Norbert Ernser

Norbert Ernser

1641995280

Ce este Crypto Lending și cum funcționează?

În această postare, veți afla Ce este Crypto Lending, Ce face ca Defi și Defi să fie un succes atât de popular?

Pe măsură ce organizațiile au început să experimenteze cu potențialul Blockchain, sectorul financiar a prezentat, de asemenea, nevoia de a construi aplicații fintech bazate pe blockchain. Acoperind aproape toate serviciile financiare, de la plăți online la tranzacționarea și stocarea criptomonedei, Blockchain este setat să transforme sistemul financiar tradițional. Odată cu apariția Defi (Finanțe descentralizate), Blockchain a devenit și mai puternic.

Cu o mulțime de entuziasm generat deja pe piață, Defi a continuat să avanseze și a atras o sumă impresionantă de capital în doar câțiva ani. Potrivit Defi-Pulse, valoarea totală blocată (TVL) în protocoalele Defi este de 20,46 miliarde USD astăzi, în creștere față de mai puțin de 1 miliard USD în urmă cu un an. Punctul de interes aici este că Defi a crescut de peste douăzeci de ori într-un an, indicând în mod clar cantitatea de popularitate a crescut Defi.

Creditarea Defi și-a găsit status quo-ul. Liderii (Maker, Compound și Aave) s-au consolidat ca alegerea prioritară a utilizatorilor de a împrumuta și împrumuta jetoane Defi. Cei mai mari trei creditori pentru Defi sunt Maker, Aave și Compound, cu o valoare totală de 4,25 miliarde dolari, 2,82 miliarde dolari și, respectiv, 2,64 miliarde dolari.

Împrumutul cu criptomonede este o caracteristică a Finanțelor descentralizate (DeFi Decentralized Finance (DeFi) preia conceptul descentralizat de blockchain și îl aplică în lumea finanțelor. Build...), în care investitorii împrumută criptomonede debitorilor în schimbul plăților dobânzilor. Dacă păstrați criptomoneda cu așteptarea unei viitoare aprecieri a prețurilor, este posibil să primiți și venituri pasive constante din activele dvs. prin împrumuturi. Puteți primi dobândă săptămânală sau lunară atunci când depuneți criptomonede în portofelul unei platforme de creditare cripto.

În ceea ce privește împrumuturile, împrumutul cripto sau împrumutul cripto vă permite să împrumutați bani fiat (folosind cripto-ul drept garanție), astfel încât să nu va trebui să vă vindeți activele criptomonede în caz de urgență. 

Ce este Defi?

Finanțarea descentralizată se referă la aplicații, protocoale și platforme financiare bazate pe blockchain care pot fi folosite pentru a gestiona banii. Aceste instrumente oferă multe dintre aceleași oportunități pe care instituțiile financiare tradiționale le fac pentru bani fiat.

Spre deosebire de sistemul financiar convențional, aplicațiile DeFi rulează fără nicio autoritate centralizată și sunt independente de bănci, valute emise de guvern, platforme de remitențe și alte infrastructuri financiare tradiționale.

DeFi oferă o alternativă la sistemul financiar tradițional existent și creează noi soluții. Conectează utilizatorii în rețele peer-to-peer (P2P). Acest lucru le permite să interacționeze fără a-i cunoaște pe ceilalți utilizatori din cauza contractelor inteligente subiacente, care protejează fiecare contraparte.

Contractul inteligent care servește drept bază pentru finanțarea descentralizată este transparent, deschis și autoexecutant și nu necesită supraveghere. Contractele inteligente pot executa sarcini predeterminate, iar utilizatorii le pot accesa folosind interfețe simple, ca în cazul aplicațiilor obișnuite. Deoarece Etheruem a fost prima platformă care a introdus conceptul DeFi, majoritatea aplicațiilor sunt construite pe blockchain-ul Ethereum.

Ce este Crypto Lending?

Împrumuturile tradiționale și împrumuturile criptomonede oferă ambele împrumuturi, dar în moduri diferite. 

O caracteristică cheie a împrumuturilor cripto este supracolateralizarea. Garanția este depozitul de garanție gajat pentru un împrumut și poate fi lichidat în caz de neplată. Supragarantizarea înseamnă că debitorii trebuie să ofere până la dublul valorii sumei împrumutului pe care o caută ca depozit de garanție. Supracolateralizarea oferă creditorului confort în cazul în care prețul unei criptomonede extrem de volatile se prăbușește. 

În general, supracolateralizarea asigură că creditorii au o marjă de siguranță. Mai important, împrumutații nu au nevoie de un scor de credit pentru a accesa împrumuturi cripto, spre deosebire de împrumuturile bancare tradiționale. Acest lucru înseamnă că împrumutul în criptomonede este mai accesibil pentru cei care nu sunt bancar, cei cu scoruri de credit slabe sau fără istoric de credit și pentru persoanele care desfășoară activități independente care consideră că este dificil să îndeplinească cerințele tradiționale de creditare mai stricte.

Deși durează câteva zile de procesare pentru ca un împrumut tradițional să se stingă, împrumuturile în criptomonede sunt instantanee. 

Cum funcționează Crypto Lending

Ce se întâmplă dacă ai nevoie urgent de bani, dar majoritatea ai investit în active? Vânzarea acelor active ar putea genera impozite pe câștigurile de capital și, de asemenea, ați rata orice performanță a investițiilor prin scufundarea în capitalul investițional. Aici strălucește creditarea cripto.

Platformele de creditare descentralizate oferă oportunități de a împrumuta cripto fără intermediari. Protocoalele de împrumut DeFi le permit creditorilor să câștige dobândă pentru activele digitale furnizate, în timp ce debitorii plătesc dobândă atunci când iau împrumutul.

Să presupunem că aveți 10 ETH și o urgență care necesită numerar iese din senin. Dar nu vrei să-ți vinzi ETH pentru că ești convins că prețurile sunt pe punctul de a crește. De asemenea, s-ar putea să vă fie teamă că, dacă lichidați orice Ether acum, nu veți putea să răscumpărați la fel de mult în ETH mai târziu. 

Aici vine împrumutul cu criptomonede în ajutor. Platformele de creditare cripto vă permit să vă folosiți Ether-ul ca garanție și să obțineți împrumuturi în USDT sau orice altă monedă stabilă. Cu toate acestea, din cauza volatilității criptomonedei, va trebui să supracolateralizați împrumutul. Asta înseamnă că trebuie să blochezi mult mai mult ETH decât valoarea pe care o primești ca împrumut.

Platforma de creditare vă va elibera criptomoneda după ce ați rambursat împrumutul cu dobânda convenită. Și dacă prețul ETH s-a apreciat într-adevăr, așa cum ați prezis, veți fi în continuare profitat de pe urma acestuia. 

Vei risca să-ți pierzi criptomoneda doar dacă nu reușești să-ți rambursezi împrumutul sau dacă valoarea garanției tale (contrar perspectivei tale optimiste) scade sub valoarea la care te-ai împrumutat.

Părțile implicate într-o tranzacție tipică de împrumut criptografic

Împrumutul cu criptomonede implică un debitor care are nevoie de lichiditate, dar preferă să păstreze activele investite, un creditor care dorește venituri pasive și o platformă de creditare. 

Un împrumutat se adresează unei platforme de creditare, cum ar fi Compound sau Aave, pentru un împrumut fiat de la un creditor, folosind active criptomonede precum Bitcoin (BTC), Ether (ETH) sau Litecoin (LTC) ca garanție.

Odată ce împrumutatul și împrumutatul au fost de acord cu termenii și condițiile, inclusiv o anumită rată a dobânzii, împrumutatul primește împrumutul în criptomonede. La fel ca în cazul unui împrumut bancar tradițional, platforma de creditare eliberează garanția împrumutatului odată ce împrumutatul a fost plătit integral.

Împrumutul cu criptomonede pe platformele DeFi de creditare cripto permite debitorilor și creditorilor să interacționeze direct fără intermediari. Cu toate acestea, creditarea în criptomonede este disponibilă și pe platformele de finanțare centralizată (CeFi), precum Nexo și BlockFi.

Spre deosebire de o platformă DeFi, o platformă de împrumut criptografic CeFi are o organizație centralizată cu o entitate juridică care o susține și gestionează platforma de împrumut.

Crypto Lending vs Staking

Miza și împrumutul în criptomonede oferă oportunități de a câștiga bani din activele tale inactive, dar în moduri diferite.

Stakingul criptomonedelor este procesul de „blocare” a unui activ de criptomonedă pentru a servi ca validator într-o rețea descentralizată. Validatorii mențin securitatea, integritatea și continuitatea rețelei. Rețeaua încurajează jucătorii (sau validatorii) recompensându-i cu monede noi.

Pe de altă parte, împrumutul în criptomonede plătește dobândă ca recompensă pentru că a permis furnizorului (sau altor utilizatori de pe platformă) să utilizeze activele dvs. cripto.

În timp ce miza, în medie, plătește un randament mai mic, oferă mai multă siguranță. Creditarea criptografică oferă de obicei profituri mai mari, dar piața este volatilă, iar ratele se modifică rapid.

Care sunt beneficiile pe care Defi Lending le oferă utilizatorilor săi?

 • Viteză îmbunătățită de inițiere a
  creditelor Procesele de creditare activate digital au cel mai semnificativ avantaj al vitezei rapide de procesare. Platformele de creditare Defi sunt susținute de servicii bazate pe cloud, analize pentru identificarea și detectarea fraudelor și calcule de învățare automată pentru condiții optime de împrumut și factori de risc. Toate aceste tehnologii ajută în cele din urmă la accelerarea procesului. Imediat ce împrumutul este aprobat, creditorii trimit oferte prin e-contracte.
 • Consecvență mai mare în deciziile de creditare
  Regulile care descriu politicile de credit garantează consistența în deciziile de creditare. Sunt eliminate variațiile în evaluarea atributelor solicitanților și structurarea tranzacțiilor de către asiguratori.
 • Conformitatea cu reglementările federale, statale și locale Regulile de
  decizie furnizează o înregistrare a cine, când și unde au fost utilizate regulile și care au fost în vigoare. Joacă rolul de dovezi și se asigură că creditorul respectă reglementările federale, statale și locale.
 • Analytics pentru îmbunătățirea proceselor și profitabilitatea portofoliului
  Analytics poate ajuta creditorii și debitorii să profite la maximum de procesul de creditare digitală. Monitorizarea cererilor de împrumut pe o anumită durată (o săptămână, lună sau an) poate ajuta creditorii să anticipeze și să aloce resursele adecvate pentru a satisface cerințele sezoniere. Analytics oferă, de asemenea, informații despre datele demografice, sursele de împrumut, nivelurile de credit etc. Portofoliul poate fi îmbunătățit prin determinarea modului în care caracteristicile debitorului și politicile de credit afectează performanța împrumutului.

 • Împrumutul Defi fără permisiune permite accesul deschis, fără permisiune, ceea ce înseamnă că oricine are un portofel cripto poate accesa aplicațiile Defi construite pe Blockchain, indiferent de locația lor geografică și fără nicio sumă minimă de fonduri necesare.
 • Transparență
  Blockchain-ul public difuzează fiecare tranzacție din rețea și este verificat de fiecare utilizator din rețea. Acest nivel de transparență în jurul tranzacțiilor permite analiza bogată a datelor și asigură accesul verificat fiecărui utilizator din rețea.
 • Imutabilitate
  Arhitectura descentralizată a Blockchain asigură coordonarea datelor inviolabile și crește securitatea și auditabilitatea.
 • Programabilitate
  Contractele inteligente sunt foarte programabile, automatizează execuția și permit dezvoltarea de noi active digitale și instrumente financiare.
 • Interoperabilitate
  Utilizarea unei stive de software interconectate asigură că protocoalele și aplicațiile Defi se integrează și se completează reciproc.
 • Auto-custodia
  Utilizarea portofelelor Web3 (cum ar fi Metamask) asigură că participanții de pe piața Defi păstrează o custodie puternică a activelor lor și le controlează datele.

Cum ajută platformele Defi Lending sectorul serviciilor financiare?

 • Împrumuturi și împrumuturi
  Cele mai utilizate aplicații de împrumut Defi implică protocoale de împrumut și împrumut peer-to-peer. Aave, Compound și Maker sunt câteva dintre cele mai populare platforme Defi.

 • Platformele de creditare Savings Defi au venit cu numeroase moduri inovatoare prin care oamenii să-și gestioneze economiile. Conectându-se la diferite platforme de creditare, utilizatorii pot beneficia de serviciile unor conturi purtătoare de dobândă și își pot maximiza câștigurile. Conturile purtătoare de dobândă pot ajuta utilizatorul să-și crească profiturile în comparație cu contul de economii tradițional exponențial. Cele mai populare aplicații de economii includ Argent, Dharma și PoolTogether.
 • Gestionarea activelor
  Protocoalele de creditare Defi și portofelele cripto precum Gnosis Safe, Metamask și Argent le permit utilizatorilor să fie custodii activelor lor cripto. Permite utilizatorilor să interacționeze rapid și în siguranță cu aplicațiile descentralizate și să beneficieze de serviciile de cumpărare, vânzare, transfer de cripto și câștig de dobândă pe investiții.

Cum este împrumutul DeFi diferit?

Spre deosebire de creditarea bancară tradițională și creditarea cripto CeFi, creditarea Defi nu se bazează pe o autoritate centrală pentru a supraveghea și a aplica termenii și condițiile împrumutului. În schimb, se bazează pe contracte inteligente. Utilizatorii își pot miza activele cripto pe platformă pentru împrumuturi. Un împrumutat poate împrumuta direct de pe platforma DeFi prin împrumuturi P2P (peer-to-peer), fără verificări de credit. 

Cerințe de bază pentru împrumuturile DeFi

Obținerea unui împrumut cripto DeFi este fără probleme. Tot ce trebuie să faceți este să vă conectați la platforma descentralizată de creditare cripto, să solicitați împrumutul și să trimiteți garanția criptografică la un portofel specificat. Nu trebuie să furnizați informațiile dvs. personale. Nu trebuie să vă faceți griji cu privire la scorul dvs. de credit sau orice altă cerință de documentare. Cel mai important factor este valoarea criptomonelor pe care o oferiți ca garanție și cât de mare vă poate obține un împrumut.

Asta ne aduce la raportul împrumut-valoare (LTV). 

Raportul credit-valoare este tocmai acela: raportul dintre valoarea creditului și valoarea garanției. Să presupunem că iei un împrumut de 400 USD, iar LTV-ul este de 40%. În acest caz, ar trebui să oferiți cripto în valoare de 1.000 USD ca garanție pentru un împrumut de 400 USD, deoarece 400 USD reprezintă 40% din 1.000 USD. În comparație cu finanțele tradiționale, LTV-urile pentru împrumuturile cripto sau împrumuturile cripto, în general, sunt scăzute din cauza naturii volatile a criptomonedelor. De exemplu, valoarea LTV a BlockFi ajunge doar la maximum 50%. Aceasta poate fi o trecere pentru investitori, utilizatorii care preferă să obțină împrumuturi mai mari pot beneficia de LTV-ul scăzut. Deoarece ajută la minimizarea riscurilor declanșării unui apel în marjă. 

Împrumutul DeFi vine cu o rată de împrumut, care este costul împrumutului. Ratele dobânzilor de împrumut DeFi variază în funcție de platformele de împrumut, de sumele și de termenii și condițiile împrumutului. Platformele de creditare DeFi oferă rate ale dobânzii fixe sau variabile.

O dobândă fixă ​​înseamnă că veți plăti o dobândă fixă ​​(constantă) pe toată durata împrumutului. În schimb, o rată a dobânzii variabilă variază în funcție de piață - ceea ce înseamnă că rata poate crește sau scădea în orice moment. La împrumuturi, ratele fixe sunt de obicei mai mari decât ratele variabile. Deși ratele flotante pot fi mai mici, acestea pot, de asemenea, să crească în orice moment. Aceasta înseamnă că nu ai cum să știi când sau cât de mult vor crește. 

De unde împrumuturile criptografice?

Motivați de creșterea dramatică a prețurilor Bitcoin (și ale altor criptomonede), mulți investitori își propun să-și mențină pozițiile și să profite de o creștere așteptată a prețurilor de pe piață pe termen lung. Cu toate acestea, această strategie de cumpărare și păstrare, cunoscută sub numele de HODLing, ridică o provocare. Ce faci atunci când majoritatea activelor tale sunt legate în criptomonede, dar ai nevoie de numerar fizic?

Din fericire, împrumutul în criptomonede rezolvă această problemă, deoarece vă puteți deține activele cripto și cheltuiți totuși monede fiat. Investitorii în criptomonede pot împrumuta bani din deținerile lor sau pot împrumuta criptomonede în schimbul dobânzii. De asemenea, investitorii își pot lăsa activele să lucreze pentru a genera venituri pasive.

Ce înseamnă să îmi împrumut Crypto-ul?

În calitate de creditor, activele tale criptomonede nu se află doar într-un portofel; lucrează și câștigă venituri pasive pentru tine. Iată de ce ar trebui să împrumutați cripto-ul dvs.

Dobândă

Împrumutul cu criptomonede poate oferi profituri fără ca tu să fii nevoit să vinzi niciunul dintre activele tale. Unele burse oferă în prezent randamente procentuale anuale (APY) de până la 25% pentru a vă împrumuta criptomoneda. 

Sună fantastic, nu? Comparați acest lucru cu cele mai bune conturi de economii din SUA, care plătesc o medie de 0,55%.

Stabilitate

În timp ce puteți împrumuta orice criptomonedă doriți, împrumutul stablecoins vă permite să vă creșteți activele fără riscurile asociate cu criptomoneda. Monedele stabile sunt criptomonede care sunt concepute pentru a se potrivi cu valoarea unei monede din lumea reală. De exemplu, USDT este legat de dolarul american.

Stabilitatea oferită de stablecoins înseamnă, de asemenea, că știți cât veți câștiga din împrumutul dvs. cripto.

Riscurile care vin cu împrumuturile cripto

În timp ce împrumuturile cripto oferă avantaje semnificative și vă lasă activele să lucreze pentru dvs., nu este complet lipsită de riscuri. 

Risc de volatilitate

Criptomonedele se confruntă de obicei cu fluctuații mari de preț. În calitate de împrumutat, garanția dumneavoastră este supusă riscului de volatilitate, deoarece platforma vă poate lichida o parte din garanțiile din cauza scăderii valorii de piață. Dacă nu răspundeți la un apel în marjă adăugând mai multe garanții, platforma vă va lichida cripto instantaneu pentru a restabili raportul LTV al împrumutului la nivelul convenit.

Risc tehnologic

Platformele DeFi de împrumut criptografic folosesc contracte inteligente pentru a vă gestiona tranzacțiile de împrumut în criptomonede. Spre deosebire de platformele CeFi, niciun om nu este implicat în operațiuni. Aceasta înseamnă că nu aveți pe cine să vă bazați dacă contractul inteligent eșuează și vă pierdeți criptomoneda. Contractele inteligente și funcțiile pe care le controlează pot fi, de asemenea, piratate sau pot suferi erori de securitate.

Risc de reglementare

Criptomonedele sunt o nouă clasă de active, iar reglementările care le ghidează sunt încă neclare. Legislatorii pot decide să introducă noi legi privind legalitatea sau impozitarea, care pot fi sau nu în avantajul dumneavoastră.

Puteți discuta cu consultanții fiscali din jurisdicția dvs. pentru îndrumări pentru a minimiza acest risc.

Din nou, furnizorii DeFi nu au nicio entitate legală în spatele platformelor lor și operează fără licență. Acest lucru oferă o problemă unică din punct de vedere juridic, deoarece nu aveți pe cine să dați în judecată atunci când lucrurile merg prost. De asemenea, înseamnă că investitorii nu știu cum i-ar putea afecta reglementările în viitor.

Riscul de contraparte

Platformele de creditare cripto CeFi folosesc criptomonedele pe care le primesc de la economisiți și debitori pentru a câștiga bani. Ei împrumută criptomonede contrapărților - fonduri speculative, schimburi de criptomonede și alți investitori instituționali. Acest lucru creează un risc de contrapartidă, deoarece contrapărțile la aceste tranzacții ar putea să nu returneze activul, făcând furnizorul dvs. în insolvență. 

Investitorii de pe aceste platforme nu cunosc riscurile pe care le asumă furnizorii lor cu aceste tranzacții. În plus, spre deosebire de produsele tradiționale de economii bancare, autoritățile de reglementare precum Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) din SUA nu vă protejează investițiile în criptomonede.

Platformele DeFi împrumută direct debitorilor doar pe platformele lor. Nu împrumută terților. Acest lucru elimină riscul de contrapartidă, deoarece garanția este inclusă în contractul inteligent. 

Ar trebui să-mi împrumut cripto-ul?

Împrumutul criptomonedei vă oferă avantajul de a menține performanța investiției pe termen lung, în timp ce câștigați bani suplimentari pasiv. Împrumuturile sunt supracolateralizate și, chiar dacă un împrumutat nu este în plată, veți avea în continuare acces la criptomoneda sa ca compensație.

Platformele de creditare cu criptomonede oferă rate ale dobânzilor ridicate, plătite săptămânal în unele cazuri. Fiat și stablecoins câștigă cele mai mari rate – până la 12,7% APY. Alte criptomonede majore, cum ar fi BTC și ETH, comandă de obicei rate de până la 6%. Aceasta este mult mai mare decât ratele dobânzilor bancare tradiționale.

Cele mai bune platforme de creditare DeFi

Printre platformele de creditare descentralizate, Aave, Compound și MakerDao rămân în top, cu una dintre cele mai înalte TVL din cadrul platformei.

AAVE

Total TVL: 10,45 miliarde USD (9 iulie 2021)

Oportunități: gamă largă de opțiuni de împrumut și împrumuturi flash.

Aave le permite debitorilor să ofere garanții pentru a susține protocolul. În același timp, contribuția lor este reprezentată în aTokens. Pe de altă parte, împrumuturile flash oferă dobânzi fixe la împrumuturi.

Finanțe compuse

Total TVL: 6,97 miliarde USD (9 iulie 2021)

Oportunități: rate LTV mai mari și prag de lichidare mai scăzut

Compound permite creditorilor să câștige dobândă prin sprijinirea protocolului. Cantitatea de active digitale furnizată de un utilizator este reprezentată de cTokens. Tokenurile pot fi utilizate de obicei pentru a urmări împrumutul fondului ca garanție și dobânda câștigată. Interesant este că Compound lichidează doar 50% din împrumutul insuficient garantat, iar penalitățile vin la o rată fixă.

MakerDao

TVL total: 6,76 miliarde USD (9 iulie 2021)

Oportunități: acceptă stablecoin DAI

Împrumuturile Maker vă permit să vă împrumutați cripto. Maker Vault este deschis pentru oricine să bată DAI prin blocarea activelor digitale ca garanție și rambursarea împrumutului pe baza unui contract predeterminat. Maker oferă una dintre cele mai mari rate LTV de 75% pentru împrumuturile cripto.

Finanțarea descentralizată sau DeFi este una dintre cele mai perturbatoare utilizări ale tehnologiei blockchain în curs de dezvoltare. Folosind contracte inteligente cu autoexecuție, DeFi înlocuiește instituțiile tradiționale cu platforme în care utilizatorii se pot împrumuta și împrumuta bani direct unul altuia, câștigând comisioane și dobândă în acest proces. Deși DeFi oferă noi oportunități de a face bani, de asemenea, îmbunătățește sistemul financiar existent, oferind mai multă încredere, transparență și eficiență. Totuși, faceți întotdeauna propria cercetare înainte de a împrumuta cripto.

What is GEEK

Buddha Community

Mark Anderson

Mark Anderson

1617624875

P2P Lending Software generates and develops your business revenue

P2P Lending Software platform earns revenue by matchmaking between the borrowers and investors by charging a commission fee. The lending software is highly customizable and dominant in the trade market. In recent years that benefitted millions of users to avail loans in critical situations.

#p2p crypto lending software #peer-to-peer crypto lending software #p2p crypto lending software development #p2p crypto lending software solutions #p2p crypto lending platform development #peer (p2p) lending platform developer

Aylin Hazel

Aylin Hazel

1648115675

Germany: 44% Will Invest in #Crypto and Join ‘The Future of Finance’

Germany was the first country to recognize #Bitcoins as “units of value” and that they could be classified as a “financial instrument.”

Legal regulation for the decentralized industry in Germany is ongoing. Now, 16% of the German population 18 to 60 are #crypto investors.

These people who own #cryptocurrencies or have traded cryptocurrencies in the past six months.

41% of these #crypto investors intend to increase the share of their investments in #crypto in the next six months. Another 13% of Germans are #crypto-curious.

They intend to invest in #cryptocurrencies too. Yet, only 23% of the #crypto-curious said they are highly likely to invest, with the rest remaining hesitant.

Mark Anderson

Mark Anderson

1616494541

Kickstart your business on P2P Lending Software with our Crypto based Platform

Overtake your competitors with unique ideas in the digital marketplace with Blockchain App Factory that offers P2P Lending Software. It contains all the latest features with an efficient engine, stable agreement order and market order, central management system, real-time traceable machine, and much more.

#p2p lending blockchain #p2p lending blockchain platform #p2p lending platforms #peer to peer lending blockchain platform #blockchain-based p2p lending platforms #p2p crypto lending software

Mark Anderson

Mark Anderson

1617448280

P2P Lending Software Development Services Company | P2P Lending App Development

The P2P lending software has disrupted the financial sector by emerging as a worthy competitor to traditional banks with the instant loan process and extending credit for borrowers with less credit score that would get an opportunity to avail a bank loan. The lending software is highly customizable and dominant in the trade market. It helps to connect borrowers and lenders with an automatic risk evaluation. This platform earns revenue by matchmaking between the borrowers and investors by charging a commission fee.

Attractive Features of P2P Lending Software :

 • Fully automated workflow.
 • Executive dashboard.
 • Cloud-ready application.
 • High-level security system
 • Safe and secure transaction
 • Omni-channel compatibility.
 • Multi-lingual
 • Peer-to-peer network protocol

Efficient benefits of Peer-to-peer Lending Software :

 • Lightning speed processing.
 • Easy to use interface.
 • Flexible and scalable nature.
 • Cost-effective solution.
 • Instant API Integration.
 • Powerful reporting structure.

Lifecycle of Loan Process :

 • The loan origination system provides an easy onboarding process and lightning-fast approval of the loan.
 • Loan management systems offer stringent underwriting, customizable loan products and rule-based automation.
 • Collection Management System enables an automated collection workflow, robust delinquency tracking, instant payment updates and track loan performance.
 • Account Management System ensures in providing accurate accounting, configurable accounting rules and quick update.
 • Reports and dashboards provide predictive analytics and ad-hoc reports.

The Peer-To-Peer lending software is trending in recent years that benefitted millions of users to avail loans in critical situations. It’s high time for investors to consider this platform to reap more business revenue by getting in touch with Blockchain App Factory for better assistance.

#peer to peer lending blockchain platform #p2p lending blockchain #blockchain p2p lending platform #p2p lending blockchain platform #p2p lending platforms #p2p crypto lending software

Creating Revenue Streams with Blockchain-Based P2P Crypto Lending Software

P2P lending has the potential to turn into a huge source of revenue for you, so why leave it untapped? The conventional banking model has serious limitations, so it is time to deploy technology like blockchain to simplify things for a large number of lenders and borrowers, and in the process, make some money (a lot of it in fact) for yourselves as well.

Blockchain-based P2P crypto lending software introduces a string of advantages in the marketplace. Three major benefits are:

1. Privacy

Along with the public-key cryptography to secure interactions, the blockchain facilitates secure interactions and privacy for the users. The degree of pseudonymity depends on the type of blockchain you are using.

2. Reliability

Peer to peer lending software solutions achieve reliability by seamlessly sharing and storing information. The system also provides for automatic measures, mitigating manual intervention, which also brings down human errors, thus improving the efficiency of the system.

3. Versatility

Blockchain like Ethereum enables the creation of smart contracts, bringing in unprecedented versatility to the lending platform. P2P lending is a contractual agreement between a lender and a borrower. A smart contract automatically executes the terms of the contract, based on a piece of code.

Perfect deal for all stakeholders, save banks

Borrowing from a conventional financial service provider like a bank has always been complicated with a lot of paperwork. Even when people are meeting all the requirements, it is common for the process to take two weeks or even more. On the contrary, with peer-to-peer lending software solutions, the process can fructify almost immediately.

Blockchain has been a major disruptor in fintech. Likewise, the P2P crypto lending software has transformed the conventional system of providing debt, giving borrowers an enticing opportunity to get the funds they need.

At the same time, it has also allowed investors to draw stable returns and diversify their investment portfolios. The technology has eliminated the role of third parties like banks and brought together the borrowers and lenders, facilitating deal-making with alacrity.

#p2p-lending #blockchain-technology #p2p-crypto-exchange #crypto-lending #cryptocurrency #blockchain #crypto #ethereum