Ken Mueller

Ken Mueller

1640951760

Apakah itu Binance Exchange | Cara Membuat Akaun di Binance

Dalam siaran ini, anda akan mempelajari Apa itu Binance Exchange dan Cara Membuat Akaun di Binance (Kemas kini 2022)

Binance  berasal daripada perkataan "Binary" dan "Finance." Ia mempunyai 2 makna.

 • Ia adalah salah satu pertukaran mata wang kripto terkemuka di dunia.
 • Syiling BNB ialah mata wang kripto yang boleh digunakan sebagai perantara apabila menukar wang, dari satu syiling kripto kepada yang lain.

Pada 2017, ChangPeng Zhao mengasaskan sebuah syarikat China bernama Beijie Technology. Beijie ialah syarikat induk yang menjalankan pertukaran Binance. Ia kini beribu pejabat di Hong Kong. Zhao, bersama-sama dengan pasukan Binance, telah berusaha untuk meningkatkan pertumbuhan platform menjadi salah satu pertukaran yang paling berjaya di dunia.

Binance ialah pertukaran mata wang kripto popular yang dimulakan di China tetapi kemudiannya memindahkan ibu pejabat mereka ke Pulau Malta yang mesra kripto di EU. Binance terkenal dengan perkhidmatan pertukaran kripto kepada kripto. Binance meletup ke tempat kejadian dalam mania 2017 dan sejak itu telah menjadi pertukaran crypto teratas di dunia.

Pertukaran Bitcoin | Pertukaran Matawang Kripto | Binance

Tawaran Syiling Permulaan (ICO) The Binance (BNB)

Untuk membiayai penciptaan platform pertukaran, Zhao, dan pasukannya membangunkan token dan mengumpul dana melalui Tawaran Syiling Permulaan. ICO berlangsung selama kira-kira sebulan, mengumpul kira-kira $15 juta. Ini sudah cukup untuk membayar perbelanjaan permulaan seperti mengupah pembangun baharu, pemasaran dan memperkukuh keselamatan pelayan pertukaran.

Token BNB boleh digunakan untuk membayar yuran transaksi yang ditanggung semasa menukar syiling digital. Contohnya, jika anda ingin menukar Litecoins anda kepada Bitcoin, anda perlu membayar beberapa yuran transaksi (dengan menerima jumlah BTC yang kurang sedikit daripada yang dijangkakan).

Token Binance adalah inovatif. Pengguna yang membeli token dan menggunakannya sebagai cara untuk membayar yuran transaksi diberi ganjaran diskaun 50%. Kebanyakan pengguna akan mengambil kesempatan daripada token untuk membeli lebih banyak Bitcoin atau altcoin utama yang lain – dan mendapat beberapa pulangan yang hebat.

Pengurusan platform pertukaran yang sangat baik membantu membawa masuk berjuta-juta pengguna. Ruang pertukaran syiling adalah kompetitif, tetapi Binance telah meningkat menjadi antara 3 teratas di pasaran. Pada kebanyakan hari, ia adalah pertukaran terbesar di seluruh dunia mengikut volum yang didagangkan.

Cara Membuat akaun di Binance (Dikemas kini 2021)

1. Cara Mendaftar di Apl Binance

1. Buka apl Binance dan klik pada tapak web Binance ( https://www.binance.com ) di penjuru kiri sebelah atas.

mceclip0.png

2. Ikut arahan dan masukkan alamat e-mel dan kata laluan yang akan anda gunakan untuk akaun anda. Selepas membaca dengan teliti Syarat Penggunaan (TOU), klik pada [Daftar].

Nota:

 • Kata laluan anda mesti mengandungi sekurang-kurangnya 8 aksara, termasuk satu huruf besar dan satu nombor.
 • Jika anda telah dirujuk untuk mendaftar di Binance oleh rakan, pastikan anda mengisi ID Rujukan (pilihan).

3. Selepas mengklik pada [Daftar], anda akan melihat teka-teki pengesahan jigsaw gelongsor. Sila seret peluncur untuk melengkapkannya.

mceclip2.png

4. Setelah anda melengkapkan jigsaw, kami akan menghantar e-mel pengesahan ke alamat yang telah anda tetapkan. Sila semak peti masuk anda untuk mengesahkan pendaftaran anda dalam masa 10 minit.

mceclip3.png

Nota:

Untuk keselamatan akaun anda sendiri, kami amat mengesyorkan anda untuk mendayakan pengesahan dua faktor (2FA) selepas log masuk pertama anda. Kedua-dua Google 2FA dan SMS 2FA tersedia.

*Sebelum memulakan dagangan P2P, anda mungkin perlu melengkapkan pengesahan KYC dan 2FA.

mceclip1.png

2. Cara mendaftar dengan nombor telefon bimbit

1. Akses laman web Binance ( https://www.binance.com ), kemudian klik [Daftar].

2. Pada halaman pendaftaran, masukkan nombor telefon bimbit yang akan anda gunakan dan buat kata laluan untuk akaun anda. Selepas membaca Syarat Penggunaan dengan teliti, tandai kotak dan klik [Buat akaun].

Nota:

 • Untuk keselamatan akaun, kata laluan hendaklah sekurang-kurangnya 8 aksara, termasuk 1 aksara besar dan 1 nombor.
 • Jika anda telah dirujuk oleh rakan, sila masukkan ID rujukan rakan anda. Apabila anda telah mendaftar, rujukan tidak boleh diubah.

3. Selepas mengklik [Daftar], sila pilih pilihan mengikut keadaan anda.

4. Sistem akan menghantar kod pengesahan SMS ke telefon bimbit anda dan ia akan sah selama 30 minit.

5. Selepas memasukkan kod pengesahan, halaman berikut akan dipaparkan.

6. Untuk keselamatan akaun, kami amat mengesyorkan agar anda mendayakan pengesahan 2FA (pengesahan e-mel atau  Pengesahan Google ).

3. Cara Mendaftar di Binance melalui E-mel

Sila rujuk GIF berikut untuk mendapatkan idea yang lebih baik tentang cara mendaftar di Binance .

_.gif

1. Sila layari laman web rasmi Binance ( https://www.binance.com ) dan klik butang [Daftar] di bahagian atas sebelah kanan.

1.png

2. Pada halaman pendaftaran, sila ikut arahan pada skrin dan masukkan alamat e-mel dan kata laluan yang akan anda gunakan untuk akaun anda. Selepas membaca TOU dengan teliti, klik pada [Buat akaun].

Nota:

 • Kata laluan mestilah gabungan nombor dan huruf yang mengandungi sekurang-kurangnya 8 aksara, satu huruf ATAS dan satu nombor.
 • Jika anda telah dirujuk untuk mendaftar di Binance oleh rakan, pastikan anda mengisi ID Rujukan yang betul (pilihan).

2.png

3. Selepas mengklik [daftar], sila pilih pilihan mengikut keadaan anda.

4. Selepas mengklik, sistem akan menghantar kod pengesahan ke e-mel anda yang akan sah selama 30 minit. Sila log masuk ke kotak e-mel anda untuk menyemak dan memasukkan kod pengesahan tepat pada masanya.

5. Selepas memasukkan kod pengesahan, halaman berikut akan dipaparkan untuk menunjukkan bahawa anda telah berjaya mendaftar.

Nota:

Untuk keselamatan akaun anda sendiri, pastikan anda mendayakan pengesahan dua faktor (2FA) selepas log masuk pertama anda. Kedua-dua Google 2FA dan SMS 2FA tersedia.

Panduan Program Rujukan Binance

Binance

27-10-2017 10:17

_.gif

Dalam panduan ini, anda akan belajar cara membuat, menyediakan dan mengurus pautan rujukan dan papan pemuka Binance "kickback" anda.

Jika anda lebih suka menonton daripada membaca, kami mempunyai panduan video selama 1 minit. Klik di sini untuk menontonnya.

4. Cara menggunakan Program Rujukan Binance

1. Log masuk ke akaun Binance anda.

2. Pergi ke menu pengguna di penjuru kanan sebelah atas dan klik [Rujukan].

3. Jika anda tidak mempunyai pautan, klik pada [Generate your link].

4. Kadar rujukan lalai ialah 20%, bermakna anda mendapat 20% daripada yuran yang dibayar oleh rakan yang anda rujuk. Walau bagaimanapun, anda boleh memilih untuk berkongsi 0%, 5%, 10%, 15% atau 20% daripada ganjaran dengan rakan anda.

Akaun dengan purata baki BNB harian sebanyak 500 BNB atau lebih akan mempunyai kadar rujukan asas mereka dinaikkan kepada 40%. Akaun ini boleh memilih untuk berkongsi 5%, 10%, 15% atau 20% dengan rakan yang mereka jemput.

5. Dalam contoh ini, kami memilih untuk berkongsi 5%. Apabila anda mengklik [Jana pautan anda], anda akan melihat semua butiran di bahagian atas halaman Rujukan.

6. Kini anda bersedia untuk menjemput rakan untuk mendaftar dan berdagang di Binance.

7. Klik [Jemput Sekarang] untuk mula menjemput. Anda boleh memilih saiz imej yang berbeza untuk dimuat turun dan dikongsi.

8. Anda boleh menjemput rakan anda menggunakan pautan rujukan, ID rujukan, atau dengan berkongsi Kod QR anda.

9. Setelah jemputan berjaya mendaftar di Binance dan mula berdagang, komisen rujukan (kedua-dua yang diterima oleh jemputan dan yang dikongsi dengan rakan jemputan mereka) dikira dalam masa nyata dan dipindahkan ke akaun Binance masing-masing setiap jam.

10. Anda boleh menyemak butiran rujukan anda dengan menavigasi melalui bahagian  halaman Rujukan . Anda boleh mengaksesnya dengan cepat menggunakan menu atas.

Nota

 • Binance Futures juga mempunyai program rujukan. Anda boleh mendapatkan butiran lanjut mengenainya  di sini .
 • Pautan rujukan dan kod rujukan yang dijana dalam akaun spot hanya digunakan pada pasaran spot dan tidak digunakan pada pasaran niaga hadapan.
 • Binance berhak untuk melaraskan peraturan program rujukan pada bila-bila masa.

5. Cara Melengkapkan Pengesahan Identiti

Lawati laman web Binance dan Log masuk ke akaun anda, kemudian klik [Pusat Pengguna]-[Pengenalan].

Dalam kawasan Pengesahan Identiti, klik [Sahkan].

Selepas memilih kewarganegaraan, klik [Mula].

*Sila pastikan semua maklumat yang dimasukkan adalah konsisten dengan dokumen ID anda. Anda tidak akan dapat mengubahnya setelah disahkan.

Seterusnya, masukkan maklumat peribadi anda, kemudian klik [Teruskan].

Selepas menyelesaikan Pengesahan Asas, klik [Pergi ke Pengesahan Lanjutan] untuk meneruskan.

Seterusnya, anda perlu memuat naik gambar dokumen ID anda. Sila pilih jenis ID yang sah, mengikut negara dokumen anda dikeluarkan. Bagi kebanyakan pengguna, pilih pasport, kad pengenalan atau lesen memandu.

*Selepas memilih fail ID, terdapat dua cara untuk mengesahkan pengesahan ID anda:

 1. Ambil gambar
 2. Memuat naik fail

Sebagai contoh, jika anda menggunakan kad pengenalan, anda perlu mengambil gambar muka depan dan halaman belakang kad pengenalan anda. Anda boleh melakukannya dengan kamera web anda atau memuat naik gambar dokumen dari komputer anda.

Selepas memuat naik foto dokumen, sistem akan meminta untuk mengambil foto baharu untuk disahkan. Klik kawasan gambar untuk mengambil gambar, kemudian klik [Serah & Teruskan]

Selepas mengklik, sistem akan meminta anda menyelesaikan pengesahan muka. Klik [Mulakan Pengesahan] untuk menyelesaikan pengesahan muka pada komputer.

Sebagai alternatif, anda boleh menggerakkan tetikus anda ke [Gunakan telefon bimbit] untuk mendapatkan kod QR. Imbas kod QR melalui apl Binance anda untuk menyelesaikan pengesahan muka.

Selepas menyelesaikan proses, sila tunggu dengan sabar. Kami akan melakukan yang terbaik untuk menyemak data anda tepat pada masanya. Setelah permohonan anda telah disahkan, kami akan menghantar pemberitahuan e-mel kepada anda.

 • Sila pastikan anda melengkapkan maklumat asas dan proses pengesahan foto dalam masa 15 minit, dan jangan muat semula penyemak imbas semasa proses tersebut.
 • Anda boleh cuba melengkapkan proses Pengesahan Identiti sehingga 10 kali sehari. Jika permohonan anda telah ditolak 10 kali dalam masa 24 jam, anda perlu menunggu 24 jam untuk mencuba lagi.

6. Bagaimana untuk Membeli Matawang Kripto di Binance P2P (web)?

Anda kini boleh membeli mata wang kripto menggunakan berbilang mata wang fiat dengan 0 yuran transaksi pada Binance P2P!

Lihat panduan di bawah untuk membeli kripto pada Binance P2P, dan mulakan dagangan anda.

Video Panduan

Langkah 1:

Pergi ke halaman Binance P2P, dan

 • Jika anda sudah mempunyai akaun Binance, klik “Log Masuk” dan pergi ke Langkah 4
 • Jika anda belum mempunyai akaun Binance, klik "Daftar"

Langkah 2:

Masukkan e-mel anda pada halaman pendaftaran dan tetapkan kata laluan log masuk anda. Baca dan semak Syarat Binance dan klik "Daftar".

Langkah 3:

Lengkapkan pengesahan identiti Tahap 2, dayakan Pengesahan SMS, dan kemudian tetapkan kaedah pembayaran pilihan anda.

Langkah 4:

Pilih (1) “Beli Kripto” kemudian klik (2) “Perdagangan P2P” pada navigasi atas.

Langkah 5:

Klik (1) “Beli” dan pilih mata wang yang anda ingin beli (BTC ditunjukkan sebagai contoh). Tapis harga dan (2) “Pembayaran” dalam menu lungsur, pilih iklan, kemudian klik (3) “Beli”.

Langkah 6:

 1. Masukkan jumlah (dalam mata wang fiat anda) atau kuantiti (dalam crypto) yang anda ingin beli dan klik (2) “Beli”.

Langkah 7:

Sahkan kaedah pembayaran dan jumlah (jumlah harga) pada halaman Butiran Pesanan.

Lengkapkan transaksi fiat dalam had masa pembayaran. Kemudian klik "Dipindahkan, seterusnya" dan "Sahkan".

Nota: Anda perlu memindahkan pembayaran terus kepada penjual melalui pindahan bank, Alipay, WeChat atau platform pembayaran pihak ketiga yang lain berdasarkan maklumat pembayaran penjual yang diberikan. Jika anda telah memindahkan bayaran kepada penjual, anda tidak boleh mengklik "Batal" melainkan anda telah menerima bayaran balik daripada penjual dalam akaun pembayaran anda. Jika anda tidak membuat pembayaran sebenar, sila jangan klik "Sahkan" untuk mengesahkan pembayaran. Ini tidak dibenarkan mengikut peraturan transaksi. Jika anda menghadapi sebarang masalah semasa transaksi, anda boleh menghubungi penjual menggunakan tetingkap sembang.

Langkah 8:

Sebaik sahaja penjual telah mengeluarkan mata wang kripto, urus niaga selesai. Anda boleh mengklik (2) "Pindahkan ke Spot Wallet” untuk memindahkan aset digital ke Spot Wallet anda.

Anda juga boleh mengklik (1) “Semak akaun saya” di atas butang untuk melihat aset digital yang baru anda beli.

Nota: Jika anda tidak menerima mata wang kripto 15 minit selepas mengklik "Dipindahkan, seterusnya", anda boleh mengklik "Rayuan" dan Perkhidmatan Pelanggan akan membantu anda memproses pesanan.

7. Bagaimana untuk Berdagang Spot di Laman Web Binance

Tutorial Video:Klik video ini untuk mengetahui cara melihat dagangan di Binance

Lawati laman web Binance kami ( www.binance.com ), klik pada [Log masuk] di bahagian atas sebelah kanan halaman untuk log masuk ke akaun Binance anda.

Kemudian klik pada mana-mana mata wang kripto pada halaman utama, dan pergi terus ke halaman perdagangan spot yang sepadan.

Berikut ialah antara muka halaman dagangan.

 1. Pengumuman Binance
 2. Jumlah dagangan pasangan dagangan dalam 24 jam
 3. Jual buku pesanan
 4. Beli buku pesanan
 5. Carta candlestick dan Kedalaman Pasaran
 6. Jenis Dagangan: Spot/Silang Margin/Margin Terpencil
 7. Jenis pesanan: Had/Pasaran/Stop-limit/OCO(One-Cancel-the-Other)
 8. Beli Cryptocurrency
 9. Jual Cryptocurrency
 10. Pasangan Pasaran dan Dagangan.
 11. Transaksi terbaharu anda yang telah selesai
 12. Aktiviti Pasaran: turun naik/aktiviti yang besar dalam perdagangan pasaran
 13. Open order
 14. Sejarah pesanan 24 jam anda
 15. Perkhidmatan pelanggan Binance

Kita ambil contoh untuk membeli BNB. Di bahagian atas halaman utama Binance, klik pada pilihan [Perdagangan] dan pilih [Klasik] atau [Lanjutan]. Pergi ke bahagian pembelian untuk membeli BNB dan isikan harga serta jumlah pesanan anda, kemudian klik pada [Beli BNB] untuk menyelesaikan transaksi.

Anda boleh mengikuti langkah yang sama untuk menjual BNB.

 • Jenis pesanan lalai dipanggil pesanan had. Tetapi jika peniaga ingin membuat pesanan secepat mungkin, mereka boleh bertukar kepada Pesanan [Pasaran]. Dengan memilih pesanan pasaran, peniaga boleh membuat transaksi serta-merta pada harga pasaran semasa.
 • Jika harga pasaran BNB/BTC adalah pada 0.002, tetapi anda ingin membeli pada harga tertentu, sebagai contoh, 0.001, maka anda boleh membuat pesanan [had]. Apabila harga pasaran mencapai harga yang anda tetapkan, pesanan yang anda buat akan dilaksanakan.
 • Peratusan yang ditunjukkan di bawah kotak Amaun BNB merujuk kepada jumlah BTC yang anda ingin gunakan untuk membeli BNB. Letakkan amaun dan beli kripto.

Saya harap post ini dapat membantu anda. Jika anda menyukai ini, sila pertimbangkan untuk berkongsi dengan orang lain. Terima kasih!

What is GEEK

Buddha Community

Amara Sophi

Amara Sophi

1602666712

Binance Clone Script to Start a Crypto Exchange like Binance

Cryptocurrencies are the hot topic in recent days!! There are many startups and business entrepreneurs are emerging towards the crypto exchange solution business. There are many popular Cryptocurrency exchanges like Binance, LocalBitcoins, Coinbase, Paxful, Remitano, Wazirx, Poloniex etc, to buy and sell cryptocurrencies.

Binance exchange is the second largest decentralized crypto exchange/ trading platform. The Binance exchange platform offers multiple trading options and supports more than 45 cryptocurrencies like Bitcoin,Litecoin, USDT and more…

If you wish to create your own cryptocurrency exchange it is necessary to choose the best platform that is more suitable for your business.

To go head in the exchange script like Binance, obviously you need an expert advice to start your exchange/ trading business. You can easily launch your own platform in no time with an advanced Binance clone script.

**

Binance Clone Script **

Binance Clone Script means a complete and well developed ready-made Website Clone Script with highly customizable and cutting-edge technology stacks.

**Prominent Features in Binance Clone Script **

Buy/ Sell History
Live Trading Charts
Basic and Advanced Trading Interface For Traders
Advanced UI/UX Interface
Trusted Wallet Integration
Signup and Login Using The Mail Id
Admin Panel
Better Navigation Dashboard
Anti Phishing Code
Google Authentication
SMS Verification
Open Order Explicit History

Coinjoker is a Leading Cryptocurrency Exchange Clone Script provider that offers exclusive and adaptable ready-made Binance Clone Script at an affordable price with the above listing features and functionalities.

Get the best Crypto Exchange Platform scripts to launch your own exchange within 7 days!!

**Get a Detailed Insights about Binance Clone Script **>> https://www.cryptoexchangescript.com/contact-us

For queries feel free to contact our team experts,

Whatsapp ->> +91 9791703519

Skype->> live:support_60864

Telegram->> https://t.me/Coin_Joker

#binance-clone-script #binance-clone #binance-exchange-clone #binance-website-clone #binance-dex-clone #binance--clone-app

Akshara Singh

Akshara Singh

1618636605

Launch your Crypto Exchange Business with Binance Clone Script | Get a Free Live Demo

We live in a world where development and growth are measured by the financial freedom that one acquires. It is not to complain that society is crafted in that way. Here we are not going to get more social to discuss the society we live in. Rather, we are going to discuss the technological reverberance that the so-called Bitcoin and cryptocurrencies have brought in.

There are mixed feelings when cryptocurrency and bitcoin topics are talked about. Some of them get amused whereas some of them get confused. It is not a surprise that some of them do not have a perfect idea of what a cryptocurrency or a bitcoin is. We may consider cryptocurrency as a silent emperor. But considering the fact of the present technological evolution and the rise of financial perseverance among the public, we have to admit that Bitcoins and cryptocurrencies are going to rule the whole world nice and sound.

But how?

The digital coin currencies grabbed their seat because of their faster exchanges and a lack of regulation. But they need a solid base for efficient transactions, right?

That is where we can see the emergence of virtual currency exchange and trading platforms. Bitcoin trading platforms help the transaction of bitcoins and other altcoins from one person to another in an efficient way within seconds. This is way faster than the traditional fiat transactions which take weeks to get transferred.

Traders and users of the digital coins are getting higher and higher with the rise in the cryptocurrency prices day by day. If you think that this is the time to invest your hard-earned money to trade in a popular crypto exchange, then you are doing a huge mistake. Yes, trading and financial discipline is a good practice but investing is more than that of good practice.

It is better to start your cryptocurrency exchange platform if you are planning to spend on cryptocurrencies as you will have huge benefits on this side than on the other.

Yes, I can read your mind. Starting your cryptocurrency exchange software all of your own will have difficulty in reaching the masses in a short period. So, it is best to start a cryptocurrency exchange similar to the shades of a popular exchange platform. This will definitely help you to drive more users to your platform.

Talking about that, several popular exchanges are competing in the crypto market. But the first and a contemporary crypto exchange platform like BINANCE will be the best choice.

Tying the knot to the topic now, Is choosing the Binance clone script for my Crypto Business will be the best choice?

Let us surf through what we are going to see:

Table of Contents:

 • What is Binance?
 • What is a Binance clone script?
 • How does the Binance clone Script work?
 • Binance Clone app development
 • Why should you choose Binance clone for starting your Crypto Exchange platform?
 • Benefits of our Binance clone script software
 • Features of our Binance exchange clone
 • Miscellaneous features
 • Security features of our crypto trading platform software
 • Possible Revenue streams through our Binance clone script software
 • Why should you choose Coinsclone for your crypto platform project?
 • Wrapping up

What is Binance?

Binance is a bitcoin and cryptocurrency exchange and trading platform where the user can trade on various cryptocurrencies and exchange it for fiat and vice versa. They are the forerunners of the crypto platforms as they emerged during the emergence of the bitcoin and blockchain network. They have made the entire exchange mechanism cozy so that we can transfer any fiat currencies to crypto and vice versa within a minute. With an approved KYC account, you can do multiple transactions within a minute without any technical or regulatory hassles. You can use, trade, or store the cryptocurrencies in the platform. Binance has created an entire ecosystem of cryptocurrency trading arena where a lot of users can trade efficiently because of its high scalability.

This all justifies the importance of starting a Binance clone script-based software to initiate a crypto business venture.

Wait, But what is a Binance clone script? Will there be a copyright issue if I start one like that?

These are some specific questions that arise in the minds of thoughtful entrepreneurs. No worries. Read it further to know more about the Binance clone script and it’s all about it so that you will have a clear vision.

What is the Binance clone script?

If you are afraid about the copyright issues that you are going to face, then it is time to clarify that it will not be the case. You are not starting the same exchange by stealing their script. All you are going to do is to use a similar script with a similar look of that exchange. It is like a dupe of a personality or some sort. That person will not be fined for imitating his desired personality, right?

I hope now you are relieved. Let us gather some knowledge about “it” (Binance clone script).

Binance clone script is a software script that is crafted similar to a popular cryptocurrency exchange platform “Binance”. It is an off-the-rack customizable software where an individual or an entrepreneur can customize based on his business requirements. It contains all the features that the platform has along with other additional features that can be added along with the white label clone software. With clone software, any entrepreneur can start a crypto platform within a week or 10 days. All you need is to manage the software.

As it does not demand any technical expertise for running a bitcoin trading platform, you will not engage yourself with any certification courses regarding cryptocurrency. ( But if you really need a certification, you can go for it, but starting a Binance clone script does not demand any certification legally).

As you see, there are two major types of exchange mechanisms in the entire cryptocurrency exchange platforms:

 • Centralized
 • Decentralized

Binance DEX is one such effective feature in the Binance platform. Know more about Binance DEX and its entire information through this - “Binance based Decentralized Exchange”

Talking about Centralised Exchanges, Binance has a series of methodology where they follow to make their users feel cozy while trading. It includes options like Basic, Classic, Advanced, OTC, and P2P.

Let us dive deep and know-how Binance clone script works specifically on those categories:

How does the Binance clone script work?

Binance clone works effectively for both admin and users.

For Admin

 • It allows the Admin to keep track of all the trades that are happening on the site from time to time.
 • Binance is the best when it comes to managing the cryptocurrency platform because of its impeccable UI/UX design and user-friendly software.
 • In a centralized exchange, the admin will get an alert notification regarding any dispute regarding the exchange or trade.
 • The Dashboard will project the entire functioning of the crypto clone software that complements the Admin’s workload.
 • A Private cryptocurrency wallet will be attached to the Admin account that the revenue will be stored on either digital coins or in fiat to the particular admin wallet.

For users:

For users, the Binance clone script is the best way to invest or trade, or exchange cryptocurrencies. With a stunning UI and exuberant dashboard, the clone software will offer all the trading options that the user needs to experience. When it comes to trade, the trade is segregated on the type of exchange that the user wants to proceed with.

Before that let us show you how your users get into the trade in a Binance clone script:

That is easy as a walk in a park

 • A user should register his account with the crypto platform.
 • Once he confirms the mail regarding verification and entering other essential services like bank account number and verification of government authorized ID for KYC, he is ready for trading or exchanging on the platform.
 • Firstly, the user needs to deposit some money into the user account to trade with it.
 • It should be noted that the user should deposit money only from the account that he verified KYC details.
 • Or else the money would be gone even if it is a successful transaction.
 • With the deposited money he can exchange or trade in the account as per his wish.

Note: You can trade in the Binance clone software either you are a verified user or a non-verified user. But the thing is, if you are a verified user, you can withdraw up to 100 BTC per day, but if you are not verified, then you can withdraw up to 2 BTC per day.

It is obvious that people rely upon the easiest way to access the site and that is the reason why Coinsclone had come up with a Binance Clone Mobile app.

Interesting right?

Binance clone app development:

Coinsclone is making things easy for entrepreneurs to reach their clients and users easily through mobile apps. There are certain features in our clone app that makes your Binance clone exchange app stands out from others:

 • Developed wallet
 • Impeccable UI/UX design and its features.
 • Easy Login or registration.
 • Multiple payment gateways
 • Management of transactions.
 • Efficient Buy/Sell Features.
 • Advanced/basic match trading engines.
 • Push-up notifications.
 • Advanced security features.
 • Trading options.
 • Inbuilt Blockchain features.

With all those, you cannot still assure about getting a Binance clone script for your crypto business. It is cool.

Why you should choose Binance clone for starting your crypto exchange platform?

Here are some of the reasons why you should get a Binance clone script to kickstart your Cryptocurrency business career:

 • Larger Reach - Binance has a larger reach and so will be its clone. If you start a white label crypto exchange platform, it is hard to gather a huge amount of users for your site as you will be crowded down into many cryptoprenuers.
 • Easy marketing strategy - you can market your platform to your customers and users easily.
 • Goodwill - No one will regret trading in a platform like Binance with lower transaction fees than the competitors.
 • Security - Binance Clone script is uploaded with advanced security features with certain additional security features that you can add to your platform.
 • Technology features - Binance clone script is updated with advanced technology tools for its efficiency in its functions and quicker trade and transactions than the original platform.
  Now it is time to identify the best cryptocurrency exchange development companies. You will not need to google it as I have undergone thorough research of all the competitive companies. You can check the Top 10 Binance clone script providers in 2021 to know about those competitive companies in the crypto clone development.

If you want to choose an exceptional company for crafting your bitcoin and crypto exchange development company, then Coinsclone will be the best choice. Apart from the fact that they are the early birds in the crypto clone development, there are certainly other areas where you can find them as a suitable one for your cryptocurrency exchange software.
You can gain a feel of protection if you read out the benefits of Coinsclone’s Binance clone and its features.

Benefits of our Binance clone script software:

There are many benefits regarding the establishment of the Binance clone script software. Some of the benefits are discussed below:

 • Our clone software is assisted by 100% source code. Our source code is secured and crafted in a way similar to Binance with more additional features.
 • Our software supports more than 150 cryptocurrencies. So you can add a maximum of 150 cryptocurrency tokens and coins to your trading pair.
 • You will not need to purchase a separate Crypto wallet. Because Our Binance clone script is assisted with wallet integration features.
 • Our Bitcoin clone script software is completely customizable and manageable. The client can add or remove any features present in the software based on his business requirements.
 • All kinds of trading options are available in our Binance exchange clone. Be it futures trading, or OTC trading, we have readymade solutions to induce any kind of preferred trading options in your exchange software based on business requirements.
 • Stunning UI/UX design features that will make your visualization a treat to your eyes. We consider outward outcome as one of the important priorities. Because these features will help the user trade more than he had decided.
 • You can compete with your competitors globally as we provide multilingual assistance to our website and app. So, the user can trade from any corner of the world and confirms his trade more effectively.
 • When it comes to security, Our clone software is built with advanced security features along with some other additional security features that the client can add based on his business needs.
  You will never regret starting a Binance clone software if you read further and grab an eye on those features that we induct into our Binance clone software.

Features of our Binance Exchange Clone Software:

 • Stunning User Interface - Our Binance clone script software has an updated level of user interface that can project all the necessary information for both admin and User. The dashboard helps the trader to have an extended trade view of the available trading options by tracking the data feed of the current trades.
 • Bug-free clone software - Our Clone software is built and tested for bugs and other technical interruptions. So, there is nothing to worry about bugs.
 • Modifiable platform - Any kind of technical or non-technical features can be addressed by our developers as our Binance clone script software is open to modifications at any kind of development. You can add or remove any features based on your business requirements.
 • Crypto wallet integration - Our clone exchange software comes with a complimentary crypto wallet integration feature that will make your work easy to store all the crypto profits in your wallet.
 • Liquidity - Liquidity plays a vital role in the efficiency of a crypto trading platform. The higher the liquidity and the API, the higher will be the trade volume and base. Our Liquidity API satisfied the above criteria.
 • High Scalability - Our software is equipped with high scalability features. If your user base in the platform is increasing, your platform can manage innumerable trade functions because of its high scalability.
 • Multi-Language support - We provide Multilingual support to make your cryptocurrency exchange platform enthralling and globally competent.
 • Security features - Apart from the blockchain technology, we provide additional security features to our clients to make the software more encrypted and secure. Our primary aim is to make the clients and our users cozier while trading or managing the site.

Miscellaneous features of our Binance clone script:

 • Stake and pool cryptocurrencies- In our Binance clone software, the users can stake and pool any cryptocurrencies from time to time and generate profits.
 • Crypto loan options - A trader in your exchange platform can avail or lend crypto coins or fiat money and generate interest payments from the receiver.

Security features of our Binance clone script:

Coinsclone is well aware of the fact that the software will need security provisions as it is equipped with ultimate features. Some of the security features offered by us include

 • 2FA Authentication.
 • E-Mail or SMS based verification method:
 • Content Management System (CMS)
 • Digital wallet and payment integration.
 • SSL Encryption
 • Anti-DDoS (Anti-Distributed Denial of Service).
 • Cross-Site forgery protection (CSRF)
 • Multi-Sig Wallet consolidation.
 • Hypertext (HTTPS) encryption.
 • Faster KYC/AML authentication.

Possible revenue streams through our Binance Clone Script:

Coinsclone’s Binance clone script is a win-win solution for both users and the exchange owners. Yes, Our script software provides opportunities for the exchange owners to generate more than one revenue funeral and for the users too.

For Exchange owners:

 • Commissions - For every trade, the user undergoes, the exchange owner will generate a particular percentage as a transaction fee or commission. It might vary between 1% to 3%.
 • Banner Ads - This is a kind of influencer marketing. As your software had been rising with a huge user base, you will receive banner ad requests in which you can generate additional income.
 • Freemium Fees - You can also collect freemium fees for certain premium-level features after the trial period.
 • Google Adsense - You can register your site with Google Adsense. This will help to generate more income for every click on the ads the user clicks on the ad posted on your trading site. No worries. You can choose the area where the ads should appear that it will never flood your site with ads.

For users/traders:

 • Referral commissions - If you are satisfied by the trade that you undergo, then you can share it with your friends with the link that you have been assigned for. If your friend or foe uses the link to trade then you will generate a solid percentage of commission as your fees.
 • Affiliate marketing - This is an emerging business opportunity. If you are an influencer and if you believe that your crowd would adhere to your opinion, you can start an affiliate blog where you can promote the site and earn an affiliate commission.

With all these features and benefits, I hope you would have chosen Coinsclone for starting your cryptocurrency exchange platform. But before leaping in, you have to make sure why you should choose us to kickstart your crypto-preneurship, right?

Why should you pick Coinsclone to build your Cryptocurrency exchange platform?

Coinsclone is a leading service provider when it comes to providing cryptocurrency-based solutions. They are expertise in offering clone scripts of various popular exchanges and boosted up the business of many crypto startups. They also provide white label crypto exchange development solutions on-demand with prime focus over clone script based services.

We have an experienced team of professionals with the utmost knowledge of crypto services and their solutions. Our team is always open to customizations that the client aspires to modify based on his business needs. Our primary aim is customer satisfaction and so we provide quality services to our clients so that they reach greater heights through their exchange platform. We have successfully delivered more than 40 successful international projects on clone scripts and white label based solutions.

According to our expertise in dealing with international clients, almost 90 percent of the clients sought to start an exchange platform like Binance. We have a separate team of developers, UI/UX designers, and quality analysts to craft Binance like exchange software for those clients.

We use updated technology tools and testing software to create your desired crypto platform and we assure quality work from our side. We also provide technical and non-technical customer support on a 24/7 basis.

Wrapping it up:

Picking the best clone script for your cryptocurrency-based business is more vital and Binance like clone is the most effective choice of all the time. So, it is time to join hands with us as we take care of your dreams and your site carefully throughout the process. So, it is time to kickstart your cryptocurrency exchange platform with Coinsclone.

#binance clone script #binance clone app #binance clone #binance website script #crypto exchange like binance

Akshara Singh

Akshara Singh

1622015491

Bitcoin Exchange script | Cryptocurrency Exchange Script | Free Live Demo @ Coinsclone

Hey peeps, Hope you all are safe & going well

Many entrepreneurs & startups are interested to start a crypto exchange platform by using a cryptocurrency exchange script, you know why??? Let me explain. Before that, you need to know what is a cryptocurrency exchange script???

What is Cryptocurrency Exchange Script???

Cryptocurrency Exchange Script is an upgrade version of all exchange platforms, it is also called ready-made script or software. By using the crypto exchange script you can launch your crypto trading platform instantly. It is one of the easiest and fastest ways to start your crypto exchange business. Also, it helps to launch your exchange platform within 7 days.

Benefits of Bitcoin Exchange Script:

 • Customizing options - They will help you to build your cryptocurrency exchange platform based on your business needs.
 • Monitor and Engage - You can easily monitor the work process
 • Beta module - You can test your exchange in the Beta module
 • Cost-effective - The development will be around $8k - $15k (It may be vary based on the requirement)
 • Time-Period - You can launch your exchange within 1 week

Best Trading & Security Features of Bitcoin Exchange Script:

 • Multi-language
 • IEO launchpad,
 • Crypto wallet,
 • Instant buying/selling cryptocurrencies
 • Staking and lending
 • Live trading charts with margin trading API and futures 125x trading
 • Stop limit order and stop-loss orders
 • Limit maker orders
 • Multi-cryptocurrencies Support
 • Referral options
 • Admin panel
 • Perpetual swaps
 • Advanced UI/UX
 • Security Features [HTTPs authentication, Biometric authentication, Jail login, Data encryption, Two-factor authentication, SQL injection prevention, Anti Denial of Service(DoS), Cross-Site Request Forgery(CSRF) protection, Server-Side Request Forgery(SSRF) protection, Escrow services, Anti Distributed Denial of Service]

The More Important one is “Where to get the best bitcoin exchange script?”

Where to get the best bitcoin exchange script?

No one couldn’t answer the question directly because a lot of software/script providers are available in the crypto market. Among them, finding the best script provider is not an easy task. You don’t worry about that. I will help you. I did some technical inspection to find the best bitcoin exchange script provider in the techie world. Speaking of which, one software provider, Coinsclone got my attention. They have successfully delivered 100+ secured bitcoin exchanges, wallets & payment gateways to their global clients. No doubt that their exchange software is 100% bug-free and it is tightly secured. They consider customer satisfaction as their priority and they are always ready to customize your exchange based on your desired business needs.

Of course, it kindles your business interest; but before leaping, you can check their free live demo at Bitcoin Exchange Script.

Are you interested in business with them, then connect their business experts directly via

Whatsapp/Telegram: +919500575285

Mail: hello@coinsclone.com

Skype: live:hello_20214

#bitcoin exchange script #cryptocurrency exchange script #crypto exchange script #bitcoin exchange script #bitcoin exchange clone script #crypto exchange clone script

Ken Mueller

Ken Mueller

1640951760

Apakah itu Binance Exchange | Cara Membuat Akaun di Binance

Dalam siaran ini, anda akan mempelajari Apa itu Binance Exchange dan Cara Membuat Akaun di Binance (Kemas kini 2022)

Binance  berasal daripada perkataan "Binary" dan "Finance." Ia mempunyai 2 makna.

 • Ia adalah salah satu pertukaran mata wang kripto terkemuka di dunia.
 • Syiling BNB ialah mata wang kripto yang boleh digunakan sebagai perantara apabila menukar wang, dari satu syiling kripto kepada yang lain.

Pada 2017, ChangPeng Zhao mengasaskan sebuah syarikat China bernama Beijie Technology. Beijie ialah syarikat induk yang menjalankan pertukaran Binance. Ia kini beribu pejabat di Hong Kong. Zhao, bersama-sama dengan pasukan Binance, telah berusaha untuk meningkatkan pertumbuhan platform menjadi salah satu pertukaran yang paling berjaya di dunia.

Binance ialah pertukaran mata wang kripto popular yang dimulakan di China tetapi kemudiannya memindahkan ibu pejabat mereka ke Pulau Malta yang mesra kripto di EU. Binance terkenal dengan perkhidmatan pertukaran kripto kepada kripto. Binance meletup ke tempat kejadian dalam mania 2017 dan sejak itu telah menjadi pertukaran crypto teratas di dunia.

Pertukaran Bitcoin | Pertukaran Matawang Kripto | Binance

Tawaran Syiling Permulaan (ICO) The Binance (BNB)

Untuk membiayai penciptaan platform pertukaran, Zhao, dan pasukannya membangunkan token dan mengumpul dana melalui Tawaran Syiling Permulaan. ICO berlangsung selama kira-kira sebulan, mengumpul kira-kira $15 juta. Ini sudah cukup untuk membayar perbelanjaan permulaan seperti mengupah pembangun baharu, pemasaran dan memperkukuh keselamatan pelayan pertukaran.

Token BNB boleh digunakan untuk membayar yuran transaksi yang ditanggung semasa menukar syiling digital. Contohnya, jika anda ingin menukar Litecoins anda kepada Bitcoin, anda perlu membayar beberapa yuran transaksi (dengan menerima jumlah BTC yang kurang sedikit daripada yang dijangkakan).

Token Binance adalah inovatif. Pengguna yang membeli token dan menggunakannya sebagai cara untuk membayar yuran transaksi diberi ganjaran diskaun 50%. Kebanyakan pengguna akan mengambil kesempatan daripada token untuk membeli lebih banyak Bitcoin atau altcoin utama yang lain – dan mendapat beberapa pulangan yang hebat.

Pengurusan platform pertukaran yang sangat baik membantu membawa masuk berjuta-juta pengguna. Ruang pertukaran syiling adalah kompetitif, tetapi Binance telah meningkat menjadi antara 3 teratas di pasaran. Pada kebanyakan hari, ia adalah pertukaran terbesar di seluruh dunia mengikut volum yang didagangkan.

Cara Membuat akaun di Binance (Dikemas kini 2021)

1. Cara Mendaftar di Apl Binance

1. Buka apl Binance dan klik pada tapak web Binance ( https://www.binance.com ) di penjuru kiri sebelah atas.

mceclip0.png

2. Ikut arahan dan masukkan alamat e-mel dan kata laluan yang akan anda gunakan untuk akaun anda. Selepas membaca dengan teliti Syarat Penggunaan (TOU), klik pada [Daftar].

Nota:

 • Kata laluan anda mesti mengandungi sekurang-kurangnya 8 aksara, termasuk satu huruf besar dan satu nombor.
 • Jika anda telah dirujuk untuk mendaftar di Binance oleh rakan, pastikan anda mengisi ID Rujukan (pilihan).

3. Selepas mengklik pada [Daftar], anda akan melihat teka-teki pengesahan jigsaw gelongsor. Sila seret peluncur untuk melengkapkannya.

mceclip2.png

4. Setelah anda melengkapkan jigsaw, kami akan menghantar e-mel pengesahan ke alamat yang telah anda tetapkan. Sila semak peti masuk anda untuk mengesahkan pendaftaran anda dalam masa 10 minit.

mceclip3.png

Nota:

Untuk keselamatan akaun anda sendiri, kami amat mengesyorkan anda untuk mendayakan pengesahan dua faktor (2FA) selepas log masuk pertama anda. Kedua-dua Google 2FA dan SMS 2FA tersedia.

*Sebelum memulakan dagangan P2P, anda mungkin perlu melengkapkan pengesahan KYC dan 2FA.

mceclip1.png

2. Cara mendaftar dengan nombor telefon bimbit

1. Akses laman web Binance ( https://www.binance.com ), kemudian klik [Daftar].

2. Pada halaman pendaftaran, masukkan nombor telefon bimbit yang akan anda gunakan dan buat kata laluan untuk akaun anda. Selepas membaca Syarat Penggunaan dengan teliti, tandai kotak dan klik [Buat akaun].

Nota:

 • Untuk keselamatan akaun, kata laluan hendaklah sekurang-kurangnya 8 aksara, termasuk 1 aksara besar dan 1 nombor.
 • Jika anda telah dirujuk oleh rakan, sila masukkan ID rujukan rakan anda. Apabila anda telah mendaftar, rujukan tidak boleh diubah.

3. Selepas mengklik [Daftar], sila pilih pilihan mengikut keadaan anda.

4. Sistem akan menghantar kod pengesahan SMS ke telefon bimbit anda dan ia akan sah selama 30 minit.

5. Selepas memasukkan kod pengesahan, halaman berikut akan dipaparkan.

6. Untuk keselamatan akaun, kami amat mengesyorkan agar anda mendayakan pengesahan 2FA (pengesahan e-mel atau  Pengesahan Google ).

3. Cara Mendaftar di Binance melalui E-mel

Sila rujuk GIF berikut untuk mendapatkan idea yang lebih baik tentang cara mendaftar di Binance .

_.gif

1. Sila layari laman web rasmi Binance ( https://www.binance.com ) dan klik butang [Daftar] di bahagian atas sebelah kanan.

1.png

2. Pada halaman pendaftaran, sila ikut arahan pada skrin dan masukkan alamat e-mel dan kata laluan yang akan anda gunakan untuk akaun anda. Selepas membaca TOU dengan teliti, klik pada [Buat akaun].

Nota:

 • Kata laluan mestilah gabungan nombor dan huruf yang mengandungi sekurang-kurangnya 8 aksara, satu huruf ATAS dan satu nombor.
 • Jika anda telah dirujuk untuk mendaftar di Binance oleh rakan, pastikan anda mengisi ID Rujukan yang betul (pilihan).

2.png

3. Selepas mengklik [daftar], sila pilih pilihan mengikut keadaan anda.

4. Selepas mengklik, sistem akan menghantar kod pengesahan ke e-mel anda yang akan sah selama 30 minit. Sila log masuk ke kotak e-mel anda untuk menyemak dan memasukkan kod pengesahan tepat pada masanya.

5. Selepas memasukkan kod pengesahan, halaman berikut akan dipaparkan untuk menunjukkan bahawa anda telah berjaya mendaftar.

Nota:

Untuk keselamatan akaun anda sendiri, pastikan anda mendayakan pengesahan dua faktor (2FA) selepas log masuk pertama anda. Kedua-dua Google 2FA dan SMS 2FA tersedia.

Panduan Program Rujukan Binance

Binance

27-10-2017 10:17

_.gif

Dalam panduan ini, anda akan belajar cara membuat, menyediakan dan mengurus pautan rujukan dan papan pemuka Binance "kickback" anda.

Jika anda lebih suka menonton daripada membaca, kami mempunyai panduan video selama 1 minit. Klik di sini untuk menontonnya.

4. Cara menggunakan Program Rujukan Binance

1. Log masuk ke akaun Binance anda.

2. Pergi ke menu pengguna di penjuru kanan sebelah atas dan klik [Rujukan].

3. Jika anda tidak mempunyai pautan, klik pada [Generate your link].

4. Kadar rujukan lalai ialah 20%, bermakna anda mendapat 20% daripada yuran yang dibayar oleh rakan yang anda rujuk. Walau bagaimanapun, anda boleh memilih untuk berkongsi 0%, 5%, 10%, 15% atau 20% daripada ganjaran dengan rakan anda.

Akaun dengan purata baki BNB harian sebanyak 500 BNB atau lebih akan mempunyai kadar rujukan asas mereka dinaikkan kepada 40%. Akaun ini boleh memilih untuk berkongsi 5%, 10%, 15% atau 20% dengan rakan yang mereka jemput.

5. Dalam contoh ini, kami memilih untuk berkongsi 5%. Apabila anda mengklik [Jana pautan anda], anda akan melihat semua butiran di bahagian atas halaman Rujukan.

6. Kini anda bersedia untuk menjemput rakan untuk mendaftar dan berdagang di Binance.

7. Klik [Jemput Sekarang] untuk mula menjemput. Anda boleh memilih saiz imej yang berbeza untuk dimuat turun dan dikongsi.

8. Anda boleh menjemput rakan anda menggunakan pautan rujukan, ID rujukan, atau dengan berkongsi Kod QR anda.

9. Setelah jemputan berjaya mendaftar di Binance dan mula berdagang, komisen rujukan (kedua-dua yang diterima oleh jemputan dan yang dikongsi dengan rakan jemputan mereka) dikira dalam masa nyata dan dipindahkan ke akaun Binance masing-masing setiap jam.

10. Anda boleh menyemak butiran rujukan anda dengan menavigasi melalui bahagian  halaman Rujukan . Anda boleh mengaksesnya dengan cepat menggunakan menu atas.

Nota

 • Binance Futures juga mempunyai program rujukan. Anda boleh mendapatkan butiran lanjut mengenainya  di sini .
 • Pautan rujukan dan kod rujukan yang dijana dalam akaun spot hanya digunakan pada pasaran spot dan tidak digunakan pada pasaran niaga hadapan.
 • Binance berhak untuk melaraskan peraturan program rujukan pada bila-bila masa.

5. Cara Melengkapkan Pengesahan Identiti

Lawati laman web Binance dan Log masuk ke akaun anda, kemudian klik [Pusat Pengguna]-[Pengenalan].

Dalam kawasan Pengesahan Identiti, klik [Sahkan].

Selepas memilih kewarganegaraan, klik [Mula].

*Sila pastikan semua maklumat yang dimasukkan adalah konsisten dengan dokumen ID anda. Anda tidak akan dapat mengubahnya setelah disahkan.

Seterusnya, masukkan maklumat peribadi anda, kemudian klik [Teruskan].

Selepas menyelesaikan Pengesahan Asas, klik [Pergi ke Pengesahan Lanjutan] untuk meneruskan.

Seterusnya, anda perlu memuat naik gambar dokumen ID anda. Sila pilih jenis ID yang sah, mengikut negara dokumen anda dikeluarkan. Bagi kebanyakan pengguna, pilih pasport, kad pengenalan atau lesen memandu.

*Selepas memilih fail ID, terdapat dua cara untuk mengesahkan pengesahan ID anda:

 1. Ambil gambar
 2. Memuat naik fail

Sebagai contoh, jika anda menggunakan kad pengenalan, anda perlu mengambil gambar muka depan dan halaman belakang kad pengenalan anda. Anda boleh melakukannya dengan kamera web anda atau memuat naik gambar dokumen dari komputer anda.

Selepas memuat naik foto dokumen, sistem akan meminta untuk mengambil foto baharu untuk disahkan. Klik kawasan gambar untuk mengambil gambar, kemudian klik [Serah & Teruskan]

Selepas mengklik, sistem akan meminta anda menyelesaikan pengesahan muka. Klik [Mulakan Pengesahan] untuk menyelesaikan pengesahan muka pada komputer.

Sebagai alternatif, anda boleh menggerakkan tetikus anda ke [Gunakan telefon bimbit] untuk mendapatkan kod QR. Imbas kod QR melalui apl Binance anda untuk menyelesaikan pengesahan muka.

Selepas menyelesaikan proses, sila tunggu dengan sabar. Kami akan melakukan yang terbaik untuk menyemak data anda tepat pada masanya. Setelah permohonan anda telah disahkan, kami akan menghantar pemberitahuan e-mel kepada anda.

 • Sila pastikan anda melengkapkan maklumat asas dan proses pengesahan foto dalam masa 15 minit, dan jangan muat semula penyemak imbas semasa proses tersebut.
 • Anda boleh cuba melengkapkan proses Pengesahan Identiti sehingga 10 kali sehari. Jika permohonan anda telah ditolak 10 kali dalam masa 24 jam, anda perlu menunggu 24 jam untuk mencuba lagi.

6. Bagaimana untuk Membeli Matawang Kripto di Binance P2P (web)?

Anda kini boleh membeli mata wang kripto menggunakan berbilang mata wang fiat dengan 0 yuran transaksi pada Binance P2P!

Lihat panduan di bawah untuk membeli kripto pada Binance P2P, dan mulakan dagangan anda.

Video Panduan

Langkah 1:

Pergi ke halaman Binance P2P, dan

 • Jika anda sudah mempunyai akaun Binance, klik “Log Masuk” dan pergi ke Langkah 4
 • Jika anda belum mempunyai akaun Binance, klik "Daftar"

Langkah 2:

Masukkan e-mel anda pada halaman pendaftaran dan tetapkan kata laluan log masuk anda. Baca dan semak Syarat Binance dan klik "Daftar".

Langkah 3:

Lengkapkan pengesahan identiti Tahap 2, dayakan Pengesahan SMS, dan kemudian tetapkan kaedah pembayaran pilihan anda.

Langkah 4:

Pilih (1) “Beli Kripto” kemudian klik (2) “Perdagangan P2P” pada navigasi atas.

Langkah 5:

Klik (1) “Beli” dan pilih mata wang yang anda ingin beli (BTC ditunjukkan sebagai contoh). Tapis harga dan (2) “Pembayaran” dalam menu lungsur, pilih iklan, kemudian klik (3) “Beli”.

Langkah 6:

 1. Masukkan jumlah (dalam mata wang fiat anda) atau kuantiti (dalam crypto) yang anda ingin beli dan klik (2) “Beli”.

Langkah 7:

Sahkan kaedah pembayaran dan jumlah (jumlah harga) pada halaman Butiran Pesanan.

Lengkapkan transaksi fiat dalam had masa pembayaran. Kemudian klik "Dipindahkan, seterusnya" dan "Sahkan".

Nota: Anda perlu memindahkan pembayaran terus kepada penjual melalui pindahan bank, Alipay, WeChat atau platform pembayaran pihak ketiga yang lain berdasarkan maklumat pembayaran penjual yang diberikan. Jika anda telah memindahkan bayaran kepada penjual, anda tidak boleh mengklik "Batal" melainkan anda telah menerima bayaran balik daripada penjual dalam akaun pembayaran anda. Jika anda tidak membuat pembayaran sebenar, sila jangan klik "Sahkan" untuk mengesahkan pembayaran. Ini tidak dibenarkan mengikut peraturan transaksi. Jika anda menghadapi sebarang masalah semasa transaksi, anda boleh menghubungi penjual menggunakan tetingkap sembang.

Langkah 8:

Sebaik sahaja penjual telah mengeluarkan mata wang kripto, urus niaga selesai. Anda boleh mengklik (2) "Pindahkan ke Spot Wallet” untuk memindahkan aset digital ke Spot Wallet anda.

Anda juga boleh mengklik (1) “Semak akaun saya” di atas butang untuk melihat aset digital yang baru anda beli.

Nota: Jika anda tidak menerima mata wang kripto 15 minit selepas mengklik "Dipindahkan, seterusnya", anda boleh mengklik "Rayuan" dan Perkhidmatan Pelanggan akan membantu anda memproses pesanan.

7. Bagaimana untuk Berdagang Spot di Laman Web Binance

Tutorial Video:Klik video ini untuk mengetahui cara melihat dagangan di Binance

Lawati laman web Binance kami ( www.binance.com ), klik pada [Log masuk] di bahagian atas sebelah kanan halaman untuk log masuk ke akaun Binance anda.

Kemudian klik pada mana-mana mata wang kripto pada halaman utama, dan pergi terus ke halaman perdagangan spot yang sepadan.

Berikut ialah antara muka halaman dagangan.

 1. Pengumuman Binance
 2. Jumlah dagangan pasangan dagangan dalam 24 jam
 3. Jual buku pesanan
 4. Beli buku pesanan
 5. Carta candlestick dan Kedalaman Pasaran
 6. Jenis Dagangan: Spot/Silang Margin/Margin Terpencil
 7. Jenis pesanan: Had/Pasaran/Stop-limit/OCO(One-Cancel-the-Other)
 8. Beli Cryptocurrency
 9. Jual Cryptocurrency
 10. Pasangan Pasaran dan Dagangan.
 11. Transaksi terbaharu anda yang telah selesai
 12. Aktiviti Pasaran: turun naik/aktiviti yang besar dalam perdagangan pasaran
 13. Open order
 14. Sejarah pesanan 24 jam anda
 15. Perkhidmatan pelanggan Binance

Kita ambil contoh untuk membeli BNB. Di bahagian atas halaman utama Binance, klik pada pilihan [Perdagangan] dan pilih [Klasik] atau [Lanjutan]. Pergi ke bahagian pembelian untuk membeli BNB dan isikan harga serta jumlah pesanan anda, kemudian klik pada [Beli BNB] untuk menyelesaikan transaksi.

Anda boleh mengikuti langkah yang sama untuk menjual BNB.

 • Jenis pesanan lalai dipanggil pesanan had. Tetapi jika peniaga ingin membuat pesanan secepat mungkin, mereka boleh bertukar kepada Pesanan [Pasaran]. Dengan memilih pesanan pasaran, peniaga boleh membuat transaksi serta-merta pada harga pasaran semasa.
 • Jika harga pasaran BNB/BTC adalah pada 0.002, tetapi anda ingin membeli pada harga tertentu, sebagai contoh, 0.001, maka anda boleh membuat pesanan [had]. Apabila harga pasaran mencapai harga yang anda tetapkan, pesanan yang anda buat akan dilaksanakan.
 • Peratusan yang ditunjukkan di bawah kotak Amaun BNB merujuk kepada jumlah BTC yang anda ingin gunakan untuk membeli BNB. Letakkan amaun dan beli kripto.

Saya harap post ini dapat membantu anda. Jika anda menyukai ini, sila pertimbangkan untuk berkongsi dengan orang lain. Terima kasih!

Ambert Lency

Ambert Lency

1640419920

Apakah itu Binance Exchange | Cara Membuat Akaun di Binance

Dalam siaran ini, anda akan mempelajari Apa itu Binance Exchange dan Cara Membuat Akaun di Binance

Binance  berasal daripada perkataan "Binary" dan "Finance." Ia mempunyai 2 makna.

 • Ia adalah salah satu pertukaran mata wang kripto terkemuka di dunia.
 • Syiling BNB ialah mata wang kripto yang boleh digunakan sebagai perantara apabila menukar wang, dari satu syiling kripto kepada yang lain.

Pada 2017, ChangPeng Zhao mengasaskan sebuah syarikat China bernama Beijie Technology. Beijie ialah syarikat induk yang menjalankan pertukaran Binance. Ia kini beribu pejabat di Hong Kong. Zhao, bersama-sama dengan pasukan Binance, telah berusaha untuk meningkatkan pertumbuhan platform menjadi salah satu pertukaran yang paling berjaya di dunia.

Binance ialah pertukaran mata wang kripto popular yang dimulakan di China tetapi kemudiannya memindahkan ibu pejabat mereka ke Pulau Malta yang mesra kripto di EU. Binance terkenal dengan perkhidmatan pertukaran kripto ke kripto. Binance meletup ke tempat kejadian dalam mania 2017 dan sejak itu telah menjadi pertukaran kripto teratas di dunia.

Pertukaran Bitcoin | Pertukaran Matawang Kripto | Binance

Tawaran Syiling Permulaan (ICO) The Binance (BNB)

Untuk membiayai penciptaan platform pertukaran, Zhao, dan pasukannya membangunkan token dan mengumpul dana melalui Tawaran Syiling Permulaan. ICO berlangsung selama kira-kira sebulan, mengumpul kira-kira $15 juta. Ini sudah cukup untuk membayar perbelanjaan permulaan seperti mengupah pembangun baharu, pemasaran dan memperkukuh keselamatan pelayan pertukaran.

Token BNB boleh digunakan untuk membayar yuran transaksi yang ditanggung semasa menukar syiling digital. Contohnya, jika anda ingin menukar Litecoins anda kepada Bitcoin, anda perlu membayar beberapa yuran transaksi (dengan menerima jumlah BTC yang kurang sedikit daripada yang dijangkakan).

Token Binance adalah inovatif. Pengguna yang membeli token dan menggunakannya sebagai cara membayar yuran transaksi telah diberi ganjaran diskaun 50%. Kebanyakan pengguna akan mengambil kesempatan daripada token untuk membeli lebih banyak Bitcoin atau altcoin utama yang lain – dan mendapat beberapa pulangan yang hebat.

Pengurusan platform pertukaran yang sangat baik membantu membawa masuk berjuta-juta pengguna. Ruang pertukaran syiling adalah kompetitif, tetapi Binance telah meningkat menjadi antara 3 teratas di pasaran. Pada kebanyakan hari, ia adalah pertukaran terbesar di seluruh dunia mengikut volum yang didagangkan.

Cara Membuat akaun di Binance (Dikemas kini 2021)

1. Cara Mendaftar di Apl Binance

1. Buka apl Binance dan klik pada tapak web Binance ( https://www.binance.com ) di penjuru kiri sebelah atas.

mceclip0.png

2. Ikut arahan dan masukkan alamat e-mel dan kata laluan yang akan anda gunakan untuk akaun anda. Selepas membaca dengan teliti Syarat Penggunaan (TOU), klik pada [Daftar].

Nota:

 • Kata laluan anda mesti mengandungi sekurang-kurangnya 8 aksara, termasuk satu huruf besar dan satu nombor.
 • Jika anda telah dirujuk untuk mendaftar di Binance oleh rakan, pastikan anda mengisi ID Rujukan (pilihan).

3. Selepas mengklik pada [Daftar], anda akan melihat teka-teki pengesahan jigsaw gelongsor. Sila seret peluncur untuk melengkapkannya.

mceclip2.png

4. Setelah anda melengkapkan jigsaw, kami akan menghantar e-mel pengesahan ke alamat yang telah anda tetapkan. Sila semak peti masuk anda untuk mengesahkan pendaftaran anda dalam masa 10 minit.

mceclip3.png

Nota:

Untuk keselamatan akaun anda sendiri, kami amat mengesyorkan anda untuk mendayakan pengesahan dua faktor (2FA) selepas log masuk pertama anda. Kedua-dua Google 2FA dan SMS 2FA tersedia.

*Sebelum memulakan dagangan P2P, anda mungkin perlu melengkapkan pengesahan KYC dan 2FA.

mceclip1.png

2. Cara mendaftar dengan nombor telefon bimbit

1. Akses laman web Binance ( https://www.binance.com ), kemudian klik [Daftar].

2. Pada halaman pendaftaran, masukkan nombor telefon bimbit yang akan anda gunakan dan buat kata laluan untuk akaun anda. Selepas membaca Syarat Penggunaan dengan teliti, tandai kotak dan klik [Buat akaun].

Nota:

 • Untuk keselamatan akaun, kata laluan hendaklah sekurang-kurangnya 8 aksara, termasuk 1 aksara besar dan 1 nombor.
 • Jika anda telah dirujuk oleh rakan, sila masukkan ID rujukan rakan anda. Apabila anda telah mendaftar, rujukan tidak boleh diubah.

3. Selepas mengklik [Daftar], sila pilih pilihan mengikut keadaan anda.

4. Sistem akan menghantar kod pengesahan SMS ke telefon bimbit anda dan ia akan sah selama 30 minit.

5. Selepas memasukkan kod pengesahan, halaman berikut akan dipaparkan.

6. Untuk keselamatan akaun, kami amat mengesyorkan agar anda mendayakan pengesahan 2FA (pengesahan e-mel atau  Pengesahan Google ).

3. Cara Mendaftar di Binance melalui E-mel

Sila rujuk GIF berikut untuk mendapatkan idea yang lebih baik tentang cara mendaftar di Binance .

_.gif

1. Sila layari laman web rasmi Binance ( https://www.binance.com ) dan klik butang [Daftar] di bahagian atas sebelah kanan.

1.png

2. Pada halaman pendaftaran, sila ikut arahan pada skrin dan masukkan alamat e-mel dan kata laluan yang akan anda gunakan untuk akaun anda. Selepas membaca TOU dengan teliti, klik pada [Buat akaun].

Nota:

 • Kata laluan mestilah gabungan nombor dan huruf yang mengandungi sekurang-kurangnya 8 aksara, satu huruf ATAS dan satu nombor.
 • Jika anda telah dirujuk untuk mendaftar di Binance oleh rakan, pastikan anda mengisi ID Rujukan yang betul (pilihan).

2.png

3. Selepas mengklik [daftar], sila pilih pilihan mengikut keadaan anda.

4. Selepas mengklik, sistem akan menghantar kod pengesahan ke e-mel anda yang akan sah selama 30 minit. Sila log masuk ke kotak e-mel anda untuk menyemak dan memasukkan kod pengesahan tepat pada masanya.

5. Selepas memasukkan kod pengesahan, halaman berikut akan dipaparkan untuk menunjukkan bahawa anda telah berjaya mendaftar.

Nota:

Untuk keselamatan akaun anda sendiri, pastikan anda mendayakan pengesahan dua faktor (2FA) selepas log masuk pertama anda. Kedua-dua Google 2FA dan SMS 2FA tersedia.

Panduan Program Rujukan Binance

Binance

27-10-2017 10:17

_.gif

Dalam panduan ini, anda akan belajar cara membuat, menyediakan dan mengurus pautan rujukan dan papan pemuka Binance "kickback" anda.

Jika anda lebih suka menonton daripada membaca, kami mempunyai panduan video selama 1 minit. Klik di sini untuk menontonnya.

4. Cara menggunakan Program Rujukan Binance

1. Log masuk ke akaun Binance anda.

2. Pergi ke menu pengguna di penjuru kanan sebelah atas dan klik [Rujukan].

3. Jika anda tidak mempunyai pautan, klik pada [Generate your link].

4. Kadar rujukan lalai ialah 20%, bermakna anda mendapat 20% daripada yuran yang dibayar oleh rakan yang anda rujuk. Walau bagaimanapun, anda boleh memilih untuk berkongsi 0%, 5%, 10%, 15% atau 20% daripada ganjaran dengan rakan anda.

Akaun dengan purata baki BNB harian sebanyak 500 BNB atau lebih akan mempunyai kadar rujukan asas mereka dinaikkan kepada 40%. Akaun ini boleh memilih untuk berkongsi 5%, 10%, 15% atau 20% dengan rakan yang mereka jemput.

5. Dalam contoh ini, kami memilih untuk berkongsi 5%. Apabila anda mengklik [Jana pautan anda], anda akan melihat semua butiran di bahagian atas halaman Rujukan.

6. Kini anda bersedia untuk menjemput rakan untuk mendaftar dan berdagang di Binance.

7. Klik [Jemput Sekarang] untuk mula menjemput. Anda boleh memilih saiz imej yang berbeza untuk dimuat turun dan dikongsi.

8. Anda boleh menjemput rakan anda menggunakan pautan rujukan, ID rujukan, atau dengan berkongsi Kod QR anda.

9. Setelah jemputan berjaya mendaftar di Binance dan mula berdagang, komisen rujukan (kedua-dua yang diterima oleh jemputan dan yang dikongsi dengan rakan jemputan mereka) dikira dalam masa nyata dan dipindahkan ke akaun Binance masing-masing setiap jam.

10. Anda boleh menyemak butiran rujukan anda dengan menavigasi melalui bahagian  halaman Rujukan . Anda boleh mengaksesnya dengan cepat menggunakan menu atas.

Nota

 • Binance Futures juga mempunyai program rujukan. Anda boleh mendapatkan butiran lanjut mengenainya  di sini .
 • Pautan rujukan dan kod rujukan yang dijana dalam akaun spot hanya digunakan pada pasaran spot dan tidak digunakan pada pasaran niaga hadapan.
 • Binance berhak untuk melaraskan peraturan program rujukan pada bila-bila masa.

5. Cara Melengkapkan Pengesahan Identiti

Lawati laman web Binance dan Log masuk ke akaun anda, kemudian klik [Pusat Pengguna]-[Pengenalan].

Dalam kawasan Pengesahan Identiti, klik [Sahkan].

Selepas memilih kewarganegaraan, klik [Mula].

*Sila pastikan semua maklumat yang dimasukkan adalah konsisten dengan dokumen ID anda. Anda tidak akan dapat mengubahnya setelah disahkan.

Seterusnya, masukkan maklumat peribadi anda, kemudian klik [Teruskan].

Selepas menyelesaikan Pengesahan Asas, klik [Pergi ke Pengesahan Lanjutan] untuk meneruskan.

Seterusnya, anda perlu memuat naik gambar dokumen ID anda. Sila pilih jenis ID yang sah, mengikut negara dokumen anda dikeluarkan. Bagi kebanyakan pengguna, pilih pasport, kad pengenalan atau lesen memandu.

*Selepas memilih fail ID, terdapat dua cara untuk mengesahkan pengesahan ID anda:

 1. Ambil gambar
 2. Memuat naik fail

Sebagai contoh, jika anda menggunakan kad pengenalan, anda perlu mengambil gambar muka depan dan halaman belakang kad pengenalan anda. Anda boleh melakukannya dengan kamera web anda atau memuat naik gambar dokumen dari komputer anda.

Selepas memuat naik foto dokumen, sistem akan meminta untuk mengambil foto baharu untuk disahkan. Klik kawasan gambar untuk mengambil gambar, kemudian klik [Serah & Teruskan]

Selepas mengklik, sistem akan meminta anda menyelesaikan pengesahan muka. Klik [Mulakan Pengesahan] untuk menyelesaikan pengesahan muka pada komputer.

Sebagai alternatif, anda boleh menggerakkan tetikus anda ke [Gunakan telefon bimbit] untuk mendapatkan kod QR. Imbas kod QR melalui apl Binance anda untuk menyelesaikan pengesahan muka.

Selepas menyelesaikan proses, sila tunggu dengan sabar. Kami akan melakukan yang terbaik untuk menyemak data anda tepat pada masanya. Setelah permohonan anda telah disahkan, kami akan menghantar pemberitahuan e-mel kepada anda.

 • Sila pastikan anda melengkapkan maklumat asas dan proses pengesahan foto dalam masa 15 minit, dan jangan muat semula penyemak imbas semasa proses tersebut.
 • Anda boleh cuba melengkapkan proses Pengesahan Identiti sehingga 10 kali sehari. Jika permohonan anda telah ditolak 10 kali dalam masa 24 jam, anda perlu menunggu 24 jam untuk mencuba lagi.

6. Bagaimana untuk Membeli Matawang Kripto di Binance P2P (web)?

Anda kini boleh membeli mata wang kripto menggunakan berbilang mata wang fiat dengan 0 yuran transaksi pada Binance P2P!

Lihat panduan di bawah untuk membeli kripto pada Binance P2P, dan mulakan dagangan anda.

Video Panduan

Langkah 1:

Pergi ke halaman Binance P2P, dan

 • Jika anda sudah mempunyai akaun Binance, klik “Log Masuk” dan pergi ke Langkah 4
 • Jika anda belum mempunyai akaun Binance, klik "Daftar"

Langkah 2:

Masukkan e-mel anda pada halaman pendaftaran dan tetapkan kata laluan log masuk anda. Baca dan semak Syarat Binance dan klik "Daftar".

Langkah 3:

Lengkapkan pengesahan identiti Tahap 2, dayakan Pengesahan SMS, dan kemudian tetapkan kaedah pembayaran pilihan anda.

Langkah 4:

Pilih (1) “Beli Kripto” kemudian klik (2) “Perdagangan P2P” pada navigasi atas.

Langkah 5:

Klik (1) “Beli” dan pilih mata wang yang anda ingin beli (BTC ditunjukkan sebagai contoh). Tapis harga dan (2) “Pembayaran” dalam menu lungsur, pilih iklan, kemudian klik (3) “Beli”.

Langkah 6:

 1. Masukkan jumlah (dalam mata wang fiat anda) atau kuantiti (dalam crypto) yang anda ingin beli dan klik (2) “Beli”.

Langkah 7:

Sahkan kaedah pembayaran dan jumlah (jumlah harga) pada halaman Butiran Pesanan.

Lengkapkan transaksi fiat dalam had masa pembayaran. Kemudian klik "Dipindahkan, seterusnya" dan "Sahkan".

Nota: Anda perlu memindahkan pembayaran terus kepada penjual melalui pindahan bank, Alipay, WeChat atau platform pembayaran pihak ketiga yang lain berdasarkan maklumat pembayaran penjual yang diberikan. Jika anda telah memindahkan bayaran kepada penjual, anda tidak boleh mengklik "Batal" melainkan anda telah menerima bayaran balik daripada penjual dalam akaun pembayaran anda. Jika anda tidak membuat pembayaran sebenar, sila jangan klik "Sahkan" untuk mengesahkan pembayaran. Ini tidak dibenarkan mengikut peraturan transaksi. Jika anda menghadapi sebarang masalah semasa transaksi, anda boleh menghubungi penjual menggunakan tetingkap sembang.

Langkah 8:

Sebaik sahaja penjual telah mengeluarkan mata wang kripto, urus niaga selesai. Anda boleh mengklik (2) "Pindahkan ke Spot Wallet” untuk memindahkan aset digital ke Spot Wallet anda.

Anda juga boleh mengklik (1) “Semak akaun saya” di atas butang untuk melihat aset digital yang baru anda beli.

Nota: Jika anda tidak menerima mata wang kripto 15 minit selepas mengklik "Dipindahkan, seterusnya", anda boleh mengklik "Rayuan" dan Perkhidmatan Pelanggan akan membantu anda memproses pesanan.

7. Bagaimana untuk Berdagang Spot di Laman Web Binance

Tutorial Video:Klik video ini untuk mengetahui cara melihat dagangan di Binance

Lawati laman web Binance kami ( www.binance.com ), klik pada [Log masuk] di bahagian atas sebelah kanan halaman untuk log masuk ke akaun Binance anda.

Kemudian klik pada mana-mana mata wang kripto pada halaman utama, dan pergi terus ke halaman perdagangan spot yang sepadan.

Berikut ialah antara muka halaman dagangan.

 1. Pengumuman Binance
 2. Jumlah dagangan pasangan dagangan dalam 24 jam
 3. Jual buku pesanan
 4. Beli buku pesanan
 5. Carta candlestick dan Kedalaman Pasaran
 6. Jenis Dagangan: Spot/Silang Margin/Margin Terpencil
 7. Jenis pesanan: Had/Pasaran/Stop-limit/OCO(One-Cancel-the-Other)
 8. Beli Cryptocurrency
 9. Jual Cryptocurrency
 10. Pasangan Pasaran dan Dagangan.
 11. Transaksi terbaharu anda yang telah selesai
 12. Aktiviti Pasaran: turun naik/aktiviti yang besar dalam perdagangan pasaran
 13. Open order
 14. Sejarah pesanan 24 jam anda
 15. Perkhidmatan pelanggan Binance

Kita ambil contoh untuk membeli BNB. Di bahagian atas halaman utama Binance, klik pada pilihan [Perdagangan] dan pilih [Klasik] atau [Lanjutan]. Pergi ke bahagian pembelian untuk membeli BNB dan isikan harga serta jumlah pesanan anda, kemudian klik pada [Beli BNB] untuk menyelesaikan transaksi.

Anda boleh mengikuti langkah yang sama untuk menjual BNB.

 • Jenis pesanan lalai dipanggil pesanan had. Tetapi jika peniaga ingin membuat pesanan secepat mungkin, mereka boleh bertukar kepada Pesanan [Pasaran]. Dengan memilih pesanan pasaran, peniaga boleh membuat transaksi serta-merta pada harga pasaran semasa.
 • Jika harga pasaran BNB/BTC adalah pada 0.002, tetapi anda ingin membeli pada harga tertentu, sebagai contoh, 0.001, maka anda boleh membuat pesanan [had]. Apabila harga pasaran mencapai harga yang anda tetapkan, pesanan yang anda buat akan dilaksanakan.
 • Peratusan yang ditunjukkan di bawah kotak Amaun BNB merujuk kepada jumlah BTC yang anda ingin gunakan untuk membeli BNB. Letakkan amaun dan beli kripto.

Saya harap post ini dapat membantu anda. Jika anda menyukai ini, sila pertimbangkan untuk berkongsi dengan orang lain. Terima kasih!