Ruby Schmitt

Ruby Schmitt

1643035560

Χρήση του Cloud Mining για να κερδίσετε Crypto

Σε αυτήν την ανάρτηση, θα ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στο τι είναι και πώς λειτουργεί το cloud mining, καθώς και ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του.

Το Cloud Mining είναι ένας απλός τρόπος για να κερδίσετε κρυπτονομίσματα με ενοικίαση υπολογιστικής ισχύος από πηγές τρίτων.

Πριν από δεκαετίες, κάθε μεγάλη εταιρεία υπολογιστών λογισμικού θα διατηρούσε υπόγεια γεμάτα υπολογιστές που τσάκιζαν τους αριθμούς μέρα και νύχτα. Οι αίθουσες στο μέγεθος των γυμνασίων θα ήταν αφιερωμένες στους διακομιστές που κρατούν τα φώτα αναμμένα.

Όλα αυτά άλλαξαν στην εποχή του cloud computing. Αντί να θυσιάσουν πολύτιμα υπόγεια ακίνητα, οι εταιρείες λογισμικού άρχισαν να νοικιάζουν υπολογιστική ισχύ από αποθήκες γεμάτες με ισχυρά μηχανήματα που φιλοξενούνται αλλού.

Το Cloud Mining φέρνει την ίδια αρχή – την εξωτερική ανάθεση υπολογιστικής εργασίας – στην εξόρυξη κρυπτονομισμάτων, τη διαδικασία λειτουργίας ισχυρών υπολογιστών που εξορύσσονται για νομίσματα όπως bitcoin, litecoin και dogecoin. Αντί να αγοράζετε ακριβούς υπολογιστές για να εξορύξετε μόνοι σας αυτά τα νομίσματα, μπορείτε να νοικιάσετε την υπολογιστική ισχύ ενός εξειδικευμένου ανθρακωρύχου από μια εταιρεία εξόρυξης cloud με έδρα οπουδήποτε στον κόσμο.

Επιπλέον, όταν πληρώνετε για υπηρεσίες εξόρυξης cloud, νοικιάζετε μέρος μιας δεξαμενής με μεγάλη υπολογιστική ισχύ, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πιο πιθανό να νικήσετε άλλους, λιγότερο ισχυρούς εξορύκτες bitcoin που αγωνίζονται για να δημιουργήσουν ένα νικητήριο hash που τους κερδίζει bitcoin.

Το Cloud Mining ισχύει μόνο για συστήματα απόδειξης εργασίας, όπως το Bitcoin και το αρχικό blockchain Ethereum, το οποίο εξορύσσει νέα κρυπτονομίσματα με καθαρή υπολογιστική ωμή δύναμη.

Το Cloud Mining δεν ισχύει για συστήματα απόδειξης στοιχήματος, τα οποία επιτρέπουν σε όσους κλειδώνουν έναν αριθμό νομισμάτων εντός του δικτύου να συμμετέχουν στην επικύρωση νέων μπλοκ και να κερδίζουν σε αντάλλαγμα νέα κρυπτονομίσματα. Ωστόσο, πολλές υπηρεσίες πονταρίσματος όπως το Ethereum 2.0, το Solana και το EOS σάς επιτρέπουν να αναθέσετε τα νομίσματά σας σε άλλους επικυρωτές για να κερδίσετε ένα μερίδιο των κερδών, το οποίο είναι λειτουργικά παρόμοιο με το cloud mining.

Τι είναι το Cloud Mining;

Το Cloud Mining είναι μια διαδικασία δημιουργίας κρυπτονομισμάτων με χρήση ενοικιαζόμενης υπολογιστικής ισχύος από τρίτο μέρος (πάροχος υπηρεσιών εξόρυξης cloud). Κάθε ανθρακωρύχος συμμετέχει στην πραγματικότητα σε μια «φάρμα εξόρυξης» (απομακρυσμένο κέντρο δεδομένων αφιερωμένο στην εξόρυξη κρυπτογράφησης) αγοράζοντας ένα συγκεκριμένο ποσό «ισχύς κατακερματισμού» από τον πάροχο υπηρεσιών. Σε αντάλλαγμα, ο πάροχος θα τους παραχωρήσει πρόσβαση σε ανταμοιβές που είναι ανάλογες με το ποσό της ενέργειας κατακερματισμού που έχουν αγοράσει οι εξορύκτες. 

Δεδομένου ότι η λειτουργία εξόρυξης πραγματοποιείται μέσω cloud, οι εξορύκτες δεν χρειάζεται να ανησυχούν για τη συντήρηση του εξοπλισμού υπολογιστών, τον θόρυβο, τη θερμότητα ή τους λογαριασμούς ενέργειας. Αφού βρουν έναν αξιόπιστο πάροχο υπηρεσιών εξόρυξης cloud, οι εξορύκτες χρειάζεται μόνο να επιλέξουν τον τύπο της σύμβασης που θα υπογράψουν και την επιθυμητή διάρκεια. Θα πρέπει να κάνουν μια προκαταβολή, είτε σε νομίσματα fiat είτε σε ψηφιακά νομίσματα, μετά την οποία ο πάροχος θα τους ρυθμίσει με όλα όσα χρειάζονται για τη λειτουργία. 

Γενικά, οι ανθρακωρύχοι μπορούν να επιλέξουν μεταξύ συμβάσεων για 500 και 1.000 gigahash ανά δευτερόλεπτο, με διάρκεια έως και ένα έτος. (Ένα GH/s = 1 δισεκατομμύριο hashes ανά δευτερόλεπτο.) Ωστόσο, ορισμένοι πάροχοι μπορεί να προσφέρουν βραχυπρόθεσμα συμβόλαια εξόρυξης cloud, συμβόλαια 6 μηνών ή ακόμα και 24 μηνών.

Τι είναι το Bitcoin Cloud Mining;

Η εξόρυξη Bitcoin είναι επίπονη και περιλαμβάνει δαπανηρή εξοπλισμό εξόρυξης για τις ελάχιστες ανταμοιβές. Οι υπηρεσίες εξόρυξης bitcoin cloud λειτουργούν ως εναλλακτική λύση για να ξεκινήσουν όλοι την εξόρυξη bitcoin χωρίς να χρειάζονται ακριβό εξοπλισμό ή τεχνικές γνώσεις. Ακριβώς όπως κάθε εξόρυξη cloud, η ιδέα είναι απλή και περιλαμβάνει μόνο το απομακρυσμένο κέντρο δεδομένων με μια κοινή επεξεργαστική ισχύ - ισχύ κατακερματισμού.

Ενώ η επιστροφή της επένδυσης (ROI) από την εξόρυξη cloud bitcoin είναι αναμφισβήτητα ικανοποιητική. Αλλά όλα εξαρτώνται από το αρχικό κόστος και την αποτίμηση της τιμής του bitcoin εκείνη τη στιγμή. Δεδομένου ότι δανείζεστε τεχνικά την υπολογιστική ισχύ από έναν πάροχο υπηρεσιών εξόρυξης νέφους, η τιμή ανά gh/s ή th/s και τα τέλη υπηρεσίας θα μπορούσαν να παίξουν σημαντικό παράγοντα στον καθορισμό της πραγματικής απόδοσης επένδυσης (ROI).

Σε σύγκριση με την κατοχή μιας GPU mining που κοστίζει 2.000 έως 8.000 $ για μια μονάδα προηγμένης τεχνολογίας, η εξόρυξη cloud θα μπορούσε πραγματικά να σας γλιτώσει από πολλά προβλήματα από τους μεγάλους λογαριασμούς ρεύματος, τον θόρυβο και τη ζέστη. Το μόνο που χρειάζεται για να καθίσετε και να παρακολουθήσετε τις ανταμοιβές να κυκλοφορούν είναι να αγοράσετε την επιθυμητή ισχύ κατακερματισμού και να συμβιβαστείτε με την επιθυμητή περίοδο επένδυσης. Όμως, το cloud mining είναι ακριβώς όπως κάθε άλλη μορφή επένδυσης. εμπεριέχει πάντα αβεβαιότητες και κινδύνους. Πάντα να κάνετε τη δέουσα επιμέλειά σας πριν επενδύσετε. 

Πώς λειτουργεί το Cloud Mining;

Υπάρχουν δύο τύποι μοντέλων εξόρυξης cloud: 

 • Host Mining : Οι ανθρακωρύχοι αγοράζουν ή μισθώνουν εξόρυξη εξόρυξης σε αγροκτήματα εξόρυξης και πληρώνουν για την εγκατάσταση και τη συντήρησή τους. Αυτό το μοντέλο μειώνει το κόστος που σχετίζεται με την πρόσβαση στην ηλεκτρική ενέργεια. Επιπλέον, επειδή οι ανθρακωρύχοι έχουν μεγαλύτερο έλεγχο στις εξέδρες, μπορούν να ανακατευθύνουν την παραγόμενη ισχύ κατακερματισμού σε πισίνες εξόρυξης. Επιπλέον, οι εξορύκτες έχουν τον απόλυτο έλεγχο των ανταμοιβών που δημιουργούνται.
 • Μίσθωση Hash Power : Οι εξορύκτες μισθώνουν ένα μέρος της ισχύος κατακερματισμού που παράγει ένα αγρόκτημα εξόρυξης. Ουσιαστικά προσυπογράφουν ένα σχέδιο που προσφέρεται από την εταιρεία εξόρυξης cloud για να λάβουν μερίδιο από τα κέρδη της φάρμας εξόρυξης. Οι ανθρακωρύχοι δεν χρειάζεται να πληρώσουν τέλη εγκατάστασης ή συντήρησης και οι ανταμοιβές εξόρυξης διανέμονται ανάλογα με το μερίδιο της ισχύος κατακερματισμού που ελέγχει κάθε ανθρακωρύχος.

Πώς λειτουργούν οι πισίνες εξόρυξης;

Όλοι οι συμμετέχοντες σε μια ομάδα εξόρυξης μοιράζονται τους υπολογιστικούς τους πόρους για να αυξήσουν την πιθανότητα δημιουργίας μπλοκ στην αλυσίδα μπλοκ ενός κρυπτονομίσματος — κάτι που απαιτεί επίλυση πολύπλοκων κρυπτογραφικών γρίφων. Εάν οι συμμετέχοντες πετύχουν, λαμβάνουν μια ανταμοιβή, συνήθως με τη μορφή του κρυπτονομίσματος που εξόρυξαν. Το ποσό που λαμβάνουν εξαρτάται από την αναλογία της ικανότητας επεξεργασίας ή της εργασίας τους σε σχέση με ολόκληρη την πισίνα.

Διανομή Ανταμοιβών Εξόρυξης

Όλες οι ομάδες εξόρυξης έχουν το δικό τους επίπεδο δυσκολίας, που συνήθως κυμαίνεται μεταξύ 1 και του επιπέδου δυσκολίας του κρυπτονομίσματος που εξορύσσεται. Εάν ένας εξορύκτης δημιουργήσει ένα μπλοκ με ένα επίπεδο δυσκολίας μεταξύ της δυσκολίας της ομάδας εξόρυξης και της δυσκολίας του κρυπτονομίσματος, αυτό το μπλοκ θα θεωρηθεί ως "μερίδιο". Η πλειονότητα των δεξαμενών εξόρυξης συνήθως διανέμει ανταμοιβές εξόρυξης μεταξύ των συμμετεχόντων με βάση το μοντέλο Pay-per-Share (PPS). 

Υπάρχουν επίσης ομάδες που ενδέχεται να επιβάλλουν περιορισμούς στα καταβεβλημένα επιτόκια ανά μετοχή. Αυτές οι ομάδες χρησιμοποιούν μοντέλα όπως η Εξισορροπημένη Κοινόχρηστη Μέγιστη Πληρωμή ανά Μερίδιο και η Κοινόχρηστη Μέγιστη Πληρωμή ανά Μερίδιο.

Τι συμβάλλει στην ιδέα του Cloud Mining; 

Ο ενθουσιασμός για την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων παραμένει ισχυρός, αν και η δυσκολία εξόρυξης αυξάνεται. Μπορεί να υπάρχουν ανθρακωρύχοι που προτιμούν έναν φιλοξενούμενο εξοπλισμό εξόρυξης αντί να τον διαθέτουν. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί λόγοι που γεννούν την ιδέα του cloud mining.

Εδώ είναι μερικοί από τους πιθανούς λόγους:

Απαιτήσεις για ισχύ κατακερματισμού δικτύου

Η δυσκολία των αλγορίθμων κρυπτονομισμάτων είχε αυξηθεί ενώ οι ανταμοιβές είχαν μειωθεί (για παράδειγμα, 6,25 bitcoin ανά μπλοκ που εξορύσσεται σήμερα, σε σύγκριση με 50 bitcoin ανά μπλοκ όταν ξεκίνησε το 2009). Οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων εξόρυξης συνειδητοποίησαν ότι απαιτείται περισσότερη υπολογιστική ισχύς για να παραμείνουν ανταγωνιστικοί. Αυτό οδήγησε στην ιδέα των δεξαμενών εξόρυξης, οι οποίες συνδυάζουν τη δύναμη κατακερματισμού όλων των συμμετεχόντων που συμμετέχουν σε μια επιχείρηση εξόρυξης.

Η Περιορισμένη Προμήθεια Νομισμάτων Εξόρυξης

Μόνο ένας προκαθορισμένος αριθμός νομισμάτων ενός συγκεκριμένου κρυπτονομίσματος θα εισέλθει στην αγορά (στην περίπτωση του Bitcoin, 21 εκατομμύρια νομίσματα). Σε συνδυασμό με τις προοπτικές ανόδου της συναλλαγματικής του ισοτιμίας, αυτό οδήγησε σε μια σειρά καινοτομιών στον χώρο της εξόρυξης κρυπτονομισμάτων. Το Cloud Mining είναι στην πραγματικότητα η εξέλιξη των δεξαμενών εξόρυξης.

Ελκυστικές Επιστροφές Εξόρυξης

Ένας άλλος λόγος για την άνοδο του cloud mining είναι οι πιθανές ευκαιρίες για τους miners να κερδίσουν ελκυστικές ανταμοιβές συμμετέχοντας στη λειτουργία εξόρυξης. Οι εταιρείες εξόρυξης cloud τείνουν να προσφέρουν γενναιόδωρες πληρωμές προκειμένου να δελεάσουν τους πελάτες/επενδυτές να συμμετάσχουν.

The Revolution of Mining Rigs

Στις πρώτες μέρες της εξόρυξης κρυπτονομισμάτων, η όλη διαδικασία γινόταν σε έναν μέσο οικιακό υπολογιστή. Αργότερα, οι ανθρακωρύχοι άρχισαν να δημιουργούν «εξέδρες» εξόρυξης συνδυάζοντας κάρτες GPU, οι οποίες αποδείχθηκαν πολύ πιο αποτελεσματικές στην επίλυση σύνθετων μαθηματικών εξισώσεων (όπως ο Secure Hash Algorithm-256 του Bitcoin) από τις κανονικές CPU. Οι GPU ενίσχυσαν την ισχύ κατακερματισμού του δικτύου Bitcoin, αλλά έκαναν και τον αλγόριθμο SHA-256 πολύ πιο δύσκολο στην επίλυση.

Λίγο αργότερα, οι συσκευές εξόρυξης ολοκληρωμένων κυκλωμάτων για συγκεκριμένες εφαρμογές (ASIC) εισήχθησαν στην αγορά, καθιστώντας γρήγορα τις GPU απαρχαιωμένες. Ωστόσο, αυτά τα υψηλής ισχύος, ειδικά κατασκευασμένα τσιπ είχαν ένα κόστος που ο μέσος ανθρακωρύχος δεν μπορούσε να αντέξει οικονομικά. Η ισχύς κατακερματισμού του δικτύου Bitcoin αυξήθηκε περαιτέρω — όπως και η δυσκολία του αλγορίθμου SHA-256. Έγινε σχεδόν αδύνατο για τους χρήστες να κάνουν εξόρυξη σε κανονική CPU ενώ το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας εκτοξεύτηκε στα ύψη. 

Οι εξέδρες ASIC μετέτρεψαν τον τομέα της εξόρυξης κρυπτονομισμάτων σε ένα μέρος που προοριζόταν κυρίως για μεγάλους παίκτες. Και εδώ μπήκαν οι πισίνες εξόρυξης: σκοπός τους ήταν να επιτρέψουν σε οποιονδήποτε να συμμετάσχει στη λειτουργία εξόρυξης στο μέγιστο των δυνατοτήτων του και να ανταλλάξει με τακτικές ανταμοιβές. Αυτές οι ανταμοιβές είναι συνήθως ανάλογες με τη δωρεά δύναμη κατακερματισμού κάθε συμμετέχοντα στο pool. 

Σύντομα, οι χειριστές των κέντρων δεδομένων συνειδητοποίησαν ότι υπήρχε μεγάλος αριθμός ατόμων που δεν συμμετείχαν σε δεξαμενές εξόρυξης επειδή δεν είχαν εξέδρα εξόρυξης. Έτσι, άρχισαν να νοικιάζουν δύναμη κατακερματισμού εντός της πισίνας, γεγονός που οδήγησε στην ιδέα της εξόρυξης cloud.

Πώς να ξεκινήσετε την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων στο cloud

Το να ξεκινήσετε στην εξόρυξη cloud δεν απαιτεί καμία από τις ρυθμίσεις που κάνει η κανονική εξόρυξη κρυπτονομισμάτων. Δεν χρειάζεται να αγοράσετε εξειδικευμένο υλικό, να το αποθηκεύσετε οπουδήποτε ή να πληρώσετε τους λογαριασμούς ρεύματος.

Αντίθετα, πρέπει να επιλέξετε μια επιτυχημένη πισίνα εξόρυξης, να νοικιάσετε κάποιο υλικό από αυτήν και να περιμένετε έως ότου η πισίνα εξόρυξης δημιουργήσει χρήματα. Πρέπει επίσης να επιλέξετε ένα κρυπτονόμισμα. Το Bitcoin, το ethereum και το dogecoin στεγάζουν τις μεγαλύτερες δεξαμενές εξόρυξης, σύμφωνα με το MiningPoolStats.com.

Οι Antpool, Poolin, f2pool και Slush Pool είναι από τις μεγαλύτερες πισίνες εξόρυξης bitcoin που εξυπηρετούν τους καταναλωτές λιανικής. Το Foundry Digital είναι μια μεγάλη δεξαμενή εξόρυξης της Βόρειας Αμερικής που εξυπηρετεί θεσμικούς επενδυτές.

Για να ξεκινήσετε με μια υπηρεσία cloud mining, πρέπει:

Επιλέξτε έναν πάροχο εξόρυξης cloud και ένα κέρμα που θέλετε να εξορύξετε.

Εγγραφείτε για λογαριασμό.

Κάθε τοποθεσία είναι ελαφρώς διαφορετική. Τα τέλη ποικίλλουν, όπως και οι υπηρεσίες και οι ανθρακωρύχοι που προσφέρονται.

Για να ξεκινήσετε στο Antpool, μια ομάδα εξόρυξης που αντιπροσωπεύει περίπου το 15% του hashrate του bitcoin, πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό, να κατεβάσετε ειδικό λογισμικό διαμόρφωσης εξόρυξης και να επιλέξετε έναν εξορύκτη. Ο ιστότοπος σάς επιτρέπει να ταξινομήσετε τις μηχανές εξόρυξης με βάση την αποδοτικότητα και την κερδοφορία. Μπορείτε να νοικιάσετε ανθρακωρύχους και να κερδίζετε πληρωμές περιοδικά στο νόμισμα που εξορύσσετε.

Πισίνες εξόρυξης Bitcoin (Miningpoolstats.stream) (https://miningpoolstats.stream/bitcoin)

Είναι το cloud mining κερδοφόρο;

Ναι, μπορεί να είναι. Υπάρχουν προκαταβολικά έξοδα – θα πρέπει να πληρώσετε για να νοικιάσετε αυτούς τους ανθρακωρύχους και οι πισίνες εξόρυξης μπορούν επίσης να μειώσουν τα κέρδη σας – αλλά μπορεί να αξίζει τον κόπο.

Το κέρδος σας θα εξαρτηθεί από τη δύναμη των ανθρακωρύχων που χρησιμοποιούνται από τα pools – οι νεότεροι εξορύκτες θα διαθέτουν καλύτερες προδιαγραφές από τα παλαιότερα μοντέλα και πιθανότατα θα έχουν υψηλότερες αποδόσεις – και την κατάσταση της αγοράς. Για παράδειγμα, εάν επιλέξετε να κρατήσετε το bitcoin σας αντί να το πουλήσετε για κανονικά χρήματα, όπως το δολάριο ΗΠΑ, θα παραμείνετε εκτεθειμένοι στην τιμή του bitcoin.

Διαφορετικά νομίσματα ενέχουν διαφορετικούς συναλλαγματικούς κινδύνους. Στο Antpool, για παράδειγμα, το bitcoin πληρώνει 0,2900 $ ανά terahash, ενώ το ethereum πληρώνει 0,3044 $. Αυτές οι μικρές διαφορές μπορούν να διογκωθούν εάν νοικιάσετε ανθρακωρύχους με μεγαλύτερη ισχύ κατακερματισμού.

Είναι επικίνδυνο το cloud mining;

Το Cloud Mining είναι επικίνδυνο στο βαθμό που βασίζεστε σε κάποιον άλλον για την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων, χωρίς να ελέγχετε ποτέ ότι κατέχει το υλικό που είναι απαραίτητο για την εξόρυξη bitcoin ή όποιο νόμισμα επιλέξετε.

Πολλές δόλιες υπηρεσίες εξόρυξης cloud ισχυρίζονται ότι εξόρυξαν bitcoin για λογαριασμό σας, αλλά απλώς απορροφούν τα χρήματά σας. Το USDminer είναι ένα από τα πολλά παραδείγματα. Συχνά λειτουργούν εντελώς ανώνυμα, καθιστώντας αδύνατο να γνωρίζουμε ποιος διαχειρίζεται την πλατφόρμα και υπόσχονται εξαιρετικά υψηλά ποσοστά απόδοσης σε σύντομο χρονικό διάστημα. Άλλες κόκκινες σημαίες περιλαμβάνουν:

Ορθογραφικά λάθη στον ιστότοπο.

Ανώνυμες μαρτυρίες που δείχνουν στοκ εικόνες προσώπων ανθρώπων.

Ψεύτικη διεύθυνση εταιρείας ή παντελής έλλειψη.

Η προσκόλληση σε γνωστές δεξαμενές εξόρυξης θα ελαχιστοποιήσει σημαντικά αυτόν τον κίνδυνο.

Όπως αναφέρθηκε, βασίζεστε επίσης στην υγεία της αγοράς. Το Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα με δυνατότητα εξόρυξης είναι εξαιρετικά ασταθή – που σημαίνει ότι οι τιμές τους μπορεί να αλλάξουν δραματικά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτό εγκυμονεί κινδύνους για το επενδυμένο κεφάλαιό σας, καθώς όλα τα νομίσματα που κερδίζετε από την εξόρυξη έχουν τη δυνατότητα να πέφτουν στην τιμή.

Υπάρχει επίσης μεγάλος ρυθμιστικός κίνδυνος για το cloud mining. Ένας τεράστιος αριθμός ανθρακωρύχων cloud στεγαζόταν στην Κίνα, για παράδειγμα, αφού η χώρα πρόσφερε φθηνή ηλεκτρική ενέργεια, και σε υγρές εποχές η βιομηχανία χρησιμοποιούσε επίσης πράσινη ενέργεια. Όμως, την άνοιξη του 2021, η Κίνα κατέστρεψε τη βιομηχανία εξόρυξης κρυπτονομισμάτων της και ανάγκασε τους εξορύκτες να κλείσουν τα καταστήματα ή να μετακινηθούν αλλού. Αυτό σήμαινε ότι όποιος νοικιάζει cloud miners από κινεζικές πισίνες έχασε εισόδημα.

Άλλες χώρες θα μπορούσαν επίσης να απαγορεύσουν την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων. Η διαδικασία απαιτεί τεράστιες ποσότητες ενέργειας, μέρος της από την καύση ορυκτών καυσίμων, και μερικές κυβερνήσεις τη θεωρούν μάστιγα για το περιβάλλον.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι αυτοί οι κίνδυνοι είναι πολύ χαμηλότεροι για τους ανθρώπους που κάνουν νέφος με την εξόρυξη από ό,τι αν αγοράζατε μόνοι σας τις μηχανές εξόρυξης. Το εξειδικευμένο υλικό μπορεί να είναι πολύ ακριβό, για να μην αναφέρουμε το κόστος λειτουργίας και συντήρησης που σχετίζεται με την εξόρυξη. Το υλικό που αγοράσατε για την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων μπορεί να μην αξίζει πολύ, εάν η ζήτηση για εξόρυξη εξαφανιζόταν από ένα οικονομικό κραχ.

Cloud Mining εναντίον Hardware Mining

Στο cloud mining, οι miners είναι στην πραγματικότητα επενδυτές σε μια επιχείρηση εξόρυξης και το μόνο που εξασφαλίζουν είναι τα χρήματα. Η εταιρεία εξόρυξης cloud λειτουργεί ένα αγρόκτημα εξόρυξης που αποτελείται από εξορύξεις εξόρυξης και επιτρέπει στους ανθρακωρύχους είτε να αγοράσουν είτε να νοικιάσουν μερίδιο της ισχύος κατακερματισμού του αγροκτήματος.

Σε πολλές περιπτώσεις, ο πάροχος έχει επενδύσει σε υλικό κορυφαίας βαθμίδας, χτίζοντας το αγρόκτημα εξόρυξης σε μια τοποθεσία με φθηνότερη ηλεκτρική ενέργεια και πιο δροσερό κλίμα. Με αυτόν τον τρόπο, το συνολικό κόστος λειτουργίας του αγροκτήματος διατηρείται υπό έλεγχο. Οι ανθρακωρύχοι δεν χρειάζεται να φροντίσουν τίποτα σε όλη τη διαδικασία, και περιμένουν μόνο περικοπή των κερδών της φάρμας. 

Στην εξόρυξη υλικού, οι ανθρακωρύχοι κατέχουν μια δική τους εξόρυξη εξόρυξης και πρέπει να αποφασίσουν αν θα εξορύξουν μόνοι τους ή θα συμμετάσχουν σε μια ομάδα εξόρυξης και θα συνεισφέρουν στην υπολογιστική της ισχύ με αντάλλαγμα ένα μερίδιο των εσόδων. Πρέπει να φροντίζουν για όλα τα έξοδα που σχετίζονται με τη συντήρηση και την αναβάθμιση του υλικού και να έχουν μια αξιόπιστη σύνδεση στο διαδίκτυο ανά πάσα στιγμή.

Πώς επωφελούνται οι Miners από το Cloud Mining;

Κόστους Αποδοτικότητας

Το Cloud Mining τείνει να είναι πολύ οικονομικά αποδοτικό για τους miners. Δεν χρειάζεται να πληρώνουν για τον δικό τους εξοπλισμό εξόρυξης, αναβαθμίζοντάς τον συνεχώς και δεν υπάρχει κόστος εγκατάστασης ή εγκατάστασης. Το μόνο υλικό που χρειάζονται είναι ένα tablet ή smartphone για να ελέγξουν τις ανταμοιβές τους από τη λειτουργία.

Αυτό εξαλείφει την ανησυχία για το εάν θα είναι σε θέση να πουλήσουν οποιοδήποτε φυσικό εξοπλισμό όταν η εξόρυξη δεν είναι πλέον κερδοφόρα. 

Οι ανθρακωρύχοι επίσης δεν χρειάζεται να ανησυχούν για τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, τον θόρυβο ή τη θερμότητα που παράγεται από τις εξορυκτικές εγκαταστάσεις εξόρυξης.

Τεχνολογική Υποστήριξη

Το Cloud Mining δεν απαιτεί συγκεκριμένες γνώσεις πρωτοκόλλων, κρυπτονομισμάτων ή εξόρυξης. Οι εξορύκτες χρειάζεται μόνο να ανοίξουν έναν λογαριασμό σε έναν πάροχο υπηρεσιών και να πληρώσουν ένα τέλος που εξαρτάται από το ποσό της ισχύος κατακερματισμού που επιθυμούν να αγοράσουν. Όλες οι ανταμοιβές θα μεταφερθούν απευθείας σε αυτόν τον λογαριασμό.

Χωρίς Συντήρηση

Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι ότι οι ανθρακωρύχοι δεν χρειάζεται να ανησυχούν για τη συντήρηση του εξοπλισμού (διασφάλιση του καλύτερου περιβάλλοντος για τη λειτουργία μιας εξέδρας), επειδή η εταιρεία εξόρυξης cloud φροντίζει για αυτό. Οι εταιρείες συνήθως χρησιμοποιούν πύργους ψύξης και άλλο εξοπλισμό για να εξασφαλίσουν καλό αερισμό για τις φάρμες εξόρυξης τους, αποφεύγοντας έτσι την κατάρρευση του υλικού.

Ωστόσο, οι εξορύκτες ενδέχεται να χρεωθούν με χρέωση συντήρησης εξοπλισμού από τον πάροχο υπηρεσιών εξόρυξης cloud.

Κορυφαίες ανταλλαγές για συναλλαγές νομισμάτων. Ακολουθήστε τις οδηγίες και κερδίστε απεριόριστα χρήματα

BinanceBittrexPoloniexBitfinexHuobiMXCProBITCoinbase

Κίνδυνοι που σχετίζονται με το Cloud Mining

Πρώτον, δεδομένου ότι οι ανθρακωρύχοι δεν διαθέτουν κανέναν εξοπλισμό υπολογιστή, δεν έχουν κανέναν έλεγχο σε αυτόν. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούν να το πουλήσουν. 

Δεύτερον, η κερδοφορία των συμβολαίων εξόρυξης cloud ποικίλλει πολύ και δεν είναι εγγυημένη. Ακόμα κι αν οι εξορύκτες εντοπίσουν έναν αξιόπιστο πάροχο και υπογράψουν σύμβαση με αυτήν την εταιρεία, σημαίνει απλώς ότι η τελευταία θα παρέχει τις ακριβείς υπηρεσίες και τα ποσοστά κατακερματισμού που διαφημίζονται για τη συμφωνημένη διάρκεια. Δεν εγγυάται ότι θα δημιουργήσει κέρδος για τους ανθρακωρύχους. Επιπλέον, τυχόν κέρδη που αποκτήθηκαν μπορούν να περικοπούν με τέλη που μπορούν να πληρώσουν οι εξορύκτες στον πάροχο κατά τη διάρκεια της σύμβασης — επιπλέον του προκαταβολικού ποσού. 

Τρίτον, ο χώρος εξόρυξης cloud είναι ώριμος με περιπτώσεις δόλιας συμπεριφοράς. Οι ανθρακωρύχοι μπορεί να πληρώσουν προκαταβολικά έναν πάροχο και να μην λάβουν ανταμοιβές σε αντάλλαγμα ή οι ανταμοιβές που υποσχέθηκαν μπορεί να μην είναι οι αναμενόμενες. Επίσης, οι πάροχοι ενδέχεται να αποκαλύψουν λεπτομέρειες της φάρμας εξόρυξης τους, αλλά όχι πραγματικές φωτογραφίες ή άλλη επαλήθευση αυτής, που θα μπορούσε κάλλιστα να υποδηλώνει απάτη. Οι αξιόπιστες εταιρείες εξόρυξης cloud θα αποκαλύπτουν πάντα πληροφορίες και πραγματικές φωτογραφίες των κέντρων δεδομένων τους και, σε ορισμένες περιπτώσεις, θα παρέχουν ακόμη και αποδείξεις για τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος. 

Εάν ένας πάροχος φαίνεται να προσφέρει απεριόριστη ισχύ κατακερματισμού προς πώληση, θα μπορούσε επίσης να είναι απάτη - επειδή καμία εταιρεία εξόρυξης cloud δεν έχει στην πραγματικότητα απεριόριστη υπολογιστική ισχύ. 

Η εύρεση ενός αξιόπιστου παρόχου μπορεί να είναι δύσκολη. Οι ανθρακωρύχοι πρέπει πάντα να προσέχουν τη δική τους δέουσα επιμέλεια σχετικά με μια συγκεκριμένη εταιρεία προτού επικοινωνήσουν μαζί της. 

Τέλος, μπορεί να υπάρχουν περιπτώσεις υπό τις οποίες ένας πάροχος μπορεί να σταματήσει τη λειτουργία εξόρυξης — για παράδειγμα, όταν η συναλλαγματική ισοτιμία του κρυπτονομίσματος που εξορύσσεται φτάσει σε ένα ορισμένο επίπεδο. Έτσι, οι εξορύκτες πρέπει να δίνουν μεγάλη προσοχή στους όρους και τις προϋποθέσεις ενός παρόχου σχετικά με τις «συμβατικές προειδοποιήσεις».

Πολλοί ειδικοί πιστεύουν ότι το cloud mining, με τα πλεονεκτήματα και τις ευκαιρίες του, είναι το μέλλον του crypto mining. Για την ώρα, ωστόσο, παραμένει ένας κλάδος πρόκλησης με διακίνηση απατών και απατών. Αυτό σημαίνει ότι οι ανθρακωρύχοι πρέπει να κάνουν εκτενή έρευνα πριν επενδύσουν στην τεχνολογία μιας συγκεκριμένης εταιρείας.

Ευχαριστούμε που το διαβάσατε!

What is GEEK

Buddha Community

Adaline Kulas

Adaline Kulas

1594162500

Multi-cloud Spending: 8 Tips To Lower Cost

A multi-cloud approach is nothing but leveraging two or more cloud platforms for meeting the various business requirements of an enterprise. The multi-cloud IT environment incorporates different clouds from multiple vendors and negates the dependence on a single public cloud service provider. Thus enterprises can choose specific services from multiple public clouds and reap the benefits of each.

Given its affordability and agility, most enterprises opt for a multi-cloud approach in cloud computing now. A 2018 survey on the public cloud services market points out that 81% of the respondents use services from two or more providers. Subsequently, the cloud computing services market has reported incredible growth in recent times. The worldwide public cloud services market is all set to reach $500 billion in the next four years, according to IDC.

By choosing multi-cloud solutions strategically, enterprises can optimize the benefits of cloud computing and aim for some key competitive advantages. They can avoid the lengthy and cumbersome processes involved in buying, installing and testing high-priced systems. The IaaS and PaaS solutions have become a windfall for the enterprise’s budget as it does not incur huge up-front capital expenditure.

However, cost optimization is still a challenge while facilitating a multi-cloud environment and a large number of enterprises end up overpaying with or without realizing it. The below-mentioned tips would help you ensure the money is spent wisely on cloud computing services.

 • Deactivate underused or unattached resources

Most organizations tend to get wrong with simple things which turn out to be the root cause for needless spending and resource wastage. The first step to cost optimization in your cloud strategy is to identify underutilized resources that you have been paying for.

Enterprises often continue to pay for resources that have been purchased earlier but are no longer useful. Identifying such unused and unattached resources and deactivating it on a regular basis brings you one step closer to cost optimization. If needed, you can deploy automated cloud management tools that are largely helpful in providing the analytics needed to optimize the cloud spending and cut costs on an ongoing basis.

 • Figure out idle instances

Another key cost optimization strategy is to identify the idle computing instances and consolidate them into fewer instances. An idle computing instance may require a CPU utilization level of 1-5%, but you may be billed by the service provider for 100% for the same instance.

Every enterprise will have such non-production instances that constitute unnecessary storage space and lead to overpaying. Re-evaluating your resource allocations regularly and removing unnecessary storage may help you save money significantly. Resource allocation is not only a matter of CPU and memory but also it is linked to the storage, network, and various other factors.

 • Deploy monitoring mechanisms

The key to efficient cost reduction in cloud computing technology lies in proactive monitoring. A comprehensive view of the cloud usage helps enterprises to monitor and minimize unnecessary spending. You can make use of various mechanisms for monitoring computing demand.

For instance, you can use a heatmap to understand the highs and lows in computing visually. This heat map indicates the start and stop times which in turn lead to reduced costs. You can also deploy automated tools that help organizations to schedule instances to start and stop. By following a heatmap, you can understand whether it is safe to shut down servers on holidays or weekends.

#cloud computing services #all #hybrid cloud #cloud #multi-cloud strategy #cloud spend #multi-cloud spending #multi cloud adoption #why multi cloud #multi cloud trends #multi cloud companies #multi cloud research #multi cloud market

Adaline Kulas

Adaline Kulas

1594166040

What are the benefits of cloud migration? Reasons you should migrate

The moving of applications, databases and other business elements from the local server to the cloud server called cloud migration. This article will deal with migration techniques, requirement and the benefits of cloud migration.

In simple terms, moving from local to the public cloud server is called cloud migration. Gartner says 17.5% revenue growth as promised in cloud migration and also has a forecast for 2022 as shown in the following image.

#cloud computing services #cloud migration #all #cloud #cloud migration strategy #enterprise cloud migration strategy #business benefits of cloud migration #key benefits of cloud migration #benefits of cloud migration #types of cloud migration

Aylin Hazel

Aylin Hazel

1648115675

Germany: 44% Will Invest in #Crypto and Join ‘The Future of Finance’

Germany was the first country to recognize #Bitcoins as “units of value” and that they could be classified as a “financial instrument.”

Legal regulation for the decentralized industry in Germany is ongoing. Now, 16% of the German population 18 to 60 are #crypto investors.

These people who own #cryptocurrencies or have traded cryptocurrencies in the past six months.

41% of these #crypto investors intend to increase the share of their investments in #crypto in the next six months. Another 13% of Germans are #crypto-curious.

They intend to invest in #cryptocurrencies too. Yet, only 23% of the #crypto-curious said they are highly likely to invest, with the rest remaining hesitant.

Cloud Mining: A New Approach to Cryptocurrency Business

Cloud mining combines the advantages of cloud with cryptocurrency mining for a more cost- and energy-efficient mining.

Miners are a necessary and important link in the cryptocurrency chain that take an active part in the issue of coins and maintain the system’s performance. A couple of years ago, it was possible to mine on a home PC and make a profit; now, the mining process has become so complicated that even collective pools and large farms do not always pay off. Therefore, cloud mining services began to appear.

What is Cloud Mining?

The essence of the method is simple: instead of spending money on equipment, the user rents it from large companies. Such companies are most often created in countries with affordable electricity tariffs and a cool climate (these countries hold the largest mining pools). The user pays them a fixed commission and a percentage of the profit.

Thus, cloud mining is mining cryptocurrency without buying your own equipment, using rented equipment that may be located on another continent. Users don’t have to deal with the issue of its location and do not incur additional costs for electricity, but simply pay a fixed fee for using cloud mining services.

Cloud mining has a number of advantages over other types of cryptocurrency mining, namely:

 • Most mining companies have legal status;
 • Users don’t have to configure additional equipment;
 • Users leverage not only increases or decreases in the exchange rate but also increase funds using interest rates;
 • Miners do not need to make investments on special sites or undergo a test mode of operation;
 • The total fee is fixed in advance and does not depend on rate fluctuations;
 • Users can invest in different cryptocurrencies, and protect themselves from fluctuations in rates;
 • Miners can also engage in referral programs and increase profitability by attracting new customers.

Note: When investing in mining, it is important to carefully select the cloud computing service since many HYIP projects actively use the legend of cloud mining, thereby hiding the essence of the financial pyramid.

#cloud #blockchain #cryptocurrency #cloud mining #crypto mining #cloud business growth

Google Cloud: Caching Cloud Storage content with Cloud CDN

In this Lab, we will configure Cloud Content Delivery Network (Cloud CDN) for a Cloud Storage bucket and verify caching of an image. Cloud CDN uses Google’s globally distributed edge points of presence to cache HTTP(S) load-balanced content close to our users. Caching content at the edges of Google’s network provides faster delivery of content to our users while reducing serving costs.

For an up-to-date list of Google’s Cloud CDN cache sites, see https://cloud.google.com/cdn/docs/locations.

Task 1. Create and populate a Cloud Storage bucket

Cloud CDN content can originate from different types of backends:

 • Compute Engine virtual machine (VM) instance groups
 • Zonal network endpoint groups (NEGs)
 • Internet network endpoint groups (NEGs), for endpoints that are outside of Google Cloud (also known as custom origins)
 • Google Cloud Storage buckets

In this lab, we will configure a Cloud Storage bucket as the backend.

#google-cloud #google-cloud-platform #cloud #cloud storage #cloud cdn