Creant la teva pròpia criptomoneda | Tot el que necessiteu saber

En aquesta publicació, aprendràs a crear la teva pròpia criptomoneda (tot el que necessites saber), guia pas a pas!

Quan creeu una criptomoneda nova, podeu triar fer una moneda o un testimoni. Una moneda té la seva pròpia cadena de blocs, mentre que un testimoni es construeix en una xarxa preexistent. Les criptomonedes depenen de les cadenes de blocs per la seva seguretat i naturalesa descentralitzada.

Crear un testimoni requereix menys experiència i esforç que fer una moneda criptogràfica. Normalment, una moneda necessitarà un equip de desenvolupadors i experts per fer-la. Un testimoni encara necessita coneixements tècnics, però és possible crear-los en qüestió de minuts mitjançant l'ús d'altres cadenes de blocs, com ara Ethereum, Binance Smart Chain, Solana i Polygon. 

La vostra elecció d'un testimoni o moneda canviarà en funció de la personalització i la utilitat que vulgueu. En general, els costos implicats depenen del treball necessari, com ara els desenvolupadors externs i el temps.

Ethereum i Binance Smart Chain són cadenes de blocs populars per crear monedes digitals. Podeu utilitzar el codi establert per crear fitxes o pagar per utilitzar un servei de creació de monedes. Les cadenes laterals són una altra opció popular, ja que proporcionen més personalització amb els principals avantatges de la cadena de blocs.

Abans de crear la vostra pròpia criptografia, haureu de tenir en compte la seva utilitat, tokenomics i estat legal. Després d'això, la vostra elecció de blockchain, mecanisme de consens i arquitectura són necessaris per a l'etapa de desenvolupament. A continuació, podeu considerar una auditoria del vostre projecte i una verificació legal final. Tot i que gairebé qualsevol pot crear una criptomoneda, desenvolupar un projecte sòlid requereix treball i dedicació seriosos.

Introducció

La idea de crear la vostra pròpia criptomoneda, casos d'ús i públic és emocionant per a molts fans de la criptomoneda. Però, on és el millor lloc per començar? De fet, hi ha moltes maneres de crear monedes i fitxes. Els costos i el coneixement també varien en funció de la complexitat del vostre projecte. Si esteu pensant a crear la vostra pròpia criptomoneda, el nostre article exposa els fonaments bàsics per començar.

Què és una criptomoneda?

Una criptomoneda, també coneguda com a cripto, és un tipus d'actiu digital amb múltiples casos d'ús. És principalment una manera de transferir valor entre persones de manera digital, inclòs el valor monetari, els drets de propietat o fins i tot els privilegis de vot. Crypto es diferencia d'altres sistemes de pagament digitals per les seves arrels en la tecnologia blockchain. Aquesta base ofereix a les criptomonedes més llibertat d'entitats centrals com ara governs o bancs.

Bitcoin és l'exemple més famós de criptomoneda. Té un cas d'ús senzill de transferir valor monetari a qualsevol persona d'arreu del món sense necessitat d'intermediaris. La seva cadena de blocs registra totes les transaccions i garanteix la seguretat i l'estabilitat de la xarxa.

Diferència entre criptomonedes i fitxes

Les criptomonedes es poden dividir aproximadament en dues categories: monedes i fitxes. La diferència entre ells és senzilla. Les monedes tenen la seva pròpia cadena de blocs nativa, com Bitcoin, per exemple. Ether (ETH) té la cadena de blocs Ethereum. Les monedes solen tenir una utilitat específica a tota la xarxa, com ara pagar les comissions de transacció, apostar o participar en el govern.

Els tokens es construeixen a partir de cadenes de blocs preexistents. Poden tenir algunes funcions similars a les monedes, però les fitxes tenen principalment utilitat en els seus propis projectes. Un exemple és el CAKE de PancakeSwap a Binance Smart Chain. També podeu utilitzar-lo per pagar determinades transaccions a l'ecosistema PancakeSwap, com ara encunyar fitxes no fungibles o jugar a la seva loteria. Tanmateix, CAKE no té la seva pròpia cadena de blocs, de manera que no es pot utilitzar en totes les aplicacions de BSC. El mateix passa amb els milers de fitxes ERC-20 emeses a la cadena de blocs Ethereum. Cada testimoni forma part d'un projecte específic amb diferents casos d'ús.

Creació de criptomonedes vs. fitxes

Com s'ha esmentat, crear un testimoni és molt més senzill que crear una moneda. Una moneda requereix que desenvolupi i mantingui amb èxit una cadena de blocs. Podríeu bifurcar (crear una còpia) una altra cadena existent, però això no resol el problema de trobar usuaris i validadors per ajudar la vostra xarxa a sobreviure. No obstant això, el potencial d'èxit amb una moneda nova pot ser més gran que només fer un testimoni. Aquí teniu una visió general bàsica de les dues opcions:

MonedaToken
S'executa a la seva pròpia xarxa blockchainEs pot construir sobre cadenes de blocs existents amb una base d'usuaris establerta
Requereix coneixements avançats de blockchain i habilitats de codificacióBastant senzill de crear amb eines preexistents i codi de codi obert
El desenvolupament de Blockchain és més costós i requereix tempsEl desenvolupament de fitxes és més ràpid, més senzill i relativament barat

Creació d'una moneda

Crear una moneda nova pot trigar molt de temps si desenvolupeu la vostra pròpia cadena de blocs. Tanmateix, la bifurcació d'una cadena de blocs anterior es pot fer ràpidament i utilitzar-la com a base per a la vostra nova moneda. Bitcoin Cash (BCH) és un exemple de projecte bifurcat. Per fer-ho, encara necessiteu un alt nivell de coneixements tècnics i de codificació de blockchain. L'èxit del vostre projecte també dependrà d'aconseguir nous usuaris a la vostra xarxa blockchain, que és un repte.

Creació d'un testimoni

La creació d'un testimoni en una cadena de blocs existent pot aprofitar la seva reputació i seguretat. Tot i que no tindreu un control complet sobre tots els aspectes del vostre testimoni, encara hi ha molta personalització disponible. Hi ha una varietat de llocs web i eines disponibles per crear el vostre propi testimoni, especialment a BSC i Ethereum.

Llegiu-ne més: Quina diferència hi ha entre Coin i Token

He de crear una moneda o un testimoni per al meu projecte?

Normalment, un testimoni serà suficient per a aplicacions de finançament descentralitzat (DeFi) o jocs per guanyar diners. Tant BSC com Ethereum tenen una gran quantitat de flexibilitat i llibertat per treballar amb els desenvolupadors. 

Si voleu superar els límits del que fa una moneda o una cadena de blocs, probablement seria millor crear una moneda amb la seva pròpia cadena de blocs. Crear una cadena de blocs i una moneda nova és sens dubte més difícil que emetre un token criptogràfic. Però si es fa bé, pot aportar molta innovació i noves possibilitats. Binance Smart Chain, Ethereum, Solana i Polygon en són bons exemples. 

Tot i així, ambdues opcions requeriran molt treball dur juntament amb coneixements tècnics, econòmics i de mercat per tenir èxit.

Les millors solucions per a la creació de criptomonedes

Algunes de les solucions més populars per crear criptomonedes són BSC, Ethereum i Solana. Ambdues xarxes ofereixen maneres de fer una varietat de fitxes basades en estàndards preexistents. Els estàndards de testimoni BEP-20 i ERC-20 són exemples destacats que gairebé qualsevol proveïdor de cartera criptogràfica pot suportar.

ERC-20 pertany a la cadena de blocs Ethereum, mentre que BEP-20 forma part de Binance Smart Chain (BSC). Ambdues xarxes permeten la creació i personalització de contractes intel·ligents que us permeten crear els vostres propis fitxes i aplicacions descentralitzades (DApps). Amb DApps, podeu crear un ecosistema que proporcioni més casos d'ús i funcionalitats al vostre testimoni.

També podeu mirar les cadenes laterals que utilitzen la seguretat d'una cadena més gran com Ethereum o Polkadot, però també proporcionen una mica de personalització. La xarxa de polígons està connectada a Ethereum i ofereix una experiència similar, però és més barata i ràpida d'utilitzar.

Després de triar una cadena de blocs, necessitareu un mètode per crear el vostre testimoni. Amb BSC i altres cadenes de blocs que es basen en la màquina virtual Ethereum, el procés és relativament senzill. També podeu trobar eines llestes per utilitzar que creen fitxes en funció dels paràmetres i regles que proporcioneu. Normalment són de pagament, però són una opció més pràctica per als usuaris que no estan familiaritzats amb els contractes intel·ligents.

Si voleu crear la vostra pròpia cadena de blocs i moneda, probablement necessitareu un equip de desenvolupadors de cadena de blocs i experts del sector. Fins i tot si mireu la bifurcació d'una cadena de blocs com Ethereum o Bitcoin, encara hi ha una gran quantitat de feina necessària per configurar la vostra xarxa. Això inclouria animar els usuaris a actuar com a validadors i executar nodes per mantenir la cadena de blocs en funcionament.

Coses a tenir en compte a l'hora de dissenyar la vostra criptografia

A part de les opcions òbvies com la vostra cadena de blocs o la creació d'una moneda o un testimoni, hi ha algunes altres àrees clau a tenir en compte:

Definiu la utilitat de la vostra criptomoneda

Les criptomonedes poden jugar molts papers. Alguns actuen com a claus per accedir als serveis. Altres fins i tot representen accions o altres actius financers. Per entendre i traçar el procés de creació de la vostra criptografia, haureu de definir-ne les característiques des del principi.

Dissenyeu la vostra tokenomics

La tokenomics és l'economia que regeix la vostra criptografia, com ara l'oferta total, el mètode de distribució i el preu inicial. Una bona idea pot fallar si les tokenomics no són correctes i els usuaris no estan incentivats per comprar la criptomoneda. Per exemple, si esteu creant una moneda estable però no podeu fixar-la correctament, ningú voldrà comprar-la ni mantenir-la.

Comprovar el seu compliment legal

Els països d'arreu del món tenen les seves pròpies lleis i normes sobre criptomonedes. Algunes jurisdiccions poden fins i tot prohibir l'ús de criptomonedes. Considereu completament les vostres obligacions legals i qualsevol problema de compliment que pugueu trobar.

Crea la teva pròpia criptomoneda en 7 passos

Si només esteu creant un testimoni, no s'aplicaran tots els passos del tutorial següent. El més important serien els tres passos de disseny anteriors. La majoria de les nostres instruccions tractaran els conceptes bàsics per crear una cadena de blocs abans d'encunyar la vostra moneda.

1. Trieu una plataforma de blockchain adequada

Per obtenir un testimoni, haureu de triar la cadena de blocs per encunyar la vostra criptografia. BSC i Etheruem són opcions populars, però les cadenes laterals també poden ser una bona idea. Per crear la vostra pròpia moneda, haureu de pensar en dissenyar o contractar algú per crear una cadena de blocs personalitzada.

2. Trieu un mecanisme de consens

Si esteu creant la vostra pròpia cadena de blocs o no esteu segur de quina triar per al vostre testimoni, penseu en el mecanisme de consens que voleu. Aquests mecanismes determinen com els participants confirmen i validen les transaccions a la xarxa. La majoria de cadenes de blocs utilitzen Proof of Stake, ja que tenen requisits de maquinari baixos i moltes variacions diferents. La prova de treball, tal com s'utilitza a Bitcoin, és considerada per alguns com més segura, però sovint és car de mantenir i no tan respectuosa amb el medi ambient.

3. Dissenyeu la vostra arquitectura blockchain

Aquest pas només és necessari si esteu creant una moneda. No totes les cadenes de blocs permeten al públic validar transaccions o executar nodes. La decisió entre tenir una cadena de blocs privada, pública, amb permís o sense permís és important. La vostra arquitectura blockchain dependrà del que intenteu fer la vostra moneda i projecte. Per exemple, una empresa o país que crea una moneda pot executar una cadena de blocs privada per obtenir més control.

4. Comenceu el desenvolupament de la cadena de blocs

A menys que tingueu coneixements experts en desenvolupament, necessitareu ajuda externa per construir les vostres idees. Una vegada que la cadena de blocs s'executa en un entorn en directe, és extremadament difícil canviar els seus conceptes i regles bàsiques. Feu ús d'una xarxa de prova per assegurar-vos que tot funciona segons el previst i, idealment, col·laboreu amb tot un equip de desenvolupament per crear la vostra cadena de blocs. 

5. Auditeu la vostra criptografia i el seu codi

Les empreses d'auditoria com Certik poden comprovar el codi de la vostra cadena de blocs i la seva criptomoneda per buscar qualsevol vulnerabilitat. A continuació, podeu publicar l'auditoria públicament i també actuar sobre les seves conclusions. Aquest procés ofereix una certa seguretat per a tu com a creador i per a qualsevol usuari o inversor potencial. 

6. Comproveu els aspectes legals

Ara que teniu la vostra cadena de blocs en funcionament i esteu preparat per encunyar la vostra criptomoneda, el millor és demanar assessorament legal expert per comprovar si haureu de sol·licitar permís. De nou, aquest pas és difícil d'aconseguir sol i requereix ajuda externa.

7. Encunya la teva criptomoneda

Tant si esteu creant un testimoni o una moneda, haureu d'encunyar la criptomoneda en algun moment. El mètode exacte variarà en funció de la vostra tokenomics. Per exemple, els fitxes de subministrament fixos solen encunyar-se tot d'una vegada mitjançant un contracte intel·ligent. Les monedes com Bitcoin s'encunyen gradualment, a mesura que els miners validen nous blocs de transaccions.

Com crear un testimoni BEP-20

Per crear un testimoni BEP-20 senzill, necessitareu algunes habilitats bàsiques de codificació per implementar un contracte intel·ligent a Binance Smart Chain. També haureu de tenir instal·lat MetaMask i una mica de BNB a la vostra cartera per pagar les tarifes del gas.

1. Assegureu-vos que teniu la xarxa principal BSC afegida a MetaMask. Podeu trobar instruccions detallades a la nostra guia Connecting MetaMask to Binance Smart Chain .

Llegeix més: Què és la cartera Metamask | Com crear una cartera i utilitzar-la

2. Dirigiu-vos a Remix, una aplicació en línia per desenvolupar i desplegar contractes intel·ligents en blockchains compatibles amb la màquina virtual Ethereum. Feu clic amb el botó dret a la carpeta [contractes] i feu clic a [Fitxer nou].

3. Anomena el fitxer “BEP20.sol”.

4. Assegureu-vos que teniu el llenguatge de programació definit com a [Solidesa], o el vostre contracte intel·ligent no funcionarà. Podeu fer-ho fent clic a la icona que es mostra a continuació a la dreta.

5. Copieu el codi del contracte intel·ligent BEP-20 al vostre fitxer. Podeu trobar més informació sobre els paràmetres i les funcions del codi a GitHub .

6. Modifiqueu el nom, el símbol, els decimals i l'oferta total de la vostra moneda. Aquí hem escollit Binance Academy Coin (BAC) com a exemple, amb 18 decimals i una oferta total de 100.000.000. No oblideu afegir prou 0s per cobrir els 18 decimals.

7. A continuació, haureu de compilar el contracte intel·ligent. Feu clic a la icona que es mostra a continuació a la part esquerra de la pantalla, marqueu [Compilació automàtica] i [Activa l'optimització] i, a continuació, feu clic al botó [Compila].

8. Feu clic al botó [ABI] per copiar l'ABI del contracte.

9.  Feu clic a la icona destacada a continuació a la part esquerra de la pantalla. Seleccioneu [Injected Web3] com a entorn i, a continuació, permeteu que MetaMask es connecti a Remix. Finalment, assegureu-vos que heu seleccionat el vostre contracte BEP20 abans de fer clic a [Implementar].

10. Ara haureu de pagar una tarifa de transacció mitjançant MetaMask per implementar el contracte a la cadena de blocs. Un cop el contracte intel·ligent estigui en funcionament, heu de verificar i publicar el codi font del vostre contracte. 

Copieu l'adreça del contracte a BscScan, seleccioneu [Solidity (Single)] com a tipus de compilador i coincideixi amb la versió del compilador utilitzada al pas 7.

11. A continuació, feu clic amb el botó dret a BEP20.sol a Remix i premeu [Aplanar]. Aleshores, haureu de donar permís a Remix per aplanar el codi.

12. Copieu el codi del vostre BEP20_flat.sol al camp i assegureu-vos que [Optimització] estigui configurat en Sí. Ara feu clic a [Verifica i publica] a la part inferior de la pàgina.

13. Ara veureu una pantalla de presentació correcta. Amb el codi verificat, podeu encunyar el vostre testimoni mitjançant BscScan mitjançant la trucada _mint implementada al contracte. Aneu a l'adreça del contracte a BscScan i feu clic a [Escriure contracte] i, a continuació, feu clic a [Connecta a Web3] per connectar el vostre compte de MetaMask.

14. Dirigiu-vos a la pàgina fins a la secció Mint i introduïu el nombre de fitxes que voleu encunyar. Anem a encunyar 100.000.000 BAC. No oblideu afegir també els decimals, en aquest cas 18. Feu clic a [Escriure] i pagueu la quota a MetaMask.

15. Ara hauríeu de veure que les fitxes han estat encunyades i enviades a la cartera que va crear el contracte intel·ligent.

Com incloure la vostra criptomoneda a la llista

Aconseguir que la vostra moneda o testimoni aparegui a una borsa de criptomoneda com Binance pot presentar-lo a un públic més ampli d'una manera segura i regulada. Si aconsegueixes crear i desenvolupar un projecte de criptomoneda sòlid, pots omplir els formularis de sol·licitud en línia de Binance per a una llista directa i/o distribució a Launchpad/Launchpool.

Cada criptomoneda passa per un rigorós procés de diligència deguda i haureu d'actualitzar Binance regularment del vostre progrés durant l'aplicació. També haureu d'acceptar BNB i BUSD a l'ecosistema de la vostra criptomoneda, com ara proporcionar-los com a liquiditat o acceptar-los durant la vostra oferta inicial de monedes (ICO) o venda de fitxes.

Cost de crear la vostra pròpia criptomoneda

Els costos implicats estan relacionats amb els mètodes i la configuració que trieu. Si esteu creant una moneda i una cadena de blocs, probablement haureu de pagar tot un equip durant diversos mesos. Una auditoria de codi d'un equip fiable també pot costar uns 15.000 dòlars (USD). En el seu preu més barat, es pot fer un simple testimoni a BSC per 50 dòlars. Quan fem una mitjana d'això, per crear una criptomoneda amb alguna possibilitat d'èxit, probablement haureu de gastar milers de dòlars en la seva creació, màrqueting i creació de comunitats.

☞  REGISTRA'T A BINANCE

Si decidiu fer la vostra pròpia criptomoneda, assegureu-vos d'utilitzar la nostra informació només com a punt de partida. És un tema profund que necessita molt de temps per entendre-ho completament. Més enllà de crear el testimoni o la moneda, també heu de pensar en fer-lo un èxit després del llançament. Estudiar altres projectes i els seus llançaments per veure què va funcionar bé i què no pot ajudar a crear la vostra pròpia criptomoneda.

🔺EXENCIÓ DE RESPONSABILITAT: La informació de la publicació no és assessorament financer, està destinada NOMÉS A FINS D'INFORMACIÓ GENERAL. El comerç de criptomonedes és MOLT arriscat. Assegureu-vos d'entendre aquests riscos i que sou responsable del que feu amb els vostres diners.

🔥 Si ets un principiant. Crec que l'article següent us serà útil ☞  Què heu de saber abans d'invertir en criptomoneda - Per a principiants

What is GEEK

Buddha Community

Creant la teva pròpia criptomoneda | Tot el que necessiteu saber

En aquesta publicació, aprendràs a crear la teva pròpia criptomoneda (tot el que necessites saber), guia pas a pas!

Quan creeu una criptomoneda nova, podeu triar fer una moneda o un testimoni. Una moneda té la seva pròpia cadena de blocs, mentre que un testimoni es construeix en una xarxa preexistent. Les criptomonedes depenen de les cadenes de blocs per la seva seguretat i naturalesa descentralitzada.

Crear un testimoni requereix menys experiència i esforç que fer una moneda criptogràfica. Normalment, una moneda necessitarà un equip de desenvolupadors i experts per fer-la. Un testimoni encara necessita coneixements tècnics, però és possible crear-los en qüestió de minuts mitjançant l'ús d'altres cadenes de blocs, com ara Ethereum, Binance Smart Chain, Solana i Polygon. 

La vostra elecció d'un testimoni o moneda canviarà en funció de la personalització i la utilitat que vulgueu. En general, els costos implicats depenen del treball necessari, com ara els desenvolupadors externs i el temps.

Ethereum i Binance Smart Chain són cadenes de blocs populars per crear monedes digitals. Podeu utilitzar el codi establert per crear fitxes o pagar per utilitzar un servei de creació de monedes. Les cadenes laterals són una altra opció popular, ja que proporcionen més personalització amb els principals avantatges de la cadena de blocs.

Abans de crear la vostra pròpia criptografia, haureu de tenir en compte la seva utilitat, tokenomics i estat legal. Després d'això, la vostra elecció de blockchain, mecanisme de consens i arquitectura són necessaris per a l'etapa de desenvolupament. A continuació, podeu considerar una auditoria del vostre projecte i una verificació legal final. Tot i que gairebé qualsevol pot crear una criptomoneda, desenvolupar un projecte sòlid requereix treball i dedicació seriosos.

Introducció

La idea de crear la vostra pròpia criptomoneda, casos d'ús i públic és emocionant per a molts fans de la criptomoneda. Però, on és el millor lloc per començar? De fet, hi ha moltes maneres de crear monedes i fitxes. Els costos i el coneixement també varien en funció de la complexitat del vostre projecte. Si esteu pensant a crear la vostra pròpia criptomoneda, el nostre article exposa els fonaments bàsics per començar.

Què és una criptomoneda?

Una criptomoneda, també coneguda com a cripto, és un tipus d'actiu digital amb múltiples casos d'ús. És principalment una manera de transferir valor entre persones de manera digital, inclòs el valor monetari, els drets de propietat o fins i tot els privilegis de vot. Crypto es diferencia d'altres sistemes de pagament digitals per les seves arrels en la tecnologia blockchain. Aquesta base ofereix a les criptomonedes més llibertat d'entitats centrals com ara governs o bancs.

Bitcoin és l'exemple més famós de criptomoneda. Té un cas d'ús senzill de transferir valor monetari a qualsevol persona d'arreu del món sense necessitat d'intermediaris. La seva cadena de blocs registra totes les transaccions i garanteix la seguretat i l'estabilitat de la xarxa.

Diferència entre criptomonedes i fitxes

Les criptomonedes es poden dividir aproximadament en dues categories: monedes i fitxes. La diferència entre ells és senzilla. Les monedes tenen la seva pròpia cadena de blocs nativa, com Bitcoin, per exemple. Ether (ETH) té la cadena de blocs Ethereum. Les monedes solen tenir una utilitat específica a tota la xarxa, com ara pagar les comissions de transacció, apostar o participar en el govern.

Els tokens es construeixen a partir de cadenes de blocs preexistents. Poden tenir algunes funcions similars a les monedes, però les fitxes tenen principalment utilitat en els seus propis projectes. Un exemple és el CAKE de PancakeSwap a Binance Smart Chain. També podeu utilitzar-lo per pagar determinades transaccions a l'ecosistema PancakeSwap, com ara encunyar fitxes no fungibles o jugar a la seva loteria. Tanmateix, CAKE no té la seva pròpia cadena de blocs, de manera que no es pot utilitzar en totes les aplicacions de BSC. El mateix passa amb els milers de fitxes ERC-20 emeses a la cadena de blocs Ethereum. Cada testimoni forma part d'un projecte específic amb diferents casos d'ús.

Creació de criptomonedes vs. fitxes

Com s'ha esmentat, crear un testimoni és molt més senzill que crear una moneda. Una moneda requereix que desenvolupi i mantingui amb èxit una cadena de blocs. Podríeu bifurcar (crear una còpia) una altra cadena existent, però això no resol el problema de trobar usuaris i validadors per ajudar la vostra xarxa a sobreviure. No obstant això, el potencial d'èxit amb una moneda nova pot ser més gran que només fer un testimoni. Aquí teniu una visió general bàsica de les dues opcions:

MonedaToken
S'executa a la seva pròpia xarxa blockchainEs pot construir sobre cadenes de blocs existents amb una base d'usuaris establerta
Requereix coneixements avançats de blockchain i habilitats de codificacióBastant senzill de crear amb eines preexistents i codi de codi obert
El desenvolupament de Blockchain és més costós i requereix tempsEl desenvolupament de fitxes és més ràpid, més senzill i relativament barat

Creació d'una moneda

Crear una moneda nova pot trigar molt de temps si desenvolupeu la vostra pròpia cadena de blocs. Tanmateix, la bifurcació d'una cadena de blocs anterior es pot fer ràpidament i utilitzar-la com a base per a la vostra nova moneda. Bitcoin Cash (BCH) és un exemple de projecte bifurcat. Per fer-ho, encara necessiteu un alt nivell de coneixements tècnics i de codificació de blockchain. L'èxit del vostre projecte també dependrà d'aconseguir nous usuaris a la vostra xarxa blockchain, que és un repte.

Creació d'un testimoni

La creació d'un testimoni en una cadena de blocs existent pot aprofitar la seva reputació i seguretat. Tot i que no tindreu un control complet sobre tots els aspectes del vostre testimoni, encara hi ha molta personalització disponible. Hi ha una varietat de llocs web i eines disponibles per crear el vostre propi testimoni, especialment a BSC i Ethereum.

Llegiu-ne més: Quina diferència hi ha entre Coin i Token

He de crear una moneda o un testimoni per al meu projecte?

Normalment, un testimoni serà suficient per a aplicacions de finançament descentralitzat (DeFi) o jocs per guanyar diners. Tant BSC com Ethereum tenen una gran quantitat de flexibilitat i llibertat per treballar amb els desenvolupadors. 

Si voleu superar els límits del que fa una moneda o una cadena de blocs, probablement seria millor crear una moneda amb la seva pròpia cadena de blocs. Crear una cadena de blocs i una moneda nova és sens dubte més difícil que emetre un token criptogràfic. Però si es fa bé, pot aportar molta innovació i noves possibilitats. Binance Smart Chain, Ethereum, Solana i Polygon en són bons exemples. 

Tot i així, ambdues opcions requeriran molt treball dur juntament amb coneixements tècnics, econòmics i de mercat per tenir èxit.

Les millors solucions per a la creació de criptomonedes

Algunes de les solucions més populars per crear criptomonedes són BSC, Ethereum i Solana. Ambdues xarxes ofereixen maneres de fer una varietat de fitxes basades en estàndards preexistents. Els estàndards de testimoni BEP-20 i ERC-20 són exemples destacats que gairebé qualsevol proveïdor de cartera criptogràfica pot suportar.

ERC-20 pertany a la cadena de blocs Ethereum, mentre que BEP-20 forma part de Binance Smart Chain (BSC). Ambdues xarxes permeten la creació i personalització de contractes intel·ligents que us permeten crear els vostres propis fitxes i aplicacions descentralitzades (DApps). Amb DApps, podeu crear un ecosistema que proporcioni més casos d'ús i funcionalitats al vostre testimoni.

També podeu mirar les cadenes laterals que utilitzen la seguretat d'una cadena més gran com Ethereum o Polkadot, però també proporcionen una mica de personalització. La xarxa de polígons està connectada a Ethereum i ofereix una experiència similar, però és més barata i ràpida d'utilitzar.

Després de triar una cadena de blocs, necessitareu un mètode per crear el vostre testimoni. Amb BSC i altres cadenes de blocs que es basen en la màquina virtual Ethereum, el procés és relativament senzill. També podeu trobar eines llestes per utilitzar que creen fitxes en funció dels paràmetres i regles que proporcioneu. Normalment són de pagament, però són una opció més pràctica per als usuaris que no estan familiaritzats amb els contractes intel·ligents.

Si voleu crear la vostra pròpia cadena de blocs i moneda, probablement necessitareu un equip de desenvolupadors de cadena de blocs i experts del sector. Fins i tot si mireu la bifurcació d'una cadena de blocs com Ethereum o Bitcoin, encara hi ha una gran quantitat de feina necessària per configurar la vostra xarxa. Això inclouria animar els usuaris a actuar com a validadors i executar nodes per mantenir la cadena de blocs en funcionament.

Coses a tenir en compte a l'hora de dissenyar la vostra criptografia

A part de les opcions òbvies com la vostra cadena de blocs o la creació d'una moneda o un testimoni, hi ha algunes altres àrees clau a tenir en compte:

Definiu la utilitat de la vostra criptomoneda

Les criptomonedes poden jugar molts papers. Alguns actuen com a claus per accedir als serveis. Altres fins i tot representen accions o altres actius financers. Per entendre i traçar el procés de creació de la vostra criptografia, haureu de definir-ne les característiques des del principi.

Dissenyeu la vostra tokenomics

La tokenomics és l'economia que regeix la vostra criptografia, com ara l'oferta total, el mètode de distribució i el preu inicial. Una bona idea pot fallar si les tokenomics no són correctes i els usuaris no estan incentivats per comprar la criptomoneda. Per exemple, si esteu creant una moneda estable però no podeu fixar-la correctament, ningú voldrà comprar-la ni mantenir-la.

Comprovar el seu compliment legal

Els països d'arreu del món tenen les seves pròpies lleis i normes sobre criptomonedes. Algunes jurisdiccions poden fins i tot prohibir l'ús de criptomonedes. Considereu completament les vostres obligacions legals i qualsevol problema de compliment que pugueu trobar.

Crea la teva pròpia criptomoneda en 7 passos

Si només esteu creant un testimoni, no s'aplicaran tots els passos del tutorial següent. El més important serien els tres passos de disseny anteriors. La majoria de les nostres instruccions tractaran els conceptes bàsics per crear una cadena de blocs abans d'encunyar la vostra moneda.

1. Trieu una plataforma de blockchain adequada

Per obtenir un testimoni, haureu de triar la cadena de blocs per encunyar la vostra criptografia. BSC i Etheruem són opcions populars, però les cadenes laterals també poden ser una bona idea. Per crear la vostra pròpia moneda, haureu de pensar en dissenyar o contractar algú per crear una cadena de blocs personalitzada.

2. Trieu un mecanisme de consens

Si esteu creant la vostra pròpia cadena de blocs o no esteu segur de quina triar per al vostre testimoni, penseu en el mecanisme de consens que voleu. Aquests mecanismes determinen com els participants confirmen i validen les transaccions a la xarxa. La majoria de cadenes de blocs utilitzen Proof of Stake, ja que tenen requisits de maquinari baixos i moltes variacions diferents. La prova de treball, tal com s'utilitza a Bitcoin, és considerada per alguns com més segura, però sovint és car de mantenir i no tan respectuosa amb el medi ambient.

3. Dissenyeu la vostra arquitectura blockchain

Aquest pas només és necessari si esteu creant una moneda. No totes les cadenes de blocs permeten al públic validar transaccions o executar nodes. La decisió entre tenir una cadena de blocs privada, pública, amb permís o sense permís és important. La vostra arquitectura blockchain dependrà del que intenteu fer la vostra moneda i projecte. Per exemple, una empresa o país que crea una moneda pot executar una cadena de blocs privada per obtenir més control.

4. Comenceu el desenvolupament de la cadena de blocs

A menys que tingueu coneixements experts en desenvolupament, necessitareu ajuda externa per construir les vostres idees. Una vegada que la cadena de blocs s'executa en un entorn en directe, és extremadament difícil canviar els seus conceptes i regles bàsiques. Feu ús d'una xarxa de prova per assegurar-vos que tot funciona segons el previst i, idealment, col·laboreu amb tot un equip de desenvolupament per crear la vostra cadena de blocs. 

5. Auditeu la vostra criptografia i el seu codi

Les empreses d'auditoria com Certik poden comprovar el codi de la vostra cadena de blocs i la seva criptomoneda per buscar qualsevol vulnerabilitat. A continuació, podeu publicar l'auditoria públicament i també actuar sobre les seves conclusions. Aquest procés ofereix una certa seguretat per a tu com a creador i per a qualsevol usuari o inversor potencial. 

6. Comproveu els aspectes legals

Ara que teniu la vostra cadena de blocs en funcionament i esteu preparat per encunyar la vostra criptomoneda, el millor és demanar assessorament legal expert per comprovar si haureu de sol·licitar permís. De nou, aquest pas és difícil d'aconseguir sol i requereix ajuda externa.

7. Encunya la teva criptomoneda

Tant si esteu creant un testimoni o una moneda, haureu d'encunyar la criptomoneda en algun moment. El mètode exacte variarà en funció de la vostra tokenomics. Per exemple, els fitxes de subministrament fixos solen encunyar-se tot d'una vegada mitjançant un contracte intel·ligent. Les monedes com Bitcoin s'encunyen gradualment, a mesura que els miners validen nous blocs de transaccions.

Com crear un testimoni BEP-20

Per crear un testimoni BEP-20 senzill, necessitareu algunes habilitats bàsiques de codificació per implementar un contracte intel·ligent a Binance Smart Chain. També haureu de tenir instal·lat MetaMask i una mica de BNB a la vostra cartera per pagar les tarifes del gas.

1. Assegureu-vos que teniu la xarxa principal BSC afegida a MetaMask. Podeu trobar instruccions detallades a la nostra guia Connecting MetaMask to Binance Smart Chain .

Llegeix més: Què és la cartera Metamask | Com crear una cartera i utilitzar-la

2. Dirigiu-vos a Remix, una aplicació en línia per desenvolupar i desplegar contractes intel·ligents en blockchains compatibles amb la màquina virtual Ethereum. Feu clic amb el botó dret a la carpeta [contractes] i feu clic a [Fitxer nou].

3. Anomena el fitxer “BEP20.sol”.

4. Assegureu-vos que teniu el llenguatge de programació definit com a [Solidesa], o el vostre contracte intel·ligent no funcionarà. Podeu fer-ho fent clic a la icona que es mostra a continuació a la dreta.

5. Copieu el codi del contracte intel·ligent BEP-20 al vostre fitxer. Podeu trobar més informació sobre els paràmetres i les funcions del codi a GitHub .

6. Modifiqueu el nom, el símbol, els decimals i l'oferta total de la vostra moneda. Aquí hem escollit Binance Academy Coin (BAC) com a exemple, amb 18 decimals i una oferta total de 100.000.000. No oblideu afegir prou 0s per cobrir els 18 decimals.

7. A continuació, haureu de compilar el contracte intel·ligent. Feu clic a la icona que es mostra a continuació a la part esquerra de la pantalla, marqueu [Compilació automàtica] i [Activa l'optimització] i, a continuació, feu clic al botó [Compila].

8. Feu clic al botó [ABI] per copiar l'ABI del contracte.

9.  Feu clic a la icona destacada a continuació a la part esquerra de la pantalla. Seleccioneu [Injected Web3] com a entorn i, a continuació, permeteu que MetaMask es connecti a Remix. Finalment, assegureu-vos que heu seleccionat el vostre contracte BEP20 abans de fer clic a [Implementar].

10. Ara haureu de pagar una tarifa de transacció mitjançant MetaMask per implementar el contracte a la cadena de blocs. Un cop el contracte intel·ligent estigui en funcionament, heu de verificar i publicar el codi font del vostre contracte. 

Copieu l'adreça del contracte a BscScan, seleccioneu [Solidity (Single)] com a tipus de compilador i coincideixi amb la versió del compilador utilitzada al pas 7.

11. A continuació, feu clic amb el botó dret a BEP20.sol a Remix i premeu [Aplanar]. Aleshores, haureu de donar permís a Remix per aplanar el codi.

12. Copieu el codi del vostre BEP20_flat.sol al camp i assegureu-vos que [Optimització] estigui configurat en Sí. Ara feu clic a [Verifica i publica] a la part inferior de la pàgina.

13. Ara veureu una pantalla de presentació correcta. Amb el codi verificat, podeu encunyar el vostre testimoni mitjançant BscScan mitjançant la trucada _mint implementada al contracte. Aneu a l'adreça del contracte a BscScan i feu clic a [Escriure contracte] i, a continuació, feu clic a [Connecta a Web3] per connectar el vostre compte de MetaMask.

14. Dirigiu-vos a la pàgina fins a la secció Mint i introduïu el nombre de fitxes que voleu encunyar. Anem a encunyar 100.000.000 BAC. No oblideu afegir també els decimals, en aquest cas 18. Feu clic a [Escriure] i pagueu la quota a MetaMask.

15. Ara hauríeu de veure que les fitxes han estat encunyades i enviades a la cartera que va crear el contracte intel·ligent.

Com incloure la vostra criptomoneda a la llista

Aconseguir que la vostra moneda o testimoni aparegui a una borsa de criptomoneda com Binance pot presentar-lo a un públic més ampli d'una manera segura i regulada. Si aconsegueixes crear i desenvolupar un projecte de criptomoneda sòlid, pots omplir els formularis de sol·licitud en línia de Binance per a una llista directa i/o distribució a Launchpad/Launchpool.

Cada criptomoneda passa per un rigorós procés de diligència deguda i haureu d'actualitzar Binance regularment del vostre progrés durant l'aplicació. També haureu d'acceptar BNB i BUSD a l'ecosistema de la vostra criptomoneda, com ara proporcionar-los com a liquiditat o acceptar-los durant la vostra oferta inicial de monedes (ICO) o venda de fitxes.

Cost de crear la vostra pròpia criptomoneda

Els costos implicats estan relacionats amb els mètodes i la configuració que trieu. Si esteu creant una moneda i una cadena de blocs, probablement haureu de pagar tot un equip durant diversos mesos. Una auditoria de codi d'un equip fiable també pot costar uns 15.000 dòlars (USD). En el seu preu més barat, es pot fer un simple testimoni a BSC per 50 dòlars. Quan fem una mitjana d'això, per crear una criptomoneda amb alguna possibilitat d'èxit, probablement haureu de gastar milers de dòlars en la seva creació, màrqueting i creació de comunitats.

☞  REGISTRA'T A BINANCE

Si decidiu fer la vostra pròpia criptomoneda, assegureu-vos d'utilitzar la nostra informació només com a punt de partida. És un tema profund que necessita molt de temps per entendre-ho completament. Més enllà de crear el testimoni o la moneda, també heu de pensar en fer-lo un èxit després del llançament. Estudiar altres projectes i els seus llançaments per veure què va funcionar bé i què no pot ajudar a crear la vostra pròpia criptomoneda.

🔺EXENCIÓ DE RESPONSABILITAT: La informació de la publicació no és assessorament financer, està destinada NOMÉS A FINS D'INFORMACIÓ GENERAL. El comerç de criptomonedes és MOLT arriscat. Assegureu-vos d'entendre aquests riscos i que sou responsable del que feu amb els vostres diners.

🔥 Si ets un principiant. Crec que l'article següent us serà útil ☞  Què heu de saber abans d'invertir en criptomoneda - Per a principiants

Creant la teva pròpia criptomoneda | Tot el que necessites saber

En aquesta publicació, aprendràs a crear la teva pròpia criptomoneda (tot el que necessites saber), guia pas a pas!

Quan creeu una criptomoneda nova, podeu triar fer una moneda o un testimoni. Una moneda té la seva pròpia cadena de blocs, mentre que un testimoni es construeix en una xarxa preexistent. Les criptomonedes depenen de les cadenes de blocs per la seva seguretat i naturalesa descentralitzada.

Crear un testimoni requereix menys experiència i esforç que fer una moneda criptogràfica. Normalment, una moneda necessitarà un equip de desenvolupadors i experts per fer-la. Un testimoni encara necessita coneixements tècnics, però és possible crear-los en qüestió de minuts mitjançant l'ús d'altres cadenes de blocs, com ara Ethereum, Binance Smart Chain, Solana i Polygon. 

La vostra elecció d'un testimoni o moneda canviarà en funció de la personalització i la utilitat que vulgueu. En general, els costos implicats depenen del treball necessari, com ara els desenvolupadors externs i el temps.

Ethereum i Binance Smart Chain són cadenes de blocs populars per crear monedes digitals. Podeu utilitzar el codi establert per crear fitxes o pagar per utilitzar un servei de creació de monedes. Les cadenes laterals són una altra opció popular, ja que proporcionen més personalització amb els principals avantatges de la cadena de blocs.

Abans de crear la vostra pròpia criptografia, haureu de tenir en compte la seva utilitat, tokenomics i estat legal. Després d'això, la vostra elecció de blockchain, mecanisme de consens i arquitectura són necessaris per a l'etapa de desenvolupament. A continuació, podeu considerar una auditoria del vostre projecte i una verificació legal final. Tot i que gairebé qualsevol pot crear una criptomoneda, desenvolupar un projecte sòlid requereix un treball seriós i una dedicació.

Introducció

La idea de crear la vostra pròpia criptomoneda, casos d'ús i públic és emocionant per a molts fans de la criptomoneda. Però, on és el millor lloc per començar? De fet, hi ha moltes maneres de crear monedes i fitxes. Els costos i el coneixement també varien en funció de la complexitat del vostre projecte. Si esteu pensant a crear la vostra pròpia criptomoneda, el nostre article exposa els fonaments bàsics per començar.

Què és una criptomoneda?

Una criptomoneda, també coneguda com a cripto, és un tipus d'actiu digital amb múltiples casos d'ús. És principalment una manera de transferir valor entre persones de manera digital, inclòs el valor monetari, els drets de propietat o fins i tot els privilegis de vot. Crypto es diferencia d'altres sistemes de pagament digitals per les seves arrels en la tecnologia blockchain. Aquesta base ofereix a les criptomonedes més llibertat d'entitats centrals com ara governs o bancs.

Bitcoin és l'exemple més famós de criptomoneda. Té un cas d'ús senzill de transferir valor monetari a qualsevol persona d'arreu del món sense necessitat d'intermediaris. La seva cadena de blocs registra totes les transaccions i garanteix la seguretat i l'estabilitat de la xarxa.

Diferència entre criptomonedes i fitxes

Les criptomonedes es poden dividir aproximadament en dues categories: monedes i fitxes. La diferència entre ells és senzilla. Les monedes tenen la seva pròpia cadena de blocs nativa, com Bitcoin, per exemple. Ether (ETH) té la cadena de blocs Ethereum. Les monedes solen tenir una utilitat específica a tota la xarxa, com ara pagar les comissions de transacció, apostar o participar en el govern.

Els tokens es construeixen a partir de cadenes de blocs preexistents. Poden tenir algunes funcions similars a les monedes, però les fitxes tenen principalment utilitat en els seus propis projectes. Un exemple és el CAKE de PancakeSwap a Binance Smart Chain. També podeu utilitzar-lo per pagar determinades transaccions a l'ecosistema PancakeSwap, com ara encunyar fitxes no fungibles o jugar a la seva loteria. Tanmateix, CAKE no té la seva pròpia cadena de blocs, de manera que no es pot utilitzar en totes les aplicacions de BSC. El mateix passa amb els milers de fitxes ERC-20 emeses a la cadena de blocs Ethereum. Cada testimoni forma part d'un projecte específic amb diferents casos d'ús.

Creació de criptomonedes vs. fitxes

Com s'ha esmentat, crear un testimoni és molt més senzill que crear una moneda. Una moneda requereix que desenvolupi i mantingui amb èxit una cadena de blocs. Podríeu bifurcar (crear una còpia) una altra cadena existent, però això no resol el problema de trobar usuaris i validadors per ajudar la vostra xarxa a sobreviure. No obstant això, el potencial d'èxit amb una moneda nova pot ser més gran que només fer un testimoni. Aquí teniu una visió general bàsica de les dues opcions:

MonedaToken
S'executa a la seva pròpia xarxa blockchainEs pot construir sobre cadenes de blocs existents amb una base d'usuaris establerta
Requereix coneixements avançats de blockchain i habilitats de codificacióBastant senzill de crear amb eines preexistents i codi de codi obert
El desenvolupament de Blockchain és més costós i requereix tempsEl desenvolupament de fitxes és més ràpid, més senzill i relativament barat

Creació d'una moneda

Crear una moneda nova pot trigar molt de temps si desenvolupeu la vostra pròpia cadena de blocs. Tanmateix, la bifurcació d'una cadena de blocs anterior es pot fer ràpidament i utilitzar-la com a base per a la vostra nova moneda. Bitcoin Cash (BCH) és un exemple de projecte bifurcat. Per fer-ho, encara necessiteu un alt nivell de coneixements tècnics i de codificació de blockchain. L'èxit del vostre projecte també dependrà d'aconseguir nous usuaris a la vostra xarxa blockchain, que és un repte.

Creació d'un testimoni

La creació d'un testimoni en una cadena de blocs existent pot aprofitar la seva reputació i seguretat. Tot i que no tindreu un control complet sobre tots els aspectes del vostre testimoni, encara hi ha molta personalització disponible. Hi ha una varietat de llocs web i eines disponibles per crear el vostre propi testimoni, especialment a BSC i Ethereum.

Llegiu-ne més: Quina diferència hi ha entre Coin i Token

He de crear una moneda o un testimoni per al meu projecte?

Normalment, un testimoni serà suficient per a aplicacions de finançament descentralitzat (DeFi) o jocs per guanyar diners. Tant BSC com Ethereum tenen una gran quantitat de flexibilitat i llibertat per treballar amb els desenvolupadors. 

Si voleu superar els límits del que fa una moneda o una cadena de blocs, probablement seria millor crear una moneda amb la seva pròpia cadena de blocs. Crear una cadena de blocs i una moneda nova és sens dubte més difícil que emetre un token criptogràfic. Però si es fa bé, pot aportar molta innovació i noves possibilitats. Binance Smart Chain, Ethereum, Solana i Polygon en són bons exemples. 

Tot i així, ambdues opcions requeriran molt treball dur juntament amb coneixements tècnics, econòmics i de mercat per tenir èxit.

Les millors solucions per a la creació de criptomonedes

Algunes de les solucions més populars per crear criptomonedes són BSC, Ethereum i Solana. Ambdues xarxes ofereixen maneres de fer una varietat de fitxes basades en estàndards preexistents. Els estàndards de testimoni BEP-20 i ERC-20 són exemples destacats que gairebé qualsevol proveïdor de cartera criptogràfica pot suportar.

ERC-20 pertany a la cadena de blocs Ethereum, mentre que BEP-20 forma part de Binance Smart Chain (BSC). Ambdues xarxes permeten la creació i personalització de contractes intel·ligents que us permeten crear els vostres propis fitxes i aplicacions descentralitzades (DApps). Amb DApps, podeu crear un ecosistema que proporcioni més casos d'ús i funcionalitats al vostre testimoni.

També podeu mirar les cadenes laterals que utilitzen la seguretat d'una cadena més gran com Ethereum o Polkadot, però també proporcionen una mica de personalització. La xarxa de polígons està connectada a Ethereum i ofereix una experiència similar, però és més barata i ràpida d'utilitzar.

Després de triar una cadena de blocs, necessitareu un mètode per crear el vostre testimoni. Amb BSC i altres cadenes de blocs que es basen en la màquina virtual Ethereum, el procés és relativament senzill. També podeu trobar eines llestes per utilitzar que creen fitxes en funció dels paràmetres i regles que proporcioneu. Normalment són de pagament, però són una opció més pràctica per als usuaris que no estan familiaritzats amb els contractes intel·ligents.

Si voleu crear la vostra pròpia cadena de blocs i moneda, probablement necessitareu un equip de desenvolupadors de cadena de blocs i experts del sector. Fins i tot si mireu la bifurcació d'una cadena de blocs com Ethereum o Bitcoin, encara hi ha una gran quantitat de feina necessària per configurar la vostra xarxa. Això inclouria animar els usuaris a actuar com a validadors i executar nodes per mantenir la cadena de blocs en funcionament.

Coses a tenir en compte a l'hora de dissenyar la vostra criptografia

A part de les opcions òbvies com la vostra cadena de blocs o la creació d'una moneda o un testimoni, hi ha algunes altres àrees clau a tenir en compte:

Definiu la utilitat de la vostra criptomoneda

Les criptomonedes poden jugar molts papers. Alguns actuen com a claus per accedir als serveis. Altres fins i tot representen accions o altres actius financers. Per entendre i traçar el procés de creació de la vostra criptografia, haureu de definir-ne les característiques des del principi.

Dissenyeu la vostra tokenomics

La tokenomics és l'economia que regeix la vostra criptografia, com ara l'oferta total, el mètode de distribució i el preu inicial. Una bona idea pot fallar si les tokenomics no són correctes i els usuaris no estan incentivats per comprar la criptomoneda. Per exemple, si esteu creant una moneda estable però no podeu fixar-la correctament, ningú voldrà comprar-la ni mantenir-la.

Comprovar el seu compliment legal

Els països d'arreu del món tenen les seves pròpies lleis i normes sobre criptomonedes. Algunes jurisdiccions poden fins i tot prohibir l'ús de criptomonedes. Considereu completament les vostres obligacions legals i qualsevol problema de compliment que pugueu trobar.

Crea la teva pròpia criptomoneda en 7 passos

Si només esteu creant un testimoni, no s'aplicaran tots els passos del tutorial següent. El que és més important serien els tres passos de disseny anteriors. La majoria de les nostres instruccions tractaran els conceptes bàsics per crear una cadena de blocs abans d'encunyar la vostra moneda.

1. Trieu una plataforma de blockchain adequada

Per obtenir un testimoni, haureu de triar la cadena de blocs per encunyar la vostra criptografia. BSC i Etheruem són opcions populars, però les cadenes laterals també poden ser una bona idea. Per crear la vostra pròpia moneda, haureu de pensar en dissenyar o contractar algú per crear una cadena de blocs personalitzada.

2. Trieu un mecanisme de consens

Si esteu creant la vostra pròpia cadena de blocs o no esteu segur de quina triar per al vostre testimoni, penseu en el mecanisme de consens que voleu. Aquests mecanismes determinen com els participants confirmen i validen les transaccions a la xarxa. La majoria de cadenes de blocs utilitzen Proof of Stake, ja que tenen requisits de maquinari baixos i moltes variacions diferents. La prova de treball, tal com s'utilitza a Bitcoin, és considerada per alguns com més segura, però sovint és car de mantenir i no tan respectuosa amb el medi ambient.

3. Dissenyeu la vostra arquitectura blockchain

Aquest pas només és necessari si esteu creant una moneda. No totes les cadenes de blocs permeten al públic validar transaccions o executar nodes. La decisió entre tenir una cadena de blocs privada, pública, amb permís o sense permís és important. La vostra arquitectura blockchain dependrà del que intenteu fer la vostra moneda i projecte. Per exemple, una empresa o país que crea una moneda pot executar una cadena de blocs privada per obtenir més control.

4. Comenceu el desenvolupament de la cadena de blocs

A menys que tingueu coneixements experts en desenvolupament, necessitareu ajuda externa per construir les vostres idees. Una vegada que la cadena de blocs s'executa en un entorn en directe, és extremadament difícil canviar els seus conceptes i regles bàsiques. Feu ús d'una xarxa de prova per assegurar-vos que tot funciona segons el previst i, idealment, col·laboreu amb tot un equip de desenvolupament per crear la vostra cadena de blocs. 

5. Auditeu la vostra criptografia i el seu codi

Les empreses d'auditoria com Certik poden comprovar el codi de la vostra cadena de blocs i la seva criptomoneda per buscar qualsevol vulnerabilitat. A continuació, podeu publicar l'auditoria públicament i també actuar sobre les seves conclusions. Aquest procés ofereix una certa seguretat per a tu com a creador i per a qualsevol usuari o inversor potencial. 

6. Comproveu els aspectes legals

Ara que teniu la vostra cadena de blocs en funcionament i esteu preparat per encunyar la vostra criptomoneda, el millor és demanar assessorament legal expert per comprovar si haureu de sol·licitar permís. De nou, aquest pas és difícil d'aconseguir sol i requereix ajuda externa.

7. Encunya la teva criptomoneda

Tant si esteu creant un testimoni o una moneda, haureu d'encunyar la criptomoneda en algun moment. El mètode exacte variarà en funció de la vostra tokenomics. Per exemple, els fitxes de subministrament fixos solen encunyar-se tot d'una vegada mitjançant un contracte intel·ligent. Les monedes com Bitcoin s'encunyen gradualment, a mesura que els miners validen nous blocs de transaccions.

Com crear un testimoni BEP-20

Per crear un testimoni BEP-20 senzill, necessitareu algunes habilitats bàsiques de codificació per implementar un contracte intel·ligent a Binance Smart Chain. També haureu de tenir instal·lat MetaMask i una mica de BNB a la vostra cartera per pagar les tarifes del gas.

1. Assegureu-vos que teniu la xarxa principal BSC afegida a MetaMask. Podeu trobar instruccions detallades a la nostra guia Connecting MetaMask to Binance Smart Chain .

Llegeix més: Què és la cartera Metamask | Com crear una cartera i utilitzar-la

2. Dirigiu-vos a Remix, una aplicació en línia per desenvolupar i desplegar contractes intel·ligents en blockchains compatibles amb la màquina virtual Ethereum. Feu clic amb el botó dret a la carpeta [contractes] i feu clic a [Fitxer nou].

3. Anomena el fitxer “BEP20.sol”.

4. Assegureu-vos que teniu el llenguatge de programació definit com a [Solidesa], o el vostre contracte intel·ligent no funcionarà. Podeu fer-ho fent clic a la icona que es mostra a continuació a la dreta.

5. Copieu el codi del contracte intel·ligent BEP-20 al vostre fitxer. Podeu trobar més informació sobre els paràmetres i les funcions del codi a GitHub .

6. Modifiqueu el nom, el símbol, els decimals i l'oferta total de la vostra moneda. Aquí hem escollit Binance Academy Coin (BAC) com a exemple, amb 18 decimals i una oferta total de 100.000.000. No oblideu afegir prou 0s per cobrir els 18 decimals.

7. A continuació, haureu de compilar el contracte intel·ligent. Feu clic a la icona que es mostra a continuació a la part esquerra de la pantalla, marqueu [Compilació automàtica] i [Activa l'optimització] i, a continuació, feu clic al botó [Compila].

8. Feu clic al botó [ABI] per copiar l'ABI del contracte.

9.  Feu clic a la icona destacada a continuació a la part esquerra de la pantalla. Seleccioneu [Injected Web3] com a entorn i, a continuació, permeteu que MetaMask es connecti a Remix. Finalment, assegureu-vos que heu seleccionat el vostre contracte BEP20 abans de fer clic a [Implementar].

10. Ara haureu de pagar una tarifa de transacció mitjançant MetaMask per implementar el contracte a la cadena de blocs. Un cop el contracte intel·ligent estigui en funcionament, heu de verificar i publicar el codi font del vostre contracte. 

Copieu l'adreça del contracte a BscScan, seleccioneu [Solidity (Single)] com a tipus de compilador i coincideixi amb la versió del compilador utilitzada al pas 7.

11. A continuació, feu clic amb el botó dret a BEP20.sol a Remix i premeu [Aplanar]. Aleshores, haureu de donar permís a Remix per aplanar el codi.

12. Copieu el codi del vostre BEP20_flat.sol al camp i assegureu-vos que [Optimització] estigui configurat en Sí. Ara feu clic a [Verifica i publica] a la part inferior de la pàgina.

13. Ara veureu una pantalla de presentació correcta. Amb el codi verificat, podeu encunyar el vostre testimoni mitjançant BscScan mitjançant la trucada _mint implementada al contracte. Aneu a l'adreça del contracte a BscScan i feu clic a [Escriure contracte] i, a continuació, feu clic a [Connecta a Web3] per connectar el vostre compte de MetaMask.

14. Dirigiu-vos a la pàgina fins a la secció Mint i introduïu el nombre de fitxes que voleu encunyar. Anem a encunyar 100.000.000 BAC. No oblideu afegir també els decimals, en aquest cas 18. Feu clic a [Escriure] i pagueu la quota a MetaMask.

15. Ara hauríeu de veure que les fitxes han estat encunyades i enviades a la cartera que va crear el contracte intel·ligent.

Com incloure la vostra criptomoneda a la llista

Aconseguir que la vostra moneda o testimoni aparegui a una borsa de criptomoneda com Binance pot presentar-lo a un públic més ampli d'una manera segura i regulada. Si aconsegueixes crear i desenvolupar un projecte de criptomoneda sòlid, pots omplir els formularis de sol·licitud en línia de Binance per a una llista directa i/o distribució a Launchpad/Launchpool.

Cada criptomoneda passa per un rigorós procés de diligència deguda i haureu d'actualitzar Binance regularment del vostre progrés durant l'aplicació. També haureu d'acceptar BNB i BUSD a l'ecosistema de la vostra criptomoneda, com ara proporcionar-los com a liquiditat o acceptar-los durant la vostra oferta inicial de monedes (ICO) o venda de fitxes.

Cost de crear la vostra pròpia criptomoneda

Els costos implicats estan relacionats amb els mètodes i la configuració que trieu. Si esteu creant una moneda i una cadena de blocs, probablement haureu de pagar tot un equip durant diversos mesos. Una auditoria de codi d'un equip fiable també pot costar uns 15.000 dòlars (USD). En el seu preu més barat, es pot fer un simple testimoni a BSC per 50 dòlars. Quan fem una mitjana d'això, per crear una criptomoneda amb alguna possibilitat d'èxit, probablement haureu de gastar milers de dòlars en la seva creació, màrqueting i creació de comunitats.

☞  REGISTRA'T A BINANCE

Si decidiu fer la vostra pròpia criptomoneda, assegureu-vos d'utilitzar la nostra informació només com a punt de partida. És un tema profund que necessita molt de temps per entendre-ho completament. Més enllà de crear el testimoni o la moneda, també heu de pensar en fer-lo un èxit després del llançament. Estudiar altres projectes i els seus llançaments per veure què va funcionar bé i què no pot ajudar a crear la vostra pròpia criptomoneda.

🔺EXENCIÓ DE RESPONSABILITAT: La informació de la publicació no és assessorament financer, està destinada NOMÉS A FINS D'INFORMACIÓ GENERAL. El comerç de criptomonedes és MOLT arriscat. Assegureu-vos d'entendre aquests riscos i que sou responsable del que feu amb els vostres diners.

🔥 Si ets un principiant. Crec que l'article següent us serà útil ☞  Què heu de saber abans d'invertir en criptomoneda - Per a principiants

Què és un Crypto Wallet | Tot el que NECESITAS SABER

Què és un Crypto Wallet | Tot el que NECESITAS SABER

No podeu plegar una criptomoneda i posar-la a la vostra cartera. Tanmateix, podeu mantenir les claus de la vostra criptomoneda utilitzant una cartera criptogràfica pròpia. En aquesta publicació, aprendràs què és una cartera criptogràfica | Tot el que NECESITAS SABER!

Si teniu previst entrar en criptomoneda, abans de decidir en quines monedes invertir, haureu de configurar la vostra cartera criptogràfica. Aquí és on organitzareu la vostra cartera criptogràfica. Cada cartera inclou una clau privada que us permet, i només a vosaltres, accedir al contingut de la cartera. Però configurar la vostra cartera no es tracta només d'eliminar qualsevol Bitcoin o Ethereum que pugueu comprar en un intercanvi. També us permet enviar i rebre de manera segura aquests i altres tipus de criptomonedes.

Hi ha diferents tipus de carteres criptogràfiques disponibles, incloses aplicacions mòbils i carteres que semblen llapis USB. Tot i que hi ha algunes variacions, la majoria funcionen de manera similar emmagatzemant aparellaments de claus privades que us permeten sincronitzar la vostra cartera a diversos dispositius per enviar i rebre criptomoneda. 

Definitivament, hauríeu de saber com utilitzar i configurar una cartera criptogràfica abans de fer la vostra primera compra de criptomoneda. Tenint això en compte, fem una ullada més de prop a com funcionen les carteres de criptomoneda i com triar-ne la millor per a vosaltres.

Llegiu-ne més ☞ Què heu de saber abans d'invertir en criptomoneda - Per a principiants

En resum, una cartera criptogràfica és una eina que podeu utilitzar per interactuar amb una xarxa blockchain. Hi ha diversos tipus de carteres criptogràfiques, que es poden dividir en tres grups: carteres de programari, maquinari i paper. Depenent dels seus mecanismes de funcionament, també es poden denominar carteres calentes o fredes.

La majoria dels proveïdors de carteres criptogràfiques es basen en programari, cosa que fa que el seu ús sigui més còmode que les carteres de maquinari. Tanmateix, les carteres de maquinari solen ser l'alternativa més segura. Les carteres de paper, en canvi, consisteixen en una "cartera" impresa en un tros de paper, però el seu ús ara es considera obsolet i poc fiable.

Com funcionen les carteres de criptomoneda?

Contràriament a la creença popular, els moneders criptogràfics no emmagatzemen realment actius digitals. En canvi, proporcionen les eines necessàries per interactuar amb una cadena de blocs. En altres paraules, aquestes carteres poden generar la informació necessària per enviar i rebre criptomoneda mitjançant transaccions blockchain. Entre altres coses, aquesta informació consisteix en un o més parells de claus públiques i privades.

La cartera també inclou una adreça, que és un identificador alfanumèric que es genera a partir de les claus públiques i privades. Aquesta adreça és, en essència, una "ubicació" específica de la cadena de blocs a la qual es poden enviar les monedes. Això vol dir que podeu compartir la vostra adreça amb altres persones per rebre fons, però mai no hauríeu de revelar la vostra clau privada a ningú.

La clau privada dóna accés a les vostres criptomonedes, independentment de la cartera que utilitzeu. Així, fins i tot si el vostre ordinador o telèfon intel·ligent es veu compromès, encara podeu accedir als vostres fons en un altre dispositiu, sempre que tingueu la clau privada corresponent (o frase inicial). Tingueu en compte que les monedes mai surten realment de la cadena de blocs; només es transfereixen d'una adreça a una altra.

Claus públiques i claus privades: quina diferència hi ha?

Les carteres de criptografia generalment utilitzen dos tipus de claus: claus públiques i claus privades.

Les claus públiques funcionen de manera similar al número de compte bancari. Una clau pública és una llarga sèrie de números aleatoris que es poden compartir amb un tercer, com ara un intercanvi de criptomoneda, sense comprometre la seguretat de la cartera. Aquesta clau us permet rebre criptomoneda en transaccions, sovint utilitzant una adreça de cartera, que és essencialment una versió comprimida de la clau pública de la cartera.

Les claus privades , en canvi, s'han de mantenir sempre privades. Una clau privada us permet accedir a la criptomoneda real de la cadena de blocs. Per tant, si algú té accés a les vostres claus privades, és tan bo com tenir accés a la criptografia de la vostra cartera. 

Necessito una cartera criptogràfica per comerciar amb criptomoneda?

La resposta senzilla és sí. Tant si sou un comerciant freqüent com si sou un HODLer de bitcoins, heu de tenir una adreça de cartera per emmagatzemar i comercialitzar criptografia. Podeu utilitzar la cartera calenta proporcionada pel vostre intercanvi criptogràfic, una cartera mòbil que instal·leu al vostre telèfon, una extensió del navegador, una cartera d'escriptori o una cartera de maquinari. 

  • Cartera calenta: intercanvi de Binance
  • Moneders criptogràfics mòbils: Trust WalletMetaMask .
  • Carteres criptogràfiques d'extensió del navegador: MetaMask, MathWallet, Binance Chain Wallet.
  • Moneders criptogràfics d'escriptori: Electrum, Exodus.

Carters calents i freds

Com s'ha esmentat, les carteres de criptomoneda també es poden definir com a "calentes" o "fredes", segons la seva manera de funcionar.

Una cartera calenta és qualsevol cartera que estigui connectada d'alguna manera a Internet. Per exemple, quan creeu un compte a  Binance i envieu fons a les vostres carteres, esteu dipositant a la cartera calenta de Binance. Aquestes carteres són bastant fàcils de configurar i els fons són ràpidament accessibles, cosa que els fa convenients per als comerciants i altres usuaris freqüents.

Les carteres fredes, en canvi, no tenen connexió a Internet. En canvi, utilitzen un mitjà físic per emmagatzemar les claus fora de línia, cosa que les fa resistents als intents de pirateria en línia. Com a tal, les carteres fredes solen ser una alternativa molt més segura per "emmagatzemar" les teves monedes. Aquest mètode també es coneix com a emmagatzematge en fred i és especialment adequat per a inversors a llarg termini o "HODLers".

Com a forma de protegir els fons dels usuaris, Binance només té un petit percentatge de monedes a les seves carteres. La resta es guarda en magatzems frigorífics, desconnectat d'Internet. Cal destacar que  Binance DEX ofereix una alternativa per als usuaris que prefereixen no mantenir els seus fons en un intercanvi centralitzat. Es tracta d'una plataforma de comerç descentralitzada que us permet tenir un control total de les seves claus privades, alhora que també podeu operar directament des dels seus dispositius d'emmagatzematge en fred (carteres de maquinari).

Carteres de programari

Les carteres de programari vénen de molts tipus diferents, cadascuna amb les seves característiques úniques. La majoria d'ells estan connectats d'alguna manera a Internet (carteres calentes). A continuació es mostren descripcions d'alguns dels tipus més comuns i importants: carteres web, d'escriptori i mòbils.

Carteres web

Podeu utilitzar carteres web per accedir a blockchains mitjançant una interfície de navegador sense haver de descarregar ni instal·lar res. Això inclou tant carteres d'intercanvi com altres proveïdors de carteres basats en navegador. En la majoria dels casos, podeu crear una cartera nova i establir una contrasenya personal per accedir-hi. Tanmateix, alguns proveïdors de serveis tenen i gestionen les claus privades en nom vostre. Tot i que això pot ser més convenient per als usuaris sense experiència, és una pràctica perillosa. 

Si no tens les teves claus privades, estàs confiant els teus diners a una altra persona. Per solucionar aquest problema, ara moltes carteres web us permeten gestionar les seves claus, ja sigui totalment o mitjançant un control compartit (mitjançant signatures múltiples). Per tant, és important comprovar l'enfocament tècnic de cada cartera abans de triar la més adequada per a vostè.
Quan utilitzeu intercanvis de criptomoneda, hauríeu de considerar fer ús de les eines de protecció disponibles. 

L'  intercanvi Binance ofereix diverses característiques de seguretat, com ara la gestió de dispositius, autenticació de múltiples factors, codi anti-phishing i gestió d'adreces retirada.

Carteres d'escriptori

Com el seu nom indica, una cartera d'escriptori és un programari que baixeu i executeu localment al vostre ordinador. A diferència d'algunes versions basades en web, les carteres d'escriptori us ofereixen un control total sobre les vostres claus i fons. Quan genereu una cartera d'escriptori nova, un fitxer anomenat "wallet.dat" s'emmagatzemarà localment al vostre ordinador. Aquest fitxer conté la informació de la clau privada que s'utilitza per accedir a les vostres adreces de criptomoneda, de manera que hauríeu de xifrar-la amb una contrasenya personal.

Si encripteu la cartera d'escriptori, se us demanarà que proporcioneu la vostra contrasenya cada vegada que executeu el programari perquè pugui llegir el fitxer wallet.dat. Si perdeu aquest fitxer o oblideu la vostra contrasenya, el més probable és que perdràs l'accés als teus fons.

Per tant, és crucial fer una còpia de seguretat del fitxer wallet.dat i mantenir-lo en un lloc segur. Alternativament, podeu exportar la clau privada o la frase inicial corresponent. En fer-ho, podreu accedir als vostres fons en altres dispositius, en cas que el vostre ordinador deixi de funcionar o es torni inaccessible d'alguna manera.

En general, les carteres d'escriptori es poden considerar més segures que la majoria de les versions web, però és crucial assegurar-se que el vostre ordinador estigui net de virus i programari maliciós abans de configurar i utilitzar una cartera de criptomoneda.

Carteres mòbils

Les carteres mòbils funcionen molt com les seves contraparts d'escriptori, però estan dissenyades específicament com a aplicacions per a telèfons intel·ligents. Són força convenients, ja que us permeten enviar i rebre criptomonedes mitjançant l'ús de codis QR.

Com a tal, les carteres mòbils són especialment adequades per realitzar transaccions i pagaments diaris, cosa que els converteix en una opció viable per gastar Bitcoin, BNB i altres criptomonedes al món real. Trust Wallet és un exemple destacat de cartera criptogràfica mòbil.

Tanmateix, igual que els ordinadors, els dispositius mòbils són vulnerables a les aplicacions malicioses i a la infecció de programari maliciós. Per tant, es recomana que encripteu la vostra cartera mòbil amb una contrasenya i feu una còpia de seguretat de les vostres claus privades (o frase inicial) en cas que el vostre telèfon intel·ligent es perdi o es trenqui.

Carteres de maquinari

Les carteres de maquinari són dispositius físics i electrònics que utilitzen un generador de números aleatoris (RNG) per generar claus públiques i privades. Aleshores, les claus s'emmagatzemen al propi dispositiu, que no està connectat a Internet. Com a tal, l'emmagatzematge de maquinari constitueix un tipus de cartera freda i es considera una de les alternatives més segures.

Tot i que aquestes carteres ofereixen nivells més alts de seguretat contra atacs en línia, poden presentar riscos si la implementació del microprogramari no es fa correctament. A més, les carteres de maquinari solen ser menys fàcils d'utilitzar i els fons són més difícils d'accedir en comparació amb les carteres calentes.

Per superar la manca d'accessibilitat, podeu utilitzar Binance DEX per connectar el vostre dispositiu directament a la plataforma comercial. Aquesta és una manera segura d'accedir als vostres fons perquè les claus privades mai surten del vostre dispositiu. Alguns proveïdors de serveis de carteres web també ofereixen un servei similar, permetent connectar carteres de maquinari a la seva interfície del navegador.

Hauríeu de considerar l'ús d'una cartera de maquinari si teniu previst mantenir la vostra criptomoneda durant molt de temps o si teniu grans quantitats de criptomoneda. Actualment, la majoria de carteres de maquinari us permeten configurar un codi PIN per protegir el vostre dispositiu, així com una frase de recuperació, que es pot utilitzar en cas que es perdi la cartera.

Carteres de paper

Una cartera de paper és un tros de paper on s'imprimeixen físicament una adreça criptogràfica i la seva clau privada en forma de codis QR. Aquests codis es poden escanejar per executar transaccions de criptomoneda.

Alguns llocs web de carteres de paper us permeten descarregar el seu codi per generar noves adreces i claus mentre esteu fora de línia. Com a tal, aquestes carteres són molt resistents als atacs de pirateria en línia i es poden considerar una alternativa a l'emmagatzematge en fred.

No obstant això, a causa dels nombrosos defectes, ara l'ús de carteres de paper es considera perillós i s'ha de desanimar. Si encara voleu utilitzar-lo, és essencial entendre els riscos. Un defecte important de les carteres de paper és que no són adequades per enviar fons parcialment, sinó només el seu saldo sencer alhora.

Per exemple, imagineu que heu generat una cartera de paper i heu enviat diverses transaccions per finançar-la, sumant un total de 10 BTC. Si decidiu gastar 2 BTC, primer hauríeu d'enviar les 10 monedes a un altre tipus de cartera (per exemple, cartera d'escriptori) i només després gastar part dels fons (2 BTC). Més tard, podeu tornar el 8 BTC a una cartera de paper nova, tot i que una cartera de maquinari o programari seria una millor opció.

Tècnicament, si importeu la clau privada de la vostra cartera de paper a una cartera d'escriptori i gasteu només una part dels fons, les monedes restants s'enviaran a una "adreça de canvi" que es genera automàticament pel protocol Bitcoin. Si no configureu manualment l'adreça de canvi a una que controleu, probablement perdreu els vostres fons.

La majoria de carteres de programari actuals s'encarregaran del canvi per tu, enviant les monedes restants a una adreça que forma part de la teva cartera. Però el més important a recordar és que la cartera de paper estarà buida després d'enviar la seva primera transacció, independentment de la quantitat. Així que no espereu reutilitzar-lo més tard.

Quin tipus de cartera de programari és millor per a mi?

Hi ha diversos tipus de carteres criptogràfiques de programari als quals podeu accedir des del vostre ordinador o dispositius mòbils. Quina és la millor per a tu depèn de la teva situació personal, però aquí tens un desglossament d'alguns tipus habituals.

Carteres d'escriptori

Les carteres d'escriptori són aplicacions que s'executen al vostre ordinador i emmagatzemen criptomonedes. No hi ha cap tercer implicat, per tant, vostè és responsable de la seguretat. Per aquest motiu, probablement voldreu tenir un programari antivirus instal·lat a qualsevol ordinador on utilitzeu una cartera d'escriptori.

Carteres mòbils

Una cartera mòbil és una aplicació de cartera criptogràfica que us permet emmagatzemar i controlar les vostres criptografies al vostre telèfon intel·ligent. Disponibles per a iOS i Android, són convenients per als pagaments presencials. Moltes carteres mòbils també utilitzen codis QR, que es poden escanejar per a transaccions ràpides.

Carteres web

Es pot accedir a aquesta cartera criptogràfica en línia des d'escriptori o mòbil, cosa que us permet emmagatzemar i enviar criptomonedes des de qualsevol lloc. Tanmateix, com que les vostres contrasenyes es guarden als servidors en línia, hi ha un major risc de robatori.

Quina cartera criptogràfica he d'utilitzar?

No hi ha una resposta definitiva sobre quina cartera criptogràfica hauríeu d'utilitzar. Si sou un comerciant freqüent, utilitzar una cartera web us permet accedir ràpidament als vostres fons i operar de manera còmoda. Suposant que heu fet passos addicionals per protegir el vostre compte amb mètodes d'autenticació de dos factors (2FA), la vostra criptografia generalment és segura. Tanmateix, si teniu una gran quantitat de criptomonedes que no voleu vendre mentrestant, les carteres fredes són millors alternatives, ja que no estan connectades a Internet, per tant, més segures i resistents als atacs de phishing o a les estafes en línia.

Com configurar una cartera criptogràfica

Per configurar una cartera criptogràfica, haureu d'introduir la vostra informació personal i configurar una contrasenya de seguretat. De manera similar a la seguretat bancària , normalment hi ha un procés de verificació en dos passos per configurar la cartera de criptomoneda. 

Els moneders criptogràfics sense custòdia solen requerir algun tipus d'aplicació. No hauríeu d'emmagatzemar cap informació personal ni tan sols enviar un correu electrònic, però és important que enregistreu la vostra clau privada en un lloc segur. Si perdeu o oblideu aquesta clau, no podreu accedir a les vostres criptografies.

Com s'ha esmentat anteriorment, Ledger i Trezor produeixen els moneders criptogràfics de maquinari més populars. Tot i que les carteres de maquinari poden ser cares, és una bona idea comprar només una cartera de maquinari a un venedor verificat i evitar completament el mercat de segona mà. Després d'haver comprat el dispositiu, haureu de descarregar el programari per acompanyar-lo des del lloc web oficial de l'empresa.

Com triar la millor cartera criptogràfica

La millor cartera criptogràfica per a vosaltres dependrà del vostre nivell d'experiència i activitat prèvia amb criptomonedes. Les principals àrees a considerar inclouen:

Seguretat . Les aplicacions bancàries tradicionals ofereixen una varietat d'opcions de seguretat per protegir els vostres diners. Cada cartera criptogràfica tindrà aspectes de seguretat lleugerament diferents, per la qual cosa hauríeu de comprovar-los acuradament abans de posar-hi la vostra confiança i diners. 

Comissions . La manera com es cobren les comissions de transacció pot variar. Es poden configurar automàticament per fer transaccions més ràpides, però si voleu reduir costos, algunes carteres criptogràfiques us permeten personalitzar cada tarifa. Només tingueu en compte que això pot alentir els temps de transacció.

Criptomonedes . Algunes carteres criptográficos ofereixen una gran varietat de criptomonedes, mentre que altres són més limitades. Penseu en la freqüència amb què potser haureu de canviar entre monedes, ja que això us guiarà pel nivell de capacitat que necessiteu.

Atenció al client . Algunes empreses ofereixen assistència les 24 hores del dia com a part del seu servei. Reviseu sempre el nivell de suport que rebeu, ja que pot variar molt pel que fa als temps de resposta i al tipus de consultes que tracten.

Accés . On i quan negocieu criptomonedes us haurien de guiar sobre quina cartera criptogràfica utilitzar. Si utilitzeu un ordinador amb regularitat, potser voldreu mirar les carteres de maquinari i d'escriptori. Per a aquells que necessiten ser més mòbils, les aplicacions per a telèfons intel·ligents i les carteres basades en navegador poden ser més adequades.

Com amb qualsevol servei bancari, és important trobar la cartera criptogràfica adequada per a les vostres necessitats, així que preneu-vos una estona per trobar la que us convingui millor.

La importància de les còpies de seguretat

Perdre l'accés a les vostres carteres de criptomoneda pot ser força costós. Per tant, és important fer-ne una còpia de seguretat regularment. En molts casos, això s'aconsegueix simplement fent una còpia de seguretat dels fitxers wallet.dat o de les frases inicials. Essencialment, una frase inicial funciona com una clau arrel que genera i dóna accés a totes les claus i adreces d'una cartera criptogràfica. A més, si heu optat pel xifratge de la contrasenya, recordeu també fer una còpia de seguretat de la vostra contrasenya.

Què és una cartera criptogràfica de maquinari?

Una cartera criptogràfica de maquinari és un dispositiu físic que emmagatzema les vostres claus privades fora de línia i, per tant, no és accessible a través d'Internet. Sovint són petits dispositius connectats, semblants a un llapis USB. Les vostres transaccions de criptomoneda es registren a la cadena de blocs i s'hi accedeix mitjançant aquesta clau privada. Si s'hagués de piratejar el sistema, aquests ofereixen un nivell més alt de seguretat que us pot donar més tranquil·litat.

Com faig una còpia de seguretat de la meva cartera criptogràfica?

Per protegir-vos contra errors informàtics o problemes de programari, és una bona pràctica fer una còpia de seguretat de la vostra cartera criptogràfica. Com ho feu, dependrà del programari que utilitzeu. Per exemple, les carteres Bitcoin us demanaran que genereu i enregistreu una frase de còpia de seguretat de 12 paraules que podeu utilitzar per restaurar la vostra cartera si en perdeu l'accés. De vegades poden ser una frase de 24 paraules, però el procés serà similar amb totes les empreses. Assegureu-vos de mirar què heu de fer amb el vostre programari en particular, de manera que estigui preparat per fer-ne una còpia de seguretat quan sigui necessari.

Quines criptomonedes puc guardar a la meva criptomoneda?

Depèn del tipus de cartera criptogràfica que tingueu. Alguns només poden contenir monedes seleccionades, mentre que altres poden negociar en diverses monedes. Les carteres criptogràfiques que permeten emmagatzemar diferents criptomonedes poden ser molt més fàcils que utilitzar una cartera diferent per a cada moneda. Per tant, depenent de si tendeixes a cenyir-te a una forma de moneda o anar entre diferents, hauria de ser un factor que tinguis en compte a l'hora de triar la millor cartera criptogràfica per a tu.

Què és una aplicació de cartera criptogràfica?

Una aplicació de cartera criptogràfica és un programari que es pot descarregar, disponible a l'App Store o a la botiga de Google Play. L'aplicació emmagatzema les claus privades necessàries per accedir a les vostres criptomonedes. Es pot accedir a través del telèfon mòbil o des d'un altre dispositiu portàtil, de la mateixa manera que funcionen les aplicacions de banca en línia. Les aplicacions de cartera criptogràfica són excel·lents si creieu que haureu d'accedir a la vostra cartera criptogràfica des de qualsevol lloc.

Pensaments de tancament

Les carteres criptográficos són una part integral de l'ús de Bitcoin i altres criptomonedes. Són una de les infraestructures bàsiques que permeten enviar i rebre fons a través de xarxes blockchain. Cada tipus de cartera té els seus avantatges i desavantatges, per la qual cosa és crucial entendre com funcionen abans de moure els vostres fons.

Creando a túa propia criptomoneda | Todo o que precisas saber

Nesta publicación, aprenderás a crear a túa propia criptomoeda (todo o que necesitas saber), guía paso a paso!

Ao crear unha nova criptomoeda, podes optar por facer unha moeda ou ficha. Unha moeda ten a súa propia cadea de bloques, mentres que un token está construído nunha rede preexistente. As criptomoedas dependen das cadeas de bloques pola súa seguridade e natureza descentralizada.

Crear un token require menos experiencia e esforzo que facer unha moeda criptográfica. Unha moeda normalmente necesitará un equipo de desenvolvedores e expertos para fabricala. Un token aínda necesita coñecementos técnicos, pero é posible crealos en minutos mediante o uso doutras cadeas de bloques, como Ethereum, Binance Smart Chain, Solana e Polygon. 

A túa elección de ficha ou moeda cambiará dependendo da personalizabilidade e utilidade que desexes. En xeral, os custos implicados dependen do traballo necesario, como os desenvolvedores externos e o tempo.

Ethereum e Binance Smart Chain son cadeas de bloque populares para crear moedas dixitais. Podes usar o código establecido para crear fichas ti mesmo ou pagar por usar un servizo de creación de moedas. As sidechains son outra opción popular xa que ofrecen máis personalización cos principais beneficios da cadea de bloques.

Antes de crear a túa propia criptografía, terás que ter en conta a súa utilidade, a tokenómica e o estado legal. Despois diso, a túa elección de cadea de bloques, mecanismo de consenso e arquitectura son necesarias para a etapa de desenvolvemento. A continuación, podes considerar unha auditoría do teu proxecto e unha verificación legal final. Aínda que case calquera pode crear unha criptomoeda, desenvolver un proxecto sólido require un traballo serio e dedicación.

Introdución

A idea de crear a túa propia moeda criptográfica, casos de uso e audiencia é emocionante para moitos fanáticos das criptomonedas. Pero onde é o mellor lugar para comezar? En realidade, hai moitas formas de crear moedas e fichas. Os custos e coñecementos tamén varían segundo a complexidade do teu proxecto. Se estás pensando en crear a túa propia moeda criptográfica, o noso artigo expón os conceptos básicos para comezar.

Que é unha criptomoeda?

Unha criptomoeda, tamén coñecida como cripto, é un tipo de activo dixital con múltiples casos de uso. É principalmente unha forma de transferir valor entre persoas dixitalmente, incluído o valor monetario, os dereitos de propiedade ou mesmo os privilexios de voto. Crypto diferénciase doutros sistemas de pago dixitais polas súas raíces na tecnoloxía blockchain. Esta base dá ás criptomoedas máis liberdade de entidades centrais como gobernos ou bancos.

Bitcoin é o exemplo máis famoso de criptomoeda. Ten un caso de uso sinxelo de transferir valor monetario a calquera persoa en todo o mundo sen necesidade de intermediarios. A súa cadea de bloques rexistra todas as transaccións e garante a seguridade e a estabilidade da rede.

Diferenza entre moedas criptográficas e fichas

As criptomoedas pódense dividir aproximadamente en dúas categorías: moedas e fichas. A diferenza entre eles é sinxela. As moedas teñen a súa propia cadea de bloques nativa, como Bitcoin, por exemplo. Ether (ETH) ten a cadea de bloques Ethereum. As moedas adoitan ter unha utilidade específica en toda a rede, como pagar as taxas de transacción, apostar ou participar na gobernanza.

Os tokens están construídos sobre cadeas de bloques preexistentes. Poden ter algúns papeis similares ás moedas, pero as fichas teñen utilidade principalmente nos seus propios proxectos. Un exemplo é o CAKE de PancakeSwap en Binance Smart Chain. Tamén podes usalo para pagar determinadas transaccións no ecosistema PancakeSwap, como acuñar fichas non funxibles ou xogar á súa lotería. Non obstante, CAKE non ten a súa propia cadea de bloques, polo que non se pode usar en todas as aplicacións de BSC. O mesmo ocorre cos miles de tokens ERC-20 emitidos na cadea de bloques de Ethereum. Cada token forma parte dun proxecto específico con diferentes casos de uso.

Creación de moedas criptográficas vs

Como se mencionou, crear un token é moito máis sinxelo que crear unha moeda. Unha moeda require que desenvolvas e manteñas con éxito unha cadea de bloques. Poderías bifurcar (crear unha copia) outra cadea existente, pero isto non resolve o problema de atopar usuarios e validadores que axuden a sobrevivir á túa rede. Non obstante, o potencial de éxito cunha nova moeda pode ser maior que só facer unha ficha. Aquí tes unha visión xeral básica das dúas opcións:

MoedaToken
Funciona na súa propia rede blockchainPódese construír sobre cadeas de bloques existentes cunha base de usuarios establecida
Require coñecementos avanzados de blockchain e habilidades de codificaciónMoi sinxelo de crear con ferramentas preexistentes e código de código aberto
O desenvolvemento da cadea de bloques é máis caro e leva tempoO desenvolvemento de fichas é máis rápido, máis sinxelo e relativamente barato

Creando unha moeda

Crear unha nova moeda pode levar moito tempo se desenvolves a túa propia cadea de bloques. Non obstante, a bifurcación dunha cadea de bloques anterior pódese facer rapidamente e usar como base para a túa nova moeda. Bitcoin Cash (BCH) é un exemplo de proxecto bifurcado. Para iso, aínda necesitas un alto nivel de coñecementos técnicos e de codificación de blockchain. O éxito do teu proxecto tamén dependerá de conseguir novos usuarios á túa rede blockchain, o que supón un reto.

Creando un token

Crear un token nunha cadea de bloques existente pode aproveitar a súa reputación e seguridade. Aínda que non terás control completo sobre todos os aspectos do teu token, aínda hai moita personalización dispoñible. Hai unha variedade de sitios web e ferramentas dispoñibles para crear o teu propio token, especialmente en BSC e Ethereum.

Ler máis: Cal é a diferenza entre Coin e Token

Debo crear unha moeda ou un token para o meu proxecto?

Un token adoita ser suficiente para aplicacións de finanzas descentralizadas (DeFi) ou xogos para gañar. Tanto BSC como Ethereum teñen unha enorme flexibilidade e liberdade para que os desenvolvedores traballen. 

Se estás buscando superar os límites do que fai unha moeda ou unha cadea de bloques, probablemente sería mellor crear unha moeda coa súa propia cadea de bloques. Crear unha cadea de bloques e unha moeda novas é certamente máis difícil que emitir un token criptográfico. Pero se se fai ben, pode traer moita innovación e novas posibilidades. Binance Smart Chain, Ethereum, Solana e Polygon son bos exemplos. 

Aínda así, ambas opcións requirirán moito traballo e coñecemento técnico, económico e de mercado para ter éxito.

As principais solucións para a creación de criptomonedas

Algunhas das solucións máis populares para crear criptomoedas son BSC, Ethereum e Solana. Ambas redes ofrecen formas de facer unha variedade de tokens baseados en estándares preexistentes. Os estándares de token BEP-20 e ERC-20 son exemplos principais que pode soportar case calquera provedor de carteiras criptográficas.

ERC-20 pertence á cadea de bloques Ethereum, mentres que BEP-20 forma parte da Binance Smart Chain (BSC). Ambas redes permiten a creación e personalización de contratos intelixentes que lle permiten crear os seus propios tokens e aplicacións descentralizadas (DApps). Con DApps, podes crear un ecosistema que proporcione máis casos de uso e funcionalidades ao teu token.

Tamén podes mirar as sidechains que usan a seguridade dunha cadea máis grande como Ethereum ou Polkadot, pero que tamén ofrecen algunha personalización. A rede de polígonos está unida a Ethereum e ofrece unha experiencia similar, pero é máis barata e máis rápida de usar.

Despois de escoller unha cadea de bloques, necesitarás un método para crear o teu token. Con BSC e outras cadeas de bloques que están baseadas na Máquina Virtual Ethereum, o proceso é relativamente sinxelo. Tamén podes atopar ferramentas listas para usar que crean fichas en función dos parámetros e regras que proporciones. Normalmente son de pago, pero son unha opción máis práctica para os usuarios que non están familiarizados cos contratos intelixentes.

Se queres crear a túa propia cadea de bloques e moeda, é probable que necesites un equipo de desenvolvedores de cadeas de bloques e expertos da industria. Mesmo se miras a bifurcar unha cadea de bloques como Ethereum ou Bitcoin, aínda hai unha gran cantidade de traballo necesario para configurar a túa rede. Isto incluiría animar aos usuarios a actuar como validadores e executar nodos para manter a cadea de bloques en funcionamento.

Cousas a ter en conta ao deseñar a túa criptografía

Ademais das opcións obvias como a túa cadea de bloques ou a creación dunha moeda ou ficha, hai algunhas outras áreas clave a considerar:

Define a utilidade da túa criptomoeda

As criptomoedas poden desempeñar moitos papeis. Algúns actúan como claves para acceder aos servizos. Outros mesmo representan accións ou outros activos financeiros. Para comprender e trazar o proceso de creación da túa criptografía, terás que definir as súas características desde o principio.

Deseña a túa tokenomics

Tokenomics son os aspectos económicos que rexen a túa criptografía, como a oferta total, o método de distribución e o prezo inicial. Unha boa idea pode fallar se as tokenomics non son correctas e os usuarios non están incentivados a comprar a criptomoeda. Por exemplo, se estás a crear unha moeda estable pero non podes fixala correctamente, ninguén quererá mercala nin conservala.

Comproba o seu cumprimento legal

Os países de todo o mundo teñen as súas propias leis e regras sobre as criptomoedas. Algunhas xurisdicións poden incluso prohibir o uso de criptomoedas. Considere plenamente as súas obrigas legais e calquera problema de cumprimento que poida enfrontarse.

Crea a túa propia criptomoneda en 7 pasos

Se só estás a crear un token, non se aplicarán todos os pasos do tutorial que aparece a continuación. O máis importante serían os tres pasos de deseño anteriores. A maioría das nosas instrucións cubrirán os conceptos básicos para crear unha cadea de bloques antes de acuñar finalmente a túa moeda.

1. Escolla unha plataforma blockchain adecuada

Para obter un token, terás que escoller a cadea de bloques para acuñar a túa criptografía. BSC e Etheruem son opcións populares, pero as cadeas laterales tamén poden ser unha boa idea. Para crear a túa propia moeda, terás que pensar en deseñar ou contratar alguén para crear unha cadea de bloques personalizada.

2. Escolle un mecanismo de consenso

Se estás creando a túa propia cadea de bloques ou non estás seguro de cal escoller para o teu token, pensa no mecanismo de consenso que queres. Estes mecanismos determinan como os participantes confirman e validan as transaccións na rede. A maioría das cadeas de bloques usan Proof of Stake xa que ten requisitos de hardware baixos e moitas variacións diferentes. Proof of Work, tal e como se usa en Bitcoin, é considerado por algúns como máis seguro, pero a miúdo é caro de manter e non é tan respectuoso co medio ambiente.

3. Deseña a túa arquitectura blockchain

Este paso só é necesario se estás creando unha moeda. Non todas as cadeas de bloques permiten ao público validar transaccións ou executar nós. A decisión de ter unha cadea de bloques privada, pública, autorizada ou sen permiso é importante. A súa arquitectura blockchain dependerá do que intenten facer a súa moeda e proxecto. Por exemplo, unha empresa ou país que crea unha moeda pode executar unha cadea de bloques privada para obter máis control.

4. Comeza o desenvolvemento da cadea de bloques

A menos que teñas coñecementos expertos en desenvolvemento, necesitarás axuda externa para construír as túas ideas. Unha vez que a cadea de bloques se executa nun ambiente en directo, é extremadamente difícil cambiar os seus conceptos e regras fundamentais. Fai uso dunha rede de proba para asegurarte de que todo funciona segundo o planeado e, idealmente, coopera con todo un equipo de desenvolvemento para construír a túa cadea de bloques. 

5. Audita a túa criptografía e o seu código

As empresas de auditoría como Certik poden comprobar o código da súa cadea de bloques e a súa criptomoeda para buscar calquera vulnerabilidade. A continuación, pode publicar a auditoría publicamente e tamén actuar sobre as súas conclusións. Este proceso ofrece algunha garantía de seguridade para ti como creador e para calquera usuario ou investidor potenciais. 

6. Comprobe os aspectos legais

Agora que tes a túa cadea de bloques en funcionamento e estás listo para acuñar a túa criptomoeda, o mellor é pedir asesoramento xurídico experto para comprobar se necesitarás solicitar permiso. De novo, este paso é difícil de conseguir só e require axuda externa.

7. Acuña a túa criptomoeda

Se estás creando un token ou unha moeda, terás que acuñar a criptomoeda nalgún momento. O método exacto diferirá segundo as túas tokenómicas. Por exemplo, as fichas de subministración fixa adoitan acuñarse dunha soa vez mediante un contrato intelixente. Moedas como Bitcoin son acuñadas gradualmente, xa que os mineiros validan novos bloques de transaccións.

Como crear un token BEP-20

Para crear un token BEP-20 sinxelo, necesitarás algunhas habilidades básicas de codificación para implementar un contrato intelixente en Binance Smart Chain. Tamén terás que ter instalado MetaMask e algún BNB na túa carteira para pagar as taxas de gasolina.

1. Asegúrate de engadir a rede principal BSC a MetaMask. Podes atopar instrucións detalladas na nosa guía Conectando MetaMask a Binance Smart Chain .

Ler máis: Que é a carteira Metamask | Como crear unha carteira e usar

2. Diríxete a Remix, unha aplicación en liña para desenvolver e implementar contratos intelixentes en cadeas de bloques compatibles coa Máquina Virtual Ethereum. Fai clic co botón dereito no cartafol [contratos] e fai clic en [Novo ficheiro].

3. Nomee o ficheiro “BEP20.sol”.

4. Asegúrate de ter a linguaxe de programación configurada como [Solidity] ou o teu contrato intelixente non funcionará. Podes facelo premendo na icona indicada a continuación á dereita.

5. Copia o código do contrato intelixente BEP-20 no teu ficheiro. Podes atopar máis información sobre os parámetros e funcións do código en GitHub .

6. Modifica o nome, o símbolo, os decimais e a oferta total da túa moeda. Aquí escollemos Binance Academy Coin (BAC) como exemplo, con 18 cifras decimais e unha oferta total de 100.000.000. Non esquezas engadir 0 suficientes para cubrir os 18 decimais.

7. A continuación, terás que compilar o contrato intelixente. Faga clic na icona que se mostra a continuación no lado esquerdo da pantalla, marque [Compilación automática] e [Activar optimización] e, a continuación, prema no botón [Compilar].

8. Fai clic no botón [ABI] para copiar o ABI do contrato.

9.  Fai clic na icona resaltada a continuación na parte esquerda da pantalla. Seleccione [Injected Web3] como o seu contorno e despois permita que MetaMask se conecte a Remix. Finalmente, asegúrate de seleccionar o teu contrato BEP20 antes de facer clic en [Implementar].

10. Agora terás que pagar unha taxa de transacción a través de MetaMask para implementar o contrato na cadea de bloques. Unha vez que o contrato intelixente estea activo, debes verificar e publicar o código fonte do teu contrato. 

Copia o enderezo do contrato en BscScan, selecciona [Solidity (Single)] como o tipo de compilador e fai coincidir a versión do compilador utilizada no paso 7.

11. A continuación, prema co botón dereito do rato en BEP20.sol en Remix e prema [Aplanar]. Despois terás que dar permiso a Remix para aplanar o código.

12. Copia o código do teu BEP20_flat.sol no campo e asegúrate de que [Optimización] estea configurado como Si. Agora fai clic en [Verificar e publicar] na parte inferior da páxina.

13. Agora verás unha pantalla de presentación exitosa. Co código verificado, podes acuñar o teu token a través de BscScan mediante a chamada _mint implementada no contrato. Vaia ao enderezo do contrato en BscScan e fai clic en [Escribir contrato], despois fai clic en [Conectar a Web3] para conectar a túa conta de MetaMask.

14. Baixa a páxina ata a sección Mint e introduce o número de fichas que queres acuñar. Imos acuñar 100.000.000 BAC. Non esquezas engadir tamén os decimais, neste caso 18. Fai clic en [Escribir] e paga a taxa en MetaMask.

15. Agora deberías ver que as fichas foron acuñadas e enviadas á carteira que creou o contrato intelixente.

Como obter a túa criptomoeda na lista

Facer que a túa moeda ou token figure nunha bolsa de criptomoedas como Binance pode presentalo a un público máis amplo dun xeito seguro e regulado. Se logras crear e desenvolver un proxecto de criptomoneda sólido, podes cubrir os formularios de solicitude en liña de Binance para unha lista directa e/ou distribución en Launchpad/Launchpool.

Cada criptomoeda pasa por un rigoroso proceso de debida dilixencia e terás que actualizar Binance regularmente do teu progreso durante a aplicación. Tamén terás que aceptar BNB e BUSD no ecosistema da túa criptomoeda, como proporcionalos como liquidez ou aceptalos durante a túa oferta inicial de moedas (ICO) ou venda de fichas.

Custo de crear a túa propia criptomoeda

Os custos implicados están ligados aos métodos e configuración que escollas. Se estás creando unha moeda e unha cadea de bloques, é probable que teñas que pagar a todo un equipo durante varios meses. Unha auditoría de código dun equipo fiable tamén pode custar uns 15.000 dólares (USD). No seu máis barato, pódese facer un token sinxelo en BSC por 50 dólares. Cando promediamos isto, para crear unha criptomoeda con algunha posibilidade de éxito, é probable que teñas que gastar miles de dólares na súa creación, comercialización e creación da comunidade.

☞  REXISTRO EN BINANCE

Se decides facer a túa propia moeda criptográfica, asegúrate de usar a nosa información só como punto de partida. É un tema profundo que leva moito tempo entendelo plenamente. Ademais de crear o token ou a moeda, tamén debes pensar en facelo un éxito despois do lanzamento. Estudar outros proxectos e os seus lanzamentos para ver o que funcionou ben e o que non pode axudarche a crear a túa propia moeda criptográfica.

🔺EXENCIÓN DE RESPONSABILIDADE: A información da publicación non é asesoramento financeiro, está destinada SÓ PARA FINS DE INFORMACIÓN XERAL. O comercio de criptomonedas é MOI arriscado. Asegúrate de comprender estes riscos e de que es responsable do que fas co teu diñeiro.

🔥 Se es un principiante. Creo que o seguinte artigo será útil para ti ☞  O que debes saber antes de investir en criptomoedas - Para principiantes

Steve  Kunde

Steve Kunde

1641720900

Creando tu propia criptomoneda | Todo lo que necesitas saber

En esta publicación, aprenderá cómo crear su propia criptomoneda (todo lo que necesita saber), ¡guía paso a paso!

Al crear una nueva criptomoneda, puede optar por hacer una moneda o un token. Una moneda tiene su propia cadena de bloques, mientras que un token se construye sobre una red preexistente. Las criptomonedas se basan en cadenas de bloques por su seguridad y naturaleza descentralizada.

Crear un token requiere menos experiencia y esfuerzo que hacer una criptomoneda. Una moneda generalmente necesitará un equipo de desarrolladores y expertos para fabricarla. Un token aún necesita conocimientos técnicos, pero es posible crearlos en minutos mediante el uso de otras cadenas de bloques, como Ethereum, Binance Smart Chain, Solana y Polygon. 

Su elección de token o moneda cambiará según la personalización y la utilidad que desee. En general, los costos involucrados dependen del trabajo necesario, como los desarrolladores externos y el tiempo.

Ethereum y Binance Smart Chain son cadenas de bloques populares para crear monedas digitales. Puede usar el código establecido para crear tokens usted mismo o pagar para usar un servicio de creación de monedas. Las cadenas laterales son otra opción popular, ya que brindan una mayor personalización con los beneficios principales de la cadena de bloques.

Antes de crear su propia criptografía, deberá considerar su utilidad, tokenómica y estado legal. Después de esto, su elección de cadena de bloques, mecanismo de consenso y arquitectura son necesarios para la etapa de desarrollo. A continuación, podría considerar una auditoría de su proyecto y una verificación legal final. Si bien casi cualquier persona puede crear una criptomoneda, desarrollar un proyecto sólido requiere mucho trabajo y dedicación.

Introducción

La idea de crear su propia criptomoneda, casos de uso y audiencia es emocionante para muchos fanáticos de las criptomonedas. Pero, ¿cuál es el mejor lugar para empezar? En realidad, hay muchas formas de crear monedas y fichas. Los costos y el conocimiento también varían según la complejidad de su proyecto. Si está pensando en crear su propia criptomoneda, nuestro artículo establece los conceptos básicos para que pueda comenzar.

¿Qué es una criptomoneda?

Una criptomoneda, también conocida como crypto, es un tipo de activo digital con múltiples casos de uso. Es principalmente una forma de transferir valor entre personas de forma digital, incluido el valor monetario, los derechos de propiedad o incluso los privilegios de voto. Crypto difiere de otros sistemas de pago digital debido a sus raíces en la tecnología blockchain. Esta base le da a las criptomonedas más libertad de entidades centrales como gobiernos o bancos.

Bitcoin es el ejemplo más famoso de una criptomoneda. Tiene un caso de uso simple de transferencia de valor monetario a cualquier persona en todo el mundo sin necesidad de intermediarios. Su cadena de bloques registra todas las transacciones y garantiza la seguridad y la estabilidad de la red.

Diferencia entre criptomonedas y tokens

Las criptomonedas se pueden dividir aproximadamente en dos categorías: monedas y fichas. La diferencia entre ellos es simple. Las monedas tienen su propia cadena de bloques nativa, como Bitcoin, por ejemplo. Ether (ETH) tiene la cadena de bloques Ethereum. Las monedas suelen tener una utilidad específica en toda la red, como pagar tarifas de transacción, participar o participar en la gobernanza.

Los tokens se construyen sobre cadenas de bloques preexistentes. Pueden tener algunas funciones similares a las monedas, pero los tokens tienen principalmente utilidad en sus propios proyectos. Un ejemplo es CAKE de PancakeSwap en Binance Smart Chain. También puede usarlo para pagar ciertas transacciones en el ecosistema PancakeSwap, como acuñar tokens no fungibles o jugar su lotería. Sin embargo, CAKE no tiene su propia cadena de bloques, por lo que no se puede usar en todas las aplicaciones de BSC. Lo mismo ocurre con los miles de tokens ERC-20 emitidos en la cadena de bloques de Ethereum. Cada token es parte de un proyecto específico con diferentes casos de uso.

Creación de monedas criptográficas frente a fichas

Como se mencionó, crear un token es mucho más simple que crear una moneda. Una moneda requiere que desarrolles y mantengas con éxito una cadena de bloques. Podría bifurcar (crear una copia) otra cadena existente, pero esto no resuelve el problema de encontrar usuarios y validadores para ayudar a que su red sobreviva. Sin embargo, el potencial de éxito con una nueva moneda puede ser mayor que simplemente hacer una ficha. Aquí hay una descripción general básica de las dos opciones:

MonedaSimbólico
Se ejecuta en su propia red blockchainSe puede construir sobre cadenas de bloques existentes con una base de usuarios establecida
Requiere conocimientos avanzados de blockchain y habilidades de codificaciónBastante simple de crear con herramientas preexistentes y código de fuente abierta
El desarrollo de blockchain es más costoso y lleva tiempoEl desarrollo de tokens es más rápido, más simple y relativamente barato

Creando una moneda

Crear una nueva moneda puede llevar mucho tiempo si desarrolla su propia cadena de bloques. Sin embargo, bifurcar una cadena de bloques anterior se puede hacer rápidamente y usar como base para su nueva moneda. Bitcoin Cash (BCH) es un ejemplo de un proyecto bifurcado. Para hacer esto, aún necesita un alto nivel de conocimiento técnico y de codificación de blockchain. El éxito de su proyecto también dependerá de atraer nuevos usuarios a su red blockchain, lo cual es un desafío.

Crear una ficha

Crear un token en una cadena de bloques existente puede aprovechar su reputación y seguridad. Si bien no tendrá un control total sobre todos los aspectos de su token, todavía hay muchas opciones de personalización disponibles. Hay una variedad de sitios web y herramientas disponibles para crear su propio token, especialmente en BSC y Ethereum.

Leer más: ¿Cuál es la diferencia entre Coin vs Token?

¿Debo crear una moneda o un token para mi proyecto?

Por lo general, un token será suficiente para las aplicaciones de finanzas descentralizadas (DeFi) o los juegos de jugar para ganar. Tanto BSC como Ethereum tienen una enorme cantidad de flexibilidad y libertad para que trabajen los desarrolladores. 

Si está buscando superar los límites de lo que hace una moneda o una cadena de bloques, probablemente sería mejor crear una moneda con su propia cadena de bloques. Crear una nueva cadena de bloques y una nueva moneda es ciertamente más difícil que emitir un token criptográfico. Pero si se hace bien, puede traer mucha innovación y nuevas posibilidades. Binance Smart Chain, Ethereum, Solana y Polygon son buenos ejemplos. 

Aún así, ambas opciones requerirán mucho trabajo duro junto con conocimientos técnicos, económicos y de mercado para tener éxito.

Las mejores soluciones para la creación de criptomonedas

Algunas de las soluciones más populares para crear criptomonedas son BSC, Ethereum y Solana. Ambas redes brindan formas de crear una variedad de tokens basados ​​en estándares preexistentes. Los estándares de token BEP-20 y ERC-20 son ejemplos destacados que casi cualquier proveedor de billetera criptográfica puede admitir.

ERC-20 pertenece a la cadena de bloques Ethereum, mientras que BEP-20 es parte de Binance Smart Chain (BSC). Ambas redes permiten la creación y personalización de contratos inteligentes que le permiten crear sus propios tokens y aplicaciones descentralizadas (DApps). Con DApps, puede crear un ecosistema que proporcione más casos de uso y funcionalidad a su token.

También puede buscar cadenas laterales que utilicen la seguridad de una cadena más grande como Ethereum o Polkadot, pero que también proporcionen algo de personalización. La red Polygon está conectada a Ethereum y brinda una experiencia similar, pero es más económica y rápida de usar.

Después de elegir una cadena de bloques, necesitará un método para crear su token. Con BSC y otras cadenas de bloques que se basan en la máquina virtual Ethereum, el proceso es relativamente simple. También puede encontrar herramientas listas para usar que crean tokens según los parámetros y las reglas que proporcione. Suelen ser de pago, pero son una opción más práctica para los usuarios que no están familiarizados con los contratos inteligentes.

Si desea crear su propia cadena de bloques y monedas, es probable que necesite un equipo de desarrolladores de cadenas de bloques y expertos de la industria. Incluso si observa la bifurcación de una cadena de bloques como Ethereum o Bitcoin, aún se requiere una gran cantidad de trabajo para configurar su red. Esto incluiría alentar a los usuarios a actuar como validadores y ejecutar nodos para mantener la cadena de bloques en funcionamiento.

Cosas a considerar al diseñar su criptografía

Además de las opciones obvias, como su cadena de bloques o la creación de una moneda o token, hay algunas otras áreas clave a considerar:

Defina la utilidad de su criptomoneda

Las criptomonedas pueden desempeñar muchos papeles. Algunos actúan como claves para acceder a los servicios. Otros incluso representan acciones u otros activos financieros. Para comprender y trazar el proceso de creación de su criptografía, deberá definir sus características desde el principio.

Diseña tu tokenómica

Tokenomics es la economía que rige su criptografía, como el suministro total, el método de distribución y el precio inicial. Una buena idea puede fallar si la tokenómica no es correcta y no se incentiva a los usuarios a comprar la criptomoneda. Por ejemplo, si está creando una moneda estable pero no puede vincularla correctamente, nadie querrá comprarla o conservarla.

Comprueba su cumplimiento legal

Los países de todo el mundo tienen sus propias leyes y reglas con respecto a las criptomonedas. Algunas jurisdicciones pueden incluso prohibir el uso de criptomonedas. Considere completamente sus obligaciones legales y cualquier problema de cumplimiento que pueda enfrentar.

Crea tu propia criptomoneda en 7 pasos

Si solo está creando un token, no se aplicarán todos los pasos del tutorial a continuación. Lo que es más importante serían los tres pasos de diseño anteriores. La mayoría de nuestras instrucciones cubrirán los conceptos básicos de la creación de una cadena de bloques antes de finalmente acuñar su moneda.

1. Elija una plataforma blockchain adecuada

Para un token, deberá elegir la cadena de bloques para acuñar su criptografía. BSC y Etheruem son opciones populares, pero las cadenas laterales también pueden ser una buena idea. Para crear su propia moneda, deberá pensar en diseñar o contratar a alguien para crear una cadena de bloques personalizada.

2. Elija un mecanismo de consenso

Si está creando su propia cadena de bloques o no está seguro de cuál elegir para su token, piense en el mecanismo de consenso que desea. Estos mecanismos determinan cómo los participantes confirman y validan las transacciones en la red. La mayoría de las cadenas de bloques usan Prueba de participación, ya que tiene requisitos de hardware bajos y muchas variaciones diferentes. Algunos consideran que la prueba de trabajo, tal como se usa en Bitcoin, es más segura, pero a menudo es costosa de mantener y no es ecológica.

3. Diseña tu arquitectura blockchain

Este paso solo es necesario si está creando una moneda. No todas las cadenas de bloques permiten al público validar transacciones o ejecutar nodos. La decisión entre tener una cadena de bloques privada, pública, con permiso o sin permiso es importante. Su arquitectura de cadena de bloques dependerá de lo que su moneda y proyecto intenten hacer. Por ejemplo, una empresa o país que cree una moneda podría ejecutar una cadena de bloques privada para tener más control.

4. Comience el desarrollo de la cadena de bloques

A menos que tenga conocimientos de desarrollo experto, necesitará ayuda externa para construir sus ideas. Una vez que la cadena de bloques se ejecuta en un entorno real, es extremadamente difícil cambiar sus reglas y conceptos básicos. Utilice una red de prueba para asegurarse de que todo funcione según lo planeado e, idealmente, coopere con todo un equipo de desarrollo para construir su cadena de bloques. 

5. Audita tu cripto y su código

Las empresas de auditoría como Certik pueden verificar el código de su cadena de bloques y su criptomoneda para buscar vulnerabilidades. Luego puede publicar la auditoría públicamente y también actuar sobre sus hallazgos. Este proceso proporciona cierta garantía de seguridad para usted como creador y para cualquier usuario o inversor potencial. 

6. Verifica dos veces los aspectos legales

Ahora que tiene su cadena de bloques en funcionamiento y está listo para acuñar su criptomoneda, es mejor pedir asesoramiento legal experto para verificar si necesitará solicitar un permiso. Nuevamente, este paso es difícil de lograr solo y requiere ayuda externa.

7. Acuña tu criptomoneda

Ya sea que esté creando un token o una moneda, deberá acuñar la criptomoneda en algún momento. El método exacto diferirá según su tokenómica. Por ejemplo, los tokens de suministro fijo generalmente se acuñan de una sola vez a través de un contrato inteligente. Las monedas como Bitcoin se acuñan gradualmente, a medida que los mineros validan nuevos bloques de transacciones.

Cómo crear un token BEP-20

Para crear un token BEP-20 simple, necesitará algunas habilidades básicas de codificación para implementar un contrato inteligente en Binance Smart Chain. También deberá tener instalado MetaMask y algo de BNB en su billetera para pagar las tarifas de gas.

1. Asegúrese de tener la red principal de BSC agregada a MetaMask. Puede encontrar instrucciones detalladas en nuestra guía Conexión de MetaMask a Binance Smart Chain .

Leer más: ¿Qué es la billetera Metamask? Cómo crear una billetera y usar

2. Diríjase a Remix, una aplicación en línea para desarrollar e implementar contratos inteligentes en cadenas de bloques que son compatibles con la máquina virtual Ethereum. Haga clic derecho en la carpeta [contratos] y haga clic en [Nuevo archivo].

3. Nombre el archivo “BEP20.sol”.

4. Asegúrese de tener el lenguaje de programación configurado como [Solidity], o su contrato inteligente no funcionará. Puede hacerlo haciendo clic en el icono que se indica a continuación a la derecha.

5. Copie el código de contrato inteligente BEP-20 en su archivo. Puede encontrar más información sobre los parámetros y funciones del código en GitHub .

6. Modifique el nombre, el símbolo, los decimales y el suministro total de su moneda. Aquí hemos elegido Binance Academy Coin (BAC) como ejemplo, con 18 decimales y un suministro total de 100 000 000. No olvide agregar suficientes 0 para cubrir los 18 lugares decimales.

7. A continuación, deberá compilar el contrato inteligente. Haga clic en el ícono que se muestra a continuación en el lado izquierdo de la pantalla, marque [Compilación automática] y [Habilitar optimización], luego haga clic en el botón [Compilar].

8. Haga clic en el botón [ABI] para copiar el ABI del contrato.

9.  Haga clic en el icono resaltado a continuación en el lado izquierdo de la pantalla. Seleccione [Injected Web3] como su entorno y luego permita que MetaMask se conecte a Remix. Finalmente, asegúrese de haber seleccionado su contrato BEP20 antes de hacer clic en [Implementar].

10. Ahora deberá pagar una tarifa de transacción a través de MetaMask para implementar el contrato en la cadena de bloques. Una vez que el contrato inteligente está activo, debe verificar y publicar el código fuente de su contrato. 

Copie la dirección del contrato en BscScan, seleccione [Solidity (Single)] como tipo de compilador y haga coincidir la versión del compilador utilizada en el paso 7.

11. A continuación, haga clic derecho en BEP20.sol en Remix y presione [Flatten]. Luego deberá otorgar permiso a Remix para aplanar el código.

12. Copie el código de su BEP20_flat.sol en el campo y asegúrese de que [Optimización] esté establecido en Sí. Ahora haga clic en [Verificar y publicar] en la parte inferior de la página.

13. Ahora verá una pantalla de inicio exitosa. Con el código verificado, puede acuñar su token a través de BscScan utilizando la llamada _mint implementada en el contrato. Vaya a la dirección del contrato en BscScan y haga clic en [Escribir contrato], luego haga clic en [Conectar a Web3] para conectar su cuenta MetaMask.

14. Dirígete hacia abajo en la página hasta la sección Mint e ingresa la cantidad de tokens que deseas acuñar. Vamos a acuñar 100.000.000 BAC. No olvide agregar los decimales también, en este caso 18. Haga clic en [Escribir] y pague la tarifa en MetaMask.

15. Ahora debería ver que los tokens se han acuñado y enviado a la billetera que creó el contrato inteligente.

Cómo incluir su criptomoneda en la lista

Incluir su moneda o token en un intercambio de criptomonedas como Binance puede presentarlo a una audiencia más amplia de una manera segura y regulada. Si logra crear y desarrollar un proyecto sólido de criptomonedas, puede completar los formularios de solicitud en línea de Binance para una lista directa y/o distribución en Launchpad/Launchpool.

Cada criptomoneda pasa por un riguroso proceso de diligencia debida, y deberá actualizar Binance regularmente sobre su progreso durante la aplicación. También deberá aceptar BNB y BUSD en el ecosistema de su criptomoneda, como proporcionarlos como liquidez o aceptarlos durante su oferta inicial de monedas (ICO) o venta de tokens.

Costo de crear tu propia criptomoneda

Los costos involucrados están vinculados a los métodos y la configuración que elija. Si está creando una moneda y una cadena de bloques, es probable que tenga que pagarle a todo un equipo durante varios meses. Una auditoría de código de un equipo confiable también puede costar alrededor de $ 15,000 (USD). En su forma más barata, se puede hacer un token simple en BSC por $ 50. Cuando promediamos esto, para crear una criptomoneda con alguna posibilidad de éxito, es probable que deba gastar miles de dólares en su creación, comercialización y desarrollo de la comunidad.

☞  REGÍSTRESE EN BINANCE

Si decide crear su propia criptomoneda, asegúrese de utilizar nuestra información solo como punto de partida. Es un tema profundo que lleva mucho tiempo entender completamente. Más allá de crear el token o la moneda, también debe pensar en convertirlo en un éxito posterior al lanzamiento. Estudiar otros proyectos y sus lanzamientos para ver qué funcionó bien y qué no puede ayudar a crear su propia criptomoneda.

🔺DESCARGO DE RESPONSABILIDAD: La información en la publicación no es un consejo financiero, está destinada SOLO PARA FINES DE INFORMACIÓN GENERAL. El comercio de criptomonedas es MUY arriesgado. Asegúrese de comprender estos riesgos y de ser responsable de lo que hace con su dinero.

🔥 Si eres principiante. Creo que el siguiente artículo le será útil ☞  Lo que debe saber antes de invertir en criptomonedas: para principiantes