Ken  Mueller

Ken Mueller

1642850820

Apakah Penguasaan dalam Kripto | Apakah Penguasaan Bitcoin

Dalam siaran ini, anda akan mempelajari Apakah Penguasaan dalam Kripto, Apakah Penguasaan Bitcoin? Bagaimana ia Berfungsi dan Mengapa Ia Penting!

Dengan ledakan mata wang kripto untuk melabur, pedagang sentiasa mencari alat baharu untuk menemui arah aliran dalam kripto. Nisbah penguasaan Bitcoin ialah alat yang telah diperbadankan oleh pedagang baru-baru ini untuk membantu mereka melihat perbezaan dalam keadaan pasaran umum antara Bitcoin dan semua syiling lain.

Apabila digunakan dengan betul, penguasaan Bitcoin (atau BTC) boleh membantu anda menentukan sama ada berdagang altcoin adalah arah aliran yang lebih kukuh daripada berdagang Bitcoin. Istilah "Dominasi Bitcoin," "nisbah dominasi Bitcoin" dan "Indeks dominasi Bitcoin" sering digunakan secara bergantian, seperti "Bitcoin" dan "BTC." Dalam artikel ini, kami akan membincangkan tentang penguasaan Bitcoin, serta faktor yang mempengaruhi nisbah dan beberapa strategi yang boleh anda laksanakan dalam membuat keputusan pelaburan crypto anda.

Apakah Penguasaan Bitcoin? 

Penguasaan Bitcoin ialah nisbah antara permodalan pasaranPermodalan pasaran (atau topi pasaran) mata wang kripto ialah ukuran nilai pasarannya. Dalam erti kata lain, ia... Bitcoin kepada jumlah had pasaran keseluruhan pasaran mata wang kripto. Apabila kita membandingkan nisbah ini dengan trend Bitcoin itu sendiri, kita boleh mengetahui lebih lanjut tentang peluang yang ditawarkan oleh persekitaran pasaran semasa.

Untuk mendapatkan pemahaman yang lebih baik tentang penguasaan Bitcoin, pedagang perlu memahami apa itu permodalan pasaran — dan mengapa ia penting.

Perkara yang paling penting tentang Penguasaan Bitcoin ialah ia boleh membantu anda memahami jika altcoin berada dalam aliran menurun atau aliran menaik berbanding BTC.

  1. Apabila Penguasaan BTC meningkat, alt, secara keseluruhan, kehilangan nilai berbanding BTC.
  2. Apabila Penguasaan BTC turun, alt pada keseluruhannya, dapatkan nilai berbanding BTC.

Ini bermakna dalam kebanyakan kes anda akan mahu berada dalam Bitcoin (atau tunai) apabila Penguasaan Bitcoin berada dalam aliran menaik, dan kemudian mahu berada dalam alt (termasuk ETH, huruf besar, huruf tengah, huruf rendah, dll) apabila Penguasaan Bitcoin berada dalam aliran menurun.

Dalam kebanyakan kes, aliran menurun yang curam dan konsisten dalam penguasaan berlaku dalam pasaran kenaikan harga kripto, kerana pasaran kenaikan harga yang sengit cenderung mendorong permodalan alt lebih tinggi daripada Bitcoin. Begitu juga, penarikan balik arah aliran ini biasanya merupakan tanda pasaran beruang.

Ia hampir semudah itu. Sudah tentu, Penguasaan Bitcoin boleh mempunyai implikasi yang berbeza pada rangka masa yang berbeza, dan ia akhirnya hanya satu alat dalam kit alat pedagang.

Ringkasnya, bagaimanapun, adalah penting untuk mempelajari cara membaca carta penguasaan Bitcoin. Nasib baik ia hanya dengan satu klik sahaja di TradingView. Ini juga hanya satu penunjuk untuk membuat ramalan yang tepat di pasaran, anda harus sentiasa melakukan penyelidikan anda sendiri dan pastikan anda menyediakan banyak penunjuk kepada diri anda apabila ia berkaitan dengan pilihan perdagangan anda.

Ilustrasi Bitcoin Dominance di bawah menunjukkan korelasi kepada altseason.

Apakah pendapat anda tentang korelasi antara penguasaan bitcoin dan altseason adakah ia benar? Berikan artikel ini tepuk tangan 👏+ komen jawapan anda di bawah!

Indeks Penguasaan Bitcoin disediakan oleh CoinMarketCap, dan menjejaki jumlah permodalan pasaran Bitcoin berbanding jumlah topi pasaran semua aset digital.

Baca lebih lanjut: Menggunakan CoinMarketCap Like A Pro | Panduan untuk Coinmarketcap (CMC)

Apakah Permodalan Pasaran Kripto?

Dalam kes mata wang kripto seperti Bitcoin, permodalan pasaran (“mod pasaran”) bermaksud jumlah nilai semua syiling yang telah dilombong setakat ini. Had pasaran dikira dengan mendarabkan bilangan syiling dalam edaran dengan harga pasaran semasa bagi satu syiling.

Sebagai contoh, sehingga November 2021, terdapat kira-kira 18.881 juta bitcoin yang wujud. Jika harga Bitcoin didagangkan pada $60,000, maka jumlah had pasaran ialah 18.881 juta x $60,000 = $1.133 trilion. Ini bermakna jumlah nilai rangkaian Bitcoin ialah $1.133 trilion.

Angka $1.133 trilion dengan sendirinya tidak mempunyai banyak makna sehingga anda mula membandingkannya dengan pasaran lain. Sebagai contoh, jumlah anggaran nilai pasaran emas adalah hampir $10 trilion. Ini bermakna nilai Bitcoin adalah kira-kira 11% daripada nilai emas. Seorang pelabur kemudiannya boleh menentukan sama ada mereka merasakan rangkaian Bitcoin akan lebih bernilai dari semasa ke semasa, atau jika ia menjadi terlalu nilai.

Salah satu faedah mata wang kripto ialah mudah untuk menentukan jumlah syiling yang wujud, serta harga syiling tersebut. Akibatnya, menentukan jumlah topi pasaran keseluruhan pasaran crypto adalah agak mudah untuk dicari dan digraf pada carta.

Hubungan Antara Penguasaan Bitcoin dan Cap Pasaran

Penguasaan Bitcoin menggunakan had pasaran Bitcoin dan jumlah had pasaran mata wang kripto dalam pengiraannya.

Sangat mudah untuk menentukan dan mencatatkan kedua-dua angka yang digunakan dalam nisbah ini. Di bawah, kita melihat topi pasaran Bitcoin (carta kiri), jumlah topi pasaran crypto (carta tengah), dan penguasaan Bitcoin (carta kanan).

Secara umumnya, bentuk dan arah jumlah had pasaran crypto akan mengikut Bitcoin. Ini sebahagiannya disebabkan oleh pengaruh Bitcoin ke atas keseluruhan pasaran crypto kerana ia adalah mata wang kripto yang pertama, terbesar dan paling diiktiraf secara meluas.

Sebagai pelabur dan pedagang kripto, kami menganggap bahawa kebanyakan orang di dunia mempunyai sedikit pengetahuan tentang keluasan pasaran kripto. Oleh itu, mereka mungkin percaya Bitcoin adalah satu-satunya mata wang kripto yang wujud.

Akibatnya, jika wujud keinginan untuk membeli kripto, Bitcoin dan keseluruhan pasaran kripto cenderung meningkat, mendorong kedua-dua had pasaran lebih tinggi. Jika penghindaran risiko melanda pasaran crypto, maka kebanyakan mata wang kripto yang besar akan dibubarkan, mengurangkan jumlah had pasaran.

Faktor Yang Mempengaruhi Penguasaan Bitcoin

Pada hari-hari awal mata wang kripto, penguasaan Bitcoin akan berlegar pada kira-kira 95% atau lebih, kerana terdapat sangat sedikit altcoin yang menarik pelaburan. Walau bagaimanapun, apabila altcoin lain mula menarik minat, penguasaan Bitcoin jatuh. 

Sebagai contoh, apabila kegilaan ICO (tawaran syiling permulaan) muncul pada tahun 2017, pelaburan dalam altcoin mula berkembang, dan penguasaan Bitcoin menurun kepada paras terendah 35%. Bermula pada tahun 2018, penguasaan Bitcoin kembali meningkat kepada paras yang tinggi hampir 70%, kerana kebanyakan altcoin tersebut musnah.

Bermula pada tahun 2021, penguasaan Bitcoin mula merudum semula apabila pelaburan dalam altcoin meningkat dengan berita negatif mengenai penggunaan tenaga Bitcoin dan pembasmian perlombongan Bitcoin oleh China, yang memberi tekanan pada pelaburan.

Jika kita memeriksa dengan teliti formula yang mencipta nisbah yang dikenali sebagai penguasaan Bitcoin, kita akan mendapati kedua-dua pembolehubah ini disertakan dalam pengiraan:

  • Modal pasaran Bitcoin
  • Jumlah topi pasaran keseluruhan pasaran mata wang kripto

Ini adalah dua pengaruh utama yang menggerakkan nisbah penguasaan Bitcoin.

Turun Naik Bitcoin dalam Harga

Had pasaran Bitcoin ialah pengangka nisbah dominasi Bitcoin. Memandangkan bilangan bitcoin dalam edaran agak stabil dan tidak akan berkembang dengan banyak, pengaruh terbesar pada had pasaran Bitcoin ialah harganya.

Hubungan antara harga Bitcoin dan had pasaran boleh dilihat dalam carta di atas. Perhatikan bahawa topi pasaran mengikuti rapat dan menyerupai pergerakan dalam harga Bitcoin. Memandangkan arah aliran harga Bitcoin semakin tinggi, topi pasarannya cenderung meningkat secara berkadar.

Walau bagaimanapun, hanya kerana had pasaran Bitcoin semakin tinggi tidak bermakna penguasaan Bitcoin semakin meningkat. Had pasaran Bitcoin hanyalah pengangka nisbah. Kepantasan di mana had pasaran Bitcoin bergerak dibandingkan dengan pengaruh kedua terbesar nisbah: had pasaran altcoin.

Turun naik Altcoins dalam Cap Pasaran

Penyebut nisbah ialah jumlah had pasaran semua mata wang kripto. Angka ini agak sukar untuk dikira, disebabkan oleh banyaknya mata wang kripto yang tersedia. Pada masa ini, terdapat lebih daripada 12,000 cryptos, yang merupakan jumlah yang besar untuk dijejaki. Nasib baik, beberapa tapak web secara automatik melakukan pengiraan ini.

Ada kalanya harga Bitcoin menjadi arah aliran lebih tinggi, meningkatkan had pasaran Bitcoin dengan ketara. Begitu juga, terdapat masa-masa lain apabila pelaburan dalam altcoins menjadi trend lebih tinggi daripada Bitcoin.

Pada carta di atas, perhatikan bagaimana arah aliran pertama di sebelah kiri (dalam warna hitam) adalah jauh lebih besar dan lebih kukuh daripada peningkatan sepadan Bitcoin dalam had pasaran di sebelah kanan. Ini menunjukkan bahawa penilaian kolektif altcoins meningkat lebih cepat daripada penilaian Bitcoin, membayangkan bahawa altcoin banyak mempengaruhi jumlah had pasaran.

Kemudian, selepas pembetulan, arah aliran di sebelah kiri (berwarna biru) terus lebih tinggi pada kadar yang lebih pantas daripada topi pasaran Bitcoin (carta sebelah kanan). Akibatnya, perkadaran jumlah penilaian pasaran kripto yang dikaitkan dengan Bitcoin telah dicairkan, dan menjadi lebih kecil. 

Cara Berdagang Kripto Menggunakan Penguasaan BTC

Terdapat banyak cara untuk menggunakan penguasaan BTC untuk kelebihan anda. Dua sektor umum dalam mata wang kripto ialah Bitcoin dan altcoin. Kita boleh menggunakan nisbah untuk menentukan yang mana antara dua ini merupakan arah aliran yang lebih kukuh untuk didagangkan, dan kita juga boleh menjangkakan bacaan yang melampau dan berdagang pivot dari paras tinggi dan rendah.

Strategi 1: Menggunakan Penguasaan BTC untuk Menentukan Trend Terkuat

Pedagang boleh menggunakan nisbah penguasaan Bitcoin untuk menentukan sama ada Bitcoin adalah aliran yang lebih kukuh atau sama ada melabur dalam altcoin mempunyai potensi yang lebih besar. Nisbah penguasaan BTC mengenal pasti aliran mana yang mungkin mengatasi prestasi yang lain supaya pedagang boleh meletakkan dengan sewajarnya.

Pertama, tentukan arah aliran penguasaan BTC. Anda boleh menggunakan carta TradingView untuk melihat indeks.

Kedua, tentukan arah aliran harga Bitcoin dalam jangka masa yang sama.

Akhir sekali, gunakan jadual ini untuk membantu anda menentukan berat sebelah strategik.

Indeks Penguasaan BTCTrend BitcoinIsyarat
Nisbah dalam aliran menaikBitcoin dalam aliran menaikBeli Bitcoin
Nisbah dalam aliran menaikBitcoin dalam aliran menurunJual altcoin
Raio dalam aliran menurunBitcoin dalam aliran menaikBeli altcoin
Nisbah dalam aliran menurunBitcoin dalam aliran menurunJual Bitcoin

Setelah berat sebelah telah diwujudkan, anda boleh mengenal pasti peluang dagangan menggunakan tindakan harga, corak candlestick dan/atau penunjuk teknikal lain.

Strategi 2: Berdagang Bacaan Terlampau Tinggi dan Rendah

Antara 2018 dan 2021, penguasaan Bitcoin telah berkisar dari rendah 35% hingga tinggi 74%. Dengan alam semesta mata wang kripto berkembang secara berterusan, tidak mungkin nilai nisbah ini akan meningkat jauh melebihi 74% pada masa hadapan. Sebaliknya, nisbah penguasaan di bawah 35% menunjukkan jumlah nilai altcoin berkembang pesat berbanding dengan Bitcoin.

Satu lagi strategi yang perlu dipertimbangkan ialah berdagang pasaran yang sesuai apabila nisbahnya mencapai keterlaluan. Apabila nisbah menghampiri tahap bersejarah ini, pembalikan nisbah berisiko. Oleh itu, apabila nisbah mencapai bacaan yang sangat tinggi, pasaran sudah matang untuk nisbah jatuh. Sebaliknya, bacaan yang sangat rendah mungkin menghasilkan peningkatan dalam penguasaan Bitcoin.

Sebab mudah untuk ini ialah pelabur akan mengukur nilai mata wang kripto berdasarkan rakan sebayanya. Jika pelaburan telah mencurah-curah ke dalam altcoin untuk beberapa waktu, maka potensi untuk penghargaan dan nilai Bitcoin mungkin lebih berkemungkinan.

Pedagang boleh menggunakan jadual di bawah sebagai panduan untuk menentukan pasaran mana yang perlu difokuskan apabila penguasaan BTC berisiko untuk pembalikan.

Indeks Penguasaan BTCTrend BitcoinIsyarat
Nisbah pada paras tertinggi yang bersejarahBitcoin dalam aliran menaikJual Bitcoin
Nisbah pada paras tertinggi yang bersejarahBitcoin dalam aliran menurunBeli altcoin
Nisbah pada paras terendah bersejarahBitcoin dalam aliran menaikJual altcoin
Nisbah pada paras terendah bersejarahBitcoin dalam aliran menurunBeli Bitcoin

Mengikut definisi, jarang sekali dominasi Bitcoin akan mencapai paras tertinggi dan rendah bersejarah ini. Walau bagaimanapun, apabila nisbah itu mencapai tahap yang melampau, ia boleh menawarkan beberapa peluang perdagangan yang baik. Walau bagaimanapun, adalah penting untuk menguruskan risiko anda kerana nisbah tersebut telah diketahui melanggar tahap bersejarah ini.

Adakah Penguasaan Bitcoin Penunjuk Boleh Dipercayai?

Pasaran kripto adalah ekosistem yang kompleks. Oleh itu, tiada sistem boleh dipermudahkan sehingga menggunakan satu penunjuk. Penguasaan Bitcoin hanyalah salah satu daripada banyak pengukur yang mungkin menggambarkan persekitaran pasaran semasa.

Akibatnya, bergantung semata-mata pada penguasaan Bitcoin sebagai indeks mungkin akan membawa kepada kerugian dan/atau keputusan yang tidak konsisten.

Satu kelemahan ialah baru-baru ini bilangan altcoin benar-benar berkembang, menyeret nisbah dominasi lebih rendah. Sehubungan itu, kami tidak mempunyai sejumlah besar data sejarah untuk mengenal pasti arah aliran berulang.

Selain itu, jika bilangan altcoin terus berkembang ke masa hadapan, maka ada kemungkinan nisbah itu akan menjadi lebih kecil dan lebih kecil, mencapai tahap terendah baharu. Jika ini berlaku, maka indeks penguasaan Bitcoin mungkin tidak berguna lagi.

Nisbah penguasaan Bitcoin ialah alat yang sangat baik untuk membantu anda memahami arah aliran dalam pasaran crypto. Bergantung pada aliran dalam nisbah, dan pada harga Bitcoin, pedagang boleh menentukan sama ada aliran yang lebih kukuh adalah dengan altcoin atau Bitcoin.

Penguasaan Bitcoin bukan tanpa batasannya. Memandangkan pasaran kripto sangat baharu, ada kemungkinan lebih banyak altcoin akan datang dalam talian dalam beberapa tahun akan datang, menjadikan indeks itu usang. Tetapi sekurang-kurangnya buat masa ini, ia dapat membantu pedagang memahami keadaan pasaran crypto dengan lebih baik.

PENAFIAN: Maklumat dalam siaran itu bukan nasihat kewangan, bertujuan UNTUK TUJUAN MAKLUMAT AM SAHAJA. Berdagang Matawang Kripto adalah SANGAT berisiko. Pastikan anda memahami risiko ini dan anda bertanggungjawab ke atas apa yang anda lakukan dengan wang anda.

🔥 Jika anda seorang pemula. Saya percaya artikel di bawah akan berguna kepada anda ☞  Apa yang Anda Perlu Tahu Sebelum Melabur dalam Matawang Kripto - Untuk Pemula

What is GEEK

Buddha Community

Most EXPLOSIVE Bitcoin Opportunity 2021 (In Depth Bitcoin Mining Analysis). (HOT NEWS!!)

Volcanoes! No, this isn’t a flashback to your eighth-grade science project. President of El Salvador, Nayib Bukele, is proposing harnessing the geothermal power of volcanoes to mine Bitcoin in his country.

Believe it or not, this idea isn’t just to make the news of El Salvador using Bitcoin as legal tender even more explosive than it already has been. It’s a truly sustainable energy source that El Salvador already uses, and it may be the key to unlocking a green future for mining Bitcoin.

0:00 Intro
0:52 El Salvador, Crypto, Geothermal Energy
3:07 Why Geothermal?
4:52 How much energy mining needs
6:35 Closing thoughts
📺 The video in this post was made by BitBoy Crypto
The origin of the article: https://www.youtube.com/watch?v=NXEGZB5RbDc
🔺 DISCLAIMER: The article is for information sharing. The content of this video is solely the opinions of the speaker who is not a licensed financial advisor or registered investment advisor. Not investment advice or legal advice.
Cryptocurrency trading is VERY risky. Make sure you understand these risks and that you are responsible for what you do with your money
🔥 If you’re a beginner. I believe the article below will be useful to you ☞ What You Should Know Before Investing in Cryptocurrency - For Beginner
⭐ ⭐ ⭐The project is of interest to the community. Join to Get free ‘GEEK coin’ (GEEKCASH coin)!
☞ **-----CLICK HERE-----**⭐ ⭐ ⭐
Thanks for visiting and watching! Please don’t forget to leave a like, comment and share!

#bitcoin #blockchain #most explosive bitcoin opportunity 2021 #depth bitcoin mining analysis #most explosive bitcoin opportunity 2021 (in depth bitcoin mining analysis) #bitcoin opportunity 2021

Fannie  Zemlak

Fannie Zemlak

1596816000

Savage Bitcoiners Volume 1: Interview with Psychedelic Bart

Twitter social icon

Originally published on Citadel21.com April, 21 2020

NamePsychedelic Bart a.k.a. Psycho Bart

Country: United States

**How long have you been into Bitcoin and what got you interested? **

I’ve been into Bitcoin since 2013. I was initially drawn to BTC because I was a volatility junkie and I saw an opportunity to make more fiat. Over the years, I started to look into it more, take it seriously, and accumulate. Once you’ve figured out that Bitcoin is unstoppable, you’re deep in the rabbit hole.

How did you come up with your alias and why don’t you use your real name?

I came up with “Psychedelic Bart” because I grew up loving The Simpsons, Bart’s alter-ego El Barto, and Rob “Killer Acid” Corradetti’s artwork. I don’t use my real name because I value privacy.

Best Bitcoin experience and worst Bitcoin experience?

Best Bitcoin experience – befriending intelligent Bitcoiners over the years. It’s the best when you find people that are on the same wavelength as you. Worst Bitcoin experience – losing Bitcoin to trading shitcoins and leverage. I’ve learned my lesson.

What is the biggest fail you have ever seen in the Bitcoin world?

Mt. Gox. I didn’t get Goxxed but too many Bitcoiners got rekt from the shitty exchange. Learn from this and HODL YOUR OWN BTC.

What do you think about the Bitcoin markets volatility this last year?

Meh. You have to get used to the volatility because Bitcoin is still a new asset or else you’ll never make it out alive.

What are your thoughts on the upcoming halving and how will it affect price?

Not priced in! Most people still have no clue what Bitcoin is and the power it has. Bitcoin will moon again – it was designed to.

What is the biggest threat of COVID to the economy?

Government overreach destroyed Main St. and many small businesses.

What are your thoughts about the US Federal Reserve injecting so much money into the economy because of COVID?

Bbrrrrrrrrrrr.

How do you think this affects Bitcoin?

Anyone with a clue knows that the Fed is addicted to printing money and they’re not going to stop. More people are beginning to learn that Bitcoin is the best hedge.

Why do you think some people, especially noobs gravitate to shitcoins?

False advertising and unit bias. Shitcoiners lie and most people (even the really smart ones) are turned off from Bitcoin’s price.

What do you think most shitcoiners miss about Bitcoin?

That Bitcoin is light years ahead of everything else. Most people fall for the shitcoins’ marketing gimmicks, but when you take the time and figure out what the truth is, you’ll go all into BTC.

What do you have to say to shitcoiners who claim Bitcoin will fail?

Shitcoiners talk out of their asses all the time. I love this legendary quote: “If you don’t believe me or don’t get it, I don’t have time to try to convince you, sorry” - Satoshi Nakamoto.

**Who is the biggest Bitcoin sell out that deserves to be put on blast? **

Trace Mayer. Imagine building your reputation for years, then ruining it in a span of weeks with Mimblewimble Coin and other nonsense.

**Who are some of the most hardcore Bitcoiners you know and why? **

The most hardcore Bitcoiners are the ones that build, code, and HODL. Nothing beats skin in the game. Big shoutout to the contributors who write and review code.

**What Bitcoin startups or companies are you most excited about? **

Too many LOL. Coinkite, BTCPay, Samourai, Wasabi, River Financial, Unchained Capital, Cash App, Swan Bitcoin, LN Strike, Lolli, Fold App, Blue Wallet, myNode, Casa, and much more.

**What are your goto Bitcoin storage options? **

Coldcard Wallet. I recommend using it with a long passphrase for most people, multisig for the advanced crowd.

Any tips you want to give to people new to Bitcoin?

HODL your own keys, get used to the volatility, and dollar cost average.

Name some of your favorite information sources and/or podcasts in the space.

Stephan Livera, Tales from the Crypt, John Vallis’s Rapid-Fire podcast, Fun with Bitcoin podcast, Bitcoin Pleb Talk podcast, bitcoin-only.com, and of course Bitcoin Twitter.

Any last words of wisdom?

Think for yourself and never give up your freedom.

For more Bitcoin Articles check out www.citadel21.com!

Pirate Beachbum_ has been into Bitcoin since 2014 and doesn’t consider himself anyone special. Over the years he has written dozens of articles about Bitcoin, and interviewed many of the top minds in the space. Most people know him from co-founding a rogue group of Bitcoiners, who call themselves the Bitcoin Taco Carnivore Plebs, with his good friend Hodlonaut._

#bitcoin #savage-bitcoiners #citadel21 #hackernoon-top-story #bitcoin-spotlight #bitcoin-maximalism #bitcoin-price #btc

Abigail betty

Abigail betty

1624323600

How to Buy Bitcoins in 2021? (4 different methods reviewed). DO NOT MISS!!!

Here’s a quick guide for buying your first Bitcoin:
Step 1 – Get a Bitcoin wallet
Step 2 – Find your Bitcoin address
Step 3 – Go to Coinmama and choose the amount of Bitcoin to buy
Step 4 – Enter your Bitcoin address and payment information
That’s how to buy Bitcoins in a nutshell. For a detailed explanation watch the complete video, here’s what I’ll cover:

0:51 - Bitcoin wallets in a nutshell
1:47 - How many Bitcoins should you buy?
2:44 - Choosing a Bitcoin exchange
4:53 - Trading platforms vs. Brokers
6:20 - Registration + KYC
6:55 - Moving your Bitcoins from the exchange
7:44 - Bitcoin ATMs
8:31 - Buying from an individual
📺 The video in this post was made by 99Bitcoins
The origin of the article: https://www.youtube.com/watch?v=tuUO-Q4_b5c
🔺 DISCLAIMER: The article is for information sharing. The content of this video is solely the opinions of the speaker who is not a licensed financial advisor or registered investment advisor. Not investment advice or legal advice.
Cryptocurrency trading is VERY risky. Make sure you understand these risks and that you are responsible for what you do with your money
🔥 If you’re a beginner. I believe the article below will be useful to you ☞ What You Should Know Before Investing in Cryptocurrency - For Beginner
⭐ ⭐ ⭐The project is of interest to the community. Join to Get free ‘GEEK coin’ (GEEKCASH coin)!
☞ **-----CLICK HERE-----**⭐ ⭐ ⭐
Thanks for visiting and watching! Please don’t forget to leave a like, comment and share!

#bitcoin #blockchain #bitcoins #how to buy bitcoins in 2021 #buy bitcoins #how to buy bitcoins in 2021? (4 different methods reviewed)

Abigail betty

Abigail betty

1624395600

11 Ways to Earn Bitcoins & Make Money with Bitcoin (2021 updated)

While there are many ways you can make money with Bitcoin in the end there are no free meals. Earning Bitcoins online take time and money and most methods promising free Bitcoins will not be worth the time wasted on them.

Here are the different methods I cover in this video:

0:18 - Intro
1:21- Micro earnings
2:25 - Owning a Bitcoin faucet
3:11 - Signature campaigns
4:18 - Bitcoin trading
5:16 - Bitcoin affiliate programs
6:32 - Gambling (very high risk)
7:20 - Crypto blogging
8:26 - Offering crypto services
8:46 - Bitcoin mining
10:20 - Bitcoin lending platforms
11:14 - Coin doublers and HYIPs (avoid)
12:22 - Conclusion + flowchart

📺 The video in this post was made by 99Bitcoins
The origin of the article: https://www.youtube.com/watch?v=EoG482doRv0
🔺 DISCLAIMER: The article is for information sharing. The content of this video is solely the opinions of the speaker who is not a licensed financial advisor or registered investment advisor. Not investment advice or legal advice.
Cryptocurrency trading is VERY risky. Make sure you understand these risks and that you are responsible for what you do with your money
🔥 If you’re a beginner. I believe the article below will be useful to you ☞ What You Should Know Before Investing in Cryptocurrency - For Beginner
⭐ ⭐ ⭐The project is of interest to the community. Join to Get free ‘GEEK coin’ (GEEKCASH coin)!
☞ **-----CLICK HERE-----**⭐ ⭐ ⭐
Thanks for visiting and watching! Please don’t forget to leave a like, comment and share!

#bitcoin #blockchain #earn bitcoins #make money with bitcoin #11 ways to earn bitcoins & make money with bitcoin (2021 updated)

Mark Anderson

Mark Anderson

1616591309

Local Bitcoin Clone launch a trending business in crypto platform

The Blockchain App Factory offers a Local Bitcoin clone platform for its client with an impressive outcome that lures many users quickly. It allows the traders to buy and sell cryptocurrency for paying a particular party. This platform comes with peer-to-peer (P2P) with escrow for secure transactions, which helps in gaining trust and comfort with the feedback mechanism.

#local bitcoin clone script #buy & sell bitcoins with local currency #local bitcoin clone #best local bitcoin clone #local bitcoin exchange script #local bitcoin clone scripts