računima putem mobilne aplikacije dostupne za iOS i Android.

Raspon alata – Platforma uključuje preko 70 tehničkih indikatora i podržana je API-jem u realnom vremenu koji omogućava korisnicima da imaju koristi od live feedova podataka. Kao rezultat toga, Coinigy uključuje opsežne grafikone, tečajeve uživo, alate za visokofrekventno trgovanje i brojne web, desktop i mobilne aplikacije uključujući CryptoTicker i ArbMatrix aplikacije, kao i dodatak Google Datasheet. SMS, email i obaveštenja o cenama u pretraživaču su takođe dostupna kada koristite platformu.

Integracija burze – Coinigy se povezuje sa približno 40 vodećih berzi i omogućava korisnicima da prate preko 4000 različitih trgovačkih parova i kovanica. Osim praćenja stanja i uključivanja u sveobuhvatno crtanje, korisnici također mogu trgovati direktno sa svojih računa putem API integracije sa berzama kao što su Binance, Bitfinex, Bitstamp, Bittrex, CCEx, CEX.io, Coinbase Pro, Huobi Pro, Kraken, Kucoin , Poloniex i Vaultoro.

Tehnologija – Coinigy je globalno hostovan u Googleovim centrima podataka, a koristi i okvir SocketCluster za aplikacije i mikro usluge. Platforma daje trenutni pristup API-jima u realnom vremenu i historijskim podacima, s podacima uživo koje pokreće Coinigy CryptoFeed. Osim toga, svi korisnički podaci su šifrirani AES 256-bitnom enkripcijom i svaki zahtjev na Coinigyju prolazi kroz provjereni i sigurni (ORG) SSL.

Korisnička podrška – Korisnici su dobro usluženi i mogu kontaktirati tim 24 sata dnevno podnošenjem zahtjeva u odjeljku za podršku ili uključivanjem u live chat sa svojih naloga. Sjedište se može kontaktirati na +1.414.301.2289, a tim je također aktivan na društvenim mrežama i ima aktivan Twitter nalog i Facebook. Tim također nudi stranicu sa čestim pitanjima kao dio Podrška, kao i video resurse putem svog YouTube kanala. Korisnici također mogu biti ažurirani prateći službeni blog.

COINIGY WALLET

 • Coinigy ne pruža izvorni novčanik, već omogućava korištenje svih trgovačkih računa, različitih novčanika i razmjena na jednoj platformi.
 • Trgovci će morati da koriste sopstveni novčanik kada se prijave i koriste usluge Coinigy-ja. Prilikom odabira novčanika, trgovci će morati istražiti, procijeniti i uporediti različite novčanike kako bi pronašli onaj koji odgovara njihovim potrebama i ciljevima.
 • U ponudi su različiti novčanici, a odabir pravog svodi se na osobne preferencije, kao i na ono što novčanik prima. Trgovci će morati osigurati da je novčanik kompatibilan za korištenje s raznim kriptovalutama kako bi izbjegli bilo kakve probleme.
 • Trgovci će također morati procijeniti sigurnosne karakteristike različitih novčanika jer mogu postati meta sajber napada i to može dovesti do značajnog gubitka sredstava.

COINIGY MOBILNA APLIKACIJA

 • Coinigy nudi korištenje svoje vlasničke mobilne aplikacije koja je jedna od najsveobuhvatnijih aplikacija za trgovanje bitkoinima i kriptovalutama koja također sadrži napredne alate za upravljanje portfeljem.
 • Uz mobilnu aplikaciju, trgovci imaju potpuni pristup svim svojim računima na burzi i mogu komunicirati s njima bez potrebe da se odjavljuju. Coinigy također nudi napredne karakteristike crtanja koje se mogu koristiti u aplikaciji.
 • Aplikacija se može preuzeti i koristiti na mobilnim uređajima koji rade na Android ili iOS softveru.

POLUGA

 • Poluga je koristan alat koji brokeri pružaju trgovcima kako bi im omogućili otvaranje većih pozicija uprkos njihovom početnom depozitu. Coinigy, u svojim jedinstvenim operacijama i uslugama, ne nudi trgovcima s polugom na kriptovalutama.
 • Ovo je često slučaj s većinom platformi za kriptovalute jer se trgovanje vrši direktno između kupaca i prodavaca kriptovaluta, a razmjene se obavljaju na licu mjesta po unaprijed određenoj cijeni, što opciju poluge čini ništavnom.
 • Osim toga, iako korisna, poluga uključuje veliki rizik kada se koristi nepravilno jer može dovesti do značajnih gubitaka koji mogu premašiti početni depozit trgovca.

NAKNADE

 • Coinigy radi u skladu s uslugom pretplate i trgovci imaju dvije opcije kada se prijave na platformu za trgovanje, a to su:
 • Pro Trader – koji uključuje pretplatu od 18,66 USD mjesečno i pruža trgovcima niz funkcija kao što su neograničeno trgovanje bez dodatnih naknada, 24/7 upravljanje portfeljem, pristup mobilnim aplikacijama i još mnogo toga.
 • API Developer Pro – koji zahtijeva mjesečnu pretplatu od 99,99 USD koji nudi slične karakteristike kao Pro Trader, ali s nizom više.
 • Osim naknada za pretplatu, ne postoje dodatne naknade koje su naznačene jer trgovanje putem Coinigyja ne povlači nikakve transakcijske troškove jer su oni pokriveni naknadama za pretplatu koje se plaćaju prilikom registracije za korištenje usluga Coinigyja.

4. Coinigy za i protiv

Pros

 • Konsoliduje sve trgovačke račune, novčanike i berze u platformu na jednom mestu
 • Integriše najmoćnije grafikone i alate za tehničku analizu sa TradingView
 • Besprekorni pristup 45 berzi i preko 4000 digitalnih valuta i parova
 • Jeftine pretplate, a ne trgovačke karte kao što su Multi Chart i Ninja Trader
 • Mogućnosti arbitraže se mogu trgovati
 • Brzina i efikasnost su poboljšani

Cons

 • API integracija ne radi za stanovnike SAD-a na određenim berzama kao što je BitMex
 • Postavljanje API veze sa trgovačkim računima može biti dugotrajno

Zaključak

Platforma možda neće odgovarati nikome s pristupom „kupi i drži“ jer je širok spektar funkcija namijenjen visoko aktivnim trgovcima koji budno paze na svoje portfelje. Svi koji su zainteresirani za korištenje platforme za trgovanje na jednom mjestu trebali bi iskoristiti 30-dnevnu besplatnu probnu verziju prije nego što odluče da li da se obavežu na jedan od plaćenih planova pretplate.

Nadamo se da će vam ovaj članak pomoći. Ne zaboravite ostaviti lajk, komentirati i podijeliti sa drugima. Hvala ti!

Pročitajte više: Šta je DappRadar | Kako koristiti DappRadar | Svjetska Dapp Store

Cesar Hamill

Cesar Hamill

1658924040

Šta je Coindar | Kako koristiti Coindar, Upravljanje kripto kalendarom

Šta je kripto kalendar?

Za što je kripto kalendar specijaliziran, on mora zadovoljiti potrebe korisnika omogućavajući im da personaliziraju svoj kalendar pružanjem razvoja, vijesti, ICO-a i događaja koji su im najvažniji.

U svjetlu svih postavljenih tačaka, mogli bismo definirati kalendar kriptovaluta kao platformu na kojoj kripto učesnici mogu pristupiti svim informacijama o budućim i sadašnjim dešavanjima u kripto prostoru.

Iako ova definicija obuhvata šire funkcionalnosti tipičnog kripto kalendara, ona, međutim, ne ukazuje na različite razloge zašto se ljudi odlučuju za ove alate.

U ovom članku ćete naučiti šta je Coindar, kako koristiti Coindar (platforma za upravljanje kripto kalendarom)

1. Šta je Coindar?

Coindar je web-bazirani kalendar događaja koji omogućava korisnicima da prate i upravljaju događajima kriptovaluta. Web stranica prikuplja informacije o kripto događajima iz različitih izvora, uključujući društvene medije, te stvara direktnu vezu s programerima i društvenim profilima različitih blockchain projekata.

Kalendar zasnovan na radnoj površini omogućava korisnicima da jednostavno prikazuju sastanke, dodaju tehnička ažuriranja i izvještavaju o prekretnicama, među ostalim dužnostima koje se prvenstveno objavljuju iz zvaničnih izvora.

Pametni kripto investitori znaju da su društveno slušanje i aktivno uključivanje i konzumiranje ispravnih informacija vezanih za kripto ključno za donošenje boljih investicijskih odluka. Uz Coindar, investitori se mogu postaviti ispred događaja koji obično utiču na vrijednost kriptovaluta kao što su halving, hard fork i airdrops.

Na kraju, Coindar osigurava da kripto sljedbenici nikada ne propuste vijesti i događaje u kripto svijetu. 

Istaknuto

 • Kalendar: Svi aktuelni događaji kriptovaluta i pretražujte po njima
 • Dodajte događaj: Doprinesite razvoju usluge
 • Favoriti: Događaji i cijene omiljenih kovanica
 • Notifier: Dostava obavještenja o novim događajima vaših kovanica putem pošte, Telegrama, Web Push-a
 • Praćenje listinga: Novi listing kovanica i trgovački parovi na berzama kriptovaluta

2. Kako se prijaviti na Coindar

Morate kreirati nalog da biste uživali u svim funkcijama na Coindaru u 8 jednostavnih koraka

 1. Idite na https://coindar.org/
 2. Kliknite na Prijava u gornjem desnom uglu
 • Ovo će prikazati pet opcija za prijavu: Twitter, Facebook, Google, VK i Coindar
 1. Odaberite Coindar i pričekajte da se stranica učita
 2. Na sljedećoj stranici kliknite na Prijava na gornjoj navigacijskoj traci
 3. Popunite obrazac sa svojim imenom, adresom e-pošte i lozinkom
 4. Dovršite captcha verifikaciju
 5. Pročitajte uslove korišćenja i informacije o privatnosti
 6. Kliknite pridruži se sada .
 7. Završite registraciju s vezom za potvrdu poslanom na Vašu email adresu.

3. Online kalendar prati razvoje u vezi s novčićima

Neki događaji mogu značajno utjecati na cijene kriptovaluta, stvarajući prilike za trgovce u krugu da zarade ili čak traže elektronski novac. To uključuje periode sa halvingima, hard forkovima i airdropovima.

Coindar nudi višestruke opcije filtriranja i sortiranja. Događaji se mogu sortirati po datumu ili vremenskom periodu, ali korisnici također mogu odabrati da prikazuju samo one koji su nedavno dodani ili samo najpopularnije. Web stranica trenutno prikazuje skoro 53443 događaja, od kojih je 65 dodano u posljednja 24 sata.

Događaji se mogu filtrirati prema oznakama kao što su najava, ažuriranje, sastanak i brend. Također možete odabrati one koji su dodani iz onoga što je utvrđeno kao pouzdan izvor, one koje platforma smatra važnima ili vaše omiljene.

3.1. Kako dodati događaje na Coindar.org

 • Idi na coindar
 • Kliknite na Kalendar na navigacijskoj traci na vrhu početne stranice
 • Kliknite na dodaj događaj
 • Popunite formular sa sljedećim detaljima
 • naziv događaja,
 • Naziv predstavljenog novčića
 • Zvaničan link za pridruživanje događaju
 • Naslov i opis događaja
 • Dodajte relevantne oznake
 • Postavite datum i vrijeme događaja
 • Dovršite captcha verifikaciju
 • Pregledajte informacije i kliknite na dodaj događaj

3.2. Coindar povrat novca i bonus

Coindar je povezan s nekim od najvećih imena u kripto industriji, uključujući Binance , Bybit …. Stoga ćete zaraditi povrat novca, bonus na depozit i popust ako se registrujete i deponujete na ovim kripto stranicama putem Coindarove pridružene veze. Slijedite ove korake da zaradite s Coindarom:

 • Idi u Coindar
 • Skrolujte do podnožja web stranice
 • U odjeljku pod nazivom Partnerstvo odaberite povrat novca
 • Pregledajte listu povezanih kripto lokacija na stranici za povrat novca
 • Odaberite željenu stranicu i prijavite se na stranicu kako biste zaradili popuste i bonuse

Vrhunske berze za trgovanje token-coin. Slijedite upute i zaradite neograničeno

BinanceFTXPoloniexBitfinexHuobiMXCByBitGate.ioPhemex

Imajte na umu da vrijednost bonusa i popusta varira od jedne do druge pridružene stranice. Binance će vam dati 10% popusta na naknade.

4. Prednosti i mane Coindara

Pros

Šareni UX:

 • Odlično korisničko iskustvo je od suštinskog značaja za svaku web stranicu koja ozbiljno želi angažirati korisnike vrijednim i pouzdanim informacijama. Ali web stranicama poput Coindara je teško to postići jer se njihovo sučelje sastoji od grafikona, grafikona i analitike.
 • Međutim, Coindarovo jednostavno, interaktivno i šareno sučelje olakšava korisnicima da prate kripto događaje, pregledaju grafikone i analiziraju kriptovalute. Jedna karakteristika koja se ističe je stalna bijela pozadina koja dodaje jasnoću i uklanja vizualne prepreke i nered. U kombinaciji s mješavinom trepćućih crvenih i zelenih tekstova i brojki, korisnici uživaju u vizualnom naglasku na bitnim detaljima na web stranici, kao što su trendovi, analitika i podaci.

Kripto kalendar:

 • Coindarov kalendar pomaže vam da počnete sa kripto događajima bez muke, čak i ako nikada niste koristili softver za upravljanje događajima. Evo primjera sa web stranice
 • “345 događaja će se dogoditi u budućnosti, 65 događaja je dodano u posljednja 24 sata, ukupno dodanih 53443 događaja za sva vremena.”
 • Na ovaj način, kalendar vam pruža sažetak prošlih događaja i upozorenja za nadolazeće kripto događaje. Odatle možete skrolovati do glavne stranice da vidite sve predstojeće događaje i označite raspored u svom kalendaru.
 • Ako volite doprinositi razgovorima vezanim za kriptovalute na Twitter prostorima, naći ćete mnogo sličnih događaja na Coindar kalendaru.

Nema preusmjeravanja na web stranicu ili reklama:

 • Pregledavanje događaja kriptovaluta na Coindaru je bez dosadnih oglasa i beskonačnih preusmjeravanja. To pokazuje da je web stranica pouzdana jer ne stvara prihod od oglasa.

Tamni način rada:

 • Tamni način rada je vjerojatno najčešća vizualna tema na svim mobilnim uređajima današnjice. Na Coindaru, korisnici kojima je više udoban Dark način rada zbog njegovog noćnog izgleda, zaštite očiju ili moderne vibracije mogu ga uključiti klikom na ikonu žarulje u gornjem desnom uglu.

24h visokog i niskog profila:

 • Ako imate oko na određenu kriptovalutu, možete pratiti njene promjene na Coindar.org. Osim podataka o procijenjenoj kapi i zapremini, također možete vidjeti kako se cijena novčića promijenila u roku od 1 sata, 24 sata ili 7 dana

Značka za potvrdu:

 • Coindar olakšava saznanje koji je izvor informacija pravi među mnogim web stranicama i platformama društvenih medija povezanih s kriptovalutom. Kako bi pokazao da je pouzdan izvor naveo kripto događaj, Coindar pokazuje značku za verifikaciju pored novčića. Na taj način možete planirati prisustvovanje nekom događaju ili se čak prijaviti za airdrop, budite sigurni da to nije prevara.

Napredna opcija filtera:

Za web stranicu koja profilira više od 500 kriptovaluta pronalaženje specifičnih podataka o novčiću je jednostavno na Coindaru. Na početnoj stranici ćete pronaći tri osnovne opcije za filtriranje rezultata prema nedavno dodanim, popularnim podacima i podacima o događajima. Ali to nije sve.

Također možete koristiti opcije filtera na lijevoj traci da prikažete podatke o događajima i analitiku za određeni novčić. Ovo uključuje

 • prilagođeni datum događaja
 • istaknute oznake kao što su najave, ICO, nagrada, brend, takmičenje, konferencija itd.
 • Prikaži omiljene događaje, odabrane događaje ili događaje samo iz pouzdanih izvora
 • Mogućnost generiranja podataka za određeni novčić

Kanali zajednice:

 • Coindar ima veliki kanal zajednice na Telegramu, Twitteru i Facebooku. Na Telegramu imaju tri grupe: opću telegram grupu, službeni chat i blog kanal. Dakle, nemojte se zbuniti.

konferencije:

 • Kripto konferencije su sjajna mjesta na kojima stručnjaci i lideri industrije predviđaju kripto događaje i razmjenjuju ideje o liderstvu. Coindar olakšava korisnicima da se pridruže aktivnim i nadolazećim kripto konferencijama direktno s web stranice.

Widget web stranice za desktop:

 • Widget Coindar web stranice omogućava vam da dovedete Coindar na svoju web stranicu. Ako posjedujete ili upravljate web-stranicom koja se odnosi na kriptovalute i želite svoju publiku tretirati podacima u stvarnom vremenu, ne morate pisati nijednu liniju koda ili plaćati programeru. Samo idite na stranicu widgeta Coindarove web stranice i generirajte kod za određeni novčić kao što je Bitcoin; zalijepite kod na svoju web stranicu da započnete generiranje podataka na vašoj web stranici.

sigurnost:

 • Coindar je zaštićen SSL certifikatom, koji šifrira korisničke podatke za prijavu i bankovne podatke kako bi se spriječilo da ih neovlašteni korisnici čitaju ili koriste.
 • To je ono što možemo reći o sigurnosti stranice. Međutim, s obzirom na činjenicu da korisnici ne moraju unositi podatke o kartici ili druge osjetljive podatke. Coindar se smatra sigurnom i sigurnom web lokacijom.

Pristup sa više uređaja:

 • Coindar je optimiziran za rad na nekoliko ekrana i uređaja kao što su iOS, Android, Windows, Mac i Linux.

Pristupačnost:

 • Coindar.org možete pristupiti s bilo kojeg mjesta u svijetu bez VPN-a ili namjenskog servera.

Cons

Podržava samo dva jezika:

 • Coindar je dostupan samo na engleskom i ruskom jeziku. Iako 52,48% posjetitelja Coindara dolazi iz Rusije, Brazila, Venecuele, Kazahstana i Ukrajine, preostaloj populaciji korisnika koji ne govore engleski ili ruski može biti teško koristiti web stranicu.

Posjetite web stranicu: https://coindar.org/

Zaključak

Coindar je besplatna platforma za upravljanje kalendarima i događajima na kojoj kripto investitori prate šta se dešava u kripto industriji. 

Ako se želite uvijek pojaviti na odgovarajućem kripto događaju u pravo vrijeme i na kraju donijeti bolje odluke o ulaganju, Coindar je za vas.

Pročitajte više: Šta je IntoTheBlock | Analiza kripto podataka

Nadamo se da će vam ovaj članak pomoći. Ne zaboravite ostaviti lajk, komentirati i podijeliti sa drugima. Hvala ti!

Marcus Flatley

Marcus Flatley

1658007120

Kaj je Coinigy | Kako uporabljati Coinigy | Upravljanje kripto portfel

V tem članku boste izvedeli, kaj je Coinigy? Kako uporabljati Coinigy (vaše upravljanje portfelja kripto denarnice vse v enem)

1. Kaj je Coinigy?

Coinigy je trgovalna platforma vse v enem, katere cilj je poenostaviti postopek sledenja in trgovanja s širokim izborom kovancev, ki jih je mogoče najti na več borzah.

Ime platforme za kripto trgovanjeCoinigy
SedežWisconsin, ZDA
Leto ustanovitve2014
Regulativni organNoben
Email naslovBrez – samo spletni obrazec za zahtevo
Spletna stranhttps://www.coinigy.com/
Največji finančni vzvodVzvod ni na voljo
Minimalni depozitNaročnina v višini 18,66 USD ali 99,99 USD, odvisno od tega, kateri paket vzame trgovec
Možnosti depozitaKreditna/debetna kartica, PayPal, kriptovaluta – ob plačilu naročnine
Možnosti dvigaNi na voljo
Vrsta platformeMenjalnica kriptovalut
Jeziki platformeAngleščina – drugi jeziki niso navedeni
Združljivost OSSpletni brskalniki, Android in iOS
Jeziki podpore strankamAngleščina – drugi jeziki niso navedeni
Delovni čas storitve za stranke24 ur, sedem dni na teden

Coinigy se prek API-ja dejansko poveže z več kot 45 borzami in 4000 različnimi trgi in valutnimi pari ter vključuje menjalne tečaje v živo, vizualizacijo podatkov in neposredno analizo verige blokov. Platforma vključuje tudi grafikone TradingView in ponuja namizno ali mobilno aplikacijo ter različne aplikacije v brskalniku. Do Coinigy lahko dostopate iz računalnikov in mobilnih naprav prek mobilnih aplikacij Coinigy za iOS in Android. Platforma ponuja tudi orodje za spremljanje portfelja menjalnic in denarnic 24/7.

Kakšne so prednosti uporabe Coinigy?

Coinigy med svojimi konkurenti izstopa po naslednjih prednostih:

 • Trgovalna platforma, ki jo ponuja Coinigy, temelji na spletu in omogoča intuitiven vmesnik skupaj z zasnovo uporabniškega vmesnika, ki pritegne različne trgovce z različnimi stopnjami znanja.
 • Platforma Coinigy omogoča dosledno upravljanje portfeljev skupaj z zagotavljanjem močnih in naprednih grafikonov in trgovanja na različnih računih prek integracije API-ja.
 • Mobilna aplikacija Coinigy trgovcem omogoča tudi upravljanje svojih računov v napravah Android in iOS.
 • Coinigy ponuja vrsto orodij, sestavljenih iz več kot 70 tehničnih indikatorjev, ki so podprti prek API-ja v realnem času, kar trgovcem omogoča, da izkoristijo vire podatkov v živo.
 • Coinigy ponuja tudi visokofrekvenčna orodja za trgovanje, številne spletne, namizne in mobilne aplikacije ter vtičnike.
 • Coinigy podpira izvajanje trgovanja na več kot 45 borzah na eni vseobsegajoči platformi za trgovanje. Trgovci lahko preprosto upravljajo in spremljajo svoje trgovalne račune ter sodelujejo pri oblikovanju grafikonov, ki so celoviti in napredni.
 • Coinigy gostuje po vsem svetu v podatkovnih središčih, ki jih zagotavlja Google, poleg uporabe ogrodja, ki ga zagotavljajo SocketCluster in druge mikro storitve.
 • Prek trgovalne platforme Coinigy imajo trgovci takojšen dostop do API-jev v realnem času skupaj s preteklimi podatki in podatki v živo, ki jih poganja Coinigyjev CryptoFeed.
 • Coinigy je v skladu s procesi in postopki KYC in AML ter vključuje 256-bitno šifriranje AES na zahteve skupaj s spremljanjem transakcij in zagotavljanjem več drugih varnostnih funkcij.
 • Podpora strankam Coinigy vključuje obsežen razdelek s pogostimi vprašanji, spletni obrazec za zahtevek, telefonsko številko in funkcijo klepeta v živo/takojšnjega klepeta, ki se lahko uporabi, če imajo trgovci vprašanja ali težave.


Ali je Coinigy reguliran in varen?

Coinigy, tako kot večina platform in borz za trgovanje s kriptovalutami, ni reguliran, kar pomeni, da trgovci zaupajo platformi, ko se posli izvajajo.

Ena najvarnejših lastnosti Coinigyja je dejstvo, da je decentraliziran in ne hrani sredstev strank v shrambi na kraju samem, zaradi česar je hekerjem težje ciljati na platformo, saj ni ene vstopne točke, ki bi predstavljala ranljivost kot pri centraliziranih platformah.

Coinigy ima politiko in postopke »Spoznaj svojo stranko« ali KYC in proti pranju denarja ali AML, skupaj s spremljanjem ali seštevanjem transakcij v primeru goljufive dejavnosti, ki se pojavi.

Pri trgovanju prek Coinigy trgovci uporabljajo svoj individualni ključ API za obstoječe borzne račune, da pridobijo dostop do njih prek trgovalnih platform Coinigy, pri čemer teh ključev ne hrani in ne uporablja Coinigy, temveč samo trgovci, ki jih imajo.

Vsi uporabniški podatki na Coinigy so šifrirani z AES-246-bitno enkripcijo in vsi uporabniški podatki, ki so občutljivi, se nikoli ne vrnejo stranki. Vse zahteve prek Coinigyja so preverjene prek varnega SSL.

Poleg tega Coinigy uporablja tudi večnivojsko strežniško arhitekturo, ki ima zapletene poverilnice in dodatno krepi celovitost strežnika. Drugi načini, na katere Coinigy zagotavlja varnost, vključujejo:

 • Uporabniške zahteve so filtrirane in preverjene za XSS, CSRF, Clickjacking in napade z lažnim predstavljanjem seje.
 • Uporabljene so samo parametrizirane poizvedbe v bazo podatkov.
 • Gesla Coinigy so lahko dolga do 40 znakov, gesla pa morajo biti edinstvena, zapletena in vsebovati različne alfanumerične znake skupaj s simboli.
 • Prek Google Authenticatorja se uporablja dvofaktorska avtentikacija ali 2FA.

Trgovci morajo biti pri trgovanju s kriptovalutami prek borz kriptovalut in platforme za trgovanje zelo previdni, saj lahko pomanjkanje predpisov ogrozi sredstva strank, saj jih ni mogoče zavarovati.

Poleg tega, če pride do dogodka, platforme za trgovanje s kriptovalutami ne morejo zagotoviti zagotavljanja odškodnine, če pride do kakršne koli škode ali izgube, ki izhaja iz kibernetskih napadov ali katerega koli drugega dogodka, ki je izven nadzora trgovca in platforme.

Pri ocenjevanju platform za trgovanje s kriptovalutami morajo trgovci oceniti raven varnosti sredstev strank, ki jo ponujajo te platforme, in v kolikšni meri lahko platforme za trgovanje s kriptovalutami pogosto postanejo žrtve poskusov kibernetskih napadov.

Kako deluje Coinigy?

Prvič, Coinigy je platforma za izmenjavo kriptovalut, ki zahteva mesečno naročnino v višini 18,66 USD pri uporabi svojih storitev.

Namen Coinigyja je zagotoviti poenostavljen pristop k sledenju in trgovanju s široko paleto kovancev, ki jih je mogoče najti na številnih drugih borzah.

Z vključitvijo vrste funkcij Coinigy odpravi zapletenost, ki je pogosto povezana z upravljanjem portfeljev kriptovalut, s kombinacijo različnih orodij, ki jih je mogoče najti na drugih borzah, v eno uporabniku prijazno platformo.

Coinigy ponuja celovite grafikone skupaj z opozorili o cenah, integracijo aplikacij in možnostjo trgovanja z različnih borznih računov tako, da jih povežete prek API-ja, ki je del storitve, ki jo ponuja Coinigy.

To odpravlja potrebo po prijavi v posamezne račune na več borzah za upravljanje in spremljanje deležev na teh borzah.

Coinigy ponuja tako začetnike kot izkušene trgovce, cilj njegovega modela delovanja pa je zagotoviti rešitev na enem mestu za aktivne trgovce s kriptovalutami.

Coinigy ne hrani sredstev v shrambi na kraju samem na platformi, kar zagotavlja dodatno varnost za sredstva strank, saj so platforme, ki uporabljajo centralizirane modele, pogosto ranljive za kibernetske napade.

2. Kako začeti uporabljati Coinigy

Obiščite spletno mesto: https://www.coinigy.com/

Spletno mesto Coinigy vam omogoča registracijo računa s klikom na »Prijava« v zgornjem desnem kotu strani.

2.1. Ustvari račun

Prijavite se lahko tako, da vnesete svoj elektronski naslov, geslo in potrdilo o geslu.

Ko potrdite svoj e-poštni naslov s klikom na povezavo v potrditvenem e-poštnem sporočilu, se boste morali prijaviti za dostop do svojega računa.

2.2. Računi izmenjave povezav

Svoj združljiv račun za izmenjavo lahko povežete s klikom na gumb »Računi« na vrhu strani. To vam bo omogočilo, da izbirate med številnimi izmenjavami in povežete svoje račune s Coinigy prek API-ja.

Tukaj lahko kliknete gumb »Dodaj nov račun za izmenjavo«, da izberete želene izmenjave.

Ko izberete izbrano izmenjavo, boste morali vnesti podatke o ključu API in nato pritisniti »Potrdi«.

Izberete lahko tudi sledenje kateremu koli naslovu vaše denarnice in preprosto morate dodati ključ javnega naslova, da lahko začnete.

3) Začnite slediti in trgovati s kriptovalutami

Od tu lahko krmarite po nadzorni plošči Coinigy ter začnete načrtovati in spremljati več kot 4000 različnih trgovalnih parov in kovancev na več kot 45 združljivih borzah.

Najboljše borze za trgovanje z žetoni in kovanci. Sledite navodilom in zaslužite neomejeno

BinanceFTXPoloniexBitfinexHuobiMXCByBitGate.ioPhemex

3. Funkcije platforme Coinigy 

Grafikoni: to je morda najboljša platforma za izdelavo grafikonov kriptovalut zaradi integracije grafikonov in indikatorjev TradingView. Pravzaprav je grafikon boljši od TradingView. Kako je to mogoče? Ker sam TradingView ponuja le omejeno število menjalnic in parov digitalnih valut. Coinigyjev Cryptofeed omogoča dostop do 45 borz in več kot 4000 kripto parov, za katere lahko uporabniki uporabijo orodja za tehnično analizo TradingView. To pomeni, da lahko uporabniki uporabijo časovne okvire od sekund do mesecev z uporabo svečnikov, palic, črt in grafikonov Heikin Ashi, odvisno od tega, na katero članstvo Coinigy ste naročeni. Coinigy zagotavlja dostop do podatkov, TradingView pa orodja za tehnično analizo, ki jih je mogoče uporabiti za interpretacijo podatkov.  

Tehnični kazalniki: z uporabo zmogljivih orodij TradingView lahko uporabniki dostopajo do več kot 70 indikatorjev in strategij, ki jih lahko uporabijo na svojih grafikonih. Od indikatorjev cen, kot so preprosta drseča povprečja, Keltnerjevi kanali do paraboličnega SAR, stohastičnega RSI in oscilatorjev zagona MACD, imajo uporabniki na voljo celotno paleto orodij. Orodja za tehnično analizo za običajne kripto posrednike so tako pomanjkljiva, da je to podobno vožnji s skuterjem v primerjavi z dušitvijo Ferrarija s Coinigyjem. 30-dnevno brezplačno preskusno članstvo omogoča dostop do teh orodij.

Magnetni način: uporabniki TradingView bodo seznanjeni s tem majhnim namigom, vendar se prepričajte, da ste vklopili »Magnetni način« na grafikonu, da se bodo risbe samodejno zaskočile na točne vrhove in dna svečnikov. Če vam to ne uspe, se lahko spravljate ob pamet, ko poskušate natančno povezati trendne črte. 

Pogled likvidnosti ravni 2 globine trga: Okno velikosti ponudbe in povpraševanja nudi tudi prikaz likvidnosti z rdečimi in zelenimi globinskimi grafi v ozadju. V bistvu gre za kripto različico ravni 2, vendar ozadje kaže, da ste bili veliki velikosti. Omogoča hiter in priročen vpogled v likvidnost ter potencialne ravni cen podpore in odpora. Vendar pa lahko tako kot pri zaslonu 2 globina hitro izgine, zato je pomembno, da imate grafikone za preverjanje dejanskih trendov. Tako kot pri oknu ravni 2 lahko kliknete raven cene, da prikažete zaslon z naročili glede na borzo in račun, na katerem je vaša denarnica.

Funkcionalnost – Coinigy deluje kot spletna platforma in vključuje intuitiven vmesnik in uporabniški vmesnik, zasnovan tako, da pritegne trgovce vseh ravni znanja. Platforma omogoča stalno spremljanje portfelja, napredne grafikone in trgovanje na računu prek integracije API-ja. Uporabniki lahko svoje račune upravljajo tudi prek mobilne aplikacije, ki je na voljo za iOS in Android.

Nabor orodij – Platforma vključuje več kot 70 tehničnih indikatorjev in je podprta z API-jem v realnem času, ki uporabnikom omogoča, da izkoristijo vire podatkov v živo. Posledično Coinigy vključuje obsežne grafikone, menjalne tečaje v živo, orodja za visokofrekvenčno trgovanje in številne spletne, namizne in mobilne aplikacije, vključno z aplikacijama CryptoTicker in ArbMatrix, ter vtičnik Google Datasheet. Ob uporabi platforme so na voljo tudi obvestila o cenah prek sporočil SMS, e-pošte in v brskalniku.

Integracija izmenjave – Coinigy se povezuje s približno 40 vodilnimi borzami in uporabnikom omogoča sledenje več kot 4000 različnim trgovalnim parom in kovancem. Poleg spremljanja stanja in vključevanja v izčrpne grafikone lahko uporabniki trgujejo tudi neposredno s svojih računov prek integracije API-ja z borzami, kot so Binance, Bitfinex, Bitstamp, Bittrex, CCEx, CEX.io, Coinbase Pro, Huobi Pro, Kraken, Kucoin , Poloniex in Vaultoro.

Tehnologija – Coinigy gostuje globalno v Googlovih podatkovnih centrih in uporablja tudi ogrodje SocketCluster za aplikacije in mikro storitve. Platforma omogoča takojšen dostop do API-jev v realnem času in zgodovinskih podatkov, s podatki v živo, ki jih poganja Coinigy CryptoFeed. Poleg tega so vsi uporabniški podatki šifrirani z 256-bitnim šifriranjem AES in vsaka zahteva na Coinigyju gre prek preverjenega in varnega (ORG) SSL.

Podpora strankam – uporabniki so dobro postreženi in lahko stopijo v stik z ekipo 24 ur na dan tako, da oddajo zahtevo v razdelku za podporo ali se vključijo v klepet v živo iz svojih računov. S sedežem je mogoče stopiti v stik na +1.414.301.2289, ekipa pa je aktivna tudi na družbenih omrežjih in vzdržuje aktiven račun Twitter in Facebook. Ekipa nudi tudi stran s pogostimi vprašanji kot del razdelka za podporo in video vire prek svojega kanala YouTube. Uporabniki se lahko obveščajo tudi tako, da spremljajo uradni blog.

DENARNICA COINIGY

 • Coinigy ne ponuja izvorne denarnice, ampak omogoča uporabo vseh trgovalnih računov, različnih denarnic in menjalnic na eni platformi.
 • Trgovci bodo morali pri prijavi in ​​uporabi storitev Coinigy uporabljati svojo denarnico. Pri izbiri denarnice bodo trgovci morali raziskati, oceniti in primerjati različne denarnice, da bi našli tisto, ki ustreza njihovim potrebam in ciljem.
 • Na voljo so različne denarnice in izbira prave je odvisna od osebnih preferenc skupaj s tem, kaj denarnica sprejme. Trgovci bodo morali zagotoviti, da je denarnica združljiva za uporabo z različnimi kriptovalutami, da bi se izognili težavam.
 • Trgovci bodo morali oceniti tudi varnostne funkcije različnih denarnic, saj lahko postanejo tarča kibernetskih napadov in lahko povzročijo znatno izgubo sredstev.

MOBILNA APLIKACIJA COINIGY

 • Coinigy ponuja uporabo svoje lastniške mobilne aplikacije, ki je ena najobsežnejših aplikacij za trgovanje z bitcoini in kriptovalutami, ki vsebuje tudi napredna orodja za upravljanje portfelja.
 • Z mobilno aplikacijo imajo trgovci popoln dostop do vseh svojih borznih računov in lahko komunicirajo z njimi, ne da bi se morali odjaviti. Coinigy ponuja tudi napredne funkcije grafikonov, ki jih je mogoče uporabiti v aplikaciji.
 • Aplikacijo je mogoče prenesti in uporabljati na mobilnih napravah, ki delujejo s programsko opremo Android ali iOS.

VZVOD

 • Vzvod je uporabno orodje, ki ga posredniki posredujejo trgovcem in jim omogočajo odpiranje večjih pozicij kljub njihovemu začetnemu depozitu. Coinigy v svojih edinstvenih operacijah in storitvah ne ponuja trgovcem s finančnim vzvodom na kriptovalutah.
 • To pogosto velja za večino platform za kriptovalute, saj se trgovanje izvaja neposredno med kupci in prodajalci kriptovalute, menjave pa potekajo na kraju samem po vnaprej določeni ceni, zaradi česar je možnost finančnega vzvoda nična.
 • Poleg tega finančni vzvod, čeprav uporaben, vključuje veliko tveganje, če se uporablja nepravilno, saj lahko povzroči znatne izgube, ki lahko presežejo začetni depozit trgovca.

PRISTOJBINE

 • Coinigy deluje v skladu z naročniško storitvijo in trgovci imajo ob vpisu v trgovalno platformo dve možnosti, in sicer:
 • Pro Trader – ki vključuje naročnino v višini 18,66 $ na mesec in ponuja trgovcem vrsto funkcij, kot so neomejeno trgovanje brez dodatnih provizij, 24/7 upravljanje portfelja, dostop do mobilnih aplikacij in več.
 • API Developer Pro – ki zahteva mesečno naročnino v višini 99,99 $, ki ponuja podobne funkcije kot Pro Trader, vendar z nizom več.
 • Razen naročnin ni navedenih nobenih dodatnih provizij, saj trgovanje prek Coinigy ne povzroča nobenih transakcijskih stroškov, saj so ti pokriti z naročninami, plačanimi ob prijavi za uporabo storitev Coinigy.

4. Prednosti in slabosti Coinigy

Prednosti

 • Združuje vse trgovalne račune, denarnice in menjalnice v platformo na enem mestu
 • Integrira najmočnejše grafikone in orodja za tehnično analizo s TradingView
 • Brezhiben dostop do 45 menjalnic in več kot 4000 digitalnih valut in parov
 • Nizkocenovna naročnina, ne pa trgovanje s vstopnicami, kot sta Multi Chart in Ninja Trader
 • Z arbitražnimi priložnostmi je mogoče trgovati
 • Hitrost in učinkovitost sta povečani

Slabosti

 • Integracija API-ja ne deluje za prebivalce ZDA na določenih borzah, kot je BitMex
 • Nastavitev povezave API do trgovalnih računov je lahko dolgotrajna

Zaključek

Platforma morda ne bo ustrezala nikomur s pristopom »kupi in zadrži«, saj je obsežen nabor funkcij namenjen zelo aktivnim trgovcem, ki budno spremljajo svoje portfelje. Vsi, ki jih zanima uporaba trgovalne platforme »vse na enem mestu«, morajo izkoristiti 30-dnevno brezplačno preskusno različico, preden se odločijo, ali bodo izbrali enega od plačljivih naročnin.

Upajmo, da vam bo ta članek pomagal. Ne pozabite pustiti všečka, komentirati in deliti z drugimi. Hvala vam!

Preberite več: Kaj je BlockFi | Zaslužite obresti za Bitcoin in Ethereum

Cesar Hamill

Cesar Hamill

1653037380

Šta je Dex GURU | Šta je DexGURU | Kako koristiti Dex GURU

U ovom postu ćete naučiti šta je Dex GURU, kako koristiti Dex GURU?

1. Šta je Dex Guru?

Dex Guru je platforma za trgovanje i analizu kriptovaluta bez starateljstva napravljena sa modernim trgovcima na umu. Kombinira blockchain analitiku i mogućnosti trgovanja. To znači da možete trgovati, analizirati i pratiti različite kriptovalute na istoj platformi.

Možete analizirati i upoređivati ​​kretanja različitih kriptovaluta sa svim vrstama različitih indikatora. Sve što možete pronaći na kontrolnoj tabli modernog berzanskog posrednika, možete pronaći na Dex Guru-u.

Dex Guru programeri su uradili zaista dobar posao sa svojom platformom, neverovatno je laka za korišćenje sa neverovatnim korisničkim iskustvom i interfejsom.

DexGuru-ova ambicija je da se razvije u terminal kojem vjeruje dosta trgovaca poput Bloomberg terminala – gadgeta koji je koristio najbogatiji momak na planeti u jednom trenutku, Warren Buffet, za obavljanje transakcija i dobivanje njegovih informacija i činjenica. Ali pristup će biti da se razvije u posvećeni terminal za DeFi tržište u bilo kom lancu.

Ako ste napredni trgovac, sigurno će vam se svidjeti njihovi napredni grafikoni u realnom vremenu sa historijskim podacima. Povrh njih, možete nacrtati linije trenda, koristiti ravnala i u osnovi sve što možete učiniti s naprednim alatima za analizu tržišta dionica.

2. Ključne karakteristike Dex Gurua

Evo tri ključne karakteristike koje izdvajaju Dex Gurua od direktnih konkurenata:

Intuitivno sučelje prilagođeno početnicima

Iako Dex Guru sadrži mnoštvo korisnih informacija koje izgledaju kao da su pretrpane na zadanom prikazu, ako pregledate neke od njegovih direktnih konkurenata, shvatit ćete da je sučelje Dex Gurua intuitivno koliko i dolaze. 

Međutim, dalja poboljšanja intuitivnosti nisu moguća, jer bi zaglupljivali sadržaj i korisnici bi na kraju imali lošije iskustvo.

Obilje dostupnih informacija

Dex Guru platforma za trgovanje je prepuna informacija na lancu. Ovdje ne govorimo o spekulativnim stvarima – govorimo o pouzdanim informacijama koje su gotovo trenutne i koje se isporučuju direktno na vaš ekran.

Čak ni potpunim početnicima neće trebati previše vremena da se pravilno prilagode količini dostupnih informacija i procesima interakcije sa pametnim ugovorima u javnim lancima. Iskusni trejderi će cijeniti svaki posljednji dio toga i dat će sve od sebe da shvate kako izvući maksimum iz svih tih podataka.

U realnom vremenu i mnogo precizniji troškovi.

Zato što će informacije i činjenice na ovim internet stranicama uzeti u obzir zajedničku vrijednost tokena na centraliziranim berzama (CEX) kao što je Binance, čak i ako je prodajna cijena nelikvidna.

Stoga, ako tokeni u koje ulažete nisu navedeni na CEX berzama ili omjer prodajne cijene tokena u koje želite uložiti u karakteristične grupe zbog velikih varijacija, sasvim je vjerovatno da ćete ovisiti o trenutnim informacijama na DexGuru-u da mnogo preciznijih ulaganja ili izbora trgovanja sa ažuriranim informacijama u rasponu od deset do 18 sekundi.

Rapid Growth

Trgovine su prepoznale napredne karakteristike Dex Gurua i preplavile su kapije. Iz mjeseca u mjesec, popularnost Dex Gurua raste. Još nismo dostigli eksponencijalne brojke, ali ne bih se iznenadio da se to dogodi do kraja godine.

Podrška za novčanik

Trenutno, Dex Guru podržava većinu (ali ne sve) popularne novčanike. Ovo uključuje:

 • Trezor & Ledger (oba putem MetaMaska)
 • MetaMask
 • WalletConnect (koji uključuje sve novčanike koje WalletConnect podržava, kao što je crypto.com Defi novčanik)
 • TrustWallet

Mnoge kripto platforme za trgovanje ne podržavaju mnogo opcija novčanika. Dex Guru podržava ogromnu većinu popularnih novčanika, posebno sa WalletConnect-om koji možete koristiti za uključivanje drugih novčanika.

Naravno, možete koristiti Dex Guru za analizu bez povezivanja vašeg novčanika, ali biste propustili mnoge funkcije koje možete dobiti samo ako povežete svoj novčanik:

 • Kupnja i prodaja tokena direktno na platformi
 • Obavještenja o cijenama i obavještenja
 • Dodavanje tokena na vašu listu favorita

Sigurnost

Dex Guru je platforma bez starateljstva. To znači da su vaše kriptovalute uvijek pod vašom kontrolom.

Radi baš kao i većina drugih decentraliziranih aplikacija, Dex Guru može samo vidjeti stanje vašeg novčanika i aktivnosti koje Dex Guru koristi da vam pokaže vaše trgovine.

Ovo čini Dex Gurua nevjerovatno sigurnim . Čak i da je njihova platforma nekako hakovana, njihovi korisnici ne bi bili u opasnosti jer hakeri ne bi mogli ukrasti balans od korisnika Dex Gurua.

Naknade

Osim naknada za plin tokom trgovanja, koje ionako ne možete izbjeći, ne postoje nikakve naknade kada koristite Dex Guru.

U stvari, Dex Guru radi isključivo na donacijama i eventualno nekim sponzorskim ugovorima. Bez obzira na to, korisnici Dex Gurua uopće ne plaćaju nikakve naknade za korištenje platforme.

U suštini, platforma je besplatna i svi je mogu koristiti za istraživanje, praćenje, upoređivanje i trgovinu Crypto bez ikakvih naknada.

3. Kako koristiti Dex GURU

3.1. Povežite svoj novčanik

Neke od naših funkcija dostupne su samo kada povežete novčanik. Nakon što ga povežete, moći ćete sačuvati svoje omiljene tokene i promijeniti postavke DexGuru-a.

DexGuru je platforma koja nije potpuno starateljska, tako da su sredstva u vašem novčaniku uvijek pod vašom kontrolom.

Na desktopu

Novčanici pretraživača kao što je Metamask

Kliknite na ikonu novčanika u gornjem desnom uglu

Odaberite Metamask

Za autentifikaciju koristimo zahtjeve za potpisom. Potpisivanjem dokazujete da posjedujete privatni ključ za adresu.

Sve je spremno:

WalletConnect

Napomena: Da biste koristili WalletConect, potrebno je da onemogućite ili izbrišete MetaMask ekstenziju na desktop pretraživaču jer izaziva sukobe sa drugim dobavljačima novčanika. Druga opcija je korištenje anonimnog načina rada.

Kliknite na ikonu novčanika u gornjem desnom uglu

Odaberite Walletconnect

Skenirajte QR kod sa svog ekrana novčanikom kompatibilnim sa WalletConnect i potvrdite zahtjev za potpisom. Potpisivanjem dokazujete da posjedujete privatni ključ za adresu.

Sve je spremno:

Na mobilnom

Morate imati instaliranu aplikaciju web3 novčanik na svom telefonu. Idite na aplikaciju za novčanik i tamo potražite pretraživač. Sada idite na dex.guru

Kliknite na ikonu novčanika u gornjem desnom uglu

Kliknite na Metamask ili Trustwallet

Sve je spremno:

TrustWallet. Promijenite mrežu

 

3.​2. Kupovina i prodaja tokena

1. Prvo morate povezati svoj novčanik.

2. Provjerite da li vaš novčanik koristi ispravnu mrežu. Možete vidjeti na koju mrežu ste povezani u gornjem desnom uglu pored ikone novčanika.

DexGuru olakšava identifikaciju tokena iz različitih mreža. Koristimo krugove u boji oko ikone tokena. U primjeru ispod, token Binance Smart Chain je umotan u narančasti krug. Za vašu udobnost, web3 novčanici koji su povezani, prikazani su u istoj boji kao i krugovi oko određenih mreža.

Napomena: Ne možete međusobno trgovati imovinom iz različitih mreža. Na primjer, ne možete trgovati UNI (ERC20 token na Ethereumu) za CAKE (BEP20 token na BSC). Međutim, mnogi tokeni bazirani na Ethereum-u imaju vezane verzije na BSC, na primjer, ETH-BSC na slici iznad.

3. Vrijeme je za trgovinu. Da biste kupili/prodali određeni token, morate ga prvo odabrati u području odabira tržišta.

I za opcije za kupovinu i za prodaju, možete unijeti samo količinu sredstava koja će biti uzeta iz vašeg novčanika—iznos tokena (kovanica) koje dobijete nakon trgovine automatski se izračunava.

Možete promijeniti koju vrstu digitalnog sredstva koristite za kupovinu određenog tokena (onog koji ste odabrali u području odabira tržišta ) i promijeniti digitalno sredstvo koje dobijete kada prodate određeni token.

Ako je ovo prvi put da obavljate transakciju s određenim tokenom, morat ćete dovršiti transakciju odobrenja tokena. Potrebno je samo jednom pritisnuti dugme Odobri/Prodaj.

Nakon što odobrite ograničenje potrošnje tokena u svom novčaniku, pričekajte iskačući prozor s potvrdom zamjene. Ako novčić ili token ne treba odobrenje iz vašeg novčanika, prikazat će vam se iskačući prozor s potvrdom zamjene odmah nakon pritiska na dugme Kupi/Prodaj.

Unutar iskačućeg prozora s potvrdom zamjene, možete promijeniti promjenu cijene, tip na DexGuru i odabrati cijenu GAS-a. Kliknite na dugme "Potvrdi" kada budete spremni. Ako ne kliknete na dugme “Potvrdi” tokom prvih 90 sekundi, iskačući prozor će se automatski zatvoriti, a mi ćemo morati da osvežimo vašu ponudu.

Nakon pritiska na dugme “Potvrdi”, biće pokrenuta swap transakcija u vašem novčaniku. Jednom kada to odobrite, nema povratka. U ovom trenutku niko ne može otkazati transakciju.

3.3. Omogućite upozorenja o cijenama

Da omogućite obavještenja za token, trebate:

1. Povežite svoj web3 novčanik.

2. Dodajte tokene u svoje favorite.

Pritisnite dugme srca da dodate token u svoje favorite.

3. Idite na Postavke.

4. Omogućite prebacivanje obavještenja.

5. Postavite željeni prag u procentima.

U primjeru ispod prag je postavljen na 10%, što znači da kada se cijena tokena promijeni za više od 10%, dobit ćete push obavještenje. Prag koji postavite će se primijeniti na sve tokene u vašim Favoritima.

6. Sačuvajte promjene.

Napomena: ako koristite Brave pretraživač, morat ćete omogućiti "Koristi Google usluge za Push poruke" u odjeljku Napredne postavke da bi obavještenja radila.

3.4. Provjerite stanje novčanika

Sve transakcije i radnje s vašim novčanikom na blockchainu se snimaju; možete ih provjeriti pomoću jednog od blockchain istraživača u nastavku.

​Etherscan je Block Explorer za Ethereum mrežu. BscScan je Block Explorer za Binance Smart Chain. Polygonscan za poligonsku mrežu. SnowTrace za Avalanche Network. FTMScan za Fantom Network. ArbiScan za Arbitrum Network. Optimistički Ethereum Etherscan za mrežu optimizma. Celo Explorer za CELO mrežu.

Ako ne vidite sredstva u svom novčaniku, dobra je ideja provjeriti adresu svog novčanika u blockchain exploreru. Koristite Etherscan za Ethereum transakcije, BscScan za Binance Smart Chain transakcije itd. 

Kopirajte javnu adresu svog novčanika i potražite je u blockchain exploreru.

Nakon što unesete svoju javnu adresu, vidjet ćete svoj ETH ili BNB stanje u izvornoj vrijednosti. Također ćete vidjeti sve ažurirane transakcije koje su se desile s vašim novčanikom. Za pregled proširenih tokena kliknite na dugme pored vrijednosti vaših prilagođenih tokena.

Novčanici poput MetaMaska prikazuju ograničenu listu standardnih stanja tokena, ali ne prikazuju trenutna stanja za prilagođene tokene. Morate ručno dodati prilagođeni token u svoj novčanik. Sve što vam treba je adresa ugovora o tokenu koju možete pronaći na Etherscan za ERC-20 tokene i BscScan za BEP-20 tokene. 

Idite na svoj Token Holdings, pronađite token koji želite da dodate u svoj novčanik i pritisnite ga. Kopirajte adresu ugovora. Morat ćete ga dodati u svoj novčanik.

Ako koristite MetaMask, idite na svoja sredstva, pomaknite se prema dolje i pritisnite "Dodaj token"

Pritisnite "Prilagođeni token". Provjerite jeste li povezani na ispravnu mrežu (ETH ili BSC).

Sada zalijepite adresu ugovora o tokenu. Simbol tokena i decimale preciznosti će se popuniti automatski.

 

Zaključak

Dex Guru je odlična platforma kako za početnike tako i za napredne kriptovalute koji žele upoređivati ​​i pratiti različite kriptovalute u realnom vremenu, kao i koristiti svoje povijesne podatke kako bi izvukli vlastite zaključke.

Njihova platforma je nevjerovatno sigurna i nije zatvorska, tako da ne postoji rizik od hakiranja i gubitka salda u novčaniku. Povrh toga, jedna od najboljih stvari u vezi Dex Gurua je to što radi isključivo na donacijama i nema apsolutno nikakve naknade. Nećete izgubiti ništa od svog stanja na naknadama kada trgujete Crypto na njihovoj platformi.

Posjetite web stranicu ☞  https://dex.guru/

Vrhunske burze za trgovinu token-coin. Slijedite upute i zaradite neograničeno

BinanceFTXPoloniexBitfinexHuobiMXCByBitGate.ioCoinbase

Nadam se da će vam ovaj post pomoći. Ne zaboravite ostaviti lajk, komentirati i podijeliti sa drugima. Hvala ti!

Cesar Hamill

Cesar Hamill

1655183520

Šta je YouHodler | Kako koristiti YouHodler | Kripto krediti

U ovom postu ćete naučiti šta je YouHodler | Kako koristiti YouHodler.

1. Šta je YouHodler

YouHodler je internetska razmjena dizajnirana za podršku trgovanju kriptovalutama i još mnogo toga. Opisan kao hibridna CeDeFi platforma, YouHodler nudi inovativne DeFi proizvode, odvajajući se od tradicionalnijih okvira za razmjenu.

Osnovan 2018. godine, sa sjedištem u Švicarskoj i na Kipru, YouHodler podržava trgovanje najvećim kriptovalutama po tržišnoj kapitalizaciji. YouHodler također podržava sljedeće kriptovalute:

Tether, USDC, Pax Dollar, TrueUSD, DAI, HUSD, EURS, Uniswap, Compound, Maker, SushiSwap, yearn.finance, Synthetix, OmiseGo, Paxos Gold, Stellar, 0x, Bancor, Dash, Tron, EOS, Poligon, Aave, Huobi Token, Tezos, Basic Attention Token i Augur. Međutim, platforma stalno dodaje nove kovanice svom portfelju kako bi povećala pokrivenost kripto tržišta.

Iako podržava trgovinu kriptovalutama, YouHodler ima niz drugih ključnih ponuda proizvoda. To uključuje kripto zajmove, kamate, više HODL i Turbocharge.

Kao platforma za više proizvoda, YouHodler je siguran i reguliran. Propisi uključuju

 • Ovlaštenje zalagaonice #LEAE-PGG-EV-2020-0001 (Švicarska)
 • SRO Polyreg
 • Povezan sa Ombudsmanom za finansijske usluge FINSOM.
 • Kiparska licenca (Cypress) – aplikacija je u toku.

YouHodler je globalna platforma koja podržava sve zemlje osim sljedećih:

Afganistan, Bangladeš, Kina, Kuba, Njemačka, Iran, Irak, Sjeverna Koreja, Pakistan, Sudan, Južni Sudan, Sirija, Sjedinjene Američke Države, Mala vanjska ostrva SAD, Djevičanska ostrva SAD.

Atributi YouHodler platforme

Ključni atributi YouHodler platforme uključuju:

 • Podržava kripto i fiat depozite i isplate.
 • Kripto zajmovi: 90% kredita prema vrijednosti.
 • Dobijte do 12,3% kamate za stabilne coine i do 8% za ostale kriptovalute.
 • Multi HODL: Povećajte štednju i zadržite dnevnu kamatu.
 • Turbocharge: Kloniranje kripto kolaterala za povećanje zarade
 • Veoma brz tim za korisničku podršku
 • Globalna zajednica, sa klijentima iz preko 100 zemalja.
 • Aplikacija YouHodler Crypto Wallet omogućava korisnicima da pohranjuju, razmjenjuju i troše 7 stabilnih kovanica i 30 kriptovaluta.
 • Kao regulisana razmena, YouHodler ima veliki naglasak na bezbednosti.

Vrhunske pogodnosti

 • Zaradite kamatu na svoju kriptovalutu

Ako dugoročno držite kriptovalutu, ima smisla tražiti načine da zaradite kamatu na svoju imovinu. YouHodler igra oko 5% kamate na alt coins i oko 12% na stabilne novčiće, ovisno o valuti. Kamata se povećava sedmično i plaća se u istoj valuti -- ne možete deponovati Bitcoin i zaraditi kamatu u dolarima. Svoja sredstva možete podići u bilo kojem trenutku.

Ove stope se dobro upoređuju s drugim kripto zajmodavcima na tržištu, ali važno je da kupujete i odmjerite svoje mogućnosti. Na primjer, možete zaraditi novac na nekim kriptovalutama tako što ćete ih uložiti (vezujući ih kako biste u osnovi učinili mrežu stabilnijom) ili obezbjeđivanjem likvidnosti (davanjem svojih kovanica na platformu za trgovanje kako biste trgovanje učinili fluidnijim). Svaka opcija ima svoje prednosti i nedostatke.

 • Pozajmite protiv svoje kriptovalute

Ako imate kriptovalutu i trebate gotovinu, YouHodler vam omogućava da koristite svoju kriptovalutu kao kolateral. Nudi visoke omjere kredita i vrijednosti (LTV). LTV je procenat kolaterala koji je dostupan za pozajmljivanje. (Na primjer, ako je neko imao kriptovalute u vrijednosti od 1.000 dolara i LTV je bio 90%, mogao bi posuditi 900 dolara.)

Budući da se radi o osiguranom kreditu, nema potrebe za provjerom kreditne sposobnosti i obično se odobrava odmah. Međutim, dobro razmislite prije nego što uzmete bilo kakav zajam - uštedjet ćete na kamati ako čekate da platite troškove unaprijed.

 • Napredni alati za trgovanje

YouHodler omogućava kupcima da kupuju kriptovalute uz financijsku polugu i koriste druge napredne alate za trgovanje. Na primjer, možete se kladiti na cijenu kriptovalute koja će rasti ili padati (ići "dugo" ili "kratko"). Svoje investicije možete dodatno napuniti korištenjem pozajmljenog novca, o čemu ćemo detaljnije govoriti u nastavku.

 • Strogo poznajte svoje klijente (KYC) i procese protiv pranja novca (AML).

Ovo može biti za ili protiv, u zavisnosti od vaše tačke gledišta. Ako želite anonimno trgovati kriptovalutama, YouHodler nije za vas. S druge strane, ako želite sigurnost da investirate u kompaniju koja želi izbjeći opran novac, ovo je područje koje YouHodler shvata ozbiljno.

 • Dobra usluga za korisnike

YouHodler postiže 4,4 od 5 na TrustPilot. Recenzenti hvale njihovu brzu uslugu korisnicima i visoke kamate. Jedna napomena upozorenja: Neki kupci su YouHodleru dali loše kritike, uglavnom zbog mogućnosti povlačenja. Prije nego premjestite velike količine novca na bilo koju mjenjačnicu kriptovaluta, provjerite jeste li sigurni kako da ih ponovo izvadite.

Za i protiv

Pros

 • CeDeFi: Integracija Chainlink Price Feeda radi poboljšanja pouzdanosti ključnih funkcija uključujući izdavanje zajmova i likvidaciju kredita bez kolaterala.
 • Usklađen i transparentan: YouHodler je reguliran i ima transparentnu strukturu naknada.
 • Kripto i fiat depoziti i povlačenja: Korisnici mogu deponovati i povlačiti i kripto i fiat valute.
 • Korisnička podrška: Korisnici mogu kontaktirati odgovorni tim za korisničku podršku putem Chata.
 • Ponuda višestrukih proizvoda: Korisnici mogu zaraditi kamatu, kao i uzeti kripto zajmove kako bi povećali zaradu.
 • Sigurno i regulirano: Posjeduje više licenci, s velikim naglaskom na sigurnost.
 • Podržane kriptovalute: Top 20 kriptovaluta i više.
 • Provjera: Lako uključivanje i jednostavnost za korisnika.

Ostale pozitivne stvari uključuju

 • Partnerski program: Atraktivne nagrade s isplatama u fiat, kripto ili stabilnim novcima.
 • NFT: YouHodler takođe daje korisnicima pristup NFT-ovima.

Cons

 • Ograničen broj podržanih kriptovaluta. Međutim, dostupne su najveće kriptovalute po tržištu i najpopularnije. To će vremenom postati manji problem kako platforma bude povećavala svoju kripto pokrivenost.
 • Nema demo računa. Međutim, platforma je jednostavna za navigaciju, a tu je i tim za korisničku podršku koji reaguje i sveobuhvatan odjeljak pomoći koji pomaže korisnicima.

Kako radi YouHodler

YouHodler ima mobilnu aplikaciju i web sučelje. Na sajtu možete razmjenjivati ​​kriptovalute, zarađivati ​​kamate i posuđivati ​​novac.

Da biste započeli, položite najmanje 100 USD u skrbnički novčanik i dovršite njegove procedure know your customer (KYC). Za uplatu fiat (tradicionalnog) novca, korisnici moraju dostaviti ličnu kartu sa fotografijom i dokaz adrese.

Kao štediša ili trgovac

YouHodler omogućava korisnicima koji nisu iz SAD-a ostvaruju pasivni prihod na svojim kripto posjedima. Štediše mogu zaraditi neke od najviših stopa u industriji i za kriptovalute i za stabilne coine. Kamate se obračunavaju sedmično. Ideja je da vas YouHodler nagradi za HODLing (kripto sleng za Holding On for Dear Life).

Istovremeno, YouHodler preporučuje da stavite 10% do 20% vaših investicija u svoj visokorizični MultiHODL alat. Ovaj alat koristite za posuđivanje novca i klađenje na to hoće li se vrijednost određenih kriptovaluta povećati ili smanjiti. I možete iskoristiti svoja ulaganja do 30 puta, povećavajući potencijalni profit - i nivoe rizika.

YouHodler predlaže nekoliko načina za ublažavanje uključenog rizika, ali klijenti bi trebali biti svjesni da su to alati za trgovanje namijenjeni profesionalnim investitorima.

Kao zajmoprimac

Zajmoprimci mogu staviti kriptovalute kao kolateral da bi dobili kredite u dolarima, eurima, funtama, švajcarskim francima, bitkoinima ili stabilnim coinima. Novac se može položiti na bankovni račun, povući na kreditnu karticu ili koristiti na berzi za kupovinu kriptovaluta. Imajte na umu da može postojati naknada za povlačenje (pokrivena u nastavku).

YouHodler nudi tri standardna kredita, svaki sa različitim rokom i omjerom kredita i vrijednosti (LTV). Također postavlja "graničnu vrijednost za smanjenje cijene", što je koliko daleko vrijednost kripto kolaterala može pasti prije nego što YouHodler proda kolateral i zatvori zajam. Kao što možete vidjeti u tabeli ispod, nema puno slobode za kredit od 30 dana sa 90% LTV-a. Međutim, YouHodler daje zajmoprimcima priliku da dodaju još kolaterala ako je potrebno.

Evo kako tri vrste zajma funkcioniraju na zajmu od 5.000 dolara koji koristi Bitcoin kao kolateral:

TRAJANJE ZAJMA30 DANA61 DAN180 DANA
LTV odnos90%70%50%
Granica smanjenja cijene5%25%40%
Vrijednost kripto kolaterala$5,555.56$7,142.8510.000 dolara
Ukupne naknade i kamate105 dolara160 dolara400 dolara
APR25,55%19,14%16,22%

Izvor podataka: YouHodler. APR izračunao autor.

Neke dodatne funkcije na koje treba obratiti pažnju:

 • Zajmoprimci mogu odrediti blisku cijenu -- tačku u kojoj žele da ostvare profit -- od samog početka. Ako vrijednost njihovog kripto kolaterala dostigne ovu cijenu, YouHodler automatski prodaje kolateral, otplaćuje kredit i polaže preostala sredstva na korisnički račun.
 • Zajmovi se mogu otplatiti kreditnom karticom, kripto ili fiat novcem pohranjenim na platformi ili bankovnim transferom. Zajmoprimci također mogu otplatiti zajam prodajom kripto kolaterala.
 • Zajmoprimci mogu produžiti rok kredita plaćanjem postojećih kamata i naknade za usluge od 1%.
 • Funkcija "Zatvori sada" omogućava zajmoprimcima da prijevremeno otplate zajam koristeći svoj kolateral. Ovo također uključuje naknadu od 1%.

Turbo punjenje i pozajmljivanje za kupovinu kriptovaluta

YouHodler aktivno potiče korisnike da posuđuju koristeći svoje kriptovalute kao zalog i kupuju više kriptovaluta. Primamljivo je. Ali posuđivanje za kupovinu bilo koje rizične investicije nije dobra ideja, jer ako izgubi vrijednost, možete izgubiti svoj novac.

Recimo da ste stavili 0,2 BTC na 30-dnevni zajam uz 90% LTV. Dobijate 0,18 BTC, što vam daje ukupno 0,38 BTC. Cijena bitkoina pada za 5%, pokrećući ograničenje cijene. Vaš originalni Bitcoin se prodaje da pokrije vaš dug, a vama ostaje 0,18 BTC. Upravo ste izgubili 10% svog originalnog Bitcoina.

YouHodlerova funkcija Turbocharge stvara lanac zajmova. Automatski koristi tradicionalnu valutu koju posuđujete za kupovinu više kriptovaluta i koristi tu kriptu kao kolateral za drugi zajam. Svoj kredit možete turbo puniti između tri i 10 puta. Ne dobijate ništa od ove gotovine, jer se svaki dodatni zajam koristi za umnožavanje kriptovaluta koje posjedujete. Ako vrijednost poraste, pobjeđujete. Ako padne, mogli biste izgubiti svoj izvorni kolateral i sve naknade, a preostala bi vam i sva preostala sredstva iz vašeg konačnog zajma.

Ono što najviše zabrinjava kod YouHodlera je to što predstavlja rizične strategije ulaganja bez puno informacija o opasnostima koje su uključene, ili edukacije koja bi pomogla korisnicima da upravljaju tim rizicima. Naziv kompanije sugerira da je ovo sigurno mjesto za držanje vaše kriptovalute, ali funkcije Turbocharge i MultiHODL potiču vas da riskirate s tim.

Pregled naknada

Naknade za razmjenu na YouHodleru su u skladu s drugim mjenjačnicama kriptovaluta. Međutim, obratite pažnju na troškove polaganja i podizanja novca. Odredite koliko kamate trebate zaraditi da pokrijete, recimo, proviziju za podizanje od 70 dolara prije nego što položite svoj novac.

Imajte na umu da informacije na YouHodlerovoj web stranici nisu uvijek konzistentne. Koristili smo stope iz njegovog novčanika koje se ne poklapaju uvijek s brojkama na stranici s naknadama.

Imajte na umu da informacije na YouHodlerovoj web stranici nisu uvijek konzistentne. Ovi brojevi dolaze sa stranica transakcija Youhodler.com novčanika.

Depozit

TRANSAKCIJANAKNADE
SWIFT bankovni prenos25 dolara ili 25 eura
Kreditna kartica4,5%
AdvCash računprvi%
Kripto i stabilni koiniBez troškova

Izvor podataka: opcija depozita na YouHodler.com novčaniku, jul 2021.

Imajte na umu da informacije na YouHodlerovoj web stranici nisu uvijek konzistentne. Ovi brojevi dolaze sa stranica transakcija Youhodler.com novčanika.

Povlačenje

TRANSAKCIJAMINIMUMNAKNADE
SWIFT bankovni prenos u USD70 dolara1,5% ili 70 dolara što je veće
SWIFT bankovni prenos u EUR500 eura55 eura
SEPA bankovni prenos u EUR50 eura5 eura
GBP bankovni prenos500 funti55 funti
Kreditna kartica
(trenutno nedostupna)
5 USD ili 5 EUR kada je dostupno3,5% kada je dostupno *
CryptoZavisno od kriptovaluteZavisno od kriptovalute

* Može se promijeniti po zemlji. Izvor podataka: opcija povlačenja na YouHodler.com novčaniku, jul 2021.

Provizije za razmjenu

Naknade za pretvaranje fiata u kriptovalute ili trgovinu kriptovalutama razlikuju se ovisno o transakciji. Na primjer, postoji naknada od 1 USD za pretvaranje 100 USD u Bitcoin (1%). Postoji naknada od 0,000040 BTC za pretvaranje 0,02 BTC u Ethereum (0,2%).

Tarife su uporedive sa drugim berzama. Međutim, obrada trgovine može trajati između pet i 30 minuta, a stopa se može promijeniti tokom tog vremena.

Ako koristite MultiHodl funkciju, plaćate naknadu za početak, satnicu i 10% udjela u dobiti ako zarađujete.

2. Registracija

Da biste otvorili račun, idite na početnu stranicu YouHodler i kliknite na ikonu „Započnite“ kao što je prikazano ispod:

Popunite tražene informacije. Ovo uključuje državu prebivališta, e-poštu i lozinku.

Slažete se s primanjem ažuriranja YouHodler platforme i potvrđujete da ste pročitali i saglasni sa obavještenjem o privatnosti, Ts i Cs, Dodatkom o obradi podataka, AML/KYC politikom, Uslovima usluga konverzije i Procesom pritužbi, a zatim kliknite na “Prijavi se”.

Verifikacija

Da biste otključali Multi HODL, Turbocharge, kredite, štednju i konverzije, morat ćete potvrditi svoju e-poštu i svoj telefonski broj.

Kako biste dovršili osnovni proces verifikacije, idite na stranicu vašeg profila klikom na ikonu "Profil" koja se nalazi na lijevoj strani vaše YouHodler stranice.

 • Kliknite na ikonu e-pošte „Verifikuj“. Unesite verifikacioni kod koji se šalje na vašu email adresu.
 • Kliknite na ikonu telefona „Verifikuj“.
 • Unesite svoj broj telefona i kliknite na "Nastavi".
 • Zatim ćete dobiti verifikacioni kod putem SMS-a. Unesite 6-cifreni kod da završite verifikaciju telefona.

Po završetku osnovne verifikacije, korisnici će tada morati da završe proces verifikacije naloga da bi imali pristup ponudi više proizvoda.

Da biste dovršili proces verifikacije računa, jednostavno idite na svoju stranicu profita:

Korak 1: Potpišite ugovor

 • Kliknite na ikonu Potvrdi u odeljku Verifikacija naloga.
 • Tada ćete morati potpisati ugovor. Kliknite na ikonu “Start”.
 • Navedite da li ste iz SAD tako što ćete kliknuti na „Da“ ili „Ne“.
 • Unesite tražene lične podatke, koji uključuju ime i prezime, DoB i državljanstvo. Zatim kliknite na “Nastavi”.
 • Unesite svoju kućnu adresu, a zatim kliknite na "Nastavi".
 • Navedite da li ste jedini stvarni vlasnik imovine na vašem budućem računu klikom na „Da“ ili „Ne“.
 • Pregledajte informacije u obrascu Izjava o identitetu stvarnog vlasnika, a zatim kliknite na „Prihvatam i potpisujem“.

Korak 2: Potvrdite identitet

Kliknite na ikonu “Start” da dovršite potvrdu identiteta.

 • Odaberite državu izdavanja i vrstu dokumenta.
 • Zatim otpremite ili snimite prednju i stražnju stranu dokumenta prema zahtjevu.
 • Nakon učitavanja kliknite na "Nastavi".
 • Zatim ćete morati snimiti selfi držeći lični dokument. Možete ili otpremiti ili snimiti.
 • Zatim kliknite na „Pošalji prijavu“.

Korak 3: Potvrdite adresu

Kliknite na ikonu “Start” da završite verifikaciju adrese.

 • Odaberite vrstu dokumenta i otpremite dokument i pritisnite “nastavi”.

Imajte na umu da dokument treba biti izdat u posljednja 3 mjeseca i mora sadržavati datum izdavanja.

Nakon završetka i verifikacije koraka 3, korisnici će imati pristup kompletnom paketu proizvoda YouHodler, uključujući fiat operacije.

Depozit za registraciju

Po završetku procesa verifikacije, sada ćete morati da uplatite depozit da biste počeli trgovati i u potpunosti iskoristili ponudu proizvoda YouHodlera.

Korisnici mogu ili:

 • Depozit YouHodler podržava kriptovalute dovršavanjem jednostavnog prijenosa iz novčanika u novčanik.
 • Kupite kriptovalute kreditnom/debitnom karticom.
 • Uplatite fiat valute putem bankovnog transfera.

Da biste izvršili kripto depozit, idite na stranicu „Novčanici“.

 • Odaberite kriptovalutu koju želite uplatiti i kliknite na ikonu "Depozit".
 • Alternativno, ako novčanik nije prikazan, možete dodati podržani kripto novčanik klikom na ikonu „Dodaj novčanike“.
 • Ili skenirajte QR kod ili kopirajte i zalijepite adresu YouHodler novčanika u svoj vanjski novčanik.
 • Unesite iznos kriptovaluta koji želite prenijeti na vaš YouHodler novčanik i dovršite prijenos.

Kada vaša sredstva stignu u vaš YouHodler novčanik, YouHodler će vas obavijestiti SMS-om i e-poštom i tada možete početi uživati ​​u punom paketu YouHodler proizvoda.

Korisnici također mogu deponovati fiat novac putem bankovnih transfera i kupiti podržane kriptovalute kreditnom/debitnom karticom. Za detalje pogledajte odjeljak o depozitu u fiat valuti ispod.

Podržane kriptovalute

YouHodler daje investitorima i trgovcima pristup najpopularnijim kriptovalutama na tržištu, kao i nekim manje poznatim kriptovalutama.

Podržane kriptovalute uključuju, ali nisu ograničene na:

Tether, USDC, Pax Dollar, TrueUSD, DAI, Binance USD, HUSD, Bitcoin, EURS, Ethereum, Chainlink, Uniswap, Compound, Maker, SushiSwap, yearn.finance, Synthetix, OmiseGo, Paxos Gold, Dogecoin, Litecoin, Ripple, Stellar , 0x, Bancor, Binance Coin, Cardano, Dash, Tron, EOS, Polygon, Bitcoin Cash, Aave, Polkadot, Huobi Token, Tezos, Basic Attention Token i Augur.

Da biste zamijenili kriptovalutu za drugu kripto ili fiat valutu, idite na stranicu Novčanici.

 • Odaberite kriptovalutu koju želite zamijeniti.
 • Kliknite na ikonu "Razmjena".
 • Unesite iznos koji želite zamijeniti i odaberite ciljnu valutu iz padajućeg izbornika.
 • Potvrđujete da ste pročitali i saglasni sa načinom rada konverzije i uslovima usluga konverzije.
 • Zatim kliknite na ikonu Pretvori.

3. Detalji

YouHodler podržava kupovinu i prodaju podržanih kriptovaluta sa kripto i fiat valutama putem platforme za razmjenu.

Osim što trgovcima pruža platformu za razmjenu, YouHodler također nudi korisnicima zajmove, kamate i načine za povećanje prinosa vođenih kripto tržištem.

Razmjena

 • Putem YouHodler stranice novčanika, korisnici mogu zamijeniti već posedovana sredstva za kripto ili fiat.
 • Putem stranice novčanika, korisnici takođe mogu povećati zaradu pomoću funkcije Multi HODL. Ovdje korisnici mogu odabrati uparivanje i smjer za povećanje prihoda.
 • Osim mogućnosti povećanja prihoda putem Multi HODL funkcije, YouHodler korisnicima nudi i prihode od kredita i kamata. Tu je i funkcija Turbocharge za povećanje kripto zarade.

Krediti

 • YouHodler nudi korisnicima kredite za podmirivanje redovnih potreba za fiat valutom. Vlasnici kripto valuta mogu staviti kripto već držane kao kolateral kako bi dobili fiat novac ili stabilne coine. Nakon otplate kredita, YouHodler vraća zadržanu kriptovalutu zajmoprimcu.

Turbo punjenje

 • Na osnovu kaskadne glavnice zajmova, vlasnici kriptovaluta mogu koristiti kripto kao kolateral kako bi dobili više kriptovaluta i koristi u slučaju daljeg rasta cijene. Ovo je idealan proizvod vlasnika kriptovaluta koji predviđaju dalji rast cijena.

Charts

 • YouHodler platforma omogućava korisnicima pristup grafikonima preko stranice novčanika. Ovdje korisnici mogu odabrati linijske ili svijećnjake. Vremenski intervali u ponudi uključuju 1 minut, 5 minuta, 30 minuta, 1 sat i 4 sata, kao što je prikazano ispod.

istorija

 • YouHodler platforma ima namjensku stranicu “Historija transakcija” koja omogućava korisnicima da vide sve transakcije na platformi.
 • Ovdje korisnici također imaju opciju filtriranja prema elementima kako bi suzili pretrage.
 • Osim toga, korisnici mogu vidjeti transakcije na nivou sredstava tako što će pregledati svaki pojedinačni novčanik.

Bilansi

 • Preko stranice Novčanika, korisnici imaju pristup pojedinačnim salovima novčanika u EUR ili USD, kao iu osnovnoj valuti sredstava. Na stranici novčanika korisnicima se takođe daje ukupna vrijednost u EUR ili USD i procentualno kretanje ukupne vrijednosti.

4. Novčanici

YouHodler ima namjensku stranicu novčanika koja podržava kripto i fiat konverzije, kao i depozite i isplate. Osim toga, provjereni korisnici također imaju opciju da povećaju izloženost klikom na ikonu “Pojačaj”.

Korisnici mogu lako prenijeti kriptovalute koje podržava YouHodler između vanjskih i YouHodler novčanika.

Korisnici mogu lako prenijeti kriptovalute koje podržava YouHodler između vanjskih i YouHodler novčanika.

Preko stranice "Novčanici":

 • Korisnici mogu polagati i podizati kripto i fiat valute.
 • Pretvorite već zadržane fiat ili kripto valute.
 • Pogledajte stanja pojedinačnih novčanika i ukupno stanje.
 • Pogledajte kretanje cijena u toku dana za sredstvo i pogledajte osnovne grafikone.
 • Pojačajte postojeće kriptovalute ili fiat klikom na ikonu "Pojačaj". Ovo je funkcija množenja koja koristi dio salda vašeg YouHodler novčanika. Ovo je brz pristup funkciji Multi HODL.

Imajte na umu da, za svaki novčanik, YouHodler obezbjeđuje pojedinačna kripto fiat stanja, kao i stanja u USD dolarima. Ukupan iznos je također dostupan u EUR ili USD.

 

5. Opcije depozita i povlačenja

YouHodler omogućava uplatu i povlačenje kripto i fiat valuta.

Za investitore koji žele položiti ili povući fiat ili kupiti kriptovalute kreditnom/debitnom karticom, morat ćete završiti proces verifikacije računa.

5.1. kriptovalute

Korisnici mogu uplatiti i povući kriptovalute koje podržava YouHodler.

Da biste izvršili kripto depozite i isplate, idite na stranicu "Novčanici" kao što je prikazano u nastavku:

 • Depoziti

Odaberite kripto novčanik naveden na stranici „Novčanici“ i kliknite na opciju depozita. U svrhu demonstracije, odabrali smo Bitcoin (“BTC”).

Nakon što odaberete opciju depozita, kopirajte adresu novčanika u svoj vanjski novčanik ili skenirajte QR kod i dovršite prijenos.

Kada vaš Bitcoin stigne do vašeg YouHodler novčanika, primit ćete SMS i e-mail obavještenje.

(Kako biste izbjegli grešku u unosu podataka o adresi, preporučuje se da skenirate QR kod za prijenos sa vašeg vanjskog novčanika na vaš YouHodler novčanik).

 • Povlačenja

Za povlačenja, korisnici mogu povući kriptovalute prijenosom iz YouHodler novčanika u vanjske kompatibilne novčanike.

Da biste povukli svoju kriptovalutu, odaberite novčanik iz kojeg želite povući svoju kriptovalutu i kliknite na ikonu "Povuci".

 • Kopirajte i zalijepite adresu svog vanjskog novčanika i potvrdite da ste još jednom provjerili adresu.
 • Kliknite na ikonu "Preuzmi kod e-pošte" da potvrdite povlačenje putem e-pošte.
 • Unesite kod, a zatim kliknite na "Povuci".

5.2. Fiat valute

 • Depoziti

Da biste deponovali fiat valute, idite na stranicu novčanika i izaberite fiat valutu koju želite da položite.

Možete dodati dodatne novčanike fiat valute klikom na ikonu „+ Dodaj novčanike“.

 • Kliknite na ikonu depozita.
 • Zatim kliknite na:
  • Ikona “Bank Wire” za bankovne transfere bez depozita bez naknade. Transferi mogu potrajati do 3 radna dana.
  • Ikona Advcash (uključujući bankovne kartice) za trenutna plaćanja. Postoji naknada od 1% za Advcash depozite.
 • Za Advcash plaćanja, unesite iznos koji želite uplatiti i kliknite na “Nastavi”.
 • Zatim ćete biti preusmjereni na stranicu Advcash.com da popunite svoje podatke kako biste dovršili depozit.
 • Osim toga, korisnici mogu uplatiti bilo koju drugu kreditnu karticu, postoji naknada za depozit od 4,5%.
 • Povlačenja

Da biste podigli fiat, idite na stranicu vaših novčanika i odaberite fiat novčanik iz kojeg želite da izvršite isplatu.

 • Kliknite na ikonu za povlačenje.
 • Odaberite opciju povlačenja
  • Kreditna kartica – instant uz naknadu između 3% do 3,5% ili $1 do $5.
  • Bankovni prenos – otprilike 24 sata, uz naknadu od 1,5%. Postoji minimalno povlačenje od 70 dolara.
 • U slučaju povlačenja bankovnim putem, unesite IBAN i broj računa zajedno sa vašim bankovnim podacima i dovršite transakciju.

Imajte na umu da vrijeme obrade i naknade banke variraju ovisno o metodi bankovnog prijenosa. Postoje i minimalna povlačenja u zavisnosti od valute. Pogledajte ispod:

 • USD (SWIFT) – do 5 dana, uz naknadu od 1,5% i minimalno povlačenje od 70 USD.
 • EUR (SEPA) – do 2 radna dana, uz naknadu od 5 € i minimalno podizanje od 50 €.
 • EUR (SWIFT) – do 5 dana, uz naknadu od 55 € i minimalno podizanje od 500 €.
 • GBP/CHF: Do 3 dana, uz naknadu od 0,15% i minimalno povlačenje od £55 / CHF55.

6. Platforma za trgovanje

Kao što je ranije rečeno, korisnici mogu koristiti funkciju razmjene, kao i Turbocharge i Multi HODL kako bi bili izloženi fiat i kripto tržištima.

The Exchange

YouHodler korisnicima daje pristup kripto tržištima putem YouHodler berze.

Ovdje korisnici mogu zamijeniti fiat za kripto, kripto za kripto ili kripto za fiat.

Jednostavno idite na stranicu Novčanici i odaberite kripto ili fiat koji želite zamijeniti klikom na ikonu Exchange.

 • Unesite iznos kripto ili fiata koji želite pretvoriti.
 • Pregledajte naknadu, iznos za konverziju i stopu, a zatim kliknite na “Pretvori”.

Nakon što pošaljete svoju narudžbu, transakcija će se pojaviti u historiji vašeg novčanika, kao i na stranici Istorija transakcija.

Turbo punjenje

Idite na stranicu Turbocharge, a zatim kliknite na “+ Create New Turbo”.

 • Odaberite svoj kolateral i unesite iznos kolaterala, a zatim odaberite posuđeni ticker.
 • Zatim odaberite svoj plan. Ili 90%/30 dana ili 70%/61 dan.
 • Odaberite broj kredita i pregledajte detalje transakcije.
 • Ako želite da postavite uzimanje profita, unesite cijenu zatvaranja.
 • Prihvatite odredbe i uvjete i potvrdite da razumijete kako Turbocharge funkcionira, a zatim kliknite na “Turbocharge”.

Multi HODL

YouHodlerov Multi HODL je alat za umnožavanje vaše kripto imovine koristeći dio vašeg YouHodler novčanika.

Ovdje je prednost u tome što korisnici mogu bezbedno držati većinu sredstava u novčaniku dok zarađuju kamatu i koriste određeni iznos za uključivanje u aktivnosti trgovanja sa visokim potencijalom profita.

Platforma koristi vaša Multi HODL sredstva za otvaranje prvog zajma u automatiziranom lancu zajmova. Uz posuđena sredstva iz prvog zajma, platforma kupuje više kriptovaluta i koristi ih kao kolateral za drugi zajam u lancu. Proces se ponavlja od 2 do 50x u zavisnosti od nivoa množitelja korisnika.

Za korištenje funkcije Multi HODL:

 • Idite na stranicu Multi HODL i odaberite uparivanje kojim želite trgovati. (Također možete otići na stranicu Novčanici i kliknuti na ikonu “Pojačati”) .
 • Odaberite smjer kojim želite trgovati, gore ili dolje.
 • Odaberite izvor kolaterala i unesite iznos.
 • Zatim odaberite nivo množitelja.
 • Slažete se sa odredbama i uslovima i potvrđujete da znate kako multi HODL funkcioniše i da ste pročitali Otkrivanje rizika.
 • Zatim kliknite na Start.
 • Postoje i opcije za preuzimanje profita i/ili zaustavljanje gubitka za upravljanje rizikom.

YouHodler je pravi za vas ako:

 • Vi ste klijent koji nije iz SAD i želi zaraditi kamatu na vašu kriptovalutu.
 • Ugodni ste sa alatima za trgovanje sa većim rizikom.
 • Želite koristiti svoju kriptovalutu kao kolateral za kredit.

YouHodler je uzbudljiva opcija za korisnike koji žele da zarade kamatu na svoje novčiće i zarade 12% kamate godišnje. Glavna prednost YouHodler-a je da vaši novčići ostaju vaši prema YouHodler-ovim uslovima i odredbama. Platforma nudi konkurentne cijene, što je jedan od glavnih razloga zašto biste trebali uzeti u obzir YouHolder kada zarađujete kamatu na svoje novčiće.

Ako tražite pouzdanu platformu za zaradu interesa za svoju kriptovalutu YouHodler je jedna od najboljih opcija na tržištu.

Pročitajte više: Vodič za kripto trgovinu maržom

Hvala na čitanju!