Çfarë është LD Capital | Projektet kripto të mbështetura nga LD Capita

Në këtë postim, do të mësoni se çfarë është LD Capital dhe projektet kripto të mbështetura nga LD Capital

LD Capital është një firmë e kapitalit sipërmarrës që është e interesuar në fintech, blockchain, teknologjinë e informacionit, internetin dhe financat. LD Capital është firma më e spikatur e investimeve në Azi, e fokusuar në investimet në blockchain e themeluar në vitin 2017. Me më shumë se 30 profesionistë të shpërndarë nëpër qendrat e blockchain si Shanghai, Hangzhou, Singapori.

Firma ka zbuluar dhe investuar në projekte si Qtum, Vechain dhe Eos. Firma kërkon përvojë në fushat e internetit tradicionale, fintech dhe teknologjisë së avancuar të blockchain. LD Capital është e përkushtuar për globalizimin e blockchain, ndërtimin e infrastrukturës për ta lehtësuar atë dhe investimet në çdo industri.

Ekipi i LD Capital ndan qartë kategori të tilla si:

 • Top token HODL dhe investitor kryesor në shumë raste
 • Lojtar i madh i komuniteteve DAO dhe DEV
 • Kanale të gjera burimesh për marrëveshje me partnerë globalë/lokalë të VC në Azi, BE, SHBA
 • Partneritet strategjik me kripto media dhe shkëmbime
 • Pritësi i takimit global për Portfolio LD dhe sponsor i Hackathon
 • Lojtarët kryesorë në projektet kryesore të kriptove
 • Shërbimi Superior i Post-Investimit

Përmbledhje e portofolit të Fondit të Investimeve Kapitale LD

Ekipi i LD Capital Crypto vendosi të investojë në projekte kripto vertikalisht në të gjithë ekosistemin. 

Metaverse & Game Theft & NFT

Infrastruktura e Blockchain

Web3.0

Burimi i imazhit: Analiza e gjurmëve

Projektet kripto të mbështetura nga LD Capital (2021 deri në 5/2022)

ProjektiRrumbullakëtShuma e mbledhjes së fondeve ($)KategoriaDita
PërshëndetjeSeria A60,000,000 VND

 

Web3

10/05/2022
PoleniFarë0

 

Infrastruktura

19 prill 2022
RetrogradeFarë0

 

DeFi

14 prill 2022
ReaktorFarë0

 

DeFi

13 prill 2022
CivitasE panjohur20,000,000 fitime

 

Web3

12 prill 2022
PolemosFarë14,000,000 fitime

 

NFT-të

04/04/2022
Crypto RaidersFarë18,000,000 fitime

 

Web3

30.03.2022
CowDAOE panjohur46,000,000 fitime

 

DeFi

29 mars 2022
zkLendFarë20,000,000 fitime

 

DeFi

29 mars 2022
UpShotSeria e zgjeruar A44,000,000 fitime

 

NFT-të

22 mars 2022
Kripto NjëbrirëshE panjohur52,000,000 fitime

 

NFT-të

15 mars 2022
Makina e gjendjes së ndryshuarFarë0

 

Web3

10/03/2022
Berthame metalikeE panjohur15,000,000 VND

 

NFT-të

09/03/2022
SkuadratE panjohur10 000 000 fitime

 

Web3

24/02/2022
PërshëndetjeFarë7,500,000 fitime

 

Web3

21 shkurt 2022
Protokolli i SuberrësPara farës4,000,000 fitime

 

Web3

15 shkurt 2022
MetaStreetFarë126,000,000 fitime

 

DeFi

08/02/2022
BreederDAOSeria A60,000,000 VND

 

NFT-të

25 janar 2022
Heronjtë e MaviaFarë5,500,000 fitime

 

NFT-të

21 janar 2022
AzuroFarë7,000,000 fitime

 

DeFi

20 janar 2022
GJYKIMI I GJYQITPara farës3,000,000 fitime

 

Web3

19 janar 2022
POAPFarë10 000 000 fitime

 

Web3

18 janar 2022
FërkimiFarë5,500,000 fitime

 

DeFi

14 janar 2022
Futboll i kontrolluar nga tifozëtSeria A160 000 000

 

NFT-të

12/01/2022
x MbështeturFarë1,500,000 fitime

 

DeFi

07/01/2022
Protokolli HubbleFarë7,200,000 fitime

 

DeFi

16 dhjetor 2021
BlackPoolFarë18,000,000 fitime

 

NFT-të

09/12/2021
BAYZFarë24,000,000 fitime

 

NFT-të

8 dhjetor 2021
Skuadra e plaçkitjesFarë5,000,000 fitime

 

NFT-të

01/12/2021
PolemosFarë2,000,000 fitime

 

NFT-të

22.11.2021
Tregjet ArrowFarë2,800,000 fitime

 

DeFi

17.11.2021
Të gjitha.ArtFarë27,000,000 fitime

 

Infrastruktura

11/11/2021
WeMetaFarë2,200,000 fitime

 

NFT-të

03/11/2021
Beta FinanceE panjohur5,800,000 fitime

 

DeFi

29 tetor 2021
pa emërFarë15,000,000 VND

 

NFT-të

28 tetor 2021
SIPHERFarë6,800,000 fitime

 

NFT-të

26 tetor 2021
Obol TechnologiesFarë6,150,000 fitime

 

Infrastruktura

18 tetor 2021
Lojërat e LagunësFarë5,000,000 fitime

 

NFT-të

15 tetor 2021
Shtresa ZeroSeria A6,300,000 fitime

 

Infrastruktura

16 shtator 2021
Tregtari JoeFarë20,000,000 fitime

 

DeFi

02/09/2021
Kajsi FinanceE panjohur4,000,000 fitime

 

DeFi

26 gusht 2021
KataloguFarë2,200,000 fitime

 

Web3

19 gusht 2021
ZinxhiriFarë6,000,000 fitime

 

DeFi

19 gusht 2021
ThyesoreFarë15,800,000 fitime

 

NFT-të

19 gusht 2021
Klubi i farësFarë4,000,000 fitime

 

Web3

15/07/2021
SuperfluidFarë9,000,000 fitime

 

DeFi

13/07/2021
Beta FinanceFarë1,500,000 fitime

 

DeFi

09/07/2021
SolriseFarë10,200,000 fitime

 

DeFi

07/07/2021
Orion MoneyFarë5,100,000 fitime

 

DeFi

18.06.2021
dYdXSeria C65,000,000 fitime

 

DeFi

15 qershor 2021
UrëFarë9,000,000 fitime

 

Infrastruktura

03/06/2021
Studios Bright StarFarë8,000,000 fitime

 

Web3

26 maj 2021
MCDEXE panjohur7,000,000 fitime

 

DeFi

21 maj 2021
DeversiFiStrategjike10 000 000 fitime

 

DeFi

18 maj 2021
LidoDiversifikimi i Thesarit73,000,000 fitime

 

Infrastruktura

05/05/2021
Fuji DAOFarë2,500,000 fitime

 

DeFi

27 prill 2021
Lojëra të rendimentitFarë1,300,000 fitime

 

Web3

04/03/2021

Dhe kjo është gjithçka që duhet të dini për kapitalin sipërmarrës LD Capital. Shpresoj se keni fituar përmbledhjen dhe njohuritë tona do të jenë të dobishme për ju.

Lidhjet zyrtare: Faqja e internetit  /  Twitter

Mësoni më shumë: Shkëmbimet kryesore të tregtimit të marzhit të kriptove për tregtarin

Faleminderit që lexuat!

What is GEEK

Buddha Community

Çfarë është LD Capital | Projektet kripto të mbështetura nga LD Capita

Në këtë postim, do të mësoni se çfarë është LD Capital dhe projektet kripto të mbështetura nga LD Capital

LD Capital është një firmë e kapitalit sipërmarrës që është e interesuar në fintech, blockchain, teknologjinë e informacionit, internetin dhe financat. LD Capital është firma më e spikatur e investimeve në Azi, e fokusuar në investimet në blockchain e themeluar në vitin 2017. Me më shumë se 30 profesionistë të shpërndarë nëpër qendrat e blockchain si Shanghai, Hangzhou, Singapori.

Firma ka zbuluar dhe investuar në projekte si Qtum, Vechain dhe Eos. Firma kërkon përvojë në fushat e internetit tradicionale, fintech dhe teknologjisë së avancuar të blockchain. LD Capital është e përkushtuar për globalizimin e blockchain, ndërtimin e infrastrukturës për ta lehtësuar atë dhe investimet në çdo industri.

Ekipi i LD Capital ndan qartë kategori të tilla si:

 • Top token HODL dhe investitor kryesor në shumë raste
 • Lojtar i madh i komuniteteve DAO dhe DEV
 • Kanale të gjera burimesh për marrëveshje me partnerë globalë/lokalë të VC në Azi, BE, SHBA
 • Partneritet strategjik me kripto media dhe shkëmbime
 • Pritësi i takimit global për Portfolio LD dhe sponsor i Hackathon
 • Lojtarët kryesorë në projektet kryesore të kriptove
 • Shërbimi Superior i Post-Investimit

Përmbledhje e portofolit të Fondit të Investimeve Kapitale LD

Ekipi i LD Capital Crypto vendosi të investojë në projekte kripto vertikalisht në të gjithë ekosistemin. 

Metaverse & Game Theft & NFT

Infrastruktura e Blockchain

Web3.0

Burimi i imazhit: Analiza e gjurmëve

Projektet kripto të mbështetura nga LD Capital (2021 deri në 5/2022)

ProjektiRrumbullakëtShuma e mbledhjes së fondeve ($)KategoriaDita
PërshëndetjeSeria A60,000,000 VND

 

Web3

10/05/2022
PoleniFarë0

 

Infrastruktura

19 prill 2022
RetrogradeFarë0

 

DeFi

14 prill 2022
ReaktorFarë0

 

DeFi

13 prill 2022
CivitasE panjohur20,000,000 fitime

 

Web3

12 prill 2022
PolemosFarë14,000,000 fitime

 

NFT-të

04/04/2022
Crypto RaidersFarë18,000,000 fitime

 

Web3

30.03.2022
CowDAOE panjohur46,000,000 fitime

 

DeFi

29 mars 2022
zkLendFarë20,000,000 fitime

 

DeFi

29 mars 2022
UpShotSeria e zgjeruar A44,000,000 fitime

 

NFT-të

22 mars 2022
Kripto NjëbrirëshE panjohur52,000,000 fitime

 

NFT-të

15 mars 2022
Makina e gjendjes së ndryshuarFarë0

 

Web3

10/03/2022
Berthame metalikeE panjohur15,000,000 VND

 

NFT-të

09/03/2022
SkuadratE panjohur10 000 000 fitime

 

Web3

24/02/2022
PërshëndetjeFarë7,500,000 fitime

 

Web3

21 shkurt 2022
Protokolli i SuberrësPara farës4,000,000 fitime

 

Web3

15 shkurt 2022
MetaStreetFarë126,000,000 fitime

 

DeFi

08/02/2022
BreederDAOSeria A60,000,000 VND

 

NFT-të

25 janar 2022
Heronjtë e MaviaFarë5,500,000 fitime

 

NFT-të

21 janar 2022
AzuroFarë7,000,000 fitime

 

DeFi

20 janar 2022
GJYKIMI I GJYQITPara farës3,000,000 fitime

 

Web3

19 janar 2022
POAPFarë10 000 000 fitime

 

Web3

18 janar 2022
FërkimiFarë5,500,000 fitime

 

DeFi

14 janar 2022
Futboll i kontrolluar nga tifozëtSeria A160 000 000

 

NFT-të

12/01/2022
x MbështeturFarë1,500,000 fitime

 

DeFi

07/01/2022
Protokolli HubbleFarë7,200,000 fitime

 

DeFi

16 dhjetor 2021
BlackPoolFarë18,000,000 fitime

 

NFT-të

09/12/2021
BAYZFarë24,000,000 fitime

 

NFT-të

8 dhjetor 2021
Skuadra e plaçkitjesFarë5,000,000 fitime

 

NFT-të

01/12/2021
PolemosFarë2,000,000 fitime

 

NFT-të

22.11.2021
Tregjet ArrowFarë2,800,000 fitime

 

DeFi

17.11.2021
Të gjitha.ArtFarë27,000,000 fitime

 

Infrastruktura

11/11/2021
WeMetaFarë2,200,000 fitime

 

NFT-të

03/11/2021
Beta FinanceE panjohur5,800,000 fitime

 

DeFi

29 tetor 2021
pa emërFarë15,000,000 VND

 

NFT-të

28 tetor 2021
SIPHERFarë6,800,000 fitime

 

NFT-të

26 tetor 2021
Obol TechnologiesFarë6,150,000 fitime

 

Infrastruktura

18 tetor 2021
Lojërat e LagunësFarë5,000,000 fitime

 

NFT-të

15 tetor 2021
Shtresa ZeroSeria A6,300,000 fitime

 

Infrastruktura

16 shtator 2021
Tregtari JoeFarë20,000,000 fitime

 

DeFi

02/09/2021
Kajsi FinanceE panjohur4,000,000 fitime

 

DeFi

26 gusht 2021
KataloguFarë2,200,000 fitime

 

Web3

19 gusht 2021
ZinxhiriFarë6,000,000 fitime

 

DeFi

19 gusht 2021
ThyesoreFarë15,800,000 fitime

 

NFT-të

19 gusht 2021
Klubi i farësFarë4,000,000 fitime

 

Web3

15/07/2021
SuperfluidFarë9,000,000 fitime

 

DeFi

13/07/2021
Beta FinanceFarë1,500,000 fitime

 

DeFi

09/07/2021
SolriseFarë10,200,000 fitime

 

DeFi

07/07/2021
Orion MoneyFarë5,100,000 fitime

 

DeFi

18.06.2021
dYdXSeria C65,000,000 fitime

 

DeFi

15 qershor 2021
UrëFarë9,000,000 fitime

 

Infrastruktura

03/06/2021
Studios Bright StarFarë8,000,000 fitime

 

Web3

26 maj 2021
MCDEXE panjohur7,000,000 fitime

 

DeFi

21 maj 2021
DeversiFiStrategjike10 000 000 fitime

 

DeFi

18 maj 2021
LidoDiversifikimi i Thesarit73,000,000 fitime

 

Infrastruktura

05/05/2021
Fuji DAOFarë2,500,000 fitime

 

DeFi

27 prill 2021
Lojëra të rendimentitFarë1,300,000 fitime

 

Web3

04/03/2021

Dhe kjo është gjithçka që duhet të dini për kapitalin sipërmarrës LD Capital. Shpresoj se keni fituar përmbledhjen dhe njohuritë tona do të jenë të dobishme për ju.

Lidhjet zyrtare: Faqja e internetit  /  Twitter

Mësoni më shumë: Shkëmbimet kryesore të tregtimit të marzhit të kriptove për tregtarin

Faleminderit që lexuat!

Çfarë është a16z | Projektet kripto të mbështetura nga a16z

Në këtë postim, do të mësoni se çfarë është a16z (Andreessen Horowitz) dhe projektet kripto të mbështetura nga a16z

1. Çfarë është a16z?

Andreessen Horowitz (a16z) është një kapital sipërmarrës me bazë në SHBA i themeluar në vitin 2009 nga dy bashkëthemelues, Marc Andreessen dhe Ben Horowitz, të cilët morën fondin sipas emrit të tyre. Në ditët e para, a16z investoi me vendosmëri në startup-et në fazat e hershme me ide të guximshme teknologjike.

Përveç investimit në kripto në vitet e fundit, investimet e a16z përfshijnë lojëra, media sociale, arsim, IT, etj. Në gusht 2021, a16z u raportua se menaxhonte 18,8 miliardë dollarë në asete (jo vetëm asete kripto).

Shënim: a16z është shkurtesa për A ndreessen Horowit z pasi midis shkronjës së parë dhe të fundit janë 16 shkronja të alfabetit. Emri a16z përdoret gjerësisht pasi emri i kapitalit të sipërmarrjes është i vështirë të mbahet mend dhe të shkruhet për hyrjet e reja të kriptove. 

Pas 5 vitesh investimi në kripto, në vitin 2018, a16z lëshoi ​​një fond kripto-fondi prej 300 milionë dollarësh si shenjë e këtij kapitali sipërmarrës për të hyrë publikisht në tokën e kriptove. 

Andreessen Horowitz është një nga kapitalet më të mëdha të sipërmarrjes në kripto. Firma menaxhon miliarda dollarë në asete të ndryshme duke përfshirë kriptomat.

Andreessen Horowitz, i njohur ndryshe si a16z, është një nga kapitalet më të hershme të sipërmarrjes së kriptove që ia doli të kalonte dimrat dhe shpesh udhëhoqi marrëveshje masive investimesh në kripto.

2. Ekipi a16z

Përveç Marc Andreessen dhe Ben Horowitz si drejtues të a16z, ajo ka një ekip të specializuar për çdo sektor investimi. Ekipi përfshin partnerë të përgjithshëm përgjegjës për marrjen e vendimeve për investime në tokën e kriptove për a16z.

Ekipi A16z Crypto

Ekipi a16z Crypto me 42 anëtarë operon si një kompani me një grup pozicionesh të ndryshme. Dhe partnerët e përgjithshëm mund të luajnë rolin më kritik në përparimin e vendimmarrjes. Tani ka 3 partnerë të përgjithshëm në a16z, dhe ata janë emra të mëdhenj me një numër të konsiderueshëm ndjekësish në rrjetet sociale.

Partnerët janë mjaft aktivë në Twitter dhe hapin blogjet e tyre personale të bazuara në ueb. Është burimi informues dhe depërtues i informacionit nga i cili ne mund të mbledhim.

Ekipi a16z ndan qartë kategori të tilla si:

 • Investimi.
 • Rrjeti i kapitalit.
 • Rrjeti Go-To-Market.
 • Rrjeti i talenteve.
 • Praktikat e njerëzve.
 • Marketingu.
 • Operacionet.
 • Partnerët e Bordit.
 • Këshilltarët Specialë.

Ekipi Më shumë detaje https://a16z.com/about/team/

3. portofol a16z

Përveç projekteve në DEFI, Web3, A16z është gjithashtu i famshëm për investimin e tij në Coinbase. Pasi Coinbase IPO solli fitime të mëdha për A16z. Numri i projekteve në të cilat investon A16z është zgjedhur me kujdes.

Në listë, përmenden vetëm projektet e kriptove të mbuluara në faqen e internetit të a16z. A16z investon në projekte të tjera si pjesëmarrës në investime, jo si drejtues. Si rezultat, ne do të mbulojmë gjithashtu të gjitha projektet e investuara nga a16z në seksionet e mëposhtme.

Ekipi i a16z Crypto vendosi të investojë në projekte kriptomonedhash vertikalisht në të gjithë ekosistemin. Investimet u përqendruan në projektet Layer-1, Infrastructure dhe NFT/Metaverse që mund të plotësojnë kriteret e investimit të a16z.

Projektet Crypto të mbështetura nga a16z (2017 deri në 10/5/2022)

ProjektiRrumbullakëtShuma e mbledhjes së fondeve ($)KategoriaDita
Bashkë: KrijoFarë100,000,000 VND

 

Web3

10/05/2022
TalosSeria B210,000,000 fitime

 

Infrastruktura

10/05/2022
LootRushFarë12,000,000 fitime

 

Web3

05/05/2022
SindikataE panjohur36,000,000 fitime

 

Web3

03/05/2022
BredhSeria A136,000,000 fitime

 

Web3

20 prill 2022
Loop CryptoFarë8,000,000 fitime

 

Web3

13 prill 2022
E pamundurE panjohur900 000 000

 

Web3

7 prill 2022
Sky MavisSeria C600 000 000

 

NFT-të

6 prill 2022
FraktalFarë140 000 000

 

NFT-të

1 prill 2022
I lidhur me betejënFarë9,600,000 fitime

 

Web3

31/03/2022
Kryq lumiSeria D1,240,000,000 VND

 

Infrastruktura

30.03.2022
Shtresa ZeroSeria e zgjeruar A405,000,000 fitime

 

Infrastruktura

30.03.2022
WorldcoinE panjohur400 000 000

 

Infrastruktura

23.03.2022
Yuga LabsFarë1,800,000,000

 

Web3

22 mars 2022
OptimizmiSeria B900 000 000

 

Infrastruktura

17 mars 2022
LidoE panjohur70,000,000 VND

 

Infrastruktura

03/03/2022
Çdo sferëSeria A120,000,000 fitime

 

Web3

11/02/2022
SardeleSeria A19,500,000 fitime

 

Infrastruktura

10/02/2022
Fondacioni NomicE panjohur30,000,000 VND

 

Infrastruktura

09/02/2022
AlkimiaSeria C400 000 000

 

Infrastruktura

07/02/2022
AleoSeria B200,000,000 fitime

 

Infrastruktura

07/02/2022
FantazmëSeria B327,000,000 VND

 

Infrastruktura

31 janar 2022
BreederDAOSeria A60,000,000 VND

 

NFT-të

25 janar 2022
AutografSeria B1,360,000,000 VND

 

Web3

19 janar 2022
Mbaj 1stSeria A60,000,000 VND

 

Web3

19 janar 2022
NEAR ProtokolliE panjohur300 000 000

 

Infrastruktura

13 janar 2022
GoldfinchSeria e zgjeruar A25,000,000 VND

 

DeFi

06/01/2022
Lidhja e MbretëriveFarë3,000,000 fitime

 

NFT-të

17 dhjetor 2021
NansenSeria B75,000,000 fitime

 

Infrastruktura

16 dhjetor 2021
Anchorage DigitalSeria D2,100,000,000

 

CeFi

15.12.2021
Tingulli.xyzFarë30,000,000 VND

 

Web3

15.12.2021
Peshku i HekurtSeria A55,400,000 fitime

 

Infrastruktura

30.11.2021
MbretëroreSeria A110 000 000

 

NFT-të

22.11.2021
Mem ProtokolliFarë6,200,000 fitime

 

Web3

17.11.2021
Nym TechnologiesSeria A26,000,000 fitime

 

Infrastruktura

17.11.2021
Kosen LabsFarë40,000,000 VND

 

DeFi

16.11.2021
Laboratorë të pandershëmFarë10 000 000 fitime

 

NFT-të

15.11.2021
I forteSeria B3,625,000,000 VND

 

Web3

11/12/2021
Mater LabsSeria B50,000,000 VND

 

Infrastruktura

11/8/2021
Bërthama kryesoreFarë12,000,000 fitime

 

Web3

11/05/2021
Shumë largSeria A84,000,000 fitime

 

Web3

04/11/2021
Lojëra mitikeSeria C600 000 000

 

Web3

04/11/2021
AlkimiaSeria C500,000,000 VND

 

Infrastruktura

28 tetor 2021
Miqtë me PërfitimeDiversifikimi i Thesarit40,000,000 VND

 

Web3

27 tetor 2021
OnChain StudiosFarë7,500,000 fitime

 

NFT-të

25 tetor 2021
WorldcoinE panjohur50,000,000 VND

 

Infrastruktura

21 tetor 2021
Elementi FinancëSeria A64,000,000 fitime

 

DeFi

19 tetor 2021
CoinSwitch KuberE panjohur520,000,000 VND

 

CeFi

06/10/2021
Sky MavisSeria B152 000 000

 

NFT-të

04/10/2021
ForcaFarë23,000,000 fitime

 

Infrastruktura

30 shtator 2021
Angle LabsFarë15,000,000 VND

 

DeFi

28 shtator 2021
Dapper LabsSeria D250 000 000

 

NFT-të

22 shtator 2021
DeSoE panjohur400 000 000

 

Infrastruktura

21 shtator 2021
SindikataSeria A120,000,000 fitime

 

Infrastruktura

31 gusht 2021
XMTPSeria A40,000,000 VND

 

Web3

31 gusht 2021
Lojëra të rendimentitE panjohur9,200,000 fitime

 

Web3

19 gusht 2021
HeliumiE panjohur999,000,000 fitime

 

Web3

10/08/2021
TrustTokenE panjohur50,000,000 VND

 

DeFi

04/08/2021
EkoE panjohur240 000 000

 

DeFi

27.07.2021
vlerëSeria A60,000,000 VND

 

CeFi

27.07.2021
Virtualisht Human Studio (ZED RUN)Seria A20,000,000 fitime

 

NFT-të

21/07/2021
Deti i HapurSeria B200,000,000 fitime

 

NFT-të

19/07/2021
FantazmëSeria A27,000,000 fitime

 

Web3

14/07/2021
NansenSeria A12,000,000 fitime

 

Infrastruktura

29 qershor 2021
GoldfinchFarë11,000,000 fitime

 

DeFi

16.06.2021
dYdXSeria C65,000,000 fitime

 

DeFi

15 qershor 2021
SolanaE panjohur314.150.016

 

Infrastruktura

09/06/2021
TalosSeria A40,000,000 VND

 

Infrastruktura

27 maj 2021
Rrjeti ChiaSeria D61 000 000

 

Infrastruktura

24 maj 2021
I forteSeria A925,000,000

 

Web3

20 maj 2021
BitskiSeria A57,000,000 fitime

 

NFT-të

06/05/2021
Studiot e RTFKTE panjohur8,000,000 fitime

 

NFT-të

05/05/2021
Dapper LabsStrategjike305,000,000 VND

 

NFT-të

31/03/2021
Elementi FinancëFarë8,800,000 fitime

 

DeFi

31/03/2021
Deti i HapurSeria A46,000,000 fitime

 

NFT-të

18 mars 2021
AnkorimiSeria C480 000 000

 

CeFi

25 shkurt 2021
OptimizmiSeria A50,000,000 VND

 

Infrastruktura

24/02/2021
BalliStrategjike40,000,000 VND

 

Infrastruktura

10/02/2021
NEAR ProtokolliE panjohur43,200,000 fitime

 

Infrastruktura

04/05/2020
EndjeE panjohur8,300,000 fitime

 

Web3

03/05/2020
KompleksiSeria A25,000,000 VND

 

DeFi

14.11.2019
EndjeFarë5,000,000 fitime

 

Web3

11/06/2019
AnkorimiSeria B240 000 000

 

CeFi

10/07/2019
BalliE panjohur60,000,000 VND

 

Infrastruktura

04/02/2019
AnkorimiSeria A102,000,000 fitime

 

CeFi

23 janar 2019
MakerDAODiversifikimi i Thesarit30,000,000 VND

 

DeFi

24 shtator 2018
TrustTokenStrategjike80,000,000 VND

 

DeFi

18.06.2018
Laboratorët e OrkideveE panjohur433,200,000 fitime

 

Web3

20 prill 2018
BazaE panjohur399,000,000 VND

 

DeFi

18 prill 2018
CryptoKittiesSeria A96,000,000 fitime

 

NFT-të

21 mars 2018
MakerDAOE panjohur12,000,000 fitime

 

DeFi

15.12.2017

a16z është një fond i madh investimi, i fokusuar në projekte potenciale dhe me vlerë të zgjedhura me kujdes. Jo vetëm duke ndjekur ROI, por edhe duke vlerësuar vlerën e projektit. Projektet që nuk kanë nxjerrë ende tokena në të cilat ka investuar a16z ia vlen të shtohen dhe lista më e vëzhguar janë projekte si Opensea…

Burimi i imazhit: Analiza e gjurmëve

konkluzioni

Ne kemi shqyrtuar informacionin e detajuar dhe disa njohuri rreth a16z, dhe më pas mund të nxjerrim përfundime të shpejta për lehtësinë e lexuesve.

 • Dy bashkëthemelues me përvojë drejtojnë a16z me investime të suksesshme teknologjike dhe ata kanë një ekip aktiv të fokusuar në kripto me partnerë të përgjithshëm social-aktivë.
 • Ata po investonin në projekte që mblodhën fonde në raunde në rritje dhe shkallëzim (Seria A, B, C dhe më vonë) për ta ngritur idenë te shumica.
 • Fondi i kapitalit të sipërmarrjes investon në mënyrë fleksibël në kategori të ndryshme (madje edhe disa kategori pa emër) në të gjithë tokën e kriptove. Prandaj, ajo arrin të ruajë pozicionin kryesor në kripto me VC të afërta si partnerë.
 • A16z luan një rol të madh pasi shpesh investon një sasi të madhe parash dhe mbështetje në ide praktike dhe të mbështetura nga teknologjia.

Dhe kjo është gjithçka që duhet të dini për kapitalin sipërmarrës a16z. Shpresoj se keni fituar përmbledhjen dhe njohuritë tona do të jenë të dobishme për ju.

Lidhjet zyrtare: Faqja e internetit  /  Twitter

Mësoni më shumë: Shkëmbimet kryesore të tregtimit të marzhit të kriptove për tregtarin

Projektet kripto të mbështetura nga Lancer Capital

Në këtë postim, do të mësoni se çfarë është Lancer Capital dhe projektet kripto të mbështetura nga Lancer Capital

1. Çfarë është Lancer Capital?

E themeluar në vitin 2017, Lancer Capital është institucioni kryesor financiar që i shërben industrisë së blockchain, me tre sektorë kryesorë: Investime Këshillimore, Konsulencë Strategjike dhe Kërkime Industrie. Lancer Capital fokusohet në DeFi, infrastrukturën Web3, sigurinë e privatësisë, NFT, Gamefi, Polkadot, Cosmos, Solana dhe ekosistemet ndër-zinxhirore Polygon. Lancer Capital është i përkushtuar të kërkojë startup premium në fazat e hershme. Lancer Capital ofron shërbime këshilluese superiore, shumëdimensionale dhe të plotë të ciklit jetësor për projektet sipërmarrëse të blockchain me potencial. 

Të mbështetur nga një ekip profesionist multikulturor, anëtarët e ekipit kanë të gjithë një sfond të fortë financiar, aftësi të shkëlqyera investimi dhe kërkimi, aftësi të mprehtë të perceptimit të tregut dhe një nderim të lartë për tregun dhe rrezikun. Lancer Capital ka ndërtuar një rrjet të përsosur të marrëdhënieve globale të burimeve, duke mbuluar mbi 15 vende dhe rajone, duke përfshirë Amerikën e Veriut, Singaporin, Japoninë, Korenë e Jugut, Rusinë, Turqinë, Izraelin, Britaninë, Indinë, Vietnamin, etj., së bashku me një pasuri të madhe investimesh jashtë shtetit. institucionet dhe burimet globale të projekteve me cilësi të lartë.

Fondi CryptoCurrency: Shërben për klientët dhe personelin me vlerë të lartë neto të interesuar në blockchain, Bitcoin dhe asete të tjera dixhitale, me produkte të shumta.

Hulumtimi i industrisë: Ne do të ndajmë informacionin më emocionues dhe profesional të industrisë, së bashku me njohuritë tona. Nëse ju pëlqeu kjo përmbajtje, ju lutemi na ndiqni në Twitter, Media dhe abonohuni në buletinin tonë.

Konsulencë strategjike: Lancer mbulon burimet globale rajonale për të ofruar këshillim dhe udhëzim strategjik global për ekipet sipërmarrëse, përshpejtimin e projekteve, energjizimin e funksionimit dhe uljen e biznesit. Shërbimi mbulon analizën e industrisë, planifikimin strategjik, ndërtimin e strukturës dhe pajtueshmërinë ligjore.

2. Ekipi Lancer Capital

Partner themelues i Zeyu Sun

 • Një nga themeluesit e ColdLar, studiues profesionist i FinTech Innovation Lab në Universitetin e Pekinit. Si një investitor engjëll i njohur në blockchain dhe kontribuuesi më i hershëm në komunitetin blockchain.
 • Me vizion të mprehtë investimi dhe ndërgjegje të avancuar biznesi, plan urbanistik të saktë dhe prirje kryesore, është një nga pionierët dhe përfaqësuesit e industrisë Blockchain në Kinë.

Candice Zhao Partner Menaxhues

 • Si Drejtor Menaxhues, In Genesis Capital përgjegjës për zhvillimin e biznesit global dhe këshillimin e strategjisë. Ajo ka një rrjet të fortë global burimesh dhe përvojë të pasur në konsulencë.
 • E përdorur për të punuar për kompaninë më të mirë të PR luksoze në botë, dhe klientët e saj përfshijnë Berluti, Alberta ferretti dhe Farfetch.
 • Mban një diplomë Bachelor nga USF dhe një diplomë master nga UCLA.

John Wang Partner Menaxhues

 • Ungjilltar dhe pionier i industrisë Blockchain. Anëtari i hershëm dhe kryesor i GWC inc.
 • Ish-drejtor i xueqiu.com, drejtues i zhvillimit të projektit. Në vitin 2018, ai iu bashkua Genesis Capital si Partner Menaxhues, përgjegjës për investimin e teknologjisë bazë të blockchain dhe kërkimit të akademisë.
 • Mban diplomë master në inxhinieri dhe certifikatë nga MIT Blockchain Technology.

3. Portofoli Lancer Capital

Lancer Capital fokusohet në infrastrukturën DeFi Web3, sigurinë e privatësisë, koleksionet NFT, ekosistemet ndër-zinxhirore Polkadot dhe Cosmos.

Projektet kripto të mbështetura nga Lancer Capital (4/2021 deri në 5/2022)

ProjektiRrumbullakëtShuma e mbledhjes së fondeve ($)KategoriaDita
Analiza e gjurmësFarë e zgjeruar10,600,000 fitime

 

CeFi

26 maj 2022
Grupi HTRE panjohurasnjë informacion

 

Infrastruktura

09/05/2022
Ujëvara DAOE panjohur2,000,000 fitime

 

DeFi

04/04/2022
JoystreamE panjohur5,850,000 fitime

 

DeFi

24 mars 2022
Financa e StrukturësFarë11,700,000 fitime

 

DeFi

21 mars 2022
Web3GamesFarë36,000,000 fitime

 

Web3

02/03/2022
Protokolli DeSynStrategjike45,000,000 fitime

 

DeFi

23 shkurt 2022
Protokolli AsterFarë2,000,000 fitime

 

Web3

03/01/2022
MuriFarë2,000,000 fitime

 

Web3

03/01/2022
Protokolli DeSynFarëasnjë informacion

 

DeFi

23 dhjetor 2021
Financa StripFarë6,000,000 fitime

 

DeFi

10.11.2021
CryptoArt.AiFarë4,800,000 fitime

 

NFT-të

23 korrik 2021
E MIRËE panjohur2,000,000 fitime

 

NFT-të

14 qershor 2021
DeepDAOFarë9,000,000 fitime

 

Web3

04/06/2021
SigmadexE panjohur8,400,000 fitime

 

DeFi

01/06/2021
Protokolli EpiKStrategjike3,000,000 fitime

 

Web3

8 prill 2021Burimi i imazhit: Analiza e gjurmëve

Në botën e sotme, blerja e një bitcoin nuk ka shumë ndryshim për ju. Por më besoni, në botën e së ardhmes, zotërimi i një bitcoin do të ketë një ndikim të madh tek ju.

Shpresoj se keni fituar përmbledhjen dhe njohuritë tona do të jenë të dobishme për ju.

Lidhjet zyrtare: Faqja e internetit  /  Kontakti

Mësoni më shumë: Çfarë është MEXC Exchange, Si të regjistroheni dhe të përdorni në MEXC

Çfarë është CryptoCompare | Ofruesi i të dhënave të tregut të kripto

Në këtë artikull, do të mësoni se çfarë është CryptoCompare, Si të përdorni CryptoCompare (ofruesi i të dhënave të tregut të kriptomonedhave).

1. Çfarë është CryptoCompare

CryptoCompare u themelua në vitin 2014. Ajo ofron çmime të blerjes dhe shitjes në kohë reale, grafikon dhe analizon tregun nga 170 shkëmbime globale të kriptove, 5,300+ monedha dhe 240,000+ çifte monedhash për t'i shërbyer nevojave të klientëve.

Ky është një vend me reputacion për investitorët që të marrin pjesë në diskutim, si dhe të ndjekin analizën e tendencave më të fundit në të gjitha tregjet e kriptomonedhave në internet në kohë reale. CryptoCompare është ende dhe vazhdimisht në zhvillim falë reagimeve pozitive.

Ju duhet të krijoni një llogari për të shijuar të gjitha veçoritë në CryptoCompare.

 • Shkoni te https://www.cryptocompare.com/
 • Kliko Regjistrohu në këndin e sipërm djathtas
 • Plotësoni formularin me emrin, adresën e emailit dhe fjalëkalimin (ose duke përdorur llogaritë google, facebook dhe twitter)
 • Plotësoni regjistrimin me lidhjen e konfirmimit të dërguar në emailin tuaj.

Pasi të konfirmoni adresën tuaj të emailit duke klikuar lidhjen në emailin e konfirmimit, do t'ju kërkohet të identifikoheni për të hyrë në llogarinë tuaj.

Si funksionon CryptoCompare?

CryptoCompare merr informacionin e tij duke grumbulluar dhe analizuar të dhënat e rriqrave nga shkëmbimet kryesore të kriptomonedhave. Më pas, CryptoCompare integron grupe të dhënash të ndryshme për të krijuar çmime të kriptomonedhave. Rezultati nuk është vetëm çmimi i Bitcoin, por një pasqyrë gjithëpërfshirëse e tregut.

CryptoCompare gjithashtu ofron të dhëna në nivel të grimcuar, duke përfshirë të dhënat e tregtisë së kriptomonedhave, të dhënat e librit të porosive, blockchain dhe të dhënat historike, të dhënat sociale, raportet dhe një sërë indeksesh të kriptomonedhave.

Shkëmbimet kryesore për tregtimin e monedhave simbolike. Ndiqni udhëzimet dhe fitoni para të pakufizuara

BinancePoloniexBitfinexHuobiMXCProBITGate.io


2. Karakteristikat e platformës dhe përdorimi 

CryptoCompare ofron një pamje objektive gjithëpërfshirëse për lexuesit në lidhje me grafikët analitikë dhe monedhat në trend në shkëmbimet kryesore në botë.

2.1. Tregu:

Lista e shkëmbimeve të kriptomonedhave është e gjerë. Aq shumë sa që ndoshta do të mërziteni përpara se të shkoni në fund të listës. Ju do të jeni në gjendje të gjeni të gjitha informacionet tipike që lidhen me çdo shkëmbim, si vendndodhjen, tarifat dhe monedhat e disponueshme. 

Sidoqoftë, shumica e përdoruesve do të kontrollojnë rishikimet e bazuara në përdorues për të marrë një ndjenjë të mirat dhe të këqijat që tregtarët e tjerë po përjetojnë aktualisht.

Mbi 5,300 monedha: CryptoCompare mbështet pothuajse çdo monedhë të dukshme në kriptosferën. CryptoCompare mbështet 5,300+ monedha duke përfshirë ato të mëdha si Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC)…. 

Mbi 240,000 çifte monedhash: CryptoCompare gjurmon mbi 240,000 çifte monedhash në tregjet në mbarë botën.

Informacione të detajuara, së bashku me grafikët që tregojnë tendencat aktuale të kriptomonedhave, vëllimet e shkëmbimeve, raportet e ICO-së dhe lidhjet me lajmet më të fundit nga bota e kriptomonedhave. Është e mundur të shfletosh çmimet e disponueshme të kriptomonedhave, por edhe renditjen e tyre bazuar në normën e kthimit, ATH... 

Filtri i mrekullueshëm i CryptoCompare mund t'ju tregojë:

Lista e monedhave: Kriptovalutat , DeFi, NFT

Listat kryesore: CryptoCompare ka disa 'lista kryesore' në faqen e saj të internetit, ku ato paraqesin më të mirat e një kategorie të caktuar. Ata kanë një listë të monedhave kryesore, shkëmbimeve, ICO-ve, platformave të minierave, kuletave, kartave dhe platformave të lojërave të fatit, për shembull.

 • Minierat: Nëse jeni të interesuar në minierat e kriptomonedhave, atëherë ky seksion është për ju. Nxjerrja e kriptomonedhave është një fushë e gjerë dhe nuk është për njerëzit e dobët. Vetëm për këtë arsye, shumë entuziastë të rinj i janë drejtuar minierave në cloud si një mënyrë për të plotësuar të ardhurat e tyre. Këtu, ju mund të kapni analizat e kompanisë, opsionet e kontratave, pishinat e minierave dhe më shumë.
 • Kuletat: Seksioni i kuletave është pak a shumë i njëjtë me seksionin e shkëmbimeve, megjithëse duket se rekomandon zgjidhje që ekipi i përdor personalisht dhe/ose i beson. Rishikimet e portofolit të desktopit, celularit dhe harduerit përfshihen këtu me një listë të monedhave të mbështetura dhe veçorive të ndryshme sigurie.

Hulumtimi: CryptoCompare lëshon periodikisht kërkime me cilësi të lartë, duke përfshirë rishikime të shkëmbimit, standarde dhe udhëzues të detajuar për monedha specifike. Ekipi i brendshëm i kompanisë i analistëve dhe shkencëtarëve të të dhënave ofron një pasqyrë objektive në të gjitha aspektet e ndryshme të industrisë së aseteve dixhitale.

 • Shqyrtime të shkëmbimit: CryptoCompare lëshon komente të shkëmbimit të kriptove çdo muaj. Këto rishikime të shkëmbimeve mbulojnë përditësimet më të fundit nga bota e shkëmbimeve të kriptomonedhave, duke përfshirë vëllimin e tregtimit mujor, lëvizjet unike të çifteve të monedhës, ndarjet e vëllimit të shkëmbimit, dhe më shumë. CryptoCompare shqyrton vetëm shkëmbimet e besuara, duke përfshirë shkëmbimet nga të cilat CryptoCompare mbledh të dhëna.

RAPORTET: Rishikimi i Shkëmbimit, Standardi i Shkëmbimit, Kërkime të tjera

UDHËZUES: Monedhat, Shkëmbimet, Minierat, Kuletat, Bixhozi

2.2. Të dhënat

Të dhënat e aseteve dixhitale historike dhe në kohë reale: 

Shërbimi kryesor i CryptoCompare janë të dhënat e tij. Kompania u ofron institucioneve të dhëna përfundimtare të aseteve dixhitale në kohë reale përmes API-së së saj. Zgjidhjet API dhe WebSocket të kompanisë ofrojnë të dhëna kripto të shkallës institucionale për miliona klientë në mbarë botën.

Zgjidhje të Shërbimit të Shërbimit të të Dhënave të Aseteve Dixhitale të personalizuara me porosi: 

CryptoCompare ofron zbatime të personalizuara, të personalizuara, duke përfshirë paketat e aksesit të të dhënave të ndërmarrjes dhe indekset e aseteve dixhitale që plotësojnë nevojat unike të organizatave.

Të dhëna historike dhe në kohë reale:

Nga API-të dhe zgjidhjet e uebsocket-it lider në treg deri te grupi i besueshëm i indekseve të aseteve dixhitale, CryptoCompare ofron të dhëna kriptomonedhash të nivelit institucional për miliona klientë në mbarë botën.

CryptoCompare ofron një grup indeksesh të aseteve dixhitale me vendosje standarde dhe shumë të personalizueshme që ofrojnë standarde gjithëpërfshirëse të vlerësimit të tregut mbi të cilët mund të bazohen produktet e investimeve financiare.

2.3. Portofoli

Nëse keni qenë në kripto për një kohë, mund të keni marrë tashmë një aplikacion për t'ju ndihmuar të menaxhoni portofolin tuaj. Nëse jo, ekipi ka bërë një punë të shkëlqyer për t'u ofruar përdoruesve të regjistruar një gjurmues portofoli mjaft seksi. Megjithatë, mund të kalojë pak kohë para se të jeni në gjendje të merrni Lambo-t tuaj në hënë!


2.4. CryptoCompare API dhe çmimet

API:

Të dhënat API të CryptoCompare janë padyshim një nga veçoritë e tyre më të mira. API qëndron për ndërfaqen e programimit të aplikacionit dhe lejon zhvilluesit të marrin të dhënat e tregut nga një server i kompanisë diku në internet. Tashmë mund ta bëni këtë me shumicën e shkëmbimeve të kriptomonedhave, por meqenëse CryptoCompare po grumbullon të dhëna në një gamë të gjerë shkëmbimesh dhe tregjesh, kjo ofron disa pika shtesë të dhënash interesante.

Shërbimi bazë API është falas, i cili është i shkëlqyeshëm për këdo që dëshiron të rrëmbejë disa të dhëna dhe të grumbullojë aplikacionet e veta. API-të janë përtej qëllimit të këtij artikulli dhe do t'ju duhet disa njohuri programimi për t'i përdorur plotësisht ato. Pavarësisht, mbajini sytë hapur për gjeneratën e ardhshme të aplikacioneve dhe ndërfaqeve të përdoruesit, sepse API si këto do të përdoren për t'i krijuar ato. Kjo do ta bëjë shumë më të lehtë për ne njerëzit jo shumë të prirur teknikisht të mbajmë kontakt me tendencat më të fundit të kriptove.

 • API I JEP AKSES: API kthen çmimin aktual të çdo kriptomonedhe dhe të gjithë informacionin e tregtimit (çmimi, vëllimi, i hapur, i lartë, i ulët etj) për çiftet e kërkuara. Ne ofrojmë të dhëna çmimi për 5,300+ monedha dhe 240,000+ çifte monedhash.
 • Të dhënat historike: Merrni të dhëna historike ditore, për orë dhe minutë, të dhëna ditore në çdo vulë kohore të caktuar, çmim mesatar ditor bazuar në vwap-in për orë dhe vëllimin total të shkëmbimit ditor dhe orar.
 • Listat kryesore: Pikat përfundimtare të listës kryesore marrin të dhënat e volumit për shkëmbimet kryesore për një palë monedhe, të dhënat e plota të Indeksit CryptoCompare (CCCAGG), listën kryesore të monedhave, listën kryesore të çifteve tregtare dhe monedhat kryesore sipas vëllimit total në të gjitha tregjet në 24 të fundit orë.
 • Transmetimi: API-ja e transmetimit kthen të gjitha kombinimet e abonentëve dhe informacionin e çmimeve për të ditur se çfarë duhet të transmetohet dhe si të lidheni me transmetuesit. Ju gjithashtu mund të merrni të gjitha kanalet e disponueshme të abonimit të transmetuesit për çiftet e kërkuara.
 • Lajme: Merrni burime lajmesh dhe artikuj nga të gjithë ofruesit kryesorë të lajmeve të kriptove me të cilët është integruar CryptoCompare. Ju gjithashtu mund të merrni një listë të plotë të kategorive, një mënyrë e shkëlqyer për të filtruar artikujt e lajmeve.
 • Më shumë informacion: Mund të bëni shumë më tepër me API-në tonë dhe ne po shtojmë vazhdimisht pika përfundimtare të vlefshme. Përmendje të nderuara: lista e të gjitha shkëmbimeve dhe çifteve tregtare, shkëmbimet përbërëse për Indeksin CryptoCompare (CCCAGG) dhe të gjitha monedhat në faqen e internetit të CryptoCompare.

Çmimet

CryptoCompare ofron rimbursime brenda 30 ditëve nga marrja e pagesës. CryptoCompare ofron gjithashtu një politikë rimbursimi me përdorim të drejtë: nëse keni përdorur më pak se 10% të kufirit tuaj mujor të thirrjeve, atëherë mund të telefononi ekipin mbështetës të CryptoCompare brenda 30 ditëve nga pagesa dhe kompania do të rishikojë aktivitetin tuaj për të përcaktuar nëse keni të drejtë për një rimbursim i plotë.

CryptoCompare ka katër nivele të ndryshme çmimesh për lloje të ndryshme përdoruesish, duke përfshirë të gjitha sa vijon:

 • PERSONAL (FARE): Çelësi falas për projekte personale/jokomerciale ose qëllime të provës komerciale
 • TREGTARE (79,99 $ MUAJ PAGUAR VJETOR / 95,99 $ MUAJ PAGUAR MUJOR): Për projekte komerciale në shkallë të vogël që kanë nevojë për një zgjidhje bazë të të dhënave kripto
 • COMERCIAL PRO (199,99 $ NE MUAJ PAGUAR VJETOR / 239,99 $ PER MUAJ PAGUAR MUJOR): Për organizata të mesme dhe klientë institucionalë që kanë nevojë për zgjidhje të avancuara të të dhënave kripto
 • NDËRMARRJE (ÇMIME PERSONALE PËR PËRDORËSIT E NDËRMARRJEVE): Për organizatat dhe institucionet e ndërmarrjeve të mëdha që kanë nevojë për një zgjidhje të të dhënave kripto plotësisht të personalizueshme me akses të pakufizuar të të dhënave

Përparësitë e Crytocompare

 • Ndani shumë njohuri rreth çështjeve të minierave, pajisjeve të minierave, koncepteve të reja, njohurive të tregut, etj.
 • Përditësoni lajmet më të fundit, kapni trendin e tregut.
 • Ofron njohuri për kuletat dixhitale kryesore në botë, kuletat e ruajtjes dhe shkëmbimet e monedhave.
 • Lejon përdoruesit të ndajnë lirisht mendimet personale për çështje të ndërlidhura.
 • Lejon përdoruesit të integrojnë të dhënat dhe lajmet më të rëndësishme për faqen e tyre të internetit.
 • Ka një numër të madh çiftesh tregtare dhe shumë monedha të ndryshme kripto.

Përparësitë e mësipërme e bëjnë CryptoCompare të bëhet një faqe informacioni komerciale për të gjithë ata që duan dhe duan të mësojnë për këtë fushë nuk mund të injorohen.

Lexo më shumë: Çfarë është CryptoRank | Kontrolluesi i kriptomonedhës

Faleminderit që vizituat dhe lexoni këtë artikull! Ju lutem shperndajeni nese ju pelqeu!

Çfarë është një pagesë kripto | Çfarë është një portë pagese kripto?

Në këtë postim, do të mësoni se çfarë është pagesa kripto dhe si funksionon?

Çfarë është një pagesë kripto?

Pagesat kripto po bëhen më të pranuara nga shitësit me pakicë, individët dhe bizneset. Ndërsa mund të transferoni fondet me dorë, portat e pagesave ofrojnë një mënyrë më të thjeshtë për të pranuar pagesa kripto. Kjo ju kursen nga kopjimi manual i adresave dhe bërja e gabimeve. Ju gjithashtu mund të përdorni një kartë debiti ose krediti kripto për të bërë pagesa fiat me kripto që keni në një llogari të lidhur.

Pagesat kripto ofrojnë një mënyrë të lirë, të shpejtë dhe të shpejtë për të transferuar fonde. Nuk ka nevojë të përdorni monedha vendase fiat për transfertat ndërkombëtare. Një shërbim pagese shpesh do të jetë më intuitiv se një portofol dhe gjithashtu do të ketë mbështetje për klientët. Nga ana tjetër, një portë pagese ofron më pak kontroll, mund të ngarkojë tarifa dhe kërkon më shumë kohë për t'u vendosur sesa një portofol standard.

Ju mund të filloni të bëni pagesa kripto duke përdorur Binance Pay. Shërbimi është i disponueshëm për të gjithë përdoruesit e Binance me një portofol kripto dhe tarifon zero. Pasi të jeni gati, mund të filloni të bëni pagesa për çdo përdorues tjetër ose shitës me pakicë të mbështetur nga Binance Pay. Ju gjithashtu mund të porosisni një kartë Binance falas nëse preferoni të bëni pagesa me një kartë krediti ose debiti.

Megjithëse kripto është e famshme për spekulime dhe investime, ajo ka një rast tjetër përdorimi: pagesat. Është e lehtë të harrohet se njerëzit përdorin kriptomonedha si BNB, BTC dhe BUSD për të transferuar vlerën. Shitësit me pakicë të mëdhenj, si Microsoft dhe Starbucks, dhe bizneset e vogla kanë filluar të pranojnë pagesa kripto për mallrat dhe shërbimet e tyre. 

Kjo zakonisht bëhet përmes një porte pagese për ta bërë procesin të thjeshtë. Mund të përdorni edhe kripto për të paguar artikujt në monedhën fiat me një kartë kripto. Pra, pavarësisht nëse dëshironi të paguani një mik apo të blini një artikull, ka opsione të shumta që përdorin teknologjinë blockchain.

Si funksionojnë pagesat me kripto?

Në nivelin e saj më të thjeshtë, një pagesë kripto transferon kriptomonedha nga një portofol në tjetrin. Për ta bërë këtë manualisht, do t'ju duhet adresa publike e marrësit. Duke përdorur portofolin tuaj, ju më pas kopjoni adresën dhe dërgoni fondet. Ndërsa kjo tingëllon e lehtë, procesi mund të jetë i ndërlikuar dhe frikësues për të sapoardhurit. Nuk është e rrallë që përdoruesit të bëjnë gabime të pakthyeshme, të tilla si dërgimi i llojit të gabuar të kriptos në një adresë të caktuar ose zgjedhja e rrjetit të gabuar të blockchain. Duke qenë se nuk ka asnjë mënyrë për të kthyer një transaksion kripto, këto shpesh çojnë në humbje të konsiderueshme.

Për të ndihmuar që procesi të jetë i pagabueshëm, ofruesit e shërbimeve të kriptove si Binance kanë krijuar metoda më intuitive pagese me kripto. Këto porta e kthejnë një proces të ndërlikuar në një proces që mund të bëhet në vetëm pak sekonda. Hapat e saktë ndryshojnë në varësi të procesorit të pagesës, por metoda e zakonshme është si më poshtë:

1. Një klient vendos të paguajë për një mall ose shërbim, ose dikush dëshiron të paguajë një mik.

2. Marrësi krijon një faturë dixhitale për t'u paguar duke përdorur portën e tij të pagesës. Ky është zakonisht një kod QR që përmban adresën e portofolit marrës dhe shumën e nevojshme. Për shembull, blerja e një vakti prej 10 dollarësh (dollari amerikan) do të kërkonte 10 dollarë të një kriptomonedhe specifike me normën aktuale të tregut.

3. Paguesi skanon kodin QR me aplikacionin dhe konfirmon pagesën. 

4. Kriptoja transferohet në llogarinë e marrësit të pagesës ose në portofolin dixhital.

I gjithë ky proces mund të kryhet me vetëm disa klikime. Është gjithashtu më i sigurt dhe më i përshtatshëm sesa të përpiqesh të bësh të gjithë hapat me dorë.

Lexo më shumë: Çfarë është një aplikacion i decentralizuar (DApp)

Kartat kripto për pagesa

Një tjetër mundësi për pagesat me kripto është përdorimi i një karte krediti ose debiti të lidhur me kripto. Në këtë mënyrë, ju mund të bëni pagesa duke përdorur kriptovaluta edhe nëse marrësi pranon vetëm fiat. Për të përdorur një kartë kripto, do t'ju duhet të ruani monedha dhe argumente me ofruesin e kartës tuaj. Kur blini diçka, shkëmbimi i kriptomonedhave shet asetet tuaja dixhitale për fiat-in e kërkuar dhe ia dërgon atë marrësit. Në disa raste, mund të ndodhë gjithashtu që ju të paguani kredinë tuaj mujore duke përdorur kripto. Kushtet e sakta do të ndryshojnë në varësi të emetuesit ose institucionit financiar.

Ju mund të përdorni kartat kripto në më shumë vende sesa portat e pagesave kripto. Megjithatë, është më e ndërlikuar të paguash drejtpërdrejt një mik, përveç nëse ai mund të pranojë pagesën me kartë. Nëse përfituesi dëshiron të paguhet në kripto, atëherë një kartë gjithashtu nuk është e përshtatshme. Si Visa ashtu edhe Mastercard aktualisht ofrojnë opsione të kartave kripto përmes ofruesve të ndryshëm të shërbimeve financiare.

Cilat janë avantazhet e pagesave me kripto?

Pagimi i dikujt në kripto ka avantazhe edhe pa përdorur një portë pagese ose kartë kripto. Kur kombinohet me një sistem pagesash, përvoja ka më të mirën nga të dy botët:

1. Bitcoin (BTC) dhe kriptovalutat e tjera mund të përdoren pothuajse në çdo vend. Kjo ju kursen nga konvertimi në monedhën vendase fiat kur bëni pagesa ndërkombëtare.

2. Në varësi të ofruesit të pagesave kripto, transaksionet tuaja mund të kryhen pothuajse menjëherë. Kjo zakonisht ndodh kur të dy përdorni të njëjtin shërbim. Edhe nëse transaksioni juaj nuk është i menjëhershëm, shpesh mund të jetë më i shpejtë se transferimi i llogarisë bankare dhe më i lirë me më pak tarifa transaksioni.

3. Një shërbim pagesash me kriptomonedhë do të ketë një ekip mbështetës të klientit për t'ju ndihmuar me çdo problem teknik. Ky nuk është zakonisht rasti kur transferoni fondet manualisht me një portofol të kriptove.

4. Një portë pagesash me kripto është, për shumë të ardhur, më e thjeshtë për t'u përdorur sesa të konfiguroni dhe menaxhoni vetë një portofol.

Cilat janë disavantazhet e pagesave me kriptomonedhë?

Ndërsa avantazhet janë të lehta për t'u parë, përdoruesit me përvojë mund të gjejnë disa kufizime kur bëjnë pagesa kripto:

1. Keni më pak kontroll sesa të vendosni vetë një portofol. Shumë njerëz preferojnë përvojën tradicionale të kujdestarisë së plotë mbi kriptomat e tyre. Një portë pagese shton në mënyrë efektive një ndërmjetës në proces.

2. Çmimet e kriptove mund të përjetojnë paqëndrueshmëri të lartë nëse nuk jeni duke përdorur një monedhë të qëndrueshme. Kjo mund ta bëjë të vështirë për përfituesin që të planifikojë me saktësi financat e tyre.

3. Mund t'ju duhet të kaloni një proces të gjatë regjistrimi me kontrolle KYC dhe AML. Ndërsa këto i mbajnë njerëzit të sigurt, është më shumë përpjekje sesa të krijoni një portofol vetë. 

4. Disa rrjete pagesash do të paguajnë tarifa për shërbimin që ofrojnë.

5. Pranimi i kriptos si një mënyrë pagese ende nuk pranohet gjerësisht.

Lexo më shumë: Çfarë është një tregues MACD | Si ta përdorni atë në Crypto Trading?

Çfarë është një portë pagese e kriptomonedhës?

Një portë pagese e kriptomonedhës është një procesor pagese për monedhat dixhitale, i ngjashëm me përdorimin e përpunuesve të pagesave, portave dhe blerjes së kartave të kreditit bankar. Portat e kriptomonedhave ju mundësojnë të pranoni pagesa dixhitale dhe të merrni monedhën fiat menjëherë në këmbim.

Këto kompani heqin çdo pasiguri ose rezervë që mund të keni me kriptomonedhën dhe ju lejojnë të ofroni më shumë opsione pagese.

Është e rëndësishme të theksohet se portat e pagesës së monedhës dixhitale nuk kërkohen. Është krejtësisht e pranueshme të përdorni portofolin tuaj personal për të pranuar pagesa në kriptomonedhë; sidoqoftë, portat ju heqin nga duart punën shtesë të shkëmbimit të kriptovalutave dhe menaxhimit të portofolit.

Si funksionon një portë pagese e kriptomonedhës?

Portat e pagesave janë kompani që marrin përsipër rrezikun e perceptuar të pagesave në kriptomonedhë duke përdorur portofolin(t) e tyre për të lehtësuar transaksionet midis tregtarëve dhe klientëve të tyre.

Rrjedha e Pagesave

Për sa i përket hapave, rrjedha e mëposhtme e punës ekzekutohet:

 1. Klienti juaj zgjedh të bëjë pagesën në kriptomonedhë në arkë (në dyqan, në ueb ose brenda aplikacionit).
 2. Ata ju paguajnë një shumë të barabartë me vlerën e drejtë të tregut të monedhës dixhitale në momentin e transaksionit.
 3. Shërbimi i pagesës së kriptomonedhës e konverton menjëherë pagesën në monedhën që ju zgjidhni.
 4. Paratë shtohen në llogarinë tuaj me ofruesin; ai depozitohet në llogarinë tuaj bankare të caktuar në intervale të përcaktuara në kontratën tuaj të shërbimit.

Procesi është transparent për ju, sepse nuk keni pse të shqetësoheni për kriptovalutat; vetëm se ofruesi juaj i shërbimit të kriptomonedhës do të vendosë fondet e duhura në llogarinë tuaj.

Sigurohuni që të kontrolloni rregulloret e kriptomonedhës së vendit tuaj përpara se të krijoni një llogari me një portë. Këto porta mund të funksionojnë nga kudo në botë dhe shumë vende po zhvillojnë ligje të reja në lidhje me përdorimin e monedhës dixhitale.

Tarifat:

Ofruesi përdor një portofol të kriptomonedhës për të lehtësuar transferimet. Nëse ajo monedhë është projektuar me një sistem pagese, ofruesi do të pësojë tarifa të ngarkuara nga verifikuesit e transaksioneve të rrjetit të monedhës.

Vlerësuesit e transaksioneve verifikojnë blloqet dhe transaksionet në blockchain - në këmbim të përdorimit të tyre të energjisë dhe fuqisë kompjuterike, ato paguhen me rritje të vogla në transaksionin e kriptomonedhës që ata vërtetuan.

Ofruesit ua kalojnë këto tarifa dhe ju ngarkojnë tarifat e shërbimit në mënyrë që ata të mund të vazhdojnë të funksionojnë dhe të ofrojnë shërbimet e tyre.

Avantazhet dhe disavantazhet e portave të pagesave

Nga natyra, kriptomonedha është krijuar për të qenë e decentralizuar dhe anonime. Sistemi e bën të lehtë për dy palët të bëjnë një shkëmbim. Megjithatë, disa tregtarë mund të mos jenë të kënaqur të pranojnë pagesa në monedhën dixhitale; ata mund të mos e kuptojnë se si funksionon ndonjë prej tyre ose të jenë skeptikë për sistemin.

Për këto arsye, është e rëndësishme të njihni avantazhet dhe disavantazhet e portave të pagesave, në mënyrë që të vendosni se si dëshironi të pranoni pagesa në monedhë dixhitale.

Përparësitë

 • Një portë pagese heq anonimitetin se me kë keni të bëni duke ruajtur preferencën e klientit tuaj për të.
 • Ju keni dikë që të kontaktoni nëse ka probleme me pagesën.
 • Ju mund të pranoni pagesa nga kudo në botë, në çdo kriptomonedhë që ofruesi juaj do të marrë.
 • Ju i merrni fondet në llogarinë me ofruesin tuaj, i cili i transferon ato tek ju.
 • Ju nuk duhet të shqetësoheni ose të përpiqeni të kuptoni kriptomonedhën.
 • Zvogëlon rrezikun e paqëndrueshmërisë - rrezikun e humbjes së vlerës në pritje të verifikimit të një transaksioni nga rrjeti i kriptomonedhës - duke ju paguar normën e tregut për tokenat në kohën kur transaksioni u krye.

Disavantazhet

 • Një portë pagese është një palë e tretë, të cilën kriptovalutat fillimisht u krijuan për ta anashkaluar.
 • Duhet të mbështeteni në aftësinë e ofruesit për të mbajtur shërbime të pandërprera sepse mund të merrni pagesa nga e gjithë bota dhe në zona të ndryshme kohore.
 • Gateways janë kompani që ofrojnë një shërbim, kështu që ata do të tregtojnë veten në një mënyrë që e bën të duket sikur ju keni nevojë për shërbimet e tyre kur realisht nuk keni nevojë.
 • Ju paguani tarifa të vogla transaksioni kur përdorni portofolin tuaj të kriptomonedhës; ju paguani më shumë kur përdorni një portë pagese të kriptomonedhës.
 • Nëse porta e pagesës është hakuar, do të humbni çdo fond që keni në llogarinë tuaj me ofruesin ndërsa jeni duke pritur që ato të transferohen.

Mendimet përfundimtare mbi portat e kriptomonedhave

Heqja e palëve të treta nga transaksionet financiare është një nga parimet themelore prapa kriptomonedhës. Ndërsa kjo tingëllon e mrekullueshme për disa që përqafojnë ndryshimin dhe e kuptojnë atë, të tjerët mund të mos e pranojnë atë. Kriptomonedha është një koncept i ri dhe është e vështirë të kuptohet në një botë ku vlera e këmbyeshme është vendosur gjithmonë në asetet e prekshme. Vetëm kohët e fundit vendet e zhvilluara kanë kaluar në një model financiar ku shumica e transaksioneve të tyre janë të bazuara në kredi dhe debi, ku është e mundur të mos shkëmbehen kurrë para fizike.

Është e natyrshme të jesh skeptik ndaj diçkaje të re, veçanërisht kur ka të bëjë me para dhe financa. Portat e pagesave të kriptomonedhave nuk janë të detyrueshme ose të nevojshme për të kryer transaksione në monedhë dixhitale. Megjithatë, ato largojnë shumë nga ankthi, konfuzioni, dezinformimi dhe spekulimet që mund të vijnë nga një burim i decentralizuar dhe i parregulluar i vlerës.

Nëse jeni pronar biznesi dhe kuptoni se si funksionon kriptomonedha, mund të mos keni asnjë rezervë për ta pranuar atë. Si rezultat, mund të mos keni nevojë për shërbimet e një ofruesi të portës. Por për shkak se më shumë se 99% e ekonomisë amerikane përbëhet nga biznese të vogla, është e mundur që jo çdo pronar biznesi ta kuptojë ose t'i besojë kriptomonedhës.1

Nëse jeni ju, një ndërmjetës mund t'ju ndihmojë të adresoni shqetësimet tuaja duke ofruar një shkëmbim të menjëhershëm për monedhën fiat—që ju lejon të kryeni financat e biznesit tuaj në mënyrën që dëshironi, ndërkohë që u jepni klientëve tuaj opsionet e pagesës që ata zgjedhin.

Çfarë është Binance Pay?

Binance Pay është një shërbim kripto pagesash i ofruar për të gjithë përdoruesit e Binance. Ai ofron një mënyrë pa kufij dhe pa kontakt për të transferuar dhe marrë shpejt kriptovalutat. Për të dërguar kripto, gjithçka që ju nevojitet është emaili, numri i celularit ose ID-ja e pagesës së dikujt. Ju gjithashtu mund të krijoni një kod QR që specifikon një shumë, kriptomonedhë dhe mesazh që do t'i dërgohet paguesit. Binance Pay ka gjithashtu një listë të dyqaneve tregtare që pranojnë pagesa përmes shërbimit.

Si mund të përdor Binance Pay?

Nëse keni tashmë një llogari Binance, shkoni te skeda Binance Pay . Më pas do të drejtoheni të krijoni një pseudonim për shërbimin përpara se të filloni të bëni dhe të merrni pagesa.

☞  Regjistrohu NE BINANCE

Skeda [Dërgo] do t'ju lejojë të bëni një pagesë duke përdorur një email, numër celular ose ID të pagesës. Skeda [Marre] do të shfaqë kodin tuaj personal QR, plus opsionin për ta personalizuar atë për transaksionin tuaj specifik. Për udhëzime më të hollësishme, shihni FAQ-në tonë Si t'i dërgoni kriptovalutat një individi me Binance Pay

Përdorimi i një karte Binance

Nëse jeni të interesuar të përdorni kripto-n tuaj për të paguar për blerjet e përditshme të fiat-it, një kartë kripto është alternativa juaj më e mirë. Ju mund të regjistroheni për një kartë Visa Binance falas me llogarinë tuaj Binance, për sa kohë të keni përfunduar kontrollet e kërkuara KYC dhe AML. Për ta përdorur atë, thjesht transferoni kriptomën që dëshironi të përdorni në kartë në portofolin tuaj të financimit. Kur bëni një pagesë me kartë, kripto-ja do të shitet për monedhën vendase në të cilën po paguani dhe do t'i transferohet shitësit.

Që nga blerja e parë e famshme e picës Bitcoin në botë reale për 10,000 BTC në 2010, njerëzit kanë përdorur kripto për të bërë pagesa. Mbi dhjetë vjet më vonë, ne kemi përparuar nga një proces manual në portat e integruara të monedhave dixhitale të ofruara përmes shërbimeve bankare FinTech dhe kriptove. Nëse dëshironi të filloni të eksperimentoni vetë me pagesat me kripto, kontrolloni me shkëmbyesin tuaj të kriptove për të parë se çfarë shërbimesh ofrojnë.

Shpresoj se ky postim do t'ju ndihmojë. Mos harroni të lini një like, koment dhe ta ndani me të tjerët. Faleminderit!