Cesar Hamill

Cesar Hamill

1653073500

Šta je Bitstamp Exchange | Kako se registrovati, kupiti i prodati

U ovom postu ćete naučiti šta je Bitstamp Exchange, kako se registrovati, kupiti i prodati na Bitstamp Exchange?

Osnovana 2011. godine, Bitstamp je jedna od najstarijih berzi kriptovaluta u radu. Danas podržava trgovce koji žele kupiti i prodati listu od 54 i broje kriptovalute s konkurentnim naknadama za trgovanje. Korisnici mogu izabrati da trguju kriptovalutama putem Bitstampove jednostavne platforme za online trgovanje, aktivne platforme za trgovanje ili mobilnih aplikacija.

Bitstamp, najveća evropska kripto berza, je berza kriptovaluta sa sedištem u Velikoj Britaniji koja je osnovana 2011. Trenutno imaju ključne globalne kancelarije u mnogim ključnim finansijskim centrima uključujući Veliku Britaniju, Sjedinjene Američke Države, Singapur i Luksemburg. BitStamp vodi izvršni direktor Julian Sawyer, bivši izvršni direktor suosnivač Starling banke, britanske digitalne banke. Početkom 2022. Bitstamp ima više od 4 miliona kupaca širom svijeta.

Bitsamp nudi usluge razmjene kripto-fiat i kripto-kripto razmjene i podržava preko 50 dostupnih kriptovaluta uključujući BTC, Ether i druge. Korisnici mogu izabrati trgovinu kriptovalutama putem Bitstampove jednostavne platforme za online trgovanje, mobilnih aplikacija ili aktivne platforme za trgovanje. 

Kao zagovornik usklađenosti i regulacije, Bitstamp je pod revizijom EY – računovodstvene firme 'Big Four'. Bitstamp naglašava sigurnost i tvrdi da ima 'vojnu' pohranu imovine. 

Međutim, bez obzira na vaš nivo iskustva ili sigurnost platforme, važno je biti oprezan kada ulažete u kriptovalute. Držeći kriptovalute na berzi kao što je Bitstamp, uvek ste u opasnosti da razmena bude hakovana. Bitstamp je doživio takav hak 2015. godine, kada je phishing šema rezultirala krađom skoro 19.000 BTC-a, u to vrijeme vrijednim približno 5,2 miliona dolara. Dok je Bitstamp korisnicima nadoknadio sve gubitke i iskoristio incident kao priliku za poboljšanje sigurnosti, događaj služi kao važan podsjetnik investitorima na važnost pohranjivanja kriptovaluta u 'hladne novčanike' koji nisu povezani s internetom.

Najbolje za

 • Kripto investitori svjesni naknada
 • Od početnika do naprednih trgovaca

Pros

 • Platforma laka za korištenje: Bitstamp nudi jednostavnu platformu prilagođenu korisniku koja olakšava kupovinu i prodaju kriptovaluta.
 • Konkurentne naknade: Bitstamp naknade počinju od 0,5% i smanjuju se kako se obim trgovine povećava - ne morate koristiti naprednu platformu za trgovanje da biste iskoristili niske naknade.
 • Snažan rekord: Bitstamp je jedna od najstarijih berzi, sa više od decenije iskustva u razmeni kriptovaluta.

Cons

 • Bez maržinog trgovanja ili mogućnosti pozajmljivanja: za razliku od nekih konkurenata, Bitstamp ne nudi funkcije maržnog trgovanja ili pozajmljivanja.
 • Ograničena lista podržanih valuta: Bitstamp podržava samo 54 kriptovalute, manje od mnogih drugih velikih berzi.

Bitstamp Platform

Platforma nudi više nego dovoljno kovanica da zadovolji većinu početnika, a njena pojednostavljena i konkurentna struktura naknada čini je lakšom tačkom ulaska za nove investitore. Međutim, Bitstampov nedostatak maržnog trgovanja, mogućnosti pozajmljivanja i ograničen izbor kriptovaluta su značajni nedostaci koji mogu frustrirati napredne trgovce. Dodatno, za razliku od konkurenata kao što su Binance i Kucoin, Bitstamp nudi ograničene nagrade za ulaganje koje ograničavaju mogućnost korisnika da zarade nagrade. 

Iako Bitstamp ne nudi sofisticiranije opcije ulaganja, fokusira se na pružanje osnovnih usluga na jednostavan način. To uključuje četiri različite vrste narudžbi i platformu za trenutnu kupovinu koja se lako koristi. Trgovci mogu koristiti Bitstamp preko tri različite platforme; Bitstamp.net, Bitstamp Tradeview i Bitstamp Mobile (naknade za trgovanje su iste na svim platformama, tako da možete odabrati platformu koja vam najviše odgovara).

 1. Bitstamp.net – ova osnovna platforma za trgovanje omogućava korisnicima da kupuju i prodaju sa trenutnim, tržišnim, limitiranim i stop nalozima. Centralna platforma uključuje osnovni grafikon, trenutne ponude za kupovinu i prodaju izvanredne i jednostavnu formu kupovine
 1. Tradeview – srednji i napredni trejderi će vjerovatno koristiti ovu platformu za pristup naprednijim karakteristikama grafikona, ažuriranoj knjizi narudžbi uživo, brzim obrascima za trgovanje i grafikonu dubine.

Bitstamp Mobile App

Bitstamp Mobile funkcije na Android i IOS uređajima dostupne su u Google Play i App Store-u. Aplikacija služi kao brz i siguran prozor za jednostavnu i brzu trgovinu kriptovalutama. U stvari, mobilna aplikacija pruža sve karakteristike primarne Bitstamp web platforme u iskustvu trgovanja džepne veličine.

Bitstamp korisnička služba

Sve u svemu, Bitstamp nudi značajnu korisničku podršku. Korisnička služba je dostupna 24/7 putem e-pošte i možete koristiti telefonsku liniju podrške za pristup telefonskoj pomoći za hitne upite. Ovaj nivo podrške je glavna prodajna tačka Bitstamp-a, tako da ako cijenite dostupnost agenta podrške, možda ćete htjeti da ponovo pogledate Bitstamp.

Uz to rečeno, Bitstamp ne nudi tekstualnu podršku. Za razliku od drugih platformi, nema chata uživo ako imate problem. Uopšteno govoreći, osoblje za podršku će vam se javiti putem e-pošte u roku od 24 do 72 sata. Međutim, postoji opsežan odjeljak pomoći gdje možete pročitati odgovore na uobičajena pitanja u vezi sa Bitstamp funkcijama i procesima. 

Bitstamp Pricing

Naknade za trgovanje na Bitstampu počinju od 0,5% za redovne trgovačke parove. Ovo stavlja Bitstamp u rang sa mnogim vrhunskim konkurentima. Iako naknade nisu najjeftinije među kripto mjenjačnicama, one svakako nisu nerazumne. Međutim, za razliku od mnogih drugih berzi, Bitstamp naplaćuje jedan postotak fiksne naknade, bez obzira da li je vaša narudžba kreator (stvara likvidnost na berzi), preuzimač (smanjuje likvidnost) ili je vaša narudžba napravljena pomoću funkcije trenutne kupovine.

Važno je napomenuti da se naknade smanjuju ako trgujete više od 10.000 dolara u obimu u prethodnih 30 dana. Trgovine velikog obima od 20 milijardi dolara mjesečno ili više mogu dovesti do pada naknada na čak 0%. 

Pored naknada za trgovanje, ispod je tabela koja prikazuje dodatne troškove povezane s financiranjem i upravljanjem vašim računom:

Prednosti Bitstamp-a

Primarni načini na koje Bitstamp koristi korisniku su sljedeći:

 1. Sigurnost institucionalnog nivoa –  98% imovine je sigurno pohranjeno van mreže, lični podaci su visoko šifrirani i naglasak je na puštanju na bijelu listu i potvrdama transakcija.
 2. Dokazana pouzdanost – razmjena bitcoina od 2011., podrška 24/7 i vrijeme neprekidnog rada vodeće u industriji.
 3. Jednostavnost trgovanja – pružanje opcija instant depozita, instant isplata na vaš bankovni račun i intuitivno sučelje.

Bitstamp korisničko iskustvo

Kao i većina kripto berzi, Bitstamp prima različite povratne informacije od sadašnjih i prošlih korisnika. Ovo se očekuje jer različite vrste korisnika cijene i zahtijevaju različite vrste funkcija. Pritužbe oko Bitstamp-a prvenstveno se tiču ​​sporog vremena povlačenja, loše interakcije sa korisničkim uslugama i nedostatka napredne funkcionalnosti trgovanja. 

Bez obzira na to, dok Bitstamp-ove karakteristike mogu biti dizajnirane na jednostavan način, mnogi novi korisnici se i dalje bore da se nose sa krivuljom učenja kriptovaluta kada počnu s Bitstampom. Ipak, nije na Bitstampu da drži ruku svakog investitora. Svaki korisnik ima odgovornost da sprovede sopstveno istraživanje i iskoristi prednosti resursa za učenje koji su mu dostupni. 

Naknade

Naknade za trgovanje na Bitstamp-u počinju od 0,50% za redovne trgovine za sve parove. Ova direktna cijena je jednaka profesionalnim platformama vrhunskih konkurenata. Naknade nisu najjeftinije, ali sigurno nisu ni najskuplje.

Naknade se smanjuju ako trgovate više od 10.000 USD u obimu u prethodnih 30 dana. Trgovci velikog obima mogu vidjeti da naknade padaju na čak 0% za količine od 20 milijardi dolara mjesečno ili više. 

Ako koristite Bitstamp za ulaganje, on uzima 15% vaše zarade, ali ne naplaćuje nikakve druge naknade. Pored naknada za trgovanje, možete naići na ove troškove prilikom finansiranja i upravljanja vašim računom:

Način plaćanjaBitstamp naknada 
USD WalletBez dodatne naknade
Debitna/kreditna kartica 5% 
ACH Transfer Bez naknade 
Žični prenos 0,05% naknada za depozit, 0,1% naknada za isplatu
Crypto Conversion Može se prijaviti
Kupovine 0,50% ili manje 
Trgovine 0,50% ili manje 
Sve druge navedene naknade Naknade se primjenjuju prilikom povlačenja kriptovalute na vanjski novčanik

Sigurnost

Transakcije kriptovaluta su jednosmjerne, tako da ako je vaš račun hakiran ili provaljen, vaši gubici se možda neće moći nadoknaditi. Kada koristite Bitstamp ili bilo koju drugu razmjenu kriptovaluta, važno je koristiti snažne sigurnosne prakse, uključujući jedinstvenu lozinku i višefaktorsku autentifikaciju, idealno koristeći aplikaciju za autentifikaciju treće strane.

Bitstamp koristi snažne sigurnosne prakse i pohranjuje većinu sredstava klijenta van mreže u hladno skladište. Kada se prijavite za novi nalog, platforma vam omogućava da postavite i koristite višefaktorsku autentifikaciju za dodatnu sigurnost.

Kao i kod svake druge kripto mjenjačnice, dobra je ideja da budete pažljivi kada financirate svoj Bitstamp račun, povlačite fiat valutu ili kriptovalutu i rukujete bilo kojom vrstom održavanja računa.

Kako potvrditi lični račun?

Lični nalozi su namenjeni samo za ličnu, nekomercijalnu upotrebu. To znači da se svi transferi na i sa ovog tipa računa moraju izvršiti korištenjem bankovnog računa koji se vodi na ime vlasnika računa.

Otvaranje ličnog računa je jednostavno:

 1. Registrujte svoj nalog ovde , popunjavanjem obrasca za registraciju naloga .
 2. Nakon što je vaš račun kreiran, odaberite „Potvrda ličnog računa“ .
 3. Zatim nastavite sa popunjavanjem obrasca za verifikaciju i učitajte tražene dokumente.
 4. Kada vaš zahtjev za verifikaciju bude odobren, dostavite tražene informacije u ovom KYC obrascu . Ispunjavanje ovog obrasca može nam pomoći da brže obradimo vaše depozite i isplate.

Ulažemo sve napore da sve zahtjeve za verifikaciju obradimo u najkraćem mogućem roku. Primit ćete e-poruku koja vas obavještava o rezultatu nakon što ovo bude urađeno.

Kako da uplatim sredstva na svoj Bitstamp račun?

Možete uplatiti sredstva na svoj račun putem bankovnog transfera ili kupiti kriptovalutu direktno kreditnom ili debitnom karticom.

Američki klijenti također mogu koristiti ACH za polaganje sredstava na svoje račune.

Korisnici eurozone iz odabranih zemalja također mogu koristiti Instant SEPA za polaganje sredstava na svoje račune.

KAKO DA UPOZNAM BANKOVSKI TRANSFER?

 1. Prijavite se na svoj Bitstamp nalog.
 2. Idite na Depozit.
 3. Izaberite Bankovni transfer u meniju sa leve strane.
 4. Izaberite valutu u koju želite da uplatite i stanje u koje želite da ga kreditirate (ako se stanje razlikuje od deponovane valute, sredstva će biti konvertovana).
 5. Kliknite Depozit.
 6. Pojavit će se naši bankovni podaci i broj vaše lične poruke – izvršite transfer iz svoje banke i obavezno napišite broj svoje lične poruke kao referencu za prijenos .

Imajte na umu da jednostavno otvaranje depozita na Bitstamp NEĆE prenijeti vaša sredstva. Morate ih sami prenijeti iz svoje banke.

DA LI MOGU DA POLOŽIM SA BANKOVSKOG RAČUNA KOJI SE NE VODI NA MOJE IME?

Prihvatamo samo depozite koji dolaze sa bankovnih računa koji su registrovani pod istim imenom kao i vaš Bitstamp račun. Ako se imena ne podudaraju u potpunosti, vrijeme obrade depozita se može produžiti i možda ćemo od vas tražiti dodatne informacije.

 • Obratite pažnju na naziv bankovnih "podračuna".
 • Ako ste nedavno promijenili svoje ime ili prezime i informacije o vašem bankovnom računu su ažurirane, ali vaš Bitstamp račun nije, ažurirajte svoje ime na svom Bitstamp računu. To možete učiniti tako što ćete kontaktirati naš tim na support@bitstamp.net.

DEPOZITI SA PROVJERE RAČUNA

Možete deponovati sredstva sa tekućeg računa ako se vodi na vaše ime.

DEPOZITI SA ZAJEDNIČKIH BANKARSKIH RAČUNA

Možete deponovati sa zajedničkog bankovnog računa, ali možemo tražiti od vas da dostavite dodatne informacije prije nego što uplatimo vaš depozit na vaš račun. Ovo može produžiti vrijeme obrade.

Predlažemo da uplatite sredstva sa bankovnog računa koji se vodi samo na vaše ime.

DEPOZITI SA BANSKIH RAČUNA VLASNIKA

Možete uplatiti sredstva sa bankovnog računa samostalnog vlasnika, ali možemo od vas tražiti dodatne informacije. Ovo može produžiti vrijeme obrade.

Predlažemo da uplatite sredstva sa svog ličnog bankovnog računa, koji se vodi samo na vaše ime.

DEPOZITI OD PROCESORA PLAĆANJA

Možete deponovati od procesora plaćanja. Međutim, od vas možemo zatražiti dodatne informacije, što može produžiti vrijeme obrade. Također zadržavamo pravo da vratimo depozit u bilo koje vrijeme bez navođenja razloga.

DEPOZITI SA RAČUNA U BANKAMA PREDUZEĆA NA LIČNE BITSTAMP RAČUNE

Blokiraćemo svaki depozit sa korporativnih bankovnih računa na lični Bitstamp račun.

RAČUNI TREĆIH LICA SA OVLAŠTENJEM

Ne prihvatamo depozite sa računa trećih strana, čak i ako ste ovlašćeni da ih koristite.

POVRATAK DEPOZITA I NAKNADE

Svi depoziti koje blokiramo i vraćamo snose troškove prema našem rasporedu naknada (nestandardna obrada, vraćanje transfera).

Kako mogu kupiti kriptovalutu kreditnom ili debitnom karticom?

Kupovina kreditnom i debitnom karticom je jednostavan način za trenutnu kupovinu kriptovaluta. Ako imate kreditnu ili debitnu karticu s markom Visa, Mastercard ili Maestro i ako je naša opcija kupovine karticama podržana u vašoj zemlji, ovdje možete kupovati karticom.

KAKO DA INICIRAM KUPOVINU KARTICE?

 1. Idite na stranicu depozita i odaberite kupovinu karticom iz bočnog menija.
 2. Odaberite koju kriptovalutu želite kupiti.
 3. Odaberite valutu koju ćete koristiti za plaćanje.
 4. Odaberite koliko valute želite kupiti.
 5. Unesite podatke o kartici.
 6. Potvrdite kupovinu.

DA LI JE CIJENA VALUTE ZAKLJUČANA KADA KLIKNEM ŽELJENI IZNOS DEPOZITA?

Prikazani iznos valute, na primjer BTC, predstavlja aproksimaciju zasnovanu na posljednjoj BTC cijeni. To znači da BTC cijena nije zaključana kada podnesete zahtjev za kupovinu i da će vaš BTC biti kupljen po tržišnoj cijeni nakon što je vaša uplata odobrena od strane našeg partnera.

KAKO DA KUPIM KARTICOM NA APLIKACIJI?

 1. Odaberite željeni trgovački par u gornjem desnom padajućem izborniku aplikacije
 2. Kliknite na “Trgovati”
 3. Odaberite "Kupite karticom"
 4. Unesite željeni iznos
 5. Kliknite na dugme "Pregled kupovine" i potvrdite kupovinu

ZAŠTO STE MI NAPLATILI VIŠE OD 5% NAKNADE KAD SAM KUPIO KRIPTOVALUTU KARTICOM?

Kupovina kreditnom karticom nosi naknadu od 5% sa naše strane, iako dobavljač vaše kartice može naplatiti dodatne naknade. Takođe imajte na umu da postoji dodatna naknada za trgovanje u skladu sa vašim 30-dnevnim obimom trgovanja.

Sve naknade koje naplaćuje Bitstamp možete pogledati u našem Rasporedu naknada.

ZAŠTO NE MOGU DODATI NOVU KARTICU NA SVOJ RAČUN?

Na jednom Bitstamp nalogu mogu se registrovati dvije kartice. Ako želite dodati još jednu karticu, kontaktirajte naš tim na support@bitstamp.net ili otvorite novu kartu za podršku.

Kako započeti trgovanje?

Nakon što je vaš račun verifikovan, morat ćete uplatiti sredstva da biste započeli trgovanje.

 • Prenesite sredstva putem željene metode depozita.
 • Odaberite željeno tržište ili trgovački par preko Marketa
 • Odaberite opciju Kupi, navedite iznos valute koju želite potrošiti i kliknite na "Kupi".

Kriptovalute podržane na Bitstamp-u također se mogu kupiti direktno, koristeći našu opciju depozita kreditnom karticom sa vašom Visa ili Mastercard kreditnom/debitnom karticom.

☞  PRIJAVITE SE NA BITSTAMP

Vrhunske burze za trgovinu token-coin. Slijedite upute i zaradite neograničeno

BinanceFTXPoloniexBitfinexHuobiMXCByBitGate.ioCoinbase

🔺ODDRICANJE ODGOVORNOSTI: Informacije u postu nisu finansijski savjet, namijenjene su SAMO U OPĆE INFORMATIVNE SVRHE. Trgovanje kriptovalutama je VEOMA rizično. Budite sigurni da razumijete ove rizike i da ste odgovorni za ono što radite sa svojim novcem.

Hvala ti !

What is GEEK

Buddha Community

Cesar Hamill

Cesar Hamill

1653073500

Šta je Bitstamp Exchange | Kako se registrovati, kupiti i prodati

U ovom postu ćete naučiti šta je Bitstamp Exchange, kako se registrovati, kupiti i prodati na Bitstamp Exchange?

Osnovana 2011. godine, Bitstamp je jedna od najstarijih berzi kriptovaluta u radu. Danas podržava trgovce koji žele kupiti i prodati listu od 54 i broje kriptovalute s konkurentnim naknadama za trgovanje. Korisnici mogu izabrati da trguju kriptovalutama putem Bitstampove jednostavne platforme za online trgovanje, aktivne platforme za trgovanje ili mobilnih aplikacija.

Bitstamp, najveća evropska kripto berza, je berza kriptovaluta sa sedištem u Velikoj Britaniji koja je osnovana 2011. Trenutno imaju ključne globalne kancelarije u mnogim ključnim finansijskim centrima uključujući Veliku Britaniju, Sjedinjene Američke Države, Singapur i Luksemburg. BitStamp vodi izvršni direktor Julian Sawyer, bivši izvršni direktor suosnivač Starling banke, britanske digitalne banke. Početkom 2022. Bitstamp ima više od 4 miliona kupaca širom svijeta.

Bitsamp nudi usluge razmjene kripto-fiat i kripto-kripto razmjene i podržava preko 50 dostupnih kriptovaluta uključujući BTC, Ether i druge. Korisnici mogu izabrati trgovinu kriptovalutama putem Bitstampove jednostavne platforme za online trgovanje, mobilnih aplikacija ili aktivne platforme za trgovanje. 

Kao zagovornik usklađenosti i regulacije, Bitstamp je pod revizijom EY – računovodstvene firme 'Big Four'. Bitstamp naglašava sigurnost i tvrdi da ima 'vojnu' pohranu imovine. 

Međutim, bez obzira na vaš nivo iskustva ili sigurnost platforme, važno je biti oprezan kada ulažete u kriptovalute. Držeći kriptovalute na berzi kao što je Bitstamp, uvek ste u opasnosti da razmena bude hakovana. Bitstamp je doživio takav hak 2015. godine, kada je phishing šema rezultirala krađom skoro 19.000 BTC-a, u to vrijeme vrijednim približno 5,2 miliona dolara. Dok je Bitstamp korisnicima nadoknadio sve gubitke i iskoristio incident kao priliku za poboljšanje sigurnosti, događaj služi kao važan podsjetnik investitorima na važnost pohranjivanja kriptovaluta u 'hladne novčanike' koji nisu povezani s internetom.

Najbolje za

 • Kripto investitori svjesni naknada
 • Od početnika do naprednih trgovaca

Pros

 • Platforma laka za korištenje: Bitstamp nudi jednostavnu platformu prilagođenu korisniku koja olakšava kupovinu i prodaju kriptovaluta.
 • Konkurentne naknade: Bitstamp naknade počinju od 0,5% i smanjuju se kako se obim trgovine povećava - ne morate koristiti naprednu platformu za trgovanje da biste iskoristili niske naknade.
 • Snažan rekord: Bitstamp je jedna od najstarijih berzi, sa više od decenije iskustva u razmeni kriptovaluta.

Cons

 • Bez maržinog trgovanja ili mogućnosti pozajmljivanja: za razliku od nekih konkurenata, Bitstamp ne nudi funkcije maržnog trgovanja ili pozajmljivanja.
 • Ograničena lista podržanih valuta: Bitstamp podržava samo 54 kriptovalute, manje od mnogih drugih velikih berzi.

Bitstamp Platform

Platforma nudi više nego dovoljno kovanica da zadovolji većinu početnika, a njena pojednostavljena i konkurentna struktura naknada čini je lakšom tačkom ulaska za nove investitore. Međutim, Bitstampov nedostatak maržnog trgovanja, mogućnosti pozajmljivanja i ograničen izbor kriptovaluta su značajni nedostaci koji mogu frustrirati napredne trgovce. Dodatno, za razliku od konkurenata kao što su Binance i Kucoin, Bitstamp nudi ograničene nagrade za ulaganje koje ograničavaju mogućnost korisnika da zarade nagrade. 

Iako Bitstamp ne nudi sofisticiranije opcije ulaganja, fokusira se na pružanje osnovnih usluga na jednostavan način. To uključuje četiri različite vrste narudžbi i platformu za trenutnu kupovinu koja se lako koristi. Trgovci mogu koristiti Bitstamp preko tri različite platforme; Bitstamp.net, Bitstamp Tradeview i Bitstamp Mobile (naknade za trgovanje su iste na svim platformama, tako da možete odabrati platformu koja vam najviše odgovara).

 1. Bitstamp.net – ova osnovna platforma za trgovanje omogućava korisnicima da kupuju i prodaju sa trenutnim, tržišnim, limitiranim i stop nalozima. Centralna platforma uključuje osnovni grafikon, trenutne ponude za kupovinu i prodaju izvanredne i jednostavnu formu kupovine
 1. Tradeview – srednji i napredni trejderi će vjerovatno koristiti ovu platformu za pristup naprednijim karakteristikama grafikona, ažuriranoj knjizi narudžbi uživo, brzim obrascima za trgovanje i grafikonu dubine.

Bitstamp Mobile App

Bitstamp Mobile funkcije na Android i IOS uređajima dostupne su u Google Play i App Store-u. Aplikacija služi kao brz i siguran prozor za jednostavnu i brzu trgovinu kriptovalutama. U stvari, mobilna aplikacija pruža sve karakteristike primarne Bitstamp web platforme u iskustvu trgovanja džepne veličine.

Bitstamp korisnička služba

Sve u svemu, Bitstamp nudi značajnu korisničku podršku. Korisnička služba je dostupna 24/7 putem e-pošte i možete koristiti telefonsku liniju podrške za pristup telefonskoj pomoći za hitne upite. Ovaj nivo podrške je glavna prodajna tačka Bitstamp-a, tako da ako cijenite dostupnost agenta podrške, možda ćete htjeti da ponovo pogledate Bitstamp.

Uz to rečeno, Bitstamp ne nudi tekstualnu podršku. Za razliku od drugih platformi, nema chata uživo ako imate problem. Uopšteno govoreći, osoblje za podršku će vam se javiti putem e-pošte u roku od 24 do 72 sata. Međutim, postoji opsežan odjeljak pomoći gdje možete pročitati odgovore na uobičajena pitanja u vezi sa Bitstamp funkcijama i procesima. 

Bitstamp Pricing

Naknade za trgovanje na Bitstampu počinju od 0,5% za redovne trgovačke parove. Ovo stavlja Bitstamp u rang sa mnogim vrhunskim konkurentima. Iako naknade nisu najjeftinije među kripto mjenjačnicama, one svakako nisu nerazumne. Međutim, za razliku od mnogih drugih berzi, Bitstamp naplaćuje jedan postotak fiksne naknade, bez obzira da li je vaša narudžba kreator (stvara likvidnost na berzi), preuzimač (smanjuje likvidnost) ili je vaša narudžba napravljena pomoću funkcije trenutne kupovine.

Važno je napomenuti da se naknade smanjuju ako trgujete više od 10.000 dolara u obimu u prethodnih 30 dana. Trgovine velikog obima od 20 milijardi dolara mjesečno ili više mogu dovesti do pada naknada na čak 0%. 

Pored naknada za trgovanje, ispod je tabela koja prikazuje dodatne troškove povezane s financiranjem i upravljanjem vašim računom:

Prednosti Bitstamp-a

Primarni načini na koje Bitstamp koristi korisniku su sljedeći:

 1. Sigurnost institucionalnog nivoa –  98% imovine je sigurno pohranjeno van mreže, lični podaci su visoko šifrirani i naglasak je na puštanju na bijelu listu i potvrdama transakcija.
 2. Dokazana pouzdanost – razmjena bitcoina od 2011., podrška 24/7 i vrijeme neprekidnog rada vodeće u industriji.
 3. Jednostavnost trgovanja – pružanje opcija instant depozita, instant isplata na vaš bankovni račun i intuitivno sučelje.

Bitstamp korisničko iskustvo

Kao i većina kripto berzi, Bitstamp prima različite povratne informacije od sadašnjih i prošlih korisnika. Ovo se očekuje jer različite vrste korisnika cijene i zahtijevaju različite vrste funkcija. Pritužbe oko Bitstamp-a prvenstveno se tiču ​​sporog vremena povlačenja, loše interakcije sa korisničkim uslugama i nedostatka napredne funkcionalnosti trgovanja. 

Bez obzira na to, dok Bitstamp-ove karakteristike mogu biti dizajnirane na jednostavan način, mnogi novi korisnici se i dalje bore da se nose sa krivuljom učenja kriptovaluta kada počnu s Bitstampom. Ipak, nije na Bitstampu da drži ruku svakog investitora. Svaki korisnik ima odgovornost da sprovede sopstveno istraživanje i iskoristi prednosti resursa za učenje koji su mu dostupni. 

Naknade

Naknade za trgovanje na Bitstamp-u počinju od 0,50% za redovne trgovine za sve parove. Ova direktna cijena je jednaka profesionalnim platformama vrhunskih konkurenata. Naknade nisu najjeftinije, ali sigurno nisu ni najskuplje.

Naknade se smanjuju ako trgovate više od 10.000 USD u obimu u prethodnih 30 dana. Trgovci velikog obima mogu vidjeti da naknade padaju na čak 0% za količine od 20 milijardi dolara mjesečno ili više. 

Ako koristite Bitstamp za ulaganje, on uzima 15% vaše zarade, ali ne naplaćuje nikakve druge naknade. Pored naknada za trgovanje, možete naići na ove troškove prilikom finansiranja i upravljanja vašim računom:

Način plaćanjaBitstamp naknada 
USD WalletBez dodatne naknade
Debitna/kreditna kartica 5% 
ACH Transfer Bez naknade 
Žični prenos 0,05% naknada za depozit, 0,1% naknada za isplatu
Crypto Conversion Može se prijaviti
Kupovine 0,50% ili manje 
Trgovine 0,50% ili manje 
Sve druge navedene naknade Naknade se primjenjuju prilikom povlačenja kriptovalute na vanjski novčanik

Sigurnost

Transakcije kriptovaluta su jednosmjerne, tako da ako je vaš račun hakiran ili provaljen, vaši gubici se možda neće moći nadoknaditi. Kada koristite Bitstamp ili bilo koju drugu razmjenu kriptovaluta, važno je koristiti snažne sigurnosne prakse, uključujući jedinstvenu lozinku i višefaktorsku autentifikaciju, idealno koristeći aplikaciju za autentifikaciju treće strane.

Bitstamp koristi snažne sigurnosne prakse i pohranjuje većinu sredstava klijenta van mreže u hladno skladište. Kada se prijavite za novi nalog, platforma vam omogućava da postavite i koristite višefaktorsku autentifikaciju za dodatnu sigurnost.

Kao i kod svake druge kripto mjenjačnice, dobra je ideja da budete pažljivi kada financirate svoj Bitstamp račun, povlačite fiat valutu ili kriptovalutu i rukujete bilo kojom vrstom održavanja računa.

Kako potvrditi lični račun?

Lični nalozi su namenjeni samo za ličnu, nekomercijalnu upotrebu. To znači da se svi transferi na i sa ovog tipa računa moraju izvršiti korištenjem bankovnog računa koji se vodi na ime vlasnika računa.

Otvaranje ličnog računa je jednostavno:

 1. Registrujte svoj nalog ovde , popunjavanjem obrasca za registraciju naloga .
 2. Nakon što je vaš račun kreiran, odaberite „Potvrda ličnog računa“ .
 3. Zatim nastavite sa popunjavanjem obrasca za verifikaciju i učitajte tražene dokumente.
 4. Kada vaš zahtjev za verifikaciju bude odobren, dostavite tražene informacije u ovom KYC obrascu . Ispunjavanje ovog obrasca može nam pomoći da brže obradimo vaše depozite i isplate.

Ulažemo sve napore da sve zahtjeve za verifikaciju obradimo u najkraćem mogućem roku. Primit ćete e-poruku koja vas obavještava o rezultatu nakon što ovo bude urađeno.

Kako da uplatim sredstva na svoj Bitstamp račun?

Možete uplatiti sredstva na svoj račun putem bankovnog transfera ili kupiti kriptovalutu direktno kreditnom ili debitnom karticom.

Američki klijenti također mogu koristiti ACH za polaganje sredstava na svoje račune.

Korisnici eurozone iz odabranih zemalja također mogu koristiti Instant SEPA za polaganje sredstava na svoje račune.

KAKO DA UPOZNAM BANKOVSKI TRANSFER?

 1. Prijavite se na svoj Bitstamp nalog.
 2. Idite na Depozit.
 3. Izaberite Bankovni transfer u meniju sa leve strane.
 4. Izaberite valutu u koju želite da uplatite i stanje u koje želite da ga kreditirate (ako se stanje razlikuje od deponovane valute, sredstva će biti konvertovana).
 5. Kliknite Depozit.
 6. Pojavit će se naši bankovni podaci i broj vaše lične poruke – izvršite transfer iz svoje banke i obavezno napišite broj svoje lične poruke kao referencu za prijenos .

Imajte na umu da jednostavno otvaranje depozita na Bitstamp NEĆE prenijeti vaša sredstva. Morate ih sami prenijeti iz svoje banke.

DA LI MOGU DA POLOŽIM SA BANKOVSKOG RAČUNA KOJI SE NE VODI NA MOJE IME?

Prihvatamo samo depozite koji dolaze sa bankovnih računa koji su registrovani pod istim imenom kao i vaš Bitstamp račun. Ako se imena ne podudaraju u potpunosti, vrijeme obrade depozita se može produžiti i možda ćemo od vas tražiti dodatne informacije.

 • Obratite pažnju na naziv bankovnih "podračuna".
 • Ako ste nedavno promijenili svoje ime ili prezime i informacije o vašem bankovnom računu su ažurirane, ali vaš Bitstamp račun nije, ažurirajte svoje ime na svom Bitstamp računu. To možete učiniti tako što ćete kontaktirati naš tim na support@bitstamp.net.

DEPOZITI SA PROVJERE RAČUNA

Možete deponovati sredstva sa tekućeg računa ako se vodi na vaše ime.

DEPOZITI SA ZAJEDNIČKIH BANKARSKIH RAČUNA

Možete deponovati sa zajedničkog bankovnog računa, ali možemo tražiti od vas da dostavite dodatne informacije prije nego što uplatimo vaš depozit na vaš račun. Ovo može produžiti vrijeme obrade.

Predlažemo da uplatite sredstva sa bankovnog računa koji se vodi samo na vaše ime.

DEPOZITI SA BANSKIH RAČUNA VLASNIKA

Možete uplatiti sredstva sa bankovnog računa samostalnog vlasnika, ali možemo od vas tražiti dodatne informacije. Ovo može produžiti vrijeme obrade.

Predlažemo da uplatite sredstva sa svog ličnog bankovnog računa, koji se vodi samo na vaše ime.

DEPOZITI OD PROCESORA PLAĆANJA

Možete deponovati od procesora plaćanja. Međutim, od vas možemo zatražiti dodatne informacije, što može produžiti vrijeme obrade. Također zadržavamo pravo da vratimo depozit u bilo koje vrijeme bez navođenja razloga.

DEPOZITI SA RAČUNA U BANKAMA PREDUZEĆA NA LIČNE BITSTAMP RAČUNE

Blokiraćemo svaki depozit sa korporativnih bankovnih računa na lični Bitstamp račun.

RAČUNI TREĆIH LICA SA OVLAŠTENJEM

Ne prihvatamo depozite sa računa trećih strana, čak i ako ste ovlašćeni da ih koristite.

POVRATAK DEPOZITA I NAKNADE

Svi depoziti koje blokiramo i vraćamo snose troškove prema našem rasporedu naknada (nestandardna obrada, vraćanje transfera).

Kako mogu kupiti kriptovalutu kreditnom ili debitnom karticom?

Kupovina kreditnom i debitnom karticom je jednostavan način za trenutnu kupovinu kriptovaluta. Ako imate kreditnu ili debitnu karticu s markom Visa, Mastercard ili Maestro i ako je naša opcija kupovine karticama podržana u vašoj zemlji, ovdje možete kupovati karticom.

KAKO DA INICIRAM KUPOVINU KARTICE?

 1. Idite na stranicu depozita i odaberite kupovinu karticom iz bočnog menija.
 2. Odaberite koju kriptovalutu želite kupiti.
 3. Odaberite valutu koju ćete koristiti za plaćanje.
 4. Odaberite koliko valute želite kupiti.
 5. Unesite podatke o kartici.
 6. Potvrdite kupovinu.

DA LI JE CIJENA VALUTE ZAKLJUČANA KADA KLIKNEM ŽELJENI IZNOS DEPOZITA?

Prikazani iznos valute, na primjer BTC, predstavlja aproksimaciju zasnovanu na posljednjoj BTC cijeni. To znači da BTC cijena nije zaključana kada podnesete zahtjev za kupovinu i da će vaš BTC biti kupljen po tržišnoj cijeni nakon što je vaša uplata odobrena od strane našeg partnera.

KAKO DA KUPIM KARTICOM NA APLIKACIJI?

 1. Odaberite željeni trgovački par u gornjem desnom padajućem izborniku aplikacije
 2. Kliknite na “Trgovati”
 3. Odaberite "Kupite karticom"
 4. Unesite željeni iznos
 5. Kliknite na dugme "Pregled kupovine" i potvrdite kupovinu

ZAŠTO STE MI NAPLATILI VIŠE OD 5% NAKNADE KAD SAM KUPIO KRIPTOVALUTU KARTICOM?

Kupovina kreditnom karticom nosi naknadu od 5% sa naše strane, iako dobavljač vaše kartice može naplatiti dodatne naknade. Takođe imajte na umu da postoji dodatna naknada za trgovanje u skladu sa vašim 30-dnevnim obimom trgovanja.

Sve naknade koje naplaćuje Bitstamp možete pogledati u našem Rasporedu naknada.

ZAŠTO NE MOGU DODATI NOVU KARTICU NA SVOJ RAČUN?

Na jednom Bitstamp nalogu mogu se registrovati dvije kartice. Ako želite dodati još jednu karticu, kontaktirajte naš tim na support@bitstamp.net ili otvorite novu kartu za podršku.

Kako započeti trgovanje?

Nakon što je vaš račun verifikovan, morat ćete uplatiti sredstva da biste započeli trgovanje.

 • Prenesite sredstva putem željene metode depozita.
 • Odaberite željeno tržište ili trgovački par preko Marketa
 • Odaberite opciju Kupi, navedite iznos valute koju želite potrošiti i kliknite na "Kupi".

Kriptovalute podržane na Bitstamp-u također se mogu kupiti direktno, koristeći našu opciju depozita kreditnom karticom sa vašom Visa ili Mastercard kreditnom/debitnom karticom.

☞  PRIJAVITE SE NA BITSTAMP

Vrhunske burze za trgovinu token-coin. Slijedite upute i zaradite neograničeno

BinanceFTXPoloniexBitfinexHuobiMXCByBitGate.ioCoinbase

🔺ODDRICANJE ODGOVORNOSTI: Informacije u postu nisu finansijski savjet, namijenjene su SAMO U OPĆE INFORMATIVNE SVRHE. Trgovanje kriptovalutama je VEOMA rizično. Budite sigurni da razumijete ove rizike i da ste odgovorni za ono što radite sa svojim novcem.

Hvala ti !

Akshara Singh

Akshara Singh

1622015491

Bitcoin Exchange script | Cryptocurrency Exchange Script | Free Live Demo @ Coinsclone

Hey peeps, Hope you all are safe & going well

Many entrepreneurs & startups are interested to start a crypto exchange platform by using a cryptocurrency exchange script, you know why??? Let me explain. Before that, you need to know what is a cryptocurrency exchange script???

What is Cryptocurrency Exchange Script???

Cryptocurrency Exchange Script is an upgrade version of all exchange platforms, it is also called ready-made script or software. By using the crypto exchange script you can launch your crypto trading platform instantly. It is one of the easiest and fastest ways to start your crypto exchange business. Also, it helps to launch your exchange platform within 7 days.

Benefits of Bitcoin Exchange Script:

 • Customizing options - They will help you to build your cryptocurrency exchange platform based on your business needs.
 • Monitor and Engage - You can easily monitor the work process
 • Beta module - You can test your exchange in the Beta module
 • Cost-effective - The development will be around $8k - $15k (It may be vary based on the requirement)
 • Time-Period - You can launch your exchange within 1 week

Best Trading & Security Features of Bitcoin Exchange Script:

 • Multi-language
 • IEO launchpad,
 • Crypto wallet,
 • Instant buying/selling cryptocurrencies
 • Staking and lending
 • Live trading charts with margin trading API and futures 125x trading
 • Stop limit order and stop-loss orders
 • Limit maker orders
 • Multi-cryptocurrencies Support
 • Referral options
 • Admin panel
 • Perpetual swaps
 • Advanced UI/UX
 • Security Features [HTTPs authentication, Biometric authentication, Jail login, Data encryption, Two-factor authentication, SQL injection prevention, Anti Denial of Service(DoS), Cross-Site Request Forgery(CSRF) protection, Server-Side Request Forgery(SSRF) protection, Escrow services, Anti Distributed Denial of Service]

The More Important one is “Where to get the best bitcoin exchange script?”

Where to get the best bitcoin exchange script?

No one couldn’t answer the question directly because a lot of software/script providers are available in the crypto market. Among them, finding the best script provider is not an easy task. You don’t worry about that. I will help you. I did some technical inspection to find the best bitcoin exchange script provider in the techie world. Speaking of which, one software provider, Coinsclone got my attention. They have successfully delivered 100+ secured bitcoin exchanges, wallets & payment gateways to their global clients. No doubt that their exchange software is 100% bug-free and it is tightly secured. They consider customer satisfaction as their priority and they are always ready to customize your exchange based on your desired business needs.

Of course, it kindles your business interest; but before leaping, you can check their free live demo at Bitcoin Exchange Script.

Are you interested in business with them, then connect their business experts directly via

Whatsapp/Telegram: +919500575285

Mail: hello@coinsclone.com

Skype: live:hello_20214

#bitcoin exchange script #cryptocurrency exchange script #crypto exchange script #bitcoin exchange script #bitcoin exchange clone script #crypto exchange clone script

Eva Watson

Eva Watson

1614930110

Cryptocurrency Exchange Development Company | Create Crypto Exchange | Antier Solutions

The cross-functional and cohesive team of Antier Solutions incorporates a technology-agnostic approach and modern agile methodology to deliver cryptocurrency exchange platform development services. The company emphasizes on diligent integration of world-class features in terms of security, UI/UX, functionality, and scalability on a single platform to deliver meaningful outcomes that provide an essential competitive edge. Our profound team of blockchain experts aligns forward-thinking solutions with a coherent roadmap to accelerate deployment. Antier fortifies crypto exchange development with its top-notch marketing techniques to nurture your venture and prepare it for long-term success.

For more information, call us: +91 98550 78699 (India), +1 (315) 825 4466 (US)

#cryptocurrency exchange development company #white label crypto exchange software #buy crypto exchange software #cryptocurrency exchange platform #cryptocurrency exchange software #starting a crypto exchange

aviana farren

aviana farren

1623742835

How To Overcome The Challenges Involved In Cryptocurrency Exchange Development?

Creating their own cryptocurrency exchange has become a common phenomenon among entrepreneurs in the cryptosphere in recent years. Cryptocurrency exchanges are the main driving force behind the crypto market volume growth over the past decade, and they have provided lucrative opportunities for many entrepreneurs around the world. Many entrepreneurs have become millionaires by launching their own cryptocurrency exchange, which is why the demand and competition around crypto exchanges have drastically increased in the last few years.

Even though starting your own cryptocurrency exchange is lucrative, there are also many challenges involved in the cryptocurrency exchange development process. Especially in this intensely competitive scenario, every aspect of your cryptocurrency exchange development plays a crucial role in determining the success and visibility of your exchange over your competitors. To ensure long-term sustainability and success for your exchange, it is essential that you identify the pain points involved with crypto exchange development, and learn how to convert the odds into your favor. So, let’s go ahead and take a look at some of the significant challenges involved in developing an exchange from scratch, and solutions that will help to overcome them.

Read More @ https://bit.ly/3vpK64S

#creating their own cryptocurrency exchange #cryptocurrency exchanges #cryptocurrency exchange development #cryptocurrency exchange development process #cryptocurrency exchange software development #crypto exchange software solutions

Cesar Hamill

Cesar Hamill

1653124020

Šta je P2PB2B Exchange | Kako se registrovati, kupiti i prodati

U ovom postu ćete naučiti šta je P2PB2B Exchange, kako se registrovati, kupiti i prodati na P2PB2B Exchange?

1. Šta je P2PB2B?

Blockchain kompanija je osnovana i predstavljena kripto zajednici 2018. P2PB2B nije ograničen samo na trgovinu kriptovalutama, već se proteže i na poslovna područja kao što je njihova shema Crypto Projects za pouzdane saradnike.

Marketinška inicijativa blockchain platforme korisnicima daje različite funkcije kao što su stručni savjeti za različite vrste trgovačkih aktivnosti. Pomaže korisnicima sa alatima da iskoriste svoje pristupe kako bi skalirali rekordne nagrade, proširili svoje zajedništvo i održili svoje procjene likvidnosti.

Web stranica za kriptovalute potiče kupovinu i prodaju najistaknutijih kriptovaluta u svijetu FinTech, u kojima klijenti mogu nositi s mnoštvom malih altcoina.

Olakšava razmjenu sa tokenima kripto tantijema, kao što su BTC, DASH, ETH, LTC, NEO i mnogi drugi. Više dostupnosti će biti omogućeno i dodato na stranicu.

[1] Trgovina: Mjesto za trgovinu.

[2] Launchpad: Mjesto gdje se odvijaju programi pokretanja tokena projekta na P2PB2B.

[3] IDO: IDO (ili Initial DEX Offering) je oblik prikupljanja sredstava kroz ponudu tokena na decentralizovanim platformama za trgovanje.

[4] Listing: Mjesto za projekte da registruju svoju listu tokena na P2PB2B.

[5] Aktivnosti: Mjesto gdje se održavaju Airdrop programi, Preporuke za igre, Trgovinska takmičenja…

[6] Finansije: Mjesto za korisnike da ulože tokene kako bi ostvarili profit.

[7] Vijesti: Mjesto za sintezu vijesti, najava, ažuriranja, kao i članaka uvida i znanja u kripto.

[8] Jezik prikaza.

[9] Prijavite se.

[10] Registracija.

Odmah ispod je cijena neke imovine koja je podržana za trgovanje na P2PB2B, možete kliknuti direktno na sredstvo kojim želite da izvršite transakciju.

Kako P2PB2B funkcionira?

P2PB2B zapošljava samo trgovačke aktivnosti velikih razmjera. Brzina kompanije može podnijeti 10.000 razmjena u sekundi. P2PB2B platforma za trgovanje može se povećati do obveznica od 1.000.000 TCP. Mandati berze za KYC verifikovanu identifikaciju imaju unosnu ponudu integracijom sa AI uspostavljenim funkcionalnostima koje podižu zamah usklađenosti bezbednosti. Osim toga, podrška uživo putem platforme je dodatna točka za korisnike.

Činjenice i karakteristike P2PB2B

Slučajevi visoke upotrebe: P2PB2B pruža brzinu obrade do 10.000 razmjena u sekundi i povezuje preko 1.000.000 TCP.

Višejezična podrška klijentima: Jezici koji se koriste na stranici radi lakše interakcije za pomoć su kineski (mandarinski), engleski, njemački, indonežanski, japanski, korejski, ruski i španski. 

Domaćin fiat novca i kripto imovine: P2PB2B drži preko 200 kriptovaluta i fiat fondova, uključujući, ali ne ograničavajući se na BTC, ETH i USD.

Interfejs klijenta zasnovan na likvidnosti: Web stranica za trgovinu ima radnu funkciju na jednoj stranici, olakšavajući aktivnu interakciju kroz P2PB2B ažuriranja koja su efektivna na sadržaju.

Da li je P2PB2B reguliran?

Dok se povezuje sa P2PB2B, klijent je u potpunosti odgovoran za usklađenost sa prosuđivanjem na sajtu. Na sajt se primenjuju propisi zemlje klijenta i oni moraju da se pridržavaju toga.

Svaka država i odgovarajuća jurisdikcija imaju detaljne propise o FinTech-u koji se koriste za klijentovu pridruženu vrijednost u svim uslugama proizvoda i sadržaju P2PB2B stranice.

Prijavi se sada

Da li je P2PB2B reguliran?

Dok se povezuje sa P2PB2B, klijent je u potpunosti odgovoran za usklađenost sa prosuđivanjem na sajtu. Na sajt se primenjuju propisi zemlje klijenta i oni moraju da se pridržavaju toga.

Svaka država i odgovarajuća jurisdikcija imaju detaljne propise o FinTech-u koji se koriste za klijentovu pridruženu vrijednost u svim uslugama proizvoda i sadržaju P2PB2B stranice.

Usluge i proizvodi koje nudi P2PB2B

Airdrop i ekskluzivni Airdrop 

Verifikovani klijentski računi imaju ponudu Airdrop kartice na koju se tokeni PACT-a pripisuju u roku od 24 sata.

P2PB2B povezane karakteristike garantuju pristup nezavisnim ispuštanjem poznatih kripto sredstava i profitabilnih tokena. Osim toga, on također pruža ekskluzivnu mogućnost PACT stakinga za automatsko ispuštanje.

Referal Games

Profitne nagrade se pripisuju klijentima koji pozovu svoje prijatelje ili poslovne saradnike u ponudu proizvoda Referral Games.

Referal Games by P2PB2B

Prednosti i nedostaci P2PB2B

ProsCons
P2PB2B alati garantuju pojednostavljeno korisničko sučelje koje je efikasno za početnike i koristi investitorima koji su pogrešno informisani o tehnologiji za mogućnosti trgovanja.Klijenti su obavezni da deponuju i povlače sredstva u skladu sa postupkom KYC usklađenosti.
P2PB2B ima opciju za neke izuzetno visoke procjene profitabilne kripto imovine i izdaje PACT token za račune klijenata.Web stranica i službene stranice društvenih medija, kao što je LinkedIn, imaju nedostatak dugova u pogledu jasnoće cjelokupnog P2PB2B tima.
Pouzdan tim koji pruža podršku za korisničku podršku.P2PB2B pregled na platformama analitičara za online trgovanje ima suprotan stav o platformi.
P2PB2B nudi program pokretanja koji investitorima pruža niz mogućnosti da im pomogne u njihovim novim poslovnim projektima.Korisničkom sučelju web stranice nedostaju ažurirani instrumenti trgovine.
Usluge platforme pružaju mogućnost kupovine i prodaje za mnoštvo malih i velikih kriptovaluta.Isključivanje visokokvalifikovanih trgovaca je zbog ograničenog pristupa dodelu profitabilnih beneficija kao što su maržna trgovina i fjučers.
P2PB2B ima sposobnost transakcijske procedure koja može ići do 10.000 razmjena u sekundi. 

P2PB2B naknade

P2PB2B je pokrenuo svoje trgovinske naknade za tekere i mejkere od 0,20% svaki, respektivno. Prema trendovima na tržištu kriptovaluta, naknade za trgovanje obično su oko 0,25%, što čini naknade ekonomičnim kreditom za klijente.

Što se tiče naknada za povlačenje P2PB2B, stranica naplaćuje 0,001 BTC za razmjenu u BTC mreži. Ako klijent koristi kreditnu karticu, naknade za trgovanje iznose 10 USD, 5% provizije od transakcije. 
 

P2PB2B Metoda depozita i povlačenja

Prema našem pregledu P2PB2B, stranica garantuje bankovne transfere kao jedan od metoda depozita. Klijenti mogu uplatiti i preko svojih kreditnih kartica. Prilikom sticanja depozita u fiat valuti, vrši se P2PB2B trgovina na nivou pristupa gdje svježi kripto investitori mogu poduzeti svoje početne mjere u profitabilan svijet digitalnih valuta.

Isplata se vrši u uobičajenoj kripto funkciji odabirom željene adrese depozita. Zatim je potrebno upisati valutu po izboru klijenta na ekranu, a uplaćeni iznos se generiše u novčaniku.
 

P2PB2B Prihvaćeni način plaćanja

Za kupovinu kriptovaluta na web stranici, klijenti mogu koristiti kreditne kartice kao što su VISA i MasterCard. Simplex servisi ga štite od hakera. Naknada za korištenje kreditnih kartica iznosi samo 5% (minimalna cijena 10 USD). Novčanik klijenta se uplaćuje putem kreditnih kartica u roku od 10 do 30 minuta.

P2PB2B Podržane zemlje i valute

Sva glavna međunarodna tržišta mogu trgovati na P2PB2B. Nažalost, investitori iz zemalja poput Australije, Kanade, Kine, Francuske, Velike Britanije i Sjedinjenih Država imaju ili djelomična ili potpuna ograničenja usluga.

Što se tiče jedne od najvećih berzi kriptovaluta, istaknute mreže dostupne na platformi su Bitcoin, Ethereum, Tether US, Binance Coin, Stellar, ChainLink, Tron, NEO, Ethereum Classic, NEM, Waves, Dogecoin, Maker, KyberNetwork, NeoGas , Golem, OmiseGo, Serum, Curve DAO Token, ZRX, Qtum, Tezos, Balancer, yearn.finance, Compound, BAND, Synthetix Network Token, Numeraire, Wrapped NXM, REN, Loopring, Tellor, AugurV2 i Litecoin. 

P2PB2B Mobilna aplikacija

Primamljiva integrirana P2PB2B aplikacija pokrenuta je klijentima 2019. godine. Aplikacija je dostupna za preuzimanje na Google Play za android klijente i Apple Store za iOS. Aplikacija je pouzdana i pohranjuje transakcijska sredstva u novčanike za skladištenje, štiteći se od nezakonitih trgovačkih praksi.

Mobilna aplikacija je ubrzala trgovinu kao što su ažurirane brzine obrade od 10.000 razmjena kriptovaluta u sekundi i mogućnost brzog povlačenja knjige naloga od 1.000.000 TCP veza. Posebna karakteristika je da je aplikacija ovlaštena za upravljanje trgovinom kriptovalutama na teritorijama EU. 

P2PB2B Sigurnost i privatnost

P2PB2B platforma za trgovanje se dodjeljuje uz očuvanje i očuvanje privatnosti klijenta. Ova Politika privatnosti, zajedno sa formalnostima Uvjeta korištenja platforme, pomaže u određivanju njihovog prikupljanja informacija, funkcionalnosti i korištenja ličnih podataka klijenta.

Kako bi se držali podalje od hakerskih napada, zaštitni znakovi P2PB2B poduzimaju mjere kao što je zaštita 96% kripto sredstava klijenta u hladnim novčanicima. Osim toga, platforma ima unosnu ponudu olakšavanja zaštitnog zida za web aplikacije (WAF) koji pomaže identificirati i spriječiti sve nedozvoljene napade koji mogu nastati od hakerskih napada.

P2PB2B korisnička podrška

Prema našem pregledu, tim za podršku P2PB2B radi sve dane u sedmici bez ikakvih vremenskih ograničenja. Klijenti mogu poslati povratne informacije e-poštom na ovu adresu: telegram.me/P2PB2B_io, ili se mogu obratiti na službeni email id: support@P2PB2B.io.

Nakon prijema prijedloga i pritužbi, tim za korisničku podršku kontaktira klijenta i riješi njegove probleme.

Konačna presuda

Recenzije korisnika vjeruju platformi za trgovanje P2PB2B iako je to relativno moderna transakcijska kompanija u kripto carstvu. Postigla je uspostavljanje i stvaranje istaknutog imena za sebe u prostranstvu digitalne valute.

Njegova unosna obilježja visokog razmjera čine ga zanimljivim i pouzdanim iskustvom trgovanja za klijente koji žele ulagati u profitabilne povrate digitalnih tokena.

2. Registrirajte se za trgovački račun na P2PB2B‌

Pripreme prije prijave za P2PB2B‌

 • Email
 • Neki lični papiri kao što su lična karta, dozvola, pasoš…
 • Unaprijed instalirana aplikacija na telefonu Google Authenticator ili Authy.

Korak 1: Registrirajte se za trgovački račun na P2PB2B‌

Da biste se registrovali za P2PB2B‌, pristupite: https://p2pb2b.io/

Pritisnite dugme Registracija sa desne strane ekrana da biste se registrovali.

Ovdje možete registrirati račun na:

 • Email : Vaša email adresa.
 • Lozinka : Postavite lozinku.
 • Potvrda lozinke: Kako bi se izbjegla zabuna lozinke, sistem zahtijeva da je ponovo unesete ispravno i kompatibilno sa gore postavljenom lozinkom.
 • ID preporuke (opcionalno): ID preporuke.

Nakon unosa svih podataka potrebno je odabrati svoju trenutnu lokaciju. Zatim, označite polje " Slažem se sa .." → Pritisnite " Prijavi se ".

U ovom trenutku, sistem će poslati registrovani link na vašu e-poštu. Morate provjeriti svoje poštansko sanduče i kliknuti na “POTVRDI EMAIL” da potvrdite i aktivirate svoj račun

Korak 2: Verifikacija identiteta – KYC

Prije svega, trebate znati šta je KYC? , KYC (Know Your Customer) je proces prikupljanja identifikacionih informacija koje se odnose na korisnika određene usluge. Osnovni podaci koji se obično prikupljaju su portretna fotografija, broj lične karte, pasoš, adresa itd.

Svrha KYC procesa je uklanjanje nekvalificiranih ljudi iz korištenja usluge. Kod različitih jedinica ovi standardi mogu biti različiti.

Čim se prijavite, P2PB2B će vam predložiti da KYC svoj račun.

Ovisno o svakoj opciji, slijedit ćete upute, unijeti određene informacije kao što su:

 • Potvrde: lična karta (lična karta), pasoš ili drugi dokumenti.
 • ID broj: Unesite svoj ID ili broj pasoša.

Slike za preuzimanje uključuju:

 • Fotografija lične karte ili pasoša.
 • Brother portretne fotografije uključene u povezane dokumente

Nakon što date informacije i slike, odaberite Pošalji .

U slučaju da KYC izvršite sljedeći nalog, možete pristupiti “ Nalogu ” → KYC verifikacija . Zatim ponovite sve gore navedene korake.

Korak 3: Omogućite 2FA sigurnost u 2 koraka

Aktiviranje dvofaktornog sigurnosnog koda (2FA) pomoći će u povećanju sigurnosti vašeg računa. Ovaj kod će se koristiti svaki put za prijavu na nalog, povlačenje, kreiranje API-ja, itd. i može se slobodno prebaciti u režim SMS verifikacije (obrnuto).

Da biste omogućili 2FA za svoj P2P2B račun, slijedite ove korake:

Korak 1 : Nakon uspješne registracije naloga, prijavite se na pod da nastavite sa sigurnošću naloga. Birate nalog „ Nalog „za ulazak“ u podešavanja .

Korak 2 : Odabirete “ Sigurnost ”.

Korak 3: Da biste implementirali 2FA dvoslojnu sigurnost, potrebno je da preuzmete aplikaciju „ Google Authenticator “ sa Google Play za Android platformu ili Appstore za iOS platformu.

Korak 4: Skenirajte QR kod skenera u preuzetoj aplikaciji ili ručno unesite šifru ključa. Nakon toga, GA aplikacija će vam poslati 6-cifreni kod, vi ga popunite i odaberete “ ENABLE ” je završeno.

Sačuvajte kada idete na Korak 2, bit će dio ovog koda za sigurnosnu kopiju u slučaju gubitka Authenticator-a.

Napomena: Trebali biste pažljivo sačuvati ovaj kod na papiru, u slučaju da izgubite telefon ili kasnije imate problema, još uvijek ga možete vratiti i prijaviti se na svoj P2PB2B račun.

Upute za polaganje i podizanje novca na P2PB2B‌

Napunite

Na glavnom interfejsu povucite miša na poziciju Novčanik .

Ako želite dopuniti, kliknite na Depozit, a zatim potražite adresu novčanika za dopunu. Ovaj korak možete dopuniti kupovinom USDT, BTC ili ETH u VND na Binance ili Remitano. Zatim pređite sa te 2 centrale na P2PB2B

Podići novac

Slično kao kod deponovanja, da biste podigli novac, kliknite na Widthdraw, a zatim unesite adresu novčanika za podizanje novca.

Upute za trgovanje na P2PB2B‌

Korak 1: Obavljanje transakcija P2PB2B razmjene je prilično jednostavno. Desno na horizontalnoj traci menija izaberite „ Trgovina “.

Korak 2: Sada ekran prikazuje interfejs kao što je prikazano iznad. U gornjem lijevom uglu birate par tokena kojim želite trgovati. Donji lijevi ugao ekrana je odjeljak za kupovinu i prodaju kovanica.

FAQs

Kako doći do Crypto na P2PB2B?

Da bi došao do kripto imovine kao što je BTC, od klijenta se traži da ode na početnu stranicu i odabere opciju 'Trgovina', koja se nalazi u lijevom kutu web stranice. Klijent tada mora odabrati opciju Market i pronaći željenu mrežu digitalnih valuta koju želi kupiti. Na primjer, ako je u pitanju Bitcoin, tada treba odabrati BTC. Vrijednost koja se mora postići dodaje se u kolonu. Međutim, klijenti ne bi trebali prenositi stanje u novčaniku. Na kraju, opcija Kupi BTC ili željenu kriptovalutu je autorizovana, a sredstva se dodeljuju klijentu. 

Da li je P2PB2B siguran?

P2PB2B se čini sigurnom opcijom jer je KYC obavezan za uplate i isplate. Osim toga, svojim korisnicima nudi sigurnosnu funkciju dvofaktorske autentifikacije.

Kako koristiti P2PB2B?

Da bi iskoristio efektivni pristup investitora P2PB2B, korisnik mora odabrati dugme za registraciju na početnoj stranici trgovačke web stranice. Klijent se zatim preusmjerava na stranicu na kojoj treba dostaviti identifikacijske detalje, kao što su adresa e-pošte, lozinka i kod preporuke ako je dostupan kupcu. Nakon obaveznih detalja, od klijenta se traži da odabere da li je rezident Sjedinjenih Država. Potrebno je pročitati uslove i usluge berze i kliknuti na dugme za prijavu. 

Postoje li ograničenja prijenosa?

Ograničenja iznosa trgovanja razlikuju se za svaku berzu. Klijenti moraju provjeriti ograničenja razmjene na stranici trgovine kada sankcioniraju nalog.

☞  PRIJAVITE SE NA P2PB2B SADA

Vrhunske burze za trgovinu token-coin. Slijedite upute i zaradite neograničeno

BinanceFTXPoloniexBitfinexHuobiMXCByBitGate.ioCoinbase

Hvala ti !