10 shkëmbimet kryesore të decentralizuara të kriptomonedhave që duhet

Në këtë postim, do të mësoni 10 shkëmbimet kryesore të decentralizuara të kriptomonedhave që duhet të dini dhe përdorni

Çfarë është një shkëmbim i decentralizuar?

Shkëmbimet e decentralizuara (ose DEX) janë shkëmbime kriptomonedhash që nuk kërkojnë shërbimet e palëve të treta për operacionet me asete kripto. Kështu, ata lejojnë tregtarët të kryejnë marrëveshje drejtpërdrejt me njëri-tjetrin. Funksionet e tyre janë të ngjashme me ato të platformave tradicionale të centralizuara, por në kontrast me to, DEX-të ofrojnë një mekanizëm të drejtpërdrejtë tregtimi nga kolegët, bazuar në ekzekutimin inteligjent të kontratës.

Një lloj i tillë tregtimi presupozon që të gjithë pjesëmarrësit në marrëveshje të mbajnë kontrollin mbi asetet e tyre dixhitale dhe çelësat privatë, pa pasur nevojë t'ia kalojnë ato ndonjë ndërmjetësi apo kujdestari. Me fjalë të tjera, DEX-të funksionojnë si platforma për përdoruesit për të kërkuar ndeshje në porositë e tyre të blerjes dhe shitjes, pa një autoritet qendror përgjegjës për ruajtjen dhe shkëmbimin e aseteve.

Meqenëse ideja e krijimit të platformave të tilla u zbatua në vitet 2013–2014, nuk është e lehtë të përcaktohet se cila platformë u bë pionierja në këtë fushë, pasi burime të ndryshme japin emra të ndryshëm. 

Sot, shkëmbime të shumta të decentralizuara me funksione të ndryshme mund të gjenden lehtësisht në ueb. Vetëm GitHub liston mbi 250 DEX plotësisht funksionale në kohën e shkrimit. Shembujt më të njohur përfshijnë Uniswap, Tokenlon, 0x Protocol, Venus, Sushiswap, Compound, Curve Finance, 1inch Exchange dhe PancakeSwap.

Megjithatë, vlen të përmendet se në realitet, shumë shkëmbime online që e quajnë veten të decentralizuar nuk janë absolutisht të decentralizuara. Ata përdorin serverët e tyre për të ruajtur të dhënat e tregtimit, megjithëse nuk kanë akses në çelësat privatë të përdoruesve.

Si funksionojnë shkëmbimet e decentralizuara?

Shumica e shkëmbimeve të decentralizuara janë projekte me burim të hapur të ndërtuara në zinxhirin e bllokut Ethereum dhe duke përdorur kontrata inteligjente për të kryer shkëmbimin e dëshiruar të përdoruesve të aseteve dixhitale.

Për të maksimizuar numrin e çifteve të tregtimit, ata synojnë të jenë të përputhshëm me zinxhirë, në mënyrë që të mund të tregtoni çdo aktiv që dëshironi, dhe për shkak se nuk ka autoritet qendror që lehtëson transaksionin, tarifat e tregtimit janë shumë më të ulëta, nëse ka fare. .

Në përgjithësi, është një proces i thjeshtë për të bërë një tregti, ju zgjidhni aktivin që dëshironi, dhe aktivin që dëshironi të tregtoni për të, ndiqni hapat që në përgjithësi përfshijnë dërgimin e aktiveve tuaja në një kontratë të zgjuar dhe zgjedhjen e një adrese portofolin e destinacionit. dhe kujdeset për pjesën tjetër. Asetet tuaja të reja depozitohen në adresën që keni zgjedhur.

Çfarë duhet të kërkoni në një shkëmbim të decentralizuar

Gjërat kryesore që do të dëshironi të kërkoni në një bursë të decentralizuar janë lehtësia e përdorimit, tarifat e tregtimit, vëllimi/likuiditeti i tregtisë, anonimiteti dhe çiftet e tregtimit.

Vëllimi/likuiditeti i tregtisë do të ndikojë në shumën që merrni, shpesh të referuara si rrëshqitje; nëse çmimi i aktivit ndryshon sepse tregtia kërkon pak kohë për t'u përmbushur, ose nëse keni bërë një porosi të madhe, mund të merrni pak a shumë nga aktivi juaj i dëshiruar.

Shkëmbimet kryesore të decentralizuara ofrojnë tarifa minimale, një mori çiftesh tregtare dhe janë shkëmbime të thjeshta pikash dhe klikimesh që ndodhin pothuajse menjëherë për të siguruar tregti të qëndrueshme.

Lexo më shumë: Hulumtoni kriptomonedhën përpara se të investoni në 5 hapa bazë

Shkëmbimet kryesore të Decentralizuara

1. Uniswap

Uniswap është një shkëmbim i decentralizuar që vepron në blockchain Ethereum. Ai lejon shkëmbime të menjëhershme të çdo aktivi ERC-20 me tregti me një klikim. Është i pabesueshëm, pa leje dhe funksionon në pjesën e pasme të grupeve të likuiditetit. 

Këto pishina lejojnë këdo që të krijojë një treg duke ofruar dy shenja themelore. Në këmbim ata marrin një tarifë tregtimi prej 0.3% sa herë që përdoret çifti tregtar. Uniswap nuk ka shenjën e vet që do të thotë se përdoruesit marrin tarifat e tyre në formën e aseteve që i kanë ofruar grupit.

Pro

 • Ndryshoni argumentet ERC-20
 • Dizajn miqësor për përdoruesit
 • Fito interes duke vendosur kripto
 • Nuk kërkohet regjistrim
 • Mbështetje për portofolin kripto

Kundër

 • Nuk pranon para fiat
 • Tarifa të larta të gazit
 • Rreziku i humbjes së përhershme
 • Jo KYC

Vizitoni: https://uniswap.org/

2. dYdX

dYdX është një shkëmbim i decentralizuar i derivateve të kriptove, i ekzekutuar shkëlqyeshëm me një bollëk tregtimi marzhi dhe opsionesh të përhershme për të gjithë. Përveçse ka një emër të zgjuar ( dy/dx i referohet Shënimit të Leibniz-it në matematikë), dYdX ka mbushur një vend bindës brenda sferës së tregtimit të kriptove.

E themeluar në vitin 2017 nga ish-inxhinieri i Coinbase Antonio Juliano, dYdX fitoi interes të menjëhershëm të investitorëve në shumën prej 87 milionë dollarësh financim. Kjo pistë e rëndësishme kapitale i lejoi zhvilluesit e projektit të ndërtonin platformën e tregtimit sipas standardeve jashtëzakonisht të larta.

Përsëritjet e hershme të platformës së shkëmbimit dYdX u lejuan tregtarëve aftësitë bazë të tregtimit të marzhit të kriptove me aktive të kufizuara. Tani, dYdX e përmirësoi lojën e saj duke nxjerrë marzhin dhe perpetualet për shumë kriptovaluta. Ai gjithashtu shtoi shërbimet e huadhënies dhe huamarrjes për të decentralizuar tërësisht të gjithë përvojën tregtare.

Ky është një vend i shkëlqyer për të ndalur dhe shpjeguar shpejt tregtimin e marzhit të kriptove dhe kontratat e përhershme për njerëzit e rinj në dhomë. Nëse i kuptoni tashmë këto koncepte, mos ngurroni të kaloni përpara.

Fillimi i dYdX filloi në 2019 me një kapital masiv për mbledhjen e fondeve prej më shumë se 10 milion USD dhe u lançua zyrtarisht më 9 shtator 2021, me një ngjarje fillestare të ofrimit të monedhave (ICO).

Risia e dYdX është se mbajtësit e tokenave do të kenë një mori autoritetesh mbi ekosistemet, të tilla si aftësia për të marrë bonuse absolute nga shpërblimet e minierave deri te vërtetimi i transaksioneve në platformë, ndër të tjera.

Pro

 • Nuk ka tarifa gazi kur tregtoni të përhershme ose shkëmbeni asete të mbështetura
 • Prezantimi i tokenit DYDX
 • E gjatë dhe e shkurtër me levë të lartë
 • Fitoni interes për aktivet e depozituara dhe normat konkurruese të huamarrjes

Kundër

 • Zgjedhje e kufizuar për çiftet e tregtimit të marzhit (tre)
 • Vetëm 3 aktive të disponueshme për shkëmbime
 • Norma e interesit për Ethereum ndonjëherë mund të arrijë 0%, në mënyrë efektive duke e bërë atë të pavlefshëm

Vizitoni: https://dydx.exchange/

Lexo më shumë: Çfarë është dYdX Exchange | Si të përdorni shkëmbimin dYdX për tregtimin e kriptove

3. Ndërrimi i petullave

PancakeSwap Exchange filloi në shtator 2020 në Binance Smart Chain si një krijues alternativ i automatizuar i tregut (AMM) ndaj Uniswap Exchange, me kosto më të ulëta transaksioni dhe shpejtësi më të larta. Ndërsa filloi si pothuajse një kopje dhe ngjitje e Uniswap në një tjetër blockchain, PancakeSwap Exchange ka zhvilluar një sërë veçorish që kanë bërë që ai të përdoret më shpesh sesa Uniswap.

Me një gamë të gjerë veçorish dhe mënyrash që përdoruesit të fitojnë të ardhura pasive, platforma tani ka më shumë vlerë totale të bllokuar sesa Uniswap. Nëse jeni duke kërkuar për një shkëmbim të decentralizuar me tarifa dhe kosto më të ulëta transaksioni, rishikimi ynë i PancakeSwap Exchange do të ndihmojë në përcaktimin nëse është i duhuri për nevojat tuaja.

Shenja CAKE mund të jetë gjithashtu shumë fitimprurëse për të aksionuar dhe për t'u dhënë përdoruesve një sërë përfitimesh gjatë përdorimit të PancakeSwap.

Pro

 • Kthime të larta APR/APY për pishina dhe ferma
 • Kosto më të ulëta të transaksionit në krahasim me Uniswap
 • Gama e gjerë e produkteve
 • Më shumë transaksione ditore sesa Uniswap me komunitetin aktiv dhe zhvilluesit

Kundër

 • Humbje e përhershme në grupet e likuiditetit
 • Parashikimi dhe lotaria mund të rezultojnë në humbjen e shpejtë të fondeve (bixhoz)
 • Rrjeti mund të mbingarkohet për shkak të popullaritetit
 • Potenciali për mashtrime

Vizitoni: https://pancakeswap.finance/

4. Curve Finance

Curve Finance është një shkëmbim i avancuar i decentralizuar i kriptomonedhave me rrëshqitje të ulët dhe likuiditet të lartë që lejon tregtarët të shkëmbejnë aktivet e tyre. Bursa e ka selinë në Zvicër dhe ka disa vite që ekziston. Përdoruesit mund ta shohin Curve Finance pak unike për shkak të paraqitjes dhe dizajnit të saj të përgjithshëm. Por nëse jeni adhurues i retros dhe ju pëlqen të eksploroni tema të vjetra, nuk do të jetë problem për ju. Curve Finance fokusohet kryesisht në monedhat e qëndrueshme, të cilat kanë tërhequr përdorues nga e gjithë bota që kërkojnë mundësi me rrezik të ulët.

Platforma ofron gjithashtu disa mundësi fitimi dhe investimi. Përdoruesit thjesht lidhin kuletat e tyre kripto me bursë për të hyrë në fondet e tyre dhe për t'i aplikuar ato në cilindo nga aktivitetet investuese të disponueshme në bursë. Më së miri do të ishte të kishit të paktën njohuri bazë për grupet e likuiditetit përpara se të përdorni platformën. Përndryshe, konceptet në shkëmbim mund të jenë konfuze.

Ata kanë shenjën e tyre të qeverisjes, CRV, e cila ndihmon në sigurimin e likuiditetit në grupet e tyre të aseteve. Curve është një shkëmbim i decentralizuar disi më i rrezikshëm dhe është audituar disa herë tashmë.

Pro

 • Një shumëllojshmëri e madhe e pishinave të likuiditetit janë në dispozicion
 • Shpërblime premium APY
 • Krijoni pishinat tuaja në shkëmbim
 • CRV falas për ofruesit e likuiditetit
 • Përfshirja e DAO dhe AMM për një përvojë pa telashe

Kundër

 • Jo shumë miqësore për fillestarët
 • Tarifa e lartë e gazit për transaksionet

Vizitoni: https://curve.fi/

5. 1 inç

1inç është një grumbullues i decentralizuar i këmbimit (DEX), që do të thotë se kontrollon tregun e kriptomonedhave për të gjetur tarifat më të mira dhe tarifat më të ulëta për tregtitë tuaja. Fatkeqësisht, ajo nuk është e licencuar për të operuar në SHBA

1inç në fakt merr një numër të madh shkëmbimesh të ndryshme të decentralizuara dhe i grumbullon ato për klientët, që do të thotë se ju gjithmonë merrni tarifën më të mirë për shkëmbimin tuaj.

Përveç kësaj, 1 inç nuk ngarkon tarifa shtesë dhe është i disponueshëm në rrjete të shumta blockchain. Njerëzit që marrin tokenin e gazit CHI në 1 inç marrin gjithashtu një ulje të konsiderueshme në koston e transaksioneve të tyre.

Pro

 • 1 inç gjen tarifat më të mira
 • Nuk ka tarifa 1 inç
 • Asnjë tarifë për tërheqje ose depozitim
 • Punon me kuleta të ndryshme
 • Ju mund të vendosni urdhra limit
 • Punon me kuleta të ndryshme
 • Gama e madhe e kriptomonedhave

Kundër

 • Nuk rregullohet në SHBA
 • Tarifat e gazit mund të jenë të larta
 • Nuk është i përshtatshëm për investitorët e rinj
 • Opsione të kufizuara fiat

Vizitoni: https://app.1inch.io/#/1/swap/ETH/DAI

6. SushiSwap

SushiSwap është një shkëmbim i decentralizuar (DEX) dhe krijues i automatizuar i tregut (AMM) i ndërtuar mbi Ethereum që përdor grupet globale të likuiditetit për të krijuar tregje unike për çdo palë aktivesh dhe përdor një protokoll të automatizuar likuiditeti si model tregtimi.

Token SushiSwap (SUSHI), drejton shkëmbimin e decentralizuar dhe përdoret gjithashtu si një shenjë shpërblimi për ata që ofrojnë likuiditet në pishina. Ekzistojnë gjithashtu opsione për të dhënë hua dhe për të marrë hua aktive me norma interesi të ndryshme. SushiSwap është në fakt një klon i Uniswap, por me disa veçori të ndryshme dhe mekanizma shpërblimi paksa të ndryshëm, ndryshimi më i dukshëm është aftësia për të dhënë fermë në SushiSwap.

Të mirat:

 • SushiSwap është një DEX me shumë zinxhirë i pranishëm në më shumë se 16 rrjete blockchain
 • SushiSwap u ofron përdoruesve të tij më shumë veçori (shkëmbim, huadhënie, platformë lëshimi, kasafortë, etj) sesa shumica e DEX-ve të tjerë në treg
 • Ndjek një model të ndarjes së fitimit - Mbajtësit e Staked Sushi (xSUSHI) marrin një pjesë (0,05%) të tarifave të tregtimit të ngarkuara nga platforma.
 • Nuk ka KYC ose verifikim të detyrueshëm të identitetit

Disavantazhet:

 • Ende nuk ka veçori të ndërrimit të zinxhirëve
 • E kaluara me hije- Historia e dramës dhe shqetësimeve të sigurisë
 • Rënia e TVL dhe pjesës së tregut
 • Pjesa e tarifave të tregtimit të alokuara për ofruesit e likuiditetit është më e ulët për SushiSwap (0.25%) sesa Uniswap (0.30%)

Vizitoni: https://sushi.com/

7. Protokolli 0x

Protokolli 0x është një shkëmbim i decentralizuar në blockchain Ethereum në të cilin porositë transportohen dhe konfirmohen jashtë zinxhirit, duke ulur masivisht kostot e gazit dhe duke reduktuar mbingarkesën në zinxhirin kryesor Ethereum. 

Transaksionet kryhen përmes rrjetit Ethereum vetëm kur një tregti finalizohet, duke i lejuar përdoruesit të ulin tarifat e gazit që lidhen me operacionet tregtare. Transmetuesit ndihmojnë në transmetimin e porosive dhe mbledhin një tarifë në ZRX sa herë që lehtësojnë një tregti. Transmetuesit mund të ndërtohen nga kushdo dhe janë shtylla kurrizore e suksesit të protokollit.

ProKundër
0x ofron decentralizim së bashku me një opsion P2PPjesa më e madhe e qeverisjes shkon tek ata që zotërojnë më shumë ZRX, gjë që nuk është gjithmonë një gjë e mirë pasi mund të merren vendime të këqija.
0x përdor regjistrat jashtë zinxhirit dhe verifikimin në zinxhir që mundëson tregtimin e shenjave të ndryshme ERC20Ka shumë konkurrencë në këtë fushë dhe nuk është e sigurt se si rregulloret e qeverisë mund të ndikojnë në qëndrueshmërinë e ardhshme të platformave të tilla si 0x
0x ofron një zgjidhje unike dhe ka fituar shumë tërheqje vitet e fundit 
0x përdor kontratat inteligjente dhe teknologjitë e tjera inovative 

Vizitoni: https://www.0x.org/

8. IDEX

IDEX është një shkëmbim i decentralizuar që vepron në blockchain Ethereum. IDEX është shkëmbimi i parë i kontratave inteligjente të decentralizuara me bazë Ethereum për të mbështetur tregtimin në kohë reale. Ai pretendon të jetë Ethereum DEX më i avancuar. Ai mbështet porositë kufitare dhe të tregut, anulimet pa gaz dhe aftësinë për të mbushur shumë tregti në të njëjtën kohë.

Shkëmbimi përbëhet nga një kontratë inteligjente, një motor tregtimi dhe një "arbitër i përpunimit të transaksioneve". Kontrata inteligjente është përgjegjëse për ruajtjen e të gjitha aktiveve dhe ekzekutimin e shlyerjes tregtare. Përdoruesi duhet të verifikojë të gjitha tregtitë duke përdorur çelësat e tyre privatë.

ProKundër
 Tregtim shumë i sigurt dhe i koduar. Përdoruesit nuk mund të tregtojnë në Bitcoin.
 Programi i bastimeve për pjesëmarrësit me shpërblime për të fituar. Fillestarët mund të gjejnë tregti në sfidat e kriptos.
 Pagesat kripto-në-kripto mund të bëhen shpejt. Kërkon një shumëllojshmëri të mbështetjes së monedhave të tjera dixhitale.
 Mbështet zinxhirin inteligjent Ethereum dhe Binance. 
 Krijuesit dhe marrësit e tregtisë mund të fitojnë shpërblime në argumentet e shërbimeve aurora. 
 Mbështetje e besueshme e klientit. 
 Portofoli Metamask i integruar. 
 UI miqësore për përdoruesit për tregtim të lehtë dhe menaxhim të fondeve. 

Vizitoni: https://idex.io/

9. Ndërkëmbim

Biswap është një shkëmbim i decentralizuar për tregtimin e argumenteve BEP20, minierat e likuiditetit dhe bujqësinë e rendimentit në BSC.

Shkëmbimi u lançua më 25 maj 2021, nga një ekip anonim zhvilluesish dhe është gati të zëvendësojë PancakeSwap si DEX-i më i mirë në BSC.

Pro

 • Ka tarifat më të ulëta të këmbimit midis të gjitha DEX-ve (kranon një tarifë tregtimi prej 0,1%).
 • Ofron programe të shumta referimi që ju lejojnë të fitoni nga tarifat e shkëmbimit të referimeve, shpërblimet e fermës, shpërblimet e nisjes, vëllimi i lotarisë, etj.
 • Mban një Fond të Sigurt të Aseteve për Përdoruesit (SAFU), i cili është një lloj fondi sigurimi për të mbrojtur përdoruesit e tij nga çdo humbje e mundshme që vjen nga hakimet, shfrytëzimet, etj.
 • Vepron me një qasje të orientuar drejt komunitetit. Përpiqet t'i përcjellë përdoruesit dhe anëtarët e komunitetit, në çdo hap të rrugës.
 • Struktura transparente e tarifave. Nuk ka tarifa të fshehura.
 • Zbritje për tarifat e transaksionit. Biswap kthen deri në 70% të të gjitha tarifave tuaja tregtare në BSW.
 • Ju ofron ferma dhe pishina të ndryshme me APR ose APY fitimprurëse ku mund të rritni portofolin tuaj në mënyrë pasive.
 • Audituar nga Certik (raporti i auditimit Biswap).
 • Dizajn unik, ndërfaqe intuitive e përdoruesit dhe miqësore për fillestarët.
 • Ekipi shumë kompetent dhe i përkushtuar.
 • Një fitues i programit të Binance 10 Ndërtuesit më të Vlefshëm II (MVBII).
 • Mbështetur nga Binance Labs përmes investimit strategjik dhe i listuar në Binance.

Kundër

 • Relativisht e re dhe ende nuk i ka rezistuar provës së kohës.
 • Ekipi është anonim dhe mund të zhduket në çdo kohë nëse duan. Megjithatë, kjo është shumë e pamundur.

Vizitoni: https://biswap.org/

10. DODOEX

Është një kompani e decentralizuar e financave (Defi) në pronësi të kinezëve. Ai përdor rrjetin Ethereum. Ky shkëmbim është inovacioni që merr përsipër botën e shkëmbimeve, me ofruesin e tij të likuiditetit në zinxhir (LP). Krijuesi i tregut të sistemit është i vetmi dhe fokusohet në ofrimin e çmimeve të qëndrueshme dhe likuiditetit më të mirë në botën e decentralizuar.

Kur programi i këtij sistemi, PPM, krahasohet me shkëmbimet e tjera të decentralizuara që përdorin AMM, do të vëreni se ata janë përmirësuar në një sistem gjenerimi të ri për të forcuar shkëmbimet ekzistuese të decentralizuara.

Mënyra se si funksionon mekanizmi i çmimeve PMM është i thjeshtë. Mekanizmi i çmimeve funksionon në të njëjtën mënyrë si njerëzit sillen në botën tregtare. Sistemi i përdor këto sjellje të kombinuara me parashikime për të krijuar çmime pothuajse perfekte të tregut për aktivet.

Likuiditeti i mjaftueshëm për të mbuluar këto çmime në ndryshim është krijuar për të ruajtur aktivet e ofruara nga ofruesit e likuiditetit (LP), për të zvogëluar rrëshqitjen e çmimit dhe, në të njëjtën kohë, për të eliminuar problemin e humbjes së përkohshme me një emetim të shpërblimeve nga tregtimi i arbitrazhit.

DODO gjithashtu mbështet projektet e tjera më të fundit të kriptove që funksionojnë në një listë ICO me kosto zero me ndihmën e Ofertës së saj fillestare DODO (IDO). Ky sistem lejon emetuesit të bëjnë depozita vetëm me argumentet e tyre. Kontrata inteligjente e DODO funksionon duke përdorur ERC20, një shenjë brenda sistemit Ethereum. Radar Bear, Diane Dai dhe zhvillues të tjerë të identifikuar u bashkuan për të programuar shkëmbimin DODO.

Sipërmarrjet kornizë shikuan më tej sistemin, duke i kushtuar kompanisë 600,000 dollarë. Shkëmbimi i decentralizuar filloi në gusht 2020. Megjithatë, fillimisht u fol për shkëmbimin, në shtator 2020, se kishte përfunduar me sukses fazën e tij përfundimtare, e cila kushtoi një shumë tjetër prej 5 milionë dollarësh kontribut anonim. Për këtë shitje private kanë qenë të pranishëm edhe investitorë të tjerë. Këta investitorë janë njerëz të njohur në firmat e kapitalit sipërmarrës dhe shkëmbimet e kriptomonedhave.

Vizitoni: https://dodoex.io/

Shpresoj se ky postim do t'ju ndihmojë. Mos harroni të lini një like, koment dhe ta ndani me të tjerët. Faleminderit!

Lexo më shumë: Shkëmbimet më të mira të centralizuara të kriptomonedhave

What is GEEK

Buddha Community

10 shkëmbimet kryesore të decentralizuara të kriptomonedhave që duhet

Në këtë postim, do të mësoni 10 shkëmbimet kryesore të decentralizuara të kriptomonedhave që duhet të dini dhe përdorni

Çfarë është një shkëmbim i decentralizuar?

Shkëmbimet e decentralizuara (ose DEX) janë shkëmbime kriptomonedhash që nuk kërkojnë shërbimet e palëve të treta për operacionet me asete kripto. Kështu, ata lejojnë tregtarët të kryejnë marrëveshje drejtpërdrejt me njëri-tjetrin. Funksionet e tyre janë të ngjashme me ato të platformave tradicionale të centralizuara, por në kontrast me to, DEX-të ofrojnë një mekanizëm të drejtpërdrejtë tregtimi nga kolegët, bazuar në ekzekutimin inteligjent të kontratës.

Një lloj i tillë tregtimi presupozon që të gjithë pjesëmarrësit në marrëveshje të mbajnë kontrollin mbi asetet e tyre dixhitale dhe çelësat privatë, pa pasur nevojë t'ia kalojnë ato ndonjë ndërmjetësi apo kujdestari. Me fjalë të tjera, DEX-të funksionojnë si platforma për përdoruesit për të kërkuar ndeshje në porositë e tyre të blerjes dhe shitjes, pa një autoritet qendror përgjegjës për ruajtjen dhe shkëmbimin e aseteve.

Meqenëse ideja e krijimit të platformave të tilla u zbatua në vitet 2013–2014, nuk është e lehtë të përcaktohet se cila platformë u bë pionierja në këtë fushë, pasi burime të ndryshme japin emra të ndryshëm. 

Sot, shkëmbime të shumta të decentralizuara me funksione të ndryshme mund të gjenden lehtësisht në ueb. Vetëm GitHub liston mbi 250 DEX plotësisht funksionale në kohën e shkrimit. Shembujt më të njohur përfshijnë Uniswap, Tokenlon, 0x Protocol, Venus, Sushiswap, Compound, Curve Finance, 1inch Exchange dhe PancakeSwap.

Megjithatë, vlen të përmendet se në realitet, shumë shkëmbime online që e quajnë veten të decentralizuar nuk janë absolutisht të decentralizuara. Ata përdorin serverët e tyre për të ruajtur të dhënat e tregtimit, megjithëse nuk kanë akses në çelësat privatë të përdoruesve.

Si funksionojnë shkëmbimet e decentralizuara?

Shumica e shkëmbimeve të decentralizuara janë projekte me burim të hapur të ndërtuara në zinxhirin e bllokut Ethereum dhe duke përdorur kontrata inteligjente për të kryer shkëmbimin e dëshiruar të përdoruesve të aseteve dixhitale.

Për të maksimizuar numrin e çifteve të tregtimit, ata synojnë të jenë të përputhshëm me zinxhirë, në mënyrë që të mund të tregtoni çdo aktiv që dëshironi, dhe për shkak se nuk ka autoritet qendror që lehtëson transaksionin, tarifat e tregtimit janë shumë më të ulëta, nëse ka fare. .

Në përgjithësi, është një proces i thjeshtë për të bërë një tregti, ju zgjidhni aktivin që dëshironi, dhe aktivin që dëshironi të tregtoni për të, ndiqni hapat që në përgjithësi përfshijnë dërgimin e aktiveve tuaja në një kontratë të zgjuar dhe zgjedhjen e një adrese portofolin e destinacionit. dhe kujdeset për pjesën tjetër. Asetet tuaja të reja depozitohen në adresën që keni zgjedhur.

Çfarë duhet të kërkoni në një shkëmbim të decentralizuar

Gjërat kryesore që do të dëshironi të kërkoni në një bursë të decentralizuar janë lehtësia e përdorimit, tarifat e tregtimit, vëllimi/likuiditeti i tregtisë, anonimiteti dhe çiftet e tregtimit.

Vëllimi/likuiditeti i tregtisë do të ndikojë në shumën që merrni, shpesh të referuara si rrëshqitje; nëse çmimi i aktivit ndryshon sepse tregtia kërkon pak kohë për t'u përmbushur, ose nëse keni bërë një porosi të madhe, mund të merrni pak a shumë nga aktivi juaj i dëshiruar.

Shkëmbimet kryesore të decentralizuara ofrojnë tarifa minimale, një mori çiftesh tregtare dhe janë shkëmbime të thjeshta pikash dhe klikimesh që ndodhin pothuajse menjëherë për të siguruar tregti të qëndrueshme.

Lexo më shumë: Hulumtoni kriptomonedhën përpara se të investoni në 5 hapa bazë

Shkëmbimet kryesore të Decentralizuara

1. Uniswap

Uniswap është një shkëmbim i decentralizuar që vepron në blockchain Ethereum. Ai lejon shkëmbime të menjëhershme të çdo aktivi ERC-20 me tregti me një klikim. Është i pabesueshëm, pa leje dhe funksionon në pjesën e pasme të grupeve të likuiditetit. 

Këto pishina lejojnë këdo që të krijojë një treg duke ofruar dy shenja themelore. Në këmbim ata marrin një tarifë tregtimi prej 0.3% sa herë që përdoret çifti tregtar. Uniswap nuk ka shenjën e vet që do të thotë se përdoruesit marrin tarifat e tyre në formën e aseteve që i kanë ofruar grupit.

Pro

 • Ndryshoni argumentet ERC-20
 • Dizajn miqësor për përdoruesit
 • Fito interes duke vendosur kripto
 • Nuk kërkohet regjistrim
 • Mbështetje për portofolin kripto

Kundër

 • Nuk pranon para fiat
 • Tarifa të larta të gazit
 • Rreziku i humbjes së përhershme
 • Jo KYC

Vizitoni: https://uniswap.org/

2. dYdX

dYdX është një shkëmbim i decentralizuar i derivateve të kriptove, i ekzekutuar shkëlqyeshëm me një bollëk tregtimi marzhi dhe opsionesh të përhershme për të gjithë. Përveçse ka një emër të zgjuar ( dy/dx i referohet Shënimit të Leibniz-it në matematikë), dYdX ka mbushur një vend bindës brenda sferës së tregtimit të kriptove.

E themeluar në vitin 2017 nga ish-inxhinieri i Coinbase Antonio Juliano, dYdX fitoi interes të menjëhershëm të investitorëve në shumën prej 87 milionë dollarësh financim. Kjo pistë e rëndësishme kapitale i lejoi zhvilluesit e projektit të ndërtonin platformën e tregtimit sipas standardeve jashtëzakonisht të larta.

Përsëritjet e hershme të platformës së shkëmbimit dYdX u lejuan tregtarëve aftësitë bazë të tregtimit të marzhit të kriptove me aktive të kufizuara. Tani, dYdX e përmirësoi lojën e saj duke nxjerrë marzhin dhe perpetualet për shumë kriptovaluta. Ai gjithashtu shtoi shërbimet e huadhënies dhe huamarrjes për të decentralizuar tërësisht të gjithë përvojën tregtare.

Ky është një vend i shkëlqyer për të ndalur dhe shpjeguar shpejt tregtimin e marzhit të kriptove dhe kontratat e përhershme për njerëzit e rinj në dhomë. Nëse i kuptoni tashmë këto koncepte, mos ngurroni të kaloni përpara.

Fillimi i dYdX filloi në 2019 me një kapital masiv për mbledhjen e fondeve prej më shumë se 10 milion USD dhe u lançua zyrtarisht më 9 shtator 2021, me një ngjarje fillestare të ofrimit të monedhave (ICO).

Risia e dYdX është se mbajtësit e tokenave do të kenë një mori autoritetesh mbi ekosistemet, të tilla si aftësia për të marrë bonuse absolute nga shpërblimet e minierave deri te vërtetimi i transaksioneve në platformë, ndër të tjera.

Pro

 • Nuk ka tarifa gazi kur tregtoni të përhershme ose shkëmbeni asete të mbështetura
 • Prezantimi i tokenit DYDX
 • E gjatë dhe e shkurtër me levë të lartë
 • Fitoni interes për aktivet e depozituara dhe normat konkurruese të huamarrjes

Kundër

 • Zgjedhje e kufizuar për çiftet e tregtimit të marzhit (tre)
 • Vetëm 3 aktive të disponueshme për shkëmbime
 • Norma e interesit për Ethereum ndonjëherë mund të arrijë 0%, në mënyrë efektive duke e bërë atë të pavlefshëm

Vizitoni: https://dydx.exchange/

Lexo më shumë: Çfarë është dYdX Exchange | Si të përdorni shkëmbimin dYdX për tregtimin e kriptove

3. Ndërrimi i petullave

PancakeSwap Exchange filloi në shtator 2020 në Binance Smart Chain si një krijues alternativ i automatizuar i tregut (AMM) ndaj Uniswap Exchange, me kosto më të ulëta transaksioni dhe shpejtësi më të larta. Ndërsa filloi si pothuajse një kopje dhe ngjitje e Uniswap në një tjetër blockchain, PancakeSwap Exchange ka zhvilluar një sërë veçorish që kanë bërë që ai të përdoret më shpesh sesa Uniswap.

Me një gamë të gjerë veçorish dhe mënyrash që përdoruesit të fitojnë të ardhura pasive, platforma tani ka më shumë vlerë totale të bllokuar sesa Uniswap. Nëse jeni duke kërkuar për një shkëmbim të decentralizuar me tarifa dhe kosto më të ulëta transaksioni, rishikimi ynë i PancakeSwap Exchange do të ndihmojë në përcaktimin nëse është i duhuri për nevojat tuaja.

Shenja CAKE mund të jetë gjithashtu shumë fitimprurëse për të aksionuar dhe për t'u dhënë përdoruesve një sërë përfitimesh gjatë përdorimit të PancakeSwap.

Pro

 • Kthime të larta APR/APY për pishina dhe ferma
 • Kosto më të ulëta të transaksionit në krahasim me Uniswap
 • Gama e gjerë e produkteve
 • Më shumë transaksione ditore sesa Uniswap me komunitetin aktiv dhe zhvilluesit

Kundër

 • Humbje e përhershme në grupet e likuiditetit
 • Parashikimi dhe lotaria mund të rezultojnë në humbjen e shpejtë të fondeve (bixhoz)
 • Rrjeti mund të mbingarkohet për shkak të popullaritetit
 • Potenciali për mashtrime

Vizitoni: https://pancakeswap.finance/

4. Curve Finance

Curve Finance është një shkëmbim i avancuar i decentralizuar i kriptomonedhave me rrëshqitje të ulët dhe likuiditet të lartë që lejon tregtarët të shkëmbejnë aktivet e tyre. Bursa e ka selinë në Zvicër dhe ka disa vite që ekziston. Përdoruesit mund ta shohin Curve Finance pak unike për shkak të paraqitjes dhe dizajnit të saj të përgjithshëm. Por nëse jeni adhurues i retros dhe ju pëlqen të eksploroni tema të vjetra, nuk do të jetë problem për ju. Curve Finance fokusohet kryesisht në monedhat e qëndrueshme, të cilat kanë tërhequr përdorues nga e gjithë bota që kërkojnë mundësi me rrezik të ulët.

Platforma ofron gjithashtu disa mundësi fitimi dhe investimi. Përdoruesit thjesht lidhin kuletat e tyre kripto me bursë për të hyrë në fondet e tyre dhe për t'i aplikuar ato në cilindo nga aktivitetet investuese të disponueshme në bursë. Më së miri do të ishte të kishit të paktën njohuri bazë për grupet e likuiditetit përpara se të përdorni platformën. Përndryshe, konceptet në shkëmbim mund të jenë konfuze.

Ata kanë shenjën e tyre të qeverisjes, CRV, e cila ndihmon në sigurimin e likuiditetit në grupet e tyre të aseteve. Curve është një shkëmbim i decentralizuar disi më i rrezikshëm dhe është audituar disa herë tashmë.

Pro

 • Një shumëllojshmëri e madhe e pishinave të likuiditetit janë në dispozicion
 • Shpërblime premium APY
 • Krijoni pishinat tuaja në shkëmbim
 • CRV falas për ofruesit e likuiditetit
 • Përfshirja e DAO dhe AMM për një përvojë pa telashe

Kundër

 • Jo shumë miqësore për fillestarët
 • Tarifa e lartë e gazit për transaksionet

Vizitoni: https://curve.fi/

5. 1 inç

1inç është një grumbullues i decentralizuar i këmbimit (DEX), që do të thotë se kontrollon tregun e kriptomonedhave për të gjetur tarifat më të mira dhe tarifat më të ulëta për tregtitë tuaja. Fatkeqësisht, ajo nuk është e licencuar për të operuar në SHBA

1inç në fakt merr një numër të madh shkëmbimesh të ndryshme të decentralizuara dhe i grumbullon ato për klientët, që do të thotë se ju gjithmonë merrni tarifën më të mirë për shkëmbimin tuaj.

Përveç kësaj, 1 inç nuk ngarkon tarifa shtesë dhe është i disponueshëm në rrjete të shumta blockchain. Njerëzit që marrin tokenin e gazit CHI në 1 inç marrin gjithashtu një ulje të konsiderueshme në koston e transaksioneve të tyre.

Pro

 • 1 inç gjen tarifat më të mira
 • Nuk ka tarifa 1 inç
 • Asnjë tarifë për tërheqje ose depozitim
 • Punon me kuleta të ndryshme
 • Ju mund të vendosni urdhra limit
 • Punon me kuleta të ndryshme
 • Gama e madhe e kriptomonedhave

Kundër

 • Nuk rregullohet në SHBA
 • Tarifat e gazit mund të jenë të larta
 • Nuk është i përshtatshëm për investitorët e rinj
 • Opsione të kufizuara fiat

Vizitoni: https://app.1inch.io/#/1/swap/ETH/DAI

6. SushiSwap

SushiSwap është një shkëmbim i decentralizuar (DEX) dhe krijues i automatizuar i tregut (AMM) i ndërtuar mbi Ethereum që përdor grupet globale të likuiditetit për të krijuar tregje unike për çdo palë aktivesh dhe përdor një protokoll të automatizuar likuiditeti si model tregtimi.

Token SushiSwap (SUSHI), drejton shkëmbimin e decentralizuar dhe përdoret gjithashtu si një shenjë shpërblimi për ata që ofrojnë likuiditet në pishina. Ekzistojnë gjithashtu opsione për të dhënë hua dhe për të marrë hua aktive me norma interesi të ndryshme. SushiSwap është në fakt një klon i Uniswap, por me disa veçori të ndryshme dhe mekanizma shpërblimi paksa të ndryshëm, ndryshimi më i dukshëm është aftësia për të dhënë fermë në SushiSwap.

Të mirat:

 • SushiSwap është një DEX me shumë zinxhirë i pranishëm në më shumë se 16 rrjete blockchain
 • SushiSwap u ofron përdoruesve të tij më shumë veçori (shkëmbim, huadhënie, platformë lëshimi, kasafortë, etj) sesa shumica e DEX-ve të tjerë në treg
 • Ndjek një model të ndarjes së fitimit - Mbajtësit e Staked Sushi (xSUSHI) marrin një pjesë (0,05%) të tarifave të tregtimit të ngarkuara nga platforma.
 • Nuk ka KYC ose verifikim të detyrueshëm të identitetit

Disavantazhet:

 • Ende nuk ka veçori të ndërrimit të zinxhirëve
 • E kaluara me hije- Historia e dramës dhe shqetësimeve të sigurisë
 • Rënia e TVL dhe pjesës së tregut
 • Pjesa e tarifave të tregtimit të alokuara për ofruesit e likuiditetit është më e ulët për SushiSwap (0.25%) sesa Uniswap (0.30%)

Vizitoni: https://sushi.com/

7. Protokolli 0x

Protokolli 0x është një shkëmbim i decentralizuar në blockchain Ethereum në të cilin porositë transportohen dhe konfirmohen jashtë zinxhirit, duke ulur masivisht kostot e gazit dhe duke reduktuar mbingarkesën në zinxhirin kryesor Ethereum. 

Transaksionet kryhen përmes rrjetit Ethereum vetëm kur një tregti finalizohet, duke i lejuar përdoruesit të ulin tarifat e gazit që lidhen me operacionet tregtare. Transmetuesit ndihmojnë në transmetimin e porosive dhe mbledhin një tarifë në ZRX sa herë që lehtësojnë një tregti. Transmetuesit mund të ndërtohen nga kushdo dhe janë shtylla kurrizore e suksesit të protokollit.

ProKundër
0x ofron decentralizim së bashku me një opsion P2PPjesa më e madhe e qeverisjes shkon tek ata që zotërojnë më shumë ZRX, gjë që nuk është gjithmonë një gjë e mirë pasi mund të merren vendime të këqija.
0x përdor regjistrat jashtë zinxhirit dhe verifikimin në zinxhir që mundëson tregtimin e shenjave të ndryshme ERC20Ka shumë konkurrencë në këtë fushë dhe nuk është e sigurt se si rregulloret e qeverisë mund të ndikojnë në qëndrueshmërinë e ardhshme të platformave të tilla si 0x
0x ofron një zgjidhje unike dhe ka fituar shumë tërheqje vitet e fundit 
0x përdor kontratat inteligjente dhe teknologjitë e tjera inovative 

Vizitoni: https://www.0x.org/

8. IDEX

IDEX është një shkëmbim i decentralizuar që vepron në blockchain Ethereum. IDEX është shkëmbimi i parë i kontratave inteligjente të decentralizuara me bazë Ethereum për të mbështetur tregtimin në kohë reale. Ai pretendon të jetë Ethereum DEX më i avancuar. Ai mbështet porositë kufitare dhe të tregut, anulimet pa gaz dhe aftësinë për të mbushur shumë tregti në të njëjtën kohë.

Shkëmbimi përbëhet nga një kontratë inteligjente, një motor tregtimi dhe një "arbitër i përpunimit të transaksioneve". Kontrata inteligjente është përgjegjëse për ruajtjen e të gjitha aktiveve dhe ekzekutimin e shlyerjes tregtare. Përdoruesi duhet të verifikojë të gjitha tregtitë duke përdorur çelësat e tyre privatë.

ProKundër
 Tregtim shumë i sigurt dhe i koduar. Përdoruesit nuk mund të tregtojnë në Bitcoin.
 Programi i bastimeve për pjesëmarrësit me shpërblime për të fituar. Fillestarët mund të gjejnë tregti në sfidat e kriptos.
 Pagesat kripto-në-kripto mund të bëhen shpejt. Kërkon një shumëllojshmëri të mbështetjes së monedhave të tjera dixhitale.
 Mbështet zinxhirin inteligjent Ethereum dhe Binance. 
 Krijuesit dhe marrësit e tregtisë mund të fitojnë shpërblime në argumentet e shërbimeve aurora. 
 Mbështetje e besueshme e klientit. 
 Portofoli Metamask i integruar. 
 UI miqësore për përdoruesit për tregtim të lehtë dhe menaxhim të fondeve. 

Vizitoni: https://idex.io/

9. Ndërkëmbim

Biswap është një shkëmbim i decentralizuar për tregtimin e argumenteve BEP20, minierat e likuiditetit dhe bujqësinë e rendimentit në BSC.

Shkëmbimi u lançua më 25 maj 2021, nga një ekip anonim zhvilluesish dhe është gati të zëvendësojë PancakeSwap si DEX-i më i mirë në BSC.

Pro

 • Ka tarifat më të ulëta të këmbimit midis të gjitha DEX-ve (kranon një tarifë tregtimi prej 0,1%).
 • Ofron programe të shumta referimi që ju lejojnë të fitoni nga tarifat e shkëmbimit të referimeve, shpërblimet e fermës, shpërblimet e nisjes, vëllimi i lotarisë, etj.
 • Mban një Fond të Sigurt të Aseteve për Përdoruesit (SAFU), i cili është një lloj fondi sigurimi për të mbrojtur përdoruesit e tij nga çdo humbje e mundshme që vjen nga hakimet, shfrytëzimet, etj.
 • Vepron me një qasje të orientuar drejt komunitetit. Përpiqet t'i përcjellë përdoruesit dhe anëtarët e komunitetit, në çdo hap të rrugës.
 • Struktura transparente e tarifave. Nuk ka tarifa të fshehura.
 • Zbritje për tarifat e transaksionit. Biswap kthen deri në 70% të të gjitha tarifave tuaja tregtare në BSW.
 • Ju ofron ferma dhe pishina të ndryshme me APR ose APY fitimprurëse ku mund të rritni portofolin tuaj në mënyrë pasive.
 • Audituar nga Certik (raporti i auditimit Biswap).
 • Dizajn unik, ndërfaqe intuitive e përdoruesit dhe miqësore për fillestarët.
 • Ekipi shumë kompetent dhe i përkushtuar.
 • Një fitues i programit të Binance 10 Ndërtuesit më të Vlefshëm II (MVBII).
 • Mbështetur nga Binance Labs përmes investimit strategjik dhe i listuar në Binance.

Kundër

 • Relativisht e re dhe ende nuk i ka rezistuar provës së kohës.
 • Ekipi është anonim dhe mund të zhduket në çdo kohë nëse duan. Megjithatë, kjo është shumë e pamundur.

Vizitoni: https://biswap.org/

10. DODOEX

Është një kompani e decentralizuar e financave (Defi) në pronësi të kinezëve. Ai përdor rrjetin Ethereum. Ky shkëmbim është inovacioni që merr përsipër botën e shkëmbimeve, me ofruesin e tij të likuiditetit në zinxhir (LP). Krijuesi i tregut të sistemit është i vetmi dhe fokusohet në ofrimin e çmimeve të qëndrueshme dhe likuiditetit më të mirë në botën e decentralizuar.

Kur programi i këtij sistemi, PPM, krahasohet me shkëmbimet e tjera të decentralizuara që përdorin AMM, do të vëreni se ata janë përmirësuar në një sistem gjenerimi të ri për të forcuar shkëmbimet ekzistuese të decentralizuara.

Mënyra se si funksionon mekanizmi i çmimeve PMM është i thjeshtë. Mekanizmi i çmimeve funksionon në të njëjtën mënyrë si njerëzit sillen në botën tregtare. Sistemi i përdor këto sjellje të kombinuara me parashikime për të krijuar çmime pothuajse perfekte të tregut për aktivet.

Likuiditeti i mjaftueshëm për të mbuluar këto çmime në ndryshim është krijuar për të ruajtur aktivet e ofruara nga ofruesit e likuiditetit (LP), për të zvogëluar rrëshqitjen e çmimit dhe, në të njëjtën kohë, për të eliminuar problemin e humbjes së përkohshme me një emetim të shpërblimeve nga tregtimi i arbitrazhit.

DODO gjithashtu mbështet projektet e tjera më të fundit të kriptove që funksionojnë në një listë ICO me kosto zero me ndihmën e Ofertës së saj fillestare DODO (IDO). Ky sistem lejon emetuesit të bëjnë depozita vetëm me argumentet e tyre. Kontrata inteligjente e DODO funksionon duke përdorur ERC20, një shenjë brenda sistemit Ethereum. Radar Bear, Diane Dai dhe zhvillues të tjerë të identifikuar u bashkuan për të programuar shkëmbimin DODO.

Sipërmarrjet kornizë shikuan më tej sistemin, duke i kushtuar kompanisë 600,000 dollarë. Shkëmbimi i decentralizuar filloi në gusht 2020. Megjithatë, fillimisht u fol për shkëmbimin, në shtator 2020, se kishte përfunduar me sukses fazën e tij përfundimtare, e cila kushtoi një shumë tjetër prej 5 milionë dollarësh kontribut anonim. Për këtë shitje private kanë qenë të pranishëm edhe investitorë të tjerë. Këta investitorë janë njerëz të njohur në firmat e kapitalit sipërmarrës dhe shkëmbimet e kriptomonedhave.

Vizitoni: https://dodoex.io/

Shpresoj se ky postim do t'ju ndihmojë. Mos harroni të lini një like, koment dhe ta ndani me të tjerët. Faleminderit!

Lexo më shumë: Shkëmbimet më të mira të centralizuara të kriptomonedhave

How to Create Arrays in Python

In this tutorial, you'll know the basics of how to create arrays in Python using the array module. Learn how to use Python arrays. You'll see how to define them and the different methods commonly used for performing operations on them.

This tutorialvideo on 'Arrays in Python' will help you establish a strong hold on all the fundamentals in python programming language. Below are the topics covered in this video:  
1:15 What is an array?
2:53 Is python list same as an array?
3:48  How to create arrays in python?
7:19 Accessing array elements
9:59 Basic array operations
        - 10:33  Finding the length of an array
        - 11:44  Adding Elements
        - 15:06  Removing elements
        - 18:32  Array concatenation
       - 20:59  Slicing
       - 23:26  Looping  


Python Array Tutorial – Define, Index, Methods

In this article, you'll learn how to use Python arrays. You'll see how to define them and the different methods commonly used for performing operations on them.

The artcile covers arrays that you create by importing the array module. We won't cover NumPy arrays here.

Table of Contents

 1. Introduction to Arrays
  1. The differences between Lists and Arrays
  2. When to use arrays
 2. How to use arrays
  1. Define arrays
  2. Find the length of arrays
  3. Array indexing
  4. Search through arrays
  5. Loop through arrays
  6. Slice an array
 3. Array methods for performing operations
  1. Change an existing value
  2. Add a new value
  3. Remove a value
 4. Conclusion

Let's get started!

What are Python Arrays?

Arrays are a fundamental data structure, and an important part of most programming languages. In Python, they are containers which are able to store more than one item at the same time.

Specifically, they are an ordered collection of elements with every value being of the same data type. That is the most important thing to remember about Python arrays - the fact that they can only hold a sequence of multiple items that are of the same type.

What's the Difference between Python Lists and Python Arrays?

Lists are one of the most common data structures in Python, and a core part of the language.

Lists and arrays behave similarly.

Just like arrays, lists are an ordered sequence of elements.

They are also mutable and not fixed in size, which means they can grow and shrink throughout the life of the program. Items can be added and removed, making them very flexible to work with.

However, lists and arrays are not the same thing.

Lists store items that are of various data types. This means that a list can contain integers, floating point numbers, strings, or any other Python data type, at the same time. That is not the case with arrays.

As mentioned in the section above, arrays store only items that are of the same single data type. There are arrays that contain only integers, or only floating point numbers, or only any other Python data type you want to use.

When to Use Python Arrays

Lists are built into the Python programming language, whereas arrays aren't. Arrays are not a built-in data structure, and therefore need to be imported via the array module in order to be used.

Arrays of the array module are a thin wrapper over C arrays, and are useful when you want to work with homogeneous data.

They are also more compact and take up less memory and space which makes them more size efficient compared to lists.

If you want to perform mathematical calculations, then you should use NumPy arrays by importing the NumPy package. Besides that, you should just use Python arrays when you really need to, as lists work in a similar way and are more flexible to work with.

How to Use Arrays in Python

In order to create Python arrays, you'll first have to import the array module which contains all the necassary functions.

There are three ways you can import the array module:

 • By using import array at the top of the file. This includes the module array. You would then go on to create an array using array.array().
import array

#how you would create an array
array.array()
 • Instead of having to type array.array() all the time, you could use import array as arr at the top of the file, instead of import array alone. You would then create an array by typing arr.array(). The arr acts as an alias name, with the array constructor then immediately following it.
import array as arr

#how you would create an array
arr.array()
 • Lastly, you could also use from array import *, with * importing all the functionalities available. You would then create an array by writing the array() constructor alone.
from array import *

#how you would create an array
array()

How to Define Arrays in Python

Once you've imported the array module, you can then go on to define a Python array.

The general syntax for creating an array looks like this:

variable_name = array(typecode,[elements])

Let's break it down:

 • variable_name would be the name of the array.
 • The typecode specifies what kind of elements would be stored in the array. Whether it would be an array of integers, an array of floats or an array of any other Python data type. Remember that all elements should be of the same data type.
 • Inside square brackets you mention the elements that would be stored in the array, with each element being separated by a comma. You can also create an empty array by just writing variable_name = array(typecode) alone, without any elements.

Below is a typecode table, with the different typecodes that can be used with the different data types when defining Python arrays:

TYPECODEC TYPEPYTHON TYPESIZE
'b'signed charint1
'B'unsigned charint1
'u'wchar_tUnicode character2
'h'signed shortint2
'H'unsigned shortint2
'i'signed intint2
'I'unsigned intint2
'l'signed longint4
'L'unsigned longint4
'q'signed long longint8
'Q'unsigned long longint8
'f'floatfloat4
'd'doublefloat8

Tying everything together, here is an example of how you would define an array in Python:

import array as arr 

numbers = arr.array('i',[10,20,30])


print(numbers)

#output

#array('i', [10, 20, 30])

Let's break it down:

 • First we included the array module, in this case with import array as arr .
 • Then, we created a numbers array.
 • We used arr.array() because of import array as arr .
 • Inside the array() constructor, we first included i, for signed integer. Signed integer means that the array can include positive and negative values. Unsigned integer, with H for example, would mean that no negative values are allowed.
 • Lastly, we included the values to be stored in the array in square brackets.

Keep in mind that if you tried to include values that were not of i typecode, meaning they were not integer values, you would get an error:

import array as arr 

numbers = arr.array('i',[10.0,20,30])


print(numbers)

#output

#Traceback (most recent call last):
# File "/Users/dionysialemonaki/python_articles/demo.py", line 14, in <module>
#  numbers = arr.array('i',[10.0,20,30])
#TypeError: 'float' object cannot be interpreted as an integer

In the example above, I tried to include a floating point number in the array. I got an error because this is meant to be an integer array only.

Another way to create an array is the following:

from array import *

#an array of floating point values
numbers = array('d',[10.0,20.0,30.0])

print(numbers)

#output

#array('d', [10.0, 20.0, 30.0])

The example above imported the array module via from array import * and created an array numbers of float data type. This means that it holds only floating point numbers, which is specified with the 'd' typecode.

How to Find the Length of an Array in Python

To find out the exact number of elements contained in an array, use the built-in len() method.

It will return the integer number that is equal to the total number of elements in the array you specify.

import array as arr 

numbers = arr.array('i',[10,20,30])


print(len(numbers))

#output
# 3

In the example above, the array contained three elements – 10, 20, 30 – so the length of numbers is 3.

Array Indexing and How to Access Individual Items in an Array in Python

Each item in an array has a specific address. Individual items are accessed by referencing their index number.

Indexing in Python, and in all programming languages and computing in general, starts at 0. It is important to remember that counting starts at 0 and not at 1.

To access an element, you first write the name of the array followed by square brackets. Inside the square brackets you include the item's index number.

The general syntax would look something like this:

array_name[index_value_of_item]

Here is how you would access each individual element in an array:

import array as arr 

numbers = arr.array('i',[10,20,30])

print(numbers[0]) # gets the 1st element
print(numbers[1]) # gets the 2nd element
print(numbers[2]) # gets the 3rd element

#output

#10
#20
#30

Remember that the index value of the last element of an array is always one less than the length of the array. Where n is the length of the array, n - 1 will be the index value of the last item.

Note that you can also access each individual element using negative indexing.

With negative indexing, the last element would have an index of -1, the second to last element would have an index of -2, and so on.

Here is how you would get each item in an array using that method:

import array as arr 

numbers = arr.array('i',[10,20,30])

print(numbers[-1]) #gets last item
print(numbers[-2]) #gets second to last item
print(numbers[-3]) #gets first item
 
#output

#30
#20
#10

How to Search Through an Array in Python

You can find out an element's index number by using the index() method.

You pass the value of the element being searched as the argument to the method, and the element's index number is returned.

import array as arr 

numbers = arr.array('i',[10,20,30])

#search for the index of the value 10
print(numbers.index(10))

#output

#0

If there is more than one element with the same value, the index of the first instance of the value will be returned:

import array as arr 


numbers = arr.array('i',[10,20,30,10,20,30])

#search for the index of the value 10
#will return the index number of the first instance of the value 10
print(numbers.index(10))

#output

#0

How to Loop through an Array in Python

You've seen how to access each individual element in an array and print it out on its own.

You've also seen how to print the array, using the print() method. That method gives the following result:

import array as arr 

numbers = arr.array('i',[10,20,30])

print(numbers)

#output

#array('i', [10, 20, 30])

What if you want to print each value one by one?

This is where a loop comes in handy. You can loop through the array and print out each value, one-by-one, with each loop iteration.

For this you can use a simple for loop:

import array as arr 

numbers = arr.array('i',[10,20,30])

for number in numbers:
  print(number)
  
#output
#10
#20
#30

You could also use the range() function, and pass the len() method as its parameter. This would give the same result as above:

import array as arr 

values = arr.array('i',[10,20,30])

#prints each individual value in the array
for value in range(len(values)):
  print(values[value])

#output

#10
#20
#30

How to Slice an Array in Python

To access a specific range of values inside the array, use the slicing operator, which is a colon :.

When using the slicing operator and you only include one value, the counting starts from 0 by default. It gets the first item, and goes up to but not including the index number you specify.

import array as arr 

#original array
numbers = arr.array('i',[10,20,30])

#get the values 10 and 20 only
print(numbers[:2]) #first to second position

#output

#array('i', [10, 20])

When you pass two numbers as arguments, you specify a range of numbers. In this case, the counting starts at the position of the first number in the range, and up to but not including the second one:

import array as arr 

#original array
numbers = arr.array('i',[10,20,30])


#get the values 20 and 30 only
print(numbers[1:3]) #second to third position

#output

#rray('i', [20, 30])

Methods For Performing Operations on Arrays in Python

Arrays are mutable, which means they are changeable. You can change the value of the different items, add new ones, or remove any you don't want in your program anymore.

Let's see some of the most commonly used methods which are used for performing operations on arrays.

How to Change the Value of an Item in an Array

You can change the value of a specific element by speficying its position and assigning it a new value:

import array as arr 

#original array
numbers = arr.array('i',[10,20,30])

#change the first element
#change it from having a value of 10 to having a value of 40
numbers[0] = 40

print(numbers)

#output

#array('i', [40, 20, 30])

How to Add a New Value to an Array

To add one single value at the end of an array, use the append() method:

import array as arr 

#original array
numbers = arr.array('i',[10,20,30])

#add the integer 40 to the end of numbers
numbers.append(40)

print(numbers)

#output

#array('i', [10, 20, 30, 40])

Be aware that the new item you add needs to be the same data type as the rest of the items in the array.

Look what happens when I try to add a float to an array of integers:

import array as arr 

#original array
numbers = arr.array('i',[10,20,30])

#add the integer 40 to the end of numbers
numbers.append(40.0)

print(numbers)

#output

#Traceback (most recent call last):
# File "/Users/dionysialemonaki/python_articles/demo.py", line 19, in <module>
#  numbers.append(40.0)
#TypeError: 'float' object cannot be interpreted as an integer

But what if you want to add more than one value to the end an array?

Use the extend() method, which takes an iterable (such as a list of items) as an argument. Again, make sure that the new items are all the same data type.

import array as arr 

#original array
numbers = arr.array('i',[10,20,30])

#add the integers 40,50,60 to the end of numbers
#The numbers need to be enclosed in square brackets

numbers.extend([40,50,60])

print(numbers)

#output

#array('i', [10, 20, 30, 40, 50, 60])

And what if you don't want to add an item to the end of an array? Use the insert() method, to add an item at a specific position.

The insert() function takes two arguments: the index number of the position the new element will be inserted, and the value of the new element.

import array as arr 

#original array
numbers = arr.array('i',[10,20,30])

#add the integer 40 in the first position
#remember indexing starts at 0

numbers.insert(0,40)

print(numbers)

#output

#array('i', [40, 10, 20, 30])

How to Remove a Value from an Array

To remove an element from an array, use the remove() method and include the value as an argument to the method.

import array as arr 

#original array
numbers = arr.array('i',[10,20,30])

numbers.remove(10)

print(numbers)

#output

#array('i', [20, 30])

With remove(), only the first instance of the value you pass as an argument will be removed.

See what happens when there are more than one identical values:

import array as arr 

#original array
numbers = arr.array('i',[10,20,30,10,20])

numbers.remove(10)

print(numbers)

#output

#array('i', [20, 30, 10, 20])

Only the first occurence of 10 is removed.

You can also use the pop() method, and specify the position of the element to be removed:

import array as arr 

#original array
numbers = arr.array('i',[10,20,30,10,20])

#remove the first instance of 10
numbers.pop(0)

print(numbers)

#output

#array('i', [20, 30, 10, 20])

Conclusion

And there you have it - you now know the basics of how to create arrays in Python using the array module. Hopefully you found this guide helpful.

Thanks for reading and happy coding!

#python #programming 

Connor Mills

Connor Mills

1670560264

Understanding Arrays in Python

Learn how to use Python arrays. Create arrays in Python using the array module. You'll see how to define them and the different methods commonly used for performing operations on them.
 

The artcile covers arrays that you create by importing the array module. We won't cover NumPy arrays here.

Table of Contents

 1. Introduction to Arrays
  1. The differences between Lists and Arrays
  2. When to use arrays
 2. How to use arrays
  1. Define arrays
  2. Find the length of arrays
  3. Array indexing
  4. Search through arrays
  5. Loop through arrays
  6. Slice an array
 3. Array methods for performing operations
  1. Change an existing value
  2. Add a new value
  3. Remove a value
 4. Conclusion

Let's get started!


What are Python Arrays?

Arrays are a fundamental data structure, and an important part of most programming languages. In Python, they are containers which are able to store more than one item at the same time.

Specifically, they are an ordered collection of elements with every value being of the same data type. That is the most important thing to remember about Python arrays - the fact that they can only hold a sequence of multiple items that are of the same type.

What's the Difference between Python Lists and Python Arrays?

Lists are one of the most common data structures in Python, and a core part of the language.

Lists and arrays behave similarly.

Just like arrays, lists are an ordered sequence of elements.

They are also mutable and not fixed in size, which means they can grow and shrink throughout the life of the program. Items can be added and removed, making them very flexible to work with.

However, lists and arrays are not the same thing.

Lists store items that are of various data types. This means that a list can contain integers, floating point numbers, strings, or any other Python data type, at the same time. That is not the case with arrays.

As mentioned in the section above, arrays store only items that are of the same single data type. There are arrays that contain only integers, or only floating point numbers, or only any other Python data type you want to use.

When to Use Python Arrays

Lists are built into the Python programming language, whereas arrays aren't. Arrays are not a built-in data structure, and therefore need to be imported via the array module in order to be used.

Arrays of the array module are a thin wrapper over C arrays, and are useful when you want to work with homogeneous data.

They are also more compact and take up less memory and space which makes them more size efficient compared to lists.

If you want to perform mathematical calculations, then you should use NumPy arrays by importing the NumPy package. Besides that, you should just use Python arrays when you really need to, as lists work in a similar way and are more flexible to work with.

How to Use Arrays in Python

In order to create Python arrays, you'll first have to import the array module which contains all the necassary functions.

There are three ways you can import the array module:

 1. By using import array at the top of the file. This includes the module array. You would then go on to create an array using array.array().
import array

#how you would create an array
array.array()
 1. Instead of having to type array.array() all the time, you could use import array as arr at the top of the file, instead of import array alone. You would then create an array by typing arr.array(). The arr acts as an alias name, with the array constructor then immediately following it.
import array as arr

#how you would create an array
arr.array()
 1. Lastly, you could also use from array import *, with * importing all the functionalities available. You would then create an array by writing the array() constructor alone.
from array import *

#how you would create an array
array()

How to Define Arrays in Python

Once you've imported the array module, you can then go on to define a Python array.

The general syntax for creating an array looks like this:

variable_name = array(typecode,[elements])

Let's break it down:

 • variable_name would be the name of the array.
 • The typecode specifies what kind of elements would be stored in the array. Whether it would be an array of integers, an array of floats or an array of any other Python data type. Remember that all elements should be of the same data type.
 • Inside square brackets you mention the elements that would be stored in the array, with each element being separated by a comma. You can also create an empty array by just writing variable_name = array(typecode) alone, without any elements.

Below is a typecode table, with the different typecodes that can be used with the different data types when defining Python arrays:

TYPECODEC TYPEPYTHON TYPESIZE
'b'signed charint1
'B'unsigned charint1
'u'wchar_tUnicode character2
'h'signed shortint2
'H'unsigned shortint2
'i'signed intint2
'I'unsigned intint2
'l'signed longint4
'L'unsigned longint4
'q'signed long longint8
'Q'unsigned long longint8
'f'floatfloat4
'd'doublefloat8

Tying everything together, here is an example of how you would define an array in Python:

import array as arr 

numbers = arr.array('i',[10,20,30])


print(numbers)

#output

#array('i', [10, 20, 30])

Let's break it down:

 • First we included the array module, in this case with import array as arr .
 • Then, we created a numbers array.
 • We used arr.array() because of import array as arr .
 • Inside the array() constructor, we first included i, for signed integer. Signed integer means that the array can include positive and negative values. Unsigned integer, with H for example, would mean that no negative values are allowed.
 • Lastly, we included the values to be stored in the array in square brackets.

Keep in mind that if you tried to include values that were not of i typecode, meaning they were not integer values, you would get an error:

import array as arr 

numbers = arr.array('i',[10.0,20,30])


print(numbers)

#output

#Traceback (most recent call last):
# File "/Users/dionysialemonaki/python_articles/demo.py", line 14, in <module>
#  numbers = arr.array('i',[10.0,20,30])
#TypeError: 'float' object cannot be interpreted as an integer

In the example above, I tried to include a floating point number in the array. I got an error because this is meant to be an integer array only.

Another way to create an array is the following:

from array import *

#an array of floating point values
numbers = array('d',[10.0,20.0,30.0])

print(numbers)

#output

#array('d', [10.0, 20.0, 30.0])

The example above imported the array module via from array import * and created an array numbers of float data type. This means that it holds only floating point numbers, which is specified with the 'd' typecode.

How to Find the Length of an Array in Python

To find out the exact number of elements contained in an array, use the built-in len() method.

It will return the integer number that is equal to the total number of elements in the array you specify.

import array as arr 

numbers = arr.array('i',[10,20,30])


print(len(numbers))

#output
# 3

In the example above, the array contained three elements – 10, 20, 30 – so the length of numbers is 3.

Array Indexing and How to Access Individual Items in an Array in Python

Each item in an array has a specific address. Individual items are accessed by referencing their index number.

Indexing in Python, and in all programming languages and computing in general, starts at 0. It is important to remember that counting starts at 0 and not at 1.

To access an element, you first write the name of the array followed by square brackets. Inside the square brackets you include the item's index number.

The general syntax would look something like this:

array_name[index_value_of_item]

Here is how you would access each individual element in an array:

import array as arr 

numbers = arr.array('i',[10,20,30])

print(numbers[0]) # gets the 1st element
print(numbers[1]) # gets the 2nd element
print(numbers[2]) # gets the 3rd element

#output

#10
#20
#30

Remember that the index value of the last element of an array is always one less than the length of the array. Where n is the length of the array, n - 1 will be the index value of the last item.

Note that you can also access each individual element using negative indexing.

With negative indexing, the last element would have an index of -1, the second to last element would have an index of -2, and so on.

Here is how you would get each item in an array using that method:

import array as arr 

numbers = arr.array('i',[10,20,30])

print(numbers[-1]) #gets last item
print(numbers[-2]) #gets second to last item
print(numbers[-3]) #gets first item
 
#output

#30
#20
#10

How to Search Through an Array in Python

You can find out an element's index number by using the index() method.

You pass the value of the element being searched as the argument to the method, and the element's index number is returned.

import array as arr 

numbers = arr.array('i',[10,20,30])

#search for the index of the value 10
print(numbers.index(10))

#output

#0

If there is more than one element with the same value, the index of the first instance of the value will be returned:

import array as arr 


numbers = arr.array('i',[10,20,30,10,20,30])

#search for the index of the value 10
#will return the index number of the first instance of the value 10
print(numbers.index(10))

#output

#0

How to Loop through an Array in Python

You've seen how to access each individual element in an array and print it out on its own.

You've also seen how to print the array, using the print() method. That method gives the following result:

import array as arr 

numbers = arr.array('i',[10,20,30])

print(numbers)

#output

#array('i', [10, 20, 30])

What if you want to print each value one by one?

This is where a loop comes in handy. You can loop through the array and print out each value, one-by-one, with each loop iteration.

For this you can use a simple for loop:

import array as arr 

numbers = arr.array('i',[10,20,30])

for number in numbers:
  print(number)
  
#output
#10
#20
#30

You could also use the range() function, and pass the len() method as its parameter. This would give the same result as above:

import array as arr 

values = arr.array('i',[10,20,30])

#prints each individual value in the array
for value in range(len(values)):
  print(values[value])

#output

#10
#20
#30

How to Slice an Array in Python

To access a specific range of values inside the array, use the slicing operator, which is a colon :.

When using the slicing operator and you only include one value, the counting starts from 0 by default. It gets the first item, and goes up to but not including the index number you specify.


import array as arr 

#original array
numbers = arr.array('i',[10,20,30])

#get the values 10 and 20 only
print(numbers[:2]) #first to second position

#output

#array('i', [10, 20])

When you pass two numbers as arguments, you specify a range of numbers. In this case, the counting starts at the position of the first number in the range, and up to but not including the second one:

import array as arr 

#original array
numbers = arr.array('i',[10,20,30])


#get the values 20 and 30 only
print(numbers[1:3]) #second to third position

#output

#rray('i', [20, 30])

Methods For Performing Operations on Arrays in Python

Arrays are mutable, which means they are changeable. You can change the value of the different items, add new ones, or remove any you don't want in your program anymore.

Let's see some of the most commonly used methods which are used for performing operations on arrays.

How to Change the Value of an Item in an Array

You can change the value of a specific element by speficying its position and assigning it a new value:

import array as arr 

#original array
numbers = arr.array('i',[10,20,30])

#change the first element
#change it from having a value of 10 to having a value of 40
numbers[0] = 40

print(numbers)

#output

#array('i', [40, 20, 30])

How to Add a New Value to an Array

To add one single value at the end of an array, use the append() method:

import array as arr 

#original array
numbers = arr.array('i',[10,20,30])

#add the integer 40 to the end of numbers
numbers.append(40)

print(numbers)

#output

#array('i', [10, 20, 30, 40])

Be aware that the new item you add needs to be the same data type as the rest of the items in the array.

Look what happens when I try to add a float to an array of integers:

import array as arr 

#original array
numbers = arr.array('i',[10,20,30])

#add the integer 40 to the end of numbers
numbers.append(40.0)

print(numbers)

#output

#Traceback (most recent call last):
# File "/Users/dionysialemonaki/python_articles/demo.py", line 19, in <module>
#  numbers.append(40.0)
#TypeError: 'float' object cannot be interpreted as an integer

But what if you want to add more than one value to the end an array?

Use the extend() method, which takes an iterable (such as a list of items) as an argument. Again, make sure that the new items are all the same data type.

import array as arr 

#original array
numbers = arr.array('i',[10,20,30])

#add the integers 40,50,60 to the end of numbers
#The numbers need to be enclosed in square brackets

numbers.extend([40,50,60])

print(numbers)

#output

#array('i', [10, 20, 30, 40, 50, 60])

And what if you don't want to add an item to the end of an array? Use the insert() method, to add an item at a specific position.

The insert() function takes two arguments: the index number of the position the new element will be inserted, and the value of the new element.

import array as arr 

#original array
numbers = arr.array('i',[10,20,30])

#add the integer 40 in the first position
#remember indexing starts at 0

numbers.insert(0,40)

print(numbers)

#output

#array('i', [40, 10, 20, 30])

How to Remove a Value from an Array

To remove an element from an array, use the remove() method and include the value as an argument to the method.

import array as arr 

#original array
numbers = arr.array('i',[10,20,30])

numbers.remove(10)

print(numbers)

#output

#array('i', [20, 30])

With remove(), only the first instance of the value you pass as an argument will be removed.

See what happens when there are more than one identical values:


import array as arr 

#original array
numbers = arr.array('i',[10,20,30,10,20])

numbers.remove(10)

print(numbers)

#output

#array('i', [20, 30, 10, 20])

Only the first occurence of 10 is removed.

You can also use the pop() method, and specify the position of the element to be removed:

import array as arr 

#original array
numbers = arr.array('i',[10,20,30,10,20])

#remove the first instance of 10
numbers.pop(0)

print(numbers)

#output

#array('i', [20, 30, 10, 20])

Conclusion

And there you have it - you now know the basics of how to create arrays in Python using the array module. Hopefully you found this guide helpful.

You'll start from the basics and learn in an interacitve and beginner-friendly way. You'll also build five projects at the end to put into practice and help reinforce what you learned.

Thanks for reading and happy coding!

Original article source at https://www.freecodecamp.org

#python 

Awesome Rust

Awesome Rust

1658878980

Git Branchless: Branchless Workflow for Git Built on Rust

Branchless workflow for Git

(This suite of tools is 100% compatible with branches. If you think this is confusing, you can suggest a new name here.)

About

git-branchless is a suite of tools which enhances Git in several ways:

It makes Git easier to use, both for novices and for power users. Examples:

It adds more flexibility for power users. Examples:

 • Patch-stack workflows: strong support for "patch-stack" workflows as used by the Linux and Git projects, as well as at many large tech companies. (This is how Git was "meant" to be used.)
 • Prototyping and experimenting workflows: strong support for prototyping and experimental work via "divergent" development.
 • git sync: to rebase all local commit stacks and branches without having to check them out first.
 • git move: The ability to move subtrees rather than "sticks" while cleaning up old branches, not touching the working copy, etc.
 • Anonymous branching: reduces the overhead of branching for experimental work.
 • In-memory operations: to modify the commit graph without having to check out the commits in question.
 • git next/prev: to quickly jump between commits and branches in a commit stack.
 • git co -i/--interactive: to interactively select a commit to check out.

It provides faster operations for large repositories and monorepos, particularly at large tech companies. Examples:

 • See the blog post Lightning-fast rebases with git-move.
 • Performance tested: benchmarked on torvalds/linux (1M+ commits) and mozilla/gecko-dev (700k+ commits).
 • Operates in-memory: avoids touching the working copy by default (which can slow down git status or invalidate build artifacts).
 • Sparse indexes: uses a custom implementation of sparse indexes for fast commit and merge operations.
 • Segmented changelog DAG: for efficient queries on the commit graph, such as merge-base calculation in O(log n) instead of O(n).
 • Ahead-of-time compiled: written in an ahead-of-time compiled language with good runtime performance (Rust).
 • Multithreading: distributes work across multiple CPU cores where appropriate.
 • To my knowledge, git-branchless provides the fastest implementation of rebase among Git tools and UIs, for the above reasons.

See also the User guide and Design goals.

Demos

Repair

Undo almost anything:

 • Commits.
 • Amended commits.
 • Merges and rebases (e.g. if you resolved a conflict wrongly).
 • Checkouts.
 • Branch creations, updates, and deletions.

Why not git reflog?

git reflog is a tool to view the previous position of a single reference (like HEAD), which can be used to undo operations. But since it only tracks the position of a single reference, complicated operations like rebases can be tedious to reverse-engineer. git undo operates at a higher level of abstraction: the entire state of your repository.

git reflog also fundamentally can't be used to undo some rare operations, such as certain branch creations, updates, and deletions. See the architecture document for more details.

What doesn't git undo handle?

git undo relies on features in recent versions of Git to work properly. See the compatibility chart.

Currently, git undo can't undo the following. You can find the design document to handle some of these cases in issue #10.

 • "Uncommitting" a commit by undoing the commit and restoring its changes to the working copy.
  • In stock Git, this can be accomplished with git reset HEAD^.
  • This scenario would be better implemented with a custom git uncommit command instead. See issue #3.
 • Undoing the staging or unstaging of files. This is tracked by issue #10 above.
 • Undoing back into the middle of a conflict, such that git status shows a message like path/to/file (both modified), so that you can resolve that specific conflict differently. This is tracked by issue #10 above.

Fundamentally, git undo is not intended to handle changes to untracked files.

Comparison to other Git undo tools

 • gitjk: Requires a shell alias. Only undoes most recent command. Only handles some Git operations (e.g. doesn't handle rebases).
 • git-extras/git-undo: Only undoes commits at current HEAD.
 • git-annex undo: Only undoes the most recent change to a given file or directory.
 • thefuck: Only undoes historical shell commands. Only handles some Git operations (e.g. doesn't handle rebases).

Visualize

Visualize your commit history with the smartlog (git sl):

Why not `git log --graph`?

git log --graph only shows commits which have branches attached with them. If you prefer to work without branches, then git log --graph won't work for you.

To support users who rewrite their commit graph extensively, git sl also points out commits which have been abandoned and need to be repaired (descendants of commits marked with rewritten as abcd1234). They can be automatically fixed up with git restack, or manually handled.

Manipulate

Edit your commit graph without fear:

Why not `git rebase -i`?

Interactive rebasing with git rebase -i is fully supported, but it has a couple of shortcomings:

 • git rebase -i can only repair linear series of commits, not trees. If you modify a commit with multiple children, then you have to be sure to rebase all of the other children commits appropriately.
 • You have to commit to a plan of action before starting the rebase. For some use-cases, it can be easier to operate on individual commits at a time, rather than an entire series of commits all at once.

When you use git rebase -i with git-branchless, you will be prompted to repair your commit graph if you abandon any commits.

Installation

See https://github.com/arxanas/git-branchless/wiki/Installation.

Short version: run cargo install --locked git-branchless, then run git branchless init in your repository.

Status

git-branchless is currently in alpha. Be prepared for breaking changes, as some of the workflows and architecture may change in the future. It's believed that there are no major bugs, but it has not yet been comprehensively battle-tested. You can see the known issues in the issue tracker.

git-branchless follows semantic versioning. New 0.x.y versions, and new major versions after reaching 1.0.0, may change the on-disk format in a backward-incompatible way.

To be notified about new versions, select Watch » Custom » Releases in Github's notifications menu at the top of the page. Or use GitPunch to deliver notifications by email.

Related tools

There's a lot of promising tooling developing in this space. See Related tools for more information.

Contributing

Thanks for your interest in contributing! If you'd like, I'm happy to set up a call to help you onboard.

For code contributions, check out the Runbook to understand how to set up a development workflow, and the Coding guidelines. You may also want to read the Architecture documentation.

For contributing documentation, see the Wiki style guide.

Contributors should abide by the Code of Conduct.

Download details:
Author: arxanas
Source code: https://github.com/arxanas/git-branchless
License: GPL-2.0 license

#rust #rustlang #git

50 faqet kryesore të lajmeve të kriptomonedhave që duhet të dini

Duke parë numrin e faqeve të lajmeve të lidhura me kriptografinë që kemi sot, mund ta keni të vështirë të imagjinoni se dikur hapësirës së kriptove i mungonin platformat e shpërndarjes së informacionit. Komuniteti i kriptove në atë kohë ishte më i vogël. Por ndërsa u rrit, u bë e qartë se peizazhi i kriptove kishte nevojë për faqet e veta të lajmeve të bitcoin për të ndihmuar në nxitjen e narrativës së adoptimit të kriptove që po fitonte avull.

Plus, ishte bërë e nevojshme të kërkoheshin mënyra për të anashkaluar mediat kryesore, të cilat ishin të pafavorshme për të frustruar hapësirën e kriptove. Shkelja e pandërprerë e efikasitetit të kriptovalutave e bëri të domosdoshëm industrinë e kriptove që të krijojë vendin më të mirë për lajmet e kriptomonedhave. Dhe nga ajo që kemi parë deri më tani, ky treg kishte lulëzuar që atëherë, edhe pse hapësira e kriptove vazhdon trendin e saj në rritje.

Një faqe tipike lajmesh për bitcoin raporton ngjarje në lidhje me teknologjinë blockchain dhe kripto. Gjithashtu, ai eksploron tendencat e tregut dhe prezanton pjesëmarrësit me startup-et dhe firmat që bëjnë lëvizje në peizazhin e kriptove. Meqenëse komuniteti i kriptove strehon lexues të pangopur dhe mendje kureshtare, platformat e lajmeve të kriptomonedhave janë bërë jetike për suksesin e kriptos.

Popullariteti i mediave të kriptomonedhave dhe prestigji që vjen me zotërimin e një të tillë ka kontribuar në fluksin e faqeve të internetit të lajmeve nën standarde. Nga ana tjetër, pjesëmarrësit duhet të bëjnë punë shtesë për të filtruar platformat cilësore të lajmeve të kriptomonedhave nga pjesa tjetër. Ky pohim qëndron pasi përcakton prirjen tuaj për të shmangur lajmet e rreme ose të njëanshme. Këtu qëndron thelbi i këtij udhëzuesi. Megjithatë, përpara se t'ju prezantojmë me cilësitë që përcaktojnë një faqe interneti kompetente të lajmeve, le t'ju kalojmë nëpër disa funksione të platformave të tjera.

Faqet e lajmeve të kriptomonedhave Raportojnë aktivitete me vlerë të lajmeve në lidhje me kriptomonedhën dhe teknologjinë e bllokut

Roli kryesor i faqeve të lajmeve të kriptomonedhave është të përditësojnë përdoruesit e tyre për ngjarjet në tregun e kriptomonedhave. Ata mbulojnë tendencat e tregut dhe lajmet për bitcoin, ndërsa sigurojnë që lexuesve të tyre të mos u mungojë kurrë një rrjedhë e qëndrueshme e informacionit të përditësuar në lidhje me hapësirën e kriptove.

Faqet e lajmeve të Bitcoin ofrojnë artikuj analitikë të çmimeve për përdoruesit

Duke parë që praktikuesit e kriptove po përfitojnë më së shumti nga luhatjet e çmimeve të bitcoin dhe altcoin të tjerë, platformat e lajmeve të kriptove kanë zgjedhur, për rrjedhojë, të ofrojnë artikuj që analizojnë çmimet e kriptomonedhave. Me këtë, përdoruesit mund të shikojnë më nga afër luhatjet e çmimeve, të krahasojnë të dhënat historike dhe të parashikojnë lëvizjet e ardhshme të çmimeve.

Kanalet e marketingut për startup-et

Shumë para shkojnë për marketingun e projekteve të kriptomonedhave në faqet e lajmeve të kriptomonedhave. Fillesat janë të vetëdijshme për pozicionimin strategjik të platformave të lajmeve në hapësirën e kriptove. Dhe kështu, ata janë gati të bëjnë gjithçka që duhet për ta bërë përmbajtjen e tyre të shfaqet në media. Si të tilla, faqet e lajmeve të kriptomonedhave janë portale për njoftime për shtyp, postime të sponsorizuara dhe lidhje shoqëruese. Ndërsa disa do të argumentonin se fitimi i të ardhurave përmes këtyre aktiviteteve është etikë e keqe e shtypit, megjithatë, ajo u paraqet startup-ve një mënyrë për t'i prezantuar projektet e tyre një audiencë të madhe.

Faqet e lajmeve të kriptomonedhave janë kanale arsimore për praktikuesit e kriptomonedhave

Larg aspektit të marketingut të platformave të lajmeve të kriptove, ata gjithashtu u shfrytëzojnë lexuesve një kanal më shumë për të hyrë në artikuj edukativë mbi temat e kriptos. Disa platforma lajmesh kanë një katalog udhëzuesish që trajtojnë kompleksitete të ndryshme në lidhje me tblockchain dhe aspeto teknologjike dhe ekonomike kripto. Në mënyrë të ngjashme, ata shpërndajnë njohuritë duke inkurajuar ekspertët e kriptomonedhave të ndajnë mendimin e tyre për çështje të parëndësishme që bëjnë xhiron e hapësirës së kriptove. Këtu, një kontribues bashkon një artikull që hedh një vështrim të thellë në implikimet e një ngjarjeje ose projekti të kohëve të fundit për të ardhmen e një entiteti të veçantë kripto-kripti.

Faqet e lajmeve të kriptomonedhave Rishikoni Produktet Crypto

Herë pas here, platformat e lajmeve kripto hulumtojnë funksionimin e uebsajteve ose produkteve të kriptove dhe u paraqesin lexuesve një shabllon me të cilin ata mund të përcaktojnë efikasitetin e tij. Vini re se shumica e platformave të lajmeve zakonisht paraqesin artikuj rishikimi të sponsorizuar. Dhe kështu, nuk ka asnjë mënyrë të qartë për të konstatuar se botime të tilla rishikimi janë pa paragjykime apo ekzagjerime.

Faqet e lajmeve të Bitcoin përfshijnë mjete për përcjelljen e çmimeve

Një tjetër prirje e zakonshme në sektorin e lajmeve të kriptove është inkorporimi i veçorive të përcjelljes së çmimeve në faqet e internetit të lajmeve. Këto platforma sigurojnë që lexuesit të mund të kenë akses në çmimet e drejtpërdrejta të kriptove ndërsa janë në faqet e tyre. Për ta arritur këtë, ata vendosin çmimin e tregtimit të kriptomonedhave të njohura në panelet e tyre.

Duke hedhur një vështrim në funksionimin e një uebsajti tipik të lajmeve të kriptomonedhave, seksioni tjetër eksploron faktorët që përcaktojnë efikasitetin e këtyre platformave. Ju mund t'i miratoni këto rekomandime për kërkimin tuaj ose t'i përdorni si një udhëzues për t'ju ndihmuar të qëndroni objektivë gjatë rishikimit të listës sonë të faqeve më të mira të lajmeve të kriptomonedhave. Këto rekomandime janë si më poshtë:

Cilësia e lajmeve të Bitcoin

Siç u përmend më herët, megjithëse tregu i lajmeve të kriptomonedhave është në rritje, numri i mediave të reja cilësore, megjithatë, nuk është inkurajues. Për të kontrolluar cilësinë e lajmeve të bitcoin të përhapura në një platformë, këshillohet të vlerësoni veçantinë e raporteve. Duhet ta keni vënë re se shumica e faqeve të lajmeve të kriptovalutave janë të dashura për të kopjuar raporte nga faqe të tjera, duke bërë ndryshime të vogla dhe duke i publikuar ato. Thelbi i të qenit një faqe lajmesh është të hetojë ngjarjet dhe zhvillimet dhe jo thjesht të rishkruhet raporti i një personi tjetër. Prandaj, duhet të verifikoni burimet e përmendura, nivelin e autoritetit të shfaqur në raport dhe aftësinë e reporterit për të mbuluar të gjitha çështjet e lira.
Faqet kryesore të lajmeve të kriptomonedhave duhet të kenë burime të besueshme për informacion për të siguruar që ata të mos i bazojnë pretendimet e tyre në thashetheme. Prandaj, një rrjet i tillë lajmesh është i përgatitur të kontaktojë subjektet e përmendura në lajme, ose përfaqësuesit e tyre, për kontribute të rëndësishme. Kjo procedurë e thjeshtë e verifikimit të fakteve përcakton besueshmërinë e faqeve të internetit të lajmeve. Rrjetet që nuk janë në gjendje të gjejnë burime unike nuk kanë bërë mjaftueshëm për të siguruar që të mos publikojnë lajme të rreme.

E njëjta gjë është e vërtetë për artikujt analitikë të çmimeve. Platformat e lajmeve që mbulojnë ndarjet e çmimeve duhet të bëjnë gjithçka për të përdorur shërbimet e analistëve me përvojë dhe efikase të çmimeve. Bërja e kësaj do të garantojë që parashikimet e çmimeve të rezultojnë nga vlerësimet gjithëpërfshirëse, në vend që të rishkruhen analizat e gjetura në faqet e tjera. Ju mund të verifikoni besueshmërinë e analistit të çmimeve të faqes së internetit të lajmeve duke pyetur në forume kripto. Nëse nuk mund të gjeni ndonjë përfitues të punës së personit, atëherë është më mirë të kërkoni mjete të tjera për t'iu qasur analizave të vlefshme.

Për ata që kërkojnë të kenë qasje në mendimet e ekspertëve për çështje kritike, bastja juaj më e mirë është të shkoni drejt një platforme që ka kontribues që kanë treguar – herë pas here – se janë të aftë në fushën e tyre të zgjedhur.

Shpejtësia me të cilën faqet e lajmeve të kriptomonedhave marrin lajmet e fundit

Për një industri me ritme të shpejta si hapësira e kriptove, faqet e internetit të lajmeve të bitcoin duhet të përballen me shpejtësinë marramendëse me të cilën shfaqen ngjarje të rëndësishme për lajme. Prandaj, do t'ju bëjë shumë mirë, veçanërisht nëse jeni duke drejtuar një biznes kriptomonedhash, të shkoni në faqet e internetit më të mira të kriptomonedhave që kanë një histori të publikimit të lajmeve më të fundit në kohë rekord. Bërja e kësaj do të përcaktojë se sa shpejt mund ta kushtëzoni biznesin tuaj që të përballojë ose të përfitojë nga efektet domino të zhvillimeve të kriptove.

Arritja globale e faqeve të lajmeve të kriptomonedhave

Mbulimi i një faqe interneti lajmesh do të përcaktonte llojin e informacionit që shpërndan. Platformat që fiksojnë vetëm ngjarjet e regjistruara në ekonomitë kryesore botërore do të kufizojnë bazën tuaj të njohurive mbi kripto-n. Ju duhet ta dini tashmë se komuniteti i kriptove nuk është i kufizuar në SHBA, Kinë ose Rusi. Dhe kështu, platformat e lajmeve duhet të evoluojnë në një kufi global për gjithçka kripto. Kjo nënkupton që ata të përfshijnë një model biznesi gjithëpërfshirës që kujdeset për komunitetin lokal të çdo kombi. Prandaj, është thelbësore të siguroheni që platformat e lajmeve të zgjedhjes suaj të diversifikojnë përmbajtjen e tyre për të shfaqur ngjarje në sektorë dhe kombe të ndryshme të botës së kriptove. Gjithashtu, mund të abonoheni në një uebsajt lokal lajmesh për kripto për të siguruar që të mos humbisni zhvillime më pak të vlefshme.

Numri i kriptomonedhave që mbështesin faqet e lajmeve të kriptomonedhave

Kur bëhet fjalë për analizën e çmimeve, faqet e lajmeve të kriptomonedhave kanë specialitetin e tyre. Shumë fokusohen në kriptovalutat e njohura në raportin e tyre të analizës së çmimeve. Për tregtarët dhe investitorët e monedhave më pak të njohura, duhet të konstatoni se një platformë lajmesh ka mundësinë për të përmbushur nevojat tuaja. Me fjalë të tjera, shkoni për burimin më të mirë të lajmeve të kriptomonedhës për artikuj analizues që përmbledhin kriptomonedhën e zgjedhjes suaj.

Aftësia e faqes së internetit të lajmeve të Bitcoin për t'ju ofruar Lajme dhe artikuj më të mirë kripto që nuk janë paragjykime

Siç u tha më herët, aktivitetet e marketingut të kripto lajmeve mund t'i bëjnë ata të ndjeshëm ndaj etikës së keqe të shtypit. Për një, artikujt e lajmeve që lejojnë njësitë të sponsorizojnë artikujt e tyre rishikues kanë pak ose aspak mjete për të verifikuar pretendimet e bëra në artikuj të tillë. E njëjta gjë vlen edhe për njoftimet për shtyp, të cilat janë bërë një mjet për të fituar para për faqet e internetit të lajmeve. Në dritën e kësaj, ju këshillojmë që të kërkoni faqet e internetit të lajmeve që mund të garantojnë që mendimet e njëanshme të mos shfaqen në raportet dhe artikujt e vënë në dispozicion të lexuesve. Ju mund ta bëni këtë duke kontrolluar fjalët promovuese në komente ose njoftime për shtyp. Uebsajtet e lajmeve janë ruajtësit e informacionit dhe u detyrohen lexuesve të tyre t'i përmbahen etikës standarde të shtypit.

Në këtë artikull, ne do të diskutojmë 50 faqet kryesore të lajmeve të kriptomonedhave dhe Blockchain që duhet të dini dhe të lexoni.

 TemaTë mirat dhe të këqijatFaqja e internetit
1Cointelegraph• Cointelegraph është i thjeshtuar dhe lehtësisht i lundrueshëm.
• Ofron informacion më të mirë për kriptovalutat.
• Lajmet janë të disponueshme në gjuhë të ndryshme.
https://cointelegraph.com/
2Coindesk• Coindesk ka një dizajn dhe temë perfekte.
• Kategoritë e rëndësishme janë ndarë në seksione në faqe.
• Shërbimet e reklamimit janë të disponueshme në Coindesk.
https://www.coindesk.com/
3NewsBitcoin• NewsBitcoin u ofron abonentëve pothuajse çdo informacion rreth Bitcoin.
• Faqja ka një navigim të lehtë për shkak të organizimit të tij.
• Fokusohet kryesisht në Bitcoin dhe jo i përshtatshëm për përdoruesit me lloje të tjera kriptomonedhash.
https://news.bitcoin.com/
4U.Today• U.Today ofron botime koncize dhe pa gabime
• Përdor një qasje kohezive për mbulimin e kriptove, ofron lajme të sakta, të paanshme
• Është një uebsajt i mirë arsimor për kripto: miqësore për përdoruesit, mbulon lajmet më të fundit, të disponueshme në rusisht
• Çmimi kripto analizat nuk janë të thelluara
https://u.today/
5Bitcoinmagazine• Faqja ka informacion të vlefshëm.
• Lundrim i lehtë.
• Revista Bitcoin mbulon pothuajse të gjithë aspektin e teknologjisë Bitcoin dhe Blockchain
https://bitcoinmagazine.com/
6NewsBTC• Faqja është e lehtë për t'u përdorur.
• Dizajne dhe figura të mahnitshme për të ndihmuar leximin efektiv.
• Të gjitha postimet janë në kategori
https://www.newsbtc.com/
7CCN• Ofrohet informacion i detajuar rreth Bitcoin.
• Abonimi për lajme në faqe është i shpejtë dhe i lehtë.
• Dizajni dhe cilësia e figurës për postimet janë të shkëlqyera.
• Fokusohet më shumë në Bitcoin sesa kriptove të tjera.
https://www.ccn.com/
8BeInCrypto• Përmbajtje me cilësi të lartë
• Transparencë
• Përvoja e përdoruesit
• Arkivi i lajmeve në platformë është i kufizuar
https://beincrypto.com/
9Bitcoinist• Lundrim i lehtë dhe i lehtë për t'u përdorur.
• Dizajn dhe grafikë fantastike
• Kompanitë e renditura më të mira janë paraqitur në faqe.
• Bitcoins dhe lajmet Altcoin janë 2 të vetmet që konsiderohen në faqe, të tjerat klasifikohen si të Pakategorizuara.
https://bitcoinist.com/
10The Global Crypto Press• Global Crypto Press është një platformë inovative që kuron përmbajtjet e kriptomonedhave. Ekipi i tij i ekspertëve të teknologjisë dhe tregtarëve të kriptove ofron ekspertizën e nevojshme për ta bërë përmbajtjen edukative.
• Ndihmon në promovimin e startupeve të blockchain dhe ICO-ve më të fundit. Ajo ka publikuar dhe shpërndarë njoftime për shtyp për dhjetëra e qindra startup të kriptomonedhave.
• Faqja e internetit përmban shumë reklama, gjë që e bën atë më pak të përshtatshme për përdoruesit për lexuesit e saj.
https://www.globalcryptopress.com/
11Crypto Briefing• Ekipi me ekspertizë të fortë
• Raportim dhe analizë e paanshme e lajmeve
• Nuk ka reklama
https://cryptobriefing.com/
12Ethereumworldnews• Faqja ofron informacione të dobishme dhe i jep kredi botuesit.
• Një lexues mund të reklamojë markën e tij ose të saj në faqe.
https://en.ethereumworldnews.com/
13BTC-Echo• Faqja ka dizajne të mahnitshme
• Postimet janë të lehta për t'u lexuar bazuar në kategori.
• Së pari gjermanishtja para se të përkthehet në anglisht.
https://cryptlinks.com/112/btc-echo
14Crypto Daily• Faqja ofron informacion të besueshëm për monedhat dixhitale.
• Mbështet 4 gjuhët kryesore të botës.
• Faqja duket e mbushur me shumë informacione të renditura në kategori.
https://cryptdaily.co.uk/
15Crypto.news• Lehtë për t'u përdorur dhe kuptuar.
• Burim i besueshëm informacioni.
• Faqja nuk duket shumë tërheqëse sepse është e mbushur me shumë informacione.
https://crypto.news/
16Brave New Coin• Brave New Coin ka dokumente shumë të rëndësishme në posedim.
• Faqja është e lehtë për t'u përdorur dhe lundruar.
• Shfaq informacionin në formë grafikësh, figurash dhe fjalësh.
https://bravenewcoin.com/
17Use The bitcoin• Lehtë për t'u përdorur dhe kuptuar.
• Faqja është e lehtë për t'u përdorur dhe lundruar.
• Burim i besueshëm informacioni.
https://usethebitcoin.com/
18Bitrazzi• Udhëzimet zhvillohen në sit.
• Informacion i detajuar mirë.
• Shumë informacione të gjitha në faqen kryesore.
https://bitrazzi.com/
19Kryptomoney• Lehtë për t'u përdorur dhe kuptuar.
• Faqja ka tema të shkëlqyera dhe fjalët janë të qarta për t'u lexuar.
https://kryptomoney.com/
20CryptoNinjas• Faqja ka një navigim të lehtë.
• Mbështetur nga shumë marka dhe kompani.
• Burim i besueshëm informacioni
• Faqja mund të duket komplekse në vizitën e parë.
https://www.cryptoninjas.net/
21Cryptostache• Cryptostache ju lejon të abonoheni për artikujt e përditshëm dhe të fundjavës.
• Një librari për lexuesit.
• Organizimi i artikujve në faqen kryesore është i dobët.
https://www.cryptostache.com/
22Bitcoinwarrior• Bitcoin Warrior ka numrin më të madh të gjuhëve për çdo faqe kripto lajmesh.
• Lehtë për t'u përdorur dhe kuptuar.
https://bitcoinwarrior.net/
23CoinReport• Lajmet janë të përditësuara.
• Lundrim i lehtë.
https://coinreport.net/
24Bitcoinfundation• Një platformë komunitare që synon të ndihmojë.
• Anëtarësimi është falas.
• Nuk publikon shumicën e lajmeve për kriptovalutat.
https://www.bitcoinfoundation.org/
25The Coinspondent• Lundrim i lehtë.
• Komentet e lexuesve janë të mirëseardhura.
• Shërbimet e seminarit ku njerëzit janë trajnuar.
• Materialet si video, audio janë të disponueshme për lexuesit.
• Gjermanisht deri në përkthim në anglisht.
https://coinspondent.de/
26GoanaDupaBitcoin• Jep më shumë informacion për çmimin dhe lajmet.
• Tutoriale se si të përdorni Bitcoin.
• Rumanishtja përpara se të përkthehet në anglisht.
https://goanadupabitcoin.ro/
27Coinpress• Ata mësojnë për kriptovalutat dhe shfaqin çmimet e tyre të tregut.
• Përditësimet ditore nga faqja duke u abonuar.
• Përdor mirë platformat e mediave sociale për të shpërndarë informacion.
• Mospërputhja e lajmeve të fundit në faqe, dmth. shumica e tyre janë të muajve më parë.
https://coinpress.io/
28DappDaily• Përditësimet ditore nga faqja.
• I orientuar keq.
• Varet nga tregimet nga Medium.
https://dappdaily.com/
29Btcworldnews• Shpjegon gjithçka që duhet të dini për historinë e Bitcoin.
• Ju jep një plan për atë që mund të bëjë Bitcoin në vitet në vijim.
• Monotonë në përmbajtje; vetëm Bitcoin ose Bitcoin Cash ose Altcoin.
http://btcworldnews.com/
30Nulltx• Rishikimet ju lejojnë të njihni një platformë të preferuar për shërbimet e saj.
• Kategoritë janë të thjeshta, të lehta dhe ndihmojnë lundrimin e lehtë.
https://nulltx.com/
31Bitcoinchaser• Faqja është e organizuar dhe lehtësisht e lundrueshme.
• Shërbimet e kazinosë janë një nga më të shiturat në botë sot.
https://bitcoinchaser.com/
32My Cryptopedia• Faqja thjeshton artikujt ose postimet për t'i kuptuar lexuesit.
• Udhëzimet janë të disponueshme për fillestarët, në mënyrë që ata të mund të mësojnë gjëra themelore rreth kriptomonedhave.
• Të dy informacionet e fundit dhe ato të mëparshme janë të disponueshme.
https://www.mycryptopedia.com/
33Coinspeaker• Të gjitha lajmet në faqe janë etiketuar në kategori të ndryshme.
• Lehtë për t'u lexuar dhe kuptuar.
• Kompleksiteti i faqes dhe pa navigim i lehtë.
https://www.coinspeaker.com/
34Bitrss• Të gjitha postimet janë rregulluar në 5 seksione.
• Faqja duket e grumbulluar.
https://bitrss.com/
35Coinjournal• Faqja ofron shërbime reklamimi dhe e ndan faqen në faqe.
• CoinJournal regjistron dhe raporton intervista të cilat janë shumë të rëndësishme për të mos humbur.
https://coinjournal.net/
36CryptoPotatoFaqja ka informacione të dobishme për fillestarët dhe investitorët.https://cryptopotato.com/
37ZyCryptoZyCrypto ka veçori të mahnitshme për të krijuar një faqe të mirë lajmesh.https://zycrypto.com/
38Livebitcoinnews• Faqja është e thjeshtë dhe lehtësisht e lundrueshme
• Përmbajtja origjinale dhe grafikët janë të disponueshme.
https://www.livebitcoinnews.com/
39Bitcoin.pl• Jepni informacion të detajuar rreth vendeve në Poloni.
• Funksioni i lajmeve me një shikim është i disponueshëm.
• Ndonjëherë, polonishtja ndërhyn me anglishten në faqe, gjë që mund të jetë problem.
https://bitcoin.pl/
40Bitcoin Garden• Lehtë për t'u përdorur dhe kuptuar.
• Seksioni i komenteve është i disponueshëm.
https://bitcoingarden.org/
41BitcoinBuzz• Bitcoin Buzz ka një reputacion të madh; prandaj, është i besueshëm.
• Shërbimet PR janë të nivelit të lartë.
• Faqja mund të jetë pak komplekse për t'u kuptuar.
https://bitcoinprbuzz.com/
42Bitcoinspot• Faqja përdor platforma të ndryshme të mediave sociale.
• Reklama arrin një audiencë të synuar.
• Përkthimi efektiv i gjuhës ndonjëherë është problem, p.sh. nga polonishtja në anglisht.
https://www.bitcoinspot.nl/
43The Bitcoin News• Faqja ka informacion të besueshëm.
• Grafikët dhe figurat janë në kohë reale.
https://thebitcoinnews.com/
44Insidebitcoin• Faqja është e thjeshtë dhe unike.
• Të gjitha informacionet janë të vërteta dhe origjinale.
https://insidebitcoins.com/
45Token Economy• Postimet dhe historitë janë të numëruara për thjeshtësi.
• Pranon çështjet e buletinit.
• Vendi duket kompleks dhe i shqetësuar.
• Faqes i mungojnë kërkesat themelore për një faqe lajmesh
https://tokeneconomy.co/

Ndërsa mund të ketë një mori platformash për të zgjedhur, ne sinqerisht rekomandojmë të shkoni për atë që ju përshtatet më mirë.

Shkëmbimet kryesore për tregtimin e monedhave simbolike. Ndiqni udhëzimet dhe fitoni para të pakufizuara

BinanceFTXPoloniexBitfinexHuobiMXCByBitGate.io

Faleminderit që vizituat dhe lexoni këtë artikull! Ju lutem shperndajeni nese ju pelqeu!